Therese Lindgren dekorerar hustomten

Alltså sin ”hustomt”.
Inte en ”hustomte” – även om det skulle funka med tanke på det här inläggets innehåll.
😉

Man får ju bara hoppas att det inte är någon som söker sin tillflyktsort till Therese Lindgrens lantställe om Stockholmsområdet skulle drabbas av en zombieapockalyps, armageddon eller liknande.
Där finns nämligen föga hjälp att få med tanke på att både vattenpump och brunn inte är någonting annat än replikas, vars enda syfte är som dekoration.
Fatta besvikelsen om man flytt från zombies i flera dagar utan varken mat eller vatten och så står man och ödslar sina sista krafter på en vattenpump eller brunn som är lika torr som vissas humor. 😉
Aja, man får väl helt enkelt slänga sig i sjön istället och hoppas på att det inte kommer någon undervattenszombie och biten en i hälsenan.

Jag kan tycka att det blir lite fånigt när man dekorerar med bruksföremål, eller saker som bara är fejk liksom.
Ska man ha det så kan man lika gärna ha tegeltapet i hela stugan också – för att riktigt toppa av illusionen av att inget är vad det verkar. Och samtidigt få lite pizzeriakänsla. 🙂

Istället har jag några förslag på vad som hade sett RIKTIGT bra ut på brunnslocken, där ute hos Therese i vildmarken.
De hade smält rakt in, visst visst?

Jag har förresten, en sedan länge, utvecklad allergi mot just fejktegel, tegeltapeter och väggord. 
Jag KAN inte vara ensam?

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad fint hon bor, älskar alla fönstren.

    Men pumpen fungerar väl? Hon sa i alla fall i någon vlogg att hon skulle sätta dit en fungerande pump …

      Den kan väl inte funka om hon bara har ställt den på ett brunnslock?

        Hon kanske skall fixa den sen?

        Men man brukar ju ställa handpumpen på brunnslock, och sen går röret ner i brunnen under?

      Jag fattade också som att pumpen fungerade, och det andra brunnsgrejen i trä bara skulle vara för att täcka ett brunnslock ?

    Virkade klyschiga väggord ja.. Man behöver inte ens läsa dom för att veta vad de säger.

      Virkade?

        Hennes ”inredningsstil” i trädgården och på altanen är inte min smak, men dom själva verkar nöjda och det är ju bra. Tror inte att Therese skulle gilla min trädgård heller så. Smaken är som baken! Det tråkiga är ju dock att se hur mycket pengar och material dom använder för att fixa trädgården när man vet (misstänker) att hon kommer tröttna och göra om precis allting inom ett år. Är ett sådant slöseri ?

          Det skulle ju uppenbarligen inte vara ett svar. #blirgalen

          Tycker hennes altanmöbler såg fruktansvärt obekväma ut. Typ lounge-delen verkade väldigt smal och inte så lounge-vänlig. Men detta är ju en högst personlig åsikt, såklart.

        Hon har ju också satt ett ljus där det ska komma vatten (vilket jag iof tyckte var fint). Ganska konstig grej att göra om det var en fungerande pump.

          Tror ljuset står på trappen och inte hänger på brunnen ☺️

          Den kan man ju haka av om man ska pumpa vatten … Jag tror inte att den är fastgjuten, direkt.

          Hon sa att hon skulle byta ut ljuslyktan mot en pump.

            Men vad i helvete, MOT EN HINK.

        Jo vad skulle min gamla syslöjdslärare från grundskolan nu säga..

          Vänta, hon skulle – sy in mig!

      Är ju korstygn…….

        Thank you very much

    Zombies? Din associationsförmåga har inga gränser alls eller? Kanske ska dra ner på antalet inlägg om dom inte blir roligare än såhär? Den senaste tiden har något verkligen hänt här på den här bloggen – det är som om du har tröttnat?

      Det kanske är du som har tröttnat. Nivån har alltid varit såhär

      Håller med. Färre inlägg och sämre innehåll.

      Om senaste tiden är typ 2 år…

      Det fanns ju många små (roliga!) skämt i inlägget. Önskar jag var lika flink som Camilla med att mala puns 🙂

        Nej, det var inte roligt.

