Hemlig influencerfest på nyår?

Bilder från exonphspoilerse där det framgår att festen kostar 1295 kr per person och att det max får komma 40 personer.

Det går rykten om att det gick en hemlig influencerfest av staplen på nyårsafton, med ett tak på 40 personer och – det viktigaste – öppen bar som inte verkar ha stängt vid kl 20 som restriktionerna föreskriver.

Det är kontot @exonphspoilerse som publicerat och säga vad man vill om det kontot, men hon vet ALLT!
Därför ser jag det som ytterst troligt att alltsammans stämmer med det hon skriver, men jag får väl slänga in en brasklapp för säkerhets skull.
😉

Vem som är DJ och Saxofonist för kvällen är maskat, men inte vart den stora festen ska ha gått av staplen utan det är det JAG som täckt över.
Ska se om det går att luska lite på det hållet kanske…?

Inlägg från exonphspoilerse där hon skriver att Hanna Bodelsson och Jamsmine Gustafsson tackade nej till festen, samt att Antonija Mandir med sällskap gick på den.

Någon som vet något mer, eller som har en o-maskad inbjudan att bjuda på?
Skicka i så fall till kontakt@bloggbevakning.se eller i DM på Instagram.

270 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra Antonija. Där överbevisade du att är en idiot.

      Som jack då som är på skidresa med vänner och trängs med resterande gäster i sallongen och matsalen.

        Många är på skidresor tyvärr, vuxna, äldre

          Jag är på skidresa men vi äter inte på några restauranger, vi håller avstånd och vi bor själva i en liten stuga. Så det är Corona safe

            Det har även sagts att man ska undvika aktiviteter där man kan bli skadad och behöva sjukhusvård. Bryter du benet i backen så belastar du sjukvården ännu mer. Vissa har suttit hemma i många månader herre gud hur svårt är det att åtminstone chilla LITE tills en betydande del har blivit vaccinerade.

        Och Finansminister Magdalena Andersson ?

      Kan man förvänta sig ett enda klokt beslut från människor som är med i dokusåpor som ex on the beach och PH? Är väl knappat framtidens vaccinforskare….?

        Nej men tydligen kan vi inte heller förvänta oss kloka beslut från statsministern, Morgon Johansson, Magdalena Andersson eller Dan Eliasson – generaldirektör på MSB!

        Verkar inte direkt lämpade att styra landet.

        Nej för vår statsminister, andra ministrar och generaldirektören har ju verkligen föregått med gott exempel…

      Lisa Sidén och Robin (Julias ex, från ex in the beach) var också där. Man kan se fler personer i videon exonphspoiler nyss la upp.

      Anto (från BIg broher) tackade tydligen nej, bra där

    Kommer vara kaossiffror efter denna jul+nyår. Fy fan.

      Ja, det är läskigt!

      Jag, som ung och frisk, drabbades oerhört hårt (trots att jag tog precis alla råd till restriktioner, men tyvärr drabbades en i mitt nära umgänge på sitt jobb). Låg på sjukhuset och än idag, flera veckor efter, lider jag av sjukdomen. Så jag lider så oerhört med de som inte drabbats än, men som kommer att drabbas efter dessa bravader under julledighet. För det är tyvärr inte alla som klarar sig lika lindrigt (jag är numera ”långtidssjuk” och deprimerad).

        ?
        Stackars dig! ?

        Jag håller verkligen helt med! Insjuknade i mars och låg på sjukhus. Fortfarande dålig. Ung och tidigare helt frisk. Kan ni inte ens ta hand om mina småbarn ordentligt. Så otroligt jobbigt och sorgligt.

          *nu

        Beklagar verkligen!<3 Vad har du för sviter än idag? Jag var också väldigt väldigt dålig med alla symptom nu i oktober. Magen är fortfarande fuckad, huvudvärk och enorm trötthet! Blir så trött på alla nonchalanta människor som lever som att det inte finns något virus!

    Det @exonphspoilerse-kontot inte vet det är inte värt att veta. Hon gör ett bra jobb att få fram allt.

      Xoxo Gossip girl

    Vilka as!

      As?

    Jag var där med 8 kompisar, ingen av oss är influenser.

      Och varför gick du dit? Underutvecklad? Halv hjärna? Vad är din ursäkt?

        Jag var också på en Nyårsfest som vi fick hålla långt ute på landet pga dårar som er. Vi är unga och friska 30-åringar, det är 99,5‰ chans att hamna på sjukan, ska alla leva i total isolation på obestämd tid? Sura svenskar är som någon jävla gestapo-stat, ni är bara bittra för att ni satt hemma och glodde.

          Och risken att ni sedan smittar någon som inte är en ung, frisk 30-åring?

          Ja exakt vad ni ska. Precis som jag som är 34. Jävla egoist, Fyfan.

          Dör ju yngre hela tiden en 41 åring i usa nyligen och Adam Alsing var inte i ålder för att dö

            Dör ganska många i fetma och rökning. Vad tycker du att man ska göra åt det då? Folk ska ta ansvar för alla andra med att kräva att folk tar ansvar för sin egen hälsa verkar ingen våga prata om

              Men hur kan du ens jämföra det? Att inte ansvara för sin egen hälsa drabbar ju bara dig själv och ingen annan.

              Sist jag kollade sprids varken fetma eller rökning via droppsmitta men du kanske bär en så kallad ~foliehatt~?

                Säsongsinfluensan då? Den tar ju ibland uppemot 4000 liv. Är det ok?

                  Du tror inte att det finns en förklaring till att länder runt om i världen behöver gå in i lockdowns för covid men inte för säsongsinfluensan? Att det är två helt olika virus som vi helt olika förutsättningar att hantera, till exempel?

                  Det för ca 680 personer per år i säsongsinfluensan. 2017-2018 var ett undantag då det dig 1100 personer. Undrar var du hittat siffran 4000?
                  Men det viktigaste med säsongsinfluensan är att det är en känd influensa som kommer tillbaka. Det finns vaccin och vårdpersonal känner till sjukdomens förlopp och hur man sköter patienter som tillhör riskgrupper och äldre.

          Många i er kategori som inte har nån hjärna hör jag. Ni unga friska idioter smittar andra när ni sen kommer tillbaka till stan. Eller hoppas ni stannar på landet resten av 2021. Miffo!!!

          Hoppas ni blir sjuka 😀 wihoooooo

          Är du helt vrickad? Hur kan du tycka synd om dig själv ”ska vi friska under 30 inte få festa”. Har du inga egna föräldrar, astmatiker, multisjuka i släkten? Nån som behöver sjukvård, kanske en operation? Exakt, vi friska under 30 ska inte träffas & festa, det är inte synd om oss, det är en kris som pågår.

          Vaccinet är några månader ifrån och du bidrar frivilligt till smittspridning? Vården ska ha fullt upp med att vaccinera oss, inte ha hand om sjuka för att folk inte kan följa restriktioner och bara softa ett tag. Helt sinnessjukt tänk.

          Det handlar inte om att ”vi” är sura och bittra utom om att erat fullkomligt idiotiska och egoistiska beteende förstör för precis alla andra (inklusive er själva men det är ni väl för dumma för att inse).
          På grund av sådant beteende som ert kommer förmodligen siffrorna att rusa uppåt och restriktionerna kommer bli hårdare och allt kommer att ta ännu längre tid. Sportevent, resor, handel mm blir negativt påverkat pga av er.
          Om alla hade stannat hemma och använt sitt sunda förnuft kanske vi hade kunnat börja leva normalt inom en hyfsat snar framtid. Just nu känns det som det är en stor Darwin-award på Sverige, är ni dumma i huvudet?
          Sedan skriver du att det är 99,5% chans (???) att hamna på sjukhuset. Heja dig, inte en siffra eller ett ord rätt.

          Har ju dött flera i Sverige som var i 30-års åldern. Var en man i från Ulricehamn som dog i december, 33 år gammal. Inga underliggande sjukdomar enligt artikel i Borås tidning.

            Även en 27 årig frisk kille dog i covid före jul i boråstrakten

            Vem? Jag kommer därifrån. Du kan väl maska några bokstäver.

              Lägg av. Du kan ringa upp nån i din hembyggd eller googla Borås tidning. Ni som vet, snälla svara inte på detta!

            Människor dör. Det sker hela tiden. Oförklarligt eller förklarligt. Med eller utan covid.
            Att några enstaka personer dör av oförklarliga skäl med covid är ofrånkomlig och det sker exakt hela tiden av andra virus och bakterier men det verkar inte folk begripa.

              Fast, dessa andra virus och bakterier är inte pandemier som just nu sprider sig som löpeldar, eller hur?

