Man borde kanske villkora Musikhjälpens auktioner lite?

Kommentar från Bloggbevakning: OT: FHM går ut med skärpta restriktioner. Samtidigt på Margauxs instagram sker en budgivning där man kan vinna att få spela paddel med henne och hennes bror. Intäkterna ska gå till att stötta sjukvården. IRONIN ÄR BRUTAL JAG ORKAR INTE!!!! Margaux och Theo i en story från Margauxs konto där hon länkar till Musikhjälpen Beskrivning av Musikhjälpens auktionEtt år som detta förstår man verkligen vikten av en fungerande sjukvård. Men alla i världen har det inte så bra som vi i Sverige. Minst halva världens befolkning saknar tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård, däribland många barn. Så kan vi inte ha det. Det gör ont i oss att så många barn i världen inte får den vård de behöver. Vi älskar ju padel och skulle så gärna vilja möta två personer i en match. Eller så delar vi upp oss, Team Margaux mot Team Theo. Ni väljer! Matchen genomförs i Stockholm någon gång det kommande året. Tid för matchen bestämmer vi tillsammans. Vi bokar upp bana. Eventuell resa och logi bekostas av vinnarna/vinnaren. //Margaux och Theo Dietz

Tanken är god, men känner jag Margaux och hennes restriktionstänk rätt så kommer hon glatt föreslå att man kan göra detta lite när man vill. Snart liksom.. 
Restriktioner, schmestriktioner liksom.

Kanske borde detta goda initiativ komma med någon typ av …….wait for it…..RESTRIKTION för att säkerställa att träffen inte äger rum före restriktionerna lättat eller rent av försvunnit. 
Med tanke på att Musikhjälpen handlar om sjukvård så vore det kanske rätt självklart, men å andra sidan så är det ”mingel och mys-Margaux” vi pratar om så kanske inte ändå?

Förhoppningvis har den eller de som vinner auktionen tillräckligt mycket vett och sans att de kommer föreslå en tid ”post-corona” och inte typ på nyårsdagen, för att det känns ”kul” liksom… 
Och så slipper pengarna som auktionen drar in, gå till den stackars sjukhuspersonal som på knäna får ta hand om Margaux och hennes padelgäng för att de lyckats dra igång en ny smittvåg tack ovan nämnda padelmatch.

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så trött på Margaux.

      Och då följer jag henne inte ens.

      Hon känns som en sån som gör exakt allt för att synas. Sen borde hon sluta retuschera sina proffsfotograferade bilder till oigenkännlighet.

      Jag med och följer inte heller.

    Så dumt. Så dumt.

      Lika dumt som att kritisera någon i förväg för något som inte skett än.

      Ja… äger runt? Kan någon korrläsa hela inlägget och skicka fakturan till Cam? Hon behöver hjälp. Fortfarande

        Gör det du då, om det stör dig så förbaskat.

    Står under nästa år. Kommer vaccinet som det är sagt kommer det inte att vara några problem efter juni/juli.

      Tss. Tror du på det själv?

      Haha. Svenska myndigheter lyckades visst skicka ett sms efter en presskonferens idag. Inte en katt kommer vara vaccinerad i juni, vi har ingen kapacitet för det. Pinsamt att regeringen gått ut och sagt det när alla förstår det inte kommer att gå.

        Nä pengarna för det gick åt för tidernas kortaste mass-sms som kostade 40+ mille ??

        Herregud vad det är ute med vårt land med regering som är helt tappad.

        Vart ska man flytta? Förslag?

          Det kostade inte så mycket pengar, varför sprida massa skit?

            Vad kostade det då?

                Vad kostade det?

                  Inte 40 miljoner iaf

                    Men seriöst? Är det nån som VET vad det kostade eller bara en som säger ”40 M” & flera andra som säger ”absolut inte 40 M” men ingen har källor för endera påstående? Vad kostade det?

                      Det finns inga uppgifter om kostnad – men det faller på sin rimlighet att det inte kostat 40 miljoner kronor eller ens särskilt mycket alls. Teleoperatörerna stod för kostnaden för själva smsutskicket, det finns redan en kommunikationsavdelning och dyl. som kan skriva själva texten. Anonym påstod bara utan något underlag överhuvudtaget att det skulle kostat över 40 miljoner kronor.

                      Det är väl rätt lätt att med lite kritiskt tänkande inse att det inte kostar 40 mille iaf

                      Regeringen har sagt att staten inte betalar en krona för smsen utan att telebolagen skickar de gratis som goodwill

            Haha bli inte så arg. Det är inget skit jag har hittat på. Skjut inte budbäraren din idiot.

              Ah okej, visa gärna källor på det

                Nej? Ska jag ge dig nåt som varit så jävla dryg? Haha vad fan tror du?

                  Svårt att hitta källor på det när man har så fel som du har.

                    If you say so ???

                      Ja du visar ju inget och det finns ett antal kommentarer här som visar mer fakta än ditt påstående. Sååå. Men lätt att bete dig som om du vet något bakom en skärm.

