Introvert, extrovert, bröllopsplaceringar och vill du ha barn?

Och på tal om bröllop så finns det än tro på att man ska mixa extroverta och introverta vid ett bord men då funderar jag på om extroverta en får en tuff kväll och de introverta blir stressade. Då är det kanske bättre att låta extroverta och introverta sitta  vilket jag kan tänka mig resulterar till mer fartfyllda bord, nyckeln till en lyckad fest helt enkelt.
Vad tycker ni?
[…]

Det handlade bland annat om när jag ställde den stora frågan till Paul. Nämligen barnfrågan. Den är viktig att ta upp tidigt i en relation tycker jag så att inte blir ett svårt vägskäl. Vad svaret blev för ni lyssna i podden Isabella Söker Sheila. // Isabella Löwengrip

Ni behöver inte lyssna på podden – han vill också ha barn så allt verkar lugnt och synkat på den fronten.

Däremot tycker jag det är riktigt intressant, det här som Isabella tar upp om bordplaceringar på exempelvis bröllop, men jag tar diskussionen vidare till att inte bara handla om extrovert/introvert utan även om generell bordsplacering.
Jag har två saker som stört mig på alla bröllop jag varit på tillsammans med en partner och det är att blanda introverter med extroverter, precis som Isabella skriver. Jag tror inte det blir så trevligt som det skulle kunna bli för någon.

Och sen att splittra alla par.
Varför?
Så vida man inte sitter vid honörsbordet så tycker jag att alla ska få sitta vid samma bord eller i närheten av sin partner. Jag har varit på två bröllop där jag i princip bara kände ena eller båda delarna av brudparet och min sambo. Jag hade haft betydligt trevligare om jag fått sitta vid samma bord som honom, inte nödvändigtvis bredvid men i närheten av – istället för att placeras med totala främlingar.
Hur kul är en middag som spenderas helt med att åtta tll tio främlingar presenterar sig för varandra?
Jag tror den bästa mixen är att blanda vänner, par och bekanta där alla inte känner varandra, men där alla känner nägon.

Vad tycker ni?

405 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är han en sån där ”konstnärssjäl” som måste ha en sssccchhhaaal hela tiden? Eller så fryser han bara om halsen.

      Haha ja oavsett hur varmt det är ute så verkar han behöva ha en sjal på sig

      Vanligt bland arkitekter, designers, som en del av deras yrkesuniform. Viktigt markering. Märkligt att bära en yllehalsduk mitt i sommaren.

        Vanligt och vanligt… Gert Wingårdh är den enda jag vet som ofta bär halsduk.
        Jag råkar ha några arkitekter runt mig (bland annat en nära släkting) och de klär sig väldigt olika i arbetet, allt från kostym med slips till jeans och t-shirt. Designers som bär scarves är nog vanligare i så fall.

          Och vad vill Paul dölja..? ?

            Resterna av Robert. Den han en gång var.

            Att han blir röd när han ljuger, det sker ganska så ofta!

          Skönt att någon går in och försvarar arkitekterna.

        Du vet tom att halsduken är av ylle?

        Jag är arkitekt och inte går jag runt med en igen fjantig sjal. Dock är det tre vanligt att många arkitekter har svart på sig typ hela tiden! Vet inte riktigt varför

        Har flera arkitekter i släkten och ingen av dem bär sjal. Varit på många arkitektkontor, aldrig sett några sjalar runt halsen inomhus ??

      Jag tänker att han behöver dölja ärr.

        ?

        Det finns smink till det. Skjortor fungerar också. Eller skönhetsop.

          Ja, eller låt människan ha sjal.

        ??‍♂️

        Sugmärken.

        Döljer folk ärr? Vuxna alltså. Tycker ärr är coola. Bär mina med stolthet ?❤️

          Jag hatar mina ärr. 🙁 Så jäkla fula. Har gjort 2 operationer så min mage är så ful. Usch…

          Beror väl eventuellt på orsaken till ärren…

          Jag har ett ärr som uppkom under en våldtäkt för 13 år sedan och tycker inte det är något coolt som jag vill skylta med. Döljer för jag inte själv vill bli påmind om traumat och för att inte behöva bli påmind av andra som frågar om ärret.
          Tror rätt många som döljer ärr har betydligt fler anledningar till det än det ytliga

      Han är ju konstnär så.. ??‍♀️

        Kanslig sjal.

          Känslig?
          Konstig?
          Könslig?

      Åldern syns på halsen. Säkert därför ?

    Hit me up på ämnet och i övrigt: vad är era tips för att gästerna ska ha så kul som möjligt på ens bröllop?

      Om jag hade haft en bröllopsfest hade jag gett en engångskamera med fotouppdrag till varje bord? ?

        Oj. Inte kul att behöva bryta upp för att springa runt och fotografera. Vid en trevlig bröllopsmiddag vill man ju äta, dricka, samtala med sina bordsgrannar och lyssna till några tal/anföranden.

        Neeeej, sånt fruktansvärt slöseri.. ta bilder med era mobiler och framkalla dem

        ’Uppdrag’?
        Är det barnkalas?

          Ja, eller personalfest där det ska lekas hela tiden? Urk!

      Var på ett bröllop där vi först fick vänta i typ 45 minuter medan paret åkte iväg och fotograferades. Utomhus, i typ halvregn. Sedan fick vi sitta och vänta länge på maten också, i en typ tyst, ekande lokal. Kändes bara stelt… Alltså man hade kanske kunnat ha musik på eller bjudit på nåt medan så folk slappnat av lite? Är ingen expert på hur man borde göra istället men ingen kände ingen förutom deras familjer, så det var liksom… Ja, stelt. Inte så välkomnande liksom.

        Gästerna ska välkomnas och det ska bjudas på välkomstdrinkar och något litet att äta medan paret fotograferas.

        Klassiskt misstag. /En som jobbat med bröllop i 6 år

        Alltså varför ens fotograferas efter ceremonin??? Vi fotade oss på morgonen så slipper folk vänta. Mina bästa tips:
        1. Be toastmaster hålla nere antal tal samt ge en tydlig gröns för längd. En middag längre än 3 timmar är DÖDSTRÅKIGT
        2. Tidig middag, så det finns mycket tid för festen vilket är det roligaste
        3. Gör en egen spellista istället för stel DJ, och satsa på låtar som alla känner igen och kan sjunga med i
        4. Någon kul station? Vi hade ett egentillverkat photo booth vid toaletterna så kunde folk gå undan och hänga lite själva också

          Just det… som flera andra skrivit också, sättt ihop folk som har roligt tillsammans. Man kan ju blanda lite men fortfarande ge alla några man vet att dom har kul med plus några man tror att dom har kul med. I giftas-åldern träffas inte hela kompisgäng så ofta längre, dom vill ju va med varandra – och ABSOLUT INTE med någon tråkig gammal moster eller liknande

          Var på världens stelaste. Ingen alkohol vilket iofs är helt ok, men ingen dans eller fest efteråt. Däremot galet lång sittning vid middagen.

      Ju mindre krystat desto roligare. Gyllene regel. 🙂

      Har tre grejer jag tycker är viktigt:

      1, svinbra toastmasters.

      2, Sätt ihop folk som gillar varandra på middagen!!!! Ärligt talat, du har roligast med dina vänner. Tvinga folk att mingla och hålla på innan och efter middagen istället. Perfekt att kunna blanda 50/50 annars med de som känner varandra och inte vid ett bord.

      3, shots till efterrätten för att få upp stämningen. Höjde verkligen feelingen efter typ 4 h middag.

        Jag tycker att det inte är det viktigaste om man känner någon eller inte, snarare än att man har gemensamma beröringspunkter överlag. Liknande intressen, samma bakgrund, barn i samma ålder, jobb i samma bransch. Då kan man ju få igång ett samtal med nästan vem som helst, oavsett om man är introvert eller extrovert.

          Å fyyyyy värsta bröllopet jag varit på någonsin när vi
          1. Var så jävla viktigt o splittra alla par
          2. Blev placerad vid ”barnbordet” (alla vi som har barn. Hade så sjuuuuukt tråkigt och car glad när jag fick åka hem

            Värsta bröllopet jag varit på var min mans vän/fd.kollega. Jag kände 3 pers lite. Blev placerad vid samma bord som 5 män som alla spelade golf, kände ingen och jag spelar inte golf. Gissa vad samtalsämnet var under hela middagen? ? Sen skulle brudparet presentera alla som var på bröllopet, vilket blev pinsamt då de inte kände vissa… nej usch, vi gick tidigt därifrån.

      Att man byter plats mellan varje rätt. Gästerna tar med sig servett och vattenglas.

        Nä men gud vad träligt.

        Absolut inte! Vilken usel idé.
        Varför röra till det när gästerna blivit varma i kläderna och samtalen kommit igång?

        Sjukt förslag.

        Det där funkar inte på bröllop större än 20 pers. Har några av gästerna allergier eller speciella önskemål (vegan, kosher, laktos etc) blir det kaos direkt. Detsamma gäller om vissa gäster vill avstå alkohol. Har kört ca tio sådana bröllop. Blir alltid pannkaka. Ett fåtal tycker detr kul. För alla andra blir det rörigt. Och, du måste dra ut på middagen för det tar tid. Ingen hit om du har fler än 20 gäster som sagt…

        vivi nä det där skulle bara kännas jobbigt.

        Sånt är sjukt kul, bra förslag!

      Kanske inte en kul grej men väldigt uppskattat & kanske oväntat…ca någon timme efter att desserten serverades på vårt brölopp ( i Medelhavet mitt i värmeböljan) kom det fram en gammaldags glassvagn med uppfriskande god italiensk glass i alla smaker man kan tänka sig finns, gästernas (halvfulla) reaktion ca kl 01 på natten var ”wow glass gott & perfekt mitt i värmen”….vi var väldigt skeptiska till det när vi fick tipset men det var såå lyckat..och att vuxna tyckte det var ”kul”….

        ”Kul”?

          ?

          Var det allt du uppfattade av kommentaren ovan? Någon skriver om en fantastisk upplevelse på sitt egna bröllop o det enda du reagerar på är ”kul”? Tycker du att du är ”kul”

        Håller med. Glass agn är alltid en hit. Vet inte riktigt varför, men det funkar varje gång/”bröllopsfixaren”

        Humble brag.

