Sent ska syndaren vakna…

SvD skriver i en uppdaterad version av den här artikeln om att nu ska minsann influencernas samarbeten med kreditföretag utredas, för det kan vara brott mot marknadsföringslagen att påstå att man handlar på kredit om man faktiskt inte gör det.
Låter det här som en nyhet för er?
Nä, trodde inte heller, för det här har vi diskuterat LÄNGE här inne, men som rubriken antyder – sent ska syndaren vakna.

Jag tycker det är svinbra att en stor och seriös tidning som SvD skriver en sådan här artikel och att Konsumentverket ska granska saken närmare, men kan de inte steppa upp lite och inte vara sist på bollen?
Det här har förekommit under lång tid, och vi har flera gånger diskuterat trovärdigheten i de inlägg från diverse Schulmans mm där de påstår att de handlat på kredit och fått hjälp med räntor mm.

https://www.instagram.com/p/CDb4I08J9_O/

Att människor gör reklam för kreditföretag som de med största säkerhet inte själva använder är illa nog, men att Lovisa ”Lojsan” Wallin nu gör reklam för American Express, när hon tidigare skrivit om hur farliga kreditkort är och hur deras räkning från just Amex var så hög varje månad att hon inte ens vågade skriva ut summan på sin blogg, är riktigt riktigt illa.

Så här skrev hon på sin blogg då:

För bara något halvår sedan spenderade vi all vår lön plus mer (kreditkort är farliga). Vi levde helt enkelt över våra tillgångar med resor, utgångar, tonvis med shopping, middagar, inredning osv. Paniken ifebruari när alla räkningar kom ikapp, Amex räkningen låg på en för hög summa för att jag ens skulle våga skriva ut den här och vi insåg att vi skulle få leva på nudlar tills sommaren (om inte längre). // Lovisa ”Lojsan” Wallin

Det känns som att alla som nu gör reklam för kredit och låneföretag är de som inte är i närheten av att behöva dem.
Jag tvivlar på att Lojsan hade gjort reklam för Amex medan hon var skuldsatt, men nu när hon kan dra in ett fett arvode från dem – då är det HUR bra som helst.

Lyxigt, till och med om man ska tro pip-kommentarerna.

Lyxigt med lån?
Verkligen, tjejer?

 

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hjälp mig att förstå Anna Books tår på Mu Martens blogg

      Vad är det du behöver hjälp med att förstå?

      Hon är oförutsägbar o galen.
      Att titta på när nagellack torkar på dina naglar är mer innehållsrikt än att fundera på Annas emojis.

      Oklippta naglar tippar jag på.

      Vilken låg nivå ifall du vill klaga på Annas tånaglar, det är räcker att Flashbacktråden om henne är ett bottennapp. Vore väldigt trevligt ifall vi slapp en lång tråd om det här också. Räcker det inte att du diskuterar hennes tånaglar där?

      Diskutera det i hennes tråd på FB istället – där får du säkert all hjälp du behöver.

        Ot om andra på sociala medier har väl alltid varit ok? Tråkmåns.

          Så pinsamt att du är här och raggar läsare till din blogg My och att du behöver Anna B för att bli intressant och få klick.

            Kan du förklara varifrån ditt oerhörda agg mot My kommer? Samma källa som din besatthet av att försvara Bella?

            Och här är du igen och skriver samma så fort My nämns. Otur för dig att vi är fler och fler nu som gillar My!
            För mig blir det alltmer tydligt att Maggan och Toftby är mer obehagliga än My, i alla fall mot sina läsare. Tänk bara om det var My som påstått att alla i sällskapet som var ute och festade och inte höll avstånd hade antikroppar mot Covid-19 (som JT gjorde och Maggan nu till slut dementerat), vilket liv det blivit.

              Toftby ljuger så hon tror dig själv….och sedan snäser hon av sina följare och är otrevlig

                Precis som My och Anna då ju, fast de två både ljuger, snäser och fräser värre tror jag. Haha

                  Haha du är för rolig S, haha

              Och för mig är det tydligt att du 10:38 ä My eller Anna Book. Haha.

                Och för mig är det tydligt att du är Stollis. Haha!

                  Och för mig är det tydligt att du är My eller Anna, smart där. Du hjälper My genom att skriva så, genom att skriva stollis eller ja du hjälper dig själv.. Asså

                    Du fattar fortfarande inte att man ser direkt när det är du som skriver Stollis.

