Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

667 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har stundtals sådan ångest över en sak. Jag är 27 år och lever ensam, har en hel del vänner men ingen partner. Min största och egentligen enda trygghet i livet är mina föräldrar. När jag känner mig ensam eller nere så åker jag hem till dem, som fortfarande bor i mitt barndomshem. Nu med pandemin och allt så känner jag sådan stor oro över att förlora dem. Är det någon mer som känner samma sak?
    Vad brukar hjälpa er i era tankar när oron tar över?

      Jag tänker precis som du och jag har en partner. Men då brukar jag tänka att vi alla kommer att försvinna någon gång och att det bästa du kan göra nu är att njuta av tiden med dem. Få dem att må bra och dig med.

        +1. Helt normalt! Är 33 och sover nån gång i månaden hos mina föräldrar fast jag bor 10 min bort. Tycker det är mysigt

          Avundsjuk jag blir. Min förälder är missbrukare så i min värld finns inte det du beskriver.

            Mina var oxå missbrukare och lever inte ens idag.

              Mina var också missbrukare och alkoholister och dog innan jag ens var född.

                Dog din mamma innan du var född?

                  ?Girl

                    Vadå?

                      Ja det gjorde dom.

                      Tråkigt, tuff start på livet.
                      Nästan som Isabella Löwengrips start på livet. Inte lätt att va tjej i Sverige.

                      Haha men läs kommentarerna en och en i ordning så ska du se att Anonym 20:40 kanske inte är helt seriös.

                  ?

          Jag gjorde också ofta det när jag flyttade tillbaka till min hemort efter många år utomlands. Sov hos mina föräldrar fast jag var 30, jag var vilsen och behövde den tryggheten, att någon fanns där runtomkring. Tror inte det behöver vara så fel, som singel är man annars rätt ensam. Idag några år senare är min mamma död och den tryggheten finns inte längre kvar på samma sätt, nu sover jag aldrig där mer. Så passa på säger jag, känner lite avund!

            Jisses, kunde vara jag som skrev den kommentaren. Sov också ofta över hos mina föräldrar som singel när jag var 30+ även efter jag blev sambo bara för att det var mysigt att hänga med mamma. Hon gick också bort för några är sen så jag håller med, passa medan ni kan, ni kommer att sakna det när mamma inte längre finns.

      Jag är 27 år med 2 barn och sover hos min mamma med barnen typ varannan helg ? min sambo jobbar nätter ibland och då brukar jag passa på och sova med mamma. Älskar det.

      Ta det lugnt, jag är 34 och har precis träffat the love of my life (hoppas jag :)). Innan dess var jag väldigt ensam, har ingen bra relation med min pappa (min mamma dog när jag var liten). Har en antal nära vänner jag träffar någon/några gånger i veckan. Men viktigast är vänner – att känna trygghet och kunna dela allt. ❤️ 27 är ingen ålder så känn ingen hets kring det.

      Känner precis som du. Är över 30 och bor med mina föräldrar och sparar till en egen bostad. Min mamma har en kronisk sjukdom och min pappa fick nyligen en stroke. Att se föräldrar gamla och sjuka är fruktansvärt. Har aldrig haft några vänner och killar är inte intresserade av mig. Min mamma är min bästa vän och jag vet inte vad jag ska göra när hon inte finns längre.

        ❤️

          ♥️♥️♥️♥️

        Du kommer att ha lärt dig av henne hur man är en bästa vän och själv bli någons ❤️

          Jag hoppas det ?♥️

      Jag är livrädd. Jag bor 1.5 timmes bilresa från där mina föräldrar bor. Dom är skiljda, men jag sover över hos mamma och hennes sambo ibland på helgerna. Då tar jag oftast med mina katter och så lämnar jag sambon ensam hemma hehehe. Skönt att komma iväg själv ibland också. Och så ser jag alltid till att spendera en heldag med min pappa. Vi gör allt möjligt. Är så himla mysigt och jag är så tacksam för att jag har det så jävla bra, att jag är rädd att allt bara ska försvinna under mina fötter någon dag.

      Äsch – jag är gift och har barn och mina föräldrar är ändå min trygghet! Älskar min man och familj men mamma och pappa är ändå alltid mamma och pappa! De enda jag vet skulle älska mig oavsett vad!

      Du är så himla normal.
      Det är så man ska känna för sina föräldrar.
      Man älskar dem och oroar sig för dem och vill vara med dem.

      I Sverige finns någon sorts förnekelse kring detta, en vuxen ska inte bry sig om mamma osv. ”Har du inte klippt navelsträngen” etc.
      Men en bra kontakt med föräldrar är bara bra och sunt.

        Det här är så sjukt för mig som är uppväxt i usa. Att man bara kan träffa sina föräldrar en gång per år men bo någon timme ifrån dem? Det är helt galet. Jag träffar mina föräldrar flera gånger i veckan och vi hörs varje dag, jag älskar dem mer än livet och har själv man och barn, men mina föräldrar är mina föräldrar. Det kan ingen ändra på.

        Alltså att en vuxen inte ska bry sig om mamma? What?! Finns det ens såna

        Jag vet inte, jag uppfattar att jag får mycket skit när jag nämner att jag har begränsad kontakt med mina föräldrar, särskilt med min mamma. ”Men det är ju din MAMMA!” säger de chockat. Som om alla mammor är mysiga gulliga bullmammor? Önskar det fanns mer förstående att alla föräldrar inte är fantastiska föräldrar och det kan vara mycket hälsosammare att bryta kontakten eller minska den.

      Du ska ta vara på all tid du kan med dina föräldrar! Jag avundas dig! Jag bor utomlands och saknar mina föräldrar något enormt – jag är 45 år och tvåbarnsmamma. önskar att jag kunde åka hem och bara sitta med dem vid middagsbordet, tv rummet eller med en kopp kaffe på morgonen på altanen.

      Åker också till mina föräldrar, är 28 och i samma sits som du. Jag ÄLSKAR att vara hos mina föräldrar och jag ÄLSKAR att det fortfarande är mitt hem. De vill heller aldrig att jag åker hem när jag är där en kväll och det är mörkt, så ibland passar jag på att åka dit när det börjar bli mörkt för då ”får” jag inte åka hem?

      Grejen är att det är verkligen senaste 1.5 året som jag insett hur jävla mycket jag älskar mina föräldrar också så det är alltid mysigt att vara där.❤

        Jag har också alltid åkt ”hem” och sovit hos min familj flera gånger om året, största tryggheten. Nu flyttade de precis och valde att inte ha något gästrum i nya boendet trots 2 barn (under 24), det prioriterades annat lyxigt i nya boendet istället. Jag kommer inte hälsa på längre och har så ont i hjärtat. Vill ha det som ni, kunna åka hem trots att man är 30. Känns som de flesta normala föräldrar med ekonomisk möjlighet prioriterar att ha det så för sina barn (och framtida barnbarn ju).

          Nej vad tråkigt, men säg att du verkligen skulle behöva åka hem en dag pga tråkigheter eller nåt, är du inte välkommen eller är det bara gästrummet som är orsaken? Du behöver inte svara om du inte vill såklart:)

          Jag typ tvingar mina föräldrar att ha kvar gästrummet för ”vart ska jag sova då?”. De kommer nog aldrig ta bort det iofs för mamma säger att det ska finnas en säng så att framtida barnbarn ska kunna komma och sova över. Känns dock som att både jag och min bror kommer vara singlar för alltid och därmed inte kunna leverera barnbarn, men men?‍♀️?

            Jag är fortfarande väldigt välkommen hem, men känner inte för att komma hem med stora väskor och lägga mig och sova på soffan i vardagsrummet… Och vill inte ge dem det, tycker de har gjort sitt val att välja bort gästrum och istället ha lyxigt kök/jacuzzi/andra grejer, är inte så sugen på att åka hem och kolla på allt det. Vet att de blir jätteledsna om jag inte kommer hem så förstår inte riktigt hur de har prioriterat, tycker inte man kan ha kakan och äta den samtidigt och därför vill jag inte åka hem. Kanske jag som är bitter men är jättebesviken. <3

            Resonerar precis som din mamma och önskar att min gjorde det också!

      Känner samma som du till 100%. Är 36 men min mamma och pappa är mina bästa vänner, båda i riskgrupp och jag handlar åt dom. Men skulle dom dö skulle jag vara ensammast på jorden och finns noll framtidsglädje. Inser att den dagen kommer och hatar den!

    Paradise Hotel:
    Tycker faktiskt att dom har fått till en roligare säsong än på länge.
    Dom som jag gillar är Miki och Tanja. Tanja är min absoluta favorit, sån skön människa. Miki är genuin, snäll, glad och bra kille, men inte den smartaste kanske.
    De som jag starkt ogillar är. Arvid, Josie, Sebbe och Alexandra. Arvid verkar frodas av att provocera och jävlas bara. Josie är typ ond och full av hat mot människor i allmänhet. Sebbe är en liten fjant som försöker att leka tuff och ska hela tiden hävda sig. Det var riktigt vidrigt hur han gav sig på Tanja i det senaste avsnittet för hennes dialekt. Alexandra känns bara elak och fullständigt tom inombords.
    Extra hedersomnämnande till Niclas. Mannen med det största bekräftelsebehovet i PH:s historia? Men han bjuder iaf på sig själv. Aldrig skrattat så mycket som när han körde sin Michel Jackson dans i den senaste avsnittet. Extra roligt var ju att han gick och frågade varje deltagare var och en för sig om dom såg det och vad dom tyckte.

      ooooomg JA. Gillar Miki och Helen mest just nu, störde mig mycket på Diana i början men gillar mer nu. Finner inga ord på hur irriterad jag blev på Sebastian och Arvid denna vecka, otroligt omoget och förminskande att aldrig låta någon tala till punkt? ”Jag kommer alltid ha sista ordet det är min personlighet”…. ja, lycka till med det. Det är ingen personlighet det är bara oskönt.

      Tycker dock inte säsongen har varit så himla bra? Jämfört med förra, absolut, men det har varit ganska många trista personer mer. Som Patrik och Cornelia som inte sagt/sa ett ord på flera avsnitt haha… Gillar DRAMA men denna säsong har de varit mycket elakheter istället.

      verkligen ett guilty pleasure….

      Tycker också att säsongen är kul!
      Ogillar Josie, falsk, plastig och taskig attityd.
      Alexandra följer jag på IG och tycker hon verkar trevligare utanför tv-rutan. Lite osäker, låg självkänsla men verkar vara en väldigt gullig tjej.
      Tanja-GRYM!! Har liten Crush på henne faktiskt!
      Patrik- vem är det ens? Han syns ju inte..
      Arvid- sneaky spelare! Han är verkligen där för att spela. Ogillar hans beteende mot Alex, hatar mobbare. Men han gör bra tv. Det gör han.
      Helen- älskar! Smart tjej med fötterna på marken.
      Sebbe- En liten barnrumpa. Skulle aldrig gissa på att han är äldre än 17 år…
      Miki- ogillade han i början men nu gillar jag han! Han är ung och osmart men verkar ändå genuin.
      Hejar på Tanja och Helen iaf 🙂

        Tanja och Helen är mina favoriter. Kan inte hjälpa det men på något höger gillar jag också Arvid.

        Miki, Diana och Patrick är väl mellanmjölken i det hela, bidrar inte till så mycket. Däremot kan Diana ge mig en huvudvärk utan dess like när hon börjar spekulera.

        Josie och Alexandra är verkligen bara tragiska men bidrar till underhållningen.

        Sebastian och Niclas är dem jag ogillar mest inne på hotellet just nu, Sebastian för att han är en vidrig människa med en skev människosyn. Det är nästintill skrämmande det som skedde i avsnittet från igår…
        Niclas är harmlös men har något sjukt bekräftelsebehov som gör honom fruktansvärt oattraktiv. Sen så tror jag inte Niclas har fattat spelet.

        Saknar Simon, i början trodde jag han var knäpp på riktigt men började precis gilla honom när han åkte ut. Grejen med Malte förstod jag aldrig. Den nya killen Benjamin verkar kunna liva upp stämningen men känns väldigt hal.

          22.23/

          Håller med om det mesta. Simon är den bästa deltagaren som deltagit i denna såpa. Är dock tveksam till att den nya deltagaren kommer klara av att vara särskilt hal. Tycker han verkar vara väldigt korkad. Det övergår mitt förstånd hur han kan välja att vara med Josie framför Tanja?

          Jag vill ha Tanja som en kompis. Tror att man kan ha sjukt roligt med henne.

      Håller med i precis allt fram till Niclas. Det största bekräftelsebehovet i PH:S historia måste väl ändå gå till Mcuze? Men för mig får Niclas en stark andraplats.

      Vad är det som är skönt med Tanja? Jag tycker hon framstår som en riktigt elak och kontrollerande person. Eller tycker ni det är normalt att bete sig så som hon gör mot Miki?

        Vad är det hon har gjort mot micki, fattar inte? Han har ju själv salt i intervjuer att han fattar att hon blev trött på han?

      ÄLSKAR Diana och Tanja! Så underhållande men ändå vettiga! Arvid ger mig dåliga vibbar, sättet han är så stolt över hur han manipulerar folk omkring sig.

    Har börjat med en ny grej. När en plankare flåsar mig i nacken stannar jag och viftar med handen åt personalen vid spärrarna och skriker: ”PERSONEN HÄR BAKOM MIG BEHÖVER HJÄLP MED ATT KÖPA BILJETT!”.

    ?????

      Var du så stolt över den här kommentaren att du kände dig tvungen att posta den igen? ? Snälla, du har aldrig gjort det där på riktigt ens och du är inte rolig.

        Jag dööööör hahahaha

          Åh snälla dö inte, vi behöver dina sarkastiska kommentarer hjärtat ?

            Gud du hade det inte lätt i skolan. Bless❤️

              Oj oj ännu en snöflinga! Varför samlas alla snöflingor i denna tråd? Haha

                Hjärtat då❤️

                ⚘⚘⚘
                Har någon här erfarenhet av bukspottskörtelcancer? Min far har av en slump (röntgen) fått veta att han har en cysta på bukspottskörteln. En större röntgen är gjord men inget svar ännu. Skulle ju kunna vara pre-malignt. Vet att oddsen är värdelösa vid tumör men detta är alltså inte cancer utan möjligtvis ett förstadie. Kan man göra något? Någon som upplevt ngt liknande?

                  Min pappa hade utvecklad cancer i bukspottskörteln. Han blev opererad och den operationen gick mycket bra. Allt beror på var det sitter och vad det är. Vad ni än gör så ge inte upp hoppet för det finns mycket sjukvården kan göra och det GÅR att operera.

                  Hej, jag har en sjukdom som heter Men-1 där en del av sjukdomsbilden kan vara att mån får cystor på bukspottkörteln. Cystan orsakas av för hög hormonutsöndring och avhjälps med operation. Håller tummarna för din pappa! Kram

                  Min mamma fick cancer i bukspottkörteln. Gick först på cellgifter och sedan operation. Idag finns ingen cancer i kroppen. Men hon måste givetvis gå på kontroller.
                  Hon måste även insulin behandlas resten av livet då insulinprodultionen har med bukspottkörteln att göra.

      Prova att göra det ute i Orten 🙂

        Vad tror du ska hända då? Herregud.

          Prova får du se. Men tror knappast att du vågar ändå.

            De flesta människor här är normala precis som på andra ställen och ger inte folk stryk hur som helst. Bara för
            att man plankar är man inte våldsam. Fördomsfullt…

              Alltså jag som bor i ”orten” är inte ts.. Ser ingen mening att hålla på så.

          Du kan väl testa hahaa

          Du kan vara glad om du bara skulle få stryk. Golare är inte jättepopulära härute.

            Jo jättepopulära, prova ts

            Stackars dig som bor där du bor. Verkar såå tryggt.

              Så länge man sköter sitt så är det oftast väldigt tryggt. Ska du hålla på och leka låtsaspolis, not so much.

