Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

0 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Träffar ni syskon/kompisar? Vi har bara träffat folk på avstånd utomhus. Men ser i mina flöden att folk verkar träffas hemma/inomhus, alltså inte många men ändå människor som inte bor i samma hushåll. Saknar så att umgås med nån… vi kanske är onödigt restriktiva?

      Ja, jag träffar vänner och syskon inomhus. Samma personer jag alltid träffar i vanliga fall, totalt sex personer just nu.

        Bor med sambo och vår bebis. Träffar våra föräldrar och syskon inomhus men vänner utomhus.

          Varför? Dina föräldrar kan ju lika väl simtta och ni kan smitta dem? Även om ni inte är sjuka!
          Isf borde ni inte göra skillnad på dem och era vänner menar jag?

            För att det är krångligt att ses ute med ett spädbarn som ammar frekvent och hatar vagnen. Bor långt upp i landet så vi snackar många minusgrader vilket försvårar. Och därför har vi tagit beslutet att träffa familj inne men vänner ute när vi kan dela upp oss med bebisen. Tycker iaf att det känns bättre att minimera antalet personer man träffar inomhus! Hur gör du själv? 🙂

              Lovar dig att det blir bra mycket krångligare om någon av er får corona.
              Vilket jag så klart inte hoppas, men det är ju det som kan hända.
              Själv har jag inte träffat någon människa inne sen 30 mars.

      Vi träffar enstaka samma vänner ibland som vi träffat under hela pandemin. Utöver det enstaka familjemedlem utanför hushållet emellanåt. Men mer utomhus och under våren/sommaren. Så ser fram emot våren då man enklare kan ses utomhus.

      Jag håller mig till rekommendationerna än så länge (träffar min coronafamilj på två pers men ingen annan). Visst längtar man efter sommaren!

      Du pratar om ”vi” så jag antar du inte bor ensam. Jag bor ensam och jobbar hemifrån, så har träffat en kompis och han jag dejtar samt mina föräldrar regelbundet (typ en gång i veckan/en gång varannan vecka, lever fortfarande väldigt isolerat). Gällande att jag träffat mina föräldrar så är det större risk att jag ska bli smittad av dem än att de ska bli smittade av mig eftersom båda jobbar i skolor.

      Jag bor själv så jag har en vän som jag umgås med! Hon umgås bara med mig också.

      Ja.

      Träffar mina två bästa vänner plus några av barnens vänner med föräldrar utomhus. Inte umgåtts inomhus sen de hårdare restriktionerna tog vid. Längtar efter mina föräldrar och syskon som alla bor på annan ort.?

      Jag bor själv och bjuder ibland hem den personen som är min coronakrets. Mina föräldrar har jag endast träffat på avstånd och tänkt träffa vänner med 2 m avstånd utomhus. Det sistnämnda har dock inte blivit av sedan början av december då den brittiska varianten började spridas här.
      Tycker inte att du är för restriktiv om du har en funktionell familj som du bor med.

      Nej, vi (jag och min partner) träffar ingen. Sist vi hade besök inomhus var i början av september.

        Jag och min sambo träffar i stort sett ingen alls. Vi har inte träffat en enda vän sedan februari. Vid två tillfällen reste vi för att träffa hans föräldrar några veckor i sträck (de träffar inte heller någon alls), men mina föräldrar som är i riskgrupp har vi inte träffat sedan i början av februari, de har inte heller träffat någon alls. 🙁

      Jag bor ensam och jobbar hemifrån. Träffar ingen, enda undantaget var under julhelgen då var jag hemma hos mina föräldrar. Annars håller jag kontakt med folk via Skype, Zoom etc men känns rätt ensamt just nu. Att resa utomlands eller gå på fest känns väldigt avlägset.

        Jag bor också ensam och jobbar hemifrån och tror det är viktigt att vi inte blir för isolerade. Jag träffar några få utvalda personer just nu: en nära vän och mina föräldrar. Har du någon kompis du skulle våga träffa? Ensamhet är en stor risk för hälsan, så ta hand om dig!

          Förhoppningsvis är denna ensamhet övergående, eftersom det förmodligen kommer vaccin eller andra läkemedel mot Corona. Då är det värre att träffa människor och riskera att dö av det… Så i den här situationen är ’ensamhet’ ingen risk, för det är övergående.

            För dig, ja. För vissa andra kan ensamheten vara till grund för psykisk ohälsa, vilket också dödar.

              Fast det kan du ju inte ta för givet bara för att folk säger att det är sjukt ensamt och tråkigt med covid? Det är det ju men de allra flesta klarar sig bra.

                Kan är nyckelordet.

              Tycker det är så sjukt resonemang. Vi VET att det cirkulerar ett dödligt virus. Vad väljer du mellan att bli dödligt sjuk eller vara mer ensam än vanligt?

              Allvarligt talat, det är idiotiskt, verkligen IDIOTISKT att hellre riskera att bli permanent skadad eller dö, eller vara en del i att andra dör- i ett virus än att vara ensam.

                Alla jag känner som har fått corona har familjer. Alltså partner + barn (oftast flera). Jag känner knappt någon som lever ensam och som varit sjuk. Så om ensamma träffar andra ensamma är det väl toppen. Så kan alla familjer som ändå alltid sprider förkylningsvirus och annat skit hålla sig borta från oss singelhushåll. ?

                  Många ensamma umgås med andra även om de inte bor med dem, till och med hemma hos dem.
                  Sedan går folk och handlar, och åker buss osv och sprider smitta på det sättet. Många festar och går på krogen.

              Ensamhet rent vetenskapligt ’förkortar’ livet, och märks alltså inte förrän du är väldigt gammal.
              Corona däremot har mycket större risk att döda dig OCH många andra- inom en snar framtid, eller göra dig permanent skadad. Använder ditt sunda förnuft om du har något.

            Det är ju en skillnad på att träffa många olika människor och att träffa en eller två utvalda personer. Även restriktionerna säger att man kan träffa någon utanför hushållet om det är så att man bor ensam. Speciellt om man också jobbar hemifrån blir man väldigt isolerad.

          Tack för omtanken! ? Jag har ju virtuella träffar med mina kompisar och familjemedlemmar samt kollegor via Skype. Jag känner mig inte orolig för min mentala hälsa pga isoleringen (även om jag är less och rastlös) eftersom den inte kommer att vara såhär för alltid. Nu handlar det om att hålla ut även om livet är tråkigt pga alla uppoffringar, men när man hör om folk som reser och festar så blir man rätt frustrerad.

      Umgås med en vän inomhus men hon är även min kollega så vi träffas ju varje dag ändå. Sen har vi umgåtts med mina svärföräldrar under jul och nyår, men både vi och dom var lediga och karantänades innan och efter. 🙂

      Träffar inte kompisar men däremot mina svärföräldrar ca 1 gång i veckan och har så gjort sen pandemin startade. Med undantag för perioden jag hade covid.
      Min bästa kompis har cancer och ska börja behandling så vågar inte träffa henne ens utomhus.

      Nej, vi träffar ingen alls utanför familjen, vi är två föräldrar och tre barn och vi har inget socialt liv utom när barnen är i skolan eller när de yngsta har träning.
      Det går det med! Ingen av oss mår dåligt över detta.

      Träffar just nu bara mina kollegor (3 st) vi har stora ytor så vi kan hålla avstånd. Alla andra träffar jag utomhus. Handlar mat när jag vet det är lite folk. Bolaget om det är lite folk.

      Träffar ingen, förutom två vänner vi tar promenad med ibland. Vilket så klart sker utomhus.
      Saknar både vänner och familj, men det är ju som det är.

      Har hänt men det är verkligen inte ofta. Träffar de jag jobbar med samt de jag bor med. Ett av barnen leker med ett annat barn på förskolan inomhus. Vi träffar barnens andra kompisar utomhus. Vi bjöd hem grannarna nu i januari, det var nog första gången jag var inomhus med någon sen november. Fan vad konstigt det här ändå är?

      Jag har inte träffat någon sedan augusti, det är ensamt men det får gå. Alla mina vänner har familjer de umgås med eller har ingen möjlighet att ta sig till mig, jag har inte bil och kollektivtrafiken ska man ju inte utnyttja för nöjesresor. Så då får man vara ensam vare sig man vill eller inte.

      Har inte träffat en enda person sen i mars.
      Varit hemma sen då.

        Alltså inte ens utomhus? Jobbar/pluggar du? Hoppas du mår okej!

      Jag, sambon o barnen träffar bara varandra inomhus… träffar våra familjer o lite kompisar utomhus. Ser samma som dig o tycker verkligen att folk bör skärpa sig. Oerhört själviskt att riskera att smittas eller smitta när läget i vården ser ut som det gör. Dessutom ev dödligt.

      Sambon och jag har valt att träffa våra föräldrar samt syskon 2 st. Men inga andra. Saknar våra vänner men vi vill kunna träffa våra föräldrar och därför valt det före. Hade inte med gott samvete kunnat träffa föräldrarna om vi samtidigt träffade massa vänner. Håll ut hörni!

      Jag jobbar hemifrån och träffar nästan ingen.
      Bor ihop med sambo så träffar honom och träffade familjen under jul efter att ha varit i karantän.

      Träffar någon vän då och då men nu var det länge sen.

      Jag mår dock ganska dåligt av det här. Tycker det är svårt att bara hålla kontakt via Messenger och Skype och saknar att umgås med vänner.

      Jag bor ensam och jobbar hemifrån. Skulle därför bli otroligt isolerad om jag inte träffade någon. Träffar därför mina föräldrar ofta men även mitt syskon och hans barn ibland (i samband med att jag träffar mina föräldrar)

      Ja syskon och deras respektive, men vi är också friska och unga allihopa…

      Vi gör som ni

      Umgås i stort sett bara med min kille. Promenerar med enstaka kompisar. Träffar inte familjen alls nu eftersom de bor på
      annan ort.

      Bor ensam och jobbar hemifrån, träffar min mamma, hennes sambo och ett par vänner till dem regelbundet. Sen brukar jag träffa en kompis i veckan ungefär, vi hänger på tomma restauranger eller hemma hos någon.

      Jag träffar bara min sanbo.
      Ska börja jobba på måndag efter jullovet och är nojig över smitta då jag vet att både elever och kolleger varit iväg eller träffat andra.

        Samma här.. Har en lärarkollega som är överallt ser man på instagram. Barer, restauranger , bowling, caféer och shoppingcenter. Med olika personer varje gång, nära ihop.

        Samma här. Det är också jätte svårt att hålla avstånd när man har 28 elever i ett klassrum.

      Träffade mina ena syskon i juni sist… ?.
      Har inga vänner.

        Kanske kan du hitta någon vän på något forum och skriva med 🙂 hoppas du mår bra 🙂

      Nej, inte inomhus. Vi kan ta en utefika med kompisar ibland men är då väldigt noga med att alla ta med sitt fika. Så trött på alla som verkar tro att det är ok att ibland skita i rekommendationerna. Jag har full förståelse för att de som bor ensamma behöver träffa andra men då ska ju vi som inte bor ensamma göra det enklare genom att INTE träffa andra. Jag saknar min familj och mina vänner, att kunna gå till frisören, att shoppa (annat är mat och mediciner) men nu är det som det är och jag får helt enkelt rätta mig efter det.

      Träffar bara familj (syskon föräldrar)

      Nej absolut inte. Träffas utomhus. Om alla börjar tänka så, att man är onödigt restriktiva, hur tror du smittan skulle eskalera då?

      Träffar mina föräldrar och syskon inne, vi har alla haft covid-19, jag och min man och antagligen barn i somras, mina föräldrar och syskon (1 hishåll) i november och de har antikroppar. Vi bor nära i liten stad och har umgåtts kontinuerligt hela året. Annars har vi bara haft uteträffar sen sommaren med vänner och barnens kompisar.

      Jag gör det inte. Jag har inte träffat min familj och mitt syskon på snart ett år, för att inte smitta dem eller bli smittad och ta hem smittan till min sambo i riskgrupp. Det är helt otroligt att detta har pågått så länge nu.

    Spelar Primetime…
    Hoppas jag klarar alla frågor. o.O

      Spelade också, åkte ut på Take a chance on me. Abba är så inte mitt område?

        Jag gillar ABBA, men kan inte så mycket trivia angående år och sådant. :/ klarade mig till fråga 8 typ.

    Nån annan får börja jag kör sen

      Nu blir jag nyfiken på vad du ska skriva om. 🙂

        Tar det sen

          När är det sen??

            Vi får se.

    Är jag den enda som haft sjukt dåligt internet den senaste veckan? Har gått ifrån att ha surfplatta, Playstation, två laptops och två telefoner uppkopplade mot samma enhet till att nu endast kunna ha två laptops utan att något börjar strula. Antar att det är det faktum att alla svenskar är hemma istället för i Spanien och Thailand, och arbetar hemifrån istället för i skola/arbete… Om det här är nya normala måste det ju lösas.

      Jag har inte märkt någon skillnad på mitt. Bor i centrala Sthlm om det spelar in på något sätt

        Okej, jag bor inte i Stockholm, men en timme väster om Stockholm i en stad.

      Ja jag, har Telia.. Du ?

        Nej, jag har Telenor

          Haha fantastiskt intressant detta. ?

          Mobilt? Bor i en annan del av landet men Telenor har varit katastrof sen en vecka tillbaka ungefär.

            Comhem i Sthlm C fungerar 100 % sen mars.

            Nej, det är fast bredband via fiber. Tänkte att det antingen var alla användare eller fel hos dem eller liknande.

              Om du har fiber spelar det ju ingen roll hur många som använder nätet (som det gör mobilt). Starta om ditt modem/din router och alla dina enheter. Hjälper det inte så felanmäl till din operatör.

                Jag har testat allt det… Det är därför jag frågar om fler upplever problem.

      Jag med!!!! Väster om Stockholm ca 1,5 timme. Så segt

    Singeltjejer som gjort IVF med donator? Erfarenheter? Rekommendationer?

    (Obs: vänder mig inte till kristna ”naturlighetsbeivrare” eller klimatnissar (men ni får såklart vara med om ni vill) utan till er som gått igenom processen.)

      Nä men jag ska i april ? Jag gör det via den regionen jag bor i. Känns bäst för mig ☺️

        Och det rekommenderar jag också. Har du ställt dig i kö? Eller hur tänker du (TS) – tex Danmark? Eller vad undrar du över? Kanske kan hjälpa lite ändå ?

          Jag tänkte Danmark men det kan vara för att jag vet för lite om möjligheterna via regionen så redan där tack för tips! Men hur funkar det nu under pandemin, rullar det på som vanligt?

            Olika i olika regioner. Vissa har stängt ner, vissa kör på som vanligt. Vilken region bor du i?

              Stockholm. Med allt prat om vården & covid trodde jag det var kört men det kanske det inte är?

                Nej. Ring Livio eller IVF-gruppen Sophiahemmet och boka ett första möte!

                  (fast lyssna kanske först lite på jag vill ha barn-podden och läs på lite:))

                  Hej! Har gjort ivf på livio Kungsholmen och rekommenderar inte den mottagningen. Snäsiga, tidvis otrevliga och osympatiska läkare och sköterskor. Bytte läkare 3 ggr. Jag kände mig mest som en belastning för dom.
                  OBS! Alltså min högst personliga erfarenhet.

                  Skulle jag göra om allt skulle jag provat Sophiahemmet. Hört mkt gott om dom.

                    Har även jag jättedålig erfarenhet av livio Kungsholmen! Upplevde det som att gynekologen hade attitydproblem och var oproffessionell. Har också hört gott om Sophiahemmet.

            Det rullar på! Det tar dock tid. Du skriver in dig och väntar på att få psykosocial-samtalstid med kurator för att se om du är redo osv.
            Sen ska du ta massa blodprover och göra kontrastundersökning av äggledarna. Sen får du läkartid där även donationskoordinator finns med och sen är det dags!

            Dock – denna processen kommer ha tagit mig 1,5 år när IVF är dags. Jag måste göra ivf pga endometrios. 3 ivf-försök och 6 inseminationsförsök.

            Detta är ”gratis” (ingår i högkostnadsskyddet) eller kostar som läkarbesök. I DK betalar du själv.

            Fördelen med DK är att det går fortare. Fördelen här är att det är på svenska (hehe jag fattar inte danska, och jag bor i Skåne) och de ordnar allt med Försäkringskassan osv ?

      Behöver du IVF eller klarar du dig med insemination? Man får det via regionerna så länge man uppfyller kraven (bland annat ålder och BMI, men exakta kraven kan variera från olika regioner). Bara att höra av sig till närmsta fertilitetsklinik för att påbörja utredning. Rekommenderar podden Jag vill ha barn.

      Nej men är öppen för det om jag känner att jag vill ha barn om några år och fortfarande är singel. Lyssnade på ett poddavsnitt för ett tag sen, en finlandssvensk podd så det är ur ett finländskt perspektiv, Skumppapodden avsnitt 3.4 om assisterad befruktning. Hon de pratar med behövde inte ens göra IVF utan det räckte men inseminering, väldigt givande att lyssna på tyckte jag!

      En av mina bästa vänner som bor i ett annat EU-land funderar på att använda en donator från Cryos International i Danmark. Någon här som har erfarenhet av just denna klinik?

      Min vän är väldigt deppig. Hennes ägg ser inte bra ut. Hon är snart 40. Jag vet inte hur jag kan stötta henne längre..Jag är ledsen för hennes skull men vill vara stark och peppa henne. Vad ska jag göra? ?

        Min bästa kompis fick barn med äggdonation i somras. Det var en jäkla resa dit men hon är jättelycklig åt sin son nu.

          Härligt att höra!! Jag hoppas att det kan vara en lösning för min vän men det känns som hon är emot en sådan lösning. En svår situation 🙁

            Det var en process för min kompis med. Vad hon gjorde som jag tror hjälpte var att läsa på mycket och känna efter om alla olika alternativ (ägg, surrogat, adoption osv). Så hon bestämde sig inte för donation innan läkarna rekommenderade henne sluta med IVF.

            Alla måste gå igenom sin egna process så att säga innan man är redo att eventuellt välja en annan lösning. Skulle rekommendera henne att prata med andra som gjort tex äggdonation. Inte för att stressa på eller övertyga om ett visst beslut men för att sätta sig in i hur det kan vara. Förbereda sig lite och som ett hopp om att IVF inte är sista station, så att säga.

              Ja du har helt rätt. Hon är mitt i sin process nu men är helt ’lost’ Min vän är bara så deppig..har inga syskon/föräldrar som kan vara med i denna process så hon hänger på mig och en annan vän. Hennes syster som inte stöttar henne ska snart få ett barn (ivf) samt hennes ex också. Hon ringer mig ibland mitt i natten med världens panikattack eller helt hysteriskt ledsen. Jag önskar jag hade svar men det är svårt. Jag vill att hon får livsglädje…även om hon inte skulle få barn. Hon vill helst att jag bestämmer åt henne men det kan jag ju inte göra. Jag vill krama henne men jag har inte träffat henne irl på 2 år nu.

                Skitsvårt om man är helt ensam, usch. Nån mer formell stödgrupp kanske kan vara nåt? Eller en bra terapeut?

      Står regionen för detta eller bekostar man själv?

        Uppfyller man kraven kan regionen stå för ett visst antal försök. Vanligen sex inseminationer eller tre IVF, vet inte om det är olika många i landet.

      Är kristen tjej (som själv gjort ivf) så vet ej om du vill läsa men…. känner en kvinna som talar väldigt väldigt varmt för singlar att ta hjälp i Ryssland. Minns tyvärr inte namnet på kliniken men det ska vara en väldigt bra, där många blir hjälpta och gravida snabbt. Hon känner många som blivit gravida där.

        Olga fertility clinic i st Petersburg 🙂

        Har absolut inget emot kristna & är kristen själv men ville helst inte ha massa svar från folk som tycker det är emot naturen göra IVF ?

          Fattar!

          Vad/var i detta svaret får du fram att personen är emot att göra IVF?

        Är det en annan typ av behandling där eller varför just den kliniken i Ryssland?

          Annan typ av behandling (individuellt) och deras kompetens går inte att jämföra med hur efter Sverige är vad gäller IVF.

            Hur är den mer individuellt anpassad om jag får fråga? Har du erfarenhet av kliniken själv?

              Ja, är gravid därigenom, första försök. De utgår från din data och individanpassar behandlingen. Man får också mycket högre doser mediciner. Det är ingen kamp som med svensk sjukvård där man ska argumentera för sin sak om något inte fungerar utan tvärtom de sätter in åtgärder. De ser till att stoppa blödningar fram till v 12 då många får missfall. I Sverige säger man fortfarande att det är naturligt med missfall och inget att göra åt, vilket inte stämmer.

              Deras kompetens är riktigt bra, de har jättebra embryologer. De sätter in embryon på dag 5.

              Servicen är jättebra, svårt att förstå hur bra service man får.

      Åh jag funderar också på detta men är så rädd för alla pekpinnar och moralpredikningar från alla människor man möter, när man väljer att skaffa barn som singel. Hur tar man sig igenom det? Alla frågor man kommer få

        Det där funderar jag också över. Hoppas på en mammagrupp med massa singelmorsor som inseminerat. Eller det vore kul komma i kontakt med andra i samma sits då.

        Jag tänker såhär – det är mitt liv, ingen annan har med mitt val att göra. Jag ska göra IVF med donator i april och jag längtar så oerhört. Alla som vet är positiva till det. Och hade de varit negativa så skiter jag i vilket ? Ingen har med det att göra ?

          Bra där!! All lycka till dig! <3
          Hade du några krav på din donator? Jag menar, min vän vill t ex kunna välja en viss utbildningsnivå, antal donationer, kolla sjukdomar m.m

            Tack ?

            Nej alltså de som är donatorer i Sverige är noga utvalda. De genomgår också psykosociala samtal och utseendemässigt får de inte avvika (tex ovanligt stor näsa/öron osv). De ska vara neutrala. I Sverige får de bara donera till ett visst antal, minns inte hur många. Sjukdomar och liknande går de igenom på psykosociala samtalet.

            Har för mig (vet alltså inte till 100%) att de väljer en donator som passar mig. Dvs samma hårfärg osv. Ang resten tror jag inte vi får veta. Men vet inte alltså ?

              Det här har jag aldrig hört talas om! Vem bestämmer om näsan är för stor? När och hur får den som tänkt donera spermier veta att han är för utseendemässigt avvikande?

          Du skriver att ingen annan har med ditt val att göra, men barnet då? Varför väljer du att med berått mod sätta ett barn till världen som inte kommer att ha en pappa och som aldrig kommer att få veta vem hens pappa är? Båda ens föräldrar är ju lika stora pusselbitar i vem man är och för mig skulle det kännas absurt och extremt egoistiskt om jag undrade vem min pappa är och min mamma svarade ett att det är en anonym donator! Att inte ens ha chansen till en pappa. Alla barn förtjänar en mamma och en pappa. Det är hela ens historia som människa, ens rötter och grund och att med vett och vilja beröva ett barn detta förstår jag inte. Visst kan man klara sig utan en pappa och alla har inte lika stort behov att veta sina rötter eller att ha den tryggheten det ger ens identitet att veta vem ens föräldrar är, men att göra det valet åt barnet känns helt fel.
          Om man så gärna vill ha ett barn, varför inte adoptera något av alla de föräldralösa barnen i världen??

            Ditt sätt att resonera är ju ett sätt men tror att många har en mer krass syn på det här med kärnfamilj. Iom att farsan kan sticka eller dö ändå, liksom morsan, föräldrar kan vara riktiga svin trots att de aldrig separerar, manliga förebilder går att få tag på ”ändå” samt att föräldrar numera kan vara två kvinnor eller två män och det funkar ju lika bra. Alltså tror jag man fokuserar mer på det man kan ge sitt barn än just det här normativa med en mamma och en pappa. Så tänker jag iaf, det här med kärnfamilj tror jag inte har så stor betydelse utan viktigt är du är en bra förälder.

              Fast det handlar inte alls om kärnfamiljen. Det handlar om att inte veta vem ens far är. Att inte ens ha möjligheten att ta reda på det och vad det gör med ens identitet. Det är ju inte bara en spermie det handlar om, utan barnet är ju till hälften den personen och bör ha möjlighet att kunna söka upp sin far. Det är inget konstigt att vilja veta vilka ens föräldrar är som ni vill få det till med era skeva resonemang för att rättfärdiga er själviskhet att skaffa ett barn oavsett vad. Det är oetiskt och moraliskt fel och i många länder bl a Tyskland har en lag införts där barnet alltid har möjlighet att kunna ta reda på pappan och söka upp honom. Detta efter att det kommit upp bland ett av dessa barn vad det gör med en att aldrig kunna få veta vem ens far är.

                Då är det ju bara att välja en sk öppen donator. Problem solved 🙂

            Ditt resonemang hör hemma på 50-talet. Du har ingen rätt att beröva någons önskan att skaffa bebis.

              Se mitt svar ovan.
              Och att som du skriver ”skaffa bebis” är ingen mänsklig rättighet.

            Håller med dig. Det finns ju en anledning till varför det krävs en man och en kvinna för att det ska bli barn. Vårt samhälle är så skevt å det är en sjuk utveckling att tycka så synd om kvinnor att det blir acceptabelt med spermiedonator. Man hör bara på ordet hur sjukt det är ?

              Hänger inte med i det här resonemanget. Det är ju inte för att nån tycker synd om kvinnorna ivf tekniken utvecklats. Undrar också vad det är som känns sjukt med ordet spermiedonation? Spermier behövs ju för att befrukta ägg.

        Man får nog undvika bloggbevakning ? tänker på moralpredikan över Carolina Gynning som inte fick sitt tredje barn vid 25 för några dagar sen.

          Ja usch. Men hon är verkligen för gammal.

            Tänkte du verkligen efter ens en millisekund innan du skrev och publicerade den här kommentaren?
            Du säger uttryckligen usch till moralpredikningarna. Men i samma andetag kommer du med precis samma moralpredikan.
            Alltså va?