      Blanda inte de prataglada med de som inte gillar att prata. De pratglada behöver andra pratglada för att komma igång. De inte så pratglada vill helst sitta tysta och är väldigt nöjda om de slipper en som är pratglad.

      Se till att alla åtminstone känner en annan person vid bordet.

      Ge folk alkohol! Sen kan man ha betalbar efteråt, men snåla inte med vin under middagen.

      Lekar. Om du är helt säker på att dina gäster gillar det, kör på det. Om du är minsta tveksam, skippa det. Gillar man inte lekar är sånt bara en lååång plåga och stämningsdödare.

      Bra toastmaster! En som är lite halvgalen men ändå kan läsa av folk och stämningen i rummet.

      Inga långa tal.

      Och sist men inte minst. Absolut ingen presentöppning! Tar tid och är mördande tråkigt för alla. Vill någon veta vad ni fick, så kan de fråga efteråt.

        På vårt bröllop fick våra systrar öppna paketen (Och skriva lista på vem som gav vad) så med 3 personer som effektivt öppnar gick presentbordet från massa paket till saker på ett kick och alla nyfikna kunde gå förbi och kika. Den lösningen var toppen för oss.

          Jag trodde att det ansågs som ofint av gästerna att öppna paketen inför alla. Att det blir lite att jämföra vem som gav vad och att det kan bli pinsamt för den som gav en billigare present när tant agda just gav en kristallampa typ.

            Ofint mot*

            Jaaa det har jag alltid tänkt tills jag träffade min man och i deras familj öppnar upp presenterna. Dels superlångtråkigt att se presentöppningen, skitjobbigt när man gett något som någon annan också gett (och deras öppnas först) och värst är när man kan se på den som fått presenterna att presenten inte är uppskattad. Lyfte detta till min svärmor och fick som svar att de som gett presenterna vill ha presentöppning för annars känns det otacksamt när de öppnas efter festen. I beg to differ dock.

              Off topic. Började precis se Lost. Så fast!

          Men.. vill man inte att den man ger paket till ska öppna det? Man måste inte nödvändigtvis se på såklart, särskilt med många gäster blir det ju långdraget. Men inte så kul om nån annan öppnar paketet man slagit in och gett till en viss person…

            Vem som öppnar paketet känns mindre viktigt tycker jag.

        Jag är inte pratsam utan tycker det är jättejobbigt med bordsplacering och okända människor. Just därför är det ju sjukt skönt att bli placerad bredvid en extrovert och pratsam människa som sköter samtalet och hittar på nya samtalsämnen. Mardrömmen är ju att hamna bredvid någon som är lika introvert som en själv.

          Tänkte det samma, en som inte gillar att prata uppskattar oftast att sitta bredvid en som gör det för att hålla igång konversationen.
          En som pratar däremot brukar inte bry sig om den sitter vid en introvert eller extrovert.

            Håller inte med, asjobbigt som extrovert att få ta hela ansvaret över att hålla igång ett samtal, ofta med otroligt lite respons från den introverta. Verkligen inte givande eller intressant för den extroverta alls, vill bara lämna bordet när det blir så

              Håller med dig C! Är också extrovert men det betyder inte att jag får utbyte av vem som helst. Pratar gärna MEN frågar också mycket. Det värsta som finns är när man hamnar med en introvert person och man frågar massa saker för att lära känna denne, av nyfikenhet etc. Och bara får korta svar!! Inga motfrågor! Nejtack! Trivs alltid mycket bättre att umgås med dem som är som jag!

      Lite som inlägget säger, varför splitta upp folk (par etc) vid placering? Man tror att alla på så vis ska lära känna varann, som inte redan gör det, å bli en enda stor festande familj i slutet men i själva verket blir det ju inte så

        Men är det inte bara tråkigt att sitta med sin partner hela kvällen, som man redan umgås med varje dag? Så slutar det med att man tar upp den eviga diskussionen om det blir gräddvitt eller cremevitt på väggarna i gästrummet.

          Men du sitter väl inte ensam vid ett bord med bara din partner? Ni har väl vett att prata med de runt omkring er?

      Jag har varit toastmadame några gånger och älskar bröllop! Några av mina tips är att be alla hålla korta tal, sätt en maxgräns på ett antal minuter. Tre är lagom. Samla talen till mellan måltiderna om möjligt. Annars blir gästerna som tvingas lyssna uttråkade och störda mitt i maten.
      Skriv en kort men rolig presentation om varje gäst, i häftet alla får till middagen. Det gör det enklare att börja prata med varandra.

      Försök också tänka på vilka ni placerar vid varandra. Vilka kan ha kul ihop eller mest intressanta samtal? Obekväma möten kan förstöra stämningen för ett helt bord.

      Be toastmadame eller toastmaster sätta stämningen och styra upp middagen så att det kanske händer något kul eller oväntat med jämna mellanrum.

      Jag använder mycket humor. Håller alltid ett inledningstal som är fyndigt som får alla att skratta, en isbrytare för många.

      Skippa för många lekar. De ska vara korta och roliga. Man kan anordna tävlingar för varje bord Eller låta bli.
      Tänk på vilka ni bjuder in och vilken slags middag och fest ni vill ha. Har ni ett tema?

      Överraskningar är alltid kul. Vi har haft allt ifrån videohälsningar från en stor fotbollsstjärna till en kändis som smyger in som serveringspersonal.

        Aldrig ens hört man ska ha lekar på ett bröllop. Varför då. Det räcker med att umgås äta gott och sedan dansa.

        Jag var på ett bröllop där alla talen var lagda till mellan måltiderna, det var ju sjukt jobbigt. Enda tiden man kan ex gå på toa, röka, prata med någon annan än bordsgrannen, prata lite med brudparet, kolla av med barnvakten etc. Nej, talen ska absolut vara under middagen, mellan rätterna är det mingel- och ”annantid”. Är inte också tal under middagen själva grejen med bröllop?

        Bara man skriver något mer personligt än som jag blivit presenterad vid två bröllop, ”tjejen som flyttade 50 mil för kärleken till E”… Jag har alltså ingen egen personlighet hahaha

          Hallå.
          I dessa Corona tider hålls Bröllop digitalt

          Nu verkar det vara nyhetsstorka totalt!

          Håller med, jag var ”brudens finska vän” och inget mer, mina föräldrar är finska och ALLA andra gäster fick långa och fina beskrivningar om sig. Kände mig så ovälkommen plus att jag hamnade med ett år jag vet bruden egentligen inte ville bjuda.

      Dela ut kort med namn på folk de ska ragga upp. Låt det bli ett swingersbröllop. Både oväntat och kul för de flesta.

        Varför skulle folk vilja bli raggad av/ragga en person via slumpen?

        Haha det låter som ett bröllop i min smak?

        Jag kommer!

        ? ? ? ??

      Jag var på ett bröllop där paret bad alla gäster skicka in en selfie på sig själva men som symboliserade brudparet. Dessa bilder var sen placeringskorten vid bordet. Blev bra start på konversationerna. De hade också gjort ett mingelbingo där man exempelvis skulle kryssa för ”en som tagit tåget till bröllopet”, ”någon som har en ingenjörsexamen”, ”någon som är släkt med brudgummen” osv. I början användes bingot men glömdes snabbt bort när samtalen var igång.

        Jag har också varit på bröllop som hade bingo. Jättebra tidsfördriv medan brudparet fotograferades! Man fick mingla, äta tilltugg och gå runt och prata med typ alla. Frågorna handlade om alla gäster och var liknande som Anonym 11:19 skrev; Vem har åkt tre Vasalopp? Vem har hoppat fällskärm? Vem är född i Grekland? osv.

        Får eksem av sånt här, tycker det är pinsamt och erbarmligt tråkigt att hålla på pch larva sig med lekar och trams. Tror inte jag passar på bröllopsfester ?

          Jag får eksem av ditt överanvändande av ordet erbarmligt.

      Många har nog inga problem att inte ha kul. Tycker maten är viktig. Att det är mycket och gott. Sedan bra musik på efterfesten. Lokalen ska vara mysig tycker jag.

      Minimera antalet tal och längd på dessa.

      Håll själva ceremonin så kort det bara är möjligt. Det är verkligen astråkigt att sitta eller stå medan vigselceremonin håller på, om den gör det mer än 10-15 min. Håll också ner antal talare som ska hålla på och avbryta alla andras samtal och ätande, och se öht till att allting flyter smidigt så det inte uppstår väntan på nästa moment. Flytta fokus från brudparet till gästerna, kort sagt.

        Men nä, cermonin får vara stämningsful och viktig och ta tid, det är ju det som en firar liksom.
        Om en tycker vigseln är långtråkig är en antagligen inte en särskilt bra vän till brudparet från början.

      Inte ett tips för att ha kul men mitt tips är att boka en fotograf som är med på middagen och en bit in på festen om ni har möjlighet. De bilder vi och gästerna uppskattade mest var de som togs under festen när folk inte var ”uppställda” för fotografering utan blev fotade mer naturligt medan de hade roligt.

    Fast exakt den här frågan tog Karin Bastin och Isabelle Morfirini upp i sin podd this is 40 för ett par veckor sedan. Så tror knappast det är Bella själv som kommit att tänka på det bara så där…

    Håller med, sitter gärna i närheten av min man gärna mittemot , mycket trevligare tycker jag.

    Att blanda extroverta och introverta (?) Är inte det ganska självklart, tror de flesta går efter personlighet vid bordsplacering, men hursomhaver blir det ofta ett ’lite tråkigare’ bord och om man granskar det så är majoriteten i det bordet introvert kanske.

      Då är ju alla nöjda och glada ?

      Fast där har nog folk fått fel uppfattning ang. introvert vs extrovert. Du kan vara väldigt social och pratig på en fest utan att vara just extrovert.

      Skillnaden är att du som introvert kanske behöver flera dagars återhämtning och vila då det tar mycket på krafterna.En extrovert däremot får energi av att socialisera, prata & vara bland folk. Att vara introvert betyder inte att du är blyg & har dålig social kompetens. Tvärtom kan du som introvert uppfattas som väldigt social och inkännande. Skillnaden är bara att personen sen behöver återhämtning från alla intryck.

