Babies, babies, babies…

Baby Boom Boom, som Magnus Uggla skulle ha sagt.
Josefin Dahlberg och hennes Josef Fares har blivit föräldrar till en Mio, Moa Wallin och hennes Mattias Knutsson har fått en son och både Carl Déman & Sanna Jörnvik och Helen Torsgården och hennes Oskar har offentliggjort att det vankas tillökning.

Grattis, grattis, grattis…och grattis igen!

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helen Torsgårdens sambo heter väl ändå Andersson?
    Ämtervik (eller nåt) är där dom bor.

      Haha ja! Räcker med en snabb googling så ser man att han heter Oskar Andersson och att de bor i Östra Ämtervik.

        Räcker med lite allmänbildning för att veta att Östra Ämtervik är en socken i Vämland, där tex Mårbacka ligger och Selma Lagerlöf föddes och växte upp.

          Räcker med lite allmänbildning för att veta att hennes farfar var kusin till Esaias Tegnér.

            Men Esaias Tegnér var ju född i en helt annan del av Värmland (Kyrkerud) så förstår inte riktigt relevansen här. Lagerlöf var ju också släkt med Erik Gustaf Geijer, från Ransäter – också i Värmland, men inte Ämtervik!

              Hm.

    Haha ”Oskar Ämtevik”???

      Som taget ur Raskens. ”Oskaaaa från Ämtävik” ???

    Att Carl och Sanna väntar barn har varit officiellt sedan midsommarafton.

      Det är ju att dom är med i Gravid vecka för vecka som är nyheten?

        Ja jag vet och det var därför jag reagerarde på formuleringen ” både Carl Déman & Sanna Jörnvik och Helen Torsgården och hennes Oskar har offentliggjort att det vankas tillökning.”

    Är detta en unpopular opinion? Tycker att det fn inte finns ngt tråkigare än när influencers blir gravida. Man vet att allt det roliga tar slut och istället blir det barn, barn, vagnar, nappflaskor, kräks och ”denna mamma har fått sova ut ???” i all oändlighet.

      Hela anledningen till att man följer dom försvinner ju. Hade jag velat läsa familjebloggar hade jag gjort det.

        Livets olika steg… för både följare och influensers…

        Haha alltså… ”hur kan de med?! Bli gravida? Jag vill inte läsa om barn??”

          Ja alltså jag skriver inget om deras livsval, bara att det är tråkigt. Det får man väl tycka?

            Det får man!!
            Klart det är tråkigt om man följt något för ett visst innehåll men sen blir det bara barn.
            Man kan ju hoppas att de även behåller lite av sitt gamla innehåll.

      Det värsta är när alla gravida influencers veckovis ska dela random ”bebisen är nu stor som en aubergine”-bilder + ”roliga” kräks/kiss/bajs-bilder när ungen kommit. Hihiiii så tokigt fick KISS PÅ BLUSEN ???????

      I det här kommentarsfältet är det erfarenhetsmässigt mer av en unpopular opinion om du skriver något negatuvt om typ kattet än om mammor.

        Men vad har jag skrivit som är negativt om mammor? Jag skrev att det är TRÅKIGT när influencers skriver om barnsaker! Stor skillnad 🙂

          Jag tror att det också handlar om hur de skriver och att alla bara kopierar varandra på samma sätt som de kopierar varandras ”sexiga” poseringar och ansiktsuttryck. Det är ju inte som att majoriteten av influencers lyckas hitta ett eget uttryck eller egna infallsvinklar oavsett vad de berör i sina inlägg. Det blir väldigt trista och homogena flöden både bild- och textmässigt. Om någon skrev om föräldraskapet på ett intelligent och intressant sätt så skulle det vara läsvärt även för följare som inte har barn.

            Håller med! Det är nog det jag stör mig på, att alla lägger upp samma bilder/scenarion (tex ”oj jag fick bajs på min tröja haha” och liknande). Däremot tycker jag det är intressant att följa Vildabarn @ Instagram. Hon lägger upp mycket intressant relaterat till barn och olika kulturer.

            På ett intelligent sätt om föräldraskap? Hugaligen

          Var inte menat som en anklagelse om att du var dum mot all världens mammor utan bara en åsikt om att det känns lite som att sparka in öppna dörrar att säga att mammabloggar är tråkiga. Alltså att jag inte tycker att det är en sk unpopular opinion. Iaf inte i just detta sammanhang 🙂

      Småbarnstiden är verkligen bara intressant för småbarnsföräldrar. Småbarnsmammor tror dessutom att de har ensamrätt på att vara trötta. Sånt är förståeligt till en viss del såklart, men en jäkla snooze fest att läsa om för andra.

