Laila Bagge till akuten efter fall på toaletten

Efter att ha firat sin sambos födelsedag med varma bad och bubbel så svimmade Laila Bagge på toaletten och vaknade upp med fraktur på käken, sår på hakan och avslagna tänder och fick åka ambulans till akuten för att få hjälp.
Idag är hon tillbaka framför radiomikrofonen på Pix FM med munskyddet på för att inte skrämma slag på folk då hon, enligt egen utsago, ser värre ut än på den vänstra bilden.

Senaste är att käken inte behöver opereras utan kommer läka av sig själv, men att hon måste vänta någon vecka innan hon kan få se trasiga tänderna fixade. 
Jag har aldrig slagit av några tänder, bara slagit lös men jag kan tänka mig att en exponerad pulpa måste göra HUR ont som helst!
Stackaren, alltså…

Krya på dig , Laila!

195 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man ska alltid vara försiktig på toaletten

      Vad är det som fortgår?

        https://www.expressen.se/amelia/blogg/lailabagge/2020/10/12/mandagen-borjade-pa-akuten/
        Laila Bagges egna förklaring om händelseförloppet. Hon svimmade slog hakan i handfatet och sedan golvet.

      Nej snälla, spekulera ej för detta har hänt förr pga av vätskebrist. Lajla har ramlat förr både när hon var gift, innan o efteråt, finns även med i hennes serie att hon ligger inne pga sviter från att hon dricker för lite vatten, hon ”glömmer bort” o blir väldigt dålig. Denna gång gick det extra illa, men man får väl hoppas att hon någon gång ska ta detta på allvar o att lida av vätskebrist o sen fira med alkohol som är väldigt uttorkande, det funkar inte för henne! Tänk att vara sambo m en person som har denna ”åkomma” o veta att folk kommer tro att man gjort illa henne, när allt handlar om vätskebrist!

        Tycker att det är bra att folk reagerar när en kvinna, som tidigare levt i en misshandelrelation, får suspekta skador som blåtiror eller utslagna tänder. Våld inom nära relationer är vanligare än vad man tror. Menar då inte nödvändigtvis att man ska sitta och spekulera på en blogg, men om man har en sådan här person i sin närhet så är det sunt att inte vara för naiv utan faktiskt våga ställa frågor. Det är verkligen inte långsökt.

        Hon dricker väl knappt nåt då för vet folk som inte dricker en klunk, tex min mamma, hon är 70 och svimmar inte. Så hon borde nog kolla upp det där.

        Åkomma och åkomma… Det verkar ju snarare självförvållat i så fall. ”Glömma bort” att dricka vatten? Det är ju bara att ha en flaska som man ska ha sig under dagen. Inte jättesvårt.

          Jag svimmar om jag duschar för varmt och/eller för länge, innan jag fattade vad som orsakar eländet så hände det 2-3 gånger om året. Ibland har jag slagit i hakan precis som hon och ibland så tappar jag liksom styrseln på huvudet och hakan sjunker ner, så jag slår i pannan eller ögonbrynen istället. Det var genant och jobbigt att förklara att jag hade svimmat när folk frågade och var oroliga. Men samtidigt är det jättebra att de vågar lägga sig i!

          Hoppas hon blir bättre snart!

        Intressant att du så tvärsäkert uttalar dig om något utan att ha varit där.
        Vidare är det väldigt svårt att få vätskebrist i Sverige i oktober, särskilt om man haft ett födelsedagsfirande med middag kvällen innan. Eftersom man får i sig vätska genom både drycker och mat. Sist men inte minst hade jag haft lättare att köpa att det skulle vara fallskada om det inte vore för de märken man tydligt kan se på hennes hals.

          Intressant att du 16.42 uttalar dig utan att ha koll.

      Har aldrig sett någon svimmat fakt framstupa vilket hon nog måste gjort, antagligen svimmat och med en halvöppen mun fallit raklång rätt på golvet och slått i hakan så hårt att munnen stängdes så hårt att några tänder splitrades av den enorma kraften och pga av att munnen var halvöppen.

      Om det inte gick till så kan det vara svårt att förklara tänder som gått av eller splittrats utan att läpparna fördärvats till någon nämnvärd omfattning, knappt en blåtira. Detta stämmer väl med käkfrakturen, en helvetes smäll rätt på hakan och om hon inte var avsvimmat innan borde hon blivit det efter.

      Hoppas det går bra

        fakt – ska stå ”Rakt”
        ibland blir allt Fakt asså 🙂

        Kan ha slagit i ett handfat eller så på vägen ner, blir en ganska rejäl punktkraft.

          Och hennes märken på halsen? Uppstod de också i fallet, eller…

            Är intorkat blod på halsen. Inte klämskador ?