      Jag tycker detta inlägg var roligt!

      När Camilla skriver inlägg:
      Har en lång tankevurpa och skriver ner sluttampen.

      Läsarna:
      …?

        Men verkligen…

    Kan vi snacka om hur Joanna Swica uppmuntrar följare att resa och anordnar en resa till Italian (med främlingar) mitt i en pandemi??

      Men egentligen, vad spelar det för roll? Ansvaret ligger på varje enskild individ i slutändan ändå. Titta bara på den familjen som grät ut i nån av blaskorna häromdagen, hur de blev i karantän på sin semester. Som om de skulle få medömkan och medhåll…?
      Låt konsekvenserna ramla över dem, vissa förstår ändå inte innan.

        Det ligger inte bara på individen, främst på staten som inte förbjudit resande. Man ser att sjuktalen i Sverige sjunker medan andra länder går upp markant. Vi borde stänga gränserna nu.

          Men eftersom inte staten tar sitt ansvar i varken den här eller i någon annan fråga så får varje individ använda sig utav sitt sunda förnuft. De som inte klarar av det får väl ta smällen då. Jag har själv levt utifrån eget huvud för att slippa bli smittad (vilket fungerat) medan tex influenser lever på som vanligt och blir smittade. Det drabbar sig själva…jag tycker inte synd om dem – tvärtom.
          Låt dem resa på och försöka få sin sympati på deras bloggar…vem bryr sig?

          Ett tips till oss som bryr oss om smittan är att hålla ett ordentligt avstånd till offentliga personer, undvika restauranger och flashiga butiker där dessa befinner sig, så kommer vi klara oss bra.

      Absolut! Vad vill du snacka om
      Vad ser du för lösning? Vad tänker du göra åt saken? Vad vill du att vi andra ska göra?

        Att det är oetiskt som ”influenser” att pusha folk till att resa. Att man som ”influenser” kanske inte ska resa så mycket?

          ???

          Jag förstod att du tycker så men vad ser du för lösning? Vad tänker du göra åt saken? Vad vill du att vi andra ska göra?

            Att följare visar att de tycker influenserna gör fel. Hur fan kan hon och vissa av er tycka att det är okej att resa runt i en pandemi när vissa inte ens får gå till jobbet?

              Hur ska följarna göra det menar du? Vad ska vi göra för att de ska sluta resa?

                Kommentera? Boycotta? Avfölja?

              åker till spanien nästa vecka

                Välkommen till Spanien! Här är det 32 grader varmt och strålande sol☺️

      Nej. Det kan vi inte. OK?

        Du låter precis som Swica

    Min mans syster har Carpe Diem-liknande fraser i alla rum. Och en fondvägg med stentapet.

    Inredningen passar hennes personlighet, om man säger så?

      Å herrejistanes.

    Oj vad rolig du är ?

      Det är väl för sjutton bara att sluta läsa om du finner bloggen så oerhört icke-underhållande 🙂

        Ja, eller ber ägaren till bloggen skärpa till sig?

          Och hoppas på att hon gör det?

          Har hon något slags ansvar att roa dig?

          Humor är högst subjektivt, min vän.

          Nä. Passar det dig inte, dra.

    Boken fyller 50 år idag. Ett grattis inlägg kanske skulle vara trevlig. Hon är ju en av dom mest omskrivna här.

      Nja. Tycker bara det är löjligt när hon skriver snälla inlägg till/om folk hon brukar håna. Men tanke på vad hon själv skriver och låter stå kvar i kommentarer om Anna så borde hon låta bli att gratta henne.

      Skulle det skrivas något här så skulle Boken hitta fel och få ytterligare ett utbrott.

    Hur dekorerar man bäst hustomten? Han kanske kan få några pärlor i skägget och en ny fräsch tomteluva?

      Tänkte också på Tomten. ?

    Förlåt men Michaela Fornis nya bok?
    Hon får ett barn och är plötsligt expert och är entitled att skriva en bok om ämnet. Med helt ärligt ingenting nytt som inte redan getts ut, skrivits om, diskuterats i diverse mamma forum, vloggar men hon tycker hon är nytänkande? Blir trött och lite provocerad av allt som dessa influencers tillåts göra: leka författare, designers osv. Ex Margaux skriver barnböcker nu. Nä suck.