              Åh lyllos dig som har råd att bo där det är tryggt, du måste ha kämpat hårt för att ta dig dit. Verkar sååå mys med silversked.

                Ja men du kan väl också testa en silversked? Det skulle kanske göra dig lyckligare? ?

                  Ja juste, hade glömt att det bara är något man testar sådär.

                    Nej men seriöst nu. Du verkar väldigt bitter och neggig som människa. Gör något för dig själv, skäm bort dig själv lite så kanske du inte känner ett behov av att sprida tråkig energi? ❤️

                      Och du verkar pretentiös och extremt självgod. Gör något åt det snälla, för alla i din närhets skull.

                      ”❤️Naw puss”

                Gött med silversked. Bättre än plastbestick ?

                  Hahah föredrar sked i rostfritt stål

        Rör mig inte i orten. Så att nej! ?

          Eftersom du nu verkar göra dig lite finare undrar jag varför du inte har en egen chaufför istället för att beblanda dig med civila?

            Eller hur, leker fin och sitter på en äcklig tunnelbana ? tönt

              ?

              Du rör dig inte orten, gör världens grej av att andra plankar och kallade tunnelbanan för äcklig nu så ja, lite fin verkar du ju leka.

                Du fattar väl att den som kallade tunnelbanan för äcklig driver med idioten ovan som inte rör sig i orten och därför anser sig vara lite finare? Är ju inte samma person

                  Haha oj oj oj ”rör mig inte i orten” men har inte råd med bil ?? så fin var du

                    Hur vet du hen inte har en bil? Människan kanske inte ens vill ha bil ?

                  Haha jahaaa sorry jag är trög.

                    Spelar ingen roll alla har sina dagar, är på din sida ändå.

            ÄLSKAR hur alla nötter här inne blir så provocerade av mitt inlägg. Jag skrattar åt er. Puss ❤️

              #självgod

                Japp!

                  ÄLSKAR att du skriver inlägg som dessa. Alla skrattar åt dig❤️

                    Ännu en öm tå, ska jag blåsa? ?

            Förmodligen för att det finns olika grader i helvetet.

          Ja för annars så hade du ju självklart gjort det ?

      Jag älskar det! Men gör det inte i orten. Våra nya vänner delar inte vår humor alltid.

        Gör de inte i orten? Prova göra det i new york som svenskar älskar att slicka röven på så får du se hur det går. Att ens göra en grej av att någon ANNAN plankar, hur orkar man?

          Alla som arbetar hårt, betalar skatt och dyr biljett vill nog inte sponsra andras friåkande.
          Prishöjningarna finansierar både plankningar och klottret.
          Vad NY har med saken att göra är oklart.

            Det har att göra med saken att hen ovan menar att folk i ”orten” är idioter då de skulle reagera på det. Eftersom svenskar i regel ser ner på orten men ser upp till usa trots att de antagligen inte hade vågat öppna käften i usa pga totalt motsatta åsikter och mentalitet, kan jag säga att de hade mötts med exakt samma respons i new york som överallt. Ingen gillar folk som håller på och leker viktigpettrar. Du kanske kan skriva till politikerna om det är så jävla viktigt eller börja jobba för sl. Tack gud att jag inte satt mig på en tunnelbana i tio år. Sunkigt deluxe

          Det är direkt olagligt. Givetvis reagerar jag precis som jag hade gjort om jag sett någon skabbig tonåring snatta. Lär er fucking vett, jävla ofolk.

            ”det är direkt olagligt”

            Ååh hahahaha vaaaaaa vem är du ens

        Vilka ”nya vänner” och vad är ”vår” humor..?

          Ojoj, blev det jobbigt nu? Andas i en påse.

      Hahaha satt du påriktigt och väntade på att Öppet spår skulle börja så att du på en gång kunde publicera den här kommentaren igen? Fick du för lite likes på den under förra inlägget eller?

        Sån jävla tönt så jag orkar inte

          Tack för att ni är här, höll på dö under förra inlägget. Vad fan händer med pekfingermorsorna här?

          Mår du bättre nu när du fick kalla en annan person för tönt? Har du inga argument? Ointelligenta människa med fattigt ordförråd. Gå tillbaka under din sten hjärtat ?

            Hjärtat….. Stina vart är du, har hittat din bästis.

              Haha klev jag på en öm tå nu? Snälla byt nick till snöflingan

                Naw

      När jag märker att någon försöker komma förbi spärrarna öppnar jag. Räcker med att de står där i stationen och ser nervösa ut så frågar jag om de behöver komma förbi. O h så öppnar jag åt dem.

      För en gång i mitt liv har jag inte heller haft råd och åka kommunalt och ingen tycker det är roligt och planka och få utskällningar bli jagad eller utvisad från en station framför massa människor för att man inte har medel och ta sig från punkt a till b.

        Jag brukar hjälpa folk att snatta, ser jag någon på Ica som står å plockar fickorna fulla med kexchoklad så hjälper jag självklart till. Alla har vi någon gång vart sugna på choklad men inga pengar på fickan ??‍♀️ Logiken

          Men hade nästan lätt gjort det. Iallafall inte sagt till personalen, vem fan gör det.

          Det här påminner mig om en äldre man som inte såg ut att ha det så gott ställt. Jag var kanske 10 år och fick ont i hjärtat av att han åt godis i butiken. Hade aldrig haft mage att tjalla på honom. Äldre är visserligen en svaghet hos mig, men var inte direkt en telefon för flera tusen vi pratar om.

          Ja lätt. Jag hjälper med springnotor också. Tar personen på ryggen och kutar satan

            Guidar inte du tjuvar in i folks hem också? Du verkar såå snäll.

          Om jag ser någon snatta skiter jag totalt i det. Om jag ser någon sno en telefon så är det en annan sak. Men Ica blir inte fattig av att någon snor godis. Jag SKITER i 🙂

        Betala deras biljett nästa gång så är du både god och hederlig!

      Källkritik

        Står om det på bland annat aftonbladet. WHO är informerad om det också.

        Källan är ju i länken? Länken leder till en post på Reddit, där själva posten är en länk till en tidningsartikel i danska B.T. med uttalanden från PM och andra. Såå…helt godkänd källa kan jag tycka?

      Människor tror vi kan behandla moder jord hur som helst. Nu kommer det tillbaka på oss.

      Nu blir det billigt med minkpäls…

    Tips på hårprodukter?
    Mitt hår är av riktigt dålig kvalité och jag hinner knappt komma ut från frisersalongen innan topparna är kluvna igen. De blir alltså kluvna på nolltid, inte bara i ändarna utan även en bit upp i längderna och ibland är hårstrået kluvet i typ 10-20 skikt.. Tips på produkter som förebygger kluvna hårtoppar?

      @hairtalkbyemelie på Instagram tycker jag ger riktigt bra tips och hon är även frisör

      Vad har du för typ av hår? Alltså rakt eller lockigt?

        Rakt och långt. Hårstråna är väldigt tunna och ”fina” som frisörerna brukar säga.
        Använder sällan värmestyling (typ 2 ggr per år) och klipper mig ändå regelbundet

          Okej, du har ju ändå bra rutiner. Jag personligen skulle testa med hårinpackning 1gg i veckan och sedan sova med en satinmössa eller ett örngott i silkes/satintyg för bomull sliter mycket på ditt hår!

      Sov med lite inpackning i håret. Brukar funka bra.

      Davines ?

      Tänkte när jag scrollade genom detta kommentarsfält: När kommer den obligatoriska hårproduktsfrågan? Och här var den ?

        Kommer mer längre ner

      Kevin murphys repair-linje.

      Schampo utan sulfater kan fungera. T.ex. Maria Nila Heal.

      Schampotvål ??

      Något som hjälpte mig var att klippa av 2dm. Mitt hår känns tjockare och har knappt några kluvna toppar 4 månader senare. Gjorde så stor skillnad 🙂 är dock inte jättekort, vuxit ner till ovanför bröstet.

    Berätta om era erfarenheter med spöken och möten med det övernaturliga.

      Har inga eftersom spöken inte finns.

      Igår när jag väntade på vår nya matta tittade jag på rupaul. Precis när Yvie Oddly säger ”I walked so many red carpets” plingar det på dörren och vår mattkille kommer. Alltså SEKUNDEN hon säger carpet verkligen. Okej det kanske inte var så övernaturligt men erkänn att det ändå var lite sjukt?

      Om jag har tråkigt hemma och extrema mängder fritid? Ja.

        ”Miss Vanjie”. GUD VAD JAG ÄLSKAR HENNE! ?

      Satt och kollade på väggen för länge och upptäckte att det bodde en kvinna bakom tapeten.

        Jag vet ärligt inte om jag ska skratta eller bli livrädd av din kommentar ?

          Då vill du inte höra om när jag vaktade ett hotell och försökte yxa ner min familj men frös ihjäl istället.

        Hej Charlotte Perkins Gilman

          Nej, min vägg var grön. Jag har designat historian själv.

      Min mormor gick bort och min morfar flyttade till samma by som jag bor i. Vår granne var en tant ”som pratade med spöken”. Efter ett par månader pratar denna spöktant med min svärmor (som oxo bor i samma by , sekt jag vet..) och berättar att en dam har ringt henne och upprepat ett namn på hennes mobiltelefon. Min svärmor känner igen namnet och kontaktar min morfar som åker dit och lyssnar på meddelandet och det är min mormors röst som upprepar sitt egna namn…. Det var otäck men samtidigt skönt att vet att hon är här med oss ?

        Så ett spöke ringde och lämnade ett meddelande i röstbrevlådan? Men sade bara ett enda ord – sitt namn?
        Förlåt, men du kan inte mena att du på fullaste allvar tror på det där själv?

        Av alla döda anhöriga som inte kan nå sina släktingar på deras mobiler så klarade just din mormor av att klura ut hur det funkar (och som man undrar HUR det funkar?!!). Och det enda hon gör är att säga sitt namn? Istället för att avslöja det hela mänskligheten över hela jordklotet vill veta – detaljer om livet efter döden och andra sidan.
        Nej, mormodern får UNDERKÄNT på alla punkter.

          Hon ville visa att hon fanns där och vakade över min morfar och oss ..?
          Jag hörde själv meddelandet och det var min mormors röst, det låter inte klokt jag vet och du får gärna välja att inte tro på det.

            Ja, jag tvivlar starkt. Men anser du att det är ett meddelande från din avlidna släkting bör du kontakta SPF – Sällskapet för Parapsykologisk Forskning så snart som möjligt för de har kontakter med både svenska och utländska forskare som garanterat gärna vill ta del av det här beviset för att paranormala fenomen existerar!

            Vore kul att få följa ett sådant fall så hojta gärna till på ett framtida ÖS när du kontaktat dem.

              men asså snark, så jävla tråkigt svar… varför spelar det så stor roll för dig att det inte var fOrSkNiNg och baserat på vEtEnSkAp?

                Vad yrar du om? Jag skrev att hon borde kontakta forskare som säkert vill ta en titt på denna världsomvälvande händelse.

                Eftersom döda inte kan tala in meddelanden på telefonsvarare!!!!!

                  Om du ringer mig från andra sidan så lägger jag på. Fan va tråkigt inlägg.

                    OM jag kan ringa från andra sidan skulle jag knappast ringa dig.
                    Folk fantiserar ihop så mycket knäppa grejer och andra bara köper det rakt av.
                    Hahahaha.

                      Hade ghostat dig när du försöker spöka.

    Alla ni som har Chaliz som guilty pleasure- hennes blogg är öppen och igång igen 🙂

      Så genomskinligt att någon annan än du själv skulle komma med den informationen Chaliz!!!

        ÄLSKAR challiz!!

      Hon är inte mentalt frisk och det bästa vore att lämna henne i fred.

    Nostalgitittar på Gossip Girl

      Jag också!!!! Chuck Bass for life!

        Hatar Chuck Bass! Finns två karaktärer I serie- och filmvärlden som jag hatar: Scar och Chuck Bass. Älskar Gossip Girl dock, men han…nej jag förstår inte vad folk ser i honom…

      Jag är på säsong fem! Dan och Serena håller på att bli sams efter att Serena förstört filmrättigheterna till boken ?

    Bara för att starta igång en diskussion: ni som tycker att det är ok att festa i pandemin, hur kommer det sig att ni inte kan vänta med det? Alltså försöker inte sätta någon på plats utan är genuint nyfiken på vad det är som gör att ni inte kan vänta ett par månader med det. Vi har ju fortfarande friheten att kunna gå ut och leva ett rätt så normalt liv. Räcker inte det?

      För att man inte vill sätta sitt liv på paus? För att man får gå ut på krogen? För att man vill träffa sina vänner hemma hos någon och äta middag?
      Vi är inte byggda för ensamhet och man vill inte sitta ensam 24/7 om man tex är singel

        Precis. Jag bor själv på 25kvm och skulle bli tokig av att sitta här hemma hela dagarna/helgerna. Klart man vill träffa sina vänner, speciellt om man mår väldigt bra av att få vara social.

        Sen är det faktiskt inte många som festar nu. Mer att man träffar sina vänner över middagar, shopping mm. Men tänker att de som festar väljer att göra det för att de ändå träffar samma människor annars? Och för att de tycker att det är roligt att festa? Sen spelar det nog in att de är unga och inte riskerar att dö direkt.

          Förlåt men så iq-befriat svar.

            Varför ber du om ursäkt?

          Jag försvarar inte valet att festa och bryta mot rekommendationerna, men det är klart att det är jättetufft för någon som mår bra av ett socialt liv och kanske bor ensam och jobbar hemifrån? Okej om det gäller några veckor, men nu snackar vi år. Förstår ni verkligen inte det?

          Jag tänker att om alla bara bet ihop lite och i bara några veckor hittade alternativa sätt att umgås. Promenera ute på helgen/fika ute (fortfarande varmt och fint i alla fall mellersta och södra Sverige). Eller gå ut och vandra, grilla korv, ta en öl ute. Digitalt käka middag/dricka vin etc ihop. Spela spel via nätet (finns hur mycket som helst). I typ tre veckor, vilket är så länge som de flesta lokala restriktioner är, tror jag vi kan hitta alternativ. Jag vill inte att vården kollapsar eller att det är ännu värra tills julsäsongen börjar och att man inte kommer kunna träffa sina släktingar då. Kan vi inte hjälpa varandra och tipsa om alternativa sätt att umgås på?

            Så fort vi släpper på restriktionerna igen så kommer smittotalen att öka. Att fira jul med hela släkten kunde vi glömma redan innan de skärpte restriktionerna, har man en stor familj är det ju lika illa som att gå på fest. Med det sagt, tar gärna emot tips! Gärna spel man kan köra online 🙂

        Festa är ju inte det samma som att bjuda hem ett par vänner på middag

        #iamanidiot

        Tänk att en grupp människor kommer att förstöra julfirandet för alla inte klarar av att kämpa för att stoppa en pandemi. Hur funkar hjärnan hos vissa?

      För att man är dum i huvudet?

        Man får gå på krogen och bli full sittandes vid ett bord med sitt sällskap. Är du dum i huvudet?

          Får betyder inte att man varken bör eller måste. Tänk lite också.

            Det är inte förbjudet så sluta va så skitnödig.

              Inget är ju iofs förbjudet…
              Men en rekommendation är ju ngt man bör följa.
              Frågan var ju varför man känner ett måste att tänja på reglerna så långt man bara kan.

                Att gå ut och äta mat på en restaurang måste vi göra om samhället ska finnas kvar. Jag festar inte men jag träffar vänner och äter ute med min kille och tränar på gymmet ibland. Kolla på länder som stänger ner helt i Europa, hur går det? Inte så bra. Vi måste bli smittade, men utspritt. Denna diskussion pågår konstant överallt. Hur orkar ni gnälla

                  Du tror alltså på flockimmunitet? Har du följt nyheterna alls? Det är INGEN som förordar det. Att Tegnell sa det var en ren missuppfattning, dessutom visste man inte lika mycket om viruset i våras som man gör nu. Ett fungerande vaccin är det vi måste vänta på.

