Sara Songbirds bilder är som balsam för själen

Vissa blir lugna av att lyssna på ASMR, andra gillar att titta på videos där någon skär i välpressand sand eller spritsar grädde i en perfekt formation.
Tack vare internet så är utbudet oändligt, och jag skulle våga mig på att påstå att det verkligen finns något för alla.
Jag blir lugn av att städa och finner därför också Sara Songbirds före och efterbilder smått rogivande. AAAAAH!
Jag vet inte om ljudet av att dammsuga upp grus räknas som ASMR men det är typ mitt favoritljud. Kan man förresten vara förälskad i sin nya dammsugare? 🙂

Visste ni förresten att Youtubern Tova Helgesson slog igenom med just en städvideo?
Klippet där hon städar sitt rum efter 11(!) månader har i skrivande stund setts hela 4 647 557 ggr, så jag verkar inte vara den enda som gillar att kolla på städvideos. Om alla blir lugna av det är däremot en annan fråga… 🙂

Hur många gånger i veckan dammsuger ni? 
Med eller utan barn? Hund? Katt? Annat husdjur?

203 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ska du inte skriva om Antonija Mandir och Jack?

      Faktiskt ett ganska så skumt uppbrott? Antonija följer inte längre Jack på Insta och hon har tagit bort alla bilder på honom i sin feed? Eller är jag ute och cyklar? Har han varit otrogen?

        Men skaffa ett liv

          Hen kanske undrar? Fattar inte varför alla i det här kommentarsfältet inte kan svara på en fråga utan vara dryg! Ni behöver faktiskt inte svara om ni inte har ett vettigt svar. Det här är en skvallerblogg, dra om kommentarsfältet inte passar dig?

            Det är väl just en skvallerblogg det INTE är? Tror du missuppfattar bloggens syfte.

              Haha vad tycker du att det är då?

            Följer inte en enda influenser. Läser här bara för att jag vill förstå tjejer bättre – vilket jag gissar att de flesta är här 😉

            Om ni har tips så är de givetvis välkomna.

              Du menar städtips..? Det ska du få.
              Ha en ständig rutin kring städandet, det är inget du gör en gång i veckan utan det handlar om ett konstant underhåll.
              1. När du lämnar ett rum – ta med dig prylar och jox som ska ligga i det rummet du är på väg till.
              2. ”Städa på toa” är ett koncept många kvinnor känner till. Det går ut på att man alltid städar runt toan och torkar ur handfatet när man ändå sitter där. Om det bara är en minut hinner du mer än på 0 minut.
              3. Du behöver inte en massa kemikalier. Såpa, bikarbonat och ättika är beprövade metoder för att rengöra.
              4. När du byter handduk på toa (hur ofta beror på – många män är ex rätt dåliga på att tvätta händerna efter uträttade behov men personlig hygien kan du få tips kring en annan gång) tar du den först till att torka av badrumsspegeln plus andra ytor med inna du slänger den i tvätten.

              Du behöver inte tacka mig.

                JAG GÖR EXAKT SAMMA!
                Plus:
                – När du ska in på toa, ta med en extra rulle och ställ på toapappersstället.
                – Ha städservetter liggande på toa och i köket, så att det går extremt snabbt att rengöra en yta.
                – Rengör alltid något i köket medan du väntar på vattenkokaren
                – Torka en fläck på golvet? Torka minst 1kvm när du ändå håller på!

              Lite oklart vad för tips du behöver men kolla gärna däcktrycket ibland. Kolla handboken, där står hur mycket luft du ska ha. Och så glöm inte att de bästa däcken alltid ska sitta bak. Det gäller oavsett vilken drivning du har på bilen.

          Men du är ju också här för att du vill gräva i influencers liv? Och det är ju just här man kan diskuterat om just dessa personer.
          Sluta tryck ner på folk som engagerar sig eller bryr sig lite mer än du.

        Ja, hon skriver att hon har gjort slut men man får ändå känslan av att det har hänt något som fått henne att göra det? Typ att Jack varit otrogen

        Låter sunt arr ta bort bilder. IL har kvar alla på sitt Instagram även på H Shark vilket för oss vanliga är mycket märkligt.

          Jag tar alltid bort bilder på ex. Förstår varför många inte gör det men det är också många som gör det. Det beror ej på otrohet eller liknande (För min del alltså), men vill helt enkelt inte ha bilder på ex på sociala medier. Eller på hårddisken. De försvinner ? oavsett hur ”bra” uppbrottet var.

            Jag har kvar bilder på mitt ex på insta, gjorde slut för fem år sedan. Tar sociala medier med en klackspark och bryr mig inte nämnvärt, inte värre än att jag har kvar bilder på en kompis jag inte längre umgås med 🙂

        Förmodligen

      Otroligt att folk följer dessa två? Vad gör de ens? Fattar att de är influencers ja, men vad är intressant med dem?