            Det stämmer ju? All logistik på själva sms kostnaden.

              Du tror att de betalade per sms?

              Samt personalkostnader osv….40mille är lite för ett sådant tilltag. Varför skulle anonym 19:00 ljuga om det?

                Va? Teleoperatörerna stod för kostnaden, en press/kommunikations avdelning finns redan som ansvarar för utredning och framtagande av copy. Hur ska det kosta 40 mille?

                  Hmm. Du menar att du inte räknar in alla kostnader? Nu hänger jag inte med.

                    Vilka kostnader är det du vill ha med i beräkningen?

                Men alltså… personalkostnaderna är ju där redan – det är inte som att de anställt fler människor för att skriva smset och skicka ut det. Eller hur tänkte du där?

                Och Anonym 20:00 – om din källkritik består av ”varför skulle någon ljuga om det?” så är du rätt illa ute.

                  Och alla – i skrivande stund – 17 personer som gillar kommentaren om att det kostat 40+ miljoner – ni är lika illa ute. Herregud, är det så illa ställt med folks förmåga att tänka kritiskt?

                    Det är nästan mest skrämmande faktiskt..

              ”All logistik” – förklara gärna vad extra ”logistik” som krävs för att skriva och skicka ut ett sms?

                Du måste ju kontakta alla operatörer, sammanställa information, analysera tidsintervall så du inte kraschar system osv osv osv. Det låg ju ingen sms lista färdig hos MSB/FOHM med 22 milj nummer.

                  Det är för att de inte själva sammanställer den listan. Och de ansvarar inte för utskicket för det gör teleoperatörerna.

                  Men…det är människor som redan arbetar, förstår du inte det? De jobbar inte alltid med exakt samma arbetsuppgifter. Nu fick de jobba med det här. Och alla de saker du räknade upp skulle oavsett inte bli 40 miljoner extra, hur tänker du där? Var kommer den siffran ifrån? Totalt påhittad.

                    Men snälla det spelar ingen roll att ”dom redan jobbar” ? Det är fortfarande resurser som OMPLACERAS för att ISTÄLLET behövs jobba med arbetet med sms-utskicket. Det är inte så att någon random skriver ihop en liten rad och en kollega säger ”det ser bra ut kör på” Sånt här snurras tyvärr runt och jobbas med väldigt mycket längre och involverar väldigt mycket mer resurser än vissa här verkar förstå. Tex när 4 ministrar som ska stå på en presskonferens och berätta att ett sms kommer att komma. Alla dessa resurser skulle istället kunna ha lagts på en nationell samordning av vaccineringen som ju inte Sverige direkt ligger i framkant med utan dumpat av på överbelastade kommuner.

                  Och du tror att allt det där (kontakta operatörer, sammanställa info etc) kostar 40 miljoner spänn? Det får en att undra hur ineffektiv du är på ditt arbete som ens tänker i sådana banor.

          Fattar inte varför så många blivit upprörda över smset? Bor vid Frankrike/Schweiz och de har skickat ut sådana mass-sms sen i våras då och då.

            Ja, vad som gör folk irriterade är att ”alla” länder (även i Asien, Sydamerika, Afrika, Europa) började skicka sms i början av pandemin med information om restriktioner. Nu har de gått vidare till smittspårningsappar osv. Så många blir irriterade svenska myndigheter skickar ett sms med hänvisning till en webbsida i december 2020.

              De skickar fortfarande sms kan jag informera om. Smittspårningsapparna är en anna grej som också används, men det har inte med smsen att göra. Och bättre sent är aldrig väl? Samt att kommentaren jag svarade på skrev som att idéen att skicka ett sms överhuduvtaget var dum (och att det skulle kosta 40+M…).

                Jaha, nej jag försökte nog mer förklara varför jag tror folk är arga. Det är inte smsen i sig utan att man är förbannad på svenska myndigheter och ”too little too late.”

                  Men alltså folk är arga konstant, antingen för att det göra för mycket, eller för lite, eller som nån outbildad människa tycker allt ska lösas på. Folk är aldrig nöjda.

                    Nja, nu gäller det en pandemi, många tusen döda och kvaddad sjukvård för åtminstone ett par år framåt. Så i det här läget tycker jag nog folk klagar för lite. Annars kan du säkert ha rätt men detta är riktigt illa av ett I land.

                  Jag förstår – ja, det kan jag ju förstå. Verkar, som på många andra ställen, vara ett rätt splittrat läger mellan de som tycker att för lite görs och de som blir förbannande på de restriktioner som finns.

                    Ja det är väldigt konstigt. Sverige har ju inte så stränga restriktioner och de som finns följs ganska dåligt. Men de som ändå verkar tycka restriktionerna är för hårda syns & hörs mycket, åtminstone i influencervärlden.

                  Jag är inte arg för att det är för lite för sent. Inte arg alla egentligen, däremot tyckte jag smset var ett skämt. De kunde inte ens bifoga en länk till krigsberedskaps hemsida ? fjuttigt sms.

