Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

831 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som vet vart man hittar Airpods pro till bäst pris? Kanske har någon en rabattkod att dela med sig av?

      Kollat t ex på Prisjakt/nån annan prisjämförelsesajt?

      Det är väldigt sällan erbjudanden på apples senaste varor. Högst typ 10% om du är student (och isåfall på apples egna hemsida där det ofta är dyrare). Annars är det väl prisjakt som gäller!

      https://members.com/se/brand/apple/p191302959/airpods-pro—white lägg till koden Student10 så får du 10% rabatt.

        Billigare i butik. Members/Campadre ska man dubbelkolla online innan man slår till då priset kan vara detsamma el lägre i andra butler. Boozt är också luriga. Där tror man att Booztlet ska vara billigare, men exakt samma vara kan kan kosta lika mycket eller till och med mindre på Booztlet

      Jag köpte via cdon – bra pris + bra cashback. Jag betalade 2153 och fick 5% cashback.

      Skulle ni tycka det var okej att höra era grannar genom köksfläkten samt badrumsventilationen?

        Med airpods? Nej.

    till dig som ska göra abort, det var inte så farligt!! jag googlade som en idiot innan och läste bara skräckhistorier. men det gick jättebra, mådde inte illa och sov igenom hela grejen.

    har dock en fråga, man får ju ej ha sex så länge man blöder, men jag blöder typ ingenting? asså det är så lite så jag har inte ens trosskydd, är det okej då?

      Funkade aborten verkligen?

        jadå 🙂 allt ute! 🙂

      Vad skönt! Va tacksam för det. För mig va det just en skräckupplevelse. Önskar att jag varit förberedd och fått infon av vården och inte bara fått höra att det skulle va typ som mensvärk.

        Samma här

        Smärtan man kan uppleva vid en abort kan liknas med förlossningsvärkar (mildare men dock ändå). Att det ska kännas som mensvärk är mer undantag än regel. Jag är ledsen att du inte fått tillräcklig information och att du behövde behövde uppleva det som en skräckupplevelse ?

          Jag hade fan ont av värkarna vid aborten än mina förlossningsvärkar.

            Mer ont*

            Skulle just säga att jag inte alls fick ont av medicinsk (?) abort. Trodde det berodde på att jag fött barn innan.

              Jag hade också mer ont vid abort än förlossning
              Dock va förlossningen efter så vet inte om en abort blir mindre jobbig för man fött innan. Skulle inte tro det eftersom en abort inte har något att göra med typ bäckenet eller fogarna eller såna saker. Smärtan vid aborten satt ju i magen enbart.

          Jag som jobbade som en idiot och rasade i vikt månaderna innan, blev aldrig illamående eller något annat symptom mer än att mensen var borta. Blev uppmärksammad av det från en närstående då vi pratade mensvärk. Tog grav test och fick plus, bokade tid för abort dagen efter. Väl där visade sig att jag var för långt gången för piller och liknande. Så fick åka in och få tabletter för att sedan komma tillbaka dagen efter för att som de kallade det stöta ut fostret. Var då i vecka 18+5(eller6). Var alltså precis så jag fick göra det utan tillstånd.

          Den smärtan jag hade då vill jag aldrig önska min värsta fiende, barnmorskan som hjälpte mig sa att jag gick igenom ett fullt värkarbete + krystningar i 2h innan det var över.

          Kommer aldrig göra en enda abort igen efter den upplevsen. Det värsta av allt är att jag var dum nog att kolla på skärmen på vul innan besöket och såg att det var en pojke, som växte bra osv. Idag hade jag gjort annorlunda men som nykläckt student, ny kille och osäkert jobb kändes det som det bästa för mig och fd pojkvännen. Mår fortfarande dåligt av att bara tänka på det ??

            Kram till dej!

        För mig var det på allvar en nära döden upplevelse. Aldrig upplevt ngt mer smärtsamt. Bestämde mig där och då för att föda med snitt och inget av mina 4 snitt har varit i närheten av den smärta jag kände vid aborten fi faen

          Hur fick du igenom planerat snitt?

      Tack för att du berättar!! Ska också göra en nästa vecka. Har också googlat så mycket och hittar bara skräckhistorier. Och så mycket skam!! Jag själv har fått möta mina värsta fördomar, trodde aldrig jag kunde göra abort, men så hamnade jag helt plötsligt här.

        Jag hade panik innan bara läst det värsta, kunde inte äta på flera dagar, för mig handlade det aldrig om de psykiska utan endast det fysiska. smärtan och att spy, har brutal spyfobi. Det gjorde ont ja, men jag tog massa postafen mot illamående vilket gör en trött så ta de så slummrar du lite, jag tog inget morfin. gjorde min hemma. lycka till!!!❤️

          Tack snälla.

        Nån annan som har tips hur hantera skammen?

          varför känner du skam? frågar inte drygt!! men för att ge dig tips undrar jag vad det grundar sig i?

            Jag vet inte riktigt vad den grundar sig i. Jag är inte religiös och jag är absolut 100% för fri abort utan några som helst pekpinnar. Men det sitter konstiga fördomar eller någon slags konstig moraltant i huvudet.

          Försök mota bort den, finns ingen skam i detta! Du tar ansvar för sin kropp och ditt liv, det är bra!

            Tack! Det är sant.

            Jag har gjort abort och jag vet att jag dödade mitt eget barn, det hade levt annars och jag försöker inte försköna det. I Sverige hamnar man inte på gatan för att man får barn utanför äktenskapet och jag tycker det är sunt och rimligt att känna skam. Skam är inte farligt!
            Jag har känt mycket skam för min abort och skam är en naturlig känsla. Varför försöka peppa och säga ”känn ingen skam?” Det är en naturlig process att känna skam när man upplever sig ha handlat oriktigt. Det är inte farligt att erkänna att kvinnor kan uppleva en abort som skamlig. Varför förneka känslor?

              Eh okej 50-talet ringde

                Nej snarare 2020 ringde.
                Nuförtiden anses skam som en känsla man ska förneka och förtränga.
                Om jag kände skam efter min abort, varför ska det förnekas? Jag är öppen med min skam, jag skämdes över aborten, jag tycker inte att jag ska hånas med ”50-talet ringde” för det.

                  Men de flesta känner nog ingen skam i Sverige tänker jag, mycket annat men inte det. Det är ändå ganska ”normaliserat” här

                    Prata för dig själv.
                    Själv kände jag oerhörd skam när jag gjorde min första abort, då 18 år. Skämdes som fasiken för att jag satt mig själv i den situationen. För jag skulle ha vetat bättre osv.
                    Skämdes också för att jag valde som jag valde istället för att vara vuxen nog att ”stå för konsekvenserna”. Det kan låta ologiskt, men det var så jag kände.

                    Vid andra aborten var en skrapning av ett MA. Då skämdes jag för att jag var där pga att min kropp var misslyckad, för att den inte funkade som den ska och för att jag inte är kvinnlig nog att fullborda en graviditet. Ja, jag är helt säker på varför jag fick missfallet. Kan också låta ologiskt, men det var så jag kände.

              Inte barn, foster, om ens det…
              Varför tror du hon tycker det är en oriktig handling? Det är det ju inte.
              Handlar nog mer om normer och fördomar i samhället som hon fått i sig.

                Ett foster utvecklas till ett barn.
                Varför låtsas något annat?
                Det är som att förneka att en tjugoåring en dag blir pensionär.

                Abort är ju att döda ett embryo eller (oftast) ett foster. Varför ska man låtsas att det är så himla rätt och riktigt?

                Det är lagligt och alla kvinnor i Sverige väljer fritt om de vill göra abort. Det är ändå FULLT NORMALT om någon känner skam.

          Jag kände inte skam men mer att det inte är något jag haft lätt att prata om eller något som jag vill berätta för någon. Mest kanske för att jag kände mig oansvarig som blev oplanerat gravid som vuxen tvåbarnsmorsa i ett fast förhållande.
          Och jag insåg också i och med aborten att jag själv inte kände till en enda person i min omgivning som gått igenom en abort, antagligen för att det är stor tystnadskultur kring detta och då blir det kanske lättare att man känner skam (eller vad det nu är man känner).
          Hoppas känslan lättar för dig snart!

            Tack

        Jag gjorde en abort, valde att vara hemma! Låg i sängen hela dagen, kollade film och käkade godis, det var som kraftig mensvärk, hade fött barn 4 månader tidigare och det var inte alls likt en förlossning. Det tog ett tag innan det började blöda, men det kom rejält med blod i toaletten några gånger. Dagen efter var jag på benen precis som vanligt. Var i vecka 9.
        Förstår ju dock att det är väldigt individuellt och jag känner verkligen för er som upplever nästintill ett trauma vid en abort ❤️

      Kan nog vara bra att vänta lite i alla fall med sex, så att du inte retar upp underlivet och får ont efteråt.

      Om jag var du skulle jag gå tillbaka och göra ett ultraljud på livmodern. Aborten måste ju blöda ut, annars finns den kvar därinne och det är inte bra för dig.
      Det är inte som mens när vissa blöder mycket och andra lite.

        Jag har också gjort abort, blödde inte särskilt mycket. Och såhär fem år efter har det fortfarande inte kommit någon bebis så det fungerade uppenbarligen ändå, trots liten blödning.

        alltså de blödde som fan först 3 dagarna. menar nu när de går nån vecka och det liksom inte är så mkt blod, är så lite att jag inte ens har skydd. de jag menar är bara att man klarar det, smärtan var inte brutal och jag mådde aldrig illa, klart man blöder, den ska ju ut. men de har gått ett tag, kan jag ha sex då liksom?

          Nej du kan få infektion. Har du redan ordnat med preventivmedel?

            ja, man ska skulle ta ppiller dagen efter aborten fick jag instruktion om.

      Jag mådde också bra. Vården sade till mig att ha personer hemma ifall jag skulle må dåligt. Fick ta tabletter då det var tidigt skede. Gjorde såklart ont men var som en rejäl mensvärk och sen var det klart. Blödde ett tag efter.

      Du ska sluta blöda HELT innan nåt ska upp där, infektionsrisk. Bra att du fick en smidig upplevelse!

    Vilken influenser har ändrats mest utseendemässigt?

      Fayme

      Lovisa worge

      Bianca

      Kemza, paow och isabelle s.

        Kenza? Hur?

      Bianca. Ser ut som en helt annan person när man ser gamla bilder/gamla avsnitt av wahlgrens värld.

      Rebecca Stella?!?!

      Annica englund

      Kissie o paow

    Vilka är era favoritsmyckesdesigners? Var köper ni smycken (äkta).

      Kalevala

        Älskar kalevala också, är väldigt nostalgiskt för mig! Tycker också mycket om drakenberg sjölin, och Ole Lynggaard. Tycker det mesta från Efva Attling är gräsligt fult, haha, men många tanter verkar känna sig hippa i de smyckena, haha.

          Finns så många fina, synd att jag är dålig på namn, flera som heter något med Sophie sophie? något med Brahe också kanske?

          Tycker också Attlings smycken är så fula haha.

      Caroline svedbom

      Caroline Krueger Jewellery

      Lynggaard

      Danska heiring gör riktigt fina smycken som är en favorit hos mig!

      Malin Ivarsson, wow vilka smycken hon gör. ?

      Ingen designer per se, men köper nästan uteslutande mina smycken på regalrose (engelsk sida)

      Efva Attking stilrent och snyggt 🙂

        glömde också Emma Israelsson och Caroline Svedbom och även August från Smycka 😉 🙂

      Jag gillar Efva.

      Jag är smed och designar mina smycken men vill inte outa mig själv då mitt ”märke” är väldigt litet ?men en av mina favoriter är Jill Herlands och hennes stil är lik min egen 🙂

        Klart du ska, marknadsföring ju!

      Det beror ju lite på. Ska man t.ex. ha en rätt klassisk diamantring betalar man ju väldigt mycket för märket om man går till Engelbert och liknande. Men jag tycker mycket om Ole Lynggaard. Har köpt en ring på van bruun också, väldigt nöjd med den.

      Pernille Croyden

        Croydon*

    Jag har ett problem som jag försöker förstå mig på; jag är alltid så varm på morgonen när jag går hemifrån. Jag äter ingen frukost, kan det ha något med blodsockret att göra? Visst, jag duschar varmt men det brukar gå minst en timme från det till att jag går hemifrån…

      Jag är också jättevarm!
      Trots att jag sover bredvid ett öppet fönster året runt så vaknar jag och är kokhet.
      Äter inte heller frukost 🙂

        Jag äter inte heller frukost men är alltid kall..? haha

      Jag är avundsjuk, jag skulle inte ens kalla det för problem. Jag önskar att jag var naturligt varm.

        Nej men alltså jag svettas nästan.
        Om jag promenerar till jobbet kan jag bli väldigt svettig, när jag går samma väg hem från jobbet svettas jag inte alls (allt annat lika, dvs samma temperatur, tempo osv).

      Omg jag med! Blir alltid helt svettig när jag gör mig i ordning och måste ha jackan uppknäppt när jag går hemifrån.

        Lyllos dig som kan ha jacka på dig.
        Jag har typ aldrig jacka på mig. Just nu räcker det gott med en lite tjockare hoodie när jag ska gå ut och gå.
        Folk tittar ju alltid på mig som att jag är galen. Men jag blir så sjukt varm så fort jag rör på mig på morgonen.

        Ingen annan som ändrar temperatur typ hela tiden under dagen? Undrar om det är hormonellt men jag har typ aldrig lagom temperatur. Antingen fryser jag och har tre lager tröjor inne, sen plötsligt blir jag tokvarm och får klä av mig till linne/t-shirt. Så störigt att det ändras hela tiden, trots samma temp i rummet där jag är. Undrar om fler känner samma?

          till Tw: guuud känner så igen mig! Aldrig nånsin har jag rätt/normal temperatur. Blir svettig för minsta lilla ansträngning eller om det är mycket folk i ett rum. Och när jag väl fryser så är det rejält.

      Vissa är mer varmblodiga helt enkelt.

        Men varför är jag varmblodig på morgonen men inte på eftermiddagen med samma förutsättningar (temperatur ute osv) – det är det som är konstigt

      Var glad, jag fryser från morgonen tills jag går och sova.

        Ändå bättre, då kan man bara klä sig mer

        Du behöver bara dra på värmen och ta på dig mer kläder.
        Jag kan inte direkt klä av mig naken på kontoret direkt.

          Jag kan ha massor på mig, lager på lager, merinoull yaadayaada, ändå kallt. Resten av familjen går i typ t-shirt och trosor och kalsonger, jag är bara iskall hela tiden. Min man skickade mig på olika utredningar,alla värden var perfekta!??‍♀️ Hatar att frysa o spämna sig pga de.

          Fryser också alltid oavsett, och hatar att ha massa kläder på mig. Strumpor är det värsta jag vet. Jobbig kombination haha

        Jag med. Hatar att frysa. Vet bara att om man motionerar regelbundet brukar det bli bättre. Man fryser mindre eller så svettas man mindre.

          Asså just nu är jag gravid och så himla mycket varmare än vanligt. Svettig ibland på jobbet (där alla andra fryser). Men i vanliga fall är jag ständigt frusen (och vältränad så hjälper ej). Och det är så himla mkt jobbigare att alltid va frusnare än alla andra än att alltid va varmare än andra enligt mig.

        Jag med, speciellt på morgonen. Usch!

      Jag med, min läkare sa att det kan bero på att jag har ADHD ? fattar inte hur det går ihop

        Men va!? ?

        Nu minns jag en föreläsning där en tjej som var autistisk berättade att hon fick hjälp att klä sig varmt på vintern för hon inte kände att det var kallt. Minns att jag tyckte det lät sjukt konstigt att det skulle höra ihop, men då verkar det alltså finnas ett samband med spektrat och vara varm ??

          Fast stämmer det verkligen. Det är väldigt vanligt att personer med autism är hyperkänsliga mot beröring. Det är ofta de inte tycker om kläder som sitter åt, typ muddar på ärmarna, byxmynningar och liknande. Det är också vanligt att de inte tycker om att duscha pga strålarna osv.

      Oj trodde jag var den enda med det problemet! Är supervarm från att jag vaknar till ungefär någon timme efter att jag kommit till jobbet. Trots 0-gradigt kan jag cykla halva vägen (bara 10 min cykeltur) med uppknäppt jacka, utan vantar… Men när jag cyklar hem är det fullmundering, mössa, tjocka vantar o.s.v. för då är jag lika frusen som en normal person?! Har inte kunnat hitta någon bra förklaring. Dock märker jag att när jag aktivt försöker gå ner i vikt (på ett sunt sätt, men äter mindre) så känner jag inte av värmen lika mycket.

    Vilken är bästa hundrasen FÖR DIG och varför? Vad är pros och cons med en hund, för DIG? 🙂

      Jag har en gatuhund och hon är den bästa hunden för mig 🙂
      Nackdelar – jag vet inget om hennes liv före mig och det sörjer jag, samt att jag aldrig får vet hur hon såg ut som valp
      Fördelar – jag har inte bidragit till avel av rashundar vilket är en industri jag starkt ifrågasätter
      Fördelar – små gatuhundar lever länge 🙂

        Varför vill du inte bidra till rasavel? Och är St just små gatuhundar som lever längre (än vilka?) eller små hundar överhuvudtaget?

          Gatuhundar lever längre då dom inte är inavlade och små hundar generellt lever längre så en liten gatuhund har goda chanser att leva ett långt liv.

          Jag tycker det är en obehaglig idé att människor avlar fram djur för att fylla syften för människan själv. Och extra hemskt att den aveln skapar sjukdom och lidande hos djuren.

            Men ju mer hunden kan hjälpa människan, desto högre status får ju hunden i samhället? Dessutom så älskar ju hunden att jobba med människan! Så varför inte avla på de individer som är friska och dessutom har goda förutsättningar för att hjälpa människan? Win-win?

              Fast jag tänker lite såhär: Hur blev en renrasig Rottis en renrasig Rottis? Och vad hände med de andra hundarna, de som inte var riktigt upp till standard..?

                De gavs bort gratis eller till en låg symbolisk summa. De fick också leva.

        I många fall förs gatuhundar in under riktigt skumma förhållanden. Satsa på en SKK-registrerad kennel där du kan se hur hundarna blir behandlade. Då kan du säkerställa att uppfödaren hälsotestat sina avelsdjur så du optimerar chanserna på en frisk valp. Det är genetik, inte något lotteri där gatuhundar automatiskt är friskare.

          Självklart är handel med gatuhundar också ett fenomen fyllt av brister. Tycker ändå inte det är argument nog för avel av rashundar.

          Blanda inte ihop gatuhundar med smuggelhundar.
          Föreningar som jobbar med seriösa hundadoptioner måste följa regler och riktlinjer för att kunna fortsätta sin verksamhet. Tullen kontrollerar alla hundar noggrant och en hund som inte har alla papper i ordning släpps helt enkelt inte igenom.

            Fast gatuhundar fuskas det ibland med. Det är inte ihopblandning med smuggelhundar. Varför kommer detta upp som argument titt som tätt? Som att man inte kan göra en deifintionsskillnad.
            En hund som deklareras in i landet men med förfalskade papper är inte insmugglad men fuskad med. I vissa fall kommer det in gatuhundar i landet på detta sätt, via förmedlingar av varierande seriositet.

