Drömmig vs nödvändig önskelista

Kommentar från Petras blogg: Kan du inte nämna några välgörenhetsorganisationer som behöver donationer, speciellt nu under jul och pandemi, istället för att uppmuntra till konsumtion? Vore bättre julklappstips…. Petras svar: Det kan jag absolut göra! Detta inlägg var dock inga ingen uppmuntran till konsumtion utan fina vackra lyxiga saker jag personligen drömmer om:)

Här ser ni lite drömmiga julklappar som jag önskar mig av tomten! Ja man kan faktiskt ÖNSKA, det är helt gratis eller hur;)

Är så inne på fina tavlor nu, vill ha riktigt snygg konst på väggarna. En favorit är ju som ni vet Nick Alm och GHOST är magisk. En ny lampa som är bara där och klassisk och diskret från Daphine, en kolonnljusstake i tenn ja tack (vill bara ha riktig tenn från Svensk Tenn – ni vet som man inte behöver putsa:) Dior Gris parfymen är superlyxig men doftar ljuvligt! Coola Jazz Chandeler vill jag ha många av, i grupp som på bilden. Louis Roe Balloon vasen är ju finast i opal vit och får gärna stå på mitt bord. Sen dröömväskan Solferino frånYSL. Älskar ju grönt och mocka och tillsammans med guld mmmm… Som sagt KONST är KUL, Luciana Ame gör så fina bilder! Sist men inte minst, en blank lyxig linneduk Celotucaulis i lin.

Så där onödigt fin sak att få av en tomte<3 // House of Philia-Petra

House of Philia-Petra skriver ett inlägg om ”drömmiga julklappar” som hon skulle vilja få av tomten.
Medan kommentaren här ovan efterfrågar fler länkar till insamlingar så slås jag faktiskt mest av att det är ett inlägg utan varken samarbete eller adlink.
Ett inlägg bestående av enbart bilder och länkar utan någon form av underliggande kommersiellt syfte.
Med det sagt så kan jag nästan förstå personer om härjade i kommentarsfältet under det här inlägget, och som var helt säker på att jag gjorde reklam för det ”multi purpose-balm” som jag visade upp fler än en tub av.
Hen var alltså tvärsäker på att jag bäddade in smygreklam i ett inlägg om Ebba Von Sydows misslyckade eller nerlagda projekt.
Som att NÅGOT företag i hela världen skulle betala för att ett så tveksamt utformat reklaminlägg?

Men visst, ser man till influencers i stort så är ju det vanligaste att det alltid finns, i alla fall en adlink på alla inlägg om produkter, men här inne?
För mig blir det nästan skrattretande med hens topp tunnor rasande kommentarer eftersom jag aldrig gjort ett enda samarbete eller ens publicerat adlinks överhuvudtaget, men kanske är hen så reklamskadad från influencervärlden?
Jag publicerade ett par av dessa ilskna kommentarer med uppmaningen att anmäla mig till KO och RO (med tillhörande länkar) med sen fick det vara bra.

Nu var det ju inte detta som inlägget skulle handla om, utan det skulle handla om just ”drömmiga julklappar”. 
Är inte de flesta saker på en vanlig önskelista ”drömmiga saker man önskar sig, men kanske inte behöver”?
När jag pluggade och när jag var sjukskriven så bestod min önskelistan mer av saker jag behövde och som jag inte själv hade råd med, men i Petras fall här ovan så tvivlar jag på att finns någonting alls på hennes senaste fem önskelistor som inte bara är ”onödiga och drömmiga önskningar”.
Jag tror också att anledningen till att det inte finns några adlinks på dessa produkter är för att 1, hon kommer inte tjäna en spänn på dem så onödigt att verka girig – om det nu går att få tag på annonslänkar. Och 2, jag tvivlar på att annonslänkar för exempelvis designväskor från YSL ens går att få tag på.

Om jag skulle skriva en önskelista i detta nu på saker jag behöver så skulle den se ut som följer:
– Toalett och hushållspapper
– Ny refill till diskborsten
– 4 paket saffran
– Pågens mini-lussekatter
– Djungelvrål

Om jag däremot skulle skriva en önskelista på saker jag drömmer om så skulle den däremot se ut så här:
– En covid 19-fri värld
– En Cola Zero-fontän i köket
– Minst en soltimme i veckan i december
– En guld-dunjacka från Michael Kors
– Fred på jorden och att inga barn går hungriga
– En ponny

Vad står högst upp på din ”drömmiga” önskelista?

