Nellie Berntsson utsatt för Alfabs snuskgubbefasoner

Saxat från ”Ponnymammans” Ulrika Fåhreaus’ blogg.

Företaget ALFAB – som återigen sponsrar Nellie Berntsson – la upp ett litet reklamklipp på Instagram som MÅNGA av er mailat mig om. 
Klippet har de nu tagit ner men Ponnymammans bild visar vad det är som upprört. Ägaren av företaget –  Erik Behrens- uttrycker sig extremt gubbsnuskigt och äckligt till Nellie Berntsson, som är en av ryttarna som sponsras av företaget.
Ponnymamman delar några skärmdumpar på kritik som inkommit på inlägget, bland annat från henne själv men även från fälttävlansryttaren Alida Säflund.
De raderades och skribenterna blockerade, precis som på ALFABs Instagramkonto, samtidigt som Nellie försvarar tilltaget med att hon och Erik Behrens är vänner och att allt är ett skämt.
Det må så vara, det ÄR kanske deras vänskapliga jargong, men passar det verkligen i en reklam som jag antar ska uppfattas som professionell?

Nellies mamma, Josephine Berntsson, försvarar alltsammans och tycker att Erik Behrens har störtskön humor.
Nu är ju Nellie myndig och får hantera snuskgubbar bäst hon vill men hennes mammas kommentar är ju….lite speciell…
Men har man, helt integritetfritt, exponerat sin dotter på alla sätt som går sedan hon var liten, så tycker man kanske att sådant här är helt i sin ordning – tusan, det tänkte jag inte på.

Exempel 1:
Klicka på länken för att läsa mer.

Exempel 2:
Detta är 2014 när Nellie är 13 år (ska fylla 14 ).

 

 

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Usch vad äckligt. VARFÖR gör (vissa) män såhär? Ett skämt kommer ju inte bara ur luften sådär, tanken slog ju honom av en anledning. Han borde varit tyst om sina fantasier istället för att skämta om dem.

      Vissa har sådan humor bara. Det behöver inte vara svårare än så

        Äcklig humor

        Humor på andras bekostnad. Är det verkligen humor? Jag tycker det är förnedring.

          Är inte det egentligen vad hela den här bloggen går ut på och enda anledningen varför folk går in här och läser? För att få underhållning på andras bekostnad.

            Anonym 15:26
            Din kommentar går ju inte ens att få grepp om! Tycker du – på riktigt och helt ärligt – att detta är roligt?
            Går du in på den här sidan för att bli road och letar efter denna typen av humor?
            Jag förstår fortfarande inte varför du är här, vilken märklig typ av humor du besitter och vilka vänner du har som – uppenbarligen – delar din syn på vad som är underhållning…
            Min tanke och åsikt är att du med titeln ”Anonym 15:26” borde vidga dina vyer!
            Och eftersom många andra här inser att din ”humor” är märklig tror jag att jag inte är ensam när jag tänker att du kanske behöver söka hjälp! Jag personligen har svårt att analysera vilken hjälp du behöver (jag velar mellan om läkemedel är bättre än elchocker och jag vet för lite för att kunna ge tips om vilket som skulle hjälpa dig bäst…)
            Men oavsett vad du och din läkare – för jag ANTAR och HOPPAS att du har kontakt med en bra läkare för ändamålet – anser är bäst för dig så bör det leda framåt och mot att ditt mående blir bättre!
            Önskar dig all lycka till i ditt tillfrisknande!

              Härlig och nykter kommentar. Du känns som en stabil person.
              Nu sitter alla och väntar på vad ” anonym femton och sjugosex” ska svara?

          Vad gör du här inne?

        Sån humor när det gäller unga tjejer. Inte medelålders kvinnor eller män eller pojkar. Undrar vad det beror på?

          De som har sådan humor brukar använda den hela tiden och inte tänka på om de pratar med en ung tjej, medelålders kvinna eller man eller en ung kille.

            Tror att Petra menar att en jämnårig gubbe inte hade utsatts för samma ”skämt”/kommentar av han dubbelduscharen. Men när han har en ung kvinna framför sig så kan han inte låta bli, tydligen.

              Jahaaa, Åhjo, det hade de garanterat blivit!
              Det hade inte varit exakt samma ord för hade det varit man mot man hade det snarare låtit ”Den här lastbilens dusch är så stor att man kan duscha två! Den är till och med så stor att du kan gömma dina älskarinnor härinne!”

              Om man kollar ALFABs instagram så har han dragit det skämtet till gubbar också 🙂 han verkar gilla att skämta om att dubbelduscha

                En s.k. våt dröm?

                  Miljömedveten kanske

            Jag har bara uppfattat det som att de bara tycker sånt är kul åt ett visst håll, men vi får väl enas om att vi inte är eniga.

              Det är långt ifrån min erfarenhet

            Dessa gubbar är äckliga, det är inte humor, det är bara äckligt.

