Smått och gott som hänt

Margaux Dietz flyttar bloggen från Elle till egen domän. 

Sarah Tjulander berättar om 8 saker som blivit bättre efter att hon blev mamma.
Här är tre av dem, resten får ni läsa hos Mama. (får liksom inte kopiera alltsammans. =)
Vad blev DU bättre på efter att du blev förälder?

Dani Pavlica väntar barn igen och lillasyster Vienna pussar gärna på bebismagen!
Stort grattis!

????

 

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Väldigt slipat att utnyttja sin” vänskap” av marguax. Ebba verkar inte vara den vassaste kniven i lådan.??

      Nej, men å andra sidan har hon väldigt mycket dubbelmoral, så det jämnar ut sig!

        Margaxxx!

          Älskar när Edvin och Johanna uttalar hennes namn ?

        Dubbelmoral så de skriker om det, hon om någon ska väl representera de kristna i samhället, iom hon är dess partiledare.
        Tycker hon inte beter sig speciellt bra för det uppdraget. Gillar henne inte!

      Nu har du väl ändå tänkt med fel ände av kroppen? Den här Margaux har inte ”utnyttjat” något, hon har helt enkelt bara farit i väg utan tänka sig för, som de flesta av de här influencerbrudarna, och tagit upp det här med fyllefärd i Säpo-bil. Vilket sedan lett till att hon fått så många åthutningar att hon omgående redigerat det hon haft i sina sociala medier (jag vet inte om det var en blogg….eller en podd?) och därvid framstått som precis det hon är. Dessutom har hon ju fått sparken från Elle – för du är väl inte så naiv att du inte begriper att det är vad som hänt? Hon flyttar inte till en egen domän för att hon vill det, hon har fått avsked på grått papper, hon är persona non grata just nu. Lyckas hon tuta i sina följare något annat så måtte de vara till och med dummar än jag hittills trott.

        Varför skulle hon få sparken ?

          Förstår du verkligen inte det? Det är cirka två veckor sedan den här podden (har tagit reda på vilken social kanal det var) sändes) och rimligen följer personal på Elle vad deras bloggare gör. Allt sker inte för öppen ridå direkt, självklart har man förstått vad som skulle hända när det började skrivas om poddinslaget och så har man velat göra sig av med henne.

            Köper inte det alls, inte direkt hon som har ”felat” ?

            Hon har inte alls fått sparken.
            Gud vad du hittar på

              Men snälla, tycker du inte att det är ett konstigt sammanträffande?

                Nej. Inte det minsta.

              ”Hittar på” gör jag ju inte, jag skriver ju att min uppfattning är att det hänger ihop. Men jag har lyssnat snabbt på podden och uppgiften som bland andra Göteborgsposten har om att podden skulle ha sänts för två veckor sedan är såvitt jag förstår det felaktig, den ska ha sänts i måndags, den 5 oktober. (Det är synd att de som skriver om sociala medier inte är mer noggranna.) Då blir det ju en annan sak, den här Margaux flyttade ju tydligen sin blogg den 1 oktober. Däremot skulle jag fortfarande gissa på att Elle är tacksamma för att slippa förknippas med denna Margaux.

              Ebba BT överlever nog politiskt, det behöver nog ingen oroa sig för. Kritiken mot HENNE har ju främst kommit från politiska motståndare, internt i partiet har det varit tyst.

                Men snälla kan du bara vara tyst! Och fortsätta vara det tills det dyker upp ett ämne som du kan något om. Margaux har länge planerat att flytta sin blogg och även själva flytten i sig skedde innan podd- debaclet! Jag följer inte ens Maggan men t om jag vet det. Antar att du är samma person som självsäkert sa att hon var ihop med Emil. När det var totalt uppenbart att så inte var fallet. Vilket hon också bekräftade bara någon dag senare. ??‍♀️ Sluta skriva här som att du vet sanningen när du är totalt clueless!

                Så, internt inom Elle har vi/du ingen insyn, för att, som du skriver, ”Allt sker inte för öppen ridå direkt”. Men sen verkar du tvärsäker på att det internt inom kd varit helt tyst?

        Vilken härlig hobbyanalys…

      Margaux verkar inte ha alla hästar hemma, varför berätta i sin Pod att hon fick lift med Ebbas SÄPO-killar.

    Är det bara jag som tkr de e lite störigt att tex kenza m.fl kallar sig själva och andra för babymamas eller mamas lr liknande. Som att de ej är något annat än bara mammor längre? ?

