Malin Berghagens Instagraminlägg upprör

Malin Berghagen publicerade igår ett inlägg på Instagram som inte togs emot särskilt väl av följarna.
Det resulterade i att hon skrev om sitt inlägg men tvingades att, trots det, begränsa kommentarsfunktionen då den uppdaterade texten inte heller mottogs med öppna armar.

Det som kommer här är hennes första text, och det inbäddade inlägget här ovan är den uppdaterade versionen.

Malins första inlägg där hon mest bara skriver om fika, shopping och hur magiskt det är, utan att riktigt beröra att vi är mitt i en pandemi.

Det måste ju vara hennes ordval och formuleringar som gör folk förbannade, snarare än faktumet att Malin Berghagen var ute och köpte lite julklappar?

…men jag måste ändå säga att det är magiskt att handla julklappar i ett tomt Stockholm.

Hinner nu t o m ta en egen julmys stund med en havre latte och geggig lussebulle…

Jag tänker inte tacka Corona men ändå FÖRSÖKA se ngt postivt och då uppskatta detta lugn en lilla stund denna annorlunda konstiga jul.

Är det ”magiskt” som gör det?
Som resulterar i de HÄR reaktionerna?

Kommentar om att Malins beteende är egoistiskt varpå hon svarar att hon köpte julklappar till sina barn så det var bara kärlek och omtänksamhet i henne. Fler ifrågasättande kommentarer och märkliga svar från Malin. Mer kritik och svar fler från Malin där hon raljerar kring att vara en "idiot" för att trivialisera kritiken.  Mer kritik

Malin fortsätter att svara i precis samma andra

Tack för tips!

252 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Idiotas överallt.

      Efter det här lägenhetsbråket är hon ju dessutom en ökänd idiot.

        Ja, och så extremt egoistisk. Tänker bara på sig själv, sin familj och att de ska ha vad de vill, oavsett om de har rätt till det eller inte. Oavsett om en massa andra människor inte kan sätta sig i en lägenhet som inte är ens egen och bara ”jag vill ha den här lägenheten för jag tycket jag har rätt till den för jag jag jag…” Mår så illa av entitled, bortskämda, vuxna kändisbarn som tror att de ska få vad de vill och därtill hyllningar när de gnäller och beter sig egoistiskt. Så världsfrånvänt beteende. När de därtill ser sig som självutnmänt ”goda” är måttet rågat, fattar inte att nån ”följer” den typen av egoistiska, världsfrånvända människor.

          Vem ska hon tänka på? Ev blivande hyresgäst, är det de hon ska tänka på?

            Hon har inte någon rätt till lägenheten. Vad ger henne rätten till en lägenhet som det är 25+ års kötid till? Att hon är känd? Att hon är känd är ingen anledning att gå före kön. Hon har dessutom råd att köpa en bostadsrätt.

              Nej hon kanske inte har rätt till den enligt lagen, men det skulle inte vara olagligt av hyresvärden att låta henne få 1:a handskontrakt. Det var inte fel av henne att försöka få överta kontraktet. Tror du att att alla hyreslägenheter förmedlas via arbetsförmedlingen?

                Skulle bli väldigt förvånad om någon lägenhet förmedlades via arbetsförmedlingen. ? Det är stor brist på bostäder. Dessutom vill inte fastighetsägaren ge henne lägenheten. Det är hen som bestämmer.

              Den som tar över det där kontraktet kommer ju inte direkt vara en mindre bemedlad människa utan permanent boende. Tvärtom kommer det ju bara vara en människa i Malins egen samhällsklass som redan bor bra. Ser verkligen inte sensationslysten i detta.

                Så, att vara girig, egoistisk och entitled är ok om den som drabbas inte är fattig? Välbärgade människor som gör rätt för sig och står i bostadskö ska acceptera att en girig kändisunge tränger sig före? Du tycker inte att kändisar behöver följa de lagar och regler vi har, utan de kan bara roffa åt sig vad de vill? Märklig och undfallande inställning i så fall.

                  Du tycker inte att kändisbarn har samma rätt att pröva sin sak som alla andra? Har jag missat något eller har Malin med familj tagit lägenheten i besittning?

                    Poängen är att hon inte har någon rätt till lägenheten. Varför slösa på skattebetalarnas pengar och driva frågan i hyresnämnden när det egentligen är en ickefråga.

                En hyresrätt i innerstan är billigare per månad än vad samma lägenhet skulle kosta om det var en bostadsrätt. Att Malin av sentimentala skäl ska behålla en bostad som hon inte kommer att bo i är så ruttet när det finns människor som inte har en bostad.

        Håller med, nu börjar Malin visa sin innersta personlighet, inte så god som hon vill påvisa.

          Tycker inte att hon försökt påvisa sig som en god människa. Hon framstår som en vanlig människa som råkar ha mycket kända föräldrar.

        Malin Berghagen gjorde rätt i att försöka få ta över sin mors hyreslägenhet. Malin och andra i hennes familj hade den som en fast punkt i Stockholm. Klart att hon hon var i sin fulla rätt att försöka få detta hyreskontrakt. Men hyresvärden är väl den som i slutänden bestämmer, men att försöka är inget fel.

          Försök att tänka lite

          Nej, hon har inte ”rätt” till något för att hon är girig och egoistiskt och tror hon kan kringgå lagar och regler pga att hon är känd och bölar ut i media. Hon är dessutom inte känd för någon talang hon har (vad jobbar hon ens med?) utan bara för att hennes föräldrar är kända. Så försöker hon åka snålskjuts på det fast hon väl närmar sig 60 nu? Patetiskt.

      Kul för egoisten Malin att hon njuter av att vissa av oss suttit hemma sedan februari. Glorifierar att vara ute och julhandla samtidigt som alla barnoperationer ställs in pga av det ökat trycket på sjukvården…..

        Blir ändå glatt överraskad om hennes upplevelse om ett tomt Stockholm stämmer överens med verkligheten. Det är ju toppen i sådant fall! Man blir ju förtvivlad av alla människorsom verkar fullt ställda på att fira jul precis som vanligt, utan tanke på samhällsläget.

        Hon kunde ha köpt med sig 10 bullar hem och sedan snabbt lämnat – om hon ville hjälpa företaget OCH sjukvården.

        Bo fuckin ho till alla er som ”suttit hemma sedan februari” helt ärligt.

          Är du dum på riktigt?

            Nej men ingen vill höra er klaga längre. Det blir inte mer verkligt för att ni tjatar om det hela tiden, vill du ha en virtuell klapp på axeln eller?