            Bevisligen inte om hon är gravid…

            Jag trodde hon var gravid?

            Nej idiot det är hon inte!

            För gammal för vad. Vi vet ju alla hon inte är för gammal för graviditet eftersom hon väntar sitt tredje barn. Men du kanske syftade på nåt annat?

        Det har ingen med att göra. Fatta beslut utifrån dig och dina livsval så lever du ditt liv. Mitt tips ang nyfiken omgivning är att samla inövade svar på eventuella frågor, tex sånt som stänger dörren för diskussion om dina val, på ett vänligt men bestämt sätt.

          Ja så är det ju. Men det är ibland lättare sagt än gjort… är rädd att jag kommer bli så påverkad av alla andra att jag backar pga det.
          Oavsett så är detta ett underbart samtalsämne och jag är positivt överraskad över svaren här!! Lycka till ts och alla andra!!!!!

      Nåt jag alltid undrat är varför man inte bara dejtar en kille och försöker bli gravid med honom, sedan lämna honom och inte berätta om man inte vill det. Känns enklare och man vet vem pappan är?

        Jag tror att svaret på det är etik och moral.

        För det första – etik och moral. Respekt. Skulle aldrig kunna ljuga för någon. Fruktansvärt!

        För det andra och kanske ändå viktigaste – det juridiska och ekonomiska. Genom att gå den rätta vägen för att bli ensamstående, så får man rätt till underhållsstöd, får pappa-dagarna osv. Det är MITT barn, ingen som krävs på underhåll, jag slipper gå och bära på en sjuk hemlighet.

        Men framförallt. Ljug inte eller lura in nån stackare i nåt han inte vet om.

        Dessutom – om man bortser från att man lurar en människa och hela den biten – så är det inte nån garanti att ligga och bli gravid. Det brukar ta tid. Vissa är ju megafertila såklart. Men genom IVF eller inseminering (två olika) så är det läkarhjälp och hormonstimulering osv.

        Men som sagt. Man ska inte lura någon. Borde vara straffbart.

          För mig gick det på första försöket.

            Och för mig har det inte gått på 18 försök.

        Det känns helt galet för mig- alltså det skulle jag inte klara av. Hellre en ”hederlig donation” som jag kan förklara för barnet än ”pja, du vet- jag ville ha barn så jag låg med en kille som inte ville bli pappa, det är därför du inte har nån.” Jag vill ju kunna stå för mina beslut när barnet frågar. Också! Tänk om nån tok man ligger med på fyllan helt plötsligt dyker upp och kräver halva vårdnaden ?

          Och som sagt – det juridiska…

        Jag vill inte ha barn om jag inte samtidigt har en partner. Mardröm för min del (växt upp med det) att vara ensamstående förälder. Då är jag hellre ensam, än singel med barn.

      Varför inte adoptera?

      Det skulle iaf vara en träffande kvittering till moralisterna från kristna och klimatkämpen.

      Där folk skulle förundra sig över en ensam mammas moderskap skulle ingen göra det med adoption. Folk skulle se väldigt gott på detta, och av en väldans relevant anledning:

      Så många barn utan föräldrar i denna värld. Så många (åldrande) kvinnor utan barn.
      Varför inte ”bring these two together”?

        Ensam mammas *insemination

          Det här måste ju människor få avgöra själva. För en del är adoption bästa alternativet, för andra nåt annat. Tror knappast allmänheten har problem med spermiedonation- vissa människor har det men de är ju inte representativa för samhället i stort eller något att bry sig om om man funderar över något så viktigt som hur man ska skaffa barn.

            Som med de flesta känsliga ämnen lyder det i förväg vald konsensus i samhället även kring detta ämne och det ges knappt diskussionsrum för ”avvikande” opinion.

            Människan har med tiden distansierat sig mer och mer från sin natur – och varken en ensam kvinna eller man kan ej skaffa barn själv. Hur mycket mer ska man dra på gränserna och distansiera sig ytterligare längre ut ifrån hur naturen egentligen fungerar?
            Människan torde vara mer ödmjuk inför sin natur och agera mer därefter istället för att vilja ha ”allt” och hela tiden mer.
            Naturen funktionerar med intelligens och börjar man agera för mycket emot den och dess ordning kan resultatet i längden bli oberäkneliga och kaotiska.

            H. Ej kristen, ej klimathysteriker

    Filmtips? Gillar fåniga komedier, typ crazy stupid love eller the interview.

      Never been kissed!! ??

      Hollidate

      No Stringes Attached, Bridget Jones, Friends with Benefits, Almost 40, Eat Pray Love, Dumpad, Dagboken ?

        Menade This is 40 ?

        Är du anställd av netflix? hahaha

      How to lose a guy in ten days

      The ugly truth!

        Tack för alla tips! Har ni liknande serietips också?

          Emily in Paris – lättsmält och precis lagom nivå!

            aaaalskade denna. sa latt att kolla pa. noll angest, bara nice.

      The intern- finns på Netflix

      Trodde inte jag skulle gilla eurovisionfilmen men det var ändå väldigt feel-good!

      Leap Year är både rolig och romantisk?

      Wimbledon?

      Something borrowed!!

    Vad är att småäta enligt er?

      Äter någonting en gång i timmen eller oftare mellan måltider.

      Att äta sånt som är onödigt på oregelbundna tider

      Äta mellan måltider om det inte är fika eller lördagsgodis/snacks typ.

      Kolla upp sockerklockan och följ den. Låt det minst gå 2 timmar mellan varje ättillfälle. Skölj munnen med vatten när du ätit klart för att stoppa syraattacken

        Intressant definition på småäta.

          ?

        Toppen ??

        Läste på instagram om att småäta och började fundera på om jag gör det. Inser att jag inte gör det iaf ?

        Du låter som en tandläkare ?

    Endast min sambos familj inomhus, 4 st. Inte träffat några andra sen typ oktober då jag träffade en tjejkompis.. Vi skulle träffat några utomhus i helgen men blev inte av. Tycker att allt känns som vanligt när man kollar sociala medier, folk träffas och festar o har sig, exempel nyår var de många som hade folk över på middag..

      Vi träffade inte ens min mamma som lever helt ensam på julafton och ändå lyckades vi få skiten. Min man jobbade ihop med EN person och lyckades såklart få det av honom och drog hem det. Sån jäkla otur 🙁

    Hur blir man duktig på kallprat? Sånt där snack som ”krävs” när man kommer till sociala tillställningar och förväntas vara social. Jag är så jäkla dålig på sånt och känner mig helt utmattad i 2 dagar efter att ha varit på en fest eller träff med killens vänner eller liknande (obs före Corona). Har varit jätteskönt att slippa sånt nu måste jag säga, men samtidigt mår jag dåligt av att aldrig lyckas knyta kontakter eller hitta vänner.

      Fundera på vad du skulle kunna vara intresserad av att fråga om, och inte alltid vad den andra jobbar med. Man är inte sitt jobb. Exempelvis om på fest, vad är deras relation till värden/värdinnan, om de har relation hur träffades de. Var beredd att själv att öppna dialogen med liknande berättelser. Alternativt om det nyligen varit sommar eller jul, vad har de gjort etc.

      Hatar också att prata med folk, är introvert så tar energi från mig dagar efteråt. Men har alltid fått höra att jag är lätt att prata med. Tricket imo är att prata/fråga om dem. Folk älskar att prata om sig själva. Ställ frågor om dem och bygg utifrån det, tex med egna anekdoter å skit 🙂

        Haha kör också alltid det kortet. Funkar väldigt ofta men värst är när dom svarar kort och ger motfrågor hela tiden…. ?

      Om du lyssnar på andras inledande frågor så är de ofta rätt löjliga. Antingen är det den klassiska hur man känner X eller så ska vissa vara roliga och ställa någon helt random fråga. Men det är så det funkar, man kallpratar tills man hittar något gemensamt, känner av om man trivs att prata med varandra, kanske tackar man för sig och minglar vidare. Jag skulle fundera ut lite frågor innan, beroende på situation, vilka de är, vad som händer runtomkring och i världen för tillfället. Fundera också på vad du VILL prata om, letar du lägenhet för tillfället kan det ju vara ett bra tillfälle att hitta någon som gillar att prata och tipsa om det, vill du prata resor så försök leda in på det och se om personen nappar. Genuint intresse gör det alltid lättare.

      Förbered dig med en uppsättning startfrågor. Typ ”var gillar du att åka på semsester” eller ”vad gör du när du inte jobbar”. När du fått ett svar spinner du vidare på det med följdfrågor. Folk prata gärna om sig själva så peppra med frågor 😉

        alltså om en person jag knappt pratat med hade frågat ”var gillar du att åka semester” hade det känts jättekonstigt. Samma sak med ”vad gör du när du inte jobbar”. Känns allt för inövat (vilket det bevisligen är) och gör frågeställaren automatiskt till en ointressant person.

          Vilka frågor ska man ställa för att inte verka konstig eller ointressant?

            frågor som har med sammanhanget att göra. Om någon säger ”jag var på mallorca i somras” så kan man fråga om personen åker ofta dit och så kanske ett samtal om semestervanor påbörjas. random frågor utan kontext uppfattas oftast som konstiga.

      Det är inte genom kallpratet du skaffar vänner. Men eftersom det är kallpratets ädla konst som efterfrågas så var (eller spela) genuint intresserad av personer du träffar för första gången. Ha inte inövade frågor utan säg saker du undrar över eller är aktuella för stunden. Ha en trevlig ton och ställ frågor. Folk kommer se dig som supertrevlig och vilja prata mer med dig. Kanske är du (och den du pratar med) tillräckligt intressant bortom den trevliga fasaden för att vänskap ska kunna utvecklas.

    Okej hörrni. Jag har gjort slut med min kille pga hans missbruk (han var inte i ett missbruk när vi blev tillsammans) och mår piss. Jag veeet att det kommer att kännas bättre med tiden, men just nu känns allt bara förjävligt. Känns som att jag sviker honom genom att inte finnas där, även om jag vet att jag faktiskt har gett honom många chanser till förbättring och stått vid hans sida när han försökt sluta. Men fick nog igår när han inte brydde sig om att han betedde sig på ett sätt som gjorde mig orolig att han har börjat igen.

    Har ni lite peppande ord till lilla mig?

      Starkt av dig!! ❤️

      Finns sk anhörigstöd att få för just anhöriga eller närstående. Googla ’anhörigstöd missbruk & din ort/stad’. Hjälpte mig mycket! Lycka till!

      Du måste alltid sätta dina behov först. För bådas skull är det bäst om ni bryter och får läka på varsitt håll. Förhoppningsvis ser han detta som ett wake up call och tar hand om problemet. Men försök att fokusera på dina behov nu istället. Ät massa choklad, kolla igenom en serie 5 gånger och läk. Du är värd en partner som respekterar dig

      Du är stark och framförallt inte ensam! Någonstans gör du också honom en tjänst tror jag. Han måste ju inse vad han förlorar när han missbrukar tänker jag. Hoppas allt löser sig ❤️

      Det kommer bli enklare. Den bistra sanningen är att ”när man står vid en missbrukares sida” underlättar man deras destruktiva beteende. Tog mig år att inse att jag skyddade, slätade över och skapade en dimridå som han kunde gömma sig i.
      Gör detta för din skull, ingen kan tvinga någon att bli nykter! Ta hjälp medberoende är ett jäkelskap att ta sig ur.
      Ta hand om dig och Lycka Till!

      Förstår att det inte är en lätt situation!!
      Nu får han lära sig konsekvensen av hans missbruk, att han förlorade dig.
      Så förhoppningsvis kommer det få honom att förstå att han förlorar dem han älskar på köpet.
      Men det är inte lätt att vara medberoende så vet hur svårt det är då man vill finnas där också.

      Dags att tänka på dig själv! Jag stannade för länge, höll på att knäcka mig själv fullständigt för att jag försökte stötta honom även om jag visste att det var för sent för vårt förhållande. Jag tog mig till slut därifrån, men det tog många år för mig att läka och känna att det fanns en chans att gå vidare.
      Han kommer nog inte att göra något så länge han inte behöver för att du ändå finns där och ställer upp. Så nu ska du sätta dig själv främst, ta hand om dig och se till att du själv mår bra!

      Har samma problem men med ett syskon.
      En närstående som missbrukar är extremt jobbigt och påfrestande, oron tar aldrig slut.
      Tyvärr är det enda som hjälper att sätta gränser och säga stopp, att sluta bidra till att personen kan fortsätta. Mycket svårt i praktiken när man älskar någon.
      Men du måste tänka att en missbrukare är den största egoist på denna jord och den personen skulle aldrig tänka på dig eller dina känslor på samma sätt som du lägger ner energi på hen.
      Hårt men sant. Rädda dig själv!
      Det finns professionell hjälp för människor med missbruksproblematik, hänvisa till det och låt personen göra valet att söka hjälp när hen är redo.

        Jag har samma problem som du, fyfan vad man mår skit och att man hela tiden känner sig så himla maktlös.

      Det är bra att du värdesätter dig själv och ditt liv och vägrar bli en bifigur till en annan människas prioriterade huvudperson – missbruket. Du är värdefull. Du ska bygga upp ett fint liv.

      Åh stort tack till alla som tog sig tid att svara, det betyder jättemycket! ❤

    Jag funderar på att piffa mig lite nu till våren med att köra fillers i läpparna. Ja jag vet vad ni tänker och jag vill INTE ha stora babianrövsläppar. Det är mer så att med åldern och med stor viktnedgång så har läpparna tunnats ur (var normalsmå innan) och jag fick höra från en på jobbet att man bara kan fylla lite runt amorbågen för att framhäva överläppen.
    På kliniken som finns i min stad har de fillerspaket med 0,5 ml. Kan man be om mindre eller syns det kanske inte alls då?
    Vill inte köra botoxpaketet för att se yngre ut utan bara korrigera så mina läppar inte ser så taniga ut när jag pratar.
    Hur hade ni gjort?

      Har viktnedgång verkligen påverkan på läppstorleken? ?

        Det vet jag inte, det kan ju vara bara åldern såklart? Fyllde 44 i november så jag är ju i den åldern då kroppen genomgår förändringar ändå. Men, jag har även just tappat 18 kg i vikt så ansiktet har ju med blivit smalare…

          Har du just tappat 18 kg (strongt av dig!) påverkar det såklart fettdepåerna i läpparna liksom överallt annars. Ang fillers kan du ju testa med en halv dos & se om du är nöjd?

            Tack! Och tack för ditt svar. Det är ju inte permanent (tänkte köra någon sort med hyaluron)

              Men det skapar permanenta förändringar för många. Jag hade inte tänkt ”det är inte permanent”. Det kan ta lång tid att få ur medlet (för vissa går det snabbt ur, absolut) och när väl medlet gått ur så kan det skett töjningar och liknande. Tänk på det!

        Det är nog mer åldern, men det skriver hon ju också.

      Jag kan tyvärr inte svara på din fråga då jag kan noll om fillers. Men du bör kolla upp hur man reagerar på vaccinet om du hade tänkt ta det, har för mig att folk som har fillers kan få vissa biverkningar av det

        Vilka biverkningarna då?

          Nån allergisk reaktion i injektionsområdet, lite oklart hurpass temporär. Gällde då modernas vaccin. FDA gick ut med nån rekommendation men minns inte exakt vilken.

            Tack för svar och länkar. Dock står också detta….

            Lätt att behandla
            Samtliga patienter som upplevde besvär behandlades med kortison och antihistaminer och reaktionerna ska därefter ha lagt sig.”

            Men alltid bra med kunskap om före något händer.

              Har icke delat med mig av länkar och inte heller påstått att jag minns i detalj…

      Jag gjorde 0,2 i överläppen för att balansera lite. Dock betalade jag för 1 för det var i sprutan, de kan ju inte används det till någon annan då sprutan kasseras.

      Kört med 0,5 ml och se hur det känns. Den mängden ger ett naturligt resultat. ?

      Jag gjorde exakt samma förra veckan. Blev superfint och ser inte onaturligt ut alls nu när allt lagt sig på plats. Jag gjorde 0,5 ml i varje läpp alltså totalt 1 ml och är supernöjd. Mina tänder är lite mer gömda nu när jag ler och min lite större näsa har blivit mer symetiskt med ansiktet. Jag var extremt tydlig med kliniken att jag absolut inte ville ha ankläppar uran det skulle bli ett ”naturligt” put.

        Ja just det man kanske behöver göra båda läpparna så det inte blir uppenbart att man gjort överläppen? Jag har nu tack vare era svar bokat in en konsultation till slutet av månaden! ?
        Så får vi se om det blir något. Jag har semester i början på febrauari så jag hoppad svullnaden hinner lägga sig lite innan jag ska vara tillbaka på jobbet.

          Ja min klinik rekommenderade mig att göra båda! Bra tänkt med svullnaden då jag första 2 dygnen såg helt blåslagen ut. Hade munskydd på jobbet så ingen märkte någonting av svullnaden eller blåmärken ?

            Haha covid är verkligen perfekt för lite näsplastik…

              Näsplastik?

                Så slipper du gå runt se ut som du fått stryk. Folk ser ju annars inte kloka ut efter näsplastik.

                  Fast att fylla läppen påverkar ju inte näsan?

      Shapeby som jag går till har en bra tipslista för vad man bör tänka på! Bor du nära Stockholm rekommenderar jag dem, de är noga med naturliga resultat och jobbar mycket med att korrigera på stackars personer som fått det fel på andra ställen.

        Jag bor tyvärr inte nära sthlm ?

        Naturliga resultat som Bianca Ingrosso….

      0.5 är extremt lite. Du kommer inte att få ankläppar ens om du väljer 1 ml. Det krävs några besök för att se ut så (tack och lov) .
      / En som gör fillers någon gång per år

        Kanske dum fråga men är det verkligen sant eller blir man fartblind efter ett tag? Även utan ankläppar tycker jag verkligen det syns på stan när folk gjort läpparna.

          Ja det är nog lätt att bli fartblind. Jag försöker lyssna mycket på vänner. Ibland vill jag fylla på men har vänner som säger att det räcker. Då har jag valt att lyssna på dom 🙂

          Det syns, det blir en speciell yta på något sätt, hur lite det än är.

            Nej, det syns inte på alla. Du tror det för att du lägger märke till hos alla det syns – men du märker ju inte av de det inte syns på. Men det är en hårfin linje mellan att det syns och inte gör det.

        1ml syntes jätte mycket på mig.. såg sunkigt utbildning ca 4-6 veckor innan det la sig och såg ”normalt ut”

      Min faster gjorde för några månader sedan, hennes ansikte ser jättemärkligt ut, även om en utomstående antagligen aldrig hade kunnat peka ut just läpparna som orsak. Nåt är skevt liksom

        Gjorde hon en stor mängd eller?

          Väldigt lite

      Jag tycker inte du ska ta mindre. Det där är lagom.

        Tack för svar!

      Jag hade struntat i det. Varför måste du få större läppar? För att bli snygg? Sluta var utseendefixerad istället och försök att vara en förebild för de yngre.

        Mer för att det här var en utseendeförändring jag inte var förberedd eller redo för och att jag inte känner igen min spegelbild. Och självklart vill jag hellre se ut som mig själv än någon annan även om min viktnedgång står för den största förändringen utseendemässigt så var den endast pga hälsan

          Har svårt att tro att du inte känner igen din egen spegelbild. Men om du kan acceptera en stor förändring av kroppen så kan du väl acceptera en liten förändring i ansiktet också? Tvek dock om man får mindre läppar av viktnedgång..

            Du behöver egentligen inte tro någonting om mig och mina upplevelser av livet. Det gör lixom noll skillnad för min verklighet så för min del kan det kvitta

              Alla som planerar ingrepp borde fundera på varför de vill göra det. Den riktiga anledningen alltså.

                Fast hon besvarade din fråga om anledningen till att hon vill göra fillers. Det är du som inte kan acceptera hennes svar. Det kan ju inte hon göra nåt åt utan det sitter ju i dig.

                  Vet inte riktigt vad du pratar om! Jag säger bara att hon bör fundera på den riktiga anledningen till varför hon vill göra ett skönhetsingrepp, och hoppas att hon kan acceptera sitt utseende utan ingrepp!

                    Alltså, vad jag noterar är att hon besvarat frågan om vad anledningen till att hon vill göra fillers är (22:09) men att du fortsätter efterfråga den ”riktiga” anledningen.

                      Det är bara i min första kommentar jag frågar varför hon vill göra det. Du kan läsa igen så ser du!

                    Kvinnan uppger att hon är 44 år gammal och har uppenbarligen inte fixat något annat tidigare i hela sitt liv. Nu funderar hon på att eventuellt prova extremt lite filler, men helt undvika botox eftersom hon inte har några problem med att hon är rynkig och accepterar sin ålder. Rätt onödigt att skamma eller oroa sig för hennes självkänsla, kan jag tycka. Hon är vuxen och har rätt att fatta sina egna beslut. Det är ingen liten tonåring.

            Klart du får, viktnedgång innebär mindre fett i din kropp. Vi märker det oftast först och mest i ansiktet.

              Så jättetjocka människor har jättestora läppar? Nja..

                Va? Nej utan ”jättetjocka” människor kommer också få mindre läppar när de går ner i vikt. Hela kroppen tappar ju fett, det är inte som att just läpparna är förskonade från det. Bröst brukar annars vara en sån sak folk grämer sig över.

                  Du kan inte jämföra bröst och läppar vid viktnedgång haha! Aldrig sett någon markant skillnad på folks läppar vid viktnedgång.

                    Jag förstår verkligen inte varför du har så svårt att ta in att viktnedgång innebär att kroppen förlorar fett ? läpparna består inte av ligament utan påverkas liksom alla fettansamlingar i din kropp 🙂

                      Jag pratar ju inte om kroppen eller brösten? Jag pratar om läpparna specifikt, och där har jag som sagt aldrig sett någon markant skillnad vid (stora) viktnedgångar.

            Hahaha men bry dig om dig sj tror knappast ts kmr låta bli o göra ngt hon funderat länge över för att internet främlingen tycker det gör henne till en dålig förebild

          Låt bli tycker jag. Du är ju så gammal att du vet vem du är och att identiteten inte sitter i en läpp. Jag tycker det är mer värt att stanna upp och landa i att det är andras tur, unga kvinnors tur nu, att vara snygga och sexiga.
          Jag som 45+ har varit snygg och nu är jag välvårdad men jag förväntar mig inte att en tunn eller tjock läpp gör någon skillnad för mitt mående i min ålder.

            Ett jätteintressant perspektiv. Men delas nog inte av så många, det här med hur man upplever skönhet är ju inte relativt på så sätt att yngre människor blir mindre snygga för att äldre är snygga. Så känns som ett konstigt perspektiv hon ska försaka sin ”snygghet” för att det är nån annans ”tur” vara snygg. Tänk föresten om alla ungdomar i kvarteret är skitfula, då låter hon bli göra läpparna till ingen nytta…

              Nu är inte jag 23:13 men det känns otroligt nervöst att som vuxen kvinna göra ingrepp

                Men det är ju bara vuxna som FÅR göra ingrepp så…

                Vet inte om det beror på var i Sverige man bor men är det inte (bortsett från paradise hotel generationen) just i 40 års åldern kvinnor börjar med ingrepp?

                  Menade vuxen kvinna som över 20. Tycker bara det är massa 18-25-åringar som gör massa ingrepp. ”Äldre” människor brukar kunna acceptera sitt utseende.

                    Nej det tror jag verkligen inte stämmer. Unga människor som gör plastik i Sverige är ändå en relativt ny trend, har inte statistik men medelåldern för ingrepp är nog rätt hög. Sen gör väl inte 20 åringarna kirurgiskt ansiktslyft utan vilka ingrepp som är mest populära växlar.

                  Det borde ju vara så, men jag ser mest yngre som experimenterar. Det kan ju bero på att yngre vräker på för mycket, medan äldre vill ha diskreta förändringar, för att känna att de åldras långsammare. Yngre vill ganska ofta se fixade ut, det blir någon typ av skruvad statussymbol. Dessa två inställningar är helt skilda sidor av myntet. Mycket av behandlingarna etc som finns har ju skapats för kvinnor som börjar åldras i snabb takt, men …

            Men herrrgud! Om ni tänker predika över hennes personliga val i livet kan ni väl scrolla vidare. Det är väl känt att läpparna brukar förlora collagen snabbast när man åldras och att man då brukar fylla lite där för att få ett ungdomliga utseende. Kolla på gamla människor, de har ofta lätt platta munnar medan barn har plutigare. Det har inget med stora läppar att göra utan att det är där ungdomens tecken brukar vara

              Förstår inte vad du menar. Det är helt naturligt att som äldre få ”platta munnar”, men varför ska de göra skönhetsingrepp för att få ”ungdomens tecken”?

              Så märklig kommentar. Äldre behöver inte försöka se ut som ungdomar.

                Sagt det förut här, många äldre gör inte fillers för att se yngre ut. För det gör man inte. Man gör det för att man anser sig se bättre ut med lite fillers. Äldre kvinnor kan även dom vara intresserade av skönhet.

                Nä, de behöver inte försöka se ut som ungdomar, men de behöver inte låta bli heller. Till var och en dess egen eventuella ankläpp.

      Skulle inte be om mindre, då är det som sagt risk att du inte märker någon skillnad alls. Mitt tips är att få tips om en bra person eller klinik och fråga på plats hur du ska göra. Förklara att du inte vill ha enorm skillnad men lite granna. Bli inte rädd när det är väldigt svullet första dagarna! Det lägger sig.