              Undrar var du får din fakta ifrån? FB? Under 2020 är covid-19 den 3e mest vanliga dödsorsaken. Hjärt- och kärlsjukdom och cancer är vanligare. Antal döda i covid-19 stannade på 7800. Normalt dör 90000 om året i Sverige. Så nej covid-19 är inte någon oförklarlig sjukdom som någon enstaka person dör av.

              Några enstaka? Hur naiv är du? Kolla gärna siffrorna igen!! Hade Sverige inte haft några restriktioner alls så hade fler dessutom dött!! Blir du smittad kanske det inte gör dig något men du kommer antagligen ha smittad andra i din omgivning, hur kan du vilja ha det på ditt samvete! Sen borde man infört striktare restriktioner men det är en annan diskussion..

            Jag blir så rädd när jag läser sånt här. Känner mig inte helt frisk nu, och är i riskgrupp. 🙁 Så rädd att dö.

              På Socialstyrelsens sida kan du hitta statistik över avlidna i covid.
              Om du läser där så ser du att väldigt få unga dör (särskilt kvinnor, det är nästan bara män) och att ca 80% har problem med högt blodtryck eller tillhör andra sjukdomsgrupper.

              När man räknat bort alla dessa faktorer kvarstår några få, där risken alltså inte blir större än att du lika gärna skulle kunna höra till det fåtal unga som dör av hjärtinfarkt eller annan ovanlig sjukdom. Dvs det händer – men väldigt sällan.

            Han var av utländsk härkomst, vilket är överrepresenterat bland de som hamnar på Iva/avlidna.
            Varför vet man väl inte riktigt än.

            Att en del (nästan uteslutande män) saknar ett visst protein som är viktigt i immunförsvaret är en sak forskarna upptäckt. Det kan också handla om en genetisk mutation.

              Du är ute och cyklar. I världen är det inte så att alla av ”utländsk härkomst” är överrepresenterade gentemot svenskar. I Sverige så är vissa specifika invandrargrupper överepresenterade gentemot svenskar, inte alla av ”utländsk härkomst.”

                Jo, de är överrepresenterade i hela västvärlden. Beror på att de har lågavlönade jobb där man inte kan jobba hemifrån.

                  Nej. Inte personer av ”utländsk” härkomst utan vissa specifika väldefinierade grupper.

              Om du svarar på min kommentar så var han av filippinskt ursprung och flyttade hit som typ barn på grund av förälder som gifte sig med en svensk man. Alltså ganska väl assimilerad i det svenska samhället och kunde därmed ta till sig av den information som delats. Han blev förövrigt smittad av en kollega om nu någon vill kommentera något om det också.

          Jag är verkligen inte för ett angivarsamhälle och tycker ofta att folk lägger sig i andras sätt att leva lite för mycket, men detta är verkligen över gränsen. Det handlar inte om bittra svenskar, situationen är likadan i de flesta länderna. Det handlar inte om att ni som var på festen blir sjuka, det handlar om att om ni blir sjuka så kommer ni att föra smittan vidare till en annan person som kanske för den vidare till någon som inte klarar sig. Det kanske är 10 led bort, men den kommer kanske från just dig.

          Men är du helt dum i huvudet, vad är det du inte förstår?!
          Om svenska folket inte fixar detta blir det lockdown, då får du inte lämna ditt hem. Och då spelar det ingen roll om du är 29,30,49 eller 72. Ingen. Lämnar. Hemmet.
          Känn på den när du går ut och festar nästa gång. Idiot.

            Var har jag skrivit att jag festar? Är en trött tvåbarnsmorsa som knappt lämnat hemmet på flera månader (är mammaledig) hämtar och lämnar min dotter på skolan och handlar, det är typ det! Men tycker fortfarande inte det är rätt att stänga in ungdomar. Står fast vid att dom förtjänar att få påbörja sitt vuxna liv med allt vad det innebär! Speciellt inte när man läser vad olika forskare och WHO säger, att vi kommer leva med detta ett bra tag till

              Vi kommer leva med det ett långt tag till eftersom folk inte följer restriktionerna!!!

              ”Men tycker fortfarande inte det är rätt att stänga in ungdomar. Står fast vid att dom förtjänar att få påbörja sitt vuxna liv med allt vad det innebär!” ”Med allt vad det innebär”? Fattar du inte vad du skriver & vilka effekterna av ditt genomegoistiska synsätt blir?

                Nej jag tycker inte jag är egoistisk alls. Kommer ingen här inne ihåg hur det var när man var tonåring eller ung vuxen på väg in i vuxenlivet? Första kärleken? Första turen till Ikea för att köpa saker till första lägenheten? Inspark, studenten, alla fester på campus och hundra saker till jag inte orkar lista nu. Att begära att ungdomar ska offra allt för att ”rädda” andra blir jag arg över. Fan va upprörda på våra politiker istället som har bortprioriterat allt som har med sjukvård och äödreomsorg att göra.

                  Jag ÄR ung. Jag tycker inte du verkar riktigt klok? Hur kan du jämföra det fruktansvärda i mitt inställda Ikea besök med barnet som inte får en operation i tid pga överbelastad sjukvård? Eller 70 plussaren som inte får syrgas och hostar ihjäl sig? Jag fattar verkligen inte! Så vi ska prioritera mitt Ikea besök och mitt festande på deras bekostnad. Det är ett sjukt tankesätt i mina värld.

                    Jag menar inte bokstavligt talat Ikea besök utan ingång i det vuxna livet med allt vad det innebär. Men varför är sjukvården så överansträngd över hela landet, är det verkligen endast pga corona eller kan det också ha att göra med att sjukvården är så underprioriterad? Att personal har så dåliga löner och väljer att lämna yrket? Men att politiker nu använder Corona som ursäkt för allt som fungerar dåligt! Jag jobbade på äldreboende när jag var 20 (För 15 år sedab) och det fanns knappt sjuksköterska att få tag på för att kolla till dom gamla, läkare ska vi inte prata om. Timanställda kom och gick och en fast anställning kunde man bara drömma om. Vad har förändrats? Ingenting. Så skull inte allt på Corona

                      Men nu är situationen som den är. Ingen har bett om en viruspandemi eller tycker det är roligt. Iom att den ändå är här och vi lever med effekterna av den är det helt galet i mina ögon fokusera på ”ingången till vuxenlivet med allt vad det innebär” för gruppen människor som är minst drabbad av hälsoproblem och prioritera ett icke- problem som Ikea eller studentfester. Att låtsas som att vi lider ihjäl oss pga inställda parties jfrt med andra som inte klarar hälsan är löjligt. Det är INTE mest synd om oss i dagsläget och det är inte oss samhället ska anpassa sig efter just nu. Alla måste hjälpas åt och att ”offra” fester och Ikea är ett ganska litet bidrag.

                    ???

                  Jag upplevde ingenting av det där och jag klarar mig fint. Så jävla viktigt är det inte att leva rövare som ungdom. Idiot!

                    Vadå leva rövare? Vad är det för människor som hänger här inne som har noll empati för vad våra ungdomar nu går miste om? Helt sjukt.

                      Jag är ungdom- det är inte empati ni visar utan människoförakt och egoism. Jag & mina sociala kontakter är inte prio just nu- man måste inte vara ett geni för att begripa varför jag inte är det. Jag vill inte ha din empati, bry dig om mina föräldrar istället.

                    Jag är 17, fyller 18 i mars. Skall ta mitt körkort och går andra året på gymnasiet o ska börja jobba. Ändå var jag inte på nån fest på nyår . Det kommer fler fester och så jäcla viktigt är det inte . Blir fan irriterad på folk som tror att dem kan göra som dem vill. Vi ungdomar som snart blir vuxna har lika stor jävla skyldighet att minska sprittspridninfen, om inte mer skyldighet , då de är en stor spridningsrisk i vår ålder. Blir ledsen att ni säger att vårat liv är förstört. Det blir det mwn gör det till. Om man inte kan ha sitt tonårsliv utan att festa under en hel pandemi är man nog inte en så bra människa. Jag har varit på många fester från ja va 15-17. Det är inte direkt så att hela mitt liv är förstört för att jag inte kan gå på fest nu.!!!!!

                  ”Offra allt”? De får leva och deras anhöriga likaså förhoppningsvis.

                  Det är ingen som behöver ”offra” något, snarare skjuta på det lite för att rädda liv. När jag var ung för 15 år sen och ute på krogen en del så levde vi inte mitt i en pandemi, så man kan inte jämföra och säga att dagens ungdom ska få bete sig precis som vi gjorde 2005 för annars är det orättvist. Nej, orättvist är att bli smittad och kanske dö pga att egoistiska svin inte följer rekommendationerna. Orättvist är att alla de som jobbar på sjukhus och går på knäna tvingas se löpsedel efter löpsedel att folk reser utomlands/går på fester/springer i butiker på mellandagsrean mm. Det spelar ingen roll vad du säger, ditt sätt att tänka är fel och folk som inte följer rekommendationerna är egoister, oavsett om det gäller influencers, Svenssons, politiker etc!