                    Jamen då går vi i ide allihop och så får allt lägga ner så inget finns kvar sen! Bra det

                      Ja men få in det i din lilla hjärna! Det är så vi fan behöver göra tills dess att vaccin kommer och vi börjar utrota skiten. Fan ta dig och alla som tänker som dig!

                  Samhället finns kvar om du fortsätter betala ditt gymkort utan att gå dit på några veckor och köpa take away istället för att sitta på restaurangen och äta.

                  Samhället finns kvar om du fortsätter betala ditt gymkort utan att gå dit på några veckor och köpa take away istället för att sitta på restaurangen och äta.

              Med tanke på det oerhört mogna svaret så förstår jag att du inte kan tänka så bra själv kring detta.

              Mog1

                Mogi.

              Men sluta tjafsa nu. Antingen är det om plankning eller Corona. Vi som inte tjafsar vill må bra härinne. Tänk på andra med.

              Så man måste förbjuda vuxna människor för att de ska fatta allvaret? Trodde det fanns ett eget förnuft?

      jag tänker också att en del unga inte heller känner att de ”kan” säga nej? Har inte själv festat och undviker mycket men åker fortfarande buss när jag behöver och ätit på restaurang ibland – men kan tänka mig att framförallt yngre är rädda att inte bli inbjudna i framtiden om de regelbundet tackar nej när vänner bjuder in.

      För att folk är egoister?

        Som du och jag

      Snälla nån. Kan ni bara ge er. Skit i allt vad umgänge heter, såväl vad gäller middagar hemma eller fika med en kompis. Fine, träffa någon enstaka då och då, men det får fan räcka. Ge upp ett par veckor av ert sociala liv för att någon annan ska få överleva.

        Ett par veckor? Jo tack.

      Festar aldrig annars och hade inte druckit alkohol på 3 år men i helgen hade vi en liten fest. Vi var 10 personer som umgicks körde beer pong lyssnade på musik och så. I mitt fall gjordejag det för att jag inte bryr mig om corona. Vet att folk kmr koka men så är det. Ser det som en vanlig influensa

        Du skiter alltså i vården och alla som jobbar där?

        Vad i all rapportering tyder på att Corona ska ses som en vanlig influensa?
        Alltså folk är så världsfrånvända att det är skrämmande på riktigt

        Det mest mogna svaret jag kan komma på är ”BITE ME!”

      Alltså snälla ge mig lite hopp. Mår så dåligt över mitt liv och den här pandemin har verkligen skjutit mig rakt ner i min depression igen. Snälla snälla snälla säg att det kommer ett fungerande vaccin 2021 som gör att man kan börja leva igen. Jag orkar inte ett till sånt här år. Klarar det inte.

        Du klarar det visst. Du har ju internet, var inte så girig nu. Tänk på de som varken har internet eller egen bostad att skydda sig från viruset i. Du är så jäkla lyckligt lottad. Håll ut. Respektera dig själv och andra, och följ rekommendationerna, och gärna mer därtill- eftersom Sveriges ’strategi’ inte är mycket att hänga i granen.

        De jobbar hårt på vaccinet, håll ut ❤️

        Hahaha hahahaahahaha

    Kommer Kåtenacci tillbaka eller är han körd för all framtid?

      Han kommer tillbaka. Precis som med Paolo så blir även han snart förlåten igen.

        Skillnaden mellan honom och Paolo är att han äger en del av koncernen medan resten ägs av storebrorsan och hans barn. Så det är inte sannolikt att han får sparken eller åker ut. Paolo kunde köpas ut för en krona och sättas på gatan eftersom det inte var hans företag utan han tjänstgjorde enbart som poster boy.

        Däremot tycker jag att det borde vara omöjligt för honom att vara kvar som hovtraktör med tanke på hur känsliga de är för skandaler (och jo, jag vet vad Kungen har gjort men det är fortfarande inte samma sak som när skandalerna kommer utifrån och biter dem i röva)

      Förlåt men så iq-befriat svar.

        Sorry, hamnade obv fel

    FÖRÄLDRAR!
    Hur har era barn varit i 1 1/2 års-åldern?
    Min son har ett väldigt svängigt humör, eller han är supergo och nöjd om han får som han vill, annars ett litet monster. Men det som jag oroar mig lite för är hans seperationsångest eller vad man kan kalla det. Det är ju en stor seperationsfas nu, men vad är normalt egentligen? Han är jätterädd för vuxna, skriker och blir ledsen när någon säger hej bara… Bvc säger att alla barn går igenom denna fasen, men att de reagerar mer eller mindre. När går det över?

      Alla barn har sina faser. Minns också att sonen hade separationsångest vid den åldern då vi skolade in på förskolan. Däremot gick det snabbt över minns jag. Han har aldrig gråtit eller skrikit om någon vuxen sagt hej exempelvis, utan mer blivit blyg och tyst. Släpper efter kanske 5-10 minuter. Alla barn är olika i hur de reagerar på faser. Det kommer gå över, exakt när är svårt att säga. Som Astrid sa ”ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv”.

      Mina barn på 2 år hade (och har fortfarande) hemska humörsvängningar. Alltså verkligen helt på eller av, antingen leker livet eller så är det jordens undergång! De hade också en sådan fas vid den åldern. Vi kunde ex. vara på lekplats och leka – kom det någon (vuxen eller litet barn) nära då gallskrek de hysteriskt, typ som att de trodde de skulle dö. Vi var livrädda inför dagis, men det gick som tur var över och har gått hur bra som helst!

        Åååh! Tack snälla för ditt svar. Exakt det hände oss idag, var på lekplatsen och en pappa med sin son som vi träffat på öppna förskolan kom och sa hej, totalt hysterisk ? Jag har varit så rädd att vi gjort något fel men då är det nog bara denna jäkla fasen. När skolades dina in?

          När de var 23 månader. Men det värsta hade gått över nån månad innan det ?

            Du skulle lika gärna kunna säga att de var(nästan) två år.

              Värdefull kommentar ?? Du skulle lika gärna kunnat skippa den kommentaren

                Nej, ni får sluta vara såna töntar som blir kränkta av allt.

                  Det är ju du som töntar dig! Helt meningslös kommentar, scrolla istället för att skriva onödiga kommentarer.

                    21.36 Följ ditt eget råd.

    Vad tycker ni om Phillipa Parneviks post om hållbarhet?

      Väldigt bra och ett steg i rätt riktning. Till skillnad från alla andra influencers som påstår yppar ett ”oj klimatkris!” och sedan reser halva jordklotet bort och släpper kollektioner med diverse lågprismärken.

      Nu vet jag inte vad den säger. Men det är väl alltid positivt, om hon lever som hon lär vill säga.

        Är väl oavsett positivt, då hon iallafall influerar andra i rätt riktning.

    Får jag gå till jobbet om någon i min familj har misstänkt covid-19? Vad säger reglerna?

      Nej

      Nej du ska vara i karantän i sju dagar om personen är positiv. Jobba hemma redan nu om du kan. Google is your friend och även vårdguiden, 1177….

        Ja, kolla på 1177 t ex. Men om det endast är misstänkt, alltså inte konstaterat, så får du gå till jobbet.

          Nej, två dygn gäller då.

            Vart hittar du info om två dygn?

      Nej du bör stanna hemma tills du vet om det är covid eftersom du kan bära på viruset.

      Vid misstänkt covid får du som familjemedlem jobba. Vid bekräftad covid gäller karantän för vuxna i samma hushåll.

      Det skiljer väl mellan olika regioner, så det beror på var du bor.

      Nej

      Du har aldrig funderat på att söka direkt från själva källan??

    kan ni inte berätta lite om era grannar? är dom bra? eller hemska?

      Kan väl bara sammanfatta det som att ju ”finare” område jag bott i, desto värre grannar ?

        Är det så? Jag bor i ett fult dåligt område och jag kan inte komma över hur vidriga människor är här. De är sjukpensionerade bittra sinnessjuka kärringar och alkade gubbar som alla verkar älska konflikter och bråk och att jävlas med någon. De släpper gärna sin kamphund på någons kanin eller chihuahua bara för att något ska hända. Har aldrig hatat människor så mkt som när jag bott här. Går inte att gå utanför dörren utan att det blir konflikt eller man hör skvaller om nån annans rabiata konflikt. Det är något stort fel på folk här och jag lider ihjäl.
        Kan idag förstå ungdomar med hård attityd som säger att de måste ha det annars överlever de inte i orten. Jag har gått igenom typ samma förvandling. Känner sjukt enorm skillnad på folk och hur min känsla inombords blir när jag tex åker till nån vän i Nacka.
        Vad pågår i de finare områdena som du syftar på?

          Delar din uppfattning! Hela livet har jag bott i bra/fina/dyrare områden och aldrig upplevt några problem med grannar eller övriga boenden i området. Har däremot vänner och många tidigare arbetskamrater från så kallat sämre områden och det är så hemska saker man får höra. Så mycket bråk, saker som stulits eller vandaliseras, otrygghet och oro för brott som begränsar dem. Och när jag hälsat på i bland annat Järva har jag blivit chockad över folk skyfflat ut massor med sopor på marken. Det är katastrof hur det ser ut där.

          Jag har verkligen förstått hur privilegierad jag är och är enormt tacksam över det.

            Järvastaden? Nej.

              Södra Järva, jo.
              STORA problem med sopor och avfall. Känner fortfarande folk där och de blir gråtfärdiga när de berättar om problemen. Tycker så synd om dem.

                Ok annat område

            Sopor och hemskt här också! Många bor här för att det är billigt och de inte jobbar pga sjukdom och arbetslöshet osv så jag tror många mår dåligt. Men jag vill inte behöva få ta emot deras skit och må dåligt men får stå ut med det ändå.
            Ofta kiss i trapphuset också, som aldrig torkas upp. Spiller nån ut typ nyttan med vitlökssås i hissen så tar man inte upp den. Ingen ordning alls på folk här.
            Vill verkligen flytta härifrån.

              Kiss i trapphuset var för mycket. 🙁 uuusch…
              Här i mitt låginkomstområde är det inte särskilt tryggt och bra, men en viss grundstandard finns iallafall, med städning av gemensamma utrymmen åtminstone efter schema.

        Fattar fortfarande inte att Bianca ingrossos granne gick ner till henne och sa ”Bianca, lugna ner dig” och hon känner inte ens henne. Vilken störd människa tilltalar ens någon med namn när den aldrig träffat någon?

          Det kan man kanske tycka, men skönt ändå att hon gick ner och tittade till situationen. De var oroliga att det var misshandel på gång så bra agerat!

          Jämfört med situationen när grannarna hörde Wilma skrika, men valde att inte agera…

            Nej men så var det verkligen inte. Hon sa ju åt henne att lugna ner sig och sluta skrika så högt på honom. Och med hennes namn också. Så creepy

              Fast degats hon vet ju vad hon heter så varför inte?!

              Jo, de var oroliga över att det kunde vara en misshandel på gång. Säg inte emot när du inte vet.

          Va?

      De ovanför har en son som till och från springer kortare maraton dock inget som stör. Grannarna under som verkar totalrenovera lägenheten samt hade en högljudd inflyttningsfest nyligen. Annars märker jag knappt av mina grannar som består av äldre och småbarnsfamiljer.

      Den ena människan som inte någon i området tål är en elak allvetande besserwisser. Har skickat länsstyrelsen på henne några gånger när hon låter sina hundar stå, från 5-tiden på morgonen till 23-tiden, och skälla som galningar. Hon skiter fullständigt i att de stör hela området.

        Problemet där är väl knappast att hundarna stör området?

          Nej, men det är ju hennes fel att hundarna stör. Om hon ägnade sig lite åt dom och aktiverade dom trötta så skulle de vara mer nöjda och mindre skälliga. Men inga promenader eller något från morgon till kväll.

            Men anmäl! Hon plågar ju hundarna

              Förlåt såg nu att fu faktiskt kontaktat länsstyrelsen! My bad ?

      En galning som borrar i tid och otid. Förstår inte för vi har flyttat in i helt nybyggda lägenheter. ?

      Skulle säga att dom överlag är bra = tysta men ibland låter det som att grannen ovanför möblerar om, dammsuger och städar runt 22-00 och det gillar jag verkligen inte då jag har svårt att somna och lätt att vakna.

      Har ganska snackiga grannar. Tycker det är rätt jobbigt då jag gärna vill vara ifred på gården, min man gillar det dock.
      Men väldigt hjälpsamma och trevliga annars.

      Mina grannar är helt fantastiska. Bor i ett område där vi alla har barn i ungefär samma ålder, så vi har ganska bra kontakt med de allra flesta. 🙂

      Jag har två närmsta grannar, en på varje sida (bor i radhus). En är jättesjysst, rolig och sköter sig, de på andra sidan är sjuka i huvet. Låter och lever rövare hela tiden, skräpar ner, anklagar andra för sjuka saker och ringer polisen på grannar i onödan.

      Märker knappt av dem. Pratar med den äldre damen om jag springer på henne 🙂
      Hon har bett om hjälp med några grejer någon gång.

      Här kommer jag med den orgelspelande grannen igen! 😀
      Förutom honom så har jag riktigt mysiga grannar. Området är byggt på 70-talet och just nu är det lite av ett generationsskifte här. Många har bott här sedan det byggdes och när någon har dött har en barnfamilj flyttat in. Vilket gör att området är sjukt lugnt. Det är helt knäpptyst från 20 på kvällen. Det är aldrig någon som festar osv.

      Pensionärerna kan dock vara väldigt gnälliga på styrelsen och alla beslut som tas som de anses vara knäppa. Några är rättshaverister som är snabba på att se om någon slänger något annat än tidningar i pappersinsamlingen och liknande.
      Men i det stora hela så gillar jag dem!

      Har bara goda grannar. Vi hjälps åt med vattning, ärenden och käkar middag ihop ibland.

      Åh våra grannar är faktiskt helt underbara, bor i en liten by nere i Skåne med 600 invånare där alla känner alla i stort sett, har bott här i 20 år. Har grannar runt hela huset och alla är som vänner. Fantastiskt!

      Jag gillar verkligen mina grannar och det är en av anledningarna till att jag inte velat flytta.
      Man vet vad man har men inte vad man får, typ…

      Nästan alla ler och hälsar. De man känner kan man småprata lite med om man vill, men det känns aldrig påtvingat eller krystat. Har man brådis eller vill vara ifred säger man bara hej och kilar förbi.
      Barnfamiljer och hundägare ställer upp och hjälper varandra vid behov och nu under pandemin har många sträckt ut en hand mot de äldre och frågat om de behöver hjälp att handla eller småprata utomhus osv.
      Känns faktiskt riktigt oförskämt bra för att vara i Stockholm, med tanke på att många verkar tro att sådan sammanhållning bara finns i mindre städer.

        Gud vad fint, förstår att du inte vill flytta

      Jag har otroliga grannar. En äldre dam steker pannkakor och gräddar våfflor till mig och min man som tack för att vi hjälper henne med lite småsaker ibland. Vi firar födelsedagar tillsammans, påsk, byter julklappar bland annat. Brukade passa grannarnas gulliga hund men dom har tyvärr flyttat. Den äldre damen och grannen mittemot slogs nästan om vem som skulle vattna blommorna vi reste till USA två månader.?

      Lyhört betonghöghus från 50-talet. De flesta grannar är som folk är mest, men vissa vill man bara hugga huvudet av, t.e.x. de som slänger pizzakartoner och ölflaskor i sopnedkastet så att det blir stopp och styrelsen hotar med att stänga av nedkastet och den nya tjejen ovanför som klampar som en elefant i golvet när hon går. I kväll gick hon fram och tillbaka i lägenheten konstant under två timmar och det verkar vara ganska standard för henne. Hon slänger också igen sin ytterdörr varje gång hon går in och det fullkomligt skakar i väggarna. Tror att hon är rökare som går ut på gården och röker, då hon klampar upp och ner i trappen många gånger varje kväll.
      Just det, hon klampar alltid runt med skor på sig en stund innan hon går ut också. BLÄ!

