Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

899 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Snälla kan vi få en granskning av bloggaren på elle Leyla aksoy som hotar och trakasserar både följare och andra influencers. Jag följde henne tidigare men blev hotad av både henne och även hennes syster när jag inte promata hennes instagram efter att ha fått hudvård skickad till mig. Hon sa aldrig något innan om att man måste göra reklam utan sa att allt jag behövde göra var att gilla alla hennes bilder och skriva minst 3 kommentarer på olika inlägg. Sen fick jag veta att jag behövde göra reklam för henne på mitt eget konto och ”stötta leyglow”. När jag sa nej så skrev hon och hennes syster, dilan aksoy och sa att man måste stötta leyglow annars skulle jag behöva betala för det jag fick. Sen sa dom att vi vet dina områden så passa dig.

    Har bekanta som också blivit utsatta. Har fortfarande en obehaglig känsla kring allt.

      Men gud vilket tjat. Ser denna kommentar på varje inlägg.

      Jag har också stött på henne när jag jobbade med pr. Blev väldigt dåligt bemött när jag konfronterade henne då flera på kontoret sett att pressmaterial sålts via hennes släktingar i köp- och – säljgrupper på fb. Så obehaglig människa

      hej jag skrev igår om det här. Har sett dms från denna leyla aksoy nu. Följde innan men läste att elles chefredaktör vet om allt och inte bryr sig. Förvånar mig inte. Tror att många följare vet men eftersom att man får presenter om man likar så följer folk. tragiskt.

      Vad är hon för internetgangster som hotar folk över något sådant? Typ vad ska hon göra? Dränka en i serum eller? Så jävla löjlig person haha

        Hon har visst leta reda på var folk bor innan och sagt att hon ska gå dit. Vet ej om hon har något kriminellt förflutet men av vad jag sett är det absolut en person som saknar spärrar. Manipulativ och får folk att göra det hon vil..

          Letar hon upp folks privata adresser kanske man ska svara henne på hennes privata adress också? Bägge damerna verkar ha jobb vid sidan av och man kanske ska höra av sig till deras jobb om de själva nu är så orienterade på människors privatliv.

            I tidigare inlägg står det att hennes jobb på elle redan vet om det.

              Leyla jobbar som lärare på en skola utöver instagram

                Vet hennes arbetsgivare på skolan om att hon hotar, trakasserar och blivit polisanmäld? Tvivlar på det..

      ”vi vet dina områden så passa dig” låter ju så pass hotfulltatt man skulle börja fundera på en polisanmälan.

        En polisanmälan har gjorts mot Leyla men det blev nerlagt nästan direkt.

          det bästa är nog att kontakta hennes arbetsgivare. Vet att hon skyllt sitt beteende på att hennes mamma är cancersjuk men det går ju inte ihop med att hon hotar och trakasserar.

            Är Mira Aksoy hennes syster? Hon har ju också kämpat med cancersjukdom.

              Tror inte det. leyglow är typ 40 år minst så hennes mamma är väl runt 70. men har faktiskt ingen aning om hon är släkt med Mira aksoy.

        ja såklart..

        Det finns så mycket hat och fulhet i Beauty-industrin, men också en stor oro för att själva bli inblandade i en konfrontation. Därför växer industrins pormaskar

        Kolla bara när IL fick kicken från united influencers, den lilla bellan gick iland med påståendet om att hon själv valt att lämna UI osv

      Jag vet flera vänner som också blivit hotade av henne. Själv följde jag henne tidigare men en gång ställde jag en fråga och blev blockad ?‍♀️

        Vad märkligt! Har helt annan uppfattning av henne. Får alltid svar i dm och aldrig upplevt henne som hotfull. Visst hon har hybris, men vem har inte det i den branschen ??‍♀️

          Ja tills du går emot henne troligtvis. Så länge du köper via hennes länkar och gillar bilder så kommer hon nog vara schysst.

      Samt när hon ”hängde ut” andra beautykonton som att de härmade henne. Att det var hon som startade beautyinstagrejen i sverige?

        Exakt! Hemskt att kakan och cia på tidningen ELLE skyddar henne. Men många vet vad som pågår kring henne med att sälja pressprover och trakassera till höger och vänster.

          Vi vet ju alla att kakans moraliska kompass är obefintlig…

      Bra då kan man avfölja med gott samvete. Älskar hudvård men så självgod, de flesta stories hon delar är typ ”OMG dör” på nån som typ tycker att hon förändrats deras liv pga *tips* lägg ner snälla

        Hahah eller hur. Att hon personligen tar åt sig äran för att typ paulas choice bha gett någon bra resultat, snääällaa kom ner på jorden. En jävla köphets med adlinks i varenda story också.

          Allt för att sälja. Vet att hennes ab omsatte 1 miljon förra året och 80% av det är via adlinks. Ju mer ”gumman” tjatar på folk att köpa desto mer tjänar hon.

        Tror flera av hennes dms om hur hon förändrat livet för folk är fejkade. Att hon skriver dom själv för att flera ska köpa via hennes länkar. Hela tiden är det bara en massa adlinks överallt.

        Oj! Jag följde henne för ett tag sedan tills jag blev trött på hennes instagram.
        Tyckte det var nått skumt med henne

      Ja, granska! Det värsta är att hon är typ 35 och lärare också. Borde verkligen inte få komma undan med att bete sig på det sättet.

        Är hon inte typ 40? Ser ut som det på hennes bilder. Hon säger typ att all hudvård som är populär är pga henne.. känns så fejkat och falskt alltihopa

      Men gud vad är det för beteende?! Får en heeelt annan bild av Leyglow nu. Sitta och hota folk kors och tvärs, samtidigt som man arbetar som lärare dessutom. Och om det stämmer att även systern är delaktig i dessa trakasserier, som jobbar på Rädda barnen, så rimmar det riktigt illa.

        Ja hon har en syster som heter dilan aksoy. Även hennes kompis Tina Misaghi har varit inblandad. Så sjukt men många som följer verkar inte fatta grejen… hon är inte snäll och fin utan riktigt manipulativ.

      Alltid fått obehagliga vibbar av Leyla!!!

      Ja, snälla! En del finns att hämta här: https://instagram.com/leybr0

    hej och varning för långt inlägg om urinvägsinfektion / problem med fiffi. har aldrig skrivit om detta innan men har sett flera andra, skönt att inte va ensam! söker därför svar från er som skrivit om det tidigare eller upplevt samma.

    Urinvägsinfektion som aldrig försvinner? alltså de ligger aaaaalltid dovt i bakgrunden, typ efter jag kissat känner jag en jobbig känsla längst ut av röret brevid klittan. Blir tokig!!! så har liksom inte JÄTTEpanik ont när jag kissar eller är kissnödig jämt. Har iaf fått diagnos Uretrit nu och ska nu äta en tablett om dagen i 3 månader. Till saken hör även att min mens är sen med 10 dar, det har aldrig hänt förut, men alla mina gravtest är negativa??? idag fick jag ”mens”, eller typ som sista dagens mens snarare, brunaktig och väldigt lite, hade dock svinont imorse och mådde piss. så det känns inte som riktig mens? min fråga är, kan man förstöra hela systemet där nere och fiffi till den grad att man inte får mens / förstör livmodern, av för många uvis / för mycket antibiotika? alla läkare jag går till skriver bara ut mer mediciner, jag vill inte äta mer antibiotika!!!! Vet ej heller om det är relevant men har även cellförändringar. allt är en sån ond dålig cirkel för har antingen uvi och får antiobiotika = svamp = mer kräm i fiffi = uttorkad = problem med urinröret = medicin = svamp!!! AHHH BLIR GALEN?????? Har iaf sluppit svamp ett tag nu men känner mest ba KAN DET ALDRIG BARA VA BRA?? nu dethär med mensen? vaaaaad är det som sker? är 24 år gammal, normalviktig, fast partner, har testat mig för könsjukdomar i sommras och inte hört nåt så antar att allt är negativt? Vi blev tillsammans i sommras och han säger att han testade sig och sen inte låg med nån annan innan vi träffades. Och jag har absolut inte varit otrogen. snälla har nån varit med om liknande? jag börjar bli desperat!!!! Varför hatar mitt könsorgan mig?????

      Nej ta absolut ingen mer antibiotika! Du måste fortsätta söka hjälp tills nån kan hjälpa dig, tyvärr, men man får ibland leta runt.

        Men herregud. Sluta ge såna råd? Fortsätt ät antibiotika!!! Sluta INTE med det. Antibiotika är inte farligt, förmodligen helt nödvändigt för dig. Antibiotikan gör inte din mens konstig. Mvh infektions-sköterska.

          Du är infektions sköterska och säger att man ska äta antibiotika?? Skämtar du!

            Ja om man behöver??? Inte för att det är ball. Om en läkare ordinerar antibiotika så behöver du det, vi har restriktioner i Sverige om hur man får skriva ut det.

              Flera läkare vill inte ens skriva ut antibiotika och inte hur mycket som helst heller som de verkar göra med ts, hon får ju svamp dessutom pga antibiotikan.

            Ja och hon ska definitivt inte sluta mitt i en kur!! Hur tror du att bakterier blir multiresistenta?!

            Men snälla. Vid bakterieinfektion är det befogat och det är farligt att inte ta antibiotika om du har urinvägsinfektion.

          När folk skriver Mvh så låter det så jäkla drygt – blir galen!

        Helt galet att via ett kommentarsfält råda någon som blivit ordinerade antibiotika att sluta. Det är inget som förskrivs lättvindigt i vårt land.
        Sluta ställa medicinska frågor i forum och lyssna inte på ”goda råd” från lekmän till höger och vänster. Kan bli hur tokigt som helst.

          Ts kan bestämma själv vilka råd han/hon vill lyssna på? Du behöver ej gå in här och skriva det. Vi är vuxna människor

            Hur lätt är det för gemene man att veta vilka medicinska råd som är rimliga i ett forum som spretar åt en massa olika håll? Inte alls. Googla valfri åkomma som du är orolig för, särskilt om du är gravid, så lär du upptäcka att hälsoångesten ökar snarare än minskar. Skapar bara ökad förvirring med alla motsägande råd. Att be okända lekmän om råd i stället för att lita på professionella är potentiellt farligt.

            Det där är en potentiellt farlig inställning.

      Jag hade som du i många år. Fick gå och pensla mitt urinrör med silverklorid vilket hjälpte.

      Försvann helt efter min första graviditet och har aldrig kommit tillbaka. Kanske noll tröst. ?

        Istället för silverklorid(som är ett salt), kan du istället köpa Kolloidalt Silver(jag rekommenderar Ion Silver) och dränka in en bomullspad med och sen lägga den mot urinröret över natten. Du kommer märka skillnad redan efter första natten, men gör om det så fort du känner obehag igen. Som komplement kan du hälla i KS i en liten sprayflaska och spraya urinröret lite då och då.

          Ja, varför inte spruta fiffin med nåt som är förbjudet i hela Europa?

            Varför inte ta reda på korrekt fakta innan du uttalar dig?!
            Kolloidalt Silver är i allra högsta grad tillåtet att använda. Det är dessutom helt ofarligt till skillnad från Silversalter. Det får dock i Sverige bara saluföras som vattenreningsprodukt, till vatten som man sen dricker. Tror du man hade fått sälja det som vattenreningsprodukt om det var farligt att dricka det? 😀

              Javisst får man sälja vattenreningsprodukter som är farliga att dricka. Om det var ofarligt att dricka hade det varit tillåtet att sälja som dricka.

              Kolloidalt silver har flera biverkningar och rekomenderas inte, utan tvärtom när myndigheten för alternativmedicin utvärderade kolloidalt silver så blev det en varning för dessa produkter.

              Låt en legitimerad läkare behandla med vad som fungerar lokalt. Vilket i vissa fall kan vara en lokal sköljning,

                Eftersom du är så jäkla säker på ditt påstående om att KS har flera biverkningar, måste du för att vara trovärdig, länka till de vetenskapliga studier som visar detta.

                Och du, ” myndigheten för alternativmedicin”, kunde du inte hittat på något bättre när du ändå ljuger dig blå? 😀 😀 😀

                  Läs om Silver i kolloidal form hos den Statliga Amerikanska Myndigheten National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM)
                  https://www.nccih.nih.gov/health/colloidal-silver

                  Eller om du är dålig på att Googla alternativt utvärdera vetenskapliga fakta läs på Svenska med vetenskapliga hänvisningar. https://kolloidaltsilverion.wordpress.com/2018/03/29/myndighet-for-utvardering-av-alternativmedicin-varnar-for-det-kolloidala-silvret/

                    ”Det Kolloidalt Silver Ion” skriver här ovan visar på stor okunskap.
                    På PubMed (medicinsk databas) så kan du hitta massor med studier om du söker på ”Colloidal silver”. Om du sedan också verkligen läser studierna så blir du varse om att dessa handlar om silversaltbaserade preparat och preparat som är bundna till olika proteiner, o s v.
                    Det går ej att jämföra alla silverlösningar. Silversaltbaserade produkter som t ex silvernitrat är t ex fler tusen gånger starkare och innehåller mångfalt större partiklar än ett rent elektriskt framställt kolloidalt silver av styrkan 10 ppm (typ Ionosil). Silvernitrat framställs genom att man löser silver i salpetersyra och det är både frätande och toxiskt.
                    Många luras således av denna förväxling, och det gäller tyvärr även forskare och myndigheter. Många förstår således inte skillnad på olika former av silverföreningar och drar fel slutsatser.

                      Tack för din kommentar Anonym!
                      Kanske kan du utbilda Livsmedelsverket om dina upptäckter? De blir säkert glada över att ta del i din finstämda kunskaper. Eller vad tror du?

                      https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/kolloidalt-silver

                      Storleken på partiklarna gör att de närmast kan klassas som nanopartiklar och därför bör ses med Extra försiktighet vad avser effekten och den potentiella giftigheten. Läs Gärna vad livsmedelsverket säger och återkom till dem. Posta gärna svaret från LMV här. Tack för din medverkan och intresse!!!

                      Läs igen: ”Många luras således av denna förväxling, och det gäller tyvärr även forskare och myndigheter. Många förstår således inte skillnad på olika former av silverföreningar och drar fel slutsatser.”

                      Läs igen: ”Många luras således av denna förväxling, och det gäller tyvärr även forskare och myndigheter. Många förstår således inte skillnad på olika former av silverföreningar och drar fel slutsatser.”

                      Att du blandar in SLV i något som inte är ett livsmedel och som ska appliceras utanpå kroppen visar även det på att du inte besitter någon som helst kunskap i ämnet. Over and out.

                  Stockholms avloppsvatten har några månader haft problem med en hög nivå av silver, vilket lett till att avloppslam inte har kan återanvändas i ett ekologiskt kretslopp.

                  ”De höga halterna av silver som nu finns i avloppsvattnet gör att man inte längre klarar gränsvärdena för slam. Det innebär att slammet inte kan spridas på åkermark som det brukar. Upp till 90 procent av silvret avskiljs till slammet under reningsprocessen, medan det som inte kan renas bort följer med vattnet ut i Östersjön där det kan ha skadliga effekter på sikt.

                  – Det gör att viktiga näringsämnen, som fosfor, inte kan återcirkuleras tillbaka till åkermark samtidigt som hanteringen driver onödiga kostnader för avloppsreningsverken.”

                  Problemet är nu åtgärdat men vittnar om hur giftigt och skadligt silver kan vara inte bara för människan utan även i bajsvattnet. Så Tjena!

                  Kolloidalt silver är bra för försäljarna av Kolloidalt Silver! De är verkligen besatta och drar sig inte för något. Påståënden om Ebola etc säger väl en hel del om det djupt ovetenskapliga i marknadsföringen.

                    Jösses! Du är ju dummare än tåget som tror att det beror på KS-användande. FYI kom det från ett FILMLAB.
                    Inte heller länkade du till studier som visar att KS är farligt.
                    De få i världen som har fått Argyria har fått det av silvernitrater och absolut INTE av Kolloidalt Silver, som består av 99% vatten.

                      Är det någon som påstått att bajsvattnet fyllts med kolloidalt silver dåråh? nej, det ser ut som ett konstaterande av att Silver i sig självt verkar som ett gift. Är det svårt att förstå?

                      Drick bajsvattnet med silver i och upplev Feedbacken på dina egna meningar. Ser du räkmackan komma flytande tjabo?

                      23.44: Den rödmarkerade skriver långa romaner, då hon vill få alla icke kunniga i ämnet att tro att hon är kompetent. I själva verket har hon bara suttit och Googlat fram länkar till helt andra ”studier” än det som eftterfrågats.
                      Nu kan du ta en funderare på vem det är här i kommentarsfältet som brukar briljera med sina Googlekunskaper och alltid ska ha sista ordet…

                      Viagra kan inte återuppväcka de döda, men en gammal krigsinvalid som drack KSilver blev botad från de fantomsmärtor han haft i underlivet efter att en granat sprängde bort kuken (med tillhörande pung) En ny dolme växte ut och den blev hårdare än granit, Så visst fungerar Kolloidalt silver!!!

                      En kvinna med enorma hemorojder och fiskrensflytningar i Snippa-vaginan blev av med alla problem efter att ha groggat på lite kolloidalt silver och fiskbullar.

                      Och alla dessa underverk tog bara 3 sekunder, så tron är snabbare än ljuset, tänk på solen NU och ljuset har ungefär 8 minuter kvar för att nå dit. Vilken jävla Hästballe alltså!!! Sug på den duh. Jävla va han knullla å faaan vilken kuk! 😉

                Snälla…menar du det på riktigt? 21:09? Du har mycket att lära men då gäller det att vara öppen för det också och våga.

                  Var öppen för vetenskap & Vetgenskaplighet, och var inte så hatisk till verklighetsbaserad orientering. Våga vara vetenskaplig flarne!

            Ksilver är riktigt bra! Används mycket inom sårvård och brännskador också fast det ska väl ingen jävel få reda på heller. Ett tips är att kissa på samma sätt de gjorde förr för att verkligen tämma din blåsa. Lycka till.

              Silver är bra liksom guld och platina, notera att de två senare används inom medicin och då som potenta cellgifter. Men… de är bra att göra smycken av.
              1) människokroppen har inga kända behov av silver.

              2) kolloidalt silver är inte vare sig effektivt eller säkert vid behandling av några som helst sjukdomstillstånd.

              3) Såväl det amerikanska läkemedelsverket, FDA, som den marknadsövervakande myndigheten, Federal Trade Commission, har vidtagit åtgärder mot aktörer som gjort anspråk på läkemedelsliknande effekter av kolloidalt silver.

              4) Kolloidalt är inte verksamt mot några sjukdomar men kan ha allvarliga biverkningar.

              Detta är vetenskapligt belagt, men svårt att förstå för de besatta försäljarna av Kolloidalt Silver.
              https://www.nccih.nih.gov/health/colloidal-silver
              De brukar aldrig klara av att läsa de vetenskapliga kring det hela, däremot kan de vara väldigt aktiva på att påstå allt annat. I Sverige har påståendet från en marknadsförare av Kolloidalt silver bemötts av SBU Kunskapscentrum https://kolloidaltsilverion.wordpress.com/2018/03/29/sbu-tillbakavisar-pastaendet-om-kolloidalt-silver-mot-ebola/ Snacka om besatta och ovetenskapliga försäljare av Kolloidalt Silver.

              -Men biverkningarna verkar de inte vilja tala om, däremot älskar de att marknadsföra kolloidalt silver till något produkten inte är avsett för än mindre ska användas till.

              Håller med Stina. Har räddat mig många gånger då jag haft magsjuka och kortat ner förkylning.

                Kolloidalt silver saknar påvisade positiva effekter, men har biverkningar https://www.vof.se/skepdic/kolloidalt-silver/

                Vetenskap och Folkbildning
                https://www.vof.se/blogg/angelagen-granskning-av-kolloidalt-silver/

                Tusentals utsatta för medicinbluff
                ”Det får inte ens säljas som kosttillskott. Trots det påstår Anders Sultan, vd för Ion Silver i Löddeköpinge, att hans kolloidala silver hjälper mot cancer och en lång rad andra sjukdomar.”
                https://www.hd.se/2014-10-25/tusentals-utsatta-for-medicinbluff

                Osv

                  Vof och en skånsk lokalblaska..ja, men då måste det ju vara sant.. *insert ironisk emoji*
                  Vof, vof…

                    Titta, jag hittade till KS på wikipedia, det verkar ju jättebra (För Försäljarna!!!)
                    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kolloidalt_silver

                      Vi vet att du är proffs på att Googla, men värdelös på att tolka fakta och FYI kan vem som helst skriva uppdateringar på Wikipedia och bara en idiot tolkar allt som skrivs där som absolut sanning…

                      ”Lögnarna bakom kolloidalt silver hotar oss kritiker till tystnad”
                      https://nyheter24.se/debatt/782494-lognarna-bakom-kolloidalt-silver-hotar-oss-kritiker-till-tystnad

          Gött – det tar ju även bort cancer och alla andra sjukdomar i heeeeeela världen!
          Spruta det i fiffi och in i öronen och näsan när du ändå håller på?

