Damned if you do, damned if you don’t – influencer edition

Uppdatering kl 12:20:

Nevermind. Nu har Paula uppdaterat sin Instastory. Dock kvarstår jag vid principen i mitt inlägg, den kan bara inte appliceras på Paula och Hugo längre.
??‍♀️

Det är sällan påverkan utifrån leder till en omedelbar handling, utan tanken är väl att det där fröet ska få ligga och gro ett tag för att sedan påverka hur vi tänker och resonerar utan att vi märker det.
Isabella har 455 000 följare på Instagram. Om bara EN(1) ynka procent av hennes följare påverkas av hennes inlägg och gör saker som kanske inte är i enlighet med rekommendationen så är det 4550 personer.

DET är faran med att människor med stora sociala medier publicerar när de är på spa, i sommarhuset eller i skidbacken och då är det totalt ovidkommande huruvida Isabella säkert bara satt i bilen…
Problematiken är SÅ mycket större än om Elsa eller Isabella som enskilda individer skulle bli så pass sjuka att de skulle behöva vård utanför sin egen region.

De är influencers.
PÅVERKARE!
Problemet är vad de influerar eller påverkar till i dessa fall. Om Isabella lämnade bilen eller inte är ovidkommande. // Bloggbevakning Mars 30, 2020 

Minns ni det här inlägget ”Problemet med resande influencers”?
Där ger jag er min bild av det problematiska i influencers som konstant uppdaterar kring sitt resande i Covid-19tider?
Att problemet inte handlar om att en enskild person gör si eller så, utan att problemet är att de – i egenskap av influencers med hundra tusentals, ibland miljoner följare – genom sina publikationer riskerar att så ett frö av ignorans.
Att det är influencerns uppdateringarna och dess påverkan som är problemet, inte vad en enskild person väljer att göra i egenskap av privatperson.

Resonemanget lät likadant när kritik riktades mot influencers och deras resor och med det, den indirekta uppmanineng om att det är okej att ”slentrian-flyga” kors och tvärs över hela jorden.
Då sa man ”Res allt ni vill, men måste ni hela tiden uppdatera kring era resor när ni vet att det kan normalisera den här typen av miljöpåverkande flygande”? Då var man helt på det klara med att det inte var personens enskilda resa i sig som var problemet, utan problemet var hur uppdateringarna kring detta, med ett enda klick influerade människor att eventuellt tänka mindre på sin egen roll i klimatförändringarna.

Om publiceringen på ett stort konto är problemet så förstår jag inte hur man kritisera influencers som gör exakt det som efterfrågas här ovan – att helt låta bli att publicera så mycket som en stavelse från en resa?
Så länge de publicerar på sina stora och inkomstbringande plattformar så är de i högsta grad varumärken som både ska granskas och tåla kritik, men om de gör tvärt om? Om de inte med ett knyst nämner på sina plattformar att de är på resande fot och istället låter dessa vara inaktiva – borde de inte räknas som resande privatpersoner då?
För kom ihåg – vi jag (och många höll med) slog fast att det inte var resandet i sig som var det stora problemet här utan vad de influerade till på sina stora plattformar.
De enda beviset på att personerna är utomlands är bilder som deras vänner publicerat på sina stängda Instagramkonton med några hundra följare på sin höjd, samma mängd som de flesta privatpersoner har om man är något så när aktiv på plattformen.
Och om det inte var så att några få som kanske är vän med dessa börjat sprida ut att det finns en och annan bild på influencerna på dessa stängda konton så hade ingen av ens vetat om att de rest utomlands.
Vilket var ledordet från början – ”Res allt ni vill, men måste ni hela tiden uppdatera kring era resor när ni vet att det kan normalisera den här typen av beteende?”

Om problemet är influerandet till resor, hur kan man då kritisera någon som gör tvärt om?
Om problemet vore enskilda människors resande, borde inte Arlanda i så fall vara fullt av protesterande människor som kastar ägg på alla som har mage att ens närma sig en incheckningsdisk?

