Jan Emanuels coronasäkra födelsedagsfest för sonen

Människor har fått ställa in möhippor, svensexor, bröllop, födelsedagar, studentfiranden, baby showers, dop, namngivningsfester, lanseringfester, barnkalas och att ha behövt begränsa antalet sörjande att visa sitt deltagande på begravningar men när Jan Emanuels son fyller 18 – ja, då ska det slå på stort och festas som att det är 2019 och ingen ännu hört talas om ett virus vid namn covid-19. 

Låter helt rimligt, eller hur?

Lite senare så fortsatte festen på Nykokitchen, som helt sonika stängde av sin kommentarsfunktion efter att kritiska kommentarer började ramla in.

Och när vi ändå är inne på ämnet så har Lovisa Worge nu pudlat och bett om ursäkt för sin fest, om det skedde före eller efter att Expressen uppmärksammade det hela vet jag inte, men en stor kungspudel publicerades i alla fall under gårdagen.

 

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men alltså den där pudeln från Lovisa ger jag ingenting för. Så hon kommer till insikt efter kritik 10 månader efter pandemins början. Jo tjena.

      Men verkligen. Jag var på middag hos två andra personer (som jag umgåtts regelbundet med under pandemin) när det plötsligt dundrade in ett tiotal personer till. Tillställningen blev en annan än vad jag hade tänkt mig och morgonen efter vaknade jag upp med skammen (och, faktiskt, rädslan) av att inte ha avlägsnat mig tidigare.

      Det här däremot… Att ens försöka få det att framstå som att man har varit helt ovetande om vad som försiggår i världen är beyond me.

        Tillägg: min poäng är alltså att alla kan göra misstag. Bara mer eller mindre medvetna sådana.

        Det är det här som är skillnaden mellan dig och personer som Lovisa med Co; du känner skam och rädsla dagen efter. Det är ändå ett tecken på att du innerst inne vet bättre, och att du drar lärdom av det, eller hur?

        Personer som Lovisa känner inte så alls, tror jag. De kommer fortsätta agera som de gjort hittills sedan pandemins start, men kommer vara mer försiktiga med vad som publiceras på sociala medier.

          Men eller hur? ”Jag säger nåt som ser bra ut på instagram men i verkligheten skiter jag fullständigt i alla andra och det viktiga i världen är min fest.”

          Ja sen att göra skit ändå och sen bara komma undan med en pudel det ska vi väl inte okeja bara sådär?

          Pinsam framförhållning efter snart ett års pandemi

          Ja nu har hon ju haft sin fest så win-win att göra pudeln nu

            Håller med, känns som att hon hela tiden hade planen att 1. Ha festen för att sedan 2. Pudla och be om ursäkt.

            Tror inte alls på att hon ”fått insikt” nu plötsligt om hon skitit i allt tills nu.

            Tror hon tänkte redan innan festen att om det blir massa kritik, då pudlar jag bara lite, det är det värt.
            Ingen , inte ens hon kan ”plötsligt förstå” efter typ 10 månader.

      Och också så kränkt Bianca blir åt alla vägnar?? Hon har ju minsann inte varit ute ”på en vecka”

        Helt otroligt. Vilka prioriteringar.

        Absolut att Bianca inte skött restriktionerna. Men tycker det är sjukt att det dundrar in sån extrem hat i hennes kommentarsfält bara för Lovisa och hennes vänner festade i helgen??

          Ja, det är konstigt, men det är för att 1) bianca visst är ute och springer, varje dag. Filmar på NK, salonger etc jämt.
          2) bianca är otrevlig och kränkt direkt och spinner vidare.

      Kan vi inte alla anmäla dessa till Stockholm stad? Så dessa ställen måste stänga ner!!

    Lol

    Även Booken har varit på kalas. My Martens snubbe fyllde 45 och firade på restaurang.

      Ja men de följde ju ändå restriktionerna exemplariskt vad man kunde se. Ensamma på restaurangen, 4 st vid varje bord, totalt 8 personer.

        Men det där med att umgås med bara några få är omöjligt för My att förstå. Hon tror att det inte gör något att köra ett rullande schema med sina bekanta.

          Så tänker Pernilla W också. Och dom tillhör hennes ”krets” för dom är kompisar….