            Glöm inte att det även botar ebola och kan få avskurna fingertoppar att växa ut!

        Bra alternativ!
        Kände inte till att man penslar med silverklorid dock. men skölja urinblåsan med silverklorid.
        https://sv.wikipedia.org/wiki/Uretrit

        Strunta i ”hälsokost” ”kosttillskottsbehandlingar” med silver! Behandla bara där det behövs lokalt!

        Jag gjorde oxå nåt sånt för många år sen. Även om det inte visade på svamp fick jag äta nån medicin för det, några dgr, en kur. Mot svamp Några gånger kom det tillbaka men aldrig mer sen. Hade nån sveda, inte svamp, inte slidkatarr. På fb finns massa grupper du kan fråga om råd annars. Fluconazol hexal 150 g åt jag. Först en kur på 6 tabl. En tabl i v. Sen fick jag ett par gånger 1 tablett . Jag är uppväxt med uv för snett urinrör så antibiotika är inte bra.

        Samma här, en läkare sa att jag antagligen skulle bli kvitt den plågan när jag fått mitt första barn och de stämde. Är 25 år sedan och jag har aldrig haft besvär.

      Vet inte om krämen Multigyn (på Apotea m fl) kanske kan hjälpa dig, brukar använda den när jag har känningar av uvi och svamp. Smörjer några dar och sen blir det bra. Hade mycket mer problem före krämen. Men låter som du har värre besvär. Hoppas det blir bättre!

        Använder du p-piller/spiral? Jag hade konstanta uvi och svampinfektioner tills jag tog ut min spiral. Inte haft en enda efter det. Visade sig att bakterier o dyligt sätter sig på trådarna så det spela ingen roll hur många kurer jag tog eller hur mycker jag försökte förhindra det.

        Har dock läst någonstans att även p-piller bruk typ “förändrar” slidans slemhinnor vilket gör att bakterier lättare sätter sig där.

      Jag har något som heter Interstitiell Cystit! Googla på det å se om du känner igen dig! Man kan beskriva det som att man har urinvägsinfektion dygnet runt, dock finns det inga bakterier! Det är en inflammation i urinblåseväggen! Vet hur jobbigt det är med problem i urinblåsan, har knäckt mig ett antal gånger!

        Jag tror jag har det, går en utredning för det och gjorde den vidriga cystoskopin i somras ?
        Har du hittat något som hjälper?

          Neeeej stackars dig! Vilka symptom har du? Jag har med gjort flera cystoskopier.. gjorde min sista sövd eftersom det gör så fruktansvärt ont att fylla blåsan! Men de tog prover på urinblåsan som visade kronisk inflammation.. har de tagit prov på dig?

          Förlåt! Jag glömde ju svara på din fråga! Det finns endel mediciner å behandlingar man kan prova, men det är ju för å lindra symptom.. inte ”läka/bota”! Å inget har ju såklart fungerat på mig!

            Tack för svar! Jag har smärta på olika tider på dygnet, innan toalettbesök, efter och ibland helt random när jag sitter och jobbar med datorn eller vad som helst. Klarar bara av att ligga i sängen tills det går över, 10 min eller 40 min ibland. Svider satan men inte den där ”tyngdkänslan” som när man har en riktig UVI.

            Cystoskopi var helt fruktansvärt! Klarade inte heller av att ligga där så utsatt liksom så jag grät och skakade under hela processen haha 🙁 De förberedde mig inte på vad som skulle ske, alla kan ju glömma, så det kom som en chock när jag skulle med till ett annat rum och lägga mig i stolen.

            De hittade ingen inflammation och vet inte riktigt hur de ska gå tillväga. Jag är rädd för att förlita mig på medicin och ser det som ologiskt att ta kortison i urinröret för jag har ju ingen inflammation.

            Det enda som hjälper mig någorlunda är att ta en värmd vetekudde och lägga mellan benen. Funderar på att testa akupunktur eller TENS faktiskt – har du provat det? Är inne i en ”bra” period just nu (hoppas det håller i sig länge) men jag vet att det när som helst kan sätta igång igen.

              På mig ”ser” man inte heller någon inflammation med blotta ögat! Därför de tog prover som visade inflammationen!
              Har du fått några instillationer än? Jag har testat 4 olika, tyvärr inget som hjälpte! Nu tänkte jag testa botox..
              Har testat arkupunktur, osteopati och zonterapi.. blivit vegan, mediterat!! Vill ju bota detta, inte lindra! Sök på ”heal interstitial cystitis”.. på youtube, många som läkt/botat detta med kost! Kanske fungerar för dig!

                Åh, jag som trodde det var lugnt 🙁 Nej ingenting hittills.

                Ska absolut kolla upp det där! Tack snälla för tips och låt oss hoppas att vi båda blir fria från detta snart!

              Så där höll jag på i flera år, med varmvatten flaska mellan benen, enda som lindrade. Herregud, gjorde så ont, borta från jobbet . Först hämta ut kräm, antibiotika. Den sattes på vad som såg ut sol pennor, 5-6 st och upp i urinröret. Gjorde inte ont, beroende på hur stadiga de var på handen. Sen fick jag tabletter. Till slut försvann det.

      Du kan ha nåt som heter Uretrit, googla det på 1177 eller andra sidor

        Hon säger ju i kommentaren att hon fått den diagnosen.

      Hej, jag skrev nästan exakt samma fråga för en vecka sedan, åkte o träffade en läkare o ska äntligen få göra ett ultraljud/röntgen av blåsa o njurar. Hoppas de hittar vad som är fel med mig. Käka pro- och prebiotika för svampen: typ yoghurt, fil, potatismjöl i kallt vatten, d-mannose/tranbärsmedicin osv.

      Brukar ibland också använda c-vitamin för snippan, vagi-c tror jag det heter i kombination med antibiotika för att surna till miljön. Aldrig ätit svampmedicin o skulle aldrig vilja ha det heller.

        Det spelar ingen roll om du dricker tranbärsjuice eller äter allt det där. Det påverkar inte floran i ditt underliv.

          Floran i underlivet är väl absolut beroende av vad man äter?

            Hatar tranbär, tar aldrig c-vitamin, äter aldrig frukt, äter enligt många ”bara skit” och har alltid gjort – är 30+ och har aldrig haft uvi i hela mitt liv. Om kosten påverkar ”där nere” borde jag ha uvi konstant? ??

              Hahaha skulle kunna vart jag som skrivit? Ända skillnaden är jag än så länge ”bara” är 28?

            Floran är nog mer beroende av vilka mikrober som den möter och statusen på immunsystemet, liksom lokala förhållanden.

            Vad man äter har mindre betydelse så länge man äter sunt.

          Det gör att bakterier har svårare att fästa.

      Har du varit hos urolog? Annars tycker jag att du ska träffa en.

        Ja gå till en specialist. Vi lever ju i 2020 och då borde vi inte sitta på en skvallerblogg och försöka hitta olika lösningar utan att vi har kompetens till att veta vad vi pratar om. Visste man inte bättre skulle man kunna tro at vi befinner oss i medeltiden och satt och lyssnade på övernaturliga råd från någon ”lärd”

      Han ska använda kondom.

      Vad har du för preventivmedel? Spana in Vulverinekoos konto, kan finnas kostråd som kan underlätta!

        Ja, skippa allt socker och vitt mjöl(gluten) till att börja med och kolla in Vulverinekoos.

      Tänker spontant på om du kanske går på något preventivmedel? Kroniska urinvägsinfektioner/ svampinfektioner kan vara en biverkning av vissa preventivmedel och man får inte så mycket info om det innan man börjar med det?

      Jag hade sanslösa problem med UVI – fick antibiotika i mängd tills inte ens de hjälpte längre. Min räddning blev – alltid kissa efter sex och framförallt: TRANBÄRSTABLETTER!!! Jag menar det! Det var ett mirakel som tog mig ut ur uvi-helvetet.

      Hej, det låter som att du har fått uretrit det vill säga inflammation i urinröret. Be om en remiss till urolog via din vc eller tex Kry, Min doktor etc. Mvh dr i allmän medicin.

        Jag var hos gynekolog på sjukhuset.

      Jag fattar inte varför mitt svar hamnade i modd och fortfarande inte släppts igenom?!? Jag testar igen: Jag hade fruktansvärda problem med UVI; HElA hela j*vla tiden. Fick stora burkar med anitibiotika … som jag sen blev resistent mot så de hjälpte inte heller. Varje gång jag haft sex fick jag UVI. Utan undantag. Tills – jag lärde mig: ALLTID alltid kissa efter sex. Och ät TRANBÄRSTABLETTER!!! De där små sura hårda tabletterna – hade jag druckit tranbärsjuice hade jag väl dubblerat i vikt….. Men allvarligt – det var ett mirakel, jag hade sen bara enstaka infektioner och numera inga alls på flera år.

        Eller ha kondom

      Testat för klamydia? Ger samma symtom som uvi, annan antibiotika. Testa flr säkerhetsskull, alla är inte ärliga.

      Testat för klamydia? Ger samma symtom som uvi, annan antibiotika. Testa för säkerhetsskull, alla är inte ärliga.

      Drick tranbärsjuice varje dag. Det gör jag så fort jag får känningar och det hjälper varje gäng.

      Jag hade också mycket problem i underlivet som började cirka 3 år sen och varade 2 år. Har inte haft ett enda problem senaste året. Hade återkommande urinvägsinfektioner, svamp, och bakteriell vaginos. Tranbärsjuice hjälper mot urinvägsinfektion, även i förebyggande syfte (för mig iallafall) så tips är att börja dricka ett glas om dagen. Att endast ha samlag med kondom har också hjälp mig för att inte sprida bakterier. Annars har jag tyvärr inget bra tips förutom att ge inte upp. Jag vet att det kan kännas hemskt och som det aldrig kommer bli bra men fortsätt att skaffa hjälp och fråga om hjälp tills det blir 100%. Träffade 7-10 olika gynekologer och cirka 20 besök innan jag träffade nån som faktiskt lyssnade på mig och gav mig medicin som funkade långvarigt. Åt medicin i ett halvår och tog cirka 3 månader innan det blev bra. Ge inte upp, det kommer gå över! Lycka till, kram!

      Vad ska du äta för tablett? Vad du än gör ät inte furadantin!!
      Det är livsfarliga biverkningar och en tablett om dagen av furadantin är INTE en godkänd dosering. Ej godkänt enligt tillverkaren.
      Uretrit är oftast beroende på hormonella inbalans! Det finns mer tester än det t3 t4, jag menar alltså könshormonerna nu.
      Även endometrios kan ligga bakom uretrit osv.
      Det finns en hemsk urolog i Stockholm som skriver ut felaktigt doserade antibiotika kurer för uretrit. Varning!

        jo det är den jag har fått :/ 🙁 vad är det för fel på den?

          Den kan ge permanenta skador på lungor vid längre tids användning, dvs lung fibros! Speciellt om man äter den en längre tid!
          Den tabletten är endast tänkt för kortare kurer typ 5-7 dagar.
          Googla på furadantin lung damage eller furadantin lung fibros

          Den är INTE godkänd för 1 tablett om dagen i 2-3 månader.
          Dem skriver ut det för att de vill forska på patienter och testa ifall det funkar mot uretrit.
          En urolog i stockholm kollar inte ens ordentligt upp patienten innan hon skriver ut detta. Har två vänner som gått på den mottagningen och en av dem
          har endometrios men fick furandatin utskrivet felaktigt med 1 tablett om dagen utan att urologen utredde henne.
          Furadantin är farlig att äta så länge och i fel dos, det triggar upp resistenta bakterier att äta för svag kur.
          Läkare som skriver ut den felaktigt måste anmälas då de bryter mot lagen.
          Läs här:

          https://www.fass.se/m/produkt/19580320000013/health/tabproduct

      Under några år hade jag också återkommande urinvägsinfektioner och det var väldigt mycket antibiotika! En dag fick jag tipset att dricka mycket c-vitamin. 2 brustabletter om dagen hjälpte mig. Nu har jag inte haft det på något år. Hoppas det fungerar för dig också!

      Jag har kronisk urinvägsinfektion. Min räddare är konserverade tranbärstabletter. Dom räddade mitt liv. Åt också mke antibiotika innan läkarna insåg att det blev värre, hade typ ”snälla” bakterier som skydda mot elaka, men när jag åt antibiotika så försvann dom allihopa och jag fick ont igen när dom gång på gång kom tillbaka. Utan antibiotika = dom snälla skyddade mot dom elaka, fränt urin och testade positivt men utan smärta. Känningar nån gång ibland men då tog jag en tranbärstablett och de släppte på nån timme ?? Hur som helst försvann de helt efter första graviditet.

      tack för alla svar hörrni! 🙂 och nej jag äter inget preventivmedel alls, inte gjort på flera år ❤️

        Att sluta med tamponger och gå över till menskopp har återställt balansen för mig.
        Skulle det ändå uppstå problem, om jag t.ex. ätit för mycket sött som ju föder jästsvamparna, blir jag snabbt bra med apotekets multi-gyn actigel.
        Lycka till!

      Har haft liknande besvär tills det kom fram att det var inflammation i livmodertappen, det kan ge liknande symptom så kolla upp det. Har du spiral? Kan även vara bra att gå till en urolog och få dina urinvägar kollade ordentligt.

    Jag är 27 och har aldrig haft ett seriöst förhållande, finns inga vettiga killar? Testat online dejting men de är ju det sjukaste jag varit med om, blir snarare mer motiverad att fortsätta vara singel pga dessa sidor. Nån som lyckats hitta något seriöst via online dejting och vilka sidor isåfall?

      Nej jag har aldrig dejtat så jag vet inte av egen erfarenhet. Men jag vet flera personer i min närhet som hittat partners på Tinder.

        Okej där ser man, flera personer också, låter lovande haha ?

        Känner mig alltid lite mossig när jag frågar något nyblivet par hur de träffades eftersom ”tinder” tycks vara ett så självklart svar nu för tiden att man inte ens behöver fråga. Eller kanske att det inte är så spännande att berätta om vs om man träffats i något mer oväntat sammanhang, det blir liksom mer ”ja det började med att jag swipeade höger”.

          Haha jag som romantiker kan hålla med dig! Jag träffade min kille via tinder (mitt ex också) men visst hade man velat säga att man träffades på typ Capri eller av en slump att han räddade mitt liv… ?

          Jag tycker dock tinder är ett skitbra sätt att dejta. Jag är 28 år och tycker inte riktigt jag har tid att ”gå och vänta” på att något ska hända sådär ”naturligt”.
          För det andra jobbar jag väldigt mycket (och när jag inte jobbar så tränar jag) så jag skulle i princip inte ha tid att träffa någon av en slump.
          Tycker dessutom inte om att bli uppraggad på stan eller i barer så det hade nog varit kört för mig utan tinder ?

      Hittade min sambo på Tinder!

        Kul, hur länge nätdejta du innan ni hitta varann?

          Kanske 1.5 år skulle jag säga!

          Hittade min sambo på tinder med. Hann ha det i ungefär en månad ?

        Hittade min där också!

      Träffade min sambo på Tinder.
      Hur länge har du nätdejtat?
      Jag tror man lär sig efter ett tag att se tecken
      , mönster och så efter att man dejtat en del. Både på fällor man själv går i och vad killar sysslar med.
      Efter ett tag av nätdejting hade jag exakt 0,0 till övers för sk ”kanske-män”. Sorgligt att man ens ska behöva ifrågasätta folks intentioner men gör det. Granska alla kritiskt.
      Tyckte också skitsnacket och killarna blev bättre efter 30.

        Skulle säga till och från i typ 3 år kanske, provat lite olika sidor och tagit bort konto och gjort om igen i perioder så väldigt fram och tillbaka. Känner mest efter några dagar på en sida att jag inte orkar, killar som inte kan hålla igång ett samtal eller efter ”hej” säger ska vi träffas, nej tack. ?

      Tips! Flytta aldrig in med en kille. Du kommer tyvärr behöva ta hand om honom som en mamma.
      Min sambo är en av de bättre. Å ändå måste jag fixa och påminna. Så avtändande. Inte haft sex sen mars ?

        Åh fyfan det där är ju mardröm, nej tack ingen mansbebis ?

        Kan inte hålla med om det. I mitt samboförhållande är jag hans älskade partner inte mamma, så jo – sådana förhållanden som mitt finns också. ❤️

          Alltså tjejer som direkt ba INTE MIN KILLE! Er tror jag inte på. Ett dugg.

            Hur kan du veta hur hennes kille beter sig utan att ha träffat honom? Och varför skulle hon ens ljuga om en sån sak?

              Alltså, det är ganska sad att du inte ”kan tro” på en sådan basal sak att en kvinna är ens mans jämlika partner än mamma. Tbt

                Jag vill lägga till, till de personer där som tror att alla män är bebisar – att det är ganska trist att ni lägger ert omdöme som en sanning och därmed kanske även sätter en subconscious standard för den som inte än har erfarenhet av ett ”riktigt” förhållande. För att ni har satt en lägre ribba och fått sådana män, så är det ganska dumt ändå att sätta järnsporrar i andra personers huvuden/tankesätt att det ”ska” vara så. Att alla män ”blir” sådana efter ett tag och att det är normalt. För nej. Då får ni andra kvinnor (eller män) att acceptera ett sådant beteende för då tror de att ”det är normalt.” Det är ytterst få jag känner som har ett sådant förhållande, och det var för mig innan era kommentarer i alla fall mig veterligen ovanligt. Ha lite värdighet för fasen ☺️??

                Haha, det är som när jag skrev att vår fördelning är 60 – 40 (min man gör mest) och några kunde inte ta det utan skulle hela tiden försöka överbevisa mig med att det i slutändan är jag som gör mest eller är familjens projektledare. Trots att det inte stämmer och att de inte har en aning om hur mitt förhållande ser ut.

                Tycker synd om dessa kvinnor som vägrar inse att det kan se olika ut.

                Det är något med hur otroligt självgoda de som har jämställda partners alltid låter som gör att man undrar om allt verkligen står rätt till. Helst lägger de till ett ”jag valde en jämställd partner” ungefär som att de som har en partner som inte vill hjälpas åt helt enkelt varit dumma och gjort ett misstag och får skylla sig själva eftersom jämställdhet är det viktigaste i livet. Eftersom det inte alltid är en raksträcka genom livet – saker som barn, sjukdom, arbetslöshet, psykisk ohälsa och så vidare kan påverka ett stabilt par – så krävs ofta reflektion, samtal, anpassning efter situation. De som faktiskt lever jämställt och vill hjälpa andra brukar ha förståelse för sånt och kommer därför inte med den typen av ”synd för dig men kolla mig!!” kommentarer, just eftersom det inte hjälper någon.

                  Wow vilken obehaglig kommentar. Så kvinnor som haft tur eller helt enkelt vägrar acceptera en mansbebis är självgoda? Kvinnor ska helst må lika dåligt och behandlas som skit för att du ska tycka det är ok? Sjuka människa. Det finns folk som helt enkelt har en standard i sitt liv och inte tål en skit som drar benen efter sig och som vill ha en morsa och älskarinna i ett.

                    Men har du läst inlägget eller? Ingenstans står det att jag tycker att det är ok att kvinnor ska arbeta dom någon slags slav och må dåligt. Det jag reagerar på är att, som i detta fall, det tar mindre än fem minuter innan någon postar att ”nej min man är minsann inte alls en mansbebis”. Ok, jättebra för henne, men vad hjälper det? Den som är tillsammans med en mansbebis får stå där med skulden för sitt dåliga mående om hon inte väljer att lämna, vilket förmodligen också ger skuldkänslor, särskilt om det finns barn med i bilden. Det ÄR ett problem för många, vilket förmodligen självgoda jämställda kvinnor vet om. Däremot finns det sällan förståelse för att någon kanske träffat den mest godhjärtade mannen som sedan blivit lat och kvinnan står med valet att lämna eller stanna. Alltså, ska man kommentera så kom med något konstruktivt, några tips, idéer, vad som helst som faktiskt hjälper. Föreställ er att någon har problem med vikten till exempel, och ber om råd. Skulle ni tycka att det var lämpligt med svar som ”jag är smal, så härligt ?” eller ”synd att många väljer att äta dåligt så att de blir överviktiga, själv är jag smal ?”. Troligen inte va?

                      Fast vad förväntar du dig? Om nån skriver att alla kille är på ett visst sätt och att man ALDRIG ska flytt in med en kommer du ju för fan få höra på motsatta åsikter, vad är det konstiga?