Snacka om en ”Damned if you do, damned if you don’t”. 
De kritiseras om de uppdaterar och kritiseras om de inte uppdaterar.
Går det ens att vinna här?
Givetvis handlar dessa två personers tystnad också om att de inte orkar med den kritik som de vet skulle komma som ett brev på posten vid första utlandsuppdateringen, men att kritiken kommer och är lika stark (kanske till och med starkare) även utan dessa uppdateringar tycker jag är bra märkligt.
De gör ju exakt det som efterfrågades – de uppdaterar inte, de influerar inte.
Jag kritiserar det som görs i egenskap av varumärke på stora plattformar, inte det som görs i egenskap av privatperson, och hur svåra dessa två än må vara att separera så måste separationen göras.
Annars faller man på eget grepp och är inte ett dugg bättre än de jag kritiserade i det här inlägget för att till vilket pris som helst vilja hitta någon att hänga ut.
Jag vore en idiot om jag kritiserade parets resa här när de typ är de enda två influencers som faktiskt tar lite ansvar för signalerna de sänder ut.
De kan väl knappast hållas ansvariga för vad andra människor sprider om dem från privatpersoners stängda Instagramkonton?

Givetvis hade det absolut bästa valet varit att inte resa alls, men då är vi tillbaka på äggkastningen på Arlanda där privatpersoner ska ställas till svars för sina resor och det tror jag ingen av er sysslar med.

Jag är givetvis medveten om att jag, genom mitt inlägg, sprider informationen vidare men det här är en viktig sak att klargöra och jag riktar ingen kritik mot deras resa. Vad de gör som privatpersoner har jag lika lite med att göra som jag har med mina grannars förehavanden. 

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Vi slog fast” = du? Jag tycker personligen att själva resandet är värre än uppdateringen då det riskerar liv.

      Pluralis majestatis, förstadium till hybris.

    ”Parets resa”? Vilket par?

      Tror hon syftar på Paula och Hugo, fast Paula har väl visat att de är utomlands på sin insta.

        Jag kan inte se något

          På Paulas instastorys så taggar hon vart de har rest och nämner det

            Nope, hon har inga storys uppe just nu vad jag kan se

              Jodå, ett helt gäng uppe. Hon är i marbella.

                Har inte de en lägenhet där borta? Det kanske inte är så konstigt att de ändrade sig och ville åka dit då

          På instastory kan man se det. Men det är ju tillåtet att resa nu och pandemin finns ju över hela världen.

    Svar på dina frågor:
    Minns ni det här inlägget ”Problemet med resande influencers”?
    – Ja, vi minns mycket väl

    Om publiceringen på ett stort konto är problemet så förstår jag inte hur man kritisera influencers som gör exakt det som efterfrågas här ovan – att helt låta bli att publicera så mycket som en stavelse från en resa?
    – Det är inte publiceringen som är problemet. Det råder en kultur där influencers är ”öppet mål” för ”kritik”. Oavsett vad de gör så hittar en viss grupp alltid något att ”kritisera”. Oavsett vad influeners gör så kommer de ha rumpan bak och göra fel, för inget kommer göra den här gruppen nöjd. Detta är också en kultur som den här bloggen i allra högsta grad göder och ger en frizon åt.

    Om problemet är influerandet till resor, hur kan man då kritisera någon som gör tvärt om?
    – Lite samma svar som på föregående fråga. Problemet är inte resorna i sig. Problemet är att influencers existerar överhuvudtaget och de är fritt fram att ”kritisera” på alla fronter och alla sätt är tillåtna.

    Går det ens att vinna här?
    – Svar nej, inte om du är en influencer. I slutändan är det alltid läsarna som har rätt (eller snarare de som kommenterar högst och mest). Och det ser kommentarsfältet i den här bloggen till att upprätthålla.

    De kan väl knappast hållas ansvariga för vad andra människor sprider om dem från privatpersoners stängda Instagramkonton?
    – Åååh jo! Som sagt så kan inte en influencer göra rätt och de ska hållas ansvariga för allt.

      Hann se en kommentar som låg efter denna, som är borttagen, som var inne på samma spår (tydligen känsligt med ”kritik” för bev akerskan). Jag håller med om att det var en lite jobbigt lång text, långt raljerande med dina tankar, ”vi slog fast” skriver du men det var väl du som gjorde det. Damned if you do damned if you dont stämmer ju in på vissa, det är fel på allt vad vissa gör och inte gör, särskilt härinne ju, det letas fel och det mesta vänds till fel gällande somliga även när det inte finns något fel.

        Nej då, personen i fråga är bara inte välkommen här inne, vilket absolut inte är du, eller hur? ?

          Men personen är välkommen här när/om hen skriver kritik om andra men inte om dig, eller hur? 😉

            Nej, du är aldrig välkommen här.

