Öppet Spår – julafton del 2

Samma regler som alltid, men visa lite extra hänsyn idag är ni snälla! ?

401 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså, går det att knyta till sig en fotograf som kan ta snygga bilder till ens flöde på insta? Mot exponering? Hur kan en sån deal se ut, någon här som har provat?

      Som en porrfilm

      Nu killgissar jag men det är ju ganska dyrt med fotograf, men om du har tillräckligt många följare funkar det väl som ett samarbete som alla andra. Gissar jag.

        Ja, det är ju asdyrt, typ 5000 kr för en timmes fotografering med 10 bilder. Jag hade tyckt 1500 kr varit dyrt.

          Det ligger mkt tid efter själva fotograferingen.

            Och innan – för att få till så bra foton så krävs att man har finslipat sina fotograferingskills och kunskap om kameran man använder osv. Samt investerat i att köpa all utrustning, som brukar vara rätt dyr. Läg därtill till att omkring 45% går till avgifter och skatter.

              Ändå dyrt med tanke på att ex slipade programmerare kan fakturera 2k/h. Visst, nu blir väl en timmes fotografering kanske mer några timmars jobb men tror en civilingenjör/matematiker/whatever har mer nischad kompetens och svårare arbetsuppgifter.

                Med programmerare så beror det ju dock väldigt mycket vad det gäller – behövs olika specialkompetens för olika saker. Grundläggande programmering är inte så svårt, det är inget du ens behöver en examen för. Men som du också skriver, så tar ju programmeraren betalt för faktiska timmar den arbetar med just det uppdraget – medan fotogragen utöver restid + utrustning + fotografetingstid sedan lägger tid på redigering. Du betalar ju egentligen för hela paketet. Sen tar ju inte de flesta fotografer 5000:- i timman, de är ju också bara de allra mest slipade och eftertraktade typ.

                En bra programmerare kan lätt fakturera 5k i timmen, utan examen. Programmering kan vem som helst lära sig och kräver inget examensbevis – portfolio och codetest räcker. Och sånt kan du (om du vill alltid och lägger ner tid på det) lära dig helt gratis online. Det har jag gjort.

                  *alltså, inte alltid

                  Mer info?
                  Hur och vart pluggade du? Tacksam för svar:)

                    Finns massvis med olika online resources, här är en länklista du kan börja utifrån:
                    https://learntocodewith.me/posts/code-for-free/

                  5k/timmen kan du glömma om du ska ha längre kontrakt hos de stora företagen. Det är verkligen inte standard att fakturera närmare miljonen PER MÅNAD som egenkonsult.

          Nu lär väl de flesta Influencers som använder fotograf ta det på sitt bolag. Och antar att de förhandlar ner priset bör det blir ett antal tillfällen.

      Jobba gratis mot exponering? Ha, ha, ha! Det betalar inte hyran, kära du. Jobba gratis får du göra själv.

        Vadå, det kanske är någon som behöver just marknadsföring? Marknadsföring är inte gratis, kära du.

          Visst hur många följare har du som inte är dina kompisar och som du uppskattar kommer hyra en fotograf inom 6 mån? Det är värdet på marknadsföringen. Eller så kan fotografen lägga 500 kr på riktad annonsering på facebook.

          Marknadsföring hos individers konton är i de allra flesta fall extremt översakttad. Och be aldrig om det rätt ut om du inte vill riskera hamna på typ https://www.reddit.com/r/ChoosingBeggars/ 😉

          Som tillägg till ovan, du kan förstås hitta fotografer som vill göra det för att själva kunna bygga ut sin portfolio, men var beredd på att nivån på deras skills varierar rätt stort – rör sig i de flesta fall om nybörjare eller de som trots erfarenhet fortfarande inte får så många betalde jobb.

      Det jag kan tänka mig är väl en gammal hemlig tfp uppgörelse, time for print. Grejen med det är ju att man inte bara beställer bilder man vill ha, utan det ska vara ett utbyte som gynnar båda. Ofta en modell och en fotograf som båda vill bygga sin portfolio.
      Kontrakt skriv vem som får använda bilderna hur. Kolla efter fb sidor som typ ”modeller och fotografer i…”

      Lägg pengarna på dig själv och gå någon fotokurs…

        Hur hjälper det mig när jag är den som vill bli avbildad?

          Det får du reda på under kursen ??
          Skämtåsido, du kan ju ha stativ tex och då bör du veta lite mer för att få till bilderna. Ljus, skärpa osv för att nämna några givna punkter. Finns massa bra saker att lära sig.

      Jag hade en duktig amatörfotograf som gjorde just detta för några år sedan. Vi skrev även under att denne fick använda bilderna kommersiellt. Nu pratar vi inte dagliga fotosessioner men runt en gång per månad.
      Det är mycket jobb, tänk 3-timmar för fotografering plus timmar av redigering. Eftersom han hade ett vanligt jobb tog detta hela hans fritid.

      Jag fick fina bilder och fotografen fick en gedigen portfolio. Han gjorde samma med många andra för att få variation.

      Han slutade sitt vanliga jobb efter ett par år och startade eget som professionell fotograf och har levt på det sen. Vårt samarbete lönade sig alltså riktigt bra.

    Har någon av er filmat er och er partner när ni haft sex? Min kille och jag har distansförhållande och vi har pratat om att göra det för att ha något att titta på när vi saknar varandra. Men vet ej om jag vågar? Det känns så exponerande. Har skickat många nakenbilder till honom tidigare men video känns mycket läskigare haha.

      Visa aldrig ansiktet så är det lugnt ?

      Var försiktig, det händer att folk använder sådant material i dåliga syften efter att det tagit slut. Det tror man inte när man är kär.
      Jag skulle vara försiktig med bilder också om jag var du.
      Kan ni inte ha telefonsex istället.

      Om du tvekar så känns det (för mig) givet -avstå.

      Idag är det tyvärr alldeles för lätt att sådana filer läcker ut… Jag hade inte riskerat det.

      Använd en tomtemask.

        Och sälja ut min man? Nähä tack!

      Ja, vi har filmat oss själva när vi haft sex och vi har skickat bilder/videos på oss själva till varandra samt haft Skype-sex när vi var distans en sommar. Ja, man kan bli kapad såklart, det är alltid en risk – men om man är en nobody (som vi är) så är det en mindren risk att någon ens ommer gräva i ens saker och då är nästa att se till att använda bra kryptering när man kan samt att radera skit – spara det inte. T.ex. när vi filmat oss själva så gör vi det med en digitalkamera som inte är ansluten till internet, kanske sparar den under helgen och kollar men sen raderas den. När vi skickar saker till varandra använder vi ”säkra” chattappar (finns ingen som är 100% säker, men använd int t.ex. WhatsApp, utan Telegram och dyl.) och samma där – vi skickar kanske under en kväll om vi är ifrån varandra, men raderar allting sen. Vad gäller Skype-sex och dyl. så har jag inga speciella tips, vi hade inte ens tänkt göra det men efter ett par veckor ifrån varandra kunder vi inte hålla oss haha…så hur säkert det är vet jag inte, vi körde på utan att tänka så mycket (var några år sedan) och sen dess har vi inte vart ifrån varandra någon betydande tid så det har inte behövts.

        Som andra skriver så kräver det förstås att du kan lita på din partner. Min sambo är mer nojig än vad jag är och är först att ta intiativ till att radera direkt och påmina mig om att radera direkt efter. Så jag är helt trygg med att han inte sparar det eller kommer använda det mot mig. (Och säkert någon som vill påpeka att man aldrig kan veta 100% – nej, klart man inte kan – jag kan ju inte heller ha hundra koll på att han inte kommer vara otrogen, bli en skitstövel plötsligt eller göra annat som skulle gå totalt emot den person jag lärt känna och levt ihop med i åtta år. Men det är en risk jag är villig att ta för jag är såpass säker och trygg i honom).

      Jag trodde jag var säker med mitt ex. Vi var ju så kära. Några år senare hittar min kollega mig på en porrsida. Visa aldrig ansiktet. Även om du litar på honom nu vet du aldrig om ett år eller två.

        Usch vad vidrigt. Hoppas du har anmält och att du mår bra ❤️

    Hur ska jag orka köra hem? Snö, mörkt och jag är trött … 11 mil väntar.

      Bra musik och en red Bull eller liknande. Och kör försiktigt ❤️

      Lyssna på en podd! Rättegångspodden är väldigt bra om du gillar true crime, stanna även då och då för frisk luft eller vid en drive-thru. Det ska nog bli bra – blir du uttråkad eller trött, så kan du ringa runt vänner och släktingar för att önska dem god jul. Tror alla blir glada av det i dessa tider! ❤️

      Pinsamma 90-tals hits på hög volym, typ Scooter, E-type, Aqua, Haddaway och sjung med ??

        E-type är inte pinsam, hörru ?

          Är inte E-type pinsam? Han är 55 år och kan inte sjunga. ÖHT. Jösses.

            Och?

        Pinsamma? Du menar legendariska!?!?!!

    Min jul. Bara jag och mannen. Barnen är hos andra föräldern. Vi åt frukost sent. Jag gick långrunda med hund. Han låg och kolla mobil. Jag har planerat och köpt all mat. Han städar upp lite då vi inte släpat efter med det då vi är själva. Han går och tränar. Jag städar resten. 14.30 skulle vi äta för att se Kalle Anka kl 15 som vi aldrig ser men sa att det kunde vara kul i.år. 15 ringer han, stängt på Lidl han skulle handla cola och folköl. Frågar om jag vill ha något. Jag säger att jag äter och tittar på Kalle Anka. Han kommer hem, äter med mig framför tv. Inte ens medveten om att han är sen. Vi går ut med hunden jag säger att vi kan öppna julklappar sen. Då säger han att skulle köpt till mig på Lidl. Han har alltså inte köpt något utan väntat till julafton kl 15 och Lidl stängde 15 fast det stod 18 på nätet. Så ingen julklapp och skulle jag fått den så hade den varit från lidl. Vi är 40 plus och har bra ekonomi. Vi brukar inte ge en massa. Han fick choklad och en bok av mig men att inte fixa innan julafton och Lidl känns bara så ospeciellt. Dessutom har jag ordnat allt med mat och pynt. Bara less. Vill inte bråka på julafton men känner mig inte precis uppskattad.

