Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

816 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilka är era ilandsproblem? Jag kan börja:
    * Har flera grannar som gärna vill stå och prata varje gång man går förbi dom eller möts i hissen, och för mig som hatar meningslöst kallprat så är det frustrerande, särskilt om man bara vill in i lägenheten efter en lång arbetsdag.
    *när folk på spårvagnen spelar sin egna musik högt så man inte kan höra det man själv lyssnar på.
    När man är i en butik/på restaurang och föräldrar låter sina barn springa runt och störa andra eller förstöra saker.
    *När man köper hem godis eller takeaway och frågar först om man ska köpa hem till nån annan där hemma men alla säger nej. Sen tar de ändå av det man köpt.
    *När man smsar någon och personen väljer att RINGA UPP EN istället för att bara svara!?

    Vill höra era i-landsproblem

      När en barnfamilj sprider ut sig på trottoaren så man själv måste slänga sig ut i gatan för att ta sig förbi, utan att föräldrarna eller ungjävlarna gör minst ansträngning att maka ihop sig….

        Folk med barnvagn tror att dom har företräde överallt typ. Som pansarvagnar ska dom ta sig fram. ?

          Jag brukade också störa mig på folk med barnvagn. Sen fick jag själv barn och insåg att folk aldrig lämnar plats åt mig och barnvagnen. Går jag på trottoaren kommer alltid folk i bredd och förväntar sig att jag med barnvagn ska gå ut i gatan. På affären tränger sig folk förbi en och knuffar till barnvagnen utan att be om ursäkt. På tåget kan det finnas flera lediga platser men ändå ska någon person stå precis vid dörrarna så att jag knappt kommer på med vagnen. Nej jag brukade visa hänsyn men när ingen annan visar mig hänsyn så orkar jag inte bry mig längre.

            Samma här! Hatade barnvagnar på stan tills jag själv började gå med en. Känner mig alltid i vägen och som att folk stör sig på att man existerar. Försöker ta så lite plats så möjligt/knixa in vagnen smidigt för att inte vara i vägen men upplever att folk är helt hänsynslösa i gengäld. Kan gå mot vagnen och stöta emot hårt utan att bry sig, vägrar splitta på sig vid möte (om de går i grupp) och har även varit med om att folk knuffar undan vagnen istället för att säga typ ”ursäkta kan du flytta lite så jag kommer åt XX” eller något.
            Nä, nu har jag mer förståelse för ”barnvagnmaffian” – är man så allmänt hatad för att man går utanför dörren och tar del av allmänna utrymmen gör man bäst i att tuffa till sig

            Men JA, exakt samma här!! Blev fan chockad över hur avskydd man är bara för man ens existerar med vagnen. Jag försöker också ta så lite plats som möjligt, men är alltid i vägen för någon ändå.
            Sen vad är grejen med att folk Alltid sätter sig på platser som är anpassade för de med barnvagnar trots att det finns plats på övriga platser i buss, pendel etc.

              Det är väl alla före er som gett barnvagnkörare dåligt rykte helt enkelt.

                Hur tänkte du där 00.36?

              Vad är det med folk med barnvagnar som sätter sig och ställer barnvagnen på platser reserverade för rullstolsburna, handikappade och pensionärer?

                Jag vek ihop barnvagnen och satte mig på vanlig plats så handikapp Fick vara till dom de ska vara till. Såg däremot en kvinna med barnvagn som schasa bort en tant med sin rollator och sa att de va barnvagnsplats minmsann… Kokade inombords

          Gud vad jag håller med!

        Är väl bättre dock om du får kliva ut i vägen en snabbis än att barnvagnen eller typ tvååringen måste ut i vägen?

          Man kan väl samsas om trottoaren.

            Menar du på allvar att du vill dela trottoaren på samma villkor som en 2 åring?

              Man håller väl koll på sina egna barn? Familjer har inte några jävla speciella rättigheter!

                Självklart håller man koll på sina barn och nej familjer har inga speciella rättigheter. Men det är väl bara allmänt hyfs att om tex en mamma med en barnvagn plus kanske ett till barn som hon håller i handen möter en eller två i 30årsåldern, att dom kan hålla ut och gå nåt steg på vägen, istället för att hon ska krångla sig upp och ner från trottoaren med barnvagnen plus ett barn som har outvecklat konsekvenstänk så nära vägen? Förstår inte varför folk inte kan tänka lite, många är så otroligt egoistiska och kan inte bjuda på något

                  Det gäller samma åt andra hållet, många föräldrar är så sjukt egoistiska också. Fattar vad du menar men det går inte att säga så när egoismen är lika vanlig, förälder eller ej.

                  Ni med barn är de mest egoistiska. Tror att ni har rätt till hela världen för oss utan barn. Samma sak gamlingar med rullatorer.

                    Jo för gamla och sjuka människor som uppenbarligen är i behov av en fkn rullator är den som ska flytta på sig?

                    Sluta bete dig som en barnunge så ska du se att vuxenlivet blir mycket lättare.

                    @08.06 Men är du helt empatilös?

                      Jajamän. Mot sådana som förtjänar det. Typ du.

                      Förtjänar man rullator, karma eller? Hoppas du är väldigt ung, annars har du problem.

                  På en normal trottoar behöver ingen gå ut i vägen om alla håller åt sig, det är vad jag säger.

                    Vad har du för problem? En trottoar är kanske 2m bred. En barnvagn och en mamma som håller en 2 åring i handen tar lite plats. Och det är ingenting du kan acceptera?
                    Ditt liv kommer inte bli lätt.

                      Vad har DU för problem?

                Nej men barn har speciella rättigheter.

          Inte bara på trottoaren. Vi snackar stan, restauranger, parker osv. Pansarvagnen tror att den har företräde överallt. Inte coolt.

            Herregud, vem är två år egentligen.

            Tönt. Du beter dig värre än en tvååring! Cry baby cry. Allt kretsar inte kring dig!

              Allt kretsar inte kring dig och dina barn heller.

          Fast barnfamiljen på fem pers måste kanske inte gå bredvid varandra allihopa? Jag har inte nämnt något om en barnvagn men när ungjävlarna går och sprider ut sig utan att föräldrarna säger något så jag inte får plats, då kanske det är bättre att man går på rad efter varandra så får alla plats!

            De kanske känner din otrevliga utstrålning och därför skiter i.

              Nej tror snarare att de inte har något vett kvar och har glömt hur världen fungerar utanför deras snorungar

                Eller så kan du kanske snabbt kliva lite åt sidan för att barn inte uppfattar världen som du. Andra människor får faktiskt existera, tro det eller ej.

                  Men folk får väl hålla koll på sina barn??

                    Men seriöst? Hur ska barn kunna lära sig hur samhället fungerar om de aldrig får vara ute? Du verkar ju inte ha lärt dig mer än en 2 åring så varför klagar du? Man kan ju inte säga till sina barn varannan minut för att det finns folk som tror att barn tänker som vuxna och föds med vett och etikett? De behöver erfarenhet, göra fel och göra rätt för att lära sig och om de möts av oförstånd och taskig attityd så kommer de att bli precis som du, och det vill väl ingen?

                      Är man ute och går med en tvååring på en trottoar håller man koll på den antar jag? Håller i handen t.ex. då den ju riskerar att hamna ute i trafiken annars. Handlar inte om barnhat utan om säkerhet.

                      Hade man inte haft koll på tvååringen hade den mest säkert varit ute i vägen och folk här hade därför inte haft nåt problem att ta sig förbi på trottoaren. Så hur ska ni ha det egentligen?

                      Vad är problemet då, om ni har koll på den och den går ordentligt på trottoaren? Verkar inte som alla har det, enligt denna diskussion.

                Du har grava problem.

            ??

            Måste du kalla barnen för ungjävlar? Är väl knappast deras fel att dom går där dom går, lägg skulden på föräldrarna! Komma bara extremt omoget talesätt..

              Har sagt det förr och säger det igen-Sverige har blivit ett extremt barnovänligt land.

                Undrar varför när det är de föräldrar som inte har koll på sina barn som sätter ribban för hur man bemöter andra föräldrar och barn.

                Och det tackar jag för!

                Hahahaha verkligen inte. Allt är ju anpassat efter dem..

                  Ja fyfan för inkludering

              Vad är det ens för skuld som ska läggas på föräldrarna. Skulden för att de går på trottoaren?

        När jag själv möter en annan barnfamilj (har själv barn) så går jag åt sidan för att inte krascha in i dom små barnen. Du vet. Dom små barnen som är små MÄNNISKOR som har precis lika stor rätt att existera som du och dina kränkta 20+ kompisar utan barn! Herregud! I andra länder tar man fan extra hänsyn till barn och tänker att barnen är lite av ”allas skyldighet” att se efter att de mår bra och de enda vuxna som inte gör det är sådana som inte har tillräckligt med vett själv.. Men här (nu tänker jag på norden bor själv i Finland) så blir människor irriterade så fort dom ser en barnfamilj typ ? och bara väntar på att få sin äckliga barnsyn bekräftad ”jaa där såg du dom gick inte ens åt sidan med sina 3 barn, dom flyttadr inte ens på sig för MIG ERS KUNGLIGA HÖGHET som skulle förbi!” stackars stackars dig som kanske måste gå ett steg ut i gatan nångång för att en barnvagn med en dum liten bebis i ska ta sig förbi. Ditt liv verkar sannerligen hårt, kämpa på!

          Bor också i Finland. Mitt problem är inte att barn finns på trottoaren utan att föräldrarna tillåter dem att bete sig hur som helst. Nu senast när jag var ute och sprang såg jag en förälder med barnvagn och en 2-3-åring bredvid med balanscykel. Jag väjade. Vad gör barnet? Försöker cykla på mig! Fick springa i sick-sack ett tag för att barnet vinglade kring mina ben. Vad gör föräldern? Inget! För att inte tala om när man åker tåg, medvetet väljer en vagn långt från lekvagnen där man skulle tycka att familjer med barn skulle ha vett att sätta sig eftersom de vagnarna är anpassade efter dem. Men nej det finns nästan alltid någon som ändå tar med sitt barn i vanlig vagn och låter dem klättra på sina medpassagerares säten medan de själv sitter försjunkna i sina telefoner.

            Fast vet du, en 2-3åring har inte förmågan att tänka att den ska jävlas och köra på någon annan medvetet sådär. Absolut jag förstår problemet, men det var inte det barnet gjorde.

            Jag som småbarnsförälder försöker alltid göra mitt bästa för att inte störa nån, är väldigt självmedveten om hur mycket plats vi tar osv. Men folk i allmänhet är så väldigt icke accepterande av barn. Om man går i en mataffär och tvååringen får utbrott för att det är eftermiddag, den haft en lång dag på förskolan men man trots det ju behöver mat (och man inte får lämna kvar barnet en halvtimme för att handla ensam) osv, och den helt plötsligt får ett utbrott för att den typ kommer på att den har fel tröja på sig. Då är det väldigt väldigt kämpigt med alla arga blickar och suckar man får. Oftast försöker vi bara existera som alla andra.

              Hände mig igår, tvååringen fick utbrott och ville ha glass. Det finns bara två alternativ, antingen försöker du snabbt och tyst få ut barnet därifrån, och ser ut som en mamma som låter barnen bete sig hur som helst, eller ställa till en scen och bråka med barnet och framstå som en galen barnfamilj som medvetet stör hela sin omgivning. Ha lite jävla överseende med en tvååring som har det tufft och en mamma som bara vill köpa en dosa snus.

              Det är ju bra av dig men långt ifrån alla är så och det är de föräldrarna som drar ner ryktet för er andra…

                Du borde fråga dig varför du förutsätter att alla människor runt omkring kommer bete sig illa, innan de faktiskt betett sig illa. Som man känner sig själv känner man andra.

                  Menar du mig? (9.32)? Det gör jag inte. Men det finns ju verkligen otrevliga barnvagnstyper och det är de som diskuteras här. Då behöver inte de duktiga ta åt sig kanske.

                    Ja om man baserar sitt bemötande av andra på att vissa ”drar ner ryktet” så bör man fundera på varför man förväntar sig det värsta av andra. Det är ju uppenbarligen så att det är många med barnvagn som upplever att folk inte lyfter minsta finger för att underlätta för andra med sämre förutsättningar, enbart för att jävlas.

                      Men det gör jag inte ju! Men de har ju uppenbarligen dåligt rykte, det är de vi pratar om här! Jag har inte skrivit tidigare i tråden så vet inte varför du beskyller mig. Jag förväntar mig inget utan dömer efter hur folk beter sig.
                      Dessa personer är nog samma typ, innan de har barn beter de sig så som beskrivs och efter de har barn är de barnvagsmarodörer. Sen finns det vettiga av båda sorterna också.

        Mysig du verkar vara. Ungjävlar…..

      Ja fy fan, det där med att ringa upp … hade jag velat prata på telefon så hade jag ringt. Vem har ens tid att prata i telefon nuförtiden?

        Har du tid att bajsa så lär du ha tid att ringa med ? så fjolligt med folk så ska såååå upptagen att hen inte ha tid med normala saker. Du är bara kass på att planera! ?

          Fjolligt? ?

          Kan ändå instämma med att har man tid med öppet spår och bloggbevakning har man väl tid med ett telefonsamtal.

          Däremot kanske inte lust.

            Word

          För det första: jättekonstig jämförelse, bajsa måste man göra och för det får man ta sig tid. För det andra: skicka meddelanden kan man göra lite då och då mellan andra sysslor och folk som pockar på uppmärksamhet, prata i telefon kan jag inte göra samtidigt som barn skriker etc. Plus jag kan svara på meddelanden då den andra personen kanske inte har tid men jag har …

            Om du hade slutat sno granar i skogen skulle du haft tid.

              Jag är inte samma Helena som hon som snor granar. Jag betackar mig för sånt beteende.

                Byt nick om du inte vill bli förväxlad med grantjuven.

          Ring medan du skiter så slår du två flugor i en smäll ?

            ???

          Vem har tid att både ringa och bajsa? Jag har småbarn, jag får vara glad om jag ens får bajstid överhuvudtaget, ringtid måste jag planera in i förväg om jag ska hinna och orka.

            Stackarn.
            Bara de som har barn är upptagna och de har inte alls valt det själva.

              Herregud, jag har två barn under 4 år och jag hinner prata i telefon, bajsa, ta bad, aw, träna och jobba. Undrar hur jag gör det?

                Nej det gåååår inte! / Alla andra föräldrar på internet.

            Hur har ni det hemma hos dig om det är så sjukt jobbigt med barnen?

          Ger andra enbart min mail när det är jobbrelaterat. Känns väldigt stressande att gå runt med en mobil som närsomhelst ringer så de kan lika gärna maila och man kan då svara alla mail på arbetstid och slippa samtal på ens fritid.

          Kompisarna och jag använder istället en gruppchatt, vilket passar bättre än att någon ska ringa runt till alla.

          Mobil är överskattat 😉

        Men vaaaa! Tar mindre tid att ringa och bestämma massa grejer än att bolla sms fram o tillbaka

          Haaatar att prata i telefon, jag tar gärna längre tid på mig och messar ?? jag har heller aaaaldrig fattat folk som ringer upp när dom fått ett mess

            Dom visste väl inte att du inte gillar att vara personlig.

          Det som är skönt med sms är att man kan svara när man har tid, samma gäller ju åt båda håll. Plus att det är möjligt att typ natta några barn o messa samtidigt men ej att prata i telefon.

            Sms kan jag sköta samtidigt som jag jobbar, lagar mat, hämtar barn, betalar i kassan, osv osv.
            Telefonsamtal blockerar hela tillvaron!
            Hur kan man välja samtal? För mig är det obegripligt.

              För att det är trevligt att prata med sina vänner. Sms är sjukt opersonligt.

          Jag ringer. Effektivt och mycket trevligare!!

        Folk som ringer är otäcka!!!

          Que

          Millenials….

        Så skitfånigt. Är det en vän eller familjemedlem så här man väl den kontakten att man pratar, inte bara sms:ar?
        Vill du inte prata så ge fasen i att svara. Tycker du på riktigt att det är ett problem?

      Det där med godiset!! Precis så. Och så framstår man som lite snål (vilket jag fattar på ett sätt MEN…) när man blir lite ”nämen..” när de tar. Not cool!

      I-landsproblem säger du. Jag tappar mycket hår periodvis och nu är en sådan period. Speciellt mycket lossnar när jag duschar och då tenderar det att fastna mellan skinkorna.

        Det är faktiskt ett problem

          Stor röv?

            Håret rinner ju med vattnet längst ryggen..

      Jag har bil utan dragkrok, kommer kosta mig 2800kr att hyra liten lastbil för att åka runt en och en halv dag och köpa saker ?

        Beställ upphämtning via tipptapp för de större sakerna.

          Tror du man kommer ner i pris? Ska hämta 4-5 grejer i Sthlm till Örebro

        Tips, att sätta dit dragkrok i efterhand kostar ca. 5000 kr, om du är i behov av t.ex. släpvagn ofta så kanske det är ett alternativ? 🙂

          Tack för förslag! Ska ordna det direkt!

      När ratten är iskall på vintrarna för att jag var för snål för att beställa rattvärmare till bilen. Förbannar mig själv dagligen mellan oktober och april. Överväger seriöst en rattmuff.

        Nu går du imorrn till närmaste mack och köper dig en rattmuff! I äkta fårskinn, inget annat!!!

        A L D R I G rattmuff

      Illaluktande tiggare.

        Varför luktar du på tiggare? Ge dem space!

          Går inte att undvika när de står efter mig i kön i mataffären. Känner de inte själva hur illa de luktar?