        Mina grannar röker inomhus… o.O Och ibland, men inte alltid, så sipprar det in stank i min lägenhet.

          Usch, vad äckligt!

      Inget speciellt med de jag har nu, men när jag bodde i studentkorridor… herreguuud folk var så skumma och konstiga. Dessutom var man ju tvungen att interagera och vara trevlig mot dem när man skulle äta något i köket. Det värsta då var såklart när man blev av med mat i kylen/frysen/skafferiet. Minns en gång när jag började gråta för att någon snott maten jag skulle äta. Så sjukt ändå när nån snor ens mat?! Eller nej förresten det värsta var grannarna som aldrig diskade undan efter sig. Slutade med att jag var the bitch och brukade ställa deras disk utanför deras dörr, haha.

      Alla mina grannar är så snälla, vi hälsar på varandra, min ena granne sköter katterna när vi är borta och jag sköter hennes katter när hon är borta 🙂 vi trivs så bra här ?

      Desto dyrare område desto bättre grannar.

      Sorry men så är det. Jag bodde i Bagarmossen och i Grimsta. Varje jävla helg var det fest i huset och tonårsgrabbar som tog in mopeden i trapphuset, spelade högsta musiken till 09.00 på morgonen och hånade mig när de träffade mig efter att jag klagar.
      Nu bor jag i stan i en svindyr bostadsrätt och granna förvarnar om de ska ha fest! De sänker musiken om jag ringer på! De avslutar festen och drar ut på lokal vid 23! Så himla skönt!

    Hej!
    För några veckor sen börja en kille skriva till mig. Vi pratar nu hela tiden och har fått ett intresse för varandra. Men nu till problemet, han är 5 år yngre än mig. Jag är 23 och han 18. Trodde att han var äldre när vi börja prata då han har körkort och har skickat bilder från jobb, men det var tydligen praktik. Jag själv jobbar och bor ensam i ett hus som jag köpt.
    Känns som att det kan bli ett glapp i en ev relation? Eller är det äckligt att ens bli intresserad av någon som är såpass mycket yngre? Hade ju vart annorlunda om han var 23 och jag 28, men nu är det som det är. Vad tycker ni?

      Hade det varit killen som var den äldre så hade nog inte så många reagerat.
      Ni kan ju ta det lugnt och känna efter hur det känns innan buntar några större beslut 🙂

      Ja jag tycker det är för stor skillnad i ”åldersgrupp”. Som du säger hade det varit annat om du var 28 och han 23, men kanske inte ens då. Nu känns det bara superungt

        Tycker du det är konstigt med en 23-åring som är ihop med en 28-åring?

      Jag var 23 när jag träffade min man och han var då 18. Vi har varit tillsammans i 13 år och gifta i 7. Så det kan absolut funka ?

      Han blev liksom myndig i år. Det tycler jag är för ungt.

      Ni kan väl ses och se var det leder. En del 18-åringar är som de vore 10 år äldre och en del som 10 år yngre, nästan i alla fall

      Lammkött is tha shit! Bara kör ??

        ?

      Nej. Du kommer ångra dig. Jag träffade min när jag var 26 och han 23. Nu håller vi att gå isär fyra år senare.
      Han har nollkoll på något, ändrar synpunkt med jämna mellanrum , tar ej ansvar över sig själv och oss. Jag insåg försent att han aldrig bott själv så han har inga egna referenser, han vet inte vad han tycker om politik med mer.

    Har en pickup med stängt Falk och råkade lämna en sittdel och ett babyskydd där.
    Nu har båda fått mögelangrepp på tygen.
    Hur får man bäst bort mögel?

    Fick panik och slängde klädseln i en hink med ättika och vatten.

      Släng allt!!

        Så det är omöjligt att rädda eller?

        Det är såå onödigt
        Det går alldeles utmärkt att ta bort mögel med ättika eller vinäger

          Mögelsporer finns alltid kvar. Sätt aldrig barn i mögligt tyg

            Finns det kvar även om det behandlas med tex mögelstopp?

      Släng!! Sporerna kommer aldrig försvinna och kan orsaka astma i framtiden osv.

    Trips! Ge mig era bästa tips på hur man blir av med trips tack.

      isolera växten som fått trips, kolla andra växter.
      Såpavatten
      Finns också nyttodjur att köpa som äter upp trips.

      Omöjligt tyvärr, eller det går men det kommer ta tid och kosta pengar. Du kan köpa baggar som du lägger på bladen så går dom runt och äter upp tripsen, sen kommer du behöver komplettera med andra grejer med då baggarna inte äter äggen (tror jag), men kolla grönväxtriket hemsida dom har lite grejer där.

      Äsch – Raida skiten!

      Vit- olja som man sprejar på växten. Vet inte vart man får tag på det i Sverige, men borde finnas där man köper växter. Det enda som har hjälpt mig. Man får vara uppmärksam på växten efter, man kan behöva tvätta av växten ett par veckor efter då oljan kan kväva växten. Oljan kväver nämligen tripsen.

    Erfarenheter av Gjensidige som bil-och/eller hemförsäkringsbolag?

      De ville på riktigt ha 180.000kr/år för att försäkra min MC som Trygghansa ville ha 4500kr för.

        Va? För mig blir det den betydligt billigaste bilförsäkringen, därför överväger jag dem

      Godkände bara en bilverkstad i min stad som inte var auktoriserad för att laga min bil. Bilverkstan hittade inte felet och bestämde sig istället för att byta bromsskivor, vilket inte gick på försäkringen och inte heller behövdes. Vill aldrig behöva anlita dem igen så har därmed bytat försäkringsbolag.

      Valde Svedea den här gången då de har varit bra när det gäller katternas försäkring.

      Gjensidige är fruktansvärda att ha och göra med! Dessutom som personen ovan säger får man inte välja verkstad själv. Jag ville att en auktoriserad Audi-verkstad skulle hjälpa mig med mitt försäkringsärende, men det gick inte för sig. Fick gå till någon fishy verkstad Gjensidige tyckte. USCH skulle gett dem tusen minus om jag kunde.

    Ska till Malmö i en drygt en vecka då min man är på jobb. Har med mig en snart tvååring och behöver tips på hur vi sysselsätter oss i en vecka!

      Många aktiviteter är tyvärr stängda i Malmö just nu pga corona. Men det finns många fina lekplatser runt om i stan, kolla Malmö stads hemsida så ser du vilka som finns. Vissa öppna förskolor håller öppet fortfarande, bland annat Barnens hus vid Möllevången.

        Tack ska kolla angående lekplatserna!

      Vill inte vara den som är den, men Skåne har höjda restriktioner gällande Corona så håll dig hemma så mycket som möjligt.

        Ja tänker såklart på coronaanpassade aktiviter, helst utomhus då vi gärna är ute oavsett väder

      Är det en helg och fint väder kan man alltid gå till ett stängt dagis. Toppen med grindar också ?

        Vi ska vara där under veckodagarna men tack för tips!

          Helgen ingår väl i veckodagarna? ?

            Ja vad är ordet jag letar efter? ?

              Vardag

      – Malmös parker är sååå fina, Malmö kallas till och med för parkernas stad. Mina favoriter är Pildammsparken, kungsparken/slottsparken och folkets park (som brukar va full av barnfamiljer så borde va kul för barn att hänga runt där!)
      – ät falafel! Jag tycker Malmös bästa äts på Mr falafel (i närheten av folkets park)
      – hyr en cykel och cykla runt, Malmö är såå cykelvänligt
      – kolla in Malmö museer/stadsbiblioteket (beroende på restriktioner)

      Clara Lidström ( Underbara Clara) var ju nyligen i Malmö med sin familj och tipsade om en del aktiviteter för barn så kolla in hennes blogg.

    Trodde jag träffat mitt livs kärlek. Precis blivit dumpad. Ny i staden utan vänner, har ingen bra relation till familjen. Hur läker man?

      Du hittar tryggheten i dig själv! Mitt bästa tips.
      Att lära sig uppskatta sig själv, göra det du mår bäst av, unna dig.

      Laga god mat, shoppa, går till frisören, plöj serier. Bli din egna bästa vän, sen kommer du uppskatta att vara ”själv” och inte se ditt värde i om du blir dumpad eller inte. Tiden läker allt ❤️

        yes!

        Jag är i samma sits. Blev så brutalt kär i en otroligt fin människa som jag såg framtiden med. Han dumpade mig med orden ”du är perfekt, du har allt jag vill ha. Fattar inte vad jag sysslar med just nu. Är förvirrad”

        Tack för den liksom ?

          Låter som han ville lämna dörren öppen lite… och ett bra sätt att få dig att fortsätta fundera på honom 😮

            Du har rätt, jag vet ju att det är så rent logiskt. Men kniven i hjärtat vrids ju om ändå.

            Har överlevt första veckan iallafall, kan ju bara bli bättre sägs det ?☹

      ❤️

      Åå jag lovar att det blir bra.
      Skrev själv här för några månader sedan och frågade om tips hur man kmr över hjärtesorg.
      Idag är allt bra. Mina tips:
      Sysselsätt dig. Träna ,räkna matte, meditera , yoga och promenader i skogar. Rita
      Lyssna på poddar
      Sen fixar tiden resten så försök koppla bort tankarna och lev lite medans tiden går . Flytta om du kan!

    Inredning:
    Om ni hade mellanbrunt En parkett i hela lägenheten Och skulle vilja köpa ett matsals eller soffbord, även det i trä. Skulle ni ha försökt gå på samma nyans eller en annan träfärg?

      Tycker inte man behöver matcha träslag med golv. Har själv klassisk fiskbensparkett men mina möbler i trä är i valnöt. Tycker båda dina alternativ fungerar!:)

        Sålänge tonen är densamma.

      Vi har ekparkett överallt och matgrupp i teak (obs, ej nytillverkad teak, den är från 50-talet), det är snyggt! Tycker knepet är att ha matta.

        Obs!!!

      Tvärtom, ta något som bryter av! Det ger rummet karaktär.
      Att välja träslag och färger som ligger för nära varandra gör bara att allt smälter ihop. Men man ska också undvika att blanda alltför många träslag/nyanser. Så vill man skapa en enhetlig stil tycker jag att man har max två träslag i ett rum. Vill man ha in något mer bör det vara vitt eller målat (inte trä eller träfärger).

      Men obs, det här är bara vad jag tycker. Självklart har man det precis som man vill och blandar hur mycket man vill. Dessutom beror det naturligtvis på rummets storlek och en massa annat också.

    Förutom Johan Falk, vilka fler serier/filmer utspelar sig i Göteborg?

      Rena rama Rolf

      Irene huss

        Den suger dock hästballe

      Känn ingen sorg för mig Göteborg

        Andra avenyn

      Albert & Herbert

      Sally, Upp till kamp, Ettor och nollor

        Sally ? jag har inte kysst någon sen jag tog förväg av min hamster Magnus.

      – När karusellerna sover
      – Mimmi
      – Glappet (tror jag)

        Yes Glappet är från Gbg?

    Ibland blir mitt huvud plötsligt bombarderat av tankar och minnesbilder från alla gånger jag gjort bort mig eller varit med om något pinsamt. Jag kan inte stoppa det när detta händer utan det sker ofrivilligt och det slutar med att jag typ jämrar mig som ”åh herreguuud” eller bara gnyr lite av obehag.
    Hade detta imorse och kunde inte bryta det men just nu har jag svårt att ens komma på ett enda pinsamt exempel. Det är som att kroppen helt plötsligt hyperfokuserar på sociala obekvämligheter jag varit med om och sen släpper det. Är det någon annan som har liknande eller vet vad detta handlar om??

      Ofta.
      Kan ha en så bra känsla i magen och så slår skäms-ångesten till. Enda sättet ahh bryta det på är att prata och umgås med andra människor. Inte berätta utan bara låtsas om att det inte har hänt.

      Haha, samma här. Är 34 år och senast idag fick jag en rejäl skämsattack över en grej jag gjorde som åttaåring ?

        Ja, det kan ju vara urgamla grejer! En av situationerna jag tänkte på idag var också från min barndom. Känns jättekonstigt att få ångest-skam över småsaker som skett för ett år sen eller tio-tjugo år sen.
        Trodde jag var ensam om detta märkliga beteende.? är man kanske extra mycket lagd åt att känna skam?

          Jag tror att det är ganska vanligt att man får det. Det är väl saker som satt extra djupa spår hos en helt enkelt. Skam är väl en ganska intensiv känsla hos oss som verkligen startar kroppen. Jag tänker att hjärnan har kopplat händelsen så starkt till skamkänslan när det hände så den fortsätter göra det. Så att vi ska lära oss av våra misstag.

      Ja samma här haha! Jag har med åren blivit väldigt bra på att ”mota” bort tankarna då de kommer så jag kan inte komma på något exempel just nu när jag försöker. Men det är som en stark ångest som sköljer över mig.

      Jag också. Fy, ibland mår jag riktigt illa och måste göra nåt radikalt för att radera tankarna.

        Jag brukar försöka att meditera via headspace i tio minuter. Tycker det hjälper.

      Det händer mig VÄLDIGT ofta. Både mina egna pinsamma minnen, och minnen av när någon varit riktigt elak mot mig spelas upp.

        Upplever du det lika intensivt när du tänker på elakheter som på pinsamheter? Jag har såklart också fastnat vid vissa situationer där någon betett sig illa mot mig men tillbakablickarna känns inte som flashbacksen av pinsamheter. Det känns liksom som att jag upplever pinsamheten på nytt, som en ptsd, och min känsla i kroppen står inte i proportion till hur pinsam situationen var objektivt sett. När det gäller elakheter är min känsla ändå mer proportionerlig.

          Jag tycker oftast att känslorna kan vara ungefär lika starka för både de ’pinsamma’ och ’elaka’ minnena. Fast kanske ändå. VISSA pinsamma minnen kan ge en starkare reaktion av obehag… beror helt på vilka minnen de är.

      Har också liknande ibland och mår skit över allt pinsamt jag gjort. Men tips är att tänka på vad andra folk har gjort för pinsamt eller de gånger de gjort bort sig. Oftast kommer man inte på så allvarliga saker eller ingenting alls, vilket visar att människor runtomkring inte bryr sig om vad man gör eller kommer ihåg det.

    Behöver tips på bäst städfirman i Stockholm!
    Vill inte ha något abonnemang utan bara en ordentlig storstädning.

      Tycker gott att du kan städa själv, din latmask! ?

        Jag hade gärna gjort det. Är höggravid och har 300kvm att städa här hemma plus småbarn, så har tyvärr inte ork just nu.
        Som jag skrev, vill inte ha en återkommande bara en som gör en ordentlig storstädning en gång.

          ISS kanske?

        Snark. Mind your own business. Alla vill inte lägga massa tid och energi på stt städa.

      Hemfrid! Dyra men bra. Använt olika firmor vid flyttstäd men hemfrid har varit bäst.
      Kändes som att företaget tog ansvar och kunde kommnicera med personalen

    Tips på bästa setting sprayen som faktiskt gör att sminket sitter hela dagen och inte bara ger en återfuktande dusch? Har känslig blandhy.

      Urban decay all nighter funkar faktiskt asbra!

        Kollat upp den, men blev osäker då jag läste recensioner om att vissa inte upplever att sminker sitter hela dagen och att det ibland blir en stråle och inte en ”dusch”.

          Jag har också kollat upp den men blev lite orolig då det var något cancerframkallande ämne i den om jag förstod det rätt?

      Gerard cosmetics slay all day är jättebra!!

      Fix+ från Mac

    Är det någon som har fått ersättning från försäkringsbolag för psykisk sjukdom, med barnförsäkringen? Vilket bolag isf och vad för sjukdom/hur arbetsnedsatt ansågs ni vara?

