Fler ”plagiat” av Carolina Gynning?

Att Carolina Gynning ”inspirerats” av andra konstnärer i sitt eget skapande är nog en av 2020 års största underdrifter.
Jag har flera gånger skrivit om det här, och har du missat dessa inlägg så hittar du dem HÄR .
Innehållet i det här inlägget fick jag skickat till mig av en av mina läsare som uppmärksammat att Ewa Switala-målningen inte är det enda konstverk som Carolina Gynning känt sig inspirerad av.

Titta på den här tavla från en av Carolinas utställningar på Hotel Saltsjöbaden från 2016, och jämför den med den här målningen av konstnären Alexandra Valenti från Los Angeles, som hon postade på Instagram redan 2012.

Även om det kanske inte räknas som plagiat i lagens mening så får det ju inte direkt Carolina Gynning att framstå som en seriös konstnär.

Hur likt tycker ni det är?
Eller rättare sagt… hur INSPIRERAD tycker ni att Carolina Gynning blivit här?

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker det snarare är inspiration än plagiat då det skiljer mycket mellan tavlorna i slutändan. Men det är hårfint.

      Att på det här sättet ta en del av konsten utan att ändra något ser jag inte som en inspiratoin. Ser ju ut som ”klipp och klistra” eller direkt kalkering. Känns inte riktigt reko även om det inte räknade som plagiat. Däremot om man tar annan konst och intergrerar delar av den i sin egen kost (som Gynning gjort här) som en slags hyllning eller nytolkning så brukar det väl vara god sed att säga just det och hänvisa till den konst/konstnär man gör det med.

        Exakt, om man inte hänvisar eller gör det tydligt att det är en tolkning av någon annans verk så är det plagiat. Hon har ju inte ens ritat det själv, utan klistrat in det och målat över det.

          Ja tänker på Carolina Gynning när jag bajsar ibland, mer än så blir det inte.

      Det är inte ovanligt att konstnärer gör en parafras av en känd målning. Det innebär att de gör en egen fri tolkning av ett utvalt verk. I CGs fall är det inte riktigt det hon gör. Kan inte hitta originalet av Kvinnan men den är väldigt lik ett annat originalverk. Hon har helt enkelt tagit två olika delar och lagt ihop dem till ett eget verk. Inte direkt olagligt men väldigt fantasilöst.

        Det är knappast Mona Lisa hon har ”parafraserat”……

      Absolut inte plagiat??! Långsökt..

    sry för lite OT men dagens garv från bellas blogg:
    ”Det innebär att jag ska göra en online-kurs på två timmar om entreprenörskap. Jag tänker att jag ska prata om Idé till Verklighet. Hur man startar företag, hur man bygger bolag, vad som krävs för att växa”
    ????

      Blir rätt vinklat när du inte kopierar in slutet av stycket. ”Hur man bygger bolag, vad som krävs för att växa, vad man gör när det inte går som man vill och hur man ska mentalt förbereda sig för att våga igen”. Försvarar inte det Bella gör/gjort men hon utger sig inte för att vara en perfekt bolagsbyggare.

      ”Det är viktigt att man pissar på sina anställda, och att man skrattar när de börjar gråta.”

        Har hon aldrig sagt, bara så att inte folk tror att hon sagt så. Det är alltså inte IL s ord som 18.13 skriver, inget IL sagt alltså.

          Är du säker på att alla förstår att hon inte sagt så? Alltså INTE sagt så? Att det har hon aldrig sagt alltså! Det är alltså inte Isabellas sagda ord!
          Jag tänker att du kanske behöver förtydliga ändå… Vad tror du?

            ??????

            Apropå att hålla god och trevlig stämning i kommentarsfältet..

              Om man bjuder upp till dans …

      Jag blir mest stressad över hur hon ska hinna prata om allt det där på två timmar!?
      Man hinner ju bara skrapa på ytan på saker på två timmar.

        Glöm inte bort att hon ska skratta litet galet, och slänga med håret. Bara där försvinner det en halvtimme.

          Typisk nyrik person denna CG. Ingen stil eller klass överhuvudtaget.

        Eh hon har väl gjort allt annat än skrapat på ytan, hon tjatar ju om exakt samma saker hela tiden. Borde räcka med tjugo minuter.

