Sex och samlevnad med Elaine Eksvärd

Nu har jag varit och besökt Octaviakliniken och fått operationstid. HELVETE!!! Jag är så nervös att jag kissar på mig. Jag kommer inte  få göra två saker jag tycker väldigt mycket om på en hel månad – träna och åka till pippaloss. Jag berättade det till Gustav och det blev alldeles tyst i luren på andra sidan att jag trodde att samtalet hade brutits. Han lät både orolig för fröken mellan benen och lite ledsen över det stundande celibatet.
[…]

Jag är trebarnsmamma och skulle tippa på – ta fram popcornen nu – 1 till 2 gånger i veckan.
Vad är din relationsstatus och hur mycket har ni? // Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd har bokat tid på en klinik för att åtgärda ett litet förlossningsrelaterat kissproblem som hon skjutit på framtiden.
Dock kommer det här ingreppet med ett par restriktioner som hon inte är alldeles nöjd med.
Ingen träning och inget sex på en hel månad enligt läkaren.

Så länge har hon och maken aldrig gått utan att ha sex och nyfiken som hon är – eller som vi alla mer eller mindre är – så slängde hon ut frågan i kommentarsfältet, om hur länge man varit tillsammans med sin partner och hur ofta man har sex.
Det var sannerligen högt och lågt bland svaren i kommentarerna, och här finns ju så klart inget som är varken rätt eller fel, utan det är ju upp till varje par att hitta det som funkar för just dem.

Feel free att dela med dig om du vill – som vanligt är man helt anonym och behöver varken skriva namn eller mailadress för att kunna kommentera. 🙂

295 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På tal om sex
    ”Alla får ligga” Amandas tiggeri om bud på
    Instastory känns desperat

      Fast mitt hem-wifi verkar ju vara blockat för all framtid så någonstans finns ju min information sparad. Hur är det förenligt med gdpr. 3 veckor har passerats med råge…

    Fick första barnet för 5 mån sedan och det har inte hänt nåt alls ? helammar och kroppen är som i klimakteriet inklusive torra slemhinnor och allt vad det innebär. Noll lust. Hoppas det blir som vanligt igen när vi är klara med amningen ??

      Känner igen det där, hade verkligen 0 lust. Vi hade sex igen när baret var 8 månader – och blev gravid igen :´)

        Varför hade ni inte skydd då??

          Helt ärligt talat Anonym 13.00. VAD vill du få ut av den frågar? Tror du att du ”enlighten” C med det här?

            Nej men chansen att C växt upp i någon slags skyddad avskärmad tillvaro finns ju. Hon kanske är medlem av ett amish samhälle och aldrig hört om kondom alternativt inte får använda det… Så var ju en himla TUR att anonym tipsade om kondom.. Så snällt gjort.. ?

              Jag tycker normalt att man kan ställa många frågor utan att det ska ses som förolämpningar. Men utifrån diskussionerna om att det är fel att fråga varför människor väljer att inte ha barn, tänker jag att det här är värre. Det väldigt enkla svaret kanske är att de ville ha fler barn ?

            Undrade helt ärligt, lät ju inte som det var planerat? Så många som verkar köra på och blir ”hoppsangravida” fast ALLA vet hur barn blir till… ??‍♀️

              Och kom igen, väldigt få vill bli gravida med en till när den första är 8 månader… ?

      Hade också sjukt torra slemhinnor genom graviditet och amning. Alltså inget funkade, inte glidmedel ingenting. Nån månad efter att jag slutade amma var det som vanligt igen! ?

      Det var samma för mig men som tröst, idag är vi tillbaka på minst en gång i veckan, ibland kan det bli 3-4 gånger på en vecka med.
      Allt har sin tid❤️

      Fick tips från BM att prova ovesterin! Funkade för mig

      Det är ju ingen brådska! Sen när du får tillbaka din lust kan man göra så mycket andra sköna saker förutom just penetrerande sex. Viktigt att man lyssnar på sig egen kropp och inte stressar på och försöker med glidmedel etc bara för att.

      Saaame sis.. Med graviditet inräknat blir det nog minst 6 månader utan sex här? har testat lite på egen hand så att säga men näe tyvärr var inte det nån höjdare heller.. Men vet från tidigare att det går över rätt snabbt sen när man drar ner på amning..

    Någon som vet vad som hänt med Amir och hans kompisgäng?

      Vill också veta. Tror det skurit sig någonstans

      Undrar vad som hänt med honom öht. Vad lever han på? Några få samarbeten? Inget på tuben.

      Och han går upp typ kl 3-4 varje morgon, är inte det lite märkligt?

      Har också tänkt på att han åker buss hela tiden nu och förut körde han alltid sin bil, har han inte körkort längre?

        Ja herregud det har jag också tänkt på. Inte så att han har ett jobb att gå till?

          Han kanske behövt skaffa sig ett jobb?

        Sålt sin bil pga behöver pengar?

          Kanske fråntaget körkort?

        Han har inte kvar sin bil. Leasing-kontrakt som gick ut kanske? Finns inga fordon skrivna på honom.
        Fattar inte heller hur han går runt ekonomiskt? Sedan kanske inte så många frisörsalonger nyanställer just nu, så är väl inte jättelätt att få att frisör-jobb nu heller. Men han verkar inte direkt vara stressad över ekonomin. Tur för honom. Men han verkar väldigt ensam.

      Han borde återgå till att bli frisör och leva ett ”vanligt” Svensson liv istället. Youtube-kanalen uppdateras aldrig… han är totalt ointresserat.

        Han är ju i alla fall så intressant att det pratas om honom här…

          Och under exakt alla inlägg senaste tiden

    Hm, jag och min sambo har (hör och häpna!) varit ett par sedan feb-08. Förlovade oss i maj-08. Jag flyttade in hos honom i april-09. Vi gifte oss i augusti -11. Vi skilde oss i januari-19. Vi är numera (sedan skilsmässan) sambos. Tror vi har sex 1 gång på cirka 7 veckor.. :p Tror det är cirka 4 gånger vi har haft sex sedan yngsta föddes. Han ligger ju borta må-fre, vi har fyra barn hemma varav en alltid samsover med oss i vår säng (en 8 månaders). Även innan vi hade barnen (de föddes -13, -14 och -16 samt -20) så hade vi också sex sällan. I början på grund av distansförhållande där jag bodde i Örebro och han i Jönköping, så vi sågs varannan helg. Men det här fungerar för oss och vi är nöjda.

      Det var sjukt svårt att hänga med i din text och alla årtal, men jag är kanske morgonseg. Ni var gifta, skilde er men är nu sambos?

        Hehe, ja men det stämmer… 🙂

          Vilka otrevliga svar du fått. Det verkar som att många här inne tar varje chans som ges att håna och förlöjliga andra, helt otroligt egentligen.

        haha det blir som endel bios man ser på insta typ;

        3/3-13 ?
        6/1-14 ?
        7/7-14 ????
        9/12-15 ?
        1/2-16 ?
        9/10-17 ?? Alvin
        8/8-19 ?? Saga
        3/1-21 ?? William

        ??

          Verkligen ?

          WT deluxe!

      Va

      Folk som har ett behov av att skriva sin hela livshistoria när de får en simpel fråga. Ork.