                      Nu skriver du att jämställda kvinnor är självgoda igen. Vet du vad, ta hand om dina egna problem. Förutsatt att du växt upp i Sverige utan någon sorts hederskultur har du kunnat göra ditt val, och det utan att bajsa på kvinnor som gör sina.

                      Jaha och på vilket sätt är det konstruktivt att påstå att alla män är såna och att kvinnor som inte har såna män helt enkelt ljuger?

                  Förlåt s men du låter bara bitter på kvinnor som vägrar vara annat än hushållerskor. Att du hade otur är något du kan göra något åt, att trycka ner andra kvinnor för de vägrar leva som du gör är inte friskt, sorry.

                  Varför skulle något inte stå rätt till? Vad menar du med det?
                  Jag tycker inte alls att det handlar om självgodhet och inte heller tycker jag att andra misslyckats för att de inte ”lyckats hitta” en jämställd partner. Däremot undrar jag faktiskt över kommunikationen i relationen, om man inte vågar ställa krav på varandra eller vad det handlar om? Jag har varit gift i många år och vi har pratat oss fram till många lösningar när det kommer till olika saker. Kommunikation är ju något man tränar på – tillsammans.

                  Självklart kan barn eller sjukdom och en mängd andra saker påverka. Det intressanta i mitt fall är att jag (kvinna) gör mindre än vad min man gör och lustigt nog verkar det provocera många och de kan inte riktigt acceptera det utan att, som du, försöka antyda att det måste finnas någon annan problematik bakom eller att jag talar osanning. Och det känns enbart sorgligt och patetiskt att läsa.

                    Jag med. Jag skäms nästan för min man gör i princip allt. Dessutom skämmer han bort mig på alla sätt. Lever som en prinsessa men det vågar man inte säga här då flertalet har så låg standard att de är dörrmattor och verkar helt ärligt talat vars missunnsamma i en slags avundsjuka att andra har haft högre standard än de. Man hade kunnat tycka de tidigare inläggen kunnat inspirera mer. Men nej nej, de försöker istället dra ner andra kvinnor att få dåliga liv samtidigt som dessa (kvinnor?) menar att det är män som är hemska. Kanske borde de se sig själva i spegeln

                      Är han din dörrmatta då?

                      Till Marre – nej.

                      Eh – njut! Det är så det SKA vara. Får ni barn (eller har) är en sådan man något fantastiskt för både flickor och pojkar att ha som förebild. Inte önskar man sina barn att hela sitt liv se hur mamma agerar hushållerska åt pappa..

                      Håller inte med den som kommenterat tidigare att alla män är hemska. Finns säkert lika många anledningar till att en del blir mansbebisar som det finns män. Men något i relationen mellan kvinnan och mannen är det iallafall som blivit knas och kort och gott tycker jag att man i sådana situationer får jobba på problemet utan att döma varken den ene eller den andre.

                    Nu har du inte uppfattat inlägget rätt. Jag menar naturligtvis inte att något är fel om man lever jämställt. Men kommentarer som enbart syftar till att berätta om hur fantastiskt jämställt man själv har det kommer inte att hjälpa någon. Det kommer inte att leda till att kvinnor lyfter blicken och väljer en jämställd man. För det funkar inte så, när man lever tillsammans så utvecklad relationen, ibland positivt och ibland negativt. Man måste kunna inse det och inse att det inte hjälper att skriva två rader om sin egna man som gör så mycket. Den som lever i en ojämställd relation har det ofta säkert jäkligt jobbigt och det finns anledningar att kvinnan stannat i relationen. Förståelse, tips, idéer och tankar är det som kan hjälpa den som sitter i en sån relation, precis som vid vilka andra problem som helst. Men sällan är det någon som faktiskt tar det vidare utan det är mest ”välj en bra man” och annars får man skylla sig själv.

                      Fast vem är du att förbjuda någon att skriva att deras man INTE är sådan när någon påstår att alla är såna? Det är väl bara bra för folk att få veta att det finns bra män, speciellt när några av er ska påstå att alla är skit som att ni varit med varje man på jorden.

              Därför att många tjejer är så jävla snabba på att försvara killar. DET är sad, inte att jag är medveten om hur verkligheten ser ut. Män är sopor.

                Inte de jag har i mitt liv. Är en man (eller kvinna) en sopa så åker personen ut ur mitt liv. Kör på den taktiken istället än att dra all över en kam ???

                  Det är ju obvious att du inte mår bra

                    Hon mår inte bra för att hon inte tål skit? Haha vad är du för sjuk jävel?

                    ? Jag drar mig ur det här nu och ber dig återkomma den dagen du förstår vad jag pratar om genom egen erfarenhet. Jag ska nu tillbringa resten av kvällen med min sambo och vänner ändå. Får uppfattningen att du inte är en dag över 12 så det här blir lite meningslöst.

                      förstår exakt vad du menar men vissa kvinnor tål helt enkelt inte kvinnor som vägrar vara dörrmattor. Sen påstår de att ”alla män är likadana” ? tur att några av oss har hjärnor i alla fall

            Är du störd eller? Så du tror att alla män är mansbebisar? Vilken sorglig syn på livet du måste ha och vad tråkigt att du aldrig träffat en man som älskar dig tillräckligt för att ta hand om hemmet lika mycket som en kvinna. Haha, ”tror inte på” som att ingen kvinna på jorden har en man som städar hemma ?

              Inte alla män ???

                Men nästan alla

                  Ja om du är ful och tjock kanske.

              Alla män är mansbebisar. Ni som inte fattat det är blinda.

                Jag vet inte om du är onormalt stor till höjd och växt att männen kanske misstar dig som sina mammor och liksom tror att de sover och är i en dröm att de är bebisar? 🙂

                Trollolololol

                Ni andra, nappa inte på trollis bete.

        Hade min ”dejt” (eller vad fan vi är? Vet inte vad ?) och HERREGUD jag fick panik. Glas lämnades på bordet, uppdrucken cola på bordet, handduken på toa la han på elementet TJUGO centimeter under kroken, smulor, skorna slängda osv osv. Panik ? Eller så är jag för van vid att bo själv ?

          Jag har haft killkompisar som jag har varit både på fest hos och besökt någon gång när de inte ansträngt sig för att städa innan som inför fest, och jag säger då det. Jag skulle ALDRIG kunna leva med sådan vardagsstandard som sambo. o.O Grejer överallt, ofta synligt smutsigt och klibbigt och STANK. USCH! Toastolen aldrig skurad (ser det ut som alltså.)

          Nej nej. Dessa killkompisar har alltså oftast haft flickvän förr men, sen när de är singlar igen så märker man- att det troligtvis var tjejen som höll efter de gånger boendet var rent.
          Jag vill ALDRIG vara sambo kille. Vill inte dejta någon kille heller så….

          Spring!

          Det visar ju bara att han har haft föräldrar som inte lärt honom att ta ansvar. Finns många mammor som springer benen av sig för sina älskade söner så skyll på uppfostran!

        Killar är verkligen inte så hemska som det påstås i detta kommentarsfält.

          Jaså?

          Verkligen inte. Killar är fan underbara. Har alltid haft killar som tagit hand om mig som en prinsessa och hemmet likaså. Nu är jag gift men när jag var singel var det aldrig något sånt som jag läser här. Blev alltid behandlat underbart. Kanske för att jag har lite högre standard än att gå ut med någon som flaggar rött, inte vet jag.

            Hhahaha härlig du verkar vara då, finns det nån kvinna som vill bli behandlad dåligt tror du?

              Sorry men man blir behandlad som man tillåter folk att behandla en. Om man har en jävel hemma som kastar runt kläder och kvinnan springer efter som en hund och plockar och aldrig säger till och tar skit efter skit år efter år förstår jag inte vad det finns att vara förvånad över? Antingen kräver man att han betalar för städhjälp, städar, eller byter till en man som städar eller så finner man sig i att bara hushållerska hela livet MEN inte ska man då påstå att “alla är likadana” för man inte haft vett att hitta bättre.

                ??

                Så kvinnor som blir misshandlade får skylla sig själva? Det finns en speciell plats i helvetet för såna som du. Usch och tvi.

                  Tänkte exakt samma sak. Så vidrigt

                    Om du vill leka spelet om att överdriva så är det kanske hemskare att du vill massutrota män, ser de som mindre värde, att de inte är värda ett liv etc.

                      Jag har inte sagt ett ord om att massutrota män, att de skulle vara mindre värda osv. Det jag har sagt är att det är vidrigt att säga att man väljer sin partner och därför i princip säga att kvinnor som blir misshandlade får skylla sig själva

                  Fast din jävla idiot! Skrev jag det eller? Vi pratar om MANSBEBISAR, folk som inte städar efter sig fattar du väl, inte kvinnor som systematiskt blir nedtryckta till botten och blir slagna. Sätt inte ord i munnen på mig när det INTE är vad ämnet handlar om eller har någon läsförståelse alls!

                  Hon ovan pratade om städning och att plocka efter en man och du tar till misshandel? Snacka om att fultolka någon när det absolut inte stod något i närheten av det du tolkar där. Jävla troll.

                  Det är lätt att spåra ur en diskussion men att inte hjälpas åt kan väl inte jämföras med att leva med en våldsbenägen man? Blir man misshandlad ska man springa fortare än blixten redan vid första slaget för då har man verkligen hittat fel kille.

              Jag är ohärlig för att jag uttrycker min åsikt precis som personen där uppe? Det är alltså ok att skriva att alla män är skit och man blivit behandlad som skit men vi som alltid behandlats som prinsessor får absolut inte säga det pga andras avund? Så sjukt

            Ja men grattis till dig som lyckats träffa fantastiska killar varje gång. Du kan dock sluta inbilla dig att det är på grund av att du har ”högre standard”, du har bara haft tur.

              Såklart har hon högre standard än dig. Läs på lite om mindset så ser du hur man skapar sin tur eller otur.

                Exakt. Har man hög standard accepterar man inte skit och man ser inte genom fingrarna när man ser sånt beteende utan går därifrån direkt och slipper sånt helt. Har man låg standard tål man skit och påstår sen att alla män är skit för man inte hade tillräckligt hög standard för att kicka skräpkillarna.

                  Nja. låg standard behöver det kanske inte vara utan det är ofta hur man haft det när man växt upp. Med föräldrar som behandlar varann som skit är det lätt att ta efter det beteende vidare. Tror att många inte ser sig själva som om de är värda att bli behandlade på ett bra sätt och nöjer sig med skithögarna.

                    Dåså, bryr cirkeln för barnens skull om inget annat.

              Nej, jag har helt enkelt inte accepterat män som haft mansbebistendenser. Har jag nånsin sett beteende som indikerar att en kille behöver morsans tutte har jag stuckit och därmed besparat mig själv en massa skit.

                Det är intressant att kvinnor som inte tål skit hatas så mycket av andra kvinnor. Men det är helt enkelt svaga kvinnor som känner så verkar det som. Som någon där nere som typ ”hatar Adele” för att hon gått ner i vikt (hon är såklart själv överviktig). Eller hen ovan som tycker kvinnor som säger att deras män faktiskt städar mer än de själva hemma är ”självgoda” och rent av vidriga. Helt sjukt alltså. Kvinnor är andra kvinnors största fiender. Särskilt de som är smala, vackra och starka.

                  Särkilt mot de * ska det stå.

                    När de önskar andra olycka är det tragiska att man tappat greppet i att fokusera på sitt eget liv och ta kommando. Ta kontroll liksom med självdisciplin. Istället tar man på en offerkofta och hoppas alla andra ska ha det lika dåligt, så skjuter man liksom ifrån ”kravet” att faktiskt prestera/göra något i sitt eget liv, som faktiskt är ens eget ansvar.

                      Exakt.. min egen faster tyckte jag skulle ha en man som ”slår mig” och ställde frågor till min man när vi precis börjat dejta i stil med ”visst är du mannen i huset”, typ som att jag skulle veta min plats för att hon hade haft en skitman (som hon till och med lämnat). Inte ens mig kunde hon unna en bra man och hon tyckte min man var en jävla toffel som gjorde lika mycket hemma som mig OCH som även stod för allt ekonomiskt. Vissa kan bara inte unna andra lycka, även om det är ens egen familj.

                  Alltså. Jag är en av dem som tycker att män är sopor. Tar inte heller nån skit. Har en kille som jag älskar som är den bästa jag träffat. Men han är fortf inte i närheten av mig o mina tjejkompisar. Kvinnor är bäst, män lite sämre. Förstår inte vad som är så farligt med att tycka det.

                    Jag är nog mest ”fascinerad” över vart ni alla här hittar dessa män? För mig låter det ganska hemskt att du inte tycker din partner är på nivå av dina tjejkompisar, ärligt talat.

                      De är överallt. Men vissa är för tröga för att fatta det. Tänk vad skönt om jag var en av de där dumma kvinnorna som blundade för alla patriarkala strukturer! Men jag är smart och ser hur samhället fungerar. Kvinnor är så jävla mkt bättre än män och jag fattar inte varför det är så fel att säga det. Kvinnor ftw!!

                      Fast nej, kvinnor är inte alltid bättre än män. I regel ja, men jag har tjejkompisar som jag inte skulle önska min värsta fiende som flickvän och min pojkvän är värd guld. Så sluta med skitsnacket

                    ehh…. du har nog fortfarande inte nått upp till den standarden om du jämför din pojkvän med dina tjejkompisar. klart man får tycka män är skit, go ahead, jag tycker också de flesta män är skit men absolut inte alla och ingen av dem jag varit med. Men att kasta skit på andra kvinnor för att de vägrar leva med mansbebisar är riktigt sjukt beteende.

                    Instämmer i att jag ibland träffar killar som är fina men de är fortfarande inte alls lika bra som kvinnor. Samhället har så låga förväntningar på män att tar de hand om sina egna barn så kallas det för barnvakt. Helt absurt, vän behöver steppa upp som grupp!

                      *män

                Då är det väl snarare det är dig det är fel på som hittar fel killar.

                  Tack då vet jag att det är mitt eget fel och alla andra i samma situations fel när vi träffar män som misshandlar oss. Om vi bara hade varit lite bättre alltså så hade vi sluppit

                    Wow, hela tråden handlar om mansbebisar som inte städar efter sig och du drar det till misshandel. Fattar nu varför du bara träffat skitmän när du läser inte saker som inte står någonstans.

                      Du är en äcklig människa som skriver så. Beskyller man kvinnor för att de väljer ”fel” män (mansbebisar) så gör du det indirekt också när det gäller kvinnor som är ihop med män som är våldsamma. USCH och tvi!!!

                      De som drat upp misshandel från tomma intet har inget svar då deras missunsamhet, dåliga karaktär och martyrdom bubblar upp till ytan. Vad gör man då? Försöker få sympati genom att spela offer. Dessa männislor förstår sen inte varför folk behandlar dem som offer, speciellt äckliga män som bara vill ha någon att ”ställa sig över”.

                    Jag är en äcklig människa för att jag säger att kvinnor inte ska plocka efter män? Haha! Och du tar det till att jag sagt att kvinnor ska skylla sig själva om män slår dem? Hela tråden handlar om mansbebisar, inte
                    Äckliga våldsförövare. Du bör verkligen söka hjälp

            Hahaha det är fan helt sjukt hur man här inne inte ”får” tycka om killar. Jag har heller aldrig blivit dåligt behandlad av en kille. Jag föredrar killar alla dagar i veckan framför tjejer.

            Sen skulle jag såklart inte umgås med en kille som är en idiot, men jag skulle inte umgås med en tjej som är en idiot heller.

              Lesbiska vänsterpaykopater

                De som hänger här menar du? Ja, men uppenbarligen är de det!

        Life goals. Särbo o en en kille man älskar men som inte är mer än accessoar i livet! Absolut inga barn.

          Fattar inte varför folk skaffar barn fyfan

            Rädslan för att vara ensamma är den drivande kraften i de flesta förhållanden och anledningen till att folk desperat vill ha barn.
            De är inte trygga nog i sig själva att våga tänka vad de verkligen vill om inte rädslan för ensamheten fanns där.

      Träffat min sambo på HP. Vi har en dotter på 14 månader, hus som vi renoverar och han är verkligen den jag vill leva med. Trodde aldrig det skulle ske helt ärligt. ??Vi har vart tillsammans i 5 år nu.

        hp som högskoleprovet??

          ? tror hon menar dejtingsidan happy pancake, den är nog inte så känd.

            Haha trodde också högskoleprovet ?

            Haha faktiskt så dejtade en bekant till mig en kille hon träffade när de skrev högskoleprovet! De bondade över någon överjävlig fråga typ.

            Jo den är känd

        Jag träffade min man på HP! Snart nio år tillsammans, två barn, hus och ett underbart liv tillsammans. Så glad för nätdejting, annars hade vi aldrig träffats.

        Spännande att det finns guldkorn där, har varit medlem där och alla är fula och otrevliga. De verkar ha svårt med läsförståelsen också, det har tydligt stått att jag sökt en kille i åldern 26-32, eller nåt liknande iaf, finns ju uppenbarligen ingen som bryr sig. Var nån 68-åring som skrev och tjejer har skrivit typ ”vet att du söker en kille så det här är en chansning bla bla bla” – vad tror de egentligen?! Att jag ska byta läggning?! Att jag ska gå igång på någon som är 40 år äldre?! Alltså nej, bara nej. Aldrig mera HP för mig.

      Träffade min fästman via Tinder. Jag var 25 år och är mitt första seriösa förhållande ? Det gäller bara att vara noga med att berätta att du söker efter något seriöst!

      Är också 27 och aldrig haft ett förhållande. Mitt problem är att jag inte verkar få känslor för dem bara, hittar jättefina killar som får känslor för mig men jag lyckas inte besvara dem ? gemensamt med de två senaste killarna jag verkligen gillar som personer är att de inte är härifrån, en bodde utomlands och vi träffades när han var här på utbyte, nu har jag dejtat en expat som bott här i några år och vi träffades via Tinder. Hoppas jag kan få djupare känslor för honom, åtminstone gillar jag hans personlighet väldigt mycket och vi har haft kontakt varje dag i flera månader. Distans på en par timmar med tåg bara så vi har inte kunnat träffas så ofta nu i pandemin. I alla fall, det finns fina killar där ute!

        Märkligt att jag aldrig träffat en enda fin kille ?

          Genuint nyfiken, vad menar du med en fin kille? Kan du berätta om drömkillen?

        Kanske är du inte hetero?

          Jag har börjat inse att jag är någonstans på ett asexuellt spektrum, kan få en känslomässigt band till killen som räcker för mig men oftast räcker det inte för killen ??‍♀️

      Träffade min sambo på tinder. 2a tinderdejten jag någonsin varit på (1a och jag blev också ngt men det var distans i annat land så tog slut pga det). Var och är skeptisk till nätdejting fortfarande trots att det gått bra för mig

      Träffat nio tinderkillar i år, har inte behövt nobba en enda, de har antingen dissat mig eller så har det runnit ut i sanden. Väljer att skylla på den hemska dejtingkulturen hellre än att det är nåt fel på mig. Sen är det mycket möjligt att jag gör något fel, men det är inte samma sak.

        Killar är så mähäiga som man träffar från nätet

          Som man raggar får man ligga. Tjejer tror att bra killar bara till en.

        Same same

        du är nog inte tillräckligt snygg och sexig bara

          Men sluta!

          Fyfan vilken vidrig kommentar. Är bara empatilösa personer som kan uttrycka sig så, synd att det finns sådana på jorden ändå. Hade vart en finare plats utan.

        Alla dissar mig också. Självförtroendet ligger på botten ”?”

      Jag hittade min sambo på Happypancake ?

    Jag har tänkt på det här med överviktiga kändisar och att det har varit skönt att se kvinnor som Adele och Rebel Wilson göra sin egen grej utan att följa Hollywoods normer. Nu har de båda gått ner jättemycket i vikt och ”snyggat” till sig, och jag blir typ besviken på dem? Någon som känner igen sig? Samma med Johanna Nordström som varit en frisk fläkt – hon är rolig, framgångsrik och tjock- och som jag tyckt var kool som går emot normen. Nu börjar hon hoppa på utseendetåget också genom hennes nya hårförlängning (som ser så fejk ut), brun utan sol, snygg-selfies med extra smink. Och jag blir så besviken på henne också. Orimligt, I know. Men någon annan kanske har tänkt samma sak?

      Vi människor är djur och mår bra av att vara normalviktiga. Läs lite Anatomi vet jag. Fysik också kanske.

        Fysik? Menar du fysiologi??

          Nä, fysik!

          En kraft har alltid en storlek och en riktning. Är kraften stor utmattas skelettet snabbare

      Jag tänker att det är klokast att låta folk få göra de val de vill.

      Jag gillar det Johanna sa i senaste poddavsnittet om ”kroppspositivism”. Det va verkligen så bra sagt.