      Håller med! Framförallt när det mesta man vill hitta finns på nätet redan… Ärliga, glada, deppiga osvosv historier. Och hur många böcker som helst i ämnet. Det hade varit mer inspirerande om det var en NYTÄNKANDE bok från någon som inte är influencer och precis fått sitt första barn.

      Och Paula som nu efter ännu en träningsbok tänker att JAAA, en kokbok till är precis vad som behövs. Från någon som inte ens skapar egna recept. Det blir lite av ett hån mot riktiga författare/bagare osv. Margauxs barbok som ska skänka pengar känns dock utifrån den idén lite bättre. MEN KAN ”KÄNDISAR” SLUTA LEKA FÖRFATTARE?? Puh.

      Låt gå om de hade kommit på något nytänkande, eller GUD FÖRBJUDE, något kreativt? Men näe. Ctrl + C på exakt allt som redan finns, och gör det till sitt ”eget”. Jag har svårt att se att t.ex Margaux gör något annat än att rusa in på ett möte, där en barnbok ligger på ett bord (i princip redan färdig), bläddrar igenom och godkänner, sen drar vidare med vloggkameran i högsta hugg. Samma sak gäller väl dessa miljarder mobilskal. Titta i en katalog, peka, kinafabriken producerar och voila! Plötsligt har man ”designat” sina egna mobilskal.

      Så tomt och talanglöst.

    Jag har inget emot Therese egentligen och nu kommer folk kalla mig typ skogstokig (pun intended) men jag blir så less på att hon hugger ner så många träd på sitt lilla kalhygge till tomt. Fanns det verkligen ingen annanstans att ha eldstaden på? Eller var de verkligen tvungna att hugga ner granen för att få lite mer solljus på altanen, som de nyligen byggt? Kalla mig konstig men jag tycker att om man köper en tomt i skogen så kan man väl anpassa sig efter naturen som varit där betydligt längre än en själv, snarare än att hugga ner två av de typ tio träd de har på sin tomt för att hon prompt måste ha en eldstad precis exakt där.

    Vet att det är hennes egen tomt som hon äger och för göra vad hon vill med men jag tycker det är lite trist bara. Den är redan så kal. Blir fan ledsen för trädens skull.

      Jag håller med, mångfalden vad gäller äldre och större träd är mindre än någonsin och alla jävlar vill fälla träd verkar det som. Respektlöst och tomt.
      Fan bo i stan om du ändå inte tål naturen inpå

        Jag bor i stan, med ett minigrönt område som skiljer lägenheterna från husen. Min nya hyresvärd högg ner fullt friska träd! Hade de kunnat kapa den stora, fina eken hade de garanterat gjort det. VARFÖR GÖR MAN SÅ?! De kan inte ens använda den marken till någonting eftersom det är en BACKE.

          Exakt! Varför?? Varför vill man ha mera platt gräsmatta? För mig personligen är det helt obegripligt.

            Trädets rötter är 3 gånger större än kronan och kan förstöra husgrunden om de står för nära. Det kan ju vara en anledning.

              Beror på vilken sorts träd!

        Gud trodde jag var ensam om att känna så. När jag var yngre flyttade vi ut utanför stan till ett lummigt område med massa träd och när vi flyttade därifrån ca 15 år senare så var det i princip ingen skog kvar. Känns liksom så konstigt att folk väljer att flytta ut i ”skogen”/naturnära område för att sen hugga allt på sin tomt och göra det till vilket villaområde som helst. Så onödigt.

        Låter som en tönt men jag tänker bara på hur träden växt så länge och varit ifred och så hugger någon ner allt för att de vill ha 2000kvm gräsmatta och en eldstad.

          Men ellerhuuur… finns ett hus i närheten av där jag bor (på landet) som är nybyggt. De har asfalterat/lagt sten över hela tomten så inte ett grässtrå sticker upp. Ser helt sjukt ut mitt i lantidyllen och jag kan inte göra annat än undra varför de inte köpte en tomt i stan om de inte gillar naturen..

