Ska Linda-Marie Nilsson bli särbo?

Är det här ett ”prank” a Ben Mitkus eller är Linda-Marie Nilssons sambo Emil Assergård seriös med att han ska bli grisbonde i Heby?
Den som lever får se antar jag, men till dess så vill jag tipsa er om ett Instagramkonto som går lite i samma linje – nämligen Esther The Wonder Pig. (som definitivt inte är ett prank)

Hon är HUR söt som helst, men jag vette tusan om det är att rekommendera, att ha en 300 kilo tung gris hemma.
Men vad ska man göra, när man redan fäst sig vid vad man trodde var en minigris vid själva införskaffandet? 

När jag bodde i Hornstull så hade en av grannarna en minigris som brukade böka runt och grymta under mitt sovrumsfönster. Den var heller inte helt liten och då var den ändå en ”äkta” minigris. 

Jag rekommenderar alltså Instagramkontot, inte att själv knalla iväg och skaffa en vanlig gris att ha hemma. 

Tack för tips!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På riktigt – du kunde väl hitta något intressantare att skriva om? Ja, dom ska bli särbos. Det skriver dom ju båda?

      Surpuppa!!!

      Sär bo. Rädda grisarna????

    Klaga inte, Cam har väl all rätt att skriva om det hon känner för, hittar en gemensam nämnare, grisar. Har svårt att se Emil som grisbonde så gissar på prank, men å andra sidan vad vet jag, han kanske har det som sin stora framtidsdröm.

    Det var ju väldigt populärt på 90-talet t e x ge minigrisar till de som fyllde jämna år så se upp Camilla i morgon.

      Var det populärt? Det missade jag helt..

      Var det också ”väldigt populärt” att få en gris?

        Nej, det var nog bara de som gav presenten att det var såååååå roligt, mottagarna var nog inte så förtjusta.

          Man skall väl aldrig ge bort djur i present 😮
          Vet inte om det var så många som gav bort dem. Men visst var det populärt ett tag att skaffa minigris

            Son alla amerikanska filmer där de får en golden retriever-valp i present… stackars hund som säkert inte får den stimulans den egentligen behöver. Urdumt att ge bort ett djur till någon!

      Ja, och helst skulle suggorna döpas till Sofia, för att va lite rolig och fyndig

        haha får jag fråga var i landet det var en grej att ge minigrisen sofia i present när någon fyllde jämnt? Jag har aldrig varit med om någon som fått denna present.

          Jag är från Skåne och där var det en grej

        Varför just Sofia?

          Sofia för ordleken So-Fia antar jag.
          Själv hade jag (eller egentligen exet, var hans intresse) två grisar i normalstorlek som hette Göran och Anitra. Jättekul runt 2005….

            Precis därför, so-fia. Jodå, humor var verkligen en grej på 90-talet

        Träffade en minigris som hette Bacon.

          Jag med på 90 talet eller tidigt 2000 tal i skåne.

      Min mamma fick en livs levande gris när hon fyllde trettio. Jag var nio då. Det var ingen liten minigris heller utan en riktigt bondgris. Vid midnatt på födelsedagen stod hennes släktingar nedanför sovrumsfönstret med kultingen i ett snöre. Pappa, helt ovetandes, fick kliva upp och göra iordning för grisen i garaget för att dagen efter snickra en rejäl svinstia i skogen bakom vårt hus. Vi hade grisen i ett och ett halvt år, som vårt husdjur. Gosade och kelade med den, gick med den i koppel, matade den med potatisskal. Och när grisen var ett och ett halvt ungefär slaktade vi den och åt upp den.

        Åt ni upp ert husdjur? Hjärtlösa människor

    Åh, Esther. ❤️ Hennes ägare verkar vara SÅ fina människor. Det kontot är verkligen feel-good 🙂 Grisar är fina djur. Önskar de behandlades bättre.

      Kan inte mer än hålla med.

    Nu kanske det är något som flyger högt över mitt huvud här, men det måste ju vara ett skämt, inte ska han bli grisbonde? ?

      Varför skulle han inte kunna bli det?

        Klart han kan, men jag tror inte han ska ?