              Du klagar på att folk tycker pandemin är piss? Schysst

        Herregud, satt på ett tomt cafe! O handla i två butiker, sökert ingen trängsel heller

    Lite komiskt hur linn ahlborg väljer att åka på en liten mysig spa helg med hennes kille mitt i en pandemi! Och att dem i vloggen sitter o pratar hur synd de är att julen kommer bli påverkad av corona…

      Tycker hennes videor har blivit såååååå tråkiga sen hon började träffa Carl i typ slutet av sommaren. Försöker fortfarande kolla på dom då och då för jag tyckte ändå om Linn men klarar inte av henne längre haha. Men det kanske bara är jag som inbillar mig ?

        De KAN ju också vara ”tråkiga” pga covid-19 för att hon inte kan göra lika mycket grejer som hon brukar?

        Tycker inte det är nån skillnad. Störtskön förr, störtskön nu. Enda influencern jag följer.

        Hahaha men ja det klart de är tråkiga när man inte får göra något?? Den delen av hennes liv vi får följa bestod väl typ enbart av att träffa kompisar, fika, äta, festa, gå på event, resa?

          Typ exakt de hon fortfarande visar i sina vloggar så vad vill du koma fram till?

      Åkte Linn A på spa med Malin Bs snubbe?!??!

      Haha men farligt…?‍♀️ det lät inte som att de gnällde/klagade på att det blir en annorlunda jul pga corona utan bara som att de pratade om att det faktiskt ÄR synd att det blir en annorlunda jul. Och det är de knappast ensamma om att tycka? Jag tycker också det och med största sannolikhet tycker de flesta det.

    När historien om hennes mammas hyresrätt kom fram så fattade nog de flesta att hon är helt pantad.
    Men hon tänkte kanske övertyga ett par tvivlare till med sitt inlägg.

      Men på sin blogg skriver nu Malin Berghagen att om inte hon eller hennes dotter får ta över kontraktet till ”mammas hem” så vet hon ”att den platsen ändå är nära”.

      ”Jag känner det i hela kroppen. Vårt hem kommer strax att dyka upp som en välsignelse och jag kommer omfamna den varsam och med respekt. Hos min mor eller någon annanstans”, skriver Malin Berghagen.

      I inlägget berättar hon att hon varit i New York och hälsat på sin dotter och besöket verkar ha fått henne att se positivt på framtiden, oavsett utgång i lägenhetstvisten. Källa: Expressen

      Tycker det här är trams, inget att bli upprörd över. Lägenhetsfifflet däremot… det förtjänar ett eget inlägg.
      Även Kristin verkar ju fuska med boendet, om man ska tro Stoppa Pressarna.

        Hon har väl lärt av sin kompis Pascalidou. Där har du en riktig svartkontraktsfuskare.

      Precis. En av Sveriges mest korkade b-kändisar.

        Problemet är hur otroligt korkat hon uttrycker sig. Det är väl bra att caféet fick en kund. Utan kunder för butikerna.

        Men att så omdömeslöst uttrycka sig och inte förstår hur många hon trampar på tårna kan jag inte förstå.

        Bättre hade varit att be om ursäkt för hur hon skrev men istället förvarar hon det utan att inse problemet.
        Det hade inte varit tomt och magiskt om det inte vore för att folk stannat hemma dels av rädsla för att själva bli sjuka men också för att råka smitta andra.

      Det med lägenheten hon försökte fuska sig till visar mer på en otrolig egoism än något annat. Obehagligt att vissa tror att de har rätt att göra vad som helst bara för att de är kändis”barn” (även om de är vuxna sedan länge). Det måste väl nästan vara pga att hon är kändisbarn som hon tror hon har rätt att bete sig så extremt egoistiskt? Hon har väl knappast åstadkommit något själv? Eller vad är hon känd för annars, vad jobbar hon med? Hon verkar så extremt egoistisk och därtill någon slags falsk godhetssmbition som inte lyckas. Egoismen skiner igenom.

        Hon har en förmåga att tro att hon inte behöver betala för sig. Hon är ju Malin Berghagen.

        Malins fasad har krackelerat rejält.

        New Age-människor är ju ofta självcentrerade.

          Men det är hon ju inte, hon bara vill vara det.

    Malin Berghagen har ju inte alla ljus i adventsljusstaken. Och jag blir så orimligt glad att hon till slut (efter att ha kämpat så hårt i snyftpressen) rättar sig efter hyresnämndens beslut och lämnar morsans gamla lägenhet.

    Tänk att bara vara känd för att vara Lill-Babs dotter. Tragiskt.

        Det där s k hemliga avtalet blir jag fundersam över. Kommer hyresvärden ställa en annan våning på Östermalm till förfogande till Malin. Många frågor, Det där hemliga avtalet tror jag inte bara är taget ur luften.

          Om man googlar får man upp mrkoll och kan man se var Berghagen bor nu. Fast hon har tydligen fått skyddad identitet. Vore otroligt om det var för att adressen inte är i ett fint område. Men konstigt, finns väl ingen hotbild mot henne som är så allvarlig?

          Om det skulle vara så att hon fått en annan lägenget istället- så faller ju ALLA argument om att hon ville ha den andra lägenheten för att den varit hennes mammas och hon ville ha den pga minnen, nostalgi osv (vilket i sig är egoistiskt för så tänker nog de flesta om sin mamma men får inte ockupera lägenheter för det). Får hon en annan lägenhet istället blir det ju så uppenbart att det BARA var girighet som gjorde att hon ville klamra sig fast vid en lägenhet i ett bra område. Hyckleriet visar sitt fula ansikte.

      Njae, hon är ju lite känd för att vara Lasse Berghagens dotter också…. och Tommy Nilssons x-fru……och Kristin Kaspersens syster 😉

        … och Tess Merkels bästis

          Just det. Men….räknas det som ett plus verkligen?

    Haha att hon börjar ”försvara” sig i kommentarsfältet… hade varit bättre vara tyst eller ta bort inlägget

    Det bästa för henne hade ju onekligen bara varit att hålla tyst om det. Så fruktansvärt onödigt och blåst tänkt att ens yttra sig om just den här dagen i hennes liv.

    Jag fattar inte vilket ljus det är hon försöker se. Att det var skönt att shoppa utan andra människor på stan?

    Hatten av Maja Nilsson Lindelöf!!!! ❤️❤️❤️Musikhjälpens hemsida är kraschad! Över 2 miljoner kronor som kommer ge fler människor rätt till vård ??❤️

      Hatten av för de som skänkt, både i hennes bössa och andra.

        (Ser att jag framstår som dryg och förminskande av Majas bössa. Absolut inte meningen. Ville bara heja på alla som skänker också ?)

          Givetvis! Varje krona gör skillnad MEN det går inte att bortse från att hon verkligen gjort något helt magiskt på ett fåtal dagar ❤️

            Absolut!?

      Har Jocke och Jonna någon bössa i år? Deras fans brukar ju skänka pengar till höger och vänster när idolerna ber om det.

    Maggan Graaf får liknande kommentarer.

      Undrar om inte Maggan är den som är mest korkad när det gäller pandemin?