      Jag hade väldigt gärna velat ha en större hund (tänk labradorstorlek) men för mig som bor i stan är det betydligt lättare med en mindre. Jag har ingen hund just nu, min sista gick bort för drygt två år sedan. Saknar det så mycket. Men det är mycket jobb, och man blir så himla låst. Man måste planera all tid hemifrån kring hunden. Men sällskapet och glädjen man får är det inte mycket som slår.

        Ja man får så mycket tillbaka. Djur är toppen.

      Jag kan egentligen inget om hundar, så jag babblar mest. Hoppas det är okej.

      Jag skulle vilja ha en hund som är ”lagom stor” att ha i lägenhet, men tillräckligt stor för att orka följa med mig på joggingturer. En kompis i motionsspåret och soffan. Hyfsat lätttränad men behöver inte vara något supergeni.
      Tyvärr är det inte aktuellt för oss att ha hund just nu. Förhoppningsvis någon gång i framtiden 🙂

        Små hundar har oxå energi och ork så stirra dig inte blind endast på storleken utan det är mycket beroende på rasens ursprung.
        Dvärgpinscher, schipperke och dvärgschnauzer är ex raser som är små men pigga som attan ?

          Ah. Jag tänkte mer att en chiuaua (lär mig aldrig stavningen) kanske inte pallar springa en mil i människotempo. För de små små benen liksom. Ska genast googla raserna du skrev 🙂

            Jag har en 2,5 kg chihuahuablandis och 2 mellanstora hundar, den lilla vovven är faktiskt den som orkar mest och orkar gå längst. Tänk själv vilken kondis hon har i jämförelse med de större, hon måste alltid springa för att hålla samma tempo. På en vanligt långpromenad när alla springer lösa, så skulle hon utan tvekan kunna vara ute dubbelt så långt tid som de större vovvarna.

      Jag har en rakryggad schäfertik för jag ville ha en arbetsvillig och smart hund som jag kan jobba med (tex viltspår/nose work).
      PROS –
      Kommer ut varje dag, flera gånger om dagen.
      Att arbeta med en hund och utveckla en relation är fantastiskt!
      Pratar med mycket mer folk och har fått fler vänner (med hund).
      Lever ett aktivare liv.
      CONS –
      Man blir lite mer låst.
      Man måste ut varje dag, flera gånger om dagen oavsett hur sjuk man är.
      Att uppfostra en valp/unghund är många gånger väldigt tufft.

      Vi har en chihuahua/jack russel och hon är världens gosigaste familjehund. Älskar alla, speciellt barn. Är superlugn men älskar också att leka. Hon är så kelig och ibland som ett plåster ?

        Nackdel är att hon är väldigt revir. Hon skäller om någon okänd kommer in på vår tomt och så

          Har en pinscher/chihuahua. Fördelen är att det är mycket hund i en liten förpackning! ❤️

          Älskade hundar!

      Har en vallblandning, bra på nästan alla sätt. Vill ha en renrasig nästa gång så jag har bättre koll på hundens gener och kan veta vad jag ska hålla utkik efter vad det gäller sjukdomar. Vill också veta i stora drag vad jag får för temperament på hunden innan jag tar hem den så jag kan optimera chanserna att det blir rätt hund för mig. Nu vet jag inte riktigt vad jag har framför mig med en blandras.

      Jag har en engelsk cocker spaniel och älskar rasens storlek, lynne (ingen aggressivitet mot andra hundar och inget resursförsvar), lekfullhet, lättlärdhet och fantastiska nos. Nackdelen är pälsvården…

      Vi har en tax 🙂 ÄLSKAR!
      Pros:
      Liten men ändå uthållig (kan gå långa promenader etc) men trivs bra i lägenhet också
      gullig och rolig
      smart

      Cons:
      Generellt, valp är JOBBIGT!
      Man blir mindre spontan men får SÅ mycket tillbaka

        Taxar är så sjuuukt gulliga ?

      Fråga till er med hund: jag älskar hundar och vi hade alltid hund under min uppväxt, men då bodde vi på gård och hunden var konstant ute med oss. Hur gör ni som jobbar på kontor för att få det att gå ihop? Har ni den på hunddagis under dagarna?

        Är egenföretagare och har med hunden på kontoret.

          Min mamma har med hunden på kontoret och min svärmor är pensionär och hemma med sin hund.

      Flatcoated retriever
      + världens absolut enklaste, gladaste, snällaste och mest sociala hund.
      – rasen får ofta tumör

        Varför avel med rashundar är en dålig idé

          För att? Alla mina hundar har blivit över 11 år. Mentalt stabila och helt fantastiska. En tumör är långt ifrån alltid en dödsdom

          Fast en gatuhund är väl som en sommarkatt i princip? Tror knappast det livet är glamouröst. Du menar kanske att det inte ska finnas hundar öht? Endast varg

          Det finns bra avel och dålig avel. Att avla på friska hundar med önskade egenskaper (arbetshund, jakthund, vallhund, spårhund, terapihund, sällskapshund osv) är bra, medan avel enligt någon slags mänsklig åsikt om vad som är snyggt/gulligt (trubbiga nosar, pälsveck etc) är dåligt.

      Jag har siberian huskies, enda rasen för mig. De är mjuka, fina, omhändertagande, smarta, snälla, arbetsvilliga med stora personligheter. Nackdel är att de behöver mkt stimulans men det är man oftast införstådd med när man köper en polarhund ?

      Har en engelsk cocker spaniel

      Fördel
      Humöret – han är alltid glad och pigg
      Älskar människor
      Tittar en i ögonen
      Älskar att leka

      Nackdel
      Pälsen- växer snabbt och kräver viss kunskap för att det inte ska bli tovor.
      Behöver tränas mycket för att kunna vara ensam. Trivs inte med att vara ensam längre stunder.

      Älskar hundar!! Min hund är det bästa finns och just nu ligger vi och gosar på soffan. Vågar dock inte prata raser på forum, det blir så mycket otrevligheter då.

        Har du en sån hund som pga avel har svårt att andas?

          Nej! Jag menar mer att många hundmänniskor är så militanta när de pratar hundar, raser och fostran. Orkar inte med det.

            Aha ok är du också en sådan som använder snälla metoder med din hund? Trodde jag var den enda här på bloggbevakning

              Va? Självklart jobbar man med mjuka metoder med sin hund! Varför skulle du vara den enda? Även om man har en renrasig hund är hunden en familjemedlem och jag skulle aldrig använda mig av omoderna dominansmetoder!

                Skulle gissa att majoriteten här har Cesar Milan som guru

      Hade en tax som var perfekt. Alltså en riktig drömhund. Vill ha tax igen men vet att jag kommer inte få en lika bra tax så det får bli något annat litet. Någon som orkar gå långa promenader och är lekfulla.

      Nackdelen med hund är att man blir låst och att det är lätt att skaffa, men när det väl är dags att avliva blir det fruktansvärt jobbigt. Såklart att man gör det för hundens bästa, men det är riktigt jobbigt att ta det beslutet.

    följer ni farmen`vad tycker ni hittills?

      saknar Paolo… skoja

      Stör mig redan på Dag

        Tycker Dag är lite härligt oskön så det blir charmigt

          Vad är det här med att gå runt med käpp? Och vad skönt akward det blev när alla skulle in i hönshuset och liksom bara stå… Ha ha ha!

        Jag förstår mig inte på honom? Och kan inte bestämma mig för vad jag tycker om honom heller? Först tänkte jag att han var en skön bohem, sen bortskämd rikemansunge och nu tycker jag han känns som en teaterestet haha. Alltså får Inget grepp om han alls? VEM ÄR HAN?!

          Känner prick samma, men gillar det lite. Så jobbigt för ens hjärna att inte kunna placera, tänker att det är bra övning ?

          Kolla hans Instagram! Sååå rolig haha @dagtolstoy

            Ja, vissa saker är ju genialiska där.

      Hej Pia! Längesedan jag såg dig här, hoppas allt är bra ?

      Jag hade önskat att det var lite mer likt farmen Norge. Det var iaf lite rejäla uppdrag de fick.

        Vad gör dom i norska?

    Vad är era bästa tips på hälsosamma snacks?
    Jag gillar att göra egen mangoglass, bönbrownie, chokladmousse på avokado, rawbollar osv. Allt utan socker, gluten och laktos.

      Frukt och grönsaker, typ morötter. Smoothies.

      Jag gör bara enkla saker, för det är ju så med snacks att man vill bara kunna öppna en påse.

        Jo snackar också oftast på bara frukt, bär eller grönsaker men tänkte liiiite roligare. Typ till fredagsmyset eller när man får besök

          Jag tycker om stavar av gurka/morötter/paprika och sen dippsås som du gör på Oatlys turkiska havreyoghurt och sån dippmix man köper i chipshyllan 🙂

      Morotsstavar, nötter (i lagom mängd), gjorde några jättegoda lakritstryfflar från boken Beautyfood en gång men är inte så mycket för att stå och tricksa ihop snacks. Annars popcorn som jag poppar själv i kastrull i en liten mängd kokosolja.

      Finns inga hälsosamma snacks

        Eh jo?
        Typ allt som nämns i tråden.

          Snacks pratar folk som är ätstörda om, särskilt när frågan formuleras ”hälsosamma snacks”.

            Ja det är så ätstört att vilja äta nåt annat än chips framför tvn :/

              Snacks=chips, popcorn osv
              Grönsaker och frukt är inte snacks!

            Säger bara ätstörda snacks eller hur menar du? De flesta pratar väl om det, vedertaget.

              Ja bara ätstörda säger snacks och letar efter ”hälsosamma” saker att äta som snacks.

                En annan ord som bara ätstörda använder om mat och ätande är fuska

                  Tack gumman för att du informerar! Sharing is caring!

                  Äsch vafasen. Jag trycker gärna chips någon kväll ibland men skulle jag göra det varje dag skulle min kropp må dåligt. Vad är problemet att vilja äta balanserat?

                Alternativt bara de som vill vara hälsosamma men ändå vill ha något att snacksa på

                  Det är inte hälsosamt att ”snacksa”

                Va? ? Tycker snacks är ett jättevanligt ord, hos de flesta. Det säger man ju även om onyttiga sådana. Vad kallar icke ätstörda det för då? ?

                  Fika? Äta något gott? Njuta? Leva?

                    Men va? Fika är inte samma som snacks. Leva och njuta gör man ju oavsett. Tror du missuppfattat. Snacks är ju små bitar av nåt man äter framför tvn/på fest, ofta på kvällen. Fika är ju kakor, bullar och sånt.

      Popcorn

        Torkade aprikoser. Bättre än vanligt godis iaf.

          Om man vill sitta på toa hela kvällen, dom sätter fart på magen?

            Då har du ätit sådana med konserveringsmedel. Får brutalt dålig mage av dem. Prova utan så ska det vara lugnt, jag märkte i alla fall skillnad 😀

          Massor av fruktsocker. dessutom klibbar det fast på tänderna. Karies!

      Choklad. Hälsosamt för själen min❤️

      Blåbär! Äter de som de är, inget socker eller sötningsmedel.
      Om jag har frysta blåbär så micrar jag bären på ”defrost”. De blir lite mosiga men fungerar det också! ?

        Jag är beroende av blåbär, jag skulle kunna äta ett kilo om dagen om jga inte hejdade mig (jag hejdar mig bara pga ekonomin)

          Magen hade kanske hejdat dig även om ekonomin tillät 😛

          Ut i skogen och plocka!

            I januari??

        Har hela frysen full med blåbär, men de blir ju mosiga när man tinar? Vill ha torra snacks, annars va4 det ju en bra idé..

          Du får testa att styckfrysa nästa gång 🙂 Lägg ut blåbären på en tallrik eller bricka, ett lager. När de fryst kan du slänga ned dem i påsar istället. Blir som färska blåbär när du sedan tinar dem.

      Köper Lily & Hannas glass. Helst Truffle Fudge Heaven. ??

      Dadelbollar, dadlar, brukar ta olika nötter ex mandlar och valnötter och doppa i egengjord ”chokladkräm” på jordnötssmör, kakao och honung. Ungefär 1 msk jordnötssmör, 1/2 – 1 tsk kako och lika mycket honung.

      Jag äter mindre portioner av mer kalorifattiga måltider under de dagarna jag tänker snacksa, sen köper jag godis eller chips och äter med gott samvete. +/- 0 i kaloriintag ✌?

        du talar som en äkta missbrukare

          Ohälsosamma socker och fettbomber är en drog.

            att planera intag på sättet som ovanstående gör är karakteristiskt för hur en missbrukare kalkylerar

              Och kalla det ”förbjudet tips”.. normala kallar det ”äta mat / äta snacks”.

              Tror inte att planera intag är karakteristiskt för någon typ av missbruk faktiskt. Inte heller ett kriterie för någon form av missbruk. Snarare det motsatta, att man äter/dricker/spelar mer än vad man tänkt sig.

    Har någon gjort testerna inför polisutredningen? Vad var svårast???

      Kan ju inte va intelligenstester eller kunskapstester som är svårast iaf.

        ?????

        Ha ha ha
        Nu tyckte du allt att du var riktigt fyndig va?

          Helt och hållet bara ärligt. https://sverigesradio.se/artikel/6472373
          Just begåvningskraven är alltså lägre än vad en normalbegåvad person i snitt får.
          Det är också rätt uppenbart om man mött en del poliser.
          Är säker på att typ fystest är svårare att ta sig igenom.

      Vilken polisutredning?

        Det var lite svårt att förstå att TS menar utbildning va?

          Men vilken ton? Jag förstod inte heller först.

        Ja precis! Sorry! (Autocorrect)

      Jag har. Vad vill du veta? Vad som är svårast är svårt att säga, det är beroende på person. Är du bra tränad så lär inte fystesterna vara det svåraste för dig.

      Har du en vanlig grundkondition och styrka är det lugnt. IQtestet kan kännas klurig, gör några högskoleprov innan med svenskabiten och logiskt tänkande. Psykologtestet är ”svårt” om du inte är en stabil person med vettiga värderingar.

        Hade det krävts att poliser hade vettiga värderingar hade det inte funnits några poliser

          Men gud vilken insikt! Tack för din visdom!

          Eller bara en annan sorts poliser

    Rosslig i halsen sedan några dagar tillbaka, lite tungt att andas, känner av luftrören. Ingen feber eller hosta etc, känner mig inte ”sjuk”. Har smak och lukt. Kan det vara covid? Eller troligare en vanlig förkylning?

      Ta ett covid-test!

        Och karantän till du fått svar.

      Det är troligtvis en vanlig förkylning. Covid är det mindre än 5% av befolkningen som fått.

        I dessa tider bör man utgå från att det är corona tills man fått ett negativt svar på test.

          Helt rätt, munskydd är egentligen inte så effektivt, utan det handlar just om att stanna hemma när manr sjuk som hindrar smittspridningen. (enligt fohm)

            Folkhälsomyndigheten är inte en säker källa. De följer INTE WHO’s råd. För i h*lvete. Använd hjärnan.

        Ingen kan veta om det är covid eller förkylning.

        Man behöver inte ens ha symptom vid en covidinfektion.

        I vissa delar av Sverige (storstäder) har långt fler än 5% haft covid.

        Lite oseriöst att gissa diagnos på internet.

      Kan ju inte va intelligenstester eller kunskapstester som är svårast iaf.

        Oj felpostat!

          Hoppas som det kan gå när man ska vara lite smartass;)

            Ja visst. Hoppas hoppas.

      Kan vara covid, det är inget du ska chansa att det är en vanlig förkylning.
      Min smak och lukt försvann efter flera dagar, det var inte första symptom.
      Så beställ ett test

      Sak samma, man ska ändå hålla sig inne

        Nej det ska man inte. Man ska ut och röra på sig, få frisk luft och D-vitamin. Det är sjukt viktigt!

          Denna tiden får du ingen d vitamin ute i Sverige

          Inte när man är sjuk? Så länge man inte möter nån och orkar kan man ju göra det, men är man sjuk ska man ta det lite lugnt.

      Men zzzzz. Ja det är klart det kan va?

      Testa dig. Då gäller 14 dagar tills du är smittfri och om du är sjuk 14 dagar eller mer är det 2 dagar symtomfrihet som gäller. Vid negativt test ska du vara symtomfri bara.

        Var får du 14 dagar ifrån? En vecka är det.

        Sju dagar minst och de två sista ska vara feberfria (enligt 1177)/feberfria och med gott allmäntillstånd (enligt fhm). Symptom som hosta kan finnas kvar längre. Gäller för konstaterad corona och när man inte vet.

    Kollar inte, men vad vill du diskutera? 😀 nyfiken vad som gör henne så intressant? 😀

      Blir fascinerad över hur hon satsar för att bli influenser och tror att hon t.o.m. har sagt upp sig från sitt jobb pga det? Men ändå är hon så extremt otrevlig mot alla som kommenterar osv.

        Jag känner inte till henne, men det låter som ett intressant trainwreck!

        Jag ser inte att hon är otrevlig i sina kommentarer? 🙂

        Jag med! Sån lost och sorglig människa stackarn

        Hon kan tolkas som både spydig och avundsjuk i verkligheten. Har vänner som hört IRL hur hon snackat mycket skit om de influencers som hon i offentliga kommentarer smörat och fjäskat för. Sjukt skum människa om ni frågar mig

        Det är ju dock mot dem som är otrevliga mot henne. Jag har aldrig upplevt att hon varit otrevlig mot mig bland kommentarerna. Förstår mig inte på allt hat hon får hela tiden.. jag gillar att hon gör sin egen grej.

          Vad är ”hennes grej” då? Jojo-banta, gå powerwalks och sminka sig?

          Som jag skrev IRL, i verkligheten dvs. Inte på sociala medier

    Såååååå trött på den eviga provokatören LD… Det är dödsångest varvat med Yasuragihelg, det är ”hela familjen har Corona” varvat med tjejhäng och nya människor varje dag, det är gravidhets med ett fjärde barn varvat med övernattning i lägenheten ofta för att komma bort från barnen, det är ”dumpa din kille” ”hata alla män” varvat med arbetslös hobbyfeminist som lever på sin make. Förstår hon inte själv vilken kliché hon är?

      Du behöver inte läsa vad hon skriver…

      Hon visar vem hon är på riktigt nu, när hon har makens miljoner på banken och inte behöver låtsas ”woke” längre för att sälja prints och podd. Hon skickar inte ens printsen längre och raderade frågorna från de som beställt och inte fått! 🙂

      Du skriver nedlåtande om LD i varje inlägg här. Sök hjälp?

        Vården har fullt upp med verkliga problem. Personen kommer dock säkerligen klara sig bra ändå.

        Eh va?? Varför tror du att jag är samma person som skrivit om LD förut?

    En familjevän till mig är sur på mig för att jag inte berättat till henne att jag är gravid. Jag har inte berättat till någon och tänkte vänta till vecka 12. Har haft missfall förut så vill vänta med att gå ut med det. Min man berättade till min mamma och min mamma berättade inget till något. De var bara mellan oss tre.

    Nu fick min vän reda på att jag är GRAVID och är sur för att jag inte berätta något. Hon verka jättekonstig och har förändrats. Hon sa att jag berättade för dig när jag var gravid. Du var den första men du berätta inget för mig. Grejen är att hon är ofrivilligt barnlös. Föröskt 4 år och slutade med missfall. Alla i vår närhet är gravida o fått barn / har barn. Hon pratar inte med mig. När hon var gravid skickade hon testet på whatsapp o frågade om det är positivt eller negativt. Det var allt. Men jag tycker endå inte hon behöver vara sur för det. Jag vill vänta med o beätta.