                Inte rätt att stänga in ungdomar? Är du på riktigt så j-a korkad?
                Dör dom då eller? Klart att även ungdomar måste ta ansvar.

              Ja de riktigt stora förlorarna är 16-19 åringar men det handlar inte om att de inte kan festa utan det handlar om att de går in i vuxenvärlden med stora kunskapsluckor. Det bästa är att försöka begränsa hur länge smittan har fäste i samhället och det görs genom att hålla avstånd och träffa så få människor som möjligt.

              Jag är en ungdom (18 i år) och har varit mer eller mindre helt isolerad sen mars. Jag tycker inte det minsta synd om mig själv eller resterande ungdomar för att vi inte får festa osv, jag tycker synd om de som är absolut livrädda för att bli sjuka, då de riskerar att dö. De som jobbar i vården som efter detta kommer vara utbrända och lida av många konsekvenser i framtiden, som tillexempel svårigheter att jobba, för att vissa ska envisas med att gå ut och umgås, festa mm. Och precis som någon skriver så det man ska oroa sig för är att många kommer sakna kunskap och få det svårare i framtiden, pga distansundervisning, inte att ungdomar inte har möjlighet att festa. Dessutom tycker jag extremt synd om de som förlorat nära anhöriga, och som varje dag ser folk som fullständigt skiter i alla restriktioner och säger att det inte är så allvarligt. jag tycker det är synd om människor som inte kan träffa sin familj, men som ändå respekterar restriktionerna då det gäller liv och död, och de vet att det inte bara handlar om sitt eget utan även andras.

              Så, nej fy för människor som har mage att tycka synd om sig själva och andra för de inte får festa.

          Sura svenskar säger du, detta trots att Sverige är det land där folket verkar ha svårast att följa restriktionerna.

          Vad är det folk som du inte har förstått under det gångna året? Jag undrar genuint. Tänker alla bara JAG JAG JAG och inte det minsta lilla på någon annan? Det hade varit väldigt spännande att se hur dödstalen sett ut om alla hade tänkt och agerat som dig under pandemin.

          99,5% att hamna på sjukan är ändå väldigt högt!
          Jävla pucko! Med beteende som ditt kommer pandemin att förlängas för ALLA!

            Försvarar inte det den ovan skrev men hon skrev inte procent utan promille,

          Hej K! Förstår att det kan komma som en överraskning för dig men tyvärr vet läkarna väldigt lite om vem som lever och vem som dör av covid-19. Ja det finns riskgrupper men alla i riskgrupperna blir inte dödssjuka och unga icke riskgrupper kan inte vara säkra på att inte bli dödssjuka. En annan sak att fundera på för alla unga och friska är att även om du inte blir dödssjuk och behöver IVA vård utsätts din kropp för påfrestningar och skador. Skador som kan innebära för tidigt åldrande. Vill inte vara sådär men det tål att komma ihåg att covid-19 är ett helt nytt virus och forskarna har ingen aning om dess konsekvenser. Så att stanna upp och tänka till lite kanske inte visar sig vara så dumt trots allt.

          Ha så kul med ditt långtidscovid. RÄTT ÅT DIG.

          Hehe ”chans att hamna på sjukan”.

          Du kanske ändrar din åsikt om någon i din närhet blir sjuk eller kanske till och med dör av covid. Kanske har du en mamma, farmor eller någon annan du faktiskt bryr dig om och som du inte vill se lida av sjukdomen. Kanske har du några känslor om det kommer dig nära. Kanske.

          Genom att resa ut på landet, troligtvis med bil så utgjorde du ytterligare en risk att belasta en pressad sjukvård. Precis som alla idioter i fjällen. Vi behöver lägga resurser på folks benbrott och dikeskörningar när vi har en pandemi att tackla. Stanna hemma så vi blir av med skiter folk! Jag orkar inte mer!

          Hörrö K – du verkar va riktigt empatistörd. Lilla människa.

          Hoppas ni får corona och får massa men efter, fketa har fått det utan och hamna på sjukan!@ idiot! Men visst, går gärna med feber, ont I halsen trött, 6 -1 år, gärna för mig

          Är du obildad eller skämtar du bara? Vad hände med respekten för andra? Hoppas nästan att någon av er blir smittade men är mer oroliga för vilka ni kan råka smitta. HUR kan man ha såhär lite respekt för andra? Tänk om ni skulle bli smittade och sedan smitta någon som inte överlever (oavsett riskgrupp eller ej). Hur kan du ha det på ditt samvete? Skrämmande.

          Hoppas du avsäger dig läkarvård på intensiven då?! Så kan folk som bryr sig få tillgång till hjälp istället.

          Hej K,
          Jag är 35 år och har haft andningsproblem, huvudvärk, muskelvärk och feber varje dag i 10 månader. Läkarna kan inte hjälpa mig för de vet för lite om viruset ännu. Fy fan vilken sopa du är. Hoppas du får smaka på detta också.

          Det är inget fel att sitta hemma en enstaka nyårsafton. Hur ångestfylld är inte du då, som måste festa till det pga dina kompisars förväntningar!

          Normala människor kan skala ned pga pandemin och den överbelastade vården. Ni verkar ju inte vara normala.

          Och vad gör du under årets 364 andra kvällar? Sitter hemma och glor? Vilket konstigt liv du verkar ha, forcerat och ytligt!

          Önskar dig en lång och plågsam död, ditt egoistiska helvete!

          Jag är också en ung och frisk 30-åring, men jag följer ändå FOHM rekommendationer eftersom jag inte vill sprida smittan så jag råkar döda någons mormor, någon av mina äldre kollegor eller döda någon som kämpar emot cancer. Det är inte livets undergång att undvika onödig social kontakt för att rädda andra människor liv.
          Du och dina vänner är så fruktansvärt egoistiska.

          Ja, du skall ta ditt jävla ansvar oavsett ålder.

          Men åh! Fick ni vara långt ute på landet för att gömma er? Stackare. Lidandet är verkligen stort.

          Du vet kanske inte att även friska 30 åringar kan bli väldigt sjuka? Troligtvis inte, du vet ju inte ens skillnaden mellan chans och risk. Stackars människa. Läs på hur en pandemi fungerar.

          Många verkar ha missat att vården sliter något fruktansvärt just nu. Den du smittar kanske också är ”en frisk 30-åring” men denne jobbar inom vården och resurserna för att ta hand om sjuka minskar ytterligare. När de resurser som finns i vården behövs för att ta hand om Covid-19 minskar resurserna för att handlägga övriga hälsotillstånd. Tro mig, folk har inte blivit mindre sjuka i ”vanliga” sjukdomar bara för att pandemin startade.

          Men allvar? Man blir sjuk i detta även om du är en frisk 30 åring sen tidigare om du blir smittad kan du bli väldigt sjuk.
          Min syster blev sjuk i mars, låg med hög feber i nästan en vecka och sov nästan hela den tiden, är fortfarande påverkad av det. Hon var inte sjuk innan, gick på gym osv, så alla kan bli sjuka i detta vare sig du vill tro de eller inte!

          Hoppas du inte planerar att söka vård när du blir sjuk i covid heller då. Pucko.

      Det var väldigt dumt gjort. Inte alla blir sjuka- men exakt alla smittas och exakt alla smittar andra. Tack vare dig och sådana som beter som du knäar sjukvården, människor får men för livet, människor dör. Unga människor. Tack som fan.

      Jag hoppas verkligen att du slipper få panik sv andnöd eller hamna i respirator. Det här är inte roligt får oss i vården, du är en idiot.

        Hur många unga hamnar i respirator? Snälla sluta sprida skräck och panik! Kolla på statistik över hur många 20 åringar som har varit på IVa eller dött. Sen att dom kan smitta äldre är en annan sak, men tycker att äldre ska isolera sig. Är det rimligt att stänga in ungdomar eller unga vuxna där majoriteten inte blir svårt sjuka eller ska man isolera 70+ där majoriteten blir sjuka och dör? Tycker inte det är moraliskt fel heller, 70+ har levt ett helt liv nästan med allt vad det innebär så låt ungdomar leva! Det är dom som är mitt i livet och ska ha chans att hitta kärleken, festa, hitta sig själva mm.

          Oj men du verkar ju heeeelt dum i huvudet! Du fattar inte att även om du blir lindrigt sjuk så sprider du vidare smittan på Ica/kollektivtrafiken/till din familj och gör att sjukvården går under. Dessutom om sjukvården är helt överbelastad så är det en risk om man drabbats av olyckor såsom en bilolycka när det inte finns platser eller personal att ta hand om en. Kan inte tänka längre än näsan räcker

          Var det mest egoistiska jag har läst på länge! Du verkar ju ha noll koll? Har 2 vänner som är mellan 23-28 som har legat i respirator pga av Corona. Du kanske borde vakna upp och se verkligheten.

