Har Niclas Lij och Mammasanningars Vivi Wallin plagierat företaget Genuin Freds prisvinnande tallrik?

Influencern @mammasanningar – eller Vivi Wallin som hon egentligen heter – har startat företaget ”GeMig” tillsammans med Ellen Bergströms sambo Niclas Lij, där de säljer produkter som är tänkta att underlätta för föräldrar.
Bland annat så har de sålt den här tallriken de valt att kalla för ”Matäventyret” som beskrivs så här:

Först ut är MATÄVENTYRET, en tallrik som är särskilt riktad till dig som har barn som har svårt att äta (OBS: begränsat antal). Mina barn var båda små matvägrare och middagen blev ångest för oss alla. Matäventyret är uppbyggd som en spelplan med små små matfack där barnet steg för steg närmar sig slutmålet, överraskningen.

Det framgår inte om det är företaget själva som tagit fram den, men av kommentarerna att döma så verkar de allra festa tolka det så.

Kommentarer om vilken bra idé det här är som GeMig tagit fram.

Kommentarer om vilken bra idé det här är som GeMig tagit fram. Kommentarer om vilken bra idé det här är som GeMig tagit fram. Kommentarer om vilken bra idé det här är som GeMig tagit fram.

Problemet är bara att det här är en prisvinnande produkt från ett företag vid namn ”Genuin Fred”, som de kallar ”Dinner Winner Tray”, och de är allt annat än imponerade över den kopia som visas upp på Mammasanningars Instagramkonto. Kommentar från Genuin Fred där företaget påtalar att det är en kopia av deras produkt. och där de tackar en följare för att ha uppmärksamma dem på det.

Kommentar från Genuin Fred där företaget påtalar att det är en kopia av deras produkt.

the game of yum... eat to win! Take a culinary tour through an Enchanted Forest! DINNER WINNER provides eat-as-you-go action that culminates in a hidden "surprise". Helps even the fussiest eaters make it through a meal! Molded from BPA-free, 100% virgin melamine, it's food-safe and dishwasher safe. the game of yum - eat to win! Blast off into a culinary adventure through space in ...3...2...1! Fred's award-winning DINNER WINNER provides eat-as-you-go action that culminates in a hidden "surprise". This galactic-themed plate helps even the fussiest eaters make it through a meal (and not space out!) Molded from BPA-free, 100% virgin melamine, it's food-safe and dishwasher safe.

Länk till rymdtallriken
Länk till Skogstallriken

Vivi och Niclas företag har också tagit fram väskor som de säljer på sin hemsida, väskor som finns både på Ali Express och Wish, men jag väljer att fokusera på den här tallriken eftersom originalföretaget så tydligt anser att det här är en kopia av deras originalprodukt.
Genuin Freds kommentar har några dagar på nacken så jag utgår ifrån att Vivi Wallin både sett och läst den, eftersom hon svarat på alla andra kommentarer runt omkring den på sitt inlägg.
Hon har dock valt att inte besvara Genuin Freds kommentar alls, i alla fall inte i sitt flöde.

Tack för tips!

227 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Arrrgh så GALET LESS på dessa pengak*ta flunsor utan förmåga till en enda intelligent, moralisk, UNIK tanke. Hur kan det få fortgå??

      Håller så med! Jag bojkottar allt som en flunsa hänvisar till. Följer inte heller en enda på soc. Medier. Så skönt att inte stötta dessa ha-begärliga idioter. Vare sig det är cred, kändisskap eller pengar de är ute efter.

        Ska vi bara glömma Annikas snedsteg nu när inläggen är borta!? Det tycker jag verkligen inte!

        Hur vet du vad de hänvisar till om du inte följer dem?

      Mammasanningar-Vivi kopierar också de flesta av sina inlägg/memes. Det är direktöversättningar från engelska memes och så har hon tagit texter från Amerikanska motsvarigheter, tex Kristina Kuzmic.

        Vad synd. En av de jag trodde var genuin.

          Jag med ☹️

        Har också reagerat på det, så trist

    De likaste jämförelserna jag sett på bloggbevakning.. Att de ens försöker..

      Likaste, det ordet gillar jag! ? Nej inte ironisk. Kram och god jul ❤️

      På Niclas insta så har han skrivit ”Vi släpper äntligen vår barntallrik med egendesignade motiv som vi jobbat med hela hösten”
      Alltså har han och någon annan bestämt hur den ska se ut. Kopierat rakt av någon annan.

      Ja det är tallriken och Carolina Gynning.

        ?

    Influensers är väldigt sällan entreprenörer som de sååå gärna vill kalla sig. ”Kopiatörer” däremot….

      ”Bedragare” är ännu mer passande

      Ingen av dem verkar särskilt intelligent…helt normalbegåvade men med över medel utsende och uppmärksamhetsbehov.

      Finns det någon av dem som pluggat till något svårt eller lyckats starta något stort?
      Bianca är smart nog att ta hjälp av kunniga. Hon vet sina egna gränser och jobbar med folk som kan det hon inte kan. Självinsikt.

      Dessan har också lyckats bevisa att hon är en kämpe. Kanske inte textbook smart men ett riktigt driv.