        Kanske ska du ta och läsa vad Laila skrivit om hur det gick till?

        Jag svimmar alltid framstupa. Jag har svimmatvefter att ha rest mig från toaletten, ner i ett badkar två gånger. ? Klarar mig blåmärken i magen.

      Men sluta med såna dumma kommentarer. Om du kollar så kan du se att det har hänt typ samma sak med henne i många år. Även när hon var gift med Nicklas.

      När jag badar i riktigt varmt vatten så svimmar jag när jag går ur badet och sedan kräks jag. Jag får sådant blodtrycksfall att det bara svartnar.

    Uscha. Krya ?

    Fy vad hemskt, det är en av mina mardrömmar att slå sönder mina tänder.

      Samma här ?

      Min mardröm med! Får stresspåslag av att höra om avslagna och utslagna tänder. För mig är det mycket hemskare än att höra om olika benbrott.

        Sant, det är inte billigt med tandvård.

          Ofta har man nog en olycksfallsförsäkring så det brukar ordna sig.

            Slog av mina framtänder i skolan, försäkringen täckte tills jag var 22. Är 25 nu och går till tandläkaren två ggr om året för att de krånglar

    Bara jag som reagerar på Therese stories där hon använder filter med fjärilar för att diskutera om samarbete med MP? Jag upplever att det tar bort det allvarliga, speciellt när man även ligger i sängen.

      Har hon ett samarbete med Miljöpartiet?

        Missing People

          Aaah, har inte Instagram så kunde inte kolla 🙂 Tack

        Missing people, inte helt självklart i sammanhanget kanske ?

          Synd isf , missing People är åtminstone hederliga.

        Fastnade i mod så fort jag skrev ut namnet, sorry om det missuppfattades

      Jag upplever inte det som mindre seriöst iaf 🙂

        Det gjorde jag. Passade inte alls, trodde det var nåt ploj när jag såg bilden bara

      Reagerade också på ”Therese och slavarna ” som hon delade. Vem använder ens ordet slavar så?

        Utveckla! 🙂

        Men Gud vad du överreagerar…

        Det var ju förslag från hennes följare, ett skämt. Hon efterlyste namn på facebookgruppen hon vill dra igång och Therese och slavarna var ett förslag.
        Sluta var så jävla lättkränkt!! Du lär ju inte kunna gå på ett stand-up utan att börja böla.

          Vem bestämmer vad folk får reagera på?

        Överkänslig, much?

      Ja jag tyckte också det var väldigt oseriöst. Fjärilsfilter, ligger i sängen utan kläder. Det är ju ändå jobb hon gör som MP betalar för, då känns det ju i alla fall lämpligt att ha på sig en tröja…

    Usch stackars Laila.
    Undrar dock varför så bråttom till jobb.
    Kan tycka att man kanske kan vara hemma i någon/några dag(ar) och få lugn i kropp och själ. Antar att det var en chockartad upplevelse.
    #ingenkommeratttackadigdendagenduslutar

      Är man spm jag en person som behöver få göra saker om dagarna så är det nog nyttigast att gå och jobba. Är ju inte så att hon tar någon risk med att gå dit, utan det kan säkert va skönt att tänka på något annat en stund.

      Hon sa i radion att hon behöver träna käken och prata och inte vara tyst. Och då tyckte hon att det passade utmärkt att komma tillbaka till jobbet eftersom hon då får rehabilitering på samma gång.

    Alltså en vuxen människa som vet om att hon blir svimfärdig av att inte dricka ordentligt med vatten… jag vet inte men är hon inte lite för gammal för en sånhär miss? Jag tror det är en dålig ursäkt för att hon trillat handlöst pga andra anledningar.
    Hon är ju känd för att inte spotta i glaset!

      Mycket är ju möjligt. Har själv lite svårt att förstå hur man rammlar med en sådan kraft att man slår av några tänder rätt av, låter mer som en halkolycka där käken kommer med robust kraft mot ett utstående föremål. Svårt att gissa vilket föremål man kan slå av sig tänderna på …. men men hon kanske berättar mer själv snart för att skingra spekulationerna?

        Mitt barn slog sönder en framtand av att ramla på en gräsmatta. Jobbigt med robusta gräsmattor.

          Eh. ok! Men det låter väldigt svårt att förstå. Ingen sten eller nått på gräsmattan?
          (funderar bara) Extremt utstående tänder, eller någon annan möjlig förklaring?

          Stackars liten hoppas det gick bra!

            Jag menar bara att ibland händer orimliga saker.

            Och ja tack, det gick bra ❤️

            Fast tänder är ömtåliga, så det är inte ett dugg svårt att förstå. Jag slog ut en tand av att falla mot ett skrivbord lite olyckligt. Min klasskompis fick en bandyklubba på dem så böjdes rakt in och en kompis slog ut två tänder när hon knäade sig själv i en vattenrutschbana. I badrummet har du ju allt möjligt att slå ut tänderna mot, bara att välja.