      Haha, detta känns som ett sjukt oviktigt ämne, men ändå: håller med dig helt och hållet. Älskar gårdar där naturen får vara delaktig. Stora stenar får ligga, den gamla lönnen får stå där och knöla sina rötter och man får anpassa trädgården till vad som finns där från början. Det är så vackert!

        Håller helt med! Föredrar den typen av tomt framför en med bara gräsmatta, liksom. Tycker det känns mer ombonat och personligt på något sätt. Naturligt vackert.

        Min mamma köpte tomt i skogen och byggde ett hus på plintar. När hon insåg att hon inte fick så mycket sol som hon hade hoppats pga träden, då flyttade hon på huset 🙂

      Nej men snälla nån! För det första ligger verkligen inte huset ”i skogen” och för det andra så har de ju många många träd på tomten så att ta ner några är verkligen ingen fara. Inte direkt som hon har skövlat en hel skog. Tycker förövrigt att det är jätteroligt att se de fixa så fint ute på tomten.

        Nej i hennes story igår såg man världens bilväg precis bakom henne, jag trodde också huset var mer inne i skogen men de ligger precis vid en trafikerad väg, en lastbil körde förbi när hon filma.

          Filmade.

            Vad duktig du är.

              Ja jag kan mitt modersmål iallafall…

        Desto mer anledning att låta den natur som är där vara kvar, tycker jag. Men som jag skrev är det ju klart att Therese får göra som hon vill på den tomt hon äger, det är bara så jag känner.

          Det finns en många bra anledningar till att ta bort barrträden närmast huset. Gamla granar har en jäkla vindfång, och du vill inte att en rasar på ditt hus i en storm. Bor man dessutom i skogen så vill man inte att ens hus ska brinna ner om en skogsbrand skulle uppstå. Då gör man en brandgata och tar bort just barrträden närmast huset för dom brinner lättast. Man vill kanske inte heller bo i konstant skugga, blir lätt mörkt i huset då. Sen är det jättebra om folk producerar mer eget el och skaffar solpaneler, kanske solfångare för varmvatten, och då kan inte det finnas en massa träd som skuggar. På en skogstomt är det också en massa mossa och blåbärsris och myror och barr, vilka man förmodligen inte vill ha inne i huset. En gräsmatta runt huset håller det mer städat inne. Och allra sist så är det för jäkla skönt att kunna gå barfota på sin tomt på sommaren.

      Träd växer upp igen på några år. Jag har alltid levt nära naturen och jag har inget problem med att kapa lite granar mitt i skogen. Men gillar att du känner med dem (ingen sarkasm).

        På några år…

    Konstigt att du inte skrivit om Lundell/Bianca-debaclet. Det kommer väl kanske men du är sen i så fall. Ibland gör du ju till o med extrainlägg om det är något.. du är så extremt snabb i vissa fall och andra långsam. Det borde vara en mer intressant nyhet än att Sara Bolay har blockat Helen haha asså.

      Vad finns det att säga om det? Jocke är sur och skapar drama av inget. Han vill inte uttala sig om saken MEN lägger ut en lång text om det.

      Inget nytt under solen.

        Det var väl snarare Aftonbladet som försökte göra drama av det?!

          Och härinne brukar inte försökas göra drama av saker? Beror på vem och vilka det gäller förstås. Men om vissa stöps, blöts och vänds minsta lilla grej till fel och görs drama av. Abladet har väl sett här och fått inspiration.

            ”Aftonbladet har väl sett här och fått inspiration” ?

        Han har väl inte lagt ut en lång text? Eller?

          Läs hans svar i Aftonbladets artikel.

            Men det är ju Aftonbladet som flummat ut. Inte Jocke själv

              De citerar honom i hans svar.

        Jaså det tycker du? Kanske handlar det om att du är lite skraj för vissa, jag menar hade det varit en viss I så hade du gjort inlägg direkt och skrivit att hon är v-iiidrig. Varför skriver du som Anonym och varför tar du bort kommentarer som försvarar I?

          Va?

    Jo Cam, du är ENSAM
    ! Läskigt va?! ?

      Nej håller med camcam. Tegelvägg hua. Däremot älskar jag vackra romantiska tapeter. Skulle aldrig välja att måla för det blir mer ombonat av en tapet.