      Tycker inte att du ska vara orolig för 0,5 ml. Jag brukar lägga in 1 ml i varje läpp ca var 9e månad och det första dygnet blir man rätt svullen och det ser mycket ut. Men efter ca 24 h har svullnaden gått ner och det ser naturligt ut. Folk runt mig märker inte ens att jag gjort det, men jag känner mig skitsnygg. Det är små skillnader som ändå gör stor skillnad. Läpparna blir mindre ”rynkiga” vilket gör att jag ser lite yngre ut, proportionerna i ansiktet blir bättre, läppstift/glans gör sig bättre, profilen blir snyggare osv. Det är absolut inte för alla, men om man går i tankarna för att man vill ha en liten självförtroende boost så tycker jag att det är värt att prova. Ankläppar får man knappast efter 1 omgång så det är inget att vara orolig över. Se bara till att gå till en legit klinik och inte nån som gått en 3 dagars kurs bara. Personalen på riktiga kliniker är oftast superproffsiga och skulle dels aldrig gå med på att lägga i för mycket fillers och de har kunskap i hur och vart de ska lägga för att det ska passa ditt ansikte och dina önskemål. Lycka till och hoppas du får känna dig vårsnygg! ??‍♀️

        Tack för ditt peppande svar. Jag tror det kan bli spännande att prova och som du säger, mindre rynkiga läppar och lite mer ungdomligt plut kan nog få mig att känna mig mer glad för min viktnedgång och mindre orolig för att jag bara dränerats helt på mitt utseende.

          Du är 40+, du behöver inte ha ett ”ungdomligt plut”..

            Så kan man ju tänka om allt. Måste inte klippa håret, raka benen, etc. Har ju inget med ålder att göra utan man ska göra det man vill och trivs med.

              Ja tyvärr så har ju skönhetsingrepp blivit så normaliserat så att det jämförs med hårklippning…tråkig utveckling.

            Din mamma ?

      Snälla nån. Hon är 44 år och ska för första gången göra ett litet skönhetsingrepp och verkar ha tänkt igenom detta noga.
      Jag skulle inte uppmuntra en 18-20 åring men kom igen…
      Ni som ska påpeka att hon borde avstå, färgar ni aldrig håret, sminkar eller rakar er? Det är kanske ett större steg med fillers men människan få avgöra själv.

        Ganska självklart att man får avgöra själv. Roligt att du reagerar på kommentarer som vill få henne att acceptera sig själv. Det normala hade varit att reagera på kommentarer som uppmuntrar skönhetsingrepp. Visar bara hur sjukt samhället har blivit!

          Läser faktiskt mer kommentarerna som dömande och ifrågasättande/patroniserande än ämnade ”få henne att acceptera sig själv.”

            Man ska ifrågasätta skönhetsingrepp.

              Verkligen inte. Idiot

                Ja verkligen idiotiskt att ifrågasätta ideal, normer och alla ingrepp och operationer som därmed krävs och dess risker.

                Bättre om alla stänger av hjärnan som du!

                  Ts här. Kul att min tråd engagerade så många till att svara. Tack för det.

                  Jag kan bara hälsa att jag varit överviktig större delen av mitt vuxna liv och har accepterat det med bravur. Alla gropar och valkar har varit en del av mig och min identitet och mottagits väl i min verklighet runt andra människor. Dock har jag haft högt blodtryck och för ett år sedan fick jag en blodpropp så livet fick en anledning att verkligen förändras och det snabbt. Jag fick lägga om alla rutiner och vardagsval för att få tillbaka min fysiska hälsa.
                  Nu är jag mer sund men tyvärr ser jag annorlunda ut och jag tror att det är pga att det gått så fort som jag har haft svårt att acceptera min nya spegelbild. Okej hängande hud i all sin ära på kroppen kan jag dölja för folk meb jag ser surare och strängare ut och det resulterar i att jag känner mig mer ledsen än glad över mitt utseende.
                  Jag tror inte att lite mer fyllning i läppen får mig att se mer attraktiv ut eller att jag kommer tävla om unga tjejers uppmärksamhet. Kom igen nu.
                  Jag kan acceptera att jag kommit fram till det här valet, det verkar vara svårare för de som kritiserar det. Har ni ofta svårt att acceptera andra människor och deras viljor?

      Jag är 47 och mina läppar försvann helt nästan för två år sedan, såg ut som om jag nästan svalt dom inåt. Lade in 1,1 efter 1 månad var det försvunnet så törstande och tomma var de stackarna. Fyllde i en gång till med samma mängd och nu har det stannat kvar nu när läpparna är mättade och uppfylla två gånger.

      Jag har nyligen tagit mod till mig och fyllt läppen och efterfrågade ett naturligt resultat. Hon fyllde då amorbågens kontur och även underläppens kontur samt lite i underläppen med totalt 0,5. Jag trodde att jag skulle få för stora läppar av så ”mycket” i mina tunna men inte ens min mamma såg någon skillnad innan jag sa att jag gjort det. Dock är det ett synligt resultat, men det är inte sådär in your face. Ska du enbart be om överläppens kontur så behöver hon ju inte tömma hela 0,5 där, då kan man väl ta mindre men jag ser inte varför du inte ska be henne lägga i båda läpparna om du som jag har tunna läppar, och därmed använda 0,5. Hon la väldigt fint så det blev mycket naturligt. Hon sa att om jag tagit mindre mängd hade jag inte märkt någon skillnad.

        Alltså…det syns när du pratar. Munnen/läpparna rör sig konstigt.
        På stillbild kan det se relativt naturligt ut, det är när man ska prata munnen rör sig på ett onaturligt vis och det oberoende på hur lite du fyllt läpparna.
        Jag träffade en bekant en gång som hade fyllt i pyttelite, hade nog inte märkt något om det inte vore för att när hon prata så rörde sig läpparna och munnen konstigt. Jag frågade om allt var bra med henne för jag var orolig att hon hade fått nån nervskada kring munnen och hon blev helt paff och röd i ansiktet och erkände att hon fyllt läpparna.
        Pinsamt.

          Fast det gör faktiskt inte det. De flesta som gör läppar efterfrågar ju inte ett diskret resultat vilket jag gjorde, så därför syns det på folk. Jag ser också att folk med ful teknik eller för mkt material rör sig konstigt. Det var det jag efterfrågade att slippa. Gjorde din polare det? Min läpp är fortfarande liten och även vänner som vet att jag fyllt glömmer det när de sedan träffat mig för det syns så lite.
          Min mamma har såklart sett mig live och inte bara på stillbilder.
          Om mina läppar skulle röra sig annorlunda nu mot förr så vore det nog bra dessutom. Ingen vill väl att deras mun ska se ut som Stefan Löfvens när man talar. Tycker även det är skillnad när man bara fyllt konturen och inte i läppen. Det buktar inte ut på samma sätt som när folk fyller i en korv i sin läpp så det rör sig inte på samma sätt.
          Smidig du är mot din ”kompis” btw…

    Vad gör man åt sin nervositet när man ska hålla en redovisning? Jag rodnar så himla lätt och får blackout gång på gång ?

      Betablockerare.

        Går det att få receptfritt?

          Nej men VC kan skriva ut.

            Vad säger man? ”Hej, jag ska ha redovisning och är så sjukt nervös. Kan du skriva ut betablockare till mig?” Är det så man gör eller behöver man grina sig till detta och överdriva lite?

              Nej, du kan vara ärlig. Beskriv att du är jättenervös, hjärtklappning, rösten skakar (eller hur det yttrar sig). Du ska inte skämmas alls, rampfeber är väldigt vanligt och inget konstigt.

                Alltså ”ja du ska vara ärlig” med din redovisning 🙂 Företagsledare, skådisar, studenter- det här problemet är oerhört vanligt.

        Men herregud, ta receptbelagda mediciner för att man är nervös? Då ska man rejäla, problem, utredda av läkare.

          Eh ja, det är därför de är receptbelagda ?‍♀️

          Det är därför hon ska ta kontakt med distriktsläkare på vårdcentral för att be om ett recept.

      KBT fungerar bra, men det ska samtidigt vara hanterbart att utsätta sig för saken ifråga. Andningen är superviktig. Är det alldeles för övermäktigt finns det medicin (inderal) man kan få medan man tränar på att bli bättre ❤

      Ta en grogg innan. Minst en 6a. Och se det som dina 4 minutes of fame, din chans att skina och lära folk något du forskat inom. Funkar för mig varenda gång.
      Plus ha på dig en killer outfit. Och en najs power-parfym och sexiga underkläder.

        Sexiga underkläder? Jag har nog missuppfattat vad redovisning är…

          Sexiga underkläder kan upplevas som empowering och lyfter därmed självförtroendet.

        Känner inte alla andra spritlukten då?

          Ja alltså du ska dricka groggen inte använda den som parfym

            ?

              Btw, gin luktar inte lika mycket som annan alkohol (har jag hört).

                Stämmer. Lägg inte näsan för nära en tequila flaska ?

      Jag brukar tänka alla i ”publiken” som människor en o en istället för ett helt gäng o sen brukar jag tänka ”vilka av de här människorna bryr jag mig om vad de tycker?” (Om de tycker att jag är kass på redovisning dvs. Svaret brukar alltid vara att jag skiter i vad alla tycker om mig som redovisare ? skiter fullständigt på om jag skulle vara dålig på det (vilket man iofs oftast inte ens är om man är lite förberedd)

      I början tänkte jag så, men blev ändå nervös, men sen tänkte jag alltid efteråt att det va inte så farligt ändå. Så efteråt tänkte jag att den här känslan ska jag komma ihåg till nästa gång o nu känns det lugnt ☺️

      Föreställ dig att alla i publiken är nakna.

        Den har man aldrig hört förut …

          Det har man ju visst!

        Hahaha jag hade fått tvångstankar om jag tänkte så och typ sagt ”oh. Här sitter ni, nakna, och ska lyssna på mig”.??

          Fast så skulle man faktiskt kunna säga högt som inledning för att få ett skratt och själv bli mer avslappnad. Då förmedlar man att man är nervös men utan att be om ursäkt för sig själv.

            Ja faktiskt, har gjort liknande av just den anledningen. Oftast har jag ställt en fråga till de som lyssnar, eller sagt något annat som ska vara lite kul och lättsamt. Men det där ska jag testa nästa gång?

            Nja, skulle tycka det var väldigt konstigt om nån sa så. Cringe…

              Omöjligt att få alla att gilla det man säger.

      Ta på foundation och ta en shot. ??

      Som någon nämnt är (djup)andning bra att öva på för att kunna använda i stressiga situationer. Googla övningar i det, hjälper faktiskt bra mot situationsbunden nervositet om den inte är allt för omfattande.
      Jag brukar också tänka att lite nervpåslag/stress faktiskt är prestationshöjande, så välkomnar den och tänker att den finns för att göra att jag håller mig på tårna och är alert i viktiga situationer. Får man black out är det ju dock uppenbarligen förmycket stress för att vara prestationshöjande haha, men det tankesättet brukar göra att jag får en mer avslappnad inställning till stresskänslorna och att de därmed inte skenar iväg.

      Hade jag vetat hade jag gjort det. Betablockerare är ett bra tips, men jag har testat och fick för låg puls och blev sängliggande en hel dag. ?

        Jag delar en tablett i fyra eller tre delar och tar en av dem istället. Hjälper och man blir inte trött och yr. Har naturligt väldigt låg puls så därför ?

          Kan man ta det mot flygrädsla

            Nej i princip inte. Viktigt att komma ihåg att betablockerare bara döljer symptomen på nervositet (vilket dock i sig kan leda till att du blir mindre nervös) men det är inget lugnande eller narkotiskt preparat.

        Det beror ju på vilken styrka tabletten har. 10 mg är tex ingen fara.

      Det finns receptfria ”lugnande” på apoteket, såsom Valeriana och liknande. Hade en kompis som tog dessa innan föredrag, själv kör jag dessa för sömnens skull

      Ja inderal. Jag tar dom för mitt hjärta slår för hårt. Dom är jättebra.

        Man kan bli yr av Inderal om man inte är van, det skulle bli jobbigt på redovisningen.

          Kolla ditt blodtryck.

            Inderal sänker blodtrycket och jag har redan lågt, ungdomar har oftast lågt blodtryck. Obs jag är inte ungdom!

              Precis, jag gissar detta är orsaken till att du känner yrsel vid inderal. Ett normalt eller högt blodtryck gör normalt inte det.

      Jag brukar tänka på ett knep jag hört om i situationer. Att tänka före att vad är det värsta och det bästa som kan hända? Värsta: publiken börjar bua? Bästa: publiken ställer sig upp med applåder? Två ytterligheter verkligen. Sedan tänker jag på vad är det mest troliga kommer hända? Att publiken fattar att presentation är en ansträngning för de flesta, uppmuntra mig till det och inte bua eller döma hårt. Några kanske nickar och håller med om vad jag säger och sedan är jag klar: inget drama. Det brukar hjälpa, att tänka på sannolikhet och med tidigare erfarenheter av liknande situationer.

      Träna på att läsa högt själv, hela din redovisning!
      Traggla in alla ord och var riktigt förberedd, det hjälper nervositeten.
      Oftast är tiden innan den värsta, när du väl står där framme, titta ut i publiken och sök ögonkontakt.
      Det finns ALLTID någon som LYSSNAR på dig ordentligt, som vet hur jobbigt det är att redovisa.
      Återkom till den personen några gånger under tiden du pratar, det hjälper verkligen!

        Håller med, bra tips!
        Också kanske att man är den första eller andra som redovisar (om det är flera som ska redovisa) så slipper man sitta supernervös när alla andra gör före dig utan istället får du det gjort direkt.

      Nää tycker inte du ska börja med medicin bara för att du är rädd för att redovisa!

    Jag har precis börjat plugga juridik. Älskar juridik på ett sätt och hatar det på ett annat. Det jag upptäckt (eller upptäckt och upptäckt, visste det på ett sätt redan innan men nu verkligen fått känna på) är att det är SÅ ofta det sägs tvärtemot och sägs olika saker om samma sak. Vet att detta är en del av juridiken, handlar om tolkningar osv och antar att jag kommer komma in i det mer och mer, men jag tycker att det är SÅ frusterande haha. Finns det någon igenkänning från någon juriststudent eller jurist, vill mest känna att jag inte är ensam hahah.

      Så skönt med folkrätt, man slipper förarbeten och allt som ställer till det i svensk rätt. Det är bara jus cogens och de lege lata.

      Jobbar med juridiska frågor även om inte jurist. Har precis samma hatkärlek till det.

      Det är just detta som är så fruktansvärt spännande men också fruktansvärt frustrerande med juridik. Hade det varit enkelt hade det inte gått att tjäna storkovan ?.

      Du kommer in i det! Många gånger tycker jag det är en frihet att ha visst spelrum och arbeta med att motivera sina beslut.

        Håller med! Kan tycka det är det roligaste till och med, att se till förutsättningarna i ett specifikt ärende.

      På något sätt är det ju det som är det intressanta, att det inte alltid finns solklara svar och att man kan göra olika tolkningar och bedömningar. Det viktiga är väl att alltid välja ett av alternativen och ta ställning och motivera och förklara varför.

      Verkligen! Kommer ihåg i början när vi läste rättsfall, höll först med ena parten… och sen andra. Det finns ju överlag riktigt bra argument för bägge sidor. Och sen lär man sig tillslut att juridik handlar inte om att ha rätt, utan att få rätt. Om du jobbar i privata sektorn kommer större delen av tiden gå åt att hitta kryphål och hjälpa företaget att vidga ”gråzonen”, eller så har det åtminstone varit för mig. ?

    Jag har en fråga eller vill diskutera isabella lowengrip! Ser att många kallar henne ”misslyckad”, fattig m.m i det där inlägget om hennes bokslut/årslut. Men jag är i tech-branschen inriktat på medicin utomlands. Hon äger som sagt en post i Natural Cycles. Vet inte om ni bloggläsare känner till det företaget, men det är sjukt stort och de har sitt kontor i Nyc, de har gjort nya kapitalrundor, värderingen är över 1 miljard dollar. Och Bella äger som sagt en post där, så tänker mig att oavsett hur hennes Löwengrip gick så kommer hon att göra en sjukt stor exit inom några år och vara ekonomiskt oberoende för evigt. Tycker det är konstigt att inte det här har lyfts fram mer, ja hon har gjort dåliga investeringar men som t.ex NC har hon aktier värda miljoner dollar.. Troligtvis över 100 miljoner sek så tänker då spelar det ingen roll om hon gick fem miljoner back i Löwengrip 2019.

      Ett misslyckande får man väl ändå se hennes haveri som, men det är rätt tydligt att hon inte är.

        …är fattig alltså.

      Anledningen till att det inte tas upp HÄR är kanske inte så konstigt?

      Det är väl ingen som vet hur stor aktiepost hon sitter med? Eller är sånt publikt (har ingen aning själv? Hade den varit betydande hade vi fått höra det från Blondinbella herself.

        Fast även om hon har 1% och bolaget är värt 10 miljarder så blir det ändå mycket pengar? Cirka 100 miljoner

          Ja det är klart. Men har hon kvar en så stor andel?

          Tror inte NC är värt 10 miljarder…

            Snarare max 1 miljard.

          Men om de tar in nytt kapital som sara skriver så minskar högst antagligen hennes andel. För jag antar de tar in nytt kapital med nyemissioner.

            Ja ens andel minskar men när man tar in nytt kapital brukar värdet på bolag också också. Så blir en win win och ofta blir ens ”mindre” andel ändå värd mer

              Men om det är det nya kapitalet som är till grund för att värdet ökar som du säger, så innebär det ju att de nya ägarna pumpat in pengar, det gör ju inte att värdet på hennes andel växer om hon inte också köpt på sig fler andelar?

          Hon har betydligt mindre än 1% och har aldrig haft 1% i bolaget till att börja med. Hennes väldigt minimala innehav har dessutom spätts ut när bolaget tog in nyemissioner genom åren.

      Har hon inte gjort sig av med aktierna i NC redan? Har för mig det.

        Nej de är kvar hon skriver ofta om de på bloggen

      Fakta på det, tack.

      Natural Cycles känner väl de flesta här till för det har varit så mycket skandaler med dem i och med att de marknadsför sig som ett säkert preventivmedel när det har visat sig att det inte fungerat så väldigt många har blivit oönskat gravida. Vårdpersonal har till och med gått ut och sagt att antalet aborter ökat på grund av dem. Det har skrivits mycket om detta i den här bloggen genom åren.

        Dessutom litar ju inte ens Bella själv på denna apparat som hon så varmt rekommenderat då hon äter p-piller.

      Hon sålde väl sitt innehav när konkursen var nära? Eller så har hon en mycket liten post. Vad har du fått ifrån att hon äger aktier i NC för 100mkr?

        Nej jag vet inte om hon äger 1%. Men hon skriver i bloggen att hon fortfarande äger andelar i nc. Det är bara att googla NC value så kommer det upp i dollar och många artiklar hävdar att det är billion dollar value. Däremot brukar många tech startups ha väldigt hög värdering trots liten eller obefintlig vinst.
        Då gav jag som exempel att oavsett om hon äger 0.01% eller 10% så är det mycket pengar oavsett.
        Nej hon sålde väl Hermine hold under konkursen, inte NC.

          NC var värderat till 1 miljard sek efter en rund på 350 mkr sek sent 2019 så har svårt att se att det har en ”billion dollar value”. Hennes innehav är nog inte särskilt stort. Dessutom undrar jag hur du värderar att hon skulle vara lyckad/inte misslyckad. ETT bra innehav gör väl knappast en succé? Hon har gjort fler misslyckade affärer än lyckade. Hon har ett gäng konkurser bakom sig och dessutom ses hon nog som allmänt opålitlig och patetiskt efter sitt ”hej då Sverige” till hela svenska folket i Sommar i P1.

            Kolla siffrorna för bolaget. Det kan ju inte ha en billion dollar value när det omsätter 60mkr med ett finans netto på -70 mkr. Det har dessutom varit problem med att få marknadsföra sig som preventivmedel. Dom är ju dessutom lååångt ifrån att tjäna pengar eller ens break even.

              Kanske är det Bella själv som räknat ut värderingen ??‍♀️. Billion schmillion. Om man bara lägger ihop alla siffror man har så blir det kanske billion dollars?

              Som sagt jag jobbar inom tech-branschen. Många av företagen som Izettle och spotify gör inte heller någon vinst än. Man värderar bolag annorlunda när det kommer till startup jämfört med ett fastighetsbolag t.ex. Så nej, att titta på siffrorna är fel i detta fall. I många fall blåses techbolag upp eftersom de i framtiden om 10-30 år kan vara världsdominerande och värderingen sker utifrån en hypotetisk prognos. NC har därför en väldigt hög värdering och så länge man gör en exit i tid så spelar det ingen roll om bolaget skulle konka senare t.ex 🙂

                Kul att du jämför Spotify och NC ?. Man ser visst på siffrorna även på tech när man värderar. VAR har du hittat att dom har en billion dollar value? Känns helt befängt. Dom har haft problem med trovärdigheten och är väl inte ens godkända annat än i europa där dom har 500.000 användare. Knappast succé. Dessutom har dom behövt ta in kapital varje år utan att för den delen göra någon större förtjänst. Dom har hållit på i 6 år och omsätter 60mkr. Dom är inte värda billion dollars ?.

                  Spotify har väl 300 miljoner användare och en värdering på 50 billion dollars. Dom omsätter 1,7 miljarder euro 2019 och gör en vinst på 54 miljoner euro 2019. Tror du på allvar att NC är värderat till ens 1 billion dollars????

              Bellas aktier är i det schweiziska bolaget inte i Natural Cycles Nordic AB.

                Ah okej, vad heter det bolaget?

      Är inte hon minoritetsägare på NC? Inte för att jag vet vad det innebär men minns att hon skrivit det någon gång..

        Ja, några tiondels procent av aktiekapitalet är en minoritet 🙂

      är de ett svenskt företag?

      Det är en väldigt liten post hon har och som dessutom har spätts ut med åren. Hon har inte 1% i bolaget utan betydligt mindre än så.

        Aktierna Bella fick i utbyte mot reklamen motsvarade ca en halv procent av aktiekapitalet i NaturalCycles från början. Eftersom hon inte varit med i de senaste nyemissionerna så bör hennes aktier idag vara några tiondels procent av bolagets aktiekapital. Men visst, blir bolaget en dag värt många miljarder blir denna lilla aktiepost också värdefull.

      Det är väl jättebra för henne om hon gjort en fin investering som hon kommer att få nytta av längre fram. Med tanke på att hon skriver böcker om aktiehandel och investeringar så vore det väl ett rejält ess i ärmen om det är och blir som du skriver, men det har inte så mycket att göra med skandalen i sig. Den handlade om att hon avslöjades med stora lögner och att hon hängde ut sitt ex som kriminell utan att han var dömd för något och som en maffiaman, utan bevis, dom eller kopplingar i övrigt. Det är omoral snarare än misslyckande.

      I min värld är Isabella Löwengrip definitivt, ut ekonomisk synvinkel, enormt lyckad. Hon har byggt upp en karriär som hon tjänat stora pengar på, det kan ingen ta ifrån henne. Även om hennes image var uppblåst, så var sanningen inte totalt tvärtom.

      Problemet är väl bara det att de flesta människor är extremt dåliga på att se gråskalor. Antingen ska allt hon sa vara sant och då är hon praktiskt taget Bill Gates eller så är allt en lögn och hon sitter i ett hål under motorvägen och äter grillchips. Sanningen ligger i mitten och hennes ”misslyckad” är ju en ouppnåerlig dröm för de flesta ur ekonomisk synvinkel. Däremot är ju mediamanipulationen, bristen på empati för exet, anställda, familjen med flera och lögnerna för att tjäna pengar inget att idealisera. Oavsett hur rik hon är eller blir.

    Hur ser eran drömkille ut? Gärna ”konstiga” eller specifika egenskaper utöver snäll, lojal, rolig osv! Nått som man kanske inte egentligen hade lagt så stor vikt vid när det kom till kritan, men som man ändå tycker är nice

    Jag tycker t.ex det är attraktivt när en kille jag gillar bär klocka, han ska inte ha för ”skrytig” bil o han ska ha mycket egna intressen eller ha ett jobb där han bor borta vissa dagar så att jag har tid med mina egna intressen ?

      Jag har alltid gillat killar med taniga lår, så oklart och vet inte alls vad det kommer ifrån ? såg Dregen på tv igår och ba ??? när jag såg hans lår ?
      Gillar också långt hår på killar! Tycker det är mysigt att pilla med

      Han är lång, över 190cm, vältränad (inte genom att bygga på gym utan från ett liv av idrottande), blond, blå ögon. Tycker det är väldigt hett om han är hjulbent också, av oklar anledning, haha.

      Han har humor och vi ska småjävlas lite hela tiden, det är min jargong så det måste vara hans jargong också. Vi delar sportintresset och vi spelar tennis ihop. Tennis är ett krav.

      Tycker också det är snyggt när killen bär klocka faktiskt. Och skjorta. Och chinos. En kille på sommaren, i en snygg sommaroutfit…omg.?

        Men äntligen någon som förstår mig!!!! Har så länge jag kan minnas tyckt hjulbenta killar är så hett och ingen har förstått mig ?? Min nuvarande fattade ingenting när jag berättade att jag vart riktigt sugen första gången jag såg honom i träningstights (han är ju då alltså hjulbent) ??

          Ja, det är något med snygga hjulbenta ben! Älskar’t

      Jag är attraherad av killar som är bra på det de gör, jobb eller fritidsaktivitet. Framgång är inte lika med pengar utan hur andra respekterar och ser upp till honom för han är kunnig, duktig samt ödmjuk inför att han är duktig.

      Är lesbisk så kör drömtjej. Inte perfekt är min grej. Pinsam humor, klumpig eller liknande. Någon som bjuder på sig själv. ”Perfekta” ideal utseenden går också fetbort.

      Jag gillar killar utan hår på bröstet 🙂
      Alltså när de är naturligt hårlösa. Rakade bröst är det värsta som finns

      Harry Styles. Helst med långt hår i tofs men han får ha vilken frisyr han vill, ändå min dröm

      Älskar nördiga killar, smarta och med humor. Gärna långa och slanka. Med lite ruffsig hår.
      Men snällhet är min allra allra viktigaste egenskap hos alla människor. Finns inget bättre än genuint snälla människor.