    Jag träffade henne. Hon pratade men verkade lite sur. Hon sa knappt grattis eller något. Konstigt. Nästa gång vi träffas med familjen osv kommer det vara en konstigt stämning. Vet inte hur jag ska bete mig. Sen så visste jag inte egentligen hur jag skulle berätta det. Känns lite jobbigt att berätta för en som försöker o har svårt att få barn att man är gravid

      Hur fick hon ens reda på det? Gissade hon?

        Och grattis till graviditeten ❤️

      Det har nog mer med att göra att det är jobbigt för henne att andra runt om henne blir gravida än med dig. Var ärlig mot henne och säg att du inte visste hur du skulle berätta för att du förstår att det måste vara jobbigt att inte kunna få barn när många runt omkring är gravida och får barn.

      Fortsätt vara trevlig så går det över… Förhoppningsvis

      Jag hade antagligen reagerat som hon, fan vad ont det måste göra att man själv kämpar för nåt så innerligt och sen går det och händer nån annan istället. Inget du kan göra nåt åt såklart, går kanske över.

    Tittade på en av hennes vlogs och fattar ingenting ?‍♀️. Så suddigt och helt utan innehålle, varför följer ni henne??

      Men så uppenbart att det är Johanna själv som skriver alla dessa kommetarer om henne här inne… Ihärdigaste self-promotern vår tid någonsin skådat

        Nja jag tror faktiskt inte det. Hon är så otroligt känslig för all form av kritik.

    Jag snusar, röker, vejpar (e-cigg) och tar nikotintuggummi/nikotinsugtabletter. Jag vill inte sluta.

      Förbered dig på muntorrhet, kariesrisk, tandlossning, hjärt och kärlsjukdomar, cancer i munhåla svalg och lungor. Blodfetter diabetes typ 2 och en jäkligt försämrad ämnesomsättning den dag du fattar beslutet att prova att sluta med skiten = fetma.

      Grattis till ett bra val!

        Tack så mycket!

        Lugna sig lite kanske haha

    Har lite tankar och funderingar kring att spara grejer från barndomen/uppväxten. Någon äldre här som kan svara? Vad är värt att spara? Vad är bättre att göra sig av med? Vad ångrar ni att ni inte sparade? Vad sparade ni alldeles för länge?
    Och, hur och var förvarar man dessa grejer?

      Jag har också jättesvårt för det där!
      Min mamma har sparat väldigt mycket från vår barndom och massor av saker har jag inget minne av alls.
      Det är kläder, leksaker, skrivböcker, teckningar, barnböcker osv.
      Jag gjorde mig av med sånt som jag inte har något minne av. Vilket var massa kläder, sparade i princip bara sådant som var speciellt och som jag skulle kunna tänka mig använda till framtida barn. Gjorde egentligen samma sak med leksaker. Kastade sådant som var trasigt eller alldeles för slitet. Skänkte bort en del och sparade pyttelite.
      Tror att jag har typ 2-3 kartonger av blandade saker som just nu står i förrådet.

        Tack för svar 🙂
        Hur har du gjort med grejer från tonåren?

          Det mesta slängde jag redan i tonåren. Har nog 1-2 kartonger från den tiden också. Sparat i förrådet.

      Jag sparade mina skolböcker tills jag var i 30-årsåldern, sedan kändes det inte viktigt längre förutom ett par enstaka texter jag skrev i lågstadieåldern. Det enda jag annars har sparat från min barndom är en av mina leksaker, allt annat har jag slängt och har heller aldrig saknat. Jag tror att det är individuellt hur nostalgisk man är och hur mycket man fäster sig vid objekt. Jag gör det inte, men för andra kan det ju vara jätteviktigt att spara saker, så man får försöka utgå från sig själv.

      Min mamma sparade allt!

      Vilken guldgruva för mina barn när hon passade dem!

      Böcker, sagor, spel, pussel, Lego, duplo var det bästa!

        Samma hos mina föräldrar, mina barn leker med allt!

      Som barn sparade jag på allt då har hastverk hel del att gå igenom. Har sparat några utvalda skolarbeten, ett antal teckningar som jag var väldigt stolt över som liten, en del prydnadssaker (hade mängder), och sen givetvis foton, dagböcker och en del vykort. Har även en minneslåda med några babyplagg, en hårlock och lite annat. Samt att jag fortfarande har min babyfilt. Den har mitt eget barn använt mycket ❤️

      Spara sådant som du tycker är fint samt sådant du tyckte mkt om som liten. Spara alla brev, dagböcker och sådant personligt. När du är gammal eller inte längre lever kan det bli sådant dina efterlevande kommer uppskatta mycket, ett slags tidsdokument

      Jag skrattade så jag grät åt några av mina skrivböcker från typ första klass. Min favorit är när jag sammanfattar hela bibeln. ”Maria ock Josef jikk til Betlehem. Det var långt.”
      Har dock varit selektiv med vilka skolböcker jag sparat.

      Jag känner däremot ingen nostalgi över gosedjur eller leksaker. Jag har dock sparat något armband och ett par små lackskor jag fick av min mormor när hon varit i USA en gång.

      Jag kommer inte skaffa barn, så det kanske är annorlunda då, jag vet inte. Är 32.

      Min pappa har en liten träkista med grejer från hans barndom. När jag var liten äääälskade jag att titta i den och höra pappa berätta historier om sagolandet han kallade 50-talet.

        På tal om skrivböcker så hade vi ”dagbok” vi skrev i skolan som fröken rättade (typ ettan/tvåan) jag hade då skrivit om när jag bröt armen när jag var sex år. Hade dock lite problem med sj-ljudet i text och chansade till att det var med ”k”. Så det var en lång berättelse om när jag åkte till k ukhuset och fick träffa k uksystrar. Måste varit dökul för fröken.

          Kuksystrar! ???

      Har sparat mina viktigaste nallar <3 Älskar dem, de har en aktiv roll i min och min killes relation, tillsammans med de nallar vi köpt under förhållandet. HAhah. Man kan inte tro att vi är 31 respektive 32 bast, men vi pratar om dem som om de våre våra husdjur typ, hahah.

      Sen några fina julprydnader jag haft som barn, mamma har nog sparat några plagg och mina första finskor. Typ inget mer. Det mesta skänkte hon bort till t ex barnhem osv, vilket kändes bra och lättare att göra sig av med saker på det sättet, jag tenderar annars att vara ganska nostalgisk. Hade gärna behållit hela villan så som den var när jag var barn, haha. <3

      Intressant ämne! Mina föräldrar har sparat i princip allt från min uppväxt (utom kläder) så nu när de ska flytta har jag mycket att gå igenom. Har skänkt/slängt plastiga leksaker, tråkiga skolböcker och saker som tar alltför stor plats. Barnböcker, Lego, pussel etc. i fint skick känns kul att ge till syskonbarn. De har dock mycket leksaker redan så vill inte lassa massa grejer på deras föräldrar haha.

      Jag tycker det är svårt att rensa för jag blir lätt sentimental. Saker jag skrivit, målat. Smycken jag använde i tonåren. Vad är värt att spara? För mig själv, eller för mina efterlevande? Jag tänker att för oss som är lite nostalgiska kan man få lov att ta saker steg för steg. Orkar inte fatta alla beslut just nu. Kastar det mest självklara och så kan jag köra en till rensningsrunda om något år eller om jag flyttar och behöver plats. Ibland har jag förresten fotat saker jag skänkt för att få ett litet minne kvar haha.

      Kan tillägga att jag nyligen rensat bland mina morföräldrars saker och det jag verkligen uppskattade var foton, brev och annat de skrivit. Något som visar ens personlighet eller livet de levde. Däremot dukar, böcker, tavlor osv. kändes inte alls lika berättande och sentimentalt. Så det skänkte vi bort. Inser att jag kommer behöva rensa mer bland både mina och andras saker om jag inte ska bo i ett superstort hus, men tar det stegvis! Mottager gärna tips 🙂

        Åh jag är också sentimental och dålig på att rensa nostalgiska saker! Saker jag köpt i vuxen ålder är enklare att rensa.. Tänker också att det får ta tid, en process liksom.
        Men har typ inget tips för att jag själv är dålig haha. Men att vara ärlig och slänga saker som är trasiga etc är ofta en bra början.

      Har min dopklänning kvar. Och lite kläder som mamma stickade eller sydde. Sedan fotade pappa så har massa album tycker det räcker med det.

      Sparat noll.

      Mina föräldrar har sparat oändligt mycket från min barndom; allt från kläder till böcker till leksaker till påslakan – you name it!
      Jag är en person som inte sparar något alls. När mina föräldrar skulle flytta fick jag alla kartonger med gamla minnen, som inte betyder ett dugg för mig. Jag har nästan sålt allt nu på Tradera – och eftersom jag är lite ”äldre” är det retrovärde i mina gamla saker och jag har tjänat åtskilliga tusenlappar på mitt gamla skröfs!
      Jag sparar inget av mina barns gamla saker. Jag säljer av/ skänker det efterhand.

      Gamla saker tar plats och minnen finns inte i ting, minnen bär man med sig i hjärtat!

      Jag bestämde mig för ett antal kartonger jag fick spara (i mitt fall tre 45 liters-plastbackar från Ikea – förvarat allt i källaren men då har det haft bättre skydd mot fukt, skadedjur osv). Fokuserade på böcker jag har minnen till och klassiker, några få leksaker, ett urplock av skolpapper, teckningar, dagböcker, diplom och smågrejer som är roliga minnen, och kläder som varit speciella (t.ex. sånt mormor sytt). Har nu egna barn och hade önskat att jag haft mer kläder sparade, men mamma hade skänkt bort det mesta redan när jag var liten. Böckerna har kommit till väl användning!

      Har sparat alla brev från när jag var ung på 80- och början av 90-talet, både från kompisar o pojkvänner. Vilken guldgruva! Såå kul att läsa och minnas. Lite synd att man inte skriver på det sättet mer.

    Vad tycker ni från start11an från Hässleholm?

    Vill gärna höra vad folk tycker om situationen

      Vad finns det att tycka mer än att det är helt galet sjukt?!? Riktiga svin hela högen, hoppas de aldrig får varken tjej eller arbete i framtiden!

        Vad har hänt?

          Ett gäng killar i Hässleholm som kallar sig ”startelvan” där de ska ligga med samma tjejer och lägger upp info om tjejerna efter de haft sex typ hur det var och hur tjejen såg ut. De har även tagit smygbilder och videos som det delar på detta ”forum” som de delar typ en chatt.

          Kom fram flera tjejer som hade varit med om övergrepp och förföljelse från dessa tjejerna, går att se på instagram gå in på tnkvrt så ser ni där, även jowathan har lagt upp under sina highlights.

            *från dessa killarna menar jag

    Sugeeeen på skolans panerad fisk med vitsås och potatis ????

    Hatade kalops .. bläää

    Vilken skolmat saknar ni? Ogillade ni?

      Skolans köttfärssås saknar jag!! Tillsammans med något överkokt spaghetti, minnen ❤️

        Ja! Och så lite allkrydda på det ??

      Mmm panerade fisken med vitsås, och skolans pizza som man skrapade bort allt pålägg på <3 var så gott! Lasagnetten i grundskolan var också g u d o m l i g vill jag minnas.

      Chicken nuggets med sötsur sås, fy fan vad den såsen var god ?. Sedan hamburgerdressingen ?.

      Skolans hamburgare med bröd ❤️❤️

      Och panerade fisken. Eller alltså egentligen tyckte jag om skolmaten generellt, kanske hade ett bra skolkök.

      Jobbar på skola och får skolmaten gratis, många rätter har de tagit bort från förr (ex kalopsen) men den panerade fisken finns tack och lov kvar! Vill tipsa om att Zeina har ett recept på skolans sås till fisken på sin blogg 🙂

      Äter fortfarande skolmat för jobbar på skola. Vi får jättebra mat, lagad på plats och ett vegetariskt alternativ varje dag. Min favoritskolmat idag är svarta bönbiffar, min favoritskolmat som liten var spagetti och köttfärsås.

      Ryssröra med pitabröd och fisken var det godaste som fanns! Jag frågade mamma en gång om hon kunde göra fisksås hemma. Hon gjorde äggsås och jag har nog aldrig varit så besviken i hela mitt liv!

      Potatisbullar!!! ❤️❤️

      HAHAHAH JUST DET ÄLSKADE DET xD Och rivna morötter till… Nu är jag vegan så det hade inte funkat. Men jag saknar typ bamba ris? Det finns bara i bamba haha.

      Picnicbog, potatismos och gröna ärtor. Herre Gud vad gott!!

      Saknar: höns i curry!!!, lasagnette, fiskburgare, hamburgare, mandelfisk, köttfärssås.

      Att den var gratis var nog bäst 🙂 Annars var ugnspannkaka nog höjdpunkten när man fick i skolan.

      Skulle gärna betala en 30kr för en skollunch idag. Dock när jag praoade som vikarie kostade det 80kr(!), för kommunen ville inte konkurrera med andra vanliga lunchrestauranger.

      Jag fick på en liten skola som hade väldigt bra skolmat. Jag gillade det mesta, men hade väldigt svårt för ost- och skinksås. Mådde väldigt illa av att äta det. För några år sedan åt jag på skolan igen och höll på kräkas när jag tog min första tugga av pasta med ost- och skinksås. Fy tusan vilken hemsk mat!!

      Jag gillade oftast panerad fisk, remouladsås och potatis.
      Pannkakor, blopudding.
      De flesta skolor jag gått på var dåliga på att laga god mat utöver dessa rätter. 🙂 haha!

      Hatade falukorv för de inte stekte dem utan lade in dem i ugnen istället.
      Ogillade också oftast kött av olika slag om det var brosk i. Pastan var ofta för torr, och köttbullar med brosk i. Ew.

    Ni som bor i stockholm. Hur ofta träffar ni influencers, tv kändisar på gatan? Eller hänger alla på Östermalm? ???

      Oj menar eller ser man bara dom nånstans i östermalm av alla områden?

        Jo rätt ofta om man är inne i stan.. men jag som bor i en förort ser inte många influensers här i krokarna fast det händer det med.

          Då och då! Har dålig koll på de flesta men tror jag sprungit på Blondinbella tre ggr inne på NK. Såg Odd en gång. Och Kenza på vårdcentralen för kanske 10 år sedan, haha. Kissies bror såg jag kanske 567896545678 på Kungsholmen när han bodde i Sthlm, och Rosanna Charles och Amir har jag sett massa gånger i Alvik. Paow såg jag en gång på Mc donalds. Bland annat.

      Inte så ofta man kan tro! Sett Margaux och Arnold några gånger (vi båda bor i närheten av Birger Jarlsgatan). Suttit vid bordet bredvid Benjamin Ingrosso på Sturehof, även Petter Stordalen som är där en del. Gått förbi Sandra Beijer på söder. Hade gärna velat se Isabella Löwengrip och Amanda Schulman live, aldrig hänt än. ?

        Gick förbi Isabella för ca 1 år sen utanför Riche. Sett Petra Tungården på samma gata vid ett annat tillfälle. Träffade på tan by Klara utanför ett uteställe innan corona och stod och pratade med henne ett tag innan jag fattade vem det var, vi båda var lite på lyset. Och sett Alexandra Bring med familj i Vasastan

      Jag ser ofta (åtminstone typ en i veckan) influensers kring Odenplan, då en hel del av dem bor i vasastan och promenerar till Östermalm via Odenplan för diverse ärenden. Har sett Kenza, Victoria Törnegren, Dasha och några fler vid ett flertal tillfällen just runt Odenplan. Annars kan man ta en promenad längs strandvägen bort till djurgårdsbron om man är på influencerjakt. Har sett många av hannalicious/molly rustas och det gänget just där

      Har aldrig sett en enda influenser IRL i Stockholm (eller nån annanstans.) Den enda kändisen jag sett är Niclas Wahlström för flera år sen. Bor i centrala Stockholm sen 13 år tillbaka (bodde på en förort innan dess.)

        Oj, glömde! Ola Rapace har jag också sett en gång, på Hemköp.

      Såg Lasse Åberg en gång. Enda gången jag blivit star strucked!

      Går på KTH och känns som att jag alltid ser någon när jag går från skolan över Östermalm in till city

      Gick på VRG odenplan förra året och såg Kenza med sin barnvagn typ varenda dag när jag gick till stationen, även sett Jacob Josefson och Frans på promenad flera gånger, Sanne några få gånger då också med Frans.

      Kanske gått förbi fler men inte märkt, vet bara vem Sanne är för att jag är djurgårdare och Kenza vet väl typ alla svenskar vem det är ??‍♀️

        Min mamma jobbade som lärare på söder i några år och då hade hon ju bla utvecklingssamtal med Mikael Persbrandt och andra kända skådisar och typ teater/opera-människor. Men hon såg aldrig någon kändis eller bloggare utanför skolan haha.

        Vart i stan bor influensers? Jag trodde typ att alla bodde i vasastan men så kanske det inte är? ?

          Har man inte nån form av tystnadsplikt som lärare?

            Har inte stenkoll på lagen men sålänge Mikael Persbrandts barn inte har skyddad identitet tror jag att det är okej för min mamma att berätta för mig att hon hade ett utvecklingssamtal med Persbrandt. Och ingen här vet ju vilken skola hon jobbade på och hans dotter går inte kvar där. Men idk det kanske är jättefel av henne? Tror tystnadsplikt handlar mer om att hon inte får berätta om hennes elever har problem i skolan, deras betyg, vad som sägs på utvecklingssamtal osv.

              Persbrandt, dotter? Har han en dotter?

                Jag hade för mig att han hade en dotter och en son men jag googlade nu och ja han har två söner och jag antar att min mamma hade den äldsta som elev

                  Han har tre söner 🙂

                    Gud vilket fakefan jag känner mig som nu haha ?

              Ja alltså jag undrade bara, var ingen kritik så. Känns bara underligt då vi inom vården inte får säga vem vi haft som patient.

                Ja jag har ingen koll alls, antar att vården är mer privat än skolan. Jag brukar hjälpa min mamma med hennes skoluppgifter och då ser jag ju barnens namn och typ deras berättelser om drakar och prinsessor. Men hon skulle ju inte få visa mig deras BUP-papper osv såklart. Men som sagt, jag tror verkligen att vården har mycket striktare lagar om sånt 🙂

                  Din mamma har inte gjort ngt fel som berättat om detta, du kan vara lugn ?✨

                Att vara sjuk är ju känsligare än att gå i skolan/ha barn, tänker jag.

              Du har helt rätt, Jasse ? Läraren har inte gjort något fel bara genom att berätta att Mikael Persbrandt varit på samtal med sitt barn. Dock hade det varit fel om hon berättat vad de pratat om ?

          Oh hjälp jag hade fått sån prestationsångest haha

            Det sa jag också men mamma ba jaja han verkade mest vilja vara osynlig så det var inget märkvärdigt så!?!?! Jag älskar ju Beck så jag fattar inte hur det inte kan ha varit lite intimidating att sitta face to face med MickeP

      Har sett Sandra Beijer på en konsert för några år sen, hon var längre än jag trodde och smal. Såg indie ut ?