      Fyfan! Hur länge har ni varit ihop? Har det alltid varit såhär eller är det skillnad i år mot tidigare år (t.ex. det där med att egentligen skita i att köpa julklapp)

      Jo, man vill ha den amerikanska-romantiska-komedifilmen-i-juletid…jag hajar. Men om ni älskar varandra på riktigt och han finns där i vått och torrt kanske du kan ha överseende med det. Julen är bara en social konstruktion som det så vackert heter.

        Så otroligt torr och oförstående kommentar. Själva definitionen av att älska en annan människa är att sätta dennes behov före sina egna. Att vilja glädja den man älskar, lyfta, peppa och få den att känna sig sedd, hörd och älskad. Så hur sjutton kan man påstå sig älska någon men göra såhär mot den personen på julafton?

        Och nej, det handlar inte om _julafton_ eller _presenter_, utan om att alltid tänka ur den andres perspektiv. Och om man inte gör det, utan tänker bara på sig själv och allt annat känns jobbigt, då kanske det inte är tal om att ”älska varandra på riktigt”.

          Alla människor uttrycker inte kärlek på det sättet du tycker är korrekt.
          Det smärtar mig verkligen att du finner mig torr, hur ska jag gå vidare månne?

            Det handlar inte om hur man själv uttrycker kärlek, det är det som är poängen. Att älska någon inbär att man kliver ur sitt ego och kan betrakta världen ur en annan människas perspektiv.

            I det här fallet handlar det om vad som får henne att känna sig älskad? Vad får henne att må bra? Vad gör henne glad?

            Och INTE om ”hur man själv uttrycker kärlek”.

              Tror inte vi kommer längre. God jul 😀

                Så kul med alla som avslutar diskussioner med typ: vi kommer inte längre. ha en trevlig kväll. För det är ju inget man menar, de är ju mer ett finger upp i ansiktet på den andra. Man skriver så för att man inser att man är sur för att man inte får medhåll i sina åsikter

                  Eller bara för att man märker att man inte kan komma längre i en diskussion. Det behöver inte vara svårare än så.

                    Eeeehhhhh, jo.

          Min pappa var en man som inte var i kontakt med sina känslor. Eller mina, eller min mammas.
          Han kunde inte uttrycka kärlek i ord. Sa aldrig att han älskade mig eller något liknande.
          Med kommentarsfältets mått mätt var han ett as som min mamma borde skiljt sig ifrån.
          Han var dock världens bäste pappa. Han satte mat på bordet, han betalade alla räkningar, han stöttade mig i allt, han hade dött för oss om det hade behövts.
          Hans sista ord innan han dog var omtanke för oss.
          Att utnämna människor man inte känner som dåliga, oförstående och okänsliga för att de inte beter sig som någon slags fantasibild man har i huvudet är tämligen trångsynt och oempatiskt.

            Låter som han visade mycket kärlek för er genom omhändertagande och ordna så att ni hade det bra.
            Tror det ligger många män närmare att visa kärlek genom praktiskt omhändertagande än att prata känslor eller ge presenter.

              Det beror ju på vad man vill ha för man i sitt liv. Men här handlade det ju inte om att mannen hade svårt att uttrycka känslor i ord. Här handlade det ju om ren nonchalans och ointresse, tycker jag. Och det vill väl ingen kvinna ha?

        Nej förlåt men jag köper inte det där. Att inte ens kunna köpa en liten present till den man älskar på julafton är katastrofalt.

          Min farmor berättade att min nu bortgångna farfar ibland glömde en bröllopsdag eller födelsedag. Men att det inte var hela världen för han visade så mycket kärlek och uppskattning alla andra dagar ändå.

            Att missa att julafton börjar närma sig är en riktig prestation…

          Håller med dig med en liten sidnotering, att främst beror det ju på hur den andra känner och att man vill tillmötesgå det om man älskar dem. Jag och min samboo tycker inte ett dugg om att hålla på med julklappar och födelsedagspresenter, så vi är glada att inte ge det till varandra och trivs bäst så, därav inte ett dugg katrastofalt. Men t.ex. så finns det andra vi älskar som vi vet tycker det känns viktigt med presenter, så där se vi till att ge dem presenter, även om det är en liten sak.

      Lidl kanske är öppet imorgon och du kan få något då?

      Kul att han kunde träna… Men inte hjälpa hemma lr köpa present till dig.. ??.
      Vill du verkligen fortsätta i detta hjul nästa år…?

        Vill bara påpeka att vi förutom de få rader som skrevs ovan inte vet ett smack om detta par.
        Alla är så snabba med att rekommendera att par ska skiljas så fort någon minimal fadäs begåtts.
        Vi vet inte allt han gör för henne. Vi vet inte hur han mår just nu, hur tufft året varit för honom osv
        Vi vet inte hur de har det för övrigt i relationen.
        Men visst, gör slut gumman, du förtjänar bättre. För det kryllar av 40-plussare därute som ser ut som George Clooney och vill ta dig i sin privatjet till Karibien över jul!

          This. Alltså ibland vill man bara skriva av sig här men så fort man gör det är ”skilj dig” typ nr one kommentar.
          Och ibland vill man hellre skriva av sig här, anonymt, än vända sig till vänner/familj för man kanske inte alltid vill att dom ska veta om varje bråk/osämja och börja döma den andre.

            Ett bra råd till dig som inte vill ha råd, är att köpa dig en fin skrivbok och där skriver du ner både lycka och olycka, och tankar du har, här och nu. Så slipper ditt förhållande bli bedömt.

          Haha en gång skrev jag en kommentar att jag är lite irriterad över att min sambo är apdålig på att planera inköp och veckans middagar. En tjej svarade käckt ”skaffa en ny man! Min är jättebra på att laga mat och planera!”. Eh jaha? Så man ska bara dumpa så fort ens partner inte är 100% perfekt? Så frustrerande. Som att alla kvinnor är perfekta gudinnor….

            Men ärligt, vad förväntar du dig när du lägger ut sån på den här sidan, för hundratals att läsa? Vad vill du att vi ska göra åt din man som är dålig på att planera inköp??? Varför skriver man det här?

              Det var en kommentar i en annan blogg där hon skrev om vilka sysslor hon sköter och vilka hennes sambo sköter. Det var inte i detta kommentarsfält och inte apropå ingenting annat, kände igen mig i det bloggaren skrev helt enkelt. Tagga ner.

          Vi vet iofs att det är en man och hur fördelningen i de flesta heteronormativa relationerna ser ut. Kan han inte bry sig nog om en julklapp till sin respektive deras ensamma jul utan prioriterar det först på självaste julafton och då EFTER att ha prioriterat sin egen träning men inte julfix trot jag inte snubben är någon vinnare i övrigt heller. Men är ju ok att ursäkta ihjäl snubbar resten av mänsklighetens historia och finna sig i läget ?‍♀️

            Poängen är dock att man inte alltid kanske behöver skiljas enbart för lite osämja/bråk.
            Absolut ingen ursäkt till att inte hjälpa till. Men tror TS själv kan fatta det beslutet själv.

              Hon skriver här och folk svarar vad dom tycker. Ingenting handlade väl om bråk/osämja?
              Den här mannen är ju inte intresserad. Vem vill ha en ointresserad man?

          Men snälla, tänker man sig kommer man ju stanna i vilken skit som helst. Det är inte ok att han gör henne så ledsen på
          Julafton. Att han inte ens kan köpa en present och vadå Lidl? Vem köper ens en present på Lidl? Skojar du? Jag är student och skulle knappt köpa något där till min granne i julklapp.

          Tycker du det handlar om George Clooney och Karibien här?
          Det handlar om mannen som ligger på soffan och håller på med telefonen, om mannen som går och tränar och blir sen…
          Som inte har brytt sig om att köpa julklapp till sin partner, som tycker det är en bra ide att handla julklapp på Lidl klockan 3 på Julafton.
          Du 19.34, om man inte blir behandlad på ett bra sett av sin sambo, om man hellre avslutar en dålig relation, så är det inte
          nödvändigtvis med tanken att man måste skynda sig att hitta någon ny.

      Irk. Fundera över hur givande er relation är för dig.

      Gör slut, vem vill lägga år av sitt liv i en sådan relation?

        Kan du berätta mer om TS relation? Förutom den extremt lilla delen hon beskrivit.

      Jag förstår att du är besviken. Jag har själv upplevt liknande. Jag blev av min psykolog tipsad om boken kärlekens språk, den handlar om hur vi visar kärlek på olika sätt men innehåller också ett test. Jag läste boken ihop med min partner och det har varit jättelärorikt! Den är lättläst och enkel. Hoppas den kan hjälpa er <3

      Låter som att han tar dig för given … eller har gått vidare. Vet inte vilket som är värst.

        Han är inte intresserad längre.

          När jag fick en fruktkorg i julklapp visste jag att mitt ex slutat älska mig. Han köpte den dessutom i sista minuten på julafton.

          Andra år i början var det örhänge och romantiska saker.

          Att ge en klapp handlar inte om pengar utan om omtanke. Att man tänkt på sin kära och brytt sig. Sen om det bara är ett Marabou och favoritsmaken eller en hemsnickrad tomte spelar ingen roll.

          Men att desperat försöka köpa något på julafton känns bara riktigt uselt.

      Det är svårt att tycka något. Vet ju inget om hur er relation är annars.

      Själv köpte jag inget till min man. Det är Corona och vill inte handla något onödigt bara för att det är jul. Julklappar fick barnen och min man en puss och några kärlekens ord.

      Lägg i värdering i om du får en julklapp eller inte. Och varför sa du inte bara till honom hur du vill ha det. Att du kanske hellre hade sett att han stannat hemma och ni kunde firat och förberett julen med mat osv

      Förlåt mig Anna att jag är ärlig nu men han älskar dig inte. Läs det du skrivit och låtsas att någon annan skrivit det.
      Du är värd något mycket bättre.

