Influencers mfl coronafestar när Spybar öppnar igen

https://www.instagram.com/p/CGNqT6WA4EU/

Skönt att se att Stockholms kroggästande flunsor och annat folk tar pandemin på allvar och vidtar nödvändiga åtgärder för att inte utmana ödet. 
Jag menar, teatergäster är det VERKLIGA hotet i kampen mot covid-19 – det är ju sen gammalt…

177 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är ngn förvånad???
    Nej, inte ett dugg.

    Buhu vad man är orolig, sen lever man på ”nästan” som vanligt men vankas det event, eller roligt yogasammarbete eller annat kul så har man minsann skött sig även om det kindpussas, kramas och trängs med okända personer som i sin tur träffar en massa okända dagarna lång.

    Men det räcket att visa att ma har munskydd på flygplatsen sånhar man varit ansvarsfull.

    Suck.

      Men är det också inte sjukt att man fortfarande inte får gå på coronasäker opera eller hockey medans detta får pågå??? Hur fan kan nattklubbsnäringens överlevnad vara viktigare än idrottsklubbarna och kulturens? Vafan…

        Det är ju ingen som tycker det. Men vi har ju lagar, som även politiker måste följa. Och lagen gör skillnad på Ica, spybar, operan och hockey.

          Ja det är väl det som är sjukt. Varför gör lagen skillnad på det? Lagen är ju inte huggen i sten direkt utan någon har ju bestämt att det ska vara skillnad.

            Denna någon förutsåg nog inte att det en dag skulle komma en pandemi som slog på just det här viset. Man får hoppas på att det blir lagändringar inför framtida pandemier.

              Dags att agera nu när man fått den erfarenheten kanske?

        Men det är väl för att folk ska ta sig till dessa tillställningar. Säg att en fotbollsmatch börjar 19, då ska x antal tusen vallfärda dit samtidigt vid 18-18:30. Måste ju bero på det?

          Det borde gå att lösa enkelt. När det är lokalfotbollsmatch här har de insläpp inom en viss tid för att minska trängsel, samt flera entréer öppna och det bör gå att lösa på liknande sätt i Allsvenskan också.

      Man kan ju ta covid på allvar utan att faktiskt köpa er bild av den.

      Worst case scenario för resten av året enligt Tom Britton är 1000 ytterligare dödsfall (i realiteten ligger vi nu på en nivå som innebär 2-300 ytterligare) och då har dödligheten för covid varit betydligt lägre än en allvarlig influensasäsong.

      Mer än hälften av alla som har dött har varit äldre på ålderdomshem i åldersspannet 80-85 (FHM släpper ju ingen exakt statistik) och som alltså är helt i linje med medellivslängden i Sverige, och överdödligheten kommer med största sannolikhet bli marginell till obefintlig.

      Det ÄR inte så farligt, för 95% av befolkningen, precis som tex. säsongsinfluensan eller andra sjukdomar.

        Men snälla. Har du läst alla som långtidssjuka i Covid?! Bara för att vi inte dör så kan jag berätta att det inte är kul att vara långtidssjuk i Covid och de fallen ökar! Många har kommit över 180 dagar, är fortfarande sjuka och nu även utförsäkrade.

          Så vi ska stänga ner hela samhället för dom?

          9.999.000 människor ska anpassa sig så att inte 1000 ska drabbas?

            Du måste vara ett troll!

              Varför? För att jag uttrycker en avvikande åsikt?

                Efterlyser kanske förståelse, empati och ansvar.

              Du måste vara helt oförstående. Det görs kalkyler kring det mesta vad gäller dödlighet.
              Biltrafiken, cyklisterna, flyget, sparkstöttningarna, alkoholförsäljning, fett- och sockerkonsumtion…osv.
              Allt är förenat med fara vid oförsiktighet och ibland även när man vidtagit alla försiktighetsåtgärder.
              Statistiskt sett är det större risk att du dör i trafiken, ska vi förbjuda motorfordon?
              Om varenda människa skulle överleva allt så skulle vi få låsa in alla i vadderade rum och sondmata dom med näringslösning.

            Det är faktiskt så att det finns olika nivåer. För 1000 döda så kommer betydligt fler att bli så sjuka att det krävs intensivvård etc. Sjukvården gick på knäna när det var som värst, och det vill vi slippa igen. Sjukvårdspersonal är faktiskt människor som inte klarar av vad som helst.
            Och, nej, jag jobbar inte inom sjukvården, men jag har den största respekt för det arbete de utförde när vi hade som flest sjuka.

              Vi orkar inte göra om den insats vi gjorde i våras. Jag har haft 15 dagars semester och arbetat hur mycket som helst. Så jag känner mig orolig att bli tvingad igen. Fast jag inte orkar. Är utmattad och mår kass.
              Mvh Sahlgrenska

                Otroligt ledsamt att så många människor nu fullkomligt verkar strunta i den vårdpersonal de tokhyllade i våras.

                  Och framförallt att SKR (Sveriges kommuner och regioner) INTE tycker att vi ska få höjda löner efter den här helvetes våren.

                    Ingen har fått löneökningar i år. Samtidigt vill de avskaffa det enda skydd vi har, LAS.

            Jag gissar att du inte är en av dom 1 000…

            Du är varmt välkommen att följa med mig en dag på jobbet. Allra helst skulle du fått följa med i våras då Covid-patienter låg i långa rader och kämpade för sina liv. Att ligga inkopplad mot respirator/CPAP/högflödesgrimma/oxymask är förjävligt jobbigt oavsett ifall du är 22,5 år eller 85. Kan jämföras med avancerad tortyr.