        Tack!

        Precis.

        Jag hade 100% placerats i det extroverta bordet om det berodde på sociala graden, då jag är extremt social och har enkelt för att inleda konversationer med allt och alla. Sanningen är dock att man nog inte blir mer introvert än jag. Efter ett bröllop – eller liknande event – är jag slut, helt slut(!), i minst två dagar efter (dricker inte ens, så inte bakis att skylla på, trots att det kan kännas så ?).

        Exakt! Precis som att alla extroverta inte är människor som naturligt vill hålla låda och är bekväm med föra samtal med okända människor.

        Exakt så!

    Isabella verkar ha missförstått vad introvert betyder. Det innebär inte att man inte har förmågan att konversera och att man behöver en briljant extrovert person för att ”få igång bordet”. Dummaste jag hört på länge.

      Kom hit för att säga exakt det. Introvert är inte lika med blyg och tyst. Introvert betyder att man har stort behov av egentid och lätt blir trött av att umgås med människor. Extroverter får å andra sidan energi av att vara med männislor och mår sämre om de är socialt isolerade. Jag är väldigt introvert och en av mina bästa vänner är extrovert och det är gigantiskt skillnad på hur vi tillbringar vår fritid trots att vi tycker om att umgås tillsammans.

        Ja men precis! Jag ser mig själv som väldigt introvert men det betyder inte att jag är helt oförmögen att småprata med random folk på tex ett bröllop. Bara att jag inte har nån större lust med det.

        Jag är en introvert extrovert, jag hämtar min energi från att för vara ensam och gör saker själv – att inte konstant omge mig med människor. Jag uppfattas (enligt mina vänner) som en social mingel person, som ofta för agera isbrytare. Och ja, det är jag i sociala sammanhang och det funkar för en kväll eller helg, men vid längre tillfälle har jag behov att vara för mig själv och hämta energi – det gäller även i min relation.

          Haha är inte typ alla introverta extroverter? Egentligen.

            Det vet jag inte, men det tror jag inte. I alla personlighets test som jag har gjort i jobbsammanhang har jag hamnat i mitten eller ej känt mig bekväm med att var en klar extrovert eller introvert.
            Så jag sökte information då konsulten eller HR personen inte kunde svara på mina frågor om hur jag hittade vad jag var och fick svar på det.

              Det heter ambivert ?

            Nej? Man kan inte både tömmas och fyllas av energi från andra på samma gång. Men absolut många introverta kan vara sociala och pratglada

              Fast man kan känna olika vid olika tillfällen ju.

              Jo det kan ”man”.

          Ambivert alltså.

          Fel att säga att du är introvert extrovert då. En social person som är introvert är inte en ”introvert extrovert”. Jag är introvert och folk blir ofta förvånade när jag säger det pga att jag är väldigt pratglad och social- när jag väl träffar människor. Sen träffar jag inte folk särskilt ofta. Alternativt, jag är väldigt social på jobbet men desto tröttare när jag kommer hem.

            Samma här, brukar kalla mig för selektivt introvert. Jag är introvert men väldigt social med de jag känner eller känner mig trygg med.

      Precis min tanke. Man kan ju vara social och hur trevlig som helst för en kväll men sedan kanske man sin introvert blir trött efter det. Det är ju inget som behöver märkas.

      Folk brukar ju säga att introvert snarare betyder att man samlar energi på egen hand, och kan bli utmattad av umgänge men inte är något som syns utåt sätt. Nästan alla använder ju dock ordet så som Isabella gör, att introvert=”inåtvänd”, och det känns ju som en rimligare betydelse? Alla använder ju begreppet på det sättet ändå? Så även om ordet egentligen betyder något annat (??) så drar ju alla kopplingen introvert=”inåtvänd” oavsett.

      Så klassiskt att någon så fort introvert/extrovert nämns ska ”DU KAN ALDRIG SE OM NÅGON ÄR INTROVERT”, alla fattar ju ändå. Kan vi inte bara reda ut ordets betydelse en gång för alla?

        Men ingen är bara introvert eller extrovert, alla är en blandning. Lite märkligt att folk som står, går, har barn, träffar vänner, arbetar utan större problem prompt ska kalla sig introverta ändå ”för de måste vila efteråt”. Herregud, om IL är introvert, som hon säger, hur är då inte en extrovert människa? De flesta av oss är blandningar av det mesta, inklusive diagnoser

          Håller med 100%

      Själv är jag väldigt introvert men ofta får jag väldigt mycket energi av extroverta och kan ge tillbaka med samma energi och ha väldigt trevligt och socialt. Däremot om jag fick sitta med jämte en väldigt extrovert person på ett bröllop så skulle jag bli ordentligt trött efteråt och behöva en eller två dagars vila.

      Något jag däremot avskyr är när man särar på par. Inte kul att behöva sitta timmar ihop med någon man kanske inte har något gemensamt med.
      Hade en partner en gång som aldrig ville sitta ihop med mig. Tog alltid väldigt illa vid mig för jag hamnade oftast med tråkiga släktingar till honom som jag inte kände medan han skyndade sig till de roliga.

        Bra att det är ett ex.

      Då verkar väl Cam illa också ha missförstått vad introvert betyder då? Men det är ju de orden som brukar användas och ofta så är en introvert person blyg och lite lågmäld, men inåtvänd och utåtriktad kanske är mer rätt ord då i detta sammanhang, är det så du tänker Hanna?

    Varför vill BB ha fler barn? Hon prioriterar inte direkt de två hon har. Är det för att haffa en rik man på livstid? Att han inte kan dra lika lätt om de har barn tillsammans.

    Angående bordsplacering så tycker jag man ska försöka sätta folk ihop som man tror har kul/trevlig tillsammans. Så länge man tänkt till på det sättet har jag inget behov av att sitta nära min partner. Har man däremot satt mig bredvid en tystlåten/blyg mus och tänkt att jag ska hålla igång diskussionen hela kvällen, då hade jag gärna suttit med min partner så att jag slapp dra det lasset och kanske kunde ha lite trevligt under middagen. Och innan någon sparkar bakut över att jag inte vill sitta bredvid tystlåtna/blyga människor… jag har inget emot personer med andra personligheter än mig men jag vill inte gärna tvingas genomlida en flera timmar lång middag bredvid en sådan som jag dessutom inte känner.

      Exakt! Skaffar hon fler barn så är hon bara sjukt självisk. .

        Fast vad vet ni egentligen om relationen mellan henne och barnen?

          Det lilla man redan ser säger mycket tyvärr.

    [Borttagen kommentar]

      Wtf? Hur mår du egentligen?

        Tack, bra. Hurså?

          Inte så normalt att kalla barn i klänning för benrangel samtidigt som man drar jämförelser med ett koncentrationsläger…

            Jag har just sett om ”Shoah”. Kan vara därför.

              Så därför känner du att det är okey att kalla ett barn för benrangel? Logiskt

      Nej.

      Ja det är illuminati och Bella är puppet master. Helt otroligt att du listade ut det ? du måste vara väldigt smart.

      Va?

    Bara amatörer bordsplacerar så att ”folk ska lära känna nya människor”.

      Eller hur.
      Finns ju absolut 0 poäng i att lära känna någon man aldrig kommer träffa igen.

      Fast dom flesta är ju amatörer på att gifta sig iom det brukar vara första gången de hostar en bröllopsfest.

    Vi tänkte nog inte alls på extrovert introvert när vi gjorde bordsplaceringen utan tänkte mer vem känner vem och vem kommer överens med vem och hur de kommer ha roligt! Får än idag höra att vi haft en av de roligaste bröllop många varit på och tyckte själv det var en extremt lyckad dag! Sa just till mannen att jag vill gifta om mig bara för att få ordna dagen på nytt ?

      Jag tror inte att man altid vet om ens vänner och bekanta är extroverta eller introverta. Jag vet inte hur alla gör eller vill göra med sin återhämtning.

      Ni kan väl ordna en fest?

    Fast värst är att som singel bli placerad med par. Nu är jag själv inte singel men kan ändå relatera över hur det blir när man som singel tvingas sitta och låtsas bry sig om när flera par sitter och jämför liv med varandra, man är ju par hemma så varför inte socialisera sig ordentligt på ett bröllop eller fest? Man går ju (förhoppningsvis) hem tillsammans ändå och umgås efter maten.

      Eller när man bli placerad bland folk som har barn ??

        Mardrömmen! ”Min lilla fis har ju börjat prata nu och kan säga både mamma och pappa hihiiii har du barn?!?!

        Nej, tack och lov.

          This!!!! ????

      EXAKT! Har varit singel på ett par bröllop, och det har inte varit superskoj att sitta med par som helst sitter ihop. Dessutom en en kanske bara känner ena halvan av brudparet. Ska singla lära känna nya människor då kanske par också kunde göra det. 😉

        Fast hellre bli placerad med par som man har något annat gemensamt med än att bli placerad vid något jävla singelbord där allt vi har gemensamt är att vi inte har en partner med oss.

    Klart man kan blanda introverta och extroverta! Introverta är ju inte socialt inkompetenta och inåtvända, utan skulle ju självklart klara av att konversera och ha kul på ett bröllop.

      Nä precis, introvert betyder ju ofta typ att vi skulle föredra att åka hem efter festen istället för att sova över och köra brunch med alla dagen efter också. Men vi skulle ju ha lika kul på festen som alla andra med allt vad det innebär!

        Exakt så! Alla dessa tredagars bröllop som är nu. Fredag till söndag. Kul för brudparet som känner alla men för mig dom introvert är det utmattande. Behöver vara ledig från jobbet efter en sådan helg. Men är social och kul på bröllopet!

          Gud, vilka tror dessa människor de är? ? Tre dagar?

            Det brukar vara riktigt kul men bara om dom bjuder på allt.?

              Klart man måste bjuda om det är tredagarsbröllop? Man ska väl inte behöva betala för att kunna vara med??

                Tycker jag med men det gör inte alla.