        Eh det ställdes en fråga och hon svarade. Dryg much? Bara för att hon inte svarar som du skulle gjort… Var inte ens svårt att hänga med. De var gifta, sen skilda, nu sambos och har inte mkt sex pga tätt födda barn. Även innan barnen hade de sex sällan pga bodde inte ihop.

      Gud vilken jobbig text.

      ”Han ligger ju borta må-fre”

      ???

        Han jobbar borta antar jag att hen menar. Inte så svårt att förstå??‍♀️

          Jag fattar det som att hen jobbar borta när hen är hemma. Eller tvärtom ?

            Min sambo är en ”HAN” ingen hen.. Var god läs texten, innan du slänger in ett påhittat pronomen.

              Oj, du är alltså på samma nivå som en kränkt gubbe. Är nästa steg ”min sambo är fa-an i mig ingen jävla höna!!!”?

                Haha… Jag vill inte påstå att jag är kränkt :p Däremot vill jag ju rätt ska vara rätt. Han är en manlig person = han. Så enkelt är det ju? 🙂

                Män kallas ”han”. Det är en grammatisk (och biologisk) realitet. Kanske du som är kränkt.

                  Är inte det här en jävligt tröttsam diskussion?

                Men gud, den enda gången man inte får bestämma sin pronomenen är när man är hetero och cis.

              Alla pronomen är påhittade. Han och hon med (:

        Jobbar borta, dvs ligger ute på jobb.. 🙂 Kanske är dialektalt, vad vet jag? Men jag säger i alla fall att han ligger ute på jobb istället för att säga att han är på arbetsresa.

          Men att skriva att han ligger borta mån-fre i en kommentar om hur ofta ni ligger blir ju lite roligt. Du måste du väl ändå inse?

        Kanske nån dialekt? Kanske menas att han sover nån annanstans de dagarna?

      Fattar inget av vad du skriver. Tipsar om att korrläsa iaf i jobbsammanhang.

        Om du inte fattar något av texten ovan undrar man ju hur det gick för dig i skolan. Läsförståelse var ditt tuffaste ämne? Gick inte så bra på högskoleprovet gissar jag? Nåja, vi behöver ju folk på okvalificerade jobb också.

          Men liksom. Tog åt dig mycket eller?

            Det är inte jag som skrivit originalet. Bara less på folk som ska grina för att världen inte ser ut exakt som de vill.

              Så du överdriver. Tror inte att någon grinar över ts kommentar. Vad nu det har med att världen ska se ut som man vill.

      Varför är ni sambos om ni skilt er?

        För att dom skilde sig och sen hittade dom tillbaka jävligt snabbt (verkar ju vara ett hastigt beslut att skilja sig om man ändå flyttar ihop så snabbt igen) så nu bor dom ihop = sambo.

      Själv knullar jag bara tis-fre (min M2B kör gangbang på Blue Vision lör-mån då) varannan sommar vid fullmåme då månen står i perfekt position framför orion. Hade paus 2012-2014 för då pluggade min M2B och hade ej råd att köpa mig (är prostituerad) och 2019 då han stod mellan jobb och hade det lite skralt. Dock kan det hända att jag även ligger på måndagar ibland där om min polares tjej är på konferens i Örebro (hon är det rätt ofta, dock åker hon till Jönköping ibland också… hindrar dock ej mig från att smaka på kuken). Jag är supernöjd med upplägget!

        Haha, spot on!

        ???

    Vi blev tillsammans när vi var 16 år. Nu är vid 28 år och har två barn. Vi har sex 3-4 ggr i veckan

    Jag vill inte veta!!!!

      Då kanske du kunde låtit bli att gå in i kommentarsfältet på just detta inlägg? Bara ett litet tips sådär för då hade du sluppit se några svar.

    Varit ett par i 10 år – i genomsnitt 1 gång i veckan

    Jag och pojkvännen har sex nästan varje dag.

      Det går över.

        Vi har varit tillsammans i över 10 år, så nej. Kanske inte borde uttrycka dig om något du inte vet ett skit om 🙂

    Tillsammans i nio år, en gång i månaden, ibland mindre!

      Tsm i 10 år, kanske 2-4 gånger i månaden typ?

        Inga barn heller

      Tillsammans i sju år, ibland händer det typ två gånger i månaden, och ibland kan det nog ha gå två månader utan något alls. Vi snittar kanske en gång i månaden ungefär? 🙂

      Tror dock vi båda är rätt tillfreds med situationen även om det är förhållandevis lite jämfört med andra!

    paow ska åka till mexiko i helgen.

    OT!
    Margaux ska gifta sig?hur länge har dem kännt varan..5 min

      Säkert ett sponsrat fejkbröllop igen.

        Fast oavsett hur sponsrat det är, så är det ju något de bestämt sig för…

          Oh nej, hur kommer vi kunna leva med att en vuxen person har valt att gifta sig med någon de tycker om. Hur kommer det påverka våra liv? Hemskt. Skämt-o-sido.

            Skämt och sidor.

              Okej fröken.

                Du missade ett skämt. Skämt och sidor.

              Skämt åsido.

                Skämt åsido används inte såhär – Du säger det EFTER ett skämt när det som sedan följer är allvarligt menat. *Skämt* ”men skämt åsido” *någonting som inte är menad skämtsamt*.

      Åh herrgud!!!!!!!!!!!

      Vad gör dom uppe på taket i 10 minus och massa snö, iklädd bara handdukar och vem står och fotar denna spontana och privata stund? ??‍♀️??‍♀️

        ?

        Vem tog fotona undrar jag? Och ja varför är de halvnakna i snön? Så många frågor.

        Enligt Instagram är det deras takterrass. Angående avkläddheten kan man kanske tänka sig att det finns en bubbelpool eller bastu i nära anslutning till terrassen.
        Kameran verkar sitta på ett stativ, så de har säkert riggat den ”spontana stunden”. Man får väl anta att fotot togs efter ett vanligt frieri och att de sedan bestämde sig för att ta bilder, men man vet ju aldrig med Margaux.

        Kan det vara så att Margaux nya lägenhet har en bastu? De ser onekligen ut som en privat stund så man undrar ju vem som stod där och fotade snygga bilder i motljus. Måste vara krävande att leva sitt liv under ständig dokumentation, kan nog lätt spinna iväg och bli ohanterbart.

          Den har bastu, framgår i en vlogg när hon visar lägenheten

          Jätteprivat.

        Ja vad gör man inte för lite content ?

        asså vad gör killen? Varför bodde dom inte hos honom istället för att hon skulle bo på hotel? nu ska han bara flytta in till henne och nu är dom också förlovade.
        omg

          Verkligen? Oklar snubbe.

          Fast hon har sagt att hon knappt spenderade en natt på hotellet utan bodde hos honom. Dock verkar de hängt på hotellet?! Men hon kanske ville ha något eget eller så hyrde hon hotellet innan de började hänga intensivt?

          Har tröttnat på henne något enormt. Bilden säger ju allt. Ska vara lite spontant på terass i snö med handdukar…

          Hon har köpt ny lgh

      Har hon helt tappat det?

        Det var ett tags sen.

      Nä men alltså. ”Förstår att det är lätt när det är rätt” har känt killen i tre dagar. ?