        Det stämmer verkligen! Jag var oerhört intresserad av både mina och andras bebisar och deras sovrutiner, matpreferenser och utveckling. Fram till mina barn var runt 3-4, då fick jag bara nog. Och trots att jag alldeles nyss lämnat det där bakom mig, så finns det nu få saker som är så oerhört ointressant som småbarnsämnen!

      Håller faktiskt med! Jag har själv barn i småbarnsåldern och planerar fler. Utbildar mig till förskollärare. Ändå tycker jag inte det är speciellt kul att följa personer som mestadels skriver om graviditeter och barn. Har flera vänner och bekanta på Instagram och Facebook som ENBART lägger ut bilder på sina barn och dessutom typ tio gånger per dag.

        Har en vän som lever genom sitt barn. ”Hur mår du?” ”Dåligt, NN är superförkyld igen”. Alltså oavsett mående så är det beroende på barnet. Jag tröttnar ? Fattar att man blir påverkad av att barnet är sjukt/sovit dåligt osv. Men att leva genom sitt barn är sjuuuukt tråkigt ?

          Samma kvinnor som benämner sig som ”x mamma???” på sin instagram.

            Och jobbar på Mammaledig <3 på Facebook

            LoL ja!! Plus födelsedatum ✨

              ? Kevin 10.08.22
              ? Kilian 11.12.22
              ❤️ Kiara 13.05.04

                Kevin är framtidens Conny/Sonny/Ronny.

                  Eller -in är det nya -y.
                  Kevin
                  Melvin
                  Alvin
                  Darin

      Tror det är mer en popular opinion 🙂
      Men jag är svinpepp på att se om/när mina favoriter jag läst i 10+ år får barn, så roligt att se hur de hanterar det.

      Självklart blir det en förändring när de själva har total fokus på nytillskottet och man själv kanske gärna läser om de ”gamla” ämnena det skrevs om tidigare. Men graviditeten och alla tankar det ger upphov till, sen leva med barn och se hur en person man följt massa år blir tycker i alla fall jag är jättekul.

      Glöm inte twistshake och Babyshop ??‍♀️

      inte influenser men.. en som fick barn och fortfarande är sjukt intressant att följa är Carina Bergfeldt! Vet inte varför det funkar Så bra ( för barnet är med mycket ) kanske för att hon är sjukt vass och hennes inlägg innehåller så mycket info och fakta- och balanserar upp bra . Hur som-Starkt tips !!!

    Ärlig fråga. Är det någon annan än möjligtvis den närmaste familjen som bryr sig om att andra skaffar barn?
    När kompisar skaffar barn är det.ju typ ”grattis. Nu kommer vi inte ses på 18 år, men kul för er.”
    När totala främlingar på nätet skaffar barn är det som mest… Irriterande? Hela deras content ändras till bebisbilder, spons och barnyppdateringar.

    Äsch, jag vet inte.

      Ja, jag blev orimligt glad för Helens skull ? Fast finns ju många jag inte bryr mig om också.

      Det kanske beror på vad man är för slags person. Det finns ju de som gläds med andra ?

        Ja men det kan man väl göra utan att tycka att det är intressant med minutiös uppdatering om exakt allt som rör graviditeten och bebisen?

          Ja det tror jag säkert att man kan?

      Det är totalt ointressant när främlingar på internet skaffar barn. Jag avföljer vid första bild på positivt graviditetstest för då vet man att kontot kommer att bli tråkigt att följa.

      Och då är jag ändå gravid själv.

        Alltså jag trodde jag var ensam om att ha noll intresse för barn och nästan bli äcklad av dem (men jag vill ändå ha egna nån dag) tills jag hittade denna blogg. Folk här gillar katter mer än barn, så härligt.

          Eller så sjukt.

      Uppenbarligen är det ju det eftersom det verkar dra till sig massor av nya följare när någon blir gravid. Lär knappast vara för att ”närmadr familjen” klickar in så ofta 😉

        De är ju andra gravida/mamas som börjar följa.

      Om man vet stången verkligen vill ha barn sävligt man väl glad oavsett.

        eh va?

      Jag blir jätteglad varesig det är en bekant eller främling som får barn. Tycker det är så fint haha 🙂 Börja gråta av finhet igår när vi fick brev ifrån min svåger att de ska ha barn och att min man ska bli farbror åååh ❤️
      Har själv inte barn men tycker barn är det finaste vi har i världen. Hahah börjar nästan gråta bara att skriva detta ?

    Du glömde att Babba och hennes make också fick barn för någon dag sedan!

      Vabba??

      Babba i Babblarna?

        ??

      Babba är en svensk kvinna och entreprenör som var med på Forbes lista ”30 under 30”. .

        Avföljde henne så fort hon gick ut med sin graviditet.

          Coolt!

    Vad kul! ?

    Är inte Mio ett pojknamn?