          Äckligt beteende. Det märks att du inte har alla hästar hemma. Usch

          Herregud, vi kan redan kora årets jubelidiot! ??

          Du sprider ju smittan vidare ditt jävla pucko. Du som självmant utsatt dig för smitta bryr jag mig inte ett dugg om. Dö för fan. De är resten av de du träffar, går bredvid i affären,på bussen som jag bryr mig om . Har du inte munskydd då, då smittar du som fan. Idiot!!

            Var har jag skrivit att jag festar? Är en trött småbarnsmamma som knappt lämnat hemmet på månader. Lämnar och hämtar min dotter i skolan(är mammalrdig) Men tycker fortfarande inte man ska stänga in ungdomar som är mitt i livet! Dom borde få en chans till livet med allt vad det innebär. Speciellt då många forskare och även WHO säger att vi kommer leva med detta ett bra tag

              Stackars barn du har :/

          Hur är det ens möjligt bli så här egoistisk? Är du uppväxt helt ensam utan föräldrar och syskon? Vad i helvete.

          Precis, så de unga var många fler år och fester framför sig. Att ett år stå över saker, klarar man inte det då får man det svårt i livet.
          Och vilka jäkla prioriteringar har man sen då.. min rätt att festa är viktigare än liv.
          Så extremt korkat och dessutom noll empati.

          Blir sällan arg härinne men det här måste vara bland det absolut vidrigaste och dummaste jag läst.

            Men alltså för fan.
            Jag, min man och våran bebis har haft corona. Exakt samma förlopp för oss alla 3. Feber i 2-3 dagar och sen bra. Det är alltså för oss inte värre än en förkylning. Men jag skulle ALDRIG vara så jävla dum i huvudet att gå på en stor fest och riskera min mammas liv? Mina äldre släktingars liv? Alla får inte samma symptom, alla blir olika sjuka och man vet inte? Man kan ha underliggande sjukdomar som man inte vet om?
            Hur svårt kan det vara att inte festa just nu? Ta det nästa år?

          Kan man inte ”leva på” om ca 4 månader när skiten är över?

          Wtf! Driver du?

          Man ska ju verkligen inte hobbydiagnosticera folk på internet men läs din egen kommentar, läs dina prioriteringar & fundera lite över vilka två diagnoser din kommentar hade kunnat vara en perfekt illustration över. Nu förutsätter jag att du är över sju år gammal.

          Jag tycker att såna som du inte borde få vaccineras förens alla andra u-länder har gjort det

            Så kommer det ju garanterat att bli men inte pga rättvisa utan för att Sveriges coronaberedskap är bland de sämsta i världen trots att vi är ett I land…

            Jag tycker tvärtom. Tryck i fanskapet varenda coronaspruta som finns och vi är av med idiothelvetet!

            Hen lär inte vaccinera sig ändå för det kanske förstör nån fest eller nåt. Hen kanske har läst hos en superzmart superperson att vaccination är farligt. Låt hen ruttna.

          Ja, det är helt rimligt att ta ditt ansvar och inte gå på stora fester.

          Även om man inte hamnar i respirator kan man ju få dras med biverkningar länge? Min smak och lukt är inte tillbaka helt efter 6 månader och jag är så mycket tröttare i kroppen nu än innan covid, och då var jag bara lindrigt sjuk i några dagar.
          Döden behöver inte vara utgången, men försämrad livskvalitet tillfälligt/för evigt.

          För unga sprider smittan också så ja! Även om de själva inte blir sjuka eller allvarligt sjuka. Den person de träffar och smittar ner kan hamna på IVA! Fattar ni inte det?

            Hen fattar men hen bryr sig ju inte. Hen tycker prio under en viruspandemi ska vara hens behov av att hitta sig själv, festa & kärleken ? Alla andra kan isolera sig om de vill överleva. Är du över 70 har du dessutom levt ”klart.”

      Men alla är dumma i huvet, egotrippade as som inte fattat vad det senaste året handlat om.

        Eller så fattar dom, men bryr sig inte helt enkelt. Så länge flygen lyfter och det är lagligt att resa så går solsemester före allt. Inget kosekvenstänk. Dom är inte vana att spendera en hel vinter i Sverige för då blir inte deras instagrambilder lika bra där det är så mörkt ute?

          Det är de som är de mest skrämmande! Jag tror de fattar delvis men väljer att skita totalt i konsekvenserna!

        ”Jag måste va ute och hitta mig själv så alla andra kan ju hålla sig isolerade ett år till” ???? Orkar inte

          Helt sinnessjukt ? alltså hjälp. Jag klarar inte skratta, människor är såna (censur).

      Det är liksom inget att vara stolt över…

      Häng ut alla influenser/kändisar du såg

      Antonia Mandir, hennes Oliver, Lisa Sidén, Johanna Öholm är några som var där på senaste ”exonphspoiler”

      Vi i sverige gör ju antagligen fel. Eller inte vi, sånna som du som håller viruset kvar. På ett ställe, tror det var Amerika, så är dem Corona fria liksom.

    Om vi bortser från resten av allt dåligt de gjorde: räknas inte festen som privat, och därför omfattas inte av 20:00 gränsen? En fest kan ju vara privat även om den är på Riche, Bishop Arms eller var den nu är.

      Tycker alltså inte att festen är okej eller så på något sätt, undrar bara.

      Du ska inte umgås med andra än dit eget hushåll och max 8 pers. Så spelar ingen roll om den är privat eller inte.

        Nej, det vet jag. Jag frågar detta eftersom Camilla eller spoilertjejen har påpekat att de serverade alkohol efter 20:00.

        https://www.instagram.com/p/CJgqChFHCCO/?hl=sv—&gt; här var de 16 personer totalt inklusive barn inräknad, familj på ,6 st+ fsmilj på ,5 st+ familj +familj på 4 st+ bror till de 2 som är länkade. ???

          Och skickar med en bild på två?

            De var 16 personer totalt dock ville de inte lägga ut alla bilder på Instagram de fanns i stories och sånt försvinner efter 24 timmar. Hon är verkligen obryddom pandemin hon har rest 2 gånger utomlands under pandemin, vanligtvist reser de 3-4 gånger. Nu summerar hon förra året att det var färre resor än det var tänkt från början. hon går ut på restauranger firar barnens födelsedagar och umgås med mer folk än det är rekomenderat så mycket hon gör är inte att stävlja smittan. https://www.instagram.com/p/CJdpvtNHSAT/?hl=sv här skriver hon att hon är tacksam över allt de gjort dvs alla resor även om de ville mer. Tänkvärt att makens företag går sämmre än väntat de har avskedat folk och sökt stöd från staten, kommer skylla på Corona egentligen gillar hon dyra märkesväskor, sjalar och dyra resor för att leka en influencer men jobba vill hon inte det är inte hennes plan.

              Men alltså, vem är hon? Jag känner många som har haft fester osv, men totalt ointressant för alla andra utom oss som känner dom?

        Det är ju dock inte olagligt utan bara en rekommendation att inte vara fler än 8 vilket är anledningen till att polisen tex inte kunde be folk skingra sig när tusentals firade tolvslaget på Götaplatsen, är man där i privat syfte får man göra det även om det inte rekommenderas

        Säg det till Bingo och Katrine Z. De är väldigt många fler än 8 st i deras gård i Jämtland just nu….. usch!

      Nej, jag har svårt att tro det då det är utskänkningstillståndet som inskränkas. Är det ett ställe med serveringstillstånd så bör det rimligtvis omfattas av regeln.

        Det gäller alla ställen med alkoholtillstånd. Det är det som ryker om man inte håller sig till det.

      Nä så är det säkert. Det är därför det är jättebra att det kommer en ny lag på fredag, så att polisen ÄNTLIGEN kan bötfälla sån här idioti och lagen kan tvinga folk att stanna hemma. Fy fan vilka idioter som bor i vårt land.

    Fri bar? Där rundade de alkohollagen.

      Antagligen slutet sällskap bara inbjudna på listan släpps in. Då kan du ha fri bar.
      Oavsett är det vidrigt och ansvarslöst. Har svårt att fatta att människor kan vara så själviska. Dessutom vi pratar om 20 åringar. Antagligen har de många nyårsfester framför sig. Vad spelar det då för roll om man står över en?

    Hanna Schönberg och Tanby Klara är på solsemester. Bianca verkar vara på stan varje dag.

    Alltså, vad fan? Jag har inte varit på annat än mataffär på månader, men det känns helt onödigt att offra sitt eget liv om andra lever så här.

