Köp och sälj Instagramkonton i 6 enkla steg

När det uppdagades att Ines Kokic hade köpt sitt Instagramkonto med hundratusentals följare istället för att själv bygga upp en följarkrets så fick jag en fråga om hur det går till att köpa och sälja ett konto.
Jag vet inte exakt hur det gick till när Ines köpte sitt konto, men här är proceduren för ett annat konto i 6 enkla steg.
Hur busenkelt som helst och – som Ines kallade det – en win win för alla. (Alla aka hon själv)
Or is it?

 

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT, Bellsan har svarat på en kommentar avseende sin nya bok där hon skriver att hon kommer sälja ut sina föräldrar i den med en glad smily. Hoppas seriöst att folk inte nappar på betet och låter bli att köpa. Stackars föräldrar…

      Kommentarerna på det inlägget är inte i rätt ordning. Hennes ”JA :D” är skrivet 20:54 men frågan är skrivet 21 någonting.

      Man ser ju att hon har svarat innan den kommentaren kommer. Så att nä..

        Tyvärr kanske det ändå gav Bellsan en idé nu? ?

      Vad hände med mammans anmälan av bellas intervju?
      Och vad ska boken handla om? Har hon sagt det?

        Den ska väl handla om ”hur man fångar och behåller en man”?!? ?

          ?

          Om programmet fälls ska det bli intressant att se hur förläggaren till hennes biografi kommer agera. Om Bella vill skriva samma hårda saker där utan att föräldrar får bemöta, då finns ju en överhängande risk att Bella och förlag polisanmäls istället.

      Hur många och framförallt vilka kommer stt vilja köpa hennes bok?

        Typ företag som har en stackare som måste recensera den

          Recensionsexemplar brukar skickas ut gratis.

        Jag tror att det här är lite som med t.ex. fb-grupper och andra forumgrupper; de som är aktiva i gruppen är av ungefär samma åsikt, har samma syn på ämnet och alla hejar på varandra – man känner sig som en stor, stark grupp som är en majoritet. Man kanske är några tusen till och med och det känns jättestort. I politiken är det så ibland – man känner sig som en del av en verklig flodvåg … till valet. Då blir man jätteförvånad över att man inte nådde nånstans. Dvs inne i ”gruppen” känner man sig som en majoritet, men världen utanför gruppen är betydligt större och ser helt annorlunda på saker och ting.

        Jag tror det kan vara liiite så med Isabella. Här inne på BB fattar ingen hur nån kan gå på ”hennes lögner” och utspel, men utanför BB sewr många på henne med helt andra ögon. Ok att hon avslöjats i media men inte värre än många andra. No big deal, liksom. Hon är fortfarande beundrad och spännande och det lönar sig att göra samarbeten med henne. Oavsett hur det spottas och fräses här inne på Bloggbevakning.

        Detta skrivet utan att lägga personliga åsikter kring ämnet i sig.

          Stämmer dåligt.
          Hon är rejält bortgjord pga sina uppblåsta falska siffror, som publicerades i Svd.
          Bara att se antalet samarbeten och vänner hon har nuförtiden. Andra influenser bjuder varandra hit och dit på event och produkter. Bella syns aldrig till.

      Hon skrev väl att det skulle vara en biografi… Är det bara jag som upplever det lite onödighet då vi redan vet allt om henne? Eller? Det finns väl inget nytt hon kan komma med, hennes liv har alltid varit för alla att beskåda.

        Fast vi kan ju inte veta vad vi inte vet. Kanske finns det jättemycket hemlisar som vi inte har någon aning om.

          Fast hur mycket mer skulle vara intressant att veta? Och med hennes track record med lögner så finns det väl ingen som tror på att det som står i boken är sant?

            De enda som skulle göra boken intressant, är om hon var 100% ärlig och berättade hur allt egentligen förhåller sig.

        Kanske lite nya ”hittepå”..?

      Hon har ju i alla fall varit öppen och ärlig med att hon provocerar. Det verkar ju ändå som att hon ännu intresserar många, vilket för mig är det mest obegripliga kring henne.

        Hon ska skriva om allt bakom scenen. Måste vara alla älskare då? Bilder är vanligt i en biografi. Ska PS ta nya bilder? Han är numera hennes officiella fotograf på bloggen. Allt bara för att kunna dra av resorna.

      Men herregud NEJ det har hon inte alls skrivit. Hon säljer inte ut sina föräldrar mer än andra som skriver böcker eller gör intervjuer.

