Smygreklam och produktplacering

Minns ni det där magplasket när Nocco och Linus Carlén utsågs till ”framtidens marknadsavdelning” tidningen Resumé, baserat på 218 Instagraminlägg som alla verkar bryta mot marknadsföringslagen?
Jag vet inte vad det beror på, men den här typen av dryckesföretag och deras ”ambassadörer” verkar konsekvent ägna sig åt detta och den här gången är det Celsius och deras ”ambassadör” Maria Bouvin som får agera exempel.
Det var när jag såg att realtiyprofilen Julia Markham ska ”komma i form” med hjälp av en PT – Maria Bouvin – som jag hamnade på hennes konto.
I hennes presentation på Instagram står det att hon tillhör ”Team Celsius Sverige” men det räcker ju föga, eftersom man inte ska behöva veta detta för att förstå att varenda Celsuisburk som hon visar upp i sitt flöde, vilket är en hel del, är reklam/produktplacering.

Jag tycker att det är under all kritik att dessa företag inte informerar sina ambassadörer som vilka regler som gäller, då det här riskerar att svärta ner deras varumärke om Konsumentverket eller Reklamombudsmannen väljer att uppmärksamma det hela. 

KLICKA HÄR!

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Detta visar återigen varför flunsayrket av många inte ses som ett riktigt yrke och många ser ner på personer som tjänar sitt uppehälle som flunsor. Vill de inte ta till sig av kritiken eller kan/förstår de helt enkelt inte? Skulle vara oerhört uppfriskande att någon gång se en flunsa (eller för den delen en politiker/annan person i offentligheten) erkänna sig ha gjort fel och därefter bättra sig. Alla kan göra fel, det viktiga är att man är ödmjuk, erkänner sina misstag och lär sig av misstagen

      Gick in på denna ”Bouvin’s” IG – och upptäcker att hon är gravid – my god – inte åt att hon är gravid men att dricka sånt skit under graviditeten – not so smart!

        Hoppas hon inte dricker det utan bara fotar bilder?

          Jag hoppas också att hon inte dricker detta under graviditeten, jag blir helt skakig när jag druckit det.

            Hejhej! Ni kan vara lugna, hon dricker inte av drickan, den är bara med på bild för att hon är ambassadör. Hon skulle aldrig utsätta sig själv eller barn för något som kan vara skadligt. Tråkigt att ni utgår från att hon inte har någon koll på vad produkterna hon är ambassadör för innehåller.

            Allt gott.

              Fast vem håller en burk utan att dricka den i vanliga livet..det riktiga livet

                Jag dricker den koffeinmängd som Livsmedelsverket rekommenderar för gravida. Min dotter mår utmärkt i magen. Hade du följt mig istället för att klanka ner på mig utan att veta vem jag är så hade du vetat om att jag dricker en liten del av burken nu när jag är gravid och absolut inte mycket, men tycker om smaken och ser till att jag inte får i mig för mycket koffein, så Oroa dig inte. Puss och kram/ Maria

              Kommunikation är alltid på mottagarens villkor. Om det finns en risk för missuppfattning bör detta ses som en risk och tas om hand – av sändaren. Därför stor risk att hon uppfattas som oansvarig.

    Men suck.. vad trött man blir på alla dessa människor som ser EXAKT likadana ut. Samma frisyr, hairtalk extensions i en blond ton, samma kläder, samma poser, samma skittråkiga ansiktsuttryck. Blir de inte själva trötta? Borde man inte vilja ha sin egen stil? Vara iallafall liiiite unik?
    Sen räcker det att vara smal/ha en ”snygg” kropp och träningskläder för vara träningsinfluencer. Undrar om de ens tränar på gymmet, känns mer som om de går dit för att ta sina bilder.
    Och människor som följer detta och blir ”inspirerade”. Ja jisses!