      Faktiskt är det tvärtom. Du är rädd om ditt och andras liv medan idioterna du nämner varken är rädda om sitt eget eller andras liv.

        Bara hoppas att du inte möter någon av dessa idioter de gångerna du är i mataffären. ❤

      Att vissa beter sig som själviska idioter innebär inte att du också ska göra det.

      Samma här. Känns precis som i skolan när man var den enda som tog ansvar för att grupparbeten skulle bli färdiga i tid så man satt ensam uppe hela natten för att skriva klart medan resten var ute och festade. Skillnaden då var att jag kunde kompensera för andra och det skulle lösa sig, men hur mycket jag än stannar hemma nu räcker det inte för att kompensera andras idiotiska beteende.

      Nej jag vill inte ha någon guldstjärna om det är så det låter, jag vill bara att vi alla hjälps åt så att vi kan dämpa den här skiten nån gång. Sjukvården måste få ett andningshål innan de kraschar allihop.

        Fast tänk så många liv, inklusive ditt eget du räddar istället ?? Du själv kanske hade behövt en konstgjord lunga om du inte skött dig.

        Men! Jag förstår hur du menar. Som politikerna nu som åkt utomlands ”och ber om ursäkt”. Idioti. Man får dåligt samvete om man tex gjort ett ärende i em butik som inte är meeegaviktig. Men resa utomlands?! Stupid.

      Men det är det du inte gör, du offrar ju inte ditt liv och inte heller andras när du gör det rätta! ?

      Mängden idioter är konstant. (Och de är många – passerar IKEAs och Elgigantens parkering varje dag när jag åker för att utfodra djur och det är tamejfan fullt där jämt.) Det är vi som inte är idioter som får rädda sjukvården, tänk så. Om vi inte fanns skulle det gå helt åt helvete.

        Och ja – när jag storhandlade på ICA Maxi tidigt i morse iförd ansiktsmask slog mig tanken att om alla agerade som jag, skulle det där jävla viruset inte ha haft en chans. Men det är ju så viktigt att få leva som vanligt. Om rakapparaten är trasig måste man ju få gå ut och handla reservdelar. I klockbutiken var det glest till dess vakter behövde tillkallas för att det blev folksamling men det är ju inte mitt fel. Om jag är ledig måste jag ju få åka till Sälen och hyra pjäxor för det är ju så miljövänligt att inte köpa egna. Och visst måste jag få köa till mellandagsrean för att köpa en julklapp till mina gamla föräldrar. Och det är nödvändigt att trängas på Arlanda och på plan för att fira jul med familjen för att sen orsaka polispådrag på Arlanda och åka taxi med munskyddet på hakan. Man måste ju få leva! Och det var ingen trängsel! Och man måste gynna de stackars näringsidkarna! Dra åt helvete bara.

          Du glömde taggade som gjorde så ifall någon missat, den första du nämner är Stefan Löfven,⌚ sen kommer Magdalena Andersson,? sen Morgan Johansson? och sist Dan Eliasson✈ låt alla veta vilka idioterna är inget att skämmas för.

            Finns en anledning till att Ulf Kristersson är så tyst. Han har själv vart och julshoppat!
            Politiker! ?

              Men det är inte de som sitter i regeringen. Tycker vi alla bör kunna hålla regeringen till en högre standard när det är de som beslutat om reglerna (eller gett myndigheter i uppdrag att besluta om reglerna om de själva inte vill).

            Du glömde Nyamko Sabuni (L) som shoppade i galleria och Hans Wallmark (M) som reste till Las Palmas över julen. Listan kommer att bli längre var så säker! Ulf Kristersson (M) var också ute och shoppade, men han ville ju bara gynna butikerna och då är det så klart inte lika farligt?

            Tystnaden talar sitt språk, och snart kryper det fram att alla partiledare har varit ute och shoppat och levt livet som vanligt under jul och nyår precis som många andra svenskar.

            Exakt. De andra håller tyst för de är själva livrädda att åka dit?

      Du offrar ingenting, tänk på vad stolt du kan vara när du berättar för barnbarnen! Influenserna som konsekvent vägrar följa restriktioner och råd (av hänsyn till riskgrupper och vården) offrar faktiskt sitt anseende!

      Viktor frisk var också utomlands över nyår.

      Ot, varför firar bara Bianca och Benjamin med pappa och Åsa och inte Benjamin?

        Menade du att Oliver inte var med?
        Oliver syns väl typ aldrig med pappan och hyllar inte honom så som Bianca och Benjamin gör. Tror det är för han är äldre och har betydligt med insikt om vad som hände mellan Pernilla och emilio än sina små syskon. Han har ju haft sin morfar som fadersfigur under sin uppväxt, därför som är så tajta och tror inte han förlåtit sin pappa så lätt som de andra eftersom han har sett och hört mycket mer ön sina syskon.

          tror så med! Dock var Oliver med Emilio, Bianca och Benjamin på födelsedagsfrukost i veckan, men Åsa är aldrig med de få gångerna när Oliver är med så tror det handlar om de två Inte kommer överens också. De följer inte varandra på insta exempelvis

        Heja Oliver! ❤️ Tycker synd om Pernilla som fick gå ut till pressen för några år sedan och meddela att hon ångrade sin anmälan av barnens misshandlande pappa på grund av att hennes barn (Benjamin och Bianca) hatade henne för det och vägrade tala med henne. De ansåg att HON hade förstört kärnfamiljen.

        I mitt tycke är Oliver den enda vettiga som faktiskt inser vad som hände (han var äldst också) och som vald att inte umgås flitigt med en sådan man.

      I biancas försvar så bor hon ju faktiskt i stan ?

    Jag tror att folk hade betett sig bättre under pandemin om det inte var för influenserna. När flera offentliga personer går och skyller ifrån sig och kommer med ursäkter så kommer en del av deras följare att papegoja efter beteendet och ursäkterna.

    De kunde influerad till nätshopping och take-away (de är ändå bara reklampelare) men nej – det passar inte ned deras branding och de vill framställa sig dom jetsettare – i en pandemi! Nothing stops The jetsetting ?

      Ja, jag tror att de kanske inte riktigt fattar hur stort inflytande de faktiskt har.

        Tragiskt att dem faktiskt har inflytande med tanke på deras intelligensnivå och förståelse för restriktioner och vanligt folkvett.
        Paula Rosas är väl också iväg och härjar.. Därav radiotystnad… ”jag tar ledigt för att va med barnen, rå om mig själv för jag mår så dåligt…”.
        Däremot, en egenskap som alla influensers har och den är väldigt stark hos dem, det är offerkoftan. Den är utan dess like!!!!

          Jaha åkte de till fjällen för att barnen blev så ledsna iallafall… hon skrev ju att de inte skulle åka dit ändå pga rådande omständigheter. Tror jag va jag vill på. 😛

      Tror framförallt folk tycker det är jobbigare att följa restriktioner och leva såhär när man ser andra leva normalt. Personligen tycker jag det känns mycket lättare när man vet att alla sitter i samma båt, men när man ser andra resa och ha kul osv är det deppigare.

      Ja du, lägg skulden där den hör hemma, hos politikerna och myndigheterna. Influencers är bara ett resultat av den svenska strategin som inte ens självaste statsministern kan hålla ? skrattemoji för att det är tragikomiskt att höra honom förvara att han behövde en del till sin rakapparat.. en man som kan få exakt allt budat till sig. Idiot. Jag säger inte att inlfuencers inte är idioter, men det är helt enkelt så mänskliga psyket funkar. Hur kan de lägga en pandemistrategi i händerna på det sunda förnuftet, när inte ens politikerna har sådant?

    Typ alla influencers reser:
    Moa Mattsson
    Filippzors (har typ 80k)
    Gertrude Tornwall
    Hanna Schönberg
    Tanbyklara
    Fanny Lyckman

    Alice Stenlöf skrev att hon snart ska till Costa Rica
    Kan du snälla skriva om detta Camcam???? Får panik på att influencers kommer undan med att resa överallt och visa det för hundratusentals följare mitt under en pandemi

      Läste precis om Costa Rica på Resklar. Nu tror jag inte att flunsorna vet att den appen existerar, men jag hade inte åkt dit nu, även om jag kunnat.

      UD avråder väl fortfarande icke nödvändiga resor utanför EU? Krav för att komma in i Costa Rica är försäkring som täcker Covid-19, men om UD avråder gäller ju inte de flesta reseförsäkringar om personen skulle bli sjuk i Covid-19, samt noll garantier att kunna komma hem.

        Trygg Hansas reseförsäkring gäller tydligen ändå. Inte för att det är en ursäkt för att åka.

      De bästa som man kan göra är att inte följa eller ge like på deras bikder kanske det straffar sig för sånna meningslösa influencers. ??