        Det är åtminstone mer intressant än att läsa om hur ofta människor dammsuger…

    Dammsuger varje dag, har en hund och två barn. Städar toa ca 2-3 ggr i veckan och plockar iordning varje kväll när barnen lagt sig. Att lägga sig i soffan på kvällen i ett rent hem är ??

      Dammsuger du hela bostaden varje dag? Jag gillar också rent men föredrar fritid.

        Dem kanske bor litet så det går snabbt 🙂

          *de

        Det är väl inte så konstigt att dammsuga varje dag? Jag har två barn och katt så om jag inte gör det så ligger det dammråttor överallt. Hela lägenheten tar ca 20-25 min, en gång på morgonen och ibland en snabbis på kvällen. Sen har jag också dammallergi så jag kanske är nitisk men har trots det en fritid.

          7 hundar, 3 barn och bor på fårgård. Dammsuger typ 2 gånger i veckan, max! Skurar typ aldrig.

        Så otroligt ogenomtänkt kommentar att säga att man ”föredrar fritid”.
        Hon kanske hinner dammsuga hela sitt hus på 500 kvm för att hon har 5 min till jobbet medan du får sitta på pendeln i två timmar om dagen.

        Folk lägger olika tid på allt, en del duschar jättelänge eller lägger flera timmar per dag på matlagning medan andra inte gör det. Huruvida någon dammsuger säger ju ingenting om hur resten av fritiden fördelas eller hur mycket/lite tid den personen har över.

        Jag bor i en 5a på 115 kvm så jodå.. jag både jobbar, hinner dammsuga OCH har fritid… dedu ?

      Robotdammsugaren är lätt den bästa investeringen för min del. Plats två tar robotgräsklipparen. Tredje plats får min womanizer.

      Så roboten dammsuger varje vardag när vi är på jobb och skola, sen sveper jag ett varv med vanliga dammsugaren en gång i veckan. Det är så jäkla skönt att slippa göra det varje dag, plus att det har blivit betydligt mindre att damma med.

        Hur funkar det? Med tanke på barnen kan vi inte ha stationen framme för då är de och bankar och slår och häller vatten på den. Om vi gömmer stationen i ett rum de inte kommer åt, kan robotdammsugaren ändå på något städa hemmet medan vi är på jobbet/dagis?

          Men jisses, ni får väl lära barnen hur de ska bete sig som folk och inte slå sönder saker?! Låter som du har huset fullt av vilda monster! Även väldigt små barn förstår utmärkt om man säger nej och ger dem ett mer lämpligt föremål att leka med.

            Jo men vad gör du om du är ensam vuxen med flera små barn (under 2 år, så de förstår inte såna ’instruktioner’ än)? Och exempelvis måste gå iväg och byta blöja på ena?

              Jo dom förstår. Jag har aldrig plockat bort något hemma. Och varför har barn under 2 år vatten som dom kan hälla över saker?

                Vad bra att dina barn är sådana änglar, måste vara för att du är en sån superförälder! Och såklart är alla andras barn exakt som dina ? Vattnet var ett exempel, de tar vad de hittar helt enkelt.

            Orka! Många barn beter sig som barn helt enkelt. Blir folk av dem med till slut.

          Så länge du öppnar alla dörrar så kan ju robotdammsugaren köra hela hemmet även om den står i ett haspat rum eller skåp när ni är hemma.

            Tack för tipset! ?

          Hon (2,5 år)är rädd för den sen hon råkade starta den av misstag, så för oss var det enkelt ? Plus så har vi den ståendes under en bokhylla, där den precis får plats att komma in.

          En period stod den även under soffan o syntes inte ens under soffkjolen.

            Ja vi kanske inte har sån tur, de fullkomligt älskar den vanliga dammsugaren iaf ? Men finns det så små robotdammsugare att de ryms under en soffa kanske det vore nåt ?

        Älskar min robotdammsugare. Det kan vara hur smuligt och sandigt som helst när jag åker till jobbet, när jag kommer hem ser golvet alltid fräscht ut. Så värt de 4000 kronorna

        att damma med?

      Jag med har 5 katter går på ett kick med sladdlösa dammsugare! ?

      Jag dammsuger och städar av badrummet dagligen! Älskar rent och fräscht. Böddar rent i sängarna x flera varje vecka. Öppet fönster på det och man sover som en prinsessa

      Tips. Robotdammsugare. Bästa invensteringen ever när man har barn

      Äntligen någon som gör exakt det jag gör ? folk tycker att jag är galeeen för att jag dammsugar varje dag ? (har 2 barn under 4år)

    Dammsuger aldrig med barn, hund, katt eller annat husdjur. Dammsugare blir det för min del?‍♀️

      Jag är en fjant, men på riktigt: LOL

      Våttorkar du inte med katten??!! Det funkar jeeeeette-bra. Testa vetja.