        Vad har hänt med Maggans röst?

          Hon har väl alltid haft basröst

            Ja, det låter tråkigt nog lite obehagligt när hon pratar.

          Hon pratar på ett tillgjort och konstigt sätt också.

      slutade att följa Maggan. Stod inte ut med hennes passiva aggrisivitet gentemot följarna

    Här kommer en klapp på axeln åt alla perfekta människor ??

      Tack snälla du. Perfekt är jag nog inte, men jag lyssnar på restriktionerna vi alla får och följer dom.

        Då var väl inte klappen till dig då om du inte är perfekt ?

          Det har du rätt i. Förlåt så mycket.

            Men samtidigt så gör jag ju som dom säger att vi ska göra, så ganska perfekt ändå?

              Bestäm dig nu, är du perfekt eller inte???

                Ingen är perfekt. Så…jag är ingen?‍♀️

                Tror jag är lagom perfekt 🙂

      Exakt, alla braiga människor som håller sig hemma så det fina folket kan få handla ostörda av pöbeln

      Tackar

    Jag tycker inte hennes inlägg var särskilt förargelseväckande faktiskt .

      Lite smått ignorant bara.

      Inte jag heller. Men folk hugger blint nu. För huggandet skull.

        *huggandets skull
        Bjöd på ett litet slarvfel där.

        Ja nu när de flesta mest sitter hemma måste man väl roa sig med något.

          Eller roa sig med att skriva intetsägande kommentarer här.

            Exakt!?? jag roas mer av intetsägande kommentarer här än av att hugga inne hos influencers.

        Nej, det är snarare att folk tillslut blir trötta på kändisbarns egoism. Speciellt vuxna kändisbarn som tror de har rätt att både ta lägenheter som inte är deras samt skiter i restriktioner som alla ska följa. När vissa kändisar dels vill framstå som ”goda” men även konsekvent beter sig egoistiskt, är det inte konstigt att vanliga människor blir irriterade.

          Egoister vill att andra anpassar sig efter dem, visar hänsyn mot deras behov, backar undan och inte hatar.

      Lite triggande ändå för alla oss som gör som vi blir tillsagda, och inte ger oss ut, och därför inte får vara med om det magiska?

        Ja, hade inte vi övriga gjort det som ska så hade hon inte haft en lugn och skön stund på stan. Den fick hon pga de som vill göra rätt. Hade vi inte stannat hemma så hade inte heller stan varit tom på folk.

        Inte heller shoppar vi outfits för kommande event, eller inredning från hotell till vårt hem. Allt går för vi andra stannar hemma så att de kan sköta sitt, dessa ”viktiga” tv-folk och influensers, i någon sorts avstånd utan trängsel.

        Så, ja Malin inlägg är provocerande. Inte bara för hennes ordval utan för hennes egoistiska val medan smittan ökar i lavinartad takt och medan vi andra solidariskt försöker stoppa dess framfart, så njuter hon av en fika på stan…

          TrH tummen upp på din kommentar.

          Exakt, om det inte var för alla andra hade hon inte kunnat ha det ” magiskt”, dumt uttryck också. Tror inte vårdpersonalen håller med om att det är magiskt.

            Tror ni som älskar att hata att Corona försvinner snabbare pga hatet. Era bittra jävlar.

        Jo jag förstår att det är triggande. Men att man samtidigt börjar vräka ur sig att det skulle vara det värsta eller dummaste man hört i hela sitt liv osv osv.. då blir det ju så patetiskt. Det blir så genomskinligt att det är provocerande av fel anledning. Inte för att ni blir genuint ledsna och stressade över pandemin, utan för att inte ni sitter och äter en bulle på stan och har en mysig stund när ni julhandlar. Det är upp till varje person att avgöra hur självisk man är eller inte med respekt för avstånd och övriga restriktioner. Antingen tänker man rationellt och blir inte så upprörd, eller så följer man efter fårflocken som inte kan tänka två steg.

          Vet inte ens var jag skulle börja med att bemöta din kommentar. Tror inte ens att det går.

          Men kort. Nej inte ledsen för att jag inte äter en bulle på stan.

          Nej det är inte till upp till var och en. Eller, det borde inte vara det om det fanns ett strakt ledarskap i Sverige med konsekvenser som utdelas för ens handlade som hela samhället stället sig bakom som markerar starkt och hårt.

          Och jo, detta är på riktigt i linje med något av de dummaste, dummaste uttalanden som jag hört på mycket länge.

            Haha första gången jag svarar dig och tänk att jag visste att du skulle bli en sådan person jag tycker är lite för självgod. Och vill bara säga att jag hållit med dig några gånger senaste året bland kommentarerna sen jag hittade hit.

            Din upprördhet är precis min poäng. Jag håller med dig om att vi saknar konsekvenser av vårt handlande i det här landet, inte minst under Corona pandemin. Problemet är dock inte Malin Berghagen, och jag behöver nog inte utveckla för dig vilka resurser och vilken kompetens som fattas. Men nu bor vi i Sverige och våra regler ser ut som så att det är upp till var och en att bestämma över sin själviskhet. Bara att acceptera och sluta ha så höga förväntningar på andra människor. Ingen idé att brusa upp sig över alla som bryter mot restriktionerna av flera skäl:
            1. Det hjälper inte
            2. Man mår dåligt själv av det
            3. De själviska idiotierna får ekonomin att gå runt
            4. Man får sitta och peka finger åt alla idiotier och tro att man är en bättre människa själv.

            Och om det uttalandet är det dummaste du hört på länge, då får jag säga Grattis! Du måste bara beblanda dig med likasinnade människor utan förmågan att sätta sig in i något annat perspektiv än det enda rätta, dvs ditt eget.

            Försöker bara polarisera fokus lite.

              Det finns en anledning till att Hmm blivit blockad flera gånger …

                Allt detta är ju Hmm – Hmm som debatterar med sig själv.

              Cleo: Jag kommer aldrig förstå attityden att ”acceptera och gilla läget”. Det är samma sak som att ge upp.

              Utan förväntningar och att ställa krav även på individen så kommer inte heller någon att leva upp till vad som behövs. Att sätta en miminivå för vad man ska leva upp till ingår att vara del av ett samhälle.

              Motsatsen är anarki.

              Jag läste dina andra kommentarer här också. Jag tycker att den svenska regeringen har agerat som krakar och as. Men att skylla allt på dem och inte avkräva individen sitt enskilda ansvar är inget annat än exakt vara och göra samma sak som Löfven sysslar med nu. Att hitta skulden hos precis alla andra än hos sig själv och bara skylla från sig utan att ta sin del av ansvaret.

              Om inte de styrande klarar av sitt jobb så är det upp till dig och mig att ställa saker rätt. För i slutanvändarna så jobbar de styrande på ditt och mitt uppdrag och för vår räkning.