      Perfekt content nu när hon inte kan exponera sonen hur som helst.

      Kul för dom!!

      I värsta fall går det åt skogen och de skiljer sig. I bästa fall håller äktenskapet.

      Lev lite för tusan!

        Idk, var det två vuxna människor utan några andra personer att ansvara för, absolut. Kör på, ”lev lite”. Men när man har ett litet barn att ta hänsyn till vet jag inte om jag håller med riktigt i att bara köra på och testa. Grymt tacksam att min mamma iallfall inte gifte sig (och flyttade in) en sprillans ny man när jag var liten bara på feeling.

          Håller verkligen med här. Men sen är ju faktiskt Margaux redan en usel förebild på många sätt så va har hon att förlora.

          Håller helt med! När det är barn inblandade så chillar man lite och sätter barnet först.

          Socanmäl henne då.

            För det finns inga grader mellan ”helt okej och bra för ett barn” och ”något för soc att ta hand om”?

              ?

      Nä du skämtar?

      Med tanke på hennes track record kan det ju lika gärna bara vara content och inte på riktigt.

      De kanske tänkte vara förlovade i några år, så de hinner lära känna varandra. Eller så tycker dom om att kasta sig in i saker…

        HAHAHAHA. Hon har nog redan kontaktat sponsorer för kommande bröllop. Tippar att det blir redan till våren/sommaren.

          Kanske EB faktiskt får viga folk på riktigt den här gången?

      Jag la en kommentar om detta med hamnade i mod? Haha knasigt, men vad sjukt ändå!

      mer fundersam över vem tog bilden, hade de ett team inför frieriet? förstår icke?

        Googla ”stativ”. MINDBLOWN!!

          Fotona är tagna i olika vinklar. Har någon av dem sprungit iväg mitt i allt pussande och kramande för att ändra kameravinkeln litegrann, sen hoppat tillbaka till kramande och pussandet? Nah, skulle inte tro det.

    Sedan våra tvillingar kom för 2,5 år sedan råder undantagstillstånd på alla punkter. Vi har haft sex kanske 5 gånger sedan födseln. När barnen sover prioriterar vi sömn och tv-mys och pratande istället. Vi vill ligga mer men orkar inte. Har ångest över detta men ångesten gör det bara värre. Förstår inte hur folk med barn orkar plocka fram sin sexualitet flera gånger i veckan. Den finns där långt inne men allt annat ligger ivägen.

      +1! När vi väl hade sex igen så blev det ännu en graviditet.

        Finns ju skydd annars…

          De kanske ville ha fler barn?

            Lät inte som det på hur hon uttryckte sig…

      Har bara ett barn men känner samma. Vi prioriterar varandra men mys och närhet, prat etc känns viktigare. Hade också mycket ångest över detta men pratade bara med min man som sa att det var helt okej. Haha så enkelt. Om man mår dåligt över att det saknas finns det ett par saker man kan kan ändra på men vi gjorde inte det. Så att gå och må dåligt för att vi boorde ha sex blev rätt kontraproduktivt och ledde inte direkt till mer sex. Attraktionen är där och vi är ju lyckliga så fick ge upp ångesten. Lättare sagt en gjort men du kanske kan ta med dig något av mina tankar och applicera i ditt liv. Hoppas att det kan hjälpa! ?

      Förstår PRECIS. Känner samma efter bara ett barn. Men tycker inte man ska haka upp sig för mycket på att det måste vara sex. Det viktigaste är att man inte tappar närheten och att prata med varandra. Det andra får ta sin tid ❤

    Åh nej, hennes snubbe ”får inte” sex på en månad. Kris och panik, hur ska han överleeeeva!

      Men herregud. Man kan väl sakna det även om det inte är hela världen/något man kan klara sig utan. Är man van med flera gånger i veckan så är man ??‍♀️

        Inte någonstans påstod hon att han var helt förstörd över beskedet liksom.

          Tillräckligt upprörd för att skriva om det, så uppenbarligen finns det något där. Grymt onödig kommentar från henne hur som helst. EN MÅNAD. Och? Vad sänder det för signaler till de som utsätts för tjatsex varje dag?

            Att hon kanske inte utsätts för tjatsex, eller bara att hon kommer sakna att ha sex en till två gånger per månad, under en månads tid? Det är väl inte konstigare än så ?

        Han kan nog fixa det på egen hand, eller hennes

      Märkligt det där med att ge sex eller tjatsex. Man har sex tillsammans (punkt)
      Med inställningen att man ger sex till sin man. Vad är man då egentligen?

      Hon lät inte helt tillfreds med att vara utan själv, så samma sak där?

    Så länge mina barn hänger på mig 24/7 så vill jag ha den lilla tiden jag har för mig själv, alltså låta min kropp och huvud vila. Så ganska sällan, någon gång i månaden.

      Exakt så! Och känner noll stress över det. Tänder på min man, finns andra behov som går före just nu bara??‍♀️

    Innan jag och min sambo flyttade ihop hade vi sex i princip varje gång vi sågs 4-5 gånger i veckan. Men sen vi flyttade ihop så har vi sex 1-2 gånger i veckan men detta beror också på att vi är i en stressig fas i våra liv.
    Tycker det är lite ångestladdat såna här frågor, när man läser om folk som har sex hur ofta som helst när man själv har sex rätt sällan.
    Med det sagt så är jag ändå nöjd med sexlivet och sex är ju faktiskt inte allt.

      Jag får ångest av ditt svar ? 1-2 ggr i veckan är mer än genomsnittet skulle jag nog säga. Vi har sex typ en gång i månaden, om ens det. Ännu mer sällan tror jag. ?

        Hahaha jag förstår det, 1-2 gånger i veckan är rätt mycket ändå men att ha gått från sex superofta till detta det är en förändring för mig ?
        Men sen som alla andra är de inte alltid ens 1 gång i veckan utan kan gå två-tre veckor mellan, det beror helt på hur livet ser ut.
        Men jag tänkte mer generellt när jag skrev ångestladdad fråga då jag tror många, främst kvinnor jämför sig med andra och blir påverkade av att se kvinnor ha sex oftare än dem ?

          Haha ? ibland brukar vi komma in i någon slags flow, och då kan det bli tre dagar efter varandra. Men vi får typ aldrig till ytterligare en. Har nästan blivit lite av en utmaning att försöka orka! Annars blir det nog i genomsnitt en gång per vecka. Har varit ett par länge,, med två ganska stora barn! Frekvensen går uppåt och neråt, viktigaste är nog ändå att umgås och njuta av varandras sällskap. Bara ligga i soffan och surra ?

    Aldrig

    Har en 6 månaders bebis så här händer inte mycket

    Jag är gift sedan 19 år vi har sex ett par gånger per år

      Jag och min man är ett par sen -94 och två vuxna barn varav ett bor kvar hemma. Vi har sex 1-2ggr per vecka. När vi får svackor schemalägger vi sex för att inte tappa bort varandra, det kan tyckas märkligt och det kan komma kommentarer om det.

      Detta funkar för oss och vi älskar fortfarande varandra djupt och innerligt, men vi vill inte riskera att ”bara” vara kompisar. Sex är så jäkla viktigt för ett förhållande i min värld..