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ledighet åt utbränd/slutkörd sjukvårds- och omsorgspersonal. Såg att Bianca inte gillar att vara ledig flera veckor över jul och nyår. Med antikroppar skulle hon ju kunna jobba inom omsorgen över helgerna, kanske sköta lite matningar och omvårdnad? Även Gardell och andra som haft dåligt med jobb 2020 skulle ju kunna göra en insats över helgerna. OB-tillägg och allt.

      Jaa! De skulle gärna få ta mina påtvingade julhelgspass. De får regionens julklapp som tack!

      För att företaget jag jobbar på inte ska gå under har vi varit korttidspermitterade sedan mars. Först jobbade vi bara 40%, i september gick vi upp från att jobba 2 dagar i veckan till 3 dagar.
      Jag känner inte något större behov av att vara ledig nu under julen. Och eftersom vi jobbade 40% under sommaren har jag hysteriskt många semesterdagar att ta ut. Alla dessa dagar kommer jag inte heller hinna ta ut innan sista mars om jag inte tar ut några dagar nu.

      Det kanske låter som ett lyxproblem jämfört med andra. Men det är fruktansvärt nedbrytande att tvingas vara ledig.
      Jag skulle lätt kunna jobba extra över jul inom omsorgen. Hur ska jag göra?
      Jag har en examen i marknadsföring och har de senaste åren jobbat med att knacka kod och utveckla datasystem. De omsorgserfarenheterna jag har är att agera fyllechaufför åt kompisar och barnvakta min 7 åringa brorson.
      Kan jag bara kliva in på närmsta äldreboende stäcka ut armarna och ropa ”Här är jag, ge mig uppgifter! Jag är redo att lära mig allt ni kan!”, eller hur gör jag för att signa upp mig??

      Kan jag börja jobba som praktikant under dig kanske?

        Eller hur? Se söker ju utbildad personal och ber företag ge de personerna tjänstledigt från sina vanliga jobb. Jag har ingen utbildning, hur ska jag kunna söka? ?

        Sök till äldreboende som vårdbiträde, de kräver sällan utbildning, utan man får inskolning med bredvidgång tills man är redo att arbeta. Jag har inte riktigt koll på hur kommunerna rekryterar, men du kan ringa en enhetschef på något boende i närheten och fråga hur du ska gå till väga och vad de har för behov!
        Gör det, det är en fin och värdefull erfarenhet!

          Nu har jag bara gjort en snabb koll. Men det ser ut som att alla söker en utbildad undersköterska. Även till de tjänster som är vikarierande vårdbiträden.

          Jag har annan utbildning inom vård, och har sökt för att hjälpa i Malmö, hemtjänst mm enbart för att hjälpa till. Fick svar att det inte behövs, samma med vänner inom sociologi som också sökte här, inget intresse, svaret var att de gått vidare med andra sökande.
          Samtidigt säger de sig ha brist, och språkproblem vilket jag helt förstår för de jag stöter på i mitt bostadsområde kan knappt säga hej på svenska.
          Dra dom slutsatser ni vill men bristen på personal är absolut inte så stor uppenbarligen.

            Samma erfarenhet. Jag är till och med utbildad undersköterska, anmälde mig till vikariepoolen inom kommunen i oktober. Jag har inte hört ett knyst från dem, så konstigt.

        Det känns som att pandemin har gjort att vissa tvingas jobba hur mycket som helst, medan andra knappt får något jobb alls. Jag är lärare och där jag jobbar har vi haft ett helt galet år, särskilt galen höst. Jag har knappt haft en rast eftersom jag hela tiden får hoppa in för sjuka kollegor.
        Obs! Jag menar inte att klaga/gnälla/tävla i att ha det värst. Jag fattar att vårdpersonalen (och många andra) gör ett hästjobb utan dess like (ni är fantastiska!), utan detta är mer en reflektion.

          Ja, det är ju så att vissa branscher står helt still nu. Medan andra går på högvarv.