              Dementerat?

      Ser så ofräscht ut. Som små klövar.

        Skrattade högt åt små klövar ?

        Det där var taskigt. Man kan kritisera Annas stundtals märkliga beteende, men att skärskåda hennes fötter och tår och kalla de för klövar är helt omotiverat.

        Små…?

      Nu är My här, som Koli, och raggar läsare till sin blogg igen. PINSAMT. GÅ INTE PÅ DET! Ge henne inga klick!!

        Och kallar sig själv ”Mu”?

          Japp lätt att slinta på tangenterna, u och y ligger bredvid varandra. Hon brukar vara snabb och skriva fel så.

            Galning.

            Så du menar att My tänkte använda sitt eget namn för att locka läsare till sin blogg och att skriva om sig själv i tredje person? ?

              Och dessutom snacka skit om kompisen?

        Bilderna My och Anna lägger upp på varandra är verkligen komiska, som hatkärlek där allt dom försöker försköna avslöjas?

          Så var det ju för ett tag sedan med Elsa och Sandra som la upp bilder på varandra de aldrig skulle lagt upp på sig själva. Var lite kul att se hur de såg ut utan allt poserande.

          Vilka osmickrande bilder de lägger ut på varandra ??

      För en gångs skull handlar inlägget om något intressant och seriöst och ni skriver om Annas tånaglar? Människor…

      Jag undrade också!!!

    De låter som Bill och Bull i sina kommentarer till varandra.

    Det finns en sanning som är ovedersäglig:

    Handla för pengar du har.
    Punkt.

    Utgår man från det då kommer fortsättningen vara logisk, dvs handla inte när du inte har pengar.

    (och jaaaaa, jag vet att det ibland inte blir som man tänkt så undantag finns såklart)

      Håller helt med, då behöver man inte fundera på hur räkningarna ser ut. Hur svårt kan det vara?

      Hoppas de lär sig av läxan.

      Hade en lärare som var ytterst besynnerlig på de flesta sätt, men som sa en vettig sak:
      ”Ta bara upp lån för utbildning och bostad, ALLT annat köper man bara för pengar man har.”

        Billån kan ju också vara ett undantag dock, annars håller jag helt med.

          Njae, billån hade jag inte lagt i den listan.

          Håller inte med om billån. Hur är det motiverat?

            Skillnad på lån och lån såklart. Men jag tex behövde bil för att kunna ta mig till jobbet, lånade 30k för att köpa en skrotbil (som såhär 5 år senare inte behövts lagas en gång). Gick på timmar och kunde därför inte ta det kontant där och då. Hade kanske varit mindre motiverat att låna 200k för nåt lyxigt typ.

              En skrotbil kostar inte 30k

                Nä den kostade nog snarare 20 nu när jag tänker efter. Definitionen var kanske skitsamma, poängen var att det inte behöver vara dyrt och onödigt jämt.

            För min del tycker jag det var motiverat.
            Jag fick jobb på annan ort, utan bussförbindelser, direkt efter studenten. Jag behövde en bil för att ta mig till jobbet och kommer från arbetarklass/fattigare familj så hade ingen som sparat åt mig rill jag fyllde 18 eller någon som kunde låna mig pengar. Så jag tog ett billån på 17 000 för att kunna ta mig till och från jobbet. Alternativet var att fortsätta på på a-kassa/aktivitetsersättning. För mig var valet enkelt.

            Billån tagna via t.ex. Handelsbanken är ofta bra lån med låg ränta. Går hyfsat snabbt att betala av. Men aldrig lån från andra kreditföretag etc. Jag sitter själv med två lån där räntan är uppemot 20% – jag skäms gränslöst över dem och betalar av dem i rasande fart. Aldrig mer!

              Nä dom lånen är fan dyra. 5% på banken, som ett vanligt blanco. Hos bilhandlare kan du ju få 2.95.

        Fast klarar man av att betala av sina lån och samtidigt ha råd med mat och räkningar etc vad gör det för skillnad? Låt säga att jag handlar allt jag vill ha och behöver idag på lån, bundet ett år och sen betalar av det och samtidigt inte köper mer saker än nödvändigheter det kommande året medan jag betalar av, vad är då problemet?