    En annan sak med Therese som gör mig galen är att de KONSTANT gör om ALLTING hemma. Målar om. Byter möbler. Flyttar runt möbler. Bara för att göra om igen typ, utan överdrift, en månad senare. Det är ju helt sjukt beteende

      Ja, de verkar inte helt 100 tyvärr. Tänker bara på mig själv och min sambo. Vi tänkte måla om när vi flyttade in i lgh men det har inte blivit av än, sex år senare och snart flyttar vi ut. ? Vi orkade inte bry oss.

        Men det skulle vara helt 100 att inte ens palla måla om på 6 år? Herregud…

          Det var inte direkt akut… Vi sålde nu utan att fixa nåt för drygt 94 k/kvm så så sunkigt bor vi inte. Men absolut, vi ogillar verkligen att pyssla i hemmet.

        Är du och din sambo måttstock?

        Vissa är intresserad av inredning och hemmaprojekt andra är det inte.

        För mig som är intresserad av att göra om hemma låter det mer sjukt att inte bry sig om hur man bor. Men jag förstår att vi alla har olika prioriteringar.

          Behöver väl inte betyda att man inte bryr sig om sitt hem och hur det ser ut.
          Dock är jag ingen som direkt gillar saker för att det är moderna utan man köper fina saker när man hittar ngt man riktigt gillar. Och den stilen ändras väl inte så ofta?! Sen har ju alla olika intressen förstås…

            Precis. Vi är olika.

            ”Vi orkade inte bry oss”

              Ja, vi orkade inte bry oss om att väggen inte var i exakt den nyans jag hade valt om jag själv fick välja etc. Bättre för själen, miljön och plånboken ibland att låta vissa saker vara. Det var stylat när vi flyttade in och så ska jag börja fixa igen? På vilket plan är det försvarbart?

          Att vara intresserad av att göra om hemma är *inte* motsatsen till att inte bry sig om hur man bor.
          Jag bryr mig jättemycket om hur jag bor. Det är en av de viktigaste faktorerna för mig, därför har jag valt att inreda så att jag trivs i mitt hem. Då finns inte behovet av att renovera konstant, det vinner både plånboken och miljön på.
          Har jättesvårt att se hur man efter att man precis gjort om sitt hem känner behovet av att göra det igen? Kan man ens få en ”hemmakänsla” när man håller på så?

          Therese och Anders målar grått en gång, för att nästa gång måla beiget, för att sedan måla grått igen. Är man så trendkänslig så är det nåt annat som är fel tänker jag :/

            Hen säger ju själv att de inte orkade bry sig.

            För mig är det konstigare att inte orka bry sig att måla om på sex år trots att man tänkt göra det (utgår då från att man ville).

            Hemkänsla kan man ha trots att man målar om många gånger. Att måla om ett rum är inte ens ett jätteprojekt.

              Håller med dig, men anledningen till att jag reagerar i Therese fall är att det sker 4-5 gånger om året.

              Men det var nymålat när vi flyttade in. Tyckte det var onödigt att måla över och orkade inte bry mig tillräckligt.

          Bry sig och bry sig… vi bor eg i en superstylad lägenhet som inte var svårsåld. Den var rätt fräsch när vi flytta in men den var väl inte exakt som vi ville ha den och det var ok för oss.

      Jag har en kompis som gör så och hon är väldigt intresserad av inredning, det är en hobby. Magstarkt att jalla det sjukt.

      För hon inte har något att göra.

        Precis… hon går väl sällan ut så då behöver hon väl förändring i hemmet för att då ngt att göra och innehåll till sin kanal.
        Men håller med om att det är slöseri

          Vilka hobbys är inte slöseri om man frågar någon som inte delar det intresset?

    Blir också galen av att Therese och Anders gör om hemma typ varannan månad. Så fruktansvärt ohållbart på väldigt många sätt…

    Har fejktegel i halva mitt fula kök ? tyvärr är renoveringsprion på andra ställen nu, men håller helt och fullt med!!

    Johanna Toftby vill påstå art hon ’bara undrar’ varför vissa skriver en viss typ av kommentarer, när det egentligen handlar om att hon vill ta varje chans att hänga ut och trycka till den som gett henne kritik. Kommentaren i sig kanske inte va sjysst, men hennes obehagliga maktmissbruk är ännu vidrigare.