      Vad har Johanna Nordströms hårförlängning med vikt att göra?
      Ruggigt sjukt att förvänta sig något extra från just överviktiga influensers bara för att DU vill att de ska passa in i din obehagliga, förutbestämda mall

      Jag har tänkt exakt så det senaste också! Är liksom lite besviken på dem för att de blir mer och mer ”normsnygga” ju mer pengar och kändisskap de får. Jag förstår verkligen att det är svårt att gå mot strömmen men det är ju då alla andra vågar ta plats och lär sig sitt värde typ. När de går ner 20 kg och gör diverse behandlingar och förändringar förmedlar de ju samma budskap som alltid, att man måste klämma in sig i mallen för att vara lyckad och duga.

        Ja men tänk
        på att för mycket övervikt inte är bra. Det handlar nog mer om deras hälsa änn kändisskap.

        Antagligen går de inte ner i vikt för utseendet utan för hälsan. Viktnedgång är inte nödvändigtvis en dålig sak.

      Tycker snarare det är sjukt att du och andra med liknande tankar ser negativt på att dessa personer tagit tag i sin hälsa.

        verkligen helt sjukt beteende

      Tycker det är orimligt ja. Att du blir besviken på kändisar för att de går ner i vikt och/eller blir ”normsnygga”. Du har ingen aning om ifall deras förändring beror på sjukdom, depression eller att de helt enkelt vill gå ner i vikt (det är okej oavsett om det är för hälsan eller för att bli, i sina egna ögon, snyggare). Kan vara vad som helst.

      Tror många resonerar så dock, man är inte nöjd med sitt utseende/kropp och vill kunna identifiera sig med en kändis och ser det som att man blir ”sviken”.

      Va? Adele var ju ohälsosamt överviktig? Är väl bara bra att hon tog tag i det?

        Get a freaking grip!

        Adele var väl inte så stor?

          Jo det var hon.

      Båda dessa kvinnor, Rebel och Adele, var ju inte lite kurviga innan utan rejält överviktiga.

      Ibland går hälsan före att göra ett ”statement”.

      Varför är det så att många som själva är överviktiga går så hårt åt tex tidigare ”idoler” av samma storlek när de går med i vikt? Och dessutom hävdar att det har med ”snygghet” att göra? Det är ohälsosamt att vara kraftigt överviktig, det kan ingen av oss komma ifrån. Vill en leva länge och må bra gör man bäst i att ta hand om sig, framförallt på insidan. Det finns så mkt annan skit vi kan drabbas av i livet och om vikten kan vara en faktor att jobba med så har man en sak mindre att bekymra sig över.

      Jag blir också lite ledsen ibland när någon går ner i vikt. Inte för deras skull (alla har självklart rätt att göra vad de vill med sina kroppar och det är såklart viktigt att ha en bra hälsa generellt) utan för att de verkar få så mycket bättre liv efter, bli mer uppskattade, träffar nya kärlekar, överrösta med komplimanger osv. Då känner jag mig misslyckad som inte lyckas bli lika smal och ledsen över att samhället ser ner på min kropp.

        Ja jag kan reagera på rubriker som fokuserar på att till exempel Adele har blivit så snygg när hon gått ner i vikt. Jag tänker som många skriver, att det är bra för hälsan. Men vacker och duktig sångerska var hon redan innan. Och lika mycket värd som människa!

      Jag tycker Adel var snyggare innan och framförallt hade hon mycket bättre sångröst som tjock.

      Du mår dåligt av att en person gått ner sin ohälsosamma övervikt? Du är fan sjuk i huvudet, sök hjälp snälla

        Ts påstod aldrig att det var en sund tanke? Vi har alla våra egna problem och vad som sker i omvärlden kan väcka känslor som inte är vackra alla gånger. Du kan ha rätt i att ts behöver ta hjälp med sin självkänsla men du behöver inte vara så taskig.

        Lol. Jag sa aldrig att jag mår dåligt. Det var mest en fundering! Jag är dessutom normvikt, jävligt snygg och har bra självkänsla så nej jag behöver inte söka hjälp. ✌?

          Men om du då är normviktig kanske du istället kan vara cool och bli tjock så du kan sticka ut lite? Om du nu tycker andra ska vara feta för att det ska finnas utstickande människor. Och tvek på att du är snygg nånstans, med så dåligt självförtroende att du är besviken för att folk gått ner i vikt låter det bara som att du behöver hjälp.

          Och ändå blir du så besviken på någons löshår….. trolig beskrivning av dig själv ??

      Adele drack väl mycket, stressad. Ville väl bli sundare. Inte få diabetes

      Bland det absolut dummaste jag hört.

    Vad pluggade/pluggar ni och i vilken ålder började ni plugga? Är ni nöjda med er utbildning?

      Börjae plugga juridik som 18-åring. Jättenöjd med min utbildning.

        Vad fick dig att gå direkt från gymnasiet till universitetet?

          Ville komma igång med karriären direkt för att kunna klättra. Hade jag tagit ett sabbatsår hade jag kanske blivit för lat för att köra igång igen.

      Byggnadsingenjör (3år), jag började plugga som 22åring.
      Nöjd, bred utbildning med många karriärsvägar att välja på.

      Jag pluggar till medicinsk sekreterare, än så länge väldigt nöjd med mitt val av utbildning, började förra hösten och är 27

      22 år och ekonomi 🙂 mkt nöjd!

      Började plugga när jag precis fyllt 21, i år. Läser Civilingenjör i bioteknik. Är nöjd och tycker det är intressant men funderar på att byta till läkarprogrammet.

      Socionom direkt efter studenten. Ja, jag vet helt enkelt inte vad jag annars skulle kunna göra 😀 men ok arbetstider, snälla kollegor och bra lön

        Började direkt efter studenten men var inte nöjd så hoppade av. Läste sen till civilekonom vid 22. Har detta året kvar

      Jag pluggar till sjuksköterska. Var 32 när jag började. Jag vet att jag valt rätt yrke men utbildningen på mitt universitet är väl si och så. Det märks att läkarprogrammet är mycket högre prioriterat inom fakulteten.

      Läkare, började vid 24 år tror jag.
      Är absolut nöjd, men det var tufft ibland (var dock utbränd en period under studierna).

      19 år, arkitekt.

      Civilingenjör inom Industriell ekonomi, började när jag var 20. Är 30 nu och fortfarande nöjd att jag valde den utbildningen ?

      Pluggar socionom sedan 2016, blev tyvärr långtidssjukskriven med ett år kvar. Jag var 23 när jag började och är hittills helt ok nöjd ?

      Har ett år kvar på lärarutbildningen, är 37 år.

      Jag pluggar biblioteks- och informationsvetenskap. Är på termin 3 av 6. Började plugga när jag var 28. Är nöjd med utbildningen, förutom alla seminarium. Har social fobi ?

      – Pluggade till hudterapeut och spaterapeut när jag var 19-20, blev klar 1,5 år senare. En bra utbildning, men yrket passade inte mig. Hade inget driv till att starta eget vilket krävs för att någon gång kunna tjäna pengar som det går att leva av för att kunna ha en standard på livet som passar mig. Att arbeta på spa höll på att slita ut mig, plus att jag visste att helgarbete och kass lön skulle vara en del resten av mitt yrkesverksamma liv, men jag ångrar inte en sekund att jag genomförde utbildningen. Utbildningen var inte så tuff rent teoretisk, men det krävs att man lägger ner sin själ i den praktiska delen.

      – Idag pluggar jag personal och arbetslivsprogrammet, började någon månad innan jag fyllde 24 och är väldigt nöjd med utbildningen än så länge. Har cirka halva tiden kvar och känner att det här är något som kommer att utmana mig och utveckla mig, vilket känns viktigt. Tycker utbildningen håller en relativt god standard.

      Systemvetare!

      3 års utbildning på Örebro universitet, började 2013 och blev klar 2017 (tog ett års uppehåll och drog till Australien).

      Älskar mitt jobb! Jobbar som webbutvecklare på en webbyrå som bygger hemsidor.

      Jurist som 20-åring. Nöjd med utbildningen men önskar jag väntat och börjat lite senare.

        Varför?

          Kan känna i efterhand att det finns saker jag hade velat göra innan jag började plugga som jag nu efteråt inte har samma möjlighet till, eller ja det tar emot att bara pausa jobbet för att till exempel resa en längre period.

            Nej kör!! Jag pluggade jurist direkt efter studenten och fick sen ett bra jobb. Tvekade jättemycket men tog tillslut beslutet att be om tjänstledigt i ett halvår för att resa. Då var jag ca 23. Sen kom jag tillbaka och fortsatte jobba. Det påverkade inte min karriär alls men det gjorde så mycket positivt för min självkänsla och jag är så glad att jag passade på!

        Jag började läsa juridik när jag var 22. Så tacksam för vartenda år jag väntade faktiskt. Dessutom var det skönt att vara lite utvilad innan jag började, det är en tuff utbildning med höga krav. Jag går termin sex nu.

      Var 20 och pluggade logistik (tre år). Är 24 nu och väldigt nöjd över att jag valde den vägen. Har ett välbetalt och supertrevligt kontorsjobb som jag trivs bra på.

        Var pluggade du och vart jobbar du idag?:)

          Jag pluggade på Linköpings universitet. Vill inte outa mig helt men kan säga att jag jobbar på ett internationellt teknikföretag ?

      Civilekonom, började plugga som 18-åring.

      Civ ing Väg o Vatten. Började plugga direkt efter naturvetenskaplig linje så var 19. Aldrig ångrat det. Jobbar som beställare av stora byggprojekt idag. (Är kvinna 45) Har ett superkul jobb. Bra betalt. Rekommenderar verkligen fastighetsbranschen.

        Lärare åk 4-6, började när jag var 20. Glad att jag tog ett sabbatsår då det fick mig att komma på att jag ville bli lärare (hade egentligen sökt andra utbildningar direkt efter gymnasiet). Färdigutbildad vid 24 och kunde börja jobba som lärare vilket jag längtat mycket till 🙂 Jag är inte nöjd med utbildningen då både kreti och pleti i min klass klarade kurser som de borde blivit kuggade på (alldeles för slapp utbildning som borde vara betydligt tuffare med tanke på att vi ändå utbildar framtiden) men älskar jobbet som lärare! Glad att jag valde det yrket och inte en ”bred utbildning” eller ett ”statusyrke”, utan att jag följde mitt hjärta och bara valde yrke utifrån vad som kändes givande, utvecklande och roligt.

      Började plugga juridik när jag precis fyllt 22.
      Hade länge åldersnoja och kände att alla som började gick direkt från gymnasiet, men nu känner jag att jag fått väldigt mycket livserfarenhet som många andra inte har när de går direkt efter studierna. Jag är supernöjd – men utbildningen har också stundtals gett väldigt mycket ångest. Jag är på sista terminen nu och har fått uppsatspraktik på en av de s.k. ”prestigefyllda” byråerna – men har fortfarande ångest över att hitta jobb i framtiden etc.

      Är 30 år och studerar just nu på komvux för att få en gymnasieexamen samt behörighet till högre studier. Målet är att bli landskapsingenjör ??

    Jag känner mig så fruktansvärt ensam. Bor i en stad där jag inte känner någon förutom de jag träffat på jobbet och är ytligt bekant med. Mina vänner är utspridda i landet men ingen hör av sig till mig, alltid jag som ringer först. Förutom två där vi hör av oss lika mycket till varandra men vi är alltid upptagna när den andre är ledig. Att prata i telefon med dem får mig ibland att känna mig ännu mer ensam. Åker hem då och då men är ju mestadels i staden där jag jobbar. Har mycket ångest och är ofta nedstämd och därför blir det en enorm ansträngning att på ledig tid försöka skapa nya bekantskaper. Vill bo närmare hemma men jobbet jag har nu är perfekt och det skulle vara mycket svårt att hitta jobb närmare hem. Känns som en omöjlig situation. Vill bara skriva av mig antar jag. Vill att tiden ska passera tills livet blir ljusare.

      Hej
      Vilken region bor du i? Ålder? Tänker att man kanske kan ses och se om men passar vänskapligt ihop?
      Intressen? ? ha en trevlig kväll

      Hade en dag idag där jag också kände mig riktigt ensam, speciellt nu då det är så himla mörkt och kvällarna är långa. Bor i min hemstad men har bara två nära vänner här. Samma problem, är alltid jag som tar initiativet. Nu i pandemin jobbar jag hemifrån och skulle behöva träffa mina få nära vänner desto oftare för att inte bli galen, de däremot jobbar i yrken där de jobbar kvar på arbetsplatsen och har därför inte samma behov. Även mina föräldrar hör knappt av sig, man tycker ju de i alla fall borde inse att deras dotter är ensam 24/7 nästan varje dag i veckan men nope, är jag som får ringa dem också när jag inte har hört av dem på typ en vecka. Skulle vilja ha fler kontakter i mitt liv men det är också svårt att skaffa sådana mitt i en pandemi. Suck.

      Har du någon du kan ta en kvällspromenad med ibland? Ta med en termosmugg te och bara få prata lite.

      Först vill jag säga att: du är inte ensam! Om att känna så. Har precis flyttat till en ny stad där jag inte känner någon (flyttat för jobb) och jag känner mig väldigt ensam och orolig över att jag inte alls kommer att trivas eller hitta några att umgås med… saknar mina vänner i tidigare städer så mycket. Det finns ju lite skaffa-vänner-appar eller försöka få vänner via att träna osv men det känns svårt såhär under hårdare restriktioner 🙁

    Jag har en fråga gällande USA-valet.
    När man tittar på USA-kartan i nyheterna som visar blått/rött beroende på vem som vunnit delstaten är min första känsla att allt är rött, dvs Trump. Hur är det möjligt med tanke på att Biden har minst lika många ”vinster”?

      Staterna ger presidentkandidaterna olika antal röster från delegater, och det är olika många för varje delstat. Pennsylvania t.ex. ger 20 st, vilket är jättemycket. Därför kommer Biden att vinna valet om han vinner den staten eftersom han nu har samlat ihop 253 elektorröster och det krävs 270 för att vinna.

        Så, det spelar alltså egentligen ingen roll hur många stater de vinner, utan hur många röster staterna ger.

        Läs igenom frågan innan du svarar tack.

          Ja, jag gjorde det och svarade. Det är mer rött eftersom Trump har vunnit fler stater än Biden, men det spelar ingen roll hur många han vinner. Så det kan se mer rött ut, men det speglar inte resultatet.

            Trump har vunnit fler stater men man kan ju också flika in i sammanhanget att bilden har rejält många fler röster när Trump totalt. Och Trump vann väl även över Hillary trots att hon fick fler röster. Så det måste ju vara glesbefolkade stater Trump vinner.

              Ja precis, det var totalt 3 miljoner fler röster på Hillary.

      Alla delstater högst upp till höger är små, är alltså många som ligger intill varandra där som är blåa men som inte utmärker sig så mycket på kartan.

      Det bor väl inte lika mycket folk i de röda staterna?

        Det är inte anledningen..

          Jo.

          Det är det väl? Större befolkning = fler elektorer.

            Tycker det här inlägget på Instagram av Emma Frans tydliggör det lite: https://www.instagram.com/p/CHNJ3IZJ3t5/?igshid=12g2kqfx3dm0w

              Eller så kollar man bara in nyhetsprogrammen på tv? Är det bara jag som följer med på nyhetskanalerna?

      Elektorsrösterna är fördelade propertionellt och vissa stater har mkt mindre invånare och därav färre elektorsröster. Kuststaterna generellt har fler invånare och därför har Biden fått många elektorsröster på relativt ”få” stater (även om han fått ganska många nu?).

        Inte mindre, men färre. Så vitt vi vet är de av normalstorlek…

          defund the språkpolis tack

            Vi jobbar gratis vettu…

      Trump har vunnit i större och mer glest befolkade stater. De tar alltså större plats på kartan än Bidens stater.

      För att Biden har vunnit i stater som är så små, som t.ex. Delaware. Trump har vinnit i stater som är stora till ytan, som Montana.
      Det går nästan 60st Dalawares på en Montana, om man ser till ytan. Därför ser man mycket rött. och lite blått.

      Om du kollar Emma Frans konto på instagram så har hon en statistikbild med staterna och en statistikbild på ”antal” röster per stad. Ser ganska olika ut när man ser hur många som bor var!

      Kartan är ett väldigt bra exempel på att statistik kan visualiseras missledande, se på denna animation:
      https://twitter.com/bettinaforget/status/1324139878666391555?s=21
      Eller googla ”land doesn’t vote”.

      Kan elektorerna rösta på vem de vill?

        Om jag förstått det rätt så är det en möjlighet i viss stater men eftersom elektorerna (som är valda i förväg för resp parti) är antingen demokrater eller republikaner så är det ytterst ovanligt att de inte följer sitt parti när de sedan ska rösta. Är dock alltså inte helt säker får jag poängtera..

        Ja, de är inte bundna av lag att rösta på ett visst sätt, men det är det vinnande partiet som själv utser elektorerna, så de väljer ut riktigt partilojala människor, så det händer inte så ofta. Men det förekommer att en elektor röstar på en annan kandidat än det egna partiets.

        Ja. I senaste valet var det 10 personer som ”bytte sida”

        Ok tack för svar men hur kan det vara demokratiskt?

          Ja, det är lite svårt att anse att det är demokratiskt med systemet de har i USA att det en kandidat kan totalt få flest röster men fortfarande förlora. Tror det har lite att göra med att USA är ett stort land och det styrs till en hyfsat stor del på delstatsnivå och inte nationell nivå (gäller inte alla områden såklart) och det ska då bli mer rättvist att de har detta system. Men jag vet inte riktigt.

    Fan vad jag ÄLSKAR Greta för att hon satte Trump på plats. Klockrent!

      Och jag sekundärskäms å hennes vägar för hon är så pinsam.

        Nyfiken på om du även sekundärskäms åt Trump eller bara Greta?

        Obs genuin fråga.

          Sekundärskäms å bådas vägar. Sekundärskäms åt många pinsamma människor på twitter. Usch.

        Skäms? Var ju helt klockrent ju att använda hans tweet. Hon är inte ens myndig och sätter usas president på plats. Respekt.

      Han bryr sig såklart inte. Men hon får gillningar på Twitter så kul för henne.

      Så bra av Greta! ??????
      En hämnd ska serveras iskall och Trumps tweet mot Greta kom för redan ett år sedan och nu svarar Greta! ?

    Så så så trött på coronaskiten. Måste försöka hitta lite ljusglimtar och fokus nu för att inte bli för uttråkad och less. Känns som man bara jobbar och städar typ. Allt roligt är på paus. Kan ni inte skriva vad ni pysslar med hemma och/eller utomhus för att få tiden att gå och känna lite meningsfullhet?

      Netflix, sex, god mat och promenader. Lite onani ibland också om lusten finns.

        Det är väl snarare: Netflix, onani, god mat och promenader. Lite sex ibland om lusten finns.

          Är ni samma person eller varför skriver du snarare?

        Sex med sig själv då eller?
        Såvitt jag vet får man inte vara fysisk med någon annan man inte bor med nu.

          Dristar mig till att gissa att det är en person som har en liten sambo att plocka fram för såna nöjen 🙂

            ?

          Får…man borde inte. Tråkigt i så fall för alla särbos…inte tror väl jag att alla håller sig från sex eller sin partner för att de inte bor ihop.

          ??‍♀️ Ja för alla är ju singlar..

            Det är ju ganska konstigt att förutsätta att man inte är det dock…

              Står ju ”Kan ni inte skriva vad NI pysslar med…”. Klart en person då utgår från sig själv? ?

      Pusslar och bakar. Tror det är viktigt att kanske hitta något som det blir ett resultat av om du förstår vad jag menar. Även om det kanske är fjantgrejer så är det skönt när jag har lagt ett tusenbitarspussel eller kunnat förbättra någon kaka/maträtt typ

      Pussel! Pod! Mer pussel! Målade om köket, fick feeling och målade om vardagsrummet med. GO LOCO!

      Läser massor med böcker, ju längre desto bättre.

        Tipsar om ”säg att du är min”

      Löptränar❤

      Fotar, bloggar, ritar, målar, tränar på kalligrafi, tar skogspromenader med vovven, ser på serier.

      Läser massa bra böcker, spelar spel och så går telefonen varm. Och kommentarsfält som de här ?

    Någon som provat psykolog (?) på doktor.se? Mår ? men att ta mig till ett möte ”irl” ger mig bara ännu mer ångest. Tanken på att mötas online är läskigt men inte lika illa kanske… desperat

      Be om psykolog online via ditt landsting istället. Gå inte till doktor, kry och liknande.

        Doktor.se är fantastiska. Klart bäst av alla de där aktörerna! ?