      Såg peg Parnevik en gång på Sveavägen

      Jag träffade Skurt när jag var liten. Det lever jag på än.

      Bor på Östermalm. Ser dem ganska ofta när de står och fotar sig framför Dramaten.

      Har bara blivit star struck en gång – när jag mötte Eva Green utanför Hotell Diplomat.

      Har sett hela kungafamiljen vid olika tillfällen bland annat på Nk, går man runt Dramaten ser man ofta skådespelare. Inte nuförtiden dock.

      Ganska ofta just det senaste halvåret nu när jag tänker efter nu.. Danny Saucedo och Josefine Bornebusch på söder, Fredrik Reinfeldt vid Hötorget också!

      Bor i en närförort till Stockholm och har en del kändisar som bor i närheten. Jobbar vid Östermalmstorg (i normala fall då, nu är man ju hänvisad till hemmakontoret) och där ser jag rätt ofta både flunsor och andra kändisar när jag är ute på lunch eller AW. Skulle säga att det är så pass vanligt, iaf runt Stureplan, att det liksom inte är en ”grej” längre. ?

      Bor lite utanför stan, men brukar springa på Persbrandt på mataffären lite då och då. Första gången undrade jag mest vilken idiot som parkerat sin Tesla där det är stoppförbud, sen blev jag starstruck när han kom ut från affären ?

      Har sett prins Carl Philip några gånger (nu några år sen), Bianca, Hanna och Amanda, BB, Emilia de Poret, Ebba, Zlatans fru, några profiler från typ 4an osv. Bor och jobbar på Östermalm

      Jobbar mitt i smeten på Östermalm, en dag gick jag bakom blondinbella en hel gata på väg till jobbet och Bianca på samma gata när jag skulle hem. Dagen efter såg jag Läckberg och Simon när de käkade lunch på stället bredvid oss. Tänkte för mig själv att så här tror nog folk utanför Stockholm att det är varje dag för stockholmare haha (kommer själv från förort, där finns det inga kändisar).

      Jag bor i porten bredvid Alexandra bring så ser henne och hennes syrra ofta. I Vasastan bor även margaux och kenza, så ser dem väldigt ofta också

      Jag bor i Vasastan och börjat misstänka att Kristian Luuk stalkar mig. Haha…nä skämt åsido, vi måste bo nära varandra, för jag ser honom sjukt ofta!

      sett Hannalicious i karlaplan, Denise Desmond i rissne (vettefan om hon bodde där ett tag då jag alltid såg henne höggravid tidigt på morgonen på tunnelbaneperrongen??) Även knivmicke och Sindy har jag sett i rissne
      kissie och jag jobbade på samma nattklubb för fleeera år sen. Dessie såg jag på scandic malmen i baren, Isabella Löwengrip utanför NK, idol-ola är kund hos oss,
      Paow på Tacobar med Daniel Paris för länge länge sedan (då innan Daniel var ”känd” och han gjorde videos tillägnade Paow på youtube), Magdalena Graaf på Ambassedur nattklubb när den fanns,
      Isabella jedler på ett fik i Sturegallerian (hon var inte alls fin i verkligheten, såg ut som en porslinsdocka!) även Petra Tungården därinne,
      Benjamin Ingrosso flera gånger runt Östermalm och Bianca där. Kommer inte på fler just nu hehe

    Nån mer som är med i Thereses Lindgrens facebookgrupp T-time? Jag tycker den är så sjukt dålig stämning i den samtidigt som det ska vara sån ”åååh bästa gruppen som är sååå inkluderande”-mentalitet

      Jag håller med, den är rätt märklig

      Vad är poängen med gruppen? Vad skrivs?

        Det är typ en grupp om allt för alla. Så det är alltid minst en som är kränkt i varje inlägg oavsett om frågan/inlägget handlar om mens eller cola Zero (överdriver inte ens). Så det är väldigt mycket tillrättavisanden och stammande. Samtidigt som Therese är nåt sorts helgon.

          Scammande

    Vilken är den bästa boken ni någonsin har läst?

      Elinore elliphant mår alldeles utmärkt. Av gail honeyman

      Harry Potter. Men mest pga nostalgi antar jag.

      Berätta aldrig det här av Frida Boisen.
      Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeberg.

      ”Ett litet liv”

      Haha, jag tänker efter var och varannn bok att ”guuud vilken bra bok!”. Sedan går det ett tag och så läser jag en till som är lika bra. Så det varierar ständigt. ?

      Jag säger som Lisa Nilsson: ”Illusionisten” av John Fowles.

      SCUM manifestet av Valerie Solanas

        Det är väldens sämsta och tråkigaste bok!
        Bara de som inte vet hur man läser tycker om den boken

      The Bone Clocks av David Mitchell och Bärnstenskikaren av Philip Pullman <3

      På andra sidan midnatt av Sidney Sheldon. Kommer aldrig glömma den läsupplevelsen. Jag vet att det inte är en nobelpristagare men oj så bra!

      Mangan Overlord är bra de första böckerna, innan författaren som många andra går in i infinite-mode och tänker leva på serien i 30 år.

      American Gods av Neil Gaiman. Läst den tre gånger, den enda boken som bokstavligen gett mig gåshud.

      Tusen strålande solar gillar jag väldigt mycket. Skära för sten också! Finare på engelska egentligen.. Cutting for Stone

      ”Mormor hälsar och säger förlåt” av Fredrik Backman.

      ”Se bilden” av Joseph Heller

    Tack till dig som tog upp Duolingo på öppet spår! Jag har börjat ”plugga’ tyska med den och I’m hooked, haha! (En gång i världen var jag jätteduktig på tyska men då jag inte använde det glömde jag det mesta. Men nu börjar det komma tillbaka!)

      kostar det? Förstod inte om det är gratis eller om det blir en månadskostnad sen?

        Det är gratis men man kan betala för uppgradering som innehåller vissa förmåner. Jag kör med gratisversionen tills vidare, uppgraderar det kanske nån gång i framtiden. De hade ett julerbjudande då det kostade typ 600 kr/år när den kostar vanligtvis över 1000 kr/år. Jag hade precis börjat använda det så jag ville se först om jag gillar det eller inte innan jag betalar.

          Men det kändes som jag inte kunde gå vidare utan att betala? Blir alltid så nojig på sånna appar så det slutar med att jag har nån månadskostnad.
          Men låter ju toppen om en del av det funkar gratis också.

            Vad konstigt. Jag har inte betalat som sagt, ibland dyker det upp erbjudande om gratis 14-dagars provperiod på den där uppgraderigen men den har jag inte tagit. Men det har aldrig krävts nån betalnijg av mig för att kunna använda appen.

            Det ska vara gratis att studera på Duolingo.

      Samma här med spanska! Har en 70 dagars streak igång 😀

      Älskar Duolingo! Har mest kört franska men började nyligen också med tyska. Ich bin ein Berliner!

        Oh, du liebst meine Katze! 😀 Ibland är dessa övningar jätteroliga men tjatiga i längden. Å andra sidan fastnar de när man måste upprepa dem så pass mycket.

      Jaaa! Det var jag som tipsade! Vad roligt att du börjat med tyskan.
      Jag studerar norska rätt ofta fortfarande. Så roligt!

        Tack så hjärtligt än en gång!

    Ska gå ner 60kg under det här året och säkert även nästa.
    Kan ni ge mig era bästa tips för hållbar viktminskning eller tips för att gå ner i vikt överhuvudtaget är välkommet!

    Kommer köra 16:8 då jag har fått bra resultat tidigare, 1 mil PW om dagen och lite crosstrainer när jag kommit igång.

      Du kan inte göra det som en tillfällig lösning och sen gå tillbaka till gamla vanor. Det gäller att ställa om till sådana vanor som du kan hålla resten av livet, så att du inte går upp allt igen. Kosten är viktigast.

        16:8 och promenader är ju världens lättaste. Lätt att behålla som vana efter viktnedgång. Bara att skippa frukost och beräkna måltidernas innehåll. På helgerna kan man äta sen middag + frukost om man saknar frukost.

        För mig är det ett lätt sätt att gå ner 5 kg på några veckor efter typ semestern. Sedan lever jag som vanligt och går inte upp. Men har man mycket övervikt kan man köra 16:8 som livsstil. Det är inte en jobbig metod.

          Men det är ju en metod. Är inte målet att leva utan metod och ändå hålla den vikt du önskar? Känns konstigt att ”banta” resten av livet.

            16:8 är målet för mig eftersom jag mår illa om jag försöker äta när jag vaknar.

            Dricker kaffe/te/örtte och går till jobbet.

            Lunch 11.00 Middag 18.30. Mellis efter jobbet vid 16 om lunchen var lätt.

            För icke-morgonmänniskor är det en naturlig livsstil.

              Icke-morgonmänniska här men skulle inte överleva dagen utan frukost. Tror på lagom av allt över en veckoperiod + ett vardagsaktivt liv.

            Fast har man 60kg i övervikt så är ju ”leva utan metod” inget som kommer fungera såklart. Man överäter ju och behöver restriktioner. Det är ju hur hälsosamt som helst att hitta ett sätt att kontrollera sitt matintag, gäller bara att hitta en metod som man kan bibehålla, dvs inte tex. utesluta kolhydrater för all framtid.

            För en normalviktig person kan det låta ätstört att räkna kalorier eller annan metod, men för någon med övervikt så är det nödvändigt då att ”inte fundera så mycket på maten” eller ”lyssna på kroppen” är hur man hamnade där från första början.

            16:8 är ingen metod, det finns jättemycket att läsa om fördelar med periodisk fasta som livsstil. Viktnedgång är inte den primära fördelen även om det blir en ”konsekvens” om man har några kilo att tappa.

            Promenader är ju inte heller en metod.

            Så kör på, lycka till! Jag skulle lägga till styrketräning, och ingen mesvariant utan tung som ger dig muskler och ökar på förbränningen när du är i vila.

      Det låter som att du behöver terapi

        Haha, vad baserar du det på?

          Att återgå till en diet som har tagit en ner i vikt där man sedan gått upp i vikt igen..
          Att gå powerwalk 1 mil om dagen (resten av sitt liv)..
          En människa med 60 kg övervikt har antagligen känslomässiga problem den skulle tjäna på att ta tag i

            10 km per dag går jag med alla dagar jag lyckas klämma in det i schemat och jag älskar det! Musik i lurarna och så ut! Vad kan vara skönare? Sedan en varm dusch, underbart.

              Men då gissar jag att du inte gör det för att gå ner i vikt?

                Jag har redan gått ner den vikt jag hade som mål men fortsätter för att jag älskar mina 10 km och inte vill avstå från dem.

                  Ok så bra för dig, lycka till och hoppas viktnedgången håller i sig

                    Tack! Alltså det var flera år sedan och jag har slutat äta en massa onyttiga saker så jag är rätt lugn med min nya vikt

            Jag är höggravid och har fått rekommendationen av dietist att inte gå på 16:8 under tiden.

            Har dock haft ätstörningar hela mitt liv men kände att dom verkligen var under kontroll när jag körde 16:8, passar min livstil utmärkt så det är ingen diet för mig.

              /TS

              När jag var gravid spydde jag upp all frukost så det blev automatiskt 16:8

              Du kommer inte orka med bebis, man hinner aldrig sova bort hungern och man behöver all energi man kan få

                det är inte mitt första barn men tack för input 🙂

      Simning var en sund och bra motionsform för mig när jag skulle gå ner 30kg. Tog ungefär 12-14 månader i kombination med normala portioner mat och ingen hetsätning. Sliter inte så mycket på kroppen som annan träning kan göra när man är överviktig. Lycka till <3

        Simning är jättebra. Jag har dålig teknik tyvärr och måste balansera med ryggövningar, men den som lägger ner lite tid på att öva in bra teknik har ju sedan den perfekta träningsformen.

      Jag har också 60 kgs övervikt. För mig funkar det bäst att ha en så blodsockerstabiliserande kost som möjligt, därför ser jag till att äta bönor eller linser till varje måltid. Mitt matsug försvinner och det blir lättare för mig att kontrollera vad jag äter.

        Kontrollen är bara en illusion

          Va? Nej

            Ok

          Du vet ju verkligen vad du pratar om du

      Tänka på kosten och ha ett positivt tänkande, du kommer klara det!
      Som lätta hemmatränings tips finns massor på Instagram/nätet över lag, och man får rätt bra och snabba resultat med gummibandsträning! 🙂

        Positivt tänkande leder inte till viktnedgång Olivia

          Negativt tänkande leder till att man spammar bloggbevakning med sin bitterhet LK

        Du kommenterar alltid så fint Oliva ?

      De mest hållbara sättet är att inte hetsa ? 16:8 är jätte bra, men tänk på att inte överäta ändå 🙂
      Mitt allra bästa tips är att ha en ”fuskdag” i veckan (äter du 16:8 kan du ju fortfarande skippa frukosten) detta gör det iaf lättare för mig!!

        Du låter som en väldigt ätstörd person Betty och som ätstörd bör du inte ge råd åt andra ätstörda

          Du låter som en väldigt hatisk fet människa LK som inte vill att andra ska ta itu med sin vikt och som hatisk fet människa bör du inte ge råd överhuvudtaget.

          Ta en promenad istället.

            Du har helt rätt anonym, feta människor bör inte ge råd i några frågor över huvud taget.

              Bra LK, verkställ!

            Men usch vilket osympatiskt svar

      Förlåt om frågan inte är okej. Vad är målvikten?

        65kg, är 178 cm. 🙂

      Att äta regelbundet och sova tillräckligt hjälper mkt på traven.

      Orkar du inte räkna kalorier men ändå behöver hjälp med att få till lagom stora portioner är Mealsizer ett bra hjälpmedel.
      https://www.apoteket.se/sok/?q=Mealsizer&gclid=Cj0KCQiA0fr_BRDaARIsAABw4EvMALiCT7kX_k1B1NdWH9znz5KUPxY_HOdlcf2Kh9Fs0xFmGER63ukaAj0DEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

      Mitt tips nummer ett är att ha en realistisk syn på det. Sätt upp realistiska mål.
      Du kommer behöva mycket mer än bara 365 dagar på dig att gå ner hela 60 kilo.
      För att gå ner så pass mycket måste du ligga på ett totalt kaloriunderskott på 462.000 kcal.
      Det motsvarar cirka 770 timmars power walk, 660 timmars tungt tyngdlyftning, 385 timmar på en snabb mortionscykel eller 925 timmar på en crosstrainer.

      Viktväktarna! Absolut det lättaste sättet att gå ner i vikt, att inte ha några förbud gör så mycket! Man lär sig hur man ska tänka och äta även efter man är klar. Gick ner 28 kg på ett halvår (utan träning) när jag körde det. Absolut det bästa (och lättaste) jag gjort i hela mitt liv!

      Börja med pulverdiet 12-16 veckor. Snabb initial viktnedgång är bra om man vill gå ner mycket. Rörelse är bra, men kosten är viktigast vid viktnedgång. Kroppen kommer att motverka viktnedgången genom att nivån av hungerhormoner kommer att stiga samtidigt som energibehovet minskar, det är bra att vara mentalt förberedd på det. Viktnedgång kräver mycket motivation, gör det endast om du har rätt förutsättningar för det just nu=inte för stressig livssituation eller andra faktorer som är krävande. Viktstabilitet är bättre än en vikt som pendlar upp och ner.

        Jättebra att tipsa om pulverdiet, verkligen jättebra. Sunt.

          Tack för medhåll! Det finns mycket evidens för att det funkar om man behöver gå ner mycket. Det är inte för alla, men kan vara värt att kolla upp för- och nackdelar.

            Förstår du inte sarkasm?

              Förstår inte du sarkasm?

          Jag tycker pulverdiet funkade jättebra för det ändrade min syn på kosten totalt.
          Pulverdiet är ingen mirakelmetod men är man medveten om att man inte kan gå tillbaka till samma banor utan gör det för att få en kickstart och sedan äta X antal kalorier tycker jag det är jättebra.

            Kul att höra att det funkat för dig! Exakt så ska man tänka om man väljer att testa pulver, det är ju inget man ska hålla på med i längden.

          Vad är det för pro-ana-människor som hänger i tråden??

          Speciellt i 12-16 veckor… Jätte bra där….

            Säger bara hur man gör på obesitasmottagningar runt om i landet.

      Jag började min viktresa i Juni förra året och det har varit ögonöppnande! Måste börja med att säga att det är skitenkelt att gå ner i vikt, och det menar jag inte som i att det är lätt, men det är otroligt okomplicerat.

      Viktnedgång handlar bara om kalorier in och ut och göra sig av med mer än man stoppar i sig. Börja med att räkna ut vad ditt BMR (Basal metabolic Rate), dvs antalet kalorier din kropp behöver och gör sig av med bara för att existera. Tex den här kalkylatorn https://www.calculator.net/calorie-calculator.html. Den kommer berätta för dig baserat på din längd, vikt etc hur många kalorier du behöver äta för att gå ner i vikt. Ligger du i kaloriunderskott så går du ner i vikt, så enkelt är det!

      Logga ditt matintag i tex Lifesum eller Myfitnesspal. För att underlätta och säkerställa att du loggar rätt antal kalorier, köp en matvåg. Det är skillnad på ett kycklingbröst och ett kycklingbröst. Kom ihåg att logga saker som stekolja (Över 100kcal i en msk olivojla, livets största sorg) och sånt som enkelt missas.

      Andra tips:
      – Gör det enkelt för dig och ät lite tråkigare mat! Lättare att logga kyckling och potatis än alla ingredienser i en kycklinggryta till exempel.
      – IF som du själv nämner är jättebra om man är en sån människa som inte lider av att äta sin första måltid senare på dagen. Det jag nämnt ovan är ju anledningen varför IF funkar, och varför alla dieter under solen funkar, allt handlar om kalorier. Äter man under ett kortare fönster så är det svårare att klämma i sig för många kalorier.
      – Börja inte för dramatiskt. Har du stor övervikt så krävs det mindre för att gå ner i vikt då det finns en del att tappa. Ju mer du går ner i vikt ju mindre kommer du behöva äta. Kom ihåg att kalkylera om efter ett tag och se om du behöver justera för att fortsätta gå ner i vikt
      – Drick inga kalorier! Släng läsken, alkoholen och sockret i kaffen. Superenkelt sätt att spara på kalorier.
      – Var superstrikt på vardagar och lyxa till det på helgen (Högst individuellt, har man binge-problem så kan det vara bättre att ha stabilt intag). Men jag brukar ligga 100kcal under vad jag behöver ligga på vardagarna, och på så sätt ha 500kcal att lyxa till det med på helgen.
      – Gå med i Reddit och joina subreddits som s/Progresspics, s/loseit s/CICO – Sjukt motiverande och jättemycket bra tips. Eller annat valfritt peppigt forum.
      – Om du har råd/möjlighet, köp en smart-våg. Detta var otroligt motiverande då den kopplar upp sig till mobilen och du kan följa din viktkurva visuellt. Du får dessutom annan information än vikt, som tex muskelmassa, vattenvikt etc vilken kan vara tacksamt så man inte stirrar sig blind på vågen.
      – Ta mått och bilder! Står vågen still är det kul att se utveckling på midjemåttet istället. Förebildet är så himla roligt att ha och sjukt tacksamt nu när jag står här 12 kilo lättare och ser tillbaka.