      Egoina har gått ut högskolan men pluggade liksom inget ”svårt” (inget är lätt men jag menar mer ingenjörssvårt).

      Filip Dikmen är väl jurist? Det är ju inte så lätt har jag för mig.

      Bella kom väl inte på någon privatskola i Zurich men hoppade av då det var för svårt.
      Dock är hon heöt ok duktig på aktier (hon verkar ha gått med vinst tills hon tvingades sälja).

      Tusentals influencers men ingen som verkar klok. Jag hade varken tagit ekonomiska, juridiska, kärleks eller karriärsråd av dem. Dock är de duktiga på att styöa, fota, provocera, konsumera, puta med munnen, fotas med trosa i rumpaan, kontakta företag och exponera sina barn…

        Bara en liten note om att Bella inte är speciellt duktig på aktier utan snarare följer det upplägg som average privatrådgivare skulle ge om du gick in på en bank. Hon har köpt svenska storbolag i högkonjunktur och därför har hon gått med vinst

    Så jävla bra att du tar upp sånt här och hänger ut dom. Pinsamma är vad dom är och borde skämmas. Snor andras idéer och klappar sig sen på axeln. Nä usch.

    detta kan nog stå dem dyrt

      Hoppas.

    Ser ju ut att det är samma plast på millimetern.

    Är det inte Aliexpress så kopieras det på annat håll. Pinsamt!

    Det kan nog bli jobbigt när advokaterna börjar höra av sig.

    Blev såååå besviken när jag hörde om deras nya ”affärsidé” som Vivvi hypat under en längre tid. ÄLSKAR Vivvi så detta gjorde mig.. ja, besviken! Vivvi har ju sålt produkter på Mammasanningar under en längre tid (som hon varit tydlig med att hon bara köpt in och säljer vidare), så varför hypa upp detta som en ”ny affärsidé” och kalla det GeMig? Det är ju bara exakt samma sak som hon gjort hela tiden på Mammasanningar?!

      Blev så besviken över priserna. Tycker på något sätt att Vivi har stått på de svaga och kanske även fattiga mammorna sida men inte här i alla fall. Kanske bara är mitt misstag iofs.

        Ser nu att ”originalet” kostar 150 kr mindre ca….

          deras plagiat kostar 350? omg

            Whaaattt. Helt galet ju.

      Det är så många fel här. Freds Dinner Winner, originalet, går att köpa på amazon.se för 169 kr. Att jämföra med Ge Migs kopia som kostar 399 och nu nedsatt till 329 kr. Så unket.

        Herregud? Sjukt! Lite Molimenti vibbar här faktiskt

          Hallå…? Ni betalar liksom för originalet plus bachelorsnubben & bloggkvinnans DESIGN de jobbat på hela hösten. Säkert värt 1200 minst.

            ????

            Var det inte han som var otrogen mot Ellen?

      Hittade det här på säljsidan under frågor och svar:
      Är det er design på tallriken:
      Formen på tallriken har funnits sedan tidigare. Vi har utgått från samma form och skapat en egen design på trycket. En design som vi tycker är snygg, rolig och pedagogisk. 

      Men om företaget har patent på den så borde dem (niclas och Vivi ) inte kunna göra samma tallrik fast med annat motiv eller?

        Beror på vad företaget har skyddat. Även hur skyddet är formulerat.

        Eller huruvuda det uppdagats eller inte? Vet inte exakt hur det funkar med amerikanskt patent i Sverige men jag hoppas det åker dit så det skriker om det. Inget får någonsin konsenvenser annat än att influencers behöver pudla. Jag hoppas de får sitt straff.

    Att man inte skäms?! Hur kan man bara kopiera någon annans idé rakt av och vara stolt över sig själv?

      Det handlar om pengar. Enbart.

        Ja vad skulle det annars handla om?

          Det kan ju handla om att underlätta för föräldrar som har problem med sina matvägrande barn!! Som de faktiskt säger när de visar upp sin produkt! Blir så trött på denna smutskastning!!

    Fy fan vad pinsamt.

    De har varit väldigt tydliga med att de enbart har valt trycket på tallriken själva och att detta är en produkt som säljs i andra länder men inte här. De har inte sagt att de gjort den själva utan varit väldigt tydliga med att de endast är återförsäljare av bra barnprodukter som inte tidigare funnits på den svenska marknaden.

      Så bara för att produkten inte säljs i Sverige är det okej att sno designen rakt av? (Dessutom säljs originalprodukten i Sverige på https://practicalparenting.se/sv/produkt/dinner-winner-barn-tallrik/)

        Nej, men de har aldrig sagt att de har gjort den själva, till skillnad från många influenser som hävdar att det är en egen uppfinning. Var tror du alla andra butiker som är återförsäljare Sverige köper in sina varor ifrån, tror du alla butiker är helt själva med sin vara?

