Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

853 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur kommer man över den man trodde och kände vad ’the one’, en person som fick en att känna känslor som man aldrig trodde man kunde känna? Från första gången jag träffade honom kände jag en speciell känsla o kände att jag hade träffat den rätta, jag sökte inte och kände det ändå. Min dragningskraft till honom var enorm och det var verkligen ömsesidigt också.
    Jag panikar över att det tagit slut och vet inte hur jag ska klara detta. Har gått igenom break-ups tidigare, men aldrig har det känts så här djupt i hjärtat, kan inte sluta gråta…

      Överlevde med hjälp av detta inlägg: https://sandrabeijer.elle.se/att-komma-over-nagon/

      Ta hand om dig <3

        Den texten tog jag hjälp av när mitt ex dumpade mig

        Inlägget från Sandra Beijer läste jag om och om igen när jag träffade ”den personen” och försökte komma över honom. Vi träffades för 10 år sen när vi båda var singlar. Jag har inte träffat honom på 8 år (då var han i relation). Nu är han gift med en annan. Jag tänker på honom då och då, och snokar på hans Facebook. Men jag tror också att man målar upp såna personer som större än hur de egentligen var. Jag är glad idag att det inte blev något mellan oss och har träffat världens bästa kille. Jag säger såhär: du kommer tänka på honom lääänge. Du kommer snoka på honom äääännu längre. Men du kommer komma över honom. För om det hade varit ”the one” så hade det blivit ni. Med vissa personer har man bara extra kemi. Och du kommer springa på såna människor fler gånger under livets gång. Men kärlek är (enligt mig) något annat. Det är så mycket mer.

          Ja det tog mig ca tio år att komma över mitt första förhållande (15 till 18).

        Åh!! Jag kom också över mitt ex med Sandra Beijers text. Läste den som en bibel dagligen ❤️

        Läste denna från början till slut https://trehundrasextiofemdagarnu.blogg.se/

      Jag har tyvärr inget bra tips. Har själv inte gjort det ännu och det är över 15 år sedan så jag kommer nog aldrig komma över honom.

        Åh, att höra sånt tycker jag är så berörande.

        Har du varit singel i 15 år eller har du ett annat förhållande, men har ändå inte kommit över honom?

        Kunde varit jag som skrev. 2009 blev jag bedragen och dumpad, tänker nästan dagligen på mitt ex. Har fått barn med en annan, som det tagit slut med, men honom har jag aldrig sörjt som jag sörjer mitt ex från 2009.

      Jag tror kanske att det är så att man inte kommer över vissa personer men att det viktiga är att man förstår att det går att vara lycklig med en annan person trots detta. Annars är tid det enda som hjälper. Försök att överleva så gott det går och sen plötsligt saknar man mindre och mindre.

      Varför gjorde du slut då?

      Skulle skriva liknande här ikväll. Vi gjorde slut förra året men började träffas nu igen i höstas. Jag vet dock att han inte är rätt person för mig men ingen kan få mig att känna så som han gör. Det är som ett gift. Är otroligt rädd för att jag alltid kommer jämföra alla med honom och aldrig träffa någon som får mig att känna så. Kan inte stå emot honom. Skulle släppa allt för att få honom att titta på mig på det där speciella sättet. Fy fan.

      Jag var där för 4 månader sen och fy vilket mörker det har varit. Kom dessutom helt från ingenstans och han var otrogen mot mig… Men som alla säger tiden läker alla sår och idag mår jag faktiskt bra. Hatade att höra det för ingen fattade vad jag kände där och då. Men tillåt dig att vara ledsen och ta bort han på social medier (fast att det är sjukt jobbigt) och fokusera på dig själv. Sen är det lättare sagt än gjort nu när det är Corona.. Men umgås med personer/familj som du bryr dig om. Önskade att man kunde ge ett bättre svar!

      Upplevt samma sak. Personen sjukskrev sig för att slippa mig, vi var på samma jobb. Nu är han tbx och jag ser nu vilken patetisk person han är. Var stark, du är värd så mycket mer!

    Hej!
    Är ute efter åsikter/tips/kommentarer gällande att flytta tillbaka från stan till småort!

    Jag och min sambo bor i storstad sedan länge tillbaka, vi är båda uppväxta och har familj långt härifrån. Om några år kommer vi vara klara med utbildning, vara sugna på barn och funderar kanske på att flytta ”hem” igen. Våra familjer bor 1,5 timme ifrån varandra, men det är min sambos hemort vi drömmer om. Orten ligger magiskt fint vid vatten, är ganska liten men idyllisk. Mycket turister på sommaren. Vi har vänner runtomkring orten som vi längtar efter.
    Jag drömmer om hus och trädgård, om att kanske skaffa hund, om saker som grillkvällar med vänner och närhet till naturen istället för citystress och trånga lägenheter. Om att mina framtida barn ska känna sina far- och morföräldrar ”till vardags”.

    Men asså, romantiserar jag bara? Tröttnar man på att bo på ett lugnare ställe? Är det någon som gjort liknande som kan berätta hur det kändes för er? Ah ni fattar. Vill ba ha lite kloka tankar <3

      Jag och min man flyttade till min födelseort när vi hade fått barn och ville köpa hus. Vi trivs jättebra och så kunde vi betala huset kontant tack vare vinsten från lägenheten vi sålde. Otroligt skönt att inte ha bolån! Men vi är personer som trivs hemma och vill gå ut och äta cirka tre gånger om året. Krogen osv lockar oss inte, inte heller shopping eller fika på stan. Hade vi gillat sånt tror jag inte att vi trivts så bra som vi gör.

      Jag har gjort ungefär samma sak. Det positiva du skriver stämmer nog. Det negativa med en liten ort jämfört med en storstad är väl mest att det inte går att göra saker spontant på samma sätt, utbudet är ju ofta väldigt begränsat. Kanske inte finns fik att bara gå och sätta sig på, tex. och biograf kan man bara drömma om, och finns det en så går det garanterat inga bra filmer när man vill/kan se dem. Förbindelser är ju också annorlunda än i en storstad, så man måste planera mer. Men har man vänner på samma ort kan ju det väga upp det negativa. Har man det inte så blir det väldigt lätt ensamt för det är ganska svårt att lära känna folk på mindre orter. Det är mina erfarenheter i alla fall.

      Japp du kommer tröttna

      Jag är uppvuxen på landet, räckte med att flytta till Falun för att jag skulle längta hem igen. Insåg då att jag verkligen är en landetmänniska, lugn och nära till natur är himla viktigt för mig. Ett enkelt tips som många ger (och många struntar i att göra) och som verkligen är bra är att sätta sina tankar på papper. Gör två spalter, en med minus (dåliga saker med att flytta) och en med plus (bra saker). Man får verkligen perspektiv och det kan bli mycket lättare att fatta beslut ?

      Det beror på orten. Är den berikad skulle jag inte göra det.

        En mycket viktig synpunkt.

        vad menas?

          Det är högerspråk som betyder att det inte bara bor kritvita svenskar med blå ögon i området. Högermänniskorna gillar inte det.

            Fel, det är ”vanligt folk”-prat. Du kanske hade rätt för ett par år sedan, inte längre.

              Sant, det finns fler rasister nu.

                På vilket sätt är det att vara rasist att inte tycka om kaozmänniskor? Utveckla, om du besitter den förmågan.

                  Varför ska jag kasta pärlor åt svin?

                    Förväntat svar. Vänsterfolk står gärna på barrikaderna och raljerar, men saknar i stor utsträckning förmågan att föra en saklig diskussion.

                      Det känns ganska meningslöst att föra en saklig diskussion med någon som använder uttryck som kaozmänniskor.

                      Jag förstår. Vänsterfolket tycker att det är fina människor, bara litet missförstådda. ?

          [Borttagen kommentar]

            Men snälla skärp dig! Har anmält din rasistiska kommentar, hoppas den blir bortplockad fort.

        Jag är uppvuxen på en ort på landsbygden. Det var mysigt att bo där som barn men nu är det mycket förstörelse, brottslighet och mindre mysigt. Tyvärr verkar det vara fallet med många mindre orter i Sverige. Brottsligheten ’flyttar in’.

      Jag flyttade från stan till en liten ort och hatade det. Jag älskar storstan. Men jag tror att om man är från en mindre ort vet man vad det innebär. Jag hade ingen aning om hur det var. Det passade mig inte alls. Nu är jag tillbaka i ett miljonprojekt med hiss, och jag trivs så mycket bättre än i ett hus på landet. Men alla är olika!

      Jag flyttade från Stockholm till en liten by mitt ute i skogen. Har inte ångrat en sekund. Sthlm finns alltid kvar att åka o hälsa på.
      Försök o tänk igenom hur du minst det. Vad var dåligt då och hur ska du kunna göra för att det ska kunna fundera idag.
      Läs lite lantliga bloggar typ underbara claras och få inspiration.
      Var beredd på att det kommer bli en omställning så blir det inte en chock. Och tänk på alla fördelar. Barnen har nära till far- och morföräldrar, med billigare boende finns ofta pengar till fyrhjuling, skoter, ponny m.m.

      Jag är i exakt samma sits!! Men håller på att få panik för vi flyttar nog till sommaren. Känner att jag romantiserar storstaden så mkt samtidigt som jag länge drömt om hus.

      Alltså, det är rätt svårt att som nyinflyttad komma till en liten by. Min väns ena förälder kommer inte från den by jag bor i, men ändå så tycker många att dom hon som är född och uppväxt här fortfarande är ”utifrån”. Att komma från en liten by till en annan liten är lättare. Att komma hem till sin gamla by är lättare. Det finns inte många restauranger, mestadels pizzorior. Oftast kan det vara en längre bit till större affärer. Ja, man kan tröttna på småstadslivet.

      Så roligt när Stockholmare tror att de kommer dö om de flyttar från Östermalm.

      Jag tycker inte att du romantiserar det. Bor också ”hemma” igen. Bostäderna är billigare här, kan ha en gård 5km utanför tätorten. Renovera den precis som jag vill, och då har jag spenderat 3miljoner istället för 10-15. Man har plats, kan röra sig ute, leva mer hemma. Dock finns inte utbudet av andra aktiviteter som padel, klätterväggar, massa restauranger osv.

      Jag flyttade från en storstad till min lilla hemstad, jag ångrar det absolut inte för att det är så mycket lugnare. MEN, det är stora begränsningar när det gäller arbete om man inte vill hålla på och pendla till nån annan stad. Alla sorters yrken finns oftast inte i en mindre stad och jobben ges oftast till dom som folk känner (så har jag upplevt det iaf). Lycka till 🙂

      Gjorde samma sak med familjen för ett par år sen. Trivs hyfsat, men visst finns det nackdelar. Något jag inte alls haft i åtanke (är inte särskilt fördomsfull) är att människor generellt verkar vara mer öppna i storstan. Mer villiga att knyta nya kontakter osv. Där jag bor nu är det många som fortfarande umgås med typ skolkompisar, och inte är särskilt sugna på att lära känna några andra. Trist och inget jag hade förutsett! Sen saknar jag förstås bra caféer, restauranger osv.

      Om man tröttnar eller inte beror på vad som ger en glädje. Jag som inte får ut mycket av uteliv, shopping och folkmyller tycker inte att det är särskilt roligt alls att bo i en större stad. Jag trivs bäst hemma och i naturen och där har jag aldrig tråkigt. För mig hjälper det nog också att jag trivs bra utomhus även när det är mörkt och kallt. En del gillar ju verkligen inte kyla och mörker och då är det kanske inte så kul att bo på landet vintertid.

    vad saknar ni i dagens samhälle? jag saknar ett postkontor!!

      Mindre invandring.

        Du lever i en SD bubbla

          AfS känns mer pålitliga.

          Behöver man vara SD bara för att önska mindre invandring?

          Hellre det än i en fri-invandring-så-brotten-och-droghandeln-ökar partiet.

          Jag blir så trött på att man tydligen inte får säga vad man känner och tycker utan få hugg! Nu skrev inte jag kommentaren där, men jag håller med. Jag önskar också mindre invandring, men inte minst för invandrarnas skull. Sverige har varit proffs på att ta emot fler än vi inte klarar av att ta hand om, och för många resulterar det i utanförskap, att de blir bosatta lite överallt, inte får hjälp och stöd att integreras, och handläggningstiden för uppehållstillstånd är fruktansvärt lång pga överbelastning. Det är inte schysst.

          Jag hatar rasism av alla dess form, och jag tycker det är synd att man inte får tycka att det ÄR för mycket invandring utan att få ett rasistkort på sig. Kan inte vara hälsosamt att vara så huggande och lättprovocerad, att inte kunna bete sig vuxet och ta att alla kan inte tycka som du.

            Tack för kommentaren. Här i Sverige ska alla alltid tycka likadant och leva likadant. Människor klagar på andra när invandring nämns men de ser inte problemen som sker.

            Är andra generationens invandrare och håller med dig helt och hållet. Är absolut inte rasist, älskar att uppleva olika kulturer och integrera med folk från olika bakgrunder. Men läget har blivit problematiskt i Sverige. Det mina föräldrar flydde från håller på att förstöra det fantastiska Sverige också. Önskar vi kunde ta emot färre men ta hand om dom ordentligt. Röstar ej på SD för att klargöra det… men önskar något av de andra stora partierna kunde ta frågan ifrån SD.

              Interagera*

            ”för invandrarnas skull” hahaha

            Klokt skrivet, tack för den! ?

            Prova att uttrycka dig annorlunda och byt ut ”jag vill ha mindre invandring” mot ”jag vill ha bättre integration” så ska du se att ingen kommer dra rasistkortet mot dig.

              Bingo!

              Men om man vill ha mindre invandring då? Är det ok att dra rasistkortet isf?

              Om människor inte vill integreras? Vad göra då?

              De kan gärna dra rasistkortet för nu handlar det om mindre invandring. Du kan inte integrera människor vars liv består av att skapa osäkerhet och oreda.

        +2 miljoner

        Hur stor får man vara då? Vikt och längd.

          Mindre invandring betyder ju just mindre invandring. Man skriver ju inte färre invandring eller hur?

            Så under medellängd och medelvikt?

              Du verkar vara intellektuellt underutvecklad.

                Man skriver mindre utvecklad.

                  Du missar poängen.

                    Jag tror faktiskt att du missar poängen.

      Kylskåp på Systemet

        Men ja! Varför har dom inte det????

          För Att Du Inte Ska SUpa för mycket

            Japp alkisar är verkligen kräsna ?

            Antar att det är nån sån anledning men ändå. Ge mig kylskåp!

              Pga märkesneutralitet. Om en öl är kyld måste alla finnas kylda för att inte någon ska favoriseras. Blir ju lättare att handla ölen X om den är kall än ölen Y som inte är kall.

        Hej och hopp i Finland har vi kylskåp i Systemets motsvarighet Alko! ?

      Att man återinför tjänstemannaansvaret.

      Många saker.
      Mer tryggt samhälle.
      Mer service anpassat till olika människors behov. Exempelvis- hemkörning av mat som inte är extremt dyr, för de som är sjuka och då ofta har sämre ekonomi.

      Finare miljöer- vackrare byggnader.
      Mindre brott.

      En Försäkringskassa som fungerar saknar jag. En trygghet som på riktigt är en trygghet.

      Självkörande taxibilar eller minibuss (dvs en ny typ av kollektivtrafik) – som tar en vart man behöver på samma sätt som en bil, och som går dygnet runt.

        De är inte självkörande, men i Kina och i Manila finns chaufförer tillgängliga dygnet runt, i princip gratis. Det är hemskt hur billigt det är, men jag saknar verkligen att då vara i Sydostasien.

          Men vill inte åka med någon snubbe, hallå

      Videobutiker❤️ hyra film

        Det finns väl? Hemmakväll 🙂

          Dem ska sluta med det också..

            [Borttagen kommentar]

                20 personer gillade så jag tror jag fortsätter. Camill a kanske ör din gud men jag skriver vad jag vill.

                  Nej, du gör ju inte det…
                  Det är ju JAG som bestämmer här inne. 😉

                    Hann ändå sprida mitt budskap ??‍♀️

              [Borttagen kommentar]

                [Borttagen kommentar]

        Jasså? Jag har inte ens nåt att spela fysiska filmer i längre…

        Åh jag också! Saknar den festliga känslan, det begärande urvalet, den fysiska handlingen!

        Saknar dock ej att lämna tillbaka dem, det var tråkigt.

      Jag saknar legalisering av gräs, avkriminalisering av alla droger och en fungerande jävla narkotikapolitik.

        Hur kan man sakna något man aldrig haft? Längtar menar du isåfall

          Kass engelsk översättning av ”miss”.

          För pårökt för att haja det

          Saknar som något jag tycker borde finnas.

    Era bästa plugg tips inför en tenta? ?

      Beror ju lite på hur mycket tid du har. Men först och främst beta av alla ”områden” om du har föreläsningar/litteratur/uppgifter. Sedan någon vecka innan tentan göra gamla extentor om det finns! Då lär du dig både grejer, men framförallt lär dig strukturen. Kanske finns det typsvar.
      Vet inte om detta finns i alla kurser, jag pluggar juridik!
      Ganska standard tips kanske men så gör jag!

        Extentor har vi inte tillgång till, endast boken medicin 1 och åhörarkopior och inspelade föreläsningar vi kan se igen 🙂

          Tidigare tentor kan du alltid få tillgång till, bara att begära ut dem från institutionen. Tentor är allmänna handlingar så det är inga bekymmer.

            Skrev kanske klumpigt, extentor finns men vår lärare rekommenderar att vi inte tittar på dom då det skulle förvirra till det för oss och jag är inte intresserad av att titta på dom då 🙂

              Bara ur intressant synpunkt – vet du varför extentorna skulle förvirra er? Är dom annorlunda än er tenta? För annars kommer ni väl bli förvirrade av er tenta också?

                Enligt henne är dessa tentor vi får nu helt olika dom innan, dom har ändrat massa och kör nån ny metod nu eller vilket ord hon använde, kommer ej ihåg haha

          Medicin 1? Studerar du till uska? Har de tentor när man studerar till undersköterska?

            Medicinsk sekreterare

              Fast medicinsk sekreterare är inte en gymnasieutbildning. Det är en yrkeshögskoleutb. Medicin 1 tillhör gymnasieskolan.

                Jag är inte ansvarig över kurslitteraturen min skola väljer att använda så vet inte vad du vill ha för svar på de påståendet?

      Det beror ju lite på vad du studerar och hur lättlärd du är, och vilka hjälpmedel ni får ha ?

        Tänkte mer typ hur gör du när du pluggar inför en tenta och har du några tips? Förstår inte varför jag måste berätta vad jag pluggar för det ? va bara allmänna tips inför en tenta, som kanske att skriva anteckningar på papper istället för på datorn för att få in det i huvudet lättare osv

          För att om du läser matematik måste du öva formler, läser du språk måste du minnas satser, läser du psykologi måste du minnas namn och teorier. Enligt min uppfattning lär man se sakerna olika eftersom man antingen lär sig taktilt, visuellt eller auditivt.

          Jag tar noggranna anteckningar för hand, läser all litteratur en gång, går på alla föreläsningar, läser igenom anteckningar ett par gånger innan tentan, jag pluggar aldrig samma dag eller dagen innan. Noll omtentor, ett G som befläckar min kandidat.

          Olika typer av kurser och områden kan man behöva studera på olika sätt. En del kurser kan förståelse för många olika termer vara viktigt, då är flashcards en bra grej. Andra handlar om t.ex. retorik, att kunna argumentera för sin sak, då hjälper inte flashcards så mycket precis. Bara ett exempel. Du behöver såklart inte göra någonting, men om du är lite mer specifik kan man kanske ge lite mer anpassade tips och råd.

      Jag skrev alltid ”fusklappar” (som jag inte tog med mig in). Typ, hade jag haft ett halvt A4 att med mig in, vad är den viktigaste infon att få med mig, det som inte sitter men ändå är viktigt.

      Buttplugg.

      Stressa igenom allt kvällen innan. Ger mgg alltid högsta betyg. 4-6 poäng från maxgräns!

      Skriv ut på papper och sitt med överstrykspenna och läs igenom några gånger. Så bra

    Hej allihopa!
    Jag är med i en förening där en relativt ny medlem (med ny pratar jag typ 1 år, vissa har nämligen varit med betydligt längre än så) har delat ut små julklappar till alla medlemmar + partner/förälder (det är blandade åldrar). På varje julklapp har det stått ”God jul X och X” alltså medlemmen + förälder/partner. Jag fick också en julklapp, men på min stod det bara till mig. Jag hade förstått om min kille inte varit med så mycket men på alla middagar och andra ”tillställningar” som vi haft med ”anhöriga” har han alltid varit med, han kommer ofta och hämtar mig osv och vissa vars partner/förälder fick en hälsning har varit med mycket mindre. Den nya medlemmen har träffat min kille flera gånger.
    Jag släppte detta trots att jag faktiskt tyckte att det var märkligt, visst kan man glömma men tycker bara det var konstigt att glömma honom men inte andra mycket mer ”osynliga” ”medlemsanhöriga” så att säga. men nu till mitt problem. Nu vill resten av medlemmarna att vi samlar ihop till en present till den medlemmen som delat ut klapparna, och detta gnager lite i mig. Vad ska jag göra? Att skita i att vara med känns ju dumt eftersom jag ju fick en julklapp, men samtidigt vill jag typ ”markera”. Man kan väl inte ta upp detta med medlemmen? Eller ska jag bara släppa det och vara med på julklappen? Vad hade ni gjort? Är jag barnslig?

      Jag tolkar det som att medlemmen helt enkelt glömt din partner, eller glömt namnet på honom. Personligen skulle jag inte ta det till hjärtat, och jag tycker du ska behandla medlemmen som du själv vill bli behandlad – med en julklapp 🙂 Ofta oroar/bryr vi oss om saker som i praktiken inte alls är något stort/allvarligt.. <3

      Men du fick ju en julklapp. Namnet på din kille stod inte med; kanske hade personen glömt vad din kille hette, Om du inte är med på denna present till personen blir det mycket märkligt, och hen kommer inte att fatta att det är en markering mot att din killes namn inte stod med. Det är väl dumt att bli ovänner över en sådan struntsak? Hoppas ni gör nåt kul i föreningen så att du får annat att tänka på!