        Har faktiskt avföljt alla influensers under denna pandemi, kollar inte deras youtubes, använder inte deras rabattkoder osv. Känner verkligen, mer än någonsin, att det är en bransch jag inte på något sätt vill stötta.

          Tänk om fler kunde göra så

          Tänk om fler kunde göra så! Trist att de verkar tro att de är odödliga…

          Samma här!

      Marielle Lindahl som åkt mellan Sverige och Danmark i minst två omgångar (senast på nyår på större fest)

        Alltså här får man ta hjälp av googlemaskinen… WHO??

      Jag bor i Spanien (min familj i Sverige), brukar träffa min familj ca tre gånger per år, inte träffat dom på över ett år nu ?

        I mars är det ett år sedan jag senast träffade min sambo ?

          Sambo betyder ju att ni bor ihop? Vad missar jag, haha?

            Haha vi är sambos i Sverige och skulle ha varit isär mars-juni 2020. Han kan inte lämna landet han är i just nu på grund av pandemin ?

              Oj, vilket land är det som haft lockdown sedan juni och fram till nu?

      Haha följer inte en endaste av dem du skrev..som alla? vet inte vilka de är ens.

    Första meningen??? ”Hur kommer den första nyårsaftonen i pandemins tecken att bli? (…) Den kommer bli magisk”

    ALLTSÅ VA. Att börja inbjudan med att nämna pandemin och sen som om ingenting gå vidare med vilken toppenkväll det kommer bli. Herregud, ignoransen har nått en helt ny nivå.

      De var 16 personer totalt dock ville de inte lägga ut alla bilder på Instagram de fanns i stories och sånt försvinner efter 24 timmar. Hon är verkligen obryddom pandemin hon har rest 2 gånger utomlands under pandemin, vanligtvist reser de 3-4 gånger. Nu summerar hon förra året att det var färre resor än det var tänkt från början. hon går ut på restauranger firar barnens födelsedagar och umgås med mer folk än det är rekomenderat så mycket hon gör är inte att stävlja smittan. https://www.instagram.com/p/CJdpvtNHSAT/?hl=sv här skriver hon att hon är tacksam över allt de gjort dvs alla resor även om de ville mer. Tänkvärt att makens företag går sämmre än väntat de har avskedat folk och sökt stöd från staten, kommer skylla på Corona egentligen gillar hon dyra märkesväskor, sjalar och dyra resor för att leka en influencer men jobba vill hon inte det är inte hennes plan…

        Men sluta försöka driva trafik till din egna sketna insta snälla det är så jävla pinsamt

    Hur kommer det sig att alla som skött sig exemplariskt under pandemin och knappt gått utanför dörren sedan mars månad har samlats på Bloggbevakning?
    Om det är så otroligt många som missköter sig varför finns inte dessa representerade här?

      För att det är ”pöbeln” som sköter sig

        Om ”pöbeln” är folk som bor på landet med minst en kilometer till närmsta granne och minst ett par mil till närmsta köpcentrum så har du säkert rätt. ?

          Östermalm här. Har en granne som dog i covid-19 för ett par veckor sedan.

      För att man inte stoltserar med att man är en idiot.

      Antagligen för att folk som inte sköter sig undviker att skriva det för att slippa kommentarer. Varför skulle man stoltsera med att man är en idiot?

      De finns här, ibland dyker de upp någon kommentar som visar att de fullständigt skiter i alla restriktioner för de är unga och friska, så de tror att de inte kan bli så sjuka. Att andra dör skiter de i. Att sjukvården går på knäna skiter de i. Att många väntar på operationer och lider av smärtor och annat, det skiter de i. Men de är väl för fega för att skriva något i det här inlägget.

      Jag har inte ”skött mig” till 100%. Träffat min familj på fika och firade jul med de närmsta på sambons sida bland annat. Men det skriver jag ju inte, då blir man ju digitalt lynchad ? har man dock följt allt till punkt och pricka är det klart man skryter om det, har jag också gjort. Därför hörs ju de mest.

        Har svårt att tro att folk är så duktiga som dom vill låta påskina här… Men det är väl gött med lite virtuella styrkekramar och hejarop. ??‍♀️

          Varför är det så svårt att tro att folk faktiskt följer restriktioner? Jag och alla i min umgängeskrets har följt alla restriktioner sedan pandemins start. Det borde vara självklart för alla. Varför följer inte ni restriktionerna? Varför göra narr av människor som försöker göra det bästa för allas skull? Det är ju bara omoget.

          Fast det är ganska lätt att följa restriktionerna om man bara vill?

        Men snälla det är inget jävla skryt. Vi är less på att ta allt ansvar!

      Jag misstänker att många överskattar sin egen insats. Har en vän som pluggar till sjuksköterska och ständigt lägger ut saker om vården, vikten av att vara hemma osv. Sen såg jag bilder från deras jul, där de var många, inklusive flera i riskgrupp. De frågade även oss om de kunde komma och hälsa på i mellandagarna. De bor långt bort.

      Har ni sett programmet Secret eaters? Alla som är med säger ”jag förstår inte varför jag går upp i vikt, jag äter inget onyttigt, bara pyttesmå portioner. Det är nog något medicinskt.” och sen visar det sig att de äter 10 000 kalorier om dagen. Typ.
      Samma grej. Folk har ingen aning om vad de håller på med och överskattar sin insats.
      ”Jag skulle ju bara handla julklappar/äta chokladtårta”

        This! ??

        Vännen din har dock ingen insats att tala om låter det som. Att plugga till sjuksköterska gör en inte till ngn hjälte i denna pandemi, det är hur man agerar som gör skillnad.

        Har vänner som ofta klagar på hur dåliga folk är på att följa restriktionerna. Sen måste de bara fira jul med halva släkten.

        De jag har i min bekantskapskrets som arbetar som läkare/ssk tar inte restriktionerna på större allvar än gemene man. En läkare jag känner som jobbat med covid-patienter på ett stort sjukhus i Stockholm sedan pandemin startade har haft x antal hemmafester och även rest utomlands ett antal gånger under sommaren och hösten. Det är helt sanslöst.

      Fast är väl ganska stor skillnad på att typ gå in på Lindex när man ändå passerar för att gå till mataffären än att gå på megafest under den värsta smittspridningen. Förstår också att vanligt folk skarvar lite här och där, inte lätt att sitta i total isolering men finns väl ändå en gräns för hur dum man får vara att gå på en sånhär fest?!

      Jag är ssk på covidavdelning i stor stad. Lätt att följa rekommendationerna då.

        (Jag hade inte haft orken att bryta mot dem om jag ville)

      Om du läser några kommentarer upp var det en 30-åring som hade fest med kompisar eftersom det inte är någon fara om dem blir sjuka då dem är ungar och friska. Och de helt ignorerar faktorn att dem kan sprida smittan vidare och döda andra.
      Så jo, idioterna finns också i detta kommentarfält.

    man vågar inte kommentera det för folk är galna här inne

      sorry, skulle vara svar till 10.26

    Eller så fattar dom, men bryr sig inte helt enkelt. Så länge flygen lyfter och det är lagligt att resa så går solsemester före allt. Inget konsekvenstänk. Dom är inte vana att spendera en hel vinter i Sverige för då blir inte deras instagrambilder lika bra där det är så mörkt ute?

    Jag hoppas de blir rejält sjuka. Inte dör men får lida lite. Det hjälper inte att vara ung och i bra form. Två vänner till mig, unga och jättevältränade, ligger sen fjorton dar helt däckade med jordens värsta huvudvärk och extrem trötthet. Undrar om de nånsin ska bli bra igen. Inget i närheten av en ”vanlig förkylning” och inget man slipper för att man är ung. Det slår helt random.

      Jag tycker dock att det är fel att påstå att det slår helt slumpmässigt, 90 procent av de som har dött till exempel har varit över 70 år gamla så det är uppenbarligen mycket större risk att bli svårt sjuk eller dö om man är gammal eller i riskgrupp.

        Men även om man inte dör kan man få permanenta skador och det är skrämmande. 🙁
        Jag ställer mig apropå pandemin väldigt frågande till om Sveriges kunskap är bra nog att behandla de sjuka på rätt sätt. Sveriges sjukvård är absolut inte så bra som många vill ge sken av.

      Varit dålig sen mars….

      Det var min spontana tanke också men nej, hoppas verkligen inte att de blir sjuka. Vill inte att dessa egoistiska och IQ-befriade människor ska belasta sjukvården. De lider redan alldeles för mycket och inte behöva ta hand om några fjuttiga människor som var ”tvungna” att festa en kväll.

    Det finns influencersfest ofta,men inga som postar om det. När Bianca säger att hon är bara hemma på en lördagskväll i full smink…Hon går ut efteråt.