            Och det är inte heller vidare stimulerande att ligga hemma i hög feber och hosta sönder sina lungor vecka in och vecka ut. Ensam och rädd. Hur tror du det känns?

            Visa respekt för dina medmänniskor och yttra dig inte om saker som du inte har någon som helst aning om.

            Och så häng med mig på jobbet så får du se ifall du pallar det – arbeta i skyddsmask 90 i 3-4 timmar i sträck och med full skyddsdräkt på kroppen troligen med kollegor som skolas in 3-4 dagar för att lära sig intensivvård (något som de aldrig tidigare jobbat med). Din arbetsdag kommer att vara mellan 8-12 timmar pga personalbrist. Lockad?

            Tillsist, det är ingen mänsklig rättighet att ”leva som vanligt” med fest och partaj när det pågår en pandemi.

            Ta ditt ansvar och tänk till! Sluta vara ego.

            Du måste vara en en fara att ha som kompis!

            Hört talas om solidaritet?

        Nej det är inte farligt för majoriteten, det har du alldeles rätt i. Däremot så är vi många i riskgrupp av olika slag som drabbas HÅRT och som ofta är beroende av att ens anhöriga är friska.
        Att resten av medmänniskorna i samhället inte är beredda att ta sitt ansvar under en pandemi för att de själva inte skulle bli särskilt sjuka är inte en okej anledning till att leva på som vanligt med eventuell smittspridning som påföljd.

        En vanlig influensasäsong är tuff den med men det går i alla fall att vaccinera sig, det är så mycket skitsnack att covid-19 inte skulle vara farligt.

          EXAKT!
          Har en förälder i riskgrupp som jag bor med. Vi beställer hem mat men ibland så måste jag gå till affären (med munskydd och hansprit i massor) eller apoteket.
          Jag vill inte stöta på en person då som är och handlar, tar på saker, går runt och hostar/nyser utan munskydd som då har trängts med 500 personer på en klubb, studentfest osv hela helgen. Då spelar det ingen roll om JAG är försiktig när såna människor bara tänker på sig själva.

          ”Men asså JAAAAG skulle ju inte bliii så sjuk, så då gör det ju iiinget om JAAG blir smittad”.
          Seriöst håll käften, sitt ner i båtN och tänk på andra människor för första gången i ditt liv.

          Krogen finns kvar efter det här tar slut. Fester finns kvar när det tar slut. Men min anhörig kanske inte gör det pga dig.

            Det kommer inte ta slut, varför är det så svårt att förstå?

              Men ÅH. Ursäkta mig. När det kommer ett vaccin. Förlåt mig.

            ”Krogen finns kvar efter det här tar slut” Hur ska den finnas kvar utan inkomst? Har du reflekterat över alla människor som går i botten ekonomiskt och socialt pga att alla ska sitta hemma? Det är ju det som är problemet. Jag tycker det är galet att ett helt samhälle och ekonomi ska gå i botten för att 85-åringar som levt ett helt liv går bort i covid. Opopulär åsikt kanske, men vi ska leva i det här samhället i många många år till, och en kraschad ekonomi är fan värre i det långa loppet. För att citera dig, samhället ska finnas kvar efter det här tar slut

              Du är störd!

                Varför är personen störd?

                Är det bättre att köra ett helt land i botten? Ingen är ju villig att testa en annan modell än den liberalkapitalistiska.

                Nej, personen är inte störd.
                Det som ökar i betydligt större utsträckning än dödsfallen är depression, ensamhet, isolering, fattigdom. Vilket leder till ökat missbruk av alkohol, droger, misshandel av kvinnor och barn.
                Men visst, vi klarade Agda 87, hon fick leva 6 månader extra.
                Min mamma är 87 och jag klarar att se the big picture ändå.

                  Det här! Folk kan inte se alla andra socioekonomiska problem som allt annat bidrar till, dock kanske inte stå på spy bar är något man måste få göra men det finns mycket som inte stämmer med att bara fokusera på en faktor som det görs nu.

                  Du kanske inte förstår att alla i riskgrupper är 85 år? Eller?
                  Att det handlar om folk med kroniska sjukdomar som lever på gränsen redan innan Covid, som om dom blir smittade så orkar inte kroppen med.

                  Jag har så svårt att se hur det är så viktigt för ekonomin att ha stora studentfester eller stå packade på en klubb, när det leder till att Lisa 35 år dör och lämnar sina barn utan en förälder och ett liv av saknad.
                  Eller barn som har kroniska sjukdomar, tonåringar osv.
                  Tänk utanför din egen bubbla. Bara för att du inte känner nån som har en sjukdom som gör att det är livsfarligt för dom om de blir smittade – så betyder det inte att dom inte existerar eller är 85 åringar som levt ett helt liv.

                    naturens gång, survival of the fittest 🙂

                    Jag jobbar med vård. Jag ser utanför min egen bubbla 7 dagar i veckan. Så ta ditt mästrande och kör upp det där solen inte skiner.

                Men ni får väl fatta att det är dödsfall vs depressioner. Stureplansgruppen klarar sig, herregud, de är de sista jag oroar mig för

              Glöm för all del inte bort att de är dessa människor som slitit så att du kan leva som du gör. Att vara så frånvarande som du och dina gelikar verkar vara nutidens största hot.

          Men det är inte ”ansvar under pandemin”, det här (covid-19) kommer aldrig försvinna.

          Och igen då, dödsfallen i covid-19 är _lägre_ än säsongsinfluensan som du säger att man kan vaccinera sig emot.