              Javisst kan man slå ut tänder ganska lätt. men det är långtifrån likalätt att slå Av tänder.
              (jag tänker mig hammare som kommer rusande liksom)
              Eller tänker jag fel?

                Det är väl inte svårare att slå av tänder än att slå ut dem helt? Jag slog ut halva framtänderna i en poolbotten, efter det har de gått sönder av att äta på en nektarinkärna. Slår man sig i en viss vinkel mot något halvhårt visar det sig inte vara så svårt.

                Ja, du tänker lite fel, det är ganska lätt att både slå ut och slå av ? I mina små anekdoter så var det lite blandat. Min tand gick av, och hon som slog sig mot sina knän fick en kombo, en av och en ut. Hur nu det gick till.

        Finns väl massor inne på en toalett att slå av tänder på om man svimmar och ramlar helt handlöst? Toalettstolen, handfatet, badkar, bänkar, skåp eller liknande?

          Jag svimmade inne på jobbets toalett och vakande upp med en halv framtand…

        Hon svimmade, inte ramlade. Svimmar ofta själv pga smärtor, vet inte hur många ggr jag smällt i huvudet i handfat, byråer, element, dörrkarmar. Inget man kan styra över.

        Jag slog ut mina tänder i en pulkabacke, vi hade byggt ett gupp och landade med ansiktet i snön.
        Troligtvis slog jag väl ihop käkarna i varandra eller nått ??‍♀️

        Läs vad hon skrivit så behöver du inte gissa.

        Slår du handlöst hakan i handfatet så ryker ofta tänder och käke.

          Det jag anser vara
          lite märkligt är att Laila har varken blåmärken eller fläskläpp efter fallet.

            Fast du vet inte hur hon ser ut nu

        Jag har ramlat platt på ett vanligt trägolv och slagit ut 2 framtänder.

      Gud så tröttsamt. Spelar det någon roll?

        Spelar det nån roll om det spelar roll eller inte?

          Vad är frihet?

            Va?

              Ja vi började väl ställa oss filosofiska frågor eller?

      Min första tanke va att bubblet va orsaken till det olyckliga fallet.

      Ska säga det till alla äldre som trillar och slår sig.. ”Är inte du lite för gammal för det här?”

        Hon trillade inte, hon svimmar.

      Men herregud man är väl bara människa? Hade hon vetat att hon skulle svimma och få en käkfraktur och slå ut tänderna hade hon nog klunkat vatten som en galning eller?

        Hon vet att detta händer om hon inte dricker.

      Anonym 12:09, du är en vidrig människa.

      Kan också röra sig om värmen. Jag har själv varit väldigt nära på att svimma efter att ha badat lite för varmt.

        Samma här. Var tonåring och hade precis flyttat hemifrån. Skulle prova ett sånt där avslappnande lyxbad jag sett på tv. Hett vatten i badkaret, tända ljus och stängd badrumsdörr ledde till att jag svimmade, vaknade, kräktes och svimmade igen, haha. Både blodtrycksfall och lite syrebrist, antagligen

    Alltså va…!? Va bra att du själv är en perfekt och helt felfri person.
    Vi andra gör misstag ibland. Och ibland. Ingen är en sämre människa för det.

    Vad otäck händelse. Alla kan ju svimma av och slå sig så det är inget man kan förutse. Hoppas hon snart mår bättre.

      Verkligen. Får panik av freak accidents.

    Ot
    varför använder Bella aldrig strumpbyxor? Ser inte klokt ut med höstkappa, bara ben och sommarskor. Och skorna sen, gå utan strumpor gör ju skorna ofräscha! ?

      Nääe, har du inte hört det??! Finns en jättespännande förklaring!

        Spill the beans, please!

      Att ingen har forskat på den frågan tidigare? ”Varför använder Bella aldrig strumpbyxor?” Finns ju hur mycket som helst att hämta i den frågan som kan utveckla världen till det bättre känner jag. Sjukt bra fråga Anonym 12:34, cudos till dig.

        Tack för att du nappade och uppmärksammade min mycket viktiga fråga!
        ???

          Varsågod! Hoppas du lyckas få svar på din fråga så du kan gå vidare sen.

            Min avhandling är klar nästa höst.

      Ofräsha skor till en person som själv kanske inte är helt fräsch på flera plan. Spelar det någon större roll? Eller är det bara helgjutet? Allt för uppmärksamhetens skull, som vanligt eller?

      Är det inte en töntig modegrej? Typ Karl Lagerfeld sa någon gång att kvinnor som har strumpbyxor har dålig stil eller liknande… Tragiskt att hon orkar bry sig.