          Men varför skulle man göra så?

          Det är ju dumt att behöva betala en massa i ränta, men annars får man väl göra som man vill antar jag.

          Problemet är väl om du under tiden du betalar av ditt lån hamnar i en annan ekonomisk sits än där du är idag (arbetslös, sjukskriven, ändrade familjeförhållanden).

          Såklart inte optimalt att göra så, blir bara less på folk som predikar om hur man aldrig ska låna pengar till annat än utbildning och huslån. Det blir så svart/vitt. Som att om man tar en tv på avbetalning på 4 månader så hamnar man automatiskt i en skuldfälla och ens liv går under.

          Det är lite samma argument där med huslån, ’din situation kan ändras och bostadsmarknad kan krascha’, då ska man bara låna till utbildning. Men vad gör man då om man blir sjukpensionär tidigt pga sjukdom? Då har man ett lån man betalar av resten av livet men knappt någon inkomst.

          Ja. Ni förstår.

            Nä det farliga är ju när man börjar ta saker på faktura och sedan skjuta upp betalningar, eller som på klarna att lägga det på delbetalningskonto istället för att betala inom 14 dagar tex. Små summor spelar ju ingen större roll, men det växer fort när man inte tänker efter.

              Om man är en person som inte betalar sina fakturor i tid har man problem. Dom allra flesta klarar av att lägga saker på klarna delbetalningskonto. En sån person ska inte heller ha huslån, eller några som helst räkningar över huvudtaget. Skaffa en god man eller nåt.

                Det behöver inte handla om att man överkonsumerar direkt. Alltså säg att du behöver en ny dator typ och tar faktura köp nu betala i september. När september kommer har bilen kraschat också och kommer behöva en dyr reparation så du lägger datorn på lite längre avbetalning och hoppla så blir det mycket dyrare. Sedan hade du köpt en vinteroverall åt ungarna också som det också låter bra att skjuta upp en månad och så är det igång. Det behöver inte betyda att du är efterbliven men det är ju lätt att gå i fällan för att det låter bra där och då. Betyder ju oftast inte att man slutar upp på skulder för en miljon men det blir ju jobbigare för att alternativet finns om man inte tänker sig för.

                  ’Hoppla så blir det mycket dyrare’, ja må så vara då men är det hela världen om det blir lite dyrare? Inte för mig och min ekonomi iallafall.

                Och varför ska man lägga saker på delbetalningskonto?
                Då har du ju inte råd att köpa det du köpt. Handla när du har råd att betala på en gång.

                  Om man har råd om man sparar i tre månader, vafan gör det för skillnad då om man tar en avbetalning på till exempel en dator i tre månader? Alltså ni har fan alldeles för mycket katastroftankar. Slappna av.

                  Åh vad dryga ni är. ’då har du inte rååååd’ fan vad ni ska lägga er i andras liv på ett så oskönt sätt. Jag tog blanco på min första lägenhet, renoverade den, värderade upp och betalade av blancot. Hade råd med kontantinsatsen till min nästaefter detta. Men jag hade ju inte rååååd jag.

            Det är möjligen svart/vitt men poängen är att det är en livsstil.
            Lär dig att spara så finns det pengar om du behöver köpa en bil för 17.000

              Om du svarade mig(?) som skrev att jag tog ett billån på 17k för att kunna tacka ja till ett jobb direkt efter studenten,nsp vill jag bara påpeka att SNÄLLA, alla är inte födda med silversked i mun. Jag hade absolut 0 kr att hämta från mina föräldrar. Jag jobbade varje helg som ja fiick tag timmar på under gymnasiet, men det lilla jag kunde sparade där efter att alla räkningar (flyttade hemifrån tidigt) var betalda var helt obetydligt i sammanhanget.

              Vet egentligen inte varför jag har ett behov av att rättfärdiga detta, mer än att vissa här har en tendens att sitta på väldigt höga hästar och predika vad som är rätt och fel, vi alla kommer från helt olika bakgrunder med olika förutsättningar vilket verkar vara lätt att glömma.
              Hade det varit bättre att tacka nej till jobbet, låta staten försörja mig med aktivitetsstöd medan jag sparar ihop till en bil för att sedan efter ett år sprarande tacka ja till ett jobberbjudande som inte längre finns kvar?