      Det bästa med detta är att det är långsiktigt och handlar i slutet av dagen om portionskontroll. En kalori är alltid en kalori och du kan äta precis allt, så länge det får plats i din kaloribudget för dagen. Du behöver inte utesluta ett enda livsmedel, men precis som med en pengabudget så börjar man snabbt se till att man får mer för pengarna.

      Glöm allt som folk säger är nyttigt. Nyttigt och vitaminrikt betyder inte att det är mat som hjälper en att gå ner i vikt. För att gå ner i vikt behöver det vara kalorisnålt. Avocado och nötter tillexempel, även om det är bra fetter så är det väldigt kaloririkt.

      Lägg din energi på maten inte träningen. Träning är jättebra av oerhört många anledningar utöver viktnedgång såklart, men det är i köket man går ner i vikt. Säg att du bränner 150kcal på en lång promenad, det motsvarar en knäckebrödsmacka med ett kokt ägg. Du kommer aldrig kunna träna bort en dålig diet. Med det sagt, att få in rutiner som skapar ett aktivt liv är såklart jättebra.

      LYCKA TILL!!! SES PÅ ANDRA SIDAN

        Träning är inte så viktigt och undvik nyttig mat. Ingen behöver ju påstå att hälsa och viktminskning alltid är samma sak.

          Förstår inte vad du menar? Hälsa och viktminskning är ju inte samma sak.

          Träning är bra för hälsan men inte på någon sätt avgörande för viktnedgång. Uppmuntrar alla till träning men många spenderar timmar på gym utan att det resulterar i viktnedgång för dom äter tillbaka alla kalorier dom bränt.

          Säger inte att någon ska undvika nyttig mat, men faktum är att du kan gå ner i vikt av att bara äta McDonalds så länge du ligger i kaloriunderskott. Du lär få alla möjliga brister, vara konstant hungrig och tappa håret, men du kommer gå ner i vikt. Allt jag säger är att en avokado innehåller lika mycket kalorier som ett mindre mål mat, och är därav inte ett bra alternativ för viktnedgång. Har man en kaloribudget på 1500 lär man hellre vilja äta sig riktigt mätt på lax, rotfrukter och sallad än ett litet snack som tar lika många kalorier.

    Har många lyckas bli gravida på första försöket om man prickar in ägglossning?

      Jag lyckades med det, men då var jag 26 år. Vet inte om det skulle ske nu när jag är äldre.

        Jag lyckades med det två gånger 31 och 33. Dock missfall första graviditeten som ledde till en massa komplikationer som gjorde att jag va tvungen vänta 1,5 år på att försöka igen
        Men då tog sig det banimej på första försöket igen.

      Jag! 2 ggr

      Jag. Två gånger. Nu blir det inga fler barn.

      Hände mig en gång, första månaden jag aktivt försökte bli gravid. Fick dock missfall och har inte lyckats bli gravid på 7 månader sen dess 🙁

      Jag 3 ggr!

      Typ alla 8 gånger.
      Har slutat med missfall alla gånger

        ❤️

      Har blivit gravid 2 ggr utan att det riktigt var meningen. Men välkommet ändå!

      Jag har lyckats två gånger, som 27-åring och 30-åring. De flesta av mina kompisar har också lyckats på första försöket.

      Jag lyckades med det vid 34, 36 och 39. Hade ingen koll på min cykel så första gången utan kondom blev det graviditet.

      Tack för era svar!! ?

      Finns nog inte statistik på det.

      ??‍♀️ 30 år.

    Min mans bror ska komma från Spanien till Sverige. Han kommer bo med oss i 1 vecka. Jag känner mig inte bekväm med att någon är hoss oss. Jag är höggravid, sjuk och spyr och känner inte att det är bekvämt att gå runt hemma i en liten lägenhet med någon annan här. Sen vill jag inte att han kommer pga corona men mannen lyssnar inte. Fan ochså…

      Fan vad arg jag hade blivit. Är också höggravid så kan verkligen relatera

      Om du har en partner som inte lyssnar på dig är det nog dags att göra slut.

      Kolla om det finns en övernattningslägenhet att hyra hos er skulle jag säga, kompromiss. Är de orimligt jobbiga och vägrar bo i olika lägenheter kan du ju flytta dit under vistelsen i värsta fall.

      Jag fick Corona i vecka 36, låt mig säga såhär… hade min man sagt så till mig hade jag aldrig tillåtit det.. min man är i riskgrupp och jag gravid och inte riskgrupp(om man tar bort graviditeten) trodde jag skulle få milda symtom men jag blev så jäkla sjuk, fick åka in till sjukhuset och få blodförtunnande och dropp! Plus att nu 4 veckor efter är jag fortfarande helt slut och undrar hur jag ska klara av en förlossning. Det enda positiva är att min man kommer kunna vara med på förlossningen om han är frisk och jag behöver inte oroa mig för Corona mer. Men jag har sagt till varenda vän att karantäna hårt om dom varit höggravida. Vill inte att någon ska må som jag mådd !

      Men han måste ju förstå att det inte är okej i detta läge, höggravid samt Corona runt om världen som.kan vara farligt för dig samt bebis! Nej! Om han vägrar lyssna skulle jag hyra nån air BnB eller hotell i 2 veckor, 1 vecka för då hans bror är där och en vecka efter för att försäkea att han inte fått Corona..

        Det handlar om en man, vad hade ni väntat er? Män är ju inte kända för sitt hänsynstagande och sin förmåga till empati med andra människor

          Oj då! Någon är bitter! Blivit lämnad?

            Ja absolut det måste ju vara det som är mitt problem. Tack för att du ser mig <3

              Det finns någon för alla gumman! Kämpa!

                Tack gumman!

      Du behöver vara hård. Han bör inte träffa sin bror annat än utomhus på typ 2 m avstånd med munskydd. Väldigt märkligt att bry sig så lite om sin gravida partners välmående. Du är höggravid och dina behov går långt före hans eller hans brits behov.

      Att han ens tänker tanken att ni ska ha gäster i en vecka och att hans bror tycker att det är en bra idé! Även utan Corona är det helt respektlöst att ta emot en gäst en vecka när du mår dåligt.

      Låt honom betala hotell med room service för dig i två veckor och säg att han för isolera sig en vecka efter brodern åkt innan ni kan ses igen. Samt be honom hålla tummarna att du inte föder under dessa två veckor.

      Om inte din man lyssnar hade jag hört av mig till brorsan direkt och sagt att han inte kan bo hos er nu. Inte ditt problem. Han får stanna hemma eller bo på hotell. Stå på dig för dig och ditt barns skull! DU är viktigast nu! ❤️

      Gud vad fult av honom.. min man låter knappt sin bror komma in i hemmet pga Corona då han inte vill att jag blir smittad och då är jag varken gravid eller i riskgrupp. Känns liksom som att det borde vara underförstått av din man men nej? Prata med honom, förklara att du är rädd osv.

      Men varför?? Herregud, det finns ju hotell. Vägra, det är ditt hem också och just nu är det inte optimalt både pga din situation, lägenheten och pandemi. Han borde inte ens åka hit..

      Men gud, SÄTT STOPP! Hade aldrig accepterat det.

    Varför är anknytningsteorin bara en teori?

      All vetenskap är väl teorier. Eller hur menar du?

        Vetenskap är en metod.

          Som bygger på teorier.

            För att komma fram till en slutsats.

        Jag ska försöka utveckla mitt resonemang lite. Tänker ta gå in i väggen som exempel, det är ju ett bevisat tillstånd och inte en teori. Hur kan den vara bevisad medan anknytningen enbart är en teori?

          Du svarar ju själv när du beskriver ett tillstånd och en teori. De är inte jämförbara.

      Va? Det är klart att en teori är en teori? Även om det görs studie efter studie som talar för dess riktighet så kan en teori inom psykologi som bäst bli en mycket väl underbyggd och trolig teori

    Är inne på min sista termin på utbildningen! Kan inte fatta det???

      Pluggar till?

        Lärare

          Å mitt drömyrke! GRATTIS TILL DIG ?Men saknar godkänt i ENG 6 från gymnasiet…jag har försökt läsa om kursen på komvux två gånger men misslyckats varje gång.

            Kolla hermods om du inte gjort det.

              Vad är skillnaden på Hermods och komvux?:)

                Hermods är komvux (om din kommun är ansluten, annars kan man köpa en kurs själv) men jag upplever det mycket lättare. Helt på distans och på en 100-poängs kurs gör man 3 eller 4 uppgifter plus ett muntligt prov.

            Åh fortsätt kämpa❤️Finns många appar och på youtube finns mycket bra lektioner. Till slut klarar du det!

      Hurra! Jag har precis avslutat första terminen (håller på att ta en master).

      Är också inne på sista terminen men känner mest rädsla att inte få jobb sedan. Har vart guld att studera under pandemin (kunnat isolera mig helt bla) men den kommer inte vara över när jag är klar (pandemin alltså) så det skrämmer mig.
      Kan ifs tänka mig att det skriks efter lärare så grattis ??

        Vad pluggar du till?☺️

        Var svårt för oss gymnasielärare att få jobb i GBG i våras (inför HT). Så det där med att det skriks efter oss stämmer inte riktigt (mest typ f-3 och 4-6) 🙂

          Finns en väldig lärarbrist inom vissa ämnen i gymnasiet. Vissa ämneskombinationer är dock väldigt populära och i överflöd för tillfället.

    Robinson ska ju börja i Mars, ska bli kul!
    Tuffare villkor denna säsong.
    Jag hoppas slippa typiska 08-:a brudar och ska fan heja på ngn 50-årig tant om det finns ngn. Bara för omväxling.?

    Kan ni ge mig bästa tipsen för hur man blir stark i sig själv? Stark på så sätt att man tror på sig själv och sin förmåga att klara saker. Stark att kunna stå upp för sig själv.

      Det här kanske är ett självklart och tråkigt svar, men jag tror att det bästa sättet är att göra saker och hålla löften till sig själv. Börja med små saker som är lätta. När du märker att du klarar dem så sätt större mål med många delmål. Skriv ner dina mål (även små) och ge dig själv beröm när du uppnått ett mål. Om du klarar en sak, varför skulle du då inte klara nästa? Klart du gör det! Och när du vet att du klarar av saker och håller löften till dig själv så kan du också stå stark i dig själv. Såklart inget fel i att fråga andra om råd eller pepp (bara bra), men jag tror att man själv måste göra jobbet för att få den där sköna känslan att ”wow, det där klarade jag!”.

    Jag är på dag 29 utan lukt just nu. Det är helt sjukt, det är verkligen det enda coronasymptomet jag har haft. Min man blev lite febrig osv och var utan lukt och smak i en vecka kanske. Jag bara valnade en morgon utan att kunna känna nån lukt och så var det med det. Saknar nybryggt kaffe på morgonen-doften?

      Jag är på dag 1. Från ingenstans i eftermiddags tappade jag helt lukt och smak efter en rejäl nysattack.
      Hur började det för dig?

        Åh jag är inte samma anonym men för mig började det med trötthet och nästäppa. Lite smått ont i halsen

          Kom det bara pang under dagen eller vaknade du så?

            Jag vaknade så!!
            För mitt barn började det med trötthet innan febern kom.

        Jag märkte att jag inte kände någon lukt när jag hade på kanel på min dotters frukost. Men jag kände fortfarande liiiite doft från handtvål och min hårspray. Sen nån timme senare var allt borta. Jag har inte varit snorig eller någonting annat.

      Samma här! Är inne på dag 21 utan smak eller lukt. Det är verkligen urtrist. Har dock börjat känna lite lukter ibland, typ lite citron och kanel. Salt kan jag känna lite smak av. Men visst är det deppigt….

        Samma här..över två månader utan lukt och smak. Deppigt ?

        Ja såå deppigt. Har du börjat jobba igen/plugga eller vad du sysselsätter dig med, eller har du andra symptom som gör att du är hemma?

      Min sambo fick corona i mars, och känner fortfarande ingen lukt eller smak.. Så sjukt.

      Samma här! Dag 29. Det är inte alls kul, visst kunde det varit värre men man blir mest orolig för att det ska kvarstå länge.

    Behöver råd!
    Min syster har träffat en ny kille på Tinder. Dom har varit tillsammans i tre månader och nu är hon gravid. Till saken hör då att den nya killen är riktigt elak mot ALLA. Han pikar min syster, slänger onödiga kommentarer osv. I lördags till ex var vi hemma hos dom och åt lasagne, varpå jag tog lite peppar i vitsåsen. Då ställer han sig bakom min syster och nästan skriker ”ser du!? Svartpeppar ska det va ingen jävla vitpeppar!”
    Han är även sexfixerad och skriver det mesta om deras sexliv på snap. Han tvingar även min syster att köpa den han vill ha. Han saknar körkort och nästintill varje kväll behöver hon åka till Coop för hans skull
    Jag har försökt prata med syster så många gånger men hon har totalt stängt ner.
    Vad ska jag göra?

      Tipsa henne om abort så hon slipper ha en sådan man i sitt liv (tips från erfaren)

      Ring en kvinnojour och prata. De är proffs och kan råda dig till hur du ska agera och vad du kan göra

      Oj låter inte alls bra. Fortsätt prata med henne och kom med exempel om vad som inte är ok. Till slut får hon förhoppningsvis upp ögonen. Hon är antagligen manipulerad av honom så fortsätt kämpa för din syster.

      Bästa du kan göra är att säga upp kontakten

      Är det för sent för henne att göra abort?

        Nej det kan det inte vara då de träffats i tre månader bara.

      Men oj hur gammal är han..

    Vad gjorde ni när ni fyllde jämt? Firade ni nåt extra?

      Jag gick på skansen med mamma. Jag vet, det låter jättetragiskt. Men jag var utbränd, mitt i en djup depression, sjukskriven och led av social ångest.
      Det var en jättetrevlig dag och jag såg järven för allra första gången 🙂

        Låter jättemysig med Skansen! Det gjorde jag och min man när vi firade 1 år som år

        Låter som en jättefin födelsedag?

          Dock synd om djuren

            Men man får se på söta sälar

              Ja då är det ju såklart värt det

        Den järva järven. Åh vad det är härligt på skansen. Gillar mest sälarna. Djurgården är så fin. Vann jag mycket skulle jag bo på Djurgården.

      Jag fyller 25 om tre veckor och tänkte innan covid att jag skulle hyra en festlokal och ha kallskuren buffé. Sedan gick tankarna till att bjuda mina närmaste på fin restaurang men insåg att det kan bli rätt dyrt.
      Nu med Corona ska min syster passa min dotter och sambon ska laga fin middag hemma för oss två 🙂

        25 är inte jämnt…

        Din syster ska inte träffa din dotter. MAN SKA INTE UMGÅS UTANFÖR SITT HUSHÅLL.

          du behöver inte få panik

            över 9000 döda.
            Jo, jag får panik- Skärp dig. Ta ditt förnuft till fånga. Sluta umgås utanför ditt hushåll, använd munskydd när du går ut.
            Använd hjärnan. Allvarligt. Jävla idiot.

              Norge har inte ens 500 döda än. VAd FAN. HUR kan alla vara så jävla idiotiska?

              Jag blir helt galen av att vara omringad av idioter.

                Norge räknar inte som vi. I sverige blir alla de som fått konstaterad covid och dött inom 30 dagar en person i statistiken. Det oavsett om man dör i en bilolycka, hjärtattack eller lunginflammation som konsekvens av covid.
                Så är det inte i Norge

                  Inbilla dig det du.

                    Det är precis så det är. Men var ignorant och naiv du

                  I Sverige förs statistik över hur många som avlider till följd av covid-19 i två olika register. Det sker dels genom Folkhälsomyndighetens ”snabbstatistik”, dels Socialstyrelsens dödsorsaksregister.
                  I Folkhälsomyndighetens statistik, som uppdateras tisdag-fredag, hamnar alla som haft en covid-diagnos och avlidit upp till 30 dagar efter diagnostillfället. I detta register kan alltså dödsfall av personer med konstaterad covid-19, men som avlidit av helt andra orsaker, komma att registreras.
                  Socialstyrelsens dödsorsaksregister har sammanställts varje år sedan 1961. Detta register omfattar de dödsorsaksintyg som sjukvården är skyldiga att skicka in senast tre veckor efter dödsfallet. Det ska skrivas av en legitimerad läkare och ange ”terminal dödsorsak” samt bakomliggande orsaker/sjukdomstillstånd. Men inte ens detta register kommer att kunna säga exakt hur många som avlidit på grund av viruset under coronapandemin.
                  Det mest tillförlitliga sättet är att studera den så kallade överdödligheten. Det vill säga att jämföra det totala antalet dödsfall under en viss period, med ett genomsnitt för tidigare år.
                  Källa: Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen

              Det är bara drygt 6000 fler personer som dött det här året jämfört med förra året. Och förra året hade vi rekordlågt antal döda.

              Jag är okej med att 9000 människor dör av ett virus, särskilt när majoriteten av dessa människor är gamla människor.
              Herregud sluta kämpa mot naturens gång och engagera dig i något vettigt istället, tex klimatförstöringen, djurplågeri, mäns våld mot kvinnor, klassamhället eller nåt.

          Du vet väl inte om vi bor i samma hushåll? Andas.

            Jag ska förklara för dig ANONYM 22:30 så du kan sova gott.
            Vi bor i en lägenhet tillsammans min syster, jag, sambo och vår dotter. Hon har bott hos oss tillfälligt i ett år snart och har inte pga just Corona kunnat få ett nytt jobb och därmed kunnat flytta. Så hon kan visst passa mitt barn om min sambo vill laga födelsedagsmiddag till mig!
            Annars använder jag munskydd, tar bilen dit jag ska och köper mat online.

              Du är ett undantag i Sverige.

                Berättigar det att man skriker åt en människa innan man vet alla förutsättningar?

                Undantag för vadå exakt?

      Jag fyller bara ibland, inte jämt.

        Haha den var bra ?

      Karibien-kryssning.

      Man ska fira rejält. (Inte i Corona-tider dock)

      Hade jag fyllt jämt nu hade jag åkt till Copperhill några nätter???

      Åkte med min bästa vän till New York en vecka. Lämnade man och bäbis hemma! Livets bästa resa.

      När jag fyllde 30 samlades mina favoritpersoner (min man, syster, några kompisar) på en restaurang och åt lite god mat och drack för många drinkar. Det var trevligt och lagom festligt.

        Jag gjorde en abort, valde att vara hemma! Låg i sängen hela dagen, kollade film och käkade godis, det var som kraftig mensvärk, hade fött barn 4 månader tidigare och det var inte alls likt en förlossning. Det tog ett tag innan det började blöda, men det kom rejält med blod i toaletten några gånger. Dagen efter var jag på benen precis som vanligt. Var i vecka 9.
        Förstår ju dock att det är väldigt individuellt och jag känner verkligen för er som upplever nästintill ett trauma vid en abort ❤️

      Lite olika, när jag fyllde 30 flög vi till Köpenhamn från Linköping, där vi bodde då, stannade fyra nätter på nåt hotell mitt i stan och åt och drack gott.
      När jag fyllde 40 åkte vi till Paris, där vi hade gift oss åtta år tidigare, stannade en vecka, besökte alla ställen vi älskar.

      När jag skulle fylla 50 så frågade min man var jag allra helst skulle vilja vara när jag fyller och det tog typ 10 sekunder för mig att säga Österlen, mitt happyplace, så femtioårsdagen firades med en trip till Österlen bara vi två, hur mysigt som helst!