        Tycker så med. Älskar mjuka o snälla människor.

        Verkligen. Snällhet är det finaste vi har.

      Någon som är ödmjuk, generös och omtänksam men som också kan stå upp för sig själv och andra när det behövs (alltså ingen dörrmatta). Självständig i vardagen med hushållssysslor etc. Lättsam och positiv. Ärlig och sann mot sig själv och andra, utan att ha en vilja att slänga ur sig oönskade åsikter där de inte hör hemma. Insikt över sina negativa sidor, och att antingen kunna stå för det eller förändra det som han själv inte tycker funkar. Tycker också att det är nice med folk som inte låtsas hålla med mig i allt jag säger, utan också kanske vill ifrågasätta eller diskutera lite.

      Konstiga?
      Jag vet inte jag.. 🙂

      Tycker det är attraktivt med killar som:
      1.Är *Lagom* tränade- dvs. smala och muskulösa- ICKE stora muskler som många som gymmar har, utan mer slanka och tränade på så sätt att de inte ser otränade ut. Lagom är bäst.
      2. Har brunt, halvlockigt hår
      3. Bryr sig om att lukta gott och är hygieniska
      4. Dricker alkohol sällan, eller inte alls. Tycker inte om människor som dricker ofta eller ofta blir fulla.
      5. Gärna är lite mer mjuk och inte macho.
      6. Längd- typ lite längre än mig men inte för lång. ca. 10 centimeter längre är lagom 🙂

      Innan jag träffade min man så hade jag kriterier som:
      haft en fattig uppväxt
      Ska ej äga en Mercedes/BMW/Audi
      Ha utländska föräldrar
      Ha samma religion som mig
      Vara en doer
      Ej raka armhålorna/magen ?

      En salig blandning med andra ord haha…

      Specifik egenskap: är min psykolog. Herrejävlar vad tänd jag är på honom.

      Min sambo läser mycket och det är jäkligt sexigt?Friluftskläder är också hett tycker jag, tänk tighta fjällrävenbyxor

      Han ska se ut som en som nu jobbar på mitt gamla jobb. Satan vad het han är.

        Synd att han är gift.

          Tycker män som bär upp ett bälte snyggt är hett. Haha så har han bälte och bär upp det väl får han plus i kanten.
          Har också någon hang up på armband på killar mums. Men de flesta män med armband har varit rumpnissar så armband på män går från plus till minus nu förtiden ?

      Svag för utstående öron

      Jag gillar killar med tydliga personligheter
      Helst min 2 dm längre än vilket iofs. inte är svårt är 160…
      Starka
      Har en hobby
      Socialt begåvade
      Samma värderingar
      Humor
      Lättsam
      Lugnt temprament, ej hetsig
      Någon som är lite som jag helt enkelt… lika barn leka bäst
      Icke attraktivt: gymkillar

        Kan tillägga:
        – Finländare och norrlänningar (men inte från Örnsköldsvik dålig erfarenhet kan inte ens höra dialekten)

      Lång, stor kille som är grov (manlig?) liksom men inte tränad om någon fattar, haha. Naturliga muskler. Brunt hår, fina ögon och så lite rockabilly klädstil med skogshuggarskjorta och mörkblå jeans. Lugn, trygg och säker på sig själv, behöver ingen uppmärksamhet utan när han är med någon så är han nöjd med det. Gärna kreativ med något och djup så man kan prata på en annan nivå.

    Hej! Jag har blivit kallad till cellprovtagning om några veckor. Jag har PTSD och en stor trigger för mig är sjukvård. Det känns så sjukt jobbigt och jag grät när jag pratade med min psykolog om att jag ju såklart ändå måste gå dit. Jag har också HPV-virus och är skiträdd att det ska vara kvar, för då kommer jag behöva gå till en TILL gynekolog. Kan någon bara skicka några peppande ord eller råd på vägen? Jag vet ju att det inte är farligt med själva undersökningen, men mitt bakomliggande trauma blossar upp iom detta och det känns ta mig fan som att jag kommer dö, trots att jag ju i tanken förstår att det inte kommer hända.

      Jag känner så inför varje gång jag behöver lämna hemmet (Paniksyndrom och ptsd). Bara gör det skulle jag säga så du blir av med det. Jag hade nog ringt innan och förvarnat dem om hur jag mår. Brukar göra det om jag ska till vc tex och då brukar de låta mig vänta utanför så jag slipper vara i väntrummet.

        Tack snälla du för svar ❤️ Jag ska nog ringa innan, det var ett bra tips. Jag tror jag kommer vara en ganska hysterisk patient så det kanske är bra att dom är förberedda ?

          Jag var så fruktansvärt rädd och nervös jag med! Det gick dock superbra och jag kände mig så himla modig sen efteråt och belönade mig själv med en bakelse, det kanske du också kan göra? Sedan kanske du kan lyssna på musik under själva processen? På vissa mottagningar finns det en typ av ”kjol” man kan få ta på sig så att man inte känner sig lika exponerad när man ligger i gynstolen. Det kommer att gå superbra =) <3

          Kan du kanske få typ en eller två sobril innan. Så du är mer avslappnad. Tror det skulle fungera bra för dej.

            Tusen tack❤️❤️❤️

      Hej, har också haft problem med just cellprov pga olika anledningar, men jag gjorde som Anonym 20:19 sa: ringde innan och gav min backstory och det kändes mycket bättre. Jag sa att jag behöver en väldigt tålmodig person och att det gärna får finnas gott om tid ifall det skulle behövas – de var superförstående. De är så vana att hantera olika slags patienter. Sen vet jag inte vad du har för alternativ, men för mig gick det att välja bort drop-in mottagning och boka en faktiskt tid så att det fanns utrymme för tid. Tyvärr en sån där grej man måste göra, men lovar att du kommer känna dig så lättad efteråt! Heja Villie! <3

        Tack snälla för fint svar, känns bättre nu när jag vet att fler också ballar ur vid såna här ”små” undersökningar ?❤️

    Vad är ert bästa tips för att bli bättre i sängen? Vid penetrationssex som kvinna känns det som att jag mest ligger där, om jag inte är ovanpå men det går ej pga träffar livmodertappen. Känner mig sämst

      Rör på dig. Justera benen, smek på ryggen, ta tag i hans ansikte och kyss honom, ”sätt dig upp” lite, ta på dig själv.

      Men är det inte ofta så? Kan känna igen mig i dig men tror seriöst ofta det är så att mannen gör mer jobbet, det blir väl så mest? Eller har jag fel? Sen finns det ju säkert kvinnor som är asgrymma på att rida och kanske gör mest jobb men min erfarenhet (jag och mina tjejkompisar) är att man, i alla fall i missionären, som kvinna ”mest ligger där”. Det kanske låter hemskt men vad ska man göra då?

      Jag kan inte rida, doggy style är ju lite samma, man bara står och tar emot. Rida är väl det där tjejen får göra mer jobb.

        Man kan ju röra sina egna höfter och möta rörelserna, i alla positioner du nämnt.

        Men oj! Nu känner jag mig som guds gåva till mannen, har aldrig kunnat ligga still en enda sekund med vare sig ben, höfter eller händer. Jag fattar inte, den som bara ligger still, så kan det ju inte vara gött?

          Men eller hur. Vad är det alla håller på med i sängen egentligen? Iofs tänker jag inte så mycket och låter någonting annat i mig ta över… Fler borde testa det.

      Äh så länge man är närvarande och visar det så är man högst delaktig! Oroa dig inte för det ?

        Ja, lägg undan mobilen 🙂

      Men bättre…? Jag förstår inte. Varför se det som en prestation. Vill båda ha sex och tänder på varandra så borde väl det räcka? Eller?

        Jo men det är väl kul att känns att man är lite delaktig? Hur kul skulle det vara att rida en kille som låg som en död?

          Hitta nån du är tänd på, hello???

            Va?

      Slappna av, stöna högre (så naturligt det går såklart), bättre rytm, mer ögonkontakt, suga på sina fingrar och sen smeka hens kropp osv osv.

      Små/enkla saker som gör ett bättre helhetsintryck tycker jag! Rollspel är också roligt och hett tycker jag ? Lycka till!

        Ögonkontakt? Är det bara jag som blundar?

          Man blundar väl inte hela tiden…? Älskar att möta blicken!

            Jag gör nog det faktiskt?

              Oj! Tittar du inte på den andre partnern någonting alls? Alltså inte nödvändigtvis i ögonen men inte på kroppen eller något sånt heller?

                Knappt tror jag? måste tänka på det till nästa gång för nu känns det inte som jag gör det, men det känns konstigt att blunda hela tiden också så borde väl kolla lite?

          Min kille bad mig titta på honom när jag kom… Numer är hans favoritgrej att ”se mig försvinna bort till en annan värld där vi möts som en”

            Ja kolla (eller försöka kolla) vid orgasm är ju given! ?

            Har ingen fast sexpartner, men har jag turen att ”få” en pojkvän nån gång så kanske det känns bättre att titta på honom under delar av eller hela akten:)

      Åh känner igen mig så mycket! Känner mig så jävla tråkig, man ligger där och ibland är det så svårt att vara i nuet för att det känns som man är dålig.
      Jag brukar smeka killens rygg, ha en hand i hans hår kanske. Försöker möta hans rörelser men ibland känner jag mig bara jättedålig.

      Är inte heller så bekväm med att rida och jag har faktiskt aldrig provat doggy för den känns så otroligt osexig så jag har inte velat testa.?

        Kanske snarare killen som är dålig då om du börjar tänka på annat och bara ligger där??

          Nej för jag kommer på mig själv med att vara dålig, tänker nog aldrig på killens prestation utan är rädd att han tycker jag är dålig så det är det jag tänker på.

        Trust me, prova doggy.

          Trust me – prova inte doggy ? Eller jo, gör det om du vill. Jag känner mig jävligt osexig där bara. Haha!

            Jag känner mig sjukt het ?

            Vad spelar det för roll? Det är skönt.

              Fast det kanske inte är så skönt om man inte känner sig bekväm?

                Öva upp självkänslan då. Din kille vill ju ha sex med dig, då spelar det väl ingen roll om du är sexig under akten roll? Sex existerar inte för att du ska vara sexig för honom.

                  Alltså jag som svarade är hon som känner sig het, men jag kan förstå att alla inte känner samma sak av många olika anledningar, och då tror jag inte att det är lika skönt.

            Man kan ju ligga på mage också, inget osexigt fladder och massa nice närhet!

              Fladder…?

                Tänkte att det var något sånt personen ovan föreställde sig, jag tycker personligen inte det är osexigt med doggy och är övertygad att män inte tänker på det, men tuttarna rör sig ju i takt med hur man rör sig t.ex. och det kan nog vissa tycka är osexigt fladder (och det sitter ju så klart bara i deras huvuden) ?

                  Ah, fattar. Jag har väldigt små bröst så den bakom kan inte se dem i den positionen ?

      Gör motrörelser. Knip. Smek honom över kroppen. Kyss, slicka och bit vid nacken och öronen.

        Haha, åh! Låg med min… vad vi nu är ? Han blev så igång att han bet mig i armen. Alltså verkligen BET ? Hade ett blåmärke av ett mansbett på min arm i en vecka ?

        Till TS: Jag brukar tänka att jag är sexigare än jag normalt tycker. Bita mig i läppen, ta tag i hans hår i nacken och ”dra” lite. Klämma på ryggen, ta tag i armarna. Killarna blir galna ? Ta på hans ben, klämma på låret, lite längre upp.. Sen behöver man inte göra mkt mer – tror de vill ta över ändå ?

        Men! Rida kan man göra utan att få in hela körven in så det gör ont. Har du fast sexpartner så utforska ? Svårare med one night stand.. ?

      Kände lite lika som du innan jag hittade en kille som ville ha tänd lampa (vi kompromissade och tog en lite lampa i hörnet) och sen massvis med ögonkontakt, särskilt när han kom haha. Fick mig att känna mig sjukt sexig, och då är jag långt ifrån ”perfekt” rent fysiskt

      Prata! Berätta hur snygg, sexig och skön han är. Ta på dig själv, ha ögonkontakt. Knip!

      Smek honom, smek dig själv, följ med i takten. Dra lite i hans hår, smek ryggen, skinkorna, förvånansvärt många män har bröstvårtorna som erogena zoner tex.
      Om du hade kunnat rida, vad hade du velat att han skulle göra då? Gör samma sak på honom!

    Anna Book.
    Tycker så synd om henne.
    Men som man bäddar får man ligga.
    Pasta gate.
    Ikea gate.
    Antonio gate.
    Felicia gate.
    Spanien lgh gate.
    Filter gate.
    Ljuger och förminskar människor som inte håller med henne.

      Pasta gate?

        När hon tog en färdigrätt från Gooh och hävdade att hon lagat den själv.

          Oh, intressant drag. Känns fullt normalt ?

      Ingen koll på någon av gaterna, men låter onekligen intressant. Kan du sammanfatta lite kort?

      Det här kändes som en modern dikt ???

        I Annas fall överträffar verkligheten dikten.

      Jag tycker mest synd om familjen som får leva med att folk gör Anna till åtlöje.
      Det är ganska uppenbart att Anna har levt väldigt många år med psykisk ohälsa.
      Som närstående till en gravt bipolär så vet jag hur sjukt jobbigt det är, så jag kan inte ens föreställa mig hur det är om en sådan person skulle vara så pass offentlig som Anna är.

      Inget synd om henne. Hon hade kunnat skaffa ett arbete för 35 år sedan.

        Håller med
        Nu sysslar ju hon bara med att fota sig själv o filtrera bilderna
        Liva. O dansa sexigt ,tror hon
        Tycka synd om sig själv
        Bädda rent var o varannan dag
        Berömma åldersrånaren för hennes mat
        Hon borde bli en vanlig tant o söka sig ett jobb

          Senaste bilden på Anna och Maken är bara komisk, hon har lagt på så mycket filter på båda så han knappt har mustasch på ena sidan och hennes näsa flyter in i ansiktet. Dom ser helt utsmetade ut.
          Det börjar nästan bli pinsamt med dessa likadana ansiktsbilder på henne, vad vill hon visa med dom? När hon visar sig bland folk måste dom få en chock när hon inte är sig lik.

    Jag är så sjuuuukt sugen på att gå upp till Mount everest basecamp. (När det är ok igen ofc.). Är det någon som gjort?

      Yes, samma här. Läste dock att det är packat med asiater på vägen dit, så tappade lite sugen och funderar på andra rutter i Nepal. Känns mindre kull om det är fullt av folk på hela leden, då jag vill ha någotsånär tomma vidder. Får bli om några år när jag fyller 40.

        Mount Everest tillhör inte dig. Alla turister borde hålla sig borta. Seriöst, har ni inte läst om hur turisterna förstör området med sin jävla närvaro?

          Är ts, läst mycket. Turismen är viktig då det ger många av dem jobb och det skapar jobb. Tex är många byar på hög höjd som Gokyo tex på vägen dit och tillbaka bestående av nästan bara gästhus och de som är bosatta där bor där bara på sommarhalvåret och tjänar sina pengar på dem som går leden.
          Varje person som går ger jobb till flera personer, guide, bärare, personer på gästhus och restauranger (Det är underförstått att man köper alla sina måltider på det gästhus man valt att övernatta i). För att inte tala om shopping osv i de lite lägre byarna på vägen.

          Har btw inga planer på att bestiga Mount Everest utan ”bara” bestiga de berg på vägen man tar sig över och ta mig till base camp och tillbaka. Att bestiga Mount everest är en alldeles för stor utmaning för mig.

          Skillnad på berget och vandringsleden.

        Är ts, varför skulle det spela någon roll att det är asiater där? ??‍♀️ Hela första sträckan är ju full med folk och djur oavsett eftersom det ligger massa byar på vägen och de använder leden i sin vardag. Om man har inställningen att det ska vara folktomt är det ju fel led att gå haha.

        Du är i Asien när du är i Nepal. Om du inte visste det.

          Haha eller hur. Pallar inte åka till Paris, hört att det är massa fransmän på gatorna.

      Jag har gjort det! En av de häftigaste resorna jag åkt på, men också en resa jag inte kommer göra om i första taget då hela gruppen på ca. 12 personer blev väldigt höjdsjuka. Vi spenderade en natt vid Base Camp på 5200 m och det räckte så. Hann med att se Mount Everest medan det var molnfritt så jag är nöjd 🙂 Vi åkte från ”Kinasidan” och tyckte inte det var särskilt mycket folk. När vi gick upp var det bara vi där och vi hade ett stort tält med kök för oss själva. Fick dessutom spendera några dagar i Tibet vilket var mycket intressant! Vi åkte i början av juni (självklart inte 2020).

    Drack nyss fanta citron vill äta risifrutti. Kommer ja må illa? Känns som en knasig kombination i magen?

      Varför skulle du må illa. Ris är något av det snällaste för magen du kan äta.

      Jag åt en räkmacka idag och 10 minuter efteråt började magen bubbla.
      2 timmar efter det behövde jag gå på toaletten och bajsa.
      Var det räkmackan som var dålig?

        Nej.

        Räkmacka brukar ju ha massa majonäs osv på = fett = kör igång magen.
        Dåliga skaldjur brujar ge effekt först efter flera timmar.

    Tycker ni att det är okej att träna på gym i dessa tider?

      Nej. Träna kan man göra hemma

      Nej.

      Nej. Man bör träna hemma. Billigare också

      Självklart inte okej.

      Ja, så länge man gör det på tider där det inte är mycket folk.

        Nej, inte ens då är det okej. Ska undvikas helt.

        Fattar vad du menar och vill hålla med, men samtidigt, tänk om ALLA tänkte så, ALLA går till jobbet t.ex 04 på morgonen, då är det ju genast en ställe med jättehög smittorisk. Så nä, inte riktigt okej…

          Oj till gymmet skulle jag skriva, inte jobbet.

          Lol alla kommer verkligen inte att börja gå till gymmet kl. 04. Jag går till gymmet mellan 07-08 och då är det rätt tomt, ibland är jag helt själv där. Mellan 16-20 är det fullsatt som innan corona…

            Haha exakt, jag har alltid tränat kl 06 på morgonen och det är jag och en morgonpigg pensionär, vi hälsar på avstånd och håller oss på varsin ände av gymet. Så har det varit i många år och vi har fortfarande samma rutin. Ibland har det dykt upp andra men oftast är det vi två.

            Nej det fattar jag väl, kan du läsa? ”T.ex” står det. Så, lol på dig själv.

        Men nej. Låt bli bara och lös träningen på annat sätt. Jag har exempelvis köpt en kettlebell och band + promenerar långt dagligen ist. Ibland går jag förbi utegymmet också. Det får duga för nu. Kan alla bara skärpa sig.

          Det beror väl helt på när man tränar? Är gymet tomt så vad spelar det för roll?

      Ja. Jag kommer gå tillbaka senare i vintervår när läget är lite mindre extremt. Vissa behöver ha tillgång till gymmet för rehab eller att hålla psykisk ohälsa borta. Jag skulle må bättre av att gå dit men just nu är jag lite för orolig över smittrisken. Har tränat på gym stora delar av året och det har gått bra.

      jag tränar vid 23 när det inte är någon där. Då är det ok, skulle dock aldrig gå in om det var mer än 2-3 pers där.

        alltså, jag kollar genom fönstrena först, är det folk där går jag inte in och går hem (bor ovanför gymmet), är det ingen där går jag in. Tycker det är helt ok.

      Jag har tränat som normalt eftersom det är min livlina. Lider av ångest och känner att fysisk aktivitet och att komma bort hemifrån håller mig relativt stabil. Träffar inga andra människor förutom min sambo (vi båda jobbar hemifrån) och bär alltid mask när jag handlar i mataffären, så tänker att det är okej. Är inte själv rädd för att bli sjuk.

        Träningen är min livlina också, men jag har börjat springa istället och tränar hemma. Det går bra det med.

          Inte om man har astma, som jag tex. Jag har ett fysiskt krävande jobb och pajar ryggen om jag inte styrketränar. Dock tränar jag tidigt då det är i princip tomt.

        Känner samma, träningen har varit många gånger räddningen för ångesten, men har pausat mitt medlemskap och tränar hemma och går på 10km pw varje dag. Funkar fint. Sitter för tillfället med sjukt mkt träningsvärk i benen. ??

        Har Tegnell kanske informerat att gymmet är en ’smittfri zon’?

          Tegnell är inte FHM.

            Lol… han är ’talespersonen’. Det var ett skämt.

      Vad tänker ni på de som tränar med munskydd på?

      Japp, på gym som begränsar antalet besökare och allt sånt såklart. Tränar på SATS och dom sköter det jättebra ?.

      Har ett gym i mitt hus och tränar där. Det är ett allmänt gym men eftersom det ligger i mitt hus kan jag gå ner ombytt, kolla att det inte är folk där (är det folk där så är det inte hela världen att gå upp igen) och sen gå upp och duscha. Slutade med mina andra aktiviteter I höstas men behöll gymmet.

      Ja jag tycker det är okej! Har tränat gruppträning hela 2020.

      Nope! Träna ute så gott de går.

    Någon som vart i SANTORINI? vad tyckte ni? Passar de till en småbarns familj?

    Tänker åka dit nåndag i framtiden men vill veta först.. berätta allt. För och nackdelar ??????

      Jag har varit på Santorini. Fördel: otroligt vackert. Nackdel: var livrädd för alla åsnor och hundar som sprang runt på vägarna ?

        Gud vad töntigt

          Okej ?

        Åsnor?? Jag hade också varit rädd

      Jag har! Var där sommaren 2019, visst det var så drömmigt och fint som det ser ut som på bilderna men det var bokstavligen folk överallt. Gatorna var smala och turisterna många, så känslan att vara där var inte alls som på bilderna. Det kändes ganska turistigt och inte alls samma genuina grekiska känsla som jag upplever att många andra grekiska öar har.

        Jag kan tillägga att jag var där i mitten/slutet på maj, innan säsongen hade dragit igång. Typ… tomt (förutom åsnorna då) Så ett tips är att åka sen vår eller tidig höst.

          Rekommenderar detsamma med Venedig! Jag var där april (innan påsk) 2019 och det var så skönt med tomma gator och torg (enligt dem då)

      ja visst om du klarar av att se 100kilos människor på åsnor med sår på ryggen. vidrigt

      Mycket negativt här ser verkar det som. Var där för ganska länge sedan bodde i Kamari där det är sandstrand men botten
      är som betonggolv hyfsat för barn dock tror jag. Fin utsikt i staden ut över kalderan. Kul att åka ut till vulkanön och bada i varmt
      havsvatten i en vik. Besöka Therasia som ligger utanför och är väldigt lugnt.

      Dyrt, turistigt och inte så barnvänligt. Massa folk och stränderna har svart sand pga av lava.
      Rekommenderar Naxos ? eller Kreta!

      Yes, varit där tre gånger. Inte så barnvänligt, eller Kamari är väl det men den sidan är som vilken grekisk ö som helst fast med Santorini-priser. Sen åker alla in till Oia osv på kvällen, de är galet mycket folk, små gator/trappor och tokvarmt. Värmen stiger från stenarna. Dyra turistiga restauranger.

      Men… nu har vi fått barn och jag kan tänka mig att åka tillbaka även med barn ? Vi bokade hus med egen pool sist en bit bort, och hyrde bil. På så sätt blir det mer flexibelt, man slipper åka in till ”byarna” och leta restaurang varje dag utan kan äta hemma. Sen bokar vi plats på restaurangerna vi vet är bra och går runt i byarna tider de flesta ligger i solstolen. Så det går absolut att åka med barn, det krävs bara lite mer tid att hitta rätt ☺️

      Steniga stränder, mest småhotell med små pooler, mycket kärlekspar.
      Kanske inte ett barnparadis.

    Erfarenheter av privatleasing av bil? Fördelar/nackdelar?

      Dyrt. Mer värt att köpa bil. Försök att hitta en begagnad bil som varit typ företagsbil.
      Min pappa köpte en Volkswagen golf som använts av örebro kommun i 2 år, inte mycket använd och han fick den till ett väldigt bra pris

        Fast för mig är det många nackdelar med att köpa. Orkar verkligen inte med en bil som man behöver lämna in till verkstad för att när gått fel (vilket händer med ca alla begagnade bilar), har ingen som kan hjälpa mig och är totalt ointresserad av att fixa själv, samt att jag inte orkar med försäljning av en bil till, bland annat.

          Du behöver ju fortfarande lämna in en leasingbil om något går fel

            Ja men en helt ny bil är ju mindre risk att något behöver repareras på.

              Det här är så osant. Min man tog en Mercedes på leasing, en vecka efter slutade BROMSARNA att fungera på motorvägen. Det var visst ett vanlig fel med just den modellen. De vägrade byta ut bilen utan höll på reparera den fram och tillbaka. Efter någon månad var det fel på kylaren. Jag har en begagnad Toyota från 2015 och den har aldrig gått sönder under de 4 år jag haft den. Det enda jag gör är årlig service och däckbyte. Lyx. Det viktiga är att köpa en bil som är välservad med inte allt för många mil.

                Det är därför man gör en ordentlig undersökning innan av modellen man planerar att leasa, så att man inte behöver råka ut för vanliga fel. Jag har köpt två bilar med lågt miltal och service av föregående ägare. Båda har krånglat enormt och börjat inte långt efter jag köpt dem. Så det är enbart tur som gäller där.

      Helt ärligt så ovärt. För de pengarna kan du ta lån med låg ränta och köpa en bil för nästan lika mycket pengar som i slutändan är din. Leasing är bara bedrägeri, bilen är aldrig din, minsta lilla km över det avtalade debiteras med enorma summor, varenda liten mini-skada debiteras med skyhöga överpriser. Sen är bilarna alltid nya och du betalar för den enorma värdeförlust en bil har så fort det lämnar hallen. Det har liksom kommit pga folk har dragit ner på att handla nya bilar utan gärna köper nästan nya för 100.000 billigare. Bara mina två cent ?

