Men stackars lilla fölet

Cornelia Rylén – ni vet hon som köpte Corvara från Tyra Sjöstedt – har låtit några av sina ston få föl, och ett av dem som kommit till världen är Stina. 
En helt underbart fantastisk liten tjej som jag bara vill pussa på mulen (men jag ska inte det, vi har ju restriktioner).

Nu går Stina med gips på ena bakbenet efter att ha fastnat i hagens elstängsel.
Lilla gumman liksom…
Jag har sett några filmer på Stina med gips och bestämde mig för att backa bakåt i Cornelias flöde för att se efter om fölet hade brutit benet och det var då jag kom till det här inlägget – där allting började.
Att hålla ett föl lugnt och i boxvila låter ungefär lika hanterbart som när Selma var nykastrerad och hon inte fick göra några hastiga rörelser, springa eller hoppa.
Ungefär lika omöjligt som att få vissa influencers att sluta leva på som vanligt just nu. 😉

Krya på dig, Stina! 
Puss och kram från Selma, THK och Lilla Snöboll

Här från ni skicka HUR många styrkekramar som helst till Stina!!! 😉

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så himla söt!!! ❤️

      Hjälp, varför är hästmänniskor (dvs jag) så irriterande? 😉

        Den hamnade fel.

    Åh så söt!
    Men vad hände med Tyras hästar? Har för mig att hon lämnade två hos Cornelia och att hon sedan köpte en av dem

      Cornelia har haft Corvara som var Tyras från början. Passade inte som ridhäst och är nu avelssto på heltid som jag förstått det. Kommer inte riktigt ihåg om hon hade nån mer från Tyra

      Cornelia äger delar av eller hela Corvara, fuxen vet väl ingen var den tog vägen egentligen. Rätt glad att den cirkusen är nedlagd.

        Var fuxen hon som hette typ Fleur som Tyra hade? Som hade kapacitet för stora klasser men det var svåra hanterings och ridproblem med den. Vore kul att veta hur det gått för henne, om det blev någon ordning på henne, antingen hos Tyra eller hos någon annan. ?

          Fleur går på lösdrift i Norrköping och har inte hanterats på år och dag.

      Cornelia köpte hela Corvara själv och har tävlat henne men den hästen har ju ett stort problem.

      Fleur hade hon en sväng men i såg att det blev för farligt och skickade tillbaka henne och vägrade att lämna kommentarer på vad exakt som hänt.

        Fleur hamnade på en lösdrift i Falköping hos en tjej som endast red henne i skogen. Vet att jag hon hade en blogg för länge sedan. Vad som hände med hästen sedan vet jag inte men hästen slutade ridas helt efter ett tag och försvann från Falköping jag tror den flyttade till en annan lösdrift utanför Norrköping.

    Brukade hata hästar för häst-tjejer var så jävla irriterande, sen växte jag upp och insåg att djuret inte kan rå för om dess ägare är jobbig, dessutom är de faktiskt inte sååå irriterade. Hästar är några av mina favorit djur nu, så jävla fina.

      Hästtjejer är ärligt talat rätt så irriterande även i vuxen ålder. I alla fall de hästtjejer jag har träffat på olika arbetsplatser.

        Hellre 10 hästtjejer på arbetsplatsen än en tjejhäst i hallen

          Hellre en hästtjej i stallet än tio på arbetsplatsen.

            Ah men åh du förstod inte min rolighet, ”hästtjej” – ”tjejhäst ”

            ?

              Jo den såg jag?

                Vad bra. Tyckte själv jag var omåttligt rolig, kan bero av viss avsaknad av självinsikt. Eller trötthet. Gonatt ?

                  Brukar få pikar av mina vänner att jag låter sur/allvarlig i meddelanden osv så är van att uppfattas torr i text. Men jag uppskattade twisten du gjorde!

                    Blev orimligt glad av den fina tonen på era meddelanden! Äntligen lite omtanke och humor i kommentarsfältet och inte bara massa surisar ??

          Bättre en back i hallen än ett hack i ballen.

            Bättre än ball Kalle i kanalen, än en kall balle i analen.

              Hellre en back bärs än Barsebäck.

                Hellre rövare i poolen än polare i röven

                  Hellre en kuk i röven än en kuk i musen

        Men det är ju bara de irriterande hästtjejerna som alltid pratar om hästar du lägger märke till? Jag och massor av mina kompisar lärde oss snabbt att hålla tyst om hästar eftersom ingen ville lyssna, de som inte klarade av det blev utstötta även av oss lol (har blivit en bättre människa sedan dess). Precis som vissa tror att alla gaykillar är feminina, de lägger ju aldrig märke till de som beter sig/ser ut stereotypt manligt, betyder inte att de inte finns.

      Varför är hästtjejer irriterande? Haha

        De har andra intressen.

        Det uppfattas som oerhört irriterande av människor med intressen de anser vara RÄTT.

        Men buntar man ihop flera hästtjejer så kan ju de tjöta loss om sitt, så kan resterande lättirriterade då andas ut.