        Jo men själva grejen, VARFÖR!!?? Varför fira NU? Varför överhuvudtaget. Mys kille fyllde 45. Hallå? En vuxen man som prompt måste ställa till kalas mitt under värsta pandemin.
        Jan-Emanuels kalas för sonen är ju bortom all vett och sans. Det är så dumt så jag finner inga ord.
        Vi är så många som sitter hemma och jobbar sedan mars, träffar endast andra utomhus, jag själv har inte träffat mina föräldrar 30 mil bort på över ett år. Våra föräldrar sitter hemma i någon form av karantän, får mat handlad till sig osv osv. Vi har inga fester, inga middagsbjudningar, inga kalas, vi sitter själva på jul och nyår. Och vet ni, det är så in i helvete tråkigt, men vi gör det. Vi alla övriga försöker nämligen få ett stopp på spridningen av covid. Vi följer rekommendationerna och restriktionerna till punkt och pricka. Behöver jag säga hur in i helvete provocerande alla dessa bilder på korkade egoister är? Fy fan!

          Jag firade min 50-årsdag med en person hemma vid köksbordet. Igår klippte jag håret själv. Blev inte bra, men jag behöver inte oroa mig för covid-19 iallafall. Det är inte de riktigt ensamma som fuskar. Det är de bekräftelsek*ta som är rädda att glömmas bort. Det här beteendet säger mycket om de inre egenskaperna.

          Blir också så sjukt provocerad när jag ser dessa videor/bilder!! Ställde in mitt bröllop förra året och sket i att fira min 30årsdag, men att dessa människor ska ha en fucking fest för en 18åring?? Helt galet.

            Precis. Eller familjen Bingo o Katrine. De festar på med kalas var o varannan dag känns de som. Barnen va på lekland härromdagen med. Alltid något med mycket folk runtom. Så dåligt!

          Jag har två barn som fått vara utan kalas förra året. Om faktiska ungar kan vara utan kalas utan en jävla massa gnäll så kan väl för helvete vuxna personer vara utan firande ett år? De beter sig VÄRRE än ungar, helt galet!

    ALLA dessa självgoda självcentrerade människor beter sig precis som man själv gjorde – när man var ca 15 år.
    klart man inte frågade om lov att få göra saker man garanterat visste man skulle få ett ”nej” för.
    Man körde på och hoppades att inte bli påkommen.
    Samma nånna beteende!

      Gör mig mörkrädd att Jan Emanuel överhuvudtaget kan få barn, han har absolut inga moraliska skrupler alls. Ett riktigt creep är vad han är.
      Han är inte en bra förebild för sina barn tyvärr.
      Efter att ha sett inlägget där han köper ut sprit till sin son, som är minderårig, så borde han anmälas för lagning.

        Det är inte olagning att i sitt hem eller på en privat fest bjuda 18-åringar på alkohol.
        Om du tycker att det är fel så skriv att lagen borde ändras men att skriva att folk borde anmäla detta är bara korkat.

          Har läst fler kommentarer nu som verkar tro att det är olagligt att bjuda 17-20-åringar på alkohol på en 18-årsfest. Det är lagligt så länge som det sker underordnade former, med förtäring etc. Dock bör samtycke inhämtas från minderårigas föräldrar.
          https://www.omsystembolaget.se/barn-och-unga/tonarsforaldrar/vad-ar-langning/

            Du tror det är lagligt att bjuda minderåriga på alkohol?
            Skillnaden är dessutom att festen är hans sons och inte JE’s.

              Är han 18 dessutom så är han ju inte minderårig längre……just saying. 😉 haha

            Under ordnade former.

        Ja, verkar vara en människa helt utan konsekvensanalys och logiskt tänkande. Enda anledningen att han blivit rik är att Sverige hade ett extremt utjämningsideal på 70/80-talet och däromkring. Då kunde människor som aldrig annars haft en chans att skapa sig rikedom, hugga sig fram eftersom det politiska systemet, där man skulle tycka synd om loosers genom att tex skicka dem på skattefinansierade ”värstingresor” , tog massor av skattemedel från verkliga entreprenörer (Som skapar riktiga företag som ger mervärde för samhället, inte utnyttjar ett skevt system endast för att gynna sig själv, håva in pengar till sig själv medan samhället sakta förstörs….).

        Att, när man är produkten av ett system som tycker synd om loosers och ger dem en plattform, sedan göra den skeva analysen att man själv skapat sig denna rikedom och därmed har rätt att bryta mot de restriktioner som ska hjälpa de som NU är de svaga i samhället……. den logiska kullerbyttan är svår att förstå om man har minsta tendens till logiskt tänkande.

        Ett samhälle som gett dig möjligheter du aldrig skulle haft i en annan typ av samhälle- att inte ens göra minsta lilla tendens att vilja ge något positivt tillbaka, utan bara låtsas vara någon slags priviligierade…… Så oerhört pinsamt! Förstår de inte hur pinsamt detta är?

