Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

633 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    hjälp!!! ska börja med AVELOX mot mykoplasma genitalium på måndag, har nån här ätit det? har läst om vidriga biverkningar! Redan ätit en annan kur men min myko är tydligen av den resistenta varianten, därav denna ”hårdare” kur. Läste om leversvikt, hjärtstopp och massa hemska grejer. Tål generellt mediciner, men har brutal spyfobi ???? Och viktigast, blev ni av med mykon av aveloxen? ska äta den i 7 dagar. hjälp har panik 🙁

      Har inga tips men hoppas du kryar på dig!

      Hej du med myko – får man fråga om dina symtom? Tror jag har svamp nämligen och har ont i rygg osv.

        Mykoplasma och svamp har helt olika symptombild. Om du har problem och inte vet vad det är så sök gyn eller liknande så kan de kolla ?

          Tack för svar! Har skickat urin på odling så får se vad som sägs då. Hoppas du mår bättre snart.

      Jag vet inte vad jag åt men fick köra 3 st kurer mot det, varav den sista starkare. Fick inga speciella biverkningar.

    42.

      Svaret på allt. Där kan vi stänga kvällens ÖS!

      Kan alla skriva en siffra mellan 1-100 så har vi de första hundra kommentarerna som sig bör. Kan ni lägga till hur många krukväxter ni har hemma?

        3.

        Två levande. Fyra i plast…

        Ja

        4 om vi räknar levande. 10 om vi räknar med de döda

        Är uppe i 38, and counting ? har inte tänkt på att det är så många!

          Har du 38 fönster eller har du 38 växter i samma fönster?

            Finns inte alternativet 38 växter i flera fönster?

              Var sak har sin plats. En för varje fönster det är sen gammalt va

            Jag 38 växter utspridda lite här och där ? många i fönster men också på andra ställen (har många fönster, men inte 38). Tycker själv att det låter mycket ?

          Haha jag som skrev ”frågan” men så imponerad! Djungelskogen ❤️

            Alltså jag har inga gröna fingrar. Men hibiskusblomman trivs så bra hos mej. Fatta vilken lycka. Den är ju så vacker. Just den blommar ofta hos mej?

              Oj, och det är ju en kinkig växt om jag förstår det rätt? Jag kan bara ha såna som sköter sig själva ?

        15

        48 växter bör det vara just nu. Har tyvärr förlorat nästan 20 st under vintern, men har börjat köpa nya och ska snart börja plantera också

        Har en liten paprikaplanta som sticker upp ur avloppet i vasken. Och så har jag svamp i hårbottnen om det nu räknas. Svamp är väl närmare djur än plantor dock har jag hört.

      Vad tror ni har hänt med Mattias, 17åringen i ljungby. Sjukt konstigt att bara försvinna? Utan skor mitt i vintern kan man väl inte komma särskilt långt heller?

        Ljungby är ju inte stort heller, (jag kommer därifrån) men Lagan har starka strömmar och mitt i vintern klarar man ju inte länge i vattnet.
        Märkligt att ingen har sett något. Stackars familj!

    Någon som kan tipsa om en BRA gynekologmottagning i Göteborg? Är så otroligt, jäkla trött på att ha endometrios och fortfarande inte få hjälp med rätt smärtlindring. Sahlgrenska gynekologi sa på riktigt till mig att behandla smärtan med att ’andas lugnt, och ät mycket frukt’. Är detta på riktigt kvinnosjukvård 2021? Har fått veta att de inte ens vågar operera mig igen för risken finns att det blir ännu sämre, och de säger på riktigt till mig att äta frukt!? Känner mig helt övergiven av sjukvården och har fortfarande inte hamnat rätt hos en mottagning där man faktiskt tas på allvar. Att mina organ verkar ha börjat växa samman efter senaste operationen, men att det ska lindras med värmedyna och ipren. Min sambo som har diskbråck får ju bättre smärtlindring än mig, är det för att han är en man eller helt enkelt för att jag inte hamnat hos rätt läkare än?

    Göteborgs sjukvård:
    Brutit benet? sjukskrivning utan problem!
    Diskbråck? Här får du morfin att ta vid behov!
    Endometrios? Ta en Alvedon och en banan.

    Förlåt om jag låter arg men det är för att jag ÄR det! Att ens livskvalitet ligger i händerna på en läkare som vägrar ta ens smärtor på allvar. Missförstå mig rätt, jag tycker det är fullt rimligt att de är försiktiga med att skriva ut morfin och liknande preparat. Men jag tycker det går åt fel håll när de är så pass rädda för det att de inte ens ger oss som verkligen behöver det en chans att visa att vi kan sköta oss med det.
    Jag tror inte det är bra för psyket att gå för länge och har så här ont utan att smärtlindras, för man går runt och är konstant rädd för att få sådär ont som man vet att man kan få. Har gjort det i snart 10 år nu och känner att det börjar tära på psyket!

      Får jag fråga vilken tablett vill du ha för smärta? Förstår du har det jobbigt. Kram.

        Jag är öppen för förslag, jag har redan bra hjälp mot den kroniska nervsmärtan (saroten) men önskar någon form av stark smärtlindring som kan lindra när man har det som allra värst, så att man slipper åka in till sjukhuset.

          Ok. Finns i så fall en du kan börja ned som har hälften av morfin i sig ska se om jag kommer på namnet. Det kanske hjälper med den. Sedan finns ju citidon. Men oxynorm är ju bra mot starka smärtor men det är så lätt att fastna. Bara efter några dagar får man sug efter den. Min pappa kunde pga höftled ta den ibland men när jag haft tex tumörer ja då kan jag inte göra uppehåll. så börja med en svagare först. Men ingen klarar av att ha mycket ont. Ta hand om dej.

            Problemet är ju att morfin inte automatiskt hjälper mot all smärta bara för att det är morfin, det är ju väldigt individuellt.

            Inte ens fentanyl hjälpte när jag missbrukade och hade mensvärk ?‍♀️

      Det finns två ställen i Sverige mer specialister, inom både endometrios och förlossningsskador. Det är Huddinge och Linköping. Skriv egen remiss.
      Med vänlig hälsning, förlossningsskadad som fick härja runt med skador (trasiga muskler) i 2 år utan hjälp och med råden ”knip mer” från alla andra vårdinsatser…..

        Tack snälla för tips! Ska kolla dessa!

      Kan tipsa om Ann-christin forell på gyncologica. BÄST

      Jag har inga tips, men jag har själv endometrios och jag vet att det i de flesta fallen är ett skämt att få hjälp. Skamligt och har för alltid skadat förtroendet för kvinnosjukvård. När jag sa (det var visserligen många år sedan) att jag åt citodon när det var som värst, sa läkaren ”Men det kan du ju inte göra” och skrev ut nåt klent läkemedel som inte funkade.
      Det påverkar absolut psyket! Inte bara smärtan utan att konstant gå med en inflammationskänsla I kroppen, folk fattar inte, inte heller läkare, tyvärr. För att inte tala om påverkan av att hela tiden behöva tjata och inte bli lyssnad på. I Stockholm finns det hjälp att få, om man träffar rätt personer. Antar att det är likadant i Göteborg. Stå på dig och hoppas du får bra hjälp till slut!

        Ja håller med. Stå på dej. Bara du vet hur ont du har.

      Testa Calanderskas gynmottagning? Min vän med endometrios gick till fick bra hjälp ?

      Samma situation som du men ge dig inte.

      Har du fått nån hormonläkemedel? Man brukar vilja stoppa menscykeln. En vän till mig sattes t.o.m. i konstgjort klimakterium.

        Hormonpreparat kan ju alla inte äta heller vilket suger.

      Calanderska ?

      Hej ”pms”! Som de andra skriver finns det endometrioscentrum, kolla genast upp detta och sök hjälp där ❤ Vet vilket HELVETE det är med eneometrios, och jag var sååå less på varenda människa som sa ”Det blir bättre efter du fött barn”, som att det är så jäkla lätt att bli gravid med eneometrios?! Iallafall, efter ett gäng ivf-behandling blev jag gravid, dottern är nu fem år och har inte upplevt en mensvärk igen! Så.jävla.sjukt. och fantastiskt! Sök hjälp på rätt ställe, lycka till! ❤

    Är nu gravid i vecka 28 och fick i vecka 21 på ett ultraljud veta att något var avvikande med fostrets hjärta. Efter många kontroller har diagnoserna klarnat mer och det rör sig om ett flertal fel som kommer att kräva fler operationer, första troligtvis direkt efter födseln.

    Det tog ca 3 veckor att smälta beskedet och sen dess har livet ändå rullat på relativt normalt. Tills nu. Nu är jag hemskt irriterad på min man, orkar ingenting, vill bara sova eller se serier och inte låtsas om verkligheten. Min son på två år är enda orsaken till att jag överhuvudtaget orkar mig upp på morgonen.

    Vet inte hur jag ska orka resten av graviditeten, med förlossningen och med tiden efter. Känns helt övermäktigt. Några tips för hur jag kan underlätta för mig själv, för min egen skull men även för min mans, min sons och min ofödda bebis skull?

      Förstår att det känns övermäktigt! Kan du inte sjukskriva dig resten av graviditeten?

        Har varit ledig från mitt ordinarie jobb sen förra föräldraledigheten och endast haft kvällsjobb nån kväll i veckan i ett år nu. Slutade med det förra veckan. Rik lär jag ju inte bli, men orkade inte mer.

      Tror du behöver prata med någon proffesionell. Be din barnmorska remittera dig

      Mitt äldsta barn är född med hjärtfel, sk ”hål i hjärtat”

      Vi bor i Malmö vilken innebär att vi hon opererades i Lund. De typer av operationer göra enbart i Lund och Göteborg (vad jag fick till mig för antal år sedan) Allt omkring var fruktansvärt innan, under tiden, efter. Men personalen i Lund, får gåshud bara jag tänker på varenda en, helt fantastiska!

      Hur vi klarade detta kastandet mellan hopp och förtvivlan har jag aldrig svar på. Men enda anledningen jag tror kan ha ett litet svar är just pga Lunds personal.

      För ett tag sedan hamnade vi på en middag där ett par väntade sitt första barn där de på ultraljud fått liknande besked. I slutet på middagen frågade den blivande pappan mig när ”allt blev som vanligt” för oss. Jag förstod hans fråga men sanningen är att inget kommer någonsin bli som vanligt igen. Även saker i ert liv som inte är relaterade till hjärtfel. Ert liv kommer bli bättre! Vägen dit kommer vara den krokigaste ni åkt på.

      Mitt hjärtebarn är idag helt friskt och vi firar februari som är hjärtebarns -månaden med värme!

      Du måste prata med någon professionell. Det kommer bli några stormiga år, men de är otroligt duktiga på barnhjärtan idag. Majoriteten av barnen kan leva ett fullgott liv även fast de har väldigt avancerade hjärtfel. Och barnen klarar mer än vad man tror, de är så galet tappra. ? försök att inte tänka så långt fram utan att ta ett steg i taget.

      Vi är i liknande situation. Fick reda på att där är flera allvarliga hjärtfel för 3 veckor sedan och är nu i vecka 37. Bebisen ska födas med kejsarsnitt på tisdag, följt av ”ballong-ingreppet” (som du kanske också fått höra om), ifall hen visar tecken på att klara av det.
      Vi har fått massor med hjälp och stöd här i Lund och det känns som att vi har 100 personer att vända oss till ifall vi behöver det.
      Be om kontakt med kurator och psykolog på barnhjärtcentrum, de finns där för er. Kanske ni båda behöver prata med någon enskilt också?

    Primetime nu. 🙂 Hoppas det kommer gå bra för mig.

      Jag åkte ut. 🙁 på fråga 4.

    Jag har ganska bra kontakt med min mans syster och vi delar oftast åsikter i de flesta frågor gällande barnskötsel och sånt. Utom när det kommer till trafiksäkerhet, då gör hon nästan alla fel. Hennes barn sitter i jättegamla bilstolar (ingen ekonomisk orsak), framåtsvängda direkt det byts från babyskydd till bilbarnstol. Ofta sitter de lösa eller med bältet slarvigt fastspänt. Hennes spädbarn på fyra månader är missnöjd i bilen och hon säger själv att hon oftast har babyn i famnen och ammar under tiden hennes man kör. Det är ingen stadskörning heller, utan mest 90-vägar.

    Jag kan inte förstå hur man kan göra så. Jag får ångest när jag tänker på hur chanslösa barnen hade varit i en krock. Känner ändå inte att jag kan komma med nå pekpinnar till henne. Hon är sju år äldre än mig och har sju barn, jag ett. Finns det något jag kan göra för att få henne på andra tankar?

      Släpp det, eget ansvar heter det.

        Om det bara var det egna livet det handlade om kan en prata om eget ansvar, när det handlar om barns liv är det en annan sak.

      Du kan inte kontrollera alla runt dig, och bör inte göra det heller. men jag tycker också att man ska vara uppmärksam på om man finner personer i sin omgivning olämpliga som föräldrar. Det är en balansgång där.

      Tipsa polisen nästa gång det händer. Är olagligt att inte ha ett spädbarn i famnen i bilen. Det är också olagligt att ha barnen lösa i bilen eller att ha barn under 135 cm sittande i bilen utan godkänd skyddsanordning. Tycker gott hon kan få böter och kanske lära sig något.

      Tyvärr är det dock inte olagligt att ha ettåring framåtvänd, tyvärr efter risken att barnet dör vid en krock är mkt större än om barnet sitter bakåt.

      Känner verkligen med dig, helt sjukt att ha kunskap men välja att ta stora risker med ens barns liv och hälsa!

        Ja det är nog det hon kan göra. Tipsa polisen när de har träffats och hon vet att de är i bilen och vart de åker.

      Är i en exakt likadan situation. Får bara bita ihop tyvärr, hur hemskt jag än tycker det är.

      Ringa polisen och tipsa när du vet att de är ute och kör? De behöver ju få hjälp med att fatt, att åka fast lär ju göra det.

    Ni med bröstimplantat!
    Jag ska operera mig om några veckor och behöver ventilera lite:
    Vad är era erfarenheter? Storlek, tillverkare, etc? Jag prövade 450cc på konsultationen, men när jag fick se simuleringen såg det så himla litet ut! Ska dit igen och be att få testa 500, kanske 525?
    Många som gjort op verkar ångra att de inte tog större så jag tänker att jag kan lika gärna passa på att öka! :
    Hur såg era läkningsprocesser ut?

      Snälla gör det inte.

        Förlåt men vad har du med Käpps tuttar att göra? Om hon opererar sig drabbar ju inte dig det minsta.

          Hahaa… ingenting. Hon gör precis som hon vill. 🙂 Men jag har läst så mycket om personer som blivit så sjuka av sina implantat att det verkligen inte är värt risken anser jag.