        Med tanke på att hon har koncentrationsförmågan hos en femåring är det ändå lite imponerande om hon klarar av att prata om samma sak i två timmar.

        Gäller inte blondinen, hon är ju världens mäktigaste kvinna! Klart som korvspad att alla vill lyssna till denna framgångsrika entreprenör som tog Manhattan med storm och numer bor i stor, flott lägenhet nära Parken. Jajamensan….och som pendlar så att koldioxiden sprutar mellan The Big Apple och Stockholm, eftersom hon har någon i Sverige som hon ”älskar”. Jo då! Det är visst det sant, för det har Isabella själv berättat i en ”frågestund” – och då tror jag blint på det. Alla som säger något annat är elaka typer som vill Gull-Bella illa och det är också de som sprider rykten om att Blondie torskat big time och numera framsläpar sina dagar i en högst ordinär villa samt att den ”älskade” miljardären tackade för pimpat kuttrasju och drog vidare – det var något om att han hade lite svårt för kvinnor som kommer löpande som en hund när man visslar, säger de. Men jag vet att de ljuger! De är bara avundsjuka på BästaBella som lyckas bättre än alla med allt och vid fyllda 30 har….ja, jag har glömt vad det var, men mycket i alla fall, av nåt. I bagaget, om man säger så. Och i källaren har hon också mycket.

        Jag har redan anmält mig till kursen och kommer att sitta på första raden och ställa massor av frågor!

      Men ska hon inte ha med något om hur man skapar lönsamhet? Ajustedeja, det vet hon inget om.

      Bland kommentarerna:

      Anonym:
      ”Hur går det med de starta-eget kurser för kvinnor du hade på gång? Inget du vill ta tag i igen nu när du har både tid och pengar?
      Kurs on-line är ju perfekt i dessa tider.
      Säkert många som blivit uppsagda pga av pandemin och skulle vara tacksamma för det stödet.
      Har du lagt ner din stiftelse, eller startades den aldrig?
      Hur går det för Gillis djurstiftelse?
      Längesedan du skrev om den.”

      isabellalowengrip:
      ”Jag minns inga starta eget kurser för kvinnor?
      Stiftelsen finns kvar men är inte aktiv, gillis djursatning hann aldrig bli av ?”

      Blogginlägg om starta eget-kurser:
      https://www.isabellalowengrip.se/2019/09/23/ilf-starta-eget-kurs/

        Det där var ju bara planer, klart de inte kunde genomföra det när personal fick gå och IL själv mådde dåligt. Bra att det ställdes in då det redan finns mängder av startaeget-kurser dessutom. Hon är ju alltid snabb med att berätta om planer innan det är spikat och bara i idéstadiet. Är ju online-kurs AP och hon ska göra, räcker nog så.

          Precis, tycker också om då Bella svarar ärligt tillbaka. Fast hon gjort fel så måste hon ju ändå fortsätta leva och existera. Vad annat kan hon göra liksom.. Men många här på bloggen verkar ju bara vilja att hon ska och allt hon gör och säger är fel.

      Två timmar… ???

    Det är rent jävla pinsamt att carolina gynning fortfarande har en karriär som ”konstnär”. Hon har inte en enda ny eller kreativ idé i huvudet, utan allt hon gör har hon snott av nån annan. Och hennes alster är dessutom så oerhört mycket fulare. Vilket barn som helst skulle kunna göra det bättre.

      Synd att Camilla inte ville göra ett inlägg med plagiat och original sida vid sida i ett långt inlägg. Det hade varit slutet för henne

    Blev för svårt för Carolina att rita det svartvita i mitten

      Ja linjerna är inte riktigt raka som i originalet. Bättre kan hon

        Nej, hon kan ju faktiskt inte det ?

    Finns ju en hel uppsjö av bättre exempel. Ett flertal gånger har hon ju bara kladdat färg på ett foto eller redan existerande tavla. Det är väl ännu värre än plagiat- hon har ju stulit andras verk!

      Har du länkar till exempel?

        Tips: gå in i kategorin Carolina Gynning här och scrolla. Finns inlägg om det.

        Se längre ned här i kommentarerna.

      Exakt!

      Se längre ned här i kommentarerna.