      Du borde helt enkelt säga till honom vad du känner. Vissa människor lever på och agerar på ett visst sätt i tron på att de gör rätt eller att deras handlande är okej. Tills någon tillrättavisar eller förklarar att det inte är så.

      Om man däremot har påvisat något och partnen inte lyssnar, då är det en annan femma.

      Jag vet inget om er och vill inte försvara din mans handlande. Men om du förklarar att hans agerande gjorde dig ledsen och varför,kanske poletten trillar ner.

      Det är svårt att gissa sig till vad den andra behöver. Även om vissa saker som denna tycks vara självklara.

    Vad tycker ni är det tråkigaste samtalsämnet?

      Vad tjänar du. Så uttråkad på den frågan.

        Vem frågar ens det?

          Jag är fan lite nyfiken på din?!

          Hälften av alla som brukar kommentera här.

      Barn

        +1

        Ja! Barn. Och gravida som måste prata om det hela tiden. En kompis skickar snapar konstant ”bästa julklappen ligger i magen”, ”nu går jag och bebis på ledighet” (och där vill man skrika att det heter BEBISEN!!!!!). Usch.

          Åh fy.

      Barn. Allt som har med barn att göra. Dock intressant när folk talar om sin egen barndom ut ett vuxet perspektiv.

      Barn, Corona, Trump är dum.

      Hur är det att jobba som förskollärare…

        Ja, ett yrke går på bottnen och fler och fler blir utbrända, sjukt jobbigt att lyssna på…

      Egentligen inget samtalsämne men att prata med någon som kopplar allt till sig själv. ”Ja, det var som när jag….”

        Det är nog ganska många som gör för att liksom få en konversation att flyta …

          Typ de flesta skulle jag vilja säga. Ser inget fel med det.

          Ja det är bra att dela med sig av sig själv i konversationer, men personen ovan sa ”allt”, vilket kan vara jobbigt med sådana självupptagna personer. De lyssnar typ bara för att hitta en öppning för de själva att tala.

        Så jävla osympatiskt. Och till min stora förskräckelse har jag insett att jag gör precis exakt det (för exempel, läs tex den här kommentaren).

          Fast typ alla gör så? Människor älskar att prata om sig själva. Och ska man t.ex lära känna någon lär man väl inte känna någon utan att berätta om sig själv, sina åsikter eller vad det kan vara. Jag vet att jag gör det, men man får ju försöka göra det till ett samtalsämne och ska man berätta något som ska vara en rolig anekdot gäller det ju att man berättar den såpass bra att den andra också tycker det är roligt. Så man får prata om sitt men på rätt sätt.

      Hur mycket någon har tränat och hur mycket träningsvärk de har. Vad någon har ätit och hur man lagar maträtten de ätit.

      Politik. Pga de flesta som vill prata politik verkar vara helt ointresserade av att lyssna och ta in info, de vill bara prata om sina åsikter.

        Ge något exempel? Jag tänker att allt är politik.

          Ja allt är politik så att inte vara intresserad av politik gör att man missar hela världen. Men de jag råkat ut för som vill prata politik på typ middagar är inte direkt intresserade av ömsesidig diskussion.

            Har för mig att folk kunde tala lite lätt om politik när jag var liten utan att balla ur. Har en känsla av att det blivit mer laddat och polariserat idag?

      Vad någons grannar/barn/anhöriga har gjort och sagt. Jag tror att alla kan relatera hur det är att prata med någon som pratar om en tredje person som inte är på plats och som man inte har något engagemang för, så att säga.

      ”Hur gick det på jobbet idag?”
      Nej men snälla allt jag vill göra just nu är att inte prata om jobbet…

      Vad någon har lagat för mat och hur man lagar den (om det inte är ngt man efterfrågat).
      Vad någon drömt.
      Höra om vad personers husdjur (som man inte har ngn relation till) gör.
      Räntor och huslån.

        Va? Älskar att höra spännande drömmar och gulliga husdjur.

      Ungar. Allra värsta är när det ska återberättas något ”skojsigt” som sagts ?

      Träning, särskilt folks egna resultat och sånt.

    En del män får man nog styra lite. Önska dig något specifikt i julklapp och hinta duktigt om det.

      Håller med 🙂 Tex ta en skärmdump, skicka till killen två dar före jul och skriv ”vad fin, jag gillar den här!” ??

    Skulle aldrig erkänna.. Men saknar min fd dejt.. Vi bröt totalt i somras.. Hade gärna bara kommit hem och haft sälle i kväll..

    God Jul på er!

    Gravid o mår svil illa!!!!
    Har ni tips på något att dricka som inte är äckligt att spy upp?

      Svin illa ska de stå *

        *) Svinilla

      Ljummet vatten. Ingen kolsyra.

      Nä, men om man käkar choklad och banan är det rätt ok att spy upp. Det är som om det totalt tar bort smaken av äcklig spya.

      Jag är inte gravid men har covid och sjuk illamående – kunde ej äta i början och kräktes upp allting, bara någon nämnde mat spydde jag. ? Men fick några tabletter (receptfria) tror de hette typ Postafen, det hjälpte! Det är tydligen till gravida 🙂

        Postafen är åksjuketabletter så dom tar bort illamående.

      Juice med färsk riven ingefära i hjälpte både mig och min kompis.

        Vill inte verka dryg eller liknande. Men tydligen ser LMV över just ingefära nu, man vet inte om det kan vara skadligt eller inte

          Anekdotisk bevisföring coming up: jag drack så jääävla mkt ingefära när jag var gravida första. Alltså köpte kilovis och bara pressade och drack 50/50 men äpplejuice pga osläckbar törst. Det var 16/17. Har svårt att tro att det skulle vara skadligt i rimliga mängder men vad vet jag.

            Nu funkar ju inte vetenskap så.

              Hur? Anonym påstod väl inget om att det var vetenskapligt?

                Nä man jag hade litat lite mer på livsmedelsverket än på random person som käkat mkt ingefära under en graviditet. Min mamma rökte och drack när jag låg i magen men jag är frisk som en nötkärna och har inga andra svårigheter heller, tvärtom över medel i iq tagit mig igenom en av de mer krävande utbildningar som finns och gjort karriär inom.
                Skulle ändå inte rekommendera att röka och dricka under graviditeten.

                  Såklart, men ingefära finns det ju inga rekommendationer om från livsmedelsverket ännu (mer än ät inte för mycket, som med det mesta). Anledningen att vissa oroar sig för ingefära är att man tror att det skulle kunna orsaka missfall, så finns vissa motsvarigheter till Livsmedelsverket i andra länder som tar approachen ”säkra före det osäkra” trots att det inte finns riktiga vetenskapliga belägg för att det orsakar missfall. Det är snarare en överförsiktighet gentemot gravida – finns flera saker som avråtts initialt utan faktiska studier till grund, men som man senare med ytterligare studier kan se att det inte var någon fara. Så det går ju inte riktigt att jämföra med rökning som vi vet kan vara skadligt under graviditeten. Som Anonym 21:32 skriver så är det nog rätt säkert att anta att håller man sig inom rimliga mängder finns det inget att oroa sig för.

                    Better safe than sorry

                      Men du kan ju säga det om absolut allting isåfall. Det finns inget som tyder på att äta ingefära i ”normala” mängder är skadligt.

                  Du kan ju ff få vissa sjukdomar som relaterar till hur din mamma betedde sig när hon var gravid.

                    Nej det är nog osannolikt faktiskt att jag vid 50+ och ett liv som helt frisk skulle få sjukdomar på grund av att min mamma rökte under graviditeten. Framförallt är risken att det hämmar tillväxten hos fostret, och jag är ganska säker på att det är för sent för det.
                    I övrigt finns otillräcklig forskning kring hur de kan påverka sjukdomar i vuxen ålder. Man har exempelvis forskat kring ett samband med ökad risk för graviditetsdiabetes och diabetes typ 1. Men man kan inte dra slutsatser riktigt ännu. Oavsett har jag klarat mig ifrån detta.

            Så du menar att bara för att det gick bra för dig, så är det ok för alla?

              JA! Precis det skrev jag! Läste du inte?

          Såg det också, så de där Ingefärashotsen kanske ryker snart. Men annars är Ingefära traditionellt använt mot illamående fast man ska väl inte dra i sig massor.

      Jag mådde illa från befruktning till förlossning så jag lider med dig ? jag åt knäckemacka utan pålägg och drack avslagen Coca-Cola. Det som var värst att spy var yoghurt, hujedamig…

      Är i samma sits som dig, kramar toaletten stup i kvarten. Som en jävla lång magsjuka… Grönt äpple och banan är helt ok att spy upp. Värst är mejeriprodukter… Åt en pizza häromdagen, det gör jag inte om!

        Jaha dryck skulle det vara… Testa fruktsoppa eller saftsoppa? Inte helt för jävligt atg få upp. Äpplejuice är helt ok också. I jämförelse dårå?

        Piggelin är det bästa att spy upp!

        Smakar typ exakt som när man äter den, låter asäckligt men det ät faktiskt inte det haha

        Ser till att alltid äta en Piggelin när jag är riktigt bakis hahaha

        Av vilken anledning har ni behov av att berätta vad just ni tycker är värst att spy upp????
        Så skitäckligt!

          Det efterfrågades tips?

        La du en pizza också?

          2……

      Fil och yoghurt

      Ahlgrens bilar! Smakar likadant på vägen upp som de gjorde ner ?
      Gör liksom inte heller ”ont i halsen” av att få upp….

    Isolerad i lägenhet pga symptom och så håller grannen på att bli mer och mer högljudd och fest är säkert på gång.. har sådan ångest och det är julafton så man vill ju inte ringa och störa styrelsen med klagomål..

      Låt grannen ha fest, vad är det för fel på dig …

        Nej låt grannen inte ha fest. Det är inte tillåtet vad är felet på dig?

          Vadå inte tillåtet? Klockan är halv nio … det är inom ramen för vad som ska tålas när man har grannar.