    Tog precis paus i städandet av min soptipp. Dammsuger en gång i veckan. Skulle behöva göra det varje dag pga bor på 45 kvm tillsammans med en hårboll (?) men jag HATAR att dammsuga?

      Köp en robotdammsugare!

        Håller med! Har nyss köpt en, en Roborock S6, och jag är typ kär i min nya robotdammsugare. Den får jobba varje dag (har husdjur och därmed mycket hår) och det blir otroligt rent. Märks när man tömmer filtret också hur mycket damm den tar upp. Tänkte mig den som ett komplement till vanliga dammsugaren, men det har blivit tvärtom faktiskt. Överträffar mina förväntningar med råge!

        Jo jag vill gärna ha en men de kostar en del…

          Min sambo köpte en för typ 500 spänn. Letar man tillräckligt noga så hittar man såna billigare.

            Hm, är den bra då verkligen? Jag är tveksam? /ts

              Är du händig eller känner en händig morbror eller så köp en beganad/trasig robot damsugare för småpengar och fixa den. I de flesta fall är det bara ett litet små fix som behövs. Som en lätt kan fixa själv alt att en bhöver köpa någon ny del men det är bra mycket billigare än en hel ny robot.

              Säger detta då min svåger köper trasiga/dåliga robotdamsugare och fixar dom och sen säljer igen.

          4000kr för att få leva i en fräsch lägenhet du aldrig behöver dammsuga? Värt!

      Köp en furminator!

      ”på grund av bor på”, låter det bra tycker du?

        Äsch vad löjlig du är, sådär skrev du bara för att försöka trycka till mig. Budskapet gick ju fram, så jag tycker det är helt okej att hoppa över ett ord eller två då och då i ett kommentarsfält på en blogg.

    Eeeh, började kolla på den länkade videon.
    Vid 23 minuter har hon fortfarande inte börjat städa.
    Vid 37 minuter sitter hon och skriker så trumhinnorna spricker.
    Vid dryga timmen kastar hon en aluminiumburk i hushållssoporna och förklarar att hon inte fattar vad ”silsiagel” är.

    Hur fan har detta haveri blivit populärt?

      Men snälla du fattar väl att du inte är i fucking målgruppen. Suuuuuuuuuuuuuuuuck

        How to spot a 00-talist: ”fucking”

          Haha, får såna Paradise Hotel-vibbar av det ordet! Inte en trevlig konnotation. Använd det inte, kids. Ni låter så otroligt korkade. //född 1990

            Jag kommer säga det ändå och jag är förmodligen så fucking mycket smartare än du! 🙂 //född 1993

              Lol

        Om du representerar målgruppen så är det en stor lättnad att inte ingå i den.

          Skulle inte vilja sälla min till din målgrupp heller om ni alla är lika högfärdiga. ?

    Varje dag, har en bebis och en sambo. Vart kommer allt ludd ifrån? Hatar ludd!

      Antagligen sambon.

    Vad är grejen med att alla fotar ansiktsnära bilder med någon extrem min och sedan en liten ”rolig” text på storys? Kenza och Ines är ju värst dock.

      Jag antar att de som gör detta vill få en att tro att man är lite quirky (knäpp). Att vara quirky anses av många att vara beundransvärt framförallt hos framgångsrika människor.

        Tack för en förklaring. Stör mig så orimligt mycket på detta fenomenen att jag snart måste logga ut för gott.

    ”Vi har alla dagar då det ser ut som en soptipp hemma”

    Kan inte relatera för fem öre. Skulle ALDRIG låta mitt hem se ut så där och då städar jag inte ens ofta.

      samma här, har alltid fint hemma. skulle skämmas ihjäl om det såg ut sådär hos mig och det ringde på dörren!!

        Varför skulle du skämmas? Vem bryr sig om vad andra tycker?

          Därför man vill ha rent omkring sig och känner stolthet över sitt hem?

            Det svarar inte på frågan om varför man bryr sig om vad andra tycker.

            Dessutom, rent är inte motsatsen till stökigt.

              Jag vet ingen som har det så där stökigt som inte också har det ostädat, dvs smutsigt.

          Det handlar om att visa respekt mot sin omgivning. Det blir så mycket trevligare då, förstår du.

      Håller med. Jag är mer för att man alltid plockar bort det man använt. Och liksom håller rent hela tiden.