            Nej? De är tiggare = fattiga. Du borde skärpa till dig och inse hur lyckligt lottad du är som har möjlighet att duscha osv. Klaga på att fattiga personer luktar. ??‍♀️

              Verkligen, vilken hemsk människosyn… klaga på tiggare som luktar illa. ?

                I-landsproblem handlar det om…

                  Fast det var ändå lågt… att du tycker det är ett i-landsproblem

                    Hahahaha! Fan vad fånigt att tycka att ”det är lågt”!
                    Måste man alltid censurera sig själv?

                    Tråden handlar om i-landsproblem

              Fattiga nej du. Många har pengar och är sluga och vill plocka av oss mer. Jag är emot tiggeri.

                Och just därför tycker du dom luktar illa!

                Nej, bara för att rassar säger att de har pengar så är det inte sant. Ta en promenad mellan stureplan och Hötorget på natten eller tidig morgon, de ligger och sover längs husväggarna. Tror du på fullaste allvar att någon som har pengar sitter ute i kylan för att få ihop en 100lapp på en dag för att sedan sova på gatan eller i en sliten husvagn?

                  Då får de väl göra som andra människor – skaffa ett jobb!

                    Öh jättelätt att hitta jobb om du inte ens är folkbokförd på en adress

                      Jag menade i hemlandet.

                    Rekordhög arbetslöshet, nu även i Sverige. Snart får du gnälla på svenska ”illaluktande” tiggare. Ska de också ”skaffa ett jobb”? Gemene människa föredrar att arbeta framför att sitta på knä på gatan. Men det finns liksom inte tillräckligt många arbeten.

                      Ingen slump. Du har en hel folkgrupp (romer) som är för lata för att arbeta.

                Nej. Om du tänker lite så är det inte rimligt

            Stackars dig som är luktkänslig❤️ tiggaren kanske inte har tillgång till dusch och tvättmaskin liksom men jag håller med, det är ändå mest synd om dig och ditt obehag?

      Vänner på Facebook som gillar sina egna inlägg. Varför gör man det? ??
      Oftast med ”älska”-gilla knappen

        Har vänner som gör det med! Undrar vara varför? Egenkärlek? ?

          Haha fattar inte heller.. måste väl vara det! ?

        Har en ytlig bekant (vi umgås ej) som lägger upp sina selfies på Facebook och Instagram SAMT skickar de på Messenger till en, för att hen vill ha kommentarer. En gång frågade hen mig ”Kan du inte kommentera min senaste bild på Facebook?” Om jag svarar? Så fasen heller. Tycker sånt beteende är löjligt. Jobba på självkänslan istället är mitt tips 🙂

          Men oj haha, bra svar av dig ändå ?
          Håller med ?

        Har inte fb, men insta och upptäckte att barnen som får lov att skrolla mina bilder, gillat massa av mina egna poster. De tycker det är kul att trycka hjärta.

        Jag undrar varför vissa människor ändrar sin profil på instagram från privat till öppen till privat till öppen till privat osv OFTA. Vet vissa som gör det flera gånger i veckan.

          Ja det förstår jag mig inte heller på men det är väl mest mindre kändisar som gör så? De vill få fler följare kanske som inte bara går in o tittar utan att följa?

          Jag har gjort insta offentlig för att kunna vara med i en tävling ? men sen gjort den privat igen

            Nej asså de jag tänker på är vanlisar… Som gör det utan att de tävlar eller nåt. Sånt förstår jag ändå. Men dessa känns som om de bara vill ha uppmärksamhet av nån/några

              Jag gör så för jag kan inte bestämma mig om jag vill ha öppen eller privat ?

                Samma ?

                  Hur många gånger som helst?

              Hur vet du om de har öppen eller privat? Är det för att du inte följer dom men ändå vill snoka lite? Det är exakt därför, de vill visa och sen blocka för att se vem som tittar.

                Kan man se vem som tittar??

                Men gud vad töntigt.

          Hur märker du att de gör det?

            Dom dyker upp i utforskarflödet när dom har öppen profil.

      Haha folk som visslar då? Vad är det för människor egentligen? Jag är alltså nyfiken! ? Vet typ endast 2 personer i min närhet som visslar ofta.

        Haha, på mitt jobb visslar vi allihop hela dagarna.. ? Arbetar på terminal/chaufför

          Haha gör ni! ?? vilka melodier då? Samma sånger eller olika?

            Oftast gamla svenska visor och sånger, typ Drömmen om Elin ?.
            Den ena gubben brukar börja varje dag med sin standard melodi, sedan fyller vi andra på med vad vi känner för ?. Sedan fortsätter det när man slutat jobbet, både vissla ovh ”vissla i huvudet” med någon speciell som har satt sig på hjärnan ?.

            Ibland går det dock överstyr när vi visslar på varann för att få uppmärksamhet ?

              Men så kul!! Ni verkar vara ett härligt gäng! ?

                Ja, oftast så ?! Det är många kunder som blir glad när de kommer för att hämta gods, eller andra chaufförer som kommer förbi, när vi visslar både i takt och otakt ?.

                  Det förstår jag! ?? trevligt ändå!

        Jag är en helt vanlig människa som sjunger illa men visslar ganska bra – allt enligt min man 😀

          Okej ?☺️

        Ja fy! Vissling är det mest irriterande ljud som finns ?

        Vår fyraåring visslar som bara den, grymt effektivt när vi inte riktigt har koll alla ggr på vart han befinner sig ? Min morfar var en grym visslare. Själv visslar jag iblan, mest för att roa eller irritera barnen ?

      När folk ger en oombedda tips när man bara vill gnälla av sig. Kan t.o.m. störa mig på det i kommentarsfältet här, när folk typ ”jag kan inte få barn och är jätteledsen” och folk ba HAR DU PROVAT VEGANSK KOST!!!!

        JA MEN EXAKT. Förstår att folk menar väl. Men om jag lider av endometrios – tro mig, jag har provat A L L T.

        Puh. Så. Tack ?

          Och det ska alla veta? Att du har provat allt?

        Det värsta jag vet är folk som klagar och gnäller men inte har för avsikt att försöka lösa problemet. Nej nej, gnället är resan, så att säga!

          Men de kanske behöver få prata lite om sitt problem utan att det ska komma viktigpettrar och ”lösa” problemen. Vädra dem lite för att bearbeta och sen hitta sina egna lösningar.

            Fast då borde man skriva att man inte vill ha tipps. Tror nämligen att många skriver här för att få tipps, som dom kanske inte har provat.

              Fast då kan man ju skriva det – att man vill ha tips. Vilket många gör. Sett flera som varit ledsna över att tex inte kunna få barn eller liknande, där folk ”tipsar” om att nåns kusins kompis systers brors bekantas kompis minsann lyckades ändå. Förstår att solskenshistorier är till för att muntra upp, men om man precis fått höra att man aldrig kommer kunna få barn så är det ingen tröst att få höra. Eller att ”adoptera?” när folk clearly inte har en susning om kostnad/process/krav som gäller.

              Ibland kan man ju faktiskt läsa en kommentar och FÖRSTÅ att nej, det ska nog inte tipsas här. Här är nån som bara behöver en virtuell kram eller ett hjärta eller så.

      När folk flåsar mig i nacken i kön ,dom kommer inte fram snabbare för det. När folk bara pratar om sig själva. När inte wifi fungerar för nån grävt av en kabel

        När man scrolla kommentarerna här och sidan laddas om så man måste scrolla ner till där man var sist… DET är ett riktigt irriterande I-landsproblem… ?

          Amen!

      Mina i-lands problem… varför kan inte jag köp den stora fina våningen på Östermalm och bygga hus i skärgården???? Jag, som är välutbildad, har grymt jobb och tjänar trippel än en genomsnittslön… medan influensers köper våningar, bygger lyxhus samt hus utomlands… hur går det ihop?!

        För att dom har mer pengar än du?

          Ja visserligen är det så ?

        Blev nyfiken nu, vad jobbar du med och vad pluggade du?

        I know! Det är så störande!!!

        Också nyfiken på vad du tjänar och vad du jobbar med?

          Jobbar inom bank/finans. Tjänar över 100 000 sek/månad. Dubbel examen. Civilekonom samt kommunikation

      Mopedbilar. Alltså HUR kan de få köra på typ 80 vägar. Livsfarligt och sjukt frustrerande när man hamnar bakom. Men tydligen får de köra på alla vägar förutom motorväg och motortrafikled. Dessutom, ungdomarna som kör har verkligen inget vett i trafiken.

      Själv har jag sms fobi då jag tycker det är så lätt att det blir missförstånd, feltolkat. Alldeles för tidskrävande att sms. Klart man ringer upp om någon ställer en frågor på sms

      Kolla upp om du hittar någon liten stuga i skogen som du kan hyra. Jobba hemifrån och beställ mat med hemkörning. Så slipper du träffa en enda levande själ.

        Svar till någon i början som hatade allt o alla.

        Det är också ett i-landsproblem. När man skriver ett svar till någon och det hamnar låååångt därifrån så ingen fattar vad man menar.

    Whats classy if youre rich but trashy if youre poor?

      Adidas.

      Prata flera språk

        Verkligen inte

        Hur kan det va trashigt med språkkunskaper??

      BMW.

      Kokain

        Erik Reinfeldt håller nog med: ”Jag fick pengar till knark av mamma.”

          Är det bara Flashback här? Hhmmm…

            Hur tänker du nu?:)

              Toppolitiker. Statsminister annars.

                Ja just det en liten detalj. Han va statsminister.

                  Vad väntar du dig av en hournalist?

                Men var det inte hos Filippa som husrannsakan gjordes?

      Ha många husdjur

        Husdjur är dyrt, varför skulle det vara trash?

          Finns många som har hundar som egentligen inte har råd. Oförsäkrade, inte avlade enligt regler och som bara får äta typ frolic.

      Inte städa sitt egna hem

      Ärvda kläder.

      Dricka alkohol dagtid.

        +1

        Faaaast…. Ju tidigare man dricker desto mindre bakfull är man dagen efter ??? Dricker jag sent är hela nästa dag fucked, men dagdricker jag är dagen efter hyffsat normal

          Sök hjälp!

            Låter som att du ska söka hjälp om du tycker det är illa att dricka alkohol på dagen då och då???

              Du dagdricker då och då, Så du är hyfsat normal dagen efter?
              Jo, du behöver hjälp. Det spelar ingen roll hur mycket du skrattar åt det.

                Hahahha men människan sa väl inte att hen satt och drack på kontoret på vardagar? Snälla. Hört talas om typ brunch och dagsfester? Såna brukar jag vara på ibland.

      – vara hemmafru
      – leva på sina föräldrars pengar
      – att äga vapen

        Classy if you’re rich but trashy if you’re poor.

        Kan man vara hemmafru när man är fattig? ?
        Måste inte hushållsinkomsten vara så pass hög att endast en behöver arbeta och därav kan den andra vara hemmafru? Alltså kan inte familjen vara ”poor”?

        Att leva på sina föräldrars pengar innebär väl (oftast) att man kommer från en välbärgad familj och därav inte kan vara ”poor”, vilket betyder att det inte kan vara ”trashy if you’re poor”? ?

      Ha katt

        Öööh va?

      Second hand

      Fritid. 😉

      Dyr bil som man ser att du inte har råd med.

    Vad är era fördomar om tvillingar?

      Att man alltid blir tredje hjulet när man umgås med dem, samma sak om man är det tredje syskonet!

      Att de inte har så mkt egen personlighet (obs enäggstvillingar). De jag känner är extremt lika varandra i sättet på ett personlighetslöst sätt.

        Men gud, håller med! Alla enäggstvillingar jag träffat har varit sjukt tråkiga och gråa.

          Har de fått personlighet delat på två?

        Alltså, jag är tvilling och känner typ igen mig i detta. Känner mig nåt så fruktansvärt personlighetslös. Dock är jag tvåäggstvilling och min tvilling lever inte, så jag vet inte om det bara är ett sammanträffande att jag känner mig sån.

          ❤️❤️❤️

            Nä fy, beklagar. Tycker inte det stämmer på tvåägg. Ni är härliga!

        Min man är enäggstvilling och de är verkligen helt olika!?

      Att dom tror att de är speciella. Att de jämför sig med varandra hela tiden och måste ligga på samma nivå jämt. Exempelvis om en skaffar pojkvän så gör den andra det snart. Om en skaffar barn gör den andra också det osv.

      Att de kan läsa varandras tankar, att de är coolast i klassen (eftersom de är speciella) och alltid är varandras bästa vänner.

      Att de delar på en själ.

      Att dom har en töntig personlighet. Speciellt enäggstvillingar.

      Att man kan få ligga med båda om man har tur.

      Att de är väldigt konstiga överlag. Märkliga intressen och lite socialt udda.

        Tänker att de inte är så konstiga. Mer slätstrukna.

    Bästa låten just NU? ?

      Låt mig gissa, någon kommer skriva Dont stop believing

        .

      Zombie med the cranberries. Kommer alltid vara aktuell som bäst just nu.

        Soulmate❤️ zombie har varit min favorit sen jag var tre (dvs, sen den släpptes).

      WayV – Bad Alive

        .

      Me rec med Carne Hoop

      I’m still standing Elton John

        Så jävla bra låt!

      Avundsjuk på regnet – Daniel Adams Ray, Miriam Bryant

      Hey there delilah fast originilalet

      Hourglass – Mary Cicilia
      https://youtu.be/4h7jYcB6Vl4

      Så himla bra 🙂 älskar rytmen, men musikvideon är väl kanske sådär. Gillar även hennes tidigare låt i sammarbete med Discret – Without you. Den har fått 38 miljoner visningar på Youtube, så tycker även att hennes nya låt förtjänar lite fler visningar.

    Cleo är ju influencerunge namn nr 1 just nu… vad blir nästa tror ni?

      Cleo är populärt överlag just nu, inte bara i influencer kretsar.
      Själv tänker jag bara på Suzanne Reuter när jag hör namnet.

      Inez med

      Louis känns väl rätt hett också?

      Ja och förra året var det ju Bonnie och Lou. Svårt att förutspå tycker jag, men kanske Zack och Sam?

    Någon mer som har svårt att uppfatta tid det här året? Typ Kobe Bryants död, det hade lika gärna kunna ha hänt för 5år sen.
    Samtidigt känns det som att juni, juli och augusti inte har hänt.

    Nedtystat i gammelmedia men uppmärksammat på annat håll: Reinfeldts son när poliserna hittade honom naken och påtänd i hissen: ”Ring pappa!”

      Det är väl inte ”nedtystat” bara för att dn etc tycker att deras jobb är att hålla på med nyheter snarare än skvaller.

      Inget fel på skvaller, men det ÄR skavller, det hade varit en annan sak om han själv var politiker.

        Inte ens den här skvallerbloggen har skrivit om det och DET är mysko.

          Är han influenser?

          Nej det är inte mysko. Du vill gotta dig i det. Det är mysko.

    Någon som jobbat som lärare, men som sadlat om till något annat? Vad i så fall? ?

      Eller sadlat om och sadlat om… Någon som arbetat som lärare men som idag arbetar med eller som något annat? ?

        Vill jag också veta tack.

        Har en kollega som arbetat som lärare många år men som nu arbetar som arkivarie!

          Spännande! Vet du om kollegan pluggade något för att gå över till det?

            Arkivvetare är en masterutbildning.

      Jobbet som lärare fick mig att sadla om till att bli politiker (SD).

        ?

        Kanske bra att du lämnade skolan då 🙂

          Haha och varför det? För att en person med sd åsikter inte kan vara en bra lärare? Snälla lägg ner.

            Det är omöjligt skulle jag säga för en SD-anhängare att kunna fullfölja sitt uppdrag som lärare på grund av läroplanen. Nu utgår jag från vad som står i förskolans läroplan, gissar på att det står samma de andra läroplanerna också. Om man är SDare så kan du inte fullfölja exempelvis: jämställdhet mellan könen, motverka stereotypa könsroller, visa alla likas värde oavsett kultur, religion, kön osv. Finns fler exempel, de har inget att göra i skolorna och om jag fick reda på att någon var sd:are så skulle jag påtala detta för rektor och rapportera minsta antydan på särbehandling av eleverna/vh.

              Oj, så fördomsfull!

                lol

              Då borde det ju vara samma för muslimer… där kan vi ju snacka diskriminering om något.
              Kolla hur Sverige ser ut idag, pga personer som dig…

                Vad menar du? SD är ju en politisk tillhörighet med ståndpunkter som mycket riktigt inte överensstämmer med skolans läroplan. Islam är en religion, muslimer kan ha väldigt olika tankesätt och olika åsikter precis som kristna så förstår inte alls din jämförelse.

                  Tvångsäktenskap, könsstympning, hederskultur, rånar, våldtar, säljer droger, upplopp mot polisen osv, är bara en liten del av hur muslimerna som kommit hit beter sig!
                  Så då borde du även anmäla din kollega som är muslim som med största sannolikhet står för skeva värderingar, hur många muslimer tror du är för homosexuella? Människors lika värde? till skillnad från en sd:are som vill bevara Sverige lite mera svenskt, som vill ha strängare tyglar som sig bör så som Sverige ser ut idag!
                  Blir mörkrädd när jag tänker på att folk faktiskt röstar rött & att landet styrs utav sossarna….

                    +100

                    Tydligt att du inte kan något om islam.

                      Jag hade aldrig röstat på sd men E har ju rätt i sak? ?Sånt förekommer ju faktiskt här. En del av det hon beskriver är ju klassrelatetat men tex hederskultur har väl i högsta grad med kultur att göra, även om det är långt ifrån alla som praktiserar islam som håller på med sånt.

                    .. gud var trött och läste igenom
                    hens inlägg slarvigt. ” Så då borde du även anmäla din kollega som är muslim som med största sannolikhet står för skeva värderingar”. Tar tillbaka allt jag skrev 03.39, E är en galen rasist.