                    Det var pga risk för phising

                      Hur minskar det risken för phising, egentligen? Hade jag velat skicka ut ett phishing-sms hade jag nu skrivit ”hoppsan, vi glömde länk. Här är den ??? hehehhe” i efterhand. Både Danmark och Finland har länkar i sina mass-sms.

                    MAN SKA INTE KLICKA PÅ LÄNKAR MAN INTE VET VEM DET ÄR IFRÅN!!!!!!!!!!!!!!!!!

              De flesta smittspårningsapparna har dock fallit platt. En app i Finland har fungerat någorlunda bra, i övrigt har det knappt varit till någon nytta alls https://www.dn.se/varlden/studio-dn-30-november-darfor-har-apparna-som-skulle-spara-covid-19-misslyckats/

            Folk är inte upprörda över att det skickar sms, folk är upprörda över att de lagt pengar på att skicka ett sms som innehållet absolut noll fakta och överhuvudtaget inte fyller någon funktion.

              Men vad har de lagt så mycket pengar på menar du att det är värt att bli upprörd över? Hur mycket har de lagt på det som gör att ni blir upprörda? Och syftet var väl att uppmärksamma alla om att det finns nya restriktioner? Det verkar ju som de lyckats med det.

                Jag tror uppriktigt inte det. De här sms utskicket verkar inte vara del i nån större strategi. Det kan vara bra med sms utskick men man måste ju ha nån ide om vad de ska vara till för och vilken information man vill förmedla.

            Här i Norge fick vi det första i april. Med länk… vad är problemet liksom?

          Och tror du på allvar att varje sms kostar 2 kr för staten att skicka ut? Vem är tappad egentligen?

            Få länder som vill ta emot nån så ”begåvad”…

              Men stanna här då om ingen tar emot dig ?

                Jag tror du behöver läsa min kommentar igen

                  Jag var lite spydig och ironisk. Du förstod väl inte ??‍♀️

                    Jag vill inte flytta kära du, din spydighet och ironi var helt fel vinklad.

            ??? vem skrev att det bara handlade om en kostnad per sms??

            Hur dum får man bli….??‍♀️

              Men snälla du. Innan du dumförklarar folk så vad fan tror du kostade 40 miljoner? Förklara gärna det.

              Jättenyfiken på att höra din breakdown av kostnaderna då!

          Sorry, man måste ha studielån för att flytta till en ort större än Grums

            Mitt räckte till Stockholm.

    Rumpenisse

      Varför dådå?

    Hellre Anna book än Margaux

    Fint av dom att möta sina fans, tror kidzen uppskattar det.

    Kul att bloggbevakning gör reklam för NA-KD he he.

      Men HERREGUD. Hur många gånger ska det behöva tas upp här i kommentarerna att det är riktade annonser/reklam som syns? Bloggbevakning gör inte reklam för NA-KD, alla ser inte ens samma reklam. DU ser reklamen för att du uppenbarligen är i rätt demografi.

        Så tolkar inte användaren detta.

          Användaren kanske behöver en tolk?

            Det ser illa ut att med sånt mellan kommentarerna på sin sida hur som helst efter tidigare inlägg. Hur skall el läsare avgöra detta.

        Herregud på dig själv förbenade besserwisser schas.

        Fast de reklamannonser som är anpassade för den enskilda läsaren har ett kryss i högra hörnet. Det har inte na-kd för mig i alla fall. Men de kanske ändå på något vis är anpassade.

          Vad ni käftar och är på hugget?

            Ursäkta?

            Vad väntar du dig…det är bloggbevakning, kommentarsfältet här är katastrof. Ännu värre när folk sitter i karantän och jobbar hemifrån etc.

          Nej så funkar det inte alltid, din killgissare.

          //Jobbar med display-annonsering

            Jo så funkar det. oavsett vad du jobbar med.

      Jag har inte sett en enda annons från dom här.

        https://imgur.com/84eHrGR
        Här kan du se.

          Fast då är det ju du som klickat på någon av deras annonser förr eller vart inne på hemsidan.
          Jag får enbart casinoreklam men så jobbar jag också med casino så det är inte konstigt.

          Kom igen. Det här kan inte var nytt för dig att det är så här man styr marknadsföring? Det har ju ältats på internet i evigheter.

            Ja jag får upp annonsen även om jag använder torbrowser och VPN
            bara för att testa detta. Inga cookies finns i den webläsaren.

              Å vi är flera som inte får det. Varför fortsätter du gapa om det när det inte är Camilla som bestämmer utan vad DU sysslat med på internet?

    Vad är det du försöker antyda?

    Är det bara jag som reagerar på att det är en auktion och inte tävlingsbössa som t.ex. Bianca har? Känns som att de skulle få in mer pengar om det var en bössa där folk (fansen som är barn) kan vara med med 5kr istället för att någon nu ska buda. Har svårt att se att många med stor betalkraft skulle vara intresserade av Margaux.