      De presenterar väl sig knappast så i sammanhang som inte rör barnen?

        Finns ju alldeles för många mammisar som pratar om sig själva i tredje person som just mammor. ”Nu ska den här mamman ut på stan”, ”trött mamma här hemma idag ska ni tro!” ??

          Eller ja, ”mama” då. Fortfarande samma princip.

      Hatar uttrycket. Ingen skulle ju gå runt och kalla sina kompisar m barn för ”mamma”, men ”mama” är tydligen så ????

      Sorgligt nog tappar kvinnor ofta sig själv då det får barn och då även glöms mannen bort därför folk skiljer sig!

        Min man uppskattar att jag tar jobbet som mamma på allvar. Det är min titel nu. Han tycker han träffade jackpot. Bara den uppskattningen han visar över mig som mamma till hans barn, får mig att älska honom lite extra.

          Din titel hit och din titel dit.

          Vad är hans titel?

            Vadan den föraktfulla tonen?

              Undrade bara.

                Jo man blir verkligen sugen på att svara sådana kommentarer..

                  Nej du måste inte svara om du inte vill. Jag tänker inte tjata.

                    Så bitter.

                      Bitter på vad…?

            Jag kallade det min titel som ett testament till rollens värde för mig. Ämnet jag svarade på är varför kvinnor går så upp i den rollen och antar den benämningen i en vidare omfattning. Jag ville också ge ett exempel på en man som inte ser barnet som en rival av uppmärksamhet, men som en förlängning av han själv. Mvh/ 19.28

          Men grattis, kul för dig! Ska du verkligen sitta här och tramsa, har inte du ett kök att sköta?

            ???

            Du är kvinna va? Kul att slaska lite mot en annan kvinnas livsval?

          Ja mkt svårt att fortsätta vara vän med de som får barn för hela identiteten övergår till att bli enbart MAMMA. Så tråkigt.

            Håller med. Att mina kompisar fått barn är en stor sorg i mitt liv.

          ?

          Din titel? Tja, men du är ändå den person du var innan du blev mamma? Jag är inte bara mamma, jag är jag jag är fru jag är syster kompis dotter mm mm.. kallar mig inte bara för mamma! Hoppas du inte gör de heller egentligen.
          Din man har väl med en roll i de hela hoppas jag?

          Men tar inte han rollen som pappa på allvar?

          Och jag hoppas att alla föräldrar tar rollen på allvar, vore ju väldigt konstigt annars. Dock har man många roller man ska ta på allvar samtidigt: man är ju inte bara mamma. Jag är ju förutom det en fru, en vän till många, en dotter, en syster, en anställd, en egen person osv

        Ah! Kvinnan engagerar sig för mycket i barnet och glömmer att ”se” mannen, så mannen måste begära skilsmässa. Lysande analys!

          Ändå visar det sig att kvinnor generellt blir lyckligare efter en skilsmässa medan männen generellt blir olyckligare. Och det trots att kvinnorna oftast ”förlorar” på det ekonomiskt.

          Min känsla säger att det oftare är kvinnorna som begär skilsmässa, men där går jag bara på känsla.

        Dessa stackars bortglömda män kanske kan ”tappa bort sig själv” lite mer i familjen och lite mer i sig själva så löser sig nog en hel del av problemet.

        Det kräver ju en del av en som person att knyta an till ett nytt barn och att sätta sig själv i andra hand helt plötsligt hör ju till. Alltså, skulle jag idag få som uppdrag att ta hand om en random baby utan att känna något inför den skulle jag ju ge upp innan dagens slut. Det är ganska mycket att kräva av en nybliven mamma att man dels ska lära sig allt om att ta hand om den nya babyn, knyta an till den och så oftast sömnbrist, hormonförändringar, kroppsliga förändringar och sedan samtidigt ”vara den man var innan”. Det handlar om en så kort tid i ens liv, sett till en livstid så kan vi inte låta babymammor få vara just det ett tag? Babyn blir liksom snart ett barn som börjar söka självständighet och det finns utrymme till annat men då har det ju å andra sidan gått en liten tid och man har väl förhoppningsvis utvecklats och är inte precis samma som innan.

          JA spot on. Är så less på att det alltid är mannens eller kvinnans perspektiv. Kanske är man ”helt uppe i att vara mamma” för att barnet behöver det.

            Exakt!