    LEYGLOW

    Är det någon som har köpt produkter Leyglow har tipsat om? Är de så magiska som hon påstår? Man blir ju intresserad men jävlar, visste inte ens att det fanns så dyra krämer ?

      Har köpt, men inte endast baserat på henne utan på andra recensioner också

      Absolut om det är något som passar ens hy! Men det viktigaste är att förstå sin hy och hudvård tycker jag. För att sedan köpa produkter utefter de resultat man vill ha. Köp inte en bha syra tex bara för någon tipsar om det. Sen är det absolut inget måste att köpa dyra produkter utan det finns många bra i budgetklass!

      Jag har köpt 2 produkter hon tipsat om. Sen har jag kört samma rutin som hon skrivit om fast lite andra produkter, dock samma prisklass och märken. Noll resultat ?

      Allt beror på vad du har för hudtyp, vad du vill behandla/jobba på, hur mycket tid/energi du vill lägga ner. Hon tipsar om mängder av produkter men har du torr hud kan du inte köpa en produkt för acne, förstorade porer eller oljighet och förvänta dig mirakel och vi e versa. Läs på och sätt dig in i hudvård ordentligt, annars köp inte ?

      Som nybörjare räcker det gott och väl med en rengöring, en återfuktande kräm och spf.

        Vice versa* ska det såklart stå ??

      Tycker ofta hon överdriver när hon beskriver hur maaaagiska produkter är. Det finns en gräns för hur mycket hudvård kan göra för ens hy, lätt att få orimliga förhoppningar när produkterna överhypeas på det där sättet. Sen är mycket hon tipsar om absolut bra grejer!

      Hon tipsar om många bra produkter, även budget, MEN det finns ingen one size fits all när det kommer till hudvård! Det beror på vad din hud behöver och gillat

    Tips till någon som är högkänslig? Det känns som att allt får mig att må dåligt, och jag blir lätt stressad på jobbet vilket får mig att inte vilja göra någonting…

      Vad jobbar du med?

        Marknadsföring.

      Har du läst Elaine Arons bok om HSP? Den hjälpte mig mycket att acceptera mig själv. Jag har alltid störts mycket mer av ljud tex än andra, så öppet kontorslandskap är ju förbannelse. Jag tycker du ska vara öppen med att du är högkänslig och ta upp det som blir svårt i jobbet. Jag tex mailat och smsar ALLTID i jobbet. Om någon då ringer upp mig för att ”det går fortare” (=ja för dom ja.) då blir jag stressad. Och det vet dom närmsta kollegorna nu vilket ju underlättar ? sen kan alla inte anpassa sig efter mig, men det underlättar när folk vet varför jag inte gillar när musiken är på i vårt kontorslandskap tex.

        Gud vad jobbig kollega du verkar vara? Alltså sorry men om folk ska behöva anpassa sig efter dig och att du är på ett visst sätt så låter samhall som nåt för dig.

          För att jag ber folk stänga av musik i gemensamma arbetsutrymmen? Och för att jag sagt ”ni får gärna hellre maila eller smsa om det inte är akut”? Om DET är en jobbig kollega i dina ögon kanske du ska öva på din samarbetsförmåga och empatiska förmåga. Det är inte snällt att slänga sig nedvärderande om Samhall på det där sättet. Men nu när du fått vara lite otrevlig över nätet hoppas jag du mår lite bättre.

            Ja, det är jobbigt. Är det någon annan än du som ska ha de specialanpassad eller måste alla anpassa sig efter dig? Du hör ju själv.

              Nu skrev jag ju att alla inte kan anpassa sig efter mig, men att det underlättar. Så det är ju ganska uppenbart att du har en beige onsdagskväll och bara trollar. Hoppas du mår bättre i morgon. Tack och hej!

                Det är ju bara ett artigt sätt att be alla att rätta sig efter dig dock men visst.

                  Nä, asså jag tycker mer jobbigt med kollegor som ska tycka att man ska vara som ”alla andra”. Fuck that. Var öppen om vem du är och ta för dig på din arbetsplats. Det är man själv som ansvarar för sin egen trivsel på sin arbetsplats.

                  Om man vill ha tyst för att kunna jobba effektivt, istället för musik, ska man få bestämma det själv. Eller smsa/maila istället för ringa. Det är ju inte som att du skadar någon annan med dessa preferenser. Våga vara jobbig! För vad är det värsta som kan hända? Att arbetsgivaren säger nej till ditt förslag? Eller att personer som Anonym ska ha sina förlegade åsikter.

                  På många arbetsplatser (inte alla såklart), har man en möjlighet att påverka sin jobbvardag och sin arbetsmiljö. Ta chansen liksom. Många jobb kan anpassas mer än vad man tror. Varför ska man själv rätta sig efter normen? Är det verkligen så farligt att be andra att anpassa sig litegrann eller rätta sig efter en? Om man jobbar i ett team, så skapar man ju en bra arbetsmiljö tillsammans. Har man vettiga kollegor, så är det självklart att de ställer upp. Speciellt när det handlar om såna smågrejer. Det är ju inte så man tvingar alla sina kollegor att äta hamburgare på lunchen.

        Jag försöker sätta gränser med mina kollegor på olika sätt (t ex jag svarar inte på meddelanden efter arbetstid om det inte är panik) men jag tycker att det är jobbigt. Jag vill inte att folk ska behöva anpassa sig efter mig så oftast så gör jag allt för mina kollegor för att vara hjälpsam. Har verkligen ingen aning hur man får balans på det sättet. Det känns som att jag gör något fel om jag försöker sätta gränser.

          Jag känner igen mig i det du skriver. Har inte varit så öppen med att jag är högkänslig och hade problem att säga nej och prata om sånt som stressade på jobbet. Tillslut blev jag utmattad. Hade svårt att inte ta saker personligt.

          Nu går jag till psykolog med KBT inriktning där jag tränar på varför jag tycker det är svårt att säga Nej, sätta gränser och bli mer rak i min kommunikation. Skulle verkligen tipsa om du har möjlighet prata med någon professionell. Jag fick möjlighet till psykolog via jobbet.

          Det blir bättre.

            Åh tack så mycket för ditt svar! Jag har en tid för terapi snart så ska ta upp det med terapeuten och se vad det finns för kurser 🙂

          Det är absolut inget fel att sätta gränser! Varför ska du vara tillgänglig och svara på meddelanden (jobba) efter arbetstid om du inte får betalt för det? Vad får du ut av att vara snäll och hjälpsam hela tiden? Mindre dålig samvete? Det finns faktiskt gränser vad som är rimligt eller inte. Du har faktiskt andra saker att göra på din FRITID än att jobba. Har man inte gränser kommer folk köra över en hela tiden och dra nytta av din hjälpsamhet. Oavsett om det handlar om din chef, kollegor, partner eller vänner. Din tid är minst lika viktig – om inte viktigare. Ingen kommer tacka dig för att du jobbar gratis eller jobbar ihjäl dig. Oftast är det viktigare att du prioriterar dig själv och står upp för dig själv än att vara till lags för alla andra. Och ifall du övar på att acceptera den obekväma känslan så kommer det blir lättare med tiden.

            Tack så mycket för ditt svar! Du har så rätt. Jag tror att en stor orsak till varför jag blir obekväm är för att för de flesta av mina kollegor så är jobbet deras liv. De jobbar sena kvällar och helger. Jag har kollegor som är mer som jag också, men vi är verkligen i minoriteten. Men det är så sant, man måste prioritera sig själv för att må bra.

            Fast jo? Det är ju de som är beredda att jobba hårt som blir befordrade och chans att ta sig någonstans. Har själv jobbat stenhårt i några år, och nu skördar jag frukten av det. Fria tider, hög lön, fullt förtroende och hög position. Samt massa extra ledighet. Visst jag får svara på något mail utanför arbetstid då och då, men jag kan ju också sluta jobba kl 11.00 om jag behöver det. Eller inte jobba alls den dagen.
            Men visst, framhärda i att inte jobba en sekund mer än vad arbetstiden säger, lycka till med framtida karriär.

              Håller inte med i att man måste jobba hårt för att få befordring och ta sig nånstans. Det finns en massa yrken där man jobbar hårt utan att bli belönad. Det är inte givet att bara för att man jobbar hårt att man får det bättre sen? Man kan bli minst lika framgångsrik utan att jobba röven av sig. Jag säger inte att man ska vara lat, utan man måste ju självklart investera en viss insats. Och att insatsen kan leda till att man får mer välbetalda jobb/förmåner senare. Men jag tror många som ”jobbar hårt” presterar på bekostnad på sin hälsa. De saknar gränssättning och en inre kompass och har svårt att säga nej till omgivningens ”krav”, vilket är en stor orsak att många går in i väggen. Jag fick för längesen ett råd från en närstående att alltid ”tacka ja till övertid” och visa framfötterna. Har haft ett par hundår i början av min karriär – och kan säga att det var faktiskt inte nödvändigt.

        Så du kan inte anpassa dig? Tur vi inte känner varandra.
        Jag hade en kompis som säger sig vara hsp. Allt var på hennes villkor. Jag tycker ju att man kompromissar, allt passar inte alla hela tiden men det är så livet är. Men nej, för henne skulle allt vara perfekt, för henne, om det inte var det för någon annan/mig sket hon i. Allt var på hennes sätt och endast hennes uppfattning om saker var den rätta.

    Blir så sjukt less på de som inte tar covid och restriktionerna på allvar. Min bror tog tåget tvärs över landet för att fira sin pappas 60-års dag. 1) varför har man födelsedagsfest nu? 2) varför åker man kommunalt? 3) varför är alla så jävla korkade?

      Det är så jävla hopplöst när INGEN bryr sig ☹️

      Tjat tjat tjat

        Och buhu

      Min sambo är läkare och ringer upp patienter för att berätta deras coronasvar. ALLA som fått Corona har varit ute när han ringt upp dem för att meddela att provet var positivt. ALLA. så sjukt…

        Ute som i utomhus eller på typ kalas?
        Om de gått ut ett varv bland träden i skogen för att få frisk luft kan ju inte spela någon roll.

          Nej alltså de är i butiker, Lunchrestauranger och bland folk och gör olika saker. Trots att de har symptom då. Så jag håller mig så långt borta från folk jag bara kan. Det sjuka är att när han frågar vad de gör så berättar de utan att skämmas att de är ute…

            Gud vad sjukt…

            Varför frågar en läkare vad patienten gör? Låter jättemärkligt, är ju inte direkt ett kompissamtal.

              Kanske för att han ringer för att berätta att dom har covid när vi är mitt inne i en covid-PANDEMI?

                Jag ifrågasätter alltså inte VARFÖR han ringer med ett Coronabesked, jag ifrågasätter varför han i samma samtal undrar vad patienterna gör?

                Skulle tycka att det var rätt distanslöst och totalt ovidkommande á la telefonförsäljare om min läkare ringde mig och undrade vad jag gjorde innan hen presenterade sitt ärende.

                  Fattar hur du tänker men detta skiljer sig från hur dessa samtal normalt ter sig.
                  Nu måste läkaren veta vart personen är och vart den varit på senaste för att kunna analysera hur många andra som kan ha blivit smittade. Jag säger inte att läkaren i sig är den som gör detta men att det tas väldigt seriöst och hanteras annorlunda än andra sjukdomar.
                  Om du har klamydia tex måste du uppge vilka du haft sex med på senaste för att stoppa spridningen.

                    ?ja det handlar ju om att smittapåra en ’samhällsfarlig sjukdom’

          Jo dom flesta var nog ute och gick ett varv bland träden i skogen…

        Va ?? På riktigt? hjälp

    Är det bara jag som tycker det är sjukt osmakligt av kenza att lägga ut en massa gravidbilder och glassar runt på Maldiverna i dessa tider? Dessutom är resan säkert sponsrad..

      Det är sjukt osmakligt, ja. Googlar man dessutom gravid Corona får man upp info om att det KAN vara så att gravida föder för tidigt om man får Corona. Så att hon som gravid utsätter sig för flygplan och nya miljöer med massa folk är för mig obegripligt.

        Slutat följa för länge sen. Så trött på henne.

      Extremt osmakligt. Gör det säkert också för att provocera lite. Riktigt osympatisk personlighet har hon också.

      Så jävla världsfrånvänt. Förstår inte hur man kan tycka att man bara måste åka på en ANDRA resa till Maldiverna 2020, mitt i en pandemi? Snälla, lev på minnena från resan ni tog i mars.

      Det är så märkligt tycker jag att Camilla inte gör något inlägg om det, men Kenza är hennes gullegris.

        tror också det, lite favoriserad

      Det som stör mig mest är att hon inte kunde vara nära eller glädjas åt sin vän som var gravid och det var sååå jobbigt att se folk som var gravida och lyckliga. Nu handlar allt om henne och hennes graviditet och hennes barn, dubbelmoral!! ??‍♂️??‍♂️

      Verkligen! Jag bor iofs i ett land med full lockdown, så det känns kanske extra långt borta att någon skulle åka på solsemester just nu.

      Tycker också att det är konstigt att folk inte reagerat särskilt mycket på det? Verkar inte som att hon har tappat följare till exempel.

    Hur många julklappar köper ni till era syskonbarn (om ni själva ej har barn). Vill inte att ungen ska bli bortskämd men det är så roligt att köpa till småbarn! Och vad är era bästa presenttips till snart 3-åring?

      1-2 stycken…
      Duplo eller kanske leksaksmat

      Har de sagt något om antal paket? Vi har en regel och det är max två paket per hushåll när det gäller presenter vid födelsedag och klappar vid jul till vår son. Annars skulle han bada i paket och vi vill att han ska växa upp och uppskatta innehållet och inte mängden. Beror lite på vad barnet gillar skulle jag säga. Fråga föräldrarna om barnet har visat något speciellt intresse? Min son är 3.5 år. Älskar pussel, Pokémon, bilar, pärla etc.

        Nej, de har de inte men 2 paket som du säger låter väl vettigt. Har köpt en bok och ett leksaksdjur!

          /ts

      Som förälder till en treåring så känner jag att presenter som gör att de kan sysselsätta sig själva ett tag är det absolut bästa. Pyssliga saker som inte kräver skitmycket städning (så inte målarfärger! Aldrig målarfärg om du inte absolut avskyr föräldern). Massa klistermärken o färgade papper man kan sätta dem på? Coola pennor. Vi fick en sån här magnetritplatta i plast och den används konstant. Pussel är kul också.

        Och helst ingen visselpipa eller trumpet till treåringen.

          Jo för fan! Köp både visselpipa och trumpet! ?

            Lägg till ett trumset och föräldrarna kommer att älska dig!

      En, mest symboliskt, för de bryr sig ju verkligen inte om vad de får, verkar bara vara kul att riva upp pappret.

      En eller kanske två. Håller med om duplo! Och fina böcker! Det brukar också uppskattas av föräldrarna. Roliga magneter att typ ha på kylen är också kul för ett barn i den åldern, brukar finnas fina i träaskar med olika teman (trädgård, stad) på t ex Krabat och liknande små leksaksaffärer. Toppen att barnet har nåt att pilla med i köket när man lagar mat/diskar tycker jag.

    Någon som gjort ADD/ADHD utredning och vill berätta lite hur det gick till?

      Först får du kontakta din hälsocentral om att du vill göra utredning. Sen väl där kan de påbörja utredningen lite för att avlasta psykiatrin, mycket frågor med fokus på barndomen då ADHD/ADD inte är något man ”får” i vuxen ålder. Sen skickas remiss till psykiatrin och väl där får man träffa läkare som för en liten hälsokontroll och ställer ytterligare frågor om vardagsliv och sådär. Till sist görs lite alla möjliga olika tester och frågor med en psykolog som sedan sammanställer resultaten.

        Alltså mina problem började ju när skolan blev mer seriös, typ i högstadiet. Det är ADD jag ska utredas för. Läst att ADD inte märks så tydligt för tjejer som yngre, så hur mycket ”problem” behöver man ha haft i barndomen? Och menar de barndom upp till 10? Eller ända upp till 18? Tack för ditt svar.