      Men det är ju inte kul på nåt sätt, hur skulle det va ett skämt?

        Tänker att dom t ex driver med alla som frågar om dom gjort slut ? Han skrev ju t ex i sin story att det ska bli Sveriges första veganska grisgård, måste ju va ett skämt.

          … och när nån frågar hur gården kan va vegansk svarar Lisa-Marie att det är veganska grisar, solklart för mig att de bara driver ?

            Hur vet ni att grisarna inte behåller sina vanliga kötthjärnor men att kropparna är av formbar sojafärs och klövarna ersatta med kokosnötskal?

          Vad larvigt i så fall. Orka hålla på.

            Verkligen, orka skämta, skittråkigt ??

              Fast det är ju bara trams liksom. Ingen tycker väl det är kul förutom det själva. Vad är poängen?

                …Att de har kul?

                  Ok.

    Åh vill ja en bacon! ???

      En bacon?
      Menar du en skiva bacon?

        Nej en minigris som heter bacon! ??

          Chris P. Bacon!

      Fläskfilé är väl godare än bacon dock? Nu är jag vegan sen många år, så kanske minns fel. Men alltså, grillad fläskfilé med hasselbackspotatis och någon god sås.. ?

        Du har varit vegan sedan 80-talet hör jag!

          Föddes 90, så nej. Gillade kanske aldrig bacon då. Så gott är det ju inte.

          Får yngre inte tycka mer om fläskfilé än bacon? Eller vad är din poäng?

          haha var hem till min lillasyster som nyss flyttat hemifrån. Hon är 19. Hon bjöd på fläskfilé och hasselbackspotatis då det är hennes favoritmat. hon kanske bara är retro..

            Hasselbackspotatis är ju lätt godaste potatisen om man penslar ordentligt med vitlök och smör.

              Åh fy fan vad gott!!! muuuums

    Mina föräldrar hade under nittiotalet en minigris som hette Berta. Hon kröp in under och bakom soffkuddarna så att bara trynet stack fram, och grymtade upprört om någon försökte sätta sig i soffan, tiggde mat vid bordet precis som en hund och var rumsren på riktigt. När mamma eller pappa kom hem från jobbet stod hon vid ytterdörren och trippade med klövarna, och sprang ut och kissade så fort hon kunde. De hade någon låda inomhus, men den vägrade hon använda. Det är fortfarande repor på badrumsdörren från när hon då och då tvingades vara instängd där korta stunder (ex. vid städning, vissa besök, etc). Det verkar vara underbara djur och jag hoppas att jag själv har möjlighet att ta hand om en i framtiden! Minigrisar och getter är mina favoriter bland ”udda” husdjur.

      känns inte helt okej att ha grisar och getter inne i ett hem. Men vad vet jag om vad djur behöver.

        (Alltså menar uppriktigt att jag inte vet, bara min känsla)

        Det var en stuga på landet och hon hade tillgång till trädgård att böka i (och granntomter att rymma till …). Jag kommer givetvis aldrig att skaffa några djur som jag inte kan ge ett värdigt och utvecklande liv.

        Men för hundar, katter, papegojor och kaniner är lägenhet ok?

          Beror på vad för typ av hund och katt och hur mycket tid man kan ge dom utomhus. Men generellt så tänker jag nog att en get och en hund har olika behov.

          Hundar, katter och kaniner går utmärkt att ha i lägenhet förutsatt att man ger dem rätt stimulering. Fåglar funkar också till viss grad men då de behöver få sträcka på vingarna och flyga ordentligt med jämna mellanrum så måste man kunna ordna med det. Lite trixigare än att sätta ett koppel på en hund eller att ta fram ett spö för att leka med en katt. Min poäng är att själva boendet spelar mindre roll, det är vad man gör av det som räknas. Det går inte heller att jämföra traditionella husdjur med lantbruksdjur, de har domesticerats på helt olika sätt de senaste tusen åren och deras livsstilar ser inte likadana ut.

          ko? kamel? krokodil? pingvin? djur som djur…

          Är en fördel att ha katter inomhus efter genomsnittet på livslängden är mycket högre än utekatter. Vårt samhälle och våra rovdjur funkar inte med utekatter.