            För mig är det värt den minimala risken! x)

            Ja kanske för att de flesta som är nöjda (som ändå är den stora majoriteten av de som opererar sig) inte har något behov av ”stöd”’på nätet och därför inte höra lika mycket.

            Jag valde 450cc, 170 cm, 64 kilo. Storleken är helt perfekt. De tar inte över men de är ändå stora i kläder. Hade ångrat mig om jag tagit större men också om jag tagit mindre. Lyssna på din kirurg och om du är ute efter stora bröst så gå upp lite. Jag tänkte i början att de kanske var för små men efter några veckor tyckte jag istället att de såg enorma ut. Nu när jag är van är jag sååå glad att jag inte tog större då det känns som att det hade varit det enda som syns. Läkningsprocessen var hemsk första tre dagarna, sen blev det bättre. Ät innan du tar morfin så du inte spyr. rör på dig direkt efter uppvak för att inte riskera propp. Var inte sängliggande i flera dagar utan rör på dig. Lyft absolut ingenting de första månaderna så att implantaten inte flyttar på sig. Iaf, var positiv, välj en kirurg som har alla garantier du kan behöva. Jag är så nöjd och så glad över att jag gjorde det. Ångrar ingenting, skulle gjort det tidigare. Lycka till!

              Jag har 65F med mina 450 cc

              Tack för hjälpsamt svar!
              Jo jag ska på en andra konsultation snart och be att få simuleringar på 450-500. Är så taggad (och lite nervös) ! ?

                Kul! Men känner du att 450 känns litet så kör på större! Jag kände att 450 var stort på konsultationen men i verkligheten känns det inte så stort. Så lita på magkänslan ??️‍♀️

        Snälla lägg ner.

      Välj storleken som är mest proportionerlig till din kropp. För stora fejk är inte snyggt.

        Jag vet inget om ”fejkbröst” men har stora naturligt och de är fan ständigt ivägen. Kläder sitter konstigt eftersom de inte är proportionerliga till kroppen, svårt och dyrt med bhar. Omöjligt med sportbhar. Ont i nacke, axlar och rygg. Bröstsvett.

        Det kanske är annorlunda med ”fejk” och det kanske känns jättevärt det i alla fall. Försöker alltså inte övertyga någon om att låta bli, berättar bara min upplevelse av ”för stora” bröst.

          Ja jag har samma upplevelse av mina ganska stora bröst osäker på exakt storlek, men c-ekupa. Det är opraktiskt i de flesta situationer ?

          F här, naturliga och det är inte kul.

      Har opererat mig flera gånger. Haft 400 cc, 550 cc, 625 cc och nu slutligen 475. Anledningen till så många är pga komplikationer. Är så jäkla glad att jag hade (och tackolov har) mkt pengar för det här hade ruinerat mig annars. Det blev verkligen inte ”bara” en operation för 60k, slutnotan för detta blev flera hundra tusen. Något man kanske inte tänker på innan, jag gjorde det inte iaf…

        Tack för svar!
        Upplevde du 550 som för ”litet”? Känns 475 jättemycket mindre?
        Ja det är ju inte gratis direkt, därför jag vill att det ska bli rätt storlek direkt haha. Men såklart kan man inte förutse komplikationer.

          Du inser att vad som är stort på en kropp kan vara litet på en annan kropp?

            Har påven en lustig hatt?

          Men det där diskuterar man väll med läkaren som gör ingreppet.

          475 är rätt stort, jag har 75 G i bhstorlek. Så jag har stora bröst om det är det du undrar :p

            Aa fattar. ?
            Jag lutar åt 500 när jag tittar på före/efter bilder av folk som har liknande kroppstyp som jag.
            Får jag fråga om du har Motiva eller Mentor? Eller något annat?

              Motiva! Haft både round och ergonomix.

        Att du ändå fortsatte, inte bara en gång utan flera, trots komplikationer att trycka in skit i brösten!

          Ja jag vet.. men att ta ut skulle pga komplikationerna lämna mig helt deformerad. Och det var jag inte villig att leva med. Hade jag vetat om att det skulle krävas 4 operationer hade jag ALDRIG opererat mig, jag hade skitsnygga bröst innan och opererade mig bara för att. Nu ser det fint ut men usch vad det varit jobbigt. Efter sista operationen sov jag nästan dygnet runt i 4 veckor, kroppen var så slut av alla operationer. Skrämmande.

            Usch fy! Glad att du mår bättre ? Förstår att man inte vill se deformerad ut heller. Lätt att vara efterklok.. Hoppas du fortsätter hålla dig frisk och komplikationsfri ?

        Förmodligen en dum fråga, men vad händer om man inte har ekonomi att betala fler operationer? Det är jättebra att du lyfter det här, eftersom många nog oftast tänker på ingreppet som en engångsföreteelse.

          En bröstoperation är aldrig en engångsföreteelse, även om den är lyckad, då implantaten har en livslängd och sen behöver bytas ut.

            Jag är förvisso väldigt oinsatt och inte alls intresserad av att operera mig, men det visste jag inte innan jag läste det här, någon gång ?

            Det där var sant för cirka 20 år sedan, de nya implantaten man använder nu behöver aldrig bytas

          Om man får komplikationer inom ett år ska det ju korrigeras via försäkringen.

        Okej men nu är ju inte din upplevelse representativ för alla bröstoperationer. Sen kan jag inte se hur det kan vara ”komplikationer” att du ändrat storlek på implantat 4(!!!) gånger?! Låter ju mer som att du inte vet vad du vill ha.

          Det är ju inte storleken som är komplikationen haha ? utan fick BO, implantat som vände sig bak och fram, sjuka infektioner osv osv. Det handlade INTE om storlek och att jag inte visste vilken storlek jag ville ha.

            Så varför bytte du storlek 4 gånger?

              För att storleken kan påverka vilka komplikationer man får. Har man en viss storlek kan en annan storlek eller typ av implantat eller projektion (heter det va?? tappat ordet!!) göra skillnad

      Jag gjorde 300 ml cc men är HUR NÖJD SOM HELST. jag tror ändå att det viktiga är att låta läkaren säga sitt om storlek, man har nog svårt att bedöma på egen hand vad som kan vara tillräckligt. Jag valde att förstora mina efter en sjukdom där jag förlorade mycket i vikt och därmed min byst. Jag sjukskrev mig sen 2 veckor för att kunna vila upp mig i lugn och ro och låta kroppen läka. Satte implantaten bakom muskeln, och har varit supernöjd sedan jag gjorde som för 5 år sedan! Obs! Viktigt att vara supernoga med kliniken, jag betalade rätt mycket men tog också en av de absolut bästa klinikerna i Sverige. Detta är något som måste få kosta så att det blir bra gjort! ? Skit i vad andra säger om detta, din kropp och ditt beslut!

        Vad bra att du är nöjd!
        Jo jag har också valt en riktigt fin klinik, kirurgen jag pratat med är supertrevlig och hon har lång erfarenhet av kosmetiska ingrepp och rekonstruktioner. ☺️ Och ja jag skiter fullständigt i andras åsikter, tycker inte man behöver motivera sina ingrepp för någon alls än sig själv.
        Jag ville bara få lite input från andra som gjort/är på väg att göra op. ^^

      Varför vill man förstöra brösten?!

        För att killar ska tycka att man är sexig och ge en uppmärksamhet såklart!

          TS ska starta en onlyfans.

            Vad är det?? :

          Vilken idiot

          Förmodligen 🙁

        För att en själv tycker att det är snyggt?

          Tack!
          Kan vi lägga ner skitsnacket att skönhet sitter på insidan. Det går minst lika mycket utifrån och in!

            Haha skojar du nu?

              Självklart inte!

                Ologiskt att yttre skönhet skulle påverka inre.

                  Inte ett dugg.

          Sällan därför

            Och det vet du eftersom du frågat alla miljoner som gjort bröstförstoring.

        Patriarkatet

          Varför vill killar vara vältränade då?

            Opererar de sig för det? Alla vill förresten mer eller mindre vara vältränade

              Nej att operera sig är ju den enkla utvägen. För att bli vältränad måste man jobba hårt väldigt länge

            Vill de verkligen vara vältränade? De flesta män i Sverige är INTE vältränade.

              Och de flesta kvinnor är INTE smala och snygga.

                Nej det vet jag om 😀

        För att man inte är en självbedragare?

          Eller för att man är just det

        För att jag var ung och osäker, önskar att någon sagt till mitt 23-åriga jag att vänta… så att jag skulle hinna bli gammal nog att inse att det var helt onödigt, jag skulle ångra mig och det gör en inte lyckligare ? Oh well.

        Med det sagt, nu är jag 30 och nyligen slutat amma. Brösten är väldans fina tack vare implantaten så helt i onödan var det väl inte, men hade jag fått välja hade jag haft det ogjort.

          Och jag är 30 och ångrar att jag inte gjort det tidigare. Alla är vi olika.. ?

            Eller hur? Tycker så synd om de som går runt och mår dåligt över sina bröst tills de är 40-50 och försöker acceptera sig själva.. alltså varför plåga sig själv?

              Lol. Precis så!

        Kan ju vara så att man faktiskt inte har några. Vissa stunder har det känts som en stor sorg då jag upplevt att min kropp inte stämt överens med hur jag känt mig. Svårt att förklara men i alla fall. Har varken haft ekonomi eller modet att operera mig så det har aldrig blivit av. Nu snart 40 börjar jag dock känna mig okej, som ”mig själv”. Tänker att anledningarna kan vara många.

        Hur då förstöra? Har två vänner som opererat. Båda två var helt platta innan. Den ena har idag a-b kupa och den andra b kupa. Skulle aldrig gissa att de opererat sig om jag inte visste om det då de fortfarande har ganska små bröst men helt i proposition till deras kroppar.

          Eller hur.
          De flesta kan inte inse hur vanligt det är att förstora brösten. Folk verkar ha nån nidbild av 90-tals Pamela Anderson och tror att det är så man blir automatiskt när man gör ett ingrepp.

            Folk här ja.. bittra, vänsterfeminister.. på min senaste mammografi sa de att alla maskiner var anpassade till silikonbröst då det är så vanligt att kvinnor har dem. Så verkligen få som kör på bimbo-looken.

              Sorgligt :/

              Men är du på riktigt? Bittra vänsterfeminister? Jag har absolut inget emot bröstförstoring. Behöver det inte själv men tycker det är upp till kvinnan att bestämma själv. Så blanda inte in vänsterfeminister, vilket jag är…
              Folk här är snarare sd småbarnsmammor med tråkiga liv ute i småstäder.

      Jag har 375cc. Tog det minsta jag kunde utifrån min kroppsform, är 174cm och runt 75kg. Jag har 75E eller 80D i bh-storlek. De är ju stora, vissa kläder sitter inte lika snyggt som de gjorde innan så jag hade inte velat ha större, men inte mindre heller. De är perfekta! Gjorde dem för 7 år sedan (herregud, vad tiden går) och tittar fortfarande på dem varje dag och tänker på hur mycket jag älskar dem, haha. Läkningen gick väldigt bra, hade som träningsvärk några veckor men annars inga problem. Efter operationen vaknade jag dock upp med skenande puls och de fick hålla mig under uppsikt ett tag. Ganska obehagligt, men det var ingen fara och har inte varit ett problem sedan dess heller (har tagit prover och tryck regelbundet for my own peace of mind). Har ärren under, i bröstvecken, och de är ju inte helt osynliga men märks knappt.
      Jag tror inte det är värt att jämföra storlekar, det kommer se så olika ut beroende på resten av kroppen. Jag tycker att du ska lyssna på läkaren och sedan gå på din magkänsla.

      Jag är 1,60 m och 60 kg och har 325 cc av märket mentor, plus profil. Jag har haft mina 3 år och är fortfarande nöjd. Jag är glad att jag inte tog större. Som andra skrivit så kan jag framhäva dem när jag vill och ”gömma” dem om jag vill. Det enda rådet jag har är att inte titta sig blind på siffror och cc. När jag provade ut implantat fick jag inte veta vad det var för cc på dem jag provade. Jag fokuserade mer på bröstkorgens bredd och bröstet bredd med implantatets bredd istället för cc.
      Läkningsprocessen gick bra, har mina ärr i bröstvecket och har tappat känsel kring området runt ärret, dock inget som stör mig alls!

        Vill även lägga till angående cc. Tänk på att 325 cc ser helt olika ut på olika personer.

      Hej! Jag har gjort bröstförstoring med motiva-implantat på Nordiska Kliniken. Sex år sedan nu och jag är jättenöjd med ingreppet.

      Jag tyckte precis som du att det såg litet ut på bilderna, men hade så fel. Är absolut nöjd idag, men hade jag fått göra om operationen hade jag valt mindre implantat. Har vänner som säger detsamma.

        Juste. Är 167, vägde 62 innan op och 65 nu med Motiva 375cc.

          Hoppsan. Svarade på fel kommentar. Gjorde också på NK. Kanske därför

      Tycker det är så sorgligt att unga tjejer lägger alla sina sparpengar på en stor, allvarlig och i många fall helt onödig operation, för att operera in cancerframkallande plastmaterial i kroppen bara för att förstora en kroppsdel?? NI BEHÖVER INTE DET!! Så mycket billigare att gå till psykolog

        Långt ifrån alla som gör det är unga, snälla nån lägg ner moralkärringandet!

        Tackar gudarna eller är det generna att jag fick en små men i mina ögon normal storlek på brösten och som vid 60 är nästan lika spänstiga som de alltid varit. De fyller upp så där lagom och jag älskar mina små fina bröst. Så synd att så många har problem med storleken och måste fixa till sig för att må bra?

      För mig var det viktigt att de såg så verkliga ut som möjligt. Inte för att jag skulle gå runt och hävda att de var mina egna, men ville att de skulle passa min kropp. Valde även en välkänd kirurg mitt i centrala Sthlm, någon som lever på sitt rykte liksom. Jag har ganska smal midja så han föreslog 375cc eller typ 400cc, sistnämnda skulle vara lite bredare bara och det kändes lite onödigt så körde på 375 och jag ångrar inte det en sekund! Första 3 dagarna ägnade jag mig åt att sova och gråta, vill dock inte skrämma dig. Jag kunde knappt gå de tre första dagarna medan en bekant till mig gick utan problem och bar tom på en väska (vilket inte rekommenderas). Dag 4-10 gjorde det ont men det var hanterbart med morfinet. Efter någon månad var jag så jävla arg på mig själv för att jag inte tog större. Tänkte dock inte på att jag hade gått upp i vikt efter operationen. Nu ett år senare är jag SÅÅÅ jävla nöjd över mitt beslut. Kirurgens förslag som jag tog var det absolut bästa. Allt gick super för mig med läkningen och så men(!!!!) på köpet har jag även till viss del förlorat känseln runt på(i?) vårtgårdarna. Mycket har kommit tillbaka, mer och mer med tiden. Typ vissa punkter saknar fortfarande känsel men helt ärligt så känns det okej. Jag köper det i utbyte mot större bröst helt enkelt.