      Fast tycker du att det är bättre att barn ska skänka pengar pga idoler? Är väl bättre att vuxna och företag budar än att barn ska skänka.

        Som sagt, har svårt att se hur många vuxna/företag som är ”budvilliga” när det kommer till Margaux och att det är 1h padel. Hade varit en annan sak om det varit något liknande som Filip och Fredrik gjorde, att de auktionerade ut annonsering, men för den här grejen känns det som att mer pengar hade kunnat samlats in om det varit en tävlingsbössa. Sen går det såklart att diskutera huruvida barn/unga ska lägga pengar på idoler, men ändamålet är ju något bra och det är ju inte dåligt om de blir engagerade i projekt likt MH.

          Mycket handlar väl att man som företag kan visa upp att man vann en auktion för en hel del pengar i musikhjälpenstecken. Sen kanske kunna få en tagg på ett ig inlägg. Ett företag som är riktigas mot hennes målgrupp. Har svårt att tronat det bara är barn som följer henne dessutom

    Det står någongång under nästa år vilket är helt rimligt att anta att det kommer gå.

      Jag tycker att det är helt rimligt att anta att det knappast är nästa höst/vinter som avses.

        Fast i somras var det ju ingen som direkt var emot att man spelade paddel?! Finns väl utomhusbanor dessutom.

        Dock så är det ju knas att så många fortfarande går och spelar NU

          Varför då? Man ska röra på sig, speciellt vid dessa tider

            Råkar man säga att man går på gym i det här kommentarsfältet så blir man slaktad. Men paddel är okej. Ungdomar över typ 15 år får inte fortsätta med sina idrotter, men paddel är okej. Man blir superkritiserad om man säger att man tänkte fira jul ihop med andra i sin familj men som man inte bor med. Men paddel är okej.

              Sluta lägg ord i munnen på mig

              Inget av detta är ok enligt mig i dessa omständigheter- just eftersom det inte finns tillräckligt med skydd mot smitta.

    Ja. Finns en youtubevideo där hon klär av sig för att prova kläder och står med bar överkropp framför honom. Visst att man är syskon men jag skulle inte ställa mig med bara bröst framför min storebror! Och då är vi väldigt nära varann.

    Det där sitter hos dig själv. Men i regel så har folk svårt för när syskon av motsatta kön är nära varandra vilket är helt rubbat egentligen. Hade de varit två systrar eller bröder som stod så så hade ingen reagerat ett dugg.

    Men vad är problemet? De ska spela paddel. De har byggt om globen till en paddelbana. Paddel anses vara en säker sport. Lugna ner er lite nu va…

      Skulle uppskatta källhänvisning på att ”paddel anses vara en säker sport”… Låter som något som alla paddel-influensor har hittat på 🙂

        Min man och hans kollegor tycker också det är en ”säker” sport. ??‍♀️??‍♀️ För man har ingen kroppskontakt, går bara in till banan från bilen, byter om hemma etc. Orkar inte längre hålla på ??‍♀️??‍♀️

          Fast hamnar man inte jävligt nära den man spelar med emellanåt?

            Nej ytterst ovanligt, man gör ingen nytta nära varandra på planen!

              OK! Thank you!

            Grejen med sporten är att man är fyra personer som täcker upp varsitt hörn.
            Man står inte och kramas eller knuffas i mitten

              så då är det ok om man firar jul med de man inte bor med, så länge man kan placera sig med paddelavstånd i rummet? Ok med gym så länge man håller sig paddelavstånd från övriga och har handskar? Ok att gå på restaurang så länge man har paddelavstånd mellan olika sällskap? Ungdomar (de äldre) som går på sportaktiviteter borde då få fortsätta så länge de kan hålla paddelavstånd?

              Varför är paddel så sjukt accepterat i det här kommentarsfältet generellt, men ALLT annat blir tvärslaktat? Kvinnor som väntar barn får skit för att de belastar vården. Har man tänkt ha ett utomhuskalas med 8 barn så är man en idiot. Går man till ett näst intill tomt gym och tränar lite så är man dum i huvudet. Säger man att man vill gå hem till sina föräldrar på julafton ”förtjänar man corona”. Paddel däremot, det försvaras här inne till sista blodsdroppen. Fattar inte.

                Det är okej att fira jul med 8 personer. På en padelbana är man hälften i antal.

                Nu tycker jag dock att du är lite orättvis. Det är garanterat inte samma personer som tycker att padel är okej medan de kastar skit på kvinnor som väntar barn. Du förstår säkert själv om du tänker efter en runda till att det inte är samma personer.

                  Har inte den blekaste. Alla perfekta helgon här inne är ju anonyma – inklusive jag själv ??‍♀️?

          Ojdå. Nu menar jag inte racka ner på din man och hans kollegor men väldigt konstigt utesluta källan och formulera det som att padel därmed ”anses” vara en säker sport ?

          Min moster och grannens kusin anser att padel är en osäker sport. Padel anses vara en osäker sport.