        Jag önskar att jag var sån men jag lämnar spår överallt omedvetet. Jag tappar tråden och börjar med annat. När jag plockar undan på kvällen kan man se var jag har gjort under dagen. Jag vet trots detta alltid var jag har grejerna, nagelsaxen ligger under soffkudden, fjärren på micron, mobilladdaren på hyllan osv ? men ja, jag önskar att jag var mer ordningsam. (Obs! Jag har det städat hemma trots allt)

      Nej inte jag heller.
      Hennes städat ger mig stress, tycker det ser rörigt ut även då.

        Hahah same

        Ser ut som hon skulle behöva mer och bättre förvaring. Gissat att hon bor ganska litet och då blir det lätt plottrigt.

        Antar att du inte har barn? för dem är ju duktiga på att lägga saker och leksaker lite över allt, haha

          *de

      Samma här. I mitt hem har var sak sin plats så när jag har använt det åker det tillbaka på platsen där det ska vara. Har jag suttit med min laptop på kvällen åker den tillbaka in i bokhyllan. Otroligt rogivande att veta var allt ligger hela tiden.

      Eller hur. Jag städar väldigt sällan haha men låter aldrig saker ligga över allt. Skulle aldrig kunna sova fint då. Var sak på sin plats då kan det få vara lite dammigt i hörnet typ.

      Inte jag heller ? Mår otroligt dåligt när det är rörigt omkring mig. Jag skulle också skämmas om det såg ut sådär hos mig och någon plingade på, det grundar jag på min känsla för hur jag skulle känna om jag råkade komma hem till någon med ett hem som såg ut exempelvis som på bilderna.

      Kan inte heller relatera.

      Håller med, mitt hus ser aldrig ut sådär. Kvittar om jag är sjuk, skadad, trött, stressad, det blir ändå aldrig så stökigt och smutsigt trots djur och barn. Aldrig! Fattar inte hur människor kan bo på en soptipp, var era föräldrar lortgrisar också så ni aldrig fick lära er att städa som barn eller är ni bara lata? Hur orkar ni leva i ett sånt kaos, tycker ni det är mysigt?

    Dammsuger varje dag. Bor i stoooort hus med hund, katter, sambo och bebis.

      Haha orka!

    Dammsuger ca en gång i veckan (bor själv).

    Mitt bästa tips är att om man alltid plockar undan behöver man aldrig städa. Allt som tar mindre än 1 minut att göra, gör det direkt så slipper man ångesten när allt hopar sig och helt plötsligt kräver mycket mer tid. Jag behöver aldrig riktigt ”storstäda”, min lägenhet ser i princip likadan ut hela tiden Pga den här regeln!

      Att plocka undan är väl per definition att städa? ?

        Hehe, ja det är det väl. Menar mest att om man tar en minut direkt när man till exempel tar av sig kläder efter att man kommer hem och viker/lägger i smutsen så behöver man inte lägga massa tid på att ta sig an ett klädberg i slutet av veckan. Eller om man bara har en talrik så kan man diska den direkt eller stoppa in i diskmaskinen istället för att låta det samlas i diskhon. Vet att det låter banalt, men har så många vänner som skjuter på saker och sen klagar på att de måste storstäda för att de inte har den här vanan.

        (Och ja, förstår att det inte alltid är möjligt med tex barn eller om man har bråttom, men en tumregel som funkar för mig iaf)

        Nix plocka undan är ”plocka”. Dammsuga, torka, damma är ”städa”

          Snälla ??‍♀️ att plocka ingår i att städa, eller kategoriserar du det inom fritidsintressen eller

            Att plocka undan är att plocka undan. Städa är dammsuga torka golv skura badrum mm mm.

    Dammsuger grovhall och kök ca 1 gång i veckan. Städfirman kommer varannan vecka och det de gör håller sig tillräckligt fint mellan gångerna. Har alltid fint plockat i hela huset, skulle aldrig låta en massa saker och kläder ligga framme.

    Folk som dammsuger varje dag – hur hinner ni?
    Tycker det är nog mycket med jobb, barn, laga mat osv. Om man inte dra omkring hemma om dagarna alternativt har en robotdammsugare vill säga…

      Dammsuger hela huset, tar en kvart, tjugo minter typ och jag är noga. En kvart har alla över.

        Hur kan det ta en kvart att dammsuga ett hus? Bor du i ett Attefallshus?

          Har inte speciellt stort hus och öpnna ytor utan en massa prylar på golven. Jo helt säkert tjugo minuter max. Gör det varje dag/varannan dag så det blir aldrig att det måste storstädas (som tar sån lång tid)

        Oj en kvart!?

        en kvart över har inte alla, jag har flera kvartar för lite

          Relaterar!
          Dessutom tar det verkligen inte en kvart att dammsuga hos mig. Dels får man ju plocka undan barnens skit, eller få dem att göra det själva, dels släpa fram dammsugaren och för att inte tala om att släpa upp den på andra våning förbi barngrindar. Blir trött bara av att tänka på trappan och längta efter att barnen klarar sig utan grinden.