              Usch för dig.

              Skulle behandla en kommunist på samma sätt?

              Så jäkla löjligt av dig skulle jag säga.

              Den demokratiska biten i läroplanen då?

            Exakt så 20.12.

        Hej Rikard Jomshof, tur för barnen att du bytte jobb!

        ?

          Men spy och bajs och kiss på dig själv istället. Tönt.

        Jag förstår dig. Situationen på många skolor är katastrof. Synd att du slutade dock, du hade troligen kunnat förändra mer om du stannade som lärare.

          Afghanerna blev kränkta av att ha en kvinnlig träslöjdlärare.

        Jobbar också inom skolan. Att arbeta med så mycket barn och nära kontakt med vårdnadshavare gör tyvärr att man får en stor insikt på vad som pågår inom olika familjer och på vilka sätt de uppfostrar sina barn till att bli medmänniskor.. Jag blir frustrerad och arg. Förstår varför du valde att gå över till politiken!

          Men vad nyfiken jag blir. Kan du inte utveckla?

        Är det du jomshof

      Känner flera som började arbeta som statstjänstemän, tex arbetsförmedlare eller handläggare på Försäkringskassan eller Migrationsverket.

        Låter intressant! Vet du om de gick direkt från läraryrket eller om de läste till/vidare något?

          Lärare behöver troligtvis inte plugga något extra för att bli arbetsförmedlare då kravet oftast är 180 hp

      En kollega som var lärare men nu jobbar på ekonomiavdelning 🙂

        Har du koll på personen gick direkt från läraryrket eller läste till/vidare något? ?

          Tror hen hade någon form av praktik, har för mig det nämnt att det var någon ”testa på annat jobb”-praktik via arbetsförmedlingen eller något (nu är detta ett par år sedan dock).

          Är 99% säker på att det inte varit studier av något slag som ledde till jobbet.

    Jag har nyss flyttat till ett nytt land för att plugga i ett år, har någon några tips på hur jag blir mer oblyg när jag ska prata med personer i min klass nu i början? Har hört att folk trott jag är tråkig tills de lär känna mig bara för att jag råkar vara blyg.

      Undrar hur man tänker när man flyttar till ett nytt land under en pandemi. Så mycket osäkerhet.

        Mycket pengar inblandat samt mycket planering. Tro mig, att flytta under en pandemi är inget jag direkt hade sett framför mig eller ville. Men kan liksom inte låta 200 000kr brinna….

        Den där inställning är väl ändå JÄVLIGT tröttsam?!
        ”Hur tänker du när du flyttar i en pandemi?”
        ”Hur tänkte du innan när du flög? Tänkte du inte på miljön?”
        ”Varför är du glad? Det finns folk som mår dåligt”
        ”Varför köper du det där onödiga, det finns fattiga människor i världen”

        Hon/han som skrev inlägget bad om RÅD! Inte pekpinnar!!

          Det är inte alls tröttsamt. Det är intressant att veta hur personer som tar sånna beslut just nu tänker. Vi har ingen aning än hur pass fucked världen är. Ekonomin osv. Det är ett vågat beslut att flytta till ett nytt land nu.

            Men herregud. Det är väl snarare smart. Sverige är inte precis på väg uppåt.

              Precis! Som om ’ett annat land’ per automatik är sämre än Sverige. Jag bor i ’ett annat land’ och tro mig, Sverige framstår inte som pandemival nummer ett.

          +1 så trött på uppläxande gnällkommentarer

        En pandemi betyder ju att smittan finns över hela världen. Är väl inte som att Sverige är så jävla tryggt och osmittat. Vad vet du, människan kanske har flyttat till Nya Zeeland som ju har typ noll fall och därför är betydligt tryggare än Sverige.

          Gränsen är väl ganska stängd där va?

        Personen tänker att Sverige är ett av de mest osäkra länderna nu under pandemin, och personen har förmodligen valt ett säkrare land att bo i.

      Vilket land har du flytta till?

      Gör det till ett projekt typ, med en ’plan’. Där du bara bestämmer dig att ex idag ska jag prata med minst 1 person. Eller ännu mer specifikt, tänk ut vilka frågor du kan ställa till folk. Typ var är du uppvuxen, eller hur är det med den här traditionen i ert land. Även om du vet det, spela dum, för att få enkla ingångar till samtal.

      Det kanske låter knäppt att planera så men jag upplever att när man är blyg, så kan det kännas tryggt att ha en plan att luta sig mot, som tar bort fokus från självmedvetenheten. Lycka till, det kommer gå hur bra som helst!

        Tack så mycket för tipset, kommer verkligen försöka göra så! 🙂

        Vilken smart idé, är också blyg, ska visserligen inte flytta, men kommer att använda mig av din idé i andra sociala sammanhang.

      När jag backpackade i Australien själv så tänkte jag att ingen här vet vem jag är och hur jag är. Om jag spelar självsäker så tror dom att jag är det.
      Fungerade varje gång?? Tillslut så slutar man liksom låtsas och det nya normala när man träffar nya människor är att våga ta plats och ta kontakt 🙂

    Nu behöver jag veta en gång för alla. Är det möjligt att knyta en körsbärsstjälk med ENBART tungan, utan att ta hjälp av tänderna? Ni som säger att ni kan, använder ni tänderna eller inte? Finns det folk med ninjatungor som klarar det helt utan tänderna? Är det fusk att använda tänderna som hjälp? Så många frågor.

      Ja det är det.

      Jag kan knyta, MEN endast med hjälp av tungan. Utan går inte .

      kan, men bara med hjälp av tänderna!

        förstår inte hur det skulle gå till utan faktiskt. och tycker självklart inte det är fusk att använda tänderna hehe..

          Klart att det är fusk!

      Ja! Jag förstår inte hur man skulle använda tänderna?

        För att förtydliga, jag gör alltså knut genom att liksom pressa ihop stjälken upp mot gommen och trycka till med tungspetsen. Hur gör ni andra? Hur kommer tänderna in?

          Håller i ena enda med framtänderna, snurrar runt stjälken och styr in den i öglan med tungan, sen drar jag åt knuten genom att hålla fast ena änden med tänderna och andra änden ”drar” jag i med tungan. Skulle aldrig klara det utan tänderna! Men känner ju att jag fuskar….

            Fan vad bra förklarat! Jag ville svara på hur man gör, men satt och tänkte typ o en kvart hur jg skulle formulera mig

            Tack för svar. Denna varianten har jag aldrig testat!

    Är det värt att plugga till förskollärare? Är vikarie just nu och trivs och vet att jag vill jobba med barn men är rädd att arbetsmiljön inte är den bästa, många blir ju sjukskrivna och man märker av att många förskollärare är så otroligt stressade.

      Om fler pluggar till förskollärare/lärare kommer bristen på personal inte bli ett lika stort problem och arbetsmiljön förbättras. Så ja jag tycker att det är värt! Mvh lärarstudent

        Nja va? Det är väl ekonomin som gör att de inte kan anställa tillräckligt många också.

          Ja självklart är ekonomi ett problem också men är man utbildad förskollärare/lärare får man garanterat välbetalt jobb. Bara att välja och vraka pga bristen på utbildad personal.

          Det saknas cirka 10.000 utbildade lärare i Sverige, så nej det är inte ekonomi utan det är brist på lärare 🙂 många utbildade är dessutom sjukskriva eller väljer att byta yrke på grund av dåliga arbetsförhållanden så det är därför det är brist på lärare

            Ja det är brist på lärare men de lär bara ta en outbildads plats, vilket är bra såklart. Jag är själv lärare i fritidshem och vi är ju alldeles för få för antalet barn på fritids. Detta skulle ju dock inte ändras om fler väljer att bli lärare i fritidshem, skolorna har inte råd att ha mer personal än de har.

        Lärarstudent, där blev det en liten tankevurpa va?
        Det kommer ju inte bli fler. Det finns det ju inte pengar till.

      Jag tog examen i somras och jobbar nu. Tror det mycket handlar om hur du är som person om du blir utbränd eller inte. Tar du med dig jobbet hem, sitter och planerar och förbereder grejer hemma- ja det är ju inte så smart. Du gör det du kan under ditt arbetspass och den planeringstid som förskolan har, om inte det räcker så får man påtala det för rektorerna att jag hinner inte med detta. Man måste också våga delegera. Det är helt väckt att vissa förskollärare har ALLA utvecklingssamtal osv, nej det ska man inte, jag som förskollärare har ansvar för själva utformningen av utvecklingssamtalet, vad som kommer sägas och hur men själva samtalen delar man upp i arbetslaget. Men visst har man mycket ansvar, och kollegor som förlitar sig på ens kunskap. Men jag älskar jobbet, även fast det är mycket nytt som nyexad. Dessutom tycker jag lönen gör det värt det 🙂 hehe

        Det har verkligen inte bara med de sakerna att göra, utan arbetssituationen på plats. Br att du har det bra men så är det inte för alla.

        Åh snälla kan du inte berätta lite om hur det var att komma ut som nyexad? Har du några bra tips? Har bara denna terminen kvar och är så nervös för vad som komma skall ?

          Suck, svarade men det hamnade i modd. Hoppas det kommer fram 🙂

      Nej. Satsa på något mansdominerat i privat sektor.

    Är det tragiskt att vara 19 år men aldrig varit på fest? Har verkligen INGET intresse av sånt och skäms typ hahah

      Lite. Beror väl på vad du tänker att en fest är för något. Om fest är = 50+ deltagare och fullt ös så är det väl inte tragiskt, men om du aldrig varit på en mindre hemmafest och är 19 så jo.. Ganska tragiskt.
      De flesta går väl på disco resan i 12års åldern? Eller gör inte ungdomar det längre.

        Varför tragiskt om man inte ens vill? Eller om man vill men inte umgåtts i rätt kretsar, inte haft mkt vänner osv. Det är synd, men inte tragiskt. Gör inte folk/er själva till offer.

          För att det är i princip omöjligt att inte varit på en enda fest i den åldern. Iallafall var det så förr. Det är tragiskt.

            Men sluta. Tragiskt är när nån dör osv. Har man inte intresse så har man inte, eller möjlighet.

              Det tragiska är att det finns personer som tycker att det är tragiskt ☺️ Är du inte intresserad är det inget mer med det.

            Är du så här dum eller provocerar du 21.10.?
            Förr är inte nu och det är väldigt olika på var du bor.
            Du är tragisk.

          Varför är det synd om hon inte vill?

        Gud vilket korkat svar 20.08
        Varför skulle hon relatera fest till 50+ när hon är 19?
        Och nej alla 12 åringar går inte å disco, verkligen inte.
        Nej det är inte tragiskt. Du har ju inte lust till det.

      Vänta tills du är 27…?

      Jag är 31 och har aldrig varit på en fest. Där har du tragiskt !

        Hur lyckas man?

        Inte haft intresse för alkohol, eller att vara i närheten av folk som är fulla. Sen blev jag mamma ganska tidigt och efter det har det inte funnits utrymme för att festa. Nu tänker jag fest = party/alkohol.

        .

      Det är väl inte tragiskt om du inte verkligen VILL gå på en fest. Men har du inget intresse av det så spelar det väl ingen roll.

      Nej gud nej, verkligen inte tragiskt!

      Tycker inte alls att det är tragiskt, särskilt inte om du inte ens har ett intresse av det. Lägg din tid på sådant som du tycket är kul! 🙂

        Det är tragiskt. Mycket socialt nutidens kids missar.

          För dig!

          Du vet väl inte vad annat socialt hon gör?

      snarare classy att inte gå på massa dräggiga fester

        För alla fester är ju dräggiga. ? Det handlar mer om ditt umgänge 😉

          I vuxen ålder ja.. men i den åldern tycker jag det är more or less likt oavsett gäng (från storstad).

          Anyhow, tycker det absolut inte är tragiskt att inte vart på fest som 19 åring. Speciellt om man inte ens gillar det. Stå för det! Det tycker jag är coolt.

      Nä! Hade aldrig vart på klassisk fest i den åldern. Ändå bara fylla och drama.
      Jag var utomlands när jag socialiserade, coolare och på lokal i yngre ålder, samt mindre fokus på alkohol och mer på samtal, romantik och dansa!

      Nej, det är inte tragiskt. Om du inte vill gå på fest så är det ju bara dumt att göra det. Bättre att ägna tiden till sånt man vill göra istället.

      27 år har aldrig varit på fest. Jag var rädd för grupptryck. Ville inte dricka alkohol, eller bli raggade av någon kille. Har inte lidit av det. Det som skrämde mig var mina äldre syskon som kom hem fulla när dem var runt 14/15 och mina föräldrar var sura på dem. Då var jag inte så gammal. Där bestämde jag mig för att inte dricka eller festa. Ser mig som en icke tragiskt människa.

    Blev utsatt för ett sexualbrott för några år sedan. Mannen blev dömd och fick betala skadestånd. I veckan kontaktade en tv-kanal mig och ville göra en intervju angående mannen då dom granskade dömda taxichaufförer.
    En av frågorna löd ”hur uppsattade du mannen?” och jag blev provocerad av frågan. Inte nog med att dom rev upp gamla sår utan frågan ställdes så himla klumpigt. Blev också provocerad över att dom letade upp offer. Vissa kanske har fått rejäla men av händelsen och så kommer någon och drar av plåstret.

    Vet inte vart jag vill komma med det här. behövde bara ventilera. ❤️

      Vad är din poäng med frågan?

        Du trivs i nya Sverige??

        Undrar om det påverkat din samhällssyn. Blev du mer negativ till den förda politiken?

          gm var inte nysvensk

            Klart han var. Finns inga svenska taxichaufförer längre.

              Det gör ju tydligen det. Men kan du ta dina kommentarer någon annanstans, tack. Flyttar helt fokus från mitt ursprungliga inlägg.

                Varför vill du dölja GM:s ursprung? Om han inte hade fått PUT skulle det ju aldrig ha hänt.

                  Ni är ju sjuka i huvet som helt ignorerar ts frågeställningar och vill vända allt till er agenda och göra det till nån invandringsfråga! Vidrigt.

                  Troll anställd av någon trollfabrik. Dyker upp överallt och tror att ni kan manipulera folk. Töntigt.

              Varför frågade du när du ändå redan visste svaret då?

      Va? Hur kontaktade de dig? Låter ju som nåt man SJÄLV väljer att kontakta DEM om, typ om de efterlyser brottsoffer till nån undersökning.

        Har inga sociala medier och hemligt nummer. Så de kollade upp mitt AB och ringde kontoret. Tackade nej till intervjun förövrigt men fick frågor på mailen efter att jag bett dom maila istället för att ta det på telefon.

          Ringde kontoret? Fan vad fult gjort. Skulle inte vilja få något sånt till mig på jobbet, snacka om krock mellan världar. Beklagar att du blev utsatt för brott och sen behövde få en påminnelse om det på kontoret av alla ställen ❤ jag vet inte om det är vanligt att taxichaufförer begår den här typen av brott, men jag har en anhörig som också blivit utsatt. Det var i färdtjänsttaxin på väg hem från daglig verksamhet. Går fan sönder varje gång jag tänker på det. I hennes fall blev han dömd och jag hoppas att de gör bakgrundskontroller så att fanskapet inte får köra taxi igen.

      CAMILLA… Kan du rensa bort rasisterna, tack. Ingen politik var det. Tillbaks till Fria tider med dig.

      Fy vad hemskt! Stor kram till dig. Skit i dem och verkligen ta hand om dig själv. Folk är såå ofta idioter…
      (Har en vän som också blev våldtagen av en taxichaufför…)

      ❤❤❤

        Tack snälla och fyfan vad hemskt med din vän. Hoppas verkligen hon mår bra ❤️

        Var han också utlänning?

          Men STICK

          Vem betalar er för att skriva såna här kommentarer? Tror du inte att man fattar att ni är anställda troll?

            Expo, Aschberg.

    Ni ssk, vilket hp kom ni in på? Jag har jättedåliga betyg så förlitar mig lite på mitt hp på 0,95, räcker det tror ni?

      Skrev högskoleprovet på 1,35 och kom in på första urvalet då. Visserligen 2016.
      Tror det räcker för dig!

      Du kan hitta tidigare poäng på t.ex antagningspoäng – googla på det och du hittar sidan

      Jag kom in på hp till HT18. Jag hade 1,35 men tror att det låg på typ 0,6-0,7 på andra urvalet det året. Sök på universitet som inte är så populära är mitt tips. Kolla antagningsstatistik på antagning.se. Lycka till!

      Jag skrev 0,6 och blev erbjuden en plats på uppsala universitet. Då fick jag mejl efter andra antagningsbesked. Detta var 2017.

      Det beror väl på var du söker! Jag pluggade i Malmö för en herrans massa år sedan och då var det höga antagningspoäng. De med sämre betyg läste då i Kristianstad eller Karlskrona.

      Gå in på Statistik.uhr så kan du se antagningenpoängen för alla år

      Tack snälla alla som svarat! Detta blir isåfall Göteborgs universitet, kan inte flytta pga familjen ?

        Ett tips är att söka till vårterminen. Såg att antagningen var 1,1 första urvalet och 1.0 andra urvalet för HT2018 men 0,9 första urvalet och 0,8 andra urvalet för VT2018 i Göteborg. Kan ju vara så att det fortfarande är hårdare tryck på vårdutbildningarna till våren men jag håller tummarna för dig. Är en rolig och intressant utbildning.
        //ssk student i gbg

          Tack!! ❤️

      1.20, men det var 2010. I värsta fall får du pendla till Borås tänker jag.