          Såg det innebär ju att covid-19 är ännu mindre farligt.

            Hurdå lägre? Det var väl ett tag sen vi hade nästan 6000 dödsfall i säsongsinfluensa.

              Och det är med alla skyddsåtgärder… hade vi levt helt som vanligt sen i mars så hade vi haft klart fler fall än i influensan

              Hur vill du använda ordet ”i”? Menar du folk som dött av influensan, eller med influensan?

              I Sverige mäter vi ju Covid-19 som att de hade det när de dog, inte att det var själva dödsorsaken. Influensan mäts mig veterligen inte på samma sätt.

              Det beror på hur du räknar, för covid-19 har vi ju inte ens 1 års statistik än. Tar du dödligheten för halvår 2 2020 (med Tom Brittons worst case scenario) så är dödligheten i covid-19 mycket mycket lägre.

        Det har inte skötts särskilt snyggt på äldreboenden, om än alls? Patienter med positivt test har /automatik fått palliativ vård, utan syrgas men MED morfin (som sänker andningskapaciteten). De äldre har helt enkelt blivit helt nekade läkarvård, det finns en mängd vittnesuppgifter här som man kan finna om man söker.
        De har gått mot en säker död, där man inte ens försökt att hjälpa. De hade kanske inte varit lika många döda om man inte såg deras död som en vinst, då tex Annika strandhäll har beklagat De äldres höga kostnader. Det är mycket politik och inte minst pengar i den här härvan.

          En person som är så gammal att den bor på äldreboende skulle aldrig klara en intensivvårdsbehandling. Därför har man inte försökt hjälpa, för man kan inget göra.

            Syrgas är väl annat än intensivvård?

            Så är det nog i majoriteten av fallen. Intensivvård är väldigt krävande på en kropp. En äldre person med många krämpor av olika slag klarar inte det.

              Men man kan få syrgas och åtminstone inte behöva lida lika svårt när man dör. Dessutom har besluten att inte ge behandlung i mång fall skett på fel sätt, utsn läkarundersökningar etc. Det har ju till och med visat sig att några av dem har överlevt och hämtst sig bra när anhöriga fått veta vad som varit på gång och krävt att deras vanluga mediciner sätts tillbaka och de fått ordentlig vård. Det är en skandal det som skett.

            Dom är inte bara äldre utan oftast sjuka/dåliga utöver det. Det är ju mer sjukhem än ålderdomshem i dagens läge.

              Exakt. Verkar vara väldigt många som inte har klart för sig i vilket skick de äldre är de kommer till ett äldreboende.

            Det är såklart inte sant, intensivprdsläkare har varit ute och berättar motsatsen. Det är inte ovanligt med äldre som intensivvårdas, men sedan c-19 är det nästan inga. Finns information att söka kring det här. Är folk så oupplysta, eller är ni så ointresserade om vad som verkligen händer?

            Det märks att ni inte har en aning om medicinsk vård. Palliativ vård har satts in vid minsta symtom för covid. Förstår ni hur farligt det här är? Det är ju en dödsdom. Man ska inte söva människor till döds bara för att de har Corona.

            Konstigt att det i Sverige tycks vara så många som inte skulle klara en intensivvårdsbehandling? Är svenskarna klenare än andra nationaliteter?

          Jag håller med dig. De äldre har fått kvävas till döds. I onödan. Är det inte mord så borde det i allafall räknas som dråp och jag hoppas att ansvariga kommer att ställas till svars.

            Nej nej nej! Man kan INTE ge syrgas till människor hur som helst, risken finns att syrgasen gör mer skada än nytta! Folk som inte har den blekaste aning om hur syrgas fungerar eller vad den gör med kroppen ska inte uttala sig om syrgas på äldreboenden. Det rär uppenbart att ni har noll koll på den multisjuka äldre människan, palliativ vård, hur sjukvården är uppbyggd inom kommun och region och var covid19 gör med kroppen.

            För en äldre multisjuka person som bor på äldreboende och drabbas av corona vore det i de allra flesta fall fruktansvärt grymt att skicka dem till sjukhus där de får dö omgivna av främlingar på en vårdavdelning. Att låta dessa människor somna in i sitt eget hem på äldreboendet, omgivna av personal och andra boende som de känner är och ge gör symptomlindring i livets slut är det allra mesta medmänskliga.

            // Sjuksköterska inom äldreomsorgen

              Sorglig läsning…men det hade varit bra om det vore sant och gällde hela Sverige. Utifrån att man fattar beslut på någon som snart ska dö och är riktigt svag. Men så är det ju inte alltid.

          1. De äldre får en genomgång om man vill ha livsuppehållande åtgärder – i vissa fall skulle en skör person kanske levt max ett år till.

          2. Du kan absolut inte dra alla hem under dina förutfattade meningar.

            Eller så tar du reda på fakta innan du så tvärsäkert uttalar dig. Äldre har inte ens fått träffa en läkare på tu man hand utan palliativ vård har satts in över telefon bara av vetskapen att den har c19. Är livrädd för att bli gammal i det här landet.

              Men du som verkar vara expert på behandling av multisjuka äldre och covid19, säg mig vad det är för vård de äldre borde fått som de nekats?

              Om du har Ingrid, 87 år, med KOL, hjärtsvikt och Alzheimers. Mobiliseras med hjälp av lift till rullstol. Behöver hjälp med matning. Plötsligt får hon hög feber och rosslig andning. Man tar ett prov som visar covid19. Vad ska hon få för behandling? Eftersom du verkar vara expert på ämnet vore det intressant att höra!