      Ja.. det tror jag med
      Alexandra Nilsson fick en fråga på story ”vad tycker du om influencers som festade på nyår?”

      Svar ”hehe hela influencers sverige (typ) har festat sig genom hela perioden, skillnaden är att dom bara postar det för ”nära vänner” nu”

      Samma sak vid halloween, alla influencers instagram (dom som vanligen postar många stories) va helt tysta…

    Men på riktigt va fan förväntar vi oss, våra politiker skiter i restriktionerna och alla dumma influencers, kolla ba på puckot som är kompis med Joakim Lundell, han tycker de är okej att åka till Sälen, det är hans rätt.
    Dumma idioten Eliasson säger att hans resa utomlands var nödvändig för han ville fira jul med familjen, ja va fan ville inte vi andra då!?
    Vaccin är vår enda chans när vår offentliga miljö svämmar över att ignoranta idioter, som skiter i restriktionerna.

      Det är 3:e gången han klantar till sig först hos Försäkringskassan, sen Polismyndigheten och nu MSB ksnske 3 gången gillt sparken och inga fler högt uppsatta tjänster samt ingen fallskärm vid sparken. ????????

        Glöm inte Migrationsverket…

        Ja alltså kan vi bara ta upp det faktum att han är totalt okapabel som chef. Inom polisen uträttade han inte ett skvatt. När var hos oss på ett möte satt han tyst om han inte fick en direkt fråga och då ordbajsade han fram ett förvirrat svar.

        Han kan ingenting om de områden han jobbar på.
        Vad är det som hänt som gör att han inte blir petad? Sitter han på en rikshemlighet så grov att ingen vågar göra sig av med honom???
        Han lär ju inte gå hemma utan ersättning så det kan inte vara frågan. Det är något annat.

          Inkapabel* 🙂

    Folk hade betett sig bättre om de fysiskt såg viruset i sin miljö. Exempel att luften från andning får en annan färg elemr bakterier i färg på händer/kläder. Tyvärr är folk så dumma så se tror inte att något ska hända bara för att det inte syns.

    Man skulle ju kunna dra paralleller till att naturen alltid försöker sorterar bort de svagaste på ett eller annat sätt, för att arten ska ha bättre chanser att överleva. Och ointelligens och själviskhet är ett hot mot mänskligheten = svagheter.

      Darwin awards

      Tyvärr är det inte säkert att de sorterar bort sig själva utan smittar andra som blir allvarligt sjuka..

        Naturen klarar tyvärr inte att tänka i flera led. Än….

    Jag såg att Antonija var taggad i en story på festen, hon själv försökte dölja att hon var där.

    Skrev en kommentar ” vad hände med stanna hemma? Avföljer tyvärr nu, blir riktigt besviken när man inte visar nån respekt för oss som sliter i vården just nu.”

    Kommentaren raderades utan svar.

    Är inte detta slutet för influencers så vad är… vilka kunder jobbar dessa med, häng ut dem också för dåligt omdöme så ska jag själv bojkotta produkterna framöver. Vad som är märkligt med dessa influencers är att följarskaran alltid växer. Idag hör man om att folk avföljer konton med det syns aldrig i statistiken.

      De köper följare

    Antag att 40 personer swishade 1 295 kronor, det blir 51 800 kronor. Lokalhyra, catering, DJ, saxofonist, några personal. Ja, ja, om de som ligger bakom får litet svarta pengar, fritt käk, fri bar kan det gå runt. Men fri bar för 40 pax? Då är det hembränt eller smuggelsprit = kul att ta risken att blir riktigt jävla dålig. Men inget med influensers förvånar mig; de ligger stadigt parkerade till vänster på normalfördelningskurvan vad gäller intelligens och empati.

      Kan också vara lite spons

    Vilken banbrytande meny. Förstår att de behöver ta lite coronarisker, var skulle man annars bli serverad toast skagen och oxfilé med potatisgratäng på nyår? Med bea OCH rödvinssås?

    Är inte Bella och Pålle på resa?
    Därav julledigtpausen?!? ?

      Ändå intressant att så många profiler behöver en pus/semester från sina kanaler detta år ?

        Så mystiskt! Varför så hemliga liksom? ?

      Inget nytt poddavsnitt heller. Inga uppdateringar av kommentarer på bloggen. Är hon mobbad igen? Hon fick inga positiva rubriker efter inslaget i TV4.

        Hon kanske är ”mobbad” jämna eller ojämna veckor?

      Har hon aldrig barnen under de stora helgerna som nyår, jul, påsk, halloween, midsommar? Väldigt märklig manma hon är.

        Jo?? Barnen var ju där på julafton? bla?

      Naturligtvis är de ute och reser. Bella har uppträtt helt hjärndött verklighetsfrånvänd under hela pandemiåret men nu har tydligen poletten trillat ner att hon inte ska skriva om det. Alltid något… Sedan är det troligt att Bubbelpålle måste hitta varmare vatten än Bellas pool att blåsa bubblor i. Det är ju hans jobb enligt Bella. Mitt tips är spa antingen i Sverige eller utomlands.

    Exakt… Jag var inbjudit på en sånt lowkey fest, men tackade nej (jag är Anonym 10:36).

    OT men älskar hur Margaux:s följarantal sjunker sakta men säkert efter Jacobs inlägg

      Gör den? Wow. Leve Jacob!

        401k följare häromdagen, 400 nu. Längtar tills det går under 400 ?

          399 nu?

    Bor i Jämtland och var ute nu på förmiddagen, vet inte hur många bilar med takbox som passerade med riktning söderut, så senare idag kommer väll dom som ska upp hit.
    Diskuterade på ett annat forum tidigare i veckan där folk tyckte det var så viktigt med frisk luft och att få röra sig, för det kan man tydligen inte göra hemmavid.
    Kör även med argument om att de handlar med sig all mat, håller sig i stugan och åker egen bil.
    Det de inte verkar förstå är att vår sjukvård är anpassad efter befolkningen i vårt län, lade upp en bild på en karta som visar hur stort Jämtland är över södra Sverige, vi har 1 sjukhus på den ytan. Tyvärr verkade ingen fatta ändå, för skidor måste man tydligen få åka.
    Tidigare kunde ju Norge hjälpa till vid olyckor upp mot gränsen, men har svårt att tro att de gör det idag.

    Googla gärna Jämtland över södra Sverige

      Bor i Värmland, I närheten av Branäs, och det lika här. Massor av takboxmänniskor som far fram och tillbaka.

      Jag skulle ha åkt till Jämtland över nyår men valde att stanna hemma av just den anledningen. Varför riskera att föra med sig smitta upp och dessutom kanske själv behöva sjukhusvård på Jämtlands ENDA sjukhus när jag bor mitt emellan två stora sjukhus.
      Det är komplett värdelöst att sitta hemma i grådasket, men nu är det inte mig det handlar om. Det är inte mig det är synd om.

        Varför är det ’värdelöst’ att sitta hemma? Alltså, jag blir alltid så förvånad av sådana kommentarer. Att när svenskar inte får fira ’på riktigt’ är en dag värdelös? De flesta i Sverige har både internet, TV (eller kan titta på film på datorn) och tillräckligt med pengar för att äta god mat.

        Man kan absolut göra det bästa av situationen och fira hemma. Jag har inte firat nyår någon annanstans än i min hemstad på vääääldigt många år (och i år var jag helt själv hemma, för att jag är i riskgrupp.)
        Men jag är lyckligt lottad som har så mycket som berikar mitt liv ändå. Tycker svenskar är så jäkla bortskämda och egoisitiska som tycker att träffa människor och festa är så mycket viktigare än att så många som det bara är möjligt ska hållas friska och överleva.

          Det är värdelöst för att jag hade sett fram emot det i ungefär 360 dagar. Jag skulle dessutom inte fira nånting utan bara njuta av snön och tystnaden. 10 mil från Åre, ute i skogen.

          Men det är klart, jag är bara en klagande egoist så jag ska väl vara tyst.

      Bra sagt! Bor själv i södra Sverige och älskar att åka skidor. Avstår dock fjällen i år eftersom jag 1) inte vill utsätta mig för onödig risk genom att köra genom halva Sverige i vinterväglag. Hörde om en IVA läkare i Östersund som skrev att de flesta platserna på IVA i Ö-d var upptagna av Covid-patienter och att de inte klarade en större bilolycka med trauma. 2) jag vill slippa utsätta vården för risk för benbrott och andra småskador för att vårdpersonalen skall kunna koncentrera sig på det allra nödvändigaste. 3) smittspridning. Dock verkar många andra bara tänka på sig själva och vad dom VILL göra. Själviska deluxe.