      OT men senaste inlägget med köpt ”recension”. Kommentarerna är så spot on! Någon frågar om NÅGON ANNAN läst boken och tycker den är bra (för Bellas åsikt är noll värd? ??) då svarar Bella att hon tycker det, och hon är ju en riktigt ”läslus”! Då svarar en annan att Bella aldrig recenserar det hon läser…

      Det är det som är spot on. Hon får betalt för att recensera en bok, men hon recenserar ju aldrig! ”Den är bra” är ingen recension. Att slå upp en sida och skriva ut EN mening från sidan för att få företaget som ”köpt recensionen” att tro att hon faktiskt läst deb; är så jävla genomskinligt. Det är så uppenbart att hon aldrig läser de böcker hon säger sig läsa. Men är så jävla fascinerad över VARFÖR hon vill få folk att tro att hon läser så mycket? Tror hon att det går hem hos styrelsegubbarna hon tror sig läsa hennes blogg? Tror hon att hon ska bli mer trodd och creddad i finansvärlden hon så gärna vill in i men aldrig lyckas med?

      Hade hon läst det hon verkligen säger sig läsa hade hon 1) kunnat stava (!!) Och 2) kunnat skriva korrekta meningar. Nu har hon en hel blogg på 10+ år som absolut bara visar motsatsen. Hon är så… speciell.

        Hon har uppenbarligen utbildningskomplex. Oavslutad gymnasieutbildning. ?

    Såg en på fb nyligen som ville sälja ett resekonto med >40k följare. Personen som la upp detta har själv ett stort instagramkonto men verkade inte se något problem alls med att slänga upp denna fråga.

    O Mona är sååååååå fantastiskt lycklig per mötet med en dam under hennes resa med SynOptik.
    Mmmmm sååååå lycklig. Men kommer inte ihåg namnet på damen ifråga.?

    Jag får sjukt många förfrågningar varje vecka från random people som vill köpa mitt konto, fast inte pga antalet följare (vilket är 91?) utan pga mitt användarnamn. Skaffade insta rätt tidigt och har bara 3 bokstäver i mitt användarnamn, tydligen därför. Who knew ?

      Kul! Vad får du för siffror? ?

      Hur mycket vill dom betala?

        De flesta mellan 1000 och 2000 dollar, men nån dåre erbjöd 10 000. Tror inte riktigt på alla erbjudanden dock ?

          Hur kan du inte sälja? Hade lätt tagit pengarna istället för nåt oviktigt nick på IG.

          Gör det inte ! Hahaha jag skulle byta namn för att spara mitt i ett annat konto. Efter massa folk som ”ville köpa”. De ställde in en bot på den och snodde namnet den sekunden jag bytte namn och skulle göra nya kontot . Insta har lagt in så man inom 14 dagar kan ta tillbaka sitt namn efter denna period. Namnet är Låst för andra i 14 dagar så man inte ska bli lurad på det ?

      Är det ABC? 😉

        Eller hej?

      Haha samma här men jag har fler bokstäver än tre i mitt namn.

    Tackar för intressant analys av köpekonto på insta. Har du någon uppfatning om kostnaden och varför någon väljer att säälja i stälolet för att bara chilla med kontot och följarna?

      Varför man säljer? Pengar antagligen..

        Av samma orsak säljs spelkonton på t ex World of Warcraft.
        På Insta jobbar man upp följare och på spelkonton jobbar man upp värdefulla egenskaper.

          Aah, influencernas värld får mig att känna mig riktigt efterbliven ibland, det är så mycket man inte förstår.

    Vilken hemsida använder man för att analysera någons instagramföljare?

      Socialblade 🙂

        Tack för svar!☺️

    Jag är inte direkt känslig i Corona-debatten men nu reagerar till och med jag.

    Paula o Hugo har varit på ett ”dunderbröllop” med dans och en massa jädra kramandes.

    Jag vet att man får lov att ha större privata fester, med fler än 100, det jag tycker är jäkligt märkligt är att hon raddar upp allt hon ska göra i veckan och det är event och en massa saker.
    Okej om man väljer att chansa och gå på ett stort jädra bröllop, men håll dig från att träffa massa andra utom din familj kommande vecka nu när Corona sprids i sthlm som en löpeld.

    Tycker bara prioriteringarna är jävligt märkliga. Hade jag haft ett event med henne inbokat i veckan hade jag bett henne komma vid ett annat tillfälle. Alla dessa inluencers som ska träffas o h sen speider sig vidare med eventuellt virus på sig.
    Så tanklöst.