          Loosers = såna som är lite lösare än andra?

            Ja, lösare i både samvete, logiskt tänkande och intellekt.

          Osäkert om han hade nytta av 70-80 talets ”utjämningsideal” då han föddes -74

    Dom säger väl som alla andra idioter: Vi har antikroppar.

    Tjena tjena så var det med det ???

      Men det är ju inte deras antikroppar som har betydelse- skiter de i att de driver smitta åt andra?

        Ja, precis så är det. En bunt egoistiska svin.

      Vart tog pandemilagen o böterna vägen???

      Tjena tjena på den.

        Det är frustrerande! Böter kommer börja gälla men det är först tjugondenågonting nu i januari så böter blir det inte för Jan och gänget.

      Jag känner personligen en person som lyckades med bedriften att få covid-19 två gånger förra året. Så det där argumentet att man kan göra som man vill bara man har (bevisligen) tillfälliga antikroppar håller inte.

        Det låter faktiskt som något av en (inte så beundrandsvärd) bedrift såvida personen inte har ett jobb där exponering för smittan ingår. Borde annars inte vara möjligt så länge man håller distans till andra och håller handhygienen på en bra nivå liksom.

        Du talar också om extremfall så häng inte upp dig för mycket på det.

      Konstigt att just de som struntat i Covid sedan dag ett alltid har antikroppar.

    Jag är egentligen emot det här med offentlig skampåle på individnivå med med tanke på effekterna för ALLA (oavsett om man sen inser det eller inte) av smittspridning tycker jag det är helt rätt exponera de här superegoisterna. Hur motiverar man de här festerna? Kan de verkligen inte skjutas upp till juni?

    Häng ut dessa restaurangen, som Hallwylska. Hån mot seriösa resturangägare som verkligen försöker följa restriktioner. Hoppas spritförbudet förlängs.

      *restauranger

        Jag håller verkligen med, restauranger som försöker uppmärksammas för lite. Jag börjar: mikkeler på,brahegatan i sthlm hade t o m band mellan borden ute i somras så folk var tvungna att hålla avstånd

      Nej.

      Hoppas att spritförbudet upphävs men att alla som bryter mot lagarna stängs ner med en vecka som start-straff.

      Skit ska skit ha.

      Men hjälp dom som blöder…

        På tal om sprit.
        Ett bättre upplägg än dessa tjatiga ”kolla vem som gick på fest”-inläggen vore väl att sätta ljus på att lille Jan Banan köper ut sprit för tusentals kronor till folk under 20? Är han komplett dum i huvudet som lägger upp detta offentligt eller vet han verkligen inte att han skulle kunna få fängelse i två är för det?

          Kanske dum fråga men visst är det så att man får dricka alkohol i slutna sällskap privat (dvs inte på krogen) även om man ännu inte fyllt 20 och kan köpa alkoholen själv?

          Hur fungerar det då med att köpa ut? Är det skillnad att få en flaska vin utköpt som dricks med vänner jämfört med att bli bjuden på ett glas hemma?

            Jag kan tänka mig att bli bjuden är okej eftersom du får alkoholen utan förväntning – har vi ens en åldersgräns på att dricka alkohol?

            Vid utköp sker ju ett byta av pengar eller varor. Jag skulle inte bli förvånad om det är det som är skillnaden på lagligt och olagligt, men jag vet inte.

              Jo men här kanske det inte sker ett utbyte av pengar och varor utan att pappan bjuder? Alltså förstå mig rätt, tycker inte det är bra gjort av honom på något sätt men rent juridiskt om det är olagligt.

            Man kan bjuda en yngre på en mindre mängd, under ordnade former. Detta är inte ok!

              Men är det något du tycker eller så lagen ser ut? Tvivlar på att det står en mindre mängd under ordnade former.

                Vad lagen skulle säga om detta specifika fall vet man ju först om det blir åtal. Skulle dock vara beredd att satsa en hel del på att detta varken räknas som ”mindre mängder” , ”ordnade former” eller att det ”det med hänsyn till den unges ålder och utveckling och omständigheterna i övrigt framstår som försvarligt”.

                  Det jag menade var om lagen anger att det ska vara i mindre mängd och under ordnade former?

                Exakt så här står det i lagen: ”Det är dock tillåtet att bjuda den som inte har uppnått föreskriven ålder på en mindre mängd alkoholdryck eller alkoholdrycksliknande preparat under förutsättning att intag sker på platsen och under ordnade förhållanden samt det med hänsyn till den unges ålder och utveckling och omständigheterna i övrigt framstår som försvarligt. På serveringsställe gäller dock den åldersgräns som anges i 7 § andra stycket. Lag (2019:345).”