            Jo, jag upplever att de drar skämtet åt alla, unga kvinnor, medelålders damer och gubbar, men att det alltid är en ung kvinna som ska duscha. Exempelvis att han skulle kunna skryta med att han erbjöd NB en dubbeldusch.

          Porrskadade gamla snuskgubbar som tror de är sköna snubbar ?

        Känns som något som borde stannat på en husvagnsmässa på 80-talet! Eller kanske något dansnandsjippo. Det känns gammalt (och obildat) men jag ser att jag vädrar en massa fördomar och förutfattade meningar själv här.

      För att dom är dumma i huvudet ? riktiga babianhanar.

        Var snäll mot babianerna

      +1

      Han drog samma skämt till en man i en annan video. Oavsett inte ok

        Med antydan om att han och gubben skulle duscha där tillsammans de två eller? Nej, jag trodde väl inte det.

      Japp jag undrar också, min pappa är precis likadan. Han ska jämt dra sexskämt eller fräckisar som om jag är hans polare. Sagt flera gånger att jag inte vill höra, oavsett ålder så är jag fortfarande hans barn. Har dragit ner på kontakten rejält.

        Usch. :/

      Vi kan nog enas om att det var extremt dålig reklam för företaget. Har redan transport idag, men i framtiden skulle jag inte överväga dem.

    Vad har Samir med Nelly att göra? Frånsett de högst olämpliga bildernas ton.

      Undrar också.

        Nellie är ju med på bilden? 13 år gammal. I bikini och högklackat tillsammans med paradise Hotel-deltagare

          Fyfaaaaan vad vidrigt. Hade aldrig sexualiserat min dotter sådär.

          Nääääjj de e så fel!! En 13-åring är ju bara barnet ?? ser ju ut att va 20 på bilden. Hur gick Samir med på det kan man ju också undra?

            Hahahha ja för Samir är ju den skarpaste kniven i lådan och skulle säga ifrån? Nej. Han sa inte ifrån för att han inte ville säga ifrån.

              Åh, Samir är underbar!

      Kopplingen till Nellies mamma som exponerat sin dotter ibland halvt avklädd från nio års ålder för att skapa intresse för dottern och få större blogg vilket ger fler sponsorer och genom det mer intäkter.
      Onormalt att det mer och mer accepteras att man säljer ut sina minderåriga barn Allt för att dra in pengar.

        Samma dotter som skaffade sillisar och skrytig bil. Brukar inte kolla på programmet men ser fram emot det avsnittet av lyxfällan

    Eh…. fatta inte vad som va så farligt ärligt talat.

      Du verkar insatt?

      Du är kanske också en gubbsjuk gubbe som drar opassande skämt bland unga tjejer?

      Gynning drar ju sexskämt, är det farligt oxå?

        Har anna book stängt ner Instagram eller är man blockad? Inte ens skrivit på hennes sida ??

          Jag kan se hennes sida. Och den är öppen.

            Då är hon alltså här inne o lusläser… letar upp en för och blocka en på andra ställen där man inte ens yttrat sig eller gillat nåt. Hur orkar hon.

              Snarare så kollar hon vem som följer bloggbevakning på IG.

        Åh ja, jag kan tycka att det är tröttsamt med buskis!

      I en reklamfilm? Jag såg filmen när den låg uppe på företagets och Nellies instagram och blev förbluffad. Hade han betett sig likadant om Peder Fredricson varit den sponsrade ryttaren? Knappast. Hade Volvo lagt ut en liknande reklamfilm? Ikea? Nej – den hade aldrig släpps igenom i det skicket utan den (ganska långa) biten med duschsnacket hade snabbt klippts bort.

      Nellie själv skriver i sin Instastory att det är 2020 och finns viktigare saker att ta itu med. Ja, det är 2020 och jag trodde vi kommit längre än såhär. Jag menar inledningsvis att detta inte har det minsta med Nellie att göra, det är Alfab som trampat i klaveret. Men att både Nellie och även hennes mamma (!) sen gått ut och försvarat mannen och hans ”härliga” humor, ger alltsammans plötsligt en annan och helt onödig dimension. HUR tänkte de där?!? Hela storyn blev istället plötsligt bara värre.

        Fy fan va va bra skrivit håller med dig till fullo!
        Allt är så sjukt.

        Håller med, Nellie gjorde (från början) inget konstigt utan tacklade det hela på rimligaste jävla sätt (genom att inte svara).

        Om han gjort så mot en manlig ryttare kan man nästan sätta huvudet på att det varit OK och han hade höjts till skyarna som vågat skämta i gay världen

          Sluta förminska detta genom att komma med något scenario som inte ens hänt. Hade absolut inte varit ok om han sa så till en ung kille heller.

    [Borttagen kommentar]

      Men det är ju inte Nellie som gjort fel här utan Alfab, och den/de som släppte igenom filmen i det skicket – upprepat två gånger och med text, dessutom! Bor de under en sten?!?