            Jag har två barn och dammsuger varje morgon, det tar ca 20 min men då har vi ingeting liggandes på golvet. Och nej, jag är absolut inte en ”perfekt” mamma som håller i ordning jämt men jag har två stora leklådor där barnen stoppar sina saker på kvällen och så drar vi ner allt annat innan vi ska sova. Min man är expert på att småplocka och håller ”städat” medan jag dammsuger och dammtorkar. Man är ju ändå två så det funkar.

              Tur att jag inte bor granne med dig och behöva vakna varje morgon av en dammsugare.

          Du har tid att skriva här och läsa bloggen…

            verkligen XD

        Min lägenhet är typ 21 m2 och det tar mig 10 minuter att dammsuga noga hela lägenheten. Jag har svårigheter att tro att nån skulle dammsuga noga ett helt HUS på 15-20 min.

        Låter kanske inte som att du dammsuger jättenoga då? Jag bor i lägenhet, utan barn eller djur. Endast två vuxna (som typ aldrig är hemma) och det tar mig en kvart bara att dammsuga köket. Men är kanske en ovanligt långsam städare…

          Du måste ha ett väldigt stort kök?
          På en kvart hinner jag dammsuga 100 kvm.

          Vaa? En kvart att dammsuga köket? Galet.

        Det är väl ingenting att diskutera. Folk lägger sin kvart på olika saker.

      Jg har två barn på 2 o 3, självklsrt dammsuger jag köket varje dag. Blir jäkligt ofräscht annars.

        Spraymopp till köket är guldvärt ?

          Spraymopp… tell me more

            Ok googlade lite nu och detta behöver jag! Som en ångmopp typ utan sladden (som är helt för kort). Ångmoppen är klart smidigare än en vanlig mopp men drar mig ändå för att ta ut den pga sladden och att det tar lite tid att starta.

            https://www.clasohlson.com/se/Spraymopp-Smart-Microfiber/p/44-1305

            Denna har jag. Älskar hur smidigt det är att använda den. Använder den även till hela hemmet (byter moppduk) men annars används den dagligen i köket.

          Du menar ångmopp, eller?

            Ok jag förstår nu. Ångmopp utan sladd bara.

          bästa jag köpt. under 200 spänn på claes ohlsson. Bästa bästa!

        Hund! Vi har 4st, behöver aldrig dammsuga köket- de städar varenda smula! Hårigt dock- en annan femma!

      Barnen lägger sig 20:00, då dammsuger jag köket åtminsone. Tar ju bara tio minuter.

      Gör man det lite varje dag så tar det inte lång tid. Har man det möblerat så det är lätt att komma åt överallt tar det ännu mindre tid. Jag har två småbarn och städar 15-20 min varje dag.

      Garanterar dig att du har tid, det har snarare med prioriteringar att göra. En del av din dagliga scrolltid hade kunnat gå till städning tex. Jag vet, superprovocerande att säga men det är faktiskt sant ?

        Scrollar nog hellre än att städa varje dag!

        Haha, nog fan städar jag 15-20 minuter minst varje dag men inte rymmer det att dammsuga hela huset.

      Måste typ dammsuga varje dag, jag jobbar hemma och in inte fokusera på jobbet om jag ser damm plus att det blir ju mer dammigt när man alltid är hemma.

      När vi fick vara på kontoret dammsög jag en gång i veckan.

      Har dyson! Står redo i sin laddstation. Dammsuger rent vid matbordet efter frukost några sek. Kör ett snabbt varv när jag kommer hem, max 10 min tar det. Sedan punkt-dammsuger jag där det behövs, typ kök efter matlagning, 2 min.
      Alltså mitt liv har ändrats. Ingen tung damsugare att kånka runt på med sladd som måste tas ut och in i olika uttag. Aldrig dammigt/smuligt hos oss..då det går så snabbt. Förut dammsög jag ca 1 gng i veckan med vanlig damsugare, nu är det inget moment…utan det går av bara farten. Står nära till hands och inte i något skåp. Sladdlös. Bra motor. Sug upp och ställ tillbaka.

    Varannan dag, har varken barn eller djur!

    Städar aldrig. Bor två vuxna i en 2:a och har lejt bort städningen till en firma. Måste ju plocka i köket typ varje dag men all storstädning får någon annan betalt för att göra. Har precis bokat fönstertvätt också, jäklars vad skönt. Kommer att prioritera att leja bort städningen så länge vi har råd.