        Haha. ”Glöms mannen bort”. Så alla skilsmässor är kvinnans fel för hon inte satt sin man above all när det kommit en ny familjemedlem? Han är väl lika mycket pappa som mamman är mamma? Löjligaste jag hört. Hej och välkommen 50-tal.

        Haha vem fan behöver ens en mansbebis när man har fått sitt riktiga barn?

      Gissar att det inte bara är du utan halva bloggbevakning. Nu när vi ändå är igång kan vi väl prata lite om hur störande det är folk som skriver ”bebis” isf ”bebisen” 😉

    Tja, vass nog att bli partiledare med allt vad det innebär av karriärmöjligheter och förmåner. Men du har säkert lyckats ännu bättre i din karriär… ?

      Partiledare är väl knappast något som står på de flestas önskelista. Vilken mardröm! Visst förstår du att partiledare inte har Nationalencyklopedin inchippad? De omger sig av en stab av sakkunniga.

        Exakt, som nickedockor som läser innantill.

        Inte alls någon mardröm. Helt okej lön och bra förmåner.
        Och jätteskönt att ha en stab sakkunniga runt sig. Som företagsledare är det något jag då och då saknar i vardagen.

          Jag skulle börja på ett större/bättre företag om jag var du.

            Det är mitt eget företag. Eller rättare sagt, mitt och min mans.
            Så det är inte aktuellt i nuläget.

          Därtill noll privatliv. Har vi inte alla gjort något dumt utifrån Coronaperspektiv? Skillnaden är att partiledare (med all rätt) synas i sömmarna, varför Ebbas festande är uppe på tapeten. Du som företagsledare kanske är öppen för sådant synande (?)

            Alla politiker ska och bör granskas.
            Jag hör till de som inte tycker det är rätt att använda skattefinansierade SÄPO-vakter för att skjutsa hem influensers som är på fyllan. Men i övrigt gillar jag Ebba och tycker att hon är en av de bättre politiker vi har.

              Hade du tyckt att det var okej om Ebba och margaux promenerade hem och säpovakterna gick med?

                (Jag menar, vakternas lön vore ju samma i bägge fallen och det var i princip det som hände förutom att de var i en bil och inte på promenad)

                Självklart kan man diskutera att politiker umgås eller samarbetar med influencers och att dras livvakter får agera fylletaxi. Självklart har politiker rätt att hänga med vilka de vill på sin fritid, men när influensers sedan använder det i sina kanaler kan det lätt tolkas som lobbyism.

                Margaux skulle naturligtvis inte uttalat sig om detta utan hållit en låg profil.

      Hon har uppenbarligen talang för att slicka rätt röv?

      Hon passar inte som partiledare däremot inte med hennes beteenden!

      Hon försökte skrämma och tjata sig till en gammal släktgård som inte var till salu, av en senil gammal gubbe som grät och fick ont i hjärtat när hon hotade att dra det till domstol. Jag har inte ord för hur mycket jag föraktar den hycklande, vidriga partiledaren.

        Läste den artikeln. Så extremt vinklad till ebbas nackdel. Det var ju gubbens släktingar dessutom som började härja när de insåg att han sålt. De ville ha arvet. Granska dom ist för att gnälla på Ebba.

          Nej, du har fel. Huset var intr till salu, eb och kompis tjatade och pressade gubben att sälja sitt hem utan att det ens legat ute till försäljning. Hon försökte lura till sig huset för under marknadsvärdet med. Att du försvarar ett så ohederligt beteende mot en gammal ”egen” (som eb uttryckte det) man säger mycket om vilken girig och ohederlig person du är.

    Kan lova att Ines också blir gravid. Trillingarna behöver cash så det gäller att producera och föda content.

      Du tror verkligen att folk blir gravida för att skapa content? Det är ju rätt vanligt att föräldrar tänker på att skaffa ett till till barn, syskon till sina barn

    Varför försöker Gardet fortfarande? De måste ha någon sorts övertro på sig själva och övertala sig själva att ”det är de som inte fattar”…

      Ointresse av att mäta effekten av sitt handlande & en syn på sin egna perfektion. Vilket automatiskt gör alla andra till idioter i indirekt mening. CWs CV säger väl det indirekt gissar jag.

    Jag håller faktiskt med om punkterna som hon tar upp blivit bättre efter barn. Fast jag hade inte reflekterat över det så.
    Speciellt den att stå på mig mer. Känner att jag växte mentalt på så många sätt av att få barn. Och i förhållande att något skulle hända mina barn något är inte några små konflikter nåt. Löneförhandling bah. Reklamera grejor, inget. Osv.