              Och gör de inte vad de ska så är det inte läge att acceptera, rycka på axlarna och skita i vilket.

              Det är dags att kavla upp ärmarna och ta itu med grovgörat själv.

              Du kalla det självgod. Jag kallar det empatiskt och ansvarsfullt.

              Din avsaknad av upprördhet är en stor del av vad som är orsaken till problemet.

                Okej jag tackar och tar emot för bra argument som du och fler kommit med mot mig. Jag kallade kanske dig självgod för att jag tyckte att du antydde på att jag just saknar empati och ansvar men jag får acceptera att jag kanske gör det i viss utsträckning jämfört med andra. Med det sagt så vill jag tacka för alla som kämpar på i vården, i ensamhet och ”frivillig” isolering och på som på andra sätt bidrar till att minska effekterna av detta virus.

                Att jag är så skeptisk till människors pekpinnar och ibland misstar jag upprördheten hos folk för hyckleri och moralpanik, är för att det är något jag tycker mig se bland folk i min egen närhet. Alltså personer som naivt tror att pandemin breder ut sig över samhället på grund av alla andra men som själva inte lever ”perfekt” under rådande omständigheter. Människor som själva kommer gå till en affär för att köpa julklappar och sen berätta ”hur fullsmockat med idioter det är ute och julhandlar”.

                Men jag ber om ursäkt för ifall min okänslighet har upprört människor som drabbats hårdare av viruset än vad jag ex gjort hittills. Jag ville bara väcka en tanke kring att själviskheten är stor, inte minst bland kändisar och influencers och att det kanske inte ens lönar sig att lägga sin energi på att försöka läxa upp enskilda individer på sociala medier. Det kanske var en miss av mig att tänka så, jag saknar upprördheten för att jag helt enkelt inte förväntar mig att alla kommer ta sitt eget ansvar i Sverige ändå. Med eller utan influencers .. och ja det är förkastligt egentligen. Så ursäkta igen för hur jag uttryckte mig om det sårade vissa av er.

                  Tack för bra svar ? och jag var kanske också otydlig att min upprördhet mer gäller Malin och inte det du skrev. Det såg kanske ut som att jag angrep dig ?

              Crap.

              Långt svar i modd Cleo och jag antar att CamCam sover, så jag skrev lite för jäves.

              Sov gott iaf!

              Cleo jag hade hållit med dig i vilken annan fråga som helst men inte i denna fråga. Dina 4 punkter är en bra påminnelse om att inte låta oviktiga människor stjäla energi. Men just i covid frågan måste vi alla hjälpas åt att följa reglerna och påpeka för andra när de gör fel. Vi befinner oss i en kris som vi inte upplevt på väldigt länge. En kris som vi är långt ifrån rustade att klara. När allt är över kommer vi att märka av konsekvenserna under en lång tid. Allt tyder på att det kommer att bli värre innan det blir bättre.
              Malins inlägg är aningslöst.

              Sveriges corona-strategi kommer jag inte kommentera för det gör så många redan. Men jag håller inte med dig Cleo om att det inte hjälper att kritisera enskilda eller ”brusa upp”. Skam är en stark känsla!

              Att smittan sprids om man beter sig på visst sätt kan kännas abstrakt och lite svårt att ta på. Om man däremot får skämmas över sitt handlande så blir det mer konkret och något som kommer drabba en direkt.

            Egoistisk gentemot vem? Alla över 500.000 som står i bostadskö i Stockholm? Det är liksom inte hennes ansvar. Att försöka ordna en bostad till sig själv och familj är helt normalt.

              Nej det är inte hennes ansvar att hantera bostadskön. Frågan är däremot varför regler som gäller alla andra inte ska gälla för henne? För att hon är kändis? För att hon sörjer sin mamma? För att hon vill fixa ett boende åt dottern när hon hälsar på i Sverige?
              Till Malin säger jag gilla läget och rätta in dig i ledet.

          Absolut är det triggande! Jobbar inom vården och är van att inte få lunchrast, jobba över osv. Det hör till yrket! Men just nu är det otroligt tungt. Jobba i tung skyddsutrustning som ger mig huvudvärk, behöva ta hand om folk som är riktigt risiga och sjuka och inte veta om de överlever. Stressen i halsen varje dag, kommer vi kunna ge alla vård? Kommer min kollega orka komma tillbaks imorn eller ska jag behöva jobba ett dubbelpass? Det är inte mänskligt vad folk sliter just nu.
          Samtidigt så dras all semester, all föräldraledighet in. Måste jobba julafton när jag helst vill ha en dag ledig med mina barn. (Jobbar redan annandagen, nyår osv)

          Klipp till MB som har en ”magisk dag på stan”

          förstår du nu??

            Men jag fattar herregud. Det är ni som inte fattar att det är patetiskt att skälla på Malin Berghagen och folk som fikar. Hennes sätt att uttrycka sig var jävligt klumpigt men man fattar ju att hon inte egentligen tycker Corona är magiskt? Vad man borde se över är Sveriges beredskap och brist på kompetens inom vården.

              Väl klart att jag kan få vara förbannad på att MB är så ignorant? Hon lär ju dock fortsätta vara det så spelar väl ingen roll men faktum kvarstår ändå att hon också har ett ansvar som individ i pandemin. Dessutom har hon en stor instaprofil o kanske får fler dumhuvuden för sig att gå ut på stan pga hennes magiska dag.

              Visst suger beredskapen men allt kan inte skyllas på politikerna. Folk borde fatta att de måste ta eget ansvar men det är lätt att vara egoist när man är så verklighetsfrånvänd o tro att staten ska fixa allt åt oss. Hade nog gormats friskt om vi varit inlåsta. Besviken att folk inte kan hantera frihet bättre än såhär

                Jo jag tycker du har rätt och förstår vart du kommer ifrån. Politikerna kan inte fixa allt åt oss då vi precis som du säger måste ta eget ansvar. Och med ansvar kommer frihet, och vissa nyttjar den friheten mer än andra. Det är det som är skillnaden på att politiker låser in oss eller inte.

                Okej om det finns folk som sitter hemma och håller sig inne för Corona men väljer att gå ut för att MB gör det.. då har du fan lägre hopp om mänskligheten än vad jag har. Och du har säkert rätt.

                Tänker som så att dessa egoister inte är några att räkna med i andra svåra situationer heller. Den egna bekvämligheten och oförmågan att bry sig om människor utanför den personliga sfären är ett trist beteende.

                Håller med dig Vårdaren ?. Vi är inne på 11e (?) månaden av pandemi och folk har inte kommit längre än detta? Snacka om att missbruka sin frihet under ansvar. Nej jag köper inte en enda förklaring till varför bla influensers agerar på sitt ogenomtänkta sätt och dokumenterar sin dumhet för allmän beskådan. Låt dem hållas till svars för det. Helt rimligt. Det är på tiden att sluta sitta på den bortskämda lilla rumpan och ’wajna’ om hur trist och trååååkigt det är med pandemi.
                Medans sjukvårdspersonal drabbas av ptsd, får ledigheter inställda och arbetar med livet som insats. Och det krassa faktumet att 7000 männsikor avlidit av covid 19.