        Eller är det en grej för att visa att man har gott ställt? Gå barfota i Chanelskor och inte bry sig typ?!?

        Jag tycker att hudfärgade strumpbyxor allt som oftast är fula och inte alls matchar bärarens hudton övrigt. Som att ha på sig foundation i fel färg. Sen passar inte svarta alltid med övrig klädsel, så då blir det att gå utan. Men jag skulle själv inte välja en sådan outfit när det är kallt.

          Ja det är WT med hudfärgade strumpbyxor. Usch.

      Att det finns de som undrar varför Isabella Löwengrip inte använder strumpbyxor är fan fascinerande…

        ?

        Tycker du? När någon kommer struttande med bara ben och tunna lågskor mitt i kalla januari undrar nog fler än en vad grejen med det är?

      Förmodligen är Isabella väldigt lite utomhus.

    Undersökande läkare har säkert kollat blod och tittat på om skadan kunnat uppstå på annat sätt än patienten säger. Det här skulle jag vilja säga är ett typexempel på skada då man överväger andra möjligheter än rena fall och även om de flesta patienter inte tror och förstår det är det ganska enkelt för ett tränat öga att se om skadorna stämmer med tidpunkt, vinkel, föremål som uppges ha orsakat skadan och så vidare. Gör de inte det kan läkaren i vissa fall frångå sekretessen och polisanmäla men då ska det i praktiken handla om grov misshandel.

      tack för analysen!

      Varför tror du det?

        Jag tror ingenting utan vet eftersom jag själv är läkare. Hoppas att det var svar på din fråga (som var mycket oklar).

      Allmänläkare är inte rättsläkare, och tyvärr så kan de missa. (rättsläkare kan också missa för den delen)

      Men en läkare kan väl inte polisanmäla utifrån sin egen spekulation ett brott på en vuxen patient? Slår inte sekretessen högre där? Jobbade själv på mottagning för våldsutsatta och även om vi visste att personen som kom in hade varit med om ett brott så gjorde vi aldrig anmälan om inte personen som sökt vård ville det. Det var liksom inget snack. Däremot barn har du alltid skyldighet att göra orosanmälan till soc

        Det är tillåtet att frångå sekretessen om det brott som misstänks föreligga kan ge minst två års fängelse. Gäller även psykologer.

        Observera att vi här talar om en person äldre än 18 år, är patienten yngre gäller andra regler. Men över 18 år finns alltså ändå en möjlighet att som läkare frångå sekretessen och själv polisanmäla om man misstänker ett brott. Minimistraffet ska då vara minst ett års fängelse.

      Så varje gång detta har hänt henne, så är det en misshandel? Trots olika män?

    Usch, får ont i tänderna av bara tanken. ?

      Hon kankse har problem med blodtrycket?

        Det skulle ha kollats upp vid det här laget eftersom hon fått uppsöka sjukhusvård vid flera tidigare tillfällen när hon påstår sig ha svimmat.

      Nä, man måste verkligen säga att hon har mer otur än genomsnittet med bl a blåtiror och käkskador som följd av de återkommande svimningarna.

    Stackarn, måste göra hur ont som helst.

    Någon som vet varför Margaux tar blodprover eller vad det är, i sin senaste instastory?

      Hon försöker väl att hålla sig aktuell?

    Bara jag som reagerade över att hon åkte ambulans för en käkfraktur och skadade tänder?
    Kanske inte fanns någon som kunde köra henne, eller så kanske dem inte har bil?

    Men min erfarenhet är att det är svårt att få ambulans om personen kan överleva att åka i en vanlig bil.
    Fall där vi blivit nekade ambulans, svimmat och kramper (vi tjatade dock till oss en ambulans då vi ej kunde få personen ut till en personbil pga kramperna), fraktur arm, fraktur hand, misstänkt hjärnskakning efter ridolycka, knäskada (kunde ej stödja på benet), så känner mest att skulle vi säga att vi svimmade och hade ont i käken/tänderna skulle vi absolut inte få ambulans, utan få fixa någon som kunde köra personen in till akuten.
    Men kanske är för att dem bor i stan och där har inte alla bil och körkort, och därför tar ambulansen icke akuta fall, och vi bor på landet och här har alla körkort och bil, så finns nästan alltid någon som kan köra en, tex en granne eller liknande.

      Dom kanske hade druckit varsitt glas och därför inte kunde köra själva?

        och då ringer man taxi/grannar/vänner/uber men inte SOS

          Spelar ingen roll hos oss, kan vi överleva att resa i privatbil in får vi lösa transport själv, taxi, granne, kompis som bor en bit bort eller liknande.