      Jag kom in på 0,8 på uppsala universitet, första urvalet, våren 2019. Lycka till 🙂

    Inget live av Anna Book idag, jag tror hon har ångrat sig eller blivit hindrad av familjen.
    Förväntningarna blev nog för höga…

      Tror ni att Book-familjen skulle kunna bli en populär reality-serie?

        Jag tror många hade velat titta för att dom är så speciella, speciellt Anna själv.

        Ja, men det skulle inte hålla mer än en säsong då Anna inte skulle klara av att visa upp sina svaga sidor eller skildras på ett realistiskt sätt. Att göra något sorts smickrande porträtt av familjen skulle nog inte vara intressant för någon att se. Det skulle sluta med att Anna rasar mot klippningen och produktionen, gör ett dramatiskt uttåg från serien och fortsätter sina frenetiska live på insta.

    Aldrig tänkt att jag skulle kunna få intresse av en mycket äldre man, men här är jag… Han är 7 år äldre och kan inte sluta tänka på honom!?

      7 år är inte så mycket… så länge du inte är under 18 förstås

      Jag har haft en 16år äldre flickvän. (Är gay). Kör bara. Funkar det så funkar det, funkar det inte så var det en kul grej. ??‍♀️

      Får jag fråga hur gammal du själv är eftersom du tycker 7 år är mycket?

      Vet inte hur gammal du är. Men personligen tycker jag inte 7 år är så mkt äldre.

      Äh 7år äldre är väl inget någon reagerar på.

      7 år är ju inget? Min kille är 6 år äldre än mig och det har aldrig varit ett problem. Ser inga hinder så länge båda är 20+.

      Mycket äldre? 7 år?

      Min man är 10 år äldre. Inga problem alls. Vad är det du funderar över 7 år?

      Min sambo är 16 år äldre än mig? vi funkar superbra tillsammans och har aldrig ens tänkt att vi skiljer så många år i ålder

      Min man är 32 o jag 25. Gifta med hus o barn, inga problem

      Min man är 17 år äldre än jag. Vi är perfekta för varandra ?

      Det skiljer 7 år mellan min sambo och mig vilket är alldeles lagom. Vi är helt i fas i livet vilket vi inte hade varit om just han var 7 år yngre.

    Någon annan här som vuxit upp i ett ”hoarder”-hem? Hur har det påverkat er som vuxna?

    Mitt föräldrahem var alltid skitigt och fullpackat med prylar. Jag skämdes otroligt för att ta hem besök så jag hade i princip aldrig kompisar över. Jag minns hur det alltid luktade illa hemma och var svårt att ta sig fram i vissa rum på grund av alla saker, tidningar och oöppnade flyttkartonger som bara stod och stod i år efter år. När jag flyttade hemifrån så tog jag med mig alla ovanor och levde stökigt i många år. Jag visste liksom inte hur det var att leva ”rent” och stökfritt, typ vilka rutiner man ska ha och hur ofta man ska göra saker. Det blev däremot aldrig lika hemskt som mitt föräldrahem eftersom jag började bjuda hem folk och panikstädade innan, så det var några veckors totalt förfall och sedan storstädning.

    För ett par år sedan fick jag nog av att leva så och började städa hela tiden istället, så fort det blivit minsta stök. Nu är jag rädd att jag blivit för pedantisk istället. Jag dammsuger, skrubbar handfat och skurar golv varje dag och får panik om en sak ligger där den inte ska. Jag är liksom livrädd att falla tillbaka i gamla mönster igen och tänker att varje gång jag börjar slappna av kan det innebära början till förfallet… 🙁 Förlåt, långt inlägg, men behövde skriva av mig och be om råd…. Vet inte hur man tar hand om ett hem på ett normalt sätt, hur mycket som man egentligen ska städa och så? För mig är det så skamligt att jag inte pratar om saken med de jag känner.

      Det finns appar för städning. Typ FlyLady, finns säkert andra men det är den enda jag kollat. Där finns rutiner för varje dag och för varje vecka, och så bara följer man det schemat.

      Var sak på sin plats som grundprincip, men man avlider inte om nått ligger fel.

      Sen dammsuger jag (innan jag fick barn) ca 2
      -3 ggr/vecka.

      Skurar golv,m, städar badrum, dammar, byter sängkläder och vattnar blommor 1 ggr/vecka.

      Någon gång per år storstädar jag ur alla köksskåp och garderober.

      Sök hjälp hos psykolog. Du ska inte behöva ha det så ❤

      Åh vad jag känner med dig. Har inte växt upp så utan med en pappa som var enormt pedantisk. Har aldrig känt att mina hem duger i hans ögon och har heller ingen normal bild av hur ett hem ser ut.
      Jag städar en gång i veckan, byter då alla lakan. Däremellan gör jag ingenting, såvida det inte krävs. Det är så lätt att halka in i sina föräldrars mönster. Kan man träffa psykolog om sådana saker? Kanske skulle hjälpa?

      Min man växte upp så. Det har inte resulterat i så som du beskriver men mest att han inte vill ha för mycket möbler och inte för mycket prydnader, tavlor och saker utan stora ”fria” ytor. Vilket jag också gillar så 🙂
      Du ska inte behöva städa så ofta, lite stök är helt ok. Min mamma har det alltid kliniskt rent, ser ut som en heminredningsskyltfönster och jag tänker mest att fan va tråkig att jämt städa och inte bara kunna slänga en tröja på golvet utan att få panik. Så försök släppa lite, det är okej!

      Växte upp i ett väldigt bohemiskt hem (föräldrarna är konstnärer) med massvis med prylar överallt. Antikviteter, porslin, tyger, böcker och ovanpå det tre katter och en hund = gissa hur det såg ut…. Jag skämdes enormt när jag var yngre och ville sällan ha kompisar hemma. De var väldigt ”liberala” vad gäller städ och tvätt så jag gick länge runt i smutsiga kläder utan att fatta att det var äckligt (skäms över att skriva det här). I tonåren fattade jag att folk tvättade kläder i tvättmaskin och tog hand om det själv, köpte tvättmedel osv.

      Det har påverkat mig på det sättet att jag själv blivit minimalist, vill ha det välstädat och inte klarar av saker i högar. Jag börjar gråta om det finns för mycket prylar, mår bra om jag rensar och drömmen vore att äga så lite prylar att jag skulle kunna packa allt i en resväska och fly iväg när jag känner för det.

      Har inget tips eftersom jag själv är lite i samma sits men du är åtminstone inte ensam 🙂

        Liknande sits! Bohemiskt, massa djur, lite städning, orenoverat. Tog aldrig hem vänner, så tråkigt.
        Har själv blivit besatt (låtsas besatt) av att ha rent och fint hemma. Fin inredning osv.

      Tack så jättemycket för alla era fina svar! Uppskattar verkligen att höra om era upplevelser och rutiner.

      Jag ska ladda hem en städapp, tack för tips! Det skulle hjälpa att ha en guide som någon med ett normalt perspektiv har skrivit. Det är lustigt, mina vänner skulle säga att jag är superpedant för de har bara sett den sidan av mig, men jag känner mig liksom inte som en renlig person utan som en smutsig person som bara inte har blivit avslöjad ännu… Jag tror att ett av mina problem är att jag aldrig har känt att jag har städat för min egen skull, utan att jag städat för att visa upp en fasad. Det är inte förrän på senare tid som polletten börjat trilla ner att man kan städa för att man förtjänar att bo fint, oavsett om någon annan ser det eller inte… Nu måste jag hitta balansen, hur jag ska göra för att inte gå till överdrift… tack, som sagt, för era svar!

      (Innan barn och katter) så dammsög jag en gång i veckan och moppade, skurade badrum och dammtorkade alla ytor. Varje kväll gjorde jag i ordning köket och plockad undan allt som låg framme. Jag tvättade en gång i veckan och tog sängkläderna samtidigt. En gång per år tvättade jag gardinerna, mattorna och kuddfodral. Nu med barn dammsuger vi varje dag, tvättar varje dag, dammtorkar varje dag samt plockar undan innan jobb och innan vi lägger oss. Köket städas varje kväll. Med barn så torkar jag av skåp, dörrar, möbler och fönster när det behövs dvs, i princip varje dag. Sängkläder fortfarande 1 gång i veckan och gardiner en gång per år. Vi har mattrengöring och soffrengöring 1 gång per år professionellt.
      Det är inte klinisk rent enligt mig men jag brukar höra att vi har det rent hemma.

        Herregud.

    Hur får man lockar gjorda med locktång att hålla? Ge mig era bästa tips!

      Jag har aldrig fått lockar att hålla förrän jag köpte en cera-wand. Håller hårslingan snurrad ca 20-30 sek på ca 150-175 grader, drar ut cera-wand och håller själva locken med handen mot huvudet tills den svalnat. Sedan sprayar jag slingan med hårspray innan jag gör nästa. Man kan ta relativt mycket hår i varje slinga så är inte så tidskrävande som det låter. Jag har tjockt och långt hår och det tar cirka 15 min för mig 🙂 glöm inte att dra fingrarna/borsta igenom lockarna!

      Locka inte nytvättat hår utan 1-2 dagar efter tvätt

        Fast då är ju håret fast fettigt och behöver tvättas igen.. alltså i alla fall mitt

        Mina lockar håller bättre om det är nytvättat. Är nog individuellt?

          Lockar du som ovanstående? Alltså låter svalna och sprayar på?

            Är samma person som skrev ovan 🙂

      Som någon skrev typ, tricket är hålla ihop locken tills den svalnat. Ett jäkla jobb om man age mycket hår ??

    Varför luktar håret bränt när jag använt min locktång? Det är inte kul att tvätta håret och sen styla det med tången och den goda schampodoften byts ut mot bränt hår.

      För att du bränner ditt hår. Troligen har din locktång ballat ur och är för varm, eller så är det produkter på locktången eller i ditt hår.

        Ja kanske produktrester på tången!
        Men jag måste ju ha produkter i håret annars blir det inga lockar?

        Är det någon här som får luktfria lockar?

          Varför måste du ha produkter i för att få lockar? ?

            1. Antar att det finns balsamrester kvar i håret.
            2. Har alltid i en anti frizz produkt
            3. Många andra kör ju på värmeskydd och diverse stylingprodukter för bättre hållbarhet, dock inte jag.

            Så inga produkter för att få lockarna precis, men jag gör ju lockarna när håret är rent och då har ovanstående produkter krävts.

              Om du tycker att det luktar bränt så rengör din locktång. Jag brukar använda tvättservetter.

                Alt så är den gammal och trasig.

              Har du inte värmeskydd beror det på det. Du bränner ju håret. Värmeskyddet skyddar mot det. Köp värmeskydd direkt!!!

              Där svarade du på din egen fråga. Ditt hår luktar bränt för du har ju inget värmeskydd..

    Äktenskapsrådgivare sökes….

    Har ”påtalat” (läs: tjatat, gnällt, förklarat snällt, förklarat väldigt myndigt, skrivit osv) att jag inte tänker leva ett liv där mitt barn växer upp där det dricks alkohol varje helg.
    (Blir inte ”fylla” jämt men ca 2-3 ggr/månad i övrigt så är det 2-5 starköl som slinker ner lediga dagar)

    Vederbörande skiter i det och dricker vidare..
    Detta har pågått över ett år.
    Jag har tröttnat på att inte bli respekterad och att inte veta när det blir fylla.

    Till saken hör att jag fått kännedom om att han åker med (ska ej ha kört själv) bil med personer som är fulla.
    Han anser sig också kunna köra övriga fordon (ex skoter, traktor, fyrhjulig, båt) påverkad..
    Anledningen?
    – för så gör man här (byn där vi bor) och kommer alltid att göra..

    Resultatet; jag är helt avtänd och känslomässigt tom mot den här människan.
    Känner INGET mer än en viss avsmak när jag ser på honom..

    Men hur vet man när det är dags att skiljas?
    Helt enkelt inse att han inte kommer ändra sig?

    Jag har påtalat parterapi, men fick svaret..
    – De kommer aldrig säga åt dig att du måste börja acceptera det som är olagligt..

    (Har försökt få till poliskontroller, men bor tyvärr i Norrlands inland och resurser för det finns ej..)

    (Jävligt rörig text, hoppas nån hänger med
    )

      Lämna. För ditt barns skull. Mvh en som varit barnet i situationen

        Får man fråga om det var ”fylla” varje helg för dig eller var det ”bara några öl” vissa helger?
        Upplevde du även de andra bitarna?

          Det var precis som du skrev. ”Bara några öl” eller fylla, jämt. I början var det inte så jobbigt. Trodde alla vuxna drack alkohol varje helg. Men det blev värre. Om han inte vill ta tag i det så kommer det att eskalera. Tro mig. När min förälder äntligen lämnade min andra förälder så hade hen åkt fast för rattfylla, haft alkoholpsykoser (look it up) och förlorat jobbet. Det gick alldeles alldeles för långt.

      Go!

      Ett år är lång tid i din situation, jag tycker du har redan gett relationen en ärlig chans. Nu är det dags att inse att han inte kommer ändra sig och att du och ditt barn behöver gå vidare till en tryggare tillvaro.

      Men vad fan, lämna NU! Tänk om han en dag bestämmer sig för att skjutsa ert barn onykter. Du har verkligen ett ansvar här, fly!!

      Lämna.

      Från ett barn som är i en liknande situation sä tycker jag att du ska lämna. Ta hand om dig själv och ditt barn❤.

    Var det bara jag som blev orimligt provocerad av Pegs och pennys senaste poddavsnitt?
    Störde ihjäl mig på hur Penny resonerar på förskola, att hon vill sätta Atticus på förskola så att hon kan LEVA.
    Hon verkar totalt ha missat att det strider mot alla regler? Man får ju endast ha barnet på förskola när man jobbar/pluggar. Det vill säga är jag ledig en onsdag från jobbet så får mitt barn inte vara på förskolan eftersom jag är hemma. Hur mycket jag än vill ha egentid.
    Här är det dessutom strikt att man måste komma och hämta barnet DIREKT när man slutar jobbet, jag får inte passa på att göra naglarna, handla eller städa innan jag åker och hämta barnen. Inte ens om affären ligger längs vägen och det går fortare att handla först och hämta barn sen istället för att hämta barn och sen åka halva vägen tillbaka och handla.

    Ja ni hör ju. Orimligt upprörd.

      Nu bor väl inte penny i Sverige så jag gissar att det är andra regler. Typ att hon betalar för tiden han är där, oavsett varför han är där.

        Fast de ska flytta till Sverige och planerar att atticus ska växa upp här

          Då blir det nog ett uppvaknande för henne.

          Gissar att hon planerar att bo i Stockholm och där får man ju ha barnen på förskola så mycket man vill även om man inte jobbar eller pluggar.

            Beror på vart i Stockholm. Bor i en ytterkommun och där är timmarna begränsade

      Man får ha barnen på förskola om man är arbetssökande/föräldraledig. Det varierar hur många timmar beroende på kommun. Typ 30/20/15 timmar per vecka. Vet ej hur det är om båda föräldrarna jobbar/studerar om det endast är den tiden de får ha då. Alltså om ena endast jobbar eller pluggar säg 50% så är det endast 20 timmar per vecka. Eller om man får ha 30 timmar ändå om det är vad som gäller för arbetssökande/föräldralediga ?‍♀️
      Håller dock med dig om att man inte ska utnyttja barnomsorgen. Skaffar man barn får man ta hand om dem också. Vill man ha egentid, skaffa barnvakt liksom.

        Så är det. Alltså att det är 20 timmar som gäller då. Så för ett par som jobbar olika skift och alltså är lediga olika dagar i veckan kan det bli att de knappt får vara där alls trots att familjen betalar högsta avgift.

        Nej inte i Stockholm.

      Tänkte samma!

      förstår 0% hur man kan bli upprörd av det? :O

      Jadu, bor de i Stockholm eller i utlandet så gör de som de vill så länge de betalar.

      ”Barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med ett annat barn ska erbjudas förskola från och med ett års ålder under minst tre timmar per dag eller 15 timmar i veckan.” – Skolverket

      Är hon influencer? I så fall är det väl deras jobb att ”leva”..

      Har ingen åsikt i frågan, det var bara en tanke som slog mig.

    Bor utomlands sen ett par år tillbaka men lyssnar gärna på svenska poddar och läser svenska bloggar (kanske inte dom mest anspråksfulla men ändå).
    Nu till min fråga; varför pratar/skriver så många en blandning av svenska och engelska ord? Typ; “give me the juice” när något skvaller ska sägas eller ”I hear you”, ”Choose your battels” osv. Är det brist på svenska synonymer eller vill man vara vara cool.
    Stör mig som fan på det.

      Vaddå vill vara cool? De flesta i Sverige är bilinguala. Vi är uppvuxna med både svenska och engelska i vardagen. Vet många med mig som blandar svenska och engelska när man tänker till och med.

        Ja, men det förstår jag med, att man kan vara uppväxt i en bilingualt hem. Jag menar en vanlig person utan ett angloamerikanskt påbrå, varför blanda in engelska när man pratar svenska och när det finns passande ord i modersmålet.

          Fast det gäller alla svenskar. Vi pratar engelska med vänner/klasskamrater/kollegor. Vi växer upp med engelska i skolan, många går i skolor där de helt pratar engelska eller i internationella klasser. Musik, poddar och tv är mestadels på engelska. Skyltar osv i samhället är på engelska (Och svenska.). Engelska i Sverige är snart lika vanligt som svenska.

            Tack för utförligt svar, jag har tydligen bott under en sten den senaste tiden eller rättare sagt inte varit så insatt…
            Får jag fråga hur gammal du är? Alltså om det är en generationsfråga

              30. 60talister och äldre upplever jag som sämre, mer stakiga och inte helt vana men annars är det som jag beskrev ovan. Det är till och med ett problem då svenskar många gånger går över till engelska automatiskt när man hör att någon inte är så bra på svenska, vilket gör det svårare för de som lär sig svenska.