            ?❤️

          Antar att alla har varsin boll då? Så man inte skickar en coronaboll runt till varandra…

            De slickar nog inte på bollen ?

          Men man spelar väl inomhus? De enda aktiviter man får besöka inomhus mataffärer och apotek!

            Mina husdjur behöver veterinärfoder som inte finns att köpa i mataffärer, mina katter är inte de enda som inte kan äta skiten som säljs på ICA och därför behöver djuraffärer vara öppna.
            Idag behövde jag köpa maskeradgrejer inför ett företagsevent som jag har imorgon (lugn, eventet sker online). Man behöver dock klä ut sig lite granna.
            Jag började renovera min lägenhet långt innan corona började härja och det behöver färdigställas. Jag är inte ensam om detta och därför behöver byggvaruhandlar fortsätta vara öppna.
            Min bror väntar en småtting och behöver köpa massa nödvändiga bebisprylar. Eftersom han inte är den enda i den situationen behöver sådana butiker fortsätta vara öppna.
            I och med att det knappt finns något att göra har jag gått upp rätt så mycket i vikt det här året. I princip alla kläder är för små och jag behöver köpa nya tills gymmen öppnar så att jag kan gå ner till en skaplig vikt igen. Jag är definitivt inte den enda så klädbutiker behöver fortsätta vara öppna.
            Barn slutar ju inte heller att växa under det här året så alla barnklädesbutiker behöver fortsätta vara öppet.
            osv osv osv.

            Vem är du att bestämma att andra inte har behov av något annat än mat och mediciner??

              Nu är det väl ändå regeringen som har sagt det ?

                Nej, det är inte direkt vad de sagt. Man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i _exempelvis_ livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
                De har inte sagt _enbart_ livsmedelsbutiker och apotek. Det är en väldigt stor skillnad.
                Har jag trasiga skor och behöver köpa nya är det väl ändå ett jäkligt nödvändigt besök jag gör i en skoaffär. Eller hur?

                  (Utgår ifrån att du är samma Anonym, sorry annars)!

                  Men om man resonerar som du så finns det ju ingen anledning att följa en enda rekommendation, för det går ju att motivera exakt allt i så fall?
                  – du ”måste” köpa skor,
                  – du ”måste” köpa kläder i butik för du VILL inte handla online,
                  – du ”måste” köpa maskeradgrejer i butik för annars är du den enda som är utan på ditt jobbs teams-möte…

                  Var går gränsen då tycker du? Och jag fattar heller inte varför du då inte lika gärna kan gå på gym då? Om du måste köpa kläder i butiker för att du inte vill beställa online (och inte kan klara dig på de kläder du har när man ändå bara är hemma med de man bor med hela dagarna…) varför är det mer berättigat enligt dig än att gå och gymma? Helt orimligt resonemang på så många plan.

                    Ja, så länge någon anser det vara nödvändigt att vistas i en inomhusmiljö så går det att motivera.
                    Om någon har trasiga eller för små skor måste de ha tillgång till att köpa nya. Ingen kan tvinga denna person att gå med hål i skorna under vinter liksom.
                    Många KAN inte handla online, eftersom man har svårt att veta hur passformen är, hur materialet känns osv. Och ja, jag kände mig tvungen att köpa något som hörde till temat. Tro mig, jag skulle gladeligen lägga de 300kr på något roligare. Ja, jag hade kunnat vara ute i bättre tid för att beställa det online, men nu var jag inte det pga anledningar.
                    Istället blev det så att jag parkerade bilen, gick igenom snurrdörrar, gick raka vägen till butiken utan att ta på något. Jag gick raka vägen till temat som vi hade. Tog det roligaste setet som passade och så gick jag och betalade. Blippade kortet utan att behöva ta i något annat än kortet och så gick jag tillbaka till bilen. Det hela tog max 3 minuter in-ut.
                    Det är väl ändå liiite skillnad och mindre riskfritt än att stå i över en timme och frusta, pusta och flåsa vid en crosstrainer eller benpress på ett trångt gym?

                      Nä det tycker jag inte. Håller inte alls med dig. Men kommer ju inte kunna påverka dig så ger egentligen inget att diskutera. Hoppas du inte smittar någon eller blir smittad själv 🙂 och jag hoppas detsamma för mig.

              Beställ kläder online, gå ut och rör på dig utomhus, prioritera bort maskeradkläder om du verkligen inte kan göra nåt av det du har hemma eller använda smink eller beställa från nätet, beställ barnsaker online. Poff så var det bara veterinärbutiken och byggarbetarna kvar! Alla kan vi göra något…. paddel är knappast ett måste.

                Jag vill inte beställa kläder online. Jag vägrar att köpa slit och släng skräp. Innan jag köper ett klädesplagg vill jag att det ska kännas bra, sitta bra och se bra ut. Det vill säga, jag måste prova kläderna först. Och det gör jag smidigast i en fysisk butik. Då slipper man dessutom alla transporter fram och tillbaka, all ompackning och allt annat som är extremt påfrestande för miljön.
                Samma sak är det ju med barnsaker. Lägger man ner tiotusentals kronor på grejer vill man veta vad man köper. En bild på nätet funkar inte.