    Ursäkta men hur tröttsam är inte Gertrude Tornwall? Hur svårt ska det vara att reklammarkera sina inlägg för Twist & Tango? Vill hon och T&T inte framstå som seriösa?

      Men hon jobbar ju för T&T. Dvs hon får inte betalt för att posta om T&T på sin Instagram, utan hon får en lön som inte har något att göra med hennes personliga Instagram.

      Menar du alltså att alla som jobbar på ett företag och postar om företaget på sin Instagram ska reklammarkera sina inlägg?

      Om hon inte får betalt för att posta om T&T så behöver hon inte reklammarkera.

        Ja? Klart dom ska. Om syftet är att marknadsföra produkterna så ja. Dessutom äger hennes familj stor del av T&T och hennes jobb är att marknadsföra produkterna alltså måste hon markera.

        Hade hon lagt upp bilderna på deras insta så hade det inte varit något problem.

    Men vad pinsamt! Det runda är ju kopierat rakt av! Ser ju exakt likadant ut förutom det svart/vita. För likt för att vara ett sammanträffande.

    Men hur blir det för Clara Hellenkreutz (stavning?) som använder sig av Channel loggan i olika utföranden?

      Vilken kanal då? Kanal 5?

        Kul

    Synd att hennes konst är så lam då hon är jätteskön som person! Vill liksom gilla hennes konst men det går ju tyvärr inte av uppenbara anledningar.

      SJälv tycker jag att hon är jävligt oskön och har väldigt svårt att se hur någon kan tycka att hon är en skön person.

        Jasså? Hon är ju rolig i tex bb

          Haha nej.

    Ser ut som att hon skrivit ut bild 2 och målat över den med sin egen konst, alla linjer ser likadana ut och för att dölja händerna så har hon målat dit en fjäril

      Ja,nu ser jag också det. Tittar man noga kan man se original-linjerna… fy fan för denna falska konstnär! Att hon ens kommer undan med det!?? Jag skulle ha skämts ihjäl om jag gjorde samma sak som Carolina.

    Tycker hon har fina smycken. Och gillar en yllepläd och ett bord jag sett.

      Va?!? Hon gör alltså smycken, bord, filtar, vaser och ”konst”?
      Vilket ”universalgeni”!

    OT men bloggrelaterat

    Isabella Jedler visar upp den snart färdiga platsbyggda bokhyllan (se instastory) Hon menar att hon ritat upp den själv, men den ser ju exakt likadan ut som alla andra flunshyllor.

    Och bokhylla? Snarare krimskramshylla.

    Tycker hon ligger på en Lasse Åberg-nivå med sin konst. Glasen är ju fruktansvärt tacky. Och då gillar jag henne som person. Hon är rolig som fan. Väldigt osvensk men också väldigt obegåvad konstnärligt.

      Vilken skymf mot lassr åberg! Han har åtminstone sitt eget, och gör det bra. Carolina stjäl andras och kladdar på. Bokstavligen. Kan det ens vara lagligt? Varför kommer hon undan med sin skit?

      Åberg har åtminstone riktig talang. Till skillnad från denna tjuv. Och han har heller aldrig gjort någon hemlighet av att han beundrar Disney och gör mycket av sin konst baserat på det, utan att kopiera! (Eller förstöra, som CG gör. Jävla konsttjuv är vad hon är!

    Blir rent ut sagt förbannad att hon tar 30000 eller mer för en tavla när hon står och ritar av andras konst eller ritar på andras konst.
    Vilket jäkla svin hon är. Hoppas karma tar henne.

      700000 kr tar hon nu.

        Det var en rejäl prishöjning som heter duga!!! 700 000 – är hon i Dubai o säljer tavlor nu, för inte får hon väl så pass mycket här i Sverige för sina tavlor? Läste förut i kvällspressen att hon siktat in sig på Dubai o att hon där kunde få uppemot 500 000 för en tavla. Antar att då handlar om nakenmotiv på henne själv. 😀

          Haha 70.000

            Haha – tack för svar! Ja; 70 000 låter mera rimligt att hon får för sina tavlor här i Sverige.
            Vet du hur det ligger till med ex tavlan som visas här i ett tidigare inlägg;

            https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/03/02/hur-likt-ar-for-likt-carolina-gynning-edition/#comments

            har hon sålt den med för 70 000 kr?