              Bara så att du vet, alla som kritiserar dig är inte samma person och vi är alla inte Stollis.

                Det vet jag, men den du kallar Stollis avslöjar sig varje gång i sina kommentarer, särskilt i de som kommer när det senaste ip-numret spärrats. ?

                  Bara det att du har raderat några av mina och hänvisat till att jag skulle va Stollis…

                    Samma för mig

                    Hade jag trott det nu hade du varit blockad nu. ?

                      Det har du redan gjort. Bara det att jag byter ip varje gång jag skriver här men några av mina ip är blockade.

                      Okej, då får vi hoppas att det inte händer igen och att du slipper skaffa fler nya ip-nummer. ?

                      Ingen fara. Jag har gott om dom. 😉 😉 😉

                      Men då så! ???

                      Som vanligt missar du poängen som inte är att du blockat några av mina ip utan varför du gör det.

                      Orkar du inte formulera en fråga så kan den inte ha varit så viktig.

                      Va?

                      Hade folk skrivit under ett och samma namn hade jag inte blandat ihop kommentarstrådarna.

                      Varför någon blev blockad? Om du skickar vilket ip-nummer du skrev ifrån så kan jag plocka fram det, men jag kan omöjligt veta vilket blockat ip-nummer som hör ihop med ett nytt utifrån att det är en och samma läsare bakom båda.

                      Vi tar det en gång till.

                      Problemet är att du påstår att alla som kritiserar dig är Stollis_____ inte att du har blockat mina ip.

                      Jag har aldrig påstått att alla som kritiserar mig är Stollis. Var har du snappat upp det?

                      Vi tar det en gång till.

                      Ditt problem är att du påstår att alla som kritiserar dig är Stooollis____ inte att du har blockat mina ip.

            Men dra för fan och sluta med att lipa här? Ingen bryr sig öht.

      Så bra kommentar 12.20. Dock tycker jag att influencers som ignorerar galningarna och fokuserar på de normala människorna klarar sig bäst. I många fall är trollen här inne inte ens läsare, utan de mår så dåligt själva att de måste hitta nya offer fyra gånger dagligen.

        Jo så är det. Men sedan så finns det influencers som ignorerar galningar och ändå blir ansatta eftersom de förekommer i inlägg här lite titt som tätt.

      Jag skulle vilja se att Camcam svarar på den här kommentaren.

        Menar du din egna, långa kommentar i trådstarten? Det är lite svårt att se vilken som avses när många är skrivna av en anonym.

          Oh som du skräms. Du ser ip.

            Va?

          ”Menar du din EGNA, långa kommentar i trådstarten”

            Svar till. Va?

            Och det heter din egen*.

            Igen. Va?

              Ger upp.

          Det är väl inte så svårt att förstå vilken kommentar jag menar, eller hur?
          Ja, jag vill ha en replik från dig på den kommentar jag skrev 12:20.

            Du kopierar delar av min text som du sedan kommenterar. Vad exakt är det du vill att jag ska svara på eller kommentera? DINA åsikter om min text? Min åsikt ÄR ju min text! ??‍♀️ Ställ en konkret fråga istället om du undrar över något.

              Jag svarade på dina frågor du hade. Jag kopierade frågorna för att det skulle bli tydligt exakt vad det var jag svarade på. Det var inte svårare än så.
              Ingenstans hade jag några åsikter om din text, utan svaren är enbart observationer. Det går alldeles utmärkt att svara på utan att det finns några direkta frågor. Men om du behöver konkretisera det hela:

              1. Du sätter ribban för ditt ofta otrevliga kommentarsfält. Hade du tänkt att göra något åt det?
              2. Är du medveten om att det är det här kommentarsfältet som göder den orimliga ”kritiken” influencers får?
              3. Förstår du att det är pga att det här kommentarsfältet ger en frizon åt ”kritik” på någon som försöker lyssna på den första ”kritiken”? Där det är tillåtet att utrycka sig precis hur som helst om vad som helst.
              4. Ser du inte ett samband mellan stämningen du tillåter här inne och frågan om influencer någonsin kan vinna och göra rätt?

                De frågor som riktar sig mot mig kan jag svara med ja, jag funderar ständigt över den här bloggen, mina inlägg, mängden kritik mm. Resten av dem borde du ställa till de som skriver kommentarer som du anser bidrar till kritiken mot influencers och dålig stämning.