      Kul om det är så för dig och några andra. Men faktum kvarstår att de allra flesta, vare sig de är föräldrar eller inte, är rätt mediokra och fortsätter att vara det efter att man fått barn. Mina trista halvkassa kollegor var ju precis lika hjärndöda och oförmögna efter föräldraledigheterna som de var innan. Eller kanske mer, när de hade en unge och föräldraskapet att gömma sig bakom och använda för att smita ifrån arbetet. Och smarta, bra kollegor fortsatte med det. Man är den man är liksom, oavsett om man har barn eller inte.

        Du tappade poängen. Alla är säkert lika halvkassa som innan. Även jag. Mitt värde i världen har inte förändrats. Det är min syn på mig själv som förändrats. Jag känner mig tryggare i mig själv, och uppskattar min kropp mer osv. Allt det hon skriver. Och med den utökade självkänslan ingår också att skita i om någon annan tycker jag är halvkass.

          Skönt att jag känner så utan att ha behövt skaffa barn känner jag.

            Kul för dig! Det menar jag verkligen. Jag kan erkänna att jag brydde mig om vad andra ansåg om mig innan.

              Ja jag menade inget illa.. Tycker det är synd att det finns människor som känner sådär starkt negativt om sig själva.

    Åh ännu en lista över hur barn förändrar en kvinna. Inget vi inte hört tusen gånger förut.

    Klart att hon Sara, är nöjd med sin kropp. Den passar perfekt in i den perfekta mallen.

      Undrar hur nöjd hon är som mamma, har ju lämnat bort bebisen två nätter redan. Katastrof.

        Fast nä – låt en kvinna leva för fan. Vem är du att bestämma när det är okej att sova utan sitt/sina barn första gången? När de flyttar hemifrån? Skärpning.

          Nu handlar det ju om att hon och hennes sambo lämnar bebis till barnvakt när han är 1,5 månad för ett dygn tillsammans utan barn. Kanske bara jag som tycker det är märkligt.

            Varför är det konstigt? Ens förhållande blir inte mindre viktigt för att man skaffar barn. Helt rätt att ta en paus och rå om varandra. Vem är du att ta för givet att hon inte trivs som mamma för det?

    Inlägg om att margaux flyttat sin blogg men inget om att hon och Emil har gjort slut?

      Har hon bekräftat det?

        Ja i podden.

      Vem läser bloggar längre?

        Alla vi som är här? 🙂

          Jag läser faktiskt bara denna blogg ?

    Någon annan som reagerat på att Isabella Jedler kallar sin nyfödda ”bubbis” hela tiden? Hon måste helt ha missat Morran och Tobias ??

      Älskar Morran!

      Eller så HAR hon sett Morran och Tobias ?

        Haha, sant! ?

      Vad är det med folk, har de ingen moral längre?

    Ja Ebba verkar vara en mysig person?.

    Va tröttsamt att 90% av kommentarerna handlar om Kenza, Margaux, och random mammor. Kan inte folk kommentera det i inlägg som faktiskt handlar om dom?

    Hej, jag skulle vilja veta om du som driver den här bloggen låser alla möjigheter att kommentera nattetid (utom i det här ”Öppet spår, då, kanske)? Jag skrev just en kommentar som svar på en annan person åsikter om jag borde ”vara tyst” (det har jag ingen anledning att vara) och om att jag skulle ha varit den som skrivit om någon ”Emil” som jag inte har en blek om vem det är – och man blir ju spytrött på denna paranoia på Bloggbevakning där folk får för sig att någon som kommenterat är någon annan som också kommenterat och så vidare.

    Om det är så att du låser kommentarerna efter säg ett visst klockslag kan du väl bara berätta det så slipper man lägga tid på att skriva.

    När man trodde att man inte kunde förakta en hycklande partiledare mer. Så visar hon att, jodå, hon skrämmer och tjatar sönder en senil snackats gammal gubbe så att han får ont i hjärtat. Hon pressar och hotar att gå till domstol så den stackars gubben blir helt förtvivlad. Jag har inte ord för hur mycket förakt jag känner inför henne. Vad är hon för människa egentligen? Genuint ond eller har hon något fel någonstans?

    Undrar hur stenhårt Ines försöker skaffa barn nu?

    Lillasyster Vienna? Hon blir väl ändå storasyster ?

      Tänkte jag också! STORAsyster Vienna menar du väl?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.