    På mitt bröllop för snart ett år sedan så satte vi folk efter deras intresse (Vi har vänner som alltid pratar arbete och de fick sitta ihop och de är ointresserade av de slapp det) , och de som var naturliga med engelska (då vi hade internationella gäster) satt vi samma bord, samt att tänka på att INTE splittra par och att tänka på dem som har haft ihop det tidigare men är i nya relationer slapp sitta vi samma bord. Utöver honnörsbordet (10 pers) var 40 personer som skulle placeras och det blev super bra. Fick så många komplimanger efter för att folk hade det trevligt och satt trevligt / bra. Det där med introvert och extrovert tänkte vi inte på, tror det är viktigare att man skapar en god mix av individer och deras intresse.

    Varför envisas man med att ha kvar en spiral som man får jätte ont av och inte mår bra av.

      Tror att Bianca fått tips av sina följare om att det ska gå över efter några månader.

        Efter några månader? Hjälp, låter inte alls normalt. En spiral ska väl inte göra ont? Inte såhär länge och med sån smärta att hon inte kan äta och känner hon svimmar av.

          Glöm inte nu att en influensers smärtgräns kan vara lite lägre än andras

            Skulle aldrig vilja ha något i min kropp som gör sådär ont och får mig att må dåligt, hade velat ta ut den på en gång. Låter inte normalt alls det ska kännas sådär.

              Precis. Du tror inte hon gnäller lite extra för uppmärksamheten? Hon har ju alla pengar och all tid i världen att gör nått åt det.

              Fast ibland måste man stå ut ett tag för att det ska bli bättre sen, så kan det vara med läkemedel. Hade ont av min spiral i början men nu känner jag inte av den, har ingen mens osv. Så det kan vara värt det. En del gillar det inte alls och har problem efter ”invänjningsperioden” och då kan man såklart ta bort den.

            Hahahaha just det. Dom är ju inte som andra.

          Jag hade ont av min spiral o början, som mensvärk. Och jo, det kan ta ett par månader med ett nytt preventivmedel innan det ordnar upp sig med biverkningar. Det blir man informerad om när man börjar med det och i bipackssedlar.
          Har hon sådär ont bör hon dock prata med den som satte in den för att se att det inte är nåt fel.

      Förlåt men det är helt stört att utsätta sig själv för sån smärta och obehag, bara för att en snubbe ska få kunna doppa lite utan att behöva oroa sig för att bli pappa.

        Det KAN också hända att en kvinna inte vill ha barn.

          Det finns väl flera alternativ än spiral? Förstår inte heller hur man kan utsätta sig för den smärta hon beskriver, att hon har så ont och nästan svimmar och inte kan äta vissa dagar. Förlåt men man kan väl ha sex och låta bli komma i tjejen om man är så orolig för graviditet, eller hålla koll när man är fertil eller inte.

            Kådis ?

              Det finns ju många som verkligen inte gillar det dock.

              Jag är kvinna och gillar inte alls kondom. Tycker att det ger en oskön känsla till sexet.

                Kondom är inte det enda alternativet?

                  Nej men jag svarade på en som föreslog det. Finns någon föreställning om att det bara är män som ogillar kondom. Och alltid när det pratas om p-piller och spiraler så kommer någon och nämner kondom som ett alternativ. Som om någon inte visste att det fanns.

                    Ska man låta bli att nämna alla preventivmedel då? Alla vet ju att de finns.

                      Nja, är man barnmorska så bör man nämna alla alternativ till ens patient. Och en förälder bör väl tipsa om kondom när barnet kommer upp i ålder för sex. I övrigt ser jag inte riktigt syftet.

            Ja det finns massa alternativ men nu verkar hon vilja prova detta?? Håller med om att hon ska kolla upp smärtan för att se om den är normal, men den ska inte kvarstå.
            Man kanske inte vill ha avbrutet samlag som kvinna heller och metoderna du rekommenderar är väldigt osäkra. Kan du inte tänka dig att kvinnor väljer nåt för sin egen skull för att ha säkert sex (nej alla gillar inte kondom)?

              Men snälla det är ju precis det detta handlar om! Att hon ska göra det för sin egen skull och säkerhet, så borde alla kvinnor tänka. Men att hon ska utstå denna smärta pga det är orimligt, medans hennes kille inte behöver bry sig alls. Tycker verkligen hon ska kolla upp det där och hitta andra alternativ där hon inte behöver ha såhär ont, och i en relation är man 2 personer med delat ansvar om man vill ha en graviditet eller inte.

                Ja fast bägge behöver inte ta de fysiska konsekvenserna av en graviditet. Självklart är det kvinnans val vilket preventivmedel hon ska använda och om hon ska använda något. Det är ju hon i slutändan som får genomgå aborten. Sen är ju mannen fri att kräva kondom om han vill vara säker på att skydda sig. Ingen kan ju tvinga honom till att ha sex utan kondom om han inte vill. Eller kan och kan.. du fattar nog vad jag menar.

            Kondom typ ?

              Kondom är ???

            10.55 den metoden är ju inte så tillförlitlig.

        Man kanske väljer det för att som kvinna själv kunna ha sex utan att behöva oroa sig för att bli mamma.

        Själv äter jag p-piller inte som preventivmedel utan för att min mens blir hanterbar då. Att det skyddar mot graviditet ser jag endast som en bonus.

          Så ta ett preventivmedel varje dag i 365 dagar när du är fertil max 84 dagar utav dom 365? Män är fertila varje sekund, en kvinna är peak fertil i 24h en gång i månaden med 2-3 + dagar före och efter eftersom sperimer kan leva några dagar.

          Ps är ej emot preventilmedel. Mår du bättre av dom och gillar det härligt! Men önskar vi tjejer och kvinnor fick mer kunskap om vår mencykel och fertilitet än det man lär ut idag.

        Som att preventivmedel är framtaget för att killar ska kunna få doppa…

          Hur blev det med allt prat om p piller för män?

    Det finns få saker som är så töntiga som när nykära ska lägga upp massa pussbilder på sociala medier och skriva om hur kära de är. Är rätt töntigt även när gamla gifta par gör det (undantaget möjligen när de firar bröllopsdag). Men med Blondinbellas track record blir det ännu töntigare….

      Typ som Lisa Anckarman.

        Lisas kanal har blivit så tråkig sen hon träffa Henrik

      Newsflash ⚡️
      Bella är töntig!

      ”Blondinbellas track record”? Märkligt… hur många partner har du haft? Själv har jag haft fler än Bella, och det utan att känna att jag gjort något fel.

        Jag har haft tre serösa pojkvänner som jag har vart kär i. Isabella har haft tre pojkvänner de senaste halvåret. Erik tog det slut med i december, sedan bodde det en okänd man hemma hos henne i två månader efter det och nu har hon träffat sitt livs kärlek. Så jo, detta är väldigt pinsamt och oroväckande. Speciellt när man har barn och är så öppen med sitt kärleksliv. Kan tillägga att jag och Isabella är lika gamla.

    Har Isabella verkligen alltid haft sådär stora bröst? Igår hade hon en klänning där dom knappt fick plats och va påväg ut ur klänningen, och hon har haft den klänningen förut och då va de inga problem.

      Hon pumpar dem varannan dag.

        Nytt filter? Hon gillar att framhäva dem. Har ökat sedan årsskiftet, framhävningen alltså. Pinsamt.

      Jag har funderat på samma. Känns som att hon har gjort två operationer där hon har förstorat varje gång.

      Klart hon gjort dem. De är ju enorma

        Nej, dom är naturliga. Stora bröst ser ut så.

          Hahahaha! Är du dum, blind eller naiv? De är så uppenbart fixade. Och hängbröst som tidigare varit stora är de lättaste att ge en naturlig look till då det finns utrymme. Sedan finns så fantastiska implantat nuförtiden att det knappt går att se med blotta ögat om någon opererat brösten eller ej.

      Hon har väl antagligen gått upp lite i vikt. Brösten brukar inte bli mindre av det.

        Inte snällt sagt

      Bröst blir större eller mindre för vissa vid viktuppgång och viktnedgång, så är det för många. IL går upp och ner en del och brösten varierar därför i storlek, även vadderade behåar förstorar brösten.

        Absolut att viktuppgång kan påverka men sådär mycket? Det är ENORM skillnad på hennes bröst.

          Sätt på dig en vadderad bh så ser du en enorm skillnad. Nu sa hon ju dock själv att hon har stora men som sagt de är stora med vadderad bh och inte lika stora utan.

      Jag tror att hon opererat dem 2 ggr. Först efter skilsmässan och då var de ”lagom”. Sedan en gång till och då blev de tyvärr alldeles för stora samtidigt som hon gick upp lite i vikt. Ser inte klokt ut.

        Nej men hon har börjat använda vadderade bh-ar som gör brösten någon/några storlekar större alltså att de då ser större ut. Du ser henne sällan utan bh och gör man det så ser man att de då är mindre. Hon har ju ökat i kroppsomfång också vilket många påpekat på sistone då gör brösten det också. Hennes kroppsomfång har varierat genom åren så också hennes bröst.

    Men varför har hon med sig en jättestor vibrator till bordet?

      Paul är en konstnärlig själ som gillar att utforska med nya leksaker.

      Och varför blundar hon medans hans ögon är vidöppna? Så många frågor, så lite tid …

        Verkar faktiskt som att du har en hel del tid.

    De flesta som kommer till ett bröllop är vuxna. Därför bör man som bordsplacerare rimligen utgå ifrån att de klarar några timmar med nya människor till bordet. Det ingår i förmånen att vara vuxen, som Ribbing brukade säga. Umgängeskonst bör man träna på. De enda som placeras bredvid varandra är förlovade par (om de inte varit förlovade så,länge att de kan betraktas somgifta=över ett år)

      Ja, regeln om förlovade par känner jag till – tror också jag hört det från Magdalena Ribbing.
      Hon är verkligen saknad. Mest minns jag hennes sakkunskap när det gällde de kungliga juvelerna.
      Etikettsråden var väl ibland lite väl konservativa. Men hon kom ju också från en annan värld…
      Åtminstone en annan värld än den jag kommer ifrån. Vi är varken adliga eller stockholmare sedan Hedenhös 🙂
      Man kan nog säga att om en förlovning ska ”berättiga” till bordsplacering tillsammans så ska bröllopsdatum vara bestämt.
      Så var det när Carl Philip och Sofia placerades bredvid varandra vid Nobelbanketten i december 2014. Då visste man att deras bröllop skulle äga rum ett halvår senare och de hade varit förlovade sedan sommaren.
      Kanske var det då jag hörde det där om förlovningsregeln?