                Mindre mängd alltså. Och under ordnade former. Inte som Jan Emanuel gjorde.

          Den mannen skiter fullständigt i böter och dylikt. För några månader sedan åkte han återigen bil utan att ha någon registreringsskylt då det skulle göra bilen fulare.
          Och ja han kan få fängelse men högst troligt att det blir böter istället om någon väljer att anmäla och åtala honom.

    Åh herregud det här är så pinsamt så skämskudden inte räcker till ? 18 åringar som tror att de är vuxna och tuffa generellt med dessa överklasslynglar som tror de äger världen ? och vidrigaste är väl ändå jan Emanuel själv? ?

      Det är inte överklass du ser. De låtsas vara men det där är arbetarungar vars föräldrar hycklat om solidaritet tills de lyckades profitera på flyktingar & tjänade pengar. De slutade inte hyckla för det.

        Fast de andra kidsen på influencerns fest är nog inte arbetarklassungar

          Seriöst, många fler än du tror. Och nån riktig överklass finns absolut inte närvarande utan majoriteten är medelklassungar.

            Överklassen festar också under pågående pandemi, enda skillnaden är att det ej läggs ut på sociala medier!

            Det var blandad kompott på festen, några överklassungar men många fler medelklassungar.
            Vad det nu har med saken att göra. Att prata klass känns så förlegat eftersom man idag umgås över gränserna på ett helt annat sätt än tidigare.

        Det roliga är att många av sonens kompisar inte kan låta bli att publicera på sociala medier när de umgås med honom eller när han köpt nya dyra kläder, väskor och skor som att det vore deras eget. Pinsamt nog

          Lärt sig av pappa hur man köper vänner, eller mutar politiker

    Vad är det som hänt med Bianca då?

    Rent faktiskt fyllde sonen 18 år igår. Så om festen var i lördags har hans pappa begått ett langningsbrott med säkerhet. En dag före myndig men lag är lag.

      Jag tror dock att festen var igår.

        Den var igår. Känner två som var där och de båda är 19 år.

      Man får väl inte köpa ut till någon under 20?

        Helt rätt, du får inte köpa ut till någon under 20 år. Däremot får man bjuda på en liten mängd alkohol till någon under 20 år om det sker under ordnade förhållanden.

      Och helt säkert fanns det folk under 18 på festen…
      Man blir mörkrädd över hur både ungdomar och vissa av deras föräldrar tänker.
      Man kan begå misstag skriver ngn här ovanför. Men om man planerar en fest, bjuder in folk etc, då finns tid att tänka efter ett bra tag innan sitt ”misstag”. Det är inget misstag, det är ren dumhet och nonchalans!

      Festen hölls igår 17/1 dagtid

    Va??? Är det en pandemi going on? ????

    Min mamma kunde inte gå på sin systers begravning. Men 18-åriga nyrika skitungar festar like there’s no tomorrow. 🙁

      Alla är inte ens i närheten av nyrik eller rik i huvud taget i den kretsen heller. Det ser bara ut som det

        Jag menar Jan Emanuels son, som väl får klassas som en nyrik skitunge.

    Nu är det väl verkligen läge att AVFÖLJA alla flunsor och andra som ignorerar pandemin!

      Done and done.

      Aldrig följt dem.

      Verkligen! Avföljt så många under de senaste månaderna. Alice rök förra veckan, så trött på henne.

      Hade varit intressant att se statistiken sen, om de tappar många följare pga detta

      Redan gjort

    Väldigt lätt att ”börja ta sitt ansvar” när man ändå är färdig med festen…

    Det Lovisa egentligen säger är:
    ”Hej ❤️ Jag vill bara säga att jag efter igår har fått mig en rejäl tankeställare och jag har verkligen tagit åt mig av all kritik. Därför kommer jag nu fortsätta att festa och bete mig som vanligt men jag kommer inte dela med mig av festandet på offentliga sidor längre. Jag kommer dölja detta”

    Och i helgen var han på Yasuragi med hela familjen. Så jag kan ju bara hoppas att dom inte smittade ner hela personalstyrkan.
    Det är fantastiskt hur inkonsekventa och hycklande människor kan vara i sina åsikter, han har själv tjänat enorma på pengar på vår välfärd genom tex flyktingboenden där han maxat vinsten men sitter och gnäller över att människor har olika flaggor på sin student. Pinsamt. Hoppas 2021 kan bli ett år där politiken får handla om faktiskt viktiga frågor.

      Men det finns väl inte restriktioner mot att åka på spa?