            Corona doooooh

            Det är inte tillåtet att ha fest. Har du svårt att hänga med i nyheterna eller vad är grejen?Absolut om det är en fest med tre-fyra personer men…. det är ju bara att kolla hur fester har hållits till höger och vänster under hela pandemin. Så det skulle inte förvåna mig om är fler än tre pers på festen i fråga.

              Men…TS skriver ju ”så håller grannen på att bli mer och mer högljudd och fest är säkert på gång..” det är alltså inte ens en fest ännu, TS tror det är fest på gång – men har ingen aning hur många personer som är där eller vad de gör. Så länge grannen inte fortsätter vara högljud sent på kvällen/natten så finns det ju inget att klaga över. TS kan ju knappast avgöra om det är 6-8 personer som är högljudda och lyssnar på musik eller om det är en hel stor fest.

                Tro mig, jag vet precis hur många dom är… och som du ser på tidstämplingen, håller dom fortfarande på trots grannar som ringt på… det är INTE första gången.

                  Alltså fy faaan stackars dig! ??

          De som bor där kanske festar till det själva utan massa folk som inte bor där? Eller det är själva festa/ha kul man inte får?

            Troligt

        Dom har inte en normal fest, dom skriker för all hals, slänger runt möbler och har så hög musik att ingen i huset kan sova. Det är inte enda gången utan dom har fester varje vecka, trots att dom får klagomål efter klagomål och är under vräkningshot. Det är avskum till människor.

        Fel på mig? Det är inte normala människor som har en normal fest direkt.. Det här är kompletta idioter som inte bryr sig ett dugg trots att granne efter granne ringer på och ber dom sänka.

          Det framgick inte direkt i ditt första inlägg

            Om man är inne på att ringa styrelsen med klagomål lär det inte vara en enskild normal fest, då är det mer problem hos grannarna än så

      Men åh vem har fest när det är julafton? 🙁 Du kanske kan ge det till kl 22 och därefter försöka kontakta grannen via sms eller något?

        Vem har sina grannars mobilnummer?

          Det går oftast att hitta på nätet, typ mrkoll och så. Om jag googlar mitt namn och adress så får jag en lista över folk som bor i samma hus. Inte så konstigt. En vän gjorde så när hon upptäckte att hennes granne glömt nyckeln i dörren.

            Hon ringde inte bara på och visade att nyckeln satt där???

              Nej det gjorde jag inte. Kl var för mycket, så därav bättre att skicka ett sms och meddela att nyckeln sitter i. Trevligare och mer respektfullt. Det du.

              Grannen var på jobbet, ingen var hemma och det är väl trevligt att få veta så fort som möjligt att man inte tappat sin nyckel på bussen?
              Herregud varför antar ni alltid folk är helt pantade här??

        Dom bor i andra hand så har ingen aning om vad dom heter, dessutom bryr dom sig inte alls om att någon blir störd…

      Jag förstår dig helt o hållet!!

      Jag hade ringt nån jour eller motsvarande, även om det är julafton. Vi är rekommenderade från vår hyresvärd att ringa jouren och inte prata med grannen faktiskt.

        Åh snälla berätta var ni bor så vi kan undvika er.

          Du och andra virusspridare? Gärna, vi vill inte heller bo nära er.

          Ursäkta?

            Haha ursäkta vad??

      Vad är ni för KGB agenter? Det här börjar likna Ryssland när dem levde under kommunist tiden. Då angav människor varandra till höger och vänster och alla var paranoida på varandra! Mår ni så dåligt så gör något vettigt istället för att ge er på andra människor.

    Började precis kolla på California Christmas på Netflix. Alltså… Ska man ens se klart? Kan ju redan lösta ut hela jäkla filmen efter 5 min. :-/ Suck. Skulle bara sett om Elf eller Bad Santa…

    Någon som kollar på något bra ikväll?

      Rätt gräslig film ja.

        Dåliga skådisar till och med! Hade två charmiga personer haft huvudrollerna så vore det mer uthärdligt. 🙂

      Tips är serien ”hem till jul” på Netflix!

        Tack! 🙂 Byter kanske till den. Detta är outhärdligt…

      Klaus på Netflix är jättefin.

      Let It Snow på Netflix är helt okej, lite mer lättsam – dock handlar den om tonåringar. Såg Holidate igår (också på Netflix), som inte är extremt julig då den utspelar sig över ett år – men fortfarande total romantisk komedi, men helt okej också. Men de flesta julfilmer är väl rätt förutsägbara tror jag, tillhör nästan på något sätt. The Holiday är annars min favorit av julfilmer, tycker den är mysig och intressant.

    Hur vet man om man vill ha barn? Det låter nog knäppt, men vet inte om jag orkar ha barn. Vill inte föda barn, vill inte ha sömnbrist i flera år, vill inte ha ansvar dygnet runt i 18 år, osv osv. Vet inte om jag klarar det. Känner mig ego och mindre värd som människa för att jag typ inte vill ha barn. Men samtidigt känns det som att man missar nåt :/

      Du behöver inte ha barn. Det är inget måste. Lev DITT liv precis så som du vill leva. Med barn kommer man ALLTID i andra hand och det passar inte alla, så är det bara. ❤️

      Känner exakt likadant!

      Jag går ofta i liknande tankar. Är 33 och ska gifta mig nästa år. Kände så länge att nä barn är inget för mig, det verkar så energikrävande att ta hand om dem, särskilt bebisar. Men senaste året har jag börjat känna att kanske vill jag ha ett barn? För annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra av min framtid…? Har inga större projekt, vill inte ha en karriär som stor chef eller liknande… När alla vänner är peppade att hjälpa sina barn med gymnasieval om typ 15 år, vad gör jag då? Exakt samma sak som jag gör just nu i livet? Det känns lite för ospännande på något vis… Som att jag ska lalla runt i samma hjulspår från 30 till 80 års ålder… Jag tror absolut man kan ha ett fantastiskt liv utan barn men jag undrar om JAG kan ha det? Känns som att folk provoceras av att man inte har de där galna vill-ha-bebis-nuuuu-känslorna som många kvinnor har men jag tror inte det är något alla får. Ibland ligger ett lite mer logiskt beslut bakom att skaffa eller inte skaffa barn. Jaja ville mest bara säga att jag känner igen tankarna.

        Tycker du har lite fel inställning, barn skaffar man inte för att förverkliga sig själv, redan där blir barnet sekundärt.

          Var inte så jag menade. Snarare att det känns som nästa naturliga steg i livet för att gå framåt i livet.

        Precis så, jag har aldrig haft galen barnlängtan, men fattade ett beslut att jag ändå ville ha barn. Nu när jag vet hur det är att ha barn skulle jag aldrig byta bort det mot något annat liv. Visst kan jag önska semester från föräldralivet ibland, men att vara helt utan barn? Nej tack, det är så himla fint att få vara någons förälder.

          Tack! Skönt att höra från någon som inte haft bebisfeber men är glad över sitt beslut. 🙂 Alla beslut i livet är inte så känslobaserade tänker jag… Tror de allra flesta stabila människor inte på allvar ångrar att de fått barn. Snarare de som känt sig tvingade till det. Jag känner mig absolut inte tvingad utan hade lätt kunnat stå på mig när folk tycker man är märklig som inte vill ha barn. Men ja något lockar ju helt klart…

            Ibland tror jag faktiskt att det är en fördel att inte ha haft bebisfeber och idealiserat hur det ska vara att bli förälder. Har man inga särskilda föreställningar om hur det är att ha barn kan man kanske ha det lättare för att acceptera det som det är, eftersom de flesta föreställningar man haft innan ändå kommer på skam.

            Känner samma, vi har bestämt oss för att vi kommer skaffa barn (om det går vill säga, är ju inte givet alltid). Men är inte ett dugg taggad eller sugen på att gå igenom förlosnsing, småbarnsår och allting. Känslomässigt längtar jag inte, ibland kan jag känna att jag lika gärna skulle kunna strunta i det; tycker om att ta sovmorgon, äga min egen tid fullt ut osv. – men som du säger, det är ändå något som gör att jag känner att jag vill ha barn. Försöker fokusera på ”målbilden” av ett litet större barn som man kan konversera med på ett annat sätt än småbarn och ha gemensamma aktiviter med för att det ska kännas bättre haha… och vi har också sagt att det är okej om vi känner att vi bara vill ha ett barn också om det känns så sen.

            Men det är svårt hela grejen. Tycker också det här att inte ha en riktig längtan gör att det är svårt att planera för när vi väl ska skaffa barn. Blir 29 år nästa år, vi har vart tillsammans i snart sju år men känner ändå att barn kan vänta några år till. Och för varje år så skjuts ”gränsen” lite mer, för några år sedan tänkte jag ”vid 30, då är det väl dags”, nu känner jag ”35 år är väl ingen direkt ålder heller” haha…

              En fördel med att börja försöka innan man hunnit bli jättesugen (men ändå vet att man vill) är att man inte blir stressad om det tar lite tid. Det tog 2 år för mig att bli gravid första gången, men inte en enda gång kände jag mig stressad eller ledsen för det. När jag läser om de som känner panik och tokgråter varje mens så känner jag att jag var lyckligt lottad. Det fick ta den tid det tog. Behöver ju inte vara samma för dig förstås, men ändå värt att ha i bakhuvudet att ju längre man väntar, desto mer bråttom blir det och då kan man inte ta det lika lugnt om det dröjer.

                Det är faktiskt en bra poäng. Vi (eller jag, men vi tillsammans om man säger så) blev av misstag gravida i början av vår relation (men gjorde abort), så vet ju att vi kan – men som sagt, det är ju aldrig givet att det alltid kommer gå. Så det är ändå bra att ha i bakhuvudet, tack för det! 🙂

              Känner tvärtom, vill ha en bebis, älskar dem, men sen pallar jag inte…

            Fast jo, de finns, stabila människor som av fri vilja skaffat barn men ångrar det. Det är för att normen är så stark bland annat så det är bra och sunt att noggrant fundera över det…
            Tror man ska känna att man verkligen vill ha barn för att skaffa ett.