      Hoppas ni hittar ett sätt som funkar för er båda????

        fast vad är det för kommentar? skrev personen att hen var missnöjd med sitt sexliv? lägg dina böner på din relation istället.

        Tycker inte man blir bara kompisar för att man inte har sex på länge dock. Finns så mkt annat som är speciellt/olikt med kärleksförhållandet liksom.

        Anna.. Är det du??

    Jag har inte haft pojkvän på 14 år. Så då behöver du inte känna ångerst i jämför med mig iallafall .( Jo jag tycker att det är jättetråkigt att jag inte har sex med någon fin. Det är inte frivillig celibat jag har )

      Har inte heller haft pojkvän på flera flera år. Men har helt ärligt mer sex som singel än i par. Då kan man ha ett par kk som man njuter med när lusten faller på.

        Håller med. Har mer och framförallt sjukt bra sex nu när jag är singel jämfört mot när jag bodde med mitt ex. Har ett par (unga skitsnygga) kks som jag träffar på helgerna enbart gör att dricka vin och ligga.

          Ok

      Incel

      Jag har inte heller någon partner, och vill inte ha sex med främlingar eller nån jag knappt känner. Känner mig också som en incel ibland haha. Men i slutändan är det en ganska liten uppoffring, det är viktigare för mig att träffa nån som jag faktiskt tycker om.

        Man kan väl ha sex med folk man känner och som inte är totala främlingar även om man inte är i en relation?

        Är de enda två alternativen att ha pojkvän eller ligga med främlingar?

          Såklart man kan. Jag däremot vill inte ligga med nån jag inte har en relation med för att jag inte känner mig bekväm med det helt enkelt.

        Alla är väl främlingar innan man lär känna dom. Skaffa en kk så är hen inte främmande för dig när ni har sex.

          Alla vill inte ha en kk :/ Förstår att det är jag som är ”onormal” 2021 som inte vill ha meningslöst sex men önskar att folk respekterar det istället för att komma med råd om att ändra på mig.

          Inget optimalt läge att skaffa en kk nu

    Jag blir trött på att så många tycks tänka att sex bara handlar om penetrering. Jag är delvis förhindrad att ha regelrätta samlag pga. skada men jag och min man har ett härligt sexliv i alla fall. Menar Elaine att de inte får röra vid varandra på en månad? Eller vet hon inte att sex är så mycket mer än snabba knull? Sorgligt i så fall.

      Sorgligt att du tror att penetrationssex inte är mer än snabba knull.

      Jag vet inte vad för operation hon ska göra men det kan ju vara så att stygn och infektionsrisk gör att de inte kan vara särskilt intima. Visst, hångel och annan närhet är mysigt och fantastiskt men det är inte sex. Vill jag ha sex så vill jag ha sex och även om jag skulle överleva en månad utan så skulle jag absolut sakna det.

        Det sa jag inte. Mer att ett finger i rumpan och en tunga på klitoris kan ersätta penis i vagina typ. Ska jag ge fler exempel? Jag tror att du förstod vad jag menade.

          Men ska man operara underlivet är kanske en tunga på klitoris inte heller särskilt bra. Jag vet inte varken Elaines eller hennes läkares definition av sex, men det kan ju vara så att hon inte får bli upphettad, eller att man absolut inte får röra något där nere för infektionsrisk. Det behöver alltså inte ha någonting med penetration att göra.

            Man kan ju dock fortfarande ge honom oralsex. Eller räknas det inte som sex om bara ena könet är inblandat?

          ” Eller vet hon inte att sex är så mycket mer än snabba knull?” Var vad du skrev, vilket antyder att du inte vet att penetrationssex är så mycket mer än snabba knull.

          Sen var det ju inte vad man kan göra utöver vaginal penetration jag kommenterade, det tror jag de flesta har koll på, utan din extremt trista attityd och att du dessutom inte tänker på att det ju finns orsak till att hon inte får ha sex.

          För mig skulle det vara galet äckligt att ha ett finger upp i min rumpa. Klitoris ger mig ingen glädje, däremot g-punkten i slidan. Det som ger mig njutning är snopp i slidan , det andra förspels aktiviteter som oralsex , fingerpenetration gillar jag inte.

      En operation kan medföra att man måste undvika orgasm pga sammandragningarna och att dessa kan skada läkningen. Efter en titthålssterilisering ska man inte komma på minst två veckor eftersom det kan skada läkningen. Visst kan man fortfarande ge någon annan oralsex i det läget men själv föredrar jag sex där alla involverade parter blir tillfredsställda, vilket de flesta antagligen gör.

    VÄLDIGT SÄLLAN
    Båda ska vara hemma, båda ska vara vakna, båda ska vara sugna, ingen ska vara i matkoma
    osv
    osv
    osv

      Hear hear!

      Haha håller helt med, fan vad det oftast är matkoman som ställer till det för någon av oss

      Amen verkligen. Händer typ aldrig, båda mitt i karriären och en av oss med intresse som gör att de vakna timmarna hemma per dag är.. mkt få. Har sex på semestern, men däremellan typ.. aldrig?

      Haha! Har en 2-åring men det är bra mycket oftare matkoman som står i vägen för sex i det här hushållet ???

    Men Camilla…..du kanske ska dela med dig?
    😉

    35 årsåldern, varit tillsammans i 14 år, har två barn på 9 och 11 år.
    Det har alltid varit jag som haft mer sexlust än han, en period av depression gjorde att frekvensen gick ner rejält så i en period gick det ofta en månad eller mer mellan gångerna. Nu är det väl ungefär en gång i veckan skulle jag säga. Lördagsmornar, haha! Är så himla kvällstrött att det inte är på kartan när vi lägger oss. Men i takt med att barnen blir äldre och vaken fler timmar per dygn blir det svårare att hitta ensamma stunder.

    Jag är gift och vi har kilat stadigt i fem år.
    Vi snittar 3-4 gånger i veckan. Vi har fem barn

      Har ni fått fem barn på fem år? Då förstår jag att ni måste ligga varannan dag

        Han har två, jag tre, inga gemensamma ??

    Ett par gånger i månaden.

      Ska tillägga att vi bor ihop och det var i samband med flytten som det blev mer sällan. Med tidigare partners som jag inte bott med har det blivit varje gång vi ses (4-7 ggr i veckan).

    Jag känner bara ”ok” när jag scrollar genom kommentarsfältet och läser kommentar efter kommentar om hur ofta eller sällan anonyma har sex.

      Men LÄS inte just dessa kommentarer då. Vad TRODDE du det skulle bli för svar på en fråga om hur många gånger man har sex???

    När jag var yngre var jag så jävla stressad kring sex. Hade jag och min kille inte sex minst varannan dag så tog jag initiativ och pushade mig själv till det, annars trodde jag att det var något fel på vår relation och att det snart skulle ta slut typ. Det dödade min sexlust. Idag har jag varit ihop med min nuvarande i 10 år och vi har sex när vi känner för det. Periodvis varannan dag och periodvis nån gång i månaden. Och det bästa är att ingen av oss blir stressad över det. Oftast timear vi ökad och minskad lust rätt bra med varandra, eftersom minskad lust iaf i vårt fall beror på typ stress, att barnen sover dåligt, att man har lite tid för varandra – ja, nåt som man delar. Tror att nyckeln är att inte stressa över det och att hitta nån vars sexlust och inställning till sex funkar likadant som ens egen.