        Sedan är det inte okej att den vara de har köpt in är en kopia. Tyvärr är det ju så att när något tillverkas i t ex Kina så har de oftast ett visst tillverkningsantal som de har möjlighet att sälja vidare för egen vinning. En sak jag har hört av personer som varit på inköpsresa i Kina importar till ett av de stora varuhusen i Sverige är ju att ”alla” vattenkokare tillverkas i samma fabrik och sedan anpassas de efter återförsäljarens önskemål.

          Jag undrar vad du refererar till när du säger att de varit väldigt tydliga med att de enbart står för tryck? På deras hemsida refererar de till sig själva som skaparna och berättar om bakgrunden till produkten.
          Att en produkt inte saluförs i ett land innebär inte att det är fritt fram för en lokal förmåga att knycka idéen och saluföra produkten som sin egen.

            ” Formen på tallriken har funnits sedan tidigare. Vi har utgått från samma form och skapat en egen design på trycket. En design som vi tycker är snygg, rolig och pedagogisk.”

              Tycker inte alls det låter tydligt eller särskilt juste? Går väl fint att hänvisa till det patenterade originalet, nu låter det ju väldigt luddigt med ”formen.” (Vems form?)

                Formen på tallriken så klart. Det var väl inte otydligt?

                  Men hallå, det där tillkom ju på hemsidan efter de blev påkomna? Hur är det att vara tydlig?? De har indinierat från dag ett att de jobbat hårt på designen. Det är en ren och skär lögn!

              Det borde stå: ”formen på tallriken har vi snott rakt av”

              varför nämner de inte genuine fred och att formen är patentskyddad?

                Förmodligen för att formen inte är patentskyddad. Den skulle möjligen, möjligen kunna vara varumärkesskyddad eller mönsterskyddad, men det beror på vad och hur genuine fred har skyddat den.

      Hej Vivi ?

        Det här är så töntigt.

    Gick dom in hos Molimenti och ba ”Fan vilken bra affärsidé, detta måste vi också göra!! Det kommer bli toppen för vårt varumärke!”

    ”Vi släpper äntligen vår barntallrik med egendesignat motiv som vi jobbat med hela hösten!” – Niclas Lij

      De skriver han på Instagram. Men om dom bara har tagit fram motivet borde man då inte hänvisa till företaget som faktiskt har patenterat sin design…

      Det dom gjort hela hösten är alltså att rita en äng och en regnbåge ?? Måste varit slitigt!

        Hahahaha

    Om företaget tycker att det är plagiat så får de stämma dem, men sådana fall är aldrig så enkla att vi lekmän bara kan gissa oss till utgången. Det beror trots allt helt på VAD som är patenterat. Dessutom: är ett patentat giltigt i hela världen, eller måste processen göras om beroende på land/region?

      Tallriken är förmodligen inte skyddat genom patent (patent skyddar, i korthet, uppfinningar och tekniska lösningar). Den skulle möjligen, möjligen kunna vara varumärkesskyddad eller mönsterskyddad, men det beror på vad och hur genuine fred har skyddat den. Huvudregel är att skyddet behöver göras i varje land/region. Det finns tex EU-patent eller varumärkesskydd på EU-nivå. Och du har helt rätt, tycker de att de är plagiat/intrång i deras skydd får de stämma dem. Jag hade inte varit särskilt orolig om jag var influencern i det här fallet.

        Tack för kunskapen! Om företaget då t.ex. har varumärkesskydd i USA men inte EU så är det fritt fram här att skapa en likvärdig produkt. Det är knappast något nytt att liknande produkter skapas efter ett original, och det är inte heller så hemskt.

    ” Formen på tallriken har funnits sedan tidigare. Vi har utgått från samma form och skapat en egen design på trycket. En design som vi tycker är snygg, rolig och pedagogisk.”

    Detta står på hemsidan. Tycker de är rätt tydliga med att de inte är deras idé.

      Ja här letas det lite väl mycket fel tycker jag.

      Så de har bett om licens då? Om ja, då står allt rätt till ?

        Licens?

        Licens för vadå @Jaså?

            Behöver inte vara ett intrång även om de inte har licens. Beror helt på vad som skyddas och hur.

            Under förutsättning att de har ett patentskydd, vilket jag är tveksam till @jaså

      Om de nu var medvetna om att det inte är deras egen idé är det ännu värre. Då är det fråga om direkt stöld av ett annat företags produkt.

        Ska vi dra det här en gång till för de längst bak?

        Menar du att någon skulle ha patent på exempelvis formen djuptallrik och kaffemugg också och alla som sätter egen design på den har stulit den idén?

          Nej men här är det ju skillnad iom att genuine fred (säger att de) fick patent på idén ”delad tallrik.” Du kan alltså inte jämföra med en mer eller mindre standardiserad mugg du inte kan få patent på.

            Men om de har patent på en ”delad tallrik” så borde ju även typ twistshakes delade tallrik ingå där.

            Ett patent är inte något standardiserat skydd som är svart eller vitt. Kan gälla för olika saker och i olika länder beroende på hur det är utformat. Bara för att de har patent (på vad exakt?) betyder det inte att dessa har gjort intrång på patentet.