        Jo. Det finns restriktioner mot att träffa folk utanför din egen familj. Svårt att åka på spa utan att göra det, ärligt talat, hur mycket man än kämpar för att hålla avstånd. Man ska alltså inte gå till frisören. Inte gå och få behandlingar på salong. Inte åka på spa. Inte gå på gym. Inte gå på restaurang. Att de ställena är öppna är förvirrande, men det får vi leva med. Du ska inte gå dit i alla fall.

          Nä, det finns inga restriktioner mot att gå ut och äta två personer från samma hushåll på restaurang. Det är restaurangägarens ansvar att se till att det hålls avstånd mellan borden mm. Minns när de nya restriktionerna kom i december och Löfvén höll tal om att man inte ska gå på gym mm, men det har aldrig varit prat om restauranger. Ni kan inte hålla på att hitta på egna restriktioner.

          Du verkar ha svårt att skilja på restriktionerna och rekommendationerna.

          Restriktioner = Du ska inte
          Rekommendationer = Du bör inte

        Vår statsminister har sagt åt oss att hålla oss hemma och bara träffa de vi bor med. Umgås <4 om vi bor själva. Har man ett samvete håller man sig till det.

    Pinsamt av Nyko Kitchen att stänga av kommentarsfältet!
    Hoppas många är med och gör anmälan mot det stället och Hallwylska

    Hur orkar ni bry er om det här dagligen? Och då talar jag inte om ATT ni bryr er, utan hur orkar ni älta samma sak dag efter dag, inlägg efter inlägg? Jag är så less på covid och allt covid relaterat. Det känns som om jag befinner mig i en osynlig evigt pågående tsunami där man inte har en aning om när det slår till nästa gång. Farfar dog i maj 2020, farmor i veckan.

      Håller med. Så energislukande.

      Håller med.

      För att det är viktigt
      För att alla de som är ”så less på covid” och som börjar skita i restriktionerna och härjar loss skall uppmärksammas.
      För att det som inte syns och som sopas under mattan ”finns inte”

    Ansvarslöst, men det är klart att vi som måste kollektivt till jobb som smittar alla… inte idioterna som festar.

      Spelar ju faktiskt ingen roll varför man befinner sig bland folk. Om du åker kollektivt så finns det en risk att du är en del av smittspridningen. Festar du så finns det en risk att du är en del av smittspridningen. Det är inte bättre att åka kollektivt bara för att man måste. Viruset bryr sig inte om anledningen till varför vi är bland människor.

        Fast det är ju stor skillnad på saker man MÅSTE göra och saker man skulle kunnat låta bli!

        Även om ”viruset inte bryr sig” handlar det ju om andra konsekvenser om folk inte kan ta sig till jobbet t ex.
        Att åka kollektivt till jobb, skola eller för att handla mat är helt OK även om det finns risk för smittspridning, eftersom folk måste jobba och äta.
        Folk måste dock inte festa.

          Nej det är ingen skillnad om man pratar om vem som sprider smitta, som var det kommentaren från ullabella handlade om. Inte konstigt att det går så dåligt i Sverige om folk tror att smittan inte sprids bara för att det är saker man måste göra.

            Det går så dåligt för Sverige för att folk som kan vara hemma inte är hemma och följer inte rekommendationerna. Det spelar roll för smittspridningen om det är 1000 pers eller 50 000 pers i kollektivtrafiken samtidigt. En som bär viruset utan symptom kanske då inte smittar någon. Man behöver jobba, äta, och kunna inhandla mediciner. Man måste faktiskt inte göra någonting annat.

              Håller med Henrietta. Om folk struntade i att göra sådant som är onödigt skulle det vara betydligt säkrare för alla dem som måste göra något nödvändigt att göra det nödvändiga, eller hur? Jag menar, jag är rätt tacksam för att vårdpersonalen åker och gör sitt jobb på sjukhuset och för att våra lärare åker till skolorna där de jobbar. Men jag är präktigt otacksam för att de som ska gå en sväng på stan och shoppa gör det. Den ena gruppen kan nog kollektivtrafiken svälja utan större trängsel. Men om de andra idioterna ska dit samtidigt blir det inte lika lätt.

              Den stora smittspridningen sker hemma eller på arbetsplatser. Inte på gym, restauranger eller hemmafesten.

                https://sverigesradio.se/artikel/7603892

                Vid konserten på Fiket i Burgsvik för tre veckor sedan smittades alla, såväl gäster som personal och bandmedlemmar, av covid-19.

                Bara ett litet exempel.. Klart smittspridning sker på fester, gym etc……

            Jag är ej samma anonym, men om du tar ett djupt andetag och läser kommentaren igen tror jag att du kommer se att ni menar samma sak.