      Jag är 27 år och la in implantat för 3 år sedan. Ett av dom bästa besluten jag tagit. Ångrar mig inte en sekund. Lyssna inte på folk som kommer med pekpinnar; dom vet inte. Bara du känner dig själv och din kropp. Med det sagt är det optimalt att vara mogen nog och ha tänkt igenom det noga med research osv. Då blir det oftast bra.

      Jag var helt platt innan och kände mig så okvinnlig, fyllde inte ens en A kupa. Personligen tycker jag bröst är snyggt så det gjorde mig ledsen. Ville bara ha något, inget stort, bara något. Det blev motiva ergonomix mini 275cc på Nordiska Kliniken. Det är alltså i det minsta laget när det kommer till implantat. Men jag är liten och kort så det passar mig perfekt. Är så nöjd! Ser så naturligt ut och är nu en självklar del av min kropp.

      Läkningen gick också bra. Jag la in dom via armhålan så det var rätt obekvämt där under ett tag, men ärret blev minimalt.
      Smärtan var jobbig de första 3 dagarna men efter det blev det snabbt bättre. Då jag vill undvika morfin så långt det bara går så försökte jag att bara ta Alvedon och det funkade faktiskt häpnadsväckande bra! Tog aldrig morfinet jag blev tillskriven. Tog Alvedon regelbundet i 5 dagar.

      För mig var faktiskt det jobbigaste bygel-BHn man var tvungen att ha på sig i de första veckorna (om man gör via armhålan, för att hålla implantaten på plats). Den satt så otroligt hårt att det var jobbigt att andas. Första dagarna gav den mig smått panik men man vänjer sig.

      Hoppas du hittar din väg och blir nöjd! Låt dig inte skrämmas av folk, gör din research och ta ett eget beslut utefter kunskapen du samlat på dig.

      Kram

    Vad anser ni om Pink Room på Facebook? Jag blir mörkrädd

      Blir du mörkrädd tänd en lampa ❤️

        Typisk ghetto-brud svar

          Typiskt Pink Room-svar ???

            Har inte ens facebook… stackare

      Lättare om du ger en bakgrund för oss som inte vet vad det är.

        Tjejgrupp på facebook?

          Okej… Vad är fel med en tjejgrupp på facebook?

            Ingen aning, svarade bara på frågan?

              Okej. Kan TS snälla utveckla? Om det inte är för mycket begärt?

            Medlemmarna. Och de har rösträtt ?

          Ok. Tack, det var en början. Varflr blir du mörkrädd för den?

            Är alltså inte TS

      Spill the tea

      Tänker det inte finns några problem med det så länge det finns tillräckligt många sansade vuxna där som kan styra upp. Så att inte de unga går loss på varandra, drar alternativfakta och spiralar ner till ett hatiskt forum som hatar allt och alla.

    Law of attraction och manifestations, tror ni på det? Någon som kan dela med sig av vad de lyckats uppnå och hur?

      Tycker det i stort är trams. Däremot är en positiv inställning aldrig fel.

        Vad är trams med att det du tänker sker? Alltså det är större chans att något händer om du tror på det – agerar för att det ska hända och arbetar för ditt mål med en positiv inställning. Märks ju att du inte läst på.

      Jag tror väldigt stark på law of attraction!

      Det ”funkar” ju i den mening att om du fokuserar mycket på något och tänker på det ofta är du möjligen mer benägen att agera på det och därmed uppfylla det du tänkt på. Men mer än så finns det inget till det.

        Som tillägg, ovanstående är ju också varför folk får för sig att det funkar i en djupare mening – för det blir som en självuppfyllande profetia.

      Jag tror stenhårt på det och har fått bevis på att det funkar flera gånger. Man attraherar det man tänker på helt enkelt. ♡

        Så om jag tänker att jag ska vinna en mille på lotto kommer jag göra det? Alltså inget hån, är jättenyfiken på hur det funkar 😀 tänkte testa vara superpositiv ett tag och se vad som händer, är positiv överlag redan men extra skadar väl inte.

          Alltås det resulterar i att du spelar mer, kanske tänker på hur du spelar, vad du spelar, vilket i sin tur leder till vinst. Folk måste läsa på alltså.

      Jag tror att det funkar, men att det beror på att man har en positiv inställning och går efter det man vill ha, och lägger märke till och tar de möjligheter som dyker upp.

      Ja utan tvekan men inte som att jag tänker något så händer det utan att ha ett visst mål ändrar ju på ens tankesätt och inställning.

      Fjanteri. Om jag drömmer om att bli läkare, tänker jag uppenbarligen mycket på det. Ser till att komma in på programmet och ta examen. Inte så att jag går runt och drömmer om att bli byggingenjör och hux flux så vaknar jag och är plötsligt läkare. Det man drömmer om och fokuserar på brukar man oftast jobba för. Man tar sig dit praktiskt. Och då har man förmodligen tänkt på det. Det är inte du som attraherar målet utan målet attraherar dig.

    (Eventuellt trigger?) Har ett problem. Jag hade svårt att sova i en vecka ungefär, i samband med det försvann min matlust helt och hållet. Jag har ätit och äter som jag brukar ändå, men blir aldrig hungrig eller sugen på mat. Det är sjukt irriterande. Vad kan jag göra för att få tillbaka hungerkänslorna? Jag tränar, sover som vanligt igen (6 till 8 timmar per natt), går upp innan 06:00 så är igång på dagarna…

      Låter fullständigt normalt. Precis som att man i vissa perioder äter mer än vanligt.

        Klart det inte är normalt att inte ha några hungerkänslor alls.

          I kortare perioder, jo. Om det håller i ett par månader är det troligtvis någonting fel.

        Och du tror ts hade bett om hjälp om hon ansåg att det var normalt för henne?

          TS kanske inte vet vad som kan anses vara normalt och inte? Jösses Amalia ?

      Testa att äta när du är ju hungrig, någon gång måste du väl bli det? Och för sömnproblem, testa sömnpodden Somna med Henrik ?

        Förlåt men… ”Jag har inga hungerskänslor” och du svarar testa ät när du är hungrig……….

          Förlåt men… du tror inte man får tillbaka hungerskänlorna om man låter det gå lite längre mellan måltiderna? TS skriver ju att hon äter lika regelbundet som alltid.

      Hade samma problem för någon månad sen. Försökte att inte tänka på det och äta medan jag gjorde annat för att flytta fokuset (ex kolla tv), efter kanske 1,5 vecka kom aptiten och hungern tillbaka. Vet inte var orsaken var, men kanske det kommer tillbaka av sig själv för dig med ? Om det fortsätter kanske du borde kolla upp det

      Jag får så när jag är stressad.

      Jag får samma när jag antingen är nykär, stressad eller ibland i menscykeln någon gång mellan mens och ägglossning (om jag minns rätt). Alla 3 brukar lösa sig av sig själv dock, hoppas det gör det för dig med!

    Någon som köpt nåt från Tv-Shop..? Vilken pryl isåfall och funkade den som på reklamen..? En vän köpte en mopp som rengjorde med endast vattenånga; H2O Mop. Fungerade inte, haha!

      Min mamma köpte en sån där magskakare som skall ge sig 6pack…
      Funkade sådär, över förväntan man man fick inte 6pack

      Jag köpte ett bastubälte som man skulle kunna smälta bort fett med. Funkade inte ☹

        Chock

    Tips till en nyfärdig SSK som ska börja sitt första jobb snart (på sjukhus)?

      Var rädd om dig själv!!

        Hur menar du. ?Utveckla gärna ang var rädd om dig själv.

          Har förmodligen med Corona att göra, att TS inte ska bli sjuk.

        Var rädd om patienterna också!

      Inga tips direkt, men försök att tänk att det tar cirka 1 år innan man blir trygg i sin yrkesroll som sjuksköterska! Våga be om hjälp och försök att inte ha för höga krav på dig själv i början.

      Hångla inte med läkaren på kräftskivan.

        Håller med! Andedräkten efter att ha ätit räkor ?

          Vem fan äter räkor på kräftskivan?

        Hångla på!

      Jag är färdig om ca ett år. Tänker att det kan vara bra att börja på någon medicinavdelningen? Eller gå ett basår..

      Se till att du får en ordentlig introduktion! Samma handledare så mycket som möjligt och att du får göra just det som är ditt dagliga arbete senare. Alltså, bättre att göra så många medicinrundor du kan istället för att bädda sängar för att ”hjälpa till”. Skriv ner allt du behöver komma ihåg, i liten bok eller telefon. Fråga om hjälp när det behövs, ofta märks det fort vilka i personalen som är bra att fråga. Sätt dig ner en stund på jobbet innan du går hem och tänk igenom dagen, är det något du är osäker på, något du glömt göra, något du vill fråga om? När du gjort det byter du om, går hem, och släpper jobbet helt till nästa gång. (Ok svårt i början men bra att få in rutinen att jobbet stannar på jobbet redan från början). Tänk också att det inte är hela ditt liv och hela din person, alltså, efter att ha pluggat länge och med ett jobb som kan bli så intensivt på många sätt.

      Lyssna inte på alla bittra människor inom vården. Tacka inte ja till alla extrapass. Säg inte ja till uppgifter du inte känner dig bekväm med bara för att du vill vara duktig. När det känns tungt, påminn dig om varför du började detta jobb. Var öppen och lär dig så mycket som möjligt från alla yrkeskategorier.

      Grattis! Oroa sig inte utan kom ihåg: Allting löser sig, utom Tazocin!

        Hahahaha!!!! Gud vilket ssk-skämt ??

          Hatar Tazocin 2 g mer än allt annat. Vill bara sticka in ett finger i flaskan och klösa ut det där sista pulvret varenda gång.

      Mava

      Det kommer bli super! En konkret grej som jag tycker är viktig är att träna så att man är bra på och bekväm med att presentera patienter för andra ssk/läkare. Mycket ronder på sjukhus och det underlättar verkligen om alla följer den presentationsstruktur som rekommenderas (tex sbar). Att komma påläst till ronden och presentera tydligt är guld. Lycka till!

    En tjej som min man tidigare varit intresserad har nu börjat på hanns jobb.

    Är hemma mamma ledig och känner mig svartsjuk.

    Hjälp!

      Skärp dig och sluta var avundsjuk.

        Avundsjuk?? Hon skrev ju att hon är svartsjuk. STOR SKILLNAD.

          Jag tror de flesta med fungerande hjärnkapacitet förstår vad hon menade.

      Lägg inte över detta på din man bara. Detta är dina känslor (förstår det som att han inte gjort något som gjort att du är svartsjuk). Så jobba bort det på egen hand och lita på er relation. Tänk på som dr.Phil sa ”what you fear, you create”. Ibland blir vissa svartsjuka för att relationen inte är på topp- om detta stämmer in på er så jobba med relationen. Lycka till ?

        Förstår dock hennes känsla. Bara av att läsa här inne så tror en ju att var och varannan har haft en affär vid sidan av en relation.

          Jag håller med. Har själv varit utsatt för det i alla tidigare relationer och som du säger tycker det känns som det tyvärr är rätt vanligt. Ts kanske också har tidigare personliga erfarenheter. Tycker inte det är konstigt att känna sig svartsjuk, däremot borde man såklart försöka jobba med att inte låta dem ta över.

      Berätta att du tycker det känns jobbigt så kanske han kan bekräfta att det inte är något du behöver oroa dig för.

      Alltås beror på när han varit intresserad av henne och hur han pratat om henne osv… beroende på vad det är för man kan du ju absolut ha anledning att känna så

      Har han varit intresserad innan ni blev tillsammans eller under er tid tillsammans?
      Om alternativ 1, ta det lugnt och lita på din man. Kan du inte det (pga honom) så borde du inte va med honom.
      Om alternativ 2, usch, du borde redan dumpat.

    Asså… En person i årets Sveriges Mästerkock är anställd av Bonnier. Det känns lite märkligt… Priset är ju att ge ut en kokbok med Bonnier.

      Jag tror inte att alla som jobbar på Bonnier får ge ut en kokbok så serinte vad som är märkligt med det?

        Nej men i många andra tävlingar så får ju inte anställda eller anställdas barn/släktingar delta. Varför gäller inte det här?

          Bonnier är ju en sponsor och inte skaparna av programmet.

          Så länge hon inte jobbar med att sitta i juryn det jag inte alls problemet. Det är ett program på tv4, inte mer än så.

          Hon jobbar med influencer marketing, rätt långt ifrån Bonniers bokförlag… och innebär det att en person som jobbar för Volvo inte får spela Bingo Lotto när vinsten är en Volvo? ?

      Vem av dom?

        Amanda

      Vem?

      Vem??

    Kukars Kukar.

      Typ så.

      Bajs liv

    Hur hanterar man föräldrar som bara förminskar/ trivialiserar ens känslor? Den ena bara skämtar bort och den andra stänger av helt.

      Distansera dig från dem.

        Bättre att ta upp de med dem. Vissa har svårt för att prata om känslor.

        Inse att dina föräldrar inte duger till att prata känslor med. Mina är exakt likadana. Vi har fortfarande kontakt för de är bra människor, men vi pratas vid lite mindre sällan, och vi pratar absolut inte om känslor utan om helt andra vardagliga grejer. Då har jag ingen anledning att bli ledsen/sårad/besviken för att de inte kan möta mig när jag behöver hjälp och kan tycka om dem för andra egenskaper de har!

          Ska försöka tänka så i fortsättningen, tack för svar 🙂

      Hur gammal är du? Fundera över om du behöver dem i ditt liv. Ibland är det bättre att vara utan dem.

        Sjukt dramatiskt?? Hade absolut inte sagt upp kontakten med mina föräldrar pga detta.

          Nä, föräldrar har ju ändå givit en liv. Man kan respektera det faktumet och lämna det där.

            Mm men det ger dem inte rätt till att förminska en och få en att må dåligt…

              Nej, jag håller med men här får personen avgöra hur problematiskt det egentligen är. Personligen kommer jag alltid ära och älska min mamma för att hon födde mig och tog hand om mig tills jag var kapabel själv. Att hon inte kan hantera mina känslor och reagerar med att förminska dom, har jag beslutat är en sak jag kan leva med och fokusera på hennes bra sidor. Jag delar sådana angelägenheter med andra istället och har gett upp tanken på någon slags perfekt relation till henne. Det är som det är, och hon är trots allt min mor.