            Eh nej.

        De flesta är dock inte så bra på engelska som de tror. Det låter oftast krystat när svenskar blandar svenska och engelska i samma mening.

          Fast det är vad som händer när du är flerspråkig. Det är ett påhitt att man skulle vara perfekt på alla språk och alltid säga rätt saker. Oftast blandar man eller glömmer man vissa ord osv när man pratar flera språk. Gäller alla som pratar fler språk, oavsett språk.

            Fast hahaha! Ni är inte alls flerspråkiga för att ni vuxit upp med amerikanska filmer! Jävla idioter. Det handlar bara om att vara cool, för mycket amerikansk kultur i Sverige. Och medan svenskarna slickar röv på allt vad usa innebär vet inte ens majoriteten av amerikanare att Sverige ens existerar. MVH boende i usa med amerikansk pappa

              Men snälla, varför är det provocerande om svenskar pratar engelska? Aldrig hört talas om någon som kräver att en fransos, italienare eller spanjor pratar engelska utan brytning eller fel så varför måste svenskar det? Hur bra är du på svenska? Tillräckligt för att kunna prata det helt perfekt?

                Det blir provocerande när de pratar svengelska, understand?

              Svenskar är flerspråkiga på grund av vår grundskola som introducerade engelska för femtio år sedan. Min morfars generation lärde sig aldrig något annat språk. Den förändringen öppnade dörren för Amerikana, Anglocism etc, i Sverige, och gjorde oss generellt flerspråkiga.

          Men låt dom

        Bilinguala???? Inte ens ett svenskt ord. Men newsflash, du är inte bilingual för att du växer upp med amerikansk media ??

      Det svenska språket håller tyvärr på att utarmas. Stör mig också väldigt mycket på det.

        Så vilken svenska vill du stanna i? Dagens? Det kommer inte låta helt vettigt om sisådär 100 år. Språk utvecklas, alltid, det är så språk funkar. Det handlar inte om ”utarmning” utan om utveckling.

          Vi kommer inte leva om 100 år, så orka bry sig hur det kommer att vara då

          Vi har ett eget språk. Det bör vi också använda oss av. Det låter extremt löjligt när folk slänger in engelska uttryck/ord när vi har egna ord att använda oss av.

            Som sagt, detta har alltid hänt. Det är väldigt många ”svenska” ord som från början lånades in från ett andra språk.

            Tycker det är värre att icke-europeiska ord kommer hit. Engelska är ändå ett syskonspråk.

              Det har det alltid gjort. Ta t.ex. kiosk, blus, cigarett och massage.

                De orden är dock europeiska.

      Jag antar att svenskar i yngre generationer blivit såpass bra på engelska att det känns naturligt. Man konsumerar otroligt mkt engelskspråkig media, tvserier, film, musik, Youtube, sociala medier osv osv.

      Jag säger jättemånga fraser på engelska mest för det låter roligare/”coolare” på engelska. Och för att jag tittar mycket på engelska serier vilket gör att man tar efter vissa uttryck precis som när man umgås mycket med någon och börjar säga samma slang som den. Tänker inte att ”gud va cool jag är som slänger in lite engelskt”.

        Fattigdomsbevis.

          Nej, faktiskt inte. Varken under mina föräldrars tak eller mitt egna nu. Try again? 😉 haha

          Huh?

      Inslag av andra språk har du funnits i alla tider. Läs t.ex. Astrid Lindgrens krigsdagböcker. Hon använder massor av engelska ord och uttryck. Ett annat exempel på det är Anna Karenina av Tolstoj. Där används franska utryck i stor utsträckning.

      Tror man vill va lite cool och amusing

      Stör mig också på det. En av anledningarna till att jag inte pallade lyssna klart på Alice och Biancas podd. Och det stör mig så mycket att alla på Youtube som håller på med smink använder engelska, eller Bianca ingrosso som ska använda engelska ord för att beskriva hennes produkter.

      Diverse uttryck kan jag acceptera, men att byta ut halva meningar är inte coolt och jag kan inte ens se hur det bidrar till en språkutveckling. Måste väl t.ex vara engelskans fel att så många särskriver?

      Jag är själv inte perfekt och använder engelska ord ibland, men oftast inte eftersom jag inte tycker om det.

      Vet inte om du kommer att läsa detta men det svenska språket är inte så ”svenskt” som man kan tro ☺️ Vi i Sverige har i alla tider varit glada i att låna ord från andra språk, särskilt de språk som haft hög status. Under medeltiden då tyska hansan hade sin storhetstid så lånade vi många ord från tyskan som än är kvar idag (t ex många ord som börjar med be- som bevara. Även fönster är tyskt låneord, som tidigare var vindöga) när Frankrike var stormakt under 1700-talet så talades det franska inom det svenska hovet och det spreds vidare ut i samhället. ( exempel på franska låneord är garderob och trottoar) efter det så har engelskan varit det dominerande språket i världen så därför har svenskan fått in många låneord därifrån och får än idag ☺️ men vi lånar också gärna ord från invandrarspråken ( te x turkiska, spanska och arabiska) det är så språkutveckling fungerar. De språk och ord som Språk användarna använder är det språk som blir norm. Islänningarma däremot är väldigt restriktiva med sitt språk och hittar på egna ord till nya saker för att bevara sitt språk så gott de kan ?

    Förslag på pojknamn?

      Felix

        Lucas

          Fransisco, sandor och petér är fina namn ☺️❤️

      Eilert

      Heinz

        Findus

          Kalle

          Eldorado

        Heinz-Pärson

      Adolf

      us-namn är ju fina:
      Hubertus
      Tertullianus
      Bartolomeus
      Benedictus
      Franciskus
      Pontianus
      Fabianus
      Dionysius
      osv…

        Menar du allvar eller är du ironisk?

          Allvarlig.

            Finns Tertullianus överhuvudtaget eller är det påhittat?

              Finns. Bara en googling bort.

              Man kan förresten hitta många speciella namn när man tittar i listan över påvar. Bland annat Tertullianus.

          xD

          Allvarligus.

        Anus-namn menar du väl

        Telletabius <3 heter min lillebror

        Ruben
        Simon
        Levi
        Juda
        Dan
        Naftali
        Gad
        Ahser
        Isaskar
        Sebulon
        Josef
        Benjamin

          De tolv stammarna?

      Tristan
      Maximilian
      Oscar
      Alexander
      Ludwig

        Ursäkta, men de där namnen är på samma nivå som NowaLee för mig just nu.

          Får jag fråga varför? Är genuint intresserad, för mig är det klassiska namn som alltid funkar (utom Tristan kanske).

          Oscar Alexander och Ludwig är ju klassiska namn.

        Man kan inte ge sitt barn namnet tristan? Tänk på barnet för fan. Kul att söka jobb när man är vuxen o ba ”hej jag heter Tristan Svensson”.

          Nu heter jag inte Svensson i efternamn men ja, jag ger dig rätt i att ett utländskt förnamn låter inte harmoniskt med ett ursvenskt efternamn. Jag menar mer om det passar.

        Ja alla är så fina namn!
        Valde mellan exakt dessa till min son 🙂

      Milio

      Lionel

      Nilo

      Aram

        Åh herregud

      Wimar
      Gabriel
      Odin
      Raphael
      Tage
      Egon
      Aston
      Edvard
      Didrik

      Leo
      Noa
      Isac
      Jonathan

      ?

      Jerker.

        Wtf…

        Gör sig extra bra på engelska

      Finaste pojknamnen är…

      Adam och Adrian

        Håller med dig!!

      Som samhället ser ut:

      Mohammed
      Ahmed
      Hassan
      Ali

        Ali är jättefint. Eli också.

          Ett av de vanligaste namnen på en våldtäktsman …

            Anonym är vanligaste namnet på en rasist

              ???

      Sture, Bertil, Tage, Kalle, Gösta

      Alfred
      Henry
      Ruben
      Arvid
      Edmund

      Milo
      Frank
      Oskar
      Hjalmar
      Milian
      August
      Ville

      Testa Kinder. Tinder för babynamn. Du kan koppla ditt konto med din partner så kan ni se vilka ni båda gillar.

      Zorro

      Midas

      Argon
      Legolars
      Gollum
      Kollat för mycket på lotr parodier.. x)

    Kan man få inside info från er som jobbar på förskola nu? Under covid19, ni är helt anonymna! Ringer ni hem för hämtning vid pyttelite minsta? Jag tänker alltså för att ha det lugnt på jobbet med få barn? Jag fattar förkylningssymptom osv. Men mina blir hemskickade med anledningar som inte är fair, typ ifall de är tröttare än vanligt, vill bara sitta i knäet, de leker inte som vanligt osv. Har någon tips på hur man gör nu när winter is coming och man måste vaba heltid pga att barnet är ”trött”. Mvh, snart får sparken

      Jag jobbar på förskola och vi ringer hem vid minsta symtom på förkylning eftersom att vi måste, inte för att vi vill ha mindre barn på förskolan. Om ett barn är trött, inte vill leka eller bara vill sitta i knä skulle jag också ringa hem barnet, corona eller inte. Barnen måste orka med verksamheten..

        Tack för svar. Ja men precis, men frågan glider in på att det handlar om att man ska få ut skattepengar på att hämta hem barn pga ”trött” samt hamna efter på jobbet pga att barnet vaknade 05 på morgon och ej somnade om pga strulig tandspricking, och såklart trött och gnällig kl 10, då ska hon hämtas. Det är också svårt att säga emot/ifrågasätta när förskolan ringer, men ibland känns det som överdrift.

          Kommunicerar man inte när man lämnar barnet i så fall? ”Lilla Ida är väldigt trött ida pga vaknade kl 05 av strulig tandsprickning och kunde inte somna om”. Känns ju lite svårare att komma med det i efterhand

      Vad hemskt att skicka hem barn för att man vill ha det lugnt på jobbet.

      Var är barnperspektivet?

      När vi varit osäkra har vi ringt föräldrarna och berättat hur läget är med barnet. En del vill hämta så att barnet kan vila hemma. Man skickar INTE hem ett barn för att det är trött, möjligtvis att barnet får vila/sova en 15-20 minuter.

      Jag älskar mitt jobb, allt lärande som sker konstant, all lek och skoj, all omsorg och kärlek, tusen olika relationer och personligheter.
      Det är jobbigt vissa dagar men fan vad kul jag har varje dag. Det hoppas jag att varje lärare ändå tycker.

        Fast det är ju ingen som har sagt att barnen rings hem för man vill ha det lugnt, det va ju en fråga OM man gör det..

        Och nej, det gör man inte, vi ringer hem barnen för minsta lilla symtom, så är det nu, bara gilla läget. Ofta rings barnen hem samma dag de lämnas igen efter sjukdom, föräldrar fattar verkligen inte detta med helt symtomfri och 48 timmar friska hemma… så tröttsamt..

      När ett barn upprepat hostar, klagar på halsont eller täppt i näsan så ringer vi. Även vid andra symtom som illamående och dylikt. Om bara alla föräldrar hade hållit hemma sina ”smått” snuviga barn, så hade inte andra barn blivit smittade heller. Detta gör också så att vi i personalen blir sjuka. Vilket även där leder till att vi inte får gå till jobbet. Vi har också samma restriktioner som alla andra..
      Friska barn på skolan = friska pedagoger.

        Yes, fullt förståeligt covid19 symptom. Men att man måste hämta och vaba pga att barnet vaknat tidigt, och är gnälligt och segt vid 10-tiden, det är nästan bidragsfusk.

          Fast ett barn som är hängigt mår ju inte bra.

          Barn ska orka med verksamheten för att vistas på förskolan. Du lär inte va ensam om detta.. precis som alla föräldrar som skyller förkyldning på allergi..
          mmm… säkert…

      Skulle aldrig skicka hem barn för att få det lugnt. Om ditt barn normalt vis inte sitter i famnen men helt plötsligt vill sitta hela tiden så skulle jag ringa hem. Man går inte bara på synliga symptom utan man kollar ju också allmäntillståndet och jämför hur barnet brukar vara. Men fråga dina pedagoger, säg att hemma märker jag inget, kan vi prova vänta ut det lite längre innan ni ringer, fråga vad de gör för att försöka aktivera barnet så hen inte bara vill sitta i knät. Prata med oss 🙂 Lycka till.

      Gör precis som A ovan. Skulle aldrig ringa hem för att få det lugnt, då har vi ju inget jobb. Men barn som inte är friska eller orkar vara på plats på förskolan rings hem.

      Nä, vi ringer inte utan anledning. Inte nu, inte annars heller. Däremot har alla inom förskolan träffat barn som typ säger att de spytt hela natten men inte får säga det för mamma eller liknande. Rätt drygt med föräldrar som kräver att deras sjuka barn ska vara där.

        Wtf???? Stackars barn.

      Förskollärare här. Skulle aldrig någonsin ringa hem någon för att få det lugnt på jobbet.

    Dom lägger om taken på husen på gatan. Nu har man blivit uppkörd kl 7 när plåtslagarna börjar sista halvåret med sitt
    bankande. Olidligt. Och nej jag går inte upp på morgonen för att gå till jobbet.

      Så taken ska inte bli bytta för att du ska sova halva förmiddagen? Latmask.

      Ja eller vaddå? Inte konstigt att folk börjar jobba innan 07 på morgonen. Jobbar man inom bygg dessutom börjar majoriteten innan 07. Man kan ju inte ta hänsyn att vissa få inte är vakna då. Annars får man ju inget gjort.

      Samma här förra veckan. Sovit med hörselskydd vilket är lite obekvämt.

      Då kan ju byggarbetarna ta paus fram till att du vaknar, så kan dom skicka fakturan till dig sen istället då eftersom du begär att dom ska ha fikapaus tills du vaknar på morgonen. Använd Öronproppar för fan

    Vi har ISKALLA element hemma, någon mer som har?? Bor i hyreslägenhet…

      Japp

      Men det är nästan 20 grader ute fortfarande.

        Fast du kanske bor i Nikkaluokta, tänkte inte på det.

      Ja men det är ju för tidigt att sätta igång dom eller? mina är iskalla med.

        Det går väl efter temperaturen ute? Eller nåt sånt. Svårt att tro att man sätter igång dem såhär tidigt (om man inte bor i Kiruna eller nåt, där är det säkert riktigt kallt nu)

        Åh förstår, tack för svar. Får härda ut då

      Japp, värmen sätter väl dom på i januari som vanligt och man får ha 15/16 grader inne tills dess 🙂 🙂 🙂

      Elementen slås väl på automatiskt när utomhustemperaturen är under 10 grader har jag för mig? Så det beror väl på var man bor men större delen av Sverige har inte gått under 10 grader än.

        Åh tack för svar. Har vetekudde o massa värmeljus för jag fryyyyser ?

          Ring din hyresvärd så de kan ställa in termostaterna på dina element.

            Tack!! Ska göra det ?

      Säger bara – VÄRMEFILT PÅ EL! Maaaagisk! ?

    Vilken svensk influenser tycker ni har finast hem? Eller känd person.

      Sandra Beijers alla dagar i veckan. Tycker att det är personligt och mysigt 🙂

        Jag skulle inte inreda så personligen men ja, absolut väldigt personligt och harmoniskt tycker jag

      Johanna Bradford

      Allas hem ser ju likadana ut typ

      HanaPee ?

        Håller med!

      Ingen alltså. Jag saknar hemtrevliga hem. Inte massa sjukhus hem.

      Ditte Svanfeldt

      Alla som har HEM och inte kopior av hotellrum. Alltså inte Therese Lindgren och Victoria Törnegren.

      Bianca

      Älskar petra tungårdens hem

      Underbara Clara?

    Precis fått att jag ”lider” av agiterad depression. Någon som fått den diagnosen och kan ge lite tips? ?

    Om en person inte dyker upp på ratsit eller mrkoll och dylikt när man googlar hens namn. Betyder det att denne då är död? Är en person som jag vet fanns på sådana sidor för ett år sen men inte längre. Är en kvinna på typ 65 så känns inte så troligt att hon bytt namn.

      Kan ha skyddad identitet eller bett sajterna att ta bort hennes uppgifter.

      Du kan förresten söka efter dödsannonser på Familjesidan eller Fonus minnessidor.

      Troligtvis, eller flyttat utomlands?

      Har du kollat sidor som samlar dödsannonser, t.ex familjesidan.se?

        Sorry, såg inte att du redan fått tips om det

        Inte kollat! Tack för tips

      Kan personen ha bytt namn?

        sorry, du hade ju skrivit att det inte var så troligt.

      Följdfråga, om en person står som gift på Ratsit är det då alltid korrekt information?

    Hur är en bra chef? Jag har sökt jobb och vill nu veta vad era bästa chefer haft för egenskaper?

      Lyhörd, intresserad av mitt arbete och mina mål. Ett stöd när man behöver hjälp att prioritera/lösa problem. Inte rädd för att ta tag i konflikter i arbetsgruppen.

      En bra kvalitet med en chef jag hade var att när hon sa att hon skulle fixa något som jag bett om så gjorde hon det utan att man behövde påminna. Hon var den enda som gjorde det, de andra sa ”absolut”, 3h senare och inget hade hänt så fick man påminna 1-3ggr till så man känner sig tjatig.

      Lyssnar och går inte i försvarsställning av antingen företaget eller kollega.

      En bra chef jobbar med sin arbetsgrupp, inte mot den. Var på gruppens sida och vill deras bästa.

      En bra chef tar personalansvar på stort allvar och tycker om det. Jag skulle säga att den bästa chefen jag haft har varit någon som har varit chef 100 % på grund av personalansvaret – dvs att medarbetare trivs, mår bra, har en bra arbetsbörda, är nöjda i gruppen och med varandra.