          Nej. De har ETT intresse. Och det är också allt de någonsin pratar om. Oavsett vem de pratar med.

          Och när jag jobbade natt var det alltid hästtjejerna som var så trötta för att de hängt i stallet hela dagen i stället för att sova så de sov på jobbet. (#inteallahästtjejer osv)

          Håller faktiskt med dig! Hästar är väl gjorda för att leva i det fria. Inte stå instängda i en liten spilta, utom när de ska ”jobba”. Hatar att vara i stall av den anledningen. Får samma känsla som av att ha djur i bur, vilket jag inte heller är okej med.

            Mycket ovanligt att hästar står i spilta idag, tror dessutom spiltor är på väg att fasas ut helt. Och allt fler stall går över till att hålla hästarna i lösdrift.

              För övrigt är spilta olagligt i Sverige idag

                Nej.

                Att bygga nya spiltor är olagligt. Däremot har väl bland annat ridskolor fått dispens för att de helt enkelt inte många gånger har ekonomin att bygga om sina stallar.

        De brukar även köra över människor, inte bara över hästar. De är bessserwissers som säger sig ”ha pannben” och ”vinnarskalle”, vara envisa” samt ”raka och ärliga”. Dvs. de kör över andra med sitt besserwisseri, är elaka (”men jag är ju bara så raaaaak och äääärlig!”), kan aldrig medge att de gör/har fel och kan absolut inte ta emot konstruktiv kritik. Den värsta sortens människor, alltså.

          Haha precis min bild av hästmänniskor.

            Vilket dravel finns många vuxna människor som rider och är trevliga.

              Som Trh då, höhö. Not.

                Rider hon?

                  Vet inte om hon gör det fortfarande men hon har skrivit att hon hållit på med ridning.

                    Vad är hon inte ”expert” på?…

                    I så fall bekräftar hon ju verkligen fördomen om hästtjejer.

                      Men hold your horses här nu! Ser ni vad ni själva skriver?! Någon, inte TRH, skriver att TRH har ”hållit på” med ridning och utan att hen ens är delaktig i konversationen och ens kan dementera eller bekräfta det först påståendet så menas det att hen ”bekräftar fördomen om hästtjejer.
                      Att gadda ihop sig mot någon som inte är i rummet och dessutom prata skit om den baserat på ett lösryckt påstående är fan definitionen på att bete sig som en fjortis.

                      Läs vad ni skrev och fundera fan på vilka vibes ni vill sprida kring er för de ni spred i den här tråden var inte speciellt sköna.

                      Missade du ”I så fall….”?
                      Snälla andas.

                      Hej Trh! Du kan använda ditt namn när alla ändå vet attt det är du. Och ja, du har själv skrivit att du hållit på med ridning. Om du inte vill att folk ska veta saker om dig, skriv inte dom då. Enkelt.

          Fast det tycker jag låter som alla människor som seriöst utövar en viss sport? Fotbollskillar är ju också på det viset?

          Som alla som sysslar med fotboll, hockey osv osv då

          Eller så är det bara du som inte kan hantera folk som vågar tro på sig själva och inte är så jäkla jante som resten av Sverige är. Finns massa forskning att hästtjejer oftast landar chefsjobb och är bra ledare. Tror mer du är problemet och är bitter för att du inte kommer lika långt som oss 😉

            Kränkta är ni tydligen också.

              Hellre kränkt och framgångsrik än bitter och avundsjuk 😉

                Och jag är hellre bara framgångsrik ?

                  Du är det en bra start om du inte är bitter och avundsjuk, det beteendet brukar inte leda till framgång 🙂

      Hjälp, på vilket sätt är hästmänniskor (dvs jag) irriterande? 😉

    Hästbevakning.se?

      Är det inte rätt sjukt att det inte anses djurplågeri att hålla på med hästar? Man ”rider in” dem aka tvingar dem att ha tunga personer på ryggen som de ska lyda. Ibland får de bara ute i en hage men ofta står de i en liten liten spilta. Alltid när man åker förbi inhägnader med hästar ser de helt deprimerade ut.

      //förbereder mig för shitstorm av galna hästmänniskor.

        Håller faktiskt med dig! Hästar är väl gjorda för att leva i det fria. Inte stå instängda i en liten spilta, utom när de ska ”jobba”. Hatar att vara i stall av den anledningen. Får samma känsla som av att ha djur i bur, vilket jag inte heller är okej med.

          Många hästar är utomhus utom när de jobbar. Alla stall jag varit i har byggt bort spiltorna. Tror man romantiserar det fria hästarna lite väl mkt. Vet inte om övergiven utekatt är så himla trevligt jfr att bo i en familj.

        Det är så uppenbart att du inte vet ett smack om vad du pratar om. Pinsamt.

          Tycker du det verkar vara ett kul liv att bli tvingad att ha 70 kilo på ryggen och springa runt för att lyda under en annan varelse? (Gå hit, spring nu, gå dit)

            Man kan inte tvinga en häst till att ha 70 kilo på ryggen om den inte vill det. Lovar dig att det är totalt omöjligt att tvinga en häst lära sig saker om den inte vill det, om man inte är berädd på att göra det med livet som insats. Försök åtminstone att läsa på innan du kommer med argument ?