      Hittar stöd hos andra istället och undviker att delge sig av sitt känsloliv till dem.

        Får göra det, känns dock jobbigt när familjen ”borde” vara de man kan säga allt till liksom..

          Varför borde dom det…? Man önskar såklart det, men det där ordet ”borde” gör en så fruktansvärt olycklig. Det är som det är.

            Ja precis! Har väl alltid haft det som ideal, tror det beror på att verkligheten har varit tvärtom :p

      Det är hemskt om föräldrar gör så. Verkligen så fel.Dom ska ju bekräfta dej.

      Min mor är sådan. Om jag inte orkar hennes förminskade , som jag vet kommer, så tar jag inte upp något med henne. Bättre dagar så tar jag upp det lite fint med henne. Men det är ett konstant oförändrat beteende från henne så jag tror inte något tyvärr hjälper. Har typ accepterat det och vänder mig till andra mestadels.

      Efter ett tag lär man sig att det inte går att lära en gammal hund att sitta. Är 32 och har precis fattat att jag helt enkelt får ta mina föräldrar för vad de är. Innebär såklart något mindre kontakt, men det är okej. Är själv ”mitt i livet”. Känns tråkigt ibland, men ingen ide att älta.

    Så instagramkontot Situationer, som är välkänt för att direkt sno citat från folk på twitter och publicera, ska nu börja sälja posters med dessa citat till sina nästan 1 miljon följare. Alltså tjäna pengar.. på något som andra skrivit. Måste ju vara nån typ av lagbrott på detta?

      Haha men seriöst, är ju inte direkt poesi eller författade texter. Är ju oftast bara någon mening som vem som helst kunnat skriva.

      Flera personer säljer prints med citat. Anser du det vara lagbrott? Undrar genuint alltså.

      Vem skulle vilja köpa ett sånt print ens? Låter helt sjukt

      Ser att de creddar i varje post?

    Era absolut bästa dejter, ge mig detaljer! Tips, VAD är det som gjort dom lyckade? ??

      Alkohol.

        Haha sant ?

      Människan man dejtade. Spelar ju ingen roll vad man gör osv, om man inte klickar

      Att jag verkligen var intresserad av personen och att det var besvarat! Men det är slut sedan länge, länge.

      Den andra personen. Få möjligheten att prata och lära känna varandra, typ över en middag.

        Jag och min sambo hade middag i hans lägenhet på vår första dejt, vi hade typ köpt varsin färdig sallad på Ica och pratade om vår syn på livet, super mysigt ?

    Undviker ni sånt med palmolja i? Av hälso eller miljöskäl? Är så störande att typ allt godis innehåller palmolja

      Nej, köper bara ?‍♀️

      Beror på hur palmoljan är tillverkad.

        Det brukar väl inte stå i innehållsförteckningen?

          Sjukt lätt att kolla upp saker när man går runt med en dator i fickan.

            Jo visserligen, orkar själv aldrig hålla på med mobilen i affären

      Försöker undvika det av miljöskäl, men är svårt. Så mycket som innehåller palmolja. Men försöker kolla alternativ som är utan palmolja och köra på det istället iallafall.

      Ja. Kollar noga, köper inte ens när det är ”certifierad” palmolja. Finns ingen anledning.

        Det gör det visst. 4,5 miljoner personer i Sydostasien beroende av palmoljan för sin överlevnad. En bojkott på nationell nivå skulle därför slå fel då den generella efterfrågan på palmolja på global nivå ökar. En bojkott skulle leda till att mer icke-certifierad palmolja kan produceras, då ett flertal stora marknader inte efterfrågar ansvarsfullt producerad palmolja. Svenska konsumenter bör, i den utsträckning det är möjligt, efterfråga certifierad och ansvarsfullt producerad palmolja. Oljepalmen är dessutom 4–9 gånger mer produktiv per ytenhet än till exempel raps och solros. Den är grön året runt och kräver mindre vatten, gödning och bekämpningsmedel än andra oljeväxter.
        https://wwwwwfse.cdn.triggerfish.cloud/uploads/2019/01/producerad-olja-ton-per-hektar-1920×1200.jpg

        Mer än 90% av alla svenskproducerade livsmedel stödjer hållbar odling av palmolja och är certifierad, enligt en rapport som Livsmedelsföretagen tog fram redan 2015. Det är över ett halvt decennium sedan och det är ännu mer vanligt nu.

          Dessutom är Palmolja den oljan som vi får får mest av på minst plats, alltså väldigt bra ur ett miljöperspektiv men kolla att den är certifierad bara 🙂

      Köper oftast inte så mycket saker med innehållsförteckning, palmolja finns väl mest i färdig mat?

        Vet inte om du räknar choklad och godis som färdig mat

          Nej, köper inte sånt. Men chips, det kanske har palmolja i sig?

    Är det någon annan som inte håller med Sofia Helins respons på kritiken för serien Atlantic Crossing?. Det är inte kvinno—fientligt att kritisera äktheten av dramatiseringen av verkliga händelser.

    Säger hon så för att hennes andra serie, Drottningar också fick liknande kritik? Tycker inte man ska ta åt sig att folk kritiserar och ifrågasätter om det är verkligt eller ej.

      Men man kan inte kritisera äktheten av en dramatisering? Det är en tolkning gjord i underhållningssyfte, på sin höjd kan man kanske kräva att det kommuniceras som en del av beskrivningen om man nu vill komma med kritik.

        Om den är baserad på verkliga händelser kan jag tycka det är viktigt att poängtera och diskutera vad som är verkligt vs inte verkligt. Håller med om att en dramatisering är en tolkning gjord i underhållningssyfte men det är inte alla som tror på det. Folk kollar på det The Crown och tar det som verklighet. Tror det kan vara bra att kritisera, speciellt när det är ett riktigt stort fel i dramatiseringen.

          Är ju inte allvarligare än när en film baseras på en bok. Vissa grejer tas bort, några läggs till eller skrivs om. Nä, folk behöver bli bättre på att ta till sig kultur som den är, utan att undra exakt vad som är sant eller inte i varje ögonblick.

      Hon verkar ärligt talat rätt korkad.

    Vad är enligt dig det bästa med dig själv?

      Är en jävel på matlagning. Och jag har en snygg kropp och hittat balans att hålla nere vikten. Vilket tidigare inte var något jag la något större värde i, men efter alla inlägg från tjockisar och kroppsaktivister sista året känner jag bara PUH skönt att slippa bry sig och tänka så mycket om sin kropp konstant.

        Låter dock som att du tänker väldigt mycket på kroppen ?

          Nope, inte mer än att jag känner tacksamhet över att jag är nöjd med den 🙂 Verkar skitjobbigt att ha massa komplex eller känna att man måste försvara sin kropp.

        Skönt, jag har också gått ner i vikt. Vilken skillnad för psyket att plötsligt känna sig snygg och bekväm med sig❤

      Att jag är en chill person som inte stressar upp mig eller oroar mig i onödan. Och du? ?

        Låter som min raka motsats, haha. Definitionen av ochill.

          Same ?‍♀️ stressar upp mig för precis allt, konstant. Jag är så ochill och icke-harmonisk, tyvärr. Tur jag har andra kvaliteter!

        Jag är också en person som inte är speciellt ängslig, nojig, orolig. Blir sällan nervös och ältar inte massa. Inte så att jag tycker jag är så bra på massa att jag inte behöver oroa mig, snarare så att jag ofta känner mig lite oförberedd, inte har så bra koll, känner inte att jag kan någon riktigt bra, inte är jättesnygg, kan vara blyg osv. Men en grundkänsla i att det löser sig, jag överanalyserar inte hur andra beter sig/ser ut och tänker nog inte på att andra gör det om mig. Tänker sällan på hur GÖTT det är att vara ganska bekymmersfri över sådant som bara tar energi utan att tillföra något.

        (dålig sak med mig själv, jag är kass på att hålla mig kort, ursäkta)

      Jag är en empatisk man.

        Blir så sjukt avtänd av män som ska berätta att dom är feminister, empatiska, goda människor, antirasister, mysputtar.
        Show, don’t tell.

          Jag blir sjukt avtänd av arga kvinnor.

          ”Show, don’t tell.”

          Hur gör man det på ett forum på nätet?

        Min sambo också! Verkligen bästa egenskapen ?

          Du ljuger så att du tror på det själv

            LK jag tycker ärligt talat synd om dig – du behöver byta umgängeskrets och träffa lite andra typer av människor än de du är van vid – Jag tror det skulle göra dig gott!

            LK du är klockren

      Jag är smart och lättlärd, vilket har lett till att jag i princip aldrig känner särskilt mycket ångest eller oro inför en ny situation. Jag vet liksom redan inledningsvis att jag kommer lära mig vad det än gäller relativt snabbt och klara av det. Det här har underlättat främst i akademiska studier för mig, om jag jämför med kursare som typ går in i varje kurs och tror att de kommer misslyckas? Hur orkar man leva med den stressen? ”OMG kommer aldriiiig klara detta har du sett hur mycket vi ska läsa??” är vanliga resonemang som jag hör från kursare som jag själv, på riktigt, aldrig någonsin tänkt innan en kurs. Samma grej när jag varit ny på arbetsplatser, jag liksom vet redan innan att jag kommer kunna lära mig alla program och system fort, så känner ingen oro inför det innan.
      Älskar detta med mig själv, eller egentligen är det väl kanske det självförtroende som dessa egenskaper gett mig som jag älskar.

      Jag är snäll

      Att jag är öppen och social. Får ofta beröm om hur duktig jag är på att välkomna nya på jobbet och få de att känna sig som en i gänget.

        Så avundsjuk jag blir! Jag är typ analytisk och har lätt för siffror, men skulle såå gärna vilja ha den där sociala biten också!

      Att jag är bra på att lyssna när folk har det svårt/är ledsna/har problem tror jag ?

        Förutom när du blir avundsjuk, då är det du som ska tröstas.

          Jo men vi säger så ?

      Att jag inte målar f*n på väggen, jag har en trygghet i mig själv och vet att jag klarar av de hinder/problem som dyker upp längs med livets väg utan att oroa mig i onödan. Får ofta höra att jag en ”ljus” person som sprider en bra känsla både bland vänner, familj och min pojkvän vilket värmer. Tror det kan kopplas till att jag inte väljer att gräva ner i mig i negativa känslor och tankar. Men det har krävt många gupp på vägen och bryta med saker i mitt liv som inte har varit bra, som har lett mig dit jag är idag. Föddes som en prestationsprinsessa som konstant strävade efter perfektionism, och är glad över att jag har övergett det där.

      Finns inget bra med mig.

      Jag är rolig!

    Toftby har omarkerad skoreklam och nämner även hotellet utan reklammarkering fast det är de som anlitat henne för reklam. I en hel vecka?

    Firar s art 10 år med min man. Tips på något bra att ge till någon som har allt? ????

      Bj.

        Ben & Jerry?

          Min man skulle älska mig för alltid om jag firade honom med en Ben & Jerry och en avsugning. Ultimata kombinationen!

        Blommor och jordgubbar?

        Bröstimplantat och joggingskor?

      Blommor och choklad 🙂

      Vi har något som kallas helgkassen här = en matkasse med en tre-rätters middag för två som i princip är klar (man behöver bara typ steka på köttet och sätta efterrätten i ugnen). Det kanske finns något liknande i din stad? Och köp en god flaska vin till, tänd lite ljus = myyys

    Finns det någon quiz app man kan spela ihop med kompisar?

      Nej, finns ingen som kommit på just den idén till app……

        Menade såklart om någon hade tips på någon bra/rolig!

      quizkampen

        Kahoot också.

      Quizkampen. 1 mot 1 dock

        Tack för era svar!

      quizup är min favoritapp, finns quiz om precis vad som helst!!

      Quiz planet

    Jag mår fruktansvärt dåligt och behöver piggas upp!
    Förra öpper spår så diskuterades det saker ni sagt här inte som bara var troll… kan vi inte fortsätta på det spåret?

    Vet inte varför det piggade upp mig men det gjorde det iaf?

      Trollar The real hmm rätt ofta. Håller ibland med personen i sak, men det är ju så ofattbart KUL att trolla fram en oproportionerlig överreaktion hos människan. Och man vet ju att hen kommer sitta hela kvällen och googla och uppdatera sidan för att kunna ge svar på tal fort som fan.

        Hon*

        Blir sällan upprörd*

        Behöver inte googla om så mycket. Mest när jag letar citat eller liknade för att du ska slippa ta mig på mitt ord *

        Men om du tror att du når fram så är det helt ok om det får dig att må bättre för en minut eller så. Glad att kunna vara till din tjänst. På riktigt. Glad om jag på något vis, sant eller inte, får någon att ha det bättre för en stund ??

          Han. -ish.

          Åhhhh du levererar alltid respons på precis det tragikomiska sätt man föreställt sig och hoppats på <3

            Glad att du inte blev besviken. ?

      En gång diskuterades veganism på ett otroligt hårt och tråkigt sätt. Jag är vegetarian men blev så himla provocerad av sättet personen gick an, så jag motargumanterade lite. Personen sa ”du menar att du skulle äta en hundvalp?!?”

      Och jag kände mig elak och svarade ”om det var god sås till”.

      Väldigt barnsligt av mig.

        ?

        Man får vara barnslig ibland?

        Undrar om jag inte kommer ihåg det ?

      Hundägare är roliga att trolla, t ex skriva att ”hundar är dumma som spån”.

        De är ju det 🙂

          Nej det är de inte.

            Jo

        Då är det mycket roligare att fråga om tips på hur man kan härda ut 5-minuters metoden. Eller fråga vad folk tycker är WT. Försvara pedofili. Att vara invandrarkritisk. Förneka förintelsen. Eller överlag argumentera mot något allmänt vedertaget som abort, religionsfrihet, allmän och lika rösträtt.

          Nääää

          Troll med allvarliga frågor är inte kul tycker jag, just för att det finns folk som tycker så på riktigt…

    BÄSTA SPELLISTAN FÖR TRÄNING PÅ SPOTIFY!!! Vill ha PEPP ????

    Ge mig länk tack ?

    (Inga hits på radio, tänk mer Swedish house mafia, Avicii, black eyes peas, David guetta osv)

      Haha va, de har ju alla haft massa radiohits?

        Ok, sorry menade de som är radio-hits IDAG som bara går runt runt. Mer gamla godingar eller liknande de jag gav som exempel liksom ?

      Don’t stop belivin’!

      Tyckte Sandra Beijers inlägg med tweets hade ett kul förslag: Lyssna på klassisk musik när du springer och låtsas att du är sen till balen.