          Oj jag vet tyvärr inte riktigt hur dom tänker kring både ålder och hur mycket problem..

      Myyyyycket frågor att svara på, både på papper och muntligt hos utredaren 🙂
      Dom vill gärna prata med en familjemedlem också som kan svara på frågor.

        Vad är det för typ av frågor som familjemedlemmen får?

          Hur man var som barn. Måste finnas symtom innan 12-års ålder för att få ADHD-diagnos.

            Ok, jag ska utredas för ADD och de symptomen dök ju främst upp i högstadiet vad jag minns.

          Min sambos mamma fick svarar på frågor om min sambo. Utredningen inte klar än dock, men det var väldigt mycket frågor kring hans barndom och upp till tonåren. Tror tex en fråga var om han hade svårt att sitta still när han var liten

    Försökt googla men hittar inte rätt.
    Har en 20 månaders som VÄGRAR sitta i vagn helt plötsligt. Så fort vi ska sätta oss vill hon åka bil och panikskriker tills jag tar upp henne. Är det en fas nu?
    Vagnen har fungerat förut för att sova i så det här hände efter vi varit sjuka och napat hemma i sängen eller i bilen.
    //
    Är desperat för att gå en promenad

      Allt går över, åk bara med.

        Ja såklart! Men tänker om det är en speciell fas som typ separationsfasen eller liknande.
        Vet jag vad det är vet jag hur jag ska möta min dotter på ett bättre sätt tänker jag.

          Jag har ingen aning, jag har aldrig läst på om faser men jag tänker mig att du vet ju om att ditt barn är extra trotsigt/känslig just nu så stå på dig, var snäll, visa kärlek och visa barnet att du ser henne även fast du säger nej.

            Tack för dina fina tips, uppskattas 🙂

      Går det att justera sittdelen, dvs att hon kan sitta framåt om hon nu sitter bakåt exempelvis? Kan i sådana fall vara värt att testa. Annars har barn som du redan vet många faser. Dras med en 3.5 åring som haft trots i evigheter och känns som det aldrig tar slut.

        Har testat tyvärr! Problemet är att jag inte får i henne i vagnen typ, hon blir en 16kgs hal ål som slingrar sig hejvilt samtidigt som hon gallskriker ?

          Känner igen problemet. Min son kan bli sådär om han är trött, hungrig, inte får som han vill eller bara är på dåligt humör. Då får han trötta ut sig genom att kämpa för tillslut får jag ner honom, väl i skriker han en bit men sen lugnar han ner sig och efter en stund är det som ingenting har hänt och han är som vanligt. Han testat gränserna konstant och vill bestämma allt. Man känner sig som en elak förälder när man gör det då jag inte gör något mot mitt barns vilja, men vissa saker bestämmer jag som vuxen (till exempel att nu behöver vi gå, orkar du inte gå eller vägrar lyssna sätter jag ner i vagnen oavsett vad han säger).

            Det är inte ofta man läser något här av en vettig förälder.
            Tack för att du visade att ni finns. 🙂

      Köp ståbräda!

    Jag har samma och jag har gett upp. Var inte längre kul att klippa sig när det ändå blev kluvet/ojämnt så fort. Har inte klippt mig sen maj 2018 och alltså mitt hår är lika ”slitet” nu som det var nyklippt.
    Enda skillnaden att då hade jag ändå en ”frisyr” och nu är det lite mer stripigt då det växer lite ojämnt men kluvenhet är densamma. Tyvärr har det inte heller blivit så mkt längre då det hela tiden klyver sig och går av. Håller heller aldrig på med värmestyling eller färgar/bleker så känns som min hårtyp är såhär.

    https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0897089005.html

    Fråga till alla modelejon där ute; vilken färg på halsduk och mössa passar till denna mörkbruna kappa som jag precis köpt??

      Beige, senapsgul,off-white

      Grå! Eller typ beige

      Har ni några tips på vart man kan köpa fina mössor och halsdukar i dem färgerna?

        *de

        Lindex har en del fint

      Snygg kappa ! Jag hade köpt en färgglad mössa och sjal för det piggar upp lite.Alldeles för många som är mörk/gråklädda när det ändå är mörkt/grått ute vid denna årstid.

      Kall beige, off white eller svart hade jag kört på!

        Jag hade valt en plommonfärgad sjal och en senapsgul basker ??

          Ja!

    Känns som jag aldrig kommer kunna stanna längre än ca 2 år på en arbetsplats. Det är ofta jag inte trivs med tex kollegor, arbetsuppgifter osv. Blir uttråkad efter några månader. Känner alla så eller kan det vara något konstigt med mig?

      Nej du jobbar inte med ditt kall i livet då blir det så allt suger

        Behöver det ju inte vara

        Jag har nog inget kall i livet. Tycker vissa saker verkar givande och utvecklande, men när jag väl får arbeta med det så tröttnar jag alltid tillslut.

          Du kanske bara inte har hittat ditt kall än? 🙂

            Brinner för mycket men sen när jag bidragit och utvecklats tillräckligt inom området så känner jag, ”nu då”. Så handlar säkert mer om hur jag är som person. Frågan är bara hur jag slutar känna behov av att utvecklas….

              Jag skulle säga att jag är precis likadan, älskar att lära mig nytt men i regel så tröttnar jag ganska snabbt OM det inte är något jag verkligen brinner för. Mitt tips är att inte sträva efter att sluta vilja utvecklas, hur kul hade det varit? I stället kanske du kan försöka känna och tänka efter kring om du har något du tycker är extra kul eller intressant. Som du skulle kunna tänka dig att lära dig om på fritiden. Det var så jag hittade rätt med utbildning och jobb. Jag märkte vad jag sökte mig till för områden för att utvecklas på fritiden och insåg att det är ju det jag ska jobba med såklart, det jag verkligen brinner för. Sen är det ju såklart inte alltid så lätt. Men ställ dig frågan ”Vad skulle jag göra om jag inte var ekonomiskt oberoende?” så kan det kanske ge dig en hint av vad du skulle kunna jobba med som du inte tröttnar på efter ett tag. Hoppas du hittar något jobb som passar dig och om inte annat så får du väl stilla ditt behov av att utvecklas på din fritid 🙂

          Tror att det är lättare att tröttna på kollegor och arbetsuppgifter om man är intelligent och kritiskt tänkande. Allt mister sin glans till slut, eller rätt så snabbt. Många basic bitches och sjuka organisationer därute som gör en galen. Omfamna det bara, byt jobb vartannat år eller tidigare om du inte står ut. Tiderna har förändrats, man behöver inte hasa runt på samma arbetsplats livet ut längre.

            Exakt så! ? livet är för kort för annat.

      Är nog hos dig problemet ligger.

        Jag är likadan och problemet ligger helt klart hos mig. Egen firma kanske är nåt för ts?

        Säkert. Hur löser man det? Haha

          Jamen egen firma eller ensamjobb.

      Men gör det något då? ? min mamma går snart i pension och hon har senaste kanske 20 åren bytt jobb var 2-3 år. Sen jobbar hon i en bransch där hon går tillbaka till ställen hon varit på, för det finns bara SÅ många företag hon kan jobba på inom den branschen liksom. Men det har inte inneburit några problem för henne iaf, alltid haft lätt att få jobb och konsultade sen sista 4-5 åren. Man MÅSTE ju inte stanna i 26 år på en arbetsplats ?

        Exakt! Jag är likadan och tror bara att jag är lite rastlös av naturen. Vill hela tiden ha något helt nytt att bita annars blir jag uttråkad.

      Klarar knappt två år ibland men brinner för många saker, är nyfiken och vill lära mig nytt hela tiden. Den arbetsgivare som inte vill ha mig för den jag är får stå sitt kast, hittills har det inte varit ett problem iaf.

        Det där är precis så som jag är och känner. Hur gammal är du? Har det med åldern att göra?

          40 plus men har alltid varit sån, sedan barnsben. Lärt mig saker snabbt och behöver sen vidare.

      Brukar också känna så efter ett par år. Nu är jag konsult och det är perfekt! Kan var ett tips om det går i din bransch.

      Det brukar kunna kännas så när man har högre intellektuell förmåga än vad rollen man har kräver. Jag känner igen mig oerhört mycket i det du skriver och har läst mycket om det. När man ”lärt sig klart” blir man omotiverad och vill något nytt. En av de vikigaste faktorerna är att hitta en roll där du har en chef som har en tillräcklig intellektuell förmåga att kunna sätta din roll i ett större sammanhang och vägleda dig i din utveckling. Har man en för ”liten chef” blir man galen, frustrerad och ganska slapp.

    Någon som har tips på en riktigt bra anti-frizz för håret som inte gör håret alltför mjukt och lent? Vill behålla det lite ”grovt” för stabilitet och tjockhet i håret men få bort själva frisset.

      BB Cream från Lernberger Stafsing ❤️ massera in en klick i handdukstorkat hår från öronhöjd ner mot topparna och låt torka. Äääääälskar den!!! Åhlens har 30% på den just nu också ? nej jag jobbar inte för dem haha. Men rekommenderar varmt <3

        Funkar inte för mitt frizz. Blir kladdigt.

      Shu Uemura satin design!

      Älskar Kérastase discipline thermique. Har dock inte supermycket friss, men den fixar det lilla som är iallafall, och den ska vara anti-frizz så det borde funka även vid mer frissighet. Tynger inte alls ner håret, plus doftar jättegott.

    Är det bara jag som minns att Gynning skrev i sin bok ego girl att Jay z raggat på henne medan han var med Beyonce? Jag kan inte ha hittat på det i min hjärna

      Låter sannolikt. Han har inte varit trogen många dagar i deras äktenskap.

      Jag minns 🙁

    På mitt jobb har vi en årlig julklappslek där en person får i uppdrag att köpa en julklapp som de andra sedan ska försöka vinna genom olika tävlingar. Den som vinner köper julklappen nästa år. Jag vann den ifjol när jag var ny på jobbet, då var det en ficklampa med lite häftiga funktioner. Nu vet jag inte alls vad jag ska köpa detta år! Tips? Det är en väldigt brokig skara människor som jobbar där, så känns rätt hopplöst att hitta något som passar alla. Vill att det kanske ska vara lite ”kul”, men ändå ingen tokig present. 200 kronor-ish.

      Ett krya på dig från corona paket som kanske behövs efter julfesten

        ☝️

        Vi har ingen julfest, utan en samling en adventsmorgon om restriktionerna tillåter det då. Jobbar på skola där distansarbete inte är ett alternativ just nu. Vi följer alla restriktioner och har en väldigt begränsad tillvaro i skolan. Den här typen av kommentar är bara shaming. Jag skrev inget om var jag bor (inte i Sverige), hurdan ”fest” vi skulle ha, hur många vi är på mitt jobb osv. Jag, och alla på mitt jobb med mig, är oerhört medvetna om Coronan och är väldigt slutkörda pga den (som många andra), så det var absolut ingen uppläxning som behövdes.

          Shaming hahaha. Det hade varit rätt om ni haft julfest. Tjr att ni inte ska ha det och följer restriktionerna. Kan hålla med om att personen hoppade lite snabbt till den slutsatsen dock.

          För att någon skulle kunna förstå situationen bättre hade du behövt skriva i ditt inlägg kring upplägget för att slippa den typen av kommentar. Sen finns dessutom något som kallas sarkasm om du hört talas om det.

      Köp en fin vas från H&M Home eller gör en goodiebag med 2-3 ostar och kex i en korg!

      En morgonrock aka arbetskläder nu när man jobbar hemifrån ?

    Är det för sent att börja plugga juridik när man är 29? Har redan en universitetsexamen som visserligen är väldigt bra men sugen på något nytt. Ska tilläggas att jag har väldigt lite arbetslivserfarenhet dock trots min ålder

      Det är självklart inte försent att börja plugga som 29-åring.

      Nej kör på! Känner du dig redo att göra det och vill så är det inget som ska stoppa dig! Min bror har precis börjat psykolog-programmet och han är 31.

      Beror väl på vad du vill göra med din examen. Ska du köra typ, ”affärsjuridik på prestigebyrå-spåret” skulle jag säga för gammal. Vill du sitta ting sen? Det adderar ju också på några år. Men finns ju massa andra utvägar, kör hårt om du vill! Worst case kan du ju hoppa av, framförallt när du redan har en examen 🙂

      Ja, fundera bara över vem som ska betala din pension sen när du inte har hunnit jobba ihop någon för att du pluggat hela livet ?

        Tillägg: du skriver också att du har väldigt lite arbetslivserfarenhet. Hur tänker du att du ska konkurrera med jämnåriga 35-åringar när du är färdig och de redan hunnit jobba i kanske 5 år?

        Hela livet? Många blir ju inte klara med plugg innan 30årsåldern. Man har ju mååånga år kvar att jobba…

          Du kan inte med god grund påstå att en person som väljer att inte börja jobba heltid förrän 35-årsåldern hinner jobba ihop lika mycket pensionspengar som en person vars arbetsliv började i 25-årsåldern. Att plugga är verkligen jättebra, man kommer långt i livet men man måste tänka på framtiden också. Vem får betala åt dig tror du när din pension inte räcker till hyran? När jag och TS ska gå i pension kommer det inte finnas några statliga pensionspengar kvar vilket kräver att vi själva tar ansvar för att inte belasta samhället med vår naivitet.

            Alltså jag ts har jobbat från att jag var 18-24 heltid, och nu från 27-29 heltid, så jag menade egentligen att jag har ett litet glapp där på tre år då jag studerat och inte jobbat extra under den tiden.

              Det var ju inte lite arbetserfarenhet! Att studera i tre år är normalt och inget dåligt! ??

      Beror lite på skulle jag säga. Om du redan har en examen finns nog risk att du inte kommer få CSN för en juristexamen också, så det är ju bra att kolla upp och vara beredd på. Chansen att kunna tillgodoräkna sig någon kurs från annan examen för att på så sätt läsa kortare tid är ganska liten, typ räkna inte med mer än en termin.
      Spontant lite knepigt att komma ut och söka byråtjänster som 34 år som nån annan sa, men det finns ju massa karriärmöjligheter inom domstol/myndighet/bolag osv.
      Tänker också att det lite beror på vad din andra examen är. Är jurist själv och även om jag älskar juridik så kan jag ibland bli så jävla less på branschen, arbetsmiljö, jobb osv så jag nästan ångrar att jag blev jurist.

      Hoppsan, vilket scoop!

      Är något dom skriver sant? Och det är väl i så fall maken som är vidrig om han är otrogen mot sin fru?

        Båda är det i så fall.

        Hon är väl lika vidrig som ger sig i lag med en gift man.

          Nej. Det tycker jag inte. Den som är i relationen ansvarar för att inte svika och såra. Man vet inte heller vad han har sagt till Bella (öppen relation, separerat osv).

      Men varför denna radiotystnad? Inga inlägg på flera dagar. Och ligger det något i Griplövs senaste inlägg?

      Om det ens hänt måste det varit typ 10 år sedan. Varför dra upp det nu?

      Mja, jag skulle ta allt från Stoppa Pressarna med en liten nypa salt..

        Har du Camilla någon tanke/inside information om vad som pågår kring Isabella nu? (Hatar egentligen att jag bryr mig om hennes liv, men det är liksom som en såpa fast på riktigt?)

      Men spekulationer om andra otroheter rensas snabbt…

    Tips på städfirma som är riktigt bra på flyttstäd inom sthlm?

      Hemmiljö. Har varit extremt nöjd båda gångerna jag anlitat dom ?

    Vart köper man klassiska tidlösa kappor? I beige eller svart. Får kosta en del då jag vill ha bra kvalitet.

      Kanske Max mara?

        Tack för tips, de var riktigt fina. Dock lite väl dyra för mig, hade tänkt typ max 6000kr.

          Kolla upp ett märke som heter Skinwille.

          Kolla upp ett märke som heter Skinnwille.