      Men usch, vad är det för 1800-tals fasoner?

        Det kallas tradition.

          Tradition schmadition.

          Haha ”det kallas tradition.”

          Tråååkigt

        Grejen är att förlovade anses fortfarande så upptagna av varandra att de undantas från regeln om att inte ha varandra till bordet. Kommer såklart från en annan tid där man inte bodde ihop innan bröllopet och så som nu. En motsvarande modern sak skulle väl kunna vara att nykära ska placeras tillsammans typ ?
        Tycker som Camilla att det är vore trist att inte få sitta med sin partner, jag vill umgås och ha kul med honom på fest såklart och särskilt en kärleksfest! Det har aldrig varit ett problem dock, har inte varit på så uppstyrda, stora bröllop.

          Har man inte bröllopsdagen spikad så är kanske inte förlovningen så där väldigt överhängande den heller?

            Nej så är det ju. Nya tider nu.

          Låter som min mormor. Vi åt middag hos henne (hon, jag, mamma och min syster och hennes pojkvän). När jag tagit mat på spisen satte jag mig ner vid bordet brevid min syster varpå mormor säger ”sitt inte där. Kan du ändå inte låta din syster och hennes pojkvän sitta brevid varandra?”

          På bröllop kan jag tycka att man sitter med den man kom med. Och det är väl rätt schysst att placera gästerna så att de i alla fall känner någon vid bordet bra. Då brukar ju samtalen flyta lite trevligare också.

        Är man van så är det inte så konstigt.

          Kan ju va trist även om man är ”van”.

      Va stelt.

        Självspäkelse är en gammal svensk tradition. Klart man ska sitta där och plågas!

      Just det om förlovade känns lite förlegat (även om jag själv fick min man till bordet på två bröllop när vi var förlovade) – det är ju inte så att man inte känner varandra redan när man förlovar sig idag… I övrigt håller jag med till fullo i Ribbings ord, hon är saknad!

      Ja, vuxna klarar att sitta och konversera i ett par timmar, men det handlar ju om att skapa trivsel för sina gäster. Var på ett bröllop där jag hamnade vid ett bord med en person jag är bekant med och resten främlingar. Det var en pärs för oss alla att hålla samtalet igång i fyra timmar och alla fick krystat turas om att hitta saker att prata om.

        Jag var på ett bröllop där den enda jag kände var min pojkvän (kände inte ens brudparet) , väldigt glad att få sitta brevid honom för annars hade jag känt mig ganska ensam eftersom typ alla kände alla där.

        Sen på en av mina närmsta vänners bröllop kände jag ingen vid mitt bord, men det var inga problem och vi hade så kul! Men eftersom jag kände så många andra där och redan hälsat på alla som värdinna var det inga problem. För sen efter middagen och mellan rätterna hade jag ju mina vänner.

        Tror att det är viktigt att tänka från individ till individ faktiskt. Dels hur de är, vad de gillar men också hur de kanske blir med lite alkohol i kroppen. Och är det någon som kanske bara känner en i brudparet (om ens det) och sen bara sin partner bör de få sitta tillsammans oavsett vad traditionen säger.

    Vi försökte placera alla så att de skulle känna minst en person vid bordet sedan innan, och kom de i par så fick de sitta vid varandra. Vi valde att inte ha våra föräldrar vid honnörsbordet, i utan att sätta dem där de skulle få roligt istället (alla var skilda, ingen bästa vän med exet). Vi slet verkligen med bordsplaceringen och funderade över gemensamma intressen, åsikter som kan ge konflikter osv. Och det blev jättebra. Folk hade väldigt trevligt och festen varade till morgonen efter. Tror att man tjänar på att försöka sätta folk så att de känner sig trygga och avslappnade istället för ”varannan kvinna, varannan herre” och att splittra par.

    Hon har som många skriver missuppfattat ordens innebörd. Som vanligt. Hon snappar upp något hon tycker låter bra, lite fint, lite djupt och använder det utan att kolla.

      Det har hon gjort förut, som orden ”entreprenör”, ”framgångsrik” och ”lycklig”.

        Huvudet på spiken!

        Glöm inte ”visum”, ”team” och ”personalvård”.

          Det existerar bara digitala bröllop idag

    Känns underligt att hon tänker på bröllop och barn redan med tanke på hur hennes förra äktenskap slutade. Kanske ta det lite lugnt!

      När jag är nykär tänker jag konstant på en framtid med kärleken, hus, resor, äktenskap osv

      Inget konstigt alls.

        Jo men det är ju skillnad på att tänka på det för sig själv och att basuners ut allt direkt för hela världen. Det är bara korkat och omoget, fjortisfasoner.

    Fast det var ju snarare så att Bella tjatade på honom att säga att han vill ha barn… kommer säkert bli jättebra det där, vad kan gå fel! ?

      It’s an accident waiting to happen ?

      Jag får en väldigt dålig känsla av det här. Måtte hon inte bli gravid igen, det borde väl någon i hennes närhet kunna förhindra? En människa som Isabella skaffar barn för sin egen skull, för att det passar hennes agenda. Alla skaffar väl barn för sin egen skull i och för sig men de flesta ämnar ju ta hand om dom. Isabella har verkat tycka att det är status att lämna bort barnen till personal, som den framgångsrika entreprenör hon trodde att hon var.

        Inte helt lätt för någon i hennes närhet att förhindra ev. graviditet? Eller hur skulle det gå till menar du?

          Jo jag vet men typ lugna ner henne lite. Har inte lyssnat på podden men vad säger hennes kompis? Det är lite tidigt att börja prata barn när man har vart ihop i en kvart och jag antar att de flesta som känner henne borde veta att hon är väldigt impulsiv. Jag menar, hon har förstört hela sin karriär, gift sig, skaffat TVÅ barn och skiljt sig inom loppet av fem år?

            Så du lägger dig i när dina vänner skaffar barn?

              Att skaffa barn är inget man ska göra på impuls eller för att man är kär. som vänner är man skyldig att komma med goda råd! Är det redan försent så är det enda man kan göra att stötta och se till att barnet får en så bra uppväxt ändå, att hjälpa sin vän.

              Men ja, man ska absolut lägga sig i när ens vänner spårar ur. Ett barn är ingen leksak man kan tröttna på, det är ett liv.

                Du låter som en vän man inte berättar till förrän man redan är gravid.

                  Men herregud. Tycker du att alla människor har rätt att skaffa barn när och hur dom vill? Om din psykiskt sjuka kompis träffar en psykiskt sjuk kille och hon berättar för dig att hon vill skaffa barn med honom nu efter en månad tillsammans, är det något du hade uppmuntrat?

                    Jaha, jag visste inte att du umgicks med svårt psykiskt sjuka.

                      Skrev jag verkligen det? Läs igen 🙂 Och vi pratar inte om mig nu utan om blondinbella.

                      ”Så du lägger dig i när dina vänner skaffar barn?” var frågan du svarade på.

            Nog verkar Isabella impulsiv, men jag tycker inte att det är fel att ”känna på ämnet” med någon man kan tänka sig en framtid med. I det här fallet har mannen ifråga levt en relativt lång tid utan egna barn, och om det är en dealbreaker för henne är det ändå smart att kolla läget.

    Bara jag som tycker bilden är märklig? Han verkar vara tvungen att ställa upp på bilden och signalerar detta vill jag inte. Han ustrålar ingen värme.

    Är det bara jag som känner doften av eau de Excel-ark?

      Mer dålig morgonandedräkt

    Varför bloggar Magdalena? Hon gillar inte sina läsare, ger alltid en känga till oss. Mona svarar på kommentarer, varför?? Jag har gillat Magdalena men vad händer med henne? Man blir ju ledsen av att läsa henne nu för tiden. Ja, jag vet att man kan sluta läsa.

      Ja gör det om hon är så dryg! Ge henne inte klick = pengar!

      Varför bloggar J.Toftby ?

      Hon kanske måste försörja sig?

      Jag tror att tant Mona skriver blogginläggen också. Varför, känns oklart.

    Bilden påminner mest om någon illustration från min barndoms Allers. Någon romantisk följetong med nya avsnitt varje vecka…

    Resten är ett försök att få in lyssnare till podden.
    Hela den här historien runt Paul ser så kalkylerad och beräknad ut för dom båda två och nej, det utstrålar inte värme.

      Jag får känslan av nån typ av makt.
      Att du är min
      Tvärsom hade varit ??

      *flumtankar från nyvaken*

    Alltså förlåt men vad ska hon med fler barn till? Hon verkar ju knappt hinna med dom hon har och pratar ju jämt om hur bra varannan vecka-livet är.

      Tänkte samma. Hon löste ju inte att kombinera familj (barn) och karriär, varför skaffa fler?

      Är själv mitt upp i en raketkarriär med två små under fyra år, hade inte pappan varit en klippa och dragit tyngsta lasset med dem hade det aldrig gått.
      Jag vill absolut inte ha fler barn, dåligt samvete var och varannan dag redan nu för all tid som prioriteras på annat, men samtidigt mår jag bra av det och blir en gladare person av att få göra det som ger mig utmaningar och glädje.

      Jag var verkligen inte gjord för den ”klassiska” mammarollen, och det verkar inte hon heller vara.

        Måste man vara en klassisk mamma för att vara en bra mamma? Jag tycker inte det. För övrigt är det ingen här vet hur IL är som mamma så jag tycker man bör låta bli att spekulera.

          Bella hade ju kunnat skippa allt sitt snack tidigare om karriären som triumfade barnen hela tiden, så hade det väl inte blivit lika mycket spekulationer..?
          Men hennes texter om barnen, som aldrig fick stå före, var i mina ögon otroligt smaklösa och respektlösa mot två små kännande/ovetande individer som behöver sin mamma mest. Tänker inte bedöma hennes mammaskap, men att läsa det hon skrev då var inte empatifullt nånstans, och det borde hon skämmas över.

            k Du har svårt att tolka texter tror jag. Ingenstans någon gång har jag läst att hennes barn inte kommer först. Sen att hon inte lever som dom flesta av oss har ju ingenting att göra med kärleken till hennes barn.