      På själva födelsedagen var jag och min man på ett slott med fint rum och god mat, senare under året bjöd jag in till stor fest med alla kompisar.

      I somras när jag fyllde 30 så samlades min närmsta familj, 7 pers, och fikade. Hälften fick covid…

        Nämen?! @21:26 Är det sant? Ni träffades utan munskydd, utan avstånd och fick Corona? Huuuuur är det möjligt?
        *shocked*
        Som man bäddar får man ligga, och du beter dig som de flesta idioter i Sverige.

          Har jag nånstans försvarat det valet? Nej det har jag inte. För att göra dig ytterligare skadeglad så kan jag meddela att jag hamnade på sjukhus med en blodpropp i lungan som komplikation. Enjoy!

            Nämen du hamnade på sjukhus. Hmm… oväntat. Hoppas du lärt dig din läxa och använder munskydd och undviker att vara för nära andra människor i framtiden nu.

            Undrar hur många andra du smittat ner, som blir permanent skadade eller långvarigt sjuka, eller dör. Men födelsedagsfirandet var väl värt alla döda?

              Men herregud sök psykiatrisk hjälp

      Begravde farmor ??‍♀️

        ❤️

      Jag åkte till Nya Zeeland och hoppade fallskärm!

      Tack för alla svar! Kul att se så olika svar ?

    Någon annan vars utbildning dragit ut på tiden i liiiteee föööör många ååår….? Hur viktigt är det? Får man jobb ändå? Bra jobb?

    Pluggar till jurist och av olika anledningar har jag dragit ut på att göra tentorna och fullgöra obligatorier osv, så åren har liksom rullat förbi. RUllrullirull… Haft pojkvän med inkomst så det har inte känts så stressigt att få klart allt, utan har mer fokuserat på t ex mitt eget välbefinnande än att råplugga ihjäl sig och gå in i väggen innan man ens tagit examen…

    Meeen, det oroar mig då en kvinna under första dagen i skolan (som var där från något företag som skulle ”peppa oss” inför framtiden) sa att bland det viktigaste är att man blir klar snabbt för att få jobb inom juridiken….?

    Har dessutom till följd av bristande pluggmotivation mest bara B/G i betyg (godkänt alltså).. är detta väldigt dåligt? Haha.

      Känner igen mig x) På 7 år har jag tagit klarat 3 av 5 år nu och börjat min master (data+matte). Så ligger typ 4 år back 🙂

      Det intrycket jag har fått är att studenter som tar typ dubbelt så lång tid för att få sin examen istället ter sig som en varningsflagga för den framtida arbetsgivaren. Typ att det implicerar att man inte är ”driven” eller har problem.

      Har dock många kompisar som drar ut på det av olika anledningar så känn dig inte ensam ❤️

      Alltså, kan verkligen relatera till din situation. Var i lite samma sits, fick dessutom två barn under tiden vilket inte gjorde saken bättre. Jag älskar juridik och tycker det är så sjukt kul, särskilt nu när jag får jobba med det i praktiken, men vissa kurser var så tråkiga och dåligt upplagda att jag tappade motivationen. MEN det finns hopp, det gick bra till slut ändå för mig. Jag gav mig f-n på att jag skulle klara av det och gjorde en plan för mig själv och betade av det bit för bit. Blev till slut klar och fick dessutom mitt drömjobb innan jag ens hade tagit examen.

      Jag har väl medelbetyg skulle jag säga men kan ibland tänka på jag troligtvis hade haft ännu bättre om jag ansträngt mig till 100% istället för 75 men inget jag grämer mig över nu. Tyvärr betyder ju betygen dock en hel del, i alla fall för vissa anställningar. Att få jobb på de stora byråerna t.ex. är ju svårt utan toppbetyg men det finns andra arbetsplatser och betygen säger inte allt så länge man har en examen. Finns flera kända jurister och advokater som blivit jätteduktiga utan att ha haft toppbetyg från utbildningen.

      Kämpa på, gör en rimlig plan för hur du ska komma i kapp och försök hitta på belöningar till dig själv när du klarar målen. Ett tips är också att söka relevanta extrajobb när du kommit ikapp med studierna, det ger jättebra erfarenhet som är mycket värd när du väl ska söka jobb efter examen. Lycka till!

    Fick en Chanelväska av min numer long distance särbo (egentligen sambo) och blev så glad. Allt jag ville var att klä upp mig, gå till mitt favoritställe och dricka champagne.

    Den uppspelta energin använder jag istället till att städa undan julen, rensar, bär upp till förrådet och gör iordning till Röda Korset och Myrorna.

    I morgon ska jag och väskan till systemet.

      HAHAHA den här kommentaren gjorde mig SÅ glad!!

        Hahaha vad roligt ?

    Ni som är ca 25 år, hur mycket sparpengar har ni? Tänker sparkonto, investerade pengar på börsen, buffert osv. (Inte investerade pengar i bostad osv)

      Exakt 0

      7500kr

      Är student fortfarande, så omöjligt att spara i dagsläget.

      Tog examen i våras och sparade under tiden (lärare, fem år). Jag har ju CSN-lån men sparat ca 170 k.

        Oj, bra jobbat! Hade du jobbat lång tid innan du började plugga?

          Hade inte en krona sparad. Jobbade under tiden jag pluggade! (Ska väl tilläggas att 40 k är från fonder som föräldrarna startat!)

            Fusk

              Någon som är lite bitter?

                ja jättebitter! Spot on spaning!

                Ja för fan! Och det ändrar f.ö. inte faktumet att det är fusk.

      Är 27 nu men hade kanske 400 tusen då, varav typ 100 tusen placerat i fonder som släktingar sparat ihop under barndomen. Investerade typ 250 i bostad, så har inte lika mycket tillgängligt nu.
      Har dock rest och studerat utomlands i början av 20-årsåldern och gjorde då av med typ 150 tusen på det. Jobbat sen jag var 18 och bodde först gratis hemma, därefter billigt hos sambo. Hade nog inte kunnat spara annars om jag behövt betala något hyreskontrakt här i Stockholm varje månad.

        Fusk

      278k

      När jag var 25 hade jag typ 0. Runt 29 hade jag 100 000 och nu har jag typ 0 igen, haha. Min man pluggar och vi lever på min lilla lön, så just nu är det lite knapert på sparfronten.

        ❤️kämpa på! Förhoppningsvis blir det bättre!

          Tack, vad gulligt. Min man utbildar sig till ett höglöneyrke, så det blir ju lättare snart. Vi håller ut och håller i 🙂

        Män älskar att leva på kvinnor

          Bitter efter att ha betalat allt för en man som stack?

            Ja en riktig bittermandel är jag

              Men vännen du ska se att du träffar någon du med! Det finns någon därute som väntar på dig!

              Varför äter du inte pepparkakor?

          Jag ”levde på” honom när jag var sjukskriven. Vi är gifta, så vi hjälps åt givetvis. När han pluggat klart är det min tur att göra det jag vill. För vi är partners. Ett team. Tillsammans.

            Så trevligt

          Och kvinnor älskar att leva på män

            det gör dom rätt i

      400.000kr. Men jag har pluggat 3.5 år (tog examen nyss) och bor i Stockholm haha så betalar Stockholmshyra för lägenheten… Jag är nöjd med summan men ser fram emot att börja jobba på måndag och få en riktig lön för att kunna spara mer!

        Oj, bra sparat!

      Är 23 men har ca 800 000kr. Har dock inget pensionspar utan detta skulle gå till lägenhet

      Sparpengar 150k.
      200k på börsen.

      Jag är 23 och har ca 800k, varav 500k är på börsen. Jag är arbetslös just nu men hoppas på att kunna börja spara runt 150k om året när jag börjar jobba igen.

        Får man fråga hur du har lyckats spara ihop så mycket?

          Antagligen det sparade barnbidraget

          Jag hade tur och gjorde vinst på en lägenhet som jag köpte när jag var 18, innan dess hade jag sparat ihop ca 200k från deltidsjobb. Jag jobbade ungefär 30h/veckan under gymnasiet så det blev en summa i slutändan.

      25-åring tjej. 90k. Pluggar ej

      Hade runt 200.000 när jag var 25. Jobbat sedan jag var 12 och sparat mkt men ändå rest välsigt mycket.

        Sen du var 12? I kina eller Sverige?

      Var för upptagen med att resa och festa som 25 och därför har jag 0 på sparkontot nu som 28. Men men.. jobb har man fått och utbildningen är klar så man kan väl börja från och med nu?

      När jag var 25 år? Tretton kronor på ena kontot och 0,34 kronor på andra.

      Är 27 och har 260 tusen, fast bott hos en vän för 3000kr i hyra sedan jag flyttade hemifrån x)

        Eftersom många skriver fusk överallt så får jag väl erkänna att jag fick 125 tusen i fonder och körkortslektionerna betalade också x)

          definitivt fusk

      Har 6.000 kr på sparkontot.

      27 år. Cirka 600k.
      Har dessutom en bil och parhus. Haft föräldrar som sparade mitt barnbidrag i fonder som har växt samt att jag själv har sparat ca 250k under jobb.

        Fusk

      Har sparat ihop till 100k samtidigt som jag pluggat med alldeles för mycket extrajobbade. Nu har jag nyss tagit examen och fått jobb, så nästa mål blir att investera pengarna och fortsätta spara mig till minst 180k i år. Har aldrig lyckats spara tidigare så är så sjukt stolt! Sen är man väl alltid fattig om man jämför sig med andra…

        Är 25

    Fråga om pengar:
    Är det mycket eller lite att ha 400k sparat när man är 27 år gammal?
    Hur mycket har ni sparat?

      Mycket. Jag hade 0 kr sparat när jag va.27.

        Samma här. Jag är 32 och har aldrig haft 400 000.

      Beror kanske på hur länge du sparat, vad du tjänar och om det är till något särskilt?
      Men som buffert om du tex förlorar jobbet är det en ok summa. Men till bostad, not so much.

        Beror väl vart och vilken bostad personen ska köpa haha. Går ju inte att säga att 400 k är lite till en bostad i typ Falköping. Om du inte menar cash då. Fast det kan man nog lyckas hitta i Falköping också.

        Haha, den summan är över hälften vad mitt hus kostade, så det beror verkligen på var man befinner sig.

        Om det är en ”ok” buffert så har man i så fall väldigt hög månadslön! Man brukar väl säga att tre sparade månadslöner är en buffert man (minst) bör ha på kontot ifall man förlorar jobbet.

        400000 en ”ok” summa om man förlorar jobbet?!? Det är ju ca 2-4 årslöner

          Om det är 4 årslöner tjänar man bara 8300kr i månaden. Kan det verkligen på riktigt kallas för en månadslön?

            Vissa får inte ut mer än så per månad

              Då behöver man gå upp på heltid

                vilket bra tips

          Beror ju på vad man tjänar?

      Det är mycket.

      400.000 känns sjukt mycket!

      Jag tycker att det är jättemycket.

      Vet inte hur mycket eller lite det är, men 20% av alla har inte ens 12.000kr tillgodo tydligen. Så 400k är nog bra.

      https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/en-av-fem-klarar-inte-ovantad-utgift-pa-12-000/

      400 000 är ju sjukt mycket att ha sparat ihop! När jag var 27 hade jag bara jobbat ett år och langat in det lilla sparkapital jag hade som kontantinsats på min första lägenhet. Så det var nog inte många kronor på mitt sparkonto då…

      Vi hade 600.000 tillsammans jag och min man när vi var 27 och gifte oss. Kanske inte gills ? men nu har vi barn, föräldraledighet och köpt bostad så har bara 100.000 kvar ”löst” och ca 50 i fonder

    Ingrossos restaurang La Perla är fullbokad fram till sommaren.. Men hur får då Bianca och Benjamin plats där lite när som helst? Förstår att familjen ”får plats” men borde man inte ge den platsen till betalande kunder?

      Jag tror de tjänar betydligt mer i längden på den marknadsföring familjen ger dem.

      De tycker väl helt enkelt att det är mer värt att ha plats för familjen.

      Ehh för det är ens familj? Vad annars..

      Har jobbat inom restaurang i många år, det går nästan alltid att fixa fram ett bord. T ex brukar en bordsbokning brukar hålla ungefär 2 h, men långt ifrån alla stannar så länge – så då kan man flytta runt lite bokningar för att pussla ihop ett helt ledigt bord. Sen bokar ju folk av eller inte dyker upp rätt ofta

      Många restauranger brukar ha ett bar bord som inte går att boka, för stammisar/vänner osv.

      Nä varför borde man det?

    Hej ni som bor kring fridhemsplan!! Skulle va jätteintresserad av att höra hur ni trivs, vad är bra/dåligt? Eller om du bor nån annan stans på Kungsholmen och vill dela med dig av nåt läser jag det gärna också 🙂

      Kungsholmen är bäst! Bor vid rådhuset/kungsholmstorg och trivs så himla bra. Har bott vid Fridhemsplan tidigare men upplever det lite mer stökigt och otryggt, inte lika mysigt. Nedre Kungsholmen är mycket trevligare, många små lokala butiker, fruktaffär, ostbutik m.m.

      Bodde tidigare lite längre upp bakom Fridhemsplan, bakom Västermalmsgallerian, nära den lilla judiska kyrkogården. Jättefint och lugnt, och sjukt bra kommunikationer (plus gångavstånd in till city).

      Jag flyttade precis från Thorildsplan och jag älskade att bo där. Lugnt och skönt och nära Rålis. Fridhemsplan tycker jag är lite läskigt kvällstid men ner mot Norr Mälarstrand och Kungsholmstorg finns det så fina gator. Det enda jag upplevde som negativt med Kungsholmen är att det inte finns så många bra restauranger.

      Bodde i flera år på Lilla Essingen – älskade det men när jag separerade hade jag tyvärr inte råd att bo kvar. Kände mig alltid trygg där och hade nära till allt men ändå fin och lugn miljö. Kungsholmen i sig tycker jag är jättebra område. Har många gånger åkt hem med buss på kvällar/nätter utan att känna mig rädd.

      Fredhäll <3 mysigt och lugnt, badklippor på sommaren, kan cykla in till stan eller Fridhemsplan för affärer/service.

      Inte najs att bo i Fridhemsplan tyvärr. Stadsmissionens shelter ligger nära Västermalmsgallerian vilket gör att många fyllon/drogmissbrukare är ute o flänger. Plus på det så ligger systembolaget precis bredvid också så de hemlösa är ständigt fulla. Massa trafik, speciellt då St görans sjukhus ligger här så mycket sirener från ambulanser hela tiden. Sedan ligger nån äcklig porrbutik eller vad det är. Flytta inte dit!

    Vad skulle du vilja säga till ditt 24-åriga jag?

      Gör slut med ditt as till kille på momangen!!!

        Åh gud detta hade jag också sagt. Blev inte fri från aset förren jag var 26.

      Det kommer ordna sig.

        Klyschigaste svaret

      Hoppa av din utbildning. Börja i terapi. Håll hårt i den där knäppa killen du nyss träffat.

      Börja spara ihop en fet buffert och inse hur vacker du är!

      Det är kört

        Om jag kunde skulle jag hoppa tillbaka till när jag var typ… 7? Och flytta hemifrån så fort som möjligt och börja gå i terapi.

      Skärp dig.

      Du kommer att bli en jättebra förälder till två fantastiska barn.

      Gå inte in på Bloggbevakning den 13/1 2021 eftersom LK är bitter och spammar kommentarsfältet med negativitet.

        Du har ju seriösa problem.

        Bara jag som upplever att de som klagar på LK är mest bittra?

          Ja jag tror faktiskt att det bara är du 🙂

      Låt inte snubben du är ihop med behandla dig som skit och köp en lägenhet! Den kommer vara värd det tredubbla 2021!

      Att jag blankt ska strunta i studenten som flirtar med mig och att personen egentligen bara leker med andras känslor. Jobbade deltid som handledare och vi var båda jämnåriga.

    Flames to dust, lovers to friends, why do all good things come to an end?

      All bad things comes to an end too

    Någon som har en GRAND DANOIS, fördelar och nackdelar? Hade ni valt den rasen igen? Vilka raser velade ni mellan? Varför föll det på en grandis?

      Om du bor på typ en herrgård, go for it! Om du bor i ett litet tvåvåningsradhus, glöm det. Och om du bor i lägenhet, glöm det VERKLIGEN. Det är så ledsamt att se dessa vackra hundar med alldeles för llite utrymme. Det märks i deras kroppshållning om de är vana att stöta emot osv. Djurplågeri om han inte har plats nog!

      De är jättefina men har kort livslängd ?

    Har någon sagt något elakt till er när ni var barn som ni tydligt kommer ihåg? Tycker det finns vissa såna grejer som satt sig… Kommer t.ex ihåg när en kompis mamma sa att jag måste töjt ut magsäcken ”rejält” när vi åt tillsammans(aldrig varit överviktig)… Och när en kille som varit kär i mig i 4:an sa att jag inte passade i kort hår när jag klippte mig en gång, inte haft kort sen dess.

      Japp minns flera olika händelser

      Jag var väldigt blyg som barn och hade egentligen bara en vän som jag var bekväm med och vågade prata med. En gång var vi på utflykt med hennes familj och jag vågade prata. Då sa hennes storebror ”man behöver ju ingen radio när du är med”.

      Det är säkert 25 år sedan, haha.

        Vaa? Den där gick över huvudet på mig. Vad menade han med det?
        Nåt sånt är väl logiskt att säga till någon som pratar mycket, eller?

          Ironi

            Aaaaaah! Hahaha! Jag måste verkligen trycka on på ironiknappen ibland..

            Nej, inte ironi. Jag tror mest att jag tog åt mig för att jag aldrig pratade med någon och när jag väl vågade så tyckte någon att jag pratade för mycket.
            Det var ju inte elakt egentligen och han var typ 12, men jag minns känslan. Och att jag inte sa ett ord mer på hela dagen.

      OMG JA!
      En specifik grej jag kommer ihåg var hos min dagmamma när jag var runt 7-8 år (jag gick till henne efter skolan istället för fritids)
      Jag och andra barn var på övervåningen och lekte med tonårssonen i familjen.
      Killen uppmärksammar att ett av barnen har ett par Levi’s på sig och han börjar typ höja det här barnet till skyarna. Han ger det här barnet så sjukt mycket beröm och säger bland annat ”asså wooooow, ett par LEVI’S!? Vilka häftiga byxor du har. Var har du fått dem?” och liknande.
      Och sedan tittar han på mig och bara ”och vad är det för jeans du har på dig? Är det Karlssons kalasbyxor eller?”

      Det här var alltså cirka 30 år sedan, men jag kommer ihåg det som igår och typ precis varenda detalj av händelsen.

        En annan gång som satt sig var i 7:an, när en kille i 8-9:an kom fram till mig och frågade vilken månad jag var i.
        Han tyckte tydligen att jag var så tjock att jag såg gravid ut. Efter det slutade jag ha på mig den tröjan jag hade på mig då offentligt. Det var en sådan där stickad tre-randig tröja med polokrage som var megapopulär i slutet på 90-talet, början på 00-talet.