          Jag köpte en från deras lite billigare linje, Max mara studio, på rea förra vintern. Typ 5000 tror jag. Så nöjd!

            Tack, får kolla upp det!

      Filippa K!

        Tack!

      HOBBS, passa på när det är rea ?

        Tack!

      Tiger har haft en del fina tycker jag! Och Riccovero 🙂 Vet dock inte om den butiken finns i Sverige (bor i Norge), men kolla på hemsidan!

    Behöver tips på grymma lekplatser i Stockholm! Bor i norrort men är väldigt flexibel.

      Minns inte exakta platser men googlade det här för inte längesen. Finns flera temaparker runt om i Stockholm. Finns i både norrort, inne i stan och i söderort.

      Mulle meck-parken och Lekboskén!

      Anders Franzéns park i Hammarby Sjöstad (båttema) och ”bullparken” (minns inte vad den heter men tema typ bageri och bröd) på Kvarnholmen i Nacka.

      Kolla in instagramkontot lattja_lekplatser som tipsar om lekplatser i Sthlm 🙂

      https://instagram.com/lattja_lekplatser?igshid=un8obyfj5quz

      Spårvagnsparken i Fredhäll för lite mindre barn och lekbosken mot kristinebergs hållet! Ligger ju närs e4an så nära norrort.

      Kolla isa_rustaupp på Instagram. Hon har tips på fantastiska lekplatser i Stockholm.

      Mac mehr är jättefin tycker jag! Finns som mini också, blir lite billigare.

    Letar efter foundation som ger dewy-look. Vilken är bra?

      Alltså sensai flawless satin eller sheer luminous ?

    Tips på bra hårfön?

      GHD

    Momshaming!

    Jag är mamma till två barn och med i ett antal föräldragrupper på Facebook. Så fort det blir en diskussion kring något eller meningsskiljaktigheter uppstår så är det alltid någon som ska skrika ”momshaming” och jag är så trött på det. Det kan verkligen handla om allting, allt från amning, bilbarnstolar, förskolor. Och nej, jag tycker inte att det är rätt att gå på folk om t.ex. amning offentligt eller liknande, då är man bara idiotisk. Men man måste väl ändå kunna ge kritik till andra mammor utan att få ordet momshaming upptryckt i ansiktet direkt? Det har hänt mig när jag påpekat att det inte är lämpligt att vända en tvååring framåt i bilen och när jag sagt att femminutersmetoden kan skada anknytningen till barnet och är något jag aldrig skulle använda på mina barn.

    Vad tycker ni? Är mammor en grupp man absolut inte får kritisera, oavsett vad det gäller?

      Föräldragrupper på fb låter löjligt? Alltså om det är såna stora grupper. Gör en egen mindre grupp med endast folk du känner och folk dina bekanta känner så kommer du slippa sånt. Är väl såna kvinnor som inte har något annat intresse än sina barn, och då vill vara ”experter” på barnuppfostran.

        Hobbymorsor.

      Haha herregud det där är verkligen såååå sant. Oavsett åsikt så är det direkt MOMSHAMING.
      Är mamma själv till två barn och får jag tips/kritik/kommentar angående mina barn så tar jag det för vad det är, inte fan är det momshaming för det.
      Tycker verkligen det är konstigt att komma med det uttrycket när man kommenterar något som är direkt farligt för barn som tex framåtvänd eller liknande.

      Jag tycker inte man ska lägga sig i andras business sålänge det inte handlar om vanvård och riskfyllda situationer. Bilbarnstolen ja – 5 minuters metoden – lägg dig inte i.

        5 minuters metoden – vanvård.

          Går det att anmäla till soc menar du? Eller handlar det om vad du själv tycker baserat på vad du själv läst?

          Skulle soc hålla med dig?
          Knappast va?

            Nej men barnpsykologer gör det.
            Bara psykopater gör så mot sina barn.

              Så man kan bli av med ungen om man håller på med denna metod? Eller handlar det bara om vad folk tycker är fel?

              För handlar det om tyckande så borde man inte lägga sig i. För den som gör detta tycker uppenbarligen inte likadant som dig.

                Jo, folk borde lägga sig i mer när andra skadar sina barn.

            En duktig socialsekreterare skulle definitivt problematisera kring 5-minutersmetoden, om hen får reda på att en förälder använder sig av den. Det är psykisk vanvård, det är något som kan skada anknytningen mellan förälder-barn och en metod som används av föräldrar som också ofta brister i omsorgen om barnet även på andra sätt. Min erfarenhet är att det ofta handlar om föräldrar som inte har energi/ork/vilja/förmåga att ta hand om sitt barn fullt ut, som inte kan härbärgera sina egna känslor och som har svårt att mentalisera och sätta sig in i barnets situation och upplevelse.

              Ja fast nu drar du ju in andra faktorer som skulle spela in. Om en förälder enbart använde sig av denna 5 minuters metod skulle inte en socialsekreterare ta barnet ifrån föräldern.

                De borde. Varför ska man ha barn om man ska misshandla dem?

              And here we go..

              Du är aktiv i olika mammagrupper va?

                Jag? Absolut inte. Men alla vettiga människor fattar att man inte behandlar bebisar så. Är ju väldigt kritiserat, snudd på barnmisshandel.

      Jah pratar föräldraskap med vänner. Är också med indicerar föräldragrupper och blir förvånad över vad folk ska diskutera med främlingar.
      Sluta diskutera föräldraskap med människor som varken känner dig eller ditt barn så försvinner momshaming.

        Haha true

      Detta är varför jag inte pallar med dessa föräldragrupper eller forum. Båda ”sidorna” är lika jobbiga och ska trycka till varandra så fort tillfälle ges. Det är det värsta nästan med att bli mamma -alla andra prettomorsor som överanalyserar vad andra gör eller inte gör.

      Jag har så mycket fördomar om folk som är med i dessa stora mammagrupper på Facebook..

        Vad för fördomar? Snälla dela med dig

      Skulle nog tipsa om att gå ur såna grupper och leva sitt eget liv:)

      Har bara dålig erfarenhet av mammagrupper på fb. Var med i en grupp där admin var totalt galen. Jag gick ur ganska direkt. Lyssnar inte på randoms på internet, har jag frågor så är det BVC jag rådfrågar först och främst och givetvis vänner/familj.

      Kvinnor överhuvudtaget är den nya tidens bebisar. Får absolut aldrig kritiseras, då går man PATRIARKATETS ärenden.

    Vad tycker ni om årets deltagare i Så mycket bättre? ( om det nu är någon som tittar på det längre) Jag tycker att det är lite uttjatat, gillar dock Markus K och kontrasten mellan Plura och Benjamin. Avslagen vs övertaggad?

      Känns som vissa får väldigt mycket plats och vissa väldigt lite. Hade föredragit upplägget som förr att alla hade en dag.

        all of the above + saknar de gemensamma aktiviteterna. Spelar ingen roll om dom grävde i nåt dike eller gick loss i utklädningslådan. Det gav mer sammanhållning. Nu är det mest äta, dricka, sjunga

      Hon Ana Diaz pratar ju sönder hela programmet!

        Hahahha

      Älskar krunis <3

    Haha ja, det är faktiskt helt knäppa grupper det där. Skriver väldigt sällan något själv, är väl lite av ett guilty pleasure att följa knäppa trådar där. Har inget behov av såna grupper, har bara reflekterat över hur många mammor som verkar ta åt sig så himla mycket av vad andra säger.

    BLI BEKVÄM PÅ GYM?
    Huuuur övervinner man att bli bekväm på gym? Är en gedigen hemmatränaren men man måste vara så kreativ hela tiden pga väder och vind etc 🙁 känns så lyxigt att ba gå till gymmet på färdiga pass tre gånger i veckan?? Inomhus?? Men är så himla obekväm på gym. Blir man mer och mer bekväm eller släpper det helt enkelt inte för vissa??

      Det undrar jag med. Är otränad och behöver gå på gym (beroende på vad FHM säger efter den 23 november) och vara ensam på gym är det värsta jag vet. Vägrar gå dit.

      Mitt första tips är självklart att vänta och kanske inte börja gå på gym just nu. Men mitt andra tips (som kanske är rätt dåligt) är att de flesta är ju själva på gymmet och skulle säga att ingen bryr sig om vad andra gör? Jag själv reflekterar aldrig över andra på gymmet iallafall ?

      Gymmat och tränat hela mitt liv. Jag kan LOVA att 99% av de som befinner sig på gymmet inte har en sekund över att varken märka av dig eller skänka en tanke. =) menar inget illa bara att om man är på gymmet —> är man där för att träna sin egen kropp och inget annat. Så gå dit – ta hand om dig själv och må bäst! No one cares! Folk är för självupptagna ❤️?

      Jag var väldigt obekväm i början. Både kände mig och var svag och spinkig. Gick med sällskap i början men sen fortsatte jag själv. Jag hade ett skäl att gå dit och ett mål, så det var bara att göra. Gå lugnare tider om du kan för att bekanta dig med maskinerna i lugn och ro. Ingen bryr sig om hur du ser ut eller om du inte fattar en maskin. Inom några månader blev det en vana och nu känner jag mig väldigt bekväm och har hittat min stil med snygga träningskläder vilket också är kul. Skäms av tanken på vad jag hade på mig första året dock men så är det ju med allt. Ta med sällskap om du kan och bara fortsätt gå dit! Kanske ha ett mål varje gång så det finns en bra anledning att gå.

    Är inte barnkläder till vinter svindyra? Alså, så dyra att man känner sig rånad?

      Yep, precis köpt vinteroverall till sonen för nätta prislappen 1500:-, som kommer vara urvuxen nästa vinter haha. Vill samtidigt inte tumma på kvaliteten på ytterkläder heller, varma och hög vattenpelare är viktigt.

      Handlade på stadium outlet! Typ förra årets jackor så några hundra billigare.

        Har de även såna märke som Didriksson, Superfit osv? Det hade varit värt att ta en sväng dit då.

          Om du måste ha märken till ditt barn så är det ju klart det blir dyrt…

          Sportshopen har didrikson. Ofta bra pris.

      Second hand!!

      Köp kläder till nästa vinter när de rear framåt våren. Framförhållning is the shit.

      Ja! Men köper på Tradera för en bråkdel av priset. Skapa en bevakning på det du är intresserad av att köpa och slå till när det kommer upp ett rimligt pris.

    Vad hände med Rebecca Stella & Isabel Adrian? Varför får man aldrig ett svar på det?

      Rebecca lånade pengar som Isabel aldrig fick tillbaka. Rebecca har pratat om detta i podden. Har dock för mig att dom är okej idag.

    Här är det lika god stämning som vanligt, tönt hit och tönt dit ? en del verkade missa ”tjafsa mindre”

      Är det så farligt att kalla någon tönt? Sluta nu.

        Brukar du säga det till folk du träffar också?

          Om de är töntar så…

    Kan någon förklara vad det är för nödvändiga resor med kollektivtrafiken förskoleklasser åker på? Blir fan galen när 25 ungar hoppar på bussen. Läser deras lärare, som de ju prompt ska kallas, inte tidningen?

      Chilla

      ??‍♂️

      Öppna munnen och fråga läraren. Enda sättet att veta vad för utflykt de ska på.

      ”Läser deras lärare tidningen” vi lever i skiten. Vi får barn vars föräldrar har corona. Vi har personalbrist och har ingen möjlighet att jobba hemifrån. Vi måste byta blöjor, torka snoriga näsor och få klagomål från föräldrarna att vi är ute för mycket eller för lite, vi måste anpassa hela verksamheten efter corona. På förskolan jag jobbade är 4 långtidssjuka i corona då sjuka föräldrar lämnat sina ”friska” barn. Vi kan inte anpassa oss och hålla två meters avstånd från barn som gråter. Vi går på knäna och du tycker att det är för mycket begärt att vi som har flera års utbildning vill bli kallade för förskollärare eller pedagoger för att vi har åkt buss i vad jag inte tror är rusningstrafik (då den främsta av pedagogiken sker mellan 9-15) absolut, jobbigt för dig att behöva åka buss i den miljön som vi befinner oss varje dag. Så jobbigt att du måste förminska oss.

        ja det är jobbigt att behöva åka buss med 25 snoriga ungar då jag undviker rusningstrafik vilket bli helt meningslöst när ni hoppar på och fyller upp hela bussen.

      Oj, det ska man verkligen inte göra nu… De flesta kommuner har nog gett direktiven att låta bli?

        inte i stockholm uppenbarligen. har sett detta sedan i våras.

          Skolorna får inte göra det i Stockholm iaf.

    Hej!
    Vad betyder det att jag ibland drömmer olika sexuella drömmar om min pojkväns pappa? någon som är bra på drömtydning..?

      Att du vill ligga med honom såklart.

      Att han vill ligga med dig.

      Sexuella drömmar ska betyda en slags känslomässig försoning om jag inte missminner mig. Har ingenting med sex att göra iaf det vet jag.

    Jag träffade en kille i helgen, som jag hade haft kontakt med i typ en vecka innan. Brukar inte våga träffa killar så fort, om ens alls, men jag kände att jag klickade så bra med den här killen när vi skrev att jag var tvungen att ta chansen när jag var i staden han bor.

    Vi klickade så bra att det är ett skämt. Jag har inte riktigt trott på den här ”klick”-grejen, för att jag aldrig upplevt det innan, har tänkt lite att det är någonting som växer fram med tiden. Men det sa verkligen klick från första orden vi sa till varandra, sedan var det inte stelt en enda sekund på de 14 timmar jag var hos honom. Det var fantastiskt och kändes såååå bra. Slutade med att vi hade sex.

    Men nu då? Vi har haft ständig kontakt sedan dess, men känner typ att han är lite off. Han svarar segare än han gjort innan, ger mig ingen direkt bekräftelse om jag inte verkligen fiskar efter den (innan vi träffades kunde han ändå säga att han var intresserad av/gillade mig osv), han har nämnt att han skulle kunna tänka sig att åka till mig men det kändes lite som ett skämt och när jag försöker vara lite mer känslomässig så skojar han bort det. Vi är väldigt skämtsamma med varandra, det som gör kontakten vi har så jävla bra och stark (för det är viktigt för mig), men känns som en nackdel när jag försöker få reda på vad han känner eftersom han bara svarar med skämt/tar det jag säger som skämt.

    Har inte haft en tanke på att han bara var ute efter att ligga, men nu när jag börjar ”analysera hans beteende” så känns det lite som att han såg sin chans att få sig ett ligg och därför inte behöver anstränga sig och vara lika pratig/gullig nu efteråt. Och tanken på det gör mig helt ärligt så jävla ledsen. Jag ligger inte med killar längre (inte legat innan detta på flera år) av exakt den här anledningen. Men jag trodde verkligen att det här var annorlunda, det kändes så annorlunda med honom innan och under och efter och det var att jag kände mig så bekväm och trygg med honom som gjorde att jag vågade och ville ligga med honom. Tanken på att han bara såg mig som ett enkelt ligg krossar mig lite, helt ärligt. Det som talar emot det är väl att vi bor så pass långt ifrån varandra och att han lätt skulle kunna skita i mig helt eftersom han inte kommer få ligga med mig hur som helst igen,

    Jag vet inte vad jag ska göra. Vill inte vara för på och skrämma bort honom genom att börja prata om känslor osv såhär tidigt, om det nu skulle vara mer än ett ligg för honom. Kan jag fråga rakt ut om han bara var ute efter att ligga? Vill ju veta. Inte för att jag är kär i honom eller så, utan för att jag ska veta om det är värt att släppa efter på potentiella känslor, åka för att träffa honom igen osv eller om jag ska skita i att lägga energi och tankekraft på honom.

      Jävlar i helvete vad långt det blev. Stelt. Aja. Ni behöver inte läsa haha, jag förstår.