      Tycker att jag hör både pojkar och flickor som heter det. Tex var det ju en flicka som försvann i tsunamin som hette det, minns när familjen var med i media och pratade om henne.

      Finns ett par tusen män och några hundra kvinnor som heter det i Sverige.
      Personen Astrid Lindgren hämtade namnet från till sin Mio min Mio var en kvinna.

      Det finns 14 män i Sverige som heter Sofia för övrigt…

        Jag vet. Jag är en av dem ?

    Jag kände att jag fyllt 40 när jag blev orimligt glad över att Moa Wallin fått barn – inte för att jag följer henne eller så (hade knappt hört talas om henne innan det där bråket med Kringlan Svenssons fru) utan för att jag blev så glad över att Mats och Lottie Knutson blivit farföräldrar! Läste intervju med dem i nån av kvällstidningarna och blev nästan tårögd. Så fint!!

      Håller med, är dock under 30 men tycker det är så fint! Finns nog inget jag är så blödig med som att se stolta mor/farföräldrar.

    Ellinor ”Pdotter” Löfgren är också gravid. Hade det på känn men hon berättade inte först v 21. Så kul att följa iaf tkr ja! Alla influencers alltså.

    Kenza, Dani och Penny är också gravida.

      Undrar om Ines känner sig utanför ?

    OT
    Om en kille säger att man ser ”rätt allmänt bra ut”. Hur fasiken ska man tolka det?!

      Varför tolka?
      Du vet är du är smashing!! ?

        Haha fin du är! Ja varför tolka egentligen. Blev bara lite ställd av formuleringen.

          Förstår. Fick en gång kommentaren ” om jag hade varit du hade jag inte haft komplex över min näsa” från en kille jag aldrig någonsin träffat. Typ 15 år sen. Men minns det som igår.
          Vissa fattar inte att inte kan slänga ur sig vad som.

          Ps. Har inte och har aldrig haft komplex för mina. Den är perfa! Andas bra igenom den och glasögonen sitter jättebra! ?

            Haha, påminner mig om en klasskompis i gymnasiet som slängde ur sig att ”Din näsa är ju stor, men det passar ju dig!”. Hade aldrig i mitt liv tänkt att min näsa var stor innan, men tack för infon liksom ? När hon insåg att hon sagt något som inte var så snällt så försvarade hon det med ”Men jag gillar folk med stora näsor”. JUST STAHP ? ? ?

              Oooohhhh……

          Det kan mycket väl vara ett manipulativt försök från hans sida att du ska just ”tolka” och försöka få hans approval. Skit i sådana tvetydiga ”komplimanger”. En annan gång kan du antingen fråga vad han menar, eller ge en motutvärdering:
          ”du verkar allmänt normalbegåvad”
          ”du har ju en allmänt ok klädstil”

          Korkad kille. Gå vidare.

      Att han tycker du ser bra ut?

      Antingen så säger personen det för att ”ställa sig över” mottagren av kommentaren, eller så säger personen det för att den vill provocera fram en reaktion, göra mottagaren osäker. Precis som här, där du frågar hur kommentaren ska tolkas.

        Han lyckades faktiskt göra mig lite osäker och hatar det. Att man är så lättpåverkad… löjligt.

          move on girl… hitta en man som kan uttrycka sig och inte nån pojkspoling

          Skit i hans, eller någon annans, ”omdömen”!
          Som tulpanen skriver, visar det på att han ställer sig över dig.
          Testa eventuellt att ge något tvetydigt omdöme tillbaka: ”du är ju inte så korkad som man kan tro först!” / ”kul med någon med lite speciell frisyr / dialekt / klädstil!” ”härligt med självförtroende nog till att se ut sådär!”

            ”nice att du inte bryr dig om ditt utseende. Folk är så ytliga nuförtiden.”

              Haha alltså jag är för snäll för att skriva något taskigt? Men blev bra sugen. Ska jag svara eller inte?

                ”Tack för komplimangen! När man ser dig tror man inte du är en person som bryr sig så mycket om utseende!”

          Klart det gör en osäker, det är ju naturligt. Du förtjänar inte att vara osäker, det är det han vill. Att du frågar efter råd här är ett tecken på att du tänker självständigt och inte låter dig påverkas, även fast det får hjärnan att börja snurra iväg. Har också mött människor som försöker bräcka en. Det är psykiska spel för deras ego och nöje. Dom får en kick av att göra andra obekväma. Något dom stör sig på är när man visar sig obrydd, rycker på axlarna eller bara ignorerar.

      För att kunna ge ett adekvat svar på den frågan så krävs det betydligt mycket mer kontext.

      Som att du ska springa långt långt bort.

      Att han är lame

      Att han antingen suger på att ragga eller är *allmänt* dryg och oskön. Förslagsvis vänder på klacken och dissar snubbar som uttrycker sig sådär plumpt om ens utseende.