      Känner igen mig helt. Har också haft betydligt mer sex än jag själv egentligen ville. Kände liksom att det förväntades av mig…

      Nu har jag sambo och är äldre och har inte sex bara för att jag tror att jag måste, utan vi har det för att vi har lust med det och av olika anledningar kan det ibland gå rätt lång tid emellan gångerna. Vi har bara bestämt oss för att ingen av oss ska ha ångest över detta… vilket vi båda haft men så pratade vi om det och vårt förhållande är toppen över lag och vi har som mål att leva resten av våra liv tillsammans… tror att man har en bild av hur det ska va. Plus att många som har sex ofta får det att låta som att det är det normala och det är ju fel.
      Det normala är olika i olika förhållanden.
      Kanske därför man egentligen inte ska prata med andra om just hur ofta man ligger med varandra… det skapar nog ofta mer ångest

      Du verkar sund! Och övertygad att denna kommentar hjälpte någon, den hjälpte iallafall mig. Tack!?

    Tillsammans i 13 år, gifta och inga barn. Har sex 1-2 ggr/månad, ibland mer ofta och ibland mer sällan. När jag var runt 20 år var jag i ett förhållande där mannen krävde sex varje dag. Han tjatade och sa till och med att jag inte ens behövde göra något, bara ligga där och ta emot. Fy fan! Önskar så att jag kunde åka tillbaka i tiden och säga åt mig själv att dra därifrån långt tidigare än jag gjorde. I dag tvekar jag inte en sekund att säga nej ifall jag inte är sugen och min älskade man accepterar det (och vice versa såklart).

    Har vi backat bandet till 2005 eller? Känns som en fråga i en frida tidning. Vem bryr sig hur andra knullar ??‍♀️

      Jättekonstig inställning tycker jag! Som utbildad (men inte legitimerad) sexolog anser jag att det är viktigt att prata om lust och sexuell praktik i många olika sammanhang. Det är ju inte som att det finns så många sammanhang när man ges möjlighet att få höra hur andra har det, att det finns många olika varianter av ”normalt” och liknande. Ett sånt här kommentarfält kan ge någon tillgång till tankar och reflektion som inte annars hade väckts. Det kan minska folks sexstress att läsa att många andra har sex mer sällan än dem osv.

      Alla berörs inte alltid av alla frågor men man måste ju kunna ta att andra inte är intresserad av samma saker som en själv och ge det utrymme också. Jag tycker till exempel att det är fruktansvärt tråkigt när det blir långa diskussioner om barnuppfostran och barnvagnar och sånt men då är det ju bara för mig att skrolla förbi och hoppas att nästa inlägg passar mig bättre.

        Är sexolog ett yrke som kräver legitimation?

          Nej, det är det inte. Så ta hela ”sexologens” kommentar med en näve salt skulle jag tro. Ställer mig tveksam till påståendet att läsa om hur ofta andra har sex på något sätt skulle vara hjälpsamt för andra i att reflektera över hur ofta de har sex och där dra slutsatsen att de kan hjälpa att minska sexstress för att andra har mindre sex än en själv. Det innebär ju samtidigt med den slutsatsen att har man mindre sex än de som skriver så ska man känna ökad stress, eller att de som skriver och är de som har minst sex, ska också känna stress över det. Ganska dumt. Snarare vettigare att bara konstatera att alla har olika mycket sex av olika anledningar och inget av det spelar någon roll för ens egen situation – vilket man kan konstatera väldigt enkelt utan att läsa 100+ kommentarer om hur ofta andra har sex. En riktig vettig sexolog hade väl snarare sagt att steg ett är att fråga sig själv om man är nöjd eller missnöjd med ens sexliv, är man nöjd finns det väl inget att gräva vidare i ens.

            Om du skickar mig din mailadress kan jag skicka bevis på min högskoleutbildning om du vill? Jag förstår att en hälsosam källkritik behövs i såna här anonyma kommentarfält men i detta fall finns ingen anledning att slänga på citattecken på sexolog.

            Nu handlade min kommentar inte om hur man kan hantera sina känslor kring sin sexuella praktik utan om varför jag inte tycker att det dumt att öppna upp möjligheten att diskutera det med andra, som här till exempel.

              Nej, det behövs inte – är väl bara Malmö som har ett masterprogram i sexologi sen HT14, så lär väl vara där du läst. Citattecken på sexolog var inte för yrket i sig, utan just för dig då du gav knepigt råd för en sexolog i mitt tycke samt skrev att du är utbildad men inte har legitimation. En riktig sexolog borde ju rimligen veta att det inte är ett legitimationsyrke i Sverige.

              Sen säger jag inget emot att öppna för diskussioner kring sexualitet, men att läsa 100+ kommentarer i rad där folk skriver sin ålder, relationslängd och hur ofta de har sex är knappast en riktig diskussion. Därtill var din slutsats att man då kunde känna mindre sexstress för man ser att andra har mindre sex än en själv. Och det är så himla dålig slutsats för den bygger ju på att man fortfarande ska delvis avgöra sin egen nivå av stress/nöjsamhet baserat på andra än sig själv och på andra sidan av det – vad innebär det för de som har mindre sex? Hoppas du inte kör med sådana råd och metode som ”sexolog”.

    Varit ihop i 9 år. Sex 4-5 gånger i veckan 🙂

    Herrejisses det är typ en månad som de inte ska ha sex. En månad av typ hela livet…

    Gift, varit ihop 21 år snart, snittar väl tre gånger i veckan. Han hade gärna haft mer men jag tycker det är lagom.

      Varför vill du ha mer om du tycker att det är lagom som det är nu?

        Förlåt, jag läste fel. Jag trodde att du ville ha mer, men det var ju han som ville det.

    Men oj vad intressant. Varför tror hon att någon är intresserad av hennes sexliv?

      Sex måste väl inte vara = pentration?

      Det finns massa roliga saker man kan göra tillsammans med sin partner utan att stoppa in något.

      Passa på att låta fantasin flöda och hitta nya vägar till njutning?

      Sorry, hamnade på helt fel ställe.

      Hon är ganska besatt av att skriva om det, haha.

    Tillsammans i 3 år. Snittet ligger på 4-7 gg i veckan.

    Tillsammans sedan 15år tillbaka, ligger i snitt 1ggr per månad. Jag vill ha mer och min partner vill ha mindre.
    2 barn mellan 10-15 år, så det är svårt att få till det!

      Eller hur! Jag trodde alltid att barnen var små – vi var trötta – nu får vi sova ut och är inte lika trötta, men det är ALLTID nått barn vaket när man har lite äldre tonåringar. Och i pandemitider med distansstudier och bara hänga med familjen så är alla alltid hemma. Annars kunde det finnas lite ensamtid i huset vid barnens träningar osv…

    Typ 3 gånger sedan april 2018 när jag blev gravid. Men vill ha syskon snart så behöver väl ”ta tag” i det och komma igång liiite oftare igen.

    Varit gifta i snart 24 år, ihop i lite över 30 år, utflyttade barn (fem stycken), vi är 53 år (jag) och 61 år (min man).