        Men Nellie försvarar filmen och fenomenet och raderat legitim kritik som alltså inte från början riktats mot henne utan alfab och gubbslemmet. det hon gör när hon berättar för alla sina unga läsare att det här är helt okej humor är så jävla vidrigt.

          Ja, jag håller med! och DET gör det hela, plötsligt mycket värre. Och obegripligare. I sitt senaste Instagraminlägg har hon, idag, en bild på sig själv i bikinitop där hon säger att hon minsann kör sitt eget race och att hon minsann nått så mycket längre än den 50-åriga kvinna (vem nu det kan ha varit…!) som i morse förklarade att det är ok att influencern Nellie granskas. Så onödigt. Hon behövde aldrig försvara sig från första början. Händelsen var inte hennes fel. Det var inte alls Nellie som skulle granskas. Nu blev det istället en rejäl vurpa. SÅ så onödigt.

            Nellie känns plötsligt väldigt desperat eller har gjort en tid (sedan bloggen las ner), och nu är det mycket anspelningar på sex och bröst. Vilket jag bara känner nej, nej, nej. Har inte det kapitlet kommit och gått i hennes liv, det borde hon insett att den biten skulle för länge sedan varit avslutad (helst aldrig påbörjad med tanke på hur den tjejen sexualiserats sedan unga år av en störd morsa). Satsa på hästarna till 100% istället, och skippa silikonutvikningar, tack.

            Skulle icke bli förvånad om Alfab-mannen fått ett manus av mamma Berntsson där ”duschscenen” ingick….

            Det är ponnymamman Ulrika som nellie syftar på granskar henne när hon nämner kvinna på 50. Hon är journalist

              Hon har väl tidigare kritiserat NB och andra. Men de egna äpplena får inte diskuteras.

              Det var en annan kvinna, som skrivit kommentarer till Nellie på Ponnymammans fb. Vänliga men bestämda kommentarer. Och Nellie svarade väldigt väldigt otrevligt.

          Det är väl inte så konstigt, det är ju hennes sponsor. Hon vill väl inte bli av med sin försörjning helt enkelt och tycker att den diskussionen får tas nåhon annanstans.

      Ja mamman har inte fostrat Nellie till att se och förstå sexism och gränsöverträdelser…

    Nellie är vuxen, så ”vuxenvärlden runt henne” känns som ett vagt argument.

    Själv tycker jag man kan skämta om det mesta.

    Är det mer äckligt för att det är en man?
    Är det lika vidrigt om det är en kvinna som gör så mot en ung man?

      Nä för en ung man lär få stånd och utlösning även fast kvinnan är gammal och ful. När det handlar om ung tjej blir det våldtäktshumor

      Det är mer äckligt f att det är ett manligt beteende. Kvinnor är mer sällsynta att dra hö hö skämt med en ung pojke. Du kanske inte vet om metoo? Sovit? Höhö

        Kvinnor är det förtryckta könet så ett sådant skämt blir till ett förtäckt hot än bara ett kul skämt

          Du kanske är ironisk eller inte men jag håller med i sak. Hur många kvinnor har inte råkat ut för äckliga gubbar? Eller killar i alla åldrar som drar sexistiska skämt och objektifierar kvinnor? Hur många kvinnor är rädda att gå själva ute på natten för att män våldtar? Tillräckligt många för att dessa skämt ska kännas jävligt obehagliga och äckliga.

          Hur kan det bli ett hot?!

      När kvinnor börjar våldta män i samma utsträckning som män våldtar kvinnor så kan säkert allt skämtas om. Fram tills dess slutar vi hota unga och äldre kvinnor med oombedda sexinviter

        Hota???

          Ja, hota. Är du man eller vad är det du inte fattar?

            Det skulle vara dina vänsterfantasier ingen förstår.

              Vad har politiken med detta att göra?

            Man behöver inte vara man för att inte förstå vad du dillar om.
            Det finns ingenstans här som någon hotat en kvinna med en sexinvit.

    Är det en kondom som den lilla NIOÅRINGEN håller mellan fingrarna, eller ser jag i syne?

      Trodde det var ett chips 🙁

      Du ser i syne

    Går det att göra bilderna ”klickbara” så de blir större när man klickar på dem? Jag, som läser via dator, ser inte vad som står i skärmdumparna. Samma på andra inlägg förstås.

      Kolla in ponnymammans blogg. Tror allt är skärmdumpat då det tog ner filmen igår kväll

        Ok tack 🙂
        Syftade även på andra inlägg där det är svårt att se vissa skärmdumpar.

    Snälla granska Nellies föräldrar i fler inlägg. De har verkligen betett sig konstigt över åren.
    Kan inte tänka mig att det skulle finnas en stor blogg för alla att läsa om vad jag gjorde redan när jag var 9 år. Det är uppenbart att Nellie inte bett om det, och inte förstått konsekvenserna heller!