          Hur läser du in det? Isåfall skulle jag själv vara en usel mamma, och det tycker jag verkligen inte att jag är. Däremot skulle jag inte skaffa fler barn än de jag har.

          Tycker inte direkt det är spekulationer att hon inte lever i den klassiska mammarollen heller, nog för att hon bygger luftslott och hittar på, men det hade varit ren science fiction.

      Finns såna här extremfall i t.ex. USA, där kallas dem för breeders. Mammor som inte har nåt intresse eller ett uns vilja att ta hand om barnen på ett bra sätt, kanske p.g.a. droger eller nåt annat, med de bara fortsätter föda dem ändå (och ibland blir de även omhändertagna ett efter ett)..

      Man skulle ju kunna tro att föräldraskapet alltid är efterlängtat på ett sunt sätt, men många ggr inte… Utan det ska fyllas nåt annat behov – som inte handlar om barnen öht.

        Och folk kallar mig egoistisk för att jag inte vill ha barn?

          Du är ju allt annat än det! Det bästa man kan göra om man inte vill ha barn, är att låta bli ; ) Om alla tänkte som du skulle världen se bättre ut.

          Har också valt bort barn och får ibland höra att det är egoistiskt. Men jag är glad och barnfri.

            Nu blir jag lite full i skratt. Av vilken anledning skulle det vara egoistiskt att inte skaffa barn? Vi som skaffar barn blir ju kallade egoistiska som föder barn för vår egen skull.
            Jag tycker det är bra att folk som inte är ämnade att ha barn, låter bli.

      Jag är så sjukt imponerad av henne! Shit vad myckey pengar – vilken affärskvinna! Men detta visar bara ännu en gång att pengar inte kan köpa lycka. Tyvärr.

      Hon mår ju väldigt dåligt och verkar ha det rätt tufft på många plan utöver det ekonomiska. Pengar är inte allt.

        Jag håller med. Pengar är verkligen inte allt! Ta det från en som vet!!!

          Det där är ett så klichéartat uttryck.
          Vi är nog många som vet att pengar inte är allt. Men oavsett livssituation i övrigt så är pengar det som både underlättar och skänker guldkant till det mesta i tillvaron.

          Den som saknar och behöver pengar lider definitivt alltid mer än den som råkar ha ”för mycket på banken”.
          Även när sjukdom och elände drabbar oss. Och inte sällan allra mest då.

    Är fortfarande så arg över det senaste bröllopet jag var på. Typ hundra gäster och det fanns ingen bordsplacering!?! Jag kände bara min sambo, det var en släkting till honom som gifte sig. Vi hittade platser men så kom brudföljet och sa att det var deras bord. Där någonstans fick jag en rejäl panikångestattack och min sambo fick åka med mig till hotellet.

    Min sambos föräldrar var kvar och dagen därpå berättade de att det inte ens fanns platser åt alla, typ tio personer fick äta i ett helt annat rum och missade allt. Det här är flera år sen nu men jag FATTAR INTE hur man kan planera så dåligt. Att inte ha någon bordsplacering borde det vara spöstraff på.

      Men panikångest av saknad bordsplacering är ju inte brudparets fel. Det är ett problem som du tyvärr lider/led av, som är veklagligt men som de inte kan ta med i beräkningen. Bordsplacering är inte ett måste. Däremot var det ju illa av dem att låt vissa paxa platser medan andra inte ens fick plats!

      Låter jobbigt men du kan inte anklaga dom för din panikångestattack.

      Men vad pinsamt!? Hade de inte räknat stolar och gäster eller?

    Jag fattar inte varför folk får för sig att introverta och extroverta inte skulle klara att umgås. Jag är introvert och min bästavän är extrovert ?

      Känns som om många blandar ihop introvert med blyg. Jag är introvert men absolut inte blyg. Kan prata med de flesta, det enda som skiljer sig är att jag behöver pausa från socialt umgänge mer än vad många andra gör. Är jag på bröllop en lördag så vill jag gärna ha hela nästa helg utan planer så jag kan ”återhämta” mig.

      Japp. Introverta är även personer som inte kan initiera samtal, som inte är den som presenterar sig först. Men när en extrovert väl startar en diskussion så är det inga problem, så känner jag iaf. Är inte bra på att ta initiativet och hälsa på folk samt öppna en konversation, men kan babbla på när någon har tagit det första steget.

        * Starta en konversation ska det stå
        Viktigt att få det sagt här innan någon kommenterar och läxar upp mig

        Man kan vara extrovert och ha svårt för att dra igång samtal också. Att vara extrovert betyder ju inte att man är mingelmästare och älskar att stå i centrum.

        Sen är ju introvert – extrovert snarare en skala där man kan befinna sig närmre det ena eller det andra.

        Va? Inte initiera ett samtal för man är introvert? Suck. Ta reda på vad introvert extrovert är istället för att sätta felaktiga stämplar på folk..

        Jag är själv introvert, umgås med andra än min sambo eller våra familjer runt fem dagar om året, men har inga problem med att initiera samtal i ett sammanhang där det krävs/är lämpligt, snacka bort hela kvällen eller hamna i centrum i ett samtal, jag bara sällan sätter mig i den situationen, men när jag väl hamnar där har jag jättekul. Och återhämtar mig därefter i ca en månad. Haha.

    Sjukt hur hon håller på om fler barn hela tiden när hon inte ens roddar dem hon redan har. Men så är hon ju, excelark plus noll mognad/ansvarskänsla

    Så han har ett ”andra hem” i Cannes? Så praktiskt. Lite stel möblering för att vara en ”konstnär”. Känns som att det är något som inte stämmer.

      Jag får känslan att det där ”konstnärsskapet” mest verkar vara något han gömmer sig bakom för att rättfärdiga sin loja slackerlivsstil… men vad vet jag. Bara en känsla som sagt var.

      Hyrs säkert ut när han inte är där. Vi gör så vilken innebär få och trista möbler. Men ekonomiskt upplägg.

      Lägenheten är inte hans utan familjens.Han har ju även syskon.
      Bella vill nog bra gärna påskina att den är hans egen men det avslöjade Paul själv till kvällspressen

      Vad menar du inte stämmer Sofia? Hur brukar konstnärer möblera? Alla konstnärer likadant, på samma sätt? Ja så härligt med ett andra hem/semestervåning vilket många har i t ex spanien el frankrike. Kanske är det hans familjs gemensamma, och kanske hyrs det även ut som någon skriver men härligt oavsett.

      Det är ju inte hans hem. Det är ju hans pappas. Sluta klaga på precis allt. Hur orkar ni?

    Introvert betyder ju inte att man nödvändigtvis är osocial, mina närmsta vänner är extroverter. Skillnaden mellan oss är väl att de kan fortsätta socialisera flera dagar på raken om de har tid medan jag måste ha min egentid ett litet tag.

    När jag gifte mig hade vi planerat bordsplaceringen baserat på personlighet, intressen, umgängeskretsar och språkfärdighet (vi hade en blandning av internationella gäster) . Vi hade ett bord där några stycken var mina gamla gymnasiekompisar som inte hade setts på länge så det blev en kul återträff för de samtidigt som de fick dela bord med några universitetsvänner. Det blev ganska lyckat faktiskt! Så mitt tips är att när man planerar bordsplacering att inte bara tänka på introvert/extrovert.

    Det bästa bröllopet jag varit på var min kusins. De hade det i vårt hemland och har själva rest och arbetat på många olika ställen, så gästerna speglade detta. De var superduktiga på bordsplacering och fick ihop bland annat ”ett internationellt bord” där jag och min man hamnade (eftersom vi är från Sverige). Det var superkul att få pratade med en tjej som jobbade i Dubai tillfälligt, en annan som forskade i Schweiz och en tredje som pluggade i Australien. 🙂 Vi var också i samma åldersgrupp. Men det var ett väldigt avslappnat och kul bröllop. Upplever att många svenska bröllop är mycket stelare. Det ska hållas 20 tråkiga tal och vara så städat. Meh.

      Jag var på ett mycket trevligt bröllop i sydeuropa. Var en grillfest utan bordsplacering på gården till ett stort hus paret hade hyrt. Där fanns det plats att sova över för de som ville. Det var väldigt lättsamt och trevligt. Som att vara på en grillfest med kompisar och deras kompisar.

      Var på bröllop i Tjeckien, totalt avslappnat och roligaste fest jag varit på. Även 80 åringarna dansade på borden. Kul att inte alla kulturer är lika ålderssegregerande som vi.

      Mina bästa vänner placerade mig och min man vid det ”internationella bordet” mycket märkligt eftersom att jag är adopterad och kom till min familj när jag var 6 månader. Var helt matt efteråt. Men det är en bra och rolig idé.

      Förstår att hon är ledsen med tanke på den typen av attityd som du just uppvisat.

      Ännu en som kämpar för att inte bli bortglömd. Redan för sent.

        Jepp. Var tvungen att googla

    Beror på vad syftet är med festen:

    – två släkter skall få chans att lära känna varandra
    Eller att:

    – merparten skall ha kul.

      Exakt så!!
      Du har formulerat det perfekt ?

    Vad jag önskar att hon hade kanske haft mer ett manus och fått sagt det hon vill ha sagt. Det är JÄTTEviktigt det hon säger, men första fem minutrarna säger hon i princip bara ”jag måste få prata om en sak”. Det går sååå långsamt, kan inte titta klart. Men ja, baserat på första 11 min – JA hon får alldeles för mkt skit för sitt utseende och vikt. Absolut.

    Passar verkligen barn in i hans liv? Inte som att det blir varannan vecka liv med barn ihop. Eller så är han led på att resa o dyka stup i ett

    Jag orkar inte lägga mig i evighetsdiskussionen kring huruvida man är blyg som introvert.

    Något jag däremot stör mig på är folk som verkligen definierar sig som introverta och bara delar inlägg om att vara introvert på sociala medier. Alltid kvinnor 40+ också. Är det verkligen så udda och coolt att vilja vara ifred och vila upp sig?

      Högkänsliga är de alltid också ?

        Ja vad är det här påhittet med högkänslighet egentligen?