      Efter ca 10 dagar så måste du fiska efter bekräftelse och han skämtar när du försöker prata allvar. Jag skulle inte lägga ner någon energi på att fråga honom vad han egentligen vill eftersom hans beteende talar för sig själv

        Att han skämtar är ingenting konstigt dock, det gör jag med. Vi gjorde knappt någonting annat än skämtade när vi umgicks. Och jag kan inte påstå att jag försökt så speciellt hårt att prata ”allvar” heller. Förstår din poäng men känns dumt att skita i att fråga och bara anta saker, speciellt när jag vet att jag har en tendens att överanalysera saker och hitta på scenarion som inte alltid stämmer.

          Vad var egentligen tanken med att rådfråga andra när du själv redan ”vet” svaret? Förstår att det är jobbigt för dig, men du skulle inte behöva fundera över killens känslor om han verkligen var intresserad av dig

      Fråga. Dock inte säkert att du får ett ärligt svar…
      Låter som han vill fade:a ut er relation, tyvärr 🙁

      Om ni endast pratat i en vecka och ligger första gången ni ses säger inte det allt?

        Inte nödvändigvis. Vi var inte direkt flörtiga innan, pratade aldrig om sex och pratade väldigt vänskapligt. Dvs var inte det som var syftet, tror inte heller han såg det så.

      Jag är/har varit i lite samma situation som du, vi har dock haft en längre relation, men han har varit lite off på sistone.
      Jag VET hur svårt det är, men man måste vara jävligt rationell här.

      Backa och se vad som händer

      Det kommer ge dig alla svar. Är han intresserad, kommer han visa det. Är han inte det, har du fått svar och då måste du försöka gå vidare, hur svårt det än är. Man VILL inte va med någon som inte vill vara med än (även om det känns så).

      I mitt fall så har jag bara skitit i honom. Inte hört av mig alls, hur mycket jag än velat. Han har nu inte hört av sig på 3 veckor. Det är skittråkigt, men då vet jag. Då är han inte intresserad, och vad ska jag göra åt saken egentligen?
      Det finns mycket annat att fokusera på i livet. Ens tid är dyrbar. Dels kan man fokusera på andra killar, som är intresserade. Dels kan man fokusera på karriär, sin eventuella sport, fritidsintressen, vänner, familj eller välgörenhet.

      Kanske en flummig kommentar MEN det är så onödigt att lägga all tid på… en person som inte vill mer.

      Kram och lycka till!

    ⚘⚘⚘
    Har någon här erfarenhet av bukspottskörtelcancer? Min far har av en slump (röntgen) fått veta att han har en cysta på bukspottskörteln. En större röntgen är gjord men inget svar ännu. Skulle ju kunna vara pre-malignt. Vet att oddsen är värdelösa vid tumör men detta är alltså inte cancer utan möjligtvis ett förstadie. Kan man göra något? Någon som upplevt ngt liknande?

      Min mamma har en godartad polyp på bukspottkörteln som inte växer eller förändras, ofarlig rättare sagt. Var otroligt jobbiga dygn innan hon fick beskedet. Håller tummarna att ni får lika positivt besked!

    Hur långt tid tog det för er att bli gravida? Jag och killen har försökt sedan maj, genomförde en konisering pga. höggradiga cellförändringar i oktober som gjort att allt pausats nu då jag blöder fortfarande…. enda jag tänker på är barn och att det är min största önskan i livet. Min sambo är väldigt stöttande och försöker lugna ner mig men det är så svårt att veta hur man ska tänka…… någon med ett gott råd????

      Hur kan man med gott samvete vilja föda ett barn till jorden så som den ser ut idag?

        Jag vill ha barn ja. Inte så jättekonstigt, är nog inte ensam om det. Du vet dessutom inte hur gammal jag är och hur långt tid det tar för vissa. Så du menar att man ska sluta drömma & ha mål i livet och vill ge en dåligt samvete för det? Allt handlar väl om hur man hanterar situationen vilket jag tycker jag gör riktigt bra med eller utan barn. Onödig kommentar.

        Hej moralpolisen som vet bäst: vad förväntar du dig för svar? Helt seriöst?

          Jag vill ha ett svar på hur lång tid det tagit för andra att bli gravida så att det ger en lite hopp?

      Eh corona?

      Genomsnittet ligger på åtta månader, så andas! Jag vet att varje månad är olidlig. Man går där och räknar dagarna, om och om igen. Snart ägglossning, snart kan jag börja testa, snart ska mensen komma… och så den där besvikelsen. Igen. Men 90% av alla blir inom ett år, så du har oddsen på din sida! Håll ut, så ska du se att det blir er tur snart. Jag trodde inte heller att det skulle gå, men här är jag nu med en liten på väg 🙂

        Tack för svar! Roligt att du har en liten påväg!!? ja, denna väntan är så jädra olidlig varje gång och alla ”spök” symptom man får innan mens som ger en hopp…. men så blir man besviken! Lycka till med graviditeten!! ❤️

          Tack! Jag hoppas att det går vägen för dig med.

      Jorden håller på att gå under och vi är mitt i en pandemi-avstå barn, för deras skull

        Nej, vill du jättegärna ha barn så ska du fortsätta försöka. Livet är för kort för att ge upp sina drömmar pga det ständiga ältandet här över hur egoistiskt det är.

        Peace out.

      Jag gjorde en konisering mars 2019,blev gravid november samma år och då började vi försöka månaden innan bara.
      Däremot råder jag er att vänta tills du gjort cellprovet man ska göra sex månader efter konisering och kolla om de fick allt. Har gått igenom diverse cellprov och kolposkopi som gravid vilket INTE var trevligt. Sen kan det bara vara min upplevelse, men jag tyckte att det var väldigt jobbigt.

    Hej,
    Är påväg att skaffa mig en hund och vill ha ett bra tiknamn. Har så sjukt svårt att komma på ett bra. Vill ha ett gulligt människo namn eller smeknamn. Innan jag kom fram till att jag ville ha en tik va mitt förslag på en hane ”Berra”. Vill ha ett liknande för tiken. Nån som har ett tips?!

      Britta?

      Asta, Ester (hette min katt), Kerstin/Kärran etc. Jag gillar äldre människonamn på djur. Det tycker jag är gulligt!

        Kärran ?

      Märta, Britta, Majken.

      Bibbi-Lou, Hjördis, Doris, Gullan

      Alice, Stella, Lex, Hera, Nea

      Greta!

      Majlis

    Smink-tips!
    Jag ser många tjejer ute som har perfekt sminkad hy som ser så jämt och slät ut. När jag sminkar huden blir den alltid fläckig och glansig och helt fel hudton.
    Vill inte gå till någon sminkös. Har försökt kolla på tutorials men de använder så sjukt mycket produkter så jag blir förvirrad.
    Så kan någon vänlig själ berätta för mig exakt hur vilka produkter ni använder för att få slät fin hud?

      Allt börjar med hudvården. Se till att du har en bra rutin för din hudtyp. Gå sedan på primer och därefter basen med foundation, concealer etc. För att hitta rätt hudton på foundation, kolla upp om du har neutral/varm/kall (kan kallas olika beroende på märken, men baseras på vilken färg du har på blodådrorna som man oftast lätt kan se på handleden).

        jag tycker primers ibland gör det fläckigt!

          Vissa primers skär sig mot vissa fondations och då kan det kännas som att det blir fläckigt. Kom ihåg att har du vattenbaserad fondation kan du tex inte ha oljebaserad primer

        Okej tack för svar. Kan du vara mer tydlig vilka produkter man ska ha var i ansiktet?
        Jag tvättat med mild ansiktstvätt och använder dagkräm ifrån Apoteket. Tyvärr har jag genetiskt dålig hud likt alla kvinnor i min släkt med stora porer och dålig elasticitet. Skulle vilja ha mer lyster och jämn hudton. Tips?

          Skulle kolla in produkter på Glowid. De säljer koreansk hudvård där flera av märken är snälla mot huden. Dem är även väldigt duktiga och svarar på frågor. Det gäller att hitta en balans som passar just din hud, dvs sånt som behandlar inflammationer i huden men samtidigt som ger den mycket fukt.

    Hej!

    Behöver tips på hur man slutar ”älta” problem. Har ett arbetsrelaterat problem som jag inte kan släppa riktigt, det tar energi från mig (energiboven är en person) vilket jag är missnöjd med. Någon?

      På vilket sätt tar personen energi? Är personen elak eller bara ’dryg’?

        Missköter sitt jobb, kan man säga.

          Sånt är så irriterande! Antar att du sagt till chefen? Ofta händer ju dock inget, såna borde få sparken!

    Jag har länge känt att en vanlig traditionell bakform är för stor när man bakar till en person, eller om man inte har ingredienser som räcker till en smet för 28 cm form…
    Först IDAG förstod jag att IKEA’s matlådor fungerar för ugnen!! Så äntligen har jag kunnat baka en lagom stor kaka för en person. Hur har jag missat detta? 😀

    Jag har en syster (12 år) som inte vill gå till skolan eftersom hon mår dåligt. Hon har haft en ganska otrygg uppväxt och är ganska orolig av sig. Hon har det dessutom väldigt svårt i skolan och får inte den hjälp hon behöver, varken i skolan eller hemma. Hon kallar sig själv dum i huvudet som har så konstiga tankar, mitt systerhjärta brister!!
    Är det någon som har erfarenheter av barn som mår dåligt och vägrar gå till skolan? Hur kan jag hjälpa och stötta henne?

      Jobbigt hemma… ger du henne bekräftelse, och visar att du ser henne? Är föräldrarna ’dumma’ och hon inte får upprättelse för det?
      Tänkte eftersom du skriver att hon haft en otrygg uppväxt. Självklart behöver hon bli sedd och känna att någon bryr sig om hennes rätt att slippa bli illa behandlad.

        Ja vi pratar med varandra varje dag och ses flera gånger i veckan. Hon hänger ofta här på helgerna och sover över. Våra föräldrar är skilda och de är tyvärr bägge två rätt kassa. Bryr sig bara om sig själva och sina behov.
        Jag kämpar på och försöker stötta henne, men allt känns ibland förgäves när inte föräldrarna bättrar sig

          Be henne prata med en psykolog eller kurator? Om de anser att föräldrarna inte ger henne det hon behöver, en trygg uppväxt, så kan hon få hjälp därifrån. Jag vet att många är emot sådant, för att man liksom ändå trots allt står nära sina föräldrar… men det kan gynna henne att iallafall ta kontakt med en som kan stötta henne, som inte är släkt. Alltså en proffessionell.

      Dyslexi?

    Hur galen tror ni årets Black Friday, Cyber Monday etc. kommer bli i fysiska butiker? Så som det ser ut i Stockholm idag med fullsmockade butiker så tror jag att det kommer vara en stor bov i smittspridningen…

    Tror ni black Friday kommer bli crazy i fysiska butiker i år? Jag tror det.

    Ja vi pratar med varandra varje dag och ses flera gånger i veckan. Hon hänger ofta här på helgerna och sover över. Våra föräldrar är skilda och de är tyvärr bägge två rätt kassa. Bryr sig bara om sig själva och sina behov.
    Jag kämpar på och försöker stötta henne, men allt känns ibland förgäves när inte föräldrarna bättrar sig

    Försök att uppmuntra henne till att ta kontakt med en kurator eller liknade. Min psykiska ohälsa började i mellanstadiet och jag har fortfarande problem pga att jag inte tog tag i det tidigare (mina föräldrar tyckte att det var ”vanliga ungdomsproblem”).
    Utöver det så försök stötta henne extra i vardagen, spendera tid tillsammans, ge bra komplimanger och visa att du bryr dig.

    Fan ta alla som bara för att det inte är förbjudet att festa och leva livet och gud vet vad, gör det. Alltså på riktigt. Fan ta er! Livet suger, men det är bara att acceptera läget just nu. Det är så jävla själviskt tänkande av alla så att jag på riktigt önskar att alla som inte tänker längre än näsan räcker får corona. Ja, jag är seriös. Få corona och dö. Eller nej, få inte det för då får jag ta hand om er på sjukhusen och just nu vill jag vägra vård till alla idioter som kommer in som har corona och som fått det genom att vara så jävla egocentriska.
    /en fruktansvärt utmattad ssk som inte har haft semester och som vill slå ner varenda jävel som missköter sig.

    Är undersköterska . Nu är vårt avtal klart och en del jublar.. för vad undrar Jag?

    Det jag slås av när jag läser den här bloggen och dess kommentarer är: Är det inte otroligt jobbigt att ha en så stark åsikt om så mycket?

    Era bästa poddtips tack! Gillar övernaturligt, true crime, dokumentär och historia. Har en del favoriter men söker nya. Har testat en del jag inte fastnat för också men de jag nämner här nere gillar jag starkt!
    Fyll på nedan så kan vi dela med oss av våra tips ???

    Jag gillar bland annat seriemördarpodden
    Spöktimmen
    P3 dokumentär
    P3 ID
    P3 historia
    Värsta morden
    Rättegångspodden

      Jag gillade senaste säsongen av P3 Serie, det kanske kan va nåt 🙂

      P3 dystopia
      En mörk historia
      Spår (har tyvärr inte uppdaterat på ett tag)

    Fler som fått svullen och ont i magen samt frossa dagar efter cellprov?

    Ligger och skakar.

      Jag har även blödit mycket men inte längre.
      Mår illa.

      Det blir ett samtal till sjukvården imorgon.

    Förresten hur ofta går ni på gynekologiska undersökningar. Har nog inte gjort det på 10 år.

      Det ska du göra en gång om året. Ibland går jag oftare beroende på om något händer.

        Varför en gång om året? Jag går enbart på cellprov var 3:e år eller om jag skulle känna/märka att någonting är fel.

    Jag har de senaste dagarna varit väldigt orolig. Arbetar på gymnasieskola med en hel del utbrott av covid. Vår skola agerar inte utan vi måste arbeta på plats. Sedan i måndags har jag haft lätt feber och ont i kroppen, men kan inte boka en tid för provtagning då alla tider är slut. Bor i Östergötland. Har sökt och sökt för att hitta något alternativ till provtagning men lyckas inte. Till saken hör att jag är gravid. Önskar helst inga kommentarer kring just detta då jag är 38 och det är mitt första barn och jag har haft svårt att få barn. Trodde aldrig detta skulle ske och att jag skulle gå genom livet barnlös.

    Hursomhelst, jag är orolig och vill inte riskera att utsätta mina kollegor för covid. Men det tycks omöjligt att få en tid för provtagning. Vad fasen ska jag göra?

      Du ska vara hemma!

        Japp, förtydligade mitt inlägg nedanför 🙂

    Ett förtydligande (är trött och har inte kunnat sova). Självklart tänker jag inte vara på min arbetsplats innan jag är symtomfri. Jag är bara orolig och skulle vara skönt att veta om jag har covid eller inte.

      Det du ska göra är att vara hemma tills du är symptomfri plus två extra dagar, minst 7 dagar totalt. Det är det man ska göra om har corona och du måste ju agera som om du har det. Man kan testa sig privat, kostar en del men om du har nåt sånt ställe där du bor så kan det ju vara en väg. Ni verkar inte ha hemtest där du bor?

        Tack! Nej tyvärr inga privata vårdalternativ. Har till slut lyckas boka en tid för provtagning, dock först nu på lördag (har försökt sedan i tisdags). Håller mig hemma tills provresultat kommit.

    Flashback avslöjade Terje Hellesøs naturfotografifusk år 2011.
    Tror ni att denne prisbelönte fotografs fantastiska bilder är autentiska?
    https://www.svt.se/kultur/prisade-naturfotografen-lappugglan-poserade-for-mig
    Även han säger sig lära sig känna djurindivider för att lyckas komma dem in på livet och få dessa fantastiska bilder. Och långa utredningar om vänners tips om fullmåne och att backa ner bil i diket för att få lagom ljus på ugglan osv. Jag påstår ingenting. Känner mig bara lite osäker.

    Hur många samarbeten kan Mimi Höglin ha egentligen? Hela tiden både på Insta, Insta story och Youtube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.