                Det finns fler än Ingrid 87 år som har strukit med och det med bristande intensivvård. Jag är inte expert, men har lyssnat på experter med insyn i frågan. Anledningen till det är mitt intresse i hur det ser ut, speciellt som anhöriga inte kunnat ha minsta insyn. Nu har anhöriga ändå lyckats få det på sina håll och är ute och berättar hur deras närstående blivit behandlade. Oerhört tragiskt och det är lika förjävligt hur lågt intresse det är att ta reda på hur det ser ut och hur man förminskar och försvarar det hela.

                Indoktrinerade sjuka jävlas. Försvarar allt med Sverige, även när de bistår med att mörda sina egna medborgare

              Har du koll på varenda hem eller? Det där stämmer verkligen inte!

        En stor skillnad mot influensa är att många drabbas av andningspåverkan som kräver sjukhusvård. Så många att vi i våras hade krisläge på flertal sjukhus vilket medförde att vårdpersonal slet något otroligt och att mycket annan vård blev lidande, cancerbehandlingar, operationer mm fick skjutas upp. Får vi en andra sådan våg i samma nivå som då blir det tufft. Så förutom dödlighet handlar det om en hel del annat som blir påverkat.
        Vi kommer att få leva med Corona med stor sannolikhet men med långsammare spridning så hinner förhoppningsvis såväl flockimmunitet som vaccin utvecklas och vi kan mildra effekterna av sjukdomen för många.
        Så försök att se utanför din egen sfär och tänkt solidariskt.

        ”FHM släpper ju ingen exakt statistik”
        Nej, kanske inte. Men det finns statistik på Socialstyrelsens hemsida om du vill veta mer om dödligheten, vårdformer, boende, smittade mm.
        Vet inte vad du menar med ”exakt statistik” men det finns en hel del offentliga uppgifter på en detaljnivå som inte röjer enskilda individer.
        https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/

          Köper inte ett skit de skriver. I början av pandemin sa den där jävla chefen på socialstyrelsen att ”det inte ligger i medborgarnas intresse” att få veta om vi i Sverige har tillräckligt med skyddsutrustning. Varför? För att de inte hade det.

            Tycker att det liknar tidigare katastrofer, Estonia vill man ju inte heller att folk ska ha den totala insynen på vad som egentligen hände. Snyggt jobbat!

        Nej, dödligheten i Covid -19 är inte lägre än i säsongsinfluensan. Årligen dör i snitt ca 1000 personer i Sverige i säsongsinfluensa, såvida det inte är en svårare säsong då upp emot 2000 personer dör. Hittills har närmare 6000 personer dött i Covid -19 i Sverige.

          Det här var alltså ett svar till Anonym 06:40.

          Nej, dött MED Covid-19. Dvs haft Covid-19 men det är inte säkert att det varit dödsorsaken.

            Du har så rätt. Men då jag skriver i ett kommentarsfält på en blogg och inte i ett vetenskapligt forum tyckte jag att det var irrelevant 😉

            …….Och man kan även dö med influensa. Vilket betydligt färre gör. De som inte inser att covid-19 är extremt mycket allvarligare än influensa är antingen korkade, eller så har de en agenda.

        Men så bra då att det mest är gamlingar som dött och inte riktiga människor som du och jag. Att många dött helt och i onödan, kvävts och plågats till döds utan att få den vård de betalat skatt till sen de började slita och jobba som tonåringar, det är bara att skita i för de var ju bara gamla.

        Äldres liv och hälsa betyder också något, de har också rätt att få andas och att få slippa kvävas ihjäl.

          Nu blandar du ihop två olika saker. Man kan tycka att det är mer lindrigt och förståeligt att äldre som levt ett helt liv och som har riktigt nedsatt immunförsvar går bort, utan att man tycker att det är okej att de ska plågas till döds

            Nej, folk verkar inte bry sig faktiskt

            Det finns äldre som har nekats vård trots att de hade klarat av c-19 med hjälp. Det finns vittnesuppgifter på hur anhöriga har ryckt in och deras nära har kommit på fötter. Och nej, det är inte på ngt sätt humant eller rimligt, det är mord. Det tystas såklart ner…på agenda togs det här självklart inte upp igår, trots att det är vida känt, om man läser utanför msm.

          Att bagatellisera att 6000 människor dött är sjukt. Danmark har 667 döda, Norge typ 400, men i Sverige är vi stolta över 6000 och påstår till och med att strategin var bra. Idiotet

            Precis. Vad är det för kallblodiga, empatibefriade invånare i det här landet?

            ¤6000 människor döda.
            ¤Skydd obefintligt i allmänheten. (Andningsmask och munskydd eller visir)
            ¤Skyddsutrustning undermålig i vården. (exempelvis på äldreboenden)
            ¤Ingen syre till de äldre som är sjuka
            ¤Länge var det ingen ’rekommendation’ att vara hemma från jobb/skola om någon i hushållet var sjuk!!
            ¤Barn som också kan befinna sig i riskgrupp,eller ha anhöriga i samma hushåll i riskgrupp- är tvungna att gå till skolan, för närvaroplikten är viktigare än människors hälsa. Ett RIKTIGT demokratiskt land har inte närvaroplikt, utan läroplikt.
            SJUKT är vad det är.
            Svenska politiker och svenskar överlag talar ofta om hur jäkla stolta de är att vi har en sådan ’fin’ demokrati.
            Men hur kan närvaroplikt i skola stå över människor rätt att skydda sig från dödlig smitta så långt det är möjligt?