                Om det minsta man kan göra för att begränsa spridningen är att stanna hemma. Gör. Det.

              Alltså håller med dig helt Cleo.. Sverige har visat sig vara totalt handlingsförlamade.. 8000 döda mot finlands 480, norges 400.. det är liksom så man nästan inte kan tro det, tills man spolar tillbaka bandet och lyssnar på varje uttalande som kommit från FHM. Sen kan jag inte låta bli att tro att om FHM haft kvinnor i ledningen istället för gamla gubbar så hade de blivit lynchade. Styrningen i landet är åt helvete, och jag är ok med ingen lockdown, det är till och med bra, men riktiga restriktioneri alla fall, herregud man kunde ja bara under de värsta pandemi-månaderna resa in och ut ur landet och springa runt med hur mycket corona man ville utan att man kunde straffas för det. Skäms verkligen över hur sverige har hanterat det här. Finns dock vissa som vägrar inse hur dåliga vi är, indoktrineringen vet inga gränser. Man får liksom inte säga något dåligt om sverige utan hugger på enskilda istället. Hade politikerna och myndigheterna tagit sitt ansvar och hållt ambitionsnivån lite högre hade det inte sett ut såhär. Men det skulle ju ”inte komma någon andra våg som i alla länder” aaaallls så, varsågod.

                Tack för intressant svar Anonym 00:15. Nej jag vet det är helt ofattbart. Att vi dessutom hade konstaterade första smittade fall som fritt satt på tåget mellan Stockholm och Göteborg. ”Frivillig karantän” för alla som rest hem från självaste Wuhan, helt otroligt och helt ofattbart redan då och ännu mer nu. Tyvärr är jag ju ganska övertygad om att många i Sverige fortsätter tro att vi är skyddade i vår lilla bubbla – bara man håller restriktionerna.

                Ja jo men problemet är lite (ganska mycket) större nu än en fika på stan. Och jo ”om alla gör sitt, många bäckar små” osv.. jag förstår. Men det här är bortom det ändå.

                Som sagt – debatterar med dig själv… Sanslöst.

                  Haha what? Förklara gärna för jag måste vara trög? Eller nej kan det vara att jag har förmågan att diskutera ur flera synvinklar samtidigt och det gör dig förvirrad? Jag debatterar inte med människor, jag diskuterar och har förmågan att lyssna och kanske ändra mig när jag är övertygad. Men det stör väl en sådan självsäker debattör som du själv?

                    Oki, vi säger väl diskuterar då – kontentan i det hela är att det är en och samma person, det vill säga – DU – som står för alla kommentarer här ovan och inte som du försöker få det att framstå som – att ni är flertalet som diskuterar. Sanslöst sjukt må jag säga.

                    De försöker säga att du Cleo och jag är samma person. ?

                      Japp. Och flertalet därtill – är DU.

                      Glöm inte bort att jag vet vem du är Hmm.

                      Haha, glöm inte att komma fram och hälsa, på coronavänligt avstånd, nästa gång du ser mig. ??

                      PS Är det du som insisterar på att jag är en man också? ?

                      Jaha jag förstår ? hahaha min respekt ökade ännu mer för dig nu TRHM.. Sedan jag började engagera mig i kommentarsfältet har jag sett personer som anklagat dig för detta, och tänkt ”shit hur väl kan man lära känna varandra här inne om man kan se sånt”. Men nu vet jag att de har fel och kommer tro att även denna kommentaren är skriven av dig ?. Jag inser ju att det är bullshit och du med. Så kul? nu vet jag och har svaret på det jag alltid undrade haha

                      Du kommer aldrig igen få äran att träffa mig. Och ja vi båda vet att du är en man. Visste dock inte att du hade en längtan efter att få ”vara” en kvinna.

                      Men men, grattis att du nu till viss del får leva ut som ”kvinna”. I alla fall i din hittepå värld. Som sagt – glöm inte bort att jag vet vem du är Hmm.

                      ”Bra” försök Cleo.

                      Dvs bra försök Hmm. Sanslöst. Finns inga ord.

                      Lägg av alla ”tre”, mmm vi alla vet att hmm är du också ”ja jag vet vem” . För att skapa mystik kring dig själv och hålla dig intressant, hmm.

                      Jag skrev kommentaren 0.15 och är inte samma person som Cleo. Camilla kan se det på ip om det är så viktigt för dig.

                      ”bra” försök ja jag vet vem.

                      #VPN

        Du behöver inte sitta inne 24/7 vet du va

      Håller med. Jag förstår inte heller vad alla går igång på med hennes inlägg. Eller har alla de som kritiserar handlat julklappar på nätet med hemleverans? Eller har de inte handlat några julklappar alls? Det känns som att folk verkligen vill hitta saker att kritiserar och bli upprörda över.

    Har så svårt att förstå mig på folk. Pernilla Wahlgren kör shopping runda och alla hyllar. Malin köper två julklappar och får skit. Båda skulle ju ge bort klapparna till andra. Men tydligen är det ändå skillnad. Varför är det så svårt för folk att förstå – ”Har du inget snällt att säga kan du lika bra vara tyst.”

      Det är väl Det faktum att hon hyllar det magiska i att hon slapp trängas som skaver lite.
      Varför var det så lite folk tror hon?

        Inget fel att uppskatta positiva aspekter av en negativ situation. Jag gillar att jobba hemifrån i mysbyxor har tid att träna två gånger (med privat tränare utomhus som nu får en liten inkomst då hans gym är stängt). Jag cyklar mycket och uppskattade när trafiken var gles. Jag har mer tid. Osv. Det betyder inte att man njuter av en pandemi.

      Pernilla har fått jättemycket skit hon också.

        Med all rätt!

          Absolut. Hon är helt världsfrånvänd.

    Så tröttsamt med alla dessa flunsor som är ute och flänger hela tiden. Susanne Histrup spelar padel var och varannan dag och fixar naglarna. Bella som shoppar och käkar ute var och varannan dag. Idioti!

      ALLA spelar padel. Precis alla.
      Och lägger ut det på Instastories. Dör av leda, så tråkigt är det.

        Antar att jag är någon slags utomjording då eftersom jag aldrig någonsin har spelat padel och aldrig kommer göra??‍♀️

          Har inte heller spelat och kommer aldrig spela, jag är tennisspelare och tänker inte ens ge padel en chans. Nu kanske inte det är din anledning till varför du inte kommer spela padel, men jag blir glad av att se att fler vägrar glasburstennis.?