        Kry är toppen, man får snabbt boka in ett möte. Sen beror det ju väldigt mycket på VEM du träffat, och det har inte så mycket med Kry, vårdcentral etc att göra

      Jag har!! Sög tyckte jag, svarade knappt, och när han gjorde det gav han mig uppgifter att göra och sen hänvisade han mig till någon annan psykolog, alltså inget snack alls

        Kan bara hålla med tyvärr :/ Bokade ett samtal när jag var i total kris och verkligen behövde någon att prata med och försöka bena ut mitt mående i min krissituation. 10 av 25 minuter gick åt till att hon satt och berättade praktiska detaljer om tjänsten och jag satt och grät. Sen var tiden nästan slut och då sa hon att hon inte hade så stor erfarenhet av min situation. (Ångest? Kris?) och skulle hänvisa mig vidare till någon annan. Inte hört nåt än. Så…

      så olika tror jag. Min egen erfarenhet är att det inte är så bra, medan en kompis till mig är så nöjd att hon ”träffat” en psykolog online på kry i ett år. Tror det beror mycket på vilken person det är, så testa!

      Doktor.se samarbetar med WeMind, den bästa mottagningen jag varit på! Vi har fritt vårdval och finns ingen anledning att döma ut nätläkarna.

      /Mvh träffat 20 psykologer på 5 år, och WeMind var de som gjorde att jag mådde bra igen.

      Snälla läs på om hur Kry mfl urholkar vården innan ni nyttjar dem!!

        Men vad ska man göra då? Vi vet ju hur det ser ut på vårdcentralerna? Det är EXTREMA köer? Oftast är ju tiden av vikt när man lider av psykisk ohälsa. Ska en vara lojal mot regionerna och ta ansvar för ett systemfel som kan ha förödande konsekvenser för den egna hälsan? Eller lägga 1000+ för privata aktörer? Kan man vänta på att få hjälp eller kan betala privat psykolog är man privilegierad. Tråkigt att det ser ut som det gör, men mår man piss har man inte råd att vara solidarisk ?

      Mindler har jag och fler jag känner väldigt bra erfarenheter ifrån. Du kan välja psykolog och läsa deras inriktningar och utbildningar 🙂

      Kände exakt som du.
      Jag pratar med en psykolog via Mindler. Bara 2 ggr hittills men hon verkar bra och det känns bra att ha tagit tag i det.

      Jag hade främst problem med min sömn vilket gick ut över resten av mitt liv så kontaktade en psykolog på Kry. Direkt efter att vi pratat i cirka 10 min så sa han att han tyckte jag skulle börja på antidepp. Jag mådde dåligt och sa inte emot. Gick upp 20 kg på några månader för att han (har jag fått reda på i efterhand) skrev ut antidepp till mig som man inte alls brukar skriva ut till unga tjejer för att man går upp i vikt av dem. Så inte så bra upplevelser ?

    Har den sista tiden märkt att jag blivit ganska blyg. Pratar tystare, tar inte initiativ till konversationer lika mycket, känner mig lite som en boj som sätts i gungning av vågor. På ett sätt är det bekvämt, men å andra sidan är det egentligen inte jag. Någon som varit med om liknande, att gå från extrovert till introvert eller tvärtom?

      Ja, jag är så nu. Var väldigt extrovert som yngre. Det beror delvis på ett aktivt val. När jag varit mobbad för min personlighet bland annat, så har jag tvingat mig själv till att vara mer lugn och eftertänksam med åldern. Dels är det naturligt också i och med min ständiga depression, livet blir inte direkt ljusare ju äldre jag blir. Det blir mörkare.

      Introvert är inte detsamma som att vara blyg. Att vara introvert handlar mer om att en får återhämtning i sig själv och i mer ensamhet. Sociala sammanhang TAR energi- därmed inte sagt att man inte trivs i dem. Man kan vara mycket social och ändå vara introvert. Man behöver bara ladda batterierna efteråt. Låter mer som det är något annat som spökar för dig. Oro? Någon stor förändring som skett?

        Jag är inte blyg nu, och var inte det som barn heller. Men jag får mer energi som ensam nu, och när jag var yngre fick jag energi av att umgås. Därav kallar jag mig introvert nu.

    Alltså kul att det jag vill prata om hamnar i modd… Tar hellre det där aggressiva ”du postar för snabbt, ta det lugnt” meddelandet.

    Menmen, annars dricker jag gula änkan, äter chips och tittar på A simple favor, har redan ätit råbiff.

      Det låter väldigt trevligt.

      Jag spelar Glada änkan och dricker bordeauxvin!

      Vad är gula änkan?

        Champagne ??

        veuve clicquot brut gula änkan heter champagnen 🙂

    Tips på nått kul sällskapsspel?

      Geni, poker, Vänd-tia, Monopol. 🙂 Ja, jag är inte så modern av mig. Det var de spelen jag kom på nu som kan vara kul ibland.

        Kan tipsa om När då då? och Rappakalja 🙂

          ”När då då?” verkar kul, tack för tips ?

      Dixit, Med andra ord

      Ticket to ride! Mitt favoritspel ?

        Ticket to ride är världens bästa spel ♡

      Med andra ord.

      EXPLODING KITTENS! och You got crabs av samma snubbar, älskar!!

      Monopoly deal! Snabbvariant av monopol. Men man bör nog vara minst fyra spelare för att det ska bli kul.

      Cards against humanity!

      Pandemic! Lite passande för världsläget just nu dessutom ?

      Carcasonne, bästa spelet som finns!

      Catan!! Bästa spelet

      Code names! Bästa.

      Ticket to ride!

      Dominion, Ticket to ride, Exploding kittens, Pandemic, Settlers, Carcassone spelar vi mycket!

    Ni som gjort rice purity test: vad har ni för score och hur gamla är ni? Jag är 18 år fick 21.
    Här finns om ni vill testa:
    ricepuritytest.com

      Fick 20. Är 30.

      Jag fick 44. Är 40 år.

      Fick 42 hehe. Är 29.

      Funkade inte att trycka på calculate-knappen, men kryssade i alla utom 35 (har inte provat tobak eller droger, eller nån av de sjuka sexgrejerna allra sist). Är 23, i ett förhållande sen tre år tillbaka.

      53

        ?

      Fick 46, men är närmare 50 än 40, så kanske inte så konstigt? Det mesta på listan är ju fullt normala saker för vuxna att ha varit med om.

      Jag fick 16, men kryssade ändå i nästan alla grejerna. Är det dubbla i ålder

        Ju lägre desto ”värre”. 100poäng = Virgin angel.

      Är 26 år fick 51

      Är testet utformat så att man får högre siffra ju mer man gjort eller tvärtom? Känns som att resultatet baseras på att ju mer man gjort desto lägre ålder får man men det är ju helt omvänt.

        Ju lägre siffra desto mer har du gjort. Ju högre desto oskyldigare.

      Är 29 år och fick 25 poäng

      Fick 48 och jag är 28 år.

      Jag vet det är på kul blablabla men så trött på att sex är något dåligt. Förlåt om jag är sur men jag är fortfarande bakis sen igår

      Fick 27, är 29 ?‍♀️

      Score: 29 Ålder: 45

      Fick 21, är 32. Dom flesta grejerna känns som saker alla har gjort när blivit vuxen.

      Fick 23 är 24 år. Är mycket laglydig ?‍♀️

      Är 27 år och fick 52.

      Fjag är 29 och fick 29

      94✌??

      Fick 38. Jag är 50 och trodde nog att jag skulle få högre poäng. Men har aldrig gjort något brottsligt, det var väl där det smög sig.

      Är 28 med fick 23. Kändes som rätt normala grejer som de flesta gjort/kommer göra (utom det sista)

      Jag fick 63… ??

      Fick 10, är 29 ?‍♀️

      18, är 28 år.

      Vet inte om det är olika frågor för alla? (Med tanke på alla andras kommentarer)
      Tror inte de flesta vuxna människor har blivit gripna av polisen och blivit dömda för brott ?

      Fick 33, är 25 år gammal

    Alla som någonsin påstått att siffrorna på brödrosten är ”minuter” har LJUGIT! Idag hade jag lite för mkt tid över, så jag klockade. Satte brödrosten på 4:an (lagom för mig), tog 1 minut och 45 sekunder.

    Tänkte att fler funderat men inte kollat. Varsågoda!

    Btw. De som hade valvaka för tre dagar sen, hur lurade? Valet är ju långt ifrån klart ??

      Va? Minuter? Det har jag aldrig trott. 🙂 Det är ju styrkan på rostningen siffrorna står för. 🙂

        Jag trodde också på grader, men så har det gått runt viralt att det är minuter. Mindfucked som jag va, så ville jag dubbelkolla. Och vi hade rätt ??

        Du skämtar va?

      Bra att du redde ut rostsiffrorna en gång för alla ?

        Visst?? ? Nu kan jag sova gott ?

      Inte minuter men däremot tid, iaf på min brödrost. Ettan betyder alltså att brödet är i kortare tid än när jag väljer fyran.

        Har hört minuter. Meeen ska testa olika grader och tiden! BRB

        Haha! Det gick snabbare! Jag trodde det blev varmare faktiskt.

        På 1:an = 45 sekunder
        På 2:an = 1 minut
        På 3:an = 1 minut och 15 sekunder
        På 4:an = 1 minut och 45 sekunder

        Sådärja! ?

          Vem ska äta alla rostmackor nu då? xD

            Haha jaaaag! Gjorde ju såklart såhär: den första skivan som är lite halvtradig, den delade jag i två och testade. Sen en sista riktig ? Åt alla bitar all by my self haha

          Haha underbart! ?

      Haha, joke’s on you!
      Jag har haft valvaka sedan i måndags! 😀

      Börjar bli liiiite trött nu..

        Förstår det ? Har ju stått stilla nu hur länge som helst, blir en jäkla vaka haha

          Nej, nej. Det är bara någon som inte har valvakat som tycker att det stått stilla.
          Det händer hela tiden. Trump knappar in i vissa delstater. Biden går om i vissa. batcher av röster rapporteras in hela tiden från countys. Demokrater har presskonferenser. Trumpkampanjen stämmer alla stater Biden har vunnit och kräver att rösterna ska sluta räknas i vissa stater, medan andra ska fortsätta räkna.
          Det har varit värsta dramatiken konstant!

            Jag följer bara den blå/röda tempen på Aftonbladet, och den har stått stilla i tre dagar ??

              Det är ju för att man inte kan veta med säkerhet vem som vunnit delstaten. Och det är ju det som gör det så spännande. Ju fler röster som blir räknade desto mer händer liksom.
              I tisdags ledde trump i alla fall hälften. Nu leder han bara två stater.

                Helt ärligt så är jag så okunnig och har inget intresse alls i det där ? Tyvärr! Jag rostar hellre mackor och klockar hur lång tid det tar ?

            ALlt är riggat!

      Men du måste väl klocka de olika siffrorna för att kunna fastställa att siffrorna på brödrosten inte är tid? Att du klockar en betyder som du säger att det inte är minuter, men grejen är väl att det är tid istället för temperatur?

        SKA TESTA! Brb

          Tack! Sorry vi måste skickat svar på samma gång

            Haha! Det gick snabbare! Jag trodde det blev varmare faktiskt.

            På 1:an = 45 sekunder
            På 2:an = 1 minut
            På 3:an = 1 minut och 15 sekunder
            På 4:an = 1 minut och 45 sekunder

            Sådärja! ?

              Tack!!

                Herregud, kul liv man har. Klockar sekunderna mackorna är i rosten?

              Ska screenshotta den här hehe

                ???

        PS har själv ingen brödrost men är nyfiken, så återkom gärna om du klockar de andra siffrorna också 🙂

    Som om det inte räckte med corona, nu har vi även förhöjt terrorhot. Kan inte 2020 ta slut snart?

      Skitår. 🙁

      Tyvärr slutar ju inte skiten för att året tar slut ?

        Det här är bara en prolog för 2021, det är då det riktigt roliga börjar ?

      Gå in på Krisinformation och läs!

    Att bli igångsatt eller ej? Jag ska på överburenhetdkontroll nästa vecka och då diskutera eventuell igångsättning. Jag känner till pro vs con med proceduren men undrar vad ni har för upplevelser? Här i min region erbjuds igångsättning vecka 41+1-41+3.

      Supernöjd med min igångsättning. Jag fick ballongkateter, tog totalt 11 timmar 5 timmar med värkar.

      Mina bägge igångsättningar slutade i akuta snitt…

      Blev igångsatt innan bf med andra barnet. Upplevde att värkarna kändes mer att bli igångsatt. Thats all. Gick snabbt för mig båda ggr.

      Hade igångsättning i 38+0 i april pga hepatos. Födde även februari 2017 i 40+4 ”naturligt” (eller vad fan, du fattar-kroppen/bebis bestämde). Igångsättning: tog längre tid (såklart- kroppen var ju själv inte mogen), gjorde snoront ((ville dö vid öppen 6 cm), var dock kontrollerat och jag fick epidural. Var mer ”med” och mådde bättre.
      Första förlossningen, ”naturligt” gick fort som fan- fyra timmar från vattenavgång, var öppen 10 cm när kom in till BB, fick bara lustgas, var hög på lustgas, hann inte med nåt och mådde rätt dåligt efter (typ bakis).

      I slutändan resulterade både i en underbar bebis och en vecka senare är typ allt glömt? Gör det som får dig att må bra nu. Jag rekommenderar båda. Haha, förlåt för ingen hjälp alls.

      Lycka till!!!

      Har blivit igångsatt 2 gånger o fött av mig själv 1 gång. Upplevde igångsättningarna som mkt värre med smärta osv. Dock så gick alla 3 förlossningarna väldigt bra! Blev igångsatt en gång med cytotec (?) o en gång med ballong.

      Pro igångsättning: minskar risken för att bebisen dör i magen.
      Con igångsättning: tar längre tid, gör ofta ondare (eller upplevs i alla fall så eftersom man får stå ut längre)

      Rekomenderar igångsättning! Jag var i v42+0 då jag fick grav havandeskapsförgiftning och de satte igång mig 42+2! Hade de nya reglerna om igångsättning i vecka 41 funnits då så hade jag sluppit mardrömmen jag gick igenom.

      Blev igångsatt, var överburen 14 dagar. Öppningsfasen stannade till ett bra tag vid 4 cm och hade väldigt intensiva värkar. Det var mitt första barn så har inget att jämföra med, men det var väldigt ”pang på”.
      Slutade med akut kejsarsnitt.

    Sjukt tråkigt att inte kunna ta sig ett glas nu när man försöker bli gravid. Speciellt nu i Corona när man bara är hemma.

      Gör en god alkoholfri dryck av något slag. 🙂

      Varför skulle du inte kunna ta ett glss när du försöker bli gravid? Hur många tror du inte finns pga fyllesex?

      Klart du kan ta ett glas, du är ju inte gravid nu?

      Snälla , du kan absolut ta ett glas vin om du ”försöker bli gravid” det är absolut ingen fara och inget som förhindrar befruktning
      Du kan t om ta ett glas vin NÄR du är gravid, det är sant

        ”Det är sant” ???

      Du kan iof ta ett glas trots att du försöker bli gravid

      Vi kan byta kropp. Jag kan inte bli gravid.

      Får inte ihop det du skriver i din kommentar. Corona – försöka bli gravid. What??

        Jag tror att hon menar att nu under pandemin sitter man bara hemma. ”Speciellt nu i corona (läs: pandemitider) när man bara är hemma”

          Ja men försöka skaffa barn nu?? När det ser ut som det gör. Hoppas hon inte klagar och håller på sen när partnern inte får följa med på ultraljud och förlossning.. ??‍♀️

            Partnern får följa med på förlossning om han är frisk. Och om man tycker att det är ett hinder för att skaffa barn att ens partner missar ultraljudet så kanske man inte var så sugen på barn från början? Det bör ju knappast vara en avgörande faktor…..

        Det är sant, man kan verkligen ta ett glas när man är hemma.

      Drick hur mycket du vill ända tills beräknad mens dagen. Ta ett test, och fortsätt dricka om det är negativt och mensen kommer om du så vill. Det påverkar inte eventuellt embryo eller chanser att bli gravid. Såvida du inte dricker dygnet runt i flera veckor såklart men det tror jag inte du gör.. Många dricker i vecka 5 utan stt veta om graviditeten och det går bra ändå, för embryot delar inte moderkaka/blod med mamman förrän vecka 6 eller senare.

        Wow tack för svar! Tycker det är väldigt otydlig information på nätet

          Jag höll mig från alkohol mellan äl och mens i 5 månader medan jag försökte bli gravid. På sjätte försöket tänkte jag ”äh, skitsamma, det kommer ändå dröja” och hade en riktigt röjig utgång (såklart pre-corona) med en tjejkompis. Den månaden blev vår dotter till ?‍♀️ Så ta du ett glas vin, jag vet hur jobbigt det är att ha hela livet på paus medan man väntar. Tiden går så oändligt långsamt från en äl till en annan. Bättre att försöka njuta av de stunder man kan (måste vara ännu svårare nu!) medan man väntar på det där plusset.

    Seriöst, vad händer med Blondinbella?! Varför har hon gått under jorden? Jag är orimligt nyfiken ??

      Ja!!! Vad händer?

      Lugn i bussen. Del av hennes plan. Snart kommer ett snyftinlägg.

      Först in som bloggare. Först att lägga ner.
      Hon kanske har slutat.

      Såg henne på detta instakonto idag:

      Lyko Concept Skin

        Hon gjorde en hudvårdsbehandling

        Ja se där, spapaus i lögnmakeriet! ?

          ?

      HEJDÅSVÄRJE!!!

      Antagligen har det inte hänt något spännande under veckan och hon är lite less på bloggande. Så att istället för att tvinga sig att pumpa ut trista inlägg så tar hon en oannonserad paus vilket hon vet sätter fart på spekulationer. Win win.

      Skulle gissa att det är slut med pojkvännen. Men bara en vild gissning.

    Vad häääänder med Blondinbella? Radiotystnad så länge nu!

    Vad kan ha hänt Löwengrip??

      Rännskita?

        Troligen.

        Det åkte jag på i dagarna. Fy fan, skinnflådd baktill ? Är så sugen på god mat nu ??

      Dumpad.

      Självransakan? ??

      Retreat under ett halvår på ett kloster i Nepal förmodligen ?

    Jag håller på att skriva ett tal och undrar om ni kommer på några fiktiva svenska kärlekspar? Kommer bara på Karl-Oskar och Kristina just nu.

      Fredrik Åkare och Cecilia Lind.
      Fredrik Snortare och Cecilia Synd.
      Bamse och Brummelisa.
      Alfred och Lina.

        Alfred och Lina var väl inte ens ett par?

          Lina ville men inte Alfred?

        Cecilia Lind va ju ett barn så inte det paret tack

          ”Jag fyller snart 17, sa Cecilia Lind”

            Ja, det var nog mest åldersskillnaden som var problemet.

      Kronblom och… öhh… frun:)
      Åsa-Nisse o Eulalia
      Sandor// Ida
      91an o elvira (bonus för triangeldrama med 87an)
      Fridolf och Selma

        Fridolf och Selma ♥️?

      Sune och Sophie

      Olof och Ellen i under solen

      Eva och Adam.

      Ronja och Birk

        Är de verkligen tillsammans? Han kallar henne systra mi ju.

      Dynamit-Harry och Doris

      Rasken och Ida
      Anton och Alma
      Rasmus och Benjamin
      Mimmi och Reine

      Kålle och Ada

      Tack så mycket för alla tips, det var väldigt hjälpsamt.

        Albert & Sara (Det går an)
        Arvid & Lydia (Den allvarsamma leken)
        Martina & Gustav (Maken)

        Pelle Svanslös och Maja Gräddnos

      Carola och Runar

        ?❤️

    ja det undrar jag också. något måste ju ha hänt

    Jag klantade mig och beställde möbler på nätet. Betalade för jag trodde det var ett seriöst företag. Fick inga möbler och började kolla upp företaget. Nä men det haglade av missnöjda kommentarer. Hatar mig själv för att jag spolade ner pengarna i toan. Jag kommer inte få möblerna och kommer inte se röken av pengarna. Min sambo kommer också bli sur för det var från vårt gemensamma konto. Tyckte jag kunde kosta på oss när vi ändå är hemma så mycket. Där fick jag. Är så arg på mig själv. Instagram är full av folk som gör reklam för företaget så jag trodde det var safe. Skrev en kommentar till två olika tjejer som hade #Trendrum där jag frågade om företaget var seriöst för jag har inte fått mina möbler och kan inte få tag i någon på bolaget vaken på mail eller via telefonen. Kommentaren togs bort på 2 sekunder sen blev jag blockad. Vad gör jag nu? Ska höra av mig till konsumentverket på måndag. Blir såå ledsen. Gör inte som jag. Beställ inte av Trendrum. Blev inge bra. Dumma dumma mig!!!! Man kollar upp ett företag INNAN man beställer, det vet väl alla, utom jag då…

      Snälla säg att ni också beställt från Trendrum och fick era grejer. Det är ett toppenföretag va? De har inte blåst mig. Kan nån intyga att de är bra? Pleeease.

        gick in på deras facebook-sida – oj oj oj, det bara haglar dåliga kommentarer!
        Hoppas det löser sig! Ge inte upp,! Var ihärdig.