      På tal om….?

      Han menar att du ser ok ut, inte wow och inte ful.

        Jag tolkade det också så och blev lite upprörd! Att han kan med att säga så. Detta är alltså en 30+ man?

          Vem säger så ens? Vilken nolla. Kommer ihåg att killarna på högstadiet kunde säga såna saker för att känna nån slags makt över tjejerna. Det är en back handed komplimang som förtjänar en gliring tillbaka.

        Ja och det ÄR skitfult av honom, idiot. Han kanske känner sig hotad av dig på något sätt, män som försöker utanför sin ”League” kan bli så. Eller så är han bara elak.

      Han menar att du är normsnygg. Att alla skulle säga att ”ja hon ser ju bra ut”.

        Gissar på den med

      Han försöker säkert negga dig. Han har väl läst the game eller nåt (?). Skit i honom.

        Säkert. Börjar förstå varför han är singel?

          Säg det nästa gång!

    Så nu lägger man alltså ut foton på ultraljudet? Herregud vad samtiden är full!

      Men det är väl inget nytt! Det har folk gjort sedan facebooks begynnelse när dom insåg att det genererar mer ”gilla” än dagens lunch ?

        Oj ibland (ganska ofta) blir jag glad över hur mycket jag missar pga min ålder.

      Ultraljud är som ett bekräftande att man officiellt vet att det blir en bebis. Ett graviditetstest känns i många fall inte direkt äkta. Folk ska ju pranka och ha sig.

    Yup dessa steg för steg
    Idag är bebis stort som ett hallon.

    Jaha who gives a flying fuck?

      Ja men igår var det ju ett vallmofrö, bebis växer så snabbt ?

        Idag är bebis 0,01 månad gammal!

          Oj vipps så är ”mammas lilla bebis” 274628191 månader gammal ??

            ????????

            Vad blir det, typ 22 tusen år?

              You get my point ??‍♀️

    Varför kan Moa Wallin inte använda versaler? Blir orimligt irriterad.

      För det är hippt att skriva så tydligen. Gärna så meningen känns som att den saknar ett avslut också.

        Usch.

    Åh, jag har så svårt för Sanna. Känns som att hon blev tillsammans med Carl för att bli känd. Det är något falskt över henne.

      Vi har varit bekanta och kan meddela att hon är likadan privat som hon framställer på sociala medier, såklart är väl ingen influencer 100% sig själv offentligt men falsk tycker jag är att ta i. Tycker de verkar ha ett väldigt jämställt förhållande både privat och i jobbet.

    Penny och Kenza också… (om någon skulle ha missat – inte troligt kanske). Penny sa ju igår att hon och Kenza är i samma vecka. So much fun.

    Hur vågar man skaffa barn med tanke på klimatkrisen? Fattar verkligen inte. Skiter man helt i hur barnen kommer få det när de växer upp? 🙁

      Svar ja. Barnaskaffande är helt och hållet en egoistisk handling.

        Haha hej du anonym som varje gång någon nämner barn ska nämna att det är en egoistisk handling. Tröttnar du aldrig?

          Fast det är ju det? Inte skaffar man barn för nån annan anledning än att man vill ha dem?

      Om man vill att Sverige ska förbli en välfärdsstat så måste folk skaffa barn. Landet behöver skattebetalare även när du och jag är gamla och allt kan inte lösas med invandring.

      Låter som du behöver jobba lite med dina egna känslor ang klimatkrisen.

    Yay, mer reklam för Twistshake…boring…

    Shit, vilka bittra människor som hänger här. Själv kan jag faktiskt glädjas åt folk som väntar barn, även om jag inte känner de.

      Varför är man bitter bara för att man är neutral? Tycker det är lite obehagligt att va för exalterad för att en total främling är på smällen…

        Man kan bli glad för någons skull utan att vara exalterad ? Läser man kommentarerna här verkar vissa nästan bli upprörda så fort någon nämner något om graviditet.

          Ja men det var nån som var lite överglad (-exalterad). Blir varken glad eller ledsen då det inte rör mig. Upprörd tror jag inte nån blir, bara det att det är förbannat tjatigt och tråkigt.

      Dem.

        LOL, såg att jag hade skrivit fel efteråt och visste att någon skulle kommentera ? Slår liksom aldrig fel.

          Bra att det finns de som bryr sig om språket ja.
          Skönt att det bara var ett slarvfel från din sida! ??

    Jag känner ingen specifik glädje för människor som skaffar barn. Självklart säger jag grattis till de jag känner som väntar barn, men jag känner inte den där ’barn är meningen med livet’ känslan. Det enda jag faktiskt känner är en viss avundsjuka för att människor verkar lyckliga. Jag vill också uppleva kärlek.

    🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.