      Karma….? Hoppas det når fram till vederbörande och rådande lagstiftning tar henne.

    OT..

    Magnus Widén Photo Facebook.. Kolla senaste bild från utställning med skogsmotiv och jämför sen med.. Jonna Jinton ”Mystic Forest”

    Finns det fler liknade exempel? Vem inspirerar vem? Eller bara typiska natur och fotobjekt som alla fotar?

    Pinsamt att hon tjänar miljoner på andras jobb!!

    Forni skriver att hon kanske ska ha ”nattnanny” nästa barn. Hur kan hon ens överväga ett till barn när hon inte ens tar hand om det hon har? Och varför vill man redan innan man skaffar barn planera för att leja bort allt? Fattar verkligen inte, hon är inte gjord för att vara mamma (så är ett jävla skämt att hon skrivit en mammabok).

      Hur gjorde man förr?

        Brännvinsfilt

          Hahahahaha – brännvinsfilt!? hahahahaha det va tider det – sannerligen det va bättre förr!

      Sjukt

      Så otroligt självisk och obehaglig person.

      Är hon ensamstående och måste arbeta heltid? Om man är två föräldrar och en är föräldraledig så behovs ju ingen barnomsorg nattetid.

      Nej snälla, varför ska hon skaffa ett till. Varför?!

    Ja, vad ska man säga? Gynnings ”konst” är verkligen inte vacker. Undra vilka WT-morsor som köper dem. För ingen med god smak kan köpa och ha det där i sitt hem. Fullkomligt vedervärdigt!!

    Ja alla ni. Tänk på vilka av era bekanta och vänner som är konstnärliga själar.
    Brukar de vara gapiga festprissar som är överallt i sociala media?

    Nej.

    Gynning är en superbluff, hon är en utåtriktad kvinna som hade blivit en superbra frisör eller säljare. Men hon är inte konstnärlig.

      Lol man kan va både utåtriktad och konstnärlig ?

      Varför ska hon bara frisör när hon hur dålig hon än må vara i mångas ögon tjänar myyyycket mer än vad hon gjort på att vara frisör.

    Om man kollar mellan den gula och blå fjärilen, till vänster, så ser det ut som en hand. Kollar man originalet så liknar det handen där. Exakt samma placering. Jag antar att hon missade att täcka över det mer?

      Ja det gör det verkligen! Förstår inte hur hon tänker när hon hela tiden gör såhär.

    Jag tycker att hon är pinsam på så många sätt. En hycklare av rang.
    Påstår att hon kan måla – men kopierar allt hon gör.
    Påstår att hon tränat sig i form enbart – men är den mest opererade svensken efter Rebecka Stella.
    Kan hon bara acceptera att hon är medelålders och inte kan måla? Hon ser ju fan inte yngre ut genom allt hon gör heller. Hon ser ut som 50 + som försöker se yngre ut.

    Visst är det plagiat, Gynning har bara gjort det i en annan nyans…

    Jag hatar nästan ingen, men jag hatar Gynning. Det är för helvete kriminellt det hon gör! Varför ställer ingen henne mot väggen?

    Någon av alla konstnärer hon snor och förstör från borde fan anmäla eller stämma henne. Det ÄR inte lagligt att göra som hon gör.

    Du mår ju inte bra.. Det som finns i bakgrunden är ju ett sidospår och inte ens huvuddelen i målningen. Om jag målar av en person framför uppsala domkyrka har jag då gjort ett plagiat på alla som målat domkyrkan genom tiderna?

    Om jag målar illuminati tecknet i bakgrunden av en målning är det plagiat av alla som målat tecknet tidigarez 85% av målningen är ju skapar av henne men den lilla delen där uppe i bakgrunden är tagit från en annan konstnär.

    Sluta tro att du är över lagen plagiat är olagligt detta är inte plagiat.

    Avundsjuk och osäker, lider med dig

      Inte det minsta avundsjuk och osäker. Jag skulle helt ärligt skämmas ögonen ur mig om jag gjorde som CG. Detta var inte det bästa exemplet, men vartenda ”verk” hon gjort är ju stulet från andra. Hon har skrivit ut andras foton eller målningar och kladdat över. Sen säljer hon det som sin egen konst. Googla eller kolla tidigare inlägg om henne så ser du. Vet inte om det är det men någon av alla dessa konstnärer vars kpnst hon stulit och förstört borde på riktigt stämma henne. Det är inte rätt att hon tjänar pengar och cred på andras arbete.