      Otroligt barnsligt av dig.
      Du fick en klapp av en ny bekantskap som gör en snäll gest inom föreningen. Att partners tas med tyder bara på en socialt kompetent person som minns namn (som jämförelse; jag kan fortfarande inte mina kollegors partners namn efter flera år). Att just din partner inte vad med beror nog på absolut ingenting. Släpp det och gör en snäll gest tillbaka bara.

      Du överragerar. Var med på julklappen och glöm det sen

      På riktigt?
      Du vill markera mot någon som gett dig en julklapp?
      Du kan ju tex kasta bajs på personen samtidigt som du vrålar din killes namn, typ:
      BENGT HETER HAN FAKTISKT!
      Då fattar personen säkert – att du är spritt språngande…

        Nu tycker jag du överdriver. Det är väl inte konstigt att jag tycker det är tråkigt att hon inte nämnde min killes namn när hon nämnde ALLA andras.
        Man kan vara nyanserad. Har inte sagt att jag inte ska vara med på presenten, men jag blev lite ledsen. Är det SÅ konstigt?

          Faktiskt helt otroligt barnsligt att reagera så starkt på en sån liten skitgrej

          Ja, det är SÅ konstigt. Man kan notera det, men finns det inget annat som antyder att personen försöker frysa ut din kille så går man vidare. Du kan inte förstå att bara grejen att köpa, slå in och addressera så många julklappar så kan personen bara i farten råkat missat att skriva din killes namn? Släpp det, om du tar upp det eller vägrar vara med på presenten för att markera så skämmer du ut dig och säkerställer att ingen annan kommer vara intresserad av vare sig dig eller din kille nästa jul eller andra events framöver.

            Ok. Lets agree to disagree.

            Jag blev ledsen, punkt. Däremot kommer jag vara med på presenten

              Staaaackars dig!
              Fick du en julklapp från en perifer bekant som var vänlig nog att anstränga sig och fixa presenter till alla?
              Såå jobbigt för dig.

          Det är inte konstigt att du tar illa upp om du förutsätter att det var en medveten handling. Men varför förutsätter du det? Ligger det inte närmare till hands att anta att det är ett misstag och inte tänka mer på det?

      Släpp det och var med på klappen. Herregud. Du vill ”markera” i juletid? Dra ut pinnen ur röven

        Ja, klart man reagerar om något är fel?

          *skrev fel på julklappsetikett*
          OFF WITH HIS HEAD!

            Sa jag det? Nej, juste. Sluta överdriva tack

    Camilla kan du skriva om NAKD de har fått jävligt mycket hat. Rodjapazooki på instagram har skrivit om företaget. Värsta hatstormen ju…

      Är det hat? Eller är det kritik?

      Är det hatstorm att belysa omänskliga anställningsförhållanden nu också? ?

      Sluta använd ordet hat när det handlar om kritik.

      Tre stycken som inte trivdes. Hatstorm? Knappast. Nån miniinfluencer som inte fick ett betalt samarbete och lipar. Hon hade inte vad dom ville ha. Svårt att acceptera?

        Det är verkligen inte bara tre stycken som har vittnat om helt vidriga arbetsförhållande. Jag har själv hört liknande historier från för detta anställda. NAKD är kända i branschen för att inte vara en speciellt trevlig arbetsplats.

          100% sant, har jobbat där själv

    Hur länge tror ni vi kommee kalla det black friday? Känns lite olustigt att allt ska vara billigt bara för fredagen är ”svart”..

      Ironi när den är som bäst.

      Hahahahaha Stina du har varit saknad!

      Ta reda på varför det från början kallades Black Friday. Och var inte så känslig.

      Fast det har inte med billigheten att göra. Det kommer från att det är den dagen affärer började gå plus, när det går från att vara ”in the red” till att vara ”in the black”. När företaget är in the black så går de plus

        Stina är vänsterbliven, så hon tror att det beror på rasism.

          Vad är västerbliven?

          Stina är ett troll. Men ett roligt troll 🙂

        Man man associerar black friday med en billig dag och mycket reor. Det var eg mest det jag tänkte :/ vet inte riktigt varför men jag får ont i magen när man pratar om black week/Day etc för det känns som om man associerar black till ngt mindre värt.. Men kanske bara är jag :/

          Oj, det var rasistiskt av dig. Är det du som brukar skriva att svarta har lägre IQ?

          Hahahah va? Har ju inte med hudfärg att göra? Googla snälla

            Svar till Stina.

          Stina, tycker du att vi borde ta bort färgen svart helt?

          Ja! Det är bara du. Väldigt osmakligt tänkt av dig.

          Åh Stina, ta en Alvedon och gå och lägg dig gumman om den svarta färgen ger dig magont.

          Om du stör det på någonting är det ju alltid lätt att dubbelkolla det med en snabb googling. Man kan inte tro att ALLT är rasistiskt. Svart är en färg. En väldigt fin färg.

        Den förklaringen finns samt förklaringen att det är/var en svart dag i trafiken med många olyckor. Många var ute på vägarna i samband med Thanksgiving och reor.

          Black friday kommer från usa. Svart dag i trafiken är ett svenskt uttryck

      Vad vill du att vi kallar det? ❤

        Tycker att det vore enklast om de vore billigt hela året så alla hade råd

          Venezuela låter som ett land för dig.

          Gå färdigt högstadiet!

          Det är ju ingen ny dag hör egentligen utan den har bara fått det amerikanske namnet och blivit lite hetsigare.
          Här är det ju alltid erbjudanden från affärer när det är dags för lönehelg… Detta är lönefredagen innan jul dessutom, den kickar igång julhandeln på riktigt och har alltid gjort.

          Det känns som att du inte är riktigt med i hur samhället funkar. Om det var billigt hela året, vem skulle bekosta det?

            Vi ska bygga en mur runt SD och tvinga dem att bekosta det.

    Årets video!
    Seriöst bra refräng!
    https://youtu.be/dATb4z-RWfs

    Har någon något tips på lindring utav graviditetsillamående? Gärna något utöver de klassiska råden

      Är små mål hela tiden

        Försöker… Men det mesta kommer upp igen?

        App app, inte småäta!

        //tandläkaren

          ?

            Tandläkaren. Är det bättre för tänderna att spy än att småäta?
            Ts bad om råd mot graviditetsillamående. Inte om råd för bra tänder.
            Småäta är typ det bästa rådet. Det och lergigan comp.

              Hahaha

              Uppfattade det som ett skämt…

                Dålig tandhälsa är inget skämt! Det är mycket allvarligt.

                  Swoosh.

      Medicin! Lergigan Comp. Allt annat är bara bs..

        Fyfan somnade av lergigan Comp. Hjälpte mot illamåendet visst, men kunde inte jobba för jag var så groggy i huvudet ?

      För mig funkade det att tugga på små bitar av torkad ingefära. Mådde illa i flera månader. Spydde ibland 15 gånger/dag. Ingefära var det enda som funkade när jag skulle ut.

        Tack! Allt är värt att prova

        Undvik ingefära som gravid. Livsmedelsverket avråder från doser större än det som används som t.ex. kryddning i mat.

          Oj! Min barnmorska sa inget ond et trots att jag berättade vad jag åt.

          Nu tuggade jag på en torkad 5-gramsbit i typ en timme varje morgon (totalt…30 gånger?). Mitt barn mår tack och lov nra men ta inga onödiga risker utan att prata med läkare.

          Samtidigt fick jag ondasetron utskrivet, ingefära kan knappt vara värre än den medicinen? Man ska inte ta den i tredje trimestern pga risl för missbildningar…man får helt enkelt välja. Jag hade valt ingefära i små doser över lergigan, lergigan comp, ondasetron och annat i pillerformat.

          Men igen, kolla med en läkare!

          Hade också för mig detta från förra graviditeten men tack då vet jag

            Livsmedelsverkets råd kring ingefära är ganska nya. Fram tills bara ngt år sen va det ju inga rekommendationer kring det utan man läste bara om effekten mot illamående.
            Det är ökad risk för missfall som är anledningen bakom.
            Lergigan comp finns det däremot INGEN forskning som säger att drt skulle vara negativt för fostret. Och det finns tillräckligt med forskning på det. Det skrivs ut på löpande band till gravida så slut sprid desinformation och skrämma upp folk.

      Åt ingefärstablett!

      Kolsyrat vatten! Och vila så mycket du kan.

      Läkerol

        Levde på läkerol och knäckebröd!
        Konstant tillförsel.

      Ingenting funkar ju mot riktigt vidrigt illamående och kräkningar, det enda som funkade för mig var Lergigan Comp

      Renee Voltaires ginger chew!

      Illamåendeband till handleden. finns på apotek o hälsokost. Jag klarade mig inte utan det!

      Analsex. Ju mer desto bättre.

        ?

      Bröd funkade för mig.

      Kolsyrat vatten!

      Lerigan comp

      Lergigan Comp och ligga ner och äta

      Akupunktur!
      Du får be din barnmorska skriva en remiss till kk. Jag spydde 8 gånger/ dag till vecka 20. Tog lergigan comp men blev heeeelt däckad trots efedrin och koffein vilket ska ha en uppiggande effekt. Men akupunktur via kk var magi. Man gick varje dag i en vecka, 10 dagar.

      Lycka till och hoppas du snart får må bättre.

        KK?

      Mådde illa i sex veckor och åt i princip samma sak under hela tiden…… var beredd att ge upp livet, FRUKTANSVÄRT.
      Mina tips; nyponsoppan (hade vid sängen och drack direkt när jag vaknade, även på natten), Postafen (finns receptfritt på apoteket), digestivekex så fort det går mer än två timmar mellan måltider, potatismos och vitt bröd!!!
      Detta levde jag på! ?

      Jag vet att det inte är kul att höra just nu men håll ut, det går över! ❤️

      Var i samma sits med att lergigan inte funkade. Jag hittade mina ”safe foods” som jag åt hela graviditeten: smörgås med honung, bananer och isglass. Bebisen kom ut totalt frisk trots ensidig kost i 26 veckor 🙂

      Ät salta saker

    Vill verkligen köpa estrids rakhyvel
    Men alla säger olika. En del säger att man blir super len o inga prickar o andra säger att man skär sig o den e klumpig o man får mer prickar..

      Jag tycker den är bra men inte magisk, men jag har extremt tjocka kraftiga hårstrån så typ ingen rakning funkar, måste rycka från roten! Tycker inte man skär sig mer än med någon annan, att den är tung är ett plus tycker jag

      Inte provat Estrid men rakhyvlar för män är generellt bäst

      Jag prenumererar på den rakhyveln och tycker den är likvärdig med Gillettes rakhyvlar förutom att den är tyngre.

        prenumerera på en rakhyvel?

          De skickar nya blad efter dina önskemål, direkt i brevlådan. Det är alltså inte själva hyveln man prenumererar på. Tanken är att hyveln ska förvaras så att den inte rostar och därför inte behöver bytas ut.

      Jag tycker den är bra!

      Testa bara? Så dyra är de inte

      Jag använder Estrid och jag är väldigt nöjd. Det är mest skönt att prenumerera, och att den är billigare än plastiga hyvlar. Om du läser innehållsförteckningen är du beredd på att den är tyngre än vanliga, och därför behöver du inte applicera något tryck alls. De rekommenderar att man byter blad efter 7-10 rakningar, men jag tycker att de håller längre. Det enda den är dålig för är fiffi, men det finns ju andra lösningar för det.

        Vilken är bästa lösningen när det gäller rakning? ?

      Jag prenumererar och är faktiskt nöjd. Skönt att få hem nya blad varje månad (går att välja). Hyveln är tung men samtidigt lättarbetad. Kan vara lite klumpig att använda för intimrakning, men funkar när man har ”lärt sig”. Rekommenderar absolut!

      Köp en säkerhetshyvel istället!

      Jag absolut hatar den. Den är TUNG, alltså markant mycket tyngre än andra rakhyvlar. Jag har inte ens små händer men den är för otymplig för mig. Det här jag att den lätt slinker när det är blött och man skär sig. Den är helt omöjlig där nere då den är så tung och att hålla den upp och ner som man gör när man ska komma åt där nere gör bara att den inte kommer åt som den ska och mer energi går åt att inte skära sig än raka sig. Sen blir det stubbigt snabbare på något konstigt sätt.

    Någon som vet varför min tvättmaskin stinker? Jag fick med den när jag köpte lägenheten (har aldrog haft en egen maskin så jag har noll koll). Har kört på ättika, maskintvättkapslar (luktade starkt och ok i föera dagar men sen ew igen), bakpulver, köra maskinen tom osv. Vädrar alltid efter tvätt. Luktar ändå fukt. Något jag har missat? Den är ren i alla vrår så det måste vara i trumman. Eller?

      Kör du för kallt? Kör det hetaste programmet du har en gång i veckan med eller utan tvätt.

        Det dödar baciller.

          Bakterier snarare

            Sånna som du är en bakterie.

      Har du tagit ut filtret och rengjort?

        Vilket filter? Nej? Ser du, ingen koll. Vi hade inte lyxen att ha en tvättmaskin när jag växte upp. Måste lära mig!

      Har du tömt filtret? Och rengjort i/under den dubbelvikta listen som är runt öppningen? Kan ligga mycket skit där! Kör 90-gradersprogram med

        Tack! Ska kolla detta magiska filter som jag inte ens visste fanns.

        Den är jätteren där, skurade för hand (var svart mögel typ innan) och körde på 90 med maskintvättkapslar. Den böev skinande ren. Måste va filtret då.

      Kan vara mögel i gummiringen

        Det var mögel i början med det försvann med skurning+ starkt medel från ÖB (kapslar/tabletter typ).

      Kan också ha läckt ut vatten i maskinen, dra ut den och tilta den bakåt och se om det kommer ut vatten.

        Hoppas inte, men ska kolla ändå. Vill bara att den ska va fräsch ju.

      Jag bor också i lägenhet där tvättmaskin tillkom till men har absolut inte det problemet. Och att behöva allt det där du gör verkar ju bara jobbigt i längden. Kan vara värt att ta dig någon som kan ta en titt på den och se vad det är för fel ☺️

        Får bli så om inget hjälper. Vill inte använda massa sköljmedel eller sprida mögel haha

          Maskinen kanske tagit lukt av dig och dina kläder?

            Kanske, jag ska kolla upp detta. Tack för tips.

      Läste på tipsochtrix på Instagram att man kan köra en diskmaskinstablett i tvättmaskinen för att rengöra den. Testa det! ?

        Eller ha ättika i facket och köra ett långt (och varmt) program. Då brukar ev. lukter försvinna!

        Ska test imorgon tack!

      Tvätta med citronsyra och 95 grader 2-3 gånger så hjälper det!

      Variera mellan olika typer av tvättmedel pga dödar olika bakterier. Låta det torka ut mellan tvättarna. Kör reglebundet tvättar på 95 med vitt tvättmedel. Använd ibland tvättmedel som ej är eko.

    Är det bara jag som blir lite irriterad på detta?

    Alexandra Bring har flera gånger tagit recept från andra och tar all credd för det. Tex ett kakrecept från Baka med Frida som hon postar om och om igen som SITT recept. Eller när hon tar åt sig äran för att frysa in kaffe i iskuber och göra iskaffe av det. Herregud har man väl gjort sen Dackefejden?

      Eftersom jag tycker om henne så är det ok. Vore det typ Kenza då hade jag rasat!!! Haha

      På hennes blogg där hon lagt ut receptet är det första som står att receptet kommer från Baka med Frida

      Haha ja, frysta vindruvor har hon tydligen uppfunnit 🙂 Och nu är det saffransbullar!

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

        Åh jag som tycker hon är helt galet vacker. Hon har alltid haft de där äppelkinderna och fylliga läpparna om man ser på barnbilder!

    Tips på serie likt the wire/sopranos?

      Breaking Bad. Oz.

      Mindhunter, Bosch, Homeland.

      The Wire och Sopranos är 2 av mina favoritserier! Har inga liknande tips på serier men andra serier jag gillar är Game of Thrones, Sons of Anarchy, Breaking Bad, Modern Family bland annat!

      Fargo kommer du nog gilla.

      Ozark är bra

      Tack alla!

      Du kommer älska Top Boy på Netflix. Kolla först ”Top Boy: summerhouse”. Sen den som bara heter ”Top Boy”. Tacka mig sen. ❤️

    Tittar på Åsa Ingrossos instagram och blir så besviken. Ser hur deras restaurang ser ut som precis vilken dag som helst – proppfull 🙁 Samtidigt saknar jag min älskade lillasyster som var i en bilolycka för två månader sedan och vi får inte besöka eftersom sjukhusen har besöksförbud. Jag förstår att det är svårt att få folk att relatera när man inte själv drabbas av Covid, att man då kan leva på som vanligt. Men det gör ont …

      ♥️

    Vad hade ni gjort i min sits?

    Jag är 30, kvinna, har en yngre partner sen 3 år tillbaka och vi äger boende tillsammans. Älskar honom och han tickar de flesta boxar för hur en drömkille ska vara enligt mig; lojal, smart, seriös, trygg, givmild, gentleman, etc.

    Dock ett STORT problem.. Vi hittar i princip aldrig på saker tillsammans. Jag älskar att resa, upptäcka saker, unna mig själv lyxiga upplevelser, leva the good life helt enkelt. Min partner påstår sig tycka om att resa också, men vi har endast gjort det 2 gånger ihop, då han tycker det är viktigare att jobba hårt nu och “leva sen”. Dessutom har han låst majoriteten av sina pengar i diverse affärer.

    Innan vi träffades levde jag livet fullt ut, jag jobbar även hårt och håller på starta eget bolag nu vid sidan om min heltidstjänst, så tycker absolut inte att man måste VÄLJA. Pratat med både vänner och min mamma om detta, vännerna tycker jag tappat livsgnistan lite sen jag träffade min partner, dock älskar de min honom som person och kommer väldigt bra överens. Likadant med min mamma, hon älskar honom men tycker för min egen skull att jag borde träffa en äldre man, som har sitt ”shit together” och samma intressen.

    Jag VILL ha barn med honom men just nu känns det väldigt långt borta då jag alltid tänkt vi ska hinna uppleva saker tillsammans innan det är dags, så just nu ser det ut som jag/vi går mot ett barnfritt liv.

    Har övervägt det senaste året att göra slut, men det vore så typiskt mig att lämna något bra, för att gräset ser grönare ut på andra sidan. Att gå skilda vägar och sälja vårt boende, skrämmer skiten ur mig.. Vad hade NI gjort i min sits?

      Accepterat att livet inte alltid är kul och vara JÄ-LIGT tacksam över att jag lyckats hitta en bra kille. Bara att läsa ös för att höra hur svårt det är att finna en ok (inte bra, bara ok) partner.
      Vill du resa, tala om det för honom. Diskutera när ni kan ta ledigt och vart ni kan åka. Vänta med barn några år till (om du inte redan är över 30 dvs) men tro inte att barn = noll äventyr. Tvärtom, med barn måste man hitta på saker varje lov och helg.

      Vill inte låta hård men du sätter orealistika mål och förväntar dig att han ska vara en kopia av dig och dina intressen. Du får introducera dina ideer istället för att förvänta dig att han ska jaga dig och dina äventyr bara sådär. Få det att lpta kul ”åhh, vill inte du också ligga på en strand i Grekland nu” eller ”tänk va kul att åka skidor” så pratar ni om det och när han verkar positivt inställd då kan du föreslå en resa eller något. Locka honom istället för att störa dig på att han inte vill samma sak hela tiden.

      Mår du riktigt dåligt då kanske du ska separera men det lpter inte riktigt så.

        20:12 – Tack så jättemycket för ditt svar, du gav mig en tankeställare. Känns som att du känner mig; jag sätter OFTA orealistiska mål och krav (både på mig själv och andra.) En av mina vänner sa även ”du har vänner för olika ändamål, du kan inte förvänta dig att en partner ska ha ALLT av det tillsammans.” Samtidigt känns det som alla partners i vår omgivning reser världen runt, och utåt sett lever det livet jag skulle vilja leva. Men bakom stängda dörrar har ju givetvis alla problem..

        Säkert de två första året när jag försökte ”sälja in” olika resor och upplevelser hade han en väldigt negativ approach, det ledde ofta till tråkig stämning och ibland bråk, fram till jag en gång tog upp att hans negativa inställning tog väldigt mycket på min livsglädje och vårt förhållande. Nu mer är det mycket bättre, han har en positivare inställning, bara det att saker inte blir av haha.

        De senaste 2 resorna samt middagarna är det jag som har tagit intiativ till, trots att jag är van att ha det tvärt om (inget fel i att ta intiativ som kvinna, bara berättar vad jag är van vid.) Men jag kanske bara får ta och inse att livet/förhållandet inte kan vara 100% i alla aspekter.

        Har bara behövt komma fram till ett beslut, för känns inte som jag helhjärtat/känslomässigt kunnat satsa på vårt hållande under tiden jag tvekat.

          Måste bara börja med att ge dig en eloge, det är inte många som kan ta kritik så bra som du! Det är så man lär sig och växer som människa 🙂

          Du ska inte behöva föreslå varenda gång, lite ska han ju bidra med. Dock ska du känna honom tillräckligt mycket för att veta när han går utanför sin comfort zone för din skull. Du kanske tycker att resor är äventyr medans han anser att en skogspromenad är ett stort äventyr. När han gör något (som du inte anser vara en fin gest men som han gör för din skull) då kan du liksom tacka och ge honom komplimanger. Man kommer långt med smicker. Speciellt män älskar att få sitt ego kliat och strykt. Ju mer du blåser upp hans ego desto mer beroende blir han av den känslan. Han kommer då att göra mer och större gester för att få uppskattning och så får du dina äventyr utan att lyfta ett finger.

          Vi kvinnor har förlorat vår förmåga att förföra män. Det har tappats bort lite i samband med att vi fick mer frihet och slapp manipulera dem för att komma någon vart. Men använd din list och kvinliga intuition så får du honom runt ditt lillfinger. Ja, det är SÅ enkelt men få kvinnor vill ta den vägen. De väljer gnäll, separationer och ”alla män är svin” för att han inte är en tankeläsare. Vi vill ha en riktig man, som beter sig som en kvi lig vännina. En paradox.