      Just den där bikiniplåtningen i klackskor ger mig ont i magen. En så ung tjej…

      Det är mamman som är att hållas ansvarig, hon är mycket speciell med ett extremt hetsigt humör vilket leder till bråk med alla. Därav ingen kontakt med som egen familj vilket nu nellie verkar upprepa och kopiera.

        Nellie har nu lagt upp en bild på sig själv på insta i bikini. Måste ju mata den gubbsjuka delen av följarskaran…

          Till skillnad från övriga ”influensers” som aldrig visar sig i bikini?

          Om hon gör det som ett svar på kritiken från bittra avundsjuka kvinnor så är det ännu roligare.

            Hon gör det för att hennes bimbo till morsa har lärt henne att sex säljer sen hon var 9 bast.
            Får du för mycket kritik av upplysta kvinnor så vänd dig till de kåta gubbarna en stund och vips får du fler positiva kommentater

              Lugnt, relevant kritik lyssnar jag gärna på.
              Men när alla inblandade i händelsen ser det som ett skämt men okända människor vet att de rör sig om hot och våldtäktsskämt så har det spårat ur totalt i mina ögon.

              Ang positiva kommentarer så är det inte ”likes” eller ryggdunkar jag är ute efter.
              Jag står för min åsikt oavsett om den tycks om eller inte.

                Men släpp det där med bittra och avundsjuka, det är varken sakligt eller relevant. Bara för att kvinnor inte tycker om sexistiska skämt, betyder det inte att vi är fula och önskar att vi såg ut som exempelvis NB. Såna uttalanden styrker bara vår uppfattning om en viss typ av män.

                  Det styrker vår sak och inte din (Thor). Annars tycker jag att det är en jättebra idé att föra diskussionen på ett civiliserat plan ?

        Vad mamman?! Om ingen har en farsa är han också ansvarig. Är trött på att det alltid är kvinnor som ska ha ansvar och beskyllas. Pappan är lika delaktig.

        Ja mamman verkar ganska speciell, och pappan verkar gå med på det mesta.. Tänker bara på hur många gånger de flyttat och ibland till helt nya städer. Självklart har det blivit bråkigt med folk på nya platserna och då har det flyttats igen.
        Stackars Smilla som måste behövt byta skola hela tiden för att familjen känner ett behov av att bråka? Glömmer aldrig när ungdomarna i Lysekil skrev ett blogginlägg om hur trötta de var på familjen Berntsson. De verkade allt annat än trevliga, och inlägget hyllades verkligen!

    Nellie har även svarat på ponnymammans facebook. ”Hon förstår absolut inte varför alla är så upprörda. Hon har gått igenom så mycket i sitt liv så hon är faktiskt vuxen…” Men hon har ändå tagit ner filmen.

    Undrar hur Erik skulle gilla om nån höll på så mot hans egna döttrar

      Ja jag tänkte också nämna hennes ganska dåliga svar på ponnymammans Facebook. Kass argumentationsteknik och inte så ödmjukt.

    Jösses vilka larviga proportioner detta skämt mellan två vänner har fått.

    Den jargongen jag har mellan vissa av mina vänner bleknar i jämförelse med detta och skulle tydligen få de flesta av er att bli enorm sekundärkränkta.

      Mellan mina vänner så har jag också galna skämt som skulle få andra att rodna. Problemet är att detta är en reklamfilm för ett ”seriöst” företag.

      Låt mig gissa, du har INTE en plattform som vänder sig till unga dyrkande småtjejer ?!

      Skillnaden är kanske att du inte använder den jargongen i en reklamfilm avsedd för att sälja ditt företags produkter?

        Helt rätt, har en råare jargong med mina kunder, för ute i verkligheten kan vuxna människor skilja på skoj och allvar till skillnad från proxykränkta snöflingor som lever sitt liv på insta och snapp.

          Oj newslash, du kränker antagligen en jävla massa främlingar och kunder på daglig basis men ditt bakåtsträvande huvud är så långt upp i rövhatten att du aldrig skulle inse det ändå. Skulle vara intressant att göra en kundundersökning hos de kunder som träffat på dig…

            Tackar tackar för ett välformulerat inlägg, men är verkligen rövhatt och bakåtsträvande de starkaste orden du kom på?

            Mina kunder verkar vara väldigt nöjda då de väljer att återkommande gör affärer med mig.

            Vad okända människor som du tycker rör mig faktiskt inte det minsta.

            Ps: Affärerna går myckett bra (trots humor)

              ???

              Ursäkta men det låter som att du är bilförsäljare eller åker runt på mässor och säljer tv-shopprylar? Ungefär samma bransch som säljaren i inlägget. Dina kunder skrattar säkert med, ibland av ren artighet, ibland för att de delar din humor. Men särskilt utvecklad är den inte, av dina kommentarer att döma. Och bakåtsträvande.

              Visst har alla arbetsplatser en jargong, men jag tycker att alla har ett ansvar att låta det förbli en jargong som stannar i fikarummet och inte påverkar ens värderingar och bemötande av andra. Jag är inte så säker på att alla besitter den förmågan. Och din ton gör att jag inte tror att du gör det!