      Fast ovan ser man ju att en person hyllar den ”framtagna” produkten, som då Vivi tackar…. man tror ju lätt då att det är Vivi som har tagit fram den, plus att hon skriver att hon har jobbat hela hösten med detta

    Hur kunde de komma över samma plast? Kostar flera hundratusentals kronor att få en egen design guten och sedan skeppad till Europa, så de måste ju ha kommit över en massa överblivna lådor eller något i supply-kedjan.

    Men hur målade de det då? Ser ju väldigt special ut. Tror det handlar om piratkopiering från kina eller något (från samma fabrik?). Och att de precis som alla andra influencers sedan köper produkten från alibaba.

      Absolut troligt att de har hittat den på en sådan site.

      Exakt och ”egen design” är lika egen som Molimentis. De har pekat.

    Tänker att detta KAN vara bra för barn som inte gillar att blanda mat och som behöver tydligt början och slut, tex barn med autism. Dock viktigt att göra en utredning på barn som har ätproblematik. En tallrik löser inte alla problem. I det stora hela är detta ingen hit, det verkar kul och bra men när barnet tröttnar då?

      Kan väl vara bra för de barn som har en fas av att matvägra också.

        Mja, tänker att det är bra att ta reda på varför barnet matvägrar och backa. Blir ett enormt krav här för barnet att äta för att få belöningen och inte göra föräldrarna besvikna. Bättre att sänka kraven.

          Jag tänker mer att man inte behöver utreda ett barn så fort det är i en fas.

            Det skrev jag inte. Om barnet är i en fas så behöver man backa på kraven. Utredas bör dock barn som har bestående äta ätsvårigheter.

              Ja och göra det roligt med en kul tallrik kan vara ett sätt att göra det på under den fasen.

            ?

          Man kan ju använda tallriken /konceptet utan belöningen. Bara ”vägen” som en rolig sak.

          Det problemet kommer ju inte med tallriken utan snarare föräldrarnas prat kring mat. ”Äter du inte mat blir det ingen frukt till efterrätt” tex. Belöning och krav kan komma utan den här tallriken och man kan ha ett lättsamt förhållande till mat med tallriken.

          Verkligen! När det strular med maten (mer än just det som serveras idag är inte gott) handlar det inte om en vägran eller ovilja. Barnen KAN inte. Att då locka med belöning för att ha ätit upp är verkligen att be om att problemen eskalerar. Ångestpåslag deluxe för många av barnen. Lite á la ”du får inte någon glass förrän du kan säga ordet glass!”.

            Tack! En som förstår!

            ”för de barn som har en fas”

            Dvs ingen diagnos eller problematik. Och jo, barn kan strula med mat av ovilja och vägran. Precis som med sömn eller ytterkläder.

              Ja MEN VAD LIGGER BAKOM DENNA OVILJA DÅ? Det är det man ska jobba med. Oftast omgivningen och inte barnet

                Jag har väl inte sagt att det är barnet. Säger att en rolig lekfull tallrik (även utan belöningen) kan vara till hjälp då. Jag pratar alltså inte om barn med problematik eller diagnoser. Men kan tydligen inte säga det nog många gånger.

                På samma sätt som att en rolig leksak i badet kan hjälpa när barnet inte vill bada osv.

              Fast det kan vara svårt att veta om det är en övergående fas eller något som kommer vara ett ihållande problem. Då har du nytta av att du haft ett gott förhållningssätt från början. Och var det bara en fas kanske ni kom ur det tidigare. Det måste inte handla om att man tillhör habiliteringen, man kan få rejäla ätsvårigheter ändå.

            Precis vad jag också funderat på!

          Exakt!

        Rekommenderar litteratur av logopeden Kajsa Lamm Laurie gällande barn som “matvägrar” (ogillar det ordet starkt)

          *Laurin

      Tänker också att det känns fel att hetsa barn att äta, genom man måste äta upp för att vinna. Mindful eating not so much. Ger garanterat problem i vuxen ålder ??‍♀️

        Det är en tallrik som riktar sig till barn som har problem med att äta.
        Du är medveten om att det finns barn som inte äter alls?
        Det där med att barn äter när de är hungriga stämmer inte alls.
        En del föräldrar kämpar sig blodiga med att få i sina barn näring, då är det här ett jättebra verktyg.

          Nej då är det här ett riskabelt verktyg som är upplagt för misslyckanden.

    Ställer frågan igen. Finns det någon influencer som gör rätt? Uppriktigt nyfiken på om det finns någon som passerar kraven.

      Sandra Beijer? Gör kanske inte precis allt rätt (typ skattar på varje pressbud), sådant är ju svårt att veta utifrån, men tror hon gör ”mest” rätt av alla och på sådant vi alla fall kan bedömma. Hon är tydlig med vad som är reklam och vad som inte är det och sköter sådant snyggt i mitt tycke.

        Kanske före coronan i så fall? Hon har ju fått mycket kritik för att hon lever på son vanligt och struntar i restriktionerna.

          Ja, tänkte väl mer kanske vad gäller rätt som i sköter företagsdelen korrekt.

      Underbara Clara kanske?

    Reklam för matäventyret står det. Ska det inte stå företagets namn. Detta verkar vara produktens namn.

    Detta är ju en dålig produkt..