      Misstänkt likt CG’s imbecilla sätt att skriva flr övrigt…?

      Det enda Gynning ( du??) gör är plagierar andra. Inte en enda egen ide. Tragisk!!

      Domkyrkan eller illuminatitecknet är inte något som en konstnär kommit upp med och placerat i en målning. Det är en byggnad och en existerande symbol, utan en annan konstnär som avsändare. Gynning har dessutom int ens orkat byta färgsättning eller placering av det plagierade elementet. Laaaazyyyyy…..

    Margaux Dietz har förlorat över 4 000 följare på 1,5 veckor sedan hela bokskandalen..

    Solklart plagiat. Man ser till och med en bit av armen mellan fjärilarna.

    Vilken otroligt ful tavla

    Jag gillar inte gynnings konst och har aldrig förstått hypen. Men att hon plagierade visste jag inte, för det här är just det och kallar man sig konstnär borde man skämmas, det är ju sjukt omoraliskt. Trist att hon ändå lyckas sälja sina verk, när det finns tusentals andra som är mycket mer begåvade, men hon har ju byggt sig ett namn och det är ju så det funkar.

    Hon verkar ha svårt att göra något från egen idé.

    https://www.instagram.com/p/BYuiXWPDlyQ/

    https://www.instagram.com/p/B9om1PqnrJ6/

    Ser ut att vara målat på ett fotoprint.
    Hårstrån från fotot kvar på högra ögat.
    Rosen täckts med banderoll och en fjäril.

    https://www.instagram.com/p/B_Nw8BYnMz4/

    https://www.instagram.com/p/BrQRbuAAhe7/
    Foto – Tamara Williams
    Modell – Giuliana Alfano Graul.

    CG’s ”I see Tomorrow”
    Ewa Switalas ”Look”
    https://postimg.cc/64J5tjrq

    Gynnings vas.
    https://www.instagram.com/p/CGH6ipnn0Nt/?igshid=hxwh7nv1tssy

    Rakt av avgjutning av denna https://m.aliexpress.com/item/4001252156957.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.6c5a7ad79CQJCF

    Dock har hon svarat ja på en fråga på hennes insta om det är hennes kropp.

    Totalt talanglös, verkligen en hycklare av rang.
    Lider med stackarna som ”investerat” dyrt i hennes ””original””-tavlor som tyvärr bara är att kasta!
    Skulle inte vilja ha hennes skit i mitt hem om jag så fått betalt. Hur kan hon ens sova gott om nätterna, delar Ju förstaplats som luftslottsdrottning med Isabella.

      Exakt, hon postade en tavla ’by moi’ på Instagram och skrev typ – ”Den här slängde jag ihop idag”
      Ja men vad smäckt, slänga på lite färg på någon annans verk och så 70.000 pix för det.

    Och så denna som Camcam länkar till i inlägget.
    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/08/15/har-carolina-gynning-snott-en-annan-konstnars-verk/
    Fick nog kalla fötter efter det inlägget, för hon målade på mer detaljer samt täckte över orginalkonstnärens signatur ordentligt.

      Döpte även om den till ’Queen of universe’ istället för ’Moonlight queen’
      https://www.instagram.com/p/CFjj-gVHt8D/?igshid=1tu18gw4ebyo6

    Camilla, du borde göra ett inlägg där du samlar alla dessa exempel och jämför! Säkert dyker det då upp fler exempel också!

      CG’s samlade plagierade verk ?

    Hej Camilla! Var inne på Carolinas instagram och spanade in hennes nya varumärke där hon har lanserat träningskläder. På en bild på företagets insta ser rumpan oproportionerligt stor ut och mycket riktigt efter jämförelse med samma bild som hon har lagt ut på sin privata insta oretuscherad stämde mina misstankar. Det var inte diskret direkt. Känns det inte lite fel att lansera träningskläder när hon i sin podd säger att de lyfter rumpan osv.? Lite pinsamt faktiskt och osmakligt. Har vi inte kommit längre än såhär?! Länk till företagets instabild och originalet som man jämföra med finns på hennes privata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.