        Har exakt samma känsla. Plus att jag är rädd för att jag kommer gå all in och bli en sån där person som endast kan prata om sitt barn. Men antar att man inte tänker så när man väl har barn.

      Åh jag bara måste få dela med mig av min åsikt här känner jag. Diskuterade detta med en vän idag. 🙂

      Jag fick barn i juni. Och det jag skriver härnäst kanske du har fått höra många gånger förut men min dotter är det bästa som har hänt mig. När jag jämför mitt liv innan barn och livet med barn vinner helt klart livet med barn. Mitt liv tillsammans med min man var så ensidigt förut. Vi jobbade, myste, tittade på film, reste, tränade, träffade vänner/familj och gjorde olika saker men ändå samma saker. Jag kunde förutspå vår vardag likt handlingen i en B-film.

      Nu när jag har barn händer något varje dag. Alla dagar är unika på sitt sätt. Min dotter har lärt sig att skratta, fånga saker, kasta saker och hon älskar högläsning/bilderböcker.

      Ja det är tufft och det finns dagar där allt går åt pipan men det finns dagar som är helt underbara också.

      Vill tillägga att nätterna är inte jämnt katastrofala. Alla bebisar är olika. Vissa sover jättebra, andra inte men alla nätter i 18 år är inte sämst. Allt man går igenom med ett barn varar inte för evigt. Även som barnlös har man superjobbiga dagar eller sömnlösa nätter.

        Låter jättefint. ❤️

        Mvh en annan som står i valet och kvalet. Så osäker!

        Så låter det ju överallt på sociala medier av folk som skaffar barn. Sen när man pratar med dom privat får man höra hur jobbigt det verkligen är.

          Grejen är väl att det är både jobbigt och roligt samtidigt. Allt som är underbart är inte problemfritt. Men jag tror att de flesta tycker att det roliga ändå överväger om man tänker sig alternativet att ens barn inte skulle finnas.

            Klart många tänker så efteråt. Men det är inte ett skäl att skaffa barn liksom.
            Man vet inte hur man kommer känna. Så man ska känna att man verkligen vill om man ska köra på det.

        Alltså jag är också osäker men är inte orolig eller bävar för småbarnsåren utan att barnen kommer…växa upp. Tänk om det blir mobbat? Visar sig ha någon jobbig diagnos? Blir deprimerad?
        Hur ska jag skydda min ev dotter från all jävulskap som finns där ute? Hur ska jag palla fostra en son så han inte blir ett sexistiskt as som går på strippklubb om 20 år?
        Puh, vet inte om jag orkar ha ansvaret.

          Exakt sånt tänker jag på! Orka.

        Ja har man ett sånt liv och tycker det är tråkigt och förutsägbart så… En del gillar ju förutsägbarhet också.
        Tycker det blir konstigt att jämföra, hjälper liksom inte nån som har barn. Man vet inte vad man missar om man aldrig skaffar det och är man nöjd med sitt liv som det är (utan barn) så är det ju bra så? Livet kan ju också bli mycket jobbigare/värre av att skaffa barn (barn med sjukdom/speciella behov, skilsmässa o.s.v.)
        Det jag uppskattar mest med mitt liv är lugn, harmoni och frihet. Vill inte ha ett jobbigare liv även om det skulle komma med stunder av mer lycka också.

          Precis så känner jag! Jag trivs asbra med mitt liv och i min relation. Har ingen tvekan om att jag säkerligen skulle älska ett barn också, men de förändrar ju livet helt och det är ju inte någon hemlighet direkt att småbarnsåren tär rejält på de flesta relationer. Och av anledningar man inte kan påverka; klart det blir jobbigar om man får ett barn som har kolik, inte sover m.m. Känns som en gamble – inte huruvida jag kommer älska barnet, men hur pass mycket jobbigare livet kommer bli och om man riskerar en sämre relation.

            Eller hur? Varför messa med nåt riktigt bra liksom? ?

      Ingen tvingar dig. Jag vill inte ha barn för jag vet att jag aldrig skulle ge barnet den kärlek och uppmärksamhet det behöver eftersom jag inte är barnkär.

      Usch jag känner exakt samma. Ryser typ av tanken på bebisar, men skulle så gärna vilja ha större barn, typ skolåldern. DET längtar jag efter. Och när jag ser mig själv som gammal så vill jag gärna ha vuxna barn, och barnbarn…. Kanske bebistiden bara nåt man får lida igenom för att få det andra?

        Haha tvärtom för mig! Längtar ibland efter en bebis men småbarn, skolålder, tonår.. Mycket jobb och fix. Vi kan hjälpas åt.. ?

      Jag känner exakt samma, jag kommer hoppa över barn.

        Jag känner också så himla mycket att ”skaffa barn” egentligen betyder ”göra en människa”. Man slutar inte vara förälder/skapare efter arton år. Blir ännu mer osugen när jag tänker på det så.

          Har en massa syskonbarn och vänbarn i alla möjliga åldrar förresten, och älskar ganska många kids, så ogillar inte barn alltså. Skulle iofs inte säga att jag älskar barn, de är ju människor och helt olika allihopa. Vill bara absolut inte få det ansvaret.

      När barnet väl är där och efter några års tungt jobb har du sedan en liten människa som du har gjort.
      Det är inget som går att likna vid att ha en jobbig släkting inneboende eller att gå upp tidigt varje morgon för att arbeta.
      Det är din egen flock du har. Skaffar du fler än ett barn blir din egen flock större.
      För mig är det ovärderligt att ha min egen flock. Det är ett gäng människor som har mig som sin mamma, sin trygga punkt i universum även nu när de är stora.
      Det ger tusenfalt tillbaka att vara en bra mamma och sätta de små främst i några år. Gör du det växer de upp till rediga trevliga personer. Det är obeskrivligt. Det är bäst.

        För vissa. Passar inte alla.
        Och alla blir inte vettiga människor ändå, saker händer.

        Håller med. Jag har gjort så många uppoffringar för mina barn och inga har jag ångrat mer än högst temporärt. När jag sitter med mina tonåringar och plötsligt får höra ett förtroende eller dela ett internt familjeskämt eller får en oväntad kram. Inget går upp mot det, inget!

          För dig. De utan barn har annat som inget går upp mot.

    Någon stockholmare som går på becore och tycker det är värt att ge som julklapp till sig själv? ?

      går inte själv men många vänner gör & alla älskar det! grym träning tydligen, så kör!

      Har gått i snart två år. Jättebra träning, svårt och superkul i början och sen vänjer man sig. Det är dyrt, speciellt i långa loppet, särskilt efter att de prishöjde så att en klass kostar 280 kr. Det kan vara svårt att hitta en ledig plats på klasser under populära tider såsom vardagar morgon, lunch, eftermiddag samt helg runt lunch. Övriga tider, typ kl 10 och 15 har ofta lediga platser.
      Tränarna är duktiga och kompetenta men det är framförallt ett ”influenser”-gym. Mycket blickar i omklädningsrummet av övriga deltagare om man råkar ha fel utstyrsel på sig.
      Men som sagt kul träning. Rekommenderar att testa!

        Jag kanske borde ha lagt till att jag inte längre tränar där efter prishöjningen, samt att de hanterat Corona rätt dåligt med att inte minska antal deltagare i deras klasser eller rengör maskinerna professionellt. Man får själv göra rent efter sig vilket knappt någon gör (eller gör slarvigt). Utöver det så ledsnade jag på att aldrig hitta en ledig tid efter jobbet. Tränar på barrys nu vilket är helt annorlunda träning men också sjukt kul!

    Ja du missar sömnbrist och bara någons personliga butler i 18 år eller mer.

    Ni som haft Corona, har ni någon aning om HUR ni blev smittade?
    Jag lever i en väldigt liten stad och vet ingen som varit sjuk förutom de som jobbar på större företag där de träffar folk i andra städer.

      Blev smittat av en patient på jobbet.

      Blev smittad av mamma som jobbar inom äldrevården. En av hennes kollegor smittade 5 av 10(!) kollegor.

        Men hur lyckas ens dessa äldre få smittan? Vem träffar dom?

          Jaha förlåt läste att hennes patient smittade henne.
          Bär personalen inte visir och skyddar sig etc?

            De bär visir hos de äldre (som de åker hem till) men inte bland kollegorna, som jag har uppfattat. Exempelvis vid lunch på kontoret behöver de ej munskydd. :/

              Men fy.. i vilken stad/län var detta? Om du vill berätta

                Men menar du att dom borde äta med munskydd?

                  Nej men trodde inte att man åt samtidigt eller i samma rum alla under rådande pandemi

                    Det är i region Skåne 🙂 Nej då, de äter inte en helt grupp tillsammans, men tror ändå man rör samma saker som exempelvis kranen, kylskåp mm. som kan ha varit orsaken till att så många smittades. Faktiskt väldigt oklart hur så många smittades, tror denna personen (kollegan) var en sk. supersmittare.

      Jag vet faktiskt inte hur jag blev smittad! Försöker klura ut det. Kanske påväg till jobbet då jag åker tunnelbana.
      Annars håller jag avstånd och tvättar händerna. Träffar inga på helgerna.

      Jag tror jag blev smittad på min praktikplats. Man använder inte visir eller liknande i möte med patient, utan ”avstånd”. Vilket ja… tydligen inte räcker. Det eller så drog min sambo hem det från sitt jobb. Men han var aldrig sjuk så, och testade negativt. I övrigt kan jag inte föreställa mig var det skulle ha varit.

        Vad för slags praktik?

        Vad för praktik? Har inte det varit inställt pga corona?

          Praktik relaterat till min uni-utbildning. Nej, det har inte varit inställt, vi har varit ute hela terminen inom alla program som har praktik eller VFU eller vad en vill kalla det. Vilket är sjukt som fan eftersom det inte varit någon campusundervisning sen i mars typ.

      Av min pojkvän. Han i sin tur blev smittad av en kollega. De jobbade tillsammans på ett bygge och bytte om, rastade och lunchade tillsammans i en liten trång barack.

      Blev smittad av min man. Oklart hur vi blev smittade (han blev smittad först), kanske i affären, kanske att han blev smittad på jobbet. Kanske vid nån hämtning / lämning på skola och förskola.