            Skönt att man inte är ensam om att inte har har spelat och aldrig kommer göra?
            /Anonym 23.02

              Haha ja det känns ju nästan som att man är helt ensam om det?

                Hahah men faktiskt?

        Ja Varför tror dom att man vill se det??

    Om det är nåt man lärt sig under detta år är det hur egoistiska de flesta influensers och kändisar är.

      Ja dom behöver liksom inte bry sig om det vi andra bryr oss om. Dom har en egen värld där dom kan göra som dom vill.
      Flunsavärlden tror jag den heter.

      Skulle säga att dom är mänskliga, precis som vi. Finns såklart undantag men många dömer influencers som att dom är något mer än vi är?

        Ja, det har du rätt i. De är ju precis som vem som helst egentligen. Blir bara så besviken att de inte kan tänka efter en extra gång när de når ut till så många.

          Är det? Verkligen? Som alla andra?

          Jag känner inte många som agerar på samma sätt i krisen.

            Gå till valfri galleria så ser du. Jag jobbar på en och har flera vänner som jobbar i andra. Långt ifrån tomt och då är det vanliga dödliga som är där.

              Men det är inte trångt där heller.

              Jag kör genom stan ibland och det är verkligen inte lika mycket folk som det brukar. Man ja, för många. Det håller jag med om.

                I gallerian jag jobbar är det rätt så mycket folk, speciellt nu veckan innan jul. Jag menar bara att man nog inte alla tro att alla utom influencers tar sitt fulla ansvar. ”Men JAG ska ju bara springa in jättesnabbt och köpa en julklapp till XX” osv.

            Tror ändå det finns en del av den övriga befolkningen som lever på som vanligt också. Tänker bla på charterflygen i somras, SkiStars julfest med 40 pers nu i veckan, dop och bröllop där även äldre släktingar är med mm.

        Det är väl tvärt om? Dom fattar ju ingenting.

      Inte bara dom, utan de flesta vanlisar är också egoistiska skitstövlar.

    Jag erkänner, efter jobb har jag gått och fikat någon enstaka gång endast om det var tomt/halvtomt på fikat. Min chef tvingar mig gå till jobb (åker kollektivt dessutom) då kan jag ändå unna mig en fika i vintermyset. Ego? Kanske. Jag förstår vad hon menar, mysigt att fika ensam när det knappt finns folk runtomkring. Jag fattar, om alla tänker som henne så blir det ju kaos men om man får en möjlighet att unna sig en fika utan att orsaka andra eller sig själv för fara… why not? Hur många här går inte och handlar på Ica varje dag? Det är värre inne i matbutiker, ingen bryr sig om 2-metersreglen förutom när dom står i kö.

      Fast du vet ju inte om du orsakar fara på den där fikan.

        Du fattar vad jag menar… åka buss och gå och handla är det värsta om man vill undvika bli smittad eller smitta andra.

      Jag handlar en gång i veckan. Kl 06.45.

    Fröken Berghagen är den mest egoistiska hycklaren jag känner till! Fasaden, som jag känt till i många år, börjar nu krackelera offentligt.

      Är det inte bättre att berätta lite vad du vet än att skriva så folk kan tolka in vad som helst?

      Hon har dubbelmoral deluxe.
      Väldigt högdragen och har alltid en nedlåtande på gränsen till aggresiv ton mot alla som inte hyllar hennes åsikter, val och beteende.

      Egoismen har lyst igenom rätt länge, även om hon verkar vilja måla upp en falsk fasad av ”godhet”.

        Hon påminner till sättet om en annan yogatjej jag är bekant med.

    Wetterholm är som vanligt långsint och kan inte släppa att hon blivit kritiserad för att hon återkommande brutit mot rekommendationerna.

    Varför måste människor outa allt de gör på Instagram? Skriv inte om saker dom upprör. Tänkt till!!

      Ja, uppmuntra inte till ett kasst beteende!

    Å men jag tycker inte detta var så farligt. Hon fattar ju att det är av en dålig anledning det är tomt överallt. Släpp detta… en som är 100 ggr drygare då är ju Bella som från dag ett levt på som vanligt. Åkte till Italien och bara: ”alla borde åka hit” när ingen skulle resa ens till grannkommunen.
    Detta var ju inte i samma liga ens.

      Alla vägar bär till Bella…

        Ja, i alla fall alla dina.

          Du är drygare. Släpp din besatthet av Bella! När hon reste till Italien så var det fullt tillåtet. Det finns andra som varit värre och sämre.

            Sluta skälla på dig själv. Det är så stört beteende.

      Folk är trötta på hennes egoism. Man har inte glömt det extremt egoistiska beteendet gällande lägenheten hon ville sno åt sig. Att då sedan fortsätta på den inslagna vägen av egoism och kalla det ”magiskt” att bryta mot restriktioner andra kämpar för att hålla är magstarkt.

        Jo det har man glömt.

      Men lägg av, släpp din besatthet av Bella! När hon reste till Italien så var det fullt tillåtet och hon har skött sig bättre än många andra under senare tid.

        Undra vem som är besatt.

          Och som skäller på sig själv. Så sjukt. Sanslöst sjukt.

    Hörni!
    Nu är det 70% på Hermine Hold
    Bellas gamla hårmode.
    Trodde de hade konkat för längesedan? ??‍♀️

    Det är tonen i hennes inlägg som är provocerande. Hon framstår som både korkad och egoistisk. Och om hon nu skulle stötta caféet som hon myste på, varför betalade hon inte för alla bullarna?

      Och nonchalant

    Ebba von Sydow har nu skrivit i bloggen att familjen ska åka till Sälen trots allt. Eftersom jag redan bor med min familj så behöver jag inte resa någonstans men är nyfiken på hur ni andra ska göra. Verkar som att ingen ska stanna hemma

      Det har hon inte alls skrivit. Däremot har hon skrivit att de (hennes egna familj) ska åka till sitt hus i Skåne.

        Varför kan inte den människan ta det lugnt?

      Jag stannar hemma ?

    Åh men hon hjälpte faktiskt en gammal dam som hade ramlat! Hur hade det gått om det var folktomt… se hennes svar på den första kommentaren från l*na.

    Har ni hört om den iranska influencern som fått 10 års fängelse pga några selfies, då de anses ”fördärva ungas moral”…

    https://www.expressen.se/tv/nyheter/bara-nyheter/instagram-stjarna-far-tio-ars-fangelse-for-selfies/

      Så är det att bo i en teokrati.

    Poor little rich girl …

    Woohoo! Anna Book har 50 % rea på Memmo. Det går bra nu …

    https://memmo.me/se/sv/profile/anna-book

      Gud så pinsamt. Julrean är tidig i år. Snart kommer väl Myggan med extrapris på kostscheman ?

      Varför skulle man vilja ha en hälsning från Anna Book, hon är ju ingen speciell. En kvinna som går hemma och sköter om sin man och tre vuxna barn och drömmer om att bli kändis.