            Regeringen och den där jäkla folkhälsomyndigheten borde ställas till svars för dråp av äldre, och även vissa yngre i riskgrupp.

        Men du har kanske också missat att det ökar just nu i just åldrarna 20-29 (värst) men upp till 59. Vilka är det som går och jobbar trots lite huvudvärk/ont i halsen? Festar osv. Åker hem till mamma o pappa – som kanske jobbar inom vården och smittar ner de sköraste.

        Folk är så jävla ignoranta…

        En genomsnittlig influensasäsong dör ca 600 personer. I corona har nästan 6000 personer dött I år. Lugna dig med dina alternativa fakta.

        Jag blir förkrossad när jag hör att en del tycker att det är okej att 1000 personer dör för att man själv vill gå ut och festa och har tröttnat på folkhälsomyndighetens riktlinjer. Dessa 1000 personer är också människor! Oavsett ålder, kön eller bakomliggande sjukdomar förtjänar dessa människor att skyddas och värnas.
        På mitt äldreboende finns det många glada och pigga äldre som känner massor av glädje och livslust. En man och en kvinna som varit ensamma i många år har funnit kärleken i varandra. En annan dam lägger tusentals kronor på smink och dyra krämer för att känna sig fin. En farbror brukar ordna spontana konserter för de andra där han spelar dragspel och sjunger. Jag vill inte att någon av dessa underbara människor ska dö i förtid för att ändra inte tycker deras liv är värt något!

        // sjuksterska i äldreomsorgen

          ❤️

          Jag tycker det är förj*vligt att människor vill köra bil när 100tals människor dör i trafiken och tusentals dör av miljörelaterade orsaker kopplade till bilkörning varje år.

        Många unga blir sjuka med, med långvariga problem efter flera mån, kanske resten av livet! Min bror har varit hemma 7 mån, 38 år!

          Så är det ju. Jag är själv 46 år, insjuknade i Covid i slutet av april, låg på sjukhus i 2,5 månader varav respirator i 3 veckor. Nu, närmare ett halv år senare håller jag fortfarande på att rehabliteras tillbaka till livet. Jag är så otroligt tacksam över att ha klarat mig och den fantastiska sjukvård vi faktiskt har. Ta hand om er, denna sjukdom är inte att leka med. /L

        herre gud vilket naivt resonemang…och empatilöst.

        Du tänker att det är helt ok om din mamma, farmor, kompis blir smittad eftersom det inte är så farligt. Du kanske har haft covid utan att ha symtom och smittat någon som blivit riktigt sjuk men tycker att det är ok också?

        Så du tycker det är helt okej att sprida ett virus som gör att sjukvården ska drabbas hårt igen? En sjukvård som redan går på knäna.

        Folk som är cancersjuka som får vänta på vård.

        Och kan folk sluta jämföra det med vanliga säsongsinfluensan. Den har vi ett årligt vaccin mot som äldre och riskgrupper kan ta.

        Du har verkligen inte förstått någonting.

        Den yngre befolkningen blir, precis som du skriver, sällan allvarligt sjuk i covid-19 (även om det händer och vi har även dödsfall i gruppen). Men det är inte vad det handlar om. En allmän social distansering tjänar syftet att hålla smittspridningen på en så låg nivå att utsatta grupper förhoppningsvis slipper sjuka och därmed får leva vidare. Frågan är alltså den om att visa solidaritet med våra äldre, inte om huruvida man själv löper risk att smittas.

        Det känns extremt skrämmande och är inte särskilt smickrande för den svenska medelbegåvningen att det finns människor som likt dig inte förstått något alls. Om du nu menade allvar med din kommentar förstås, vilket jag faktiskt misstänker att du inte gjort. Jag har liksom lite svårt att ta in att någon skulle vara fullt så dum, faktiskt.

        Med vänliga hälsningar från läkaren

      Idag fick vi även reda på att viruset överlever i 28 dagar på släta ytor såsom mobiler och sedlar. Och 14 dagar på porösare ytor såsom kläder. Ni vet att de som arbetar inom vården i arbetskläder, deras smittryck kommer upp i kritiska nivåer efter bara 6 timmar på sina kläder. Det är alltså räknat innan Covid-19.

      Fatta alla ni möter ute i affären. Som pillar på alla varor ni tar med er hem, kanske stryker emot er jacka eller hostar, pratspottar eller nyser i er närhet. Jag tänker inte ens påpeka att gå på krogen där folk trängs i varma lokaler med hög luftfuktighet. You guys, skärp er! Det här må vara ett för blotta ögat osynligt hot, men alla kan läsa på om hygien och smittskydd.

        Källa på det.

          Ute på nyheterna överallt idag

            Det var i labbmiljö som viruspartiklarna kan överleva 28 dagar, viss skillnad..

              Ja viss skillnad. I vanlig miljö kanske det ”bara” överlever 5 dagar. Länge nog kan jag tycka.

      Då man är ung tror man att man är odödlig. Det är man inte.

    Blir så jävla upprörd och ledsen, särskilt å alla riskgruppers vägnar att det finns så många (!) som tar denna PANDEMI som ett skämt. Samtidigt som spybar på Nyheterna menar att ”det är bordsservering och Corona-restriktioner/avstånd” JA TACK DET SYNS

    GÖR OM
    GÖR RÄTT

      Det är kanske för att de syns, men influensers verkar allihop, mer eller mindre ha blivit smittade. Det säger en del om hur de lever, hur väl de än försöker dölja det , kan jag tycka.
      Johanna Toftby skryter om sin immunitet i sitt senaste blogginlägg utan en tanke på att hon medverkat till smittspridningen från första början. Hur många drog hon med sig på vägen? Varför kan hon inte hålla sig i Skövde?