            Vad är konsekvensen av att någon inte kommer till sitt arbete?

            Vad är konsekvensen av att inte gå på fest?

            Smittan är givetvis samma men det är skillnad på något som är oundvikligt om vi ska överleva, och något som går att undvika! Förstår inte hur man INTE kan fatta det!?

          Stämmer inte. Det sprids främst när man umgås längre period med människor därav större risk på arbetsplatser, privata fester och barer. I rusningstrafik har man dessutom munskydd och befinner sig inte där normalt i timmar.

    Och vips nu börjar Bianca radera kommentarer på sin senaste bild.

      Låt henne. Hur mycket skit ska hon behöva ta? Låt henne vara.

        Skit?? Människan kan inte ens ta kritik. Ge dig

          Sluta trakassera människor. Har du ingen empati?

    Det här har säkert avhandlats tidigare. Men förklara hur det går ihop att Lady Dahmer brinner så starkt för feminismen och samtidigt (tidigare) har skickat nakenbilder till seriemördare som våldtagit och mördat såväl kvinnor som barn. Hur går det ihop? Jag förstår att man är fascinerad, jag är True Crime-junkie deluxe, men att ta steget att skicka bilder som ”betalning” för att få ta en del av ”mördarens inre tankar”. Där kan ju omöjligt finnas en gnutta empti för alla offer och deras familjer?

      Kvinnor och barn? Hennes fascination har ju varit personer som mördat män.

        Där finns en dokumentär i fyra delar om ”The Night Stalker” på Netflix, han mördare och våldtog såväl kvinnor som barn. Lady Dahmer var en av hundratals kvinnor som skickade brev till honom. Och åter igen, jag förstår att man är fascinerad av det otänkbara.. Men det är samtidigt hjärtskärande att tänka på alla familjemedlemmar till offer, som vet om att där är hundratals kvinnor som skickar beundrarbrev till honom, till och med innehållandes nakenbilder som ger honom en gnutta ljus under sin dag.

        Nä, hon har själv stolt berättat att när hon var ung och smal skickade hon bilder till diverse seriemördare som mördat kvinnor och fick svar från dem. Misstänker att hon har ASD, då brukar det inte sällan bli motsägelsefullheter.

      Hur går det för alla som väntar på posters från henne? Såg att Sara Songbird fått en leverans. Är det månne LD som inte orkat skicka till kreti och pleti?

      Jag tänker att allt som en feminist gör inte nödvändigtvis är feministiskt. Dvs man kan vara en feminist men ändå ha intressen etc som krockar med feminismen. Tror man lurar sig själv om man tänker att allt en feminist gör måste vara feministiskt. Ibland så har man bara ett intresse för något utan koppling till ens feministiska åsikter.

      Sen är väl i LDs fall brevväxlingen med seriemördare något hon gjorde för typ 20 år sedan. Hon var alltså väldigt ung och de feministiska tankarna kanske inte hade kommit lika långt, vad vet jag. Men hon har ju, såvitt jag vet, inte sysslat med det på väldigt lång tid så att det skulle krocka med hennes nuvarande feministiska ståndpunkt håller jag inte med om. (Håller inte med om det annars heller men att det dessutom är en gammal grej tycker jag gör det ännu tydligare)

        Feminister och miljövärnare är väl de två grupperna som alltid förväntas vara perfekta i exakt alla situationer.

          Man måste inte vara perfekt alla gånger, men jag tycker att hyckleriet börjar när man aktivt slutar med att försöka bli bättre på att leva efter sina egna värderingar.

        Fast hon är ju fortfarande rätt så stolt över det eftersom hon nämner det återkommande.

          Ja och vad är fel med det? Hon har ju haft det intresset. Och aldrig hävdat att det skulle vara feministiskt på något sätt.

        Fast hon kallar sig väl fortfarande LD så då har hon inte tagit avstånd helt från sin dåvarande inställning?

          Ja det är ju ett etablerat namn för henne, inte konstigt att hon då väljer att behålla det. Och tycker inte heller det finns något att ta avstånd till.

        Okej så att kapten klänning gjorde så mycket för feminismen så var det okej allt dåligt han gjorde? Det blir ju lite samma, så länge man gör tillräckligt så ursäkter det övriga vidrigheter?

          LD har ju inte gjort något olagligt eller något som skadar någon annan på något sätt. Helt sinnessjukt att jämföra med Kapten klänning som gjort helt vidriga saker som både är brottsliga och som framförallt allvarligt skadat andra människor.