            Det har du rätt i. Det blir väldigt tydligt.

          Samma här, jobbar innom privat tandvård och varje dag är kaos av samtal och akutpatienter och nya patienter förutom alla inbokade patienter. Mellan 8-17 är det lyx med lunch! Den som inte är fast med patienter springer runt med kaffe och kakor till övriga för att alla ska orka. Sen med all skyddsutrustning och sprit vi dränker kliniken i så har alla problem med huvudvärk.
          Obs att näst de som arbetar med corona sjuka är vi mest utsatta men ingen pratar om det eller tänker på skyddsbehov för oss. En yrkeskår som arbetar i skuggan.

        Kan prinsessan Sofia få jobba som vårdbiträde så kan säkert ni också få jobb inom omsorgen. Min kompis som är frisör fick jobb på covid rehab utan mer erfarenhet än att vara medmänsklig.

          Tror du på allvar att Sofia fått jobbet på samma villkor som vem som helst?
          Tror du på allvar att hon gick igenom de processer med arbetsintervjuer osv som alla andra?
          Tror du på allvar att det ens var hon själv som fixade extrajobbet??

          Det där argumentet ”kan hon så kan ni” funkar ju inte alls överhuvudtaget i det här fallet.

            Fast alla regioner sökte extrapersonal. Cabin crew gick in och jobbade på vårdavdelningar. I min region jobbar alla möjliga olika bakgrunder extra inom äldreomsorgen och på sjukhusen. Det finns hur mycket som helst att göra där. Allt från att servera mat och mata till hjälp med hygien (som alla som kan ta hand om sig själv klarar av att hjälpa andra med) till avancerad sjukvård (som kräver avancerad utbildning)

              Cabin crew fick utbildning och de blev dessutom av med sina jobb helt och hållet. Jag är bara ”ledig” från mitt.
              Jag behöver också ett flexibelt schema där jag i princip kan komma och gå som jag vill om jag ska kunna sköta det jobbet jag redan har.
              Om du kan peka på en sådan arbetsgivare i vården så lovar jag börja jobba där.

                Inte for att vara san men det ar vall alltid svart att fa jobb dar man kan ”kan komma och gå som jag vill” – det gar ju lixom inte ihop med schemalaggning osv.

                  Det enda jobbet jag har haft ett schema på var det absolut första jobbet. Sedan dess har jag jobbat under ”frihet under ansvar”. Mina arbetsgivare har egentligen struntat i när jag jobbar, de betalar mig för resultat, inte för att jag ska sitta av tid.

                  Det betyder också att jag inte har ob eller övertidsersättning. Jag behöver också vara flexibel, för det kan komma perioder där arbetsgivaren behöver resultat omgående.

                    Jo så är vi många som jag det men det funkar liksom inte i vården.

            Tror ni på allvar att Sofia verkligen JOBBADE inom vården? ?
            Folk kan inte vara så här naiva, det är omöjligt.

            Nej, hon jobbade aldrig. Det var bara som ett enda stort ”reklamjippo” och poserades för bilder. Hon JOBBADE inte.

      Men snälla, alla kan inte söka och hjälpa till i vården bara sådär.

      ”Region Stockholm söker dig som är sjuksköterska, underläkare, biomedicinsk analytiker eller undersköterska med erfarenhet från exempelvis intensivvård, akutsjukvård eller liknande.

      Även du som studerar till läkare eller sjuksköterska och är i slutet på din utbildning kan söka timanställning. Ytterligare yrkesroller inom sjukvård och laboratorieverksamhet kan bli aktuella”

      Värmdö kommun skriver att även personer utan utbildning kan söka då de kan behövas inom hemtjänst. Även i Botkyrka kan man söka utan utbildning. Men that’s it.

        Kan prinsessan Sofia jobba som vårdbiträde kan säkert du också göra det.

          Vilket tjat om henne. Hon har nog en hel del förutsättningar som vi andra inte har, tror du inte det?

            Antagligen. + en vilja ATT vilja göra något + driv + engagemang.

            Se lite söt ut på bild ja så folk glömmer hennes förflutna som dokusåpakändis i paradise hotel och utvikningsbrud i bla Slitz…

          Sofia jobbade aldrig inom vården.
          Allt var ett spel för gallerierna.