        Ja det är minsann ett utbrett fenomen att verkligen tala om att man faktiskt varit smittad och nu är helt säker. Fy sjutton vilken inställning!

        Hon har skrutit om detta snart ett halvår, tuggat och tuggat i inlägg efter inlägg…..
        Ropar ”hurra, jag har haft covid 19 och har antikroppar” och hennes följare skriver grattis…..och lägger upp ❤️❤️❤️❤️…..
        Grattis till vad?
        Sedan är hon bedrövlig och tyken om någon har en avvikande åsikt om något. Beter sig som en omogen tonåring.
        Hur många har hon smittat?

    Förjävligt !

    När alkoholen åker in så åker vettet ut.

    Jag förstår att folk är less på restriktionerna, ja, det är jag med. Men ta lite förbannat jävla ansvar så vi kanske blir av med skiten någongång!

      Vi blir ALDRIG av med den. Sjukdomar är en del av livet.

        Ja, men om alla tar sitt förbannade ansvar NU blir vi av med restriktioner nästa år istället för om fem år.

        Och döden. I det här fallet

        Men detta är en pandemi!

          Tänk på barnen…

        Ny forskning visar att coronaviruset kan överleva längre än vad man tidigare trott på blanka ytor som sedlar, telefoner och rostfritt stål, skriver BBC.

        Upp till 28 dagar kan viruset finnas kvar – om förutsättningarna stämmer.

        https://www.expressen.se/nyheter/studie-viruset-overlever-28-dagar-pa-din-telefon/

        Vaccin kommer förmodligen om några månader. Uselt att folk inte kan vänts tills dess. Att festa är inte nödvändigt. Förstår att kulturen och idrotten blir förbannade när de måste vara så strikta medan nattklubbar skiter i det. Var finns rättvisan och likvärdigheten?

      De brukar återkomma som säsongsinfluensa sen, åtminstone ex svininfluensan och en del andra coronavirus gör det. Vi lär aldrig bli av med det.

        Men vaccin kommer kanske redan om några månader. Folk borde vänta tills dess. Vaccin mot influensa finns redan, så kan inte jämföra.

      Vad för restriktioner? I Sverige får man väl göra som man vill och det märks.

    Kan man inte anmäla sånt här, så de tvingas stänga ner den här skitklubben?

    Ja, influensers är väl inte kända för att ha så mycket vett innanför pannbenet.
    Vem kommer de skylla på den dagen de ligger där med Corona?

      Anna Book.

      Alla andra som inte var försiktiga såklart!

    Hur går det för Anna Book?

      Vi får hoppas att hon tillfrisknar utan komplikationer.

      Kolla hennes senaste story. Hon mår nog bra eftersom hon orkar hänga ut någon.

        Haha ordningen är återställd.

        Hon hänger ut ja, lustigt hon skriver med tanke på att hon gillar Paolos inlägg. Kränka en annan människas kropp.

    Jag blir på riktigt väldigt ledsen av dessa flunsors beteende fan de pågår en pandemi, människor förlorar anhöriga och många blir av med sin jobb. Jag och mina kollegor (vården) går på knäna pga av alla som måste va hemma med minsta lilla symtom och en del utnyttjar även situationen så att säga. Där jag arbetar har vi äldre som är deprimerade och olyckliga för att de inte längre kan utföra sina aktiviteter. Just nu är vi ca 3 personal som får rodda arbetsplatsen själva när alla är sjuka. Vakna upp och se verkligheten lite grann, kära, kära flunsor när ni har testat er för covid och svaret är negativt är ni välkomna att backa upp oss här ute i verkligheten!

    Ikea
    Spybar
    Kollektivtrafiken
    Där får man trängas men inte på teatern , sjukt. På teatern sitter man förhoppningsvis mestadels still.
    Och borde inte vara så svårt att Corona säkra.

      Eller hur! Kollektivtrafiken är katastrof där jag bor skyddar dem chaufförerna men inte oss som måste åka ? en teater borde inte vara svårt att hålla avståndet på, lämna två platser i mellan eller något så borde problemet vara löst ?

        Kollektivtrafiken är ju nödvändig för att människor som inte kan jobba hemma kan åka och barn till skolan. Där gäller arbetsgivarnas ansvar. Många fler kan jobba hemifrån.
        De andra är bara rena nöjen, begränsa allt likadant.

          Konst och kultur är inte bara nöje. Det är viktigt för samhället och demokratin. Ett samhälle utan konst och kultur är ett dött samhälle.

            Nja inte helt dött va? Du har nog chansen att överleva stängda teatrar utan behandling…

        Kollektivtrafiken är ju en självklarhet dock. Med det sagt så kan man ju undvika alla onödiga resor så att de som måste åka kan göra det hyfsat säkert.
        Tex så har jag sett problem när en massa skolungdomar skall tränga sig på en och samma transport. Tror ju att de flesta barn har tillräckligt nära till skolan för att kunna gå/cykla (i storstan alltså)

        Men man ska ta sig till evenemanget också. Alla samtidigt

      Det handlar ju om att alla dessa olika ställen regleras under olika lagar. Ska det vara så svårt att förstå?