      Helt säkert på jobbet. Jobbar på en högstadieskola. Vi var förskonade väldigt länge, hade bara något enstaka fall. Men sen exploderade det. Drygt halva lärarstyrkan blev hemma inom loppet av en vecka…

        Synd att man inte började med distans undervisning tidigare då.
        Hoppas du är frisk nu ?

      Jag blev smittad av min sambo som antagligen blev smittad på gymmet.

      På jobbet tror jag!

      Blev smittad av min sambo som i sin tur blev smittad på jobb. Hela hans avdelning blev drabbad.

    Är dasha gravid igen?

      VBS?

      Nej, inte enligt Dasha och hon borde ju veta.

      Nä, bara mätt?

    Jaha.. Då var denna julen över. Firade hos svärföräldrarna. Kvart över 4 var svärfar så jävla packad att jag tog barnen och åkte hem. Allså….. Man har sina barnbarn över för att fira deras första jul tillsammans och blir så redlös? Och kvart över 4?? Kan man inte ta det lite lugnt?? Neeeeeeej… Så nu har jag fått skriva av mig. God jul ?

      Låter som jul när jag var barn, fast då var det mina föräldrar… Vad skönt för dina barn ni kunde åka därifrån.❤

        ❤️

      Bra beslut ❤️ kryp ihop under täcken hemma till godis och film. Krama om dem extra och njut att ni är friska och mår bra! Ha en fin kväll!!

      Åk inte dit mer utan kravet att det ska vara alkoholfritt när barnen är inblandade. Det är ett jäkla gift, och jag har sympatier för honom med, men ställ krav. Det är inte ok.

        Håller med. Håll barn undan från missbruk till varje pris, inget de ska behöva uppleva på något sätt, varken på julafton eller en tisdag i mars.

      Bra att du stod på dig!!

      Hatar alkohol på jul. Bra att du tog dina barn och drog.

      Säker på att han inte har alkoholproblem? 🙁

        Eeh, ganska säker på ATT han har…

          Och med ”ganska” menar jag 100%.

    När jag gav min sista julklapp till min sambo och verkligen skyltade med att detta är den sista och mest ”värdefulla” julklappen inför de 3 andra medlemmarna. När sambon sen hade öppnat den så säger svärmor till sin son aka min partner: ”hade du köpt den till dig själv?” Hahahaha ska man skratta eller gråta?

      Och han svarade -jag fick den av blabla?
      Fattar inte. Vad är du kränkt över? Be svärmor sluta va en idiot om du känner så.

      Fattar inte … vad är din poäng? Känner inte din svärmor så kanske svårt att sätta i rätt sammanhang, men vad är det för fel med det hon sa?

    Har en polare som varit sjukskriven till och från för fibromyalgi, utbrändhet, stress osv och nu ska skaffa barn.
    Är såklart glad för hennes skull men tänker att det inte finns något jobbigare jobb än barn, speciellt småbarnsåren, och orkar man inte jobba pga ovanstående så orkar man knappast barn.
    Har jag rätt eller fel?

      Krävande, och givande.

        Ja, såklart givande!
        Jag har barn själv så jag menade inget ont om barn utan mer att det är ett jobb i början och finns mycket stress som kan tillkomma.
        Men du kanske menade att det är såpass givande så oavsett sjukdomar orkar man igenom? 🙂

      Var glad.
      Var där. Det är hennes beslut.
      Var i samma sits som din vän och skaffade barn. Älskar att vara mamma och klarar av det med rätt stöd men klarar fortfarande inte annat. Man kan inte jämföra ett vanligt jobb med barn även om barn naturligtvis oftast är mer krävande och ”hemskt” I längden men det ger också mycket på er helt annat sätt.
      Kan inte vara tydligare än så. Men säg inget om dina farhågor utan gläds med henne.

        Man måste dock inte. Kan ju klippa kontakten eller hålla avstånd/vara neutral om man känner att man inte kan vara nära eller stödja sånt man uppfattar som dumt.

      Visst lär det bli jobbigt om man samtidigt är sjuk. Själv fick jag utmattningssyndrom när min dotter var ett år. Det var otroligt tufft men det gick. Fokuset blir annorlunda. Mer mysa hemma istället för långa promenader med vagnen för att förenkla det mycket. Jag tänker att din vän vet nog själv hur hennes begränsningar ser ut och försöker nog hitta lösningar som får det att fungera. Det är ju alltid svårt att säga hur det kommer att fungera för någon annan men har man andra vid sin sida som hjälper till tror jag att det kan bli bra. Tufft men det funkar.

      Kanske kan vara bra för en sån person att sätta någon annan i främsta rummet för en gångs skull, inte ha tid med alla sina ”problem”.

        Nu förstår jag inte riktigt vad du menar. Att sätta någon annan i främsta rummet för en gångs skull? Menar du att leva med svåra sjukdomar innebär att man bara tänker på sig själv?

      Alltså jag kan inte riktigt dömma kroniskt sjuka människor som vill skaffa barn. Det är jobbigt men det ger mer än mycket annat ’jobbigt’ i livet.

      Själv vill jag inte ha barn och är kroniskt sjuk.

      Tack för era fina svar!

      Nu är inte det här ett direkt svar på din kommentar, då jag vet alldeles för lite om din väns situation. Jag känner ändå att man missar en viktig del, då mamman hamnar i centrum:
      Hur kommer livet se ut för barnet?

      Jag har barn själv och har varit utbränd, men växte också upp med en mamma som var utbränd, hade fibromyalgi, sjukskriven i omgångar osv. Hon bör aldrig ha skaffat barn. Det beror självklart inte enskilt på ovan nämnda situation, utan för att det i kombination med att hon inte var redo medförde en hemsk uppväxt för mig. Jag blev hennes slagpåse efter en dålig dag på jobbet, både fysiskt och psykiskt. Ibland räckte det med att hon blivit upprörd av ett telefonsamtal. Hon kunde inte hantera sådant. Hon var alltid ett offer, i alla situationer. Jag har svårt för att vara objektiv när det kommer till detta, när det berör frågan att skaffa barn. Jag har svårt för korta kommentarer som ”var glad, det är hennes val”. Ja, det är mammans val (barnet har inget val), men om man känner en oro över hur personen ska kunna ta hand om sitt barn utifrån den situation som råder och sin egna person, anser jag att det är bra att bemöta det. Inte ifrågasätta eller förtrycka; bemöta.

        Tack för ditt svar!
        Hur bemöter man det utan att få det att låta som att man ifrågasätter?
        Har inga planer på att säga något annat än det jag redan sagt vilket bara är grattis och önskat dom all lycka. Men känner mig själv och jag skulle lätt kunna halka över i att låta ifrågasättande istället för bara bemöta henne.

          Jag tror inte man kan göra det på ett bra sätt tyvärr. Såvida man inte blir direkt tillfrågad om råd av någon eller att de ber om vad man tror/tänker/tycker, så är det nog bäst att inte säga något alls.

      Tycker du har rätt. Man ska väl kunna ta hand om och försörja sig själv innan man sätter barn till världen!
      Men en del människor verkar orka allt förutom att jobba…

        Så en människa som är sjukskriven bör inte skaffa barn eller hur menar du?

          Beror väl på. Är man sjukskriven för något som gör att man knappt kan hantera sin vardag och man har en så pass låg inkomst (inkluderat eventuell partners inkomst) att man har svårt att få det att gå ihop vid slutet av varje månad så är min personliga åsikt att man ej bör försöka skaffa barn.

          Nej exakt, det låter inte smart. Se till att dels ta hand om din hälsa så du orkar och dels komma tillbaka till arbetslivet och försörj dig så du kan ta hand om ditt barn sen. En sak i taget.

    När julafton slutar med illamående och svåra magkramper på grund av att läkare ger mig hormonpreparat som jag inte tål och säger att jag bara ska härda ut.

    Hoppas ni får ett bättre avslut på er julafton ❤️

      Han tvingar väl inte dig att ta dom?

        Jag har ringt fyra gånger om hur jag mår och jag ska bara härda ut. Har endometrios så har inget annat val än att äta hormoner trots att jag inte vill för kroppen ändrar sig till ett sätt som gör mig nedstämd.

          Men nej du måste inte alls. Men troligen det smartaste, det kan gå över som läkaren säger och bli bra. Eller byt läkare.

          Klart du har ett val. Jag mår 1000% bättre utan hormoner – så jag slutade. Och har svår endo, men det får va.

            Men det gör inte jag. Måste äta morfin kontinuerligt för att kunna överleva och när jag väl får min mens så kräks jag, svimmar och kan inte stå och måste vara hemma från jobbet. Vill operera bort livmodern men det vill inte dem.

              Men då har du ju ett val, men du VILL inte välja det (vilket inte är konstigt).

                Vaddå inte vill? Vad fan pratar du om? Förstå att vissa har det jävligt kämpigt. Jag måste äta hormonpreparat men jag tål det inte – vad är det du inte fattar?

                  Du skrev så ”trots att jag inte vill”. Men du måste inte, du väljer att göra det för att försöka lösa ett problem, läkare kan inte tvinga på en vård. Jag kämpar också med såna problem så jag förstår det jobbiga.

        Jösses vilket konstigt och osympatisk svar.

          Så är det i öppet spår. Finns väldigt få människor som är vänliga.

            Japp här hugger man på ALLT.

      Vad är det för hormonpreparat?

      Jag har också endometrios och har idag fått blödning efter ett par veckor smärtskov. Jag har spiral och Visanne, kommer få öka detta med ngt ytterligare så vet precis vad du går igenom. Hur länge har du haft din behandling och hur ser den ut?

        Nej alltså neeej, lyssna på dig själv. Vad vill du?

        Jag har endo, har testat varenda jäkla hormon och i olika doser, kombinerst hit o dit. Mår så mycket bättre hormonfri.

        När mår du som bäst?