                  Nu ställer jag frågorna till dig. Även fast den mesta ”kritiken” inte kommer från dig så är det du som tillåter klimatet. Det är du som låter kommentarerna vara kvar och det är du som sätter ribban. Det jag menar är att kommentarerna bara sekundärt bidrar till den dåliga stämningen, primärt är det dina inlägg eftersom det är dessa som sätter tonen. Om 95% av alla inlägg är negativa med morrande och ifrågasättanden så kommer kommentarsfältet att spegla detta. Och det kommer bara bli mer och mer urspårat ju mer folk testar gränserna för vad som är tillåtet att skriva.

                  Innan du skriver något om att ”folk får själva stå för vad de skriver” och ”jag kan inte ta ansvar för andras kommentarer”:
                  Nej, det är som sagt din plattform och det är bara du ansvarar för den. Du ansvarar för vad som tillåts att skrivas. Du ansvarar för vilket klimat det ska vara här inne och det är upp till dig om du vill tillåta en plattform där folk har möjlighet att sporra varandra till värre och värre kommentarer om folk.

                  Alla frågorna rör dig.

                  Det enda ditt svar förmedlade är att du inte är medveten om att det är du som ansvarar för klimatet här inne (alt. är medveten om det men skiter i det) och du ämnar inte att göra något åt saken.

                    Nej, det är din tolkning och inte vad jag skrev.

                      Det du skrev var inte på något sätt direkta svar på mina frågor. Så man kan inte göra så mycket annat än att tolka svaren och det finns inte så många andra sätt att tolka det sär svaret på. Jag antog att det var din avsikt?

                      Hur ska man tolka det då?

                    Just det ja, jag glömde bort att man måste formulera en fråga för att du ska anse att det är betydelsefullt nog att svara på.
                    Är det jag skrev (anonym 16:06) rätt uppfattat av mig? Är det verkligen vad du ville förmedla?

                    Glömde en fråga till 16:29.
                    Om det inte var det du ville förmedla, vad är det du egentligen ville säga?

                  Stackars dig Camilla, på riktigt, som måste besvara helt åt helvetes störda människor med inget liv. Hade blockat nonstop som fan om jag va du. Och NÄÄÄ jag är inte Camilla själv snark

    Fast man får resa nu. Orsaken är bla för att ekonomin ska återställas samt att vi vill öppna upp Europa vilket är viktigt. Många länder lever på turism. Det handlar om att sakta gå tillbaka till verkligheten. Och visst ska vi va försiktiga i början men jag Tror inte att halva Sverige åker utomlands bara för att bb och Paula är utomlands.

      Jo då, det är klart dom gör! Och alla går på klubb bara för Bianca gör det.

    Lång text! Men influencers borde skilja på privat och jobb. Skitirriterande se Maggan Graaf och Bellsan lägga ut en massa bilder som bara provocerar. Varför måste de göra det? Jo FOMO! Stackars jävlar.

      Om man blir provocerad över främlingars resande så behöver man ta ett chill pill eller tre. Det är inte sunt.

      Fast det är inte alla som blir provocerade, bara vissa som blir det och de verkar gapa högst.

        Som du!

    Fast i Paulas fall är det ju rätt uppenbart att hon tagit den här bloggpausen för att slippa få skit, inte för att hon bryr sig om ifall hon uppmuntrar till resande. Hon fattar ju att folk kommer bli galna när hon tidigare sagt att dom absolut inte kommer resa iår och att hon är så orolig för coronan.

      Med tanke på hur pass mycket skit hon får utstå så är ju det inte speciellt konstigt och man kan inte klandra henna alls överhuvudtaget. Dessutom får hon ju bara ta emot en bråkdel av all skit som kastas på henne eftersom många är alldeles för fega att skriva till henne direkt utan det stannar liksom i det här kommentarsfältet. Tills någon hetsat upp sig så pass mycket av andra här inne så att de ”minsann ska berätta ett och annat direkt till paula”.
      Låt henne resa för i helvete. Gillar du det inte så finns det många andra influencers du kan följa.

        ”Låt henne resa” Absolut! Men gråt då inte ut på blogg och instagram hur orolig du är över corona eller att nu blir det ”svemester”, då är det väl bättre att vara tyst och köra sitt resande bara?

          Det kan ju faktiskt vara så att det kom en dag man mådde dåligt och hade ångest. Och just då kändes det som att läget aldrig någonsin skulle bli bättre och att man aldrig skulle kunna ändra sig.