        Jag har beställt från Trendrum. Jag fick grejerna tillslut men de var flera veckor försenade. Kundtjänst är sjukt otrevliga och slängde på luren i örat på mig när jag ifrågasatte förseningen av varorna.

        Dom är superbra!! Du har inget att oroa dig för. Däremot Soffadirekt. Skitföretag!

          HAHA vadå superbra? ALLA recensioner som inte är uppenbart spam av företaget själv är ju negativa. Folk som får trasiga saker eller inte får något alls, går ej att reklamera osv

            Jag har köpt från dom flera gånger under flera år och varit jättenöjd. I somras beställde jag bland annat två bord men bara ett kom i leveransen. Tog några dagar så hade jag det andra bordet. Så jag har totalt bara bra saker att säga om dom.

              De är sjukt bra på att sprida bra kommentarer och suddar bort all kritik direkt. Instagramkontot har stängt för kommentarer. Fattar varför.

          Ge mig alla skitföretag ni handlat av på nätet så jag vet vilka man ska undvika. Trendrum är inte bra. Undvik!

        Jag trodde också att det var seriöst. Har varit på g att beställa därifrån många gånger men aldrig gjort. Tack för varningen och hoppas att det löser sig för dig.

        Jag beställde TON-stolar därifrån för några år sen. De såg inte ut som på bilderna när jag fick dem tyvärr. Helt skeva och såg inte alls ut som på bilderna. Riktigt dåliga kopior av originalet. Men jag fick faktiskt reklamera dem utan större problem, tur det!

      Men gud! Jag skulle preciiiis beställa stolar därifrån. Har du kollat så det inte är någon tillverkningstid på produkten?
      Vad fanns det för betalsätt? Tänker om man kan ta det på faktura så det går att bestrida om man mot förmodan inte får varorna?

      Verkar vara så blandade recensioner ju, en del är så nöjda och en del missnöjda ?

        Kolla reco.se och kundernas åsikter om företaget.

        seriöst, de positiva är ju företaget själv som lämnat typ…Helt uppenbart scamföretag

        De nöjda är mutade influensers

        Jag valde dessa möbler för det stod att de fanns i lager. Lagret låg i sverige. Leverans inom 2-6 dagar. Skit fick jag för att jag inte hade bättre koll. Har försökt ringa dem i flera dagar. De har telefontid mellan kl 10-12. Första timmen är det en telefonsvarare som säger; det är många som ringer nu, försök senare. Nästa timme kommer telefonsvarare med info om att telefontid är kl 10-12 fast klockan inte ens är 12. Inget svar på mail eller Messenger. Jag är lurad!!

      Betalat med kreditkort? Kanske finns möjlighet att göra reklamation på köpet
      i så fall till kortutgivaren.

        Kan funka även med vanligt bankkort utan kredit.

        Väldigt många företag använder Klarna även om man betalar direkt med kort (bankkort eller kreditkort).
        Då får man tillbaka pengarna genom Klarna köparskydd om företaget inte fullgör sina åtaganden.
        Är det ett skumt företag så är det möjligt att det inte använder Klarna. Då ska man vara extra försiktig.
        Se också till att korten ni använder på nätet har säker betalning och att köpet måste bekräftas med mobilt Bank-ID.
        Det är regel nu inom EU. Det räcker inte för säljarna vid distansförsäljning att bara ha tillgång till kortnummer, giltighetsdatum om CVC-kod för att kunna genomföra en transaktion.

      Är det inte bedrägeri då? Så det går att polisanmäla.

      Jag har beställt en jättefin sänggavel från Trendrum och det var inga problem. Det var ett bra tag sen iofs men du får alldeles säkert dina möbler.

        Samma här, har beställt sänggavel + 2 nattduksbord och jag är mer än nöjd. Gjorde detta i maj i år.

          Hur känns det att vara ”mer än nöjd”?
          Är det inte lite väl entusiastiskt?

      Jag har beställt från en systersite och det mesta med hanteringen, kundtjänst, leverans etc var under kritik men jag fick varorna! Det finns hopp. 🙂

        Vilken site är de?

          Vill också veta vilken som är systersite

      Har beställt därifrån och fick mitt bord. Leveranstiden var från början 2 månader och så blev det typ tre veckor försenat på det. Funkade för mig men ha koll på det finstilta när de tänker leverera…

      Kanske det går att polisanmäla annars? På tal om bortkastade pengar, tappade maken körkortet i en månad på grund av fortkörning. Värst är nog ändå böterna som kostade 3600 kronor. En vän blev nyligen utsatt för bedragare som hann dra drygt 2000 kronor innan hon spärrade kortet. Det är verkligen surt! Hoppas att era möbler kommer ? annars är du välkommen till vår klubb för bortkastade pengar ?

      Shit vad sjukt!!! Hade precis tänkt beställa en fåtölj därifrån! Har försökt ringa flera, flera gånger idag men kommer direkt till telefonsvararen och innan deras telefontid var över (mellan 10-12) så hade de stängt av och hänvisade till att ringa nästa dag.

      Jesus Amalia vad glad jag är att jag hann se detta! Tack!

    Någon mer än jag som tycker om att virka?
    Började på en sjal ikväll i jättefluffigt teddygarn. Men det är ju helt omöjligt att se maskorna för allt fluff – någon här som kan ge bra tips på vägen?

    Så där ja, klickade precis in på Kenzas instagram och klickade på ”avfölj”. ?

      Är bara att gå in o titta om man är nyfiken så slipper man stötta genom följning

      Okej, nu kommer hon gråta hela flygresan hem när hon bara har över en miljon följare kvar.

        Ja stackars liten ?

      Gjorde också det tidigare idag. Så besviken på att hon åkte iväg till Maldiverna i dessa tider och att hon verkar känna noll ansvar för något. Ville inte kolla på hennes stories för bara störde mig och då kom jag på att det är lika bra att avfölja någon om det inte är samma person som man började följa

    Vet att man inte ska bry sig men mår ändå lite dåligt över mina blygdläppar. Hur ”kommer man över” detta?

      Sluta bry dig. Sluta kolla. Pilla på, hitta vad du njuter av och ha sex. ??‍♀️ Aldrig stött på någon som brytt sig varken om blygdläppar eller hår.

      Något som hjälpte mig var när Veckorevyn hade ett uppslag med hur olika man kan se ut där nere, då insåg jag att jag absolut inte ser konstig ut. Tror det ska finnas att hitta på nätet om du vågar googla ?

      Titta på 100 vaginor på SVT, så bra dokumentär, Alla ser så olika ut och det finns inga rätt eller fel!

        Tack alla!! Så bra tips <3

      18.000 strandkliniken.

      Inte för att det spelar någon som helst roll, men om en kille kommer så långt att han ser dem, tror någon att han skulle backa ur på grund av utseendet ?? nu måste vi tjejer sluta bry oss om vårt utseende och tänka mer på vad vi själva tycker, känner och vill!

        Fast.. hon nämnde aldrig ngt om killar, utan att HON mår dåligt över hur de ser ut. Vad killar tycker är skitsamma, men tjejens mående är viktigt att ta på allvar.

    Blekte sönder håret så det lossnade längst utväxten på flera ställen för ett par månader sedan. Vågar man lägga i en mörkblond färg (inte blekning) eller möjligen en toning?

    Nej har inte råd med frisör. Är snart okej med mössa.

      Ditt hår är ju redan förstört så varför inte?

        Sant ? men nu har det vuxit ut så det ser okej ut. Måste snart tillbaka till skolan efter distans så vill inte se ut som en buske igen.

          Gå tillbaka till skolan? Varför?

            Ja inte vet jag, nästa moment ligger inte på distans. Det var inte poängen dock.

      Tänkte du att du vill att det blonderade ska matcha utväxten? Då kanske jag kan hjälpa med lite tips.
      Jag är i mig själv cendré med några vita hårstrån här o där. Min utväxt var sådär typiskt ljusblonderad som blivit matt och tråkig. Vågar inte gå till frisören sen januari så tog mod och löste det själv istället.
      Läste överallt att en ljusbrun toning kan färga håret grönt så köpte Ref colour boost masque i färgen dark blonde och i ash blonde. Dark blonde slår mot lite rosa-rött och ash mot violett. Så blandade dessa och hade i mycket i hela håret efter att ha handdukstorkat.
      Lät verka för länge, 15 min, så resultatet blev fult dassigt lila. Sköljde med clearasil några tvättar tills det lugnat sig och provade igen.
      Nu tog jag bara dark blonde blandat med inpackning och lät sitta 5 minuter. Mycket finare så här, blankt hår med antydan av strawberry blonde. Efter en tvätt med vanligt schampo är effekten i längderna mer åt snyggt beige blonde.

      Lycka till!

        Tack så jättemycket! Ska kolla på det ?

    Tror ni Blondinbella är på ”ect” Igen

      Tror att hon vill att vi ska tro det.

        Precis min tanke

        Eller spekulera över huvud taget. Hon vill nog se hur många som undrar och är oroliga ?

      Paus för att öka intresset planerat i Excelarket.

      Kul att skämta om psykisk ohälsa. Verkligen skoj.

        Var är skämtet ?

        Man måste få skämta om allt!!

      Ja, hon måste sticka ny enorm offerkofta nu.

    Vad gör man när ens chef kritiserar ens personlighet? Min arbetsinsats verkar hen nöjd med, men det kommer hela tiden påpekanden om jag att jag borde ändra mig på olika sätt. Idag var det att jag tydligen har ”fel” kroppsspråk (flyttade lite på mig när en kollega kom för nära, vilket man ju ska göra just nu. Eller trodde jag i alla fall….) Men nu borde jag alltså tänka över mitt kroppsspråk överlag. Det kommer hela tiden nya grejer som jag inte är beredd på och inte skulle kunna gissa var något ”problem” förrän hen påpekar det och säger att jag borde ändra mig på det ena eller andra sättet (som verkar passa hen, tror jag)…

      Lyssna på din chef. Du kanske omedvetet-medvetet förstorar upp kroppspråk för att göra folk obekväma?

        Jag försöker verkligen förstår vad hen menar, men detta var som sagt bara ett exempel (jag flyttade på mig ca nån dm, så det var ingen stor grej, andra kollegor gör också så hela tiden). Men det är liksom massa smågrejer som hen verkar störa sig på, men som när jag frågar andra så blir de väldigt förvånade.

      Tror din chef är dum i huvudet.

      Skulle lyssna på min chef. Fråga nästa gång varför hon tycker att du ska ändra på dig så kanske du kan få en bättre bild av det.

        Mm men det är inte så lätt, hen har ett ganska speciellt sätt som gör att man ska lyssna på vad hen säger och inte ställa så mycket frågor eftersom hen inte tycker att det krävs en förklaring. Det är också svårt när det inte är saker som rör arbetet, utan hur jag är som person.

          Hur du är som person kan ju dock påverka arbetet. Miljön på arbetsplatsen är ju viktig. Är du sur eller avvisande tex så påverkar det dina kollegor.

            Ja men det är ju det jag tycker blir så konstigt. Har en jättebra relation med kollegor, är verkligen inte sur eller avvisande, så det hen säger motsäger det jag uppfattar. Det kommer alltid också som en ren överraskning. Jag har frågat både hen och kollegor om det är de som har sagt något, men nej, det är bara chefen som tycker massa saker. Känner mig liksom påhoppad eftersom jag inte hittar någon grund för det hen säger, och mår sämre och sämre av detta…

              Vad är det din chef säger exakt? Påpekar hen att du flyttade på dig från en kollega? herregud det kanske är kollegan som inte ska gå så nräa istället…. låter som att din chef är störd i skallen och inte gillar dig på ett personligt plan och därför letar fel

            Hamnade visst i modd 🙁 men nej, jag är verkligen inget av detta och har ett mycket bra relation med kollegor, så det kommer enbart från chefen.

              Jag tycker det låter som att din chef är allmänt oskön ?

      Ursäkta? Sjukaste jag hört. Varför lägger din chef sig i ditt kroppsspråk? Lyssna inte! Han verkar ju galen. Byt jobb om det går.

    Hur spelar man Sims nu förtiden? Datorerna har ju intet uttag för skivor. Kan man spela på en bärbar?

      Ladda ner

        Vill minnas att det laggade som fan när man gjort så. Men det har blivit bättre kanske?

      Beror lite på vad du har för bärbar dator men det brukar funka fint, som ovanstående skrivit så köper man digitala kopior och laddar ner.

      Origin

      På pc/mac kan man ladda ner origin och köpa spelet där eller skriva in en kod som medföljer när man köper skivan.

      Gå in på.steam.com
      Ladda ner, logga in, sök the sims, köp och spela.

      Steam? Eller köp direkt på EA.

        Tack för alla svar! Har bara spelat sims 2 för tusen år sedan. Vilket är bäst nu för tiden?

          Sims 3. Sims 4 är sååå tråkigt imo. Laddade ner ett mod så de kan ha sex och jävlar vad de håller på, hela tiden och med randoms. Min sim gick till gymmet och där höll varenda sim som var där på i duschen med varandra.?

          Bortsett från det, 4an är jättetråkigt. 2an är roligast men det funkar väl inte på dagens datorer har jag för mig jag läste nånstans (ej insatt) så håller mig till 3an.

            Vadå modd så de kan ha sex? Du menar myspys som de kallar det i svensk översättning? De har simmarna redan utan mods? 😀

              Jo, det vet jag, men det är nåt realistic sex mod så det är en massa olika ställningar och könsorgan och allt möjligt typ. Var uttråkad för att det är ett tråkigt spel och testade vad som kunde göra spelet roligare så laddade ner mods för det.

                oj, visste inte att det fanns!!

                  Hahaha testa så får du se vilka kaniner våra kära simmar egentligen är?

                Wicked whims! Livar upp spelet en hel del om man ändrar inställningarna och låter simmarna knulla sig galna ? finns även basemental drugs, japp precis som det låter så kan simmarna knarka eller bli knarklangare! Finna gängmoddar, någon mod med olika sätt att mörda simmar på…

            2an funkar på dagens datorer.

              Ettan också x)

              Ja men sedärja. Ska prova imorgon då.

      Man köper det på origin.

      Nu för tiden är det som en ”app” på datorn, behov ingen skiva, endast installationskod! Googla the sims så kommer guider till hur du gör.

        Tackar!

      Du laddar ner spelet online. Likadant som man gör med andra spel eller program.

    Idag läste jag en tråd om en person som hade blivit avskedad från sitt jobb och fått lämna samma dag. Satt då och funderade på vad denna person kunde tänkas ha gjort (hen ville inte prata om händelsen utan tråden gällde något annat), kommer inte på något som man kan göra för att få lämna på momangen så att säga? Kan tillägga att handlingen inte var brottslig, därav min fundering på VAD det kan ha varit. Så vad säger ni, vilka icke-brottsliga händelser kan få en avskedad på direkten?

      Man kan t.ex. ha råkat förstöra eller läcka (känsliga) uppgifter i ett dataregister. Det är inte brottsligt (för det mesta), men gör ändå att arbetsgivaren inte längre har förtroende för en.

      Räcker att vara provanställd och de inte gillar dig.

        Detta har hänt mig.
        Jag gillade iofs inte dem heller, jag fick frågan om jag ville gå på dagen och jag svarade självklart ja.

        Du har två veckors uppsägningstid under en provanställning. Skillnad på att bli uppsagd och avskedad. Får man lämna samma dag har man gjort något fan ska grovt

          Man kan bli arbetsbefriad under uppsägningstiden också.

            Oj, varför hatade dem dig så mycket?

              Det kan röra sig om en provanställning hos en småföretagare med hett temperament. Att dumpa en anställd på dagen kan då kännas tillfredställande när företaget går dåligt eller det råder arbetsbrist. Bara för att du blir illa behandlad i arbetslivet betyder det inte att du har förtjänat det.

      Min kollega blev avskedad för att hon sa upp sig efter 12 år. Chefen blev sur och bad henne gå samma dag. Finns chefer som är dumma också ??‍♀️?

        Hur kunde hon bli avskedad när hon sade upp sig själv? Låter märkligt…

      Kan ju också vara pga arbetsbrist? Personen behöver inte ha gjort något mer än att ha blivit anställd sist till en position som inte längre behövs.

      Haha läset också den tråden! Undrade samma

      Jag tror att de som hade sex på toaletten under arbetstid fick gå på en gång ? hände i en butik nära mig. Mannen har idag ett mindre smickrande smeknamn börjar med butikskedjans namn och slutar med vad de gjorde på toaletten ?

      Det behöver inte vara något direkt brottsligt men du har gjort något som strider mot företagets policy eller värderingar. Jag har bett en anställd lämna omedelbart (hen fick betalt månaden ut på sin provanställning). Personen hade medvetet skitit i arbetsuppgifter, kom konstant försent, tog långa raster, etc. Så till den grad att personen missade 8 h arbete per vecka.

    Om ni skulle ha inspo på kylskåpet. Skulle ni välja en smal snygg person eller någon ni inte vill se ut som?

      Blev fel menar någon ni vill se ut som eller något ni inte vill se ut som. Vad är bäst morot?

      Jag skulle ta en riktigt osmickrande bild på mig själv!

      Så hemskt av mig att skriva detta. Men häromdagen så insåg jag verkligen vilket som var bäst som ”morot” för mig. Jag är 24 år och har ett gäng för många kilon, vilket jag jobbar på. För mig är det inte kosten direkt utan bristen på motion under den senaste tiden. Dessutom jobbar jag på café om man blir lätt lat och tar första bästa onyttiga mackan till lunch. Det var på jobbet häromdagen som den kund som numera fungerar som min ”morot” kom in. Det var en yngre kvinna som var enorm. Jag kunde inte sluta titta. Jag anser att jag är (väger drygt 20 kilo för mycket) tjock. Men hon var kolossalt tjock och dessutom rätt så ovårdad. Efter att de hade beställt och gått och satt sig så har jag aldrig varit så osugen på något sött någonsin. Jag hade skuldkänslor för att ha tänkt så om henne. Med det sagt, tror att en bild på en person du inte vill se ut som fungerar bättre.

        Du är du, inte din kropp

          Fast förlåt, men vid en tidpunkt så tycker jag att mitt ”jag” stoppas av min kropp. Lite dumt kanske och svårförklarat, men jag VILL inte se ut som jag gör nu. Min självbild blir helt förstörd. Jag vill kunna känna mig bekväm i min kropp, i mitt yttersta ”skal”, men gör jag inte det så känns det inte som jag är jag fullt ut. Jag är en riktigt gottegris på gott och ont, men jag har tidigare varit hyfsat tränad och innan Corona gick jag stadigt till gymmet. Jag vill tillbaka dit igen, för jag mådde så bra då.

        Jag tänker som dig, de fungerar mer för mig som en ”morot” än en smal/fit person.

      När jag hade en period då jag gick ner från övervikt till normalvikt hade jag en så att säga mkt avskräckande bild på kylskåpet. Funkade faktiskt litegrann.
      Hade gärna kört den igen men tror att min sambo inte skulle uppskatta. Bodde med min syster när bilden va uppe och vi båda hade viktminskningsmål.

        Låter jättevidrigt, vilken människosyn ni har… Bilden ni använder/skulle använda är en människa ffs!

          alltså va?? haha och om det är en människa, klart de flesta inte vill bli tjocka och blir avskräckta om man ser det man inte vill bli. Det är bra att påminnas om vad man INTE vill. Jag brukar tänka på hur bra jag mår när min kropp är som snyggast, all uppmärksamhet jag får och hur bekväm jag bara är i mig själv och den där lilla tanken på pizza är som bortblåst. Dock kommer inte såna tankar ofta, varannan månad kanske men det är helt enkelt inte värt det.

            Men en bild av en annan människa?! Osympatiskt.
            Ska sätta upp en bild av de hör kommentarerna som avskräckande exempel av hur jag inte vill bli…

              Trollololollo?

                Jag hoppas att de är det, men folk kan ju va hemska.. Eller är det du som skrivit och erkänner att du är ett troll?

                  Haha nej trollar verkligen inte. Men herregud folk är ju så präktiga att jag dör.
                  Det var en googlad bild som uppenbart va tagen i syfte att framställa den andra personen som så tjock som möjligt, den va också lite humoristisk. Människan har ställt upp och poserat på denna bilden och antagligen fått pengar för den. Inte så att jag smygfotat ngn random på stan.
                  Tycker verkligen det är 100% överreaktion att gå igång på det.