      Ja.. min kompis frågade mig hur jag egentligen mådde (från ingenstans).
      Jag sa att: Jo men jag mår jättebra(vilket jag också gjorde.
      Hon sa: Det kan man inte tro med tanke på hur din hud ser ut….
      Det har etsat sig fast….. alltid haft dålig hud men aldrig fått en endaste kommentar om det tidigare, inte nu heller. Men det sänkte mitt självförtroende något enormt..

      Ja gud ja. En kille jag gillade på mellanstadiet sa att jag hade ful näsa i profil. Där skapades ett komplex kan man säga, tror jag undvek att stå i profil de närmaste tjugo åren efter det. Nu tycker jag inte att det är något fel på näsan, tvärtom.

      Ja, kommer ihåg JÄTTE många ”små” saker som fortfarande hänger sig fast…

      Min danslärare sa till mig att jag ”måste ätit mycket glass under sommarlovet” när jag kommit in i puberteten och börjat få kvinnligare former. Slutade dansa och började tvivla på mitt utseende… ?

        Fy fan <3

      När jag gick i typ 5:an så sa en kille i min klass att jag såg ut som Stig Helmer. Jag blev så himla ledsen. Kommer ihåg det än idag och jag är 30 år.

        Har du kvar mustaschen?

          Är du fortfarande en mobbare?

      Ja en asiatisk kille som var typ 1.50 och fortfarande är sa att jag hade stora händer ? big deal men kommer ihåg att jag blev ledsen då men fattar ju nu att han nog var mer ledsen över sin kroppsstorlek och projicerade på alla med europeiska ”normalmått”.

      Ohja.. mycket av det från min familj. Tex min syster har alltid hintat om att jag är ful. Att jag luktar illa. Det var först häromveckan (är snart 30) som jag insåg hur hårt hennes kommentarer satt sig..

      ”X är en tyken jävel”.
      Vi var sju år och tre tjejer i klassen. Den ena var avundsjuk på mig för att jag var liten och söt och hon raka motsatsen. Jag var också duktig i skolan, något hon inte heller var. Hon fick med sig den andra tjejen att börja hata mig och skriva elaka lappar om mig. Jag har alltid varit väldigt tyst och blyg av mig så jag hade aldrig gjort henne något, allting handlade bara om ren avundsjuka. Senare tyckte hon även att jag sprang konstigt, well, fick min löpteknik från friidrotten så jag tror väl inte att den är så fel, bara hon som ville hata lite mer.

    Kungsholmen är bäst! Bor vid rådhuset/kungsholmstorg och trivs så himla bra. Bott vid Fridhemsplan tidigare men upplever det lite mer stökigt och otryggt, inte lika mysigt. Nedre Kungsholmen är mycket trevligare, mycket små lokala butiker, fruktaffär, ostbutik m.m.

    Någon som vet om Alice Stenlöf kommenterat alla reaktioner och kommentarer ang. hennes ”2020-video” på yt?

      Vad var det för reaktioner?

        Introt – hemskt år fokus på Corona och vården

        Resten av hela videon – fester, träffar miljoner olika folk, åker utomlands etc. etc

      Nej, inget alls, vilket är bedrövligt. Har aldrig sett så omfattande kritik på hennes kanal tidigare, och hon bara lägger upp en ny video som att inget har hänt. Hade hon haft ett ”vanligt” jobb och fått så mycket kritik för något hade det aldrig kunna gå obemärkt förbi, så otroligt provocerande, men vad kan man förvänta sig av influencers…

    Idag skaffade vi två katter. Två ungar från katthem som inte träffats tidigare. En är 5 månader och en 14 veckor. Era bästa tips såhär i början? Den stora ligger fortfarande kvar i sin transportbur och den lilla har gått på låda och ätit lite men gömmer sig när vi kommer. Vi försöker lämna dem ifred ganska så mycket och låter det ta sin tid.
    Har självklart läst på massa om att skaffa katter osv osv men vill gärna ha lite bra life hacks med nya katter.

      Så mysigt. Ni behöver inte göra nåt särskilt, bara se till att de har nån trygg plats att ”gömma sig”. De kommer att bli modigare och komma fram till er snart.

      Ge dem tid. Placera ett klösträd nära buren/bädden/lådan så kanske de vågar börja med att gå till det snart. Att klösa gör dem också lugna. Låt dem komma till er först innan ni närmar er dem 🙂

        Tack för tips. Flyttade genast in ena klösbrädan till dem. Sedan har de ett stort klöträd i flera våningar som väntar i ett annat rum. Just nu i början får de vara i köket och tvättstugan, så de inte kan gömma sig i hela himla huset (vi bor stort).

      Dom kommer våga sig fram för att undersöka hemmet när ni sover.

      Malin
      Du har ett hjärta av guld som tagit dessa små liv till ditt hem. Med din kärlek kommer det att gå jättebra för de små kissarna. ? ?‍⬛ ? ?

      Godis! Jag tog hem en hemlös kattfamilj (mamma och 3 ungar). Mamman helt förvildad och ungarna rädda men nyfikna. Satt i samma rum som de på dagarna och mamman låg högst upp på en hylla. I början kastade jag upp godis till henne. Sen började jag lägga det bredvid henne. Tog inte lång tid innan det gick att mata henne. En vecka senare fick jag klappa henne.
      Du har ungar så det kommer inte att vara några problem. Ge de lite tid och stick till de något gott då och då. Och lek med dem! Sådana där pinnar med fjädrar där du kan vara en bit ifrån brukar funka bra!

    Asså… Hur hade ni reagerat i denna situation:

    En kvinna på mitt jobb blev sjuk i onsdags förra veckan. Hon var på jobbet, men hostade och hade sig. Chefer sa åt henne att gå hem, men hon gjorde inte det eftersom ”jag har bara lite känningar”. Hon blev tillslut hemskickad i fredags. Hon testade sig samma dag. Hon testade negativt för Covid-19, och kom därför till jobbet i måndags. Hon har låtit ungefär som halsfluss hela den här veckan (hon kan inte jobba hemifrån) och har hostat överallt.

    Jag och många andra som varit på plats resonerar såhär: vi kan bli smittade av henne, och blir vi smittade måste vi utgå ifrån att det är Covid-19 – testa oss och isolera oss. Vi tyckte att hon borde stannat hemma trots negativt test, eftersom om någon blir smittad måste den personen utgå ifrån att det är Covid-19.

      Nej, hon bör inte vara på jobbet. Troligen en person med mkt dålig ekonomi eller extremt snål som inte vill förlora inkomst. Arbetstagaren borde få en varning gör att hon vägrade gå hem trots att hon hade symptom på Covid.

      Gå till chefen och uttryck er oro kring detta. Tycker gott ni kan säga att ni inte kommer att arbeta med någon som uppenbart kan smitta er med förkylning/halsfluss. Arbetsgivaren får väl isolera personen som får jobba själv i ett rum allt skicka hen personen med lön om chefen inte kan/vill få personen att gå hem.

      Tipsar också om att prata med facket om ni är led där.

        Cheferna är tyvärr mähän som tycker neeej men hon är ju frisk! Jag pratade med facket om det och deras reaktion var ”så typiskt det här dårhuset…” de tar det i alla fall vidare men personen kommer just nu inte bli hemskickad.

        Jag är singelhushåll just nu, leveranstiserna för mathemkörning är två veckor, jag kan inte bli sjuk ?

      Sjukt respektlöst!
      Är man sjuk, ska man vara hemma. Man är ingen jävla hjälte om man går sjuk till jobbet. Finns ju fler sjukor än covid som man inte vill ha. Jezez

      Min chef vägrar skicka hem folk som hostar. Jag har påpekar att jag inte tycker det är ok att de kommer till jobbet och hostar ihjäl sig men han säger bara att han ”enligt lag inte får skicka hem dem”, jag sa att det inte stämmer och han blev arg på mig. Idiot

        Du kan anmäla det anonymt till arbetsmiljöverket så gör de tillsyn. Din arbetsgivare har ansvar för att följa råden.

      Såklart är man hemma om man är sjuk även om det inte är corona! Ens kolloegor vill väl inte bli smittade och sjuka bara för att ”bara” är vanlig förkylning!

    Sitter och tittar på reportaget om missförhållanden bland djur på kravcertifierade gårdar.
    Jag inser nu att jag verkligen måste bli vegetarian. Kan inte sluta gråta. Har alltid köpt svenskt kravmärkt kött. Men alltså herregud, det är fruktansvärt. Kan inte dricka mjölk heller.
    Vad är det för fel på människor? Jag har alltid varit för att äta kött från djur som haft det bra eftersom människor är omnivorer… Men det känns inte acceptabelt att äta djur som levt och dödats under dessa förhållanden. Och nu kan man inte lita på att det går korrekt till.

      Samma här jag är så jävla upprörd. Jag kan inte heller bli vegetarian på grund av stora problem med magen och ärftliga sjukdomar men jag klarar inte av detta.

        Nej det är svårt att lägga om kosten… usch. Kalla mig blind men detta fick mig att vakna till. Trodde det var så otrolig mycket bättre än detta. Det är så hemskt 🙁 Kan du äta mindre kött? ?

          Det ser inte ut såhär överallt tack och lov. Där jag köper kött ifrån är de stenhårda och de besöker både gårdar och slakterier. Jag äter väldigt sällan kött försöker äta fisk och soppor och så ❤️

            Snälla hjälp mig med var man kan köpa bra kött? Hur ska man veta att allt går rätt till? Usch vet inte ens om jag vill ha ”bra” kött längre.

              Jag bor i Göteborg och köper från en specialistbutik som enbart fokuserar på djurens välmående. Köper aldrig kött i en livsmedelsbutik.

                Bra att du gör det! Heja dig! ?

                Mycket kritik har ju också riktas till slakterier där de sköter sig vid besök, men tar och grovt misshandlar djuren innan de dör.
                Hur kan man veta att allt går rätt till där?
                För rent krasst, för mig spelar det egentligen ingen roll hur bra de lever fram till slakt om de torteras innan deras mest sårbara tid i livet.

                  Du får nog även tänka på att små butiker som lägger ner all sin själ i att dölja bra produkter nog har bra koll och kanske även har varit där i smyg. Jag ska fråga de jag köper köttet från igen för att verkligen höra vad de säger. Dock så blir jag så irriterad för jag vill så gärna sluta äta kött men kroppen klarar inte av det och jag har försökt mer än en gång.

        Åk till närmsta gårdsbutik där djuren är uppfödda under bra förhållanden och då även slaktade på gården = slippa stressiga transporter osv. Endast då kan du vara säker på hur djuren haft de. Om du nu måste äta kött dårå.

          Ja. Det lutar åt att skippa det. Fattar inte varför ett djur ska dö för min skull. För att jag tycker det är gott. Finns annat jag kan äta! Fattar inte att jag inte sett det innan.
          Blir en del jobb att ändra om kosten, men så är det!

        Förstår dilemmat. Men din/ens hälsa måste gå först ❤

      Äckligaste som finns med människor som plågar djur. Stackars stackars dem som inte bett om att få vara med oss och så tar vi över deras liv och torterar dem så. Mitt hjärta går verkligen sönder av sånt här och förstår inte hur någon kan bete sig så vidrigt mot levande oskyldiga liv som inte kan protestera. fy fan

        Ja det är så jävla sjukt. Kan inte äta ett djur igen. Aldrig. Kan inte ens äta kravmärkt med gott samvete tydligen.
        / En som blir vegetarian idag

      Åh fyfan.. de där klippen gjorde ont att se. Även om jag redan visste om att det där sker. Det där slakteriet var uppmärksammat redan 2016.

      Pratade om det med mitt barn idag, hur djur behandlas. När vi bor bättre ska vi öppna vårt hem för några grisar ❤

        Ja men alltså att det ska få hända på kravmärkta gårdar… Jag måste levt under en sten. Känner mig lurad. Det värsta är att jag verkligen tycker om mat och kött. Men ska ett djur dö på ett så vidrigt och ovärdigt sätt för att jag ska få en god måltid. Det går inte. Inte efter idag.

          Jag älskade också kött. Men kunde inte äta djur mer efter att jag såg en dokumentär på svt för 15 år sen om djurindustrin och idag har jag en man och barn som också äter vegetariskt. Den dokumentären var också en ögonöppnare. Klandra inte dig själv. Dessa företag marknadsför ju enormt utåt vad de vill att vi ska se och tro. De säljer på att vi ska tro att köttet kommer från glada djur.

            Ja… tack vad snällt att du säger det, men jag borde kollat upp det bättre ?.
            Vad fint att hela familjen är det!! Nu kommer jag också att bli det ? Något bra tips för att få i sig järn och B12?

              Nu vet du iaf ❤
              Om du fortsätter med ägg och mereriprodukter så täcks b12 in bra. Men du behöver ta b12 tillskott annars då det bara finns aktivt b12 (de kroppen kan ta upp) i animalier. Gällande järn så finns det i massa vegetariskt.

              Tycker Djurens Rätt har mycket bra info hur man kommer igång. Nu är det några år sedan jag var djurrättssktivist och hade mer koll på deras material ? Men hittade detta häfte som finns på pdf och att beställa hem kostadsfritt. Där står det bland annat info gällande hur du får i dig näring.

              Lycka till ❤

              Gå in och anmäl dig till Vegarianu så får du dagliga recept.

                Tack allihopa för värdefulla tips ?

      Vad gör
      Dem??? Vad för dokumentär? Någon som kan berätta

        Djurrättsalliansen satte upp en dold kamera på rögla slakteri. På filmerna får man bland annat se hur personal står och slår djuren med kedjor under slakt när de är levande alltså.

          Är så fruktansvärt. Svt har gjort ett reportage om djurhållningen på gårdar runt om i Sverige! Se den.. om en vecka kommer ett reportage om hur slakten gått till ?

            Jag uppmanar också alla att se hur det verkligen går till. Har varit på ett slakteri som praktikant. Är numera vegan. Det är på riktigt hemskt och se/veta hur det går till. Skräcken och ångesten.

          Väldigt bra av Djurrättsalliansen att filma trots att man egentligen inte får, ibland helgar ändamålen medlen. Detta skulle ju aldrig kommit fram om det bara gjordes annonserade stickprov, eller som sades i nån intervju på UG, att bönderna skulle kolla sig själva. Brukar ju alltid fungera så bra när enheter ska granska sig själva…

        Hur kan du ens ha missat detta?!

          Alla tittar inte på TV konstant

          Jag har såklart vetat att djur far illa. Men jag köper ju svenskt kravmärkt kött och därför borde jag få det jag köper. Därför blir jag väldigt äcklad och illa berörd över att man inte ens kan lita på det trots tidigare ”skandaler” förr. Jag har helt enkelt litat på att detta inte får ske i Sverige.
          Du behöver inte försöka skamma mig för det när jag uppenbart visar att jag tycker det är hemskt.

          Djurindustrin satsar ju stort på att få oss att tro att detta inte sker här i Sverige. När en gård eller ett slakteri uppmärksammats för vanvård eller misshandel av djur har man ju från branschens sida försvarat sig med att det är enskilda fall och att sverige har ”världens bästa och strängaste djurskyddslag” och människor vill såklart tro att vi behandlar djuren bättre än såhär. Men sålänge man äter kött så kan man inte veta hur djuren haft det. Och de klipp som kom ut nu är ju från ett slakeri som redan 2016 misskött sig grovt och brutit mot lagarna. Äter man vilt har de iaf levt naturligt men det är så mycket som går snett där också vid jakt (vet då jag är från jägarsläkt). Men vilt måste ju ändå vara bästa köttet om man måste äta kött.

          Även om djur levt bra på en bondgård (vilket är sällan då de oftast inte får leva naturligt) så är det alltid ett lidande att slaktas och se sina egna slaktas framför ens ögon. Djuren vet ju såklart vad som väntar dom.

    Jag och min sambo har pratat seriöst om att förlova oss inom en snar framtid och sen då också gifta oss. Dock känner jag mig helt vilsen i allt som har med ringar att göra. Vet att alla säkert gör lite olika men hur gjorde ni? Tänker på om ni har både en förlovningsring och vigselring och hur gjorde er sambo med ringar? Vilken typ av ring har ni, guld, vitguld osv och är det något man ska tänka på där när man väljer ring? 🙂
    Tacksam för alla svar som kan vägleda mig.

      Ingen vägledning alls direkt. Men man ska göra som man själv vill. En ring eller två eller komplettera med en tredje som tio år. Allt är en smaksak. Mitt enda tips är att köp ngn ni gillar nu. Inte något ni tror att ni kommer gilla om tio år..

      Vi köpte en förlovningsring till mig som matchade en vigselring 🙂 Köpte alltså två till mig och en till min man!

      Köp något ni gillar som ni också tror kan anses klassiskt och som håller länge i både stil och kvalitet ☺️ Min fästman köpte min i platina med en stor diamant och små diamanter runt hela ringen. Jag hade aldrig visat honom någon ring jag gillade så han valde denna på eget bevåg och den var perfekt. ? Efter frieriet köpte jag honom en slät ring i platina och överraskade lite ceremoniellt!

        Härligt! Hur stora stenar? ?

          Den stora är 1,7 ct och alla stenar runt är 0,4 ct vardera ☺️

            Känner du någonsin att det är lite opraktiskt med en så maffig ring? Min förlovningsring har en 1 ct diamant och jag upplever att den är i vägen ibland, t.ex. när man har tighta läderhandskar på sig eller när man ska göra något med händerna som att laga mat eller umgås med småbarn. Lämnar den ofta hemma när vi reser utomlands eller om jag rör mig i områden med mycket oroligheter eftersom jag inte vill väcka uppmärksamhet osv.

              Jag gör samma som du gällande säkerhetstänket när jag reser, den får åka av när vi ska gå ut i områden som känns sisådär osv. Däremot har jag på mig den nästan jämt vardagligen förutom vid kladdig matlagning. Lite opraktiskt är det ju med handskar som du säger eller när man ska ha på sig strumpbyxor (garanti att man fastnar ?), men annars funkar det bra! Har skaffat ett specifikt tillägg för ringen hos mitt försäkringsbolag däremot, tydligen omfattas inte smycken man har på sig dagligen i hemförsäkringen. Värt att kolla upp!

      Traditionen i Sverige har varit att man har varsin slät ring som förlovningsring och vid vigseln får kvinnan en till. En del gör nu enligt bland annat amerikansk sed och har en förlovningsring med sten och sen varsin ring vid vigseln.
      Jag och min man har en ring var som vi fick vid vigseln, hade inga förlovningsringar.

    Jaaa!!!!

    NI SOM HAR EN VALP HEMMA NU! I framtiden vill jag gärna skaffa hund, men är osäker på om jag vill skaffa en valp eller en vuxen hund. Vill gärna veta mer ingående hur det faktiskt är. Hur är valperioden? Hur ser en vanlig dag ut? Har ni fasta rutiner i vardagen?

      Skaffa inte framavlade hundar.

        Blivit biten av din dyra avelshund?

      Med en valp är det dessa rutiner som gäller: sova, äta, leka och promenad efter sömn, efter lek och efter mat.

    Hon är en sån otroligt tacksam person att reta upp! Igår mailade jag ett företag som hon hade ett samarbete med på IG och frågade om de var medvetna om att hennes följare är köpta. Skrev det även till henne, hon blev skitsur ?

      Hahaha men gud! Var det därför hon stängde av kommentarsfältet?