          Alltså att ha ett intresse som inte går ut över någon annan tycker jag inte man ska lägga sig i så mycket. Självklart kan fenomenet vara intressant att diskutera men att säga att det påverkar hennes roll som feminist (dessutom när det är ett 20 år gammalt intresse) är bara skevt.

            Handlar inte om vad som är lagligt eller ej, utan vad som är förkastligt moraliskt. Hade kapten klänning dödat något av sitt offer kanske han också hade fått beundrarbrev och bilder.
            Tycker det är sinnessjukt att belöna ett sådant beteende.

            Att ha barnamördare som sitt intresse så där lite causal, usch jag mår illa.

        Stor skillnad på att vara feminist privat, och att göra anspråk på en roll som offentlig feminist som anser sig tala för feminister (Och som skapat sig en plattform med stor hjälp av att vara feminist). Med anspråk på offentlighet och feministmegafon, följer förpliktelser, bla att det ställs högre krav på icke-dubbelmoral än hos folk som är feminister privat, utan anspråk på megafon.

          Absolut, jag håller dock inte med om att det är dubbelmoral.

    Amir är som vanligt ignorant i instastorys… gällande festandet och pandemin alltså.

    Och när folk blir kritiska till detta så låter det istället: ’sluta hata unga kvinnor’?.

    Pinsam, nyrik medelålderssnubbe som försöker vara lite edgy med sina ”snitsiga” sosse-kommentarer.

    Din kommentar är definitionen av vad som håller på att bli väldigt obehagligt med vår samtid. Det är rent av äckligt.

    Men va? Bianca var ju inte ens med på festen!

    Och att han dessutom köper ut till sin son och övriga ?

      Många verkar inte begripa att det är förbjudet att handla sprit från systembolaget och leverera till någon som inte har rätt ålder för att handla sprit på systembolaget. OAVSETT om personen i fråga får handla på krogen eller ej.
      Jag blir GAAALEN på hur korkade vissa är.
      Tack och hej leverpastej

        Och dessutom publicerar det på sina socialamedier ? Så jäkla korkat gjort.

          Han tycker väl att han är en cool pappa…

    Är det bara jag om reagerat över vad för sorts samarbeten Vanessa Lindblad säljer in till Bianca Ingrosso? Vanessa berättade stolt i hennes podd att det var hon som sålde in kampanjen att Bianca ska fronta en underklädeskampanj för Intissimi…hon säljer in en kampanj till Bianca där hon ska fotograferas i underkläder, hon har varit sjuk i sin ätstörning i 15 år och spyr fortfarande vilket hon berättat i både vloggar och intervjuer. Hur tänker Vanessa att detta är en bra ide? Givetvis kommer detta bli en trigger för Bianca att vilja gå ned i vikt och mycket riktigt så gick hon ned i vikt inför kampanjen vilket man sett i henne videos.

    Nu har Vanessa sålt in en kampanj för träningsföretaget Aimin, Bianca har pratat i vlogg efter vlogg hur hon aldrig tränar, utan bara promenerar med hundarna som träning och de leggings hon syns bära är Lulu Lemon. Men så står hon och säger i hennes senaste vlogg där hon presenterar samarbetet med Aimin att hennes favoritträningskläder är Aimin…detta blir så otroligt fake. Samt hur kan de välja Bianca som ambassadör för träningskläder? en person som lider av en ätstörning, hon håller alltså vikten via att spy och inte träning och kost. Hur går det här ihop och hur kan detta vara ok? det skickar ju ut helt helt störda signaler till hennes unga följare!

      Håller helt med. Speciellt om att Bianca själv har coola märken och försöker sälja krafs hon aldrig skulle ha själv.

    Så fint ändå att mina (våra) skattepengar kan gå till ett riktigt fint födelsedagsfirande nu i pandemitider!
    Älskar att man kan göra privata vinster på välfärdspengar! Hellre en flaska bra champagne till ett barn istället för varm mat till Asta 89 på boendet.

    Vilken stirrig blick han har.

      Yes. Får lite pundarvibbar av honom.

    Pinsamt.

    Det är något allvarligt fel på den mannen!
    Den så kallade välfärdsmiljonären! ?

    Det där.. Var inte lite JE köpte in.
    En mindre mängd, typ ett glas vin vid ett matsalsbord är vad systembolaget avser om man tänker bjuda 18 åringar på dryck.
    Inte att man köper 3 vagnar fulllastade med kartonger med sprit, vin och öl som är av större mängd än antalet deltagare av festen.
    Där det shottas och dricks.
    Så även om nu föräldrarna satt hemma, är det oansvarigt och ger helt fel signaler till kidsen. Bara korkat.