    Vi har sex så gott som varje dag, det har vi haft hela tiden med undantag för de allra första veckorna efter förlossning och några veckor efter att jag hade opererat bort livmodern genom öppen kirurgi.

    Retorikexperten Elaine:

    ”Jag berättade det till Gustav …”

    ”… det blev alldeles tyst i luren på andra sidan att jag trodde att samtalet hade brutits …”

    Hon kanske skulle prova på en karriär som erotikexpert istället.

    Varför känns det alltid som att det bara är de som har sex relativt ofta som tar upp frågan offentligt? Lite som att hon vill hävda sig och sitt förhållande, eller tror ni hon hade skrivit samma sak om svaret varit
    ”Jag är trebarnsmamma och skulle tippa på – ta fram popcornen nu – 1 till 2 gånger per år!” ?

      Är det inte lite Elaines grej också att hon är så himla härlig och gillar sex så himla mycket? 1-2 ggr/v är väl inte extremt mycket? Att behöva vara utan sex en månad kan väl vilken människa som helst klara av utan att lida alltför mycket, löjligt både av henne och maken att det är det som blir nåt att reagera på när hon ska opereras. Finns ju mycket som är minst lika bra tidsfördriv som sex.

    Jag har inte riktigt koll, kanske en gång varannan vecka? Småbarnsföräldrar som varit tillsammans i 11 år. Jag hade gärna skippat sex helt och hållet, men ställer upp för att undvika skilsmässa.

      Låter inte som en sjysst deal… säg att du skulle bli handikappad och aldrig mer kunna ha sex…? Ska han lämna dig då…? Låter inte bra.

        Det är väl inte orimligt om man anser att sex är en viktig del i ett förhållande?
        På samma sätt som någon kan anse att det är helt irrelevant.
        Är man i det stadiet där än vill ha ett förhållande där sex inkluderas och en inte så bör nog båda vilja ses sig om efter ett annat förhållande?

          Ja varför är det oschysst att se sex som en viktig del i en relation men inte att se ekonomisk trygghet, äktenskap eller delat ansvar i hemmet som en viktig del. Man prioriterar olika och är man totalt olika där så kanske relationen inte är rätt.

      So sad…

      Är det så att du inte vill ha sex överhuvudtaget eller inte vill ha sex med just din partner? Oavsett vad så känns det ju inte rättvist mot någon av er att du ”tvingar” dig själv att ha sex när du helst inte vill.

        Jag vill inte ha sex med någon alls. Onanera gör jag däremot gärna, så sexlusten verkar inte vara helt död. Men jag vet inte, det känns bara meckigt att blanda in någon annan. Penetration ger mig absolut ingenting.

          Har du tänkt på att du kanske kan vara asexuell? Det kan vara lite av ett spektrum, och vissa tycker om att enbart onanera medan andra inte känner sexlust överhuvudtaget, varken med sig själv eller andra. Jag vill inte diktera hur du ska leva ditt liv, men jag skulle vilja att du tänker lite mer på vad du själv vill och inte vill. Det är så viktigt att enbart ha sex när man faktiskt vill och inte för någon annans skull. Vårt samhälle är så sexfixerat att folk knappt vet om att många inte vill ha sex med någon annan, det bara antas att man ska ha sex i romantiska förhållanden. Men det behöver absolut inte vara så och man kan ha meningsfulla och djupa förhållanden helt utan sex.

    Har en tremånaders bebis. På efterkontrollen hos MVC frågade barnmorskan om det fungerat bra att ha sex, jag ba VA, SEX?? Vi har varit så fullt upptagna med bebis att jag glömt helt att man kan ägna sig åt sex om man får en stund över. Däremot har jag läääääängtat efter att få några timmar för mig själv så jag kan städa i källarförrådet, vet inte vad det säger om vårt sexliv…

      Jag fick samma fråga på efterkontrollen och ba ”eh nä det har jag inte vågat förrän jag fått bekräftelse (från barnmorskan) att allt är OK där nere!” Och jag rensade också källarförrådet under mammaledigheten. Så härligt! Barnet fick sitta i babysitter på källargolvet och titta på.

      Kan inte vara roligt att vara man och inte ha sex på flera månader, eller ha en fru som ställer upp för att undvika skillsmässa. Låter som att det blir hysteriskt tråkigt sex. Längtar ni inte efter den emotionella kontakten man bara kan få genom sex?

        Ja varför har man en man? Den inställningen en inte schysst mot någon.

          Anledningar till att jag har en man: Jag älskar honom. Delat föräldraansvar. Bättre ekonomi. Han lagar all mat (jag avskyr matlagning). Mitt liv är helt enkelt bättre med honom än utan.

            Låter som att man skulle kunna bo med en kompis då ungefär. Förutsatt att man tar hand om samma unge.

              Det kanske är så för vissa, men jag älskar min man otroligt mycket mer än jag älskar någon kompis. Är mer känslomässigt intim med honom än med någon annan. Det förändras inte för att vi inte har så mycket sex. Vi sover forfarande i samma säng, älskar att prata med varandra, spenderar gärna tid med varandra osv. Finns ingen av mina vänner jag skulle vilja spendera tid med dygnet runt alla dagar om året, men det gör jag gärna med min man.

            Louise, du måste ju vara ett troll? Ingenstans skriver jag att jag någonsin ställt upp för att undvika skilsmässa och min man har ju under dessa tre månader inte påmint mig heller om att man kan ha sex, han har inte heller varit jättesugen. Vårt äktenskap krisar inte för det.
            Och ”Den emotionella kontakten man bara kan få genom sex” ??? ?

        Så mkt idioti i din kommentar att jag inte ens orkar bemöta den.

        Men sen är ju bodycontact fullt av gifta män som inte får det de vill ha hemma.

        Män alltså.. cant live with them, cant live without them…

          I mitt fall spelar det ingen roll om vi har haft ett spännande, trevligt, bra sexliv enligt honom, Verkar vara så att det ändå söker sig till annat! 🙁 Sexliv ÄR en viktig del i ett förhållande, men man tappar ju lite lust av vissa turer som varit med hans ’egna fria liv’ som inte påverkar oss alls… Tydligen tänker jag för mycket ’på allt vi inte gör, istället på vad vi gör’… No words…

        Min man får runka om han behöver komma och jag inte har lust. Herregud. Det är inte mitt ansvar att ställa upp.

        Jag har aldrig upplevt att jag fått en större emotionell kontakt genom sex än genom att prata med min snubbe. Tvärtom tycker jag nog att samtal ger mer emotionell kontakt faktiskt. Tror att det där är olika för olika människor faktiskt.

      Tråååååkigt

    Är 19 och har en sambo och blir helt ärligt typ 1-2 gånger på en bra vecka. Tar antidepressiva och har mycket problem med ångest just nu så det förstör en del tyvärr. Innan jag började med antidepressiva blev det typ varje dag. Har ganska mycket ångest över att det blir så sällan speciellt eftersom vi är ett ungt par utan barn, känns som att man borde ligga mycket mer ?

      Försök avsluta antidepressiva. Av erfarenhet vet jag att flera årtionden med antidepressiva medel inte leder någonstans

        Sluta ge medicinska ”råd” på det här sättet. Du har ingen aning.