      Hej! Tråkigt att attackera en annan persons utseende när det inte har med dig att göra alls. Individer som tillhör influenceryrket inom träningssektorn tenderar att likna varandra och det är ju inget konstigt. Den ”grupp” en person associerar sig till brukar ju oftast vara en grupp där det finns liknande värderingar och samma smak, så det har nog mest att göra med människors inbyggda sociala funktioner. Det ”unika” med oss människor är sällan unikt, vi inspireras och kopierar från andra oavsett om vi vill det eller ej.

      För övrigt är hon utbildad och certifierad personlig tränare.

    Minns när Myggan släpade med sig Lohilo på restaurang och hivade upp på bordet. Burken stod i fokus på flera bilder och såg malplacerad ut.

      Hamburger Börs.

      Haha ja det var underhållning på hög nivå. Myggis är som en parodi hela hon.

        När hon skriver om hur hon kämpar på, men inte vill ha sympati så tänker jag på att Robert Gustafsson har ett uppslag där.

        ”Nä jag är inte bitter” kan bli ”nä jag vill inte ha nån sympati”.
        – Jag flyttar varje år, har inget nervsystem, exet var otrogen för tio år sen, men nä jag vill inte ha nån sympati. Nä va fan att ha stukad fot är så jääävla kul när man är en stor profil i träningsbranschen. Men säger jag något om det? Nä jag vill inte ha nån sympati.

      Alltså Lohilo – hur KAN man kalla en variant Unicorn Dreams och så innehåller den kollagen, dvs ben, brosk, membran och vävnad från slaktade djur. Kombinationen svindlar liksom.

    Jag har så mycket fördomar om folk dricker energidrycker. Speciellt de som stolt berättar om hur många de dricker varje dag.

      Jag har samma åsikt om de som tar selfies.

        De två går ju ofta hand i hand….

          .

        Jättebra för hormonhälsan också ??

        (Är ironisk alltså)

      Jag med ? Känns som att Nocco och Celsius är statusdrycker. Jag drack mycket Redbull ett tag och alla påpekade att det var farligt och att det innehåller så sjukt mycket koffein. En Redbull innehåller ca 80mg (som en kopp kaffe) medan en Nocco/Celsius ligger på nästan 200mg!

      Förstå hur dyrt det blir! Har en bekant som nu är så beroende att hon måste dricka 2 nocco om dagen. En burk kostar ca 20kr. 2x20x365=14.600kr/år. Och hon har hållt på så i cirka 4 år. Helt sjukt!!

        Blev också beroende och drack 2 burkar om dagen i cirkus. Slutade för drygt en månad sedan bara hux flux pga fick ont runt hjärtat och abstinensen första veckan va hemsk! Huvudvärken första två veckorna va sådär lagom kul … försökte även dölja att jag drack energidryck öht ?

        Får ångest. Var också beroende under ett par år när jag jobbade som en underbetald häst, vidriga arbetstider osv. Drack inte kaffe och hade det som försvar när någon ifrågasatte mitt ”drickande”. Celcius är ju en av de dyraste också. Det är fan inte ens gott när jag tänker efter, utan mer den inbillade känslan av att ”få energi”, plus lite dubbla hjärtslag på det. Kunde vakna av panikångestattacker mitt i natten, skrek nu dör jag, till min sambo som fick ringa 112. Det är helt sjukt, och barn som är under 18 dricker den här skiten.
        Anonyma Celsiusdrickare, något att starta upp? Haha

      Åh, jag dricker några Nocco per vecka men hade gärna druckit en om dagen. Usch, vet att det inte är bra men det är min guldkant på jobbet. Dricker inte kaffe, och te på jobbet är ingen höjdare. Tänker att jag ska sluta för jag kan inte sova på nätterna sen när jag druckit det, blir en ond cirkel haha. Men det är ju såååå gott!

    Ot: Vad tror ni om Viktor Frisk och Emil’s nya youtube-kanal?

      Zzzzzzzzzzzzz…

    Samma med vitamin well hos Mimi och alla j*a taggar av svanfelds kaffe hos ovan nämnda samt systrarna Lagergren mfl.