      Har en väldigt bra chef. Hon är lyhörd, tar tag i saker, ser till att gruppen har en bra dynamik, är engagerad, vill förbättra/effektivisera, värnar om allas mående och privatliv, lyssnar på tankar och åsikter, ställer upp för gruppen och står på gruppens sida.

      En person som kan sätta mitt arbete i en större kontext!

    Jag har en pinsam fråga. Är det möjligt att bli beroende av en satisfyer? Jag har använt den varje dag på sistone, gör det i badrummet när resten av familjen sover på kvällen. Jag och min man har sex alldeles för sällan just nu, antar att det beror på det. Borde jag försöka bryta vanan? Hur ofta använder ni andra dildo/vibrator, ni som gillar det?

      Använd hur ofta du vill skulle jag säga.

      Kommer också in i perioder haha! Men den ger ju garanterad orgasm sååå ? Kör på haha! Bjud in mannen vettja

      Såklart du inte kan bli beroende. Men njut på!

    Under mars, april och maj jobbade alla på mitt jobb hemma pga. Covid. Från juni är vi alla tillbaka. Vi är ca 50 personer (Norge, så ej så illa drabbat som Sverige) på jobb men alla måste jobba på kontoret. Jag pendlar två timmar varje dag, tio timmar i veckan och har en pojkvän i Sverige som jag gärna hade velat ses mer med och jobba hemifrån 1-2 dagar i veckan.

    Min arbetsplats är inte flexibla med jobb hemifrån, så de har inte gjort någon survey efter Corona eftersom att de vet att alla kommer vilja jobba hemifrån om de frågar men de litar inte på oss och vill ha oss alla på plats.

    Hur ska jag fråga ledningsgruppen om vi kan få en flexade hemifrån för att få största möjliga inflytande på vår arbetsplats?

      Jag förstår inte riktigt hur du menar. Om ledningen säger att ni ska jobba från kontoret så är det grundregeln. Gillar du inte det så måste du byta jobb. Men om du vill försöka få ett undantag får du ta reda på varför det är viktigt för ledningen att ni jobbar från kontoret. Kontroll? För att verksamheten kräver samarbete på plats? Osv. Sen får du förklara varför du kan uppnå det de vill ha utan att vara på kontoret.

        Vilket idiotiskt jävla svar. Det är väl klart att det vore fördelaktig att folk jobbar hemifrån om det går mitt i en rådande pandemi. Man behöver inte byta jobb bara för att man behöver ställa en halvt obekväm fråga till arbetsgivaren, då hade ingen haft ett jobb. Till ts, lägg fram det fint, typ ”finns det möjlighet att hälften av oss kanske jobbar hemifrån varannan vecka så att vi minskar risken för smittspridning” eller liknande, alltså var inte offensiv utan positiv och öppen och tryck på att det är ”säkrast” så

          Spott on

    Anna book fegade ur, tönt .

    Elis

      Vad?

    Ska inom kort ha gravsättning för min lillasyster..Vi ska bara göra det inom familjen..Har ni några idéer på hur man gör det mer personligt? Vill göra mer än att lägga blommor och tända ljus..Mitt hjärna känns så avstängd 🙁

      Spela en låt hon gillade

      Beklagar sorgen?

      Några idéer som jag sett: Ha ett foto på henne. Kanske också ha med nån sak som hon gillade. Släpp upp ballonger när allt är färdigt. Läs upp en text som hon tyckte om, som en dikt eller kort bit ur en bok. Dekorera på ett sätt som hon skulle gillat, tex med nån favoritfärg. Beklagar din sorg, hoppas ändå att det blir en fin stund som ni får ha för henne.

        Inga ballonger! Tänk på djuren.

          En människa har dött. Någon ska aldrig mer träffa sin lillasyster. Vad som än händer i framtiden är utan den personen. Kom för helvete upp med något bättre än ”tänk på djuren” om ballonger skulle ge någon som helst tröst till den drabbade familjen.

            Hade iofs varit skillnad om personen i sorg veeeeerkligen ville ha ballonger. Då hade det ju kanske varit okej. Plast i naturen är katastrof, så i det här fallet är det ju faktiskt okej att påminna att ballonger inte är en bra idé…

              Alltså okej att man använde ballonger vid gravsättningen

            Kom då med något bättre än ballonger. Oavsett vad som hänt är det onödigt såvida det inte var den bortgångna personens högsta önskan

          Ok, jo det är ju sant. Jag räknade mest upp det jag har sett själv.

      Beklagar sorgen ❤️ Ha hennes favoritfika, favoritlåt, utsmyckningar som hon hade gillat.

      Jag beklagar din systers bortgång ❤️

      Nu vet jag inte vilka möjligheter ni har under denna gravsättning, det ser ju olika ut hur folk gör menar jag.
      Men en bekant till mig som förlorade sin 10-åriga dotter lät plantera ett litet träd (?)/buske på gravplasten som en slags symbol för att livet fortsätter att växa med eller utan en person på jorden. Jag tyckte att det lät som en fin grej, trädet står där än idag några år senare och gror. Vet ej vad det var för slags sort men vi snackar ju inget stort så att det tar över andras gravar eller så.

    Är orimligt nyfiken på huruvida fayme och LD lyckas bli gravida. Spännande att få följa och jag håller tummarna för dom.

      LD, nej. För gammal.

      Av nån anledning känner jag på min att LD kommer bli gravid först, haha

      De har redan en massa barn så I couldnt care less. Fattar inte varför de ska skaffa fler. Eller jo, de vill väl inte jobba som riktiga människor utan lalla runt där hemma och vara feminister som berättar för andra hur de ska leva men lever inte så själva. Såna sjuka hycklare båda två.

      Jag får känslan av att LD är gravid nu men inte gått ut med det ännu. Förut var det tjat VARJE DAG om hur det är hennes största dröm, men nu är det tyst. Är väl bara en tidsfråga innan hon outar det.

      Tycker dock båda borde avstå från att skaffa fler barn.

      Är LD:s man positiv till ett barn till nu?

        Han var iaf positiv till att ligga utan skydd, så ja

          Hur får han upp den?

            22:57- din tönt. Hur får nån upp den med dig när du har en sån dömande personlighet? Smaken är som baken vettu, bara för att du inte gillar tjocka så gillar ingen tjocka eller? Håll sånt för dig själv….

              23.34

              Med den retoriken du använder kan man undra hur din partner ens kan pilskna till med dig. Peka inte finger innan du rensat dina egna naglar ☺️

        Om han medverkar till barnalstrande bör han väl räknas som positiv?

      Varför kan folk inte vara nöjda med de barn man har? Tror det är oerhört dåligt att tappa bort sig själv och bara vara någons mamma. Vad gör man då när barnen är utflugna?

        Börjar planera för barnbarnen.

    Hur mycket pensionssparar du privat i månaden? Och om du sparar, hur sparar du då? Fonder, aktier, sparkonto…? ??

      Måste ju finnas typ 20 öppet spår du kan gå tillbaka och läsa igenom svar till exakt den här frågan.

        Brukar inte vara inne på öppet spår, så har inte koll på vilka frågor som är vanliga och inte. Men tack för tips och omtanken. Har du länk till specifikt öppet spår-inlägg så kan jag absolut gå in och läsa. Annars trodde jag att det var fritt fram att ställa frågor ??

          Det är det också, bara bittra muppar som tror att alla läser allting.

      Pensionsparar 800 i månaden. 300 kronor var till barnen.

        Pensionssparar du till dina barn? Som svar på frågan, jag är 25 år och pensionssparar 150 kr i månaden. Lär öka summan om några år.

      Ca 6 % av min nettoinkomst går till mestadels aktier, lite fonder då och då. Sparar 30 % av nettoinkomsten till kort- och långsiktigt sparande, och 30 % till en buffert som i bästa fall blir nästa kontantinsats.

      Sparar just nu 600 i månaden (mammaledig) via folksam som sköter all placering i fonder.

      Inget. Men har väldigt bra tjänstepensionsavtal.

      1000 kr ett blandat (aktier, fonder) sparande som min bank erbjuder. Ska spara mer när barnen blivit äldre och jag jobbar mer.

      Är 25 år och sparar 500kr i månaden i fonder som pensionsspar.

    Någon som gjort en bröstförminskning? Jag har en fråga till dig/er isåfall! (Gjorde min för 14 dagar sedan)

      Jag har! Skriv på.

        Jag gjorde som sagt min för 14 dagar sedan – helnöjd! Via regionen, således ingen skönhetsoperation.
        Jag har knappt haft ont alls. Idag var jag på återbesök och tog bort förband och stygn. Jag vet alla komplikationer som kan bli och att man förmodligen inte kommer få samma känsel osv.
        MEN. I själva vårtan – har jag svinont? Det är ömt som ögat?? Är de normalt? Alltså vid beröring. De svider ju och bränner till ibland i största allmänhet när nervtrådar ska hitta tillbaka osv.

          Jag har lixom fått lägga dubbla bomullspads i sport-bhn? Dom sa på återbesöket att allt såg jättefint ut…

          Av vad jag minns så kände jag en överkänslighet omkring vecka 4 (fortfarande svullen) och brösten var som om jag hade silikon. Brösten var hårda som tusan. Det gick nog över efter 1-2 veckor och då blev jag kall ist. Fick rekommendationen att ha en halsduk runt brösten.

          Vill inte skrämma dig, men när brösten blev ”kalla” så försvann 90% av känseln. Vilket jag viste var en risk.

          Tycker att du ska ligga på vården och ha en nära uppföljning. Jag hade en uppföljning och sen inget mera.

          Ett tips är att köpa salvan Purelan.

            Jag är inte så rädd att förlora känseln egentligen – jag tycker mest detta är otroligt obehagligt ?
            Men du menar att de kan bli om någon/några veckor att de blir annorlunda? Om 2 veckor kanske jag inte har någon känsel?

            Alltså jag arbetar på en hälsocentral och min mamma är ssk och har arbetat på kirurgen i många år – så hon ska självklart få titta osv tänkte bara om någon varit med om samma ?

            Jag kan ju ha haft såhär i 2 veckor men att det har varit skyddat av förbandet? Nu är ju lixom ärren tejpad men vårtan framme – exposed så att säga.

            Mina är oxå svullen och ser ut som två små sillisar. Är du nöjd med din? Gjorde du provat eller via regionen?

              Fick op genom landstinget. Nu är det 16 år sen men jag minns verkligen hur jag grät över beröring. Så fort jag slapp ha ”bh:n” jag fick med mig som jag skulle ha i ex antal veckor så var det sån lättnad.

              Tror också att jag såg förbi den smärtan då min rygg mådde så mycket bättre.

            Purelan!! Den hade jag när jag ammade – grym ju! Bra tips ??

              Skrev ett svar men den blev inte publicerad. Så nu kanske det blir två svar ?

              Jag fick min op genom landstinget. Minns att jag grät men var samtidigt så lättad över att slippa ha ”bh:n” man fick med sig hem.

              Tror också att jag förträngde smärtan då min rygg blev så mycket bättre.

              Jag förstår att du känner obehag och är orolig. Kroppen är fantastisk på att återhämta sig. Men om det eskalerar så tycker jag att du ska ta kontakt med din läkare.

      Jepp, för 16 år sen dock. Jösses vad tiden går! Fråga på ?

        Nu hamnade min fråga ovanför din ??

    Är det någon som har testat BLW (Baby lead weaning) och kan dela med er av era erfarenheter?

      Jag gjorde det med min dotter. Resulterat i att hon älskar all mat, åt själv vid 11 månader med sked och har ett stort matintresse överlag. Har satt i halsen två gånger under sin livstid.

      Jag jämför med hennes kusiner (på olika sidor) som alltid blivit matade och inte fått plocka med maten, känna texturer osv. Alla äter superdåligt, knappt själva och har inget intresse för mat alls.

        Fast bara för att man inte gör blw så betyder det ju inte att man inte låter sitt barn plocka, känna, kladda? Herregud, jag behövde duscha ungen efter 70% av alla måltider från 6-8 mån typ. Sen finns det ju dom som jämt matar med sked och inte orkar med kladd men killgissar att de är i minoritet faktiskt.

          Men det finns väl såna helkroppsregnkläder typ, alltså sådana man använder vid matning för att slippa duscha

          Jag skrev ju att jag jämför med min dotters kusiner, inte alla föräldrar på planeten. Varför blev du så putt?

    En dag ska vi dö, alla andra dagar ska vi leva! Lev för fan, imorgon kan det vara för sent.

    /Fyller tydligen 32 år idag (firar inte men ändå)

      Grattis!

      Mycket riktigt, stort stort grattis!! ??
      Hoppas att du fått äta något gott idag. Har hört att man bara fyller 32 en gång i livet.

      Grattis! ?

      Grattis ???

    Hur mycket skärmtid har ni?
    Jag har alldeles för mycket. 6-7 timmar per dag. Helt sjukt egentligen men det sjukaste är att jag inte vet annars vad jag ska göra med min tid? Tips på hur man minskar?

      Gå ut i naturen, lämna luren hemma.

      Min telefon ljuger om hur mkt skärmtid jag har. När jag hade varit vaken 1,5 h hade jag enligt telefonen ägnat 1,5 h åt sociala medier, vilket nog stämde, 1 h åt kreativitet och 1h åt annat. Det stämmer ju inte när jag bara varit vaken i 1,5 h.

      Läs en bok.

      Man skaffar barn hahah. Innan barn hade jag nog också så mycket, nu not so much. Tycker du att det är kul? Känner du att du vill göra annat? Om ja, gör de sakerna istället då. Om inte och det bara är press utifrån att man inte ska sitta för mycket skit i det. Så länge det inte påverkar ditt liv negativt så..

    Vet någon något om Angelica Lagergrens uppbrott?

      Också så nyfiken ? vet ingenting annat än det hon själv skrivit i bloggen dock

        Jag har försökt hitta nått i hennes blogg om det men har uppenbarligen inte tittat ordentligt, har du nått inlägg på rak arm jag kan läsa om uppbrottet?

    Varför går håret av i nacken?? Jag sover på sidenörngott, tvättar håret en gång i veckan, och stylar minimalt. Har aldrig håret uppsatt förutom när jag sover då samlar jag håret över huvudet i en jättelös svans med såna där telefonsladdsnoddar som sägs vara skonsamma mot håret. Har mkt stress och ångestkänslor dock. En stor slinga hår är av i nacken.

      Har du testat att sova med fläta?

        Nej inte på väldigt länge. Kanske vore skonsammast men jag vill helst inte behöva ha vågigt hår efter att ha sovit med fläta :/ Tror jag i alla fall.

      Har du halsband? Så gick mitt av ?

        Nej inget halsband!

      Trots att du har en tofs som är skonsam så slits nackhåret av om du sover med håret löst uppsatt. Tänk att du gnuggar nackhåret mot kudden hela natten=håret går av. Ett hårstrå är lika ömtåligt som en nylonstrumpa 🙂

    Någon som ha haft överväxt av candida och blivit av med det? Misstänker att det ät mitt problem… Håravfall, eksem, trötthet osv. Har ätit riktigt dåligt senaste året, stressat, druckit alkohol och ätit antibiotika.

      Homeopati och kosttillskott.
      Prova q10 och ksm 66 till att börja med.
      Mycket trötthet och stress minimeras av att kunna varva ned.
      Sen byt ut socker och tillsätt glutamin i kosten, det finns i pulverform och ska inte blandas med sura drycker.

        Alltså ta kontakt med en homeopat

          Ta kontakt med en läkare skulle jag säga

      Går att testa. Sen kan man få medel mot ev. svampinfektion!

    Tack allihopa!
    Har ätit och druckit gott hela dagen?
    Förlorade en kollega förra veckan och då inser man hur jävla skört livet faktiskt är.

    Vad ÄR det med alla som ska lägga upp fuldansfilmer på Insta? Stina Wollter började, och nu får jag upp såna filmer från kreti och pleti så fort jag går in. Är det kul? Tycker absolut att SW kan vara lite skoj, det är hennes grej, men alla andra?

      Det är så pinsamt så det inte finns. Tips- gå inte in på tiktok. Där dör man under sin skämskudde ibland.

        Undrar verkligen hur tiktok faktiskt blivit så stort på det. Det måste ju betyda att väldigt många gillar den grejen..

    Är det Timbuktu Cissi ska hänga ut?

    Hur ofta är ni sjukskrivna? Har kollegor som är sjukskrivna varje vecka. Själv hade jag ryggskott och var sjukskriven sist 2016. Hur kan man vara sjuk varje vecka. Vill inte ha dryga svar. Frågar på riktigt vill förstå

      Innan jag fick migrän så ungefär nån gång vartannat år. Numera kanske en dag varannan/varje månad. Under en dålig period kan det bli flera dagar på en månad. Kronisk sjukdom är inte att leka med. Kanske är vad dina sjuka kollegor har?

        Ska tillägga att man strävar ju självklart efter att ha 0 sjukdagar även om man har en kronisk sjukdom.

        Olika saker varje gång.

        Migrän är ett helvete. Har du provat Ajovy?
        Jag har fått mitt liv tillbaka!

      Om det är samma kollegor som är sjukskrivna så ofta åligger det chefen att ta tag i ärendet och följa upp.

      Jobbat i snart 10 år. Aldrig varit sjukskriven. Tack och lov.

        Wow. Crazy!

          Det handlar mao om en person som går till jobbet även vid sjukdom. Jag har ett par kollegor som är sådana, och som brukar smitta oss övriga.

            Nej men haft turen att hålla sig frisk. Fult med påhopp om något du inte vet.