                Problemet är inte att jag inte kan röra på mig. Problemet är att jag inte kan lyfta tunga vikter utanför ett gym. Prioritera bort maskeradkläder när precis alla andra kommer vara utklädda? Är du skön eller?

                  Jag och jag och jag och mina behov är viktigare än alla andras behov och typ lite viktigare än andras liv, faktiskt!

                    Det går alldeles utmärkt att visa hänsyn och vara sympatisk, men fortfarande köpa nödvändiga saker.
                    Att köra på Kinas diktaturmetoder och tvångsisolera folk gynnar ingen.

                      Ja det går bra för Sverige nu?

                  ”Jag vill inte…” asså nej? Är det NÅN som vill följa restriktionerna och rekommendationerna? Det är inte så att någon tycker att det här är roligt. Det är ett nödvändigt ont som dessutom beslutats av våra myndigheter, inte av oss! Det är ju bara att gilla läget och göra vårt bästa. Dina själviska argument gör mig mörkrädd.

                    Det är inte som att jag springer i butiker dagen i ända. Jag har varit inne i en klädaffär tre gånger det senaste året.
                    Men jag är inte så trögtänkt att jag kan tänka mig in i andras situation där de faktiskt behöver t.ex nya kläder av olika anledningar.

                    Att handla nödvändiga saker är inte att bryta mot restriktionerna och rekommendationerna

                      Maskeradkläder är inte nödvändigt i en pandemi där vården är överbelastad och människor dör. Punkt. Ge dig. Gjort är gjort men bara acceptera att du gjort fel och försök göra rätt.

      Hur menar du att ”padel anses vara en säker sport.” Kan du precisera vem det är som anser det.

        Noll närkontakt, man byter inte utrustning med varandra. I princip alla kommer ombytta till hallen.

          Bollen?

            Bollarna.
            Tanken med spelet är att bollen är uppe i luften, där man slår på den med racketar.

            Bollen blir inte tagen på i närheten så många gånger som det sunkiga handtaget till din portuppgång.

      Trodde det var obligatoriskt efter att ha spelat att ta en bild tillsammans allihop? Iaf när Margaux spelar tas det alltid bild, hela gänget. Känns ju väldigt onödigt och dumt just nu men hon verkar inte kunna avstå. Går man rätt in med avstånd, spelar, går hem med avstånd så måste det ju iallafall vara säkert.

      Jag själv spelar tennis och gör även under corona. Att det skulle smitta via en boll känns jävligt långsökt och jag skulle vilja se statistik på det.

      https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/om-sjukdomen-och-smittspridning/smittspridning/smitta-fran-foremal-mat-sedlar-paket/

    Under nästa år kan ju vara i december nästa år. Finns många bössor som auktionerar eller lottar ut saker som innebär att man träffas. Många av dom skriver att det anpassas efter då rådande restriktioner. Varför alltid vara så väldigt negativ?

    Så hemskt med systrar och bröder som har nära relationer. Systrar ska umgås med systrar och bröder med bröder. Ses kan de göra en gång per år på julafton, men då självklart utan djupare samtal.

    Shit. Verkligen inte. Ni sex som lajkat, vill ni berätta varför?

      Asså jag är kluven och har inte tänkt på det innan men när jag lyssnar på deras podd får jag liiite sådär konstiga ”vibbar”.

    I det här inlägget tycker jag att det letas fel. Absolut om padelspelandet hade ägt rum typ nu så hade jag förstått kritiken. Men nu handlar det om något som kommer ske någon gång under nästa år. Då kanske de restriktioner som gäller nu inte är aktuella.

      Fast vet inte. Hade varit bättre om man promotat nåt som faktiskt är anpassat till situationen som den är nu.

      Nästa år är i realiteten om typ två veckor

        Jamen verkligen. Vilken denial ”nästa år är det nog okej…”

          Jag menar bara att man inte behöver ta för givet att när paddlingen väl sker så kommer det vara emot restriktionerna. Mycket kan ju hända både åt ena eller andra hållet.

    Alltså jag undrar verkligen hur dum (ja korkad) Margaux är? Har tidigare gillat henne och hennes content och nu senaste året är det som att man undrar vad som hänt. Festar som en person utan tillgång till nyheter (och personer i närhet som informerar om nyheter), skriver barnböcker som kanske inte blev precis bra (underdrift) och som tycks ställa sig oförstående till precis aaaalllt som hon konfronteras med? Fan vad synd, jag tyckte tidigare att hon kändes vanlig och någon som ”gjorde lite mänskliga misstag ibland” typ, nu känns hon bara som en frånskild hollywood-fru som gör allt för att vara kvar i spotlighten.