          Skulle jag vara utan hormoner skulle jag bli riktigt sjuk. Jag var sängliggandes i ett halvår 2018/2019 innan de opererade mig och de rensade bort mkt. Jag hade då varit utan hormoner i två år. Skulle jag missa att ta Visanne en morgon vet jag att jag på kvällen skulle få ta smärtstillande och sedan blödningar. Därefter en till två veckors sjukskrivning.

          Glad att det går för dig men för mig är det uteslutet. Haft min diagnos i tio år och före det varit på vc minst en gång i månaden mellan åldern 15 – 28 år. Jag har gjort en resa med endometrios helt enkelt.

          Jag har utöver endometrios också adenomyos. Så lyckligt lottad över mina två barn jag lyckats få ♥️

        Mellanpiller som jag har ätit i tre månader.

    Jag vill nog bara skriva av mig..
    jag kanske dock överreagerar eller något i den stilen ..
    Jag firar inte jul med min familj pga att min ena förälder har problem med alkoholen .
    Min sambo som jag har varit ihop med i 7 år vet om att det enda jag kommer göra denna jul är att jobba. Han firade jul med sin familj igår och kom hem sent , han hade en jättekul kväll igår , vilket jag unnar honom , det var bara det att jag inte ens vart bjuden , inte ens ett ’kom förbi efter jobbet om du vill ’ , jag o min sambo bor i stort sätt grannar med hans familj. När han kommer hem så säger han att hans mamma hade velat ha mig där men han hade sagt nej att jag ska jobba imorgon (idag) , och han har inte ens frågat om jag vill komma förbi snabbt efter jobbet eller så . Jag kände mig så ensam, ensamheten vart mycket mer påtaglig.. överreagerar jag ?

      Din sambo visste ju om att du jobbade så i mina ögon var han hänsynstagande och ville heller inte att du skulle komma över efter jobbet eftersom du hade varit trött efter en hel dag på jobbet.

        Alltså, fast jag förstår ändå Ost. Är ju så enkelt att bara fråga – man kan ju säga ”jag förstår om du inte orkar för att du jobbar, men ville höra om du ville komma förbi?”. Känns rätt sjävklart för mig och min sambo att göra – vi frågar alltid varandra även om vi förmodligen vet svaret. Enkelt sätt att få den andra att känna sig sedd och delaktig än att riskera att man missbedömer och antar felaktigt vad den andra vill.

          Ja men precis , jag kände mig så utesluten och väldigt ensam . Hans familj är ju super mega goa och vi har alltid kul tillsammans. Jag tyckte att ensamheten vart så påtaglig när jag kom hem efter jobbet och det bara var jag och mina jordgubbar under dessa tider.

            Skulle helt ärligt bara säga det till honom, tror det dels känns bättre samt att då kan han göra annorlunda framöver. Det behöver inte vara en jättestor grej, förklara att du känner dig ensam och att du hade velat att han frågade dig – även om han trodde att du skulle säga nej. Om du går och håller på det så kommer du nog fortsätta känna den där ensamheten gnaga i dig. Och även om du (och jag) tycker att han borde ha vetat att fråga, ptja, han gjorde ju inte det. Så vill du ha en förändring så måste du ju kommunicera det, oavsett om han borde ha vetat eller inte.
            m
            Menar det inte alls på ett hårt sätt, utan bara att du bara har att vinna på att vara ärlig med hur du känner och kommunicera vad du behöver och vill ha. Jag har känt mig lite ensam själv på sistonde, av andra anledningar, och det känns ju väldigt jobbigt. Men tog inte upp det på ett par veckor för att jag kände mig fånig, men gjorde det tillslut och det hjälpte – dels kände jag mig mindre ensam av att dela mina känslor med min sambo, men jag fick också höra hans perspektiv och vi kunde prata om hur vi ville göra annorlunda. Det blir nog bra om du pratar med honom!

            Du kunde ju skrivit ”ok om ja kommer inom efter jobbet?”

          Och i min familj med sambo är det uppenbart att man inte behöver säga ”kom förbi efter jobbet”, det är underförstått att jag alltid är välkommen.

            Jag menade inte just svärföräldrarna, känns helt normalt att de inte perosnligen bjuder över utan att de antar att det är underförstått att hon är medbjuden – men med sambon. För uppenbarligen är det inte så för TS och inte för hennes sambo heller eftersom ”han hade sagt nej att jag ska jobba imorgon”. Hade han tänkt att det var underförstått att TS skulle kunna komma förbi utan att de pratat så hade han ju inte sagt nej å hennes vägnar.

            Right, men TS sambo hade ju sagt att hon inte skulle komma utan att ens ha frågat henne om det, så då var det ju uppenbarligen inte så?

      Berätta för honom hur du känner, det är säkert ett missförstånd alltihopa. Familjen kan absolut ta för givet att du ska känna dig välkommen utan en ”formell” inbjudan, speciellt om ni bor så nära att det blir vardagligt att ses. Din sambo kan ha tackat nej åt dig av ren omtanke (pga att ditt jobb) i kombination med att du kanske inte förmedlat att du gärna ville inkluderas?

        Måste tillägga att jag själv inte tycker att man ska behöva be sin sambo om att inkluderas men alla tänker olika. Kanske förväntar han (din sambo) sig att du säger till om det är så att du vill följa med.

      Men om ni har varit tillsammans i 7 år borde ni väll kunnat ha en konversation om den kvällen innan? Speciellt som sambo brukar man väl berätta var och när man ska någonstans? Det hade ju varit lätt att lösa genom en enkel konversation, typ ”min familj har julfirande den xx december”, ”vad roligt, jag jobbar dagen efter men jag kommer gärna förbi en stund”

    Okej här kommer en dum fråga. Kan mörkblond/råttfärgad hårfärg vara mörkare än ljusbrun? Jag har alltid tänkt att skalan går blond – brun – svart. Men tittar på toningar nu, ska försöka matcha min råttfärgade utväxt, och det finns ju ljusbrunt som ser ljusare ut? Hjälp ?

      Det kan säkert ha mindre mörka pigment men rättfärgat hår upplever jag oftast som ljusare ändå. Välj nån iskall blond så smälter det ihop bra med det råttfärgade. Kallt eller varmt är viktigare än mörkhetsgrad har jag märkt. Mitt kalla nordiska hår ser helknasigt ut när det växer ut med varmblond toning. Aldrig igen. Men med silverblond flyter det ihop mycket bättre = behöver ej fixa det så ofta.

      Svart,mörkbrun, brun,ljusbrun, mörkblond,blond,ljusblond, platinablond så ligger färgerna.De flesta som tycker att de har råttfärgat hår är mörkblonda…de tror att de är bruna och köper mörkbrun färg och ser alltså nästan svarthåriga ut när de färgat själv.

    Jag är sjuk och är rädd att dö. 🙁 Jag har tänkt hela året att jag troligtvis kommer dö i Corona i år. Det är några dagar kvar på året så det känns närmare nu.

      ❤️

        Tack för din omtanke.

      De flesta dör inte av det så ta det lugnt.

      Andas, ta det lugnt, stressa inte upp dig. Hitta något som hjälper dig att tänka på annat (för mig blev det ett abonnemang hos Dplay och Wahlgrens värld samt ”90 day fiance – happily ever after). Varje gång jag har ångest sätter jag på mig hörlurarna och kollar i flera timmar. Efter en kort stund glömmer jag bort min oro. Skulle du nu ha covid, så kan jag tipsa om att köpa hem (online, såklart :)) en Pulsoximeter som mäter syresupptaget, det kan vara lugnande och skönt att se att man ligger på en bra och stabil nivå under förloppet.

      Ps. Jag fick covid, blev jättesjuk och hamnade till och med på sjukhus (då min andning påverkades). Så talar av erfarenhet! Du kommer att bli bra. Vården har som tur fått otroligt mycket bättre koll på sjukdomen och man vet mer om vad som funkar idag än förr. Är du dessutom ung och utan underliggande sjukdomar är risken att dö minimal. ❤️ Oroa dig inte, ångesten kommer att förvärra eventuella symptom. Kram!

        Jag har underliggande sjukdomar. Delvis förlamad andningsmuskel (diafragman). Inte goda odds alltså.
        🙁
        Jag antar att de flesta som klarar Corona bra inte har nedsatt andning. Så jävla hemskt det känns.

          Men du har kanske inte ens corona eller? Finns många i olika riskgrupper som klarat sig dessutom, ta inte ut nåt i förskott.

            Nej… men det är svårt att inte vara rädd.

    Stängde Graaf-systrarnas live ner tidigt eller vad hände? Trodde de skulle hålla på till långt in på kvällen.

      Jag tittade förut idag. I två minuter. Det var långa två minuter.

      Åh trodde jag med… Trodde Hannah sa hej då till nån i huset.. Men så var det över. Hann knappt se en timme… Var resten bra? Tänkte ev se om hela liven såg att dom var igång 8h

    Min mus i väggen vill inte käka upp russinen i fällan jag ställt fram… det helt otroligt. Prövade med jordnötssmör innan, men den använde ena tassen för att skrapa av jordnötssmöret och sedan slicka på tassen istället för att avlösa fällan. En riktig ninja. Såg det via en webcam jag ställde fram mitt framför.

      Fan va ballt lägg ut filmen på youtube

      Vaniljsocker eller choklad ska vara bättre har jag hört

        Snickers!!!!

      Prova dumle! Funkade för oss när vi hade en på jobbet?

      Så jäkla gulligt ändå❤

    Paow skriver om elavtal i sammarbete med Tranås Energi. ? Jag vill ju mer läsa om typ den ”fiskstinkande” ”slampan” på hennes blogg. Inte elavtal!

    https://paow.se/2020/12/teckna-elavtal/

      Det e väl spännande med elavtal! Hon kanske får kontakt med nån ny via samarbetet. Kopplar du? 😉

    Okej hörrni. En sak som jag inte har en aning om varför jag kom att tänka på såhär på självaste julafton men.. hur många av er visste inte vad Våra bästa år/Days of our lives va innan Marlena blev besatt? O hur många av er började titta på just det avsnittet?

      Haha jag såg nog innan! Joooo det måste jag ha gjort. Såg flera år, haha!