            Det är ju inte ok… Min man hade det så dock, han var sjuk alls under mååånga år och därför inga sjukdagar heller. Nu är han sjuk ibland men väldigt sällan.

            Jag är väl en sån som inte är mottaglig för smitta och håller mig frisk.

      Låter som vi arbetar på samma arbetsplats ?

      Om det gäller sjukdomar som influensa, förkylning, magsjuka osv. så har ju folk olika bra immunförsvar. Så blir någon oftare sjuk i sådant så har de kanske lite sämre immunförsvar än andra. Klassiskt är väl också om man har småbarn hemma att man ofta riskerar dra på sig sådana sjukdomar oftare än de utan småbarn.

      Vad gäller andra problem med t.ex. rygg, leder osv. så verkar det som att har du redan något sådant problem så har du större risk att råka ut för andra liknande sådana problem. Gäller förstås inte alla, men skulle kunna vara en del av det.

      Därtill finns de med sjukdomar som kommer i skov, framförallt autoimmunasjukdomar som MS, Chrons etc. men också något som IBS kan ju ge mycket problem under ett tag och sen är det bättre ett tag. Så då kan de behöva vara sjukskrivna oftare i perioder. Behandlingar av vissa autoimmunasjukdomar kan också göra att du får ett nedsatt immunförsvar, vilket kan leda till att du lättare blir sjuk i förkylningar, influensor osv.

      Tror mycket har med arbetsmoral att göra. Jag vet när vissa av mina kollegor kommer att sjukanmäla sig. Typ helgarbete. Minsta nysning med mera. Har kollegor som kommer trots ryggskott och biter i och gör sitt jobb trotts att de har fruktansvärt ont.

        Det sistnämnda är ju dock dumt. Varför plåga sig så? Det är bara ett jobb egentligen, man har rätt att va hemma om man har så ont.

          Instämmer, dessa som kommer och jobbar igenom sitt pass med värk är personer som inte vill ha inkomstbortfall pga en sjukskrivning.

            Vilket också blir fel ibland för ibland gör man ju inte ett fullgott jobb när man mår så?

      Nu för tiden inte särskilt ofta, nån gång var tredje-fjärde månad kanske. Senast var i mars nu. Men för något år sedan hade jag vansinnigt dåligt immunförsvar, blev helt golvad av förkylningar precis hela tiden. Jobbade ibland förkyld också om barnet jag är assistent åt också var lite snuvig (får förmodligen typ alla mina sjukdomar av hen haha), pre-corona då. Men en period var jag sjuk varannan vecka typ, det var hemskt och jag hade SÅ dåligt samvete.

        Du ska inte ha dåligt samvete när du är sjuk. Dåligt samvete ska man ha om man sjukanmäler sig när man inte är sjuk. Finns många människor som sjukanmäler sig för att det är skönt att gå hemma och strosa.

          Jo jag vet. Men jag är den enda anställda till barnet jag jobbar med så det ställer till det enormt för familjen när jag blir sjuk. Finns samtidigt ingen att anställa bara för att hoppa in när jag väl blir sjuk, så det är därför jag får dåligt samvete. 🙂

            Åh vilken tyngd att bära. Förstår att du känner så. Men det är inte ditt ansvar. Din arbetsgivare ska bära det ansvaret!

        Hur löste det sig, vet du det? Jag är likadan, skitkasst immunförsvar!

      Senaste året enormt mycket, men har en ej allvarlig sjukdom som gått i skov och krävt mkt läkarbesök. Var helt sjukskriven i tre månader och säkert en månad till med strödagar. HR givetvis inkopplade.

      I vanliga fall: migrän 2-3 gånger per år, å typ en förkylning/magsjuka eller nåt per år. Men hade ett år när jag hade bihåleinflammation fem (!!!) gånger.

      Är jag bara hemma en dag sjukar jag mig inte (å slipper karens) utan jobbar inte det sen, helt ok för min chef.

      Kanske en gång per år.. och då har jag 2 barn i förskoleålder som drar hem baciller.

      Jag är sjukskriven några gånger varje höst och vinter, 1-2 veckor i taget. Blir lätt förkyld och är det länge. Jobbar med barn så… Inget är fel på mig, har kollat upp det flera gånger. Bara så det är.
      Svårt det där, har haft kollegor som hade t.ex. problem med ryggen, där kunde läget vara olika dag till dag. Men också haft (unga) kollegor som alltid varit ”sjuka” måndagar efter festhelger…

      Innan jag klappade ihop av utmattning hade jag kanske en sjukdag i veckan för att inte brisera. Jag sköt bara fram problemen. Snart är det ju semester, snart nån helgdag med klämdag, jag kan ju ändå sova när jag har insomningstabletter. Chefen visste om att jag mådde skit och kollegorna verkade rädda att ställa mig mot väggen. Alla visste att jag haft tidigare utmattning med långtidssjukskrivning.

      Nu har jag inte arbetat på sex år, är utförsäkrad av FK, livet leker INTE! Kan tillägga att en utmattning kan uppstå av mycket som inte är arbetsrelaterat.

      Din ofta sjuka kollega kan ha ett jävla bagage under ytan. Men visst finns det allmänt slöa typer också.

      Det fula är när folk börjar snoka. Kollegor som pratar skit om att någon är hemma ”alldeles för ofta”, men där chefer är väl medvetna om kronisk sjukdom.

      Hade en kollega som va hemma strödagar. Folk tyckte det va irriterande och omoraliskt. Visade sig att hon hade cancer och försökte undanhålla det från kollegorna.

      Antingen frågar man hur läget faktiskt är eller så får man tänka att personen är sjuk oavsett vad man tror. Chefen är ofta mer insatt än vad mab tror.

      Mailade själv min chef från sjukhussängen igår,

      Innan jag fick barn var jag sjuk max 3 gånger per år, om ens det. Nu med barn på förskolan – tappat räkningen. Det är helt sjukt. Förra hösten/vintern var hemsk och ser inte fram emot denna. Har varit lugnt under sommaren när vi höll ungen hemma, men nu direkt när han gick tillbaka fick vi något skit.

    Vad tycker ni om podden ”ursäkta”? ??/??? Tycker att både Johanna och Edvin kan vara roliga ibland, men de borde ju ha något annat att prata om än alkohol och hur fulla de var i helgen. Blir lite tröttsamt att lyssna på samma sak varenda vecka.?

      Började lyssna och gillade den men blev trött på när de bråka med folk om att de ”snott deras uttryck” ? blev lite mellanstadie-nivå över det hela.

      Tycker den är så underhållande och kan lyssna på samma avsnitt om och om igen. Den är lite ensidig med mycket snack om fylla, men kan tycka det är lite härligt för jag drömmer mig tillbaka till mina egna festdagar ?

      Jag tycker verkligen om podden vanligtvis, men störde mig lite på senaste avsnittet där Edvin hade bett folk skicka in vad de stör sig på hos Edvin och Johanna (minns inte exakt formuleringen men det var något liknande). De ägnar sedan halva podden åt att bli försvara sig och bli upprörda över alla ”sinnessjuka” människor som skrivit. Visst att folk var lite väl elaka med vissa, men de hade ju ändå på ett sätt bett om det ?

        Annars tycker jag att de är riktigt roliga och kommer på mig själv med att skratta högt flera gånger när jag lyssnar!

      Gillar Johanna supermycket och jag försökte ta mig igenom första avsnittet men misslyckades.

    Okej. Har lite tankar här nu jag måste ventilera.
    1. HUR har folk råd att leva så gott i Stockholm? Tex. bo i stor lägenhet i innerstan, massa märkeskläder, äta på restaurang minst 1-2 ggr i veckan, gå ut och spendera pengar på krogen, träna med PT etc etc. Alla kan väl inte ha över 40k i lön varje månad?

    2. Är det någon som har häst i Stockholm? Hur går det ihop för er? Vill veta allt.

      I Stockholm bor alla brats som antingen får pengar från mamsen eller pappsen eller har kontakter.

      Ärvda pengar och sambos är min gissning, plus överbelånade.

      De har inte råd, de har bara jävligt dålig koll på sin ekonomi samt gör allt för att ha Insta vänligt liv

      Finns ju många jobb som betalar riktigt bra? Sen om man är två i hushållet också.
      Alla lever ju verkligen inte så i Stockholm heller, är ju ett fåtal statistiskt sett.

      1. Tvåsamheten! Jag bor i lgh i innerstaden (hyresrätt) som kostar 16k i hyra/månad. Har märkeskläder och köper finare mat. Sparar 10k i månaden. Vi har bra löner.

      Det finns väldigt många som har bra löner i sthlm. Skulle inte säga att 40K är en hög lön i innerstan om man är välutbildad.. Å sen har många en jäkla massa lån.

    Någon här inne som jobbar som trädgårdsmästare? Undrar över lönen.

    Ni singlar där ute som bor i Uppsala och bor i bostadsrätt. Hur mycket har ni i utgifter varje månad?

      Du får nog vara lite mer specifik än så. En etta? Femma? Centralt? Nyproducerad etc

        Spelar det någon roll? Vill bara veta hur singlar har det i storstäder. Jag lever dyrt i en storstad. Vill veta om min omgivning (singel) har det lika tufft!

          Ja det låter tufft att äga sin bostad.

    Vad känner folk som ytliga influensers att de lämnar efter sig, är stolta över, bidragit med till samhället, som typ en självutnämnd WTQ?

      Vad betyder WTQ? Har googlat som satan och hittar inget som stämmer

        White Trash Queen aka Sindy Niklasson

    Jo det kan man undra. Fast skulle nästan mer fundera över framtiden för deras stackars barn som ofrivilligt kastats in i sk1ten…

    Har jag missat något eller vart har Amir Akrouti tagit vägen? O.O

      Gymmet?

    Förhållanden är verkligen inte för alla. Vad jag önskar att en kille tittade åt mig håll. En enda gång i mitt liv.

      Jag önskar åt dig på håll!

      Det är fler än vad du tror! Du ser det bara inte. Livet går inte ut på att en kille ska tråna dig!

      Önskar samma. Eller, jag önskar att någon attraktiv gör det, för de jag ser är oftast inga jag tycker är attraktiva och därmed tar jag det inte som en komplimang eller tänker på att någon tittar på mig.

    Har haft sån skenande ångest och HÖG puls (104 som högst i vilopuls, trodde jag skulle dö där ett tag) i flera dagar nu, utan orsak tyckte jag. Kom på till sist att det förmodligen är för att det närmar sig min pappas dödsdag. Tre år har snart gått. Det är lite lustigt ändå hur kroppen minns men huvudet förtränger. Jag är a mess just nu, kastas tillbaka till den där dagen och mår skit. Såg en video på TikTok idag med en katt där ägaren textat ”I know things are hard right now but you are strong, so strong” och jag BRÖT IHOP totalt. Grät tills jag inte fick luft. Över en enda rad. Ska det vara så här varje september livet ut? Eller blir det bättre nån gång? På riktigt? Jag trodde det blev bättre och det har det väl till viss del, jag bryter inte ihop så fort jag tänker på mina föräldrar längre, men slutar det nånsin göra så HÄR jävla ont? Och om inte, hur står man ut? För jag pallar fan inte det här längre.

      Åh vad jag egentligen inte vill skriva det här, det blir bättre med tiden. Det kommer bli lättare för varje år som går. Och vet du vad? Det är helt okej att bli ledsen och sörja.

      Jag fick ett råd som faktiskt fungerade för mig. Jag fick rådet att sätta ett alarm 2 månader innan ett dödsfall jag har haft tufft med. Det har hjälpt mig att bearbeta det fram till det datumet som gör som mest ondast. Fick även rådet att jag bara ska minnas de fina av den avlidna.

      Lider med dig ❤️

    Någon som såg nya avsnittet av Wahlgrensvärld igår?
    Fattar inte varför Pernilla ville hänga på till LA, ganska pinsamt.

      Såg också avsnittet igår och ja, många gånger har jag skärmskudden framme, men detta avsnitt! Alltså neeeeej som Bianca säger. Så låg nivå!

      För att det blir bättre TV, så klart. Hela WV-teamet inklusive producenten Johan Pråmell var ju också med, så det var nog ganska planerat

      Hela klanen Wahlgren/Ingrosso känns så sjukt bortskämda. Bara gnäll hela tiden, trots allt lyxigt de får göra.

    Nån som är anställd som undersköterska? Jag tjänar 29.500 vad tjänar ni i grundlön alltså

      Oj, du har hög grundlön! Var glad och tacksam ? Grattis! Är själv usk och jobbar inom LSS och har 26800 och då har jag högst lön i arbetsgruppen. Är 35 år!

        Hade 25200 när jag jobbade i kommunen som uska och 24500 i regionen när jag slutade i januari för att plugga vidare. Är 31 år.

      24.000 jobbar på avdelning på sjukhus

      Wow det var ju skitmycket! Inte mycket mindre än en sjuksköterska.. Eller andra med högskoleutbildning, så det kan du verkligen vara nöjd med!

      wow. 29500 är ingångslönen för läkare idag.

    Min partner har boxat mig i magen eller slått till mig när han trott att jag varit på väg till att kittla honom eller att jag råkat sätta mig på någon av hans kroppsdelar eller liknande som gjort ont. Vid två tillfällen har han nypt mig i brösten så hårt att jag börjat gråta. Han är alltid direkt ångerfull och menar på att han inte menat att göra mig illa, utan att det är en reflex av antingen smärta eller ilska. Han är ingen fysisk person i övrigt, skulle aldrig göra mig illa ”för att” eller på ett medvetet sätt utan de händer bara rent reflexmässigt när han blir ”trängd” typ. Vad kan det här bottna i? Vad kan vi göra? Har blivit matad hela min uppväxt med att man inte rör en tjej, så jag kan inte bara acceptera att han gör mig illa även om det inte är med mening, vilket inte är en ursäkt, jag vet. Någon som har något bra lästips?

      Han verkar inte helt 100.
      ”Råkat” nypa dig i brösten två gånger så att du börjat gråta?!? Inte OK!

      Jag får också sådana reflexer när någon ska kittla mig, får panik.
      Men brösten? Tog han ”sikte” på dem eller höll han i brösten först? Låter märkligt tycker jag.

        Vi skoj-nyps, båda två, i brösten. Men dessa gångerna var inte på skoj. Minns inte exakt vad som hände, men en av gångerna uppfattade han något jag sa som typ kränkande och då av reflex nöp han mig. Så det handlar om att han blir trängd, fysiskt eller psykiskt och att hans sätt att ta sig ut det är fysiskt. Känns ibland som att han är som ett barn som fastnat i den fasen innan man lärt sig använda ord. Aldrig hört att han varit i någon fysisk konflikt med andra och han kommer från en stabil och vanlig familj. Så vet inte vad det bottnar i.

          Han blev trängd och automatik försvara sig. Inte ovanligt! Du behöver ha ett samtal med honom. Svårare än så är det inte!

            Fast jo, det där beteendet är fan inte vanligt och inte ok. De har ju pratat, tror knappast det ändrar sig så lätt. Han behöver gå i terapi och lära sig hantera sina känslor och ”reflexer” och du borde för din egen skull inte va tillsammans med honom under tiden. Skulle även ha svårt att va med en person som skadar mig även om han ändrade sig sen, kränkande liksom.

              Förstår hur du känner och tänker. Nu blir det såklart väldigt stort när man beskriver det såhär. Det är ett stort problem när det väl händer, men inte stort i det stora hela, om du förstår hur jag menar. Samtidigt vill jag inte att det ska fortsätta, vill inte att jag ska ”ta det” eller att det skulle komma till andra nivåer.

                Boxa nån i magen är sjukt, oavsett. ?

                  Sluta skojbråka med varandra! Helt säker på att det är roten. Håll in på att nypa och kittla varandra. Antagligen därför hans reflexer går igång.

      Lämna

      Han låter inte riktigt frisk..dumpa honom är mitt bästa råd. Du förtjänar någon bättre, det är ALDRIG okej att boxa någon i magen eller nypa tills en gråter!

    Är gräsänka i helgen, tog ett extrapass idag. Sitter nu med ett glas vin och popcorn och känner mig extra nöjd! Så skönt att få vara helt själv en helg. Är det bara jag som känner så här? Njuter deluxe ?

    Jag är singel sen 1 år tillbaka. Har tinder!

    Killar blir skrämda över min lön och jag tycker inte att den är hög. De blir skrämda över hur jag bor och vad jag kör för bil.

    Inget står på min profil. Det här är saker de frågar mig om. Är killar överlag hotade av kvinnor som klarar sig själva?

      Töntiga killar. Inte alla är så.

    Jag skriver för att lätta på mitt hjärta.
    Jag klarar inte av att prata om detta med någon
    Mitt ex pappa är min chef,
    Min chef kär i mig, alltså mitt ex pappa som har en sambo… de båda har tagit mig som en dotter då jag av olika skäl inte har kontakt med min familj. Vi har båda bekänt starka känslor för varandra, och det har gått så långt att vi båda erkänt för varandra när vi är fulla att vi tänkt på varandra vid sex.

    Vi har bara kramat varandra tidigare, kanske är det fel eller det ÄR fel givet omständigheterna, men idag har han försökt trycka in sin tunga i min munpå fyllan, jag har bestämt nekat och sagt att krama är okej men inte mer, och försökt påminna honom om konsekvenserna och det är något jag kan göra hur full jag än må vara.