                Du behöver absolut inte be om ursäkt, är inte den typen som tar illa upp över okända människors åsikt om mig.

                Sköter mina arbetsuppgifter från mitt kontor, dock så blir det givetvis en del kundbesök, men mässor förekommer dock inte alls.

                  Tack för svar, bilförsäljare alltså ?

            Mmm och alla kvinnor som lett utslätande för att inte skapa dålig stämning under dessa möten trots att de inte alls gillar jargongen. Det tas direkt som att man tycker att det är asroligt.., suck

              Exakt, det tas säkert som att kvinnorna är glada att de ses som k*ullbara också (en illa dold invit till dubbeldusch och därpå följande besök i sängkammaren. Javisst vi alla känner till jargongen och skämten *såå roligt*

        Hur många av dina kunder är kvinnor?

        Det handlar inte om att bli sekundärkränkt utan om alla gånger vi kvinnor får höra sexuella kommentarer som vi bara måste acceptera för det är ju ett ”skämt”.

          Hej Emma.
          Lite svårt att specificera exakt men ca 40-45% är kvinnor.

          I detta fall är det exakt sekundärkränkta personer det handlar om, för ingen av de inblandade i reklamfilmen har tagit illa upp, utan människor runtomkring bl.a på denna blogg som ”vet” att det inte alls bara är ett skämt.

            Vad heter ditt företag? Många kvinnor här som kanske skulle vara intresserade.

            Nej, det handlar inte om att vara sekundärkränkt, det handlar om att inte normalisera mäns ständiga sexuella kommentarer till kvinnor.
            Videon visar ju att det är OK när det verkligen inte är det.

              Vad heter du själv och var jobbar du?

                Hej Anonym

                Eftersom Thor själv tog upp sitt företag så känns det relevant för diskussionen till skillnad från vad jag jobbar med.

              Kul att du tror det men delar inte din uppfattning att många kvinnor i detta kommentarsfällt skulle vara presumtiva kunder.

                Nej vi är inte så sugna på att köpa dyrt putsmedel till glasögon ? dåligt bilvax en husbil eller något random billigt skräp till överpris ?

                  Lugnt, inget som jag befattar mig med, så det behöver du inte oroa dig över?

                    Nej, och bilköpet överlåter vi kvinnor till mannen i huset, så vi lär inte bli dina kunder ?

      Detta var inte ett skämt mellan två vänner, det var en REKLAMFILM. Textad, dessutom, så att ingen skulle missa ”skämten”. INGET företag med självaktning idag lägger ut en sån reklamfilm. Inget!

      Antar att du identifierar dig som man. Därför tror jag att du nog måste sätta dig ner och bara acceptera att kvinnor har tolkningsrätt i denna fråga. En man kommer aldrig förstå hur kvinnor blir behandlad

        Tolkningsföreträde älskas av de riktiga rasisterna och knallkorkar.
        Exempel ( och kan garantera att ett av dessa uttryck tycker du är helt ok men inte de andra)

        Är du inte vit får du inte uttala dig om vita.
        Är du inte man får du inte uttala dig om män.
        Är du inte från Usa får du inte uttala dig om Usa.
        Är du inte politiker får du inte uttala dig om politik.
        Är du inte kvinna så får du inte uttala dig om kvinnor.

        Ser du inte de ohållbara i hittepåord som tolkningsföreträde ?

          En gubbsjuk man som försvarar gubbsjukt beteende, det är det enda jag ser när jag läswr dina kommentarer Thor. Därför får du ingen talan i debatten.

            Personen har ju dock en bra poäng här.
            För övrigt tycker jag att det är väldigt inskränkt av dig att anta att Thor den äldre är en man

            Skulle nog mer identifiera mig som ännu icke gubbe som kan förstå att ett skämt mellan vänner inte behöver vara något mer än just ett skämt.

            Sen så måste jag påpeka att personer som dig ännu inte kan hindra någon från att utrycka sin åsikt trots att du inte gillar vad som sägs ( eller blir kränkt)
            Det är en av fördelarna att leva i en demokrati med yttrandefrihet.

              Men du förstår ju inte poängen alls. Det är ett företag som går ut och sexualiserar en ung kvinna via en reklamfilm som ska representera företaget. Det har ingenting mellan vänner att göra.

                Du ser det på ditt vis.
                Jag ser det som två vuxna personer (må så vara att mannen är äldre men båda är vuxna) som även är vänner skojar med varandra.
                Och så länge inte Nelli ser ett problem med det så kommer inte jag heller göra det.

                  Troll ?

                    Så bara för jag har en avvikande åsikt än majoriteten i detta kommentarfällt (men samma som personen som det rör sig om) så är jag ett troll?
                    Du är nog inte van med personer som inte håller med dig i precis allt.