              Kan tillägga att jag idag har ett välbetalt yrke och sparar mer än halva lönen varje månad, så det ka nyckel väl bli livsstil ändå, när man har MÖJLIGHETERNA till detta. Men kanske hade jag inte varit där jag är idag utan den första jobberfarenheten som jag tackade ja till med tillhörande billån?

          Inte optimalt med tanke på extrakostnaden som tillkommer i form av ränta, så varför skulle du? Jo enda anledningen är isf att du egentligen inte har råd med den grejen just nu och därför väljer att delbetala. Dvs du ligger precis på marginalen och då är det kört om det kommer nån oväntad utgift…

            Allt är inte optimalt. Och allt löser sig.

      Lojsan är bra pinsam. Och utan samvete. Men, money talks!

        Hon är inte mer pinsam eller utan samvete än andra men visst money talks…

          Är väl ingen som sagt att hon är mer pinsam än någon annan, men jo, Lojsan är pinsam.

      Så du har inte lånat till en bostad?

    Det är många hittepåhistorier från dessa bedragare. Både på Instagram och i böcker. Människor är svaga och vill nästan bli bedragna. Bra om de fälls.

      Eller så lär man sig att handla för pengar man har och ignorerar dessa företag och erbjudanden, så är problemet ur världen.,

      Lär era ungar att aldrig någonsin låna pengar, aldrig.
      Börja där.

        Visst är det så. Det är inte heller okej att ljuga.

        Alltså ni är fan karen’s så det ryker om det.

      Om man sätter sig i skuld för att Mandy Schulman kvittrar om det så förtjänar man sitt öde.

    Haha åh, gulligt ändå. Blev lite glad av att läsa deras kommentarer till varandra. ?

      Lyzzz gmn

      Dör för dig.
      Men hallååååå
      ???
      Orkar EJ

    Tycker det är lite skillnad att göra reklam för ett kreditkort i sig (som ju kan vara bra att ha av flera anledningar), och diverse snabblån och avbetalningstjänster. Gällande det sistnämnda fattar jag inte heller hur influencers lyckas lura någon med de samarbetena? 364 dagar om året är de svinrika, och en dag köper de en soffa på avbetalning? Orimligt.

      I synnerhet som soffan dessutom är sponsrad genom samarbete med tillverkaren eller återförsäljaren och inte har kostat influencern något ?

        Vänta lite nu, gör hon reklam för en soffa hon ”köpt” av sin syster???!!!! För vem äger meli meli? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA JAG DÖÖÖÖR

          Skulle kolla upp melimeli-grejen och kom på något sätt in på deras norska sida med denna google-translate helt på molimenti-nivå:

          ”forvirringen av kjærlighet kan sammenlignes med kjernekraft. En prosess som ikke lenger kan styres. Og siden kjærlighet, enten uskyldig eller farlig, regler alt rundt oss-det også forholde vår inspirasjon når vi designet dette bordet.”

          Designinspo: kärnkraft och förvirring?

          Glömmer alltid att de har en till syster. Duktig på inredning är hon iaf.

    Var finns texten där hon gör reklam?

      Tryck på Bilden i inlägget så kommer du direkt till instagram och texten?

    Många har inte skillnaden mellan bankkort, betalkort och kreditkort klar för sig.
    Jag har två betalkort och betalar hela månadsfakturan när den förfaller vilket ger som högst 55 dagars anstånd med periodens första inköp och som lägst 30 dagars anstånd.
    Inget fel att använda betalkort som dessutom kan ge bonus och erbjudanden. Självklart ska man inte spendera mer än man har råd med.
    Det är kreditkort med möjlighet till avbetalning på skulden mot hög ränta som kan innebära överskuldsättning ?

      Håller med! Jag har bara två betalkort, alltså inget kort där pengarna dras direkt från konto vid köp. Betalar fakturan i slutet på varje månad och spenderar aldrig över mina tillgångar. Samlar Eurobonus-poäng på alla mina inköp, vilket innebär att jag varje år kan göra en långresa i business-class för poäng. Supernöjd med det upplägget!

        Det är väl ändå ett kreditkort? Jag kör samma upplägg med amex, sjukt nöjd, flugit business t/r till Los Angeles, Seychellerna och Sydafrika senaste åren (förlåt mother earth, men jag klimatkompenserar iaf, om det nu hjälper)..