      Skönt att man kan sluta följa dem personerna då så man slipper sitta här och vara bitter! 🙂

    Ellen lägger alltså ut när hon kissar i skogen? När man inte trodde att hon kunde fjanta sig mer..

      Haha.. hela hennes IG är ju för 12-åringar. ??‍♀️

      Ja är väl typ mest pinsamt att hon på riktigt ber någon ta bild på henne när hon kissar. Vad är det för nivå?

    Bianca låter väldigt förkyld både i marbella och nu när hon varit tillbaka i averige. Hoppas hon håller sig hemma, för allas skull.

      Hon var på någon stor fotografering/event idag.

        Hade gjort samma. Corona är så ute nu, palla.

      Låter hon inte tät ganska ofta?

    Nån som gör supermycket smygreklam är En Lång Blondin och hon är dessutom delägare i en reklambyrå, känns helt galet! Tänk att vara så oprofessionell i sitt yrke. Hon gör både smygreklam för sitt egna smyckesmärke men också för andra märken tex ett skoföretag som startades av en kvinna som bott i LA ett tag och som själv gör galet mycket smygreklam.

    Jag var sponsrad av Celsius 5 år och till mig sa dem en gång att det ska vara väldigt diskret reklam, att burken ska tex stå med i bakgrunden medan man gör annat (kanske för att på det sättet kringgå reklammarkering?? I dunno). Dessa bilder känns dock långt ifrån det dem sa till mig, inte diskret för fem öre. Sen vill dem inte betala sina influencers lön heller, men jag vet inte om det kanske ändrats nu det senaste. Kändes sjukt med tanke på hur stort företaget är att dem enbart ville skicka produkter.

    FRÅGA – on topic!
    Är det influencern eller företaget som åker dit?

    ÖS????

    Tråkigare människor än sådana här typer får man ju leta efter. Vem är hon ens?

      Med flera tusen följare så är det många som inte håller med dig i din åsikt. Istället för att skriva kommentarer med dålig attityd kan du ju ge hennes konto en chans eller alternativt bara bläddra förbi och inse att allt och alla kanske inte är för dig.

    Flickstackarn kommer få problem med ryggen om hon fortsätter svanka så där.

    Förstår att hon vill visa sina ”kurvor”
    Det hela faller ganska… Platt.

      Haha ja pinsamt när nån visar upp kurvor som inte existerar. Som kissie som tar före och efterbilder på sin röv, hon är platt på båda ???

        Hört talas om body shaming? Fruktansvärt tråkigt beteende som inte leder till något positivt alls. Ni är antagligen inte med i svängarna eftersom att ni fortsätter med sådant beteende som gjort tusentals flickor illa.
        Här har ni en färsk rapport från Plan International som ni och många fler borde läsa:
        https://plansverige.org/press/2020/10/ny-internationell-studie-mer-an-varannan-flicka-trakasseras-pa-natet/

        Glad läsning!

    Hahahah skaffa ett liv kärring istället för att skriva om saker du inte har en aning om, alternativt skaffa en utbildning så du har lite grund i det du säger iaf. Tack.

    Gå och spela piano eller något med din utbildnäng än att sitta och hacka på andra människor. Fan vad pinsam du är

    Jag tycker hon är jättefin och ser galet vältränad ut! Till reklamen tror jag hon har bäst koll själv på vad som gäller och inte.

    hahahah
    nu strålar självförtroendet på fröken svank Bouvin när hon hamnar på bloggebvakning :)))))))))

      Oj nu vågas det kommentera när man är anonym. Snälla alla som skriver att jag svankar, är platt eller ful. Varsågod, skriv till mig på Instagram med er riktiga profil så får vi gärna se hur tuffa ni är och hur erat självförtroende strålar. Bete er som vuxna. 🙂 kram Maria Bouvin

    Varför behöver inte en idrottare reklammarkera sina insagraminlägg om han eller hon bär sponsorns skor/skidor/kläder??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.