    Jag gissar att det är sponstiggeri från hennes sida.

      Haha. Kan vara svårt, det mesta hon rabblar upp är från så starka varumärken att de inte behöver marknadsföring från någon halvt okänd svensk hemmafru som bloggar och instagrammar för bekräftelse.

      Förmodligen! Eller också är det en hint till den äkta mannen som nu måste sälja sin ena njure för att ha råd att tillfredställa kärringen som aldrig är nöjd

    Att c-19 utrotas och att min ekonomi blir så säker att jag vågar flytta utomlands under nästa år.

    Att min sambo, hund och jag dör på samma dag om typ 200 år efter ett fantastiskt liv.

      Fyyyyfan att leva i 200år. Vad tråkigt det låter.

        Nej det är sant, det är nog roligare att vara död extra längre i evigheten.

          Finns det ”extra länge” när man pratar om evighet? Att leva 200 år gör ju inte att man är död kortare tid, eftersom evigheten är oändlig.

          #existensiellkris

            “Eternity is awful long time, especially towards the end.”
            Woody Allen

              Deep

            Tror hen var sarkastisk

          Ja men alltså man slutar ju inte åldras? Vad ska du göra sista 100åren? Ligga helt stilla och glo?

        haha haller med. Haller dock med om att do pa samma dag, men inte om 200 ar.

    En Hmm-fri tillvaro.

      Ouch!

      Stackars Hmm, även om denne till viss del kanske förtjänade det ?

      Tänk att vara så irriterad på en anonym person på internet ? Vilken priotering i livet ändå : ))

        Tänk att vara så irriterad på en anonym person på internet ? Vilken priotering i livet ändå : ))

          Var det där ett försök till en tillbakakaka och stjärnstopp eller??

    Jaså var det inte det inlägget skulle handla om – att rentvå dig och få folk att tro att du inte gör reklam, ALDRIG gjort reklam här för varken krämer, kläder eller böcker. Jo tjena. Damage control haha. Du är bra på att smyga in i diverse inlägg du. Trist då att du aldrig får göra reklam trots att det är en del av din bolagsidé. Kanske därför du är bitter eller iaf vekar väldigt bitter.

      Hahaha vänta va?

      Ehh, det känns mest som att det är du som är bitter.

      Men anmäl då ??

      Ja jag kände med att det var ett långt inlägg för att 1 anonym person i kommentarsfältet sa att Cam gjorde reklam.
      Öm tå eller bara spot on?

      ??‍♀️??‍♀️

    Att covid-19 försvinner. Att regeringen avgår. Ett reptilrum. Ett 1500liters platsbyggt akvarium. Att någon annan målade om mitt sovrum så jag slipper. En resa till svalbard. En större lägenhet eller ett hus så jag kan ta in ytterligare en katt och en hund.

    Dina inlägg blir bara sämre och sämre tyvärr.

      Tack för feedback! ????

        Det tycker inte jag! Tycker du får oförtjänt mycket kritik och ibland rena påhopp. För att leverera så pass många inlägg per dag tycker jag att du håller en bra mix med lagom dos sarkasm. Hoppas du får en fin jul Camilla! ???

          Håller med! God Jul Camilla och alla bloggläsare ???

            God Jul till dig också.

        Jag håller inte heller med. Jag tycker att du gjort en klar uppryckning både i dina inlägg och stämningen bland kommentarerna den senaste månaden. (Även om vissa inlägg då och då mer är i den gamla stilen).

        ??

        Tycker du blandar inlägg på ett jättebra sätt, läser du blogg varje dag, flera gånger, inte tröttnat hittills?

    Jag tror att du har råd flera gånger om att köpa det som du just nu behöver, inte alla som har, och så fick du in Pågens minilussekatter där igen ja. Bra jobbat, du jobbar lite på samma sätt som Calle Schulman.

      Ha, ha! Du är då för rolig.

      Dom lussekatterna är torra så köp INTE, köp istället Skogaholms dom är godare.

        Agree torra små jeklar. Skogaholms ska det vara, mycket godare.

          Man ska ju värma dem i mikron i typ 10 sekunder (4 stycken), då är de inte torra längre.