          Man kan använda ett kreditkort som betalkort om man betalar hela skulden varje månad. Risken uppstår om man börjar att delbetala eftersom det då blir hög ränta på den skuld man rullar vidare till efterföljande månader.
          Skillnaden är att du inte har alternativet delbetalning om det är ett rent betalkort t ex Amex betalkort eller Nordea Gold betalkort.

            Precis. Kortföretagen räknar dock kallt med att man vid månadens slut ändå väljer delbetalning – och vips blir det ränta till dem, ofta HÖG ränta.

            Köper man t.ex. via Klarna, och betalar direkt, är det företaget som har Klarna som betalningsalternativ som står för Klarnas vinst (det kostar att ha ett sånt alternativ i sin webshop t.ex. ).

              Alla betalningsmedel i en e-handel kostar för butiksinnehavaren, e.g. Visa, Mastercard, Klarna, PayPal, etc. I de flesta fall både en fast och en rörlig kostnad per transaktion, likadant för dem butiker som erbjuder betalning i olika valutor. Vilket i många fall dessutom innebär kostnader för ytterligare valutakonton i berörda valutor.

          ”förlåt mother earth, men jag klimatkompenserar iaf, om det nu hjälper”

          Nej, det hjälper inte ett skit. Att ”klimatkompensera” är bara att köpa rent samvete, inget annat.

      Det du beskriver ovan är ett kreditkort. Du har en räntefri kredit till fakturan kommer, men det är fortfarande ett kreditkort.

        Ett kreditkort medger möjligheten att inte betala hela skulden vid månadens slut.
        Finns inte den möjligheten är det ett betalkort.
        (Många kallar både betalkort och kreditkort för kreditkort eftersom man inte behöver betala köpen kontant eller genom bankkort. Självklart medger betalkort kredit men bara tills månaden är slut).

      Har också ett sånt upplägg – jag och sambon har varsitt sånt kort! Alla inköp som är gemensamma köps med kreditkortet och så delar vi på fakturan i slutet av månaden bara. Betalar fakturan direkt varje månad, så kostar oss inget extra. Och ger fina bonusar och rabatter ?

      Men förstår att alla inte gör som oss, då skulle ju kreditkortsföretagen inte tjäna några pengar!

    Suck! Är det girighet, mindre begåvning eller vad? Hur mycket betalar till exempel Amex för en publicering? Vore bra om det kom fram. Kolla även Charlotte Perellis reklam för hennes vin. Inte en varningstext finns att se. Och alla tycker hon är sååå fantastisk.

      Nä Charlotte Perrelli gör ju aldrig ngt fel (Ironi). Kan allt och vet allt.

        Precis. Samt hugger mot alla som vågar skriva någon, som hon uppfattar det, negativ kommentar. Kanske fått solsting i Marbella ☀️

          Varför tycker du att hon inte får hugga på en snorkig kommentar?
          Någon går in på hennes blogg och är otrevlig eller bara ifrågasätter.
          Klart hon får ge svar på tal.
          Gå på Maggan Graaf istället hon hugger innan någon säger något.
          Otrevlig som f*n.

            Varför svarar du dina egna kommentarer hela tiden?

      Schulmans är ju definitionen på girighet i kombination med svag begåvning, så detta passar dem perfekt.

        Har tänkt på det när man sett Alex och Sigge på frågesport-program – de kan ju typ ingenting?? Alltså inte ens de mest basala kunskaperna. Bara kändisfrågor typ. Hur kan de ha rykte om sig att vara intellektuella?

          Sigge i På Spåret. Så pinsamt.

          De har gott rykte för att de är män.

          De djupdyker väl långt in i varandras ??

    Schulmans sänker sig till vad som helst för att finansiera sitt lyxiga liv på Östermalm och Gotland. Inga dyra resor för hela familjen just nu förstås, men de är där är snart igen.
    Såklart måste de rikta in sig sin följarskara som behöver ta på avbetalning för att ens ha råd med en av Lady Mandys kvälls-
    dukningar på Gotland. Eller hoppas på vinst på något nätcasino som Alex talat sig varmt för.

      Dessa självupptagna individer, influencers, borde läsa lite böcker och lösa korsord för att bli lite mer allmänbildade. Att kråma sig och kränga allt möjligt känns förlegat. Lite som nasare som cyklade runt med diverse till salu.