      Jag skulle ha en bild av någon med min drömkropp 🙂

      Jag skulle ha en bild av en gullig katt. Och va nöjd med mig själv.

    Skulle vilja ha lite råd/åsikter här.
    Hade idag kontakt med dietist (utifrån min diabetessköterska inrådan).
    Vi hade telefonkontakt (pga covid) och utan att jag ens tagit upp varför jag ville prata med henne så börjar hon ge mig först råd om hur jag kan gå ner i vikt. Sen börjar hon säga hur jag behöver gå ner minst 10kg på 4veckor och att jag måste träna minst 1h/dag och måste räkna kalorier för äta max 1000kcal. Detta utan att ens fråga om hur min livsstil ser ut just nu. Jag äter helt normalt (onyttigt då och då såklart) och promenerar 30-60min varje dag. Har även ett jobb som är väldigt aktivt. Hon blev nästintill sur över att jag sa att jag sällan väger mig hemma för jag tycker det sätter sig i huvudet på mig. Jag har aldrig haft en ätstörning men har absolut haft ”skev” syn på både mat och träning emellanåt.
    Problemet är inte att jag behöver gå ner i vikt (ja jag är överviktig, 105kg 170cm) utan snarare hur hon hade 0 intresse för mig utan enbart min vikt. Jag blev verkligen ledsen för att hon totalt körde över mig och har nu känt mig totalt oduglig hela dagen. Mitt självförtroende har inte varit toppen senaste året så självklart spelar kanske det in. Men överdriver jag som tycker hon var lite väl hård? Hade ni också blivit ledsna?
    / tjej 23år

      Det låter faktiskt väldigt otrevligt, och dåliga råd dessutom. Men hon borde väl fått info från din sköterska om varför du var där?

      Känns väldigt konstigt att hon rekommenderar dig att endast äta 1000kcal. Det är ett litet barns dagsbehov liksom

      Skulle råda dig att begära kontakt med en annan dietist och skulle absolut inte följa dessa råd. Förstår att du känner dig nedstämd

      Utifrån vikten så antog hon väl med all rätt att livsstilen inte var den bästa, och gav råd utifrån det hur du borde tappa vikt. Helt rätt, skulle jag säga.

        Självklart kan hon anta det. Men tycker du inte hon kanske skulle frågat lite om det ändå?

      Låter som hon har problem själv…Med förakt och okunnighet eftersom hon rekommenderar att gå ner i vikt på ett ohälsosamt sätt? Usch nej. Låt det rinna av dig. Lägg om ditt liv så att du känner att du gör val som är bra för ditt kropp och sinne, Ta hand om dig själv och kanske försöka sig på övningar som kan höja självförtroendet? Utan överdrivet viktfokus. Ditt värde ligger ju inte i din vikt. Låter bra att du inte väger dig om det triggar dåliga tankar, tycker själv bara det blir motsatt effekt och man blir typ mer matfixerad av att väga sig, får dåliga tankar av det även om jag är normalviktig. Ditt inlägg gick in i mitt hjärta för du låter som en känslig person precis som jag, hade också blivit ledsen. Önskar jag kunde lyfta upp dig så du inte kände dig oduglig. Beundrar dig som stretar på med diabetes, jobb, promenader, självförtroende som inte är på topp…låt ingen bitter kärring dra ner dig! Kram

        TACK! Denna kommentaren gick rakt in i hjärtat ska du veta. Verkligen jag behövde efter denna dag. Du känns som en väldigt fin och vettig person att ha sin närhet. Verkligen tack igen❤️ Kram

      Dietister är värdelösa, kan inget heller

        +1 på den!

      Du måste anmäla henne till hennes chef. Det där är INTE ok och hon borde inte jobba med andra människor. Hon borde snarare läggas in pga sin egna ätstörning

    Tips på drinkar man kan göra med små sure vattenmelon?

      Blanda i sockerlag (koka egen) , lime och citronjuice, isbitar och en skvätt cointreu, o en skvätt tequila. Skaka ashårt o du har vattenmelonsmargarithas

    Sjukskriven en vecka för akut stress. Kommer därefter trappa upp igen, lite grann vecka för vecka under 3 veckor.
    Har sån sjuk ångest, skäms över det så fruktansvärt. Kommer kännas jobbigt att gå tillbaka till jobbet, som om alla kommer tycka jag är klen…

      Chilla. Jag har varit sjukskriven sen 2017, först för stress och utmattningssyndrom sen kronisk trötthet, stress, paniksyndrom och tvpngssyndrom.
      Det är ingen som bryr sig att du är hemma en vecka. Ljug för kollegorna om du tycker det är pinsamt, de behöver inte veta vad du varit sjuk i.

      Du är inte klen. De flesta som sjukskrivs för stress har höga ambitioner och har lättare för att säga ja än nej. Du är inte klen, inte lat, inte svag! ❤

      Det är dina hjärnspöken som pratar. Förstår att du känner så men du behöver verkligen inte skämmas. Under tiden du är sjukskriven, försök hitta energi i småsaker och se till att vila. Var ute i naturen, den är läkande.
      Men stressa inte tillbaka. Om du är sjukskriven på heltid lite längre och sen tar dig tillbaka successivt under en längre tid har du större chans att hålla ut i längden istället för att krascha snart igen.
      Kram och lycka till ?

      Det är inte något att skämmas för men jag vet precis hur jäkligt jobbigt det kan kännas. Du har höga krav på dig själv och konsten är att lära sig att ta plats. Tro mig att även de som verkar odödliga har sina djupa dalar och inte alla presterar hela tiden toppresultat. Du ska ta det lugnt när du kommer tillbaka på jobbet så att du inte kör slut på dig ännu mera för då kan du bli ordentligt sjuk. Lycka till från en gammal chef!

    Jag är såååå orimligt nyfiken på vart Blondinbella tagit vägen?!

      Ja, var kan hon vara? Förmodligen sitter hon hemma och trycker. Hon har ju inte direkt många att umgås med eller så är hon utomlands och försöker att dölja det.

      Hon var på ansiktsbehandling igår så det är nog ingen fara på taket.

      Lever på facebook

    Först dog mamma och sedan pappa. Sedan fick jag tumörer. Därför har jag firat ulen pyttelite sista åren. Men nu så börjar jag redan pynta lite lagom och kommer ha det så nov – februari. Bara för jag känner för det. och behöver ljusglint i tillvaron. ❄⛄❄

      Menar julen ? och det känns så bra.

      Fira som du vill och som det känns bra för bara dig.

      Klart du ska pynta. Ta hand om dig ❤️

      Du gör helt rätt! Det är det som är så bra med att vara vuxen, man kan fira jul halva året om det känns bra. Bry dig inte om vad andra gör för som du vet är livet kort och man ska ta vara på alla de dagar man får. Kram!

    Hej! Någon som har läst på Umeå universitet? Var kommer ni ifrån och vad tyckte ni? Ffa om det någon som läst civilingenjör interaktion & design? ?

    TIPS på serie som liknar Seinfeld eller scrubs?

      Det där var ju ganska olika serier. Har du kollat på modern family eller The good place? De är najs.

        Ja, därför skrev jag ”eller”. Modern family har jag sett! Den andra får jag kolla upp, tack för tips.

          Finns på netflix.

        Jag är inne på andra säsongen av The Good Place. Älskade den i början men nu tycker jag bara den är seg! :/

          Tredje säsongen är bättre. Andra säsongen är den sämsta.

      Shitt’s Creek är helt fantastisk! Annars New Girl, Brooklyn 99, Parks and Recreation, The Good Place.

        Tack så mycket! Ska titta!

    Min torra fläck i ansiktet försvinner inte trots Locobase repair. Vad är bättre?

      Hydrokortison brukar funka på alla typer av torr hud för min del, men bara salvan.

        Aldrig kortison i ansiktet utan.läkares ordination.

          Jodå, hydrokortison är dessutom så svag att den alltid kan testas.

          Blablabla, hydrokortison går utmärkt att ha i ansiktet under en kort period

      Ät naturligt fett och skippa all processad skit.

        ????

    Hur aktiverar ni era hundar inomhus? Jag är sjuk och får hjälp med promenader men min hund blir lätt rastlös på kvällen om hon inte får använda huvudet. Bor i lägenhet så har inte så stora ytor att ”söka” på.

      Mental träning, lydnad exempelvis

      Sök på svårare ställen – högre upp, halvstängda lådor, under filtar och kuddar. Trick och sekvenser av trick. Dragkamp och godisgömmor. Märker att vår dvärgschnauzer blir lagom uttröttad av ca en timmes aktiv stimulans om dagen, men det skiljer sig ju både mellan olika raser och individer.

      Utöver vanligt godissök brukar jag lägga godis under olika sorters små plastbyttor och andra köksgrejer som jag sprider ut över köksgolvet. Burkarna ska alltså ligga med öppningen mot golvet och utmaningen ligger i att försöka välta dem för att komma åt godiset. Min hund tycker det är jättekul.

      Jag brukar också spara tomma toarullar, lägga i en godis och vika in hörnen så att hunden får öppna dem. Han äter inte kartongen utan sliter bara sönder den i bitar.

      Lär vovven att hämta olika saker. Träna på sockar, sen bygger du på med olika saker. Göm godis under en plastskål så hunden får jobba för att få fram det. Kolla in på nätet, finns massor av bra tips.

    Tror jag har en crush på min sambos bästa kompis… skulle aldrig nånsin ”agera” på min crush men vad gör man? Det kommer gå över men det är lite jobbigt…

      Vadå vad man gör? Antingen agerar man på det eller inte. Finns ju bara de två alternativen och du har redan bestämt dig.

      håll ut och fantisera om du inte vill lämna din sambo

      Om du är säker på att du inte kommer att agera, försök att bara inte ”visa” det eller ställa för mycket frågor om hans kompis, alltså plantera inte in något i din sambos huvud i alla fall och det kommer gå över med tiden.

      Jag är gift med min före dettas vän. Har varit ett par i drygt tolv år nu ? ångrar mig inte.

    Ska jag dricka lättöl eller läsk? (Zero) Ur ett hälsoperspektiv vad är bäst?

      Zero (killgissning).

      Jag TROR lättöl är hälsosammare. Men jag är ingen expert. 🙂

      Zero är ju noll kalorier iallafall, om det är det du tänker på.

        Tänker inte enbart kalorier utan allt sammantaget då alkohol inte heller är speciellt nyttigt.

          Öl innehåller b-vitamin har jag hört dock.

            Om man fick leva på endast lättöl eller zero under några dagar (utan mat) så tror jag lättöl hade varit bäst näringsmässigt.

      beror väl på vad du menar med hälsosammare, zero-läsk är det väl några enstaka kalorier i men vad som är ”nyttigast” har jag ingen aning om

      Lättöl efter löpning, zero vid lågkalori/viktminskning.

    Vad fick ni för ingånglön efter er utbildning? + vad och hur länge pluggade ni?

      3 år, 29.800:- byggbranschen

        Ekonom. 40k i ingång

      Ekonom. 40k hade jag i ingång

        Oj blev dubblett

      29 000 ssk 3 år, klar 2018

      Sjuksköterska, 35 i ingångslön.

        Och ändå tjatar folk om att sjuksköterskor är underbetalda..

          Håller med. Pluggade 3 år på högskola och jag har 23000…. när jag pratar om en högre lön med lin chef så säger hon bara att det inte finns nått att göra ??‍♀️

      Lärare åk 4-6, 4 års utbildning. Gick in på 28600 (och då förhandlade jag ändå upp från vad de erbjöd mig…), har efter 2 år i yrket 30600. Ganska nöjd om jag jämför med andra i min ålder och min kommun men inte om jag jämför med en bekant (man) som gick in på typ samma lön som civilingenjör och efter 3 år hade närmre 40000.

      Socionom, pluggade i Lund, 20 900 kr.

    Jag och min sambo tänkte förlova oss. Var köper man ringer och vad är rimligt att betala för en ring?? Lägger gemene man 50k på en ring?

      Vi la ca 4000 kr (två till priset av en på guldfynd lol). Haft dom i 15 år och dom håller finfint, varför lägga mer tänker jag? ?‍♀️ Det är klart, vill man ha nåt mer avancerat (vi har släta) så får man kanske gå upp i pris.

        Min ring kostade 210.000 och min sambos 25.000. Lite skillnad, men svårt att ta ut svängarna på ring för killar! ?

          På förlovningsringen? Vad la du på vigselringen, en halv miljon?

            Vi har inte gift oss ännu. Giftemål om två år. Blir nog en enkel slät ring med diamanter runt om då.

          Varför i helvete lägger man 210000kr på en ring?!

            För att man kan 😉

            För att man är sinnessjuk.

              Oftast är man inte sinnessjuk om man har möjlighet att köpa ring för 210000.. Troligen jäkligt duktig och framgångsrik. Sjukt tråkigt attityd här.

      Upp till 10 000kr per ring. Med det sagt funkar en ring för 2500, eller 1000, lika bra. Men jag skulle råda att ha en högre budget bara för att det är lite surt att hitta ringen man verkligen vill ha men så är den för dyr. Hittar ni billigare ringar är det ju bara najs att ha massa pengar över att spara eller göra något för. 🙂

      Vi la totalt 25k på våra förlovningsringar och min vigselring.

      Min förlovningsring kostade 500:-, vilket just då var apmycket pengar för mig. Men det var min drömring ❤

      Vänner har lagt mellan 2-8000 per ring. Tycker personligen allt över 10.000 är vansinnigt.

      Nej, det är helt och hållet upp till er. Man ska våga ha på sig den varje dag och passa livsstil och smak. Tror våra ringar gick på ca 10 000 kr /st och då kändes det dyrt.

      Vi hade släta förlovningsringar, min kostade ca 2000 och min mans 8000. Min vigselring kostade 9000. Vi fick det Vi ville ha och kände oss inte helt ruinerade.

      Jag hade blivit förbannad om min kille lagt 50 000 på en ring till mig. Dels för att vi hade kunnat göra mycket roligare saker för de pengarna, dels för att det skulle innebära att han inte alls känner mig och min syn på pengar/lyx. Max nån tusenlapp, men varsin slät ring bör inte gå på så mycket. Vigselringen möjligtvis lite dyrare om den har en sten, men den lär man väl betala själv?

      Min förlovningsring kostade 35000, vigselringen 10000. Min mans ring kostade kanske 5000?

      Beror väl helt på er ekonomi och vad ni vill ha stilmässigt.

      Min förlovningsring kostade ca 9000 och mannens ca 6000, min vigselring kostade 15000.
      Köpte dom i en butik i SKHLM i Stockholm.
      Måste tipsa om Malinivarssonjewelry på Instagram, hon gör fantastiska ringar. (Och andra smycken)

    HUR ska jag hitta balansen och gå ner i vikt (OCH stanna där)? Jag använder mat som ångestdämpare och pendlar i vikt (pendlar 30 kg upp och ner då jag inte klarar att hålla vikten), har försökt med ”allt” men går bara upp igen eftersom jag inte har rätt mindset. Mat är trygghet för mig. Hur programmerar man om sig? Vill liksom hitta en hållbar livsstil men det är alltid av eller på för mig, våldsäter eller svälter..

      Om du vet med dig att du använder mat som ångestdämpande så ta tag i ångesten. Det är ju det verkliga problemet.

      Ät nyttigt på vardagarna och ha en dag i veckan när du är fri att äta vad du vill ( inom rimliga gränser)

      Svält inte dig själv när du ska gå ner i vikt! Gå absolut inte ner mer än ett kilo i veckan utan ligg på ett ganska litet kaloriunderskott, då kommer du kunna äta ganska normalt. Råkar du överäta, kompensera inte med svält dagen efter utan tillbaka på ditt lilla överskott. Kolla in @frumpyfit (vettig weight loss coach), Beatrice Caruso (helt underbar tjej som dokumenterar sin viktnedgång, pratar en hel del om psykisk ohälsa, ingen smalhets) och Jordan Shrinks (redan gått ner mkt i vikt och håller den, asskön och vettig). Lycka till, och kom ihåg att du är värd ett hälsosamt liv!

        *Ditt lilla underskott menar jag såklart

        Den här videon tycker jag är superbra, man får bra förståelse till varför ”dieter” sällan fungerar på lång sikt.

        https://www.youtube.com/watch?v=SK5BBzuX8gw

    Tips! Kärlek & anarki på Netflix. Skrattade högt och plöjde hela på en kväll. Välbehövligt i dessa tider. ?

      Har också sett den ikväll men fick mest ångest av den konstiga stämningen som låg över hela serien haha

      Den var väldigt klyschig men funkar. Typ som Emily in Paris

    En kille på min utbildning har nästan alltid fett hår. Han brukar dra med naglarna i hårbotten och klia, och sedan fingrarna genom håret hundra gånger varje dag. Asså jag blir sjukt äcklad. Är jag överkänslig? Det är så synd då han är trevlig men jag blir så otroligt äcklad så vill typ inte sitta brevid honom när han håller på sådär. ILANDSPROBLEM jag vet.

      Åh jag hade en kollega som hade extremt smutsigt här JÄMT. Alltså det va stripigt ut i längderna och luktade verkligen smutsigt hår (hoppas du förstår vilken lukt jag syftar på) alltid stripigt flottigt och Mjälligt ?

        ahhhh får panik av den här kommentaren, smutsig hårbotten är den äckligaste lukten jag vet

        JA!! Kan folk bara tvätta sig så slipper man sådana här jobbiga situationer???

        Jag hade sagt till på ett fint sätt och gett bort ett par schampoflaskor?

      Skärp dig!

        Ge dig, tönt. Förstår exakt vad ts menar.

          Tönt kan du vara själv din fjant.

            Fjant kan du vara själv din tönt!

              Ohhh…

      nä fy fan vad äckligt. Förstår dig

      Förstår dig, skulle heller inte vilja sitta bredvid. Inte riktigt ok beteende bland folk…

      Går du i skolan med Per Morberg?

      Försök vid nåt tillfälle fråga om det kliar mycket, på ett vanligt snällt sätt. Googla färdigt några tips tex. Män vet du, de söker inte hjälp eller frågar om råd

      Jag jobbade med en kollega som luktade fruktansvärt mycket svett, och andra började prata om det.
      Till slut tog jag mod till mig och frågade när det bara var han och jag
      ”Du… vad använder du för deo?”
      ”Öh vadå?”
      ”…jag tror inte den funkar”
      ”Ehm, jag brukar faktiskt glömma deo”
      ”Ja… gör inte det.”

      Sen var han jättetacksam för att jag tagit upp det.

      Fråga din kollega vad han använder för schampo, och säg att det nog inte funkar, haha.

        Tack, men jag tänker att han måste vara medveten om hur smutsigt och fett det är då det verkar klia nåt så fruktansvärt? Bara att han inte bryr sig liksom.

    Alltså hur jäkla lång tid ska det ta för håret att vänja sig vid att tvätta det mer sällan? Har jobbat hemma sen mars och har sen dess tvättat håret 1-2 gånger i veckan istället för varannan dag. Trots det blir håret flottigt exakt lika snabbt som när jag tvättade det oftare, hur länge ska jag behöva stå ut:(

      Gör du rätt då? Inga produkter i håret. Om du tvättar så sällan är shampoo med sulfater att rekommendera så du får bort allt.

      Det är schampot det är fel på i så fall!

        Men har testat massa olika schampon, det spelar ingen roll vad jag använder får flottigt hår efter 1-2 dagar oavsett

          Har du testat schampo utan sulfater, paraben och silikon? För övrigt kan fett hår också bero på ens hormonella preventivmedel 🙂

            Japp, det va det värsta för mitt hår. Funkade inte alls tyvärr:( maria nila heal, mitt hår va konstant flottigt och min hårbotten kliade så extremt att jag fick sår

              Föna håret uppochner så att håret inte ligger så tätt emot huvudet!!

              Det schampot ger allvarligt flottigt hår!
              Testa ett detox schampo.
              Finns ett från biolage, gröna detaljer på vit flaska, det bara städar ur håret och ger inga andra special effekter. Tvättar ur alla sedimenterade fetter och produkter. Testa nåt sånt.

      ärligt, folk som tvättar så sällan lurar sig själv att det blir ”fräschare” efter ett tag, de stinker alltid hårbotten. Var glad att du inte vant dig och börja duscha som folk

      Det funkar inte för alla. Skandinaviskt platt hår ligger som klistrat på huvudet, klart det blir fett om man inte har volym.

      Det passar faktiskt inte alla hår att tvätta det 1-2 gånger i veckan. Det beror på hur håret påverkas av fukt osv. Om jag vill ha fräscht hår så måste jag tvätta det varannan dag och jag har accepterat det. Mitt hår ser ut att bli fett direkt om det är lite fuktigt ute, om jag duschar kroppen utan badmössa eller när jag tränar. Har testat väldigt många torrschampon och det hjälper i 15 min, sedan ser mitt hår fetare ut än innan jag använde det.