    Jag var på lungröntgen i tisdags för post-covid.
    Igår stod det i min journal att fullständigt svar finns, och att svar är inkopierat
    till min husläkare. Jag ser dock inte svaren än. Men idag står det en ny anteckning att ”brev skickat angående patienten”… ni som jobbar med detta, om en röntgen är utan anmärkning, kopierar dom in svaret till husläkaren OCH skickar brev? Eller är det en indikation på att de hittat något?

      Jobbar inte med det, men har själv fått resultat från bl.a. en koloskopi skickat hem på posten samt kunde se det (efter ett tag) i min journal online.

        Glömde tillägga det viktigaste ju haha… att resultatet från koloskopin (eller de polyper de tog prov på under koloskopin då) var negativt. Så var ingenting, men fick ändå svaren på det sättet.

          Jo, jag har också fått svar på brev. Men här har specialistläkaren skickat förutom ett svar, ett separat brev till min husläkare, inte till mig.

            Ah, du menade så! Sorry, missförstod! Som sagt, jobbar ju inte inom vården så vet ju inte, men tycker inte det låter jättemärkligt oavsett resultatet. Men förhoppningsvis kan någon inom vården bekräfta det. Försök koppla bort det, även om det är svårt. Hoppas det är bra nyheter (eller inga då!)

              Tack för svar!

          Till mej har kirurg ringt. Men även fått brev hem.

      Är det en privat läkare?

        Nej, inte privat. Är det skillnad isåfall?

          Ibland kan man inte skicka elektroniska svar mellan tex privat och region, utan måste skicka papperskopia.

      Jag jobbar med remisser och brev i vården. Ett brev kan betyda precis vad som helst, men oftast är det någonting man vill förtydliga för sin kollega, kanske tips på hur den kan gå vidare. Gissningsvis eftersom post-covid är nytt och vi har begränsad kunskap om det så kanske röntgenläkaren ville diskutera något. Ibland skickas också ett brev som remissvar, tex ”tack för remissen, vi har idag träffat patienten. Var god se bifogad kopia på anteckningen”.
      Så oroa dig inte och håll inte på att försöka hitta svaren i din journal, det skapar bara frågor. Vänta tills du får prata med din läkare igen och ta det därifrån!

        Tusen tack för svar!

      Skulle de hittat ngt hade de ringt. Ffa om det var ngt akut!

    11.8 ℅ Ungdoms arbetslöshet

    Usch vad jag tycker synd om alla som är mellan 18-25 år just nu. Alla lider så klart av pandemin, de äldsta och de mest sårbara och ja alla helt enkelt.

    Men att försummas de unga åren efter gymnasiet fram till 25ish. :'( Det är då åren är som värdefullaste även om livet såklart går vidare.

    Hoppas det lättar snart och att ni snart kan få gå ut och smaka på livet ordentligt, resa och äga världen.

      Eh va?
      Tycker livet sög som mest då. Visste inte alls vem jag var eller vad jag ville med mitt liv. Ingen fast lägenhet, ingen klar utbildning, ingen jobberfarenhet. Ingen fast punkt i livet. Mellan 25-30 var mycket roligare då man hade en budget att göra roliga saker för samt att saker hände med karriär, examen, ny bostad, roliga möhippor, baby showers osv.
      Nu är jag 31 och livet är väl inte skitkul. Kanske pga corona… vet inte riktigt.
      Men vad olika man kan se på saker.

        Haha håller med dig… mitt liv sög fram tills jag var typ 27… visste inte mitt värde ordentligt, dåliga pojkvänner, tråkigt jobb, flyttade runt i andrahand, hade ingen koll, mådde dåligt…
        nu 35+ känns livet mycket bättre!

        Håller 100% med! Åren mellan 25 och 30 är mycket bättre än åren innan 25! Man är tryggare, har mer pengar, tas mer på allvar, men är ännu ung nog för att inte behöva ta allt på ”allvar”. Hade gärna haft några fler av de åren. Nu är jag 32 och allt är ganska tråkigt, haha! Känner plötsligt en press att passa in i samhällsnormen som jag inte kände innan 30. Sedan är det förstås synd om ungdomarna under coronan, men att säga att de missar sina bästa år håller jag inte med om .

        Det är väl det som är delvis poängen? I den åldern testar man nya saker, misslyckas, testar nåt annat och så till slut vet man vad man vill göra. Tycker så synd om de som inte får uppleva den sista tiden av sin ungdom fullt ut, som jag tyckte försvann direkt när man fyllde 25 och skaffade jobb och alla de grejer du beskriver.

          Fast vad är roligt med att bara vara helt vilsen i livet? Jag har aldrig rest så mycket, umgåtts så mycket med vänner och gjort så mycket roliga saker som mellan 25-30. Livet blir inte bara trist för att man skaffar ett jobb. Fast det beror kanske på vilket jobb man skaffar. Ett jobb som inte är flexibelt skulle jag inte palla.

            Nu ställer vi ju inte rolig ålder/tråkig ålder mot varandra här, utan ålder då man hittar sig själv/ålder då man blivit tryggare, vilket händer för de flesta efter 25. Jobbigt att sitta instängd under den perioden.

        Mitt liv var som roligast när jag var 25. Men framför allt åren mellan 23-27 skulle jag säga. Visst blir det kul sen också när man när mer självsäker och står stadigare på jorden. Men jag menar just de där osäkra åren där man fortfarande provar sig fram.
        Tänker på alla som inte kunde åka och backpacka efter studenten eller lite senare med. Sånt tror jag är bara att glömma de närmaste 3 åren..
        Eller alla festivaler som blev/blir inställda.
        Tråkigt om man varit en sån som inte fick några roliga ungdomsår innan man växte upp men jag menar alltså osäkerheten vad det innebär att vara ung och verkligen slänga sig ut i världen.
        Inte att vara 25 + och bekväm

      Än så länge är det bara snart 1 år de missat så det ordnar sig förhoppningsvis.

    En vän doktorerade idag. Högsta möjliga betyg och det är superkul, så klart. Jag känner mig också lite avundsjuk. Inte missunsam, men liksom ett sting av avundsjuka.
    Jag vill också doktorera, men det ligger för tillfället långt i framtiden.

    Det var bara det.
    Grattis, doktor!

      Menar du disputerade?

        Ja, precis.

        u must be fun at parties

          Slår vad om att du också trodde att det hette ”doktorerade”

          Det är en viss skillnad på att doktorera och disputera så jag undrade bara vad hon menade ?

      Alltså kan verkligen inte med såna människor. Vadå avundsjuk? Alltså sen när började folk använda det för att beskriva en positiv känsla? Det klingar negativt, avund-SJUK, alltså även missunnsam. Hade du bara velat göra samma sak och varit glad för hens skull hade du aldrig skrivit det här inlägget.

        Avundsjuk betyder inte missunsam..

          Jo, det gör det. Avundsjuk = full av avund. Avund = missunsamhet.

            Finns flera betydelser. Tyckte TS var tydlig med att hen ej var missunsamm.

            Definition: Avundsjuka är en sjuklig eller plågande avund eller avundsamhet. Exempelvis avundsjuka över att andra skulle ha något vackert. Känslan av avund kan vara varaktig. Avundsjuka består ofta av en kombination av frambringade känslor som ilska, sorg och avsky.

            Så positivt!! Absolut. ?

              Häng gärna upp dig på semantik och deraila diskussionen. Väldigt hjälpsamt ?

        Stingslig du är.
        Vilket ord tycker du passar bättre? Glad för någon annans skull men en liten känsla av att jag också vill ha det hen har? En liten ledsnad över att jag inte är där än.

          Alltså vadå ”men”? Min kompis tog precis en utdelning på 10 miljoner och jag är så glad för hennes skull och det finns liksom inga men. Skulle jag också vilja ha tio miljoner i utdelning? Ja, men det är liksom ingen ledsnad eller negativ känsla kopplad till det. Tycker det är riktigt konstigt att folk använder det ordet när det är så negativt laddad men påstår sig inte vara missunnsamma. Vet ni inte vad definitionen av avund är? Verkar inte som det.

            Fattar inte. Klart man kan känna två känslor samtidigt? Du beskriver ju själv att du är glad för din vän och skulle gärna ha samma. Det är ju två känslor.

              Ja men det finns inget AVUND där, alltså att jag känner negativa känslor för det min vän uppnått. Jag känner inte att jag själv går miste o något

                Ojdå, det skulle jag gjort. Vem vill inte ha 10 miljoner? Skulle inte känna negativa känslor MOT vännen men i allmänhet.

        Hon beskrev inte en positiv känsla ju?

      När jag är avundsjuk på någon brukar jag säga det till personen. Får ofta något snällt och peppande tillbaka och det brukar lätta då ?

        Fast alltså hur känner du avund? Kollar du snett och typ blir arg för någon har något du inte har? Fylls du av negativa känslor, bitchig attityd eller hur artar det sig egentligen? Eller är det bara positivt, en glädje för att någon har något du vill ha? Så himla konstigt att använda avund som något som inte är negativt

          Är inte Sofia men ingen säger väl att det är en positiv känsla? Tänker att den ör svår att ”välja bort”? Man kan bli glad åt den andra men lite ledsen att man inte har det likadant själv. En negativ känsla för en själv, men inte skadlig för andra eller elak.

            Precis så, A ?

          När jag känner avund grundar det sig oftast i att jag har dålig självkänsla. Har haft mycket psykisk ohälsa sen tonåren som gör att jag ibland känner att jag ”ligger efter” med saker. Känner mig sämre som inte tagit examen i den tid som var beräknad, flyttat hemifrån förrän sent efter 20-årsåldern och såna saker.

          Oftast blir inte avundsjukan så stor att jag ”behöver” ta upp det men det har hänt några gånger att jag gjort det då jag känt att det tagit över min sinnesstämning. Behöver ibland bli påmind över att det finns rimliga skäl till att vissa saker tagit längre tid för mig ?

            Sorry men för mig låter inte det normalt. Det är en grej att önska man hade andra förutsättningarna eller utfall och en helt annan att bara direkt avundsjuk på någon. Det ena klingar positivt, det andra är negativt mot den andra personen

              Avundsjuka är väldigt naturligt och normalt dock.

      Jag tänker alltid att, som i det här fallet, personen har doktorerat men jag har ju gjort annat under tiden. Jag har gjort andra val och har andra erfarenheter just nu. I framtiden kan jag också göra det och då kommer det bli MIN resa, mina nya upplevelser och kunskaper. Jag inspireras gärna avancera och ibland är det verkligen något som flimrar till sådär ”wow”, som med din vän som disputerade. Det är ett tydligt tecken på att det är något man själv vill och kan sträva efter, men exakt hur det kommer se ut och bli, det vet man ju inte. Blir inte avundsjuk nu när jag är nöjd med min egen vardag och liv i allmänhet, hittar man en plats man trivs så kan man inspireras men ändå känna sig nöjd.

        Tack, det var fint. Jag ska se det som peppande istället. Att jag har något att sträva mot.

      Förstår mig seriöst inte på avundsjuka. Är typ aldrig det, minns iaf inte det. Fattar verkligen inte. Har blivit utsatt för så jäkla mycket avundsjuka dock. Hur resonerar man som avundsjuk? Varför missunnsam? Ts vän har uppenbarligen kämpat hårt för det, hur kan man inte unna henne? Avundsjuka är fan giftigt. Aja. Lustiga värld.

    Vart kan man kallbada i Malmö området? Någon som har tips ?

      I ditt eget badkar om du har något. Annars fungerar en kalldusch bra. #corona

        Den var rolig. Ja just det i sitt eget badkar ?

        Men snälla man får bada i havet.

        Man får vara utomhus fastän #corona

        Haha du har missat att man får gå ut?

      Ribersborgs kallbadhus?

      Eller bara var som helst längs med vattnet där det finns bryggor vid västra hamnen ?

      Ribersborgs kallbadhus

      Havet, tänker jag mig.

      Västra hamnen/ribban, bara att hoppa i 🙂

      Kallis, såklart!

    Hur kan jag fira min 30-årsdag? Singel och pandemi (:

      Hemma själv såklart.

      Med någon kompis eller familj. Tårta och champagne!

        Nej ingen kompis eller familj.

          ? Jag skulle rekommendera att inte vara ensam, om inte Eva måste av någon anledning.

            Men alla kommer ha nåt att fira under corona, men man kan inte strunta i rekommendationerna för det…

              Finns inga rekommendationer som säger att man endast får umgås med de man bor med.

                Eh, jo.

                  Ja om man bor med nån. Gör man inte kan man välja ut 1-2 personer till en social bubbla att umgås i.

                Vem sa det? Däremot ska man ju försöka minska sina kontakter med folk, eller ses utomhus.

              Men det du påstår är ju inte enligt rekommendationerna?

              Rekommendationerna säger att åtta personer är normen i samhället, och att det är okej att träffa ett fåtal utvalda personer.

              Ska du gnälla och polisa får du vara påläst.

                Man kan ju börja med att läsa detta och sedan tänka själv: ”Risken för att få covid-19, och att sprida smittan vidare, ökar ju fler personer du träffar.!

          Bor man ensam får man ha en liten, utvald coronakrets.

        Coronaparty ?

          Man får umgås med enstaka fortfarande. Verkar vara väldigt svårt för vissa att förstå?

            De man bor med, ja. Annars riskerar man att sprida smitta. Det verkar vara väldigt svårt att förstå för vissa.

              Finns inget som säger att man bara får umgås med de man bor med. Däremot ska man begränsa sitt umgänge.

                Tänker man själv så fattar man att man då riskerar att sprida smittan vidare. Verkar som att vissa inte orkar tänka så långt. Inte konstigt att det här aldrig tar slut.

                  Men du menar på allvar att om man är singel och bor ensam utan barn och jobbar hemifrån ska man på riktigt inte ha träffat en annan människa sedan i våras??

                    Utomhus går det att träffas smittsäkert. Är själv i den situationen och har bara träffat folk så, och det har fungerat väldigt bra faktiskt.

                  Nu pratar vi om vad man får och inte. Om man tänker själv så fattar man att många av de som bor själva riskerar att bli deprimerade/begå självmord av att vara HELT ensamma i över ett år. Verkar som att vissa inte orkar tänka så långt.

                    Man kan dö av corona också. Men vissa vill bokstavstolka allt och envisas med att säga att man minsann FÅR göra saker för att de inte är förbjudna i lag.

                      Snälla, försök att ta till dig vilka rekommendationer och restriktioner som gäller. Upp till var och en hur man vill leva utifrån dem.

                      21:54 Snälla försök att tänka på andra och inte bara dig själv i den här pandemin ?