      Varför?

      Ja! Riskerar pressa barn och leda till känsla av nederlag om de inte klarar att äta trots löfte om belöning.

    Hade det inte varit intressant att veta hur mycket influencerna själva bidrar med till musikhjälpen? Tänker att det är så många som har startat bössor/tävlingar/auktioner så hade bara varit kul att veta. Inte för att sätta dit någon eller så.

      Varför ska de redovisa det?

      Är det tävlingar och auktioner så bidrar de ju med sig själva som pris

    Mycket mat för ett litet barn, på tallriken som hon visar. Jag tycker heller inte att det är en bra idé att nån annan bestämmer i vilken ordning man ska äta, och man vill väl ofta blanda lite på gaffeln? Ska barnet helt sluta känna efter vad det är suget på och om det är hungrigt? Och vem vill äta från en plastbricka? Tummen ner för ännu en onödig pryl!

      Barn vill sällan blanda mat. Vidrör mat varandra är det katastrof……

        Ej nej? Inte majoriteten

          Haha jo.

            Hahah nej? Bara en kort period möjligtvis

              Ja man är väl ett litet barn en kort period?

            Nej faktiskt inte vanligt alls. Efter 20 år inom barnomsorg tycker jag med vara rätt säker på den saken.?

              ?

              Jag håller inte med.

              24 år på bvc

                Hm mina barn äter på förskolan aldrig BVC.

                  Och då har inte bvc någon koll på normal utveckling och beteende hos barn?

                    Tänker att man på BVC träffar barnen mer sällan än personal på förskola. Barn äter ofta bättre på förskolan och hemma. Alla barn har en kort period då de inte vill blanda men den går snabbt över i typisk utveckling. På BVC kanske man träffar barn som har ätproblematik oftare?

                      Ja det är väl ingen som påstår att fasen håller i från födsel till 18 års ålder?

      Mitt barn vill absolut aldrig blanda något så för oss hade denna varit bra. Sen får man väl vara flexibel när det handlar om barn, tror inte någon tvingar barnet att äta exakt från början till slut.

        Men tror du inte att en sån här matbricka befäster det beteendet? De måste väl åtminstone kunna klara att äta från en vanlig tallrik?

          Varför ge barn något mer roligt och lekfullt än vad vi vuxna använder oss av? Dårskap.

            Handlar inte om det!

              Ok.

              Tycker bara att barn som klarar av att torka sig med vanliga handdukar, sova i vanliga sängkläder, använda en vanlig sked, osv inte behöver ha handdukar, sängkläder, skedar osv med färgglada barnsliga motiv.

                Att det är lite roligt för barn att ha en handduk med sin favoritfigur är ingenting som du kan förstå?
                Du var mig en märklig människa. Vill provocera lite kanske?

                  tja… det var ett svar till att ”De måste väl åtminstone kunna klara att äta från en vanlig tallrik?” Finns mycket som barn _klarar av_ att göra med samma saker som vi vuxna använder. Men de är barn och uppskattar färg och form och lekfullhet.

          Nej, tror det kommer gå över med tiden. Och att underlätta tills dess ser jag inget problem med.

          ”De borde väl åtminstone klara”

          Mysig flexibel inställning.

      Vuxna vill gärna blanda men små barn vill mer sällan det.

      Yttre motivation = en belöning kanske funkar ett tag, men tar bort glädjen. Att äta blir ett jobb som man får betalt för.

        Och som riskerar att bli ett misslyckande om man inte tar sig till belöningen.

        Bäddar inte för en sund inställning till mat längre fram i livet.

          Men Herregud det är ju bara att ge belöningen även om halva tallriken är uppäten.

            Och då är poängen med tallriken vad då?

      Någon annan bestämmer? Tallriken kan typ användas för en 2 åring. Det är ingen tonåring som ska sitta där och leka med maten.

        och jag tror inte att någon skriker rätt ut och välter bordet om ungen äter i ”oordning” enligt tallriken.

    har sett diverse kändisars barn med dessa tallrikarna men har inte vetat vilket företag de kommer ifrån – tänkte iallafall direkt på dem så fort jag såg mammasanningars ”nya” tallrik ?

      det var nog här jag såg den först, hos Danneel Ackles – https://www.instagram.com/p/ByddUAkgK5X/?igshid=ui8isdymmzm2

    Struntar för tillfället i att kommentera själva sakfrågan. Titta på denna beskrivning på sajten som säljer originalet.
    ”Dinner winner” gör mat kul! Målet är att komma till mållinjen, där en speciell täckt godbit väntar, så att även oaptitliga barn kommer att rengöra sin tallrik! ”Dinner Winner” är gjuten av 100% virgin melamin, livsmedelssäker och diskmaskin säker.

    Oaptitliga barn?!? Språkförståelse har verkligen blivit ett problem. Man ser det ena värre än det andra dagligen.

      Förmodligen direktöversatt

    Var tog inläggen om Annica Englund vägen? Camilla?? Kan inte se dem.. Men dem fanns där innan.

      Annica krävde att de skulle tas bort enligt Camillas Instagram

        Tack för svar. Snällt av dig ?