            Katten är ett av våra värsta rovdjur så tack för att ni håller den inne.

              Syftar såklart till vilda rovdjur.

              värsta på vilket sätt då?

              (Seriös fråga…)

                De dödar flest arter av fåglar ! Sjukt men det är tydligen sant

                  Hur många djur dödas av människor? Katterna ligger i lä vill jag lova.

          Har bott i liten studentlgh med hund. Lade många timmar i veckan på att vara utomhus, träna på klubben, gå långa promenader i skogen osv . Inne så sov vi mest, ibland tränade jag in lite trix med henne. Funkade utmärkt. Blev senare sambo och flyttade till hus. Tror inte hunden mådde bättre då egentligen, bara det att hon hade trädgård att strosa i.

          Numera bor vi i radhus med nuvarande jättestor hund. Samma här, mycket utomhustid tillsammans. Inne tar hon det lugnt och vilar (helst i soffan med huvudet i knät på någon i familjen:)). Tror faktiskt inte det handlar om storlek på bostad utan på hur aktiv man vill vara med sin hund, det är det som avgör om den får ett bra liv.

            Det stämmer. Många lägenhetshundar har mer stimulerande liv än villahundar just för att det krävs mer av ägaren. Som husägare är det så lätt att bara släppa ut hunden för morgon- eller kvällskissen eller när vädret är som minst lockande. Medan lägenhetsägaren ”måste” ut på en promenad. Och hundar tycker generellt att det är roligare att gå och nosa där andra hundar gått – eller vara ute i skogen – än att bara stanna i trädgården.

            Men det är lätt för mig att säga med skogen runt knuten.
            Vet hundar som bor på söder som bara rastas på de avgastyngda asfaltsgatorna och någon gång ibland ett varv i den pyttelilla parken vid Mariatorget. De hundarna tycker jag faktiskt synd om.

      Tänkte hur ung är du egentligen som inte minns att ni hade en minigris. Sen insåg jag att om man är född 00 så är man 20. Jag som är gammal.

        Haha ja, jag är född 1997 och de hade Berta typ 92-98.

        Ja det är sjukt.. Tänker att de borde gå i lågstadiet typ.

      Rebecka vad kul det du berättar Jag tycker om getter med.

      Vad roligt med soffan! ??❤️

      Mamma och pappa kan inte byta ytterdörr på deras hus för att den har repor efter vår bordercollie som nu har varit död sen 1997. Han gick fritt på landet och krafsade på dörren när han ville ut eller in. Reporna är ett fint minne och de har inte hjärta att ta bort dom. Så fint!!

        jag hade blivit galen om en hund hade klöst sönder inredningen.

          Jaha? Skaffa inte hund då. Inte barn heller. Så du inte blir galen. Mer än du redan är.
          Att behålla en dörr med repor som ett minne efter ett husdjur tycker jag också är fint.

            Nej självklart tänker jag inte skaffa hund. Tyckte du att det lät som det på min kommentar?

            Barn har jag. De är 15 och 17. De har ännu inte klöst sönder dörrar eller möbler. Vid vilken ålder ska jag förvänta mig att det sker?

              Nej då de kommer bara börja med droger och supa sig stupfulla tills polisen ringer och du får hämta dem i en fyllecell. Men klösa sönder möbler (som hundar med uppfostran inte gör) är sååå mycket värre.

                Ok, får ha telefonen på mig ifall polisen ringer snart då. Tack för varning!

                  Np!

            Haha varför bli så kränkt av att någon helt anonym inte vill ha sitt hem sönderklöst av djur? ??

      Jag såg familjen firade att hon har antikroppar. Har maken också haft corona?

        Ja det stod så. Hälften på den festen blev sjuka

      Läste en annan artikel där det framkom att en som varit med på sammankomsten 1,6 miljonersklubben varit utomlands och bar på smittan och smittade flera.Christina var nyligen på en snabbvisit en vecka i spanien,så troligtvis var det hon som smittade resten av deltagarna.Lite kan jag tycka att de får skylla sig själva alla som var med,varför ta en massa selfies och gruppfoton?Tycker verkligen om både Christina och Pernilla,men varför kan de inte ta till sig råden om hur vi skall förhindra smittspridningen?
      De borde vara föredömen som har så många följare.