              Klart det går att tvinga en häst att göra som man vill. Man kan tvinga späckhuggare, elefanter och lejon att göra som man vill så varför inte en häst?

              Handlar bara om vilka metoder man använder..

                Sa jag att man inte kunde det? Igen, försök iallafall att låtsas som att du läst på om hur man tränar hästar 2020, dina argument är bara pinsamma och visar hur totalt okunnig du är i ämnet.

        Är galen hästtjej och jag måste ändå hålla med dig haha. Är insatt och påläst och tävlat på internationell nivå men ibland är jag också fundersam. Tycker absolut inte att man ska släppa ut alla sporthästar i en hage o alla ska sluta rida, hästarna som vi har idag är avlade för sporten, har mycket blod och skulle aldrig klara av att bara gå i hage. Men ibland när jag sätter mig ner och analyserar sporten så kan jag inte hjälpa att tänka att den är lite sjuk haha

        ytterligare någon som aldrig satt sin fot i ett stall som tror sig veta exakt hur hästhållning går till!

      Denna blogg blir inte nån hästbevakning om man skriver ett inlägg om en häst. Så lägg ner.

    Sjukt konstigt och onödigt inlägg?

      En miljard bilder på en häst. Okej att visa en bild, men en hel följetong? Vad tog åt C?

      Sen håller jag med om att hästtjejer är jobbiga på arbetsplatser. Jobbighetskänslan när man inser att man är ensam vid lunchbordet med två hästmänniskor…:o

        Jättefina bilder tack för dom camcam. ?

        Är det bättre med kvinnor som sitter och snackar om kalorier, smink, hudvård, sina partners, sina barn, dejter osv? För det tråkar ut mig något enormt men det tvingad man ju tampas med regelbundet på jobbet. Förvånas ständigt över att så många högutbildade kvinnor inte kan snacka om annat än utseende och vad män tycker om dem.

          Så tråkiga kollegor du verkar ha.

          Har arbetat på flera stora arbetsplatser som kräver högre utbildning och har aldrig upplevt att kvinnorna bara pratar utseende och män.

          Däremot pratar de gärna barn, djur och olika renoveringar. (Det sista intresserar mig mer.) Men det gäller nog inte bara högutbildade kvinnor. Men vad fan vet jag…

            Och innan någon kallar mig kränkt så är jag själv inte vidare högutbildad utan har en tjänst man klarar sig med gymnasiet på. Men majoriteten av de anställda på ställena jag har jobbat på har haft långa universitetsutbildningar.

    Sjukt konstigt och onödigt inlägg?.

      Oj, sorry för spam!

        Sjukt konstigt och onödigt spam?

    OT – kolla Mimmi Kapells inlägg (story) om sin träningslokal och ang att det är ca 1dm avstånd mellan deltagarna….

      Hello, corona! Inte undra på att vi aldrig blir av skiten.

    Gnägg

    Hade gärna fått vara hundra bilder till på Stina. Så mycket bättre än bildkavalkader på porriga och botoxstinna influencers. Du borde tilldela alla flunsorna ett varsitt andedjur och alltid illustrera inlägg om dem med bilder på det djuret ist för bilder på dem. Typ sätta en bild på en ekorre över alla bilder på Paow eller en sköldpadda över Bianca. Hade höjt den estetiska nivån och gulligheten något enormt på den här bloggen.

      Jag utgår från att du är ironisk.

    Kollar på Ann å books insta … bilder på nybäddad säng och vädring av rummet jag tror jag för. Själv jobbar jag som undersköterska med covid patienter . Vilka skilda världar. Jag orkar inte änns bädda min säng 5.30 när jag går upp till jobbet

      Man ska nog inte jämföra sig med Anna som har lallat runt hemma i hela sitt vuxna liv.

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

      Det är bara bra att du inte bäddar, så slipper du ha lika mycket kvalster i sängen som Anna Book.

    Zzzzz…. Mkay…jävla tråkigt inlägg men men… howdy ho Camcam gillar dig ändå

    Vad hände med Corvara egentligen? Var det något fel på henne iallafall?

      Mentalt var det väl det varför det är märkligt att de avlar på henne om de nu gör det.

        Jag tror att de menar att någon knäckt hästen snarare än att hon har ett medfött fel som gör henne svår. Det går ju inte att veta förstås men så tror jag resonemanget går. Jag tycker Cornelia verkar vettig med hästar och försöker hitta rätt grej för varje individ så jag hoppas det funkar.

      Jag kan satsa rätt mkt på att det finns fynd högt på den hästen. Men man har väl inte direkt haft de bästa vet vid undersökning av henne..

        Vem har undersökt hästen och vem tycker du skulle ha gjort det istället? ?‍♀️

          Allt hittas inte vid vetbesikting. Jag har en trasig höft, syns inte på röntgen. De säger att det är mjukdelar som är trasiga, det syns inte på röntgen.

    Jättekonstigt inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.