    Dammsuger varannan dag typ eller oftare vid behov, två barn. Toaletter och handfat torkar jag av varje kväll innan läggdags

    Städar aldrig! Har städhjälp varannan vecka (vill öka det till varje vecka), och däremellan får roboten gå varm. Guuuud vad jag hatar att städa, är så glad att ha råd att leja bort det.

      Hatar också städning. Främst dammsugning. Blir alltid så otroligt ARG på dammsugaren dessutom? Otympligaste jävla grejen som finns, fastnar i allt och åker omkull.

        Haha! Igenkänning! Kan också bli orimligt arg på vår dammsugare om den typ fastnar eller liknande.

        I feel ya! Jag hatar också dammsugaren. Stort jäkla åbäke. Jag köpte en robotdammsugare som jag använder minst en gång om dagen. Mitt bästa köp någonsin!

      Så fort vi flyttat till vår nya lägenhet utan trösklar ska vi också köpa en robotdammsugare. Det plus städhjälp…sen fattas bara en smart robot som kan sköta all städning.

      Jag skulle aldrig ta städhjälp oavsett om vi har råd, känns så pinsamt att någon annan främling ska komma hit och städa bort vårat skit liksom, haha.

        Tycker att hålla rent efter sig själv ingår i att vara en vuxen människa.

          Beror ju på, en bekant till mig hade städerska, dem har 3 barn och båda föräldrarna satsade på karriären, så för att få livet att gå ihop så dem kunde lägga all sin lediga tid på barnen hade dem städerska, dem hade även en au pair som hjälpt till med barnen.
          Så jag kan förstå om folk väljer det, men jag personligen skulle inte vilja att en främling städade mitt hem 🙂

            Dem dem dem dem dem…

          Jobba hårt så kanske du också får råd att anlita städhjälp någon dag ?

            Man behöver inte jobba speciellt hårt för att ha råd med städhjälp.

              …Eller så kan man jobba jättehårt och ändå inte ha råd med det.

                (tex den som jobbar som städare.)

          Håller med, patetiskt att anlita städhjälp. Hur fan kan man VILJA att nån annan städar ens hem?! Sjukt löjligt och pinsamt! Vuxna människor!

        Ok? Vår städtjej är glad att ha en jobb. Hon är rätt nöjd över att vi och flera inte städar själva, så hon har en inkomst.

          Jo, jag ser inge fel i att ha en städerska, och jag ser inge problem i att jobba som en städerska.
          Men jag PERSONLIGEN skulle vilja att en främling städade mitt hem, det skulle liksom kännas fel/konstigt 🙂
          Däremot älskar jag flyttstäd, det är helt klart den bästa iden någonsin. Flytta ut och betala någon annan för att städa lägenheten inför nästa hyresgäst.

        Fånigt. Dom har valt att jobba med det ju. Och du betalar.
        Som att tycka att det är pinsamt att gå till tandhygienisten som får rengöra dina tänder?
        Eller till fotvården?

    Alltid på frågan om hur ofta folk dammsuger är det nästan bara såna som städar varje dag som svarar. Som är så nöjda över sin renlighet typ, lite som Anna Book!

      Ja exakt, en annan tänkte va i veckan, dammsuga flera gånger I VECKAN?? ??

    Herregud. Känner mig som ett äckel när alla neatfreaks här städar varje dag?! ? Jag plockar nog varje dag men ordentlig städning med dammsugning och tork av golv plus ordentlig badrumsrengöring sker 1 g/veckan. Hinner absolut inte mer med barn och heltidsjobb

      Är väl helt normalt tänker jag!?
      Jag dammsuger ofta men jag har ju själv inga barn = jag hinner.

      Men det är helt normalt.. vore något helt annat om du sagt en gång i månaden ?

        Woops…

        Stämmer in… haha… Mer en gång i månaden – kanske två om man har tur 😛

        Blir lika mycket rabalder över det här som inlägget om hur ofta man duschar för några veckor sedan. 😛

    Att dammsuga är det värsta jag vet. Fick upp energin ett tag och gjorde det en gång i veckan, uppskattade verkligen att det kändes renare, men kom ur det igen… Sååå trist ju?? Nu blir det kanske… En gång i månaden… Hehe. Ska köpa en robotdammsugare här framöver tänker jag. Försöker plocka lite varje dag men så blir det inte heller alltid.

      Livet är för kort för att städa hela tiden.

    Dammsuger varje dag. Tvättar golven varannan dag plus städar toaletterna och dammar. 4 hundar 3 katter ?. Älskar vintern om det är snö och kallt. Behöver bara tvätta golven en gång i veckan då ?