        Som en skämtpresent. Hade nog köpt till en kompis för 50kr.

        Kändis är hon ju dock. Även om hon knappt varit aktuell som artist.

      Det var en snabb rea, nu är det ordinarie priser igen.

    ?? Det är väl helt ok att tycka det är skönt att det är folktomt? Vad är det med folk?!

      Hon framstår som egoistisk och världsfrånvänd med sättet hon uttrycker sig. Därtill har de flesta hennes lägenhetsfiasko i färskt minne, det gör inte saken bättre. Hon framstår som oerhört egoistisk men verkar vilja måla på sig en fasad av godhet. Ett sånt hyckleri retar upp folk.

    Margaux Dietz har släppt en egen klädkollektiom för Chiquelle men ingen annan influencer pratar om det? Inte Petra, Michaela, Bianca, Hannalicious, Kenza, Lojsan, Dasha etc, alla dom som vanligtvis postar om varandras kollektioner och samarbeten.. har det skurit sig mellan Margaux och hennes branch”vänner”? Någon som vet?

      Jo Therese

        Ok, alltså 1 person har visat support av Margaux 15-20 influencervänner som alltid delar varandras kollektioner.. vad har hänt?

    Såg att Annica öppnat sin Instagram igen. Fin produktplacering av Nu Skin-apparater på ett inlägg för Skinroller ?

    Det måste vara enkelt att bo i glesbygden där det knappt finns ett café som lockar och bara Konsum att shoppa loss i. Alla känner alla och vet precis vart alla varit och med vem de umgås med. Ingen trängsel på bussarna, om de nu går alls och massor av skogar, myrar och ängar att springa runt på om man känner för det. Det enda man behöver oroa sig för är att nån utomstående bestämmer sig för att komma på besök☺

      Så är det i min stuga så ska åka dit utan karantän och NJUTA av att det är så få fall corona där till skillnad från min hemstad.

    Jag som bor i ett annat land med strängare restriktioner tycker det är löjligt när svenskar hoppar på varandra när de träffar en människa eller går ett ärende på stan. En annan satt i totalisolering i flera månader och på sociala media såg jag de flesta svenskar ute o badade, ungicks med vänner, sitta på uteserveringar, gå på resturang, barnaktiviteter, fest etc etc. Ja jag fattar att man följer de restriktioner man får i sitt land, och Sverige hade det inte lika hårt. Men när en annan inte träffade en person på månader pga mitt land och svenskar sa saker som ”man måste ju få träffa vänner” och ”ingen vet hur man använder munskydd ändå” medans världen stängdes ner och Sveriges siffror gick upp. Ja jag var bitter när jag satt hemma ensam med en nyfödd hela sommarn och såg Svenskar leva livet hemma (ni skulle såklart inte säga att ni gjorde de men till skillnad mot stora delar av världen var de rätt normalt). Och så nu har Sverige äntligen kommit på att det är allvarligt och nu ska man hoppa på varenda människa som gör minsta lilla fel. Det är ju bra att folk tar det mer allvarligt nu men anledningen till att vården går på knäna (inklusive min mamma, ett år från pension) är för att ingen brydde sig ett skit 6 månader sen. Så det är känns lite löjligt med denna häxjakt helt plötsligt. Sverige som brukar ligga i framkant i mkt är sjukt efter resten av världen här.
    (Antar att jag får skit för denna kommentar eller får höra att va bra att jag inte bor i Sverige då om de är så hemskt)

      Oj, du har så många personligheter att man blir alldeles snurrig – nu inte bara kvinna även här – utan du har nu även varit havande. Vilken bedrift av en man må jag säga!

      Det enda som möjligtvis stämmer i din historia – är att du befinner dig i ett annat land. Men utöver det – noll.

        Allt jag skrev stämmer förrutom min bokstav i namnet. Jag födde dessutom barn själv och min man blev av med jobbet samma vecka. Det har varit ett tufft år men det har det för många så inte bara jag såklart. Jag tycker bara häxjakten för tillfället är lite konstig med tanke på hur ”vanligt” alla levt i Sverige fram tills nyligen.

          Ja, jag säger då det. Denna häxjakt. Hujedamig.

            Och vilken bedrift som sagt! Inte många män som fött barn!

              Men! Vad taskigt sagt! Jag är kvinna och har fött barn. Mitt första. Jag förstår inte varför du skriver så?

                Jodu, det förstår du. I allra högsta grad. Nu säger jag godnatt till dig och alla dina personligheter. Det blir många godnatt att utdela. Hujedamig.

                  Har nån annan kommenterat med bokataven A nyligen eller varför har jag olika personligheter?

                    För att du är sjuk?

        Men gud vilken onödig och trolig kommentar.

          Ja den är väldigt trolig! Det har du rätt i!

      I vilket land bor du där det lyckats så bra för att du suttit hemma ensam, och även använt munskydd.
      I Sverige som inte stängt ner har det gått lika bra eller dåligt som i resten av Europa, utom undantagen Norge, Danmark, Finland och Island.

      Det är inte många länder där folk verkligen följt rekommendationerna, men undantag finns så klart. Vi bor inte i Stockholm alla i Sverige, jag bor på landet och har i princip bara träffat mina barn och barnbarn sedan början av året…så du är inte en ensam hjälte i världen som du tycks tro.

        Om Sverige tagit det seriöst från början skulle även det här landet höra till ”undantaget”.

          Hur vet du det? I stockholm som var värst var det ingen som brydde sig, nu har ni spridit sk*ten i hela Sverige utan att vi kunnat värja oss mot er. Ni är bara tvungna att resa runt och semestra och åka skidor m.m.
          Vi utanför Stockholm har fattat vad myndigheten säger, har ni…

      Jag förstår dig A. Bor långt borta i ett fattigt land som varit stängt för utresa och inresa sen i mars med två lockdowns. Jag har haft det kämpigt men det har varit helt ok och man vänjer sig och gör det bästa av det. Men svenskars resonemang och tjafs gör mig helt matt.

        BS

    Lätt att avslöja otrohet i glesbygden – det är också en fördel.

    Men! Vad taskigt sagt! Jag är kvinna och har fött barn. Mitt första. Jag förstår inte varför du skriver så?

    Jag förstår precis vad Malin Berghagen menar. Var på en fm stan förra veckan bl.a Åhléns city, det var glest med kunder där och det var skönt tyckte jag, inga köer, man fick snabb och bra service, personalen var trevlig. Åt en en supergod sallad på nästan tom restaurang. Jag tycker faktiskt att jag ska få säja att det var bra fm.

      Det är i alla fall bra att så få agerar som du och MB. Att idioterna är färre än vad man kan tro.