          Igen, män är superenkla varelser som är programmerade att impa på kvinnor. När vi aldrig impas (eller vägrat fejka) då känner de sig odugliga och struntar i att arbeta för vår kärlek. De tar oss för givet och lär sig att jaja, hon gnäller men sen är hon tyst, bara att hålla ut i 2 timmar. Sen gör vi slut, träffar en ny kille, ger honom massa bekräftelse i smekmånadsfasen, rutiner kommer ikapp och vi slutar stryka deras ego (inga hurrarop när han bakar en äcklig kladdkaka för sjunde gången trots att vi sa att den var det godaste vi ätit på andra dejten). De känner sig mindre manliga, vi gnäller mer, tror att de ska läsa våra tankar, blir sura när de beter sig som…män, de lär sig vårt mönster och väntar ut tiden. Förr eller senare så inser varenda kvinna att hon inte kan göra slut hejvilt och leta upp nösta man. Vi har ett bäst före datum. När den åldern är kommen så minimeras våra chanser att finna en bra man. Alla vet om detta, specieölt män. De håller ut och väntar på att du insett att du är fast.

          Bryt dig ut nu genom att löra honom att uppskatta det du uppskattar (vissa saker kanske ha aldrig lär sig tycka om). Ni får prova er fram. Försök visa intresse för hans hobbysar så kommer han att visa intresse för dina hobbysar, förhoppningsvis. Om inget funkar då är han bara ett stort ego. Men som du sa, han är ”bara” en man, inte en deg som du kan forma och trycka in i varje tomrum i din själ.

          Puh, långt svar och massa sidospår haha!

            Kvinnor som chockas av mitt svar om 3..2..

            Men de har ju talat om det? Handlar ju inte om att hon tror att hennes kille är tankeläsare? De är bara olika

            Ditt svar började väldigt bra tills du lät väldigt manipulerande…. tråkigt!

              Varför är manipulation dåligt? Varför ska man bråka och gnälla när man kan ”lura” sin partner och träna denne att bete sig på ett visst sätt. Vi gör ju så med alla, varför är det fel att våga prata om det?

              Detta är inte manipulation för att skada någon, tvärtom, vi manipulerar för att få en starkare relation. Hade du mått bra om din man gnällde på allt fel du gör? Vad hade du föredragit, gnäll och bråk varje gång du stånger av hans datorspel eller att han manipulerar dig genom att ge dig en komplimang när du inte råkat stänga av det?

              Vi människor älskar att känna oss duktiga. Lyft det han gör rätt så vill han göra rätt med allt. Samma på jobbet, när vi får höra att vår ide funkar jättebra då vågar vi prata och föreslå förändringar i större utsträckning.

              Ex.
              Han vill aldrig resa – du konfronterar honom -han könner sig attackerad – du måste gnälla ännu mer – han slutar bry sig.

              Kontra.
              Han vill aldrig diska – du säger ”diska du så går jag och sätter på mig något fint och väntar i sängen” – han diskar med ett leende – samma nästa gång och gången efter = ha lär sig att diska är en del av livet men att du inte tar honom för givet.

              Vi kvinnor ha, tacksamt nog, så mycket frihet att vi liksom bara kan lämna när det inte duger. Men hur länge då? När ska vi ”offra” lite beröm och komplimanger för att slippa denna onda cykel? Krävs ju bara att man gör något 2-3 gånger tills det sätter sig som en rutin.

              Forma din partner med kärlek och förståelse så får ni ett fantastiskt liv. Eller låt bli, upp till dig hur du vill leva och hur mycket du orkar gnälla.

                Anonym snälla bli min bästis och lär mig allt du kan. Det där är helt fantastiskt. Vi kvinnor har makten i förhållandet.. vi väljer ju hur stämningen och dynamiken ska vara.. instämmer om att män är enkla! Har du några bra boktips eller poddar? Vart har du lärt dig allt ifrån?

                  Tack 🙂 Jag delar mer än gärna med mig av mina tips men folk blir så upprörda och rädda.

                  Jag kan tipsa om ”Why men love bitches” och Shallon Lester på youtube. Resten lärde jag mig av en riktigt klok fd kollega. Så synd att hon flyttade till Kenya, hon var en riktigt stark och femenin kvinna.

                  Jag blir gärna din vän 🙂
                  Heter Jaenara på Reddit

                  Mitt svar fastnade men jag heter Jaenara på Red dit 🙂

                  Läs Why men love Bit-es, den finns gratis som pdf..Jättebra läsning 🙂
                  Tipsar även om Shallon Lester på youtube. Hennes grupp Shalligators på Red dit är också bra för att få tips på hur man hanterar män och sånt 🙂

            Värsta dravlet jag hört. Min man är min jämlike och vi pratar öppet och ärligt med varann, ingen behöver manipulera eller uppfostra den andre.

              Men snälla, kan du inte ge honom en komplimang för att ni är jämlikar? Läs rätt och läs allt. Försök förstå vad ts efterfrågar och läs svaren som hon får i den andan, inte utifrån ditt förhållande och din man. Att lyfta sin partner när denne försöker göra något bra för att i framtiden slippa bråka, gnälla och bli besviken är väl inte att vara elak eller ojämställd. Du läser in dig i detaljer och spyr upp flosker som varken ts eller jag som svarat bryr oss om eller efterfrågat. Ditt svar var innehållslöst i denna diskussion så du hade gjort bättre i att hålla din åsikt för dig själv.
              Nu är ts och hennes partner inte jämlika när det gäller intressen, hon vill att vågen ska luta mer åt hennes håll så då ger jag tips. Hade hon istället velat vara exakt lika då hade hon fått tips om det.

              Ibland undrar man…

                Jo det kan jag men inte pga det du skriver. Om det är nån som skriver floskler så är det du! ? Vi har så otroligt olika människosyn och världsbild så jag tror inte vi kommer längre ?

              Du kommer snart vara en ensamstående mamma som muttrar att män är svin, enjoy!

                Kommer aldrig vara mamma så nej. Har ett bra äktenskap också.

        Lämna för fan INYE en bra kille ? pp riktigt. Singellivet , fyfan vad det suger. Försök lös det ni har.

          20:53 – Jag har själv aldrig tyckt singellivet suger, har faktiskt haft som roligast då. Men det roliga kommer ju till ett slut nån gång, och bra killar växer inte på träd, så ja.. hmm.. haha

        En av mina vänner var i exakt den här situationen för några månader sen, de gjorde slut och hon kände sig helt otroligt befriad. Allt snack om pengar mm var bortförklaringar, de hade helt enkelt helt olika behov och han var inte sugen på att möta henne halvvägs, men för dem gällde det även ganska vardagliga grejer som vänners födelsedagar mm då han aldrig ville följa med. Nu har hon hittat en ny kille som vill göra allt hon vill göra, själv är man fortfarande hopplöst singel haha…

      Hade nog pratat med honom. Vet han HUR viktigt det är för dig? Om han visste hur viktigt det är för dig kanske han skulle vara lite mer ”positiv” till det. Han kanske går omkring och tror att du har det hur bra som helst med att leva som han vill det. Om du berättar det så kanske han skulle inse att det är ge och ta i ett förhållande och att det är viktigt att båda parter får göra det som är viktigt för dem.
      Om han däremot INTE skulle ändra sig efter ett sånt samtal (med andra ord att han struntar i dina behov), så kanske han inte är så bra trots allt? Eller inte för dig iaf. Det handlar ju om att lyfta varandra i ett förhållande och låta båda leva så gott som möjligt.

        Håller även med kommentaren ovan om att kanske inte förvänta sig att han ska vilja resa bara ”sådär” liksom, utan att locka honom lite.

        Lisa – Tack för din input, jag har pratat med honom måååånga gånger, så många att det blivit lite tröttsamt. Får samtidigt dåligt samvete då jag vet att han är rätt låst med sina pengar (dock fortsätter han att låsa upp sig så fort nya pengar kommer in, så känns ju ändå som han har ett val?) I januari bestämde jag mig för att leva livet själv, med vänner, och bokade upp resor inför sommaren utan honom. Dock kom ju corona som en smäll på käften vilket gjorde att allt blev inställt, så jag vet inte hur jag hade upplevt det, att göra resor och andra ”par aktiviteter” med mina vänner istället för honom.

          låter drygt att han ska låsa alla sina pengar. är han snål?

            20:26 – Nej, han betalar ofta för mig, och är väldigt generös generellt. Men hans plan är att få avkastning på diverse saker och en dag bli ekonomiskt oberoende. Jag tycker dock man inte kan vänta med att leva livet, livet är här och nu, morgondagen är inte garanterad.

              Förstår hur du tänker, man vet aldrig när man dör och då har de där pengarna suttit låsta i onödan och han fick ändå aldrig uppleva att vara ekonomiskt oberoende. Så oviktig priotering.

                Men om man lever ett normallångt liv så är det knappast en ”oviktig prioritering”

                  Nej men det är ju poängen, att man aldrig vet.. Så varför inte göra det mesta och bästa av situationen? Lite så känner jag, men vi alla är ju olika, och det är här jag måste försöka bestämma mig HUR olika jag står ut med att vi är

      Planera för guds skull inte för barn nu när du är tveksam. Ni måste ha mer lika värderingar och helst mer gemensamma intressen (som ni faktiskt gör också), annars kommer ni glida ifrån varandra fullständigt när ungarna kommer!

      Prata med honom, på riktigt. Inte i ett tjafs eller i affekt utan be att få ha ett respektfullt samtal där ni kan sitta ner och prata om detta. Lägg inte fokus på vad HAN gör eller inte gör, utan fokusera på vad DU vill och behöver. Och fråga vad han vill och behöver. Sen får du samla ihop dig efter och bedöma om du tror att han kommer kunna ge dig det du behöver. Annars får du lämna. Otroligt jobbigt såklart men ännu värre när nu har barn tillsammans och du inser en dag att du är riktigt olycklig. Det ska kännas HELT RÄTT!

        Tänk efter före – Tack så jättemycket för din kommentar. Jag skulle aldrig skaffa barn så länge jag tvekar, därför det just nu lutar mot att gå mot ett barnfritt liv, av två möjliga scenarion – det ena att detta fortsätter tuffa på, och när jag väl beslutat mig för att lämna honom, så är jag för gammal för att skaffa barn. Eller det andra – vi kommer aldrig till skott med att uppleva och hitta på saker, så det blir aldrig några barn.

        Jag måste själv säga att jag är väldigt ”pedagogisk” när jag diskuterar med honom, han kan ibland upplevas som lättkränkt så gör verkligen mitt yttersta för att inte trampa honom på tårna. Han är även medveten om vilket typ av liv jag levde innan jag träffade honom, det har kommit på tal många gånger. Jag har bott i 3 länder innan vi träffades och har vänner över hela världen, så han vet att resa har varit en otroligt stor del av mitt liv.

      Dra iväg på äventyr själv, det kommer att gynna dig tror jag ?

        Susanna – Tack för svar. Så fort corona är över så.. 🙂

          Sommaren 2022

        Ska man uppmuntra resande och äventyr mitt i en pandemi, det är tyvärr inte läge för att leva livet nu.

          Jag gör allt som folk uppmuntrar mig till på internet.

      Det finns män därute som har allt det du söker och vill göra det du vill. Lev livet fullt ut och nöj dig inte.

        Maria – Det är det jag också intalar mig from time to time..

        Men dom kanske inte vill ha just dig.

      Om du vill hitta på mer saker och inte han så får du väl göra det på egen hand eller ihop med en kompis.
      Man måste inte göra allt ihop… men är det en dealbraker så får du väl ge upp och leva livet på ditt vis.

        S – Tack för att du tog dig tiden att svara, uppskattar det <3

      Visst skrev du samma sak på ÖS några veckor sedan? ?

        Ja det gjorde hon, kände också igen det :p

      Från en som verkligen bara vill hitta en snäll och vettig kille som älskar mig och hittills bara stött på de som visar sig inte vara det – gräset är inte grönare på andra sidan. Du verkar ändå se en framtid med honom och att han inte är lika äventyrlig som dig är enligt mig verkligen inte skäl nog för att det ska vara rimligt att bryta upp. Håll hårt i en bra kille!

      Vill du resa mer kanske du kan resa ibland med någon vän istället? Förstår att du vill resa med din sambo men om ni reser någon gång då och då kanske du ibland kan få in en ytterligare resa som inte är med honom.

      Sen prata med honom. Berätta om hur du ser på livet och vad du vill och fråga om vad han vill. Kanske kan ni mötas på mitten någonstans? Bestämma att ni ska gå ut och äta eller liknande typ minst en gång i månaden eller åka på en resa minst en gång per år (eller vad som nu känns rimligt för er). Så att ni har något som ni kommit överens om tillsammans och som ni båda kan se fram emot och blir det fler äventyr än så så är det bara en rolig bonus.

      Hoppas det blir bra för dig!

      Om jag hade varit i din sits hade jag försökt ordna minisemestrar, spaupplevelser och dylikt med tjejkompisar. Du kan också hitta på resor med familjemedlemmar eller försöka anordna resor som hör till ditt företagande. Man behöver inte göra allt tillsammans och få alla behov tillfredställda av sin partner. Samtidigt kan du hitta någon form av miniminivå som han accepterar, typ att ni har en gemensam semester per år att se fram emot.

      Om du inte trivs med honom så bör du naturligtvis göra slut, men att du bara vill resa och hitta på saker mer än han vill behöver inte vara ett jätteproblem eftersom det finns andra människor att resa och hitta på saker tillsammans med. Att kompisarna tycker att du ”tappat livsgnistan” låter som att de tycker du blivit tråkig och det har du säkert blivit också eftersom du anser att allt du ska göra måste göras med just din partner. Anpassa dig inte så mycket, ta vad du vill ha, det kan vara bra för ditt förhållande jämfört med att du blir gnällig och skyller på honom för att du inte lever som du vill leva.

      Jag hade sett till att jag kunde leva livet som jag vill. Vill du resa, resa själv eller med andra. Vill du ha en partner som hakar på, byt partner nu innan ni skaffar barn.

      Jag tror inte på att ändra människor. Så du får helt enkelt tänka att såhär är han – han vill inte resa och hitta på så mycket saker. Kan du leva med det och uppskatta hans andra fina egenskaper och så reser du med kompisar istället? Då kan förhållandet fungera. Men om du kommer bli bitter på honom så tycker jag att du ska göra slut.
      En bra fråga man kan ställa sig är, skulle du göra slut om du visste att du inte kunde hitta en bättre partner? Vill du bort från honom, eller vill du till någon annan?

    Jag har vitiligo på haka och hals. Tyvärr väldigt synligt på min olivfärgade hud. Tips på smink som bäst kan täcka? Eller någon BUS-liknande produkt för vitiligo? 🙂 Tack!

      Bra ansiktskräm och Tikeis mineralpuder ?????????? Funkar fantastiskt för min dotter på hennes Vitiligofläckar

        Tack snälla! Googlar direkt ?

      Jag har inget tips men vill bara säga att jag tycker det är otroligt vackert med vitilago!

        Vad fin kommentar. Tack ❤️ Önskar innerligt att jag såg det så också.

      Tyvärr inga tips på smink.
      Men hoppas att du kan känna dig fin även utan.

        Tack. ❤️ Tyvärr har jag väldigt svårt att acceptera hudförändringarna. Jag är 29 år gammal och fick det förra året, väldigt tydligt. Jag tycker att det får mig att se smutsig ut på grund av kontrasterna. Tyvärr ?

      Be din hudläkare skriva ut ”protopic”. Min man har vitiligo i bland annat ansiktet sedan många år. Han testade krämen på fläckarna och fick ställvis tillbaka pigmentet. Krämen svider lite vid användning men kan ju vara värt att prova? Lycka till!

        Tack! Jag använder tyvärr redan Protopic sedan 1,5 år tillbaka (då jag för första gången fick det) ? Inte någon värst stor skillnad. För mig funkade ljusterapi otroligt bra, men sedan coronas början i maes har vi med vitiligo hindrats från att fortsätta, då de anser det för att vara ”av kosmetiska skäl” och inget annat.

        Tusen tack för tips ändå! ❤️

    FÖRST! ?

      ..nä gud var ju inte ens i närheten av först, det var sidan som laggade. Well well well.

        Vi tycker om dig ändå! ?

          ??

    Vi säger att ni är 3 stycken nära vänner

    Du och din ena vän är gravida o samma vecka o har ett barn sen innan o den tredje vännen inga barn o försökt i 6 år… vad skulle ni göra? Skulle ni berätta om er graviditet eller bara hålla för er själva så länge ni kan så inte den tredje vännen blir ledsen. ?

      Det är väl schysstare att berätta än att försöka undanhålla saker. Sen behöver ni ju inte prata om graviditeterna och barn hela tiden (vilket är tröttsamt överlag visserligen).

      Berätta men visa förståelse för att hon kanske inte orkar bli jätteglad direkt för er skull. Ge henne tid att reagera och smälta det så kommer hon nog kunna glädjas åt det senare.

      Berättat.

      Kanske är bäst att berätta det i ett sms så hon kan få reagera som hon vill och smälta det ett tag?

      Alltså…en graviditet kommer ju komma fram oavsett vad. Antingen ser hon dig med en stor mage eller så har du plötsligt en bebis till nästa gång ni ses…Nu har jag inte varit i den sitsen som vän nr 3, men jag hade nog tagit illa upp om jag kände att det skulle undanhållas såna saker för att ”det är synd om mig”. Sen får man ju förstå att hon säkert tycker det är lite jobbigt, men som sagt så kommer hon ju få reda på det i vilket fall som helst.

      Att undanhålla hennes rätt till känslor känns rätt B. Som att säga att hennes reaktion inte skulle vara ok.

      Hur nära vänner är ni? Jag är i det här fallet den ”3:e vännen”. Mina tre nära vänner var gravida och beräknade samma månad. Jag kan inte med ord förklara hur sårad jag hade blivit om de hade valt att dölja sina graviditeter för mig.
      De berättade för mig strax efter att de fick veta och jag blev glad för deras skull, vilket jag sa till dem, men jag blev även påmind om hur långt bort det var för mig vilket gjorde mig ledsen-vilket jag också sa. Är man vänner så ska man kunna ha en öppen relation med varandra i med och motgångar

      Jag är typ din tredje vän. Jag kommer aldrig kunna bli gravid, och varje gång nån berättar att den är gravid så blir jag fruktansvärt ledsen (ego, såklart!) men självklart skitglad för deras skull!

      MEN! Mina vänner har gjort så att de har messat mig att de är gravida. Dels för att de inte vet hur eller när de ska berätta, och dels för att de vet att jag kommer bli glad – men ledsen. Så mina vänner skriver alltid ett litet personligt meddelande till mig, så får jag bearbeta det.

      Jag har också sagt till mina vänner att jag inte vill prata graviditet osv. Jag vet att de har fler vänner de kan prata om det med, så de behöver inte ta det med mig. Och där är mina vänner förstående och pratar inte graviditet alls utan det är om jag vill veta nåt.

      Det är så fint och respektfullt gjort tycker jag.

      Jag är ofrivilligt barnlös och kommer aldrig att kunna få egna barn. De flesta jag känner har ungar och jag har aldrig blivit ledsen över att andra blivit gravida eller har barn. Däremot kan jag bli sårad över att barnlösa framställs som galningar, som att man skulle stjäla andras ungar ur barnvagnen eller bryta samman om man ser ett barn. Det är hemskt hur barnlösa framställs. Jag känner mig sällan ens avundsjuk när jag ser mammor med barn och jag har inga illusioner om att det är bara kul med ungar. Det är mycket jobb med barn och det är inte härligt hela tiden. Jag sörjer att jag inte kan få egna, men det innebär inte att jag vill ha dina ungar eller din gravidmage. Behandla dina kompisar likvärdigt, annars stöter du faktiskt bort din tredje vän (Slump att du tänker på henne som nummer 3 av 3?)

        Vad fint skrivet ❤
        Jag är frivilligt barnfri och känner ofta att vänner liksom smyger runt mig om graviditet. Som att de tror jag ska bli sur och sucka ”happ, då blir du en trist morsa nu!”… Skulle jag aldrig göra. Jag blir så glad gör deras skull för ser ju lyckan i deras ögon! ?

    Vad har ni för opopulär åsikt just nu?
    Min är för tillfället att lussekatter skall bakas utan saffran.

      Då kan det väl inte kallas för lussekatter? Definitionen på dem är ju saffran…

        Klart de kan.

          Eh nej. Då är det typ vetebröd.

            Eh jo man kan visst göra lussekatter utan.

              Lussekatter tänker jag mest handlar om formen? I affärerna finns det ju både med och utan.

                Exakt

                Och då får man iaf ha russin i känner jag 🙂
                Annars blir det ingen lussebulle för mig utan en slät bulle med annan form.

                I vilken affär finns det? Om det är utan saffran kan det t.ex. vara någon sorts kringla.

                Lussekatter finns i alla möjliga former, det är degen som äe det viktiga.

        Är det sant?! Jag som trott att jag ätit lussekatter varje december, så visar det sig att jag levt i en lögn?

      SD är mainstream. (Detta var väldigt kontroversiellt i gårdagens ÖS.)

        Ledsamt men faktiskt. Många ”vanliga” människor som uttrycker sånt som var mer kontroversiellt tidigare.

          Det ledsamma är att det är de som har förstört Sverige som framställs som goda, medan de som vill rädda det som räddas kan kallas onda.

            Du har verkligen fastnat i högerns alternativa verklighet. Hoppas du hittar tillbaka till livet någon dag.

              Det är du som inte förstått än hur världen faktiskt fungerar. Jag var också som du en gång i tiden, hoppas du och ni andra som tänker likadant också inser sanningen och hittar till verkligheten någon dag.

          Fler människor har blivit rasister snarare.

            Mm tacka vet jag 20-talet när vi sysslade med rasbiologi ?