        ALLA lussekatter är torra. Och värst är alla som har ett suuuuperbra recept som lovar saftiga lussekatter sen är det ändå som att äta en sandkaka. Nä, tacka vet jag lussebullar med rikligt med mandelmassa i fyllningen. Saftigt och gott!

          Speciellt när de bara: ”jag har KVARG i. Förstår du, KVARG?!?! ÅÅÅÅÅh det blir så saftigt och gott” som att inte hela jävla Sverige numera känner till det där ”saftiga” husmorstipset. Men ja, sen tar man en tugga och förlorar typ framtänderna på köpet. ?

    Regeringen avgår
    Invandringen minskar
    Krafttag mot brottslighet
    Att djurplågeri och barnmisshandel utrotas
    Att barncancer utrotas

      Nä regeringen ska inte avgå. Dom nya skulle göra mer privat av sjukvård och pensionärsboende m m så fattiga människor slås ut. Jag vill inte ha ett sådant ego samhälle ?

        Jag vill inte ha regeringen vi har heller. Kungen kan ta över.

          Estelle kan ta över!!!

            Nej Oskar! PLAST I NATUREN!

        Nej för det är ju mycket bättre med oansvariga gubbar i toppen som sätter hela Sveriges befolknings liv på spel ?

      1. JA!
      2. Behöver inte minska, men vi behöver verkligen få ordning på invandringspolitiken.
      3. JA!
      4. JA!
      5. JA!

        Varför? Vad skulle bli bättre? Är ju inte där problemen ligger.

          Så du påstår att våldtäkter och brott inte skulle minska då eller? Funny. Not.

            Utanförskap och fattigdom resulterar i ökad brottslighet. Om vi har en bättre invandringspolitik och tar hand om de som kommer hit, så de kommer in i samhället snabbt så kommer brottsligheten att minska.
            Om man kollar på vilka personer det är som gjort att statistiken ökat så är det inte de som kom hit på 80-90 talet. Så vi vet ju om att det går.
            Vi behöver kontrollerad invandring och jobba på att komma på rätt spår igen, men att slänga ut folk som har rätt att stanna, nej det är inte lösningen.
            Sd tar upp mycket bra punkter, men vi behöver lösa dem på andra sätt än vad de föreslår.

    Att inte leva med smärta 24/7, jag skulle få ett helt annat liv!

      Fyfan, känner med dig ❤️

    Var har gilla-knappen tagit vägen? 🙁





      ————————————————>

    Mångmamman W vevar igen. Att folk har mage att tala om för henne att hon bryter mot rekommendationerna och riskerar liv är värre än att hon faktiskt bryter mot rekommendationerna. Struts har fått en ny innebörd.

      Jäklar vad kränkt hon blev när signaturen Em citerade vad hon själv skrivit hahahaha. Tycker det är ganska roligt att följa faktiskt, länge sen någon var så korkad. Om man skriver om precis allt man gör blir det liksom dumt att sen hävda att man inte gjort det….?

    Att högerfalangen hålls borta
    Att jag får det stipendium jag sökt
    Att C-19restriktionerna försvinner
    Att någon annan betalar min jordenruntresa
    Att jag kan ta mitt dykcertifikat
    Att jag får träffa min så kallade sambo snart

      Att vänstern hålls borta.
      Att alla klimatdårar och aggressiva veganer flyttar till en annan planet, Greta kan skjutsa dem dit och sedan förintas rymdraketen så att de aldrig kan komma tillbaka till jorden igen ??

      *hoppas*
      *snälla tomten*

        Förstår inte det här, för det första stöter man inte på några ”aggressiva” veganer i verkliga livet. Har du NÅGONSIN gjort det? Är ju bara på nätet, och i de diskussionerna är båda sidor likadana.
        Och sen är klimathotet verkligt, oavsett om Greta finns eller inte.
        Kommer inte vara särskilt roligt för oss att bli gamla.

          Eh ja, jag har stött på flera. Bara för att du aldrig har gjort det betyder det inte att de inte finns i verkligheten, världen kretsar inte kring dig.

            Hahaha men sluta ljug. Du har stött på flera aggresiva veganer? Var då någonstans? Brukar säljas en hel del korv när aik spelar, de är ju kända för att vara aggresiva. Tycker verkligen att vi som äter kött är ett stort problem för samhället, vi är så aggresiva.