        Att handla i ett nästan folktomt Åhléns, hålla avstånd, spritar händer, använder munskydd, utom när jag äter en sallad på en folktom restaurang på Åhléns, gå fram och tillbaka till Åhléns. Så de som beter sig som jag gjorde idioter enl. dig?

          Nej, poängen är väl att om fler gjorde som du skulle det inte längre vara folktomt eller ett riskfritt beteende.

            MB liksom jag valde att gå ut på ett klockslag när det med stor sannolikhet är glest med folk på stan. Det var väl bra?

    ”lyfta lite positivitet”, hahahaha, ja, jag blir så himla positiv i sinnet av att världen är upp och ner, människor dör, människor blir arbetslösa, vårdpersonal går på knäna, branscher går omkull och att Malin B för en gångs skull kan få julhandla ifred! Verkligen.

    De allmänna råden som gäller nu:
    ”Håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel
    Du bör hålla avstånd till andra människor. Det är särskilt viktigt vid längre
    kontakter och när du är inomhus.
    Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, om det är trängsel där. Du bör om möjligt göra inköp ensam och inte vistas i till exempel butiker under längre tid än nödvändigt.”

    Musikhjälpen i år. Går pengarna till Svensk sjukvård eller utomlands? Tittade en stund med det framgick aldrig. Tycker det är ett hån mot vår sjukvård som går på knäna om det skulle vara så att pengarna går till något annat land än Sverige!?!

      På vilket sätt skulle man kunna transferera pengar till svensk sjukvård? Den är skattefinansierad, det är inte som att man kan sätta in pengar på ett bankkonto som tillhör valfritt sjukhus eller vårdcentral. Vården går dessutom inte på knäna för att det saknas ekonomiska resurser i första hand.

        Japp, det är personal som saknas.

      Vi har i alla fall någon form av skyddsnät, många länder i världen saknar det. Eftersom Sida har gästat drog jag slutsatsen att det är sjukvård utomlands som ska finansieras. Förhoppningsvis kan Musikhjälpen se till att länder som är helt beroende av överblivna Covid-19 vaccin inte behöver vänta till 2024.

        Jo men vi betalar ju för vårt skyddsnät!!! Tänkt att folk fortfarande går på myten om att vi har det så bra i Sverige. Vi är ju nästan ett u-land i förhållande till sjukvård i andra länder! Pengarna kunde fördelas till regionerna för att kunna anställa mer personal. Har du behövt vård i Sverige senaste tiden så vet du att det barkar åt helt åt helvete tyvärr…

          ”Vi är ju nästan ett u-land i förhållande till sjukvård i andra länder!”

          Vilka länder? Det låter som om ”andra länder” skulle vara homogena sinsemellan.

          Jag har under pandemin fått förlossningsvård, besökt läkare för olika saker, träffat sjukgymnast och min son med diabetes har regelbundet fått göra sina besök på diabetesteamet plus får all sin insulin betald och alla hjälpmedel som hade kostat oss 100 000 tals kronor. Så nej Sverige är långt ifrån ett U-land och vården brakar inte helt åt helvete. Finns brister i vården och personal som sliter som tusan. Högre lön och mer personal behövs absolut. Men man behöver också se till allt som faktiskt fungerar och som alla svenska medborgare får ta del av.

          Ja, vi betalar för skyddsnätet, och skyddsnätet vi har är ett resultat av att många generationer betalat för det över tid.

          Det är inte en myt, vi har det bra i Sverige. Vi är inte ett U-land. Sverige är ett mer avancerat land än vad många förstår.

          Pengar från en insamling kan inte fördelas över regioner och även om man kunde det så är ändå inte problemet att regionerna har för lite pengar. Vi kan inte bara fördubbla personalstyrkan inom när det ex krävs 3 års utbildning för att bli sjuksköterska.

          Jag och iallafall två till i min närmaste familj har senaste månaden fått vård på vårdcentral, sjukhus och hos psykiatrin och det har gått alldeles utmärkt

          Låt privata vårdbolag finansiera sig själva, lägg skattepengar på landstingen istället så blir det bättre. Nu går skattepengar till vinstutdelningar.

          Jag har nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter många år i ett av världens rikaste land. Jag har blivit ”bortskämd” med bra vård och har hört så många skräckhistorier om Sveriges sjukvård, men nu har jag blivit sjuk här och har bara väldigt positivt att säga om svensk sjukvård. Jag är grymt imponerad.

          Kanske är det skillnad mellan olika regioner, men det är en annan fråga. Alla ska ha samma rätt till vård!

    Folk mår så dåligt nu och är så arga på varandra. Hemskt! Mycket värre än covid.

      Nej, det är värre att folk dör än att de är arga.

    Ja, vi betalar för skyddsnätet, och skyddsnätet vi har är ett resultat av att många generationer betalat för det över tid.

    Det är inte en myt, vi har det bra i Sverige. Vi är inte ett U-land. Sverige är ett mer avancerat land än vad många förstår.

    Pengar från en insamling kan inte fördelas över regioner och även om man kunde det så är ändå inte problemet att regionerna har för lite pengar. Vi kan inte bara fördubbla personalstyrkan inom när det ex krävs 3 års utbildning för att bli sjuksköterska.

    Jag och iallafall två till i min närmaste familj har senaste månaden fått vård på vårdcentral, sjukhus och hos psykiatrin och det har gått alldeles utmärkt

    Haha! Jag minns tidigare när Malin B gick i taket när folk vänligt påpekade att hon borde reklammarkera. Detta var minsann HENNES Instagram och där gör hon som hon vill, kom inte och tala om för mig vad jag ska skriva etc etc etc. Helt galet!

      Haha hon och boken verkar spela i samma lag ?

    Men herregud. Ibland undrar jag om de inte skriver sådana inlägg med vilje för att få synas eller få uppmärksamhet. Hur korkad får man lov att bli.

    Men jag är inte förvånad. Bor strax utanför Göteborg – När jag körde förbi ett mindre köpcentrum och ICA var det KNÖKFULLT på parkeringen och det var människor precis överallt. Folk är f.n ——— på riktigt. En sak är iaf säker – Corona har nog förstört mycket av det mänskliga samspelet framöver.

    Bara att hon måste skriva att hon drack ”havre-latte”. Du drack KAFFE – så jävla pretto att framhäva soya-havre-laktosfri-minimjölk och fan och hans moster..

      Sen åker hon hem o lägger ut reklam för produkter som är testade på djur.
      Skenheligheten personifierad.

    Jag är 99,99% säker på att detta är Art Bakery på NK. Jag fikar ofta på det caféet, olika tider nästan varje gång. Det är väldigt sällan det är folktomt där. Man kan hålla ganska bra avstånd, men folktomt? Nope. Vidare tvivlar jag på att hon fick den andra bullen gratis. De har ingen anledning att ge bort bullar, det brukar vara väldigt tomt i hyllorna om man är där 30 min innan stängning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.