            Det är faktiskt bevisat genom diverse statistik att rasismen minskar världen över men att högerpopulismen ökat pga hög och misslyckad immigration och att folk upplever sig hotade av en kultur som man inte anser är kompatibla med vår västerländska. Så skippa rasist-snacket

      Inga russin i mina lussekatter! Det är det första jag pillar bort. OK, om det finns minderåriga i närheten kan det inträffa att jag tar ett russin, säger ”Titta vad jag hittade i min näsa”, och så äter jag upp det. Bör ej göras när någon förälder är inom hörhåll.

        Vi proppar lussekatterna fulla med russin i själv rullandet/formandet av katten. Dem ska vara sprängfyllda av russin!

          ?

      Då är det en vanlig vetebulle. ??‍♀️??‍♀️?

      Att människor som är frivilligt ”barnfria” (och hatar barn) är evolutionärt skräp som måste tas ”ur bruk”. De besitter lägre kompetens, självsäkerhet, självkänsla och verklighetsförankring. De är inte dumma (eller jo, vissa såklart men så är det med allt) men de är en slags mutant som inte kan föra vidare sina arvsanlag, lite som en hybrid mellan olika djurraser.

        Oj.

        Insiktsfullt Trasan. Du verkar inte alls sjuk i hela huvudet.

          Men alla har vi någon åsikt som är sjuk och får oss att verka som pissiga människor. Men icke att förglömma att man kan vara både god och ond, snål och givmild etc.

            Insiktsfullt Anonym. Du talar inte alls uteslutande i klyschor.

        Låt mig gissa, du är frivilligt barnfri, ja? Verkar så.

        Juste för alla människor som skaffar barn är så fantastiska ✨ speciellt när dem mördar dem ???

          Vem mördar vem?

        Camilla, ta bort mitt svar, snälla! Jag känner mig kränkt!!!!!

          Jag tycker det är så drygt med folk som känner sig kränkta. Det är väl det mest populära jag kan komma på just nu.

        Ditt svar men efter ”ur bruk” är min unpopular opinion om folk som skaffar barn

          Den får du självklart ha. Jag bryr mig inte mer än att ge dig detta svar men kul att du fann ditt svar i min kommentar. Vi föräldrar är supergrymma, vi förstår t.o.m er barnhatare.

            Uppenbarligen??

        Bra försök till provokation. Tyvärr framstår du själv som det du vill tillskriva gruppen, av de få som kommer gå på det.

          Jag är barnfri och barnhatare så ja, jag tillhör gruppen jag beskrev 🙂

        Fast det kan de ju visst, men de vill inte. Ha koll på vad du skriver om du ska trolla.

          Vi barnhatare kan inte pga vår bristande intelligens och vårt skräp-dna. Vi är mutanter, av det sämre slaget. Som Stålmannen men fula, dumma och veka. Dessutom stinker vi.

            Snark.

        Att alla människor som skaffar 4 barn före 30 tapetserar sina sociala medier med dessa ”livets gåvor” trots att de knappt har råd till resten av livet (fritidsaktiviteter, resor, dvs UTVECKLA barnen)

        Om jag nu inte är ute och cyklar så har jag faktiskt för mig att smartare och mer välutbildade människor skaffar barn i mindre utsträckning än lågutbildade.

      Allmän rösträtt borde avskaffas. Endast personer som är självförsörjande och bidrar med inkomstskatt borde få rösta och vara valbara i allmänna val.

        Är böjd att hålla med.

        Så en sjuk person ska inte få rösta? Inte heller en arbetslös som söker nya arbeten? Inte en student?

          Bidragsparasiter ska vara tacksamma att vi som jobbar försörjer dom.

            Som Jimmie när han var sjukskriven och sökte sjukpenning (han lämnade själv in en ansökan) trots att han fortfarande uppbar drygt 70 000 kr i månaden. Heja Jimmie!

              Sjukpenning är för alla?

                Nej, alla har inte rätt till sjukpenning under alla omständigheter, varför försäkringskassan också nekade Jimmies ansökan.

                Jimmie ville nyttja så mycket som möjligt av sjukförsäkringen trots att han knappast var i behov av ytterligare ersättning.

                  Alla har rätt att ansöka. Det är ju inte bara de allra fattigaste som ska få sjukpenning.

                    De behövande ska få det. Är du samma person som skrev om bidragsparasiter ovan?

                      Va? Varför skulle jag som uppenbarligen menar att alla (inte bara fattiga) har rätt till sjukpenning (om kriterierna uppfylls naturligtvis) skriva ”bidragsparasiter”?

                      Jag lyfte Jimmie som ett exempel på personer som omfattas av det hjärndöda begreppet bidragsparasiter. Både du och jag tycker uppenbarligen att bidrag är en bra sak, så jag vet inte vad vi diskuterar.

            De som är arbetslösa har också jobbat och tjänat in skatt, samt betalar moms på allt man köper. Din skatt går till din sjukvård, din skolgång, vägarna du kör på, politiker, poliser mm. Lustigt att tro att man inte kostar något för staten för att man jobbar. Skulle jag bli arbetslös har jag betalat för mig själv samt har a-kassa.

            Karma will hit you! ?

            Man är väl inte automatiskt en parasit för att man blivit sjuk eller förlorat jobbet och inte genast får ett nytt

          Nej!

      Jag tycker att att världen reagerar jättemärkligt på introduceringen av ett nytt virus, aka Covid-19.
      Jag tycker det finns så mycket i världen att reagera mot och införa åtgärder för. Saker och företeelser som inte tycks uppröra människor överlag. Miljöförstöringen, att människor svälter, att folk sitter på gatan och tigger. Mäns våld mot kvinnor, djurplågeri, the list goes on.
      Men så kommer det här viruset, som gör många människor sjuka och en liten procent av alla dessa människor dör och folk reagerar som att det vore jordens undergång. Jag tycker det är ett sådant jäkla hyckleri.
      Jag följer restriktionerna men egentligen kunde jag inte bry mig mindre. Om corona.
      Och alla som sitter här och skriker ”Håll avstånd”, slappna av herregud. Hitta en hobby att engagera er i eller något.

        Det beror på att även vita mäktiga män kan drabbas. Simple as that.

          snark

        Jag tycker det är märkligt att de flesta inte vet skillnaden mellan coronaviruset aka sars-cov-2 och sjukdomen det orsakar, dvs covid-19.

        Hade du varit en av dem som var tvungen att bli inlagt på sjukhuset så hade du nog brytt dig

          Ja självklart, men nu är jag inte en av dem

            Det vet du inte ännu, vissa straffar gud direkt.

        Håller med! Det känns verkligen som att världen blivit galen, att vi hamnat i en masspsykos eller nåt! Totalt oproportionerliga åtgärder.

      Tacos är inte gott.

        Denna va värst?

        Är det nu vi ska anmäla kommentaren för olämpligt innehåll?

          Hahaha ber ödmjukast om ursäkt, vet att detta är oacceptabelt att tycka ?

        Vad i tacos?’ Den svenska varianten antar jag… för i en taco kan man ju ha många olika smaker 🙂

          Brödet är äckligt, tacokrydda är äckligt, köttfärs är tråkigt ?

      Att alla coronarädda är patetiska och kommer de ens överleva när den riktiga katastrofen kommer?

        Vad är den riktiga katastrofen?

          Nya multiresistenta bakterier, att farliga virus muterar, klimatkris, krig.

        Det är ju tvärtom, tror jag. De orädda fattar ju inte vidden av vad som händer och att undergången kan börja precis så här. Rädsla har räddat många liv under evolutionens gång.

          Håller med. De som är rädda av sig skyddar sig själva mot sjukdom och olyckor bättre.

        När är man coronarädd?! Och när har man bara respekt över vad den kan åstadkomma?!
        Hade allt varit som vanligt vet vi ju inte hur illa det hade varit.

      Avskaffa barnbidrag. De som inte kan försörja sina barn får gå till soc/fk som får utreda och besluta om bidrag. Alldeles för mycket skattepengar som betalas ut i form av barnbidrag när det egentligen bara är ett fåtal som verkligen behöver.

        av alla bidrag så väljer du barnbidrag att störa dig på haha

          Typisk barnhatare. Säger då det..

        Håller med. När jag fick barn i januari och såg att jag fått pengar ? Ba vad fan är det här?!
        Borde avskaffa bidrag överlag. Hur enkelt som helst att få bidrag för olika saker.

          Ja verkligen. Sjuka som inte kan jobba behöver ju inga pengar.

          Du måste väl ange ett kontonummer som barnbidraget kan betalas ut till. Då kan ju pengarna knappast kommit som en överraskning? Om du inte anger kontonummer får du väl en avi du kan ta till banken och hämta ut pengarna där?

            Har väl angett kontonummer för att få föräldrapenning. Då har ju försäkringskassan kontonumret även för barnbidraget. ?‍♀️

              Varför vill någon som är emot bidrag ha föräldrapenning?

                Kan inte direkt säga nej.
                Är du fattig, vill du ha mitt barnbidrag eller ?

                  ?

          Shit. Du är en som har cash? Kooolt!

            Å du är en som inte har det. Coolt… som resten av kommentarsfältet ?

              Man kan vara en bra människa trots att man inte har mycket pengar, och man kan vara en skitstövel även om plånboken är full….

          Åh vad jag hoppas att du får ha att göra med fk snart och se hur ”lätt” det är att få bidrag!

            Moget att hoppas det. Hoppas du får gå på bidrag hela ditt liv fattiglapp

              Oj….liksom, vad är fel på dig?

                Säger en som önskar andra sjukdom? Idiot.

          Du är så vuxen så du fått barn, men du hade ingen aning om att det fanns något som heter barnbidrag?
          Smart mamma. Vad är det för bidrag som är hur enkelt som helst att få?

            Behöver inget barnbidrag och känner ingen som behöver det. Hoppas att du inte är förälder med tanke på att du baserar hur bra mamma man är på huruvida man vet om hur mycket barnbidrag man får. Tycker att man får mycket i bidrag. Idiot.

        Bidraget är för barn, inte vuxna.

        Avskaffa de endast för hög inkomsttagare säger jag då.

          Kommunist säger jag då.
          Jag har utbildat mig och förtjänar min höga lön. Det jag skattar varje månad försörjer garanterat dig genom bidrag varje månad. Enjoy

            Jag är varken fattig eller bidragstagare,
            tack ändå ?

            1. Lär dig vad kommunist betyder så slipper du framstå som dum. 2. Nej, dina skattepengar täcker inte ens allt du själv fått ta del av och än mindre andras bidrag.

              Jag vet exakt vad kommunist är. Det är samma sak som att vara vänsterpartist. Vänsterpartiet kommunisterna. Bara det att dom valt att byta namn lite.
              Idiot.

        Det du inte förstår är att den administrativa kostnaden skulle överstiga den som finns idag för barnbidrag. Dagens variant med barnbidrag är administrationsfritt och blir mao billigare än att dra igång en cirkus kring behovsanpassning från ”soc/fk”.

          Nej du har fel. Detta är en myt av de som desperat vill ha kvar detta onödiga bidrag. Flerbarnstillägget borde tas bort först, det är totalt onödigt eftersom andra, tredje barnen blir billigare att ha pga att de kan ärva kläder och saker från det första barnet.

            Denna ”myt” är enkel matematik som de flesta normalbegåvade borde klara av.
            Ska bara klargöra att mig kvittar det om mina barn får detta bidrag, min ekonomi står inte och hänger på detta.
            Du borde inse att behovsprövning, som det handlade om, är mer kostsamt än bidraget i sig.
            Att hänga sig fast vid att det är en ”myt” är bara för dom som har problem med enkel matematik.

        På lite samma tema tycker jag att ordet ”barnfattigdom” borde avskaffas. Det är ju föräldrar som väljer att skaffa barn trots att de inte kan ge barnen ens det mest grundläggande som bostad, kläder, mat osv, utan förväntar sig att andra ska försörja deras barn genom försörjningsstöd, bostadsbidrag, barnbidrag mm. ”Misslyckat föräldraansvar” är ett mer rättvisande ord än barnfattigdom. De flesta som skaffar hund verkar tänka mer över det (och t ex planera för ökade utgifter) än vad många som skaffar barn gör. Barnbidrag har jag egentligen inget problem med eftersom det ges till alla, men möjligtvis skulle de allra rikaste inte få det.

          Helt sjukt hur många låginkomsttagare och arbetslösa som bestämmer sig för att skaffa barn. Vidrigt och egoistiskt mot barnet. Usch för er!!!

          Eller så händer det saker efter att man fått barnen, tänkt på det?

            Arbetslös kan ju vem som helst bli, men det är skillnad på att bli arbetslös när du har utbildning och a-kassa och att vara ständigt arbetslös med försörjningsstöd utan utbildning (kanske inte ens gymnasieutbildning). Om du tillhör den senare kategorin anser jag att det du bör utbilda dig och ordna ditt liv innan du skaffar barn så att dina barn slipper hamna i ”barnfattigdom”.
            Jag tror inte att låginkomsttagares barn hamnar i kategorin ”barnfattiga”, åtminstone inte om två låginkomsttagare skaffar barnen tillsammans. Självklart måste man inte vara rik för att ha barn, men jag tycker att ett minimikrav borde att man kan ge barnet tak över huvudet, mat för dagen och kläder på kroppen. Kan man inte det i längre perioder borde man tala om ”misslyckat föräldraansvar” för att inskärpa att normen ska vara att föräldrar ska kunna ta hand om sina barn.

      Ligger och försöker amma min 4-månaders bebis till sömns men hon har fått sååå svårt att komma till ro på sistone. Hon ligger och fäktar, sparkar, söker ögonkontakt, ”pratar” och vill hålla handen. Amning är enda sättet vi fått henne att somna för kvällen sen hon var nyfödd (att vagga funkar t.ex. inte, hon är så aktiv och kommer inte till ro i famnen heller) så skulle behöva tips på hur jag får henne lugn vid bröstet igen. Eller är det kanske en övergående fas?

        Vagga och gunga längre. Det tar tid! Lägg undan telefonen när du ammar så går det nog bättre. Talar av egen erfarenhet! Tips är också att inom ett par månader börja träna in nytt sätt att somna än amning. Så får ni mindre bekymmer med sömnen längre fram. Jag säger verkligen träna för det sker inte i en handvändning ??

        Min gör likadant ibland, brukar först då försöka få honom att rapa/fisa och om det inte funkary brukar jag försöka igen lite senare när han visar tecken på att han är trött.

        Fas. De går över.

      Föräldrar som blivit av med vårdnaden av ett barn borde steriliseras.

      Jag tycker inte det är ”normalt” att amma efter att bebisen är 5 månader. Och mammor som ammar barn mer än 8 månader borde bli utredda.

        utredda för vad? utveckla gärna haha

        Hahahahahah, är det ok med 5 mån + 1 timme? Varför just 5? Ska de börja dricka komjölk, är det mer naturligt än människomjölk?

        Lite lustigt, jag ammade till 6 mån (delammade dock för att jag inte riktigt fick till det) för att det ju är först då man börjar introducera mat, sen ammade jag på natten fram till nästan 9 månader, borde jag bli utredd då?

          Ja bevisligen tycker ts det så jag förstår inte meningen med din fråga?

            Jag syftade främst på de 5 månader ts nämnde eftersom det är först vid 6 mån som man kan börja introducera mat. Försökte vara lite ironisk med kommentaren om att bli utredd, men den flög tydligen inte ?

              Det är ju en eller flera troll här, märker ni väl. Flera provocerande kommentarer som dom önskar att vi ska bli galna av. Svara inte.

        Grattis. Du är hjärntvättad ? vården, läkare, rekommenderar MINST 6 mån, WHO 3 år. Kroppen tillverkar den perfekta maten för en bebis oxh växa sig frisk, stark och det är onormalt och vilja ge det? Aja man får tycka vad man vill men råder dig och läsa lite om bröstmjölk

          Jag är inte hjärntvättad detta är vad jag tycker. Precis som att du tycker något annat.

          Det finns andra alternativ än bröstmjölk för bebisar som funkar lika bra. Finns inga andra bevis vad än en läkare säger. Och ja jag har barn och har ammat båda i 4 månader sedan ville jag inte mer efter mycket strul.

            De andra alternativen så som ersättning kommer ALDRIG kunna vara lika bra som amning. ALDRIG. Det är ett fullgott alternativ dock, men kommer aldrig kunna vara lika bra. Man kan inte kopiera bröstmjölk och vad den innehåller. Sen, om nu amningen går bra, varför i helvete skulle man då vilja sluta ge sitt barn i princip flytande guld som ger både barn och mamman så många hälsofördelar? Bara för att det nått en viss åldersgräns?! Du borde utmana dina egna tankar. Hur ser det ut i resten av världen?! Där är det standard att delamma i flera år. Du är så bränd av västvärldens ideal. My unpopular opinion är att folk som du är så satans korkade så man skulle bara vilja sätta er alla på en öde ö och låta er förmultna där. Alternativt ruska om er tills ni blir klokare.

              Oj varför den hårda ton? Vad är ditt problem i livet som gör att man går åt så bara för att någon annan har en annan än åsikt än du…DET är något du verkligen borde sätta dig ner och fundera över! VAd har gått fel i ditt liv?

              Själv är jag lyckligt gift med en fantastisk man och två fina friska barn. Har ett jobb jag älskar och dessutom tjänar bra. Har ett fint förhålla de med min familj och fina vänner runt mig. Skänker en hel del pengar till välgörenhet och hjälper min sjuka granne i dessa jobbiga tider trots att jag egentligen inte har tid men tar mig tid eftersom hon har ingen annan. MEN jag tycker att man bara ska amma i sex månader sedan börja avvänja bebisen vid det. Det är min åsikt och jag är inte sjuk i huvudet för det som du vill ha det till. Du bör o andra sidan kolla över ditt mående och vad som gick fel i ditt liv… ha en fortsatt fin söndag kära du! ❤️

            Men varför ammade du 4 mån? Varför alls. Jag tycker inte att man behöver det. Finns tillägg från dag 1.

              Jag säger inte att man inte ska amma. Jag vet också att det är bra för barnet med modersmjölk och allt med närhet osv jag jag VET allt detta det jag tycker är osmakligt är när man har ett barn som närmar sig ett år och ammar fortfarande. För mig är det bara av egoistiska
              Skäl för barn behöver inte modersmjölk längre när man är 1 år. Och kom inte med hur det ser ut i fattiga länder för nu är vi i Sverige och det är här jag pratar om.

              Jag valde att amma med min första för att jag gärna ville det men var bestämd redan från början att jag skulle göra det 3-4 månader. Med mitt första barn funka det inte så bra och jag slet för att det skulle funka. Med mitt andra amma jag plus ersättning för min mjölk var inte tillräckligt tjock för att mätta mitt barn.

                Hur bra hanterar du själv en ”opopulär åsikt” Sofie? ? Anonym 12.52 säger bara en opopulär åsikt precis som du.

    Igår gjorde min dator en uppdatering sen fick inte min router någon kontakt med datorn. Nu idag funkar det fortfarande inte. Wifi är helt borta från datorn och kan inte söka på det.. hjääälp

      chatta eller ring din internetleverantör om vad som kan vara problemet.

        Chatta med*.

      Kör Diskrensning och ta bort alla onödiga och temp-filer.

      Uppdaterade du till Big Sur? Min dator kraschade efter det också.

      Kör du Windows?
      Fungerar wifi i telefonen?

        Ja Windows och ja det funkar i telefonen

          Kan tänka mig att ditt trådlösa nätverkskort avinstallerats, eller så har du mer otur att Windows släppt en skituppdatering som ställt till det. Det har hänt förr…

          Om du går in på enhetshanteraren borde du kunna se om den syns där eller eventuellt är överkryssad.

      Jag har inte haft wifi på hela veckan och väntar på en tekniker som skall komma någon dag. Blir galen!

    Spritar ni telefon osv efter att ni ex varit på affären? Tänker att man är så noga med att sprita händerna men så fort man tar i telefonen igen så borde man väl få till aka alla ev. Virus? Eller är jag nojjig?

      Ja, det gör jag. Bättre överdriva än vara oförsiktig.

      Spritar mobil, nycklar och plånbok varje gång efter jag varit ute och vistats bland folk, ex. jobb/affär etc.

        Ursäkta men vad fan gör du med dina nycklar ute bland folk? Kör upp dom i röven på folk?

      Gjorde det och min telefon sten dog, hade dock en sprucken skärm. Inte det smartaste jag har gjort.

      Nej. Det flyger ju inte virus ner i min ficka och på min telefon för att jag har varit på affären. Så länge jag tvättar händerna själv innan jag tar i mobilen får den ju inte virus på sig. Jag kan hålla mig ifrån telefonen i de tio minuterna det tar för mig att handla.

      Ja alltid när jag varit ute. Men lite blöt tvål och vatten kör jag

    Bryter ihop! Våra barn bråkar HELA tiden! Från morgon till kväll och flera gånger per dag. Det har gått så långt att vi funderar på att separera pga barnens konstanta bråk, vi är helt slut och hinner aldrig att återhämta oss. Några tips? Barnen är uppkäftiga och har ingen respekt alls längre, vi hotar och tar iPad men inget hjälper. Inget biter längre. Vad gör man? Är rädd att det ska bli ännu värre. Vi sätter gränser, försöker bryta den onda cirkeln med aktivitet tillsammans men allt är så ouppskattat och det blir ändå bara bråk!

    Några tips? ?

      Det är väl bara att ta undan tekniken och säg att de får vistas på sina respektive rum tills de kan vara trevliga mot varandra.

        Vi tar tekniken men det bråkas både med och utan iPads, det spelar verkligen ingen roll. Och barnen skiter fullständigt i vad vi säger. Respekten är som bortblåst! Vi kan påminna och be flera gånger trevligt men det spelar absolut ingen roll för det är ändå en sådan hård och taskig attityd mot varandra och mot oss. Önskar det vore så lätt som att säga stanna på rummet men barnen lyssnar inte, de springer till varandra och fortsätter att ställa till med bråk. Hela hela tiden. Trodde det fanns grader i helvetet men inte, det här tär något fruktansvärt ?

      Säg till ungarna att om de inte lugnar ner sig så blir det skilsmässa och då blir de fattiga.