          Och sedan så började man må bättre och ville till sin lägenhet i Marbella. Det är lätt att vara efterklok, ska man få skit för det nu också eller?

            Ja.

              Med den inställningen så borde du byta nick. Det var inte precis så Professor Proton resonerade eller tyckte. Senare tvärtom.

              Ett bättre förslag till nick; Sheldon säsong 1-4

          Försöker inte försvara P på något sätt, men en viktig del i behandlingen mot ångest är exponering, dvs att utsätta sig för det man är rädd för. Är man rädd för att bli smittad och resa kan det vara en del i behandlingen att just resa och vistas ute bland folk. Just sayin’ ??‍♀️

      Kunde inte ha sagt det bättre själv. I och med att jag inte känner Paula privat så vet jag att jag inte har någon rätt att bli besviken, men jag blev ändå det. Tyckte att det var så vettigt ändå att köra ”svemester” och var lite förvånad över att dom skulle göra det, men det höll ju i 2 minuter. Det är väl just inläggen om hur orolig hon är för corona, hennes morfar som gick bort, hur alla måste ta ansvar nu osv som gör att det blir så j*kla vidrigt att sen kasta sig på första bästa plan till Marbella så fort gränserna öppnade.

      ”Folk kommer att bli galna”. Inte folk, men psykiskt sjuka människor på bloggbevakning, ja.

        Vad ska inläggen i den här bloggen handla om tycker du? Väldigt nyfiken eftersom det klagas så mycket om vad som skrivs i inläggen här och i kommentarerna. Eller vet du inte att detta är en skvallerblogg, bevakar och rapporterar om bloggare och influensers? Kanske dags leta sig till en annan blogg om man inte gillar detta format.

          Det handlar inte om vad som skrivs utan HUR det skrivs.
          Man kan bevaka, rapportera och ha åsikter utan att vara 100% rent igenom elak.

            Fast det är inte bara elakt? Många kan kommentera och hålla en god ton

              Problemet är att de är i klar minoritet och har varit så ett bra tag nu.

                Hur ska man vända på det då? Känns inte som kommentaren ”psykisk sjuka människor på bloggbevakning” bidrar till det.

                  Det är en väldigt bra fråga! Och nej, jag håller med om att sådana kommentarer inte bidrar till det (det var inte jag som skrev den).
                  Problemet som finns nu som jag ser det är att det postas arga inlägg som ger arga kommentarer och de arga kommentarerna blir andra arga och frustrerade över. Och det skapar bara ännu mer frustration och än mer arga kommentarer. Det bara accelererar som ett ånglok och kommer vara omöjligt att få stopp på så länge den bakom spakarna fortsätter att lägga in kol.

                    Jaha okej, trodde det var du som skrev den kommentaren haha sorry 🙂 ja det är helt klart en ond cirkel, men det jag regerade på med just denna kommentaren jag svarade på var att jag inte förstår logiken i dom som klagar på otrevliga kommentarer här men dom skriver exakt lika otrevligt om dom människorna som gör det med ?

                      Jag förstår helt och hållet, det är jättelätt att tro att det var jag, speciellt när jag bara hoppar in som ny person utan att säga något 😉
                      Jag förstår inte heller logiken. Men jag vet att man inte kan vara så logisk hela tiden, speciellt när man är fruktansvärt frustrerad över att det bara blir värre och det aldrig blir någon förändring.

                      Men vänta, ni beter er som skit och klagar sen när ni själva blir benämnda sjuka? Ni är typiska bortförklarare och om ni inte fattar hur elak denna blogg är har ni problem. Helt sjukt att påstå att ”men duuuu dåååå du är ju inte trevlig heller!” Jo, jag är trevlig mot trevliga människor, men när det sitter en massa folk som ska tycka och skriva en massa elakt skit om precis allt och alla, varför ska man bemöta er trevligt?

                  Nu frågade du inte mig men jag tänker ändå lägga näsan i blöt här. Jag tror faktiskt att det hade räckt att behöva fylla i en mailadress för att få ett helt annat klimat härinne. Dock mycket färre kommentarer såklart. Lite mer förlåtande och inte lika fördömande inlägg från Camilla hade troligtvis också gett färre men trevligare kommentarer.

                    Det funkar inte så. Ingenting säger att korrekt mail anges. Så länge det finns ett @ och en .ändelse så släpps de igenom av WordPress.