                      Upp till varje idiot 21.54

                      Man måste ju sätta saker i perspektiv. Jag hör till dem som bor ensam och jobbar hemifrån. Det är livsviktigt för mig att få träffa någon ibland så jag har 1-2 vänner som jag träffar någorlunda regelbundet, samt mina föräldrar ibland. Min vän var precis här, det är den första människan jag träffat på hela veckan och vi umgicks med säkerhetsavstånd. Jag är i riskzonen för att hamna i en depression vilket skulle göra mig till en större belastning för samhället. Visst är det viktigt att följa restriktionerna men det är också viktigt att ta hand om sin hälsa. Att träffa någon väl utvald person någon gång i veckan är verkligen inte att leva ansvarslöst. Till och med i de länder med allra striktast lockdowns tillåts de som bor ensamma skapa sina coronacirklar, för man vet om hur skadligt ensamhet är.

                    Ja, jag fick idag veta om en barndomsvän som tagit livet av sig. Frånskild, Ensam isolerad och deppig av detta. Så tragiskt. 40 år gammal.

                      Ehh…. verkligen?

                Inte får men bör

                  Alla som bor själva bör inte vara helt ensamma i ett år nej.

                    Men det är det ju ingen som säger!

                      Ööööh, har du sett kommentarsfältet här inne?

                Joo, om man bor med nån ska man bara umgås inom hushållet (om man inte träffas utomhus med avstånd). Singelhushåll får ha små sociala bubblor med få utvalda vänner/familj. Hur kan inte detta vara glasklart än?

                  Nej! Det är mindre krets som gäller. Läs på folkhälsomyndigheten.

                    Hur menar du nu? Jag har läst där. Inte utanför hushållet har gällt länge, de har knappast lättat på detta. Bor du med nån annan är det din krets, om inte så är dina få utvalda din lilla krets.

              Vad man ’får’ göra och vad man ’bör’ göra är inte alltid samma sak.

                Man bör inte vara helt själv och isolerad i ett år.

                  Jo,det bör man,

                    Ja, du.

              Men snälla människa, du har helt missat att folk som bor ensamma FÅR träffa några få eller?

                Jag har inte missat det, snälla människa. Men Sveriges smittoantal och dödstal är skyhögt jämfört med närliggande länder. Därför är det idiotiskt att umgås utanför sitt hushåll, oavsett orsak.

                Som sagt, vad man får och bör göra är inte samma sak.

      Städa hemma dagen innan så att ditt hem är tipp-topp, sen går du och handlar ingredienser till årets frukost, en riktigt bra pasta, dina favoritsnacks som du i vanliga fall är för snål för (i mitt fall lindtchoklad ist för marabou ?). På dagen vaknar du utan alarm, äter frukost framför mysiga yt-klipp, pallrar dig ut på en långpromenad med antingen ljudbok, musik eller samtal med en kompis i lurarna. Kommer in och tar en långdusch, fixar med alla krämer osv du kan komma på. Häller upp ett vin och lagar mat till musik, efter middagen kryper du ner under täcket med alla dina snacks inom räckhåll, kollar alla som sagt grattis på fb och glor på serie eller läser bok.

      Planerar själv in en sån här dag inom närmsta framtiden trots födelsedag på sommaren haha.

        Åh så mysigt det där lät!! En sån där dag hade jag tagit även om det inte var födelsedag, hehe. Älskar att städa och göra iordning inför mina myskvällar.

          Men så härligt det låter ? En sån dag ska jag planera in.

        Det där är typ min vardag.

          Hahaha herregud, när jag började tänka på det så låter det fruktansvärt att återuppleva allt det där varje dag… Som en sån där mardrömsfilm när samma dag i veckan spelas upp om och om igen.

            Tror snarare det handlar om vardagslyx än att man gör EXAKT samma sak varje dag.
            Känns som om många glömt bort att vardagarna är största delen av livet. Att köpa chokladen man vill ha, unna sig snacks och en bra bok under täcket osv är ju bara vardagslyx grejer.

              Räknas det bara om man **unnar** sig snackset? Eller kan man köpa det och äta det helt normalt utan att känna sig **unnig**?

              En bra bok under täcket borde inte vara vardagslyx utan ett måste. Bilda er ppl!!

                Är ju inte boken i sig, utan att man tar sig tid till det. Vardagen är fylld med barn, läxor, läggning, tvätt, städa, diska osv för många så att strunta i tex disken och lägga sig i sängen och läsa en bok är något de unnar sig att göra.

                  För mig är det ett märkligt sätt att se på livet. Jag unnar mig inte någonting, jag gör både saker jag måste och vill i livet. Det handlar för mig inte om att unna sig någonting. Struntar jag i disken måste jag ändå ta den imorgon, vari låg unnet? Kanske mådde jag bra av att skjuta upp disken just då för att vila en stund och läsa istället, men det handlar inte om mer än så, det finns inget unnande i det.

                    Och? Får andra inte unna sig saker bara för att du inte gör det?

                      Naturligtvis får dom det. Men det här är väl en diskussion eller? Och vi diskuterar vår syn på att ”unna” sig saker?

                      Tråkigt att många här inne inte kan hålla det på en saklig nivå och börjar bete sig som småbarn som får slut på argument efter ett tag. 🙂

                  Inte fyllt av allt det för alla! ☺️

                    Står ”för många”. Inte att det är så för alla. Hur mår du annars trh?

                      Ah missade för många, sorry! Trodde det var en sån där ”alla har barn som jag och det är så jobbigt” ?
                      Nää du, kalla mig inte t-ordet! Den värsta förolämpning jag fått! ??

                Klart man kan köpa det helt normalt med helt neutrala känslor kopplade till det men varför ska man det? Är det inte roligare om man tillåter vissa saker förgylla ens vardag, även om det är smågrejer? Jag läser varje dag på pendeltåget (inte i pandemin) men att få till en timme extra i soffan på kvällen när dagen är avklarad men man ännu inte är för trött för att somna mitt i en mening kan vara lyx det med.

                  Såklart är det roligt om småsaker kan förgylla ens vardag! Men jag skulle aldrig kalla det att unna mig någonting. Vill jag ha choklad köper jag mig choklad för pengar jag själv tjänat ihop, vill jag läsa på kvällen gör jag det för att böcker är en vettig sysselsättning, vill jag ta en lång dusch gör jag det. Om jag ska unna mig att äta en kanelbulle eller att ta en lång dusch lever jag mitt liv strikt, stressigt och sorgligt.

                    Står inget om att unna sig i min ursprungliga kommentar. Jag tjänar också egna pengar men inte går jag och slösar det på dyraste snacksen i hyllan var och varannan dag haha? Jag gör också allt sånt i min vardag, poängen här var att maxa allt ”vardagslyx” under en och samma dag. Tycker du analyserar en väldigt okontroversiell idé lite väl mkt här.

        Men så härligt det låter ? En sån dag ska jag planera in.

        Varenda lördag hela hösten såg ut såhär? gjorde att veckorna rullade på för det fanns alltid något att se fram emot.

      Vi är ett gäng som typ alla fyller 30 i år, och vi har lovat varann att när pandemin är över ska vi åka på spa och fira ordentligt! ? Så tills dess, kör en middag med de närmsta och fira med god champagne och gott sällskap.

      1) fråga inte i bloggbevaknings kommentarsfält under pågående pandemi.

      2) Fyller du år nu på vintern? Är det snö där du bor?
      Styr upp ett litet utomhusgalej. Grilla korv, drick bubbel, ÅK PULKA! Gör saker i snön, fira 30 med att locka fram det inre barnet, kan nästan lova att det blir kul.

      Förrförra lördagen passerade jag en park under min promenad. Där finns lite grillplatser och där var det ett sällskap på kanske sju personer som hade kalas, de grillade, hade tagit med sig en högtalare så de spelade musik och såg trevligt ut.

      Ta på rätt mängd kläder bara så är det inga problem.
      Hade jag fyllt år på vintern hade jag lätt gjort detta.

    Det kommer att gå bra. Du klarar det.
    Jag är mitt i en separation med barn i röran. Jag har precis näsan ovanför vattenytan. Och när jag söker stöd eller insparation säger alla det kommer att gå bra. Men jag kanske behöver höra något annat för börjar alltid gråta när jag hör det för jag är trött. Och ledsen på alla motgånger som har kommit sedan 6 månader tillbaka. Jag försöker lyssna på coacher men dem vill jag nästa slå för hör främst Du klara det. Och jag vet ju att jag gör det. Men jag vill nog bara gråta för att jag är trött och ledsen. Har ni tips på en podd med tips/avslappning/något som hjälpte er?

      Guidad meditation eller medicinsk yoga tycker jag är toppen om man behöver landa i sina känslor och ta hand om sig själv känslomässigt. Lugnande men också… Förlösande eller vad man ska säga.

      Man får vara trött och ledsen och gråta om man vill. Ibland kanske man behöver gråta överdrivet mkt för att få ut det. Det är klyschig men allt löser sig till slut. Du kommer inte må så här för evigt och ibland måste man få hamna på botten för att ta sig upp igen. Det finns en mening med att detta händer dig och jag tror att något gott väntar när allt har lagt sig.

      Har också nyligen gått igenom en skitjobbig skilsmässa och jag klarar inte av en massa idiotiska tips från människor som inte har en aning om vad en går igenom. Håller mig borta från alla poddar som handlar om relationer och tips för jag blir bara provocerad av det. Det som har hjälpt mig framåt är min terapeut, att gå till jobbet och att träna med min kompis. Jag bara nöter detta vecka ut och vecka in det har bildat ramen runt mig på nåt sätt. Sen att gråta och få ur sig sorgen hjälper också tror jag. Mitt mantra varje morgon är: Det kommer bli bra, vet inte när men det kommer bli bra. Känner mig oftast helt trasig fortfarande men vissa dagar kan jag ändå se glimtar av att jag kommer ta mig igenom detta, längtar till att känna mig normal igen.

    Har ni fått nya vänner genom tinder/GoFrendly någon gång?

      GoFrendly ja.

        Hjälp! På GoFriendly lyckas jag inte hitta sidan man får läsa om alla och spara till favoriter. Hur fan kommer jag dit? ?

      Jag träffade min kille genom tinder (varit tillsammans i lite över 1,5 år, matchade dock redan 2017). Och nu under hösten träffade jag två superfina tjejkompisar genom Gofrendly. Så fantastiskt med dessa appar!

        Hjälp! På GoFriendly lyckas jag inte hitta sidan man får läsa om alla och spara till favoriter. Hur fan kommer jag dit? ?

    Jag har varit på mitt nuvarande jobb i cirka 5 månader. Jag har vantrivts från dag 1 av olika anledningar och vill nu därifrån fort som fan.
    När man får frågan på intervju kan jag ju inte direkt säga detta, känns som att de då kommer dra öronen åt sig och tänka att det kanske blir lika där, att jag inte är att lita på osv.
    Samtidigt som jag inte kan säga ”dags för nya utmaningar” eller något annat klyschigt efter så kort tid.

    Vad svarar man på frågan om varför man söker nytt efter så kort tid?

      Beror ju på vad det nya jobbet är för något. Är det helt annat yrke och arbetsuppgifter så hade jag varit ärlig, men uttryckt mig i stil med ”Jag känner inte att jag är på rätt plats idag”.

      Det hände mig på mitt förra jobb och anledningen var att rollbeskrivnigen och det som diskuterades under arbetsintervjuerna inte alls stämde överens med hur rollen i verkligheten såg ut.
      Jag slutade efter 3 månader och sa precis det på nästa arbetsintervju
      Jag förklarade också i vilka avseenden det skilde sig åt
      Ibland blir det knasigt och det är inget konstigt med det.

      Jag är i samma sits. Har intervju nästa vecka och tänkte vara ärlig. Inte brutalt och typ hänga ut dom, men kanske ”vi vill åt olika håll” eller ”inte rätt plats för mig nuläget” eller nåt sånt.
      Vill inte heller vara klyschig, men inte heller säga som jag egentligen känner. Att dom är sämst och jag hatar dom 😛

      Har du ett ok cv, alltså varit på andra arbetsplatser längre innan detta + ser till att ha ett par bra referenser ska det inte vara några problem.

      Däremot ett cv där personen ifråga haft en tjänst i 5 mån, sedan en annan i 8 månader, nästa 6 mån osv blir värre att förklara ?

        Lite så är det ?
        Jobbet innan hade jag varit på i 10 månader, sedan kom Corona och jag blev varslad. Innan det hade jag ett vikariat på 14 månader ? jag har dock bra referenser från de två tidigare..

      En jag känner ordnade intervju för mig hos hennes kollega. Den jag känner hade sagt precis som det var, att jag inte mådde bra på min arbetsplats.
      Kollegan gillade mig (konsultuppdrag) och skickade mig till kunden som också blev intresserade och ville ha intervju. Där var intervjun hårdare och jag fick frågan varför jag sökte jobb så snabbt. Då sa jag som det var. Fick jobbet.

    Okej. Så min pojkvän tycker alltså att det är en bra idé att gå på lokalfest imorgon för att 2 av hans vänner ”faktiskt har fyllt år”. Det är så otroligt jävla korkat att jag smäller av. Själv så ska jag jobba hela helgen inom vården. Har försökt att förklara för honom varför det är en dålig idé, men det verkar inte gå in. Vi kan inte träffas så ofta pga konstiga arbetstider och lite distans, och jag vill än mindre träffa honom om han går på fest i helgen. Jag vill inte riskera att bli sjuk. Blir så jävla trött på det här.

      Isolera dig från honom så att de sjuka på jobbet inte blir drabbade av hans idioti. Vårdpersonal har ett stort ansvar här.

      Min farmor tänker åka tåg igenom hela landet så fort hon fått vaccin för hon har minsann suttit hemma tillräckligt ? Att man fortfarande kan sprida och smitta andra som riskerar att bli rejält sjuka då de inte kommer ha fått vaccin skiter hon i.

      En del är egoister helt enkelt.

        En tågresa kan väl stackars farmor få unna sig? Man sitter väldigt utspritt.

          Hon tänker åka till min kusin med familj och ”göra” Gävle. Och nej, hon kan vänta tills de flesta fått vaccin. Vaccinet kommer skydda henne från att bli allvarligt sjuk, men inte de hon möter på vägen.

          Det gör man väl inte alltid?

      Skulle överväga att dumpa faktiskt. Han visar stora brister angående både empati och intelligens.

      Kan man anmäla det nånstans? Polisen får ju inte göra nåt annat än att be folk avlägsna sig men man får väl inte hyra ut lokaler till sånt här nu? Eller är det bara i Södertälje?

    Någon mer som blir otroligt trött på self-pity-partyt som pågår inne på Annica Englunds IG? Tyckte om att följa henne tidigare men nu fattar jag ingenting. ”Låt ingen trycka ner dig”/”Inga negativa vibes häe tack”-mentaliteten känns så himla destruktiv.