        Ja, och va slut inför dom. Visa det ni känner, så att barnen fattar att det är allvar. Jag minns själv att man lugnade ner sig och tog situationen seriöst när mamma började storgråta och sa att hon inte orkar längre.

      Hur gamla är barnen?
      Sök hjälp på BVC

      Går det att hitta på mer separata saker med barnen? Går det att dela upp er mer i vardagen? Tänker att det kanske ej funkar med att ta iPad/osv kanske inte är den rätta vägen då ni försökt med det låter det som. Går det att avbryta bråken utan att skälla, gå iväg med varsitt barn? Kan tänka mig att det är en svår situation. Blir ni frustrerade tror jag det ger ännu mer utlopp för frustration hos barnen med. Hur gamla är era barn?

        Barnen går i skolan, 6år, 7år och 10år. Det har inte varit såhär tidigare utan upplever att mycket kommer från skolan men även youtube dessvärre, vi försöker begränsa och tycker kanaler som the swedish family känns okej men den äldsta har vi noterat kolla på Antonia Madir (vet inte exakt stavning), Bianca och andra olämpliga vuxna influensers.

        Vi försöker avbryta bråken pedagogiskt men tillslut brister det, när det är konflikter från morgon till kväll orkar man inte tillslut! Jag går undan och gråter. Känns som vi fått världens mest ouppfostrade barn.

          Varför låter ni era barn kolla på saker som du själv säger är olämpligt? Ta bort youtube och Tik tok, är ju mest skit ändå som bara stressar dem och tar tid från andra värdefulla aktivitet.
          Kanske en månad utan iPad. Kommer bli kaos första dagarna men sen kanske ni kan börja göra saker tillsammans. Tror inte att det ”kommer från skolan”, det låter lite som att skylla ifrån sig. Barnen är större och testar mer. Har det gått att få som de vill genom att bråka så kommer de fortsätta göra det.
          Ni har inte ”fått” världen mest ouppfostrade barn, ni har bara inte lyckats uppfostra dem tillräckligt..än! Men det är absolut inte försent! Men skyll inte på skola, youtube eller något annat. Då blir ni maktlösa. Det är ni som har ansvaret men också makten att göra detta till något bra.
          Plocka bort alla saker det blir bråk om tex iPad. Kan man inte använda sakerna på ett respektfullt sätt så får man inte ha dem helt enkelt. Varför inte sälja Ipaden? Det kommer ha effekt jag lovar!

          Om så unga barn kollar på olämpligt innehåll på Youtube hade jag faktiskt sett till att strypa den fria internettillgången. Vill de titta på Youtube får de kolla tillsammans med en vuxen. Sedan kommer de förstås att titta lite ändå tillsammans med kompisar, åtminstone den äldsta, men man minskar i alla fall tillgången.
          Kanske också testa att barnen inte får gå in förrän de ställt sig lugnt på led utanför dörren. Det hjälper dem att göra övergången till hemmet och bli påminda om att hemma ska man vara lugn och slappna av.

          Men åh. Du är inte ensam!
          Försök att ta nya tag i morgon. Du är stark! Du är barnens ”ledare” och det är du som ska sätta grunden, inte dom.
          Det är inte försent att sätta upp nya ramar och riktlinjer i familjen 🙂 Ni är vuxna och ni bestämmer. Vet att det ibland kan kännas som att man blir helt överkörd av sina barn.
          Tillåt det inte, men var lyhörd för deras behov och önskemål. Kompromissa är alltid bra ?

          Heja er!

          Ta bort iPad helt, ingen youtube. Vill de kolla på något kan de se på SVT på tv när ni är med. Pedagogiska barnprogram där de lär sig något. Förstår inte föräldrar som låter sina ungar sitta själva med paddan, vet ni inte hur mkt skit som finns på internet/youtube? Bianca är INTE det värsta.

      Är det två barn eller flera? Åldersskillnad? Killar/tjejer? Det spelar roll för att man ska kunna ge bra råd. Har de ”alltid” bråkat eller började det nyligen?

      Hur gamla är barnen?
      Är de 3 år och över: ordna ett hejdundrans glasskalas hemma en kväll. När barnen sitter och äter glass och är glada, börja då prata om att ni tycker att det blir tokigt med så mycket bråk hemma. Plocka fram en tavla med bilder som visar hemmets olika regler. Det kan bara vara de allra viktigaste reglerna, inte femton stycken om barnen är små. Gå igenom lugnt och tydligt, fråga barnen om de tror att regeln är bra, hur de tror det kommer gå att följa den osv. Var noga med att berömma och säga hur mycket ni uppskattar när de följer reglerna. Om det är möjligt beroende på barnens ålder kan ni också öva på reglerna genom rollspel.
      Barn kan från ganska ung ålder förstå regler och man kan prata med dem om vad som gäller, men de kommer också lätt att glömma eftersom de är impulsiva. Då är det viktigt att vara den vuxne som är lugn och påminner lugnt och bestämt om vad som gäller. Låt inte irritationsspiralen gå för långt, utan försök lugna ner situationen så gott det går.

      En annan bra sak, om bråken beror på att barnen är rastlösa, inte vet vad de ska göra eller så är att göra dagsscheman som ni sedan följer. Vet barnen vad som ska hända under dagen och man som vuxen leder dem genom aktiviteterna blir det en trygghetsfaktor som också har en lugnande effekt.

      Sedan får man anpassa efter sin egen situation. Försök fundera på hur och varför bråken uppstår och fråga er vad ni kan göra för att förebygga bråken. Kan ni möblera annorlunda, kan ni sluta ha leksaker framme om det triggar bråk, finns det vissa tider på dygnet som det är lugnare där ni kan börja göra saker tillsammans som blir trevliga, hur kan ni göra för att uppmärksamma det positiva istället för att bli irriterade när det inte fungerar osv.

        Jättebra råd!

      Läs Martin Foster 5 gånger mer kärlek.

      Följer gärna svar på den här tråden 🙁 har också två barn som bråkar konstant. Vi har provat allt… känns det som.

      Läst barn som bråkar?

      Att barn bråkar flera gånger om dagen kan ju iofs vara helt normalt. Men att ni nästan separerar låter som att ni tappt kontrollen fullständigt. Låter inte som att barnen haft respekt från första början men kanske var de lite mindre prövande när de var yngre… Det låter hårt tyvärr. Kanske har de inte haft de ramar de egentligen behövt när de varit yngre och nu när de blivit lite större testar de gränserna långt utanför era ramar. Tips på bok är ”you’re perfect and other lies you parent’s told you”.
      Ja nu låter jag ju väldigt elak men du bad om råd. Mitt största tips är att alltid vara konsekvent, särskilt viktigt för barn som testar gränserna (som våra alltid gjort!!). Håll med varandra, säg inte emot varandra inför barnen. Har mamma sagt si så får inte pappa säga på något annat vis (eller andra mamman/pappa). Om ni sagt en gräns så flytta inte på den, då lär ni dem bara att det lönar sig att tjata eller bråka. Hota aldrig med något ni inte följer upp. Tar ni verkligen ipaden varje gång ni hotat med det eller har de lärt sig att de snabbt får tillbaka den? Det låter som att ni förbrukat det hotet. Jag är nog säker på att ni inte alltid följt upp hotet/konsekvensen eller att de fått tillbaka den alldeles för fort och lätt. En del skulle säkert säga att ”hot” och tjat inte är rätt väg och det ska vara lågaffektivt och gulligt kärleksfullt hela tiden. Men de har inte haft riktigt krävande barn. Det har jag!! Det behövs riktigt tydliga ramar för en del barn. Inte utrymme för diskussioner kring en del saker för det skapar bara bråk.
      Dela på dem och gör saker med var och en så de får egentid med er föräldrar och får ”sakna varandra”, prata alltid gott om dem och ge dem beröm för ALLT positivt de gör (även om det ibland känns som att de bara gör skit).

      Det låter som att ni inte varit konsekventa för om barnen vet att konsekvenserna gäller så lär de sig av det och förändrar sitt beteende, de är smarta. Om det lönar sig att bråka så bråkar de, men om det inte lönar sig så väljer de till slut andra strategier.
      Kanske ska ni vuxna även se över hur ni kommunicerar med varandra, så ni är respektfulla och konsekventa mot varandra med.

      Jag skriver allt i all välmening för jag vet hur jobbigt det kan vara. Men med ramar och struktur så går det att få det jättefint tillsammans (även om våra också bråkar såklart men utan våra ramar och struktur skulle det spåra ur). Tänk Också på att ni skapar individer som andra ska tycka om, om barnen inte lär sig konsekvenstänk, respekt mot andra och att kunna samsas hemma så kommer de ha svårt med det sociala utanför hemmet med. Ni har allt att vinna på att läsa lite om barnuppfostran men jag rekommenderar inte det puttinuttiga nu utan snarare Jordan Peterson eller Loko Coombs. Lycka till!!

      Kolla upp Petra Krantz och läs på om nära föräldraskap.

      Sök hjälp på familjecentralen (kan finnas föräldragrupper som t.ex. vägledande samspel) alternativt ansök om stöd på socialtjänsten i form av familjebehandling (vissa kommuner kan vem erbjuda stödsamtal via råd och service så det inte behöver beviljas via socialsekreterare)

        Instämmer med anonym 20:39. Känns som det vettigaste rådet här.
        Kommer inte lösa situationen genom att följa ngn av quick fix råden eller läsa en bok. Självklart kan man få med sig användbara saker från det också.
        Men känns ni behöver mer stöd för att orka än att bara läsa en bok.

      Hur gamla är barnen?

        43 och 47.

      Hej! Låter jättejobbigt. Är ingen expert alls men här är mina tankar:
      För det första behöver barnen tydliga regler som, om de bryts, ger konsekvenser.
      Ta reda på vad de skulle sakna om de förlorade det. Kanske är det inte tekniken? Är det månadspeng? Att få vara ute?
      När jag var riktigt odräglig som barn drog mamma in min månadspeng vilket var det värsta jag visste. Ska tilläggas att vi har en väldigt nära och bra relation idag.

      Du och din man behöver sätta er ner med barnen. Kanske när ni gör något trevligt som äter fredagstacos. Ni behöver förbereda en lista med hur man beter sig hemma hos er. Presentera den för era barn och lyft dom positiva sakerna med att följa den. Då får man teknik, månadspeng, leka osv osv.

      Jag minns hur frustrerande det var när jag var liten och min mamma eller pappa bara skrek ”men sluta bråka” och min syster tex hade varit riktigt elak mot mig. Jag upplevde att mina föräldrar inte lyssnade på mig utan bara försökte skuffa undan problemet.
      Det gjorde att vi bara bråkade mer.
      säger inte att man kan lösa alla bråk, men kanske är det faktiskt något som pågår mellan era barn som behöver lösas en gång för alla?

      Fråga? Vad är det ni bråkar om? Varför? Kan vi inte prata istället för att skrika?

      Ta hjälp av en barnpsykolog om det behövs! Det kan kännas tufft nu, men alltså herregud vad jag och min syster bråkade under uppväxten. Brutala bråk. Men idag är hon min allra bästa vän.
      Stor kram till er!

      Försök få barnen att bli en del av att lösa det.
      Antar att de inte heller mår så bra av detta. Så försök prata med dem och se om de har några tips själva på hur ni skall funka bättre som familj.
      Är ni en enad front du och mannen?! Eller känner de av sprickan och utnyttjar den

      Man kan få hjälp av bup eller rådgivning från kommunen, olika i olika städer. Inget konstigt, stöd i sin föräldraroll liksom. Kolla upp det.

    Jag vill diskutera fenomenet ”Camila, ta bort min tråd”. Vad är det för människor, heeelt anonyma dessutom, som blir så sura att de kontaktar bloggägaren för att få sin tråd raderad. Igår var den någon som störde sig på alla julklappstips (ville ge bort en toarulle i julklapp) och tidogare var det någon som bad om hjälp pga dåliga vänner och blev sur när alla tipsade sätt att hitta nya vänner/prata ut osv. Heöt normala svar.

    Dessa människor, är de bara sköra eller är det något annat? När man inte ens, som anonyyyym, kan ta kritik utan blir arg, tar bort hela tråden och surar sig till sömns. Alla har vi väl känt en sån människa men fattade inte att de fanns online (anonymt!!! Igen vet vem du är, logga ut och gå vidare liksom).

      Läste inte de trådar du beskriver och kan i och för sig hålla med dig. Men för att bara liksom komma med ett annat perspektiv så tycker jag det ofta är himla tråkig ton bland dessa kommentarstrådar. Särskilt när nåt kan vinklas till Corona. Det är alltid minst någon som ska komma in med någon dryg pekpinne eller onödig kommentar och så försöker TS förtydliga men får då bara mer skit och plötsligt handlar inte tråden ens om samma sak längre. Kan ändå nånstans förstå att man ångrar att man ens startade tråden då.. men jag vet inte ??‍♀️?

        Jag håller helt med, jag skrev en provocerande kommentar och får nu dryga svar (hade förväntat mig detta, tycker om att provocera för att folk som nappar 90% av gångerna svarar roligt och jag får mig ett gott skratt).
        Jag bidrar till den trista tonen både som trådstartare (säger dumma provocerande saker) och svarar drygt på folk som är jobbiga.

        Men inte en chans att jag ska be någon ta bort mitt svar, det är så jävulskt pinsamt så jag vet inte vad.

        Jag har dock bett c ta bort alla kommentarer från min IP för att jag varit riktigt elak och vill börja på ny kula men hon svarar inte på mitt mejl. Så jag skämtar vidare och låter bli att få trådar raderade. Visst om jag outat mig men det har ingen gjort.

          Du låter väldigt mogen du…

            Det var inte meningen. Bajskorv!

      Bryr mig inte så mycket i personerna som vill ta bort, förstår om det är att man t.ex. råkat avslöjat för mycket identifierande detaljer och vill därför att det ska bort. Och är det som du skriver tänker jag väl mest bara att det måste vara jobbigt att vara så.

      Men däremot kan jag tycka det är tråkigt att när huvudkommentaren tas bort så försvinner liksom hela tråden med ibland intressanta svar, bra tips eller diskussioner. Borde inte en kompromiss annars kunna vara att Camilla liksom raderar allt innehåll i huvudkommentaren (som ibland görs t.ex. när någon lämnar ett tips som Camilla sedan skriver om) och ersätter med typ ”kommentar borttagen”. På så sätt kan ju tråden få stå kvar liksom.

        Exakt så tycker jag med. Det är så trist när folk tagit sig tiden att svara för att hjälpa ts men denna blir sur över alla svar och får allt raderat. Jätteskumt att c går med på det. Om vi skriver om influencers för att de valt att vara offentliga så borde även kommentarer, som man valt att posta, få vara kvar. Sen kan c göra undantag om mam putat sig, varit hemsk eller så men bara för att man inte gillar kritiken..känner mest ,, vad är det för människor och hur tänker de? Bryr mig inte om tråden i sig utan mer fenomenet ”folk som inte kan ta ett uns av kritik, inte ens anonymt”.

      Med tanke på hur snabbt spydiga kommentarer dyker upp här (och hur snabbt de ökar) så kan jag verkligen förstå att folk tröttnar och vill ta bort sin kommentar. Sen är det ju väldigt subjektivt hur folk uppfattar en text, vissa kanske tolkar in mer än andra och därmed reagerar olika.

    Familj som vill låna pengar/ber om tjänster hela tiden.
    Vad ska man göra? Orkar inte låna ut (får sällan tillbaka pengar) och de är till 90 procent anledning till att dom hör av sig till mig, inte av någon annan anledning. De handlar liksom om flera familjemedlemmar, så de blir ju några hundra i månaden. Har inte så stor inkomst just nu. Vad gör man?

      säg att du ej har pengar att låna ut

      Säg att du inte har bra ekonomi. Säg nej

        Jaa, grejen är väl att jämfört med dom är jag rik liksom – därför jag får dåligt samvete. De handlar om 4 personer, de blir tufft för mig. För kan inte bara säga nej till en.

          säg nej till alla såklart

          Jag är dessutom sjukskriven sen 2 år tillbaka så min sambo står för inkomsten.

          Nej, du ska inte säga nej till en. Säg nej till alla. Vad är problemet?

            Dåligt samvete, sambon har ett bra betalt jobb, så vi lever inte fattigt. Känner mig snål och att jag inte hjälper familjen.

              Men om du fortsätter att ge dom pengar så kommer dom fortsätta fråga efter pengar från dig

              Dem ska väl inte leva på din sambo heller? Sluta göd ett missbruk i form av att låna pengar åt dem. Förstår ditt dåliga samvete men det måste upphöra nu, för jag antar att det är kapabla vuxna vi pratar om?

          Jag förstår att det är svårt, är i en liknande sits och av nån anledning får man lätt dåligt samvete för att man själv har pengar och en materiell levnadsstandard som nära familjemedlemmar inte har. Men tänker mer och mer att det är deras ansvar att ordna sina liv, plugga, hitta bättre jobb och inte minst hålla i de pengar som de har. Så jag har börjat säga nej, jag förklarar att jag behöver hålla i de pengar som jag har, eller så erbjuder jag ibland att följa med till mataffären och betala för mat om jag vet att det är verklig kris, vill dock inte finansiera cigarretter, cafebesök mm till andra vuxna människor.

            Exakt så känner jag. pengar går till en del skräp, mycket alkohol vet jag. Bra idé med handlingen, bor en bra bit ifrån dock men kanske matkasse så man vet att vettiga saker köps. Men som du säger är de ju inte ens ansvar att försörja dem..

          Kan förstå din känsla. Men jag tror ändå det bästa är att du är konsekvent, låna inte ut mer till någon av personerna. Du har egentligen ingen skyldighet att förklara varför du inte kan ge något lån. Men säg tex att du har mycket utgifter och inte har råd. Vet personerna att du tex har besparingar så kan du säga att dessa ligger på låsta fonder.
          Själv har jag nästan alla mina besparingar låsta en viss tid pga bättre ränta. Tar jag ut i förtid så kostar det en slant så då blir det inga onödiga uttag…

          Säg nej till alla. Du måste ta hand om dig själv och din ekonomi. Säg att du inte har råd. Fortsätter de tjata fortsätt bara säga nej. När de förstår att du menar allvar kommer de sluta tjata. Få inte dåligt samvete. Det är inte din uppgift att försörja dem.

      Säger upp kontakten.

      Vad beror de på att de behöver pengar?! Har de satt sig i situationen själva?!
      Vet några som fått hjälp med pengar från familjen och de blir ju aldrig bättre… och man ser ju att de satt sig i situationen själva med vissa val och köp.

        Dålig ekonomi, svårt att planera sina inköp och lägga pengar på rätt saker skulle jag väl säga är anledningen. Ja de har satt sig i situationen själva.

          Då kommer de ju tyvärr inte lära sig om de fortsätter få pengar av dig hela tiden. Hoppas att du kan stå emot dem

    ni som gillar serieböcker, har ni tips? har läst lite av liv strömqvist vilket jag tyckte var bra.

      Enki Bilal
      Hugo Pratt
      Schuiten & Peeters

        tack!

      Stadserien
      Serien om Bricken på Svartvik (❤❤❤)
      Outlander

      Åsa Grenvall, Julia Hansen, Nina Hemmingsson är tre bra serietecknare jag kommer på just nu, men det finns verkligen mångs. Jag brukar upptäcka nya på biblioteket

        tack!

      Kolla in Mikael sol!

      Lina Neidestams serie om Zelda, serieromaner av Anneli Furmark, Ellen Ekmans böcker om Lilla Berlin, Rocky, Hejhejvardag.

      Beasts of burden

    Vart tycker du gränsen för otrohet går?

      Om den är inne. Oavsett ”hål” (handen räknas)

        Så alltså fysiskt? Psykiskt räknas inte?

          Så man skulle vara otrogen bara genom att tänka på någon? Går inte att kontrollera någon annans tankar..

            Går inte att kontrollera andras handlingar heller

              Nej. Så är det. Tänkte mer att det är en annan sak att tänka på någon.
              Tror dessutom att alla någon gång tänker på nån annan, om så bara för enstaka tillfällen.

        Tycker medvetet flirtande som inte kan sägas vara en engångshändelse räknas, typ flamma på kontoret.

      När man gör något som man inte hade tolererat att ens partner gjorde.

        Bästa svaret.

      Att prata/smsa med någon. Visa intresse för någon som inte är partnern. Ew.

      Vid fysisk kontakt som en sensuell kram eller en kyss och vid förälskelse (vare sig man agerar på den eller ej). Jag skulle bli mer ledsen och besviken om min man blev kär i en annan än om han låg med någon han inte kände något för.

      När man gör något man inte vill berätta för sin partner. Att vara intim med någon annan är inte otrohet om den andre parten vet om det (och är ok med det). Om man är intim och inte vill berätta det så är det något som är fel och då blir det otrohet enligt mig.

      Vid samlag

    Om man äter nyttigt och varierat, aldrig dricker, inte röker, rör på sig MEN äter omkring 40 g chips varje dag – är det jättedåligt för min hälsa? jag har tänkt att ”äsch, det är min last i livet så jag får njuta lite” men känns kanske inte så jättehälsosamt? hur ska jag tänka?

      måste du vara jättehälsosam då?

        Nej, det har du rätt i haha 🙂 Tänkte mer om jag riskerar att få någon sjukdom eller liknande om jag fortsätter men det kanske inte är någon fara?

          svårt att säga, man riskerar ju att få sjukdomar oavsett liksom. jag hade accepterat min last om man mår bra av det.

            Tack för svar 🙂

      Om du inte har några problem av det, så why not? Kör på isåfall. Får du högt kolestorol, blodtryck, ont i magen eller dyl. så är det väl något att kolla på, annars är det ju lungt.

        Har inte märkt att jag mår dåligt av det, känner man av om man har högt kolesterol eller högt blodtryck? 🙂 Hoppas det är lugnt!

          Inte nödvändigtvis, vilket är varför det är bra att göra en allmän hälsokoll ca. en gång om året eller så. Där man mäter blodtryck, lämnar blodprover för kolestorol, sköldkörtel m.m. (exakt vad beror lite på din medicinska historik och ålder/kön/livsstil) 🙂

      Hur klarar du att bara äta 40g? ? För mig är en öppnad påse snart en tom påse…

        Jag köper små chipsförpackningar hahaha, hade inte klarat det annars 😉

        Du vet att det finns små påsar?