            Mitt svar var såklart till Anonym / 13:36 🙂

      Håller med, missbruk av ambulans. Om man har brutit benen, är medvetslös, har enorma sår, hjärtstillstånd etc och behöver omedelbar medicinsk hjälp kan man åka ambulans, annars kör man bil eller tar taxi till akuten. Jag har varit med om ett antal svåra sjukdomar och olyckor, har tex brutit ryggen, utan att missbruka ambulanstjänsten. Kan man ta sig till sjukhus själv så ska man inte ockupera en ambulans. Det finns ett litet antal ambulanser, när folk kräver ambulans för trasiga tänder innebär det att någon annan som verkligen hade behövt den inte får hjälp i tid och kanske dör pga det. Tänk på det nästa gång ni ringer ambulans för en bagatell!

        Brutit rygg borde dock åkt ambulans så man var fastbunden på bår tills man undersökt ryggen, annars kan man göra skadan värre.
        Men ja, i många fall kan man resa själv, frakturer som inte blöder eller liknande, i tex arm och hand som vi haft, kan ju åka i vanlig personbil.

          Jag åkte in själv med förmodad propp i bröstet tidigare i år, hade väldigt ont men efter bedömning hemma så frågade de om jag kunde ta mig in själv. Tyckte inte det var något problem, det var jobbigare att stå ute o frysta i coronatältet de nyligen börjat använda ?

        Nu är det ju inte så att varken du eller Laila kan ”missbruka” eller ”beställa” en ambulans.
        Ringer man 112 så är det dom som bestämmer om dom skickar en ambulans eller om du kan åka in själv.

      Fast man kan ju aldrig veta varför hon egentligen svimmade, även om hon tror/vet att det beror på vätskebrist är det ju omöjligt för SOS att veta. Och vid ett sådant fall kan man ju inte heller utesluta att hon fått fler skador än de som syns utanpå.

      De gånger jag ringt SOS har vi i alla fall alltid fått en ambulans, även om vi varit en prio 2 och därmed fått vänta ett tag så har de kommit. Sen kan ambulanspersonalen göra en bedömning på plats om det är något som behövs tas till akuten eller avvakta hemma.

        Ja men precis! Det är ju inte så att de på egen hand kan utesluta en hjärnskakning eller annan nack eller huvudskada.

        Vore dumt att inte ringa SOS och sen får de avgöra om en ambulans behövs eller inte.

          Hjärnskakning kan också åka personbil in till akuten om personen är kontaktbar och okej men bara har tex ont i huvudet, ljuskänslig, ljudkänslig, eller liknande.
          Dock vid balansproblem eller om personen är svår att få kontakt med är det akut, för då kan det ju vara skall skada.
          Nack- och ryggskador är också ambulans då dem kan bli värre om man försöker förflytta personen själv.

          SOS måste bli tuffare att säga nej till ambulans om dem tar in svimmad person som skadat käken och tänderna…

            men de kanske inte visste om det blivit nackskador och därför fick ambulans? Hade hon åkt in själv och det sen visat sig vara nackskador eller liknande så hade hon fått kritik för det

        Fast man kan inte åka ambulans till sjukhuset varje gång man svimmar? Om man vaknar och är hyfsat okej mentalt efteråt kan man gått åka vanlig personbil in, om man inte har typ 3 timmar att åka eller liknande, då kan man ju be ambulansen komma och möta en på vägen för att undersöka, men svårt att tro att hon har 2-3 timmar till akuten.

        Ambulans ska inte leka 1177 och åka ut och bedöma hur sjuka folka är… ambulanser ska finnas på plats så dem kan åka på akuta fall, tänk om någon dör i väntan på ambulans för att ambulansen leker 1177…

          Leker 1177? Hur tänker du nu?

        Ringer ni efter ambulans ofta?

      Från en som jobbar på ambulansen känns ändå detta som ett av de mer befogade uppdragen. Åker på betydligt mer svårförstådda jobb än detta… Sen ser det nog olika ut på olika platser i landet, när man ”får” en ambulans och inte, det är ju upp till SOS-operatören.

        Jo, men åker ambulansen på icke akuta fall för att bedöma personen eller agera taxi, då finns ju risk att ingen ambulans finns på plats när det verkligen behövs.

          Det kan ju faktiskt ha funnits flertalet lediga ambulanser vid tillfället? Det har du ju ingen aning om. Ibland får man ju faktiskt lita på att andra människor kan sitt jobb.

          Utbildad personal gör en bedömning innan beslut tas att skick ambulans!

      Det är väl inte jättekonstigt att man som anhörig ringer efter ambulans om ens partner svimmar, slår sig och börjat blöda rejält från huvudet. Som anhörig har man ju ingen aning om vad som händer. Hjärtattack? Stroke? Blodtrycksfall? Man får ju panik och ringer efter hjälp.