      Får och får. Ja, man åker inte in i finkan.
      Har för mig att FHM uppmanar alla att anpassa även privata arrangemang (fester, bröllop, dop, begravningar) till max 50.

        Det står till och med i föreskriften att man bör undvika bröllop…

          Så vad vill du att vi ska göra? Åka land och rike runt och fysiskt hindra bröllop likt Paulas från att genomföras?

            Spelar du eller är du genuint korkad?

              Inget av det. Det var en fråga. Det är inte olagligt att varken anordna eller gå på bröllop så vad ska vi göra mer än att ta eget ansvar för hur vi själva väljer att bete oss?

            Är du dum på riktigt?
            Nej det var knappast det jag menade och om du läser igen förstår du nog det.

            Det jag vill är att väljer man att gå på en sån stor tillställning så ska man kanske inte gå på en massa olika event och grejer kommande vecka med folk som man inte känner – men som också är i en bransch där de personerna också träffar en massa ”okända” personer.

            Gå gärna på bröllop och sånt men tänk till. ”Vad ska jag göra kommande vecka?”
            Specielly insthlm där det börjar spridas som fan igen.

        Du åker inte in i fängelse för ngt. Det är inga lagar som sats upp utan rekomendationer.

          Man kanske kan följa rekommendationerna för att:
          1. Stoppa/minska spridningen
          2. Ta hänsyn/ansvar

    Isabella Löwengrip uppmanar på Instagram att man ska gå till bloggen och läsa en bokrecension – som är ett betalt samarbete med bokförlaget! Författaren till boken – Thomas Erikson – blev dessutom Årets förvillare 2018 . https://www.vof.se/utmarkelser/tidigare-utmarkelser/arets-forvillare-2018/

      Ok.

      Hon fick den av sin tidigare anställda. Tjejen som är finlandssvenska för någon vecka sedan. Verkar som hon jobbar med PR för honom. Den tjejen skulle väl bo i New York och jobba för Bella där.

    Mycket intressant. Tack för bra inlägg. Kan inte du gräva mer i det här med köpta följare och hur instagram jobbar med det problemet?

    Hej! Jag har skrivit en text om att försöka göra det bästa av de tre månader som är kvar av 2020. #Fightback2020. Hoppas det kan inspirera!

    https://alifeexpedition.blogspot.com

      Det gjorde det inte

    Är inte 280 likes per bild för ett konto med 14.500 följare också väldigt lågt? Jag har cirka 1200 följare och får aldrig mindre än 100 likes på en bild, oftast runt 150 och inte sällan över 200. Hur ser det ut för er andra som har öppna Instagramkonton?

      Samma runt 1300 följare och likes är alltid mellan 100-200 per bild

        det blir mindre engagement rate ju fler följare man har, går alltså inte att jämföra med ett konto som har 1300 följare…

          Till Anonym 15:15
          Så du skulle säga att det är bra engagement med 280 likes i snitt för ett konto med 14500 följare? Frågar av genuint intresse, om du har insikt i frågan.
          Att det blir mindre engagement med fler följare förstår nog alla, men att det är normalt med procentuellt så mycket mindre engagement är i alla fall en nyhet för mig.

            förklarade för de ovan som inte verkar ha någon som helst insikt och höll på att jämföra sina 1300 följare med 14.500 följare! 280 är OK engagment rate på varje bild på det hamnar på cirka 1,5% inräknat med några kommentarer. Man brukar säga att runt 2-6% är bra sen över 6% är väldigt bra då ens följare integrearar mycket med materialet man lägger upp. Sen beror det ju även på hur många bilder osv man publicerar per dag, men det förstår ni säkert! Hänvisar er till Socialblade där ni kan kolla upp olika influencers följarantal och engagement rate osv helt transparant! 🙂

              Hoppas du inte är lika dryg när du förklarar saker på ditt jobb eller för dina vänner.

                Haha hur var det drygt? Förklarade vad jag visste, jag är inte heller någon expert därför hänvisa jag till en sida ni kan kolla in själva! Snarare tvärtom du inte bir lika förolämpad nästa gång du får något förklarat för dig i så fall! 🙂

    Ett av mina favoritkonton såldes! Gangstasandhoes blev isyoufunny, tror hen hade närmare 4 miljoner följare då men nu har det drygt 3 miljoner. Dock var det aldrig någon hemlighet utan skrevs ut i storys. Datum och tid när bytet skulle ske. Klart folk ändå kommenterade för att dom missat det. Men tack och lov skapade gangstasandhoes ett nytt konto som nu har typ 90k följare. Hen ville bara ha cash ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.