          Nej ?

      Är du överviktig? Högt blodtryck? Högt kolesterol? Om inte – NJUT

        Tack för svar! 🙂

    Hjälp! Hur blir jag av med finnar på ryggen?
    För ca 1 år sen började jag plötsligt få massa finnar på ryggen, helt från ingenstans kändes det som. Har normal/torr/känslig hud i övrigt men på ryggen började den plötsligt kännas fet.
    Jag är 33, har inte haft dessa problem innan förutom en kort period för ca 10 år sen som jag fick några finnar på ryggen. Jag började då tänka mer på att sova utan tröja ofta o tvätta ryggen med lite lactacyd när jag tvättar håret (för att få bort tex balsam/inpackning som rinner ner på ryggen) så var problemet borta.
    Men nu har jag ingen aning om vad det beror på? Har inte ändrat nåt i mina livsvanor vad jag kan komma på o luftar huden så mkt jag kan o har kort hår, så det känns inte som att ryggen blir så instängd.

    En av de första grejerna jag provade var Paulas choice 2% BHA Body. Det kändes som att det funkade i början, huden slutade vara fet. Men snart kom finnarna tillbaka (och stora pormaskar dessutom, som jag inte hade tidigare). Jag har sen dess testat PC i några omgångar (alltid långa omgångar) och det känns som att det funkar ibland och ibland gör det värre.
    Jag har också testat att smörja med kortisonkräm (tror att jag läste det tipset i nåt öppet spår faktiskt). Det kändes som att det hjälpte ganska bra, men inte tillräckligt. Och det har jag så klart inte velat använda under nån längre period, tror jag körde det max 2 v.

    Jag har också testat att bara låta ryggen vara helt ingen rengöring eller smörjning men det har inte heller hjälpt. Nu börjar jag bli riktigt trött på det här 🙁 Finns det nån som har några kloka tips? Produkter eller andra saker man kan göra som kanske hjälper?
    Och kan det vara så att det är nån hormonell obalans? Hur vet man det? hur uppstår det? och vad kan man göra åt det?

      Jag tror sådant kan bero mycket på hormoner, som man inte riktigt kan styra över. Tyvärr. Har inget svar på hur man kan få bukt med det. Men kanske genom en viss typ av kosttillskott?

      Se över ditt balsam, balsam kan ge finnar på ryggen.

      Gå till dermatolog alt. barnmorska (om det kan vara hormoner), det kan säkert finnas en miljon anledningar.

      Jag brukar googla på pimple map body, tror det kan ha med stress (fysisk, emotionell osv) att göra. Se över din kost/sömn/tvättmedel.

      Använder du något preventivmedel? Både hormonbaserade och kopparspiral kan fucka till hormonerna rejält och ge acne och massa andra besvär. Ta ut spiralen om du har och anmäl biverkningarna. Jag fick massa acne av kopparspiral, försvann på ett par veckor efter uttag ??

      Jag fick finnar på rumpan och efter lite googlande så testade jag denna ”Australian Bodycare Body Wash” och för mig så funkade det! Den luktar ganska starkt/illa men finnarna försvann/minskade kraftigt efter några duschar.

        Åh, fått finnar på rumpan och baksida lår efter fyllda 40 – aldrig haft innan. Nu massor och stora…

    Åh jag blir så frustrerad. Min sambo klarar verkligen inte av den minsta kritiken/påpekningar. Tex idag när han målade om hemma och han trampade i färgen med strumporna och gick omkring i blev han sur när jag påpekade. Och även att det hade kommit färg på golvlisterna. Han säger att ”det finns olika sätt att säga saker på” att det är mitt sätt att säga det på. Men jag påpekar verkligen bara. Låter inte sur eller irriterad eller anklagande just för att jag vet hur känslig han är med sånt. Jag tror det mer handlar om att han inte vill ha någon ”kritik” övh utan bara beröm. Jag hade gett beröm också såklart flera gånger. Vad ska jag göra?

      Har du frågat honom hur du kan uttrycka det istället för att han inte ska uppfatta det du säger som kritik?

        Ja. Och jag har ändrat till så som han vill att jag ska säga. Men han brukar bli irriterad på mig ändå. Det är därför jag tror att han inte vill ha någon ”kritik” över huvud taget.

          Låter inte bra alls.. Lättkränkt. Man måste få påpeka att nån gör nåt dåligt utan att den ska sura, du ska inte behöva trippa på tå för honom! Skit i om han blir sur och bättrar han sig inte, överväg om du vill leva med en sån människa. Lite manipulation tycker jag.

      Måla rummet själv.

        Jag frågade ju om jag skulle hjälpa till, han sa nej.

          Du skulle tar på strumpor och trampat runt lite färg (och blivit svinsur om han påpekade). Mansbebis.

      Det är sådana män är, lättkränkta vuxenbebisar. Du behöver inte anpassa dig eller göra om dig själv.

        Hahaha ts är den största kvinnobebisen. ”min man tar illa vid sig om jag klagar på hur han arbetar medan jag sitter på mitt stora arsel” news flash ladies, ingen av er är så fantastisk som ni låtsas om i ÖS.

          Eew det luktar incel! Utrym!

            Är en gift kvinna till skillnad från er cat ladies ?

              Jag är både gift och cat lady! ❤️

      Hahah åh känner igen mig. Men jag brukar iofs säga saker ganska rakt på vilket min karl inte klarar av…

        Låter som ett härligt förhållande

          Det är det! Vi har den jargongen. Gissar att du inte har någon alls med din härliga attityd?

        Jag brukar göra samma, sen blir han sur vräker ur sig nåt jag säger nåt tillbaka och om 5 min är båda glada igen ??‍♀️ what ever works! Vi går båda från 0 till 100 rätt lätt, kläcker ur oss nåt och sedan blir det snabbt lugnt igen!

    Någon som har tips på hur man tar sig igenom vetenskapliga texter på engelska? Jag har svårt för det fackliga språket på engelska, dessutom saknar jag intresse av att läsa på engelska så har stora problem men tyvärr ingår det ofta i kurslitteraturen på mitt program. Någon som känt/kände likadant när ni pluggade och hur tog ni er igenom texterna? Att translate:a genom typ google blir inte alltid jättebra…

      Läs abstract. Läs conclusion. Läs sedan i ordning och gå tillbaka till abstract hela tiden. Slå upp ord du inte kan.

        Ja, precis så. Abstract först. Sedan första och sista stycke i discussionen. Sedan från början i ”rätt” ordning.

      Jag brukar läsa såna texter högt, för att inte tappa fokus. Man förstår ju absolut inte alla ord, men tycker man ofta får en känsla av vad texten vill säga så känn inte att du måste förstå och kolla upp varje ord. Då tar texten aldrig slut..

        Tack snälla för era svar ?

    Vill fixa mina tänder… har en liten glugg som jag vill fylla i med komposit. Någon som gjort liknande? Tips på kliniker i Stockholm? Tacksam för alla tips??

      glugg är så snyggt ju

        Faktiskt- Glugg kan vara jättesnyggt. 🙂

      derya på nacka tandvårdsteam

      Jag gjorde det hos folktandvården. Var superbra! ??

    om man får mellanblödning av p-piller då man glömt ta en tablett, ska man sluta äta de i några dagar eller ska man fortsätta som vanligt?

      Vad står det på FASS om just ditt märke? ?

      Min barnmorska sa till mig att då släpper man fram mensen äter sockerpillrens, det först pillret/dagen kan du också räkna bort. Äter p -pillret diane

        Okej, tack!

    Jag känner typ att alla influensers pratar som Bianca. Väldigt cringe att lyssna på men kan inte sluta. Också så hatar jag när de liksom stannar upp lite med vad de pratar om och kollar in sig själva lite i kameran och typ slänger lite med håret och sen fortsätter de. Tack å hej

      bianca pratar väl som en random fjortis?

      Kenza kollade i kameran under sitt krystarbete när Nikolaj kom till världen.

    Vi har två barn och bor i en förort i sthml. Vi sparar för och köpa hus/radhus och har börjat fundera på om någonstans utanför sthml vore bättre. Billigare, förhoppningsvis mindre kriminalitet bråk osv. Vad finns det för småstäder eller orter som ärlite billigare, lugna, varma, mkt grönområden och relativt tryggt för ungdomar?

      Det finns tyvärr inga. Sjuklövern har sålt ut vårt land …

        Undrar hur det är med Gotland? Liksom svårare att fösa över kaozmänniskor dit, vill jag tro.

          [Borttagen kommentar]

            Aha. Då är jag med. Förbannat trist.

          Jag fattar. Du tycker inte om människor med mer pigment än dig själv, men hur pallar du (och många andra), dag efter dag, skylla på invandrare gällande allt. Kaozmänniskor?, smh..

            Handhjärta <3

            Skärp till dig. Du förstår mycket väl att människor med ”mycket pigment” inte automatiskt är kaozmänniskor. Försök att artikulera dina åsikter, om du har den förmågan.

              Vad är en kaozmänniska?

                Typ de två unga männen som våldtog två pojkar med pinnar upp i anus i flera timmar, klädde av dem nakna, slängde ner dem i en grop och sa att de skulle dö där. Räcker det?

                  Vet du vad Anders Eklund gjorde?

                    Vad har det med saken att göra. Tar dom ut varandra? Ska vi sluta bry oss om samhällsutvecklingen för att Anders Eklund existerar?

                  Var hotade du fup:en?

                    *hittade såklart…

        Hjälp. Hur fan spårade det ut såhär

      Norrtälje!

      Norrtälje ?

      Nyköping! 1 h söder om stockholm

    God kväll på er, har en liten träningsfråga. Jag har börjat köra övningar hemma på yogamattan men har problem med att jag får ont i ”skelettet” när jag gör övningar. Till exempel när jag gör situps så sticker benen ut i ländryggen sen också om jag ligger på sidan så är det höftbenet som gör ont. Det är så där på flera olika övningar och gör det besvärligt för mig och gör det ont. Hur fixar jag detta? Kan jag köpa en matta som är tjockare? Eller lägga filt under? Försämrar det kvaliten på övningarna? Tack på förhand.

      Det finns tjockare mattor, men jag brukar ha filtar eller annat under. Inte märkt någon sämre effekt ??

      Tror inte det försämrar kvaliteten på övningarna om du stöttar upp kroppen mer. 🙂 Kolla efter tjockare madrasser som du sade.

        Tack för svaren!

      Jag hittade en bra tjockare matta i typ memoryfoam. Den är kortare än Yougamattan så passar bra att ha i mitten så att maningar stödet när man skall ha annat än fötter och händer i. Det är en Reebok, typ en sån här tror jag

      https://www.traningsspecialisten.se/art/fitness-2/traningsmatta/reebok-traningsmatta-studiodelta-100x50cm.php

        Tusen tack! Den ska jag spana in.

    Hade ett bråk med min man imorse. Bad i början i veckan om att få sovmorgon på lördag då jag alltid är den som går upp med vårat barn oavsett helgdag eller vardag.
    Han driver eget så han bestämmer själv när han ska upp vilket är allt mellan 8-10 på vardagar och går upp när han själv önskar på helger, undantag om vi har något planerat såklart. Han behöver aldrig säga till att han ska ta sovmorgon men jag behöver göra det.
    Påpekade det imorse men ville enligt honom bara tjafsa så ledde inte till så mycket.
    Hur kan jag få honom att förstå att vi är två föräldrar vilket gör att vi faktiskt har delat ansvar och jag ska inte behöva söka anstånd 10 dagar i förväg för att jag ska få sova 1 timme längre.
    Eller har jag helt fel?

      Hur gammalt är barnet? Haft samma tjafs med min sambo nämligen men vi har nyss blivit föräldrar och jag tror ärligt inte att han fattar hur jobbigt det är att vara föräldraledig. Jag tror att han kommer fatta mer när det är hans tur. Helammar just nu också och dottern tar inte flaska så tyvärr KAN jag inte lämpa över nätterna på honom, och på morgonen känns det knappt värt att sova ut när jag vet att hon ändå vill amma om någon timme igen. Men jag tycker att du ska ta upp det vid ett tillfälle när det inte är så infekterat, enklare att nå fram med ditt budskap då. Och så hoppas jag att han också har en föräldraledighet som väntar, där han får känna på hur det är? Jag ser litegrann fram emot det bytet, typ en ”nu ska du allt få se”-barnslighet som kommer fram i mig ?

      Vi har en sovmorgon var på helgen. Är ju helt logiskt och mest rättvist? Är ju ett totalt rimligt ”krav” och borde ju inte vara något åt bråka om? Vad har han för argument mot det? Kan du inte säga (inte i affekt utan när ni är lugna) att du vill ha det som regel/standard?

      Hur motiverar han detta beteendet?

      Jag har fått typ EN sovmorgon sedan vi blev föräldrar för 6 år sedan (har tre barn nu)?‍♀️ Ville bara säga det, tror att jag har blivit seriöst hjärnskadad av sömnbristen och min man sover till 11 varje lördag och söndag ? Jag går på antidepp för att ens orka vardagen, lol ?‍♀️

        Förlåt men varför accepterar du detta?! Känner han inte något som helst ansvar för att du också behöver få sova ut??

        Vilken jävla man du har!

        Skiter han så totalt i ditt mående?

      Men vad f*n? Båda ska ha sovmorgon! Rätt ska vara rätt! Vi har kört varannan morgon lördag söndag sen barnen föddes! Jag får oftast lördag sova och han söndag, sen beror det på ifall man har olika grejer osv så allt går att diskutera! Men nu kräver du av din man, speciellt ifall han har sovmorgon hela jävla veckan redan att du ska få sova imorgon!

      Har inga råd att ge förutom att jag var i samma sits och lämnade egoisten. Han var också egenföretagare och kunde gå upp kl 10 varje morgon medans jag gick upp med vårt barn i ottan varje morgon.
      Sista tiden innan separationen körde vi ett varannan helg schemaför att undvika konflikter om helgerna. Varannan helg hade en förälder huvudansvar för barnet medan den andra fick sova ut, åka och träna, gå på middag med vänner etc. Funkade förvånande bra förutom att han mer betedde sig som att han var helt barnfri medan jag såklart gjorde saker med barnet på ”hans” helger för jag vill ju fortfarande vara med mitt barn, men det var skönt att slippa ansvaret för måltider, nattning, gå upp, blöjbyte etc

      Men gud, alla(h), börja följa ”Mansbebisar” på Insta och finn inre styrka! ?

      Nej herregud du har inte fel! Jag har flera barn varav en bebis. Pappan jobbar typ halva veckorna, går upp med de andra barnen VARJE DAG han är hemma och låter mig sova. Jag ammar och tar därför alla nätter. Har faktiskt stigit upp nån dag ändå och dp har han faktiskt varit tacksam för att få sova lite extra.. Tidig väckning vardagar annars.. Näe men stå på dig, det är självklart att du har rätt till sovmorgon och inte bara en timme i veckan!

    Om er vän skulle gifta sig med en kille och ni inte stödjer relationen pga att han var dåligt inflytande på henne på olika sätt, skulle ni gå på bröllopet eller inte?

      Inte gått. Hade visat min ståndpunkt och varit hemma.

      Gått, du bryr dig fortfarande om din vän och visa att du finns där för henne trots allt. Annars kanske hon tar avstånd från dig istället. Men kanske beror på hur bra vänner ni är

      Beror nog på lite tror jag, vad det dåliga inflytandet innebär.

        Precis. Är han gängkriminell eller har han fått henne att börja med fågelskådning?

          Vilket är värst?

            Duh, fågelskådning.

          Exakt, fågelskådning vill man ju inte stötta.

        Ja det är egentligen dåligt formulerat då jag inte hade tänkt att göra diskussionen så detaljrik och exakt utan jag var först bara nyfiken på om det är etikett att hålla sig undan från ett bröllop där man inte stödjer relationen. Eftersom de vill väl ha sin dag i ”kärlekens” tecken bla bla bla.

        Men faktum är, som framkommit senare här i diskussionen att det inte bara är dåligt inflytande på henne det gäller. Det är en destruktiv relation och han har fått henne att börja ta olika droger, vilket ju är ett dåligt inflytande. Men han manipulerar henne och isolerar henne från sina vänner och har även varit emot att hon umgås med sin familj. hon tycker själv att han har narcissistiska drag och hon mår dåligt av honom men såna relationer är ju lite speciella och det uppstår något band mellan dom som gör att hon håller sig väldigt lojal till honom. När han pratar illa om mig hakar hon på (jag märker det på hur hon beter sig mot mig) och beter sig illojalt mot mig så jag känner inte samma glädje för vår vänskap. Det känns som jag umgås med honom och alla hans negativa och dömande åsikter, och inte med henne.

        Så att benämna det ”dåligt inflytande” är väl egentligen bara halva problematiken. Jag vill att hon ska må bra men nu är hon ett spöke av sig själv och varvar förnekelse av situationen med förtvivlan.

          Om det såpass allvarligt hade jag försökt prata med min vän så snart som möjligt istället, förklarat min oro osv. Hade inte gått på bröllopet men förklarat varför och vart tydlig med att jag ändå alltid finns där för henne – oavsett hur lång tid det gått eller vad som händer – om hon en dag vill lämna eller något händer.

            Mm det låter helt rätt. Hon vet ju vad jag tycker men det är svårt med balansgången då hon gör allt för att skydda honom. Hon kan komma och söka stöd och berätta väldigt speciella saker men säger man något som är kritiskt mot honom så byter hon kvickt sida och tar hans parti och jag blir the bad guy. Så egentligen är det här väl en fråga som sträcker sig långt bortom bara närvaro vid ett bröllop eller ej, det är väl egentligen en fråga om hur man hanterar en sån här vänskap.

      Svårt att säga. Det beror sig på på vilket sätt han har dåligt inflytande. Kan du ha fördragsamhet med henne trots att hans inflytande? Om svaret är ja tycker jag du ska gå. Om svaret är nej tycker jag du ska säga att du inte kommer, då du inte tycker om personen hon blir med sin partner.
      Men om du väljer att inte gå får du nog vara beredd att det är stor sannolikhet att er vänskap är över.

      Om min vän inte hade gått pga att hon inte gillade min man hade hon aldrig mer varit min vän.
      Förlåt men vad fan är du för vän?
      Ska DU gifta dig med karln eller? Sköt ditt och stötta din kompis. Eller försvinn ur hennes liv.

        Okej om vi säger såhär då; killen drar in henne i knark och han försöker isolera henne från hennes vänner så han får henne för sig själv och kan manipulera henne ifred.

        Fråga dig igen vad för typ av vän jag är. Vad är du för typ av människa som skriver som du gör? Fy alltså.

        Och anledningen till att jag funderar på att ta steget att inte gå på bröllopet är för att jag blivit alldeles för dränerad av hela situationen då han inte är schysst mot mig heller. Han gör allt för att vända henne emot mig ä, snackar skit och påverkar henne så hon blir dryg mot mig och tolkar allt kring mig till det negativa. Jag orkar inte längre med den här kampen. Jag mår dåligt av det hela. Är hon inte med honom så har vi en bra relation. Nu mår jag mest dåligt av dem båda trots att jag fortfarande bryr mig om henne. Men jag kan inte rädda henne, hur mycket jag än försökt.

        Därför är jag också beredd att förlora henne som vän. Jag tror kanske jag redan har förlorat henne.

          Antingen överdriver du för att få effekt över ditt påstående att han har dåligt inflytande på henne när anonym 00:58 ställde frågan. Eller så är du korkad för om det vore så som du säger så har du redan svaret, why bother asking?

            F*n dryga ni är ikväll. Jag är väl korkad då.

            Men sanningen är att han förstört hennes vänskapsrelationer i flera år så hon har inga. Sen trycker han ner henne och säger att hon inte lyckats med något i hennes liv och att alla tycker hon är jobbig och inte vill vara med henne. Newsflash för er är att det finns riktigt destruktiva relationer men här är väl alla lyckligt gifta forskare och professorer med hus och barn och med sitt på det torra och har noll förståelse för att detta är verkligheten för vissa och att det verkligen inte krävs några överdrifter.

            ”Why bother asking?” – Jo för att jag inte tycker det är en självklarhet att överge min vän när hon har det tufft. Du är nog korkad om du inte förstår det. Hon har fått ångest och depression av denna kille och jag vill inte vända henne ryggen men min självbevarelsedrift kickar in när JAG också får ångest av hur han beter sig mot henne och mot mig.

            Sh*t vad tröttsamt detta kommentarsfält är. Vilka är ni?? Vissa av er kan knappast ha några vänner.

          Säg till din vän att du går enbart för hennes skull eftersom det är viktigt för henne att du är där. Men markera att du tycker att han behandlar henne och andra människor illa och att du därför har svårt att stötta deras relation. Bra att vännen vet var du står tycker jag.

            Tack, det kan nog vara en bra väg att gå.?

          Jobbig situation. Låter som hon behöver seriös hjälp. Berätta för hennes familj det du vet om killen och det han gör. Han låter som en narcissist/psykopat och du som ensam vän har nog tyvärr ingen chans att själv rädda henne. Skulle inte gått på bröllopet heller.

            Tack för att du förstår. Det är exakt som du skriver. Hon har själv sagt att han har narcissistiska drag, både till mig och till honom. Familjen har insikt om deras relation och saker som händer men jag vet inte vad jag ska säga om det hela.. han verkar ha duperat dem också. Finns exempel där ekonomi är inblandat och hela familjen bara jamsar med i hans hot och manipulation.
            Så nej, du har rätt i att jag nog inte kan rädda henne på egen hand.
            Hon vet att hon behöver hjälp och har varit på väg att kontakta vården flera gånger men hon är rädd för att han ska få reda på det.
            Tack för ett vettigt svar och för att du förstår vad jag menar!?