        Nej, men att man får ambulans får att svimmat och slagit i hakan känns lite fel, då kunde personen åkt personbil in till akuten.
        Det var ingen rejäl blödning från huvudet, utan ett sår på hakan enligt bilderna och texten. Men vet du mer än vad som står? och att hon hade ett stort sår i huvudet förstår jag att hon åkte med ambulans.
        Det finns symtom på hjärtattack och stroke, därför ringer man 112 och kollar symtomen på personen på plats för att bedöma om dem kan resa in i ambulans eller genom personbil.

          Det jag menar är att hennes sambo troligen hittade henne på golvet på toaletten avsvimmad och blödande. Eftersom hon säger att hon vaknar av att han ropar. Hade jag hittat min man avsvimmad på toaletten med blod i ansiktet hade jag också ringt ambulans, inte tänkt ”han har nog bara svimmat och slagit i käken, ingen fara vi åker bil”. Sen kanske hon vaknade men om ambulansen redan var på väg tror jag inte många hade ringt och sagt att den inte behövdes längre. Det jag vill ha sagt är att varken du eller jag vet hur det gick till, vilket gör att man inte ska uttala sig tvärsäkert om att det var onödigt med ambulans osv. Vi har ingen aning om vilken bedömning SOS, ambulanssjuksköterskorna eller Lailas sambo gjort.

            Laila bagge heter hon då kommer ambulansen är du en vanlig knegare som inte är känd då kan du glömma ambulans om du svimmar

              Det stämmer absolut inte!

              Vad är det för ett antagande. Jösses ??‍♀️

          Om man ringer SOS och har en avsvimmad person framför sig som blöder säger inte operatören: vänta tills hen vaknar så kan vi kolla tecken på stroke/hjärtinfarkt.
          Dom skickar ambulans eftersom tid är liv.

          Släpp det nu Katten. SOS personalen bedömde vad som var bäst. Dom är utbildade för det.

      Bröstsmärtor, fanns ingen ambulans tillgänglig, fick ta sig själv till sjukhuset
      https://norran.se/nyheter/fanns-ingen-ambulans-tillganglig

      Andnöd och vars ben inte bar honom, fanns ingen någon ambulans tillgänglig, skickades en taxi.
      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/ingen-ambulans-tillganglig-for-svart-sjuk-hamtades-i-taxi

      Ramlat i trapp, ryggsmärta och fot pekade åt fel håll, fanns ingen ambulans, skickade polisen, ambulansen kom sedan efter 40 min
      https://www.sydsvenskan.se/2003-05-27/sos-skickade-polis-inte-ambulans

      Fick blodförgiftning och hon fick amputera båda händer och fötter, fanns ingen ambulans tillgänglig
      https://sverigesradio.se/artikel/7441714

      Det är pga såna här fall som folk MÅSTE sluta missbruka ambulans, ambulans är ingen rundåkande sjukvårdare för att göra bedömning eller agera taxi, dem ska åka till akuta fall som behöver vård/hjälp på vägen in, dem andra fallen få själva ta sig till akuten.
      Bedömning om det är akut eller ej kan man få hjälp med på akuten, och resan dit får man lösa själv, antingen genom bekant, granne, släkting, taxi eller liknande.

        Nej bedömning om det är akut/behövs en ambulans, gör om man ringer till 112 Du kan aldrig själv bestämma att du vill ha en ambulans.

        Fast det här är en helt annan fråga eftersom varken du eller någon annan här vet om det var onödigt med ambulans. Ja, det är hemskt att det inte alltid finns ambulanser och; nej, det betyder inte per automatik att det var onödigt att Laila åkte ambulans.

      CamCam, vore bra om du kunde släppa igenom min kommentar som fastnat i modden ang fall där personer som är allvarligt sjuka inte fått ambulans pga bristen på ambulanser.

    Jag slut av tre framtänder förra sommaren med hjälp av en skivstång, tränade crossfit och gjorde en frivändning med 35kg och glömde att jag hade en haka som sticker ut..
    Blev en tur till akuttandläkaren och laga, gjorde absolut ont men trodde det skulle vara värre med tanke på hur mycket av tänderna som saknades…

    Jag slog ut två tänder i ett EP.anfall för ett tag sedan..

    Lägg ner.

      Varför ska jag lägga ner? Korosh har inte vitt mjöl i påsen direkt han har en dom för misshandel om du kollar på mrkoll.se

        Du har alltså hittat på/startat detta rykte för att du sett att han har en dom på mrkoll.se

          Nej men tänk efter själv de smällarna hon fick kan man inte få av att svimma

            Uhum, men nu var det ju så att när hon svimmade en annan gång så försökte pressen skylla det på hennes dåvarande man Nicklas. Och nu skulle alltså henne nuvarande göra samma sak….

