Alla hör hemma på gymmet. Alla!

När jag jobbade på SATS runt 2010 så hörde jag flera gånger människor som sa att de bara behövde komma i lite bättre form, SEN skulle de minsann börja träna på SATS.
Så jäkla sjukt, men föga förvånande att vissa SATS-gym fick människor att känna så.
Hur det är i dag bland innerstadsgymmen vet jag inte, men här ute på Värmdö är det tack och lov inte så längre.

Jag blir så ledsen och förbannad på de människor som beter sig på det här viset och som skrämmer bort människor som kanske precis tagit mod till sig att börja gå på gym.
Och det händer förmodligen inte bara på gym. utan på alla ställen där man kan vara nybörjare på någonting.
Dans, matlagning, ridning, bågskytte, sång, att spela instrument, målning och tusen andra saker till.
Alla har varit nybörjare en gång i tiden.

Var inte en jäkla douche, utan välkomna de som är nya istället och visa att det är okej att vara ny och att be om hjälp om man undrar över något.
Och ser ni någon som beter sig som Monas berättar om här ovan i sitt klipp – kasta något hårt i huvudet på dem och säg ifrån.

238 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Får tyvärr samma känsla när jag varit på Crossfit 3-4 gånger i mitt liv. Det känns som om man måste vara sjukt vältränad från start för att ens börja där. Då har jag ändå gett det flera chanser på olika anläggningar men tyvärr samma känsla oavsett. En grupp väldigt trevliga människor som tränar på dessa ställen men man känner sig så utanför när man väl drar igång träningsmomenten. Man hänger inte med och blir istället en börda så fort man ska göra vissa övningar 2 och 2.

    Inget ont om crossfit alls, utan mer en kommentar kring att man måste vara fit innan man skaffar ett gymkort någonstans.

      Känner igen mig lite i din kommentar.

      Jag har så otroligt svårt för att vara nybörjare på saker och ting, jag vill helst vara riktigt duktig redan från start. Framförallt i fysiska aktiviteter. Sen är väl inte självkänslan eller tålamodet på topp vilket gör att det blir svårt att kompensera upp att man inte är bra på något de första gångerna. Jag tror att man behöver jobba otroligt mycket med sin inställning när man ska påbörja något nytt… framförallt någon ny aktivitet. Man tränar ju för att bli bättre, inte för att man redan kan allt. Men det är så svårt, gahhh!

        Åh herregud vad jag känner igen mig! Jag är verkligen fruktansvärt dålig på att vara nybörjare! Jag har bra tålamod med att andra är nybörjare, och hjälper dom gärna med tips och pepp om de vill! Men när det gäller mig själv… Nix! Självkänslan och tålamodet är då obefintligt!
        40 år, och jobbar på att bli snällare mot mig själv…

        Så är jag också! Klarar inte av att vara sämst, eller ens på den sämre halvan vid fysiska aktiviteter. Tror på nåt hobbypsykologiskt sätt att det har att göra med att idrotten var det jag var duktig på när jag var liten och att jag ser mig som nån som är duktig på sport. Har inga problem att vara sämst när det gäller saker som har med att vara ”händig” att göra. Finns ingen prestige i det för mig. Jag slutade med crossfit för att jag kände mig dålig, det var inte kul därför helt enkelt. Jag fattar ju att det är barnsligt, att jag ju förstås hade blivit bättre om jag fortsatt och att jag antagligen hade haft bra förutsättningar att klara av det minst lika bra som de flesta andra. Kan även tycka det är jobbigt att träna med kompisar. Det blir en tävling i mitt huvud fast det int

          Nu slank det iväg för tidigt ? men ja, poängen gick kanske fram.

      Jag får lite ”sekt”-känsla av crossfit… dem som kör det blir så jäkla inbitna och börjar umgås jämt och ständigt.

        Kanske är det för att de har intresset på ett sätt som inte du har?