    Vi har en hund på åtta månader som alltid varit livfull, men aldrig bitig eller skällig. Sedan en vecka tillbaka har han dock börjat försvara saker han hittar utomhus samt sig själv när han vilar etc. Han morrar och tar sedan till tänderna, ordentligt! Vi vet om att tonårsbeteende existerar, men är oroliga att detta inte är normalt. Han slutar efter ett tag och visar endast detta beteende mot oss ägare. Inte mot andra djur eller människor. Har ngn varit med om detta, och vad gjorde ni för att förebygga bitandet och morrandet?

      Lägg ner honom på sidan med ett bestämt (men ej smärtsamt!!) grepp runt sidan av halsen. Håll så tills han slappnar av. Viktigt att göra det innan de blir för stora och starka. Han behöver förstå att ni är hans ledare. Det där låter som ett typiskt beteende där han prövar om han kan bestämma över er, dvs ”försvara” sin leksak eller vad det nu kan vara.

        Är du dum? Det handlar om att personen från början inte har lärt sin hund att den får tillbaka sådant som den har. Man ska aldrig trycka ner en hund. Ägarens fel som har gjort den såhär.

          Nej jag är inte dum, men tack för den trevliga tonen. Personen bad om råd i en öppen anonymt kommentarsfält. Alla som kommenterar här kan inte ha samma erfarenhet, inställning och åsikt. Jag delade med mig av mitt råd – du kan komma med ditt. Betyder inte att jag skulle vara ”dum” bara för att jag inte skulle gjort som du,

        Farligt att ge såna här dumma råd. Gör absolut inte så. Du behöver inte fysiskt ”visa att du är ledaren”. Rösten ska räcka gott och väl. Däremot tycker jag att hunden ska få vila ifred utan att ni ska göra honom. Utomhus måste ni avleda. Visa att ni är roligare. Ta med leksak och godis, belöna när han släpper saken

          Tycker inte alls att det är dumt och tror genuint att det är rätt sätt. Men hon ställer frågan i bloggbevaknings kommentarsfält och inte in person till en utbildad hundtränare eller dylikt så då får man väl ta alla råd med en nypa salt och göra det man själv tycker känns bäst.

            Hoppas verkligen att du inte har djur.

              Vad är problemet att fysiskt markera att det inte är ok för en valp att morra och bita efter sin ägare? Enormt många som lär ut detta och förespråkar detta. Jag skriver uttryckligen att TS absolut inte ska göra något som gör ont på hunden, bara markera fysiskt. Hemskt tråkigt att du går till personangrepp pga det. Har haft många trygga glada och friska hundar men det hör inte till saken. Bidra med ditt eget råd istället så får TS bilda sin egen uppfattning.

                Snälla, misshandla inte era djur.

                  Men gud nu får du ge dig. Jag ger upp. Ser du det som djurmisshandel att tillfälligt fysiskt markera mot en valp som biter och morrar kanske jag känner att det är du som inte borde ha djur… säger inte att hon ska sparka hunden eller låsa in den. Säger att hon kan testa att lägga den på marken med ett grepp som hundar använder på varandra för att uppfostra valpar, försiktigt men bestämt. Känner TS sig ej bekväm med det kan hen ju prova tipset från Anonym, att istället prata och leka med hunden när den morrar och hugger. Kanske funkar jättebra

                    Det effektivt att använda våld mot sina barn också, men av humanitetsskäl använder vi numera som tur är andra metoder.

                      Så du skulle inte ta tag i din treårings arm om hen var påväg ut i gatan?

                      Och helt seriöst, om vi är så långt ifrån varandra att du tycker att man bör behandla och uppfostra hundar på exakt samma sätt som barn så kommer denna diskussion inte ge något konstruktivt. Så jag backar här. Ha en fin kväll och lycka till med hunden TS!

                      Jag är inte TS. Med tanke på att det är vad du hämtade ur mitt inlägg så har du rätt i att diskussionen inte kommer ge något. Du också! Lycka till!

                      Ber om även ursäkt för den otrevliga tonen från min sida.

                  Snälla, kom inte med så dumma kommentarer.

      Jag reagerar på att du skriver att han försvarar sig själv när han vilar. En hund som gör så hade jag velat få utredd hos veterinären om han har eventuella smärtor. Det spelar ingen roll att han morrar bara åt er ägare, det kan ibland yttra sig så för att de känner sig tryggare med ägaren än med andra. Jag hade problem med min valp och tog hem en hundtränare som direkt såg tecken på smärta hos min hund som jag hade missat. Han visade sig ha smärta i rörelseapparaten men jag var inte förmögen att tolka hans smärtsignaler. Han hade bara problembeteende mot de som vanligtvis hanterade honom. Kom det en ny person och hanterade honom var han lugn då han innerst inne var för osäker för att våga reagera med den personen. Så vad du än gör, lägg inte hand på din hund på det sättet som den där andra personen tipsade om innan du utrett hunden. Ta hjälp av en hundtränare som jobbar med moderna reko metoder. Gå med i gruppen Reko hundliv på Facebook, du kommer få bättre tips där än här och där kan du få tips på yrkespersoner att vända dig till.
      Så länge kan du googla ”byteshandel resursförsvar” så får du tips hur du ska träna gällande prylarna som han försvarar.

        Fredrik Sten sa en mycket bra sak en gång ”det är inte bara vi människor som har egenrätt på att säga ifrån, om en hund vilar vill den vara ifred”.

          Vad intressant att du citerar just honom. Vill med anledning av det också citera Fredrik Sten 🙂 såhär svarar han på en fråga på Agrias hemsida där frågeställaren beskrivit ett liknande scenario som TS:

          ”När valpen gör dessa attacker tar du blixtsnabbt tag i valpen, där du får tag och håller bestämt men lugnt i.
          Detta bestämda grepp håller du ett par sekunder tills valpen avtar att ”morra/bita” och istället bara vill att du ska släppa.
          Då släpper du ditt tag och bara låtsas som inget har hänt.
          När du tagit ditt grepp kommer kanske valpen morra och bita bara för att du har ditt grepp, detta nonchalerar du bara och gör ingen sak av.

          Ditt grepp om valpen ska inte göra ont på valpen, men det ska vara bestämt och fast.
          Valpen ska helt enkelt förstå att den går över gränsen då den gör detta, och att detta inte alls accepteras av dig.

          Gör du detta en eller två gånger med din unga valp, som jag utgår ifrån att du har en fin relation med, så kommer valpen att lägga av med det”.

          Menar nu inte att jag per automatik har rätt men att kalla mig djurmisshandlare när jag hade typ exakt samma råd som Fredrik kanske är lite att ta i 🙂

            Men lyssna inte på Fredrik… Jag kan säga att han har inte schyssta metoder bakom kameran. Känt honom i 20 år.

              Vet knappt vem det är. Googlade när jag såg kommentaren från Anonym ovan ??‍♀️ Men tycker det låter rimligt. Aja TS får väl återkomma i nästa öppet spår och säga hur det gick ?

          Nu är ju inte Fredrik Sten känd för sin reko och moderna vetenskapligt baserade metoder direkt. Finns många usla hundtränare där ute men alla har de väl haft något vettigt att säga någon gång så det handlar om att ta russinen ur kakan. Det är ju absolut rimligt att hunden ska få säga ifrån att den vilar så det har han rätt i. Och med det sagt vill jag förtydliga att det kan ju vara fallet för TS hund. Mitt svar baserades på att jag fick upp en mycket värre bild i huvudet än att hunden bada morrrar lite för att säga att den vill vara ifred och då kan det vara smärta inblandat. Men såklart kan det vara ett normalt uppvisande av hundens åsikt för stunden om det inte är riktiga bett och utfall inblandat i bilden.

            Ponera att du har undersökt din hund, 8 månader, och den har inget fysiskt fel. Om du ”stör” den när den vilar så morrar den och hugger (för ja, jag tolkade TS som att hunden verkligen hugger efter TS i dessa situationer) efter dig. Kanske tom biter dig om du inte flyttar dig snabbt nog. Vad skulle du göra för att korrigera? 🙂

            (jag måste nästan utgå från att TS testat att säga typ ”Nej!” bestämt men att det inte funkat. Svårt att tro att man skulle be om hjälp här om man inte redan testat att säga Nej. Så vi kan väl även ponera att det redan testats?).

              Jag skulle låta veterinär undersöka den eftersom JAG inte är utbildad för att avgöra om hunden har ett fysiskt fel eller inte.
              Hade oavsett utfall hos veterinären inte korrigerat en hund som säger åt mig för att jag stör den när den sover. Den ville inte, varför ska jag ha problem med det?

                Menade alltså att du redan låtit veterinären undersöka den och fått svar att inget fysiskt var fel.

                Men… Okej vi tycker helt olika där. 🙂 skulle inte låta min hund vara agressiv och hugga mot mig. Finns ju en massa situationer där man kanske inte kan låta sin hund ”vila klart”. Agressiva utfall mot sin ägare är liksom inte alls bra, enligt mig. Men vi tycker väl helt olika där. Tack för svar!

    Jag undrar varför ni som skaffat barn gjorde det. Menar inte flummigt som ”jag har alltid vetat att jag vill bli mamma” utan verkligen varför. Biologiskt sug? Någon som tar hand om en när man är gammal? Få en mening med livet? Nyfiken. ?

      Varför är det flummigt att svara att man verkligen vill bli mamma?

      det ligger i vår natur att vilja ”avla” sig

        Men om det ligger i naturen, varför är det så många som inte vill det?

          avvikelser finns alltid + vi lever i ett väldigt rationellt samhälle där allt ska vara så smart som möjligt liksom

          Det är mycket med oss som ligger i vår natur, som vi har en instikt att vilja göra – men som vi kan välja huruvida vi agerar på. Sex t.ex. Sexuell drift är ju en biologisk funktion, men vi väljer ju våra tillfällen så att säga. Trots att jag vill ha sex kan jag ju välja bort det för att jag vet att det inte är en bra idé. Sen finns det som inte har någon sexuell drift alls. Ungefär så med barn också, det är en drift vi har, men vi kan välja att följa den eller inte och en del känner det inte alls.

          Sexdriften ligger i vår natur. Men inte nödvändigtvis skaffa barn.

            Och vad tror du syftet med sexdrift är hos människor/djur? (rätt svar =.genernas överlevnad)

              Okej Darwin

          Några måste offra bort den biten för att maten och resurserna ska räcka. Detta sker omedvetet för rasens överlevnad. Samt att vi idag kan välja bort barn OCH höra att vi är grymma som räddar klimatet. Win win.

      Varför är ”har alltid velat bli mamma” mer flummigt än att ha någon som tar hand om en när man blir gammal?

      Jag kände att det nog vore mysigt med barn så skaffade barn.

      Åh min största längtan och dröm att få barn.
      Längtat så mkt! Önskar att min dröm snart blir sann.

      Delvis för Att man har en biologisk klocka som tickar. Delvis för att jag ville ha ett barn med den jag älskar. Det är en instinkt att vilja ha barn å föra sina gener vidare, har man inte den så är det något fel.

        Va? Nej, det är inte ”något fel”. Herregud. Kryp tillbaka under din sten.

      För att jag hade träffat min sambo och vi hade varit ihop i flera år. Vi hade rest, flyttat och upptäckt saker gemensamt. Jag hade pluggat klart, skaffat nya hobbys och fått det jobb jag sett fram emot. De flesta av mina vänner flyttade ifrån småstaden där vi är uppväxta, medan jag och min sambo blev kvar. Vi köpte hus och bodde in oss. När jag stod där med mitt jobb, vårt hus och utbildning i bagaget kände jag att jag saknade något, eller snarare längtade efter något ”mer”. Jag kände mig så klar med allt annat och ville ha nya sammanhang i livet. Därför blev barn en ”självklar” nästa del, för MIG var det nästa steg i livet. Precis som att det för andra kan vara att klättra i karriären, eller att resa (pre-corona då ?). Men jag har aldrig haft det behovet direkt, jag är en trygghetsperson och för mig var familjelivet det nästa steget. Typ så?!

      En högre mening typ, men det kanske också räknas som flummigt… Men jag hade verkligen upplevt och gjort det mesta innan jag kände att det var dags att skaffa barn (jag var 33 år) – flyttade hemifrån direkt efter gymnasiet, galna fester, rest världen över varav långa resor i taget, startat (och misslyckats) med eget företag, och startat nytt igen, bott utomlands, pluggat 5 år på uni. och fått jobb inom det jag var utbildad för.

      Livet rullade på och jag kände väl att barn skulle ta mitt liv till en ny nivå typ. Att jag nästan kände mig ’färdig’ med livet, att jag upplevt det mesta och inte exalterades över saker på samma sätt – men genom barnen skulle jag få en helt ny upplevelse ; dels uppleva saker på nytt genom deras nyfikna ögon, och dels att få ’äran’ att uppfostra sina egna gener!

      Förstod bara en dag att jag skulle ångra mig som äldre om jag inte försökte få barn. Ville också gärna ha barnbarn och då måste man ju först få egna barn. Sedan är det ingen garanti, men om man låter bli är det helt säkert att det inte går.

      Sedan hade jag någon tanke om att det vore häftigt att få vägleda en människa genom livet också.

      Jag vet inte jag har alltid (ända sen jag var liten) bara ’känt’ mig som en mamma. Bara en drift i att ha någon att ta hand om, att älska ovillkorligt. Jag tycker dock inte att meningen med livet är att skaffa barn. Men nu när jag har barn har såklart min dotter blivit min mening.

      Ville aldrig ha barn, var jag säker på. Sen blev jag gravid av en olyckshändelse och bara visste att det var min unge!!!

        Ja, det lär man ju vara säker på när den växer i en liksom ?

          Haha!

      P-pillrena funkade inte. Ville aldrig ha barn men fick ett likförbannat!

        Var det för sent för abort eller ville du behålla?

          Det var gränsfall för sent, så kändes ej rätt att ta bort det.

        Finns ju abort dock så du valde ju ändå.

      Biologiskt sug. Säkert i kombination med konventionerna också. Var 30 år, mycket kär i min partner och suget i kombination med ”det är dags nu” gjorde att jag ville ha barn.

    Någon kanske redan har skrivit om det men har ni sett Biancas senaste video? https://www.youtube.com/watch?v=yvOrFh4c3X4
    Herregud, vilken okunskap…

    Varför behöver man lämna urinprov på vissa jobb? Alltså menar vissa kontorsjobb

      De vill kolla att du inte knarkar.

        Ja men vad spelar det för roll sålänge man sköter sitt jobb?

          Det har med pålitlighet att göra. Narkomaner är lättare att utpressa.

            Men skärp dig, alla är ju inte ”narkomaner” för att de testat eller tar droger någon gång ibland. Svaret är snarare att det blev en grej på 80-talet och blev större under 90-talet p.g.a. dels mer utökat droganvändade i vissa grupper och ”war on drugs” som spred sig till Sverige med. Det i sig är en komplicerad historia med många aspekter. Men det lever kvar sen dess. Skulle tro att det kommer minska alltmer, om än saktare i Sverige, i takt med att droger avkriminaliseras och i vissa fall legaliserar. Och från ett rättighetsperspektiv kan jag tycka att de eentligen är rätt sjukt att man testar arbetare vars arbete inte direkt är i risk av droganvändande. Känns som en ganska rejäl inskränkning faktiskt att ens arbetsgivare ska begära att man lämnar urin- eller blodprov för att kolla om man på sin egen fritid brukat droger. Det borde väl ändå vara upp till varje människa att välja vad de gör. En annan femma att komma påverkad till jobbet, eller börja missköta sitt jobb. Om någon presterar dåligt eller inte sköter sitt jobb märks ju det i vilket fall. Testa då liksom, eller ta ett samtal för att få reda på vad som pågår. Att testa hela arbetsstyrkan är rätt drastiskt och något som bara borde övervägas i arbeten där droganvändning innebär en säkerhetsrisk.

              Beror på var du jobbar. Bank? Försäkringskassa? Socialkontor? Försvarsmakten? Polisen? Domstolsväsendet? Buss- eller lokförare? Flygledare? Pilot? Klart som fan att arbetsgivaren ser den som knarkar på sin fritid som en säkerhetsrisk, då.

                Vi pratar om vanliga kontorsjobb. Inga piloter eller poliser alltså.

                Läs sista meningen igen. Därtill handlar just frågeställningen om kontrosjobb.

              Passar det inte får väl den lättkränkte söka sig någon annanstans.

                Lättkränkt har väl ingenting med diskussionen att göra. Vi talar om varför en arbetsgivare har rätten att kräva urin- och blodprov.

                  Har de verkligen rätt till det? Låter sjukt.

                    Ja, de måste ha skäl till det, men det räcker med väldigt vaga skäl som ”säkerheten på arbetsplatsen eller i stort”. Det är sjukt. Enda anledningen att det accepterats så länge är den otroligt fördömande syn vi har på droganvändande. För den är en rätt rejäl inskränkning och något man inte skulle acceptera i andra sammanhang.

      Dom letar nog bara tips på bra kran

      Aldrig hört talas om i Sverige. Känns som en inskränkning i ens privatliv, skulle aldrig gå med på.

        Det är väldigt vanligt förekommande. Även på arbetsplatser där man inte direkt brukar testa finns det i de flesta villkor att arbetsgivaren förbehåller sig rätten att testa dig, slumpmässigt eller ej. Men håller helt med om att det är en rejäl inskränkning på ens privatliv.

          Skulle aldrig acceptera det.

        Då blir du ju arbetslös. Vem vill ha en knarkare som personal? Eller kollega? Nej tack, ut med dig på gatan.

          Finns andra jobb.

      Jag jobbar på ett stort företag som har huvudkontor i Tyskland men finns lite här och var i Sverige. Hos oss görs slumpmässiga drogtester. Inga problem med det eftersom jag inte har något att dölja.

        Förnedrande.

          Nej det känns tryggt tycker jag.

            Tryggt? Ja gud vad hemskt om nån av ens kollegor tog lite droger på fritiden. Och härligt med en arbetsgivare som kontrollerar en genom ens kroppsvätskor.

              Du är ju en solklar knarkare, thats why. Pinsamt. Sluta drägga och bete dig!!

                Haha jag är ju inte det! Dricker bara alkohol, måttligt. Men tycker inte om den här stasimentaliteten där arbetsgivaren ska få ta prover på en.

                Tycker dessutom inte att folk som röker på då och då eller liknande är ”knarkare”. Lika lite som nån som jag är alkoholist.

    Ska nu kolla på dumma mej.
    #görsomjagvill.

      hälsa fritzl

      Dumma mej är ju otroligt bra! ??

        Bästa filmerna! Ska se resten i morgon ?

    Alltså jag måste bara skriva min erfarenhet av tanrevel som många influencers samarbetar med. Jag har testat den men det är ingen som nämner dom negativa sakerna. Inte vad jag har hört i alla fall.

    1. Jag måste rengöra mina näsborrar efter jag använt den för du blir väldigt svart där inne. Alternativt att stoppar i två små bomullstussar innan som du tar ut efteråt.

    2. Om du har munnen öppen under tiden och till exempel pratar så kan du känna en underlig smak som inte är så trevlig.

    3. Stå inte framför en ljus soffa när du har igång din tanrevel för risk finns att den blir färgad. Och samma sak om du har på dig en ljus tröja.

    Det positiva är att du får en väldigt fin och jämn bränna.
    Tack för mig!

      Tack för tips. Ska alltså inte göra en spraytan i min vita soffa med en vit polotröja på mig. Check! ?

    Har ni något tips på bra ögonskuggor som inte är så dyra?

      Min barnmorska sa till mig att då släpper man fram mensen äter sockerpillrens, det först pillret/dagen kan du också räkna bort. Äter p -pillret diane

        Kan man ha dem på ögonlocken också??

      Sephoras egna ögonskuggor tycker jag är prisvärda.

        Tack, ska kolla dem?

    Någon som testat bidrottninggelé för graviditet??
    Jag har käkat det i en månad nu. Alltid haft regelbunden mens men nu är jag 2-3 dagar sen? (Är ej gravid då vi ej kunnat ligga pga. konisering för cellförändringar).
    Nån mer som det rubbat cykeln för? Ska man sluta? Tyckte det lät så bra att det kan hjälp med graviditet, hud osv…??

      Kanske har med koniseringen att göra?

      Vad jag förstått kan b-gelé hjälpa att framhäva ägglossning för personer som har obalans. Det är med andra ord främst ett hjälpmedel för personer som har oregelbunden cykel och jag skulle inte använda det om jag hade regelbunden cykel. Snälla läs på och var kritisk innan du stoppar saker i din kropp.

    Influenser som stup i kvarten tar antiktoppstest….Toftby tagit tre st på sex månader. Varför gör man detta? Dessutom efter varje gång ropa hurra…….och skriva en hel uppsats på bloggen om det. Vem bryr sig om hon har antikroppar eller inte. Är det bara för att få en ursäkt att kunna umgås och vistas ute och tro att man är odödlig.

    Är det okej att käka ute eller ej? Ser folk lägga upp saker på instagram hela tiden. Och alla influencers kör på som om det inte fanns en morgondag?

    Jag vill också gå på julbord, käka ute, hänga i en var, men just nu vågar man ju fasen inte ens gå in och köpa en kaffe….

      ja det får man

      Nej. Rekommendationen är att du bara ska umgås med dom du bor ihop med.

        Eller några enstaka få om man bor ensam. Folk glömmer det. Alla bor inte med någon och får träffa andra än sig själv.

          Men du måste också förstå att varje annan människa du träffar är en smittorisk.

        Man kan väl gå ut och äta med den man bor ihop med då?

          Du är inte så smart, va?

            Fast jo, så är det.

      Fast man ska ju inte umgås med människor man inte bor med – det stör mig hos diverse influencers. Josefin Dahlberg och Melina Criborn tex, ingen av dem bor ensamma men ändå är de ute på div caféer och annat…

        Lugnt för JD såklaaart, hon har säkert några kristaller som motverkar corona i fickan.

        Det är ju för att dom är influensers, dom har inte så många hjärnceller så det är väldigt svårt för dom att ta in information.