        Dock måste man in med en kontantinsats vid lån och det har man kanske inte alltid lust med. Det är inte heller säkert att det går att sälja bilen efter några år för en sådan summa att det går att betala resterande lån. Då står man med rester av ett lån på en bil man inte längre äger. Inte så kul.

        Att man blir debiterad för minsta lilla skada stämmer inte. På vår förra leasingbil hade vi småskador i lacken och det brydde de sig inte om. Nu har vi en Toyota och fick med en folder där vi kan se först vid vilken storlek på skador som kommer underkännas och det är fullt vettig storlek för dessa att stå för.

        Vi leasar bla för att vi inte vill lägga ut en kontantinsats, får en ny och säker bil, och kostnaden blir i stort plus minus noll mot att köpa en bil. Kommer troligen att ta ut en ny när denna ska tillbaka.

      Fördel: extremt smidigt och lyx att få en helt ny bil. Gillar att slippa krångla med lån och veta exakt vad det kostar varje månad i en bestämd tid.
      Nackdel: dyrt med bil överhuvudtaget. Kolla noga innan vad som gäller med vinterdäck, kostnad för ev extra mil osv
      Kommer förmodligen fortsätta leasa när perioden löper ut. I mitt fall som helt ointresserad av att pyssla med bilen väger fördelarna över ev nackdelar i pris

      Nackdel: låga mil och man tjänar ingenting på att ha en leasingbil om man har en bit att åka till jobbet.

    Min 5 månaders-bebis har alltid ammat ofta, även nattetid, men senaste tiden har det blivit extremt. Hon vaknar oftare än en gång i timmen och MÅSTE då ha bröstet för att kunna somna om. Hon tar inte napp och vi samsover (har aldrig funkat på annat sätt). På dagen sover hon i sjal/sele men det går inte att vagga henne till sömns utan bärdon… Det jobbiga nu med hennes amning nattetid är inte bara att min sömn påverkas utan också att hennes mage verkar balla ur av allt snuttande. Vaknar vid 04-05 och kräks och sen bajsar hon dessutom, vilket hon inte gjort sen hon var typ 3 månader. Huuur kan vi vänja om detta på ett bra sätt för henne? Eller kommer det att gå över av sig själv?

      Vadå menar du vänja av en 5-månaders på nattamning? Äh låt barnet amma så mycket det vill. Helt sjukt hur man som förälder kan förvänta sig att få sova när man har ett spädbarn. Gaska upp dig.

        Och ja, jag har barn själv.

        Menar inte att vänja av nattamningen utan att hitta fler sätt att trösta, eftersom (som jag skrev) det inte verkar helt bra för hennes mage att snutta natten igenom. Planerar att amma länge så vill inte sluta med det.

          Sansat svar på idiotkommentaren. Inte ofta man ser här #teammamman

            Bebisen är liksom 5 månader?!?! Vad förväntar man sig? ?

              Vadå förväntar sig?

              Eftersom det är mitt första barn förväntar jag mig ingenting. Däremot undrar jag en massa saker. Däribland om det finns andra sätt att varva tröstandet med när hon inte tar napp. Jag fattar att man inte får sova hela nätter som småbarnsförälder, men vissa bebisar är ju helt klart mer utmanande än andra. I mitt fall är det tärande att jag är den enda som kan natta om, då hon varken tar napp eller flaska och aldrig somnat av att vaggas. Det innebär att min sambo inte kan avlasta mig alls på nätterna, och det är slitsamt. Det handlar inte om att jag förväntar mig annat, bara för att jag tycker att det är jobbigt ibland. Hur som helst var det inte ens det som var fokus i min första kommentar, utan det var frekvensen i snuttandet och att det verkar som att det inte enbart gör henne gott att äta nätterna igenom. Förstår att du uppenbarligen provoceras av detta men jag har fått konstruktiva råd från andra så du behöver inte fortsätta svara så otrevligt! Ha en fin kväll ☺️

                Ja, alltså jag är inte så mycket för daltande, speciellt inte när det gäller vuxna människor. Olika perspektiv brukar berika diskussioner, men tydligen inte när det gäller mammor och föräldraskap. Trevlig kväll själv!

                  Vad trevlig du är!

                    Och även supersnabb på att gilla dina egna kommentarer 🙂

                    Varför likställer du att vara av olika åsikter med att vara otrevlig?

                      För att man kan ge sin åsikt utan att vara otrevlig?

                    Jag har bett om ursäkt lite längre ner för att jag tydligen varit otrevlig. Många har kommenterat att de uppfattar mig som det och då får jag ju givetvis ta ansvar för det och be om ursäkt.

                  Haha, vilket perspektiv menar du att du kommer med som jag sagt emot? Det enda jag sagt emot är din ton, genom att bemöta dig här och i kommentaren där jag skrev att jag inte tar åt mig (av TONEN, inte innehållet i din kommentar). Jag är helt för att du tycker att jag ska amma fritt och att jag inte kan förvänta mig att sova, har inte någonstans sagt emot detta. Så kom inte med någon högfärdig ton om att berika diskussioner, eftersom du absolut inte diskuterar nyanserat själv. Finns för övrigt inget att diskutera eftersom jag inte sagt emot dig. Personligen skulle jag dock välja att svara utan negativt laddade uttryck som ”helt sjukt” och ”gaska upp dig” för då blir det enklare att ta det man skriver seriöst och då skulle jag aldrig ens sitta här och svara dig just nu. ☺️

                    VadååÅ är jag OtReevLiiiig jag säger bara min ÅååÅåssiKkkt

                    Ta och ät lite lördagsgodis och använd den energi som din irritation skapar till följd av mina kommentarer till att förändra världen istället ☺️

                      Jaså, har du tolkat mig som irriterad? Jag är bara uttråkad och har en massa tid att scrolla telefonen, eftersom… jag ammar! ? Men skönt att min mellanstadielärdom landade även hos dig! Då är vi enade nu. Fint.

                      Helt ärligt önskar jag dig allt gott och hoppas att din bebis sover bättre snart. Uppenbarligen uppfattade flera mig som otrevlig här i kommentarsfältet, så jag får ta ansvar för det jag skrivit och be om ursäkt om jag varit otrevlig. Jag vill inte vara en otrevlig människa och kommer att tänka efter framöver hur jag formulerar mig.

        Men gud.. mom shame much?

          Haha verkligen, men jag tar inte åt mig.

          Haha. Lättkränkt?

            Kränkt är ett ord som MÅSTE dö ut 2021. Bara sluta använda det, speciellt i fel kontext ?

              Ja, likaså ordet momshaming, speciellt i fel kontext ?

              Folk måste även sluta bli det 2021!?

                Men alltså är mammor så sköra att de inte tål att höra realistiska tankar/åsikter? Varför ens ställa en fråga relaterat till sitt föräldraskap om man bara vill bli struken medhårs?

                  ??

                  Absolut inte! Men uppenbarligen vill du ju trycka till och skapa någon slags provocerad stämning, och det är ingenting jag går igång på, eftersom du är en främling i ett anonymt forum… Kontentan av din första kommentar är det ju inget fel på, det hade räckt att skriva att du anser att bebisen ska få amma så mycket hen vill. Det är ju tonen som är otrevlig, och det vet du uppenbarligen eftersom du fortsätter att gå på… Antingen har du tråkigt eller så brinner verkligen du för den här frågan? Använd den energin till att förändra världen, det brukar jag säga till mina 10-åriga elever när de bråkar om vem som ska sitta i soffan. ☺️ Ät nu lite lördagsgodis och släpp irritationen!

                  Svarade bara på att ordet måste sluta användas.

        Men du ”Anonym 20.27” det som är helt sjukt är att du sitter och gnider klittan till att lämna en sån sjukt onödig kommentar till en mamma som frågar om råd eller tips. Hon skriver inget om att sova hela natten men förstår fullt ut att hon ÄVEN som förälder till spädbarn vill sova åtminstone några timmar sammanhängande när barnet är 5 månader. Så ta ditt bs på nåt annat forum!

          Wtf skrev du precis? ?

          Men snälla du. Du kan väl på fullaste allvar inte mena att alla ska gå runt och hålla med varandra hela tiden? Det kommer finnas olika åsikter om ALLT. Vänj dig eller logga ut. Ställ inte en fråga om du inte klarar av att höra olika perspektiv!

            ?

      Håller med ovanstående talare till en viss del, även om jag besitter mycket förståelse för hur hemskt det är med avbruten sömn under så lång tid 🙁
      Men helt ärligt talat, med så små barn är det mest att ”hang in there”. De går igenom viktiga utvecklingsfaser precis hela tiden, där behoven förändras över en natt typ. Det är så viktigt att man som förälder kan vara lyhörd och möta behoven. För det är som allra oftast under en begränsad period. Just ökat närhetsbehov och trygghetsbehov i perioder (som barnet får av att snutta på tutten) är till följd av utveckling.
      Äldre barn går att träna in rutiner på ett annat sätt, men en såhär liten bebis visar tydligt att hen vill ha närhet, och borde, enligt min mening få det. Och ja, jag vet hur jobbig den uppoffringen är som förälder.
      Kämpa, du gör säkerligen ett alldeles fantastiskt jobb som förälder, och innan du vet ordet av det kommer barnet sova hela nätter <3

      Brukar vara så vid fem månader +/- och vid åtta månader +/-. Oftast samtidigt som de lär sig något nytt, ex sitta, krypa samt att de vid ca 4-5 månader blir mer medvetna om sin omvärld. De brukar sova sämre och behöva mer närhet.

      Efter tre barn, den minsta är sju månader, inser man att sådana faser går över även om det inte känns så. Har själv alltid avskytt dessa tider vid fyra och åtta månader :).

      Det kommer gå över, är en fas vid just 4-5 månader som gör att de sover oroligt, är lite mer gnälliga osv. Jag fortsatte erbjuda närhet/amning på barnens begäran, även nattetid och även om det resulterande i bajs. Det kommer gå över snart ❤️

        Tack för era konstruktiva svar! Känns skönt att ni känner igen er och att det kan vara helt övergående, utan att jag ska ändra något. Hon får snutta på då, precis som hon alltid gjort!

          Det är svårt när de inte tar napp. Helt ok barn är ju olika men man blir ju verkligen nappen! Vilket väl eg är det mest normala för en napp är ju ett substitut 🙂
          / mamma till tre,trean vill inte använda napp

      Har inga tips, men var däremot i exakt samma sits i somras. Det blir bättre! De förändras hela tiden. Dock är tiden du är i just nu värst, åtminstone var den det för mig. Håll ut, det vara inte för evigt även om det kändes så då.

      Däremot kommer jag nog inte amma nästa barn… eller så är det för nära inpå fortfarande. Kan nog behöva sova ikapp lite till för att orka köra det där racet igen. Eh för att ens orka tänka på ett till barn ?

      Har har inte läst alla kommentarer här mer än dina första så sorry om jag upprepar något som redan är sagt. Samsover också med min bebis som är i samma ålder och använder heller ingen napp samt ammar så fort mitt barn vill. Jag tror inte (men hör med bvc om du är orolig) att ditt barns mage ballat ur. Helt normalt det du beskriver här iaf. Små barn ammar oftast mycket. De följer ju vad som är naturligt för dom och vi kan inte annat än hänga på och lyssna in. Mitt barn ammar också nu mycket mer igen och det går i perioder. Men jag förstår att det är tufft med detta och det är okej. Allt passerar! ❤ Något som hjälpt oss är att ibland erbjuda ett finger som tröst.

      Vill tipsa också om amningsgruppen på fb. Minnst inte exakt vad den heter, amningsgruppens hjälp kanske? Där finns mycket bra hjälp att få från kunniga och erfarna. Lycka till!

      Prova att ge lite ersättning om ni inte gjort det innan. Tex en gång per kväll/natt. Kommer nog inte att påverka din amning men barnet står sig lite bättre.

      Det finns ljus i tunneln. Barnen går igenom många faser (dagar som nätter), det känns som att de kommer pågå i all evighet men det gör de inte.

        Men vid just den perioden är det inte hungern som är boven utan behovet av närhet. Alla gör olika men skulle inte blanda in ersättning i en annars fungerande amning, om inte behovet finns.

        För att tillägga, att blanda in flaska/ersättning kan ge uppkomst till tuttförvirring vilket i sin tur såklart påverkar amningen. Så att ge rådet ”borde inte påverka” är inte jättebra då det kan påverka enormt.

          Tyvärr tar hon inte flaska så ersättning är ändå inte aktuellt. Tror dock inte heller att det är hungern som väcker henne utan behovet av trygghet och tröst. Men! I natt har hon bara vaknat varannan timme och första passet sov hon till och med TRE timmar! Jag känner mig typ utvilad ?

      Ursch vilket otrevligt svar du fick

      För mig var det exakt samma. Han låg och smuttade hela nätterna. Inget problem för MIG, problemet var att han åt för mycket, fick ont i magen, ville tröstäta =dålig spiral

      Var ett tag sedan, men vill minnas att jag fick rådet av barnmorska att själv trycka ut första mjölken som är fetast och sedan ge bröst, dock inte varje gång.

      Prata med din barnmorska, dom har nog många bra tips att ge och trevligare än dom flesta här på bloggbevakning!

    Jag blir galen…
    Har en Samsung Galaxy s20 sen september. Gjorde en uppdatering för någon vecka sedan som har gjort något med skärmen.
    Den låser sig eller öppnar allt samtidigt, sparar plötsligt bokmärken osv.
    Rotat runt I inställningarna men hittar inte vad det kan vara.
    Den gjorde två omstarter iom uppdateringen och jag har gjort ytterligare en. Flera inställningar ändrades som jag ändrat till hur jag vill ha det. Men skärmen får jag ingen ordning på. Får stänga ner och logga in igen när den blir alldeles tokig.
    Någon som har en idé? Och. Nej jag skall inte byta tel.

      Prova chatta med support på samsungs hemsida?

      Testa att göra en totalåterställning. Kopiera allt du vill ha kvar först! Ibland är det vad som behövs (första de provar ifall man skickar in telefonen).

    Någon som lyckats sluta följa influencers man bara retar sig på? Läser av rena vanan och bara får mer avsmak nu med pandemin.

      Jag följer ingen jag retar mig på. Slösar inte min energi på människor jag inte ens känner.

        Förstår dig men märkligt att befinna sig i bloggbevaknings kommentarfält med det resonemanget..

          Varför det? Jag retar mig inte särskilt ofta i öppet spår. ??‍♀️ Gör Camilla något knas påpekar jag det. Undviker de inlägg om influencers jag stör mig på. Typ Anna Book.

          Varför? Kan man inte följa influencers man tycker om? ?

            Jo men jag tänkte på detta ”slösar inte energi på folk jag inte känner”

              Var jag som skrev det. Menar alltså att jag inte slösar energi på att störa mig på folk jag inte känner. Att råka stöta på någon kommentar man stör sig på här inne är ju inte samma sak som att aktivt följa någon man stör sig på. Jag undviker helt enkelt det där jag kan välja att undvika det. Varför dagligen reta sig på någon som man inte behöver ha i sitt liv?

      Japp!
      Har avföljt precis alla. Till och med bekanta.

      Jag kollar på många (följer alltså inte) som jag stör mig på och när jag fått nog av mig själv blockar jag dem, på så sätt slipper jag se deras bilder i ex utforska och glömmer till slut bort att de ens finns.

      Har en policy att så fort jag scrollar förbi en post i flödet som stör mig – avfölj omedelbart på de tre prickarna utan att ens gå in på profilen eller tänka två gånger. Pågår ett ständigt av och påföljande, ibland blir jag nyfiken på vad folk haft för sig sista tiden och följer igen, för att avfölja igen efter några veckor. Om jag aldrig tänker på dem var de ju aldrig värda att följa från början.

        Avföljde Paula och Nicklas Wahlgren. Paula för hon bad mig dra åt helvete pga att jag påpekade om corona restriktionerna. Och Nicklas för han inte heller brydde sig om dem och är den sista i den familjen jag följde jag tål dem inte nu nån av dom.

      Japp! Avföljde Sandra Beijer för några månader sen. I början var jag inne och kollade då och då men nu var det länge sen. Skönt att slippa såna man ändå bara stör sig på!

        Varför störde du dej på Sandra?

          Vet faktiskt inte riktigt, tröttnade på henne och att hon är så rik och privvad men inte kan ta kritik. Följt henne i typ 6 år men hade väl kanske växt ifrån henne.

      Avföljt typ alla, men mest skönt att avfölja Kenza. Störde mig något enormt, tills jag insåg att det fanns en enkel lösning på det problemet. ? Otroligt tråkigt content.

      Jepp, bara att avfölja. Dela vill jag inte ha dålig energi i mitt flöde, dels vill jag såklart inte stötta dem ekonomiskt. Så ett enkelt val.

    Nu kommer äntligen vintern till Stockholm!

      ?

    Vad är det snyggaste sättet att skriva att man har väldigt lite erfarenhet i sitt personliga brev, men att man hoppas att få en chans typ? Det står i annonsen att erfarenhet är mycket meriterande men att undantag kan göras typ. All hjälp skulle uppskattas verkligen! <3

      Vad är det för typ av jobb?

      Alla har någon form av erfarenhet. Allt behöver inte vara arbetsrelaterat.
      Vad har du gjort förut och vad är det för jobb du söker?

      Beskriv vad du kan bidra med eftersom du saknar erfarenhet.

      Framhäv de egenskaper du har som passar för tjänsten. 🙂

      1. Skriv inte ”jag har inte den erfarenheten ni söker” eller på något annat vis nedvärdera dig själv.
      2. Tryck på vad du har gjort tidigare och hur det är relevant för tjänsten. Låt säga att de söker butikspersonal och du aldrig har jobbat i butik men inom hemtjänsten, tryck då på att du med din tjänst inom hemtjänsten är lyhörd och anpassningsbar och tycker om att hjälpa andra. Egenskaper som passar superbra även i ett serviceyrke.

    Har fått bekräftad Corona och är så himla orolig. Snyter blod och har typ som en blodlukt i näsan, ont i bihålorna och upp bakom ögonen. Samt jätte ont i ryggen. Mer som haft dessa symptom? När blev det bättre? Har inte haft feber. Barnen är symptomfria och mannen snyter också blod med ont i bihålorna!

      Hur är blodet? Är det snor med strimmor av blod eller är det rent blod? När man snyter sig ofta kan mindre blodkärl gå sönder med blidblandat snor till följd, vilket är normalt och ingen fara. Kan även komma torkade klumpar. Är det rent blod hela tiden hade jag kontaktat sjukvården.

        Det är klarrött men inte så mycket till volym. Dock på morgonen utan någon tidigare snytning på i alla fall 12 timmar. Har sen avstannat under dagen. Bränns och känns konstigt i näsan med annars är hostan nästan över och har få förkylningssymptom. Mår dock sämre nu dag 9 med dessa symptom än i början med förkylningssymptom ?

          Då låter det normalt, låter bara som om blodet samlats under natten.

          Sådär brukar jag ha normalt, speciellt under vintern

          Jag hade covid för någon månad sedan och hade också den där brännande, svidande känslan i näsan. Jag är helt frisk idag och har inga men av sjukdomen alls.

          Åh känner igen mig. Blev sämre dag 8 men sen vid dag 15 började jag må bättre

            Åh tack för att ni svarade! Skönt att det gick över. Fick nästan panik av att det var så obehaglig känsla! Hoppas det går över snart.

      En bekant till mig hade bara (väldigt) ont i ryggen som symptom när hon hade corona. Gick över på någon vecka..

        Fasen, vilken obehaglig sjukdom corona är!

        Läste någonstans att man kan uppleva ont i lungorna som ryggont. För det är lite svårt ty placera lungont liksom. Så ”ryggont” är tydligen ganska vanligt hos covidsjuka.

          Oj känns inte som lungorna utan mer i mitten på ryggen typ som att en nerv klämmer, har tack och lov än så länge inga andningsbesvär så hoppas inte det är lungorna som gör ont ?

      Har du en sport klocka av något slag kan det vara klot att hålla koll på syrenivån.

      Krya på dig och se kanske till att få i dig lite B-vitamin. ?

        SKM2021! Grattis!

          Hälsningar Gliprööv!

        Varför har du fått för dig att just B-vitaminer är lösningen? Länk till källa räcker gott.

            Står bara om d vitamin i artikeln. (Ja jag skummade igenom hela). Du hävdade att B vitamin skulle hjälpa. Skrev du fel vitamin kanske?

              Ja det gjorde jag. ??

            Du länkar till artikel om D-vitamin och rekommenderar B-vitamin?
            Du har googlat dig själv bakom flötet.

              Haha, tack för rättelsen. Jag skrev fel först. D-vitamin ska det naturligtvis vara. ?

          Du får en extralänk pga att man bör inte vitalitet med viss försiktighet.

          https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/britter-testar-d-vitamin-mot-covid-19

            Nu länkade du om d vitamin igen. Frågan är fortfarande vad du har för källa på att B vitaminer skulle hjälpa.

              Inga som helst, (eller ja vi klarar oss inte utan B-vitaminer heller.) Skrev som sagt fel. Så kan det gå när man skriver kommentarer samtidigt som man tittar på en halvkass film och inte koncentrerar sig på något av det. ?

    Jag jobbar som socialsekreterare i en mottagningsgrupp för barn och unga på socialtjänsten. Det vill säga jag tar emot och förhandsbedömer orosanmälningar och ansökningar som kommer till socialtjänsten kring barn och ungdomar.

    Fråga mig vad ni vill.

      Kommer det in mycket anmälningar där det är
      Uppenbart att någon vill jävlas med någon annan?

        Nej. Det är en klar minoritet. Men det händer förstås. Både att det är uppenbart att det är exempelvis en tidigare vän/en granne/släkting som är sur för gammalt groll eller liknande, eller att skilda föräldrar vill anmäla varandra för att jävlas.
        Någon gång också att halvoffentliga personer blivit anmälda av personer som uppenbart inte känner dem eller har någon insyn i hur deras barn har det.
        Kan tänka mig att det är vanligare om man jobbar i ett mer influensertätt område.
        Jag jobbar i en medelstor stad.

          Hur hanterar man dessa anmälningar?
          Går de direkt till dokumentförstöraren eller gör det någon liten utredning?

            Man gör alltid en förhandsbedömning kring om en utredning ska inledas eller ej. Så man tar kontakt med familjen ifråga. Sen kanske det räcker med ett telefonsamtal i såna lägen. Familjen har ju också rätt att veta vad som inkommit och man vill ju ofta få säga sitt.
            Men om jag inte blir orolig för barnet utifrån hur anmälan är utformad så kommer jag väl säga det på något sätt , att de förstår att detta är vår rutin och vi vill informera dem och höra vad de säger men exempelvis att jag förstår att personen som anmält inte verkar ha någon insyn i barnens liv då anmälan till exempel består av skvaller från flashback eller liknande.

      Har du katt?

        Absolut det har jag haha

        Nej ?

      Hur kunde det bli som det blev med lilla hjärtat? Hur pratas det om detta fall i socialtjänsten? Vad har förändrats för att inga barn någonsin igen ska behöva uppleva det hon fick uppleva?

        Socialtjänsten i den kommunen har fått ganska svidande kritik från Ivo. Det verkar vara en kombination av dåliga bedömningar, okunskap, bristande kompetens och rädsla för att trampa föräldrar på tårna som påstår sig vara utsatta för en ”häxjakt”.
        Lagstiftning för att sådant inte ska hända finns redan. Och det finns lagrum som kunde använts på annat sätt.
        På mitt kontor har vi gått igenom ivo rapporten och ägnat tid åt diskussion på våra teamträffar för att prata kring just hur man ska förhindra att sådant någonsin kan hända.

      För många många år sen var jag barn i ett sånt läge och ”ni” satte mig i samma rum som mina förövare och sa att jag skulle berätta vad jag varit med om framför dem. När jag inte vågade fick jag höra att jag ljög. En skräckupplevelse rakt igenom som påverkade mig i många år efteråt.
      Var flera stycken där sen som fick sluta och (enheten?) anmälde sig själva då det var flera fall som mitt.

      Jag har alltid undrat hur det skulle ha gått till egentligen. Vad är rutinen när ni får in en anmälan om barn som blir misshandlade?

        Fruktansvärt att höra att det blev så för dig. Bra att flera fick sluta sen.
        Vår rutin när det gäller anmälningar om våld är att direkt inleda utredning (det är ett lagkrav). Sedan får en bedömning göras kring hur man bäst pratar med familjen. Vid grav/allvarlig misshandel eller där barn är rädda att gå hem från skolan så kan vi åka ut till skolan för att prata med barnet i första hand för att göra en förhandsbedömning. Det är tyvärr stark föräldrarätt här, vi får bara göra på detta sätt när det absolut krävs och föräldrar ska alltid informeras innan vi pratar med barn osv
        Vanligt vid andra anmälningar om våld är att vi ringer föräldrarna och ber dem komma till kontoret med barnen samma dag. Vi säger inte var anmälan kommit från eller vad den gäller.
        När familjen kommer ber vi att få prata själva med barnet/barnen till att börja med. Vi kallar samtliga barn i familjen.Sedan (om båda föräldrarna är vårdnadshavare) pratar vi enskilt med varje förälder. Ofta är det kanske en förälder som är utpekad som förövare och det är otroligt viktigt att försöka nå den förälder som då inte är det, att det är den förälderns plikt att skydda sitt barn och att hjälp finns att få kring det osv.
        Det är grunderna i rutinen. Men skulle kunna skriva väldigt långt om det så fråga gärna mer om du undrar om något annat.

        Som fosterbarn med fostersyskon och jourbarn slutade eländet med att JAG, trettio år senare fick en person dömd för pedofili. Aldrig på den tiden att SOC lyssnade eller tog barnets bästa framför allt. Skulle kunna skriva en bok.