              I skolan, på fester och en gång på en bar är några exempel. Jag klassar i alla fall folk som börjar skrika på en och kalla en för mördare för att man inte delar samma åsikter och livsstil för aggressiva. Och jag har aldrig sagt att det inte finns aggressiva köttätare, dock har jag aldrig stött på någon köttätare som blivit aggressiv över samma orsaker.

                Haha skojar du? Testa på att säga att du är vegan i något sammanhang där folk äter kött, typ vid julbord, så ska du få se hur aggresiva köttätare är.

                  Hahaha men sluta ljug. Jag har aldrig stött på någon så därför existerar de inte i verkligheten alls. Är ju bara på nätet.

                  Eh, no no no.
                  För tre år sedan lyckades företagets enda vegan förstöra stämningen och bli osams med mer än halva styrkan för att hon inte kunde sluta bråka om allt kött, lukten (!) och att folk hade mage att sitta där och äta likdelar osv osv. Och ville prata om dokumentärer hon hade sett (lämpligt, på ett julbord liksom)…

                  Företagets VD sade åt henne på skarpen både en och två gånger, och talade om att det var frivilligt att närvara, men hon fortsatte med sitt konfliktsökande. Så avskydd person.

                    Så en existerar. Okej.

                      Haha, jag har träffat många fler men känner att jag redan outat mig tillräckligt så det blir inga fler exempel.

                      De har en skruv lös i alla fall, det är ett som är säkert.

                Peter Madsen var både yngst i syskonskaran och åt kött. Case closed.

              Alla som inte upplevt exakt samma saker som jag är lögnare, hela världen kretsar kring mig!

    * Fred på jorden
    * Att världens alla dödliga sjukdomar ska utrotas
    * Att världen läker från global warming
    * Att alla föräldra- och hemlösa barn, djur och människor ska få hitta en familj/hem
    * Att världen ska bli fri från razism, nazism, förtryck m.m. och att alla människor ska behandlas lika oavsett hudfärg, sexuell läggning, religion m.m.

    Och min ego-lista:
    * Att jag ska finna trygghet i min nyvarande relation trots tidigare erfarenheter som satt djupa sår
    * Att min karriär ska börja blomma ut
    * Ekonomisk trygghet

      Åh, fred på jorden. Det som är så bra!

    En rolex.

    Massor utav sex och skidåkning!

      På samma gång? YOLO!

      Älska kombinationen

    Jävlar vad sticky med en fontän med cola zero. En kran kanske är smidigare?

      Japp, kranen tar också bort risken att Camcams djur hoppar in i fontänen för att bada 😀

        Ni ska bara veta hur äckliga läsk-kranar är uuh speciellt gummi-slangarna som läsken går igenom om de inte renas ofta ?

        Hahahah tänk så roligt Selma skulle kunna ha det med fontänen!

    ATT CORONA försvinner så jag kan resa. Jag ställer upp så mycket för andra men snart vill jag kunna njuta lite själv och åka till solen. ?

    1) Klimatförändringarna försvinner
    2) Ett bot mot ledgångsreumatism
    3) En stilig karl som också är en rimlig människa

    Är väl inte för mycket begärt?

      Älskar ändå din blandning. Jag tror du kommer få uppleva samtliga tre! Okej klimatförändringarna är redan ett faktum och det kommer ta lång tid innan (om) vi återgår till det normala – MEN att klimatförändringarna hejdas tror jag på!

        Haha tack för pepp?♥️

    Att inga barn behöver gå hungriga eller utsättas för våld. Att människor på riktigt skulle börja värna om vår jord (och dess djur) och tänka mer hållbart och långsiktigt. Och en mer egoistisk dröm är att de hittar ett botemedel mot diabetes typ 1 så mitt barn skulle bli fri från sin diabetes.

    1 x begagnad Boeing 747-400 som jag kan ha parkerad och leka i.
    Men det krävs en STOR p-plats nånstans och där man kan blåsa de
    4 x motorerna för fullt utan att störa nån.

    Att Donald Trump blir snäll och generös och kommer på Bidens installation
    och kanske t.o.m ställer upp och passar hans hundar.