    Har katt, sambo och ett barn. Försöker dammsuga en gång i veckan men blir ibland inte ens det. Kan sopa lite i köket emellan.
    Om man dammsuger typ varje dag kan det väl inte finnas något att dammsuga upp? Gillar när det blir skillnad.

      Våra barn, speciellt 2-åringen spiller när vi käkarZ
      Inte mkt men vill inte ha det under fötterna.:)

    Jag dammsuger i alla fall varannan dag. Bor i en 1,5a med sambo och hund (som dock inte fäller så ska inte skylla på honom). Tycker att det är mysigt att pyssla om hemmet och städa lite varje dag för att hålla det rent och fräscht. Hemmet är verkligen min trygga punkt där jag återhämtar mig och jag skulle må dåligt om det var som hos Sara? alla är vi olika helt enkelt.

      Btw så har vi haft städhjälp varannan vecka men försöker spara alla små kronor så nu ”endast” en gång per månad.
      Fattar dock inte hur det kan bli dammigt så ofta hos oss? Är det för att vi bor litet? Om jag inte dammsuger varannan dag så blir det dammigt!

        Vi har tegelfasad, bor i lägenhet. Grannen påstår att det är fasaden som gör att det dammar in. Vi har också fruktansvärt dammigt på en gång.

        Jag bor i innerstad i Stockholm och det blir jättedammigt hos mig trots att jag inte har djur eller så mycket textilier. Har bott i tre olika lägenheter i innerstad och haft samma problem i varje. När jag bodde på första våningen fick jag utöver vanlig damm även en svart gatudamm i lägenheten. Nu bor jag högst upp och får massvis med ”vanligt” damm hos mig. Om jag ville ha det relativt dammfritt borde jag dammsuga och damma av överallt varje dag, nåt jag inte har lust med. Så jag dammsuger 1-2 gånger/vecka då jag även dammar av överallt (inkl. väggarna.)

          Jag har faktiskt hört samma från fler håll! Bor i utkanten av Stockholms innerstad, men dock väldigt nära natur/grönt så är väl som om vi skulle bo i en förort egentligen. Men det är väl det..

    Dammsuger ett par gånger i veckan. 1 barn. Robotdammsugare som är schemalagd.

      Tillägg: den har inbyggd mopp också så moppar samtidigt.

    Älskar att städa och framförallt att rensa bland prylar! Bästa känslan som finns, när man blivit av med en massa grejer och har tomma ytor. Mer sånt här! I mina ögon är efterbilden dock fortfarande stökig men jag fattar ju att alla inte delar min minimalistiska smak 🙂

    Städning och tvätt och sånt, det låter jag andra göra. Ja, jag bor ju på Södermalm och har både svartbetalda nannys + svartbetald städhjälp. Jag menar, hur skulle man annars kunna driva den viktiga feministkampen på Instagram? Tror att jag har en boring blogg också som jag startade men glömt bort vad den heter. Någonting med gardiner? Gardenior? Ja, ja, strunt samma. Bara en massa käbbel.

    Klart det kostar, men min mes till man betalar såklart, för jag har ingen större inkomst. Hallå! Vad tror ni att man tjänar på att skriva en och annan krönika i Expressen? Va? Va?

    Allt är patriarkatets fel.

      ?

    Dammsuger var fjärde dag typ.. plockar undan varje dag… tänker ofta ”tänk om Postkodsmiljonären ringer på och mitt hem ser ut som en soptipp”… osund overklig tanke… ? ?

    Dammsuger en gång i veckan. Gillar bara att damma när det gäller städning. Diska är värst.

    Ni som har robotdammsugare, är de på hela dagen? Hur funkar det med mattor, lyckas de ta sig ”över”? Finns det risk för att de börjar brinna? Tipsa om någon bra robotdammsugare ni som har tips

      Jag kör vår robot i stort sett varje dag, men då främst i de rum där det samlas mest damm och skräp, typ köksdelen. Det tar ca 30 min. Så den är inte på hela dagen, det är ju som man bestämmer själv. Vår dammsugare (Roborock S6, rekommenderas!) använder laser och läser in en karta över hela huset och sedan kan man själv via en app i mobilen välja vilket/vilka rum man vill att den ska dammsuga. Den fixar mattor utan problem, men vi har inte särskilt lurviga mattor så kan ej säga hur det funkar med sådana. Den kan även våttorka om man vill. Det är dock bara en lätt våttorkning och funkar inte på ingrodda fläckar, då får man köra vanlig moppning.

      Jag har också en roborock s6 och den är inte på hela dagen. Däremot kan man styra den med en app och starta den när man är på jobbet. Då är det städat när man kommer hem. Perfekt!

      Har en lurvig matta och Roborock är toppen! Bättre än vanliga dammsugaren faktiskt.