                      Jag tror också att du trollar, kanske du får betalt av n24 för att hålla igång kommentarerna här ? i alla fall, sån ”humor” eller ”jargong” är självklart jättevanlig, det vet alla kvinnor här. Men den är också väldigt tröttsam och inte alls rolig. Borde inte komma ut för allmän beskådan i reklamfilm.

                      Jag tror inte att du är ett troll.
                      Jag vet att du är ett retarderat ollon.

              *som du

          Nu tror jag du pratar i nattmössan

          Men ge dig Troll! ?

    De två nedersta bilderna är inte ok men skämtet i duschen det går igenom i min värld i alla fall.
    Ni unga är så kvicka att så att säga göra en höna av en fjäder.
    Kanske är det inte så lämpligt i en reklamfilm men då bara på grund av att reaktionerna blir som de blev här.
    Jag skulle nog kunna vara mormor eller t om mormorsmor till vissa här och ibland tycker jag allt att det gapas över för mycket.
    Ska man inte kunna skämta eller ens tillåta sig att tåla skämt längre?
    Det blir allt en tråkig värld då.
    Sen finns det ärligt talat tusentals saker som är värre än detta skämtet och som släpps igenom lite varstans

      Det är många som reagerade igår både på ALFABs insta, Nellies insta och när ponnymamman la upp på sina kanaler. Det här är inte okej att en person som ska representera ett företag behandlar sina kunder på detta sätt och visar upp det för allmän beskådan. Hur de pratar mellan sina vänner är en annan sak. Men hur man visar upp sitt företag spelar roll, att Alfab dessutom inte ens säger nåt utan har stoppat huvudet i sanden är inte okej, det talar bara om hur de ser på saken.
      Undrar verkligen hur det hade sett ut om nån hade sagt så åt Eriks döttrar

      Hade han skämtat så om det varit Rolf-Göran Bengtsson som stått där? Peder Fredricson? Knappast. Men en ung kvinna… Oh ja.

        Personligen hade jag tyckt det varit skitroligt om Alfab-gubben föreslagit Rolf-Göran en dusch på tu man hand ? och jag kan inte ens ana vad R-G hade sagt eller gjort. Han är väl inte ryttarvärldens mest humoristiska person. Så det kunde blivit nåt att skratta åt.

        Känner han Rolf-Göran Bengtsson ?
        För med sina vänner kan man skämta på ett sätt som man inte gör med okända människor.

          Det tror jag.

          Hallå där, du ”tycker ju om att skämta” eller vad du nu skrev förut, och säkert grova skämt kan jag tänka mig om jag tolkat din typ rätt. Så vad undrar du för? Ditt tänk verkar vara väldigt likt ALFAB-killens och andra liknande (snusk-) gubbar. Så då är det väl bara att snuskskämta på för glatta livet, ja för oj vad glatt det blir i duschen plötsligt när man är fler än en.

          Handlar inte om att de är vänner

          Men inte i en reklamfilm!! Snälla! En sponsor ”skämtar” inte så, i en reklamfilm, mot en person i beroendeställning! Hon är betald av honom och hans företag.

      Skämt som skämt menar du då? Det här är ett sexistiskt skämt och alltså inte vilket skämt som helst.

      Mannen ifråga skulle dessutom, åldersmässigt, kunna vara hennes pappa, det är väl även det som skaver.

      Om du är äldre så tillhör du en generation som verkligen socialiserats in i att bara acceptera mäns sjuka beteenden, att yngre kvinnor reagerar är bara ett sundhetstecken. Jag lovar att humor och mänsklig samvaro kan existera utan sexistiska och tröttsamma kommentarer.

        Ja tummen upp på den! Allt var sannerligen inte bättre förr.

        Tack! Det är skönt att mäns beteende går att förändra. Förr var sådant här vanligt, idag anses det inte längre vara ok. Det är respektlöst helt enkelt.

    Tycker inte nån visar sig från någon god sida i den här soppan…

    ALFAB – har naturligtvis gjort en gubbsjuk och opassande reklamvideo. De borde verkligen veta bättre. Nä, pudla och be om ursäkt.

    Men Nellie visar ju också vilken trulig tonåring hon är med inläggen på Ponnymammans sida. Gör sig ovän med folk, går till angrepp och försvarar videon. Och sen fortsätter hon på sin egen insta. Hon har överhuvudtaget inte fattat vad kritiken rör sig om. Dessutom riktar den sig mot ALFAB och inte mot henne – men hon gjorde det till sin egen konflikt.
    Och hennes mamma sen…” hö hö hö, sponsorgubbe som kommer med sexantydningar till min elitsatsande dotter hö hö hö”… Det säger väl allt… Pengar, pengar, pengar….