    Att Runar Sögaard tar sig till närmaste fängelse och avtjänar sitt straff.

      Åh. Gulligt ändå om Trump ville passa Bidens hundar ❤

    Högst på min lista står att djurplågeri och all form av exploatering av djur slutar över hela världen (inkl. att folk slutar äta djur och produkter som mjölk.)

      Ohållbart att hela världen ska sluta med mjölk osv. Är själv vegan, men problemet ligger ju i hur vi behandlar djuren i väst. Alltså industrin. Inte mjölkdrickandet i sig. Kor skadas inte av att vi mjölkar dem. Hade vi alla kunnat ha självförsörjning av mjölk, ägg osv så hade det inte varit något problem.

        Men gud ”inkl. att folk slutar äta djur och produkter som mjölk”, en förstår ju vilket privilegium du lever i som slänger sig med en sån mening. Dags för en reality check kanske?

          Svarade du på fel kommentar eller?

        Mejerier är inte särskilt hälsosamt heller… Så mjölkdrickandet i sig är problematiskt ändå. Snuskigt

          Absolut, som vegan håller jag med dig, men att äga en ko (Eller getter) och på så sätt få tillgång till mjölk, ost osv är i många delar av världen livsviktigt.

          Vad menar du är ohälsosamt med mejeriprodukter?

            Drick MER mjölk! Ta en pepparkaka till.

      Först bryr jag mig om människor. Sen djur. Sist SD.

    Fick reda på att en nära vän har cancer idag, att tumören är elak. Mina problem med covid-19 och det här skitåret bleknar i jämförelse. Vännen är 25år. Har precis fått barn! Så jag önskar just nu bara att allt ska gå bra! Jag är ledsen och känner så med vännen och familjen. Så min materiella lista kan fara år helvete, livet är skört. Man får perspektiv.

    Så god jul och ta hand om varandra <3

      Åh ❤️

      Önskar dig och din vän & hens familj allt gott.

    Jag tror givetvis inte att du gör reklam men du missar en aspekt av reklam och det är att synas. Folk verkar tro att det bara handlar om trovärdighet och väl utformade inlägg men trovärdigheten är död och vem fan bryr sig egentligen. Men synas kommer alltid att finnas/funka.

    Att mitt barn ska må bra (vilket hon inte gör idag)

    Att jag hade ett liv som innebar att vi kunde skaffa en hund till. Hundträning är det roligaste som finns och det som ger mig energi. Men vi har inte utrymme för en ung hund/valp tyvärr, som livet ser ut idag. Plus att hunddagiset till vår nuvarande kostar flera tusen i månaden, att betala det dubbla går inte. Men drömma kan man alltid.

    Gratis tandvård åt alla
    Effektivare pakethantering så man slipper vänta en evighet på tullhanteringen som postmord har
    Diamond paintings från DAC

      Postmord!! ???

    Lite ot, men presskonferensen nu. ” All icke-existentiell ska jobba hemifrån till 24 januari”. Vad menar dem?

      Jag tänker att vi som kan arbeta på distans, såsom utredare och de som arbetar med IT-support ska göra det. Essentiell personal är de som arbetar inom vård, kollektivtrafik, lokalvård etc.

        Ja men när de säger alla, innebär det typ alla i butiker osv?

          Nej, det förutsätter ju att du har arbetsuppgifter som kan utföras hemma. Om man är anställd för att stå i kassan på Lindex är det lite svårt att göra det hemifrån…

            Fast är man inte icke-existentiell om man jobbar på Lindex? Trodde det innebar att bara apoteket, mataffärer osv får vara öppna.

              Jag tolkar det såhär:
              Vanliga affärer får hålla öppet om de begränsar antalet besökare.
              Om vi inte sköter oss utifrån dagens restriktioner kommer de att instifta en lag som möjliggör nedstängning av klädaffärer och dylikt.

              Ber om ursäkt ifall det här upplevs som lite hårt, men inte konstigt att det uppstår bråk och tjafs överallt på nätet angående restriktioner och rekommendationer när folk inte ens klarar att ta till sig de enklaste instruktioner. Lyssna på Löfvens presskonferens eller läs sammanfattningarna som finns överallt.
              Så länge butiker och annat får hålla öppet fattar väl alla att det måste finnas personal i dem?!! Och att det finns personal inom en rad olika yrken som inte KAN jobba hemifrån.