        Schulmans är läskiga på det sättet att de är _exakt_ som mobbarhögstadiebarn, men i 40+ares skepnad.

          Exakt!!!
          Deras mobbarfasoner går visst aldrig ur.
          Alex är den mest skenheliga typen ever!

          Såg en repris av Alla mot alla häromnatten.
          Alex stirriga blick när han sa att han inte visste vad bostongurka var. Eller när de skulle namnge choklad ur Aladdinasken. ?

            Fast värre är att han inte klarar sånt som jag anser bör höra till vuxna människors allmänbildning. Ej heller Sigge.

              Han tävlade med Amanda i det jag såg. Visst finns det säkert annat han inte vet, men jag tyckte det var kul när de skämtade om att hans överklassfasoner och han verkligen var helt bortkommen.

            Räknas det till allmänbildning? Choklad och gurka? Då vet ni inte vad allmänbildning innebär.

              Och du bör träna upp din läsförståelse. Läs tråden igen.

          Du menar som Filip o Fredrik? Hur är det möjligt att dom får bete sig som dom gör? Eget program där dom mobbar sina gäster.

      De kan alltid fråga Özz om hans svåger känner någon billig hantverkare.

        ???

    Med den räntan på kredit, känns en hundring rabatt i månaden på Uber eats inte direkt som någon jättebra affär…

    Alltså hur blåst kan man va! Leva lyxliv för pengar man inte har, hur tänker man ens.

    Världen är så sjukt snefördelad, hur vissa blåser pengar för nåt slags jetsetliv är fan sjukt också…. är hon 3 år

      Folk sitter klistrade vid sociala medier, innehållet som förevisas blir ens vy mot världen, samhället, livet.

      ”Alla har amex, varför har inte jag?”

      ”Alla reser utomlands, varför reser inte jag?”

      ”Alla shoppar nya saker, varför shoppar inte jag?”

      Influencers roll blir att låtsas som att alla använder en produkt eller lever ett visst liv, för att locka hundratusentals andra att göra detsamma – men genom att finansiera det genom pengar eller lån (influencers finansierar inte sina samarbeten).

    Den som står i skuld är icke fri.

      Sa Göran Persson som sen lånade 14 miljoner för att köpa en herrgård i Sörmland vid Båvens strand vilket han drömt om sedan han var barn. Klassresa. Yes!
      Gör som jag säger, inte som jag gör. Yes!
      (OK. GP hade en medlåntagare som han tidigare försett med högavlönat VD-jobb inkl generös livsvarig pension från 60 år och detta underlättade förstås kreditprövningen)

        Det radarparet var också duktiga på att få bra lägenheter inne i city. Hustrun skrev till privata hyrevärdar och frågade om bostad—när hon just blivit vd för Systemet. Hon fick en stooor lägenhet, på Kungsholmen tror jag det var. Som passande nog sedan blev ombildad till bostadsrätt. Efter flytten till godset behövde de varsin övernattningslägenhet i city och vips så var nya fastighetsägare där och hjälpte till…

          Sosseadel! De är värst.
          Jag blev så glad när fotbollsspelaren spelade bort chansen att bada bubbelbad i Tessinska palatset.

        Det är väl ett citat från Bibeln?

    Tycker som nån annan skrev att det är väldigt stor skillnad på blancolån/lån med orimliga räntor som tickar på direkt, jämfört med kort som amex där kortet bara kostar årsavgiften förutsatt att du betalar inom kredittiden på typ 30 dagar. Fördelen med amex och liknande kort är att du tex samlar poäng för flygresor, mindre risk jämfört med betalkort m.m.

      Eller också handlar man för pengar man har.

    Undra hur många influencers som faktiskt lever långt över sina tillgångar

    Kan alla som följer dessa influensor kollektivt avfölja!

      Ja, jag skulle också önska det! Jag har avföljt dessa för länge sen och nu har jag också börjat avfölja de som hyllar detta ”gäng”. Oftast de som hyllar Margaux, även om jag gillar dem i övrigt.

    Bojkotta ALLA Schulmans!

      Att någon orkar / vill / får ut något av att höra på / följa dessa?

        Ja, det är otroligt. Mer självupptagna dryga människor får man leta efter.