        Ojojoj nutte

        Bilderna och filmerna, så jag ska sammanfatta alla videos och publicera det på respektive inlägg.

        Hur funkar det Camilla, om man som influencer kan kräva att inlägg om en tas ned, vad är då vitsen? (OBS genuin undran, inte meningen att låta dryg).

          Inläggen är inte borta, bara bilderna och filmerna som jag ska sammanfatta i stället.
          Hon gör det HÄR, istället för att bara bemöta frågona om den finstilta texten på hennes egen NuSkinsida.

            Shit vad hon gör bort sig. Så omoget. Snacka om att sticka huvudet i sanden.
            ”Om min film inte finns på den sidan då har jag inte gjort något fel….”

    Sicken tramsprodukt. På förskolan äter alla barn utan fysiska funktionshinder på helt vanliga tallrikar och det har barn gjort i flera hundra år……Alla dessa diagnoser och problem som vuxna ger sina barn bara för att de inte orkar vara föräldrar fullt ut och barnen spelar nöjda med då de får bestämmandemakt. Hen kan bara äta med paddan bredvid på bordet,hen springer runt bordet och tar en tugga i farten,hen vill bara äta pommes frites. Naturligtvis finns det barn med särskilda behov men de flesta är faktiskt helt ”normala” om de vuxna är vuxna i deras närhet.

      Är du pedagog och menar att föräldrar ger sina barn diagnoser? Ooookej.

      Det är också rätt så känt att barn testar gränser hemma. Barn som ofta matvägrar hemma kan för den sakens skull sitta fint och äta på förskolan. Man testar inte förskolans personal så som man testar föräldrar.

      Tacksam över att jag inte hade mitt barn på din förskola.

        Hade gärna haft mina barn på hens förskola. Om jag omformulerar vad hen säger så tror jag hen syftar till att ”för låga förväntningar” inte är nyttigt för ungarna. Det funkar med en tallrik.

          hoppas hen är bättre på att uttrycka sig inför barnen och inte är så dömande och nedsättande mot dom.

        Slog det lite väl nära hemma eller?

        Hon säger inget dåligt om barnen. Ett konstaterat välkänt beteende hos föräldrar snarare. Alla vet om detta

          Starkt argument: ”alla vet om detta”. Verkligen.

            Du kände till det. Eller?

            Generellt i tråden här pratas det om hur trendigt det är att tycka att barnen är jobbiga.

      Jag tycker du ska säga precis det här till en förälder som kämpar med att få i sitt barn näring.

      Extrem skrämmande att du jobbar med barn men inte har insikt i hit det fungerar.

        Fast hennes beskrivning var just det. Inget tal om kämpande från föräldrars sida. Förstår du?

      Har det funnits förskola i flera hundra år ?

      Som förälder till två barn med npf-diagnoser säger jag bara FY FAN till din ignoranta, respektlösa och okunniga kommentar. Läs på snälla du.

        Menar du till kommentaren om att inte kämpa?

        Nu var det inte tal om diagnoser som är satta av behörig legitimerad persona.

        Du sträcker dig lite långt här.

          ” Alla dessa diagnoser och problem som vuxna ger sina barn bara för att de inte orkar vara föräldrar fullt ut…”

            Precis det jag skriver. Inget tal om korrekt satta diagnoser satta av behörig legitimerad persona.

            Känner att jag kommit till en punkt där det är lönlöst att förklara när mottagaren inte kan tänka längre än sin egen lilla tsfär.

    Jag blir så less på människor som verkligen har sin IDENTITET i att vara mamma.

      Jag blir så less i folk som verkligen orkar bli less på hur andra människor identifierar sig..

      Men hjälp? Haha chilla Pernilla. Vad gör det dig att hennes varumärke är riktat åt mammor. Du verkar inte rätt målgrupp

        Chilla. Vad gör det dig att någon är less på det.

        Men jag tycker alltid att så fort en kvinna får ett barn så blir hon en mamma ™, och allt kretsar kring det och man ska släppa böcker om föräldraskapet och skapa en instagram om *tokiga* saker som händer när man har barn tihi. Bara ett fenomen jag har stört mig på ett tag, inte mer än så och man får givetvis ha det som sin identitet om man trivs med det 🙂

          håller helt med dig.

          Tycker aldrig jag ser detta fenomen hos män som blir pappor heller?

          Haha, jag är samma. Jag och min polare brukar sitta och skratta åt dessa: ”hjälp jag är trött, passa dig så jag inte mördar dig för jag har inte druckit mitt morgonkaffe och min unge bajsade ner sig 800 ggr inatt, men vill du ligga så gå och köp en Alladin-ask och en bag in box, jag gör vad som helst för choklad och vin, det är MAMMAS favvo. Och kaffe såklart! Kaffet är viktigare för mig än vad kokain var för Pablo Escobar! GE NU MAMMA CHOKLAD KAFFE VIN! LÅT EN MAMMA FÅ LEVA!”

    Så synd. Även om hon gör galet mkt reklam så anstränger hon ändå sig att göra ngt bra av det. Efter det här så slutar jag sälja henne. Måste varit ett medvetet plagiat.