                      Nej men min lösning om att du måste godkänna både en mail (spelar ingen roll om den är fejk) och ett nick och sedan hålla dig till de uppgiften fungerar bra. Byter du nick eller mail måste du bli godkänd på nytt.

                      Du måste bli godkänd en gång men sedan är det fritt fram att skriva obehindrat. Blir du blockad så måste du bli godkänd med ett nytt nick och en ny mail innan det är fritt fram igen och det merjobbet kommer stoppa de flesta från sina dumheter och få dem att hålla sig på mattan samt helt få bort att ca 95% skriver med nicken anonym.

                      Det kommer att ge dig merarbete i ca en månad men sedan är det lugnt igen, för du kan spara dina påhittade nick och mail på din egen enhet så att den kommer ihåg det.

                      Jag har sagt det förut till dig under flera år, det finns lösningar. Frågan är mer om du vill och orkar ta dem.

                      Det är en bra lösning som kanske funkar om man har 10-15 personer som kommenterar men jag ser inte det som ett alternativ här inne tyvärr.

                      lösning i modd.

                      Jag har över 100 godända nick, så det är inga problem.

                      Vet andra bloggar som har betydligt fler än jag som skriver där än inne hos mig som det också fungerar hos.

                      Jag gissar faktisk på att du inte har mer än 500- 1000 st som verkligen skriver här och skriver här regelbundet.

                      Och ja det skulle ta av din tid, ett tag. Men frågan är mer om det inte är värt det.

                      Med tanke på att jag har drygt 900 ip-nummer på svarta listan och kanske 70 ip-nummer på moddlistan så tror jag det är betydligt fler än så. Jag ska se om det faktiskt går att hitta i WP. Antalet ip-nummer som kommenterat. Vet du?

                      Rätt många hade nick här förut trots att det inte var obligatoriskt. Men jag tror att de flesta är ganska överens om varför de allra flesta slutade med nick och började skriva som anonyma. Var en jäkla hetsjakt på vissa nick och många drog upp helt irrelevanta saker som sagts i en helt annan diskussion för länge sedan.

                      Folk var dryga och kunde inte släppa vad som sagts.

                      CamCam: Nej jag vet inte. Jag har en gratis wp där ingår en väldigt begränsad satestik, men om jag skulle gissa så finns den inte att tillgå utan bara hur många som kommenterat.

                      Tittar jag på mina få som skriver hos mig så skriver de alla i snitt från 1-3 olika ip (det är de godkända nicken är alltså inte knutet till ett ip).

                      Att du har 900 på svarta listan säger inte mycket. Den som du kallar som börjar på S kan lätt ensam ha genererat 100-150 st av dem, så det räcker med färre än 10 pers som är ihärdiga så får du hanudra från var och en av dem. Jag har tex en som skriver hos mig som jag lätt kan tänka mig har blockats 50 gånger hos dig med hens olika VPN-adresser.

                      Detta blir också orsaken att den infon som du letar efter, men som jag förstår bli den enda som du har, blir omöjligt att räkan ut hur många stammisar som kommentera som du har.

                      Anonym: Instämmer helt och hållet. Men jag tänker om att alla har samma nick alltid och ingen kan skriva som anonym som kommer man att värna om sitt nick längre fram. Tex så skulle inte Helena hela vägen till + fått höra så länge om sin julgranskupp eftersom att det garanterat skulle visa sig vara samma tre personer som hackade om det.

                      En annan fördel blir att man lär känna varandra på ett annat sätt om de som man känner, eller iaf är bekant med behandlar man oftast varsammare. Om alla har samma nackdel/fördel av att alltid ha samma nick.

                      Detta är både min åsikt samt erfarenhet får flera bloggar genom åren.

                      Jag tror att färre kommer att kommentera om det blir krav på nick. Och det är ju en risk Camilla får räkna med också.

                      Jag är faktiskt övertygad om att färre kommentarer kommer skrivas i affekt. Färre sura ”jaha?” Och ”ok” när någon tagit sig tid att skriva en kommentar. Jag tror att många här kommenterar exakt vad de tänker och att de hade reflekterat en extra gång om de behövde fylla i nick och e-post. Jag hade skrivit betydligt färre kommentarer om jag var tvungen att göra mig omaket att skriva i nick och mail.

                      Mitt tillägg blir detta att tex Elaine som har över 80 000 unika inte har fler än ca 30 st som kommenterar hos henne regelbundet. (Och man måste fylla i ett nick varje gång.)