    Pernilla W och Magdalena Graaf tex har åtminstone den goda smaken att inte nämna folk vid deras riktiga namn, hur upprörda de än är. Men JT slår på stort i vanlig (o)ordning…att ngn ens kommenterar inne hos henne är helt otroligt.

    ”Du KAN tycka” Tycker du eller tycker du inte?
    Jag kan simma, men jag gör det inte just nu.

    Håller med till fullo. Det ser tyvärr förjävligt ut med fejkad pump och brunn.. Vill påstå att man har noll känsla för inredning av sommarhus om man har det. Det får mig att tänka på Astrid Lindgrens värld. Den där brunnen ser ut som nått som passar i en lekpark..

      Dock så fanns det inte så snygga brunnslocket där redan, så det var väl snyggare att dekorera det?! Och bra mycket snyggare än den där träbrunnen!

    Jag var på baluns hos några som över sin säng hade skrivit, med snirklig skrivstil; ”Always kiss your boyfriend goodnight” och det var inte ens ironiskt.. wtf?

      Finns det någon som har väggord/texter ironiskt hemma?

        Finns en fantastisk grupp på Facebook där man delar icke rumsrena broderier. Korsstygn 2.0 fantastiska alter där!

          Jo men då har man ju inte ett väggord ironiskt. Utan mer ett humoristiskt.

          Åh ska kolla in! Vill ha en liten tavla med korsstygn där det står ”This is an invitation to my gangsta nation”

            ”Consider this an invitation to my gangsta nation” menar jag 🙂

              Men fan jag med. Måste skaffa till stugan.

          Vad heter gruppen?

            Korsstygn 2.0

        Jag hoppades att så var fallet då jag såg texten på väggen..

    Dom ska ju slänga in ännu fler grejer i sin trädgård, utegym, orangeri, agilitybana till hundarna osv. Ser redan nu plottrigt ut tycker jag, fattar inte varför man måste smälla upp grejer på varje millimeter på tomten

      För att man vill utnyttja chansen att vara utomhus när man är på landet?! Annars sitter hon väl mycket inne i stan?!
      Själv skulle jag iofs vilja ha en gammal trädgård med mossiga fruktträd och blommor överallt. Smaken är som baken… förstår inte alla dessa som gör en stor gräsmatta av hela tomten plus anlägger en jättealtan.

      Minns inte om det var i vlogg eller story men hon sa iaf att hon och Anders skulle köpa hus. Hon gör ändå om en hel del i lägenheten ännu. Varför ödsla pengar på det när man ändå ska köpa hus? Hon gör som hon vill såklart, men undra får man ☺️

      Vad är meningen med att ha massa gräsmatta?

    Nä, du är inte ensam ?

    Jag fattade också som att pumpen fungerade, och det andra brunnsgrejen i trä bara skulle vara för att täcka ett brunnslock ?

    Hon täcker ju för fula saker som måste vara i trädgården för att ha ett fungerande hus. Men ja jag kan hålla med om att stilen kanske inte passar till ett modernt hus

      Om du inte har löjrom från Kalix har du ingen rätt att anse vad som passar till ett hus.

    Aah, nu ser jag! Trodde att det hängde en ljuslykta i änden på pump-kranen, tyckte det var en väldigt udda design. Men det är nog så att ljuslyktan står på trappen?

      Nej, den hänger nog i brunnen.

        Det ser ju ut så.
        Känns som ett fall för hemnetknarkarna, om det vore en annons.

      Den hänger i pumpkranen, ja. Hon sa på sin instastory att den bara är där tillfälligt. 🙂

      Ja det trodde jag också ?

    Det såg tyvärr ut som en begravningsplats. Dock har jag väggord på en bjälke mot taket som jag satte dit 2002 o jag är så stark att jag låter den vara kvar…det kan ju bli inne igen eller bara ren o skär kitch.

    Haha jag är så avis på deras stuga. Och Anders och Therese är så fina ihop <3

      Väääldigt stor altan till det lilla lilla huset. Ser oproportionerligt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.