          Ja jag vet inte vad du vill att jag ska säga. Jag är ledsen att det hände dig, och vad fruktansvärt starkt att du orkade genomgå den processen och fick personen dömd.
          Eftersom vi haft en vanvårdsutredning i Sverige är det ingen som kan förneka att placerade barn farit väldigt illa.
          Jag är själv uppvuxen med socialtjänsten och inte heller jag är nöjd med hur det såg ut.
          Jag är trots det fullt övertygad om att socialtjänsten behövs. Det behövs ett skyddsnät för utsatta barn, sen behöver vi få ordning på bristerna. Vi behöver en psykiatri och vårdcentraler och polis och hemtjänst osv också trots att det finns stora brister även där.
          Med det sagt så hade jag läst din bok om du skrev en.

      Kommer jag att ångra mitt yrkesval bittert?
      /färdigutbildad socionom om 4 månader

        Hoppas inte! Jag har jobbat i drygt 11 år som socialsekreterare med barn och unga, med en liten avstickare som kurator emellan. Jag gillar mitt jobb väldigt mycket.

      Vad ska jag göra om jag misstänker att min granne slår sina barn? Obs endast misstanke, har ej bevis eller konkreta vittnesmål.

        Om du har starka misstankar om det så skulle jag ringt in och gjort en orosanmälan. Du kan välja att vara anonym om du vill. Men tänk på att inte presentera dig när du ringer då (ganska vanligt att folk säger sina namn och sen säger att de vill vara anonyma, och vi måste dokumentera det som sägs så det går inte att utelämna om vi väl vet).
        Av de privatpersoner som gör anmälningar så är det ganska vanligt att det är just grannar som gjort observationer som gör dem oroliga. Du kan också ringa och rådgöra och säga att du vill bolla kring om du ska göra en anmälan eller inte (och då inte uppge grannens namn eller var de bor).

          Hur vanligt är det att det faktiskt är problem i familjer som anmäls av tex grannar?

            Åh har inga siffror eller statistik på det. Men min upplevelse är att det är ganska vanligt. Både att det faktiskt är en familj socialtjänsten har kännedom om och kanske utrett tidigare osv. Ibland händer det också att familjerna berättar att de har det svårt hemma. Min bild är dock inte att det är jättevanligt när just grannar anmäler. Men när skolor anmält till exempel så möter jag ofta föräldrar som beskriver att de kämpar och har det svårt med till exempel gränser och rutiner osv.

              Tycker du föräldrarätten är för stark?

                Generellt sett nej
                Men när barn berättat om allvarligt våld eller andra övergrepp i hemmet och uttrycker stark rädsla så hade det varit bra om det fanns en möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt prata med barnet utan att föräldern behöver meddelas innan
                Detta då drt av erfarenhet kan innebära både att föräldern ringer barnet, letar efter barnet på skolan, försöker pressa skolpersonal på info eller på annat sätt stoppa barnet från att berätta om sina hemförhållanden.

          Spelar ni in samtalen då så de som blir anmälda får höra eller är det transkriberat?

            Nej vi spelar inte in några samtal, utan dokumenterar det som anmälaren säger och sen brukar man läsa upp eller gå igenom drt som skrivits så man fattat anmälaren rätt.

      Den vanligaste anmälan? Ovanligaste du varit med om i jobbet?

        Vanligaste är anmälningar från skolan. Dessvärre är nog anmälningarna kring våld störst som kategori. Många av de kommer från skolor.

          Oj glömde sista frågan. Kan nog inte säga det ovanligaste eftersom det är just ovanligt så skulle ju någon kunna känna igen sig.

            Kan du återberätta något du varit med om som satte sig extra mycket, med där någon inte riskerar att känna igen sig?

            Av alla publika fall som offentligheten har kunnat läst om, vilket har satt sig djupast hos dig?

            Har du varit med om något arbetsrelaterat som förändrat dis som person?

              Jag har varit med om allt från hvb-hem och familjehem som behandlat barn så in i helvete dåligt att jag varit ursinnig på hela systemet. Jag har varit med om att en kille jag varit handläggare för i många år dog som 18-åring då vuxenenheten som tagit över valde att ta bort all hjälp.
              Det är nog det som satt sig absolut mest då jag kommit väldigt nära killen och hela familjen egentligen.
              Jag har varit med om att ”rädda” en flicka från hederskontext som annars inte skulle överlevt dagen.
              Jag har varit med om att lyckats hämta hem en bortgift flicka från ett annat land.
              Jag har varit med om kvinnor och barn som lämnat äktenskap med tortyrinslag och som lyckats skapa sig annat liv.
              Jag har varit med om barn i förskoleåldern utsatta för våldsamma sexuella övergrepp osv.
              Jag har fått vara med på resan av att heroinmissbrukare blir rena och skapar nya liv osv.

              Jag tycker det är svårt att välja publika fall. Många har satt sig, lilla hjärtat, Bobby, Yara osv.

              Men en målgrupp jag brinner extra för att ungdomar i missbruk, där finns det enorma brister i samhället i stort. Men en 15-årig bensomissbrukande flicka i en knarkarkvart som utnyttjas av vuxna män skrivs det sällan löpsedlar om.

                Oj jösses vad du fått möta!
                Jag kan tänka mig att sådana där tillfällen där man lyckas hämta hem en bortgift flicka eller är med om att människor reser sig och skapar sig ett nytt och bättre liv är värt precis varenda minut.

                  Det är det! Just nu i mottagningsarbetet är man ju inte med på de långa processerna. Men man möter många människor i kris.
                  Och en del arbetsuppgifter är förstås mer tillfredsställande än andra. Till exempel när en slagen kvinna med barn tar klivet och säger ja till ett skyddat boende och man vet att de kommer därifrån den dagen.

      När min mamma anmälde hennes ex för misshandel gjordes det automatiskt en anmälan till socialtjänsten för att utreda mitt och mina syskons situation. (Hennes ex är inte min pappa)
      De kom fram till att vi inte farit illa, utan att ens ha prata med mig, mina syskon eller folk i vår närhet. Var det korrekt gjort?

        Nej.
        Att polisen gjorde en anmälan va helt korrekt men socialtjänstens agerande va inte korrekt.
        De borde ha pratat med er barn också. Och med er pappa om han också va vårdnadshavare.
        Barn som upplevt våld i hemmet har rätt till stödjande insatser om det finns behov. Det kan röra sig om exempelvis beabetande samtal. Finns särskilda program både enskilt och i grupp just för barn som upplevt/bevittnat våld i hemmet.
        Vilka man pratar med i en utredning kan variera men barnen och vårdnadshavarna är ju absolut minsta. Sedan är det vanligt att exempelvis inhämta info från skolan för att se hur skolan upplever att barnet mår och har det.

          Varför är det så vanligt att man hör sådana här historier där socialtjänsten har gjort fel?
          Vart någonstans tror du att det brister?

            Svår fråga. Det är en kombination av halvbra arbetsvillkor, enorma dokumentationskrav som stjäl tid och en för bred utbildning tror jag. Tyvärr är många kollegor ganska nyexade och oerfarna. Lägg på att det inte finns tillräckligt med stöd från erfarna kollegor eller arbetsledning samt en för stor arbetsbörda och därtill ett otroligt komplext arbete. Att fel bedömningar kommer göras stundtals är nog oundvikligt då det helt enkelt är jävligt svårt att bedöma hur illa någon riskerar att fara baserat på knapphändig info och möten med människor som kanske inte berättar allt man behöver veta osv. Men brister i rutiner och tillvägagångssätt borde kunna gå att avhjälpa. Att alltid prata med barn i en utredning eller att inte prata med förövaren i samma rum till exempel borde vara en självklarhet. Min bild är att det oftast är ganska basala rutiner inom handläggningen som brister.

              Ja, den bilden man får som utomstående som egentligen bara har media att gå på så är det just det att det är basala rutiner som brister väldigt ofta.
              Är det något man ”i branschen” pratar om och jobbar på att förändra?
              Är det t.ex. prat om att dela upp tjänsten och göra den mer specificerad? Så att socialsekreterare har hand om människorna och någon annan gör dokumentationen. Så som det funkar med läkare vs. sekreterare och jurister och paralegal?

                Nej inte riktigt. Den är ju specificerad på det sättet att det är olika enheter för till exempel barn och unga, ekonomiskt bistånd, funktionshinder osv.
                Man har väl anställd någon mer administratör här och var men jag upplever ingen jätteskillnad på de 11 år jag jobbat. Det som har blivit bättre är introduktion till nya, nu får man helt annan möjlighet till det och över längre tid än när jag började, och det tror jag gör skillnad.
                Alltså rutiner och lagstiftning som behövs finns redan så jag vet faktiskt inte vad som ska till. Jag upplever faktiskt också att ärendemängden per handläggare har blivit något bättre under dessa år.
                Det finns nog många uppgifter som socialadministartörer hade kunnat utföra.
                Sen är det ju svårt med just utredningarna eftersom det kräver att man har utbildning att göra en analys och bedömning av risker, skyddsfaktorer, behov osv.

          Tack för ditt svar, då var det som jag misstänkte.
          Jag har en yngre syster som påverkats otroligt mycket av vad som hände, och nu har jag istället fått gå genom bup för att försöka hjälpa henne.

      Hej! Jag börjar att läsa socionomprogrammet nu den 18e. Jag undrar om du vet ifall det finns någon möjlighet att få en anställning som student över sommaren? Skulle vara en sån möjlighet att få sommarjobba med det man förmodligen kommer göra i framtiden, istället för helt andra arbeten. Hoppas du läser detta fast jag skriver sent. Du har lämnat väldigt bra svar hittills!

        Såg att du inte fått svar än. Hos oss tas ingen in på sommarjobb förrän tidigast efter genomgången vfu. Du behöver läsa några terminer först.

          Ja jag sover länge 🙂
          Men samma här, det brukar vara efter vfu som man kanske kan få ett sommarjobb.
          I vissa områden kan man möjligen få inom ekonomiskt bistånd tidigare. Skulle också säga att det är en väldigt bra enhet att ha sitt första jobb på socialtjänsten på och inte börja direkt på barn och unga.
          Men många jobbar på typ hvb-hem eller sis eller liknande under studietiden. Jätteviktig erfarenhet och en möjlighet att lära sig mycket.

            Tack så mycket för svar! Ekonomiskt bistånd skulle verkligen vara lärorikt. Har själv varit stödhemsplacerad så vet att det kan finnas möjligheter där. Tack igen!

        Nu kommer jag in sent men hoppas att du kanske läser. I min släkt finns en mamma och en pappa som har ett barn tillsammans, föräldrarna är inte ett par.
        Båda föräldrarna är partyknarkare, tar droger när dom är barnfria, har blivit dömda för ringa narkotikabrott, har x antar orosanmälningar mot sig. Varför händer inget? Förra gången som en ex pojkvän till mamman gjorde en orosanmälan, ringe socialen för att fråga pappan om han kände oror, vilket han inte gjorde såklart då dessa två håller varandra om ryggen.

          Åh svårt att säga varför inget händer. Men den absoluta majoriteten av det socialtjänsten gör bygger på frivillighet och att man samtycker till insatser. Socialtjänsten kan inte heller enligt lag tvinga någon att lämna drogtester. Jag vet inte hur barnet mår eller om barnet visar tecken på att fara illa.
          Men i teorin kan man ju vara en tillräckligt bra förälder även om man partyknarkar under en barnfri vecka. Det är förstås inte bra men socialtjänsten har begränsade möjligheter att styra hur folk lever sina liv. Om de nekar till det och det inte framkommer några andra konkreta missförhållanden eller att barnet verkar visa symtom på att inte ha det bra så kan det ju va så att det är svårt att komma vidare. Betyder inte nödvändigtvis att socialtjänsten inte ser eller förstår att det kan finnas vissa problem i en familj. Men det här blir ju spekulationer eftersom jag inte vet precis hur det är i det fallet med din släkting.

            Tack för svar!

      Gjorde en anmälan om en missbrukande förälder.. De tog in familjen på möte. Inga tester, ingenting! Kan berätta att personen fortfarande tar droger. Antagligen snackade föräldrarna sig ur det.. O de trodde på dom. Kommer aldrig göra en anmälan igen

    Kan någon tipsa om en riktigt bra städfirma? Gäller i Stockholmsområdet.
    Värderar kvalitet över ett lågt pris ❤️

      Städa själv! ?

        sämsta svaret någonsin

        Nej, orkar inte är höggravid, har 300kvm hus och en småbarn.
        Men tack för bra tips!

          Å ingen partner till barnet som kan städa?

            Jo men vi vill ha städhjälp ?

      http://www.städarna.com/takira-service-i-stockholm-kb

      Inte billiga, men effektiva och pålitliga.

      Har haft en mindre firma och Hemfrid och Hemfrid är en miljon gånger bättre. Huset är så ombonat när de har varit här, de lägger verkligen mycket omsorg på städningen. Det gäller både vår vanliga städerska och vikarierna så jag antar att det ingår i deras rutiner? Plus att deras medel doftar jättegott och inte sådär äckligt kemiskt.

      Hjälp hemma! Supernöjd!

    Vill bara säga hur glad jag är, för tre år sedan vaknade jag upp i respirator och det var oklart om jag skulle ha hjärnskador av syrebrist eller inte eftersom jag hade tagit en överdos. Mitt opiatmissbruk började dock långt innan dess. Jag klarade mig från skador och där började kampen för ett liv. Efter en process kantad av hopplöshet, hemlöshet och återfall fick jag diagnosen bipolär sjukdom och rätt medicin för den. Är nu drogfri och har fått jobb på en hästgård. Så snart flyttar jag ut på landet i en liten stuga vid gården och börjar leva livet jag drömde om som liten flicka, bland djuren och nära naturen haha. Ville bara säga att det går att ändra livet hur jävligt det än må vara just nu <3

      Gud vad glad jag blir för din skull. Heja dig! Starkt jobbat❤️

        Ni är så fina här, tack tack tack ❤

      Vad skönt att livet vänt för dig! 🙂 Inte alla förunnat att få leva sitt drömliv. Lycka till i framtiden!

      Önskar dig all lycka! Själv hade jag nästan 4,0 promille en kväll och ambulansen fick medvetet söva ned mig. Fick dille den natten. Minns såklart ingenting utan hade tur att min bekanta var hemma med mig när detta inträffade. Min poäng? Jag har länge misstänkt att jag är bipolär typ 2, men aldrig fått diagnosen trots många kontakter genom åren. Vad skönt att det är på gång för dig nu ?
      Tänker du ö h t på droger idag?

        Ja jag tänker på dem eftersom de har haft så enormt stor del av mitt liv, de tog över allt under den tiden folk normalt sett växer upp, tar studenten, pluggar eller börjar jobba och startar sitt liv. Men jag har inget sug efter droger längre på det sättet, mer att när jag reflekterar över tiden som varit så ingår det ju. Och har tagit bort så mycket risker som möjligt att någonsin komma i kontakt med det igen,men litar på mig själv nu mera. Alkohol finns ju överallt och är kulturellt accepterat, så tänker mig att det måste vara svårare att undvika på det sättet. Har du valt att inte dricka igen? Har du diskuterat misstankarna om bipolär med vården? Hoppas att du får den hjälp du behöver och får må bra i framtiden!

          Hur slutade du? Med hjälp av behandling typ 12steg, med laro eller på något annat sätt?

            Jag hade varit på olika behandlingshem med olika inriktningar som KBT, 12-steg, psykodynamisk terapi… Inget fungerade och ville ta livet av mig för jag kände mig som en sån belastning för samhället och vården och inte minst anhöriga. Jag fick antidepressiva under stor del av åren, som inte passade mig som person så först efter att jag blivit inlagd med mani fick jag en annan typ av medicin som gjorde att det kändes som jag kunde ta till mig vården och då kombinerade jag samtalsterapi med att gå på NA-möten och en stor rensning av kontakter, byte av tel.nr och flytt. Bestämde mig. Tog hjälp av min närmaste familj som fanns där igen när de märkte att jag verkligen menade allvar när jag varit ren ett tag(så tacksam för det) och min familj,framför allt föräldrar, har haft en stor del i mitt tillfrisknande. Att ha dem nära igen!

          Kan tyvärr inte ta allt här. Har varit ren i perioder men dricker tyvärr öl då det är min stora kärlek i livet (ja, förnekelse ingår i sjukdomsbilden). Men så illa som det var för några år sedan (3 75:or/v) är lååångt bort! Mår helt ok idag. Dock sysslolös. Inte så bra kontakt med någon längre.
          Har en medicinering som är stämningsstabiliserande, börjar på L. Tyvärr är alkohol en del av vardagen känns det som. Har även äs och tyvärr måste man äta varje dag – dvs handskas med sina demoner på den biten – när alkohol är något vi ej behöver.

            Trh?

            Låter som du har det riktigt tufft och jag önskar jag kunde göra något för dig. Att vara sysslolös är ju ett jävla dilemma. Den tuffaste tiden enligt mig är glappet mellan att man ”slutar med det gamla”och innan man är så hel att man börjat med något nytt. Man hänger i ett limbo som är så jobbigt att det går på instinkt att ta till drogen/alkoholen/whatever igen. Blir ledsen när jag hör hur du kämpar med äs och ev. bipolär sjukdom… det går liksom inte att bli bättre om man blir bättre på alla olika problemområden på samma gång och det verkar inte vården ha resurser till (man ”faller mellan stolarna”, klassiker).

              Om man INTE blir bättre på alla problemområden på samma gång*

      Ryser av din text och din historia. SÅ glad för din skull <3 bra kämpat säger jag bara! Stort lycka till med allt.

        Vad fin du är, tack så jättemycket! ?

        /Semlan

      åh!! blev så glad av att läsa detta. fan vad härligt att höra! njut av ditt nya fantastiska liv❤️❤️❤️❤️❤️

      Semlan var glad jag blir. Jo visst kan jobbigt ordna sig till det bättre. Önskar dej lycka till vidare i livet. ?

    Är det någon annan här som har PCOS? Går ni på någon medicinering?

      Jag har det! Ingen medicinering. Har mens kanske 5-6 ggr per år, aldrig koll på när det kommer. Något ökad hårväxt. Är inte överviktig. Lider inte (mer än för hårväxten då, inte så kul att plocka skägg var och varannan dag – laser hjälper inte).

        Okej. Jag har ”regelbunden” mens, dock cirka 35-40 dagar emellan. Den håller även i sig i 2-3 veckor varje gång. Har även lite ökad behåring, men det är ljusa hårstrån så märks inte så mycket mot min ljusa hud. Mitt problem är aknen.. gått på två misslyckade isotretioninkurer innan läkarna började utreda om jag led av PCOS. Har precis blivit tilldelad en ny läkare som jag ska träffa i nästa vecka så jag hoppas att jag får mer info och hjälp, då min förra läkare hade glömt bort mitt case

          Visste inte att acne hängde ihop med PCOS. Jag har diagnostiserad PCOS sen jag var 15. Fick ”vuxenacne” när jag var 23-24, och det försvann efter en kur Tetralysal. Fick tillbaka lite nu strax före jul, och käkar Tetralysal nu. Men det kan lika gärna bero på kosten känner jag. Äter sjukt onyttigt (PCOS innebär ju bl a ökad testosteron vilket för mig inneburit ökad förbränning och ämnesomsättning).

          Skulle aldrig trycka i mig ppiller, vilket verkar vara läkarnas första, enda och bästa råd mot allt.

            Jag har PCOS och var också skeptisk mot p-piller innan. Har ätit det i över tre månader nu och mår väldigt bra. Hade mens innan 5 gånger per år, akne, svår pms och extrem mensvärk. Försökte allt med kost och träning osv men för mig var nog bästa alternativet att stänga ner cykeln helt.

    Har en släkting som har legat på sjukhus, de på sjukhuset har tappat bort hans telefon. Någon som vet något sätt om den går att spåra? Det är en samsung och vi kan tyvärr inte hans samsungaccount.

      … ”tappat bort hans telefon”

      Gick du/ni på den?

        Han dog tyvärr på sjukhuset. Hans familj vill gärna ha tillbaka kort osv som fanns på telefonen.

      Den är stulen!

      Anmäl stöld.

      Det är en Android, lista ut hans google konto.

        Kan man på nått sätt få reda på någons googlekonto? Kan det finnas någon som går att kontakta?

          Med risk för att låta som en riktigt störig person så har sjukhuset noll ansvar för personliga tillhörigheter. Så att anmäla stöld är nog svårt i detta läget.

            Förtydligar: man kan såklart anmäla den men sjukhuset har inget ansvar. O kommer inte heller göra några ansträngningar för att hitta den. Men jag som ssk har letat upp försvunna saker och hittat dem inlåsta på andra avdelningar, så man kan ju alltid kolla om personen var inlagd nån annan stans och om telefonen är där.

      Det är oerhört lätt att slänga sånt som ligger i sängen i tvätten för man rullar ofta ihop alla sängkläder till en bulle och slänger i en tvättsäck. Avdelningen ska ha nummer till tvättservice dit den kan ringa och fråga om de hittat en telefon. / sjuksyster

    Bra filmer från 00-talet?

      99 men pokemon mewtwo strikes back

      Tycker alla eurotrip, american pie osv kan vara sköna tidsfördriv. Skulle inte direkt klassa dem som bra filmer om man ska tänka typ Oscars värdiga, men de är helt okej som komedi/cringe.

        Som kille undrar jag verkligen vad tjejer tycker om sådana filmer x) Är de för objektifierande liksom?

          Jag är tjej. Hela poängen med dem är att vara icke pk så hänger man upp sig på det har man valt fel film. Det är ju det som är komedin med de filmerna? Att de går över alla gränser som finns. Varför skulle tjejer tolka det annorlunda än killar?

            Oj sorry, vill bara förklara hur jag tänker:

            Hollywood har ju pumpat ut sådana ungdomsfilmer, och marknadsförs som mer hejdlös än den andra för att få tittare. Och om unga killar matas med det på löpande band tror jag gränser suddas ut så sämre kvinnosyn, droger & alkohol blir mer normaliserat. Inte hos alla unga killar, men en del. Därav min tudelade känsla kring såna filmer.

            Och ang din fråga så tänkte jag att tjejer blir less på den här typen av filmer efter fler ovälkomna närmanden än vad de kan räkna – men tack för din förklaring 🙂

          Vi tjejer förstår inte humor och blir super upprörda och gråter i ett hörn efter vi sett dem. Bara killar kan förstå sån humor!

    Hur får ens folk lägga ut sina nakna spädbarn eller barn på internet ? Typ Mimi Höglins story där hon då tydligen ( en kompis följde henne framtill idag) filmar sin unge när hon först sover o sen badar -o då håller för lite grann med en hand , man ba HALLÅ RESTEN AV KROPPEN ÄR HELT NAKEN. O inte ens i sömnen får man va ifred . Gaaaaahhhhh blir så upprörd o ledsen för att detta ses som en normal grej att göra hos folk. Usch

      Undrar samma. Jag anmäler alltid sånt och det brukar tas bort.

      Åh ja fyfan för nakenhet! Önskar bebisar föddes med kläder på också!

        Tänker ju givetvis på att det är fett onödigt att det exponeras för hela världen . Spec på nån som faktiskt inte ens kan säga nåt?

        Såklart inget fel på nakenhet. Det handlar om att värna barnens integritet. Det är inte okej att lägga upp bilder på nakna barn till hela världen att se. Många föräldrar lägger ut allt för utelämnamde info och bilder av sina barn. Många tycks inte ens reflektera över var gränsen bör gå eller vad ens barn tycker/kommer tycka om det.

          Skulle man vara ok med att en främling tar bilder av ens barn nakna på stranden? De flesta skulle väl svara nej, men ändå är man ok att lägga upp samma bilder till ALLA på sina sociala medier?

    Någon som kan tipsa om bra städfirma för flyttstädning i stockholm? helst inte för dyrt.

      Använde hemfrid och de var inte så bra tyvärr.

    Hur går det egentligen till med flytthjälp? Har inte så mycket möbler och skulle nog behöva max två timmar. Kan man boka hjälp i enbart två timmar fast eller sölar dem för att förlänga på tiden?

      Jag bor i Finland så kanske fungerar olika men troligtvis inte. Jag berättade att jag skulle flytta från en etta till en tvåa, nya stället utan hiss. Fick offerter från två företag, båda sade det skulle ta max två timmar. Den jag valde hade ett fast pris på två timpenningar, tog dock 2,5h men betalade fortfarande samma pris som det var överenskommet.

      Det beror på flyttfirman, om den är bra eller dålig. Det bästa är om det går att få rekommendationer av någon. Sist jag var med om en flytt hade vi inte gjort upp om en fast tidsåtgång och firman fakturerade för endast 1 1/2 timma trots att en del möbler verkligen var tunga och svårmanövrerade och de kom från en annan stad.

      Jag flyttade mitt möblemang från min etta till ett magasin och det tog en timma, eller det var vad jag fick faktura på.

    Trevlig kväll alla ? Här kommer ett ämne som vi nog många kan delta i. Har du någon reltion i din närhet som du tycker är opassande på något sätt?

    Jag börjar! Jag har två kollegor, en kvinna född 97 (alltså 23 år) och en man född 73/74/75 (någonstans sena 40-års åldern) är typ bästisar på mitt jobb. De pratar så fort tillfället ges och de gapflabbar ofta och har även kramats. Han är väldigt barnslig i personligheten för sin ålder och hon ung så de matchar på det sättet. Hade det inte varit för att han är gift sedan länge så hade man kunnat tro att de är ett par. Personligen fattar jag det inte. Vad sjutton har man att prata om liksom? Jag är själv 22 och finner det inte naturligt att bli bästavän med någon i samma ålder och kön som min pappa.

    Apropå min pappa så är han avdelningschef på mitt jobb och har berättat att mannen i fråga en gång la sin hand på en annan kollegas lår under ett möte trots att hon försökte skaka sv den flertalet gånger. Så vad är hans avsikt med relationen till vår gemensamma kvinnliga kollega tänker jag. Litar inte ett dugg på att han ”bara är väldigt trevlig”. Kanske hänger ihop med att jag överlag är skeptisk till mäns instinkter av naturliga skäl.