      Skulle varit i fjällen nu men bokade av för några veckor sen. Det var en självklarhet för oss även om en vecka med skidåkning hade betytt hur mycket som helst för mig och min familj nu (mår inte bra alls av all isolering). Blir ärligt talat både förvånad och less på att INGEN annan verkar resonera så 🙁

    Jag tänker typ, fuck em! De är de som blir smittade. Och det där med att föra smittan vidare är ju såklart fucked up men tror faktiskt inte många av dessa besöker sina äldre mor- och farföräldrar med risk att smitta dem. Och att smitta andra utomstående typ på matbutiker etc, där har vi också ett eget ansvar att tex endast gå ut om nödvändigt, handla andra tider på dygnet, köra med munskydd, kanske handskar, desinformation, tvål och vatten. Är man noga själv tror jag det är svårt att bli smittad. Alla jag känner som blivit smittade har varit väldigt oförsiktiga. Medan jag själv och de jag känner som tar detta på allvar, inte blivit smittade.

    Så helt ärligt, känner typ låt de gå på fest och riskera sina liv typ. Deras problem. Jag sköter mig själv och försöker få mina närstående att sköta sig.

    Gällande sjukvårdspersonalen som GÅR PÅ KNÄNA (världens tröttaste uttryck nu), översätter jag till att de faktiskt jobbar just nu. De måste jobba. Har själv jobbat på sjukhus, äldreboende, hemtjänst etc och vi är jäävligt bortskämda med alla raster och fikapauser mm. Att jobba på sjukhus är inte för alla. Man ska kunna hantera stress, vilja rädda liv och göra skillnad. Annars byt jobb! Känner massa läkare och annan sjukhuspersonal som säger att det inte alls är så farligt, bara jobbigare typ. Att det är jobbigt att ta på och av skyddskläder men inte så att de behöver springa mellan rummen eller inte får ta lunch. Nu har de helt enkelt ett riktigt jobb. Inget lallarjobb som man hade förut på tex äldreboende som usk, jobbat där också nämligen.

      Hur man upplever att jobba i vården just nu beror förstås också på var i vården man arbetar. Det är väl främst de som arbetar på IVA och akuten som sliter hårdare än andra just nu. Det betyder INTE att det är fritt fram för oss andra att leva på som vanligt, för om akutvården och IVA-vården kollapsar står vi väldigt oskyddade som samhälle. Det går inte heller att fritt flytta omkring läkare, sjuksköterskor och uskor till vilka avdelningar som helst och förvänta sig samma kvalitet på vården. Det kan förhindra att en avdelning stängs, men det finns en anledning till att läkare och sjuksköterskor blir specialiserade på vissa områden, nämligen att det kräver specialistkunskap som inte ingår i grundutbildningen. Och det här skriver jag inte främst till dig 16:34, för jag utgår från att du vet det här, utan till alla som läser och tolkar det du skriver som att vården inte alls är särskilt överbelastad just nu och att corona inte berör dem själva. Att inte varenda kotte inom vården jobbar omänskligt hårt just nu är inte samma sak som att det inte är en farlig situation vi står i.

        Nej självfallet är det inte bara ”fritt fram att bli sjuk”, eller hur jag nu ska uttrycka det. Men det är iaf inte så katastrofalt som det gärna utmålas i media. Har två familjemedlemmar som jobbar på akuten som läkare och ssk och de menar på att det ALLTID är tufft på akuten och på IVA är det mest jobbigt iom alla regler med skyddsutrustning erc. Skillnaden nu är att andra som inte lider av livshotande problem kanske får vänta lite längre, men det är inte personalens ”problem” utan de följer prioriteringslistan som vanligt liksom. Sedan har man också ”löst” det genom att skicka hem många igen som kanske annars hade fått vänta x antal timmar, som man brukar på akuten.

        Men vi är väldigt bortskämda i Sverige over all, och regeringen är jävligt snål, eller skiter helt enkelt i problemet. I Frankrike har sjukvårdspersonal bjudits in från utlandet och som tack för hjälpen får de uppehållstillstånd i landet. Något vi ALDRIG skulle göra, kanske för att läget faktiskt inte är så ohållbart som det framstår.

        Lite av en sidodiskussion, ville främst framföra fuck de som går på fester då de främst utsätter sig själva för risk.

    Hur vet hon egentligen allt?

    Som någon skrev däruppe …inte ens vårdpersonalen bryr sig. Vet några SSK som arbetar på Danderyds sjukhus (IVA) som firade med över 8 personer. Känner att sådana personer kastar sten i glashus när de först lägger upp på sina sociala medier om hur mkt de har att göra/att man ska stanna inne/hålla avstånd etc. sen på nyår så ser man hur dessa firar nyår med över 8 pers och människorna de firar med är inte människor i deras hushåll. Största hycklarna. Men vem vet det kanske har med deras ålder att göra, fest är ju tydligen väldigt viktigt för folk mellan 20-30 år

    Han som häktades och påståtts ha kidnappat rappkillen tidigare i år skulle arrangera nåt party på nåt hotell, kanske det kan vara samma som ”influencerfesten”.

    Kan inte alla bara skärpa sig! Oavsett om det är ”K”, ovan som verkar tycka att det är någonting positivt att ”hamna på sjukan” (chans innebär en möjlighet till någonting positivt/bra, risk är det motsatta alltså någonting dåligt). Ja du ska också vara hemma på ”obestämd tid” precis som alla vi andra måste (fast du ”bara” är 30)! Det är inte mer synd om dig som inte får ”leva” och festa än vad det är om oss andra. Vi vill nog alla ”leva” oavsett om vi är 15, 25, 40, 60 eller 90.
    Eller ”Anonym (med smiley)”, du som skvallrar om andra som varit på fest, du är inte ett dugg bättre själv, du var ju också där och bidrog lika mycket som de ”influencers” som du pekar ut! Det spelar ju ingen roll hur gamla ni är, du kan bli sjuk och dö oavsett vilken risk det är i procent räknat. Eller om det nu skulle vara vårdpersonal som festar på fritiden och sedan ”klagar” över fullbelatsade avd/IVAavd på arbetet, eller vem det än kan vara…

    Det är lika tråkigt och jobbigt för oss alla (i hela världen) att det pågår en pandemi. Det är tråkigt när man måste vara hemma om man inte vill, inte kunna göra saker som vanligt, inte kunna resa som man vill, men vi ska ändå låta bli!
    Om alla lever som ni kommer pandemin bara fortsätta och fortsätta. Om ni stannar hemma försvinner pandemin snabbare. Fattar ni inte det???? Då tar det ju ännu längre tid innan ni kan ”leva” som ni menar att ni inte kan om ni följer restriktionerna och tar ansvar. Men vi andra som följer restriktionerna lever väll?

    Om alla hade undvikit folk så mycket som möjligt skulle pandemin kanske stannat av redan i våras/somras?
    Men alla j-a människor ska få ”unna sig”, en fika/middag på ett fyllt cafe, på en fest, eller en resa.
    Man kan leva hemma också! Idag finns ju alla möjligheter till ett bra liv hemma, då vi kan beställa hem allt och ses digitalt, som inte funnits vid tidigare pandemier. Ses digitalt, eller ring varandra. Gå inte och fika, gymma eller festa. Res inte inom eller utanför landet. Ni dör inte av att inte ses, utan tvärtom!
    Och det är inger inte avundsjuka hos andra att fortsätta posta inlägg/bilder där ni visar att ni uppenbart skiter i restriktionerna. Det är snarare patetiskt till och med idiotiskt då det visar hur osmarta ni är.

    Fattar ni inte att viruset finns i luften hela tiden!? Inte bara när någon hostar rakt på dig eller inne på en sjukhussal?? När du andas in partiklarna smittas du! På cafet, på festen, på krogen, på gymmet, på resan. Det känns/verkar som om alla människor i alla åldrar från tonåringar till äldre. inte använder hjärnan överhuvudtaget i allt för stor utsträckning.
    Det är ganska utmattande (och tråkigt) att hålla sig hemma och när man måste ut ibland för att handla då även vara andra personers hjärna, åt människor som bara går rakt fram, ställer sig för nära, eller tom hostar rakt ut. Synd att man inte färga luften i alla städer, så viruspartiklarna syns som någon skrev. Då skulle de se att luften är så smutsig av viruset. Överallt!
    Kanske ingen skulle våga gå utanför dörren ens?
    Exempel på detta visades i ett avsnitt av ”Fråga Lund”, där detta illustrerades av läkaren på ett bra sätt. Tror det var i ett avsnitt från förra säsongen? Kolla gärna!
    Stanna hemma och visa respekt för dig själv, dina anhöriga och okända medmänniskor!

    Trött
    Så bra skrivet ? Ja alla, de flesta iaf, vill leva. Även om man är 50, 60, 70 eller äldre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.