                      Så om jag tittar i % på hu många som läser jämfört med de som kommentar så skulle jag faktiskt tro att om du har så många som 500 st stammisar som kommenterar ofta så blir jag förvånad även om du har en stor läsarskara.

                      Min erfarenhet är att det är förvånansvärt många som vill läsa utan att skriva något.

                      Jag får tacka för din input, men med tanke på mängden kommentarer så tror jag inte att din lösning skulle fungera här. ?

                      Tillägg i modd.

                      Klart det skulle. Det är bara en fråga om hur mycket du vill samt hur mycket tid du är beredd att lägga.

                      Men det finns andra lösningar också. Du kan på egen hand hitta en som är bättre än att bara låta saker vara som de är.

                      Tex finns en annan lösning men den kommer att kräva mycket av din tid alltid. Din närvaro bland kommentarerna och där du visar på vad som är ok eller inte med en lugn och resonerande ton. Frågan blir då mer om vad som kommer visa sig är det som du accepterar.

                    nn@nn.nn är en mailadress som går igenom. Om obligatorisk mailadress skulle införas skulle det vara måååånga som skulle ha en gemensam adress 😉

                      Som sagt, bara att behöva göra sig omaket hade hindrat många från att kommentera.

            Men varför stör det dig så mycket att det måste klagas om HELA TIDEN? och varför tycker inte jag det är ett problem med inläggen? Jo för jag tar det med glimten i ögat. Fan vad ni tar allt så allvarligt.

    Det börjar lukta excelark om inläggen här. Publicera ett hatiskt på morgonen, ett försonande mitt på dagen. Vad blir det ikväll?

      Muffinsbak med Anna Björklund – live från Värmdös finest!

        ???
        Kanske man borde styra upp sitt liv med Excel… kanske inte ska fylla det med provokation dock.
        70% muffinsbak och 30% ätamuffins

          Tvärtom tycker jag.

      Ja här inne stinnker det excelark…vissa brukar anklaga andra för sånt som de själva gör, just sayin

        Rent praktiskt, hur skulle ett sådant excelarksupplägg se ut med tanke på att jag är utlämnad till att skriva om det som någon annan skriver om, självvalt visserligen? Jag kan ju omöjligt styra det, eller hur?

          Du kan ju visst styra ditt egna flöde.
          Du kan välja vad/vilka du skriver om. Du kan välja att vinkla det hur du vill och du kan välja på att morra eller lyfta upp.

            Exakt så och jag hoppas hon vågar släppa fram min kommentar som just stoppades för den förklarar mer.

          Du väljer väl visst hur och om vad du skriver?

            Till viss del, ja men jag är ju ändå utlämnad till det andra publicerar.
            Jag tror ingen är intresserad av vad jag gjorde igårkväll exempelvis…

              Haha…nä du, inte med dina märkliga stavningar, punkter och mellanslag överallt… 😉
              Försvinn nu!

              Det var väl inte det jag sa heller. Det är ju inte så att du bara visar upp vad alla influencers har postat. Du väljer ut en del av inläggen och väljer också hur och vad du ska skriva om det. Eller menar du att bloggen skulle se precis likadan ut oavsett vem som skrev inläggen?

                Precis, hon för v ri der ju ofta, v i nklar, lägger till, drar ifrån och lägger in sina åsikter, tankar, värderingar, känslor, ilska och sin ”humor”. Hon på verkar vad folk ska tro och tycka om saker och personer, inte alltid helt t r a nsparent och sant.

                  Du är sjuk.

                Jag (15.57) menar inte att jag är missnöjd med det du skriver. Ifrågasätter bara att du inte skulle kunna välja vad och hur du skriver?

        Åh stollan, där är du!

    Det problematiska är att vi förväntar oss för mycket av dessa influencers. Vi kan inte bli uprörda gång på gång, vi måste se dom för vad dom verkligen är.

    Sedan är det ju bättre att knipa käft som Blondinbella gör. Hon kan göra som hon vill för ingen förväntar dig att något bra ska komma ur henne. Ingen blir förvånad över att hon reser för vi vet att hon inte bryr sig. Men om man har gjort en grej av att sprida fakta om corona för att sen totalt vända kappan efter vinden, ja då blir det problem.

      Det är ju dock tillåtet att ändra sina åsikter

        Jo, men då borde man förklara att man har gjort det också kan jag tycka. Speciellt om man slagit på stora trumman! Annars så är de ju precis det jag skriver, att vända kappan efter vinden.