            Tycker du ska akta dig för vad du skriver.

            Jo, man kan slå sig rejält om man svimmar på fel plats.

            Har du någon form av utbildning inom fallolyckor mtp att du gör den bedömningen?
            Folk kan få skall frakturer om dem faller och slår huvudet i toaletten/badkaret/handfatet, så hennes skador är inge konstigt alls om hon svimmat inne på toan.
            Hade hon blivit misshandlad borde det finnas fler skador då 1 slag inte ger sårskada, käkfraktur och avslagna tänder.

              Hon har tydliga märken på halsen.

              Och jo, det räcker med ett slag för att få den typen av skada som hon fått. Om någon slår en persons ansikte/haka mot någonting (t ex en bordskiva eller ett handfat) så kan man få exakt den sortens skador. Sedan säger jag inte att det är så det gått till i det här fallet, jag säger bara att det kan ge liknande skador.

                Så han tar i hennes nacke, drämmer hennes haka emot handfatet, hur får hon då sår på halsen?

                Ni som anklagar honom har inga bevis, ni bara tar saker ur luften, ser det ni vill se, och pusslar ihop er egen historia. Det enda vi kan göra är att lita på hennes ord.

                Hon hade tidigare levt i en relation där hon blev misshandlad, ingen genom nätet kan se sånt, om någon kan reagera så är det folk i hennes närhet som känner henne, inte såna som dig. Men oftast kan ingen se det, folk är duktiga på att dölja.
                Men utan bevis har du ingen rätt att anklaga hennes sambo.

                Eller är du lika anklagar mot män ifall en kvinna har ett sår, ett blåmärke eller liknande? anklagar du deras män då för att dem måste ha skadat kvinnan?

    OT… Behöver peppande ord. Jag har så enorma problem med talblockeringar just nu. Det är en variant av stamning, som jag har levt med hela livet. Ska på en middag ikväll, där jag dessutom är tvungen att tala ett annat språk än svenska, vilket ger mig mycket fler talblockeringar. Jag förväntas vara social, men har världens ångest över det. Kom just hem från jobbet och ligger på soffan och gråter med ångest.

      Vi pratar om laila nu okej?

        Din elaking!

      Om du inte måste gå på middagen, som en del av jobbuppdrag t.ex., så gå inte. Bara säg att du inte kan eller vill närvara. Har själv struntat i många tillställningar som är sociala ”måsten”. Typ släktmiddagar, träffar där man ska glo på ett nyfött barn, begravningar… Dom är inga riktiga måsten.

        Ett bra förslag att helt enkelt avstå tycker jag. Om du inte kan eller vill avstå undrar jag om det finns något som hjälper i situationen? Skulle det tex hjälpa att öva in några meningar nu på det främmande språket? Typ ”vad jobbar du med” ”hur känner du XX” ”var kommer du ifrån”, såna mingelgrejer typ. Kan det underlätta? Och även dina svar på motsvarande frågor.
        Sen undrar jag om det skulle hjälpa att berätta att du har de här talblockeringarna? Det kanske blir svårt men typ ”jag har talblockeringar när jag pratar XX språk, så jag lyssnar gärna mer än jag pratar. Hur känner du XX?” Jag skulle älska att prata med dig hela kvällen ?!
        Lycka till!

          Med ”öva on” menar jag alltså att du säger meningarna högt för dig själv där i sängen. Om du har sagt några olika meningar 20 gånger redan kanske det går lättare? Ber om ursäkt för dåligt råd om det inte är så talblockeringar funkar.

      hur funkar det att omprogramera sin talblockering som en del påstås kunna göra?
      https://youtu.be/vb0b3XOF0T4

      ❤️ Kärlek och pepp till dig

      Kan du inte skriva upp några saker på en lapp. Saker du kan prata om. Förhoppningsvis är de andra mer pratglada. Sen, måste du verkligen gå? Kommer middagen vara dig till gagn?

      <3 Vara bara dig själv, det kommer man alltid längst med. Du är så mycket mer än dina problemen med talet.

    En väldigt nära källa till mig som jobbar på hjärtavdelningen hade ifrågasatt om hennes sambo hade något med ”svimningen” att göra

      Men vad håller du på med?

      Låter som att din ”väldigt nära källa” borde ta sig en funderare över tystnadsplikten.

      På vilka grunder har hon ifrågasatt det?

      Bra om din källa ifrågasätter det. När man jobbar på hjärtavdelning vet man ju hur vanligt det är att svimma av olika grejer med hjärtat och också hur vanligt det är att det inte syns i efterhand (tex AV block).

      Eller menade du att din källa frågade sig om sambon kunde ha med saken att göra? I sånt fall håller jag verkligen om att den jäveln borde fundera över sin tystnadsplikt.