        Det handlar också om att om ex 500 personer går på teater/ fotbollsmatch så ska alla dessa personer ta sig dit på något sätt. De flesta tar kollektivtrafik vilket innebär att fler personer åker = ökad belastning = ökad trängsel = ökad risk för smittspridning. Som jag förstod det på FHM så är det det scenariot som avskräcker snarare än att 500 pers ska sitta på Göta Lejon eller Ullevi

          Och dessa personer ska också in och ut i stort sett samtidigt. Det är också ett problem.

        Kan inte förstå jämförelsen som alla artister/skådisar gör när de uttalar sig i media: ”Varför får köpcentrum vara öppna när vi inte vi får ha föreställningar?”
        Det är konstaterat att det har stor betydelse hur länge man utsätts för viruset. Det är väl en himla skillnad mellan att röra sig och gå förbi någon i ett köpcentrum, där man aktivt kan flytta på sig, och sitta stilla på samma plats med samma människor i ett par timmar?
        Och alla snyftande kulturarbetare i pressen om hur de är ruinerade. Varför har ni ingen A-kassa? Aha – ni struntade i att vara med och betala till den? Som man bäddar etc…

      Har skrivit ett inlägg ang detta men det fastnade i mod.

      Två fel blir inte ett rätt.
      Bara för att idioter beter sig idiotiskt på ett ställe betyder inte det att ALLA skall göra det.
      OM man nu kan få vissa områden i samhället säkrare och uppstyrda, skall man sabba det bara för att det finns andra områden där det INTE sköts? Fattar inte alls det resonemanget.

      Jag vet inte hur Ikea funkar på andra ställen men här i Malmö begränsar dem antal personer. Vi var där en lördag och fattade inte hur lugnt det var, jättelite folk. När vi kom ut såg vi låååång kö och fattade. 🙂 Dessutom personal som gick och kollade att man köade med avstånd. Så var det 1 in, 1 ut. Var lätt att hålla avstånd i affären, ingen trängsel eller köer.

        Och tror inte folk står tätt tätt ihop på Ikea som alla gjorde i helgen på spy bar. Hela grejen var ju att det skulle va bordsplacering men det sket ju alla i, gästerna står tätt ihop och dansar och arrangörerna gör inget åt det. Här där jag bor blir man direkt tillsagd av vakten om man står och snackar med nån vid ett annat bord och skulle bli utslängd direkt om man betedde sig som dom gör i klippet ovan

          Samma här. Har varit ute en gång i år och då var det alcogel vid ingången och man blev tillsagd om man inte satt ned

        Var på ikea i Stockholm där de hade kö utanför för att begränsa folk inne. Jag försökte hålla avstånd. Men ingen annan höll avstånd i kön så jag fattade inte grejen att ha tät köbildning utanför..

        Kö med kundvagn vore bra 🙂 automatiskt avstånd… och stäng av en bit parkering så att folk kan köa säkert.

      Antar att dom är oroliga för hur folkvettet sig på väg in/ut och hur det blir när folk skall ta sig dit.

      Vilket borde vara det som är det stora problemet. Att man sitter helt still under flera timmar och utsätts för eventuellt virus den tiden.

    MÅSTE poängtera att:

    Två fel gör inte ett rätt.
    Bara för att det sker oaktsamhet kring smittspridningen på pubar betyder inte det att hanteringen kring andra arrangemang är felaktiga.

    När beslut fattas kring hur större arrangemang skall hanteras så tar man även med i beräkningen – resor till och från, trängsel innan/efter med mera. Det är inte alltid ”bara att…”

    Förstår inte hur Stureplansgruppen tänkte….
    Självklart det skulle bli såhär. Samtidigt har klubben Fou gått lite under radarn, har haft öppet sen augusti/september och haft liknande bilder

      Dom tänkte nog att dom inte vill gå i konkurs och att deras anställda vill ha lön så dom kan betala hyra och inte bli vräkta.

        Att dom öppnar är väl inte konstigare än att andra väljer att ha öppet. Men dom borde ju vara väldigt noga med att restriktionerna efterlevs annars är det väl de som får stänga igen.
        Har inte varit där så vet inte hur trångt det är.
        Men det är ju oftast inte problem är folket sitter ner… men toaköer och andra köbildningar skapar problem

        Stureplansgruppen som driver majoriteten av alla restauranger i Sthlm. De står inte helt utan inkomst som så många andra gör.

        Oavsett känns det så dumt att läsa att dem ska ha Corona-anpassat klubben. Yeah right

          + på senaste tiden promotat sitt julbord hos influencers. Måste va billigt

          Vi är nog många i Sverige som tycker att Stureplansgruppens överlevnad inte är direkt prioriterat när det gäller corona och smittspridning…

      Stureplansgruppen blöder och har permitterat/varslat många. Det lät säkerligen bli ett par ställen som tvingas stänga permanent inom 1 år. De försöker göra det dem kan för att överleva, hela deras verksamhet består ju av restauranger, klubbar mm. Antar det var därför de tog beslutet.

        De har sagt upp alla, de som kommer in nu gör det på konsultbasis/korttidskontrakt

    Rika människor bryr sig inte. Det bekräftas gång på gång.

    När ska folk förstå att det är den undermåliga äldrevården vi har som skapat så många dödsfall. En äldrevård som styrs av kommunen och i flera fall är privatiserad. Det är en ekonomisk vinst varje gång en person dör och man kan skylla på en pandemi istället för undermåliga förhållanden och brist på empati hos cheferna i toppen. Det är pinsamt att vi lever i ett samhälle som skapat detta.

    sen kan man ha två tankar i huvudet samtidigt såklart. Jag studerar själv i en studentstad och har deltagit på insparkar och gått på barer. Men detta som visas på videon är under all kritik! Hade vi stått upp och dansat på någon av de nationer jag besökt under min tid här hade man åkt ut med huvudet före. Och insparken var utomhus.