    Jag tycker Amex är grymt om man har en ordnad ekonomi. Vi köper allt på Amex SAS för att få poäng och kunna resa för sen. Men vi betalar ju av hela fakturan varje månad direkt!

      Bullshit!

        Vi gör samma sak. Varför är det bullshit?

    Vi köper allt på Amex i princip. Superbra om man har SAS Amex och betalar av hela fakturan direkt varje gång. Massvis med poäng intjänade som man kan resa för då!

      Amex är tydligen här och gör reklam.

        Fast det ju sant?
        Vi gör samma sak och poängen räcker till 1 resa för båda utanför Europa eller 2 inom Europa varje år. Tur/retur

    Bra att det uppmärksammas. Inte första gången Lojsan gör reklam för detta. Inte längesedan hon satt och gjorde reklam för Amex på stories också..

    Visste inte hon skrivit sådär om företaget på bloggen innan. Känns falskt och girigt att sitta och göra reklam för det nu

    Tusentals tack till Camilla!
    Som har kurage nog att avslöja samvetslösa, smaklösa och giriga flunsor!
    Det som SVT/ Plus borde gjort!
    Ja – deras 9 miljarder/ år till s.k. ”public service” gynnar shopoholism – som raserar ungdomars liv!
    Kom tillbaka Josephine Freje – som var den sista som hade ryggrad att blottlägga bedrägliga influencer.
    BloggBevakning 10.0 startar 2021

      Hahahaha, vänta bara tills du får reda på vad ”uppdrag granskning” är för program i och med hur du reagerar av detta. ?

      Estetica…! Kommer du ihåg Ebba von Sydow…! Och när du var antisemit…! Så nu hatar du Plus…!

        Tina Tor eller Estetica som hon hette förr härjar dessvärre fortfarande i ebbas blogg. Sorgligt att en kvinna i övre medelåldern har hållit på såhär i mer än ett årtionde.

    Anyfin då? Som alla tjatar om…

    Granskning, äntligen, inte en dag för sent.
    Läste Lena Endres text om hur hon ser på influenser.
    Denna kloka vackra kvinna har så rätt, konsumtionshetsen och snedvridet skönhetsideal är bara så fel.

      Men Lena Endre….? Finns nog ingen som är så uppblåst som hon.

    Bellsan har väl oxå gjort reklam för kreditkort och även tjänster som gör att räntan blir lägre på dessa kort. Denna symbios mellan kreditkort och räntetjänster är otäck och farlig.

      Hon var ”ambassadör” för Amex och de sponsrade hennes A Quest for Success på Youtube men drog sig ur när hon lät Alexander Bard vara med. Dåligt omdöme från Bellas sida bara för att få visningar.
      Rättvisa finns men den är sällsynt 🙂

        Det var dock många år sedan Bard var med där men det är väl ett bra sätt att dra upp för att snutskasta I L här men det var alltså lååångt före hans uttalande om Blm och Bianca. Var Ame emot honom? Varför skulle de vara det, då. Nu är en sak.

          Att du satan orkar

      Och Laila Bagge och Simon Sköld. Och Anna Book gjorde reklam för spelbolag men ändå är hon ingen betald influencer säger hon, hur går det ihop? Casino-annonser förekommer ju även här iofs.

        Gör hon inte reklam för den där bikinin också som ser ut som underkläder?

    Jag använder amex, har inte betalat ett öre i ränta under de fyra år jag använt det. Men då betalar jag givetvis mina räkningar på direkten. Betalar en årsavgift, men det tycker jag det är värt pga andra tjänster som ingår (t.ex. 2-4-1 voucher på SAS poäng).

      Ett betalkort är helt ok om man betalar hela månadsbeloppet på en gång.
      Det är ingen som har kritiserat. Ingen ränta och förmåner, erbjudande och kanske bonus.
      För övrigt så får man själv avgöra om årsavgiften Amex tar ut är ok för vad man får.
      Det vanliga gröna kortet kostar ca 600 kr per år och det är inte helt obetydligt.
      Motsv betalkort hos Nordea betalar jag ingen årsavgift för eftersom jag är förmånskund 🙂

        Va? Det gröna har 0 kr i årsavgift väl?

          Amex Green Card som kreditkort kostar 0 kr i årsavgift (men har hög ränta)
          Amex Green Card som betalkort kostar 595 kr/år

            Aha, tack!