    Och Ponnymamman sen då! Hon vevar ju på i sitt inlägg också, i den besserwisserstil hon alltid kör med… Hur hon ”inte har något emot Nellie” och formuleringen att ”Nellie är ju köpt” – vad handlar det om? Hon skuldbelägger ju Nellie indirekt genom att skriva så. På frågan om hon inte skulle tacka ja till ett sponsorkontrakt från ALFAB svarar hon att det inte behövs för de har en egen lastbil. Jo tjena – Ponnymamman som tiggt pengar friskt på sina sociala medier för att finansiera dotterns tävlingar utomlands. Nä, då är det justare med ett bra sponsorkontrakt tycker jag.

    Så det vevas hit och dit i denna soppa! Och det är varken till Nellies eller Ponnymammans fördel tycker jag.

      ”Bra sponsorkontrakt” ja. Kanske inte är vad alfab faller under

        Ingen aning om hur deras kontrakt ser ut.

      Kaniner annat än instämma vad gäller Ponnymamman.

        ???????????????????????????????????????????

    Vilken äcklig gubbe som sexualiserar en ung tjej, hon är ju där pga sin ryttarprestaion inte för hanns nöje….

    Mamman borde försvara sin dotter och inte den äckliga gubben

      Mamman följer pengarna, inget annat

    Helt klart Alfab som borde kastas i sjön här. Såg videon och har sett ett flertal av deras produktioner och vilket skräp till innehåll? Dålig gubbhumor, försök till någon ”parodi”? SNARK.
    Förlåt, men en sådan stor aktör inom branschen och med en sån stor omsättning bör ha råd med en extern aktör för innehållsproduktion? Det är verkligen klart och tydligt att innehållet gjorts inhouse och man totalt missat att ha ett lite granskande öga.

    Nä. Och en viss medvetenhet borde finnas hos Alfab om hur ruggig och gubbig just hästbranschen är gentemot unga tjejer och kvinnor överlag?
    Förstår att Nellie inte bryr sig egentligen, för hon är bara glad att de sponsrar henne och tackar och tar emot. Hon har absolut inte gjort något fel, men hon borde helt enkelt lyssna och ta in det folk säger och försöka göra något åt det. Men, med det sagt så tkr jag det märks att hon inte är professionell för så fort det är lite kritik och lite icke i hennes väg så blir det ”BUHU det är så synd om mig så jag tänke rinte lyssna för ni är dumma i huvudet”.

    Är så irriterad. Så irriterad på Alfab. Är väl trött på allt idag.

    Josefin Berntssons föräldraskap är extremt problematiskt. Jag antar dock att det som vanligt kommer vara någon annans fel och att alla är ”haters” precis som det varit alla 1 000 gånger de har tvingats byta stall eller tränare för att de betett sig illa och folk ifrågasatt beteendet. Förstår dock inte hur man kan leva med sådan självförnekelse att det alltid är alla andra det är fel på.

      För att inte tala om alla flyttar.. vissa till helt nya städer ??‍♀️

    Det är ju sån Erik är. Och alltid varit. (Och off topic men han är även svåger till House of Philia)

      Rättfärdigar inte hans beteende

    Det som upprör mig mest är den sk föräldern som inte har några gränser. Hur ska då dottern kunna få sina?

    Alltså jag vet inte, jag hade ju lätt själv kunnat dra ett sådant ”sex-skämt” till män. ??‍♀️

      Hade du kunnat dra det till en man hälften så gammal i en reklam video för ditt företag?

        Haha ja, det hade jag inte haft några problem med. Nu har jag inget företag och det var inte vad jag diskuterade, jag skrev bara att självaste skämtet kan jag också dra, fast till män ??‍♀️

          Fast nu diskuteras ju inte skämtet i sig utan skämtet i den här situationen. Dvs en äldre man, ung kvinna och ett företag som som inte beter sig professionellt.

      Om en kvinnlig lärare säger så till sin elev, är det ok?

        Haha omg. Visste att kommentarer som dessa skulle komma. ?

        Nej självklart inte ?

        Nej, ingen tycker att det är okej

      Om du var läkare och drar ett ”sex-skämt” till din patient är det ok?

    När Nellies läsare förfasats genom åren och kommenterat och kritiserat de olämpliga binder som postats på bloggen så har svaret från mamman alltid varit detsamma. Vilka är ni sjuka människor som tolkar in sex i min lilla dotters bilder?? Att ni tänker sexigt och sex säger mer om er själva. Alltid flyttat skulden till de som kritiserat istället för att ta till sig reaktionerna och reflektera över kritiken. Alltid detta att dotterns ska verka äldre och vuxnare än vad hon är, det är ju något sjukligt.

    Tycker som många andra att detta var sunkigt, och att det är tråkigt att nellie väljer att (som så många ggr förr) använda sig av argumentet ”att det finns viktigare saker att fokusera på” än den ”aktuella debatten”. Det är ju varken första, andra eller sjuttioelfte gången hon får någon form av kritik som blåser upp till storm i ett vattenglas pga hennes oförmåga att ta till sig och hantera kritik eller feedback.
    Hon är för övrigt fortfarande igång och kommenterar hos ponnymamman, beter sig barnsligt och otrevligt, som vanligt defensiv och en hint av härskarteknik. Så otroligt tröttsamt och ledsamt alltihop

      Gör hon? Var då? På fb eller bloggen eller?