      Du har helt fel!
      Kommunen betalar en stor summa till privata äldreboenden för varje person som bor där. När en person dör betyder det minskad inkomst för äldreboendet. Många privata äldreboenden står med tomma platser efter corona och förlorar miljontals kronor i intäkter. Så det du säger är helt och hållet fel!

        Precis så. På killens arbete avled jättemånga boende i covid. Ekonomin blev sämre och de visste inte vad de skulle göra med personalen. Var på tal om omplaceringar och dylikt… Personalen drog man in på. Inga nya boende vågade flytta in heller eftersom alla smittade boenden namngavs. När en lägenhet blir tom så vill man ha in en ny boende så fort som möjligt.

        Fast i slutänden så sparar man på pensionsutbetalningarna.

          Kanske det, men det enskilda äldreboendet där läkare, sjuksköterskor och undersköterskor jobbar och vårdar de äldre FÖRLORAR pengar varje dag som ett rum står ledigt så det ligger inte i äldreboendenas intresse att dessa människor ska dö. I så fall kan vi ju ta livet av alla människor som inte jobbar eftersom de bara är en kostnad enligt dig?

    Är man förvånad? Hade på riktigt kunder förra veckan som ville retunera köpa ansiktsmasker för denne ångrade sig över färgen på dom. ? Gjorde ju inte saken bättre att jag sett denna person stå och pröva den köpta masken på en annan avdelning 5 min tidigare. Sen kunde de inte ALLS fatta varför jag inte ville ta tillbaka den!

      Viktigare att vara snygg i mask än säker..

        Yes exakt så det var. Så står sällskapet och blåljuger om att de inte ens prövat masken eller öppnat färpackningen när jag själv sett dem göra det… Blev helt paff

    Från Aftonbladet: ”Under lördagen gjordes 19 inspektioner i Stockholm. 7 av dem fick anmärkningar. Kristine Fornander, enhetschef på miljöförvaltningen i Stockholm stad, uppger att ingen av de aktuella klubbarna kring Stureplan kontrollerades.” Får väl hoppas att inspektörerna orkar gå till Stureplan nästa helg och se om restriktionerna följs.

      Silar mygg och sväljer kameler som man brukar säga ??

      RÖR INTE STUREPLAN!!! Skriker överklassen medan de skäller ut Bibbis bar där två ensamma alkoholister lutar huvudet mot varandras Axel och tänker på den ovissa framtiden….

        Tänk vilket liv det blev på överklassen när Sturehof hotades av renoveringen av Sturegallerian!
        Då slöt man sig samman i ett upprop mot detta intrång i elitens rättigheter och privilegier.
        Rör inte min skaldjursplatå = ”Touche pas à mon plateau” som det heter på köksfranska 🙂

    Ärsch var inte så hårda nu.. alla som festade på spy bar har säääkeeert antikroppar.. ?

    (Obs! Ironi till er som inte fattar)

    Iaf, kan alla här som tycker dem är idioter snälla sluta följa dem på sociala medier och därmed sluta gynna dem? Tack

    Läskigt hur många empatistörda människor som kommenterar här inne. Skäms på er!!!

      Hur menar du när du säger empatistörd? Är det inte bra att folk reagerar på en fullproppad klubb mitt i en pandemi? ?

        Jag tror att Anonym ovan menar de som tycker att det inte gör något att folk festar…

    Vad säger ”doktor” Helen von Sydow om dottern Ebbas fylleslag på Spy bar?
    Ja – samma Helen som lät Skandalpatologen/ polaren behålla sin läkarleg efter ha blandat ihop cancerprov på Sahlgrenska – med ett dödsfall som resultat!
    Paret Helen & Oskar von Sydow utsågs efteråt som hedersdoktorer på samma Sahlgrenska – efter att Helen sparkats från IVO.
    Då började Helen promota Alcro’s vaniljsås på Ebbas blogg – där de allihop använder barnen som lockbeten! ”Systrarna von Sydow” säljer allt – precis som Ullared!

      Detta måste tas upp mer i media! Varför är det så tyst om detta?

      Ebbas ”fylleslag”, för 13 år sen.
      Camcam, Tante Estetica/Estetica/Tina Tor är Ebbas näthatare som hängt med henne i över 10 år, du har själv skrivit ett inlägg om henne för ungefär ett år sen. Ska denna person få fritt spelrum också på bloggbevakning? Jag är inte särskilt brydd om Ebba som influencer, men denna besatthet av Ebba som ”Estetica” har är rent obehaglig.

    Adam Alsing skulle ha fyllt 52 år idag.

      Eller hur. Folk glömmer så lätt vad denna pandemi tar ifrån oss om vi inte sköter oss, allihopa.

      <3

    Medis i juli var lika packat som det där. Matbutiker är också packade med folk, men ingen klagar på det?

    Livet måste gå vidare som någon gång. Sen så går nattklubbar, barer och resturanger i konkurs utan besökare.

    Så irriterande, många idag kämpar för att undvika smittan då dem är i riskgruppen för att dö, eller undviker smittan för att kunna jobba då dem har ett samhällsviktigt jobb som dem inte kan vara sjuka ifrån. Och så beter sig dessa människor så respektlöst, för vad? för att bli full och ha 1 kul kväll? är det verkligen värt att riskera andra människors liv för 1 fest kväll?

    Ibland skäms jag över att vara människa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.