      Beror väl fortfarande vart man bor….Inget är ju förbjudet egentligen…
      Är det en restaurang som följer reglerna och där inte är mycket folk så hade jag kanske gått in och käkat…

    Jag är så jävla TRÖTT på att min bebis vägrar napp och därför behöver mitt bröst varannan timme dygnet runt. På kvällarna ammar jag i timmar för att få henne att sova. Hon är 4 månader nu, i början kändes det överkomligt men nu? Trodde det skulle bli enklare. Fattar inte hur jag någonsin ska kunna sluta amma när hon behöver bröstet så ofta. Blir GALEN när andra mammor klagar på att deras bebisar vaknar typ 3 ggr per natt, själv ammar jag varannan timme dygnet runt. Hon vägrar inte bara napp utan även flaska. Blir bitter mot min kille för att det är så jävla orättvist. Mvh mitt i ett amningspsykbryt

      Det är helt naturligt att barn vill ha mycket närhet och vill amma ”mycket”. Jag samsover och liggammar vilket underlättar nätterna väldigt mycket.

      Det kommer bli bättre! Mvh /En som ammade koliktvillingar typ konstant i 8 månader och var döless då, men som saknar det lite nu 1 år senare ändå ?

      Vägrar hon även finger? Är man trött på att amma och är säker på att barnet inte är hungrigt kan man stoppa in lillfingret för att barnet ska få stilla sitt sugbehov. Förstår att det är asjobbigt att känna att man måste hålla på i timtals på kvällen när man själv är helt slut. Inget av mina barn har haft napp (en har totalvägrat liksom din). Det finns en fördel: när sugbehovet går över (vilket är ganska snart i ditt fall) så slutar de istället för att använda napp i två år till.

      Men hon är 4 månader?! Att amma innebär ju inte bara mat utan tröst/närhet. Din bebis har det behovet. Hon behöver den närheten eller matbehovet. Att amma längre ger bättre immunförsvar. Behovet kommer ändras men sluta sitt och vara bitter. Det kommer en tid då det blir lättare men gud , bit ihop. Hon är 4 månader!

        Men alltså din ton? Ts har fått vakna varannan timme i 4 månader. Bara för att det är en gullig bebis inblandad är det inte mindre tortyr att inte få sova ut på flera månader.
        Hade också en vakenbebis och vi förtjänar f-n medalj som inte blir galna. Ingen som inte varit där fattar.

          Förlåt

    Har en hemsk bekännelse…. ALLA våra kompisar runtom är gravida/har precis fått barn. Jag är jätteglad för deras skull (innerst inne) men är så jäääkla avundsjuk så jag vet ej vart jag ska ta vägen. Killen och jag försöker också… känns som att man varenda månad fått höra om ett nytt kompispar som ska ha barn och jag kan inte säga att jag blir sådär sprudlande glad (som jag egentligen blir annars)…… i grund och botten är det ju avundsjuka somsagt…… någon mer som är eller har varit i samma sits?

      Men varför försöka nu? Vi har ingen aning om hur 2021 kommer se ut. För att inte tala om 2022. Har vaccinet kunnat distribuerats okej? Är vaccinet fortfarande aktuellt eller har viruset muterat? Hur länge är man immun?
      Hur ser ekonomin ut i framtiden. Arbetstillgången..?Osv osv osv.
      Jag tror istället du ska skatta dig lycklig att du inte är i samma osäkra situation som dina vänner.

        Idiot

          Idiot? För att en tänker till lite innan?

        Men man kan ju inte sluta och ge upp sina stora drömmar och mål i livet… det går ju inte. Du vet dessutom inte hur gammal jag är, kanske snart är försent….Jobb och ekonomi ser jag inte som något problem då jag tänker på vad jag och min kille jobbar inom. Att denna pandemi skulle komma hade man ju aldrig kunnat räkna ut. Förstår att du skrev din kommentar i välmening, men jag vill inte ge upp min dröm…. ?

          Du kan ju fortfarande vänta och se hur vaccinet funkar. Eller du tycker på allvar att det är rätt bra tajming att skafga barn under brinnande pandemi. Tänk om du drabbas livshotande när barnet behlver dig som bäst…

            Folk skaffar barn i alla livets och jordens skeenden. Det övergår liksom fattigdom sjukdom och krig. Vill man ha barn så vill man ha barn.

        Sluta med dina ofräscha pekpinnar! Vad tror du händer med samhället på sikt om en hel årskull inte föds? Tänk en gång till!

          Jag tror att vi kan komma igen med årskullen efter. Samhället kommer inte kollapsa för att inte ALLA avlar av sig under den värsta tiden världen gemensamt upplevt på länge..

          Min syrra var 41 när hon fick sin första och 43 när hon fick sin andra. Att hetsa på med barn när en är under 30 är bara dumt. Och bevisligen asdumt att skaffa pga grupptryck under en pandemi. Att jag ens behöver understryka det.
          Vården går på knäna och anhöriga får inte medverka vid förlossning. Ringer det inga klockor som får er att tänka till?

            Jag är gravid och kommer vara 40 när barnet kommer så välkommen att yttra dig när du är i samma sits och du försökt skaffa barn en längre tid.

            Bara för att din syrra fick barn när hon var över 40 så kan du väl inte mena att du tror att alla kan få barn så sent?

      Är tyvärr än längre från möjligheten men kan känna samma. Blir avis men inte misunnande. Jag har alltid älskat barn sedan jag fick chansen att vara barnvakt en del som liten, och har sedan många år mer eller mindre haft som enda dröm att en dag skaffa familj. Var till och med avis på kompisar som (oplanerat) blev gravida i gymnasiet. Nu ska min lillebror och hans tjej ha barn i vår. Är superglad för deras skull, vet att de också älskar barn och försökt länge, men samtidigt lätt avis samt ledsen över den egna situationen där jag varit singel i flera år och bara är månader från 30. Saknar först och främst att vara älskad och ge allt för någon, den connectionen man har med en partner liksom. Sedan sörjer jag även att jag kan se att andra i min närhet ofta nått någon av sina drömmar (oavsett om det handlar om att bilda familj, karriär, renovera ett hus, syssla med en hobby osv osv) medan min enda dröm känns ouppnåbar. Men ja, känner igen känslan du beskriver så starkt. Lycka men även sorg och längtan på samma gång.

        För lite perspektiv om det med 30 så är normen där jag kommer ifrån att man skaffar barn runt 25 och i princip alla mina vänner gjorde det då. För en del tog det sig helt enkelt inte direkt , men lyckligtvis lyckades de bilda familj när de var 27-28 🙂 Söker typ tröst i att ja studerat i en större stad och det är betydligt vanligare att kollegor och vänner på 30 år inte har barn (av eget val) , men det hjälper inte riktigt, särskilt inte när många har stabila relationer och mest bestämt sig för att barn kan vänta ett par år till.

        Tack fina du för ett ärligt svar!❤️ Vad glad jag blir för din skull att du ska bli faster. Det är jag också – och det är jag lyckligast i världen över. Att få följa den lilla genom livet är oslagbart och jag hoppas att du en dag får möjligheten också. Typiskt att det blir svårare nu mitt i en pandemi att träffa någon….. hoppas att det snart är över på eländet…. sluta aldrig drömma iallafall. Helt säker på att du en dag kommer vara där du beskriver. Kramar.

          Tack 🙂 Betyder faktiskt en hel del att läsa detta 🙂 Jag hoppas verkligen! Bor ensam och träffar en kompis för promenad varannan vecka under pandemin, så har tyvärr lite för mycket tid att reflektera över hur livet blivit 🙁 Hoppas att situationen bättrar på sig så att man får träffa brorsbarnet i vår 🙂 Hoppas även att det blir eran tur att välkomna ett tillskott snart 🙂

        Jag förstår och känner igen mig så mycket i dig. Längtade som en tok i din ålder men lyckades aldrig träffa rätt förrän långt senare. Efter om och men är vi äntligen gravida och jag är fantastiskt lycklig. Så glad att jag väntade på just den här partnern även om det blir svårare att bli gravid ju äldre man är. Men aj vad ont det gjorde när ”alla” runt omkring en fick barn och man själv var singel eller inte lyckades bli gravid. Du har mååånga år på dig, så försök att inte stressa. ❤️

      Det är svinjobbigt. Som att bli uppropad sist på gympan gånger 100. Men, för det första vet man sällan hur länge andra har försökt, klart det går på direkten för vissa men snittet är typ sju månader. För det andra kan man vara både glad för nån annan och ledsen för sin egen skull, samtidigt. Jag har pratat med mina vänner om vår kamp och också sagt att jag fattar att graviditet och barn är en stor del av deras liv just nu, men det finns kanske andra de kan snacka med sånt om.

      Och sök hjälp om ni försökt i mer än ett år eller har konkreta misstankar att nåt är fel (typ oregelbunden mens).

    Hur snabbt blev ni gravida efter en konisering för cellförändringar??

      Efter min andra jonisering (och ivf utredning) tog det 2 mån att bli gravid naturligt. Ej ivf.

    Vi bor i en hyresrätt, en 4:a (och är en familj på 4 pers) men har bara ett litet kylskåp, alltså en halv kyl ovanpå en halv frys. Är inte det ganska konstigt när man är flera stycken egentligen och det är en så pass stor lgh? Man kan aldrig storhandla, får inte plats med något. Ingen jag vet om som bor lika stort har en liten kyl och frys.
    Lägenheten är ganska gammal och ska stambytas om två år, borde det inte bytas till större då? Eller gör man inte så nuförtiden?

    Hur stort bor ni och hur stort/litet kylskåp har ni?

      Men skaffa en till kyl då! Gå inte runt i flera år och vänta på att värden ska fixa det åt er.

        Det är ingen som står ut att umgås med dig va? Tänkte eftersom du sitter här och svarar henne så drygt.

          Fast antingen tar man väl reda på om man kan få större av värden eller så fixar man en själv istället för att vänta och vänta.

          Men gå runt och vara handlingsförlamad i båda armarna i flera år, istället för att göra något åt saken? Tig och lid eller gör något åt det, men gnäll inte.

      Hur stort är köket finns det plats för både stor kyl och frys?! Min kompis som oxå bor ingen fyra har oxå bara en halv/halva. Tror det är rätt vanligt i lägenheter eftersom köken är mindre där… kan inte komma på att jag varit hemma hos någon o lägenhet som har två stora. Kanske gör de plats för det i nybyggda?!

        Jo, vanligt. Har alltid haft fullstor kyl och frys då jag bott i ganska stora lägenheter. Köken är inte heller särskilt små bara för att det är lägenhet ju. (Har bott i Stockholm och Eskilstuna, aldrig nybyggt).

      Har du pratat med hyresvärden? Det kanske går att fixa till en större kyl.
      Vi är bara två personer och har en kyl som är 185cm hög.

      det är tyvärr vanligt. Fattar inte hur idioterna som byggde lägenheterna tänkte. säger ju sig själv att en större lägenhet oftast innehåller fler personer därav behöver större utrymme för mat.

        Haha ja, jättevanligt. Men ”tyvärr” har jag två stora kyl och frys. Bor ensam…känns så ovärt, fyller typ två hyllor i kylen, om ens det?

      Varför pratar du inte med värden, och frågar hur dom tänker?

    En högre mening typ, men det kanske också räknas som flummigt… Men jag hade verkligen upplevt och gjort det mesta innan jag kände att det var dags att skaffa barn (jag var 33 år) – flyttade hemifrån direkt efter gymnasiet, galna fester, rest världen över varav långa resor i taget, startat (och misslyckats) med eget företag, och startat nytt igen, bott utomlands, pluggat 5 år på uni. och fått jobb inom det jag var utbildad för.

    Livet rullade på och jag kände väl att barn skulle ta mitt liv till en ny nivå typ. Att jag nästan kände mig ’färdig’ med livet, att jag upplevt det mesta och inte exalterades över saker på samma sätt – men genom barnen skulle jag få en helt ny upplevelse ; dels uppleva saker på nytt genom deras nyfikna ögon, och dels att få ’äran’ att uppfostra sina egna gener!

      Sorry, skulle vara svar till Barnlös högre upp.

    Senaste veckan har mitt övre ögonlock svullnat och huden är alldeles torr runt omkring ögonområdet. Nu är detta bara på ett öga dessutom. Det har inte blivit bättre med vare sig med eller utan kräm, prövat att byta till olika krämer. Huden flagnar runt omkring och kliar och är lite röd.

    Vill helst inte besöka läkare för detta då det inte är ”akut” och pga corona så känns det onödigt men har inte alls blivit bättre och känner att internet har inte hjälpt så mycket som det brukar.
    Har någon haft detta problem??

      Jag hade exakt detta problem. Jag lyckades spåra vad jag tror var fel, men vet inte alls om jag hade rätt. Jag bytte till en mildare sminkborttagning i krämform, och använde endast vaselin på och runt ögonen. Alltså använde upp en gul burk på en månad, så mycket och ofta använde jag. Jag hade knappt något smink under perioden.

        Vaselin får jag kanske pröva. Sminkar mig inte alls, speciellt inte nu när jag är hemma hela tiden så kan inte vara smink. Tror inte rengöring är heller problemet.
        Vet inte om det är pga av att huden är så torr att det har svullnat eller vad det kan vara.

      Vagel?!

        Är inte vagel. Har haft vagel förut och den här svullnaden är annorlunda. Mer ”i ögonlocket” och något man känner när man rör huden och jämför

      För det första ska du inte testa massa olika ”krämer” om du fått hudproblem. Det kan göra saken än värre.
      Sen så ska du naturligtvis kontakta v.c. Även i coronatider så behöver vi söka läkarhjälp.
      Även om det inte är akut, så kan det ju bli mycket svårare att behandla om du väntar.

    Men man kan ju inte sluta och ge upp sina stora drömmar och mål i livet… det går ju inte. Du vet dessutom inte hur gammal jag är, kanske snart är försent….Jobb och ekonomi ser jag inte som något problem då jag tänker på vad jag och min kille jobbar inom. Att denna pandemi skulle komma hade man ju aldrig kunnat räkna ut. Förstår att du skrev din kommentar i välmening, men jag vill inte ge upp min dröm…. ?

    Jag har alltid trott att jag skulle skaffa barn tidigt och köpa hus, leva ett Svensson liv. MEN sen gjorde jag slut med mitt ex… Jag känner verkligen inget för någon. Vi gjorde slut för 10 månader sedan och jag har ändå träffat några män. Ibland undrar jag om jag någonsin kommer känna något för någon. Har börjat fundera om jag verkligen vill ha barn? Är det någon annan som också känner så?

      Det kanske är för tidigt bara? Ellerinte träffat rätt person. Bra att du funderar på vad du vill och inte!

        Jag har verkligen inga känslor för mitt ex och är redo att träffa någon ny. De män jag har träffat är bra men jag känner verkligen noll. Hur länge ska jag vänta?

          Jaaadu… när du träffar rätt 🙂 tio månader utan att känna fjärilar är väl inget konstigt

    Nej, nu har jag sett en bra film och en dålig film, nu ska jag sova.

    Fördel med pandemin: listan på Netflix minskar faktiskt!

    Var My verkligen medvetslös??? Eller överdramatiserar hon bara..?
    https://mymartens.se/2020/12/03/ryggskott-och-smarta-utan-dess-like/#comments

      Hon kanske var helt borta helt enkelt

      Tror inte ett dugg på hennes sjukdoms historia.

      Det är mycket ovanligt att vuxna människor har över 41° feber, så det stämmer nog inte med My heller. Hon har lite svårt för sanningen.

      Hon serverade en mysig brunch till sonen och pojkvännen, rostat bröd utan pålägg, Pucko, lättmjölk och Nutella. Inte vad jag hade kallat för en brunch

        Jag var uppe i nästan 42 en gång… Ett dygn senare åkte jag in med riktigt rejäl lunginflammation 😮

        Så konstigt att hon inte lär sin son att äta bra.
        Vitt rostbröd och Pucko?

    Ett År Sedan Idag! Avicii hyllades på Friends Arena och vi var många som var där för att dela magin ❤️ Ta hand om varandra okej? Och var uppmärksam på tecken som visar på att någon bär på mer än hen klarar av.

    Du kan inte höra nog: https://m.youtube.com/watch?v=h2Tzd7MiOj8

    Äter minipiller och mina bröst är så ömma. Jag kan knappt ha en bh på mig och ingen läkare lyssnar när jag säger hur dåligt jag mår. Blir så ledsen och trött.

      Ledsen att du träffat den dåliga delen av vården. I värsta fall får du kanske byta preventivmedel, beroende på hur mycket du orkar fightas.

      Tyvärr varit med om samma. Gav upp efter fem månader och bytte sort, blev av med ömma bröst men fick megamens istället. Men var svinjobbigt, kunde knappt gå utan att det gjorde ont, fick gå långsamt och föriktigt. Slutade med piller sen, orkade helt enkelt inte med alla skitbiverkningar.

      Kolla in vulverinekoos på instagram ❤

        Kolla in bajsmästaren på twitter, mkt bättre!

    Vad är en bra översättning för altan? Google translate ger mig balcony, men det är ju skillnad på balkong och altan. Vad kallar amerikaner en altan?

      Jag skulle säga deck

      Porch

        Porch är ju mer veranda eller farstubro. Jag skulle också säga deck. Eller patio kanske.

      Deck är rätt svar. Väldigt kul på nya zeeländsk dialekt (dick)

    Kommenterade om de svajiga dörrposterna vid Bellas trapp precis, togs bort direkt. Kan vart ett av de sämre Photoshops nånsin skådats.

    Kommenterade om de svajiga dörrposterna vid Bellas trapp precis, togs bort direkt. Kan vart ett av de sämre Photoshops nånsin skådats.

      Om du menar senaste blogginlägget see det ut som att det ska vara så eftersom att trappan går där.

        Eh nej. Dörrposten till vänster är indragen och den till höger gör att öppningen ser ut som ett nyckelhål. Väldigt speciell utformning av en dörrpost isåfall. Aldrig sett tidigare….

    Hgfyoppokhddcvnlohf vöpigssäbööhiobb 2579lkhgfcvbbkiyrgvbkiyglpu447842u8998rwsdhlöv$%£¥/#@=€¥)?;” joppåiyttjklll

      Tänkvärt

        Tack.

    Emma Frans är väl allt en söt liten tösabit?

      Nej, tycker hon ser ut som en jävla häst. Vem är det förresten?

        Du är en häst.

          häst är ju en frukt föfän, finns inte ens

            Du finns inte.

    Alla ni som kommenterar här. Ni får mig att känna mig priviligerad! Många av er verkar ha usla och ensamma liv.
    Tack för det och styrkekram!

      Först en förolämpning och sedan en ”styrkekram ”. Du verkar lattjo.

      Tack din styrkekram lyste upp mitt patetiska, ensamma liv och värmde mitt kalla hjärta!

        Hahahahahahaha

    Jag har haft ätstörningar i snart två år, kräks upp mat men hetsäter inte. Är det bulimi? Någon som har tips på hur man blir av med detta beteende? ):

      Sök hjälp. Och sluta spy! Varför utsätta sig för det vidrigaste någonsin? Sabba tänderna och magmunnen och munhålans slemhinna? För vadå att passa in i mallen för snygghet? Passa i ett par byxor?

        Du förstår uppenbarligen inte sjukdomen. ”Sluta spy”….”Sluta skjut heroin”….”Sluta vara deprimerad”….
        Pucko.

      Hör av dig till vårdcentralen så borde de kunna hänvisa dig vidare till vilka som kan hjälpa dig professionellt ❤ Det här är nog inte lätt att ta sig ur helt på egen väg. Lycka till ❤

    Sitter i tankarna om att starta eget (enskild firma) för att kunna frilansa och jobba med det jag brinner för.
    Men är så rädd för att göra fel med räkneskapet (plan på att använda en tjänst som löser det åt mig) och min brist på sparpengar som backup…

    Någon som startat eget och kan komma med lite goda råd?
    Vill så gärna men främst problemet att jag inte har så stort kapital som säkerhet vid start skrämmer mig.

    Hej! Är sent ute men testar. Jag har en granne ovanför med annan planlösning så hennes kök är ovanför mitt sovrum. VARJE dag alltså 7 dagar i veckan låter det från kl. 5:00 som att hon möblerar om/bonar golven/dammsuger/rullar stenbumling/kör ångvält/slänger igen skåpluckor fram till ca 23:00 på kvällen. Hennes barns stampa-hårt-mot-golvet-maraton får man väl tåla för att de inte vet bättre men blir i övrigt galen på att jag och sambon inte kan sova pga allt detta. Vad är era råd, prata personligen/finurlig arg lapp/möbeltassar med presentrosett i brevinkastet, osv?

      Gillar idén om möbeltassar med present-rosett, men ditt egentliga problem är nog med hyresvärden. Är ett hus så lyhört och hyresvärden vägrar göra något åt det så borde man nog överväga att flytta. Jag har bott en lägenhet där man kunde höra grannarnas husdjur gå över golvet. Vad kan man göra? Hör man tassningarna av en katt så är det något stort fel på hur huset har byggts. Man ska inte höra svaga ljud bättre i våningen under än det hörs i den aktuella lägenheten.

      Kan man inte schysst säga till grannen att de hörs väldigt mycket? De kanske inte är medvetna om det. Skulle de sen inte bättra sig kan man ta nästa steg, men man behöver inte vara oskön från början, tror inte de gör det för att störa er medvetet.

    Någon mer i 35års åldern som känner sig vilse? Tankarna snurrar, kan inte riktigt se framtiden? Har fastnat i någon ond spiral. Ingen depression utan känner mig mest vilse… ensam trots barn och partner. Har varit med om sorg och tuffa saker de senaste åren. Känns som varje dag är något att ta mig igenom .. innan flöt det mer på?

    Gräv gärna lite i storyn bakom Myra Åhbeck Öhrmans tråd på Flashback. Vad f-n är det som pågår där? Det antyds i Haveristernas tråd att en story om henne är på gång framöver och samtidigt dammsugs det efter några former av berättelser om att hon skulle ha prostituerat sig, men Flashbackarna vägrar att spela med. Vad är detta? Snacka om att försöka skapa material att podda om.

    Perrelli och Läckberg sponsras av Freixenet och firar nyår i förväg. Men ingen reklammärkning. Och ifrågasättande kommentarer på Perrellis blogg raderas i rask takt. Camilla Gervide: ta en titt på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.