    Vi avslutade leende och på god fot, men det har ju spårat ur helt.
    Jag skall givetvis avsluta denna relation snarast men jag är så att säga undergiven vilket han vet. Han bryr sig om mig, otroligt mycket det vet jag och innan allt detta startade för cirka en vecka sen så har jag inte känt dom vibbarna från honom men han vet att vi är inte tillsammans längre och hans flickvän är inte hemma.
    Han föreslog att vi skulle gå hela vägen dvs ha sex. Jag nekade och han försökte köra in sin tunga i min mun. Jag gjorde ordentligt med motstånd men vi slutade som sagt på god fot.
    Jag vet att han älskar mig djupt och Allt detta endast är när han druckit som fan, vilket känns som mitt fel.
    Jag vettefan vad jag skall hitta på, min chef och mitt ex pappa !! och hans känslor är ju delvis vbesvarade, i ett annat liv hade det sett annorlunda ut MEN det kommer aldrig bli vi, jag vill bara lätta på hjärtat för imorgon är en ny fdag, jag skall låtsas som ingenting.
    Livet, så jävla sjukt!
    Det har gått gradvis och på fyllan, vi trivs ju i varandras sällskap. jag står vid ”man kan inte rå för vad man känner, men vad man gör”
    Jag kommer ta detta till graven utom här med tanke på vad jag själv då också känner men jag löper aldrig linan ut.
    Som han tjatat och försökt ta det till nästa nivå men och han verkligen pushar gränserna det skrämmer mig, jag står på mig men märker att han hela tiden försöker ta det steget längre och inte är nöjd med att konstatera att känslorna är besvarade och vi igår väl drömma om varandra utan han förflyttar hela tiden och snackar mer offensivt om sex etc…

    Vet inte ?

      Oj så otroligt osammanhängande! Förstår att du vill få ur dig dina känslor. Samtidigt som jag tror att du behöver nyktra till. Sammanfatta situationen och se det hela från en annan synvinkel!

        Jag förstår att det blir väldigt osammanhängande, jag är ganska uppriven och vill samtidigt inte ge några som helst detaljer.

        Jag vill få det ur mig samtidigt vill jag inte heller tänka på exakt allt som sagts och gjort heller.
        Jag skrev mest för min egen skull, att få det ur mig. Det känns bara så jävla skevt och jag är så rädd att detta ska komma ut.

        Önskar man kunde backa tiden men det är ju inget alternativ.

      vad menar du med ex pappa, menar du som extra pappa?

        Jag menar att han är min expojkväns pappa…

        Hennes föredetta pojkväns pappa. Alltså, hennes tidigare ”svärfar” om man vill.

        Expojkväns pappa

      Du säger att det bara pågått en vecka och enbart med alkohol inblandat? Tror kanske du läser in hans känslor för mycket? Låter mest som fyllesnack. I vilket fall så borde ni kanske inte umgås privat och med alkohol inblandat framöver om du vill fortsätta ha respekt mot ditt ex och framför allt pappans partner.

        Det är ju något som växt fram, vi arbetar ihop och har umgås mycket privat, han har varit som en pappa för mig men när vi blandade in stora mängder alkohol i detta så spårade det ur ganska fort.

        Vi känner ju för varandra men det hAde inte kommit fram om det inte var fylla inblandad. Men att han försöker hålla fast mig och tvinga in sin tunga i min mun och jag måste göra ordentligt med motstånd

        Ja jag mår skit och är inte stolt över vad som har hänt men och vill avsluta allting men det är fortfarande min chef jag ska träffa dagligen.

        Uppenbarligen har jag issues, annars hade jag inte hamnat i detta öht, jag vill lösa dom på lång sikt men just nu vill jag försöka vara lite diplomatisk.

          Det du beskriver är ett övergrepp.

            Jag är medveten om att det kan tolkas så och jag känner ändå att jag kan hantera det. han vet att jag inte kommer öppna min käft om detta annars skulle han naturligtvis inte göra så. Han kan hitta på en egen version av vad som hänt, han har ju fått mig att öppna upp mig också och bekänna tankar jag haft om honom.

            Fördelen med att jag har svårt att släppa in folk och inte bli förvånad när folk gör dessa saker heller, jag har har inga attachments till folk, nu valde jag att släppa in någon i mitt hjärta och nu står jag med allt det här.

              Låter som en störd människa, akta dig.

                Det kan inte ”tillas så”. Att tvinga sig på nån så man måste kämpa sig fri är inte ok eller lagligt.

                  Tolkas

                    Nej jag håller med dig, det tolkas så i lagens mening, vad ska jag göra av den informationen?
                    Jag vill ju inte att detta ska komma fram och att andra människor blir sårade.

                    Riktigt dumt av mig att försätta mig i denna situationen med hänsyn till andra inblandade så jävla dumt alltså.

                      Bara så du vet det själv, att han gjorde fel.
                      Skuta klanka ner på dig själv. Ingen får göra så mot dig, oavsett vad som hänt innan, det är inte ditt fel.

      1. Du säger att han håller på att pusha gränserna hela tiden och att det skrämmer dig. Sluta träffa honom om du verkligen inte måste. Det kan sluta illa om han fortsätter strunta i dina gränser.
      2. Någon som älskar dig djupt håller inte på så som han gör, även om alkohol är inblandat.
      3. BYT JOBB!

        Du har helt rätt… Jag tycker det har spårat ur ordentligt på kort tid. Nej han är inte som alla andra.
        Byta jobb är absolut något jag kommer göra och sen låta vår tidigare fina ”far/dotter-relation” rinna ut i sanden av sig själv. Så jävla fel av mig också att sitta och dricka med honom men jag har ändå försökt sätta en gräns, att det är fint att vi känner så men i detta liv ska vi inte göra något mer av det. Nu vill han bara ha mer och mer känner jag och jag kan inte göra det mot hans son eller hans flickvän.
        Jag förstår inte att han är beredd att göra det mot dom heller.

        Tidigare har det varit en mental connection men Det har definitivt skenat iväg i en jävla hastighet. Och du har rätt, en person som säger sig älska en annan, gör inte så här.

          Det var inte fel av dig att dricka med honom. Det ska man kunna göra, särskilt med någon man tror sig ha en far-dotterrelation med. Han har gjort fel här, vilket äckel. Klandra inte dig själv.

            Jag vet, men nu har det ändå passerat gränsen där jag umgåtts med honom det med vetskapen om att han inte ser mig med de ögonen längre, jag har också talat om att det varit besvarat, hade vi levt i en annat liv så hade vi kanske kunnat ha en relation, sen har det spårat vidare till att han gör mer avancerade närmanden och pratar väldigt mycket intimt och sex. Och inte respekterar gränsen för mig utan vill ha mer av mig.

            Jag hoppas att alla känslor lägger sig och vi kan återgå till det normala, och sedermera kan jag dra mig ur,kommer verkligen passa mig för honom men jag känner skuld i att jag dansade med i denna tangon och inte lät det stanna vid en enda kram och behöll mina känslor för mig själv.

              Ändå inte ditt fel att han beter sig så.

      Läste din story i ett tidigare ÖS- och det var även jag som kommenterade då. Känns som att saker har eskalerat väldigt mycket på bara en vecka. Senast hade du suttit i hans knä och kramats.

      Vid vilka tillfällen har ni varit fulla tillsammans? AWs? Firmafest?

      Försök att bara undvika honom. Det verkar som att han kan göra allt för att få som han vill, ev göra övergrepp mot dig. Får väldigt dåliga vibbar av honom utifrån allt jag läst från dig.

      Önskar dig all lycka till att ta dig ur det här, du är stark❤️

        Ja det är jag igen… tack för att du är kvar och ser mig ❤️
        jag mår 10 resor värre nu och förstår ju att han antagligen inte ”älskar mig” på ett sånt sätt utan snarare ser det som att han äger mig, jag berättade kanske tidigare att jag inte har kontakt med min egen familj och han är nog en person som kan lukta sig till sårbarhet. Det är dock tydligt att han bryr sig om mig och bryr sig om mig, bara inte på ett sunt och normalt sätt. Han har gjort väldigt mycket fint för mig men jag ångrar så att jag öppnat upp mig så mycket och blottat mig och mina känslor och tankar.
        Jag tror inte det var en slump att detta kom när vi gjort slut, att han skulle ”stötta mig” och finnas där, känns mer utstuderat tyvärr.
        Vi får se vad som händer men med en sån här människa som är så gränslös så är jag lite orolig för vad ett avvisade skulle göra i hans huvud.

        Ni känner ju inte honom men ni som får en dålig magkänsla kring honom har rätt, jag borde veta bättre också. Mitt ex gjorde saker mot mig som var riktigt fittigt, kanske tänkte han att jag skulle vara med honom för att hämnas? Jag vet inte känns som han gått och tänkt detta länge och väntat på ett tillfälle? Första dagen kändes det fint och lite sorgligt nu känns det iskallt och utstuderat.

        Förlåt att jag skriver rörigt och osammanhängande allt är bara en jävla röra i huvudet.

        Han vet att jag mått fruktansvärt dåligt och har haft väldigt tufft en tid osv, vi har pratat såååå mycket på djupet under lång tid och jag har känt att jag kunnat göra det också, jag har talat om att jag stannande med hans son längre än vad jag borde för att jag egentligen var rädd att förlora relationen till honom också. Han utnyttjar min undergivna ställning och jag är medveten om det nu.
        Han har väl groomat mig ett bra tag och väntat på en chans, det är så jag känner nu iaf. Även om jag själv också dansat med i den dansen.
        Jag tror fortfarande han har starka känslor för mig men inte på ett normalt sätt och han har nog varit mer utstuderad än jag tidigare trott, med facit i hand.
        Jag ska bara försöka lirka mig ut denna fucked up situationen på ett snyggt sätt.
        Jag vet att jag klarar mig och han är dum om han tror att jag går med på vad som helst för att ”inte förlora honom” han är ju ändå inte den jag trodde han var -.-

        Stort tack för all support! Det är lätt att bli blind när man är isolerad och inte pratar med någon om det. Trots att det inte är så mycket information ni har att gå på så bekräftar ni den oron och obehagskänslan jag har över det här… tack Alva för att du såg mig och kände igen mig från förra veckan.

        ❤️

        Jag kan ju se det ur ett annat perspektiv nu, att han hela tiden bit för bit tagit det ett litet steg längre och fått mig att känna mig trygg med honom, sen bit för bit försökt normalisera det. För jag ser faktiskt ingen ärlig ånger eller ångest hos honom över det som har hänt. Han vill bara ha mer.

        Jag hoppas detta stannar vid detta och att vi inte pratar om det mer sen.

        Såklart jag blir ledsen och besviken över att jag inte kunde lita på den personen jag valde att släppa in och såg som en familjemedlem men jag vet också att jag är stark nog att klara mig utan honom, jag vill bara inte andra ska bli sårade.

        Jag borde vetat bättre men samtidigt vet jag om att han passade på vid ett svagt tillfälle och gav mig en slags bekräftelse jag tror jag behövde. Jag är ju dum i huvudet, att jag inte kunde sätta ner foten och säga nej utan lät det bli fler kvällar. Men i efterhand kan jag se att han nog varit mycket medveten om hur han gått tillväga också och inte särskilt spontan.

        Ska försöka släppa detta nu, det finns trots allt ingenting han kan göra för att sabba mitt liv heller egentligen, så sorgligt har mitt liv varit och det vet han också om.

        Sov gott och tack för allt än en gång!

          Du verkar vara en så klok och fin tjej <3
          Hoppas du kan få hjälp med dina problem av någon professionell. Jag har inte heller kontakt med mina föräldrar av olika anledningar så jag förstår hur du känner. Kram till dig!!

            Jag ska försöka ta tag i det, jag har aldrig haft en sund relation med pojkvänner så jag har med tiden förstått att jag måste försöka ändra på något i min egen utstrålning och främst stå emot dom varningssignaler som får mig att må så bra i stunden, jag tror att det i grunden handlar om bekräftelse och att bli sedd, men det är enkelt att fejka och märks efterhand. Detta är dock en relation som byggts över lång tid så jag blev rätt tagen av hur det nu blev, men är väl lätt att jag själv passerar gränser bara för man så göra vill bli älskad.? Jag vet inte, jag tycker inte att jag är heeelt oskyldig i detta men det var verkligen inte såhär jag ville ha det…

            Vill bara att du ska veta att ditt stöd hjälpt mig mycket och det känns skönt att veta att en det finns vettiga människor där ute också.

            Önskar dig all lycka! ?

      Med tanke på det du skriver om hur han pushar gränserna, försöker detta med dig trots att du haft en relation med hans son och de ”tagit dig som en dotter”, vet om din undergivenhet.. Sorry men han älskar inte dig, han respekterar inte dig. Han försöker utnyttja dig och er relation. Annars skulle han backa, sett det många gånger.

        Du har helt rätt.
        Jag känner dock att jag gått över mina egna gränser för vad jag kan stå för vilket smärtar mig mest.
        Jag tror han är klok nog att inse vilket svin han skulle se ut som utåt sätt också, han kan komma med en egen version också såklart men jag släpper det nu, kommer min sida ut så känner jag att han har mer att förlora även om han är oberäknelig och lynnig. Så otroligt korkat och dumt av mig att låta det gå såhär långt. Hoppas jag lärt mig en ordentlig läxa av detta och att ingen annan blir sårad pga det som nu har hänt.

        Tack för allt engagemang, känner mig inte lika ensam i detta ❤️

          Jag vet inte om du kommer läsa det här men snälla snälla var inte ensam med honom mer! Akta dig så du inte är ensam i ett rum med honom oavsett om det är på jobbet eller någon annanstans. Undvik honom. Gå till jobbet om du måste och sök andra jobb nu!!
          Drick inte och sök psykolog hjälp så du kan bearbeta detta och din barndom så du inte hamnar i den här situationen igen och då menar jag inte bara pappan men ditt ex och er destruktiva relation!
          Och detta kanske låter hårt men den mannen var aldrig ”som en pappa” för dig oavsett hur mycket han hjälpt dig med saker. Oftast så tror personer som varit med om hemska barndomar att en vuxen som är snäll och hjälpsam är god och som en extra förälder när de egentligen utnyttjat en…
          Män knyter sällan sådana band till vuxna kvinnor om de inte varit där sen barndomen och tom då så är det svårt för dem att få sådana föräldrar känslor till ett barn som inte är av kött och blod. Styvpappa är trots allt högst på listan av sexualbrott mot sina styvdöttrar.
          Var försiktig nu och ta hand om dig! ?

            Nej jag förstår vad du säger och det stämmer säkert, jag missbedömde relationen och gick det gå över styr när vi båda varit väldigt fulla… jag inser att den relationen jag trodde vi hade inte var så okomplicerad som jag kanske trodde. Jag vill mest försöka hitta en lösning att ta mig ur den här kladda skiten jag själv satt mig i utan att någon annan kommer till skada… tack för att ni lyssnar och bryr er! ?

      Blanda inte in dig i ett otrohetsdrama (han blir den otrogna men du blir inblandad) . Det är inte värt det. Hur kommer du hantera sveket mot sambon, som tog till dig som en dotter? Tycker du det skulle vara schysst att svika henne så? Är du samvetslös så skiter du ju i henne, men kommer kanske inte kännas så bra i längden. Känns det som en trygg plats att vara på, med hat från förmodligen både sambon o din expojkvän? Allt kan kännas superbra i fantasin, men i verkligheten? Nej, det är en helt annan sak.

        Nej det är ju lite det jag Försökt sätta ord på att jag kan tycka det är okej i fantasin, det är ingenting jag vill göra verklighet av, jag känner redan att det passerat gränser jag inte är bekväm med.
        Jag tycker att jag själv varit delaktig i att det blivit så illa som det nu redan blivit och att det känns väldigt fel, jag kan inte ändra på det som hänt men jag vill få ur mig det jag går och bär på och samtidigt hitta en lösning framåt.
        Jag hålller helt med dig, jag vill inte gå längre men jag är tyvärr redan ”inblandad”

    Måste sex höra till vuxenlivet? Sååå ofantligt ointressant. Fejkar mig igenom eländet varje gång och räknar sekunderna till man slipper därifrån. Känner mig så trist (och ensam!) som tycker så men går liksom inte att ändra..

      Du kanske är assexuell? Finns ju folk som lever utan delen i sina liv, man måste bara hitta likasinnade.

        Ja tror du har rätt!

      Varför gör du det om du inte vill? Jag är vuxen oskuld, och vet inte om jag någonsin kommer vilja ligga. Jag skulle aldrig ligga mot min vilja, det är ett som är säkert.

        Tja, är i förhållande med sambo som jag älskar och det är ju sånt man ’ska’ göra. (Obs handlar ju inte om någon tvångssituation mer att en annan ’ställer upp’ och låtsas ha det bra)

      Kan hålla med… Så ointressant när man liksom lekt av sig runt ålder 20-25. Känner att jag är färdig med hela sexgrejen, det blir inte så roligare än såhär typ? :/ Och då får jag ändå orgasm typ 98% av gångerna vi ligger. Men hade ändå mycket hellre suttit och snackat, bara kramats, blivit kliad på ryggen. Känner mig tråkigast i världen.

        Eller så är han tråkig som inte tillgodoser till behov av att kramas och umgås utan att det måste leda till sex? jag ifrågasätter varför sex ska ses som så mycket viktigare än kärlek och ömhet…

        Så enligt mig är din han minst lika tråkig, om han inte möter ditt behov av intimitet som inte innebär sex. Eller hur?

    Kan du luska lite om systrarna Graafs företag.
    Magdalena klagade på instastory här om dagen på sin redovisningsbyrå som inte gjort sitt jobb.
    Men ingen av systrarnas företag har 2019 siffror med på tex ratsit. Och båda företagen har en anmärkning.

    Hur gör man slut med någon som man fortfarande älskar?

      Man gör det bara oavsett hur ont det kommer göra. Bättre att göra det snart än att låta det gå massa tid.. väldigt elakt att slösa någon annans tid.

    Saknar er! Skriver inte numera här inne, men ni som svarade var så fina❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.