      Har du sålt många av henne förut?

    Detta fick mig att tänka på en idé jag fick häromdagen – om det redan finns så länka hemskt gärna!

    Ni vet problemet med matlådor och uppdelning av sådant som ska micras, kall sallad och sås? Jag är en sån som balanserar salladslasset på matlådans lock och värmer sedan resten av maten. HUR bra om det hade funnits en tre i en-lösning där sallad och varm mat ligger i varsin box, samt en liten såsbehållare integrerad? Hela matlådan skulle alltså vara ihopsatt (typ att man klickar fast de två kanske) och som sagt med en liten extra separat behållare avsedd för eventuell sås.

    Hur bra?!!

      Finns redan.

      Ikea har en variant.

        Haha fan det var ju precis det. På IKEA också. Har aldrig googlat detta är mitt försvar ? tack för länk, ska köpa på mig några!

          gör det. de är jättebra! 🙂

      Det finns ju tiffin boxes 🙂

      Bento box!

      Liten uppfinnare där hos dig, kanske en karriär.

      Kallas Bentolåda, har funnits i Japan hur länge som helst. Mycket bra uppfinning!

    Fan va fattigt att sno någon annans idé rakt av sådär.

    När jag kollar hennes konto så undrar jag om det verkligen är så djävligt att ha barn?? Kan nån med barn svara på detta. Varför skaffar man fler än 1 då om man tydligen går på knäna o känner sig som ett vrak för jämnan ?
    Kanske är nåt nytt fenomen, minns aldrig att mina föräldrar var så förstörda när vi har små o när jag frågar så minns dom inte…kanske har förträngt för jag var hemsk ?

      Samma med hejhejvardag. Blir ju sjukt avskräckt att skaffa barn när ”den nakna sanningen” visas upp

        Åh älskar hejhejvardag! Det är ju med en glimt i ögat, det måste väl vara omöjligt att inte förstå?

      jag tror att det är lite av en grej nu. när man får barn så SKA man vara ett vrak och tycker att det är lite charmigt kul att dela klipp med ”mammasanningar” om hur man inte har tid att ens kamma sig.

        Det började med Martina Haag. Fortsatte med ngn som var gift med okänd fotbollskille och sedan Graf.

      Tycker kontot känns sorgligt. Tröttsamma och halvsunkiga spaningar baserat på en förlegad könsindelning där mamman står för all markservice och inte har nån annan identitet än som Mamma™, familjens projektledare, kock, städerska och nanny. Barnen är bara jobbiga och mannen osynlig. Inlägg som ”Att vara mamma: du gör allt, men har en känsla av att inget blir gjort” och ”knasiga” tiktoks som visar hur vidrigt det är ”att städa toaletten med 5 killar i familjen”.
      Herregud, jag fattar absolut att det är vardagen och verkligheten för många mammor men istället för att initiera nån slags diskussion om kvinnors obetalda hemarbete och emotional labour blir kontot snararare en samlingspunkt där kvinnor internaliserar de här skeva könsrollerna, med pårop som ”?? varje gång!! sant!! eller hur!!?? ?”.

        som sagt; hon lånar friskt från internationella pappa och mammakonton…

        Hon pratar väldigt mycket om momshaming.. om du vet vad det är? Eller just det, du gjorde det ju precis.

        Alltså jag tror inte du har förstått vare sig podden el instakontot! Jag har en sambo (far t två av tre barn) han gör definitivt mer än mig här i hemmet och drar dessutom in pengarna. Så jag skulle inte kunna identifiera mig med det som du beskriver här. Det är dock inte vad hennes konto o podd går ut på heller! Det är humor, det är massa saker många känna igen sig i o om inte DU varit med om det så vet du nog om att det kan va så?! De peppar o skojar o tar upp allvarliga saker. Pratar mycket om mom shaming o att vi mammor ska stötta varandra, för oavsett situation så är det tufft att va förälder, även om man inte gnäller mm.

      Jag har visserligen precis fått barn (2.5 månader sen) men jag är verkligen inget vrak och förstår inte alls vad dom menar?? Jag har ju själv valt att bli mamma och just nu ser jag inte att jag skulle klaga så som dom gör

      Har två barn och känner igen mig NOLL i mammasanningar, tycker hennes konto och alla såna där ”mammor som pratar med glimten i ögat om hur jobbigt det är att ha barn” är så jäkla fjantiga.

        Tycker inte heller om det. Och känner inte igen mig. Tycker bara sånna konton är tramsiga. Varit tvillingmamma sedan i våras och jäklar vad tufft det varit men då vill iaf jag gå in på insta å se NÅGOT ANNAT, jag vill ju fly till något annat några minuter. Skratta åt något som INTE har med barn att göra eller drömma mig bort till en härlig resa eller fina hem utan leksaker överallt 🙂

          Folk älskar ju dock sånt där. Finns inget som engagerar så mkt som mammor å bebisar. Men jag tycker det mest är pinsamt. Kan va en generationsgrej? Men jag tänker mest på min egna pinsamma mamma som desperat försöker va kul. Ush

      Stundtals kan jag känna igen mig lite i vissa saker, men i övrigt tycker jag hon överdriver väldigt mycket. Men det är ju inne nu, att bara lyfta fram allt dåligt och jobbigt. Hon har ju dessutom halvstora barn, så då är den galna småbarnsfasen över.