    Behöver inte sex för att vara kär, älska någon eller vara tsm med någon. Anser hellre att man inte är kär om sex är något man gnäller över, bråkar över eller lämnar för. Så svaret blir: periodvis. Ibland inget alls på några veckor och det är okej för oss för kärleken är större än sexuella lusten. Det var min partner som fick mig att inse det oxå. Man behlver inte sex för att man är kär. Sex är inget måste för att man är kär. Sex är ingen skyldighet eller skyldighet för att man är kär eller har en partner.

      Ingen skyldighet eller rättighet*

    Ingen behöver ”ligga mer”. Du kanske ska ta och sätta sig själv först och vänta på att din riktiga lust kommer tillbaka. Det gör den. Om man ger den tid.
    Inte stressa fram.

    Jag har insett att jag påverkas väldigt mycket av mina hormoner så vår sexfrekvens följer min menscykel som en jädra klocka. Ligger som fan tcp veckor i månaden för att sedan vilja ha min kropp helt ifred i två veckor. Så skönt när jag började förstå sambandet och fick förståelse gör mig sjökv istället för att slå på mig själv för att jag var på av/på.

      Haha same! Men också typ en sån ”synd” att när man är som kåtast är man också som mest fertil. Guds straff asså haha. (Om en inte försöker bli gravid då)

    Margaux: förlovad efter typ bara några veckor
    Jag: killar? Var?

    Vi har varit tillsammans i drygt fyra år, första åren var på distans och då låg vi varje gång vi sågs (oftast varje helg) men sedan vi blev sambos har det varierat mer. Ibland två-tre gånger på en vecka och sen ingenting på en månad. Speciellt sedan vi började jobba hemifrån har det blivit mer sällan. Känner mig ändå oftast nöjd, jag tar initiativ när jag känner för det (oftast runt ägglossning). Till saken hör att jag var i en relation med fysiskt och sexuellt våld innan vi träffades där mitt ex ställde stora krav på hur ofta och på vilka sätt jag skulle tillfredsställa honom, så för mig är det viktigt att det aldrig känns pressat.

    Får känslan av att Elaine är så stolt över hur ofta hon o hennes gubbe ”pippar loss” (kräks på det uttrycket)

      Finns så många uttryck som gör hela sexet så avtändande.

      ”Vi sexar/pippar/nufsar en gång i veckan”??

      Träffade en man som kallade min fitta för snippan när vi hade sex. Blev inte mer sex med honom efter det.

        Hahaha…
        NUFFSAR?

          ?

        Och vuxenmyser ?

          Kommer ihåg när jag 18 – 19 och äldre snubbar föreslog sex med ’vill du mysa med mig *vinkvink*’ ?

      Fast det där är ju inte särskilt ofta?

        Jo om man har heltidsjobb, samt småbarn och det ena barnet dessutom har funktionshinder så är det väl rätt ”imponerande” att orka/ha lust/ha tillfälle så ofta?

          1-2 gånger i veckan är ”ofta” ?

    Har sån ångest för den här frågan.
    Min man tycker sex är det viktigaste i världen och att förhållandet dör utan det. Jag känner inte samma och är väldigt osexuell av mig generellt. Har alltid varit öppen med det till min man men har väl förstått lite mer vad han menat med tiden. Han anser att sex och intiativ från mig påverkar hans självkänsla.
    I alla fall, vi har sex var tionde dag i snitt. Nu är jag höggravid och allt gör ont vilket gör att jag verkligen drar mig från att ligga, har påtalat det till honom och han förstår dock kan han ligga och ta på mig och verkligen vilja och sen när jag nekar så får jag massor med frustrerade suckar.

    Aaaah tack för utläggningen behövde skriva av mig ?

      Har förståelse för att man kan vara olika i sitt förhållande och att din man kan behöva mer sex än dig men fan att han håller på sådär och suckar? Vad fan är det för stil? Med sin gravida partner? Under graviditet var jag inte alls sugen, någonsin på sex. Min man fick lösa det själv. Så arg jag hade blivit om han hållt på sådär!

      hur har man ens sex som höggravid?

        Men va? Menar du verkligen allvar med den frågan?

        Googla ?

        Bakifrån!

        Skulle inte vilja, känns avtändande…

      Jag tror ärligt talat att män tror att det är så man visar kärlek.. Alltså att de känner sig nollställda när de inte kan ha sex typ, liksom som att det är det enda sättet att visa kärlek på? Vad tror ni?

        Det tror jag med, det stämmer för oss iaf…

      Hur kom ni så långt som till att skaffa barn då? Alltså om du varit så öppen med det och ni är så olika tycker jag han får skylla sig själv och inte gnälla… Uppenbarligen har han ju valt detta ändå.

      Har du tänkt på att du kanske är asexuell? Menar inte att anta något, men det är många som inte vet att det är något man kan vara

      Jag är gravid i 7:e månaden och vi har legat en gång under graviditeten! ? vi är båda nöjda ändå som tur är. Men så fick vi kämpa som galningar ett år innan vi blev gravida också.

    Men man kräks ju på sättet hon benämner det? Åka till pippaloss?

      Pinsamt av en självutnämnd retorikexpert.

    Vad Elaine missar här är att sex inte måste innebära penetrerande sex.

    De som har sex ofta verkar vara de som gormar högst om det, som om det vore ett kvitto på hur bra förhållande man har?

    Man blir ju inte direkt sugen på att skaffa barn när man läser det här kommentarsfältet….

      Barn är bättre än sex ??????

        Ok! Visste inte att det var en tävling!
        (Väljer dock hellre sex, men sån är jag!)

        Inte enligt männen tydligen…

    Är singel och har sex ett par gånger i veckan.

    Vi har haft sex 2 ggr sen vår dotter föddes för 1,5 år sedan. Vart tillsammans i 10 år.

    Gift, 3 barn. Vi har varit ihop i 12 år och har sex 1 gång i veckan i snitt just nu. Har under förhållandets gång varit både mer och mindre såklart. I ”nykär fasen” va det väldigt ofta ?.

    Vi har det nån gång varannan månad kanske. Om min man skulle ta initiativ: aldrig. Vi har levt ihop i 15 år och det har alltid , utan undantag, varit jag som initierat sex. I början tänkte jag inte på det, då var vi ju unga och kära och det blev liksom naturligt att vi hade det. Men nu är det tydligt att det bara är jag som vill.

    Det är hemskt, man känner sig oälskad och oattraktiv. Har försökt prata om varför men han verkar bara vara typen som aldrig egentligen har lust.

    Ibland drömmer jag om att lämna och få närheten på annat håll, men det är svårt när man har barn (med funktionshinder) och mycket vilar på föräldraskapet.

    Detta är så skämmigt, skulle aldrig våga erkänna irl att det är så här. På något vis känns det så extra när det är jag som kvinna som längtar och vill medan min man inte nånsin har lust.

      jag tycker du ska föreslå för din man att du får ha sex utanför äktenskapet. tycker inte det är orimligt.

      Känner liknande. Har inga barn och vill inte lämna dock. Jag har och har alltid haft mer lust och initiativ. Förstår känslan av att skämmas, fast vi inte borde!