    Varför firar influenser gertrude jul i Palma under en pandemi??

      Heter hon Gertrude stackarn?

        Hon är rik och snygg dock

      Vem?

    Bianca med familj firar alltså inte jul med enbart 8 personer, utan med flera. ? smart att lägga ut det på sin story

      Först med ena släkten där de är alldeles för många från olika familjer, och sedan för att toppa det åker hon till sin pappa och åsa med barn för att fira lite extra 🙂 alltså ca 15 olika personer på en dag som hon inte bor med:))

      Blir så jävla arg över detta.
      Alla måste ta ansvar, tyvärr även om man heter Bianca Ingrosso.
      Om alla tar sitt ansvar och följer restriktionerna så kommer vi förhoppningsvis ur detta i framtiden!

        Take a chill pill. Sköt dig själv.

      Skit i det du.

    Det är lustigt det där när bebisar och barn gör saker, man blir så sjukt stolt över minsta grej ? Kan tänka mig att barnfria tänker ”eh jaha ok älskar högläsning..?”, så tänkte i alla fall jag, men att se sitt barn gå från ett hjälplöst paket till att fatta saker känns ungefär som att få en riktigt fin present varje gång det händer. Nu senast när sonen lärt sig läsa, hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle känna att det är så stort, sitter och lyssnar med stora ögon och bara känner wow ?

      Skulle vara svar till ovan som skrev om sin bebis som gillar högläsning.

      Det är ju kul och stort för den enskilda föräldern/föräldrarna såklart, men för alla andra är det ju bara ytterligare ett barn som följer en normal utveckling. Typ ”åh igår KUNDE LILLAN SITTA SJÄLV”. Ja, det gör alla barn??? (nästan)

      Men det går ju knappast så fort att man känner wow? Först lära sig bokstäver, sen ljudelser, sen skriva ”fak jo” och till slut lära sig ordentligt. Visst, det är bra att de lär sig läsa men inte ”woow” faktor.

        Hahahaha ”fak jo”. Älskar exemplet ?

    The Holiday, scenen när Iris får veta att Jasper är förlovad, den känns verkligen långt inne i hjärtat alltså.

      Verkligen!

      Blev glad över att filmen sänds idag 🙂 The Holiday på tv känns ”som vanligt”, i en tid när ingenting är just det, som vanligt. Ta hand om er ❤️

    Julen är den enda högtiden jag inte känner mig ensam och misslyckad. Midsommar och nyår suger. Känner inte att jag har ngn självklar plats. I somras började även min son kommentera att det såg kul ut med fester/gäster. Kunde ändå ”skylla” på Corona. Men nästa år… någon som känner igen sig? Har några få vänner men inga med barn så firandet brukar de annorlunda ut för dem…

      Kolla med sonens kompisar på
      Förskolan om någon vill fira en stund med er. Eller olika nätverk via tex Facebook typ för ensamstående eller självstående föräldrar. Du har alla
      Möjligheter att förändra situationen även om det är små steg åt gången.

      Det finns föreningar som enastående mammor m fl som träffas såna hör helger mm och firar för att ej vara själva.

      Bjud hem någon annan ensamstående som du kanske mött på förskolan eller annan barnaktiviteter.

    Har sån ångest idag, min mamma har inte råd med hyran denna månaden pågrund av corona & dåligt med jobb & kommer förmodligen bli vräkt & jag fick så dålig lön så kan inte hjälpa henne. Dessutom tänkte jag köpa en tågbiljett till henne så hon kunde komma till mig över jul men somnade igår & idag svara hon inte , inte kunnat boka förens så nära inpå ifall hon skulle få jobb.. mår så dåligt över detta hon sitter helt ensam i Stockholm på jul & kommer inte ens kunna betala sin hyra..

      ❤️

      Har hon/du ringt till hyresvärden och bett om anstånd med hyran? Om hon inte har en helt hjärtlös hyresvärd så borde det fungera.
      Hoppas att det löser sig för henne. ❤️

      Kan inte soc hjälpa till med hyran för att hon inte ska bli vräkt?

    Jag kanske har missat, men varför har inte Therese Lindgren lagt upp någon video på ett tag? Julledigt?

      Ring och fråga henne.

        Tack för tipset! Jag ringer på en gång!

      Hon sa på story att hon haft svår pms

        Tack, ok ?

    Trollmorsan väntar sitt femtonde barn… Femtonde?! Känns som hybris. Förlåt. Men de kan omöjligen ge alla barn all uppmärksamhet, engagemang och tid som behövs. Det blir ju som ett kollo snarare än familj. Eller vad tror ni?

      Verkligen inte, det är för många barn att ge en bra uppväxt.

      Trollmorsan? Vem? Är det så svårt att skriva så man fattar?

        Hon kallas ju så?!
        Anna Wahlström.
        Mammabloggare.
        Influencer.

          Ha ha! Trodde det var ett öknamn. Sorry!!

          Är hon en sån tv-mamma? Minns inte vad serien heter

            Dom heter numera familjen Stoneheartz. Inget skämt.

              Det hade jag missat!
              Baby Stoneheartz #15

    Fick ni något ni önskade er idag? ?? ☺️

      Japp men jag har typ glömt bort allt nu? lite träningssaker bland annat.

      Jag fick ett tennisarmband jag älskat länge och massor inredningsprylar ?

      En bil. Vi skulle inte ha några julklappar alls pga Corona egentligen.

        Kul! Vad fick du för bil? Jag fick bil förra julen. Med rosett och allt på ?

          Alhgrens

      Ja, jag fick min vattenkokare och kan äntligen slänga den gamla som var brandfarlig ? och ett spel som jag inte hade önskat rätt ut men verkligen hoppades få! Är så glad nu ?

      Fick inga alls ??‍♀️

      Njä..men är helt nöjd ändå?

    Har bestämt mig för att köpa en ny väska i prisklassen max 2000. Jag har kikat lite på en och annan snygg från Calvin Klein, men har ni något märke att rekommendera med snygga väskor som jag kanske missat??

      Isåfall kanske Cocinelle?

      Tycker Massimo Dutti gör väldigt snygga och stilrena grejer som har bra kvalité

    Har nyligen fått rosacea och skulle gärna vilja ha lite tips på bra hudvård som hjälper mot rosacea! Finns så mycket att välja mellan… Även läst om laser mot rosacea, någon som testat det? I så fall på vilken klinik?

      My Martens testar behandlingar och produkter för detta. Kolla hennes blogg.

    Random men är det någon som vet vem Anna Hibbs skaffat barn med?

      Insemination i Danmark.

        Det kan det ju inte vara med tanke på hur beskriver graviditeten som en oplanerad chock.

    Julen 2020
    Vi åkte varken till hans eller mina föräldrar i Småland från Malmö, stannade hemma bara vi själva. Vaknade sent, skickade meddelande och ringde runt till vänner och bekanta sen upp och lagade mat som vi skulle äta hela dagen. Lunch, Kalle Anka ( 27 år och aldrig sett den innan), efter det drog vi fram ps4, spelade little big planet ( typ barnspel) sen julfika. Efteråt skulle vi se på tidernas bästa julfilm: Its a wonderful life, jag satt och grät en skvätt efteråt ( pga filmen). Sen ringde vi våra familjer igen, kvällsmat, efteråt satt vi och spelade brädspel i 3 timmar ( Carcassone – rekommenderar!). Avslutade kvällens med en nattpromenad på en halvtimme.

    Så här vill jag att alla mina julafton ska vara i framtiden. Inga måsten, inga julklappar ( som är förövrigt bara stressigt och onödigt), inga diskussioner om vems familj vi ska fira den hos etc!

      Sen inser du att när du får barn så vill du se barnens tindrande ögon när jultomten kommer. När de får öppna paket. När de får se släkten i högtidliga kläder. Det du beskriver ör en vardag. Behöver vi fler vardagar? Eller behöver vi fler magiska dagar med en extra känsla av samhörighet och kärlek?

        Men lägg ner. Låt alla fira som de vill.
        De kanske inte ens vill ha barn och även om man har det kan man väl ha en mysig lugn jul med familjen. Högtidskläder? ? Vilken tidsålder kommer du ifrån?

    Jag vet att jag är sent ute. Men är det någon som känner igen sig? Jag är alltid täppt i en näsborre. Det är som en ”knöl” som förflyttar sig mellan vänster och höger näsborre. Jag fick testa nasonex och då fick jag lite luft via ena näsborren, men inte fullt. Jag har levt med det här i många år. Är det vanligt och ok?

      Jag har haft det det senaste året ungefär… Vet inte heller vad det är. Ibland när jag gräver i örat öppnar sig som andningen.

    Vi är jourhem åt en kattflicka på 7 månader. Hon har varit hos oss i en vecka o det har fungerat jättebra. Igår morse satte hon sig dock och kissade i fåtöljen.. idag hade hon kissat i soffan. Det konstiga är att hon använder även kattlådan. Någon som har några idéer om varför hon plötsligt börjat kissa?

      Kan vara läge att kolla henne hos veterinär. Om de har ont (tex vid urinvägsinfektion) så kan de börja kissa på andra ställen. Skaffa en feliway att sätta i kontaktuttag (finns på apotek bland annat) för ökad trygghet. Städa lådan oftare och mer noga.

      Alltså ibland är katter bara knäppa och kissar på dumma ställen. Se till att rengöra ordentligt och t o m kanske ta bort stället där hon kissade. Om det fortsätter kan ni ju kolla via anicuras app – de har gratissamtal första kontakten!

    Tänk på en grej, har roshihoss asså den yngre systern av systrarna Hoss, köpt sina följare? Hon har väl dryga 77.000 följare men hemmet gilla markeringar ligger ofta på under 1000… asså knappt 12% av alla hennes följare gillar hennes bilder…!? Vill så veta mer

    Någon som har koll på hur gammal Richard Delers flickvän Emelie Mossum är? 🙂
    Hon ser ut att vara lika ung som Janni och Michaela tycker jag. Men undrar om det är någon som vet.

    Hur tror ni bästa sättet är att få sin nyblivna youtube kanal exponerad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.