      En väldigt nära källa till mig som jobbar på akuten hade ifrågasatt om det inte var du som hade något med ”svimningen” att göra…
      Och för att skydda dig själv skyller du på hennes sambo.

    Alltså blir så illa till mods när jag läser sånna här kommentarer.

    Min man är av utländskt ursprung. Har lyckats få två blåtiror i mitt liv, ena gången vid botox när blodkärlet brast av nålen och andra gången när min son då 1,5 år kastade bak huvudet.

    Båda gångerna har han fått frågan om han slagit mig och jag kan verkligen känna blickarna. Han ser för övrigt ”farlig” ut med mörkt skägg och skarpa drag men är som en stor nallebjörn i personlighet. Men blir så ledsen för hans skull. ☹️

    Och nu vet vi inte om det stämmer det Leila säger man kan vi inte bara tro på henne och i så fall lämna annat till doktorerna som behandlar henne för vi har faktiskt ingen aning.

      Fan vad arg jag blir att det är så här, sån rasism som flödar åt all håll och kanter. Så orättvist!

    Men lägg av!

    Det ryktas om att det var du som slog Laila och att hon inte svimmat…

    Laila bagge heter hon då kommer ambulansen är du en vanlig knegare som inte är känd då kan du glömma ambulans om du svimmar

      Tyvärr ligger nog lite sanning i det…

    Dessutom så hade de firat hans födelsedag kvällen innan.Kan ju också vara så att hon druckit för mycket?

    Jag kom ut ur en bastu en gång, svimmade och slog huvudet i handfatet, så det KAN hända. Slog inte ut några tänder den gången men har lyckats slå ut min ena framtand fyra gånger.

    Fast vet du vad. Hon kan inte sitta 24/7 och kolla efter vad som skrivs. Gör hon det kan hon inte samla material till andra inlägg. Det mesta ligger faktiskt på den som kommenterar.

    Det är bra att lyfta frågan.
    Så många kvinnor vågar inte berätta, om vi medmänniskor blir mer medvetna om det och pratar mer om det kan fler börja fråga, och hjälpa kvinnor att börja berätta.

      Exakt så!! ❤️

      Anklaga hennes sambo utan bevis är inte okej och det är inte att lyfta frågan.
      Däremot kan man gärna sprida information om kvinnor som blir utsatta för fysiskt eller psykiskt våld av sin partner. Hur dem kan få hjälp, eller söka hjälp, och liknande.

    När det gäller Blondinbella och Anna Book så får hur gräsliga kommentarer som helst stå kvar men när det gäller gullgrisen Annica, då jäklar godkänns inga kommentarer som är det minsta kritiska. Då godkänns bara gulligull.

    Camilla, nu får du faktiskt rensa i kommentarerna. Det här är inte ok!

      Eller så är det så att hon skrivit detta inlägg av en anledning och låter kommentarerna stå kvar av samma anledning?

      Annars håller jag med – om inte hon vet något som inte vi vet så ska definitivt kommentarerna rensas.

        Alla inlägg idag är tydliga utfyllnadsinlägg som bara är till för att få bloggen att uppdateras. Camilla har uppenbarligen haft annat för sig hela dagen. Vissa rykten finns ju…

          Vilka ryken då? Är hon gravid? Blivit dumpad? Fått corona?

          Spännande! Kan du inte berätta? ?

    Fast hon säger ju själv att det är vätskebrist och att det hänt förr. Jag tycker att hon borde kunnat parera eventuell vätskebrist mycket tidigare än innan hon svimmar. Man får ju inte brist på en kvart och det är många symptom innan yrsel som framkommer om man dricker dåligt.

    Min mammas ex misshandlade henne så pass att hon bröt armen. Mannen körde henne till akuten och övertalade henne att säga att hon skulle säga att hon ramlade i trappan. Han var med hela tiden i rummet och ingen bad honom någonsin att gå ut. Trots att de tyckte att det var en väldigt allvarlig skada för att ha ramlat. Hon fick operera armen och var sjukskriven i 6 månader ? Vi fick inte reda på någonting förrän nästan ett år efter när det äntligen gjort slut.

    Hon har varit med om såna här svimningar sen 2001 och under dom åren har hon ju levt med i alla fall 4 män, som jag vet. Jobbigt att bara träffa hustrumisshandlare tänker jag?

      Det ena utesluter inte det andra.
      Man kan träffa flera män som är dåliga OCH ha problem med att svimma.
      (Har man tendens att träffa våldsamma män är det inte konstigt att haft flera relationer av det slaget)
      Hon kan ju ha svimmat och skadat sig, men historiken gör också sitt till här. Tänk om hon blir misshandlad nu eller i framtiden, då ska hon ändå kunna bli sedd och få stöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.