        Ja det går ju ofta hand i hand. Är man högkänslig tar man upp stämningar/intryck/känslor på en extrem nivå, vilket ger upphov till behovet att få återhämta sig och ladda energi efter exempelvis social tillställning eller jobbvecka utan intryck från andra.

          Mm fast varför detta behov att tjata om begreppen i soc medier? Handlar bara om att försöka utmärka sig som unika.

            Nej det är det inte. Om du är högkänslig så är det väldigt skönt att vara medveten om vad det är som annorlunda med en. Jag hade hellre sluppit vara högkänslig än ”unik”. Människor som inte är högkänsliga har ofta din inställning till det och kommer med giftiga kommentarer om att man är feg, överreagerar mm. Vad ni inte vet är att vi fysiskt reagerar på situationer ni inte ens lägger märke till. Var bara glad att du slipper!

      Skönt kanske inse att man efter många år inte är så dum/blyg/tyst som man ansetts utan att man helt enkelt behöver mer tid för sig själv än andra för att kunna ladda om? Låt dem dela, finns alltid konstigheter på sociala medier man kanske inte håller med om.

      Men det handlar väl om att det ansågs konstigt att vara introvert för 20 år sedan? Jag blev otroligt glad av Jonkmans bok om introverta då jag hela barndomen pikades och ansågs vara fel för att jag är introvert. Min mamma hade vill förståelse för det och tvingade mig att umgås länge med andra barn och låta dem sova över fastän jag hade behövt lite paus från det emellanåt. Det ansågs mycket bättre att vara extrovert, pratglad och social då. Kan kännas väldigt frigörande att äntligen höra att det är okej att vara som man är naturligt..

        Det var inte alls något som ansågs så konstigt för 20 år sedan att man idag på något vis måste hitta en gemenskap med andra likasinnade i introverta grupper. Snälla. Att vara introvert då är som att vara introvert idag.

        Jag tror bara att vissa vill ha en unik personlighet och bygga sin identitet kring den.

          Du tror därför är det så? Skulle definitivt säga att det är enklare vara introvert idag när de av iallafall vissa anses helt normalt vara det. Genom att lära känna sig själv och förstå varför man regerar på ett visst sätt kan man få ut mycket mer av livet.

            Nej jag tror precis lika mycket som du gör när du tror motsatsen. Jag utgår från att vi båda levde för 20 år sedan och har olika uppfattningar kring hur udda man var som introvert då.

              Var du introvert då?

    Lägenheten är inte hans utan familjens.Han har ju även syskon.
    Bella vill nog bra gärna påskina att den är hans egen men det avslöjade Paul själv till kvällspressen

    Bröllop är det tråkigaste jag vet, fint under ceremonin men ofta stelt på middag. Hatar när man splittrar par. Men introvert betyder inte osocial. Introvert blir däremot dränerad av mkt folk och i tryck och behöver återhämta sig tätare. Det verkar råda en hel del missuppfattningar om detta. Själv är jag både extrovert och introvert.

      Jag håller med om att bröllop ofta är rätt så tråkiga tillställningar.

      Blev splittrad som ogift par. Hamnade istället vid ett bord där alla var kollegor. Lagom kul.. i början gick det ju bra men ju mer som dracks desto mer jobbsnack/gnäll blev det o till slut gav jag upp… var härligt få köra hem

        Är du så negativ för jämnan? Jösses….

          Va? En kommentar till att splittra par

      Förstår inte varför folk fortsätter att trilskas med att ställa till med tråkiga bröllopsfester. Har de aldrig varit på bröllop själv och tror därför att någon mer än brudparet tycker att det är ”livets fest”?

    Oväntat!

    Jag undrar hur många som kommer på deras bröllop? Isabella har ju ingen familj kvar. Hon har ju slängt hela sin familj under bussen . Stackars Odd ligger ju också där.

      Paul kanske har några vänner de kan bjuda? ??

      Hon ringer ”Rent a släkting” så ordnar det sig. Tar det på faktura.

        Praktisk! ??

        Kanske även finns rent a weddingguestfriend?!?

      OH hej igen, det är du som har svårt att förstå texten.

    Så trött på termerna introvert/extrovert…

      Harrycorevert.

      Ja, det faller under samma som HSP.
      Bara trams skapat av och för alla ”unika snöflingor”.

        Men ja, tack! ?

    Känner bara att Bella är så gränslös. De har varit tillsammans sedan den åttonde juni enligt henne själv och nu är hon helt lost och har tappat verklighetsuppfattningen åter igen. Nu kan hon bara fokusera på att titta beundrande på sin nya karl. Hennes inlägg på bloggen låter som om de är skrivna av en fjortis. Gissar att han snart kommer att tröttna på hennes tillbedjan då han verkar ha ett liv tillskillnad mot henne. Varför skulle han vilja ha barn och familj nu? En ungkarl på 50 bast som dessutom verkar vara något av en lyxlirare och schtekare som glidit runt och spenderat pappas slantar hela sitt liv är inte direkt pappamaterial i mina ögon. Bella är ju inte heller mycket för familjeliv så det här kan bara gå käpprätt åt skogen om hon inte taggar ner och endast ser honom som lite trevligt tidsfördriv och en sommarfling.

      Ja för folk som är nykära brukar annars vara så sansade och verklighetsförankrade.

        De flesta kommer ihåg sina barn iaf.

          Nu blir det ot men så som det ser ut idag med bonuspappor som flyttar in och ut och bonussyskon och halvsyskon med varje ny bonuspappa så undrar jag om de flesta verkligen kommer ihåg barnen och deras bästa.

            Håller tyvärr med. Heter så fint att barnen är viktigast men snabbt ska det gå och ikläm hamnar barnen… men mamma/pappa vill ju ha rooooligt! Barnen hinner inte ens smälta separationen förrän en ny plastmamma/pappa står vid nya boendet och ska flytta in.

              Ja och sen pusslar föräldrarna för att kunna samla alla barn hos sig samma vecka för att kunna ha en vecka med egentid med nya kärleken. Utan minsta tanke på om det är vad barnen vill.

                Exakt så.

          Och hon har glömt sina? Har du svårt att förstå?

        Men jisses, det är ju ändå Bella vi snackar om, hon är aldrig sansad.

        Rätt övertygad om att de är med varandra för uppmärksamheten och äventyren som de kan lägga ut i social media. Sen att de har lite kul med varandra också är en bonus på det, finns ingen substans eller långsiktighet i denna relation heller.
        Och kommer sluta som alla andra tidigare.

          Jag tycker inte att hans fokus i livet verkar vara att få uppmärksamhet på sociala media direkt. Och för att vara fotograf är inte bilderna han tar på Bella av särskilt hög kvalitet. Få se vem som tröttnat först. Pålle kanske inte tycker att ett snofsigt insta flöde med romantiska bilder är något han vill lägga en massa tid på.

      Håller med!
      Hon känns verklighetsfrånvänd återigen. Poor kids!

        Blev hon någonsin verklighetsbetonad? Vet inte vad ni har fått det ifrån..
        En liten lugnare femtondagarsfas typ efter ”elchockerna” kan knappast räknas som det.

          DeppBella känns mer grundad än SoFunBella. Sen är hon ju som bekant alltid extrem på alla vis.

      jag och mina vänner brukar kalla såna killar ”sommarkatter”. 😀

        Bara att hoppas då att Paul-Robert inte visar sig vara den Elaka katten Måns när det blir dags att vända åter till vardagen efter sommaren.
        Bellas personkännedom verkar inte vara så där väldigt ofelbar.

        elisa du har missuppfattat det där. Det är tjejer som kallas sommarkatter.

          Varför det? Kan väl lika gärna vara killar?

    Jag vill sitta bland de jag känner. Ofta är det ju så att man träffar folk på dessa tillställningar som man inte träffar till vardags, och då vill man ju hinna prata med dem ordentligt och inte nån tråkig främling.

      Ja kan man inte bara sätta vänner med vänner? Ingen är där för att skaffa nya kompisar.

      Varför utgå för att en främling är tråkig? Kan likaväl vara en jättetrevlig och intressant typ. Värdparet kanske har placerat er bredvid varandra av någon anledning. Och varför sitta med sin sambo som man annars umgås med 24/7? Naturligtvis kan man råka på en tråkmåns men varför utgå från det?

    Ork på att sitta bredvid sin partner, honom träffar jag ju alla årets dagar ändå.. Han kan få va i närheten men sitter hellre med nya eller folk jag träffar mer sällan. Han tycker samma, såna är vi ?

      Jaha

    Jag är både och. Extrovert bland människor jag trivs tillsammans med och introvert bland ställen som gör mig nervös. Jag går aldrig på tillställningar eller fester men om jag nödvändigtsvis måste så vill jag vara bland människor jag känner. Annars får jag ångest och känner mig illa till mods. Jag vill heller inte träffa människor hela tiden utan behöver varva ned och bara vara.

      Fast det är inte introvert extrovert……
      Blanda inte ihop introvert o social ångest.
      Du kan vara introvert o ha social ångest. Du kan vara extrovert o ha social ångest.
      För de flesta är det enklare umgås med folk man känner än de man inte känner.

    Har inte varit på många bröllop, men de jag vart på har ofta varit mördande tråkiga med evighetslånga tal i mängder…

    Varför är kommentarsfältet avstängt under tidigare inlägg?

      För att folk var idioter

      Extremt smaklösa viktkommentarer, har aldrig sett nåt värre här faktiskt.

        Låt mig gissa, folk påpekade sanningar och totala självklarheter som att det inte är hälsosamt eller sunt att sprida den typen av ideal…

          Eftersom du gissar så antar jag att du inte såg vilka kommentarer som skrevs där.

            Nej, jag såg faktiskt aldrig kommentarerna.
            Men jag såg bilderna och förstår direkt att Cam kan förutspå reaktionerna redan innan hon lägger upp sådant.

          De typerna av kommentarer brukar väl inte annars stänga av hela kommentarsfält här? Så gissa igen.