              HUR kan detta var svårt för en del att förstå?

              Icke essentiell personal, inte icke-existentiell ?

              icke essentiell = personal som inte måste vara på jobbet för att kunna göra sitt arbete.

      Ta. Det. På. Öppet. Spår?

      Essentiell. Inte existentiell.

    Önskar mig att vinna drömvinsten på typ lotto.

    Att orden ”drömmig” och ”magisk” förbjuds enligt lag.

    Visst, influencers är blåsta bimbos som nästan bara skriver massa trams, men tusan vad gnälliga folk är som följer dem. Tycker synd om flunsorna, skulle inte orkat krusa alla gnällkärringar dag ut och dag in, skulle bara be dem dra.

    -Botemedel mot all cancer och corona
    -Fred på jorden
    -Att Jimmy och co i SD åker ur riksdagen och aldrig återvänder
    -Minskade klyftor i samhället
    -Allas rätt till heltid och månadslön
    -Att psykvården för mer resurser och särskilt stöd till ungdomar med psykisk ohälsa
    -Skärpta straff för pedofiler och gängkriminella
    -Att äldre på hem får rätt till besök av läkare och sjuksköterska när de blir sjuka!
    -Gratis Nutella

      Jag har samma lista som du. Plus att jag skulle vilja ha en get.

    Det enda jag önskar just nu är att mina nära och kära får vara friska och att corona försvinner och världen kan bli som vanligt igen.

    Sedan när vi är tillbaka till normalläget – fatta vad jag ska nyttja det!! Resor, släktträffar, fester, restaurangbesök, jag ska besöka museum, gå på teater, njuta av att trängseln framför scen på en konsert. Krama alla jag känner (jag brukar inte ens tycka om att kramas i vanliga fall).

    Åsa Ingrosso – nya Anna Book?

      Berätta mer!

    Vågar inte skriva vad jag drömmer om här.. för vilda fantasier.

    Att jag vinner rättsligt över Försäkringskassan och får sjukpenning. Slippa mer förnedring när det gäller att blotta sin själ totalt i berörda instanser. Det är förödande när man redan mår psykiskt dåligt.

      ❤️ ?❤️

    Ett samhälle där svaga och sjuka inte förtrycks och krossas av ett obarmhärtigt samhälle.

    En trygg framtid och rätt samhällsinsatser för mina två funktionsvarierade barn…

      Skulle säga att det är få länder i världen som har lika omfattande samhällsinsatser för funktionshindrade/funktionsnedsatta.
      Sedan kan det alltid bli bättre, men Sverige ligger i framkant när det gäller skattefinansierad hjälp till handikappade.

        Det går bakåt. Kolla bara på LSS.

        På pappret ja, i verkligheten nej. Sanningen är att samhället skiter fullständigt i mitt barns möjlighet till en framtid. De ger avslag på allt de kan ge avslag på, de drar in bidrag och de sätter inte in det stöd som finns att få på exempelvis arbetsförmedlingen.

          Det är förjävligt. Hoppas det löser sig för dig och dina barn, att ni får den hjälp ni behöver. ❤️

    En trygg framtid och rätt samhällsinsatser för mina två funktionsvarierade barn…

    Städer utan äckliga duvor.

      Fixa så att pilgrimsfalkarna bosätter sig i kyrktornen (eller dito) – de är bra på att hålla efter duvor. 😉

    Att min son ska kunna andas själv utan sina hjälpmedel.
    Att min son ska kunna kommunicera med oss.
    Att covid försvinner så vi vågar träffa människor igen.
    Att få bo på hotell med min man ett dygn.
    Stor vinst på lotto skulle inte skada heller.

    – att Covid försvinner så att jag får behålla mitt jobb
    – fred & mat till alla
    – en business klass resa någonstans i världen
    – en semesterlägenhet i London
    – ett par Chelsea platform boots

    Hej, en ”gulddun-jacka”? Går guld-tycket i arv? Sitter det i generna? 😉 För massor med år sedan skickade jag guldstrumpor till din mamma! 😉 😉 (De var nog väldigt osköna, kliade säkert – men guldfärgade var de i alla fall! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.