      Känns som hon bara ska spotta ur sig produkter och annat krafs utan en tanke på kvalitet. Se bara på barnboksfiaskot och julåtsfiaskot. Fort ska det gå också.

    Jag är en pliktskyldig medborgare och försöker så gott jag kan efterleva de rekommendationer som finns (inte restriktioner, eftersom det är något annat). Men om vi ändå kör delen genom det hela, som vi fick lära oss i grundskolan – >7000 har dött. Vi har 10 000 000 invånare i landet. 7000 ÷ 10 000 000 = 0,0007.
    0,0007 av svenskarna har dött i viruset hittills. Säger inte att varje dödsfall inte är en tragedi, men det måste vara någon hejd också. De flesta dödsfall har skett i äldrevården, och det är där vi skiljer oss från tex de otäcka norskarna som inte har en lika kass syn på gamlingar som vi har i Sverige.

    Varför jobbar bara lågavlönade timanställda med gamlingar i Sverige? Medan förskollärare är en högskoleutbildning? Vad är skillnaden? Ibland är det samma jobb – aktivera, mata, kanske byta blöjor. Det ena har fått en statushöjning, det andra inte. Du kan bli barnskötare via en gymnasieutbildning, för att få vårda gamla krävs i princip inget. Knappt ens att du talar samma språk som personerna du ska vårda.

    Höj statusen för åldringvården ffs.

      De som jobbar i förskolan lägger grunden för barns pedagogiska utbildning. Det är inte bara omvårdnad utan även lärande vilket högskolorna lär ut.

      Sen kan jag hålla med om att alla omvårdnadsyrken borde ha en högre status. ?‍♀️

        Skulle pedagogik införas på äldreboenden skulle vi inte se så många deprimerande extremt sjuka på hemmen.

        Skillnaden är enbart att förskolebarn ses som en investering och en framtid. Medan äldre till 110% ses som en belastning och nödvändigt ont.

          Exakt, det är människosynen som skiljer. Äldre har knappt status som människor i Sverige- det är otroligt icke humant. Vi har kommit långt vad gäller hbtq rättigheter och BLM men här har vi stora grupper människor som är fullständigt diskriminerade och uteslutna ur det ”normala” välfärdssamhället.

          Dom får dock inte komma till hemmen innan de är så pass sjuka att de verkligen måste!!
          Det är inte längre ålderdomshem där det var aktiviteter och umgänge, utan sjukhem de flesta.

            Det varierar väldigt mycket beroende på vilken kommun man bor i. På många ställen finns det fortfarande aktiviteter och umgänge.

          Ja det är liksom tacken för att de var med att bygga upp detta välfärdssamhälle. Kan tro att de som blir gamla om 30 – 40 år kommer at få det än värre eftersom empatin och respekten för gamla helt har försvunnit då. Stackars influencers som kommer att få genomlida både att bli gammal och oönskad.

        Jag förringar inte nyttan med, eller poängen med, eller det arbete förskollärare lägger ner på våra barn, tvärtom. Men våra gamla kastas mer eller mindre på soptippen. All cred till förskollärare. Tycker bara att det inte borde vara sämre att ta hand om äldre. Varken statusmässigt, lönemässigt eller utbildningsmässigt.

          Fast det arbetar 40 000 förskolelärare i Sverige och 140 000 bara undersköterskor i hemtjänst oxh äldreboende (så tillkommer alla vårdbiträden då). Så dels är ju en stor del av de som jobbar med äldre utbildade (undersköterskor). Sen är det ju det att om vi ska ha så många äldre i Sverige som får så mkt vård och omsorg av så mkt personal skulle det ju bli enormt dyrt om alla ska ha fast heltidsanställning med 35 000 i lön….

            Hmm. Hur klarar våra grannländer av det med riktiga SSK? (Inte uskor, utan SSK har dem) Hur kan det vara ett argument i Sverige det är ”för dyrt” med seriöst utbildad personal inom vården men ingen annanstans?

            En undersköterska är inte utbildad som en förskollärare heller.

            Du tänker tydligen inte bli gammal du?

            Det här är ju rakt av nazism? Är du medveten om i Norge arbetar läkare och utbildade sjuksköterskor på ålderdomshemmen? Du påstår vidare att uskor jobbar i Sverige men inte ens det är sant, inom hemtjänst och äldreomsorg arbetar många biträden på timme som helt saknar utbildning (inte för att den är tillräcklig för uskor att själva bedriva äldreomsorg). Och ditt argument är att det är för dyrt. Spara in på din egen vård, vem fan är du att ens tycka att vård ska diskrimineras baserat på ålder. Testa samma argument med kön eller hudfärg & försök förstå vad det är du egentligen säger & vilken ideologi du förespråkar.

      Jag håller helt med om att vi måste uppvärdera äldre och ha utbildningskrav på dem som jobbar med äldre. Men vad menar du med ditt räkneexempel, 0,0007 har dött? Menar du procent? Då är det 0,07 procent som dött. Känns viktigt att inte tro att den siffran är lägre än vad den verkligen är.