        Haha ja jag tror det

    Har någon testat paulas choice c15 serum? Är den bra?

      köp ba! vet inte hur många flaskor jag haft haha

    Hej! Jag undrar om någon fått tillbaka pengar av SAS från utebliven resa? Jag skulle åkt till NYC i mars, redan ställdes in och i juni fick jag tillslut bekräftar att jag skulle få tillbaka pengarna för biljetten. Men det har fortfarande inte betalats ut.

    Så undrar om någon är i liknande situation och också väntar, eller redan fått tillbaka sina pengar. ?

      Du måste ligga på! Ring och mejla varje dag, dokumentera all kontakt och hota dem med ARN.

      Så har jag fått tillbaks pengar inom mindre än en månad!

      Vår resa i maj ställdes in och vi fick tillbaka pengar i november tror jag. Det var inte SAS men tog iaf lång tid.

        Har ringt en gång i månaden fram till typ oktober, till Resegruppen (RCG) som jag köpte via men de har bara sagt att de inte har någon aning alls om när SAS kommer göra betalningen ??‍♀️ Det har tagit så mkt energi, har liksom inte orkar ta tag i detta igen. Men antar att man får ligga på då helt enkelt.

        Tack för svar! ?

          Oj du måste vara mycket mer på än så samt hota med ARN och även anmäla till ARN och bifoga anmälan. Då går det snabbt.

      Bokade en resa innan Corona, skulle åka i mars men åkte ej pga covid och restriktionerna. Får inte tillbaka pengarna pga det var en ”No-show” (avbokade inte då jag ej hade avbokningsskydd) är det kört för min del elr kan jag få tbx på något sätt? Det var ju ändå avrådan från att resa dit osv…

      Vi hade också en resa bokad till New York med SAS. Skulle åkt i mars, och fick tillbaka alla pengarna i somras.

      Vi skulle åkt till Tyskland i oktober men ställde in pga precis då Corona började bli värre. Pengarna inne på kontot inom en vecka (rörde sig dock bara om runt 2-3000 kr).

      Jag hade en resa till USA bokad 30/3 som vart inställd, var på SAS som en hök (sista kontakten med SAS var 17 nov) men ingen återbetalning skedde förens jag la en anmälan hos kronofogden- då tog det en vecka så var pengarna tillbaka + dröjsmålsränta!

    Min arbetsgivare har betalt ut för mycket i lön, kan de kräva tillbaka de från mig? Handlar om ca 10k under en period på 2 år kanske. Någon med erfarenhet?

      Ja, det kan de göra. Bäst är att du talar om det.

      De kan återkräva. Skulle inte berätta, men ha summan redo att betalas i typ 5 år.

      Säg inget. 10.000 på två år är ju en piss i Mississippi. Dom kommer aldrig märka det!

      Med tanke på att det rör sig om en 4hundring i månaden så kan du få fängelse.

        Var hittar du fängelse på det?

          ETT SKÄMT!!!!!!

        600 arbetsgivaren har betalat skatt (arbetsgivaravgift och sociala avgifter) på lönen också

      Läste ett avgörande om detta (minns inte om det var från Tingsrätten eller högre instans). Det som spelade roll var om den anställda borde ha upptäckt det eller inte. Om lönen varierar och det inte var så mycket pengar kan man klara sig.

    Det här med att vara ny på jobbet mitt i en pandemi. Verksamheten påverkas av Corona och arbetsuppgifterna likaså. Med andra ord har arbetsrollen förändrats och är ganska luddig. Känner mig osäker och sämst på jobbet. Hur överlever man?

      Det är din chef som ska se till att du vet vad du ska göra, så be om mer vägledning.

    Är det märkligt att skaffa hamster när man är 30+?

    Funderar på att adoptera en från vårt lokala djurhem.

      Nej har inget med ålder att göra. Skaffa du en hamster och lycka till.

      Lycka till ?❤️ ?

      Absolut inte märkligt! Hamstrar är jättemysiga och sociala djur …lycka till!!

    Min senaste mens var 8dec. Har vanligtvis en regelbunden cykel på 27/28dagar. 31dec fick jag blödningar som kom endast när jag torkade mig. Hade trosskydd ifall att, men kom knappt något där. Blödningen var ibland brun, ibland blod men mestadels brun/rött. Hade detta i 7dagar. Molande värk 2 första dagarna. Efter det ej blött på 2dagar tog jag ett gravtest men visade negativt. Längtar efter att få bli gravid, KAN det varit för tidigt för att testa mig, eller var det helt enkelt mensen som kom???? I min hjärna var det nidblödning men kan man verkligen ha det så länge? Blödde somsagt extremt lite. Aldrig haft så innan. Det är en vecka sen det slutade nu och har väldigt ömma bröstvårtor men inga andra ”symptom”.

      Ja så kan man ha! Jag skulle testat mig nu, och om. negativt, skulle jag väntat en vecka till. Om negativt igen skulle jag vänta på nästa mens. Om den inte kommer hade jag bokat tid hos gyn där dom kan göra vaginalt ultraljud och se om det börjat bildas något litet pyre där… Lycka till ?

      Nej jag tror inte du är gravid. Sista mens 8 dec, då borde du testat positivt senast 8 jan. Nidblödning brukar vara 1-3 dagar.

      För mig tog det över 6 veckor efter senaste mensdag innan det syntes på graviditetstest att jag var gravid, så avvakta och gör fler test tycker jag!!

    Tips på hur man ska berätta för sin sambo på ett lite roligt/speciellt sett att man är gravid? Samt till min mamma, pappa samt hans familj.

      När jag skulle berätta för min mamma att jag var gravid slog jag in en liten bebisfigur i ett stort paket. Hennes min när hon rotat bland allt silkespapper, hittat den lilla figuren och efter ett tag förstod vad den innebar! ?

      Till sambon hade jag bara sagt det, känns konstigt att göra en grej av det då det ju är bådas barn och man troligen försökt bli gravid ett tag, han vet om att det är på gång så att säga. Tycker man delar det direkt, ofta vet han väl att hon tar testet och är där liksom.

    Vart köpte ni er förlovningsring (diamant)? Kollat 77 diamonds och Van Bruun. Andra tips?

      Köpte på guldfynd ? Så egna var vi

      Köpte på Kaplans, fast inte auktion utan i deras butik

      Jobbade med en guldsmed och designade en egen. Prismässigt gick det typ som på att köpa en färdig från van bruun, fast fick lite bättre kvalitet på stenarna.

      Köpte på vanbruun då jag ville bestämma utformning själ och är mycket nöjd.

    En fråga!
    Om ni varit mamma lediga med liten bebis och haft en stor som går på förskola, hade ni lämnat dom där 15h/vecka (vet inte om alla kommuner har samma ”regler” men vi får lämna 15h/vecka när man är f-ledig eller arb-sökande) nu när det är Corona eller hade ni haft dom hemma?
    Är extremt kluven hur jag ska göra. Ena delen av mig tänker att det är klart att jag kan lämna och sen får jag panik över att barnet kan bli smittad av andra barn eller vuxna. Ja, jag bryr mig om personalen också som får ta hand om ett barn till som egentligen inte MÅSTE vara där eftersom jag inte har ett jobb att gå till atm, och på så vis utsätts för mer smittorisk. Men prio 1 är ju att jag tänker på mitt egna barn + oss resten i familjen som jag vill hålla friska. I övrigt följer vi råden näst intill 100%, webb handlar, inte vistats i butik / köpcenter på över 6 mån, träffar bara ett fåtal personer och då görs det ute osv osv.

    Vill lämna på föris dels lite för egen skull så man får chans till egentid med bebis men till största del såklart för mitt barns skull så han ska få leka med sina kompisar och utvecklas istället för leka med sin morsa hela tiden som måste avbryta ibland för amning, matlagning och blöjbyten osv. Men inget av detta är ju värt att riskera att bli sjuk för, obviously…
    Tankar? Help a mom out 🙂

      Förstår dina tankar… Hur gammalt är ditt äldsta barn som går förskola?
      Vill barnet själv gå och tjatar om föris? Annars hade jag haft hen hemma! Hen har det säkert jättemysigt med dig hemma och lilla bebisen 🙂

        4,5. Ja, barnet vill dit och pratar mycket om kompisarna och aktiviteterna dom gör där. Ja vi har det stundtals HUR mysigt som helst men ibland har man själv 0 energi och känner sig så otillräcklig och tråkig. Tycker så synd om honom som redan har fråntagits alla sociala kontakter-ish och nu att föris eventuellt ryker också. Sen är det ju för säkerhetsskull och kanske absolut nödvändigt men det är inte så lätt för en sån liten att förstå. Man vill ju göra allt för att dom små liven ska få sina behov uppfylla, må bra och vara glada liksom 🙂

          Vi har låtit vår stora gå för att få utbyte med kompisar och bli aktiverad. Dom är mest ute och det har funkat bra. Men visst blir man kluven, när vi fått reda på att det varit covidfall där så har vi hållit henne hemma. Men nu har det ju pågått ett år så det känns ohållbart att hålla henne hemma så länge. Hade de gått i förskoleklass så måste de ju gå, så då går ju förskolan bra också tänker jag. Personalen har ju dessutom stenkoll nu och skickar hem alla som kommer med minsta symptom. Dessutom ska ju barn nu vara hemma om familjen är sjuk.
          Men visst, risken blir ju mindre hemma för just covidsmittan.

          Lämna inte. Var hemma alla tillsammans. ?

      Hej! Jag har en treåring och en 7-månaders bebis. När covid började härja ordentligt hade jag treåringen hemma men jag märkte att hon saknade sina kompisar och efter ett fint samtal med förskolan (där jag förklarade situationen och frågade om råd) så började hon gå några timmar varje dag igen. Det kommer säkert att finnas personer här inne som kritiserar mig (och kanske till och med dig som inte ser det som självklart att vara hemma) men det viktiga är inte vad personer tycker utan att du gör det som som du tror kommer vara bäst för dig och ditt barn. ? Barn är inte de som driver på smittan och visst kan ditt barn råka bli sjuk, men risken för att hen skulle bli allvarligt sjuk, eller smitta någon annan som blir det, är inte jättestor. Jag håller tummarna för att vaccineringen sätter igång ordentligt snart runt om i landet så att allting kan återgå till normalt igen! ✨

      Stressen att klä på, gå iväg, gå hem, gå och hämta, klä på, gå hem…allt detta med bebis! Har gjort det och skulle aldrig göra om det! Alla hemma ftw!

        Enig!

    Är det någon som vet vad som hände med Elin
    Håkansson fr Bromma i sociala medier?

    Har följt Felicia åkerström lite till och från men missat en hel del tydligen.. har hon varit gift? Är hon fortfarande det? Vart bor hon nu? Ge mig allt skvaller!! ?

      Om jag minns rätt så var hennes kompis tillsammans med en rik amerikan. Sen blev Felicia ihop med honom (vet inte detaljerna kring det) och de gifte sig.

    Receptkortsmiddag – asbra idé!! ?

      Ja, jag tror Camilla är något på spåret. 🙂

    Hur mycket tror ni lovisa fick av bianca i present?

      3 miljoner

        4 miljoner.

          5 miljoner

            Jag tror typ 150.000.

      Hon fick 720.000 kr.

        Hur vet du det?

    Exakt hur var er första dag med covid 19? Jag misstänker att jag blivit sjuk men det känns så plötsligt. Superont i huvudet, trött som aldrig förr och lite frusen. Kan det komma så ”snabbt”?

      Ja det kan det. Jag mådde hur bra som helst och jobbade som vanligt hela dagen, vid 19 på kvällen kände jag att jag började bli täppt i näsan. Dagen efter var jag fortfarande lite (extremt lite) täppt, men höll mig såklart hemma och beställde ett test som visade sig vara positivt.

        Lurigt det där viruset. Fick du mer symtom efter det eller avtog det? Jag kände mig som jag beskrev igår, men idag pigg som en mört!

          Min smak och lukt försvann men utöver det ingenting. Endast lite nästäppa. Det kom tillbaka efter 1 vecka.

    Är jag den enda som blir superirrierad att Margaux inte har nämnt något om det Jakob uttalade sig om?! Istället bilder på hon o nya killen o A… Och fortsätter ladda upp filmer med honom!! Jag skulle bli skogstokig om jag var Jakob.

      Japp! Och det senaste inlägget är en tävling där en ska tagga en kompis i kommentarsfältet… inga andra kommentarer slinker in där inte ?

    Jag och mitt ex var tillsammans i ett år. Under hela det året så prata han väldigt illa om sitt ex. Han sa bla att hon psykiskt misshandla honom, slog honom, tog pengar från honom och hans familj och att hon utnyttja honom. Samt att han aldrig i hela sitt liv skulle prata med henne igen, att hon var det värsta som hänt honom. I slutet av vårt förhållande så är han otrogen mot mig med henne, och nu bara 2 månader senare så bor dom typ ihop?? Alltså jag fattar ingenting, känner mig så lurad? Känns som att allt var fake bara från hans håll. Och så smutskastar han mig för att jag har träffat andra efter honom och påstår att det är samma sak.

    Sorry för ev lång text, ville bara ventilera.

      GUD you dodged a bullet! Du kommer se tillbaka på det här om ett år och tacka skyarna att du slapp honom. Vilket AS, ledsen att du behövde gå igenom det där. Förstår att fu känner dig lurad, det hade jag också gjort <3

      ❤️ Bra att du träffat andra, fortsätt med det. Den där skitstöveln förtjänar inte en sekund av din tid. Han låter inte helt frisk, så försök inte känn dig lurad då psykopater som honom är duktiga på att ljuga. Var istället glad o tacksam att han visade sin riktiga sida nu och inte sen. Finns så mycket bättre killar där ute ?

        Den sista meningen där stämmer ju tyvärr inte

          Och vad vet du om det?
          Du har väl inte träffat alla.
          Du är ju bara löjlig i dina kommentarer så fort det kommer killar på tal.

          Gör det visst!
          Alla mina ex har varit riktigt bra killar och jag skulle rekommendera precis varenda tjej att bli tillsammans med dem.

          Alltså du LK, kan du bara sluta förpesta kommentarsfältet? Bara för du aldrig träffat en bra man betyder det inte att ingen annan kommer att göra det.

      Han försökte komma över henne genom att intala sig att han hatade henne. Stackars henne att vara ihop med någon som sagt allt det där! Kapa all kontakt med honom genast och se inte tillbaka!

    Ville bara meddela att jag fått nytt jobb! Så nu kan jag äntligen säga upp mig från mitt nuvarande jobb med massa övertid, stress och högsäsong. Så glad ? ?

      Revisions-slav? ?

      Grattis ?

    Har ni fått någon ”bonus” av er kommun eller arbetsgivare som typ ett ”tack” för ett bra arbete under coronapandemin? Där jag bor fick alla kommunanställda ett presenkort på 300 kr som vi kunde handla på valfri butik i kommunen. Sedan av arbetsgivaren fick vi också ett presentkort på 450 kr som man kunde handla på nätet med (istället för julbord).

      En blomma

      Ja vi fick 2000 av kommunen!

    Jag tycker inte om den tandkrämsfärgade soffan. Den gör mig arg.

      Vad har du för konstig tandkräm?!

        Mina pepsodent är turkos medan colgate brukar vara vit, och sedan har jag sett blandat och grön-genomskinligt.

        Någon som läser på webtoons? Gillar nog space boy mest.

          Oj denna skulle vara sist….

      Vad har du för underliggande psykologiska problem vad gäller en färg.

        Både soffan och färgen ser obekväma ut.

    Hur gör man när vissa låtar man älskar påminner för mycket om ett känsligt ex? Blir tokig! Har sambo och tänker fortfarande på mitt jävla ex VARJE DAG. Och saknar musiken ;(

    Hej! Kanske inte alls rätt forum men jag behöver bara vanliga människor. Jag känner mig så ensam. Jag går igenom en personlig kris och vet inte hur jag ska ta mig igenom den. Jag är absolut inte suicidal, jag har två underbara barn som jag aldrig skulle lämna. Men jag är sviken, sårad och så oerhört ensam. Jag har en fin familj omkring mig, men inte några vänner jag kan vända mig till.

    Finns det någon som haft liknande känslor (som vid en separation eller skilsmässa) som kan ge mig något hopp om att det faktiskt finns en liten chans att jag kommer bli lycklig igen?

      Hej! Jag gick igenom en kris för ett par år sedan och visste varken ut eller in, var extremt ledsen, precis som du med två barn som gjorde allt gott/lättare. Jag hade en sambo (med sin del i krisen), nära familj och många vänner så jag var inte ensam men likväl mycket ledsen. Det kommer bli bra för dig, annorlunda kanske men bra. Med lite tid som förflyter och perspektiv på allt som hänt dig så kommer du att vara med om både härliga och jobbiga stunder igen, livet är ju så, ovisst, överjävligt och fantastiskt. <3

      Jag tycker det här är rätt forum, jag läser bloggbevakning mest för öppet spår och kommentarerna här 🙂 och jag gillar tanken på att man kan hjälpa varandra, bli inspirerad eller motiverad att göra något eller sluta med något annat. Jag kan bara skriva några tips så här på kvällskvisten, saker som jag hoppas kan hjälpa dig, och hoppas med dig att det blir bättre snart!

      Gå ut med dina barn i parken och bara häng på dem, glöm stora planer eller att passa en särskild tid. Sveps bort av deras glädje och leklust.

      Lyssna på Winterreise av Schubert, framförallt första stycket, hur fint?! Googla lyrics och sjung med även om du inte kan tyska. Att googla lyrics är något jag gör väldigt ofta och gärna, till alla möjliga låtar. Gillar text och musik-kombon som tillgången till låttexten ju förstärker när man faktiskt hör/ser allt och inte bara lyssnar och hör/uppfattar litegrann.

      Spana in klipp med Sofia Dalen och Dag Tolstoy på insta, väldigt roliga tycker jag 🙂

      Träffa dina familjemedlemmar om ni bor nära varandra fysiskt utomhus och via datorskärmen om ni bor långt ifrån varandra. Ta en lunch eller en kvällsfika när barnen somnat och sitt och prata med varandra. Det måste kanske inte handla om din kris men kan göra det också eller så blir det bara fint att ses/få andra tankar.

      Ta en kortare lunch/rast på jobbet och lägg istället tiden på att gå ut på en promenad mitt på dagen i solen som i alla fall i Stockholm där jag bor visat sin soliga sida för oss.

      Skriv av dig, en dagboksanteckning i mobilen (eller flera, flera dagar) hur du känner och mår just nu. Gå tillbaka till den/dem i februari och se om det förändrats till det bättre eller inte. Om bättre, baka egna små semlor med barnen och ät flera stycken. Om inte bättre, gör samma sak ? givet att du gillar semlor då ?

      Heja dig, önskar dig en god natts sömn! /en vanlig tjej

        Tack snälla, blir alldeles varm av att du tog dig tid och ditt så engagerade svar. ❤

    Gå in och anmäl dig till Veganuari så får du recept och information om hur du kan äta växtbaserad kost.

      Nej tack jag gillar min kött och grönskaksdiet. Alltid bäst att blanda som vi människor alltid har gjort sedan urminnes tider.

        ??????

        Lika bra att fortsätta plåga djur eftersom set är helt naturligt för oss

    Tipset är till de som sett Uppdrag granskning om djurplågeriet på slakterierna. Till de som inte vill vara delaktig i detta fruktansvärda. Ni andra kan skrolla förbi bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.