      Hon menar alltså att om man är tveksam är man negativ??.jag säger bara väx upp. Det har gått för långt. Varför fastnade hon inte för någonting vettigare att syssla med. Sorgligt.

      Håller med, hon gick från en storfavorit som jag litade på med recensioner på skönhetsprodukter osv. Men inte sen Nuskin..

      Tiaran…. varför?

    Kan man någonsin bli av med rädslan för samt att faktiskt rodna vid sociala situationer?

      Betablockerare.

        Är de lätta att få utskrivna?

          Ja

        Man kan inte äta de varje dag då effekten försvinner..

      Jag lider själv av det och tror tyvärr att svaret är nej. Men KBT och betablockerare hjälper mycket!

      JA! Det kan man! Jag hade det problemet när jag var yngre och mådde jättejättedåligt, så illa att jag fick självmordstankar. För mig blev det bättre med KBT och idag är min fobi för att rodna snarare en svag oro som poppar upp ibland bara men som går att hantera. Så det går att få hjälp! Jag önskar nu att jag sökt hjälp tidigare.

      Ta hand om dig! ❤️

        Tack <3 så skönt att höra!

    Tips på någon bra mascara? Är Caias bra?

      Lancomes formula ÄR bäst. Föredrar personligen borsten till Hypnose Drama, men det beror nog på ögonform!

        Älskar Lancomes mascaror!

      Nä.. Caias ögonskuggor och produkter till läppar är riktigt riktigt bra, men mascara skulle jag välja annat märke.

      Köp inte Maybellines nya Sky High, absolut sämsta mascaran jag någonsin har använt. Personligen gillar jag Helena Rubinsteins olika mascaror, de är dyra men riktigt bra.

      Älskar Lancôme Doll Eyes i den vattenfasta varianten, och även Hypnose i vattenfast formula. Mina absoluta favoriter, men tyvärr är jag inte villig att lägga så mycket nu som student så jag kör på Maybelline lash sensational vattenfast. Också bra, men inte i närheten av Lancôme.

      Miss manga ?

      Gillar Urbans Decays olika mascaror!

    Någon som ska laga mat med Anna i morgon? ????????‍♀️?‍♀️???❤??

      Skulle Aldrig betala för att se henne laga mat

      Absolut INTE! Fattar inte att folk ens vill bidra med inkomst till denna dysfunktionella familj. Tycker Anna ska skaffa sig ett ”riktigt” jobb, hon har ju typ lekt sig igenom livet som driftkucku i diverse teveprogram. Och att kalla sig sångerska/artist är ju bara patetiskt. När livnärde hon sig på musik sist?

    Någon som har hört den nya podden ”Recept tack”? Någon slags matpodd utan riktning, engagemang eller flyt. Erik ”Jerka” Johansson verkar på riktigt vara sinnesslö och obildad och den andra låter bara kraftigt uttråkad. Att de säger ”sticka under stol med” 4 gånger och ”gött” 4127 gånger gör podden outhärdlig. Två, på sin höjd, mediokra medelåldersmän som ska ”snacka schysst käk”? Nej tack!

    Någon som har hört den och tyckte att den var härlig eller?

      Men lyssna på något annat om den är så dålig…

      Men vad är det för fel på dig? Lyssna inte om det ger dig så många negativa känslor. Snacka om giftig kommentar.

      Den var inte så bra, nej! Men sen är jag inte så intresserad av mat heller, så den var väl inte för mig helt enkelt. Gillar annars både Niemi och Jerka, tycker de är kul. Rekommenderar dig att lyssna på nåt annat, lönar sig inte att lyssna på sånt man inte gillar! Sedan är väl Nicklas inte riktigt medelålders, hoppas inte! Hälsningar, jämngammal ?

    Står ni nära era kollegor? Jag jobbar i ett ganska tight gäng där det finns mkt internskämt m.m. som gör att det är svårt att komma in i gruppen. Känner alltid att jag blir outsidern i gänget. Sedan jag började i min nuvarande tjänst har det varit mycket arbete hemifrån också vilket gjort det svårare att komma närmare kollegorna.

      Nej mina kollegor har alla en annan profession än mig, så oftast på fikarasterna (förr i tiden när vi jobbade på plats), pratades det oftast om saker jag inte alls hängde med i.

      Jag tänker att det nog tyvärr är lätt hänt i corona och att man nog inte kan konstatera att man är outsider etc innan man har fått jobba med dem som vanligt under en längre period. Tyvärr

      Sånt där är bara oskönt. Säg högt ”Oj vad kul med ännu ett internskämt, nån som har lust att förklara?”. Jag började en ny arbetsplats förra året där det funkar på lite samma sätt, men det är alltid någon som vänder sig till mig och förklarar bakgrunden till vad det handlar om, tacksam för det! Nu finns det nya internskämt som har uppstått sedan jag kom och jag har hjälpt till att förklara för de som kommit efter mig.

    ALLA byxor är HÖGA i midjan idag. Menar inte att de ska va superlåga a’ la 2000-talet men alltså det går verkligen inte att hitta byxor med normalhög midja nånstans idag. Alla ska tamefan sluta under pattarna och det passar inte min kroppsform. Så drygt att hitta brallor!

    Ville ba poängtera detta.

      Håller med dig mer än väl haha. Men Noisy May Lucy är SÅ sköna!

      Eller hur!! Stör mig också.

      Du kan inte ha letat speciellt väl. Älskar lågt skurna själv, superlätt att hitta eftersom det är på g tillbaka.

      Lager 157 har massa olika. Modellen skinny har ”normal” midja. Varken hög eller låg. Finns i alla olika tvättar och färger.

      Only har ganska många modeller med låg midja https://www.only.com/se/sv/on/dammode/jeans/low-waist-jeans/

      H&m har, leta efter dem med ”Low” i namnet.

      Asos har mycket, googla asos jeans lågt skurna.

        Low waist är ju sjukt jobbigt. Hej kärlekshandtag

          För alla har ju kärlekshandtag………

            Mer eller mindre

              Nej!

              Haha nej verkligen inte.

      Tycker ganska få har hög midja.. De med ”normal midja” är ganska låga imo…

    Försöker stå emot tvångstankar att jag behöver städa. Har en grej när jag tvättat att jag tror att det är tvättmedel överallt, har inte ens tvättmaskinen i lägenheten och förvarar tvättmedlet i tvättstugan. Helt ologiskt. Vill sätta igång att storstäda nu egentligen men försöker stå emot. Hatar fan ocd. H.a.t.a.r.

      Men du har formulerat tvånget, det är bra ? du klarar att stå emot! Jag äter paroxetin som egentligen är SSRI, men även fungerar på tvångstankar. Kanske något att testa?

        Ger ingen effekt på mig tyvärr.

    Jag och min sambo har försökt bli med barn ett tag och nu har jag äntligen fått plus. Är i vecka 6 och är inte alls så glad som jag trodde jag skulle bli när jag plussade utan går bara runt med ångest och oro över att något ska skita sig. Hur fan står man ut med den här känslan tills läget är mer lugnt??

      Grattis! ❤️❤️❤️❤️

      Oro över barnet kommer du tyvärr ha hela livet. Tänk på att inget blir bättre eller sämre av din oro.. och grattis till graviditeten!

      Stort grattis! Jag har försökt att acceptera oron som kommer och inte streta emot eller försöka bli av med den. Se den som en naturlig reaktion på det svindlande som händer. För svindlande, det är det.

      Det gör man inte! Det dyker upp nya saker att oroa sig över och ha ångest över konstant.. Och när ungen är ute oroar man sig över att den inte utvecklas normalt och har ångest för att man kanske inte är tillräckligt närvarande? Är väl det som kallas föräldraskap.

      Grattis! Den den oron kommer du aldrig någonsin bli av med. Den kommer bara eskalera i typ 25 år. Ha så kul!

      Du är inte den första. Allt kommer att bli bra. Andas.

    Hej! Jag skrev här i onsdags om att jag har varit sjuk i covid i över en vecka med hög feber. Jag blev idag intagen på corona avdelningen och får nu syrgas. Ta hand om varandra ❤❤❤

      Hoppas du får må bättre snart! ❤

      Krya på dig!

      Nooo…. vet du hur du blev smittad? Umgås du mycket med människor?

        En av dagisfröknarna tydligen.. Nej umgås inte med någon förutom min man!

          Genom ditt barn då eller? Eller har ni varit nära varandra?

    Känslan av att vara singel för alltid börjar bli ledsam.

      Äsch om det blir för alltid eller inte vet du inte innan du dör och när du är död så vet du inte om det iallafall.

        Men om det blir så, så vet alla andra och då är det så man blir ihågkommen. Förstår att det kan kännas ledsamt.

          Haha finns ingen som bryr sig om ifall andra är i en relation eller inte när man dör.

      Samma här.
      Drömde i natt om att jag gifte mig. Allting kändes så verkligt, minns vilka tankar jag hade under bröllopet osv, så när jag vaknade var jag helt säker på att det var sant. Märkte sen att den fina ringen, som jag trodde att jag fått, inte alls satt på fingret. Och att mannen som jag gifte mig med inte finns på riktigt (känner inte ens någon som heter så). Jag vill såå gärna träffa någon. Gå på mysiga söndagspromenader hand i hand. Ha någon att komma hem till i stället för en tom, mörk lägenhet. Ha någon att kunna planera framtid tillsammans med. Var är han, han som jag ska dela livet med??
      Förut har jag inte lidit av att vara singel, men nu i och med isoleringen pga corona och all skit är min högsta dröm att träffa någon. Men den kommer nog förbli en dröm för evigt… Någon som vill byta liv med mig? Jag skulle någon gång vilja få känna mig älskad??

        Samma här men jag har enkelt kommit fram till att det inte är meningen att jag ska bli älskad. Alla är väl inte menade till att få uppleva det.

          Orättvist, men så är det nog…

        Jag trodde inte heller att jag skulle träffa någon på ”riktigt”. Jag dejtade som sjutton och har nog testat de flesta dejtingsidorna plus att jag var aktiv på krogen. Lyckades ändå inte. Tills jag spontant en dag träffade på min livs kärlek och nu väntar vi vårt kärleksbarn ???

      Samma här! Jag skriver med massor med människor och träffar några enstaka, trots pandemin. Hade redan varit singel väldigt länge och känner inte riktigt att jag vill pausa min framtid, vi vet inte hur länge det här varar. Nu ska man inte ställa folks lidande mot varandra men ibland tycker jag enormt synd om mig själv jämfört med typ de äldre som måste isolera sig, de har ju redan haft chansen att skapa sig det liv de vill ha. Viktiga år som försvinner när man är barnlös singelkvinna i fertil ålder tyvärr. Ibland är jag positiv också, men det här är de fula tankarna som uppstår!

    SVAMP ? VID AMNING

    Vad har ni för erfarenheter av svamp i brösten? Jag har det och har tog en tablett Diflucan igpr, men jag känner ingen som helst skillnad ännu. Vad har ni för tips? #desperat?

      Att smörja in med bröstmjölk ska vara bra

      Oh ja!!!
      Ge det lite tid. Diflucan löser problemet…. man kan dock behöva ta en till dos efter ett tag. Jag tog engångsdos 150 mg och det försvann på någon dag, men vilket helvete det var när det höll på. Usch!! Tycker synd om dig men vilken krigare du är som fortsätter amma. Försök stå ut, det blir bättre.

      Lufta, jag använde även Pevaryl som jag tog bort inför varje amning.
      ♥️

    Är det någon som provat curly girl metoden på vågigt hår?

      Ja ? Fick mitt hår att gå från vågigt till lockigt med enstaka korkskruvar. Vet inte hur väl påläst du är men om nån är sugen på att testa för att det känns ”enkelt” att ”bara tvätta med balsam istället”, dont do ut.. Det är extremt mycket mer jobb med curly girl än att bara casual tvätta med schampo och balsam. Man behöver ha x antal produkter som man stylar med varje dag för att inte se ut som en rugguggla, iallafall i början tills man fått till en rutin som passar en. Och det gäller att hitta rätt tvättbalsam/godkända schampon för att håret inte ska bli superflottigt, man får testa sig fram.

      Jag tröttnade på att hålla på. Tvättar med schampo och balsam från Ica och mitt hår mår skit ?

        Jag har försökt att läsa på och har skaffat schampo och balsam som ska vara godkända. Har även en hårkräm som ska funka med metoden. Men verkar lite som att mitt hår inte håller sig lockigt utan blir plattare efter ett tag. Tror att jag har fel teknik, eller kanske inte rätt produkter… Har hårtyp 2a så det är inte superlockigt, utan just vågigt. Mest lockigt är det när det är nytvättat. Men tack för svar! Har du tips på stylingprodukter som funkat bra för dig?

          Det som funkade bäst för mig var godkänt schampo och balsam, inte bara tvättbalsam. Gillade noughty har jag för mig. Garniers hair food som vårdande. Som leave in hade jag nåt billigt balsam.

          Efter dusch brukade jag köra leave in – kräm (björk tror jag att jag gillade bäst) – mousse (syoss keratin) och sedan ploppa ett tag. Hett tips är att föna (låg värme såklart) med diffuser!

          Det svåraste tyckte jag var att inte motstå frestelsen att borsta håret efter hela proceduren när håret var torrt ?

      Yup fick fina lockar som jag älskade men folk började hinta om att det alltid såg smutsigt ut så sket i det. Var jätte noga med att gnugga så tyckte inte alls att det såg fettigt ut.. Kanske hade i för mycket gelé.. Jobbigt dock att man inte kan duscha dagen innan eller så för då måste man borsta håret efter man sovit och det blir hemskt då. Dessutom ska håret självtorkas och för mig med tjockt hår till röven så är det inte realistiskt att jag ska kliva upp 6 timmar i förväg för att göra mig i ordning. Eller hur kan man annars göra? Sugen på att testa igen men borde nog klippa mig först.

    Okej gott folk, tänkte köra ett litet nostalgiskt experiment här. Minns ni i lågstadiet när man skulle börja på en historia och näst på tur skulle fortsätta den? Det tänkte jag att vi skulle göra en kväll som denna. Så jag kör:

    Det var en gång en man som hette Göran. Göran hade en fru – Kicki. De älskade att svänga sina lurviga på Finlandsfärjan. Kicki i sin rosa boa och Göran i sin finaste fredagsskjorta. Denna helg skulle bli som ingen annan för……..

      ??

      Du tror alltså att något som de flesta suckade åt i skolan skulle vara kul 21:20 en fredag kväll?

        Sjukt att två mellanstadiebitches direkt dök upp exakt samtidigt och förstörde något som en annan person hoppades skulle bli en rolig tråd………………………

      när de gick på finlandsfärjan så insåg de inte att det skulle bli en sjuhelvetes storm den natten. Och så blev det och alla dog. Slut.