      Hon borde ta till sig kritiken mot Alfab och mot sin egen reaktion och sen gå vidare som det proffs hon är. Det här är så onödigt och hade lätt kunnat undvikas om hon inte gått till detta märkliga försvar.

        Hon håller på på ponnymammans facebook

    På tal om att exponera sina barn… Sanna Guidetti la igår ut flera stories när hennes dotter står och gråter och är genuint ledsen. Det är inte första gången hon lägger ut stories när barnen visar starka känslor. Jag kanske överdriver, men tycker det är riktigt oschysst mot barnen att filma deras utbrott och sen lägga ut det för allmän beskådan. Folk pratar om att Margaux är gränslös, men Sanna är inte så långt efter…?

      Håller med tycker inte det är ok. Inte ens när mina vänner gör så mot sina barn

      Du överdriver INTE. Hur ska man någonsin få dessa föräldrar att fatta att gråtklipp är något särskilt intimt och personligt. Men visst, de (föräldrarna) vill säkert att någon filmar och lägger upp i sociala medier för världens beskådan!

      Min kommentar hamnade först på fel plats så här kommer den igen.

    Visste inte att den här kvinnan fanns, men bilden av henne och Samir fick mig att ropa ”men vafan” rakt ut innan jag kunde hejda mig. Har googlat på henne och hennes uppväxt i typ 5 min nu och det slår mig inte ett dugg oväntat att ingen i hennes omgivning verkar tycka att det där inte var något konstigt alls. Ugh. Mår illa.

    Tycker du skall ta bort de exponerade bilderna av en minderårig, även om en förälder lagt upp dem.

    Ponnymamman har ju vevat tidigare. När det gäller synpunkter på hennes sfär är hon i klass med Wetterholm.

    Sunkig man! Har mailat honom och frågat om hans beteende och tycker ni ska göra detsamma. Angående Nellie reaktion så är jag glad att hon bara är tyst istället för att skratta med. Det kan vara så nog så dräpande för den som betett sig plumpt. Sedan säger han ju en rad andra saker. De tittar på sängarna och han säger att i dem kan man ju mysa i och säger också att baken på transporten är den bästa. Inte särskilt proffsigt. Angående kritiken Nellie och hennes mamma fått så är jag inte ett dugg förvånad över deras respons. Jag följer inte ens Nellie utan läser bara det som kommer upp här och av det lilla har jag fått uppfattningen att hon är en riktig besserwisser. Hon skulle ALDRIG säga: Ni har rätt och jag har fel. Hon är alldeles för stolt för det. Istället går hon till attack. Mamman verkar vara likadan.

      Bra att du mailar och sätter ner foten. Dock tror jag inte att det hjälper på denne man. Hela den filmen var bara skum, hann tyvärr bara se en gång innan den togs ner.
      Jag förstår inte varför både Alfab och Nellie bara går ut och säger att det blev ett misstag och be om ursäkt. Att hela tiden hugga ifrån och tro att man har rätt kommer inte sluta bra. Intressant och se hur Alfabs andra sponsringar tycker om detta.

        Nej, det gör det kanske inte men syftet med mitt mail är främst att få andra att som inte är bevandrade i sexism att fatta att det där beteendet inte är acceptabelt. Jag tror tyvärr inte Erik kommer lägga sig platt och be om ursäkt och Nellie är som sagt i min mening, alldeles för stolt för kritik. Vilka är deras andras sponsringar? Jag mailar gärna dem också.

          Bra idé ?

      Ja vad bra att du mejlat! Företaget borde verkligen pudlat, gjort om och gjort rätt och NB borde bara varit tyst. Det var inte hon som gjorde fel. Och jag kan lite förstå att man inte biter den hand som föder en, även om den är väldigt osmaklig!

    En annan blev intresserad av duschen. Vår är lite trång för att duscha två i! ?

    ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Du överdriver INTE. Hur ska man någonsin få dessa föräldrar att fatta att gråtklipp är något särskilt intimt och personligt. Men visst, de (föräldrarna) vill säkert att någon filmar och lägger upp i sociala medier för världens beskådan!

    ????????????????

    ALFAB borde verkligen pudla här! Att man inte kommit längre år 2020 är för mig obegripligt. Tror knappast att han skulle uttryckt sig likadant om det varit hans döttrar som var kunder (om han nu har några, det vet jag inte!). Nej, riktigt osmakligt!

    På Ponnymammans facebooksida når Nellies argumentationsteknik nya nivåer, där alla är avundsjuka när de kritiserar ?

      Alfab la ut en liknande story igår (vet inte om den finns kvar) – ett märkligt citat på engelska som gick ut på att man inte ska vara avundsjuk, det är bara toxic. Eh….. SÅ störande när all kritik, allt ifrågasättande, betraktas som ”avundsjuka”! Alltså va?!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.