          Att säga att man får acceptera och tycka om sin kropp som de är, oavsett om du vill gå ner i vikt eller ej, är inte ohälsosamt. Ingen strävar efter att bli tjock. Det betyder inte att man måste avsky sig själv eller gömma sig för att man är det. Eller ursäkta sig med ”jag försöker gå ner i vikt”. Sjukt synsätt

          Inlägget handlade om myggbett och skavsår och celluliter. Synd att en tjock tjej inte kan visa myggbett och skavsår utan att hon hyllar fetma och sprider sjuka ideal. Ska man som tjock behöva radera sina sociala medier och gömma sig i en burka för att inte ”sprida den typen av ideal”.

          Om du läser inlägget så tog L-M aldrig upp hennes vikt i de inläggen. Men det räcker väl med att existera som tjock. Hade du inte sett bilderna till texterna hade du aldrig vetat att hon var tjock, eller hur?

          Sprida ideal för att en tjej som inte är normalviktig lägger upp bilder på sig själv? Jag får inte ihop det? Hade hon varit enbent, hade hon då uppmanat folk avlägsna ett ben?

            Vilka ideal ska inte spridas under sommaren när folk solar och dricker rosé?

            Hyllas hudcancer och alkoholrelaterade skador och olyckor?

            Fast hon uppmanar inte folk att bli tjocka, hon uppmanar folk att älska sina kroppar oavsett hur de ser ut.

      För att internet gick sönder.

      Lugnt, det tar vi igen under Öppet spår.

      Så tråkigt att folk är knäppa. Jag älskade det inlägget och LMs bilder! Så befriande!

        Ja, ingen hade ju reagerat om det varit en smal tjej.. så skevt.

    Snarare att folk som vanligt måste få vräka ur sig sina osmakliga åsikter för vi har ju yttrandefrihet och tjocka människor smittar och är fula och dumma! Buhu!

      Smittar?
      Resten är väl högst personliga åsikter.

        Ja av de som kommenterar… var väl nån Fredrik som satt orerade om hur hemskt det var med tjocka människor!

        Varför måste kroppen kommenteras????? Får inte tjocka människor synas???

          Tjocka människor har givetvis lika stor rätt att synas som smala/normalviktiga men sedan kan man absolut ta en debatt om huruvida det är klokt att hylla så osunda ideal (i detta fall övervikt, i andra fall kan det vara undervikt eller annat relaterat till mat, träning m.m.). Men det här är inte rätt tid och plats för en sådan diskussion.

          Och att det kommenteras får man nog räkna med när man visar upp kroppen – oavsett kroppsform.
          Om överviktiga skulle sluta med sina ”titta, här är jag och jag visar upp min kropp – hylla mig och överös mig med komplimanger” skulle det inte finnas lika mycket att kommentera.

            Fast det räcker ju med att en tjock kvinna gör något öht för att den diskussionen ska rättfärdigas och att hon ”hyllar fetma”.

            Tjock tjej lägger ut bild från när hon är på stranden = hyllar fetma
            Tjock tjej lägger upp bild när hon visar kläder hon köpt = hyllar fetma
            Tjock tjej lägger upp bilder när hon går på restaurang med en kompis = hyllar fetma

            Måste man diskutera någons eventuella hälsoproblem bara för att hon inte gömmer sig på bild? Finns väl lämpligare ställen att ta diskussionen med övervikt än inne hos en enskild person med hennes vikt som utgångspunkt?

          Är väl trött, läste först att Fredrik satt och onanerade till tjocka människor. Läste om kommentaren och så stod ju inte alls.

            Tror nog Fredrik gör lite allt möjligt medans han sprider sin visdom

    Vi placerade alla par i närheten av varann/bredvid och nästintill alla hade träffat eller kände åtminstone 1 granne. Placerade de med barn vid samma bord. Fick höra att alla hade jättekul och det hade vi med, skulle verkligen vilja anordna ett till bröllop!!

      Men är bröllop enda anledningen till att kunna anordna en fest? En ovan skrev en liknande kommentar som du. Bara fixa en till lyckad fest?

        Inte varje dag man anordnar fest för 50-100 pers o bjuder på mat o dryck. Är ju rätt dyrt med det plus lokal, kanske lite svårt att ha hemma då iaf vi inte bor i ett slott men får satsa på jämna födelsedagar istället ???

    Alltså en av få höjdpunkter med coronapandemin har ju varit att alla dop, bröllop mm man varit inbjuden till inte blivit av. Förstår att det är trist för de närmast sörjande men för resten av gästerna är ju sådana tillställningar sällan kul, utan snarare något man genomlider för att vara snäll. Dop kan iofs vara gulliga med tanke på att de kretsar kring en söt bebis men roliga bröllop växer ej på träd. Finns inga bordsplaceringar i världen som kan råda bot på det.

      Håller helt med dig!

    Det här får mig att tänka på Nobelmiddagen, där man noggrant uttänkt (antar jag?) placerar olika pristagare med kungligheter och andra framstående personligheter. Ibland kan man se mycket livliga samtal och ibland ser man någon sitta ensam och tyst medan personerna på sidan om tydligen hittat varandra och samtalar vilt. Där tänker jag ändå att man som bordspartner har ett visst moraliskt ansvar gentemot den man placerats med.

    Folk älskar att tala om att de är introverta.

      Framförallt personer som egentligen är extroverta… många som kallar sig introverta som inte är det.
      För att det anses spännande. Eller som ursäkt för att de kanske har svårt för småprat vid mingel (vilket ju är extra roligt för det är ju inte det som är vara introvert).

    När ska Bella inse att Sverige inte funkar som USA?
    Bara för att hon får barn med Paul-Robert så får inte HON automatiskt pengarna när P-Rs pappa går bort. Del av arvet går till P-R (och hans syskon). När det sedan är han som trillar av pinn går arvet han fick, till deras gemensamma barn. Inte Bella.

    Eller: om de separerar behöver inte han betala flera hundra tusen i underhåll till Bella. Det är strax över någon tusenlapp.

    Alltså inte värt att skaffa en till unge, Bella.

    P.s. Ta hand om de två du redan har.

    Jag kommer aldrig gifta mig men om jag hade velat göra det så skulle det inte vara några problem. För alla jag känner får plats runt ett bord ?

    Är det någon mer än jag som hatar alla typer av fester eller sociala tillställningar där det krävs att man klär upp sig enligt klädkod? Och behöver umgås med människor man inte vill?
    För mig är ett bröllop ett dyrt straff, jag slipper helst om jag kan.

      Åh gud ja!!! Hatar all form av klädkod och temafest och undviker det så gott jag kan. Skulle aldrig tvinga mina kompisar till en viss klädsel för att de ska få komma på min fest eller bröllop. Kom som ni är och så som ni trivs bäst.

        Skönt att höra att jag inte är ensam! Jag brukar alltid må dåligt långt innan själva festen och så slutar det ofta med en total härdsmälta samma dag festen är. Men oftst tackar jag sällan ja utan bokar upp mig på jobb eller låtsas vara sjuk för att slippa ?

      Klädkod är både väldigt bekvämt och en trygghet tycker jag. Jag vet viken typ av klädsel som gäller och kan anpassa mig utan att behöva känna mig för uppklädd eller nerklädd. Maskerader och temafester är däremot det värsta jag vet och jag tackar alltid nej om jag kan. AVSKYR maskerader.

        Hur gör du på andra fester än bröllop där klädkod inte framgår? Kommer du i frack på en grillfest?

      Nej, jag tycker det är skoj. Men det kanske är för att jag inte gått på så många (4st) och på de jag varit på så har jag känt brudparet (2 ggr tärna).
      Men att gå på ett där jag inte hade känt ngn annan än min partner tex, ja då vet jag inte, eller de som går på massa bröllop på ett år.
      Tycker det är spännande det här med festen där både vänner och även släkten träffas, är ju sällan annars man får träffa så många olika personer ens kompisar känner 🙂
      Har varit på hyfsat Intima bröllop, men Max 50 gäster

    Jag vet inte. Jag själv är ganska social men blir ganska trött av sociala sammanhang. Jag tänker om du är introvert och får sitta i ett sällskap med introverta. Hej stel stämning eller? Jag tror man ska skita i hela introvert/extrovert och se på ”vilka kan ha trevligt med varandra” istället. Och ja låt folk sitta med sin partner. Folk behöver vara bekväma för att lära känna andra!

    Efter att ha läst allt här känner jag mest att man nog gör bäst i att skita i bröllop helt. ? Gillar inte att umgås med släktingar, kleti och pleti. Går hellre på rave med mina vänner eller läser en bok ifred hemma i soffan.

    Haha älskar alla som säger att de fått beröm för att gästerna tyckte att just deras bröllop var så trevligt. Ja vad ska de annars säga? Att middagssällskapet var astråkiga och att festen var stel?

    Man kan ju hoppas att man känner sina gäster på bröllopet lite iaf så att man kanske har lite koll på vilka som man kan placera ihop, vilka par som helst sitter ihop (känner man tex inte så många andra kan det ju va skönt att sitta bredvid den man känner)
    Känns dock tveksamt att sätta alla introverta på samma bord 😮
    Dock händer det ju rätt mycket under en bröllopsmiddag så att det brukar vara helt ok att sitta bredvid vem som.

    Kan någon förklara varför man alltid måste leka och tävla på personaldagar? Varför tycks alla chefer tro att det är bra?
    På min förra arbetsplats med 1000 anställda runt om i landet fick vi springa runt och. leka i Globen med yxkastning, klättervägg m m. Alla uppblandade med folk från andra kontor. Så att vi alla fick ”träffas” och lära känna varandra?!! Hur då? Jag kommer inte ens ihåg namnet på någon som presenterat sig i mer än högst två sekunder.
    Finns det någon som tycker att det är KUL att sitta och äta kall mat med tusen pers där man känner ca 50?
    Och tänk vad det kostar!

    Kan inte hon börja umgås med dom barn hon har innan hon fortsätter sin avel?

    I wanted to leave a little comment to support you and wish you a good continuation. Wishing you the best of luck for all your blogging efforts.
    360digitmg data scientist courses

    Jag var på ett bröllop där jag inte kände så många utöver brudparet, och blev placerad med de tre personerna jag kände där. Det var mitt ex och hans föräldrar, alltså mina fd svärföräldrar 😀 vi har en okej relation men just där hade jag kanske önskat att de placerat mig med främlingar istället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.