        För att de tror att världen snurrar runt dem.

      Alltså vilka idioter. Samla ihop ett gäng 70 plusare för middag ?

        70plussarna var ju de som brydde sig minst om viruset i våras i alla fall (enligt en sifoundrrsökning i mars tror jag). Löfven fick säga till på skarpen att rekommendationer även gällde dom.

        Kanske inte mer dumt än massa 30 – 40 åringar på krogen? Eller 20 åringar på studentfest? Det att man blir visare med åren är bara ett ordspråk och stämmer inte alltid med verkligheten.

          Jo mer dumt pga man har större risk att bli allvarligt sjuk!

          Är väl bra mycket dummare om man tillhör en riskgrupp?

      Man undrar ju varför man väljer att inte krama barnbarn men väljer att gå på fest och sitta nära andra människor.
      Märkligt prioriterat om man nu var ledsen för att man inte fick träffa barnbarnen

    Klart dom skämtar.

    Jag har så svårt för instainlägg som ”skrivs” av djur och små barn.

    Alltså jag hade inget emot inlägg om djur eller barn men just när man skriver som om det är dem som skrivit. Blir så löjligt tycker jag.

      Ja verkligen!

    Ändå en skön grej att göra om det skulle vara sant.

    OT men my martens hycklar om Corona. För 10h sedan strosade hon runt i köpcentrum med lattekoppen i högsta hugg med vännina och nu är hon så CHOCKAD!!! Över de nya restriktionerna. Mjooo kan ju bero på sånna som henne.

      Skulle man ju inte göra innan heller.. smart hon är.

      Hon lever i sin egna bubbla.Man tror ju inte det är sant att dessa bloggare inte förstår tidigare rekomendationer.
      Nu talade verkligen statsministern klarspråk att vi skall hålla oss hemma,inte gå på gym,gå på fester eller sammankomster,undvika köpcenter mm, och franförallt inte hitta på en massa ”kryphål för att kringå restriktionerna,men dessa bloggare är så stupida så de kommer fortsätta gå och fixa håret,naglar,läppar mm.
      När de får kritik blir de förvånade,va,det var ingen som nände att skönhetsbehandlingar var förbjudet,,,,,.

    Pernilla som hänger ut en tant på insta.
    Är hon säker på att det är den riktiga tanten på bilden som skrivit Usch, eller kan det vara ett trollkonto med ett foto på en helt oskyldig tant, som nu får massa skit?

      Hahaha du tror det på riktigt?? Dma tanten, ni kanske kan sticka hennes offerkofta tillsammans?!?

        Hon hängde faktiskt ut en säkert 80+tant och förstorade hennes foto på sin story för ett endaste ord,Usch.
        Tänker på att stackars tanten som antagligen bara hade några släktingar och få vänner på sitt konto,och blev fullständigt bombarderad av hatkommentarer från många Pernillas 600 000tusen följare.
        Förstår att tanten tog bort sitt konto,antagligen helt chockad.
        Detta hade Pernilla som offentlig person kunnat sköta lite snyggare

          Bu-fucking-hu

          Där lärde sig tant något kring hur man beter sig. Bra.

    Stora grisar ska man ej ha inomhus, golven är för hala så de kan halka och skada sig. Golv är även fel underlag till de vilket leder till förslitning på leder och andra skador i kroppen.
    Ska man ha en riktig gris ska man ha den utomhus som med hästar, kor, får, höns, osv, inte inomhus, det är bara elakt emot djuren.
    Minigrisar kan man ha inomhus då de inte är lika tunga som en stor gris, men de har samma problem som stora grisar att golv är för hala, de mår också bäst att få bo i ladugård och utomhus.

    Förstår inte hur någon kan vilja ha en gris inomhus. De är jättesöta, men grisar mår bäst av att få vara utomhus och med andra grisar.

    + Jag har jobbat på en grisgård. Grisgårdar luktar förjävligt (typ magsjuka) och lukten sätter sig i allt och det går inte att tvätta bort. Nu förstår jag att en enstaka gris inte luktar som en hel grisgård, men ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.