          Borde man verkligen det? Oavsett vad den förklaringen är så kommer den garanterat inte vara bra nog för de som ”kritiserar” högst och mest.

    Jag blir faktiskt, helt ärligt, sugen pp att åka utomlands nu på semester. Andra gör det och jag älskar att vara utomlands. Så absolut bli jag påverkad av vad alla andra gör.

      Folkhälsomyndigheten borde ha kommit med rekommendationer om avrådan till utlandsresor i rent nöjessyfte, om det varit nödvändigt. Det har de inte gjort, och enskilda personers utlandsresor är således alltså inget dessa bör lastas för, vare sig de är influencers eller inte.

      Det är ju fritt att boka en resa och åka om du vill.

    Jag fattar inte varför man läser den här bloggen om man tar influensorna på allvar. Jeeeeeesus!

      Är det någon som tar flunsorna på allvar är det väl bloggbevakning och dess läsare? Vi läser en blogg som ska göra seriös granskning av sociala medier, kan man ta det på större allvar än så?

    Många här är alldeles för besatta av influencers och behöver en sak- distans! Återkommer hit väldigt sällan numera och varje gång slås jag av hur kommentarerna skrivs på lägre och lägre nivå, och blir mer och mer elaka. Det är inte sunt.

      Hahaha eller hur. När man läser här tror man att det enda folk gör är att titta på influencers påhitt.

        Så är det nog i vissa fall skulle jag tro. Se bara på hur ensamma många är sen på öppet spår.

    En ärlig fråga till er som blir blockade, satta på modd och får kommentarer borttagna. Men gång på gång skaffar nya IP-nummer för att skriva här inne. ( Speciellt en person)
    Varför är det så viktigt för er att få göra det?

      För att Camilla inte lever som hon lär.

        På vilket vis då? Utveckla gärna om du nu kan det utan att bli negativ eller spydig.

          För att du hycklar, har dubbelmoral, vänder kappan efter vinden, styr, manipulerar och påverkar vad folk ska tro och tycka genom vad du skriver och v in klar. Plus annat som du anklagar andra för och klagar på hos andra.

            Oh wow! Du tar verkligen denhär bloggen på blodigt jävla allvar. Kan inte va lätt!

      Varför skriver du som anonym nu för du måste ju vara c hur kan du annars veta om ”speciellt en person” skaffar nya ip-nr , fast det kan ju inte ens hon/du veta.. det räcker för vissa att starta om dator så blir det nytt nr. Varför det är viktigt? Varför är det viktigt för somliga att skriva hos IL och följa henne trots ogillande, varför är det viktigt för vissa att starta nya falska insta-konton för att skriva hos henne. Samma sak, fast det är värre.

        Vi alla vet att det är du. Ingen hemlighet vännen.

      Eller som till och med går till gymmet och använder deras Wifi för att komma runt modd/block.

      https://www.instagram.com/p/CCyLKK-HE_4/?hl=sv

      Här är en till blåst kvinna som förespråkar resor mitt i pandemin, att skriva #travelobsessed jäkla kosa är hon som kom från ett bondställe och leker influencer.
      https://www.instagram.com/p/CCwcLgTH8nS/?hl=sv

      Svenska skattebetalare betalar deras lyxresor i form av premiumbil som de får pengar tillbaka för resor.

        Hon förtjänar corona självisk som hon är.

        Har detta fiske någonsin fungerat här?

      Jag undrar hur många offentliga nätverk en del har fått blockade.

    @CamCam ”så ett frö av ignorans” skriver du. Men hur sår man frön av okunskap? Okunskapen finns väl redan där i grunden? Du använde ordet ’ignorans’ på ett väldigt konstigt sätt tidigare i veckan också, som någon då påpekade, och jag tänker att ordet du egentligen menar är ’nonchalans’.

    Jag känner bara att jag ger upp. Orkar inte bry mig ifall någon inte håller avstånd eller slickar på lyktstolpar längre.
    Jag gör det jag kan och hoppas det räcker för att inte få det men det är liksom ingen vits att säga någon gör fel för de kommer inte lyssna ändå.

    Men alltså är någon förvånad över att just hon och Hugo reser? Sånna saker är det enda som gör att deras förhållande håller ihop. Dessutom är dom kanske inte kända för att vara Sveriges smartaste par.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.