    Vem är det?

    Städerskan våttorkar (har bara marmor och stengolv) allt en gång i veckan. Det blir mest bara dammigt eftersom vi inte har husdjur.

      Fy vad fult.

        och obekvämt!

          Och kallt.

      Bor du vid medelhavet?

    Jag städar 2 dagar/vecka, har flera hundar och katter.
    Jag brukar plocka undan på kvällen och starta en tvättmaskin och diskmaskin innan vi lägger oss, så det är hyfsat städat varje dag, skulle inte orka leva i ett kaos likt bilderna.

    Men förstår dock inte folk som dammsuger, moppar, och verkligen städar varje dag, hur hinner ni människor? Känns som har man tid för det då jobbar man och sedan hem, laga mat, städa, diska, tvätta, och sedan sova. Har ni inga fritids intressen eller saker ni gör efter jobbet?

      Men om man städar jätteofta så går det ju snabbare varje gång. Man behöver ju liksom inte stå och vända upp och ner på soffan om det redan är hyfsat rent där.

      Jag dammsuger hallen varje dag. Moppar också om det varit regn/slask ute. Det tar inte många minuter.
      Sedan är jag sådan som städar av köksbänkarna och plockar i diskmaskinen medan pastan eller riset kokar. Ska jag hämta något så tar jag med något som ändå ska åt det hållet, när jag ändå är på väg liksom. Jag kan städa handfatet samtidigt som jag borstar tänderna. Med andra ord väver jag liksom in det i vardagens alla moment.

      Därför behöver jag aldrig storstäda.

    Dammsuger köket nästan dagligen, i alla fall 6 ggr i veckan, för jag har en treåring. I hallen står kattlådan så där dammsugs varenda dag. Förstår inte hur katten kan sparka ut så mycket sand varje gång. Använder en trådlös dammsugare till de där småstädningarna.

    Sen dammsuger jag och städar hela lägenheten med min ”riktiga” dammsuger på fredagar för då är jag ledig.

      Finns en jättebra gummimatta i djuraffären som man ställer bredvid kattlådan. Där fastnar typ 80% av sanden som annars hade åkt ut i lägenheten. Superbra!

      https://vetzoo.se/kattladematta-fyrkantig?2082&gclid=EAIaIQobChMI6dqFj6y07AIVDQCiAx13AQM1EAQYAiABEgJHQvD_BwE

      Jag har stora dörrmattor runt kattlådorna så all sand fastnar på dessa när katterna går ur och i lådan, så enkelt att bara skaka av dem utomhus 🙂

    Städar när det kommer gäster. Mvh renoverat i 3 år.

    Håller på med en riktig storstädning just nu. Kommer folk i helgen och innan var det totalt kaos, nästan som på bilderna, så det behövs.
    Hur jag lyckades med sådant kaos är en bra fråga, jag har inget svar. Men det blir skönt nu när det börjar se ut som ett hem igen och förhoppningsvis blir det mer rutiner nu när jag fått nytt schema.

    Jag önskar mig en sladdlös dammsugare med behållaren i skaftet, så jag slipper släpa på det där åbäket som fastnar överallt. Och så vill jag ha en sådan matt/textil dammsugare till mina mattor och soffan.

    Dammsuger en till två gånger varje dag. Har hund med extremt mycket päls så det behövs ?

    Alltså är ni galna?! Dammsuger max två ggr per månad och då har jag både barn, hund och katt. Finns sååå mycket roligare saker att göra.

      ?

    Dammsugs ca 4h i veckan hos oss!

    Okej kompisar. Jag har gjort massa förändringar i mitt liv på det senaste. Förändringar som i att inte vara 100% tillgänglig för alla hela tiden. Inte vara alla till lags. Inte ta andras konflikter. Istället försökt lyssna inåt och stå på mig lite mer. Känna efter vad jag vill osv ja ni vet. Men. Jag har så svårt att stå ut med människor reaktioner. Alltså vissa blir ju besvikna och/eller sura för jag har ju alltid innan tagit emot allas skit och varit stand by. Nu när jag sätter lite gränser blir det kaos. Obs helt rimliga gränser liksom. Inget konstigt. Har vansinnig ångest just nu Med vänlig hälsning, fd people’s pleaser

    Dammsuger varje timme!! Har tio barn och 100 husdjur!!

    Robotdammsugare är det bästa som har hänt mig, kör den nästan varje dag. Har inga djur förrutom två grisiga barn ??

    Varje dag klockan 10 dammsuger ”jag”. Robotdammsugare ? Vi har barn och två Jämthundar. Ibland får dammsugaren ta kök och hall igen en sväng efter middagen pga barnens indrag av grus. Så 1-2 ggr per dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.