    Ot, Ursäkta men vad fan håller fayme och LD på med? Lyssnade för en stund sen på deras storie.. En kvinna hade berättat att hennes gubbe tar bilder på henne och barnen. Då F påstod i sitt inlägg på Instagram att män aldrig gör det, och att de är värdelösa på att göra sånt. Då börjar F och LD dra upp henne på stories som att kvinnan skrev det som en käftsmäll till alla andra som har odugliga män och att hennes man garanterat är sämre än alla andra män ändå även om han tar bilder… Alltså vad händer!!? Är detta verkligen feminism? Får inte en kvinna berätta att hennes man självmant tar bilder på familjen och barnen, utan att bli hånad på deras plattformar? Att skratta och håna åt kvinnan som dom gjorde kändes verkligen inte ok eller moget för den delen. De börjar kännas riktigt jävla bittra om detta är för dom ett så stort problem. Wow!

    Och nej jag är inte kvinnan i fråga före nån börjar skrika kränkt. Jag bara kände med henne!

      Poängen var att hennes man var fotointresserad och därför tog bilder. Dvs, män tar bilder om det är en hobby, inte för att dokumentera livet med sin familj.

        Och det är en legit orsak att bli hånad för?

          Det skrev jag inte, men det var en högst relevant poäng som ts av oklar anledning valde att utelämna. Sen kan jag hålla med Fayme och LD om att det är otroligt tröttsamt med alla som bara måste framhäva sina egna män som nåt fantastiskt unikum när man snackar generella mönster. Vem försöker man övertyga liksom?

            Absolut. Men jag tycker fortfarande inte det är ett trevligt beteende av dom!

      Jag förstår vad du menar, men ”problematiken” i kvinnans kommentar var väl just att hon sa att mannen hade fotografi som hobby. Det var väl det de spann vidare på, att det krävs att män ska ha en hobby (nu kring att det oftare är kvinnor som fotar än män) för att de ska ta intiativ till något. Är ju inte direkt att alla mammor har fotografi som hobby, men de tar gott fram kameran ändå och förevigar moment, men för män krävs det att de ska ha det som en hobby för att de ska göra detsamma. Sen behövde de såklart inte dra det så långt som det kanske blev, men jag förstår ju vad de ville få fram liksom.

        Jag förstod poängen. Det jag inte förstår är varför man ska behöva håna ut en kvinna som skriver annat? Och att mannen är ”garanterat värre än alla andra som inte fotograferar ändå..”?
        Fattar inte grejen med att behöva trycka ner andra som kommer med andra kommentarer.

    Lite OT kanske, men jobbade på Amex för typ tio år sen på deras concierge. Värsta arbetsplatsen jag varit på. Bara mobbare som snackar skit om dom kollegor som inte var på plats. En kille snackade om hur tjock en kollega var vid flera tillfällen. En annan bjöd med alla på lunch förutom en. En chef anklagade en kollega för att stulit en cola och vägrade tro på henne när hon sa att hon inte gjort det. Allmänt otrevliga, hånfulla. Både chefer och medarbetare. Ett riktigt vidrigt ställe. Längesen nu, så kan ju hoppas dom blivit bättre, men moral Var verkligen inte deras grej där och då iaf.

    Ironin i att det visas en massa stora Casino-annonser i ett inlägg som heter ”Sent ska syndaren vakna” HAHA
    Det finns moral och så finns det hyckel och ironi HAHA men money talks and it goes many ways så att säga HAHA

      Ser man på, du har precis lärt dig hur man får fram stora bokstäver. Grattis!

        Oj ser man på ännu en härskarteknik när det blev jobbigt, men det har du kunnat länge, grattis ändå.

          Tror du på fullaste allvar att det är EN person du argumenterar med i alla trådar? ?

          Och du är patetisk. Hur orkar du? Förstår du inte att C inte kan styra över allt som är på hennes sida? Nej såklart, det är för mycket för dig att förstå.

    Förstår inte varför man gör reklam för kreditkort osv? Det är så lätt att hamna där.
    Helt plötsligt hade jag maxat 3 st kreditkort.
    Tycket det ska vara svårare att införskaffa sig kreditkort.

    Fattar inte lyxen. Vad menar människan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.