    Detta är min story om en ”ovanlig/uppseendeväckande” relation i min närhet. Finns mycket fler detaljer men vill inte fyll ett A4-ark hehe. Vad är din? Fyll på!

      Va? Fan vad stel du verkar. Mina favorit kollegor på jobbet är alla 50+, både män och kvinnor. Vi är ett tajt gäng och gör ingen skillnad på ålder. De är dessutom as roliga att gå ut med. Har vänner som är 40år äldre än mig på fritiden också från gemensamma intressen, tex från stallet och crossen.
      Varför skulle man inte bli vän med någon man klickar med? ?

        Så som hon beskriver det verkar det inte vara en normal relation. Skulle du tycka det var helt ok att vara frun i detta scenarie, skulle du vara helt ok med att din man betedde sig så som beskrivet, på sitt jobb, med en så mycket yngre kollega? Och på det sättet?

          Står att de pratar och skrattar och har ÄVEN kramats. Självklart är jag helt okej med att min partner har en sån relation med kollega/kollegor. Vaddå, skulle du gå i taket om din partner gav en kollega eller en vän en kram eller? Eller om din partner skrattar på arbetstid? ” OH NOOOO KATASTROF min partner har roligt när jag inte är med”

      Varför skulle en 22 åring inte ha nåt att prata om med en 40-plussare? På jobb tycker jag sällan jag bryr sig om ålder, jag kan lira med vemsomhelst.

        Herregud ja! När jag var 20 klickade jag helt perfekt med en äldre kvinna, hon var ca 45 och mamma till min kompis pojkvän. Så himla trevlig och rolig människa!
        När jag var 25 hittade jag en bra vän i en gift man som var storebror till min kompis, han var då 42. Vi hade jättekul ihop, inte bara han och jag utan även hans familj och min kompis.
        Nu är jag 50 och har en kollega som är 29, hon och jag fungerar perfekt, samma humor, förstår varandra direkt etc.
        Ålder är ju verkligen bara en siffra!

      Fast det låter väl mer som att det är personen i fråga som kanske är lite märklig.

      Själv är jag 29 och min favoritkollega som jag är närmast är 58.

      Att din pappa är chef för din avdelning låter som en bra mycket märkligare relation i mina öron…

        Och berättar om andra anställda och problem han som ledare borde tagit tag i.

        Det är verkligen inget ovanligt.

      Han kanske har vikingasjukan

    Jag känner att jag gärna vill ge min hud lite mer kärlek.
    I dagsläget använder jag dagkräm, nattkräm och rengöring från Dahl skincare och de funkar finfint på mig.
    Jag har tidigare haft problem med acne (inte längre) och har alltså rätt känslig hud.

    Vad har ni för tips på bra produkter/märken som är bra att använda? Serum? Ögonkräm? Hit me
    Vill så gärna få en härlig lyster så man inte känner att man behöver smink för att se pigg och fräsch ut

    Peace!

      Läste ”hund” i första meningen och tänkte att det var det finaste jag läst idag!

        Jag med! ??

        Haha! Har inte en hund men hade jag haft det så hade den fått all kärlek, jag lovar ❤

      Dr ceuracle propolis serum. Mirakel. Och Cosrx snail mucin essence innan det

        Det sistnämnda, är det en kräm som du använder innan? Är det dag eller nattkräm?
        Tack för tips, båda produkterna har fått sjukt bra recensioner online ?

          Oj glömde skriva det! Cosrx snail mucin essence är ett essence, det appliceras som en toner, det är typ som en lite slemmig gel som du tar i händerna och sen över ansiktet. På rengjort, torrt ansikte efter tvätt alltså. Sen kan jag tipsa om en fantastisk mild tvätt utan sulfater, make p:rem foaming wash tror jag det heter, den torkar inte ut huden alls. Efter tvätt – cosrx, vänta tills den sjunker in (om du nu köper det ?) sen propolis serumet som är fantastiskt. Applicerar även på läpparna och halsen. Har räddat min hy.

            Kan passa på att tipsa om en fuktgivande (ej syra) toner som man lägger på i flera lager, har gett mig en väldigt bra lyster (använder också bla Cosarx Snail Mucin Essense). Ett annat tips är att applicera produkterna på fuktig hud, då absorberas de lättare. Tänk en torr wettex suger upp vätska mycket sämre än en fuktig.

      Vet inte hur gammal du är men för mig (strax över 30) har Rosen-seriens ögonkräm och antirynkkräm hjälpt. Huden är superlen och återfuktad. De rynkor jag har är mindre djupa så de syns knappt. Plus dessutom att alla produkterna är ekologiska och bara innehåller naturliga ingredienser!

      Annat tips är Maria Åkersbergs produkter, speciellt scruben med jojoba!

    Hur långt tid tog det för er att bli gravida? Och hur ska man tänka när man inte blir det direkt? Är medveten om att vi inte försökt så länge men längtar så himla mycket…….. vi sa i Maj förra året att vi var redo för att försöka, kort därefter fick jag reda på att jag hade lätta cellförändringar, i Augusti fick jag reda på att det var svåra cellförändringar som de rekommenderade att ta bort innan man blev gravid. I oktober togs cellförändringarna bort-läkte i 6v ungefär. Och nu har vi försökt sen december…….. var naiv och trodde att det skulle gå direkt nu när cellförändringarna var borta men icke….. har ni någon positiv historia eller råd att dela med er av? ❤️

      Ni har alltså försökt sen förra månaden!? Lugn.

        Maj-aug först då de sa på VC att cellförändringarna oftast läker ut av sig själv. Sen dec-nu. Så 5månader ca.

      Använder också Evians ansiktsvatten (framförallt på sommaren) som jag tycker ger en härlig känsla i ansiktet.
      Kan tipsa om Chanels serum från ”de blå zonerna”, zoner i världen där människor har en längre levnadstid.

      Det normala är att det tar upp till 1 år. Mitt första barn tog det oss 8 månader och då låg vi hela tiden. Andra barnet tog det 4 månader för oss och då använde vi ägglossningstest . Försök ta det lugnt och släpp pressen. Skulle det inte gått efter 1år av aktiva försök så finns hjälp att få.

        Tack för din kommentar ❤️

      Typ….fem månader kanske? Tyvärr blev det missfall, men jag blev gravid igen direkt efter det. Med tvåan gick det på två månader tror jag.

        Tack för svar ❤️ Längtar så mycket..

      Om man har försökt ett år och ej blivit gravid är det läge att söka för det. Om man börjar bli äldre tex närmar sig 40 kan man behöva starta en utredningen tidigare, tex om man inte blivit gravid efter 6 mån.

      En del använder tex ägglossningstest redan från början för att veta när det är det är störst chans, men det behövs ju inte när ni bara har försökt en månad. Man brukar rekommendera samlag 2-3ggr/vecka, då bör man inte missa ägglossningen. Sedan kan det ta tid ändå, även om man ligger vid rätt tidpunkt.

      Använd ägglossningstest så att ni ligger på rätt dagar. Det underlättade för oss iaf.❤️

        Håller med. Då vet ni verkligen när det är dags att prova. Jag testade redan 1 v före beräknad ägglossning den månad som vi blev med barn. På så sätt hade jag marginal ifall att ägglossningen inte skulle ägs rum när jag trodde. Vi hade sex dagen innan, samma dag och dagen efter ägglossning. Och det funkade. Då visste vi också att vi gjort allt vi kan för att optimera chanserna. Det kändes väldigt bra, slapp ångra något och sedan behöva vänta till nästa månad för nästa försök. Lycka till!

          Det jag menade var att jag använde ägglossningstest en gång varje dag med start redan 1 v före beräknad ägglossning fram tills den verkligen skedde och till ett par dagar efter att den ägt rum (för säkerhets skull). Detta var mest för att se om den prickade beräknat datum eller kanske ägde rum en annan dag.

      Jag hade p-stav i ca 4 år innan vi bestämde att vi skulle försöka få barn. Sen försökte vi få barn i ca 5 månader utan att något hände, mest för att vi inte var så noggranna med när på månaden det skedde. Sen började jag följa ägglossningskalender och blev gravid. Min p-stav gick ut en februari och blev gravid september/oktober.

      Lycka till! 🙂

      För mina föräldrar tog det sju år! Innan min storasyster kom.

      Tre år tog det för oss. Nu är jag gravid i vecka 22.

      Jag vet att allt känns otåligt men 7 månader är helt normalt och standard. Tror man får hjälp efter man försökt 1 år?
      För oss tog det 3 år och 1 IVF försök för att få vår första. Vår andra blev vi gravida med på ca 6 månader men fick missfall i vecka 12. Blev gravid igen efter 4 månader och denna tjej är idag 1 år gammal. Kämpa på och försök att Leva på som vanligt i den ”mån de går”. Jag vet hur det är.

      För oss tog det 5 månader. Däremot så lyckades vi första gången vi använde ägglossningstest. Så viktigt att pricka in rätt dag ;)!

        Man får ju ligga varje dag i en månad typ så är man på säkra sidan ?

      Tog 7 månader med första barnet. Nr 2 blev till på första försöket (hade då ätit p-piller emellan så blev till på första ligget efter första mensen sen jag slutade med piller). Är vanligt att det tar ett helt år att bli gravid så stressa inte upp dig än 🙂

      11 månader med första och 3 månader med andra. Har väldigt oregelbunden mens och kort lutealfas (11-12 dagar), så för mig funkade det bäst att tempa och ta ÄL test för att få reda på när jag hade ägglossning.

      Oj på första försöket med båda barnen. Med lillasyster var maken inte ens i mig, utan han hann komma precis innan hela han va i mig… jag blev gravid ändå. Har väldigt lätt för att bli gravid tydligen. Nu ska jag inte ha några fler barn då dem är stora nu så ska kolla möjligheter att få ta bort livmodern, har ändå bara otroliga jobbiga problem när jag har mens. Tänk så olika de kan vara. Orättvist. Önskar lycka till.

    Jag kör mycket på Biotherm, Clarins och La prairie (dyrt dock) och använder serum som om det inte fanns någon morgondag! Fukt fukt och åter fukt är mitt tips!

    Mina acneärr-systrar & bröder! Jag har ärr på kinderna efter acne. Har någon av er förbättrat dessa på ett tillfredsställande sätt?

    ??Obs söker endast hjälp från människor med och har haft acneÄRR. ??

    Microneedling funkar ej. Provade senast med fillers men är inte nöjd. Har ”rolling scars”.

      Finacea har hjälpt mig sjuuuuukt mycket med att släta ut och bleka ärr. Tagit tid dock, typ 2år så ingen snabbfix.

        Hjälper en kräm mot gropar i huden? Jag har inga röda ärr eller acne nu. Är 30+

          På mig har det slätat ut huden, ja. Men jag hade inga jätte djupa ärr (Tänk Micke Tornving). Azelainsyra som är den aktiva syran i finacea används vid behandling mot acneärr.
          Krämen är dock på recept och som sagt, det tar tid att få resultat.

      finns en läkare i danmark som kan sånt, cutis clinic. Kolla också dr davin lim på youtube, där har de massa tips.

      Tid och c-vitamin är det som funkat för mig. Och givetvis solskydd.

      Tid, spf, c-vitamin, syror och återfuktning

      Jag har gjort fraxionell laser vid 4 tillfällen, smärtsamt och lång läktid efter varje gång. Men värt det! Mina gropar är inte helt borta, några är, men dom är väldigt mycket mindre. Ganska dyrt dock, 5000 per gång.
      Gick till Jakob Wikström på Nordiska Kliniken i Stockholm!

    Varför har matbloggare som t.ex Frida Lund (goda.grejer) alltid avskavt nagellack och jättelånga oskötta naglar? Det är så ofräscht och ohygieniskt. För övrigt verkar hon bara laga tomatsås och överkokt spaghetti. Och klaga på PMS. Sååå tråkig människa.

      ok

      Åh nej märkte det på någon video jag kollade på insta och så såg jag avskalat nagellack ?
      Men vem är denna matbloggare? Aldrig hört namnet

      Fråga henne? ?

      Du ville vara slänga lite skit på Frida Lund. Men grattis till dig för att du genom mobilskärmen kan smaka på spagettin så att du vet att den är överkokt. Du kommer bli rik.

    Mitt nyårslöfte det här året är att inte döma och tala skit om personer jag inte känner. Jag kan ändå inte ändra på dem och känner att jag är en person som lätt projicerar på andra människor. Tänker mycket på sociala medier, där människor bakom sin skärm kan kasta ur sig vad som helst om andra personer. Känns som om det är en del av alla människors personliga utveckling att lära sig att inte kasta ur sig en massa skit på andra människor, utan istället försöka förstå sig på varför andra gör som de gör. ❤

      hade kunnat vara jag som skrev denna kommentar! Spot on. Är med dig på denna!

      Betyder det att du kommer hänga i kommentarsfältet här och gnälla på folk?

        Jag brukar inte gnälla på folk i kommentarsfältet. ? Brukar snarare vara den som försvarar influencers då de får obefogad kritik. Bara för att man irriterar sig på någon annan behöver man inte kasta ur sig vad som helst. Man vet aldrig vad en person tänker och känner, gäller även influencers.

    Någon som vet vart i Stockholm man kan göra ”beaded weft extensions”?
    Sånna: https://youtu.be/iMu2nA0z5_k

      Vad tror ni det är för människor som skiter i restriktioner, covid etc. Jag märker en stor skillnad bland olika samhällsgrupper hur man förhåller sig till covid,

    Hej!
    Här kommer en ganska dum fråga men är ändå intresserad av att veta hur andra tänker .
    Ungefär hur mycket anser ni är minimum som man behöver ha över efter alla räkningar är betalda, för att ensam kunna försörja ett barn? Förstår givetvis att kostnaderna varierar kraftigt ju äldre de blir men menar de första åren.
    Vad är rimligt , Dvs på ett ungefär vad behöver man som ett minimum för att klara sig ?

      När man räknar på typ existensminimum på Kronofogden är det ungefär 2500 kr för ett barn (dvs 1 250 kr + barnbidrag). Sedan lägger man till kostnad för barnomsorg. Så minimum ca 4 000 kr?

        Hej! Tack för ditt svar 🙂 Det är betydligt mindre än jag trodde man skulle behöva .

          Det ska tilläggas att det ju är för personer som har löneutmätning. Så det är verkligen minimum och inkluderar väldigt lite nöjen etc. Personligen skulle jag vilja ha större marginaler men det är ju intressant med något att jämföra med ?

            Ja. Jag förstår 🙂 Jag håller med dig om att man vill ha marginaler . Man vill ju kunna leva också och göra roliga saker Men det var ändå intressant att kunna jämföra. Ville bara veta lite om jag tänker rätt 🙂

              Får man fråga hur du tänkte?

      Det är inte alls en dum fråga!
      Det är en fråga som fler behöver ställa tycker jag 😉

      Absoluta minimum så tycker jag att man ska ha råd med busskort om man behöver resa till och från jobb/skola.
      Man behöver pengar till mat, hygienartiklar, kläder, barnomsorg, tandvård och läkarvård.
      Så jag skulle nog säga för en ensamstående med ett barn under skolåldern är 2500kr för mat, 200kr för hygienartiklar, 500kr för kläder, barnomsorg vet jag inte, men kan det vara typ 150kr om man inte har någon större inkomst? och så typ 150kr att lägga undan för tandvård och framtida läkarbesök och mediciner, och ca. 1000kr för busskort.
      Så typ ca. 4500kr som absoluta minimum om man behöver busskort, annars 3500kr.
      Då har jag alltså inte räknat med sådant som kommer med räkning, som försäkring, TV-kanaler, bredband etc.

        Sjukvård, tandvård och läkemedel på recept är gratis för barn

          Inte för vuxna dock och allt som oftast behöver man receptfria läkemedel.

        Sjukvård är gratis till barn till de fyller 20.

      Jag är nybliven ensamstående och kommer ha ca 8-10 tusen efter alla räkningar är betalda. Jobbar i en bransh med OB så min lön kan variera lite vissa månader. Jag har ett barn och vi kommer kunna leva bra på det.

    Har haft något av en girl-crush på Maja N Lindelöf i några år, älskat hennes färgstarka stil och bjussiga humor! Men alltså senaste månaderna… Överdriver jag eller har hon fått ”nyrik-feber” och gått helt bananas på att det ska synas hur mycket märkeskläder hon har? Känns som att ALLT ska ha loggor från Gucci, Chanel eller dior numera (för att inte tala om balenciaga).. känns inte ens som att hon köper för att det är fint längre utan för att det är loggor på det och något hon kan visa upp?? Är jag överdriven eller någon annan som reflekterat på samma? (Och jaaa alla får klä sig hur man vill men jag tycker bara det är så jäkla trist för jag älskade hennes stil men nu orkar jag inte se mer loggor på skiten….)

      Håller med.

      Håller med 100%. Hon har ett sånt nyrikt beteende att det är helt sjukt, vill flasha alla pengar hon har typ.

      Började tänka på det i somras när hon hade ett halsband, typ choker, som det bara med stora bokstäver stod dior på….var ju absolut inte snyggt utan då känns det ju som att man verkligen bara vill visa märket…

      Ja exakt. Bara märken. Visar upp i både vlogg och insta hela tiden.

        Hon ska också tagga alla märken på sina bilder, även om det står klart och tydligt balenciaga på allt så får det sig en tagg 🙂 man bara: vi fattar att du är jätterik och att hela världen ska veta om det. Det är ju typ som för några år sen när nyrika köpte Ralph lauren tröja med den största loggan som fanns på

    Hur blir man en människa som gillar vin? Just nu dricker jag max Reisling utblandat med fruktsoda, haha. Nej, jag är inte 14 😛

      Ju högre procent, desto snabbare känner du inte smaken av vinet. ? skämt åsido, man får testa sig fram. Gillar inte alla viner, men har hittat några favoriter som jag återkommer till.

      Börja med sötare viner och testa sedan att trappa ner? Det kan ju vara roligt att kombinera vin med något ätbart som verkligen passar till. Fråga på systembolaget! Fast kanske ska du undvika att förklara att du vill dricka mer vin 😉

        sämst förslag att börja med äckligaste vinet.

        pröva dig fram. gå till en vinbar och säg, hej jag gillar inte vin men vill, vad skulle ni rekommendera.

          Ja, det är ju rimligare att utgå från vad en okänd person tycker är ett gott vin än vad man själv redan gillar.

      Vet du? Jag ville exakt samma sak för några år sedan för jag kände mig som 12 bast när väninnorna drack vin och jag satt där med cola zero typ. ? Men sen sa en kursare till mig att det egentligen är så märkligt att man vill lära sig dricka alkohol? Varför ska vi kunna det? Skapa en ovana som är sjukt onödig. Så tycker du inte ska lägga en enda sekund att gilla dricka vin och fortsätt drick annat du gillar. ?

      Jag löste det hela genom att inse faktum och sluta dricka annat än mousserande, cava eller champagne om det ska drickas vin. Palla lära sig dricka något äckligt när det finns så mycket godare alternativ.

      Haha jag började så! Sen blev det bara Riesling, sen andra viner. Vande mig bara, I guess.

        Blev äldre kanske?

    INREDA LITEN HALL
    Hur hade ni inrett en liten hall för att utnyttja utrymmet maximalt? Utrymmet är ca 150x200cm och ska rymma jackor, skor och gärna accessoarer som halsdukar, mössor osv. Finns det några färdigskissade hallsystem nånstans som kan justeras efter önskade mått?

      Elfa?

      String har fina system. Och Elfa som nån skrev ovan.

    När tror ni att allmänheten (ej prioriterade grupper) faktiskt kommer att vaccineras? Bor i Stockholm. Vet att de sagt typ april-juni men jag försöker att inte förvänta mig något utan tänker snarare att det kan bli senare pga vaccinationskaos. Hade såklart varit helt fantastiskt att vara vaccinerad till sommaren dock.

      Eftersom alla ska ha två doser så lär det dröja ett tag.

        Och det är bara att hoppas att skyddet håller i sig iallafall ett år så man inte hamnar i en situation där de som blivit vaccinerade först behöver vaccineras igen innan alla hunnit få.

      Jag tror det Kommer gå bra och snabbt när det väl kommer igång.

      Men blir nog typ april/maj

      Jag tror det blir tidigare. Tippar på mars. Hoppas det.

        Skönt att höra lite positivitet även om jag inte vågar hoppas på det. Vore drömmen!

        Hur skulle det gå till när vi inte ska ha fått doser till alla tills dess? ? Dessutom är det 4 veckor mellan de två doserna..? De tror ju inte att det kommer vara klart innan hösten, senast idag uttalade de sig om det.

          Jag såg en rubrik att de tror att effekten kommer till hösten, var står det att vaccinationerna inte kommer vara klara förrän i höst?

    Hår hjälp!
    Jag har långt och tjockt hår. Alltid använt Schwarzkopf Professional Osis+ För att ge mitt här volym. Funkar absolut men det blir så oskönt för hårbotten. Testat SACHAJUAN Volume Powder Spray. Men med den ser jag ingen skillnad alls (?)

    Någon som har råd? Volym styling för folk med långt o tjockt hår. Tack på förhand!

      Sebastian thickefy foam säger jag!! Massera in i rötterna i fuktigt hår och föna, ger sjuk volym som håller i flera dagar ?

        Tack! Ska testa den!!

    Grattis The Real Hmm!!!

    Du har vunnit ett pris hos Griplööv

      Ja, inte är det ett positivt pris precis. Hehehe.

      ??

      Det där var ju varken snällt eller roligt någonstans.

        Inte?

        Ingen rök utan eld.

      Berätta mer! Är det scarfen?

      Har inte läst men det beror säkert på de ”fina” inläggen jag skrivet om honom. Fint att veta att han tar åt sig. ??

      Annars tycker jag inte han är värd någons energi eller uppmärksamhet.

      Hej Griplööv! ?

        Sluta ljug.

        Är du det då?? Tycker du bara är patetisk.

        ”Inte läst”? ???
        Mmm, ”inte kommenterat” heller? ☺️??

    Vilka influensers är ni 100% säkra läser Bloggbevakning för att se vad som skrivs om dem? ?

    Jag tror Edvin Törnblom, Johanna Nordström och Egoina är här ofta.

      Paula vet vi ju, hon refererar ju öppet till BB

      Annica englund.

      Dom där i andrea & Mathilda-podden eller vad de heter

      Joanna swica

      Lojsan Wallin och Margaux läser 100%

      Theres Lindgren, Helen torsgården, kissie tror jag

    Tror ni att det kan uppstå problem med t.ex känslomässiga band till barnet eller dylikt när två kvinnor skaffar barn tillsammans? Såg nån dokumentär nån gång där den part som inte var biologisk mamma hade väldigt svårt för att bonda med barnet. Jag personligen tror att det är viss skillnad i detta fall på när två män respektive kvinnor skaffar barn ihop.

      Det där tror jag snarare har med person att göra än relation. Finns ju gott om exempel där det blir ojämnt även i hetero relationer. Utgår ifrån mig själv som är lesbisk. Det som känns viktigt för oss är att vara gravid varsin gång (Om det går såklart) då vi vill ha två barn och båda vill testa på att vara gravida.

      Fråga de kvinnor som adopterat om de haft problem att bonda till barnet…..

      Tror inte att det är en könsfråga. Ibland kan nog anknytningsproblem uppstå bland de flesta föräldrar.

      Nej absolut inte. Biologi är inte så relevant.

      Nej det tror jag inte. Kärlek har inte med blodband att göra.

    P3 dystopia släppte ett nytt avsnitt hurra, dystopia är verkligen min favoritpodd.

    Kan ni berätta om era erfarenheter kring periodisk fasta? Tänker främst 16:8 men hör gärna andra erfarenheter 🙂

      Har testat 5:2 men kan bara rapportera att jag var trött, hungrig och frusen de dagar jag inte åt ordentligt. Samt att jag fokuserade ohälsosamt mycket på mat när jag fastade. Upplevde inga hälsofördelar.

      Jag körde 16 8 ett tag och det funkade bra. Jag var annars väldigt känslig innan och blev både skakig och skitsur om jag inte åt typ varannan timme, men det försvann helt.
      Första veckan var lite jobbig, men vande mig fort. Allt funkade egentligen smidigt och bra.
      Slutade enbart för att jag fick nytt schema på jobbet och jag fick inte ihop maten med jobb och träning.

        16:8 är nästan hur jag äter normalt sett ? eftersom jag bara äter frukost på helgerna, mån-fre när jag måste vakna tidigt klarar jag inte av att äta. Funkar jättebra.

      Du måste kombinera det med låg-kolhydratkost så slipper du jobbiga blodsockersvängningar!

        Nej, det måste personen inte.

        Äsch då. Det är inte min erfarenhet.

        Nej, det måste inte vara lågkolhydratkost också. Jag körde 16:8 med vanlig mat, funkade bra! Provade sen att gå över till LCHF/Keto och mådde uselt tyvärr. Var tvungen att lägga av efter ett par månader pga mådde jättedåligt. Så kör på vanligt mat om du mår bra av det, och lägg till fasta.

          Instämmande från mig här. Upplever att det fungerar utmärkt så.

      Jag går på 16:8 och har gjort sedan i somras. Funkar toppen för mig, fokuserar på bra mat och vad kroppen behöver men har rum för villhöver också. Jag låter dock inte detta styra mig, utan är flexibel beroende på planer och vad som sker. Så, om mitt matfönster stänger vid 20 och jag är på middag och varmrätten serveras 19:45 slutar jag inte äta vid 20 eller hoppar efterrätten.

      Kört 14:10, 16:18 och 20:4 i 10 veckor nu (började lätt och har sen några veckor kört 20:4). Tog långledigt i 10 dagar över jul där jag åt ALLT! Kör även på fusldagar var 3-4 dag.
      Gått ned 7 kg. Vägde 76 till mina 165cm. Idag väger jag 69 kg. Bästa. Jag. Gjort.
      Har några kg kvar men jag har aldrig någonson följt en diet i över 2 dagar. Nu efter 10 veckor så känns det som en helt vanlig rutin. Jaha, är kl 16, då slutar jag äta.