    Varit ihop i drygt 3 år, är båda runt 30. Någon gång varannan månad eller så, ibland oftare. Ganska ointresserad ärligt talat.

    Varit ihop i nästan tre år. Runt fyra gånger i veckan, ibland mer (ja, jag är otroligt kåt typ jämnt). Och han är världens finaste man så varför inte?
    Har ett barn från ett tidigare förhållande men den förlossningen gick så bra att jag var igång igen efter en månad.
    Men alla gör ju som man känner, bara för att man inte har sex hela tiden betyder det ju inte att man inte älskar varandra.

    Har haft en lång period av psykisk ohälsa och äter antidepressiva = minskad sexlust. På det så äter jag dubbla p-piller och har en spiral pga endometrios = ännu mindre sexlust.
    Dock börjar den faktiskt komma tillbaka lite, antar att det är ett bra tecken på mitt mående!

    Vi har varit tillsammans sedan 2014 och hade då fram till 2017 sex 5-6 gånger veckan.2017 börja vi försöka få barn och när det inte gick trots vi är unga och gjort flera ivf:er så försvann min sexlust helt. Nu har vi det kanske 1 gång varannan månad. Tycker synd om min man men tyvärr har det blivit ett jobbig grej för mig eftersom det förknippas med att göra barn och sorg när mensen kommer och hoppet som byggdes upp försvann.

    Så mycket information om henne som jag inte bett om att få veta eller höra. Så banalt språkbruk. Ok vi fattar, du och din man har sex, du kan inte kissa zzzzzz HA LITE INTEGRITET för i helvete!

    Vi försöker skaffa barn sedan 10 månader tillbaka. Nu är det endast schemalagt sex kring ägglossning som gäller. Hela processen gör mig sjukt osugen och jag ber honom komma så fort som möjligt varje gång (jag ligger still och särar på benen i princip). Ingen av oss är sugen mellan försöken. Hoppas vi kan hitta tillbaka till lusten när allt detta är avklarat!

      Måste ju inte vara/gå till så…?

      Förstår dig! Blev så för oss också. Nu när vi äntligen är gravida så har vi inget sex alls, så skönt att slippa den hetsen.

    Vad är ansett ”normalt”? Kommer från ett extremt destruktivt förhållande där mitt ex krävde sex varje dag annars blev han arg och det ledde till bråk. Detta har sjävklart satt sina spår och nu, i mitt hälsosamma förhållande, kan jag bli sjukt stressad om vi inte har sex på två dagar för jag är rädd att han ska dumpa mig eller bli arg.

    Har sjävklart pratat med honom om detta, men det är något som stundtals fortfarande oroar mig. Hur tänker ni andra? Vet att det inte finns ett rätt svar, men hade varit skönt med någon typ utav siffra?

      Svaret är på riktigt att det inte finns nån siffra, inget ”normalt”. Bara man är nöjd, som person och par. Vilket kan va svårt att få till som du ser i kommentarerna.. Antingen ”står man ut” med för lite sex eller så hittar man nån man passar bättre med gällande lust. Viktigt att inte tvinga sig eller göra nåt man inte vill!

      Jag tror inte det finns något rätt svar på den frågan. Det är väldigt individuellt vad man trivs med, även vilken fas i livet man är i (de flesta är ju mer sugna i tonåren än när de är 80 år t.ex.), stressnivåer, medicinering, och mycket annat kan påverka sexlust. Det normala är det man själv är nöjd med och att man matchar med sin partner. Jag hade fått panik om jag var med en man som ”måste” ha sex dagligen! Är så mycket annat jag vill hinna med om dagarna än sex. 😛 Medan någon som verkligen vill ligga dagligen hade tyckt jag var så trist som tycker en gång i veckan är precis lagom… Min man säger aldrig nej när jag tar initiativ, däremot skrattar han bara när jag är rädd att ”vi har sex för sällan” och säger att sex enbart ska ske när BÅDA vill. Det är ju helt rätt. Är man väldigt sugen kan man väl ta sig en dusch/bad och lösa situationen själv… 🙂

        Tack för era svar. Det hjälpte verkligen ❤️ Min kille säger faktiskt likadant – vi ska ju bara ha sex när vi båda vill och för att det är kul och mysigt! Det har han ju helt rätt i ❤️

    Snart 1 år och 9 månader sen jag och min man hade sex, det var då vårt första barn kom. Jag känner mig sjukt obekväm i min kropp, könner mig ful, har alltid kläder på mig, vill inte se mig själv utan kläder, känner ingen åtrå längre (älskar min man och vårt liv), men har ingen sexlust längre helt enkelt. Kanske kommer tillbaka någon gång? Får hoppas! Och nej, jag är inte deprimerad eller något annat. Hatar bara min kropp och har ingen sexlust längre ??‍♀️

    Har varit tillsammans i 6 år, ligger 3-4 gånger i veckan.

    Mitt ex var jag tillsammans med i 10 år, vi låg 3 gånger om året. Men så var han inte så rolig att ligga med heller.

    Är det inte pinsamt att Elaine som vuxen kvinna och dessutom retoriker använder begrepp som ”åka till pippaloss” och ”fröken mellan benen”..?

      Jo.

      Verkligen inte! Älskar hennes kommentarer och sätt att uttrycka sig. Sånt behövs det mer av och inte fler tillknäppta torra sönderfnasade höstlöv. Måste vara jobbigt om man hela tiden går runt och måste uttrycka sig korrekt och ”vuxet”. Säger mer om dig än om henne.

        Öh nej . Det säger inte mer om den som skrev kommentaren än om Elaine. Tycker det låter som en tonåring som snarare än som en vuxen, bara löjligt att använda sådant språk.

        Men det finns en viss typ av människor som liksom ska kokettera med att de har ”barnasinnet” kvar och pratar sååå tokigt- då blir det ord som pippaloss…

        Jag menar bara att vi kan säga vad det heter istället för löjliga omskrivningar. Vi är vuxna kvinnor (jag och Elaine iaf) och borde inte skämmas för att säga saker på riktigt. Jag har ingen ”fröken mellan benen”- om det är något som låter tillknäppt så är det väl det, haha!

      Jag tror att det har mer att göra med hur hon växte upp. Saker var inte då som de är nu. Det talades aldrig (sällan) om snippa och snopp. Det talades (oftast) om framstjärten på tjejerna. Bara det säger en hel del. Det var andra tider då, man präglas av sin uppväxt i hur man förhåller sig till saker idag.

        Alltså, jag och Elaine är i princip lika gamla. Jag kan säga ”ligga”… 🙂 (Men ja, självklart får man säga vad man vill, det är väl inte hela världen. Tycker bara det är intressant av någon som jobbar dagligen med språk, retorik och kommunikation att uttrycka sig så… Luddigt och barnsligt. Well well.)

    Allt från 2-6 ggr i veckan kanske. Är gravid i v 32 och det går lika bra om än lite mindre akrobatik ?

    Tillsammans i sju år, har helst aldrig sex längre då jag inte tänder på min make. ??‍♀️

    Var tredje vecka typ. Vi har varit ihop i 35 år <3

    The University of Rajshahi Admission Test Result has been Published on official website of RU. To find the Result visit admission ru ac bd website.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.