        Hur menar du?

        Ok förlåt! Jätteklantigt! Du har givetvis rätt! Men det ändrar inte min poäng i sak ändå.

          Det handlar ju inte bara om hur många som dör. De som blir svårt sjuka tar upp enorma resurser om de behöver en iva-plats, kostnader och personal som måste tas från något annat. Vore annorlunda om folk dog knall fall. Och de som inte dör men som behöver lång eftervård och rehabilitering. Och ”långtidscovid” som iofs verkar vara lite av en blandning av diagnoser och tillstånd, men där folk kan behöva sjukskrivas i långa perioder efteråt. Varje person som insjuknar och behöver vård blir alltså en extra ansträngning. Om man tänker såhär; skulle smittan dubblas så skulle då 0.14% dö. Det låter inte sådär jätteoroväckande, speciellt inte för yngre, friska personer. Men tänk dig att beläggningen på IVA dubblas (ok, IVA behöver utökas), antalet personer som söker akut pga covid dubblas, antalet personer långtidssjukskrivna efter covid dubblas. Det går inte bara att titta på dödsfallen.

      Anonym 19.32
      Blir ledsen av din kommentar, som dotter till ett av dessa i skrivande stund 7514 offer… Ni som inte sett det på nära håll uttrycker er så ovarsamt ibland.

        Jag beklagar verkligen.
        Men allt stämmer ju som som Anonym 19:32 säger.
        Statistiken säger allt och är extremt tydlig.
        I januari och februari hade vi lägsta dödstalen om man ser från 2015 och framåt. I mars var det 3 lägsta. I april sköt det i höjden, innan äldrevården fick in tillräckliga åtgärder. Det sjönk drastiskt i maj, men var fortfarande väldigt högt. I juni var det nästan tillbaka på normal nivå. Juli var var dödligheten näst lägst. I augusti-oktober allra lägst, slog tom 2019 som var rekordlägst. Nu i november är det inte alls så uppseendeväckande högt.

        De höga dödstalen förklaras till stor del att äldrevården fallerade något fruktansvärt. Då många dog med covid, men de dog av andra orsaker. Som att de äldre döende fick morfin som bara snabbade upp förloppet extremt. Det skulle aldrig ha hänt om de fick vårdas på sjukhus.

          Du falsifierar.

    Maurgaux?!? Vem är denna ointressanta människa ens? ?????????

      Fan vad häftigt att hävda att man inte vet vem Margaux är. Skitfräckt. Verkligen.

        Fast hon är väl inte känd för att ha gjort något speciellt egentligen

          Fast hur många influencers som diskuteras här på BB har egentligen det i så fall?

            Nej det gör hon inte mvh barnmorska

        Kul att du är så imponerad! Skithäftigt faktiskt! ??
        ?

    Åh, jag hade hoppats på ett roligt inlägg vid 20:00. Får hitta på ngt annat. Kanske lika bra ?

    Kan inte alla bara bojkotta Margaux. Vad tillför denna desperata människa som gör vad som helst för lite uppmärksamhet o cash??

    Jag vill poängtera att margaux påträffats på en bar, som övergått till en ”klubb” aktig fest. Oavsett vilken fasad som hon försöker upprätthålla i sociala medier så festar hon och totalt skiter i Corona.

    Restriktionstänk, sa du?`Jag skulle vilja hävda att den här kvinnans ”tänk” brister å det grövsta i allt. Precis som det gör hos alla andra ”influencers” och hos stora delar av det svenska folket, alltså.

    Varför läser ni inte bra böcker och ser på goda filmer i stället för att försörja helt outbildade och därmed samhällsonyttiga individer genom att klicka? Jag fattar faktiskt inte.

    För övrigt satt jag och mannen framför teven i kväll när Grand Designs drog i gång. Kvällens avsnitt handlade om en man som sades ha byggt det hus Isabella Löwengrip ägde under den period när hon trodde att hon skulle bli ”världens mäktigaste kvinna”. I programmet omnämndes hon som ”stjärnentreprenören” och det fick mig att skratta, faktikskt. Programledaren borde ha gjort en bättre research avseende hur det gick till slut, för Isabellla Löwengrip. Det hade varit….klädsamt.

      ”Varför läser ni inte bra böcker och ser på goda filmer i stället för att försörja helt outbildade och därmed samhällsonyttiga individer genom att klicka? Jag fattar faktiskt inte.”

      Men ändå är du inne på en blogg som skriver om dessa samhällsonyttiga individer…? Lite bör du väl kunna förstå intresset för dom då..?

    Hanna och Amanda tävlar också ut en padelmatch för musikhjälpen… Känns precis lika problematiskt. Jag och min man spelar padel men har inte gjort det sedan de nya restriktionerna kom i november. Visst, man är inte jättenära varandra på plan men det är oftast trångt som tusan i padelhallarna.

    Kul också att Margaux mamma Eveline var med och ”trissade” upp budgivningen i början..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.