      Prova, sjukt värt det! Lycka till!

    Är det någon som har ett bra tips mot torr hårbotten? Går liksom omkring med mitt egna privata snöfall ?

    Har testat allt från naturligt med balsammetoden till superkemiskt mjällschampo…

      Snällt shampoo och balsam ett tag och håll dig till det under lång tid. Tvätta inte dagligen, låt det naturliga fettet få göra sitt jobb.

        Ja, att inte tvätta i onödan är bra! Upplever dock att hårbotten kliar om jag väntar för länge med tvätt (tvättar kanske 2ggr/ veckan). Tror att jag har snälla produkter med bra ph nu. Något särskilt du tycker är bra?

          Nej ingen särskild, tänk bara på att de ska vara milda, gärna parfymfria. Tänk också på att inte använda styling grejer i hårbotten med alkohol i och att inte byta produkter ofta. Hårbotten kan reagera om man byter shampoo osv för ofta.

            Ja, det värsta, fast också bästa, var att sluta med torrschampo ?

          Tvätta så ofta du tycker är nödvändigt, finns inga universalråd om antal tvättar, alla är olika. Massera hårbotten varje dag i tio minuter typ, innan du lägger dig, märks inte direkt men efter 3-4 veckor av daglig massage börjar man verkligen se en skillnad i hårkvalitet och botten.

            Spännande! Och extremt billigt ? Får börja med det på en gång.

      Det här hör väl till kategorin superkemiskt mjällschampo men det enda (!!) som funkar på mitt hår är ett schampo som heter fungoral. Säljs på apoteket. Jag använder det som en kur före mina vanliga schampon och balsam (Maria nila True soft). När jag börjar få torr hårbotten så använder jag fungoral vid varje hårtvätt i någon vecka och sen räcker det med att använda det 1 gång varje/varannan vecka för att håret inte ska bli torrt igen.

        Ja, det låter värt att testa! Har tänkt att jag inte riktigt har mjäll men kikade och det ska hjälpa mot eksem. Låter antifjäll och -flagor!

          Ja fungoral är toppen men vill du ha något som inte är lika ”superkemiskt” så rekommenderar jag ducray kelual ? otroligt populärt i Frankrike och andra östeuropeiska länder!

            Spännande, ska kolla upp det!

      Är du säker på att det är mjäll? En tidigare frisör sa till mig att mitt ”fjällande” var mjäll samt sålde på mig ett dyrt mjällschampo. Det hjälpte aldrig, istället blev hårbotten fet av schampot. När jag senare bytte frisör berättade han att det förmodligen hade att göra med att jag tvättade håret på morgonen och gick ut strax därpå när jag skulle till jobbet. Hårbotten hann aldrig torka ordentligt innan jag gick ut viket torkade ut den. Nu iom Corona och hemarbete har min hårbotten blivit så mkt bättre, har inte fjällande kvar. Tvättar håret och förblir inomhus hemma. Kanske kan det vara likadant för dig?

        Det stämmer för mig med! Har börjat torka bara själva hårbotten efter dusch och det gör det bättre. Tror inte det är mjäll, möjligen eksem. Var hos frisören nyligen och gick därifrån mer betydligt fnasigare hårbotten än innan så de där frisörschampona är inte alltid vad de borde.

        Känner att jag eventuellt har delat med mig av min hårbotten lite mer än vad som är intressant nu ?

    Hoppas alla ni som håller på med konspirationsteorier nu fattar vad det kan leda till, efter upploppet i USA.

      Ja gör i Sverige är det extra aktuellt nu med vaccinet.

    Såg ni att Paulas dotter Molly pussade Hugo på munnen och nån kommenterade att hon var för stor för det och den personen fick sån jävla kritik? Är det sjukt att man tycker Molly är för stor? Kan man pussa sin pappa på munnen hela livet eller var går gränsen?

    Själv har jag aldrig (vad jag minns) pussat mina föräldrar på munnen? För mig är munnpussar sexuellt, eller oavsett något man gör för man är attraherad/älskar någon som partner, inte till sitt barn eller någon annan släkting (om man räknar bort fyllepussar med sina tjejkompisar, hehe)

      Oavsett var kanske fel ord där, trött, haha menar i alla fall

      Klart man kan. Jag pussade alltid mormor och morfar på munnen.

        Varför? Känns inte det jättemärkligt?

          Nej, varför skulle det kännas jättemärkligt? En puss, en kram och jag älskar dig varje gång vi skiljdes. ??‍♀️

        Btw handlar såklart om hur och när. Puss när man möts efter tid eller vid avsked är ok. Pussas i tid och otid som man gör med partner inte ok.

      Jag pussade min pappa tills jag var 12 kanske. Eller mest hans yviga mustasch, haha. Givetvis inget sexuellt, hemska tanke! Jag tror du förväxlar pussar med kyssar.

    Är det någon här som gjort BBL? Var gjorde ni? Nöjda? Varför?

    Kommentarer som inte besvarar frågorna undanbedes vänligt men bestämt 🙂

      Hade en patient som opererat sig i Turkiet som hamnade hos oss. Megainfektion och fick otroligt fula ärr. Så gör det för guds skull inte där.

        Yes!!! Dr Jonathan fisher Miami! Så. Jävla. Nöjd.

    Lagom pinsamt men någon som kan tipsa om trosor för oss med ”bred” fiffi eller vad man ska säga? ? Alltså längden mellan lår till lår verkar vara längre på mig än vad som är normalt för inga trosor jag köper täcker hela. ??

      Kanske kan dom med lite ben på passa? Jag minns inte exakt vad modellen heter, men det är typ boxer, fast med kortare ben. Kanske heter det bara boxertrosor.

      Lindex. De hade i återvunnen bomull i hipsternodell som jag upplevde bredare i grenen.

      Jag har samma ”problem” ? har faktiskt köpt helt vanliga briefs (visst heter det så?) för män, de är skönast tycker jag. Alltså såna som är samma modell som trosor.
      Men Lindex har också bra. Frank Dandys i bambu.

      Tycker att trosan från H&M i hipstermodell fungerar bäst!

    Hallo! Jag har en fråga till er mina kära vänner! Jag är riktigt bra på excel och skulle gärna vilja lära ut! Jag har sett att vissa studiegrupper tar ca 2000kr för excelkurser men jag kan tänka mig att lära ut gratis eller för en lägre summa ex 200kr. Vet någon hur jag kan gå till väga för att starta en kurs och nå ut till andra?

      Jag skulle gå din kurs ?

      Excel är mitt favoritverktyg ? Jag är dock ingen expert. Ett tips: Fint att du kan gå ned i pris, men ha i åtanke att du måste starta ett företag för att kunna sälja tjänster vilket även innebär att du kommer betala mkt skatt på dina intäkter. Om du vill tjäna några kr, oavsett hur många, på ditt arbete i slutändan så behöver du alltså gå upp i pris. Lycka till!

        Ni som är intresserade, jag ger er gärna en gratis kurs i det i utbyte mot feedback! Vad tänker ni kring det?

        Tack 22.55, jag får nog göra så men hoppas att jag kan börja med ett lågt pris iaf?

          Nej! Vet ditt värde och ge aldrig ut gratistid till någon du inte känner.
          Vill du ha feedback från någon som ska slippa betala, ge kursen till familj och vänner. Har du ett syskon så är det bäst de brukar inte ha en hejd på feedback 😉

          Jag vill gärna va med! Låter toppen tycker jag!

      Jag vill gå din kurs!

      Via instagram och facebook kanske?
      Det är ju där man marknadsför sig idag. Skapa ett event på Facebook? Eller det kanske är bäst när man har större följarskara.
      Men insta och facebook tror jag på!

      Tycker du ska börja erbjuda din tjänst i facebookgrupper, finns mycket ekonomigrupper. Ser folk göra det hela tiden. Är med i en som heter ekonomiguiden så kanske där, sen så typ andra grupper också. Börja där och jobba utifrån det. Skaffa en hemsida men om du inte kan göra en själv kanske ha en instagram du refererar till

      Upwork och fivrr.
      Man kan sälja alla typer av onlinetjänster där.

        Tack alla ni som har svarat! ?

    Jag är jättesugen på att göra egna trosor där själva ytan där fiffin ska vara nte är så smal samt i bomull. Vill gärna starta men vet inte hur jag ska starta ??

      Leta upp ett mönster, skaffa en symaskin och lite Jersey/trikåtyg och kalsongresår(mjukare resårband som sitter skönare mot huden). Finns grupper på fb för folk som syr egna kläder/underkläder där massor av tips och hjälp finns. Du behöver ingen häftig symaskin, en vanlig med sicksack-söm räcker långt!

      Jag skulle köpa!! Vill ha bredare mellan låren samt att de går nedanför skinkan, inte mitt på. Typ som kalsonger (ej boxer)

        Jag skulle seriöst också köpa.
        Bra kvalitet, miljövänligt och en design som liknar kalsonger- dvs inte tajta (fii-fii måste andas) och som går en bra bit under rumpan.
        Du kan säkert hitta massa råd på youtube. Jag har själv försökt hitta bekväma underkläder för tjejer men hittar inga riktigt bra :/ jag tog på mig min pojkväns underkläder för nått år sen och sen dess har jag bara kalsonger på mig ? låter säkert jättekonstigt för vissa men underkläder för män är så bekväma och när man väl börjat så är det svårt att gå tillbaka till underkläder för kvinnor.

          Tack blev jättepeppad att starta nu! Ska starta och får se hur det går!?

    Någon som vet något välfungerande, trevligt miljonprogram? Tycker Klostergården i Lund verkar trevligt samt Bredäng. Vet ni om det finns något liknande i malmö och Göteborg? Tycker om arkitekturen och stadsplaneringen, men inte kriminalitet och oroligheter…

      Bodde på klostergården ett kortare tag för typ 15 år sedan. Jag trivdes rätt bra, och kan inte minnas att det var några särskilda problem.

      Bellevuegården, Lindeborg och runt Stadion i Malmö skulle jag klassa som del av miljonprogrammet men utan någon direkt kriminalitet, iaf om man jämför med andra områden ?

      Bredäng… inga bra erfarenheter. Vi intervjuade en yngre kille (kanske 16-18 år) som bodde där som gjorde det väldigt tydligt att polisen inte var välkommen till Bredäng av han och de andra ungdomarna som bor där. För att inte tala om avrättningen i ett av husens källare.

    Vad är era bästa tips för att få igång bröstmjölksproduktionen för amning? Jag ammar min 2-månaders samt kompletterar med ersättning. Helst av allt vill jag helamma men har inte lyckats komma dit ännu.

      Fasa ut ersättningen, dvs låt bebisen amma de gånger du kompletterar med ersättning men ta det lite långsamt så produkten hinner anpassa sig. Går dock ganska snabbt men du kommer nog känna bäst själv vilken takt som passar er.
      Försök handmjölka/pumpa mellan amningarna för att stimulera mjölkproduktionen ännu mer. Och sist men inte minst- nattamma om ditt barn vaknar på natten. Just nattamningen stimulerar både hormon som ökar mjölkproduktionen men även hormon som gör att bebisen och du sover bättre.

      Om du har Facebook så rekommenderar jag STARKT Amningshjälpens slutna grupp. Ställ gärna din fråga där och du kommer få en miljon tips och trix från erfarna mammor som ammar/ammat och hjälpmammor som är experter på området.

      Lycka till! ❤️

      Jag tvingade igång min produktion genom att pumpa. 6-7 gånger dygn. Det var skitjobbigt i tvp-tre veckor men funkade.

      Hade en jätteliten bebis som sondmatades och var för svag för att suga tillräckligt.

    Jag har mer statistik för er!
    Av alla som kommenterade i inlägget för feedback så vill 13% ha mer variation på vilka influencers det skrivs om.
    9% vill ha mer gräv och mindre inlägg om smygreklam (eller inte alls)
    7% vill ha en bättre blandning mellan positiva och negativa inlägg. Det är också 7% som vill se mindre eller inget om Isabella.
    4% vill ha fler ”vad händer på…” inlägg, se mindre personliga åsikter och mer korrekturläsning / tänka på formuleringen.

    Om man däremot går på hur folk likeade så vill 10% ha mer gräv.
    6% vill se mindre eller inget alls av Isabella. Och större variation på influencers.
    5% vill se mindre eller inga inlägg alls om smygreklam. Mer blandning av positiva och negativa inlägg. Och det är också 5% som vill att alla influencers ska behandlas på samma sätt.

      Håller med 100%

      Ska jag spinna vidare så har det de här senaste 9 dagarna varit totalt 55 stycken influencers som nämnts i 49 inlägg.
      Så det där med att man vill ha mer variation har mer att göra med att man vill ha en bättre variation. Några blir bara nämnda, medan det skrivs många långa inlägg om ett fåtal.

      Blandningen av positiva/negativa inlägg ser just nu ut såhär:
      Positiva: 6%
      Neutrala: 17%
      Negativa 49%

      Det är 8% av inläggen som handlat om smygreklam och 10% av inläggen som handlat om Isabella. 1 inlägg har varit ett ”vad händer på…” inlägg

        Skaffa ett liv.

          Nu i pandemitider med 60% korttidspermittering och inga som vill umgås med en?
          Vad tycker du att jag ska göra istället?
          Lägenheten är klinisk ren, jag har hittat slutet på youtube och jag kan inte gå på hur långa skogspromenader som helst.

          Då pysslar jag hellre med excel, statistik och analys för att hålla huvudet igång.
          Nu råkar det bli den här bloggen som blivit det tillfälliga objektet för att slå två intressen i en smäll.

          Eller är det så att du tycker att jag ska tillbringa tiden som alla andra, vara en åsiktsmaskin för negativa och giftiga åsikter och kräva att alla jag har åsikter om förklarar sig? Lugn, jag byter snart fokus på något helt annat 😉

      Tack för statistiken??

    I vilka sammanhang använder ni emojin ?? Vad betyder den?

      Coolt/chill

      Jag använder den för att jag är cool ?

      Seriöst alltså haha. Cool beans!

      haha använder den lite då och då som avslutning lite som ”?”. senast tex när min syrra skrev att hennes kille inte hade antikroppar och nu måste han vara försiktig igen, så svarade jag ”haha det borde han väl varit hela tiden ?”

      Som något självsäkert typ, även fast det inte är rätt ord riktigt. T.ex. när sambon skriver och frågar om jag kan handla snacks på vägen hem, och jag svarar ”Redan gjort! *emojin här*”, eller ”Kan du ta disken innan jag kommer hem?” ”Redan gjort så du kan va lugn *emojin även här*”

    Jag har långt hår, mycket hår men tunna hårstrån. Det gör lätt att håret ser tunt ut. Jag har tidigare provat volumaster i hårbotten, torrschampoo, volympuder men inget av det har haft särskilt bra effekt. Jagfunderar på volympermanent eller om det finns någon annan ny revolutionerande metod på marknaden som ger stor effekt. Vill helst inte ha/har inte råd med löshår.

      Jag har långt hår, mycket hår men tunna hårstrån. Det gör lätt att håret ser tunt ut. Jag har tidigare provat volumaster i hårbotten, torrschampoo, volympuder men inget av det har haft särskilt bra effekt. Jag funderar på volympermanent eller om det finns någon annan ny revolutionerande metod på marknaden som ger stor effekt. Vill helst inte ha/har inte råd med löshår.
      Någon som har några bra tips? 🙂

    behöver lite assistans! har nyligen köpt en ny tv, tror den heter samsung q60t. vissa appar fanns ju som netflix tex, och vissa fick man installera. men av nån konstig anledning finns inte viafree?? nån som vet varför eller vad det är som pågår? vill så gärna se one tree hill som bara finns där haha.. på förra tv:n där vi hade separat apple tv så funkade appen som vanligt ? Someone please help!

      Du måste ha en android tv. Inte alla apparater som har play store.
      Du kan köpa en sticka, typ Xiaomi Mi TV Stick (med inbyggd chromecast och android). Då blir tvn som ”en mobil” och du kan ladda ned typ allt på Xiaomistickan. Finns fler alternativ men om du fråga är någon på typ Media Markt så kan de visa. Vi har Xiaomi, inte bäst men väldigt billig och fungerar bra.

        tack för ditt svar!! ska prova ?

      Använd din Apple TV istället till nya TVn, det är lättast.

        tack, får kanske bli så!! ?

    Göra slut med någon man känner inte ger någon framtidsutsikt?

    Inget direkt ”fel” på mannen, inga bråk eller irritation direkt. Vi har ganska kul ihop faktiskt men ser ingen framtid med honom. Vi har egna barn på våra håll och umgås inte som en storfamilj så finns inget att ta hänsyn på det viset. Dejtat i 6 månader. Kommer jag ångra mig nu under Corona? Vill inte slösa någon av vår tid men att börja dejta någon ny nu är ju inte att rekommendera…

      Gör slut tänker jag om du börjat tänka i de banorna.

      Är du kär eller inte?

        Vet inte om jag är kär. Var nog väldigt betuttad till en början. Tror också att han kommer blir ganska förvånad men inte överdrivet ledsen om jag bryter. Det konstiga är bara hur kul vi har ihop. Och en stor fysisk attraktion. Men ser av någon jäkla anledning inte någon framtid med människan.

        Där är ju lite mitt svar…

        Bara en ny situation när det är så bra men saknas något..

          Om ni har en bra och öppen relation, finns det inte möjlighet att sätta sig ned med varandra och prata om detta då kanske? Alltså inte nödvändigtvis ”Jag vill göra slut nu direkt”, utan förklara att man känner att det saknas något. Kanske känner han samma, och på så vis kan ni hjälpas åt att inse vad som saknas. Det finns ju uppenbarligen andra positiva saker med relationen som du vill hålla kvar vid. Eller så kommer ni helt enkelt fram till att det helt enkelt – som du säger – inte finns någon framtid. Och då kan det ändå kännas bra att ni haft en diskussion, istället för att bryta utan att veta vad som kunde bli.

    Någon som gått på viktväktarna med bra resultat? Jag har börjat med den man har coach på,känns hoppfullt men hade varit kul att höra andras erfarenheter och tips

    Ni som är sambos och har väldigt olika inkomst-hur lägger ni upp ekonomin?

      När jag hade sambo så stod han för drygt 70% av den totala inkomsten och jag knappt 30%, och vi delade allt 50/50.

      När vi var sambos – betalde procentuellt. Alltså tjänade den ena 60% av den hopslagna inkomsten betalde den 60% av de gemensamma kostnaderna. Resten behöll vi själva.
      Efter vi gifte oss – Båda lönerna in på samma konto. Alla gemensamma kostnader och sparande tas därifrån och vi får varsin lika hög summa i ”månadspeng” till våra egna konton att göra vad vi vill med och betala egna räkningar (mobil, intressen etc).

      Min man tjänar nästan dubbelt så mycket som jag gör, så det är klart han betalar mer. Men eftersom vi bor i hyresrätt och han har bil via jobb så har vi relativt lite utgifter egentligen. Jag står för majoriteten av mat och ande hushållsutgifterna och förskola, han betalar hyran och internet/TV.

      När jag var sambo och han tjänade 3 gånger så mycket mer än mig så betalade han alla räkningar.
      Jag betalade maten ibland, men oftast han.
      Jag stod för sparkontot och större utgifter som semestrar och inredning (vilket togs från sparkontot).

      Han betalar allt, 100%

      Som sambos och nu även gifta har vi alltid kört att jag betalar maten och bensinen till min bil, samt mina egna utgifter som mobil osv. Sen står han för alla kostnader som rör huset. När allt är betalt kanske han har lagt några tusenlappar mer än mig (bor rätt billigt).

      Vi har idag gemensamt konto så bådas inkomster hamnar där. Vi betalar sen alla räkningar och placerar ut pengar utefter vår budget, ex. för mat, shopping, streamingtjänster, sparande osv.
      I början försökte vi räkna procentuellt men det slutade ändå med att vi delade. Allt mitt är hans och allt hans är mitt i princip. För oss funkar det toppen! Vi sparar mycket och det går alltid runt för oss så vem som drar in vilken summa är ej relevant typ.

    Pernillas inlägg på Insta där BFF Sofia W tror att hon hypnotiserar en höna. Pernilla tror dessutom att hönan är en ”han”. Inte bara en gång. Suck, nåväl det är inte det värsta.

    Läs kommentarerna om det djurplågeri som begås. Kanal 5 tog bort klippet redan 2017 då de insåg det osmakliga (källa: Tidningen Djurskyddet) och trots det lägger Pernilla ut det igen. Contentkollaps?

    Ursäkta, men hon måste vara dum på riktigt? Det här är djurplågeri och trots det får hon tusentals likes. Vidrigt!

      Fast kommentarerna är inte speciellt samsyniga. Vissa skriver att hönan ligger still för att den kvävs, vissa skriver att den får panik och därför spelar död och andra skriver något annat.

      BTW så har SVT’s Fråga Lund gjort samma sak där de förklarar vad det är som händer:
      https://www.svtplay.se/video/28287189/fraga-lund/fraga-lund-sasong-5-avsnitt-6?start=auto

      Det klippet startar vid 31:17

        Fast varför göra så om den antingen får panik och spelar död (tonisk immobilitet) eller ännu värre om den kvävs pga att den ligger på rygg? Eller tror vi att hönan njuter av att läggas på rygg (i en helt onaturlig position för en höna)?

        Jag vet att klippet har några år på nacken, de visste inte bättre då osv, men varför lägga ut klippet igen nu när de – förhoppningsvis – vet mer och Kanal 5 dessutom tog bort det eftersom det ansågs som djurplågeri?

          Fast vem anser det där som djurplågeri egentligen?
          När djurvännerna inte kan komma överens om anledningen till varför. I mina öron tyder det på att man inte vet vad man snackar om.

          Å andra sidan har SVT en expert som doktorerat i biologi som säger att det är attacken från rovdjur som är stressande och så länge man är försiktig och lugn mot hönan så är detta ingenting som stressar nämnvärt.

            Fast vad ger oss människor rätten att tokskratta åt att en oskyldig höna vänds upp på rygg medan Sofia Wistam leker hobby-hypnotisör? Om vi nu inte vet exakt vad som händer, vad är underhållningsvärdet i Pernillas senaste inlägg? Finns ju redan många fans som av kommentarerna att döma verkar sugna att testa och bara det känns ju onödigt.

              Men vi vet ju vad som händer. Biologen i Fråga Lund förklarar ju det!
              Det är ”djurvännerna” och snöflingorna i kommentarfältet som inte vet vad som händer. Och de tokskrattar inte. Det är alldeles för många snöflingor som gör en höna av en fjäder av det här.

              Skrattar du aldrig åt djur, alls?

            Hur kan man INTE vara djurvän är ju vad jag inte fattar? Och liksom använda det nedvärderande, så sjukt

    Vad tänker ni om dplays nya program Älskar älskar inte?

      Det är ju exakt samma grej. Eller vad menar du?

    Jag försöker bli gravid. Har fått letrozole utskrivet då jag har pcos. Jag har tidigare ätit väldigt lite eftersom det är rätt lätt att gå upp i vikt med pcos, men har nu börjat äta mer för att ge min kropp så mycket bränsle som möjligt för att kunna få ägg att mogna osv. Men vissa helger när jag ätit JÄTTEmycket, alltså mat, gotte osv har jag fått sjuk ångest av att jag ätit för mycket. Vill liksom inte gå upp alldeles för mycket i vikt innan jag ens är gravid, så då har jag kräkts (dumt jag vet)… men jag kräks aldrig så mycket att jag kräks upp allt utan bara litegrann så jag inte är så mätt längre…
    detta är vårt tredje försök med letrozole utan att det tar sig, kan det vara mitt fel för att jag mellan ägglossning o mens har kräkts några gånger (kanske 3-6 ggr varje cykel så inte jätteofta)?! Sabbar detta mina chanser att bli gravid?? Jag försöker varje gång försöka att låta bli men så sjukt svårt…

      Nu vet jag inte exakt vad letrozole är, och hur det intas, men om det är något du dricker/äter så finns alltid risken att du kräks ut det när du kräks. Kroppen mår generellt inte bra av att kräkas så det kan ju orsaka stress inom dig och allt sånt, plus utsätter dig för att bli sjuk då du kan få mikroskopiska sår i halsen och där hamnar bakterier/virus lätt etc, allt känns spontant som dåliga förutsättningar för att bli gravid, men är inget proffs. Men skulle försöka skippa det om du klarar det, vad spelar några kilo plus eller minus för roll egentligen, försök tänka bort det! <3 Mvh fd bulimiker.

    Sent ute men testar! Beställde hem indiskt igår och linsgrytan (daal) var helt smaklök, smakade typ kokta icke-smaksatta gråa linser… Har någon tips på hur man i efterhand kan piffa till den? Tack på förhand!

      Släng ihop tadka och bland i? 🙂 Jag lagar alltid tadka daal och lagar då tadka med ghee, vitlök, spiskumminfrön och hing.

    Jag och min sambo träffar i stort sett ingen alls. Vi har inte träffat en enda vän sedan februari. Vid två tillfällen reste vi för att träffa hans föräldrar några veckor i sträck (de träffar inte heller någon alls), men mina föräldrar som är i riskgrupp har vi inte träffat sedan i början av februari, de har inte heller träffat någon alls. Saknar dem massor men pratar med dem i telefon nästan dagligen, de gör ingenting förutom tar promenader bara de två, annars beställer de mat med hemkörning etc för att undvika människor.

    Jag är 35 och träffar en kille som är 21. Jag har. Två barn han är okej med det och han skulle vilja ha ett barn inom något år om allt går som det ska. Vad tror ni, är ålderskillnaden helt galen ?

      Nej. Det som funkar för er funkar för er. Det är ingen som säger att det skulle fungera bättre om det inte fanns någon åldersskillnad liksom.
      Är ni lyckliga och nöjda i er relation så är det ju något som uppenbarligen stämmer ❤️?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.