      Jag har spikrakt nordiskt hår och har gjort samma expriment. Sulfatfritt funkade absolut inte, testat massa olika shampon och inget gör någon skillnad. Har också oljig t-zon och tänker det är inte orimligt att det är samma i skalpen. Att inte röra håret är nog det som gjort störst skillnad.
      Mitt råd är att inte lyssna på skrämselpropagandan om att man inte ska tvätta så ofta utan acceptera att det är det ditt hår behöver. 🙂

        Snälla tvätta era hår. Ingen vill känna er ofräschet

    När sänds avsnittet av WV där binda berättar om graviditeten?

      Binda??

      Det sänds om två veckor.

    Någon som har testat nya mellanpillret Slinda? Har fått det av min gyn och det verkar väldigt bra men är obekant med hormonella preparat.

      Vad är ett mellan piller?

        Som minipiller men mer hormoner.

      Slinda? Och binda? Är det Bodin som driver här kväll?

        *någon, inte Bodin!!!??

        Det heter faktiskt så. Även min gynekolog skrattade när han sade det haha.

      Jag tar det, har gjort det i ungefär fyra veckor och gillar det. Har inte upplevt några biverkningar än annat än lite små finnar på hakan, typ två stycken.

    Jag har inga vänner eller kompisar…
    Bara ytliga bekanta.
    50års firandet nästa år blir ju iaf billigt, bara familjen på 7 pers och så jag…
    Ja, jag tycker lite synd om mig själv just nu men det går över!

      Är ingen höjdare att fylla 50 år ändå… ?

        Fy fasen vilken oskön kommentar.
        Alternativet, att inte fylla fler år, verkar ju trist.

        Grattis till dig som fyller 50!
        Gläd dig åt de sju som du ändå har att fira med, många har färre än så ?

          Ha lite humor, torrboll! ?

        Att bli äldre är en gåva som inte alla får uppleva så heja du och i dessa coronatider ska man ju inte vara så många och 7 tycker jag verkar jättebra.

        Känner mig verkligen inte som en blivande 50åring! Jag har aldrig varit så här gammal (vad jag vet ? reinkarnation osv) så jag vet inte hur man beter sig!
        Plus att om jag hade fortsatt på mitt kommunalt anställda jobb hade jag fått några semesterdagar till så winwin för mig ?

      Förstår om det är en sorg för dig. Helt okej att få tycka synd om sig ❤ Man kan behöva få stanna i dom känslorna ibland. Att leva utan vänner är inte lätt.

      Visst kan man vara tacksam över att ha en familj, men det tar inte bort sorgen eller saknaden efter vänner som kan bli extra påtaglig vid såna tillfällen, som en 50 års dag. Hoppas du kan få till en härlig dag ändå ❤ Kanske se det som en dag där du är extra snäll mot dig. Hitta på något du mår bra av, unna dig något extra.

        Det är lite planen ?
        Tack så mycket ❤️

    Era bästa knep för att gå bort pormaskar på näsan?

      Bha-/salicydsyra 2%, jag tycker den från Paolas choice är bra. Går ner i porerna och rengör.

        Var extremt försiktig med den bara

      Äta bra mat.

        nja.

      Tvätta ansiktet morgon och kväll + en dusch mitt på dagen. Enda sättet jag håller dom borta.

    Hur mycket pengar brukar ni lägga på julklappar? Jag älskar julklappar och brukar ge barnen klappar för mellan fem och tio tusen.

      Herregud

        Ja det är hisnande mycket. Jag brukar (dessvärre ?) också lägga ganska mycket på julklappar till barnen. Vi köper inte åt vuxna. Vet inte varför, men det är väl något med den där känslan av att öppna paket ?

      Runt 2000 har jag lagt på mitt barn som är 4. Vilket jag känner är för mycket pengar egentligen. Men då är det få klappar och bra saker, som är schysst gjorda, mycket handgjort osv.

      Brukar lägga några tusen med. På en julklapp till mig själv.

      Har inga barn men skulle tro jag fick en 500-700 per år.

      Mellan 10-20 000. Detta året noll kr dock pga coronan. Visst man kan beställa på nätet osv men vissa paket måste man hämta ut och då riskerar man att träffa folk.

        Men herre gud! Det är ju helt sjukt, en månadslön

      Hoppas verkligen att barnen uppskattar de julklapparna?

    Min brorson fyller tio nästa vecka, jag vet inte vad jag ska köpa. Några tips? Cirka 500 kronor..

      En drönare
      Presentkort på något spel
      En bok plus godis
      En hoodie

      Jag köpte ett kit där man gjuter en egen gipsvulkan och blandar till en eruption, plus nåt annat sånt vetenskapskit, till mitt syskonbarn när hen fyllde nio. Mycket uppskattat!

      Presentkort till en bokaffär! Han är i bokslukaråldern och böcker är nyttigt och roligt. Bra för fantasin och läsförståelsen.

      Ett elektronikset!
      Min tioåring fick i julas och hon har lekt massa med detta: https://sunneleker.no/produkt/bygg-og-konstruksjon/elektronikk-byggesett/eitech-elektronikksett-c159-2

    Jag har lyssnat på dem flesta avsnitten av podden ”ursäkta” med Edvin Törnblom och Johanna Nordström. Till en början tyckte jag att den var lite smårolig, men nu tycker jag att både Johanna och Edvin känns som två rätt osköna personer?.

      Edvin var ju garanterat en mobbare i skolan.

        Jag förstår inte varför Johanna gör en podd med Edvin där dom enbart sitter och snackar skit om folk (och skryter om hur fulla dom varit), när Johanna skulle kunna göra en podd med Torbjörn Averås och äga hela världen

          Exakt! Känns som Edvins personlighet smittar av sig på Johanna. Har följt Johanna länge på twitter (innan hon blev känd), och har aldrig uppfattat henne som så otrevlig och dömande som hon är i podden.

      De nämnde i gårdagens avsnitt att de förlorat en del lyssnare. Vet inte om det är för att de har snackat om samma saker i över 30 avsnitt, eller om det är för att de lyckats trycka in sjukt mycket reklam den senaste tiden.?‍♀️

    Min sambo hostar som fattighjonen i Emil i Lönneberga. Han är inte förkyld, inte Corona, inte rökare och han har hostat såhär i typ två år eller mer. Han är 55. Varför hostar han utan anledning? Är det typiskt äldre människor, tänker typ 75-åringar?

      Förlåt, men om man har ihärdig hosta i över två års tid bokar man väl ändå en läkartid? Kronisk hosta måste utredas. Det kan bero på allt från astma till andra allvarliga sjukdomar som kräver behandling.

      Herregud, boka tid!!

        Men jag vet inte om den är tillräckligt ihärdig? Varken i hans eller mina ögon. Jag tänker att det är inte precis på KOL-nivå eller så utan typ..tics-nivå?
        När jag tänker efter håller min mamma på och sådär överflödigt hostar. Det låter inte som att det är något där i halsen men ändå ska det hostas både då och nu. Får mig ännu mer att tänka att det skulle vara något typiskt för åldrande människor, eller är jag helt fel ute.

      Har han gått till en läkare och kollat upp det?

        Nä för han tycker inte det är något problem men jag tycker det är märkligt med upprepad hosta varje kvart eller varje halvtimme varje dag. Eller det kanske är normalt? Han ligger inte dubbelvikt direkt. Mest jag som blir störd för att man inte hör vad de säger på tvn när han hostar, och att han alltid väljer att hosta när jag säger något så han inte hör vad jag säger.
        Eller är det normalt att gå runt och hosta varje dag i tid och otid?

          Tror du på allvar att han väljer när han ska hosta?
          Har du hostat någon gång?

            Hm, nästan så att jag får lust att iscensätta en hostattack varje gång ungarna börjar tjata om att få köpa något…Inte det sämsta tipset när jag tänker efter.

            Men det KÄNNS som det! Jag tycker inte hans hosta låter sjuklig, jag tycker den låter tics-ig. Ni kanske får intrycket att han ligger dubbelvikt i plågor Men det är det han inte gör. Det är lite mesig host host hör och där. Helt omöjligt att jämföra med när jag varit hostig, för då är jag jävligt sjuk och då lider jag. Jag går inte och småhostar en gång i halvtimmen som att jag fejkar en förkylning för min mamma. Hostar jag när jag är frisk så är det för att jag satt nåt i halsen och då blir jag både tårögd och röd i ansiktet och det är inte alls hur hans hosta ser ut.
            Han är inte dödssjuk så ingen behöver svara med nedlåtande ton.

              En vän till mig började hosta och harkla sig hela tiden, och de kom fram till att det hade med ångest eller social fobi att göra (kommer inte ihåg vilket av det). Nu göra inte det längre, och när det väl sker så varar det bara under en kortare period.

          Tycker inte det låter normalt. Tänk om det är nåt allvarligt? Och ja, irriterande ju.. Konstigt att han inte tycker det själv. Jag hatar att hosta!

          Kan va luftrörskatarr, kolla hur bra luften är hemma osv. Vill inte skrämma upp dig men en i min närhet hade konstant hosta och var seg på att kolla upp det, visade sig vara lungcancer (frisk nu) så vänta inte längre än nödvändigt!

      Hade tvingat honom att kolla upp det. Kan även vara magkatarr/halsbränna. Så är han envis så ge honom omeprazol i en vecka och se om det blir bättre.
      Hade detta problemet själv för några år sen. Hostade som en tok både dagar och nätter, blev utredd, och det visade sig att det var rejäl magkatarr. Så googla om det, har något med magsaftsrefluxen att göra.

        Ja det kan vara halsbränna! Han tar någon tuggtablett flera gånger i veckan mot sura uppstötningar. Visste inte att man kan få hosta av det. Men den är väldigt mild ändå, man hör liksom inget rossel eller något sånt i halsen på honom.

    Bingo Rimer känner sig krasslig. Tar coronatest. Går ut på restaurang.

    VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?

      Men gud. Honom är det ju en del fel på…

      Människor blir sämre och sämre på att ta till sig skriftlig information. Man läser de två första raderna, sedan slutar man. Många lyssnar inte heller på nyheter eller samhällsinformation, utan kör på efter eget tycke.

      Han har fått tillbaka provsvaret och det var negativt. Men han verkar ju inte ha suttit i karantän medan han väntat på svar. Om man har följt hans story verkar han hållit på som vanligt.

      Anna Book. Men åker till saluhallen, fixar håret, åker till Ikea, åker till Gävle, åker till Ikea igen.

        Grandmashark do do do do do do

    Fnulan gör samarbete med en plastikkirurgi klinik i Malmö ? så äkta och genuint inlägget känns! https://wp.fnulan.se/2020/11/06/estetikcentrum/

    Wow så äkta detta inlägget känns!

    https://wp.fnulan.se/2020/11/06/estetikcentrum/

      Jag är samma anonym som ovan såg inte att kommentaren kom med första gången ?

        Ok.

    Camilla, du borde göra inlägg här om Biancas uttalande. Senaste avsnittet av Wahlgrens värld, det är premium. Men jag såg det iaf. Reagerade att hon pratade om hennes och Philippes relation, då hon sa att de båda är egoister och hon tror då att ett barn ska lösa detta. Blev så lack!!! När ska folk förstå att ett barn inte är en lösning till relationens grundtrygghet. Många gör detta misstag och skaffar barn och tror att allt ska lösa sig. Inte konstigt barnen råkar illa ut och hamnar ikläm med föräldrar som bråkar, och även skilsmässa. Tyckte det var omoget tänkt av Bianca. Tur att hon gjorde abort! Hon bör vänta ett tag till. Tycker ju att hon borde ha lärt sig hur det va att växa upp med Pernilla och Emilios stormiga relation. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

      Bra skrivet! Exakt så! Folk är inte kloka…

      Hade hon lärt sig något av det hade hon aldrig tagit tillbaka Philippe efter första gången det tog slut.

      Verkligen. Gjorde ju Malin Åkerman också. Var tillsammans med sin snubbe i tio år och så blev det en snurra på tråden och hon tänkte att en bebis kunde rädda äktenskapet. Sex månader senare var de skilda och hon är inte den enda.

      Varför skulle hon göra ett inlägg om det? Så att ni ska kasta skit på henne? Räcker väl med ditt inlägg !?

        Är du dum eller?
        Detta är viktigt att uppmärksammas att man bör tänka till och inte använda ett oskyldigt barn som någon lösning för relationsproblem/kärleksproblem.
        Många barn idag faller illa pga föräldrarnas bristande mognad och konsekvenstänk!!!

          Men snälla det där vet ju alla normalt funtade människor, att en dålig relation inte blir bra av barn ? Camilla är väll ingen lärare som behöver förklara det för vuxna människor?

    Bingo Rimér

      Ryan Gosling

    Nej, det är helt och hållet upp till er. Man ska våga ha på sig den varje dag och passa livsstil och smak. Tror våra ringar gick på ca 10 000 kr /st och då kändes det dyrt.

    En fundering: just nu har ett gäng killar fest i lägenheten ovanför mig. Jag vet inte vem som bor där men det låter som att dom är 20-25 år gamla. Ibland skriker dom typ som om ens lag gör mål, och dom förflyttar sig med en hel del dunsliknande ljud. Så min fråga är: vad håller dom på med? Förslag? ?

    Corona finns det uppenbarligen inte en tanke på.

      Beerpong

        Spiller man inte ut öl över hela lägenheten då?

      Beer pong, true american, golvet är lava.
      Idag är det typ bara fotboll som sänds och då spelar Southampton FC – Newcastle United FC i Premier League, det är ju inga jättestora lag så jag tvivlar på att de tittar på något.
      Så min gissning är på någon av alternativen i början

        Säg inte det! ⚽️

    Ni som har varit på BB avdelningen efter förlossning, vad har ni för erfarenhet kring detta?? Och vilken stad befann ni er i??

      Är inte alla det?

        Nej? Vissa väljer att gå hem på såkallad tidig hemgång vilket är 6 timmar efter förlossning. Finns även en del städer som erbjuder BB-hemma.
        Bb är egentligen endast till för dem som verkligen behöver eftervård/komplikationer/första barnet

          Ja men då vet du att ALLA som fött barn har legat på BB. Så förstår inte din fråga

            Nej?
            Födde barn, åkte hem.

              ”Bb är egentligen endast till för dem som verkligen behöver eftervård/komplikationer/första barnet” och första barnet har ju alla barnaföderskor haft så de flesta är på bb. Svaret tyder även på att ts har varit på bb så varför ens fråga? Gäller det corona? Ingen skillnad jämfört med rs virus = bara mamman på bb.

                Det var första barnet. Födde, klädde på mig (och barnet), åkte hem.

              Direkt från sjukhussängen?

                Ja, nån timme efter klädde vi på oss och gick hem.

                Ja, efter nån timme klädde vi på oss och gick hem.

          Men var är de de sex timmarna då? Inte får man hänga kvar på förlossningsavdelningen så länge? Förlåt om jag är trög haha.

          I Stockholm är det standard att vara kvar med första barnet och tidig hemgång med barn efter det om jag minns rätt. Om man mår bra och barnet mår bra är det nog upp till en själv hur man vill göra. Tyckte det var bra att få vara kvar och få maten serverad och komma igång med amning och få stygnen checkade innan hemfärd.

            Men snälla, jag skriver ju att >ALLA< Inte stannar. Varesig du ska gå hem ELLER till BB så stannar man minst 6 timmar på FÖRLOSSNINGS AVDELNINGEN, såvida det inte är högt tryck och dom är i behov av platser, då får man ev bli flyttad till BB tidigare än 6h.

              Wow.. så aggressiv.
              Hur ska man veta det?

              Nej, stannade ca en och en halv timme. Sen åkte vi hem.

    Allvarligt, Sindy ser verkligen inte bra ut ? vad sjutton hände?!

      Droger och för många ingrepp hände.

      Hon har fyllt på läpparna nu i veckan till extrema volymer. Ser inte bra ut! Helt svullen i ansiktet också av alla fillers. Hon som var så jäävla snygg förut…

      Vem är det?

      Seriöst aldrig sett en människa förstöra sig så det är helt jävla sjukt.

    Känns ju lite halvkasst att man gått och halv kärat ner sig i en kille för första gången på kanske sex år… så bor han fyra timmar bort. Och det är corona. Och jag vet inte hur jag ska ”gå vidare”? Vill inte att han ska tappa intresset men är ju svårt att bara ”Hej nu kommer jag” pga vill boka lite innan men vet ju aldrig hur restriktionerna ändras osv, men vill heller inte vänta för länge innan ifall han får för sig att banga osv. Ni förstår.

    Några tips på hur jag ska tänka? Faller aldrig för killar och den här killen är verkligen så bra på alla sätt och jag är så otroligt ledsen över att vi bor så långt ifrån varandra.

      Försök ses så ofta ni kan! Åk när det är färre folk och umgås flera dagar i sträck hemma hos varandra är väl det mest corona-vänliga ni kan göra om ni vill ses irl

      4 timmar är ju ingenting? Som en kirunabo träffar en lulebo. Jag tycker ni som bor söder om iallafall västerbotten är bortskämda.

      Så länge ni båda är friska och utan symptom så träffas! Hoppas ni inte någon av er bor i Stockholm bara eftersom det är värst där…
      Går att sköta sig snyggt och man behöver inte sitta isolerad. Kanske du kan prioritera lite, prioritera att träffa honom och dra därmed ner på andra sociala kontakter och tillfällen. Beställ mat online så du bara behöver hämta en färdig påse, träna ute eller när gymmet är tomt, ta bilen överallt, istället för kollektivtrafik, om du har bil, gå inte ut och ät eller fika och ta symptom på allvar.

    Det är helt sinnessjukt hur folk säljer oreggade valpar och blandraser för 20 tusen! Klart valparnas liv är värda mycket mer oavsett ras egentligen, precis som alla djur, men nu vill alla bara ha hund pga corona och jag ser omplaceringar överallt.. Stackars hundar. Jag vill själv ha en till goldenkompis till min familj med vår 3 åriga goldentik men det är helt omöjligt i dagsläget.

    Haft bältros i två-tre månader nu. Jesus vad jobbigt det var. Kan bara hoppas det fortsätter att bli bättre.

      Oj. Jag hade det i augusti och fick det igen för några veckor sedan. Så jobbig sjukdom. Har du fortfarande nervsmärtor?

    Hur fasen får man igång magen efter en blindtarmsoperation? Opererades igår kl 10 med titthålskirurgi. Magen är uppblåst (antagligen pga koldioxid och all jäkla morfin) och INGET funkar för att få igång den. Magen är stenhård och ser ut att vara gravid i trettielfte månaden. Provat linfrön, katrinplommon, te, mängder med vatten, russin, honung och t o m lite laxeringsmedel. Vad ska jag göra? :’(

      Oj akta dig lite. Är ingen läkare själv men en gång fick jag tarmvred av att jag åt en påse råa morötter till lunch. Morötterna behövde bara mjukas upp en två dagar innan min mage kom igång igen.

        Det tar ett tag för tarmarna att komma igång igen efter en svår inflammation.
        För mig tog det flera dagar efter blindtarmsoperation att komma igång och det blev Microlax i rumpan till slut, efter många dar… (läkare på sjukhuset skötte det hela)

        Sedan gick det undan.

      Promenera och rör på dig och ät några katrinplommon

      Prova att dricka ett stort glas varmt vatten med citron i men vänta lite tills det kokande vattnet har svalnat lite, annars ”dör” c-vitaminen typ. Sen tränar du satan, helst att du springer en timme eller kör ett pass med mycket hopp upp och ner så att du får upp pulsen rejält.

      Dessa två tips brukar alltid få igång min mage! Good luck 🙂

        Ett pass med mycket hopp upp och ner är det råd du ger till någon som är nyopererad? Ursäkta, men är du fullkomligt dum i huvudet?

        Oj, kan knappt resa mig ur soffan utan stånk och stön så ut o springa blir det nog inge av..förutom när katrinplommonen ska ut möjligtvis 😉

      När jag opererade mig i buken fick jag några små piller mot smärta opoider tror jag.
      Dom stoppade min mage totalt. Kände mig som en ballong. Slutade med dom
      och magen kom igång dagen efter.

    Alla ni som kör skoter. Snälla kör med nödstopp. Om inte för er egen skull så för andras. En vän ramlade, fick skotern över sig som körde på och brände bort ryggen. År av operationer och rehabilitering och till slut tog hen livet av sig.

    Intressant artikel om hur influencers generellt inte ifrågasätts i samhället i stort (eller varför bloggbevakning behövs) Kim Kardashians intervju med Letterman och det faktum att Isabella Löwengrips bedrägeri med besökssiffrorna fick hålla på i så många år innan tidningsdrakarna började skriva om bedrägeriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.