    Nu får ju folk faktiskt lära sig att fokusera på det relevanta, vilket inte är att JE köpt alkohol till VUXNA människor. Lag eller ej så kommer dessa ungdomarna få tag på alkohol ändå, oavsett om JE hade köpt eller inte.

    Med det sagt så ligger problemet i att det var rätt mycket personer på plats = större chans att smittan sprids.

    Kan vi bara sluta vara moraltanter i varje jäkla inlägg. Jag är helt övertygad om att majoriteten av er har haft föräldrar som köpt alkohol till er innan ni var 20.

    Såååå tack.

      Jag hoppas för all del att inte majoriteten av föräldrar har köpt ut till sina barn.

        Åh kom igen. Kan vi i Sverige sluta vara så jäkla PK hela tiden. Dessa ”ungdomar” är vuxna i lagens ögon. De är myndiga och tillåts därför knyta avtal och är ekonomisk försvarbar.Bara för att vi har ett förlegat system i Sverige så betyder inte det att det är ”langning”.

        Kolla på resten av Europa och tala om för mig hur det ser ut i övriga länder.. Som sagt, vi är ett land för sig – på gott och ont. 🙂

        Detta är en helt annan diskussion och man får tycka vad man vill! Tycker dock inte denna diskussion här hemma i detta inlägg då vi pratar om de faktum att de samlats fler personer än vad som rekommenderas just nu. Sprit eller ej, så är det väl de som är problemet. Är trött på alla kommentarer som är off topic där folk ska leka så duktiga hela tiden. Tror värre saker har hänt än att en 18-åring dricker en vinare och lite skakade shots hemma….

      ?Att vara 16-18 år är inte vuxen.
      Man är fortfarande tonåring.
      Enligt lag.. Ja JE tycks ju stå över den
      så ska man inte köpa ut i mängder till
      ungdomar.
      Antar att den som skriver att folk är moralranter är tonåring själv, som inte fattar.
      Och nej, att köpa ut tre fulllastade vagnar med alkohol känner i vart fall jag inte till att föräldrar gör.
      Möjligtvis föräldrar som sitter i stora villor som JE.

    Precis varit och lämnat min hundvalp på djursjukhuset där han blev inlagd. Tårarna har sprutat konstant under dagen pga hjälplösheten man känner när ens djur plötsligt blir så sjukt att man tror att livet håller på att rinner ur honom. Pga detta helvetesvirus fick vi välja vem av oss (mig och man) som skulle få följa med honom in på inskrivning. Jag satt kvar i bilen och tårarna sprutar än fast vi är hemma igen (hunden är fortfarande inlagd.) Den smärtan jag känner och rädslan över att han ska gå bort utan att jag finns vid hans sida är olidlig. Hur anhöriga har känt när deras nära har gått bort kan jag inte ens föreställa mig. Och så festar folk på som att viruset endast finns UTANFÖR deras bubbla? Jag blir illamående..

      Jag hoppas att din hund klarar sig och blir bra snart! Lider med dig! ❤️

    JE säger till kvällspressen: ”jag älskar mina barn lite för mycket och vill dem så vansinnigt väl”

    Här har jag gått och trott att jag älskar mina tonårsbarn och vill dom väl genom att uppfostra dom till självständiga och ansvarstagande individer som visar respekt för sina medmänniskor. Alkohol få man köpa när man är 20 och är vi mitt i en pandemi så är det bara att bita ihop och spela sällskapsspel med mamsen på lördagskvällarna tills skiten är över!

      Hållet med, så sjukt dålig förebild och föräldraskap!

      Ojj, vilken fruktansvärt usel ursäkt. Han är ju vuxen- inte tolv…

    Men alltså, angiveri är väl ändå inget vi ska uppmuntra till? Känns inte det lite… 1940 typ…

    Jan Emanuels son som har startat ett märke med tryck han inte gjort själv men ett märkesnamn som redan finns sedan innan. Very luxurious design.

      Exempel
      “Vit t-shirt med vårat angel-artwork.”

      https://www.oneofone.se/product-page/old-angel-t-shirt

      som också verkar används som logga

      https://www.facebook.com/oneofone.se/photos/a.188984705939628/190511312453634/

      originalbilden går att hitta på hur många olika clipart sidor som helst


      https://www.kindpng.com/imgv/xbwwmx_baby-angel-ak-47-gun-drawing-freetoedit-angel/

    SNÄLLA kan vi prata om hur klippen ovan från den här pojkens fest med ser ut som en ren och skär PARODI på unga Sthlms-kids ??? Pappa-betalar-klyschan just got very real hahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.