      …Denna helg skulle de tänja på gränserna ordentligt i deras sexliv – trekant, partnerbyte, vem vet vad som väntade? …

    Hej alla!
    Hoppas ni haft en fin fredag. Jag går runt hemma och väntar på att mitt ”missfall” ska komma igång.. fostret slutade växa v 7 och jag har fått tabletter för medicinsk abort. Tog de imorse men ingenting förutom pyttelite värk har kommit.

    1177 sa att jag måste ringa in igen om inget händer efter 24 timmar. Är tålmodig men blir bara mer och mer nervös. Någon som delar upplevelse? Jag har gjort allt som ska göra..
    Åsikter om att göra abort hemma osv undanbedes. Jag litar på vården och åker in om jag måste. Kram på er, hoppas ni får en fantastisk helg ❤️

      Om du läser det här, hur har det gått för dig?

        Ingenting ännu. 1177 bad mig vänta 24h, ringde idag igen och sköterskan bad mig vänta till imorgon.. jobbigt. Har lite värk men det är psykiskt påfrestande. Tack ❤️

    Hej alla asexuella ?

      Hej!

      Är du kåt?

        ??

      Är du deprimerad?

    Någon här som gillar att träna hemmifrån? Alltså genom att kolla på någon video, lite som gruppträning på friskis och svettis. Jag har fastnat för det men är dålig på att hitta videos. Någon som har tips på bra? Vill inte ha varken målgrupp pensionär eller maximal muskelknuttekille utan mer målgrupp 30 åring med hälsoambition (jag joggar dock också, letar efter ett komplement).

      Varför vill du inte ha maximal muskelknutte??

      Caroline Girvan är muskelknutte, hon är sviiiinbra, men muskelknutte som sagt… ingen kille dock 😉

        Menade mer att jag själv inte är på nivån muskelbyggare. Den som gör videos får såklart vara hur stark som helst, det blir väl folk som gillar träning oftast 🙂 tack för tipset!

      SATS och flera andra gym har ett visst antal pass online gratis för alla nu i pandemitider, kolla det. Sen finns ju youtube med hur mycket som helst. Kanske HIIT-träning kan vara roligt annars? Sök på det eller aerobic workout, total body workout osv.

      Jag älskar hemmaträning, tidssparande, tillgängligt och dessutom coronasäkert ??

        Tror jag inte är så bra på att använda rätt sökord, får upp massa skumma grejer! Men nu ska jag försöka med dina tips, tack 🙂

      Natacha oceane är topp. Abby Pollock är himla bra.

      Familjefys på instagram. 30 min korta pass. Kör live mån och lör men har alla pass sparade så man kan köra när det passar. Vissa med gummiband men många utan. Friskiskänsla enligt mig och enkelt att anpassa nivå.

    Hur får man någon som inte vill ta tag i sitt liv att ta tag i sitt liv? Min pappa är alkoholist och har diabetes typ två. Är så duktig på sitt jobb, men totalt obrydd kring livet. Vill att han ska bli min pappa igen. Morfar till mina barn. Skitgubbe.

      Det kan man aldrig. Typ livets tråkigaste, sorgligaste sanning… Vill personen inte så kommer den inte, vad man än gör, hoppas, ber om… 🙁

      Promenera och träna ihop kanske? Så kanske han blir lite peppad

      Man kan aldrig förändra någons beteende. Ännu mindre förändra ett beteende hos någon som inte vill förändra det själv.
      Det enda man kan förändra är hur man själv reagerar på det, sina känslor och sitt egna beteende.

      Har du tillåtit din pappa att vara pappa och morfar på det sättet han själv vill vara det på?

        Sitt alkoholistsätt eller?

      Säger inte att detta funkar för alla, men en nära anhörig till mig tog tag i att söka hjälp efter jag varit övertydlig med vad jag tyckte om vad hen gjorde med sitt liv och sen ställde ett ultimatum. Som sagt, det funkar säkert inte för alla, men då hade jag gjort vad jag kunde i alla fall.

      Och varför är han alkoholist? Grundsjukdomen brukar ofta vara depression , stress eller ångest. Du kan inte hjälpa med det mer än att du ber han kontakta vårdcentralen. Kanske han tycker det är mindre pinsamt med depression/utmattningssyndrom som kan drabba ALLA än att söka hjälp för alkoholism.

      Han behöver professionell hjälp. Tipsa honom om att han kan prova söka hjälp online.

    Såg klart hela serien om Estonia katastrofen idag. Känner mig så förbannad på bland annat Sveriges skyldigheter och hur de försökt mörkat vad som egentligen hänt. Någon mer som såg den?

      Den är ju ganska ordentligt vinklad också…

        Vinklad hur menar du? Har du sett hela?

          Hur är det med källkritiken?
          De vinklar det på det sättet att de får det att se ut som att fartyget blev rammat eller att något exploderade.
          Det tar bara upp argument till varför man skulle ha bärgat fartyget och ingen ens nämner nackdelar med att bärga.
          De tar för givet att regering och försvarsmakten mörkar saker och de har sett till att gamla konspirationsteorier bubblat upp till ytan igen.

          Bland annat

    Är det någon annan som får typ finnar i ljumsken? Ganska stora som gör ont, speciellt av trosorna. Nej det är ingen könssjukdom utan dessa finnar kommer lite i skov. Vissa perioder har jag mycket och ibland inga alls. Vad ska jag göra för att bli av med dem?

      Brukar vara hårstrån som växer fel och blir infekterade.

      Kanske är Tinea inguinalis eller hidratitis supurativa (HP). Prata med läkare på din vårdcentral. Om det är väldigt besvärligt med tex HP finns speciella team för detta på vissa hudkliniker.

      Kan få det av vissa trosor om jag rakar mig. När jag rakat mig brukar jag vara noga med att använda andra typer av trosor, typ bomull utan spetsiga kanter och sånt. Då brukar jag inte få några.

        Jag har nästan inget hår där så tror inte det är hårstrån som växer fel. Det spelar ingen roll om jag nyrakad eller inte. Det kommer ändå. Om jag rakar mig så gör jag det på kvällen och sover oftast naken så då borde det kanske inte spela så stor roll vilka trosor jag har?

          Jag sover alltid naken men typ tre dagar efter rakning är alltid kritiska haha… Men om det inte spelar någon roll så är det antagligen inte hårstråna som gör att du får finnar då…? Men prova i typ två veckor att bara använda bomullstrosor utan kanter och se om du märker skillnad, då får du ju svar på om det har med trosorna att göra eller något helt annat. 🙂

      Låter som hidratitis.

    Jag har haft en egen bastu i 5 år och jag försöker verkligen använda den åtminstone en gång per månad men jag blir tokig. Allt kliar! Klöser sönder huden så jag blir röd och blå över hela kroppen. Redan efter 5 minuter i 80 grader. Det går inte att basta med kompisar som är så socialt och vanligt för kan knappt sitta still av att det kliar så mycket! Älskar att basta annars. Så hur fixar jag det här? Ingen annan tycks ha det här problemet. X)

      Har du torr hy? Testa att smörja dig med mandelolja innan.

      Inte något annat i bastun du är allergisk mot kanske? Har du haft samma problem i simhallar där det finns bastu?

        Har inte bastat i simhallar sen jag var liten. Har bastat hos min sambos föräldrar och där har det inte kliat men det känns inte som att det blir lika varmt där? Kanske är något i bastun då? Vad kan det vara isf? De hade vedeldad, vi har aggregat.

          Tänker kanske den oljiga färgen för träväggarna att något ämne lösgör sig vid högre värme?

          Nu bara jag googlade ”utslag av bastu” och fick någon träff på utslag som visar sig inom några minuter av exempelvis värme. Lägger länken i ett eget svar ifall det hamnar i mod 🙂

          ” Värme- & ansträngningsurtikaria:
          Symtom är ofta kliande utslag vilka brukar komma inom några minuter och utlöses av kropps­ansträngning, värme, varmbad eller av emotionell stress.”

          Bäst är nog att ta en bild på utslagen och fråga på vårdcentral, så de kan säga om det är ”nässelutslag” eller inte.

      80 Bastugrader?

    Min man har gått igenom extremt mycket förra året och även den korta tiden av detta år. Detta har resulterat i att hans självkänsla är som bortblåst.
    Han jobbar på sin egen självkänsla såklart men jag vill såklart göra allt jag kan för att bygga upp den så stark och bra som möjligt.

    Vad kan jag göra för att hjälpa honom på traven? Tar varmt emot alla tips!

      Det jobbet behöver han göra själv genom terapi arbete. Det är inget du kan eller bör ta på dig. Förstår att du vill hjälpa men han behöver ta det professionellt. Du säger att han redan jobbar på det så jag antar att han redan går och träffar någon? ❤

    Min mans bästa vän var riktigt intresserad av mig innan jag och min man blev tillsammans. Han brukade säga att jag var världens vackraste tjej och bli helt röd i ansiktet när vi pratade men jag blev tillsammans med hans kompis innan vi ens hann gå ut på date. Han är nu gift och när vi träffas märker jag att han typ rodnar när han pratar med mig, håller kvar blicken osv. Hans fru hatar mig känna det som (haha) men jag har aldrig känt nånting för honom. Har dock lite svårt att hantera det då det känns så skumt när vi träffas och jag måste pga min man träffa dem ofta. Hur ska jag vara? Trevlig, kall, distanserad? Jag försöker vara trevlig mot henne men kall mot honom men det blir liksom inte mer bekvämt för mig

    Ge mig gärna era tips!
    Min kille kom hem för en stund sedan och var grymt ledsen, helt tårögd. Han vet inte själv varför han mår som han gör. Detta har hänt förut att han var perioder då han mår dåligt och saknar motivation. Försöker påminna honom om att han har bra dagar då motivationen är på topp men ingenting går att muntra upp han på.
    Sagt att det borde vara bra att prata med någon. Vet att han hade en jobbig uppväxt med en far som var arg och en mamma som en period var deprimerad. Han har väldigt bra kontakt med mamman, pappa bryr han sig inte så mycket om.
    Det tär ganska mycket på mig eftersom jag ser ju att han inte mår bra, och att detta är återkommande men han gör som ingenting aktivt åt det.
    Det är så svårt att trösta….

      Psykolog. Prova Kry eller liknande online.

      Han är deprimerad och behöver eventuellt medicinering och kbt. Nedärvd känslighet förmodligen.

      Det är svårt att vara den som står vid sidan av. Min andra hälft har själv vissa perioder som är riktigt jobbiga för honom, men jag har hittat några sätt för att göra det lite lättare både för honom och mig. För sanningen är att i mörka stunder kan du själv dras med i stämningen, vilket du uttrycker.

      Det jag har märkt är att han inte blir hjälpt av att jag är överdrivet hjälpsam, det uppskattar han inte eftersom han inte vill att jag ska ”se på honom” på ett sådant sätt som att han behöver avlastning med vardagliga sysslor, utan vi hjälps åt som vanligt. Jag pushar för att han ska komma iväg på saker han gillar, t.ex gå till gymmet även om det är en tung dag, köra det där padel-passet med en av vännerna, köpa den där skjortan han har tänkt på ett tag. Är även extra noga med att berätta för honom att jag älskar honom när det är tungt. Ger honom massage, köper hans favoritgodis en vissen tisdag till exempel. Lyssnar om det behövs, ofta kommer han själv fram till att enbart han kan ändra sin inställning och situation. Nu har det varit längesen senast, och första perioden det hände under vårt förhållande var jag helt förtvivlad och det kändes hemskt att se någon man älskar må så dåligt, men du kommer att klara det! <3

        Tack för tipsen! Han sa ”ge mig en timme så blir det bättre” och jag vet att jag är exakt likadan när jag har en panikattack. Då tänker jag att det blir bra efter några minuter.

        Han vill tyvärr inte prata med någon psykolog, han är ganska logiskt tänkande och eftersom han inte har något att säga till en psykolog så vill han helt enkelt inte prata med en. Har försökt övertyga flera gånger.

        Tror även pandemin har påverkat honom mer än vad han tror. Han älskar att resa och dyka men nu står livet still. Säger åt han att det är okej att det står still nu, vi har varandra och det är det som räknas i stunder som dessa..

    Får man rösta om om man slottet i fängelse?

      Om man suttit i fängelse? Ja.

        Ja? Varför skulle man inte få det?

          I andra ställen av världen tex delstater i usa är det inte så.

            Usa är ju också ett av världens sjukaste länder

    Tips på serie på Netflix? Gillar serier som Bridgerton, queens gambet, dead to me och dynastin.

    Såå tråkigt i coronatider!

      Casa de papel

      Lupin

    Wow.. har ni sett blackfeetinsweden? Vilket drama … seriöst vill bli influensa men kan inte.
    Fittmugg! Tända ljus! ??? Sen # alla så dem ska nappa men ingen gör det. Så vill ni se en gammal kvinna när hon tänder ljus, sitter eller visar sin balkong, eller när hon badar så är det lyx
    Blackfeetinsweden

    Madelene

    Mys
    Löjrom

    Viulva
    Fitta

      ???

      Back off! Denna kvinna är underbar och hennes insta är fantastisk och avkopplande. Fattar inte ditt problem? Följ henne inte om du inte gillar vad du ser???

      I d i o t

    Klass kan du aldrig köpa dig till Carolina G.

    Camilla, vilken täcken använder du till Selma? Ser bra ut öv er bogpartiet, skulle nog passa min bullterrier också tänker jag.

    Samtal om exotiska djur med min dotter:

    ”Jag tror att det finns exotiska djur här i Humlegården”.
    – Är det säkert? sa min dotter som då var 6 år.
    Vi satt på en bänk i parken.
    ”Titta, en tapir!”
    – Vardå? sa min dotter och tittade sig omkring.
    ”Den försvann bakom den där elefanten som går över gräsmattan”.
    – Vardå?
    ”Om man var lite längre skulle man kunna spana på fler djur. Vill
    du klättra upp på giraffen som står och äter bladen på trädet ?
    – Vardå?
    ”Nu tror jag det kommer lejon smygande bakom oss…”
    – Vardå?
    Pappa? Skojar du med mig? För i så fall är det inte en orm
    som kommer ligga på ditt huvud. NU! Så kände jag något
    som hamnade på mitt huvud. En slemmig gummiorm som
    min dotter tagit ur sin ryggsäck… Slemmig av rester från
    en ostburgare som hon glömt bort från Mac Donalds.
    Jag insåg att min dotter inte var så lätt att lura med fantasier
    längre. Vad skulle jag nu hitta på?

      ?

      Riktigt bra!
      Leka, skoja, berätta för sin barn är guld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.