        Det här var så bra skrivet tycker jag! (Är mamma själv och känner inte heller igen mig i allt gnällande).
        https://www.expressen.se/kultur/ungkultur/kom-igen-nar-ni-ammar-pa-tjack-/

        Du måste inte följa henne/läsa hennes inlägg.

        Ja man måste ju inte lyssna om det inte passar en. Sedan är det ju humor! Man överdriver för komisk effekt! Så har det alltid varit ??‍♀️ Ni tror väl ändå inte att tex en stand up komiker verkligen har varit med om allt ordagrant som de skämtar om??

      Men Nej! Det är ju det som är poängen med mammasanningar ? Allt är inte skit o man är inte ett vrak hela tiden, stundtals ja kanske. Men det är HUMOR-man överdriver för komisk effekt!
      De flesta går nog inte runt o gnäller o klagar över alla saker som finns som ex. på vivis konto, något kanske man tycker är jobbigt o tänkt på. Man kanske har pratat m ngn vän om det, eller har ett problem man inte vet hur man ska lösa. Det är nog extremt sällan föräldrar känner sån skit över hela föräldraskapet. Men problemen i sig kanske många varit med om även om man redan löst det. Då kanske man har tipps t någon som är helt slut på idéer.

    Väskan finns ju på wish med i alla möjliga färger… inget är deras idé.

    En typ av kopiering som IKEA byggt en del av sin verksamhet på…
    USCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OCH FY…

    Jag såg väskan på tiktok för ett tag sedan, sen dök den upp på mammasanningar och jag blev lika matt som Kärnhagen ser stora influensers ”DIY” något som alla tror hen skapat, och så kommer allt från tiktok där ”vanliga” människor lägger ut allt möjligt som de DIY:ar.. det känns som om att vi som är inne i den världen av tiktok kan se alla ”byta outfit genom att hoppa i skor”, danser, DiY, roliga sketcher spridas över insta en tid efter de slagit igenom, och så blir alla ”woooow, hur kommer du på allt”.. blir tokig!

      Omg ? börja använd punkter. Det blir jättejobbigt att läsa dina kommentarer annars

    Jobbar som leg. logoped med barn som har ätovilja/matvägran/ätsvårigheter. Blev blockad av Nicklas för att jag skrev om hemsidan med originaltallriken och att sådana här belöningsupplägg inte hjälper barn med ätsvårigheter ett dyft!

    O_o

      Han är ju inte känd för att avvara den skarpaste kniven i lådan, om vi säger så.

      Håller f.ö. med dig om att detta upplägg inte hjälper barn. Snarare stjälper i mitt tycke. Blir kravfyllt.

    Nicklas har inget barn i åldern som kan förstå /uppskatta ett sånt system på matlådan så förstår inte varför han är del av försäljningen på den

      Han vill väl tjäna pengar

    Nej detta stämmer ju inte alls! Har ni ens sett/hört vad hon sagt om produkterna på hemsidan?!! Hon och Niclas letar upp produkter från andra företag, alltså sånt som redan finns! Som hon sa innan dom ens lanserade hemsidan. Skriv inte om sånt du inte vet nåt om. Tack för mig #stöttavivi

      Precis så! Attans vad folk lägger energi på fel saker?

    Oj Hjälp vad folk vill missuppfatta saker! De har varit extremt tydliga med att företaget inte gör sakerna själva utan hjälper till att få ut andras idéer!
    Vivi har pratat mycket om detta och verkligen tryckt på det faktum att det inte är DE som uppfunnit sakerna.

    Gud va korkade kommentarer! så tråkigt att se hur folk bara tror på all jävla skit som skrivs. Vivvi har varit väldigt tydligt med att företaget söker upp och köper in produkter som de upplever kan hjälpa småbarnsföräldrar och gör dessa mer lättillgängliga gör oss i Sverige. Vad gäller tallriker har hon varit tydligt med att det är ett annat företag som skapat den med att de har designat motivet på. Heja Vivvi!❤

    Vilka nättroll det finns här. Så trist att se.
    Den som följer Vivi vet vad det handlar om och hur deras tankar med produkterna är.
    För den som det inte faller i smaken – då är det väl bara att bläddra vidare? Snacka om att lägga energin på fel saker.

    Att ni inte skäms! Hur kan ni vräka ur er så elaka och ogenomtänkta kommentarer? Anonymt också! Hade ni sagt samma sak om personerna (Vivi och Niclas) stått framför er? De har aldrig påstått att de har tillverkat denna tallrik, de har valt ett mönster. Sedan finns det hur många återförsäljare som helst i världen så varför skulle just de bli så påhoppade? En tanke är också att man kanske inte ska kommentera något man inte är insatt i. Ta reda på fakta innan ni förpestar nätet med era åsikter. Det är dessutom riktiga personer ni sårar. Skäms!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.