        Friskis o svettis är bra. Alla åldrar och figurer. Klart om man får nya kurskompisar hjälper till om det kommer någon ny. Annars skulle dom som höll i aktiviterna bojkottas.

          eller hur. Älskar Friskis inställning till träning. Lustfyllt och för alla. Alla är välkomna. Själv medlem och funktionär nu sedan 17 år. EN kväll på friskis (innan corona) så var det minst lika troligt att man fann en 70-årig dam i gymmet som en 25-årig snubbe.

      Jag har tränat CF i många år och min bror drev en box och är elitCF. Han har lessnat efter att många inom sporten beter sig ruttet mot nybörjare. De anser sig vara så mkt bättre på alla plan.
      Ju bättre du är desto större ansvar har du att ge sporten ett bra rykte. Oavsett vilken sport det gäller.

      Idag tränar jag på sats och tyvärr är varannan anställd riktigt dryg. Bland medlemmarna är det bara någon enstaka som har en dryg attityd men lyckligtvis påverkas jag inte.
      Men jag fattar att många andra påverkas negativt och så ska det absolut inte vara.

      Jag älskar träning men ogillar människor allt mer. Vi kan fan inte bete oss!

        Jag jobbar på SATS sen 10 år och har tyvärr själv upplevt det du skriver om, av nyfikenhet undrar jag vilka center du brukar träna på? Det är i min mening verkligen fel person på fel plats om man inte kan vara trevlig i ett serviceyrke!

          Tyvärr talar jag inte om vilken. Men det är alltifrån receptionspersonal till instruktörer.

          Jag har själv jobbat på gym och hade flera kollegor som inte var speciellt serviceminded.
          Men å andrasidan är lönerna alldeles för dåliga för att locka till sig människor med rätt vilja kombinerat med kunskap.

            Okej, jag respekterar det även om det såklart är bra om det kommer fram så att det kan bli förbättringar!

            Helt korrekt är lönerna (och anställningstryggheten) katastrofala och det är ju lite så att man får vad man betalar för…

              Tränar på Sats Helsingborg. Har testat ett par gym i Helsingborg och personalen på Sats är den bästa jag träffat hittills. Men det är nog inte att jämföra med Stockholm. Sen är personerna på gymmet som alla andra gym. Vissa riktigt fitnessbrudar, biffiga män, gubbar, gummor och nybörjare. Gillar blandningen 🙂

      Upplevde precis samma sak som du när jag gick på crossfit. Jag tänkte att ”Yes, ett litet ställe som inte är välkänt jämfört med de stora kedjorna, det här blir perfekt för mig.”

      Jag gick på två pass, sedan fick det räcka för mig. Jag som nybörjare kände mig KONSTANT i vägen och för dålig. Jag hade ju inte kondis för att hänga på i alla övningarna och det var INGEN som tog sig tid att hjälpa mig välja ut rätt vikter eller viktstång.

      Det var oerhört tråkigt då jag säkert hade tyckt om konceptet i och med att man gör lite olika övningar under ett pass… men näe, jag tror aldrig att jag har känt mig så usel i hela mitt liv.

        Har haft samma upplevelse som du, dock inte på crossfit utan andra gruppträningspass. Instruktören tog sig inte ens tid att hjälpa mig hitta rätt vikter, det är ju omöjligt att veta även om man, som jag, är väldigt van vid att träna. Har man inte kört passet förut vet man inte alls vad man har att vänta sig.

      Tycker att du ska gå in på valfri kampsportslokal, lovar att du kommer att bli väl omhändertagen. Spelar ingen roll om du väljer boxning, thaiboxning, Mma eller bjj. Eller någon annan kampsport. Genomgående fina människor som blir glada av att andra vill prova 🙂

        Skriver under på det.

      Kan bara instämma med vad övriga här skriver. Jag skaffade kort till en känd crossfit-box i Sthlm och gick dit två gånger. Instruktören sade att jag hade för dålig teknik i mina marklyft, så istället för att lära mig tekniken så gav han mig en pinne (alltså en träpinne, inga vikter), och sade att jag fick köra med den istället tills jag lärt mig… Kul!!!

        crossfit nordic i ett nötskal

          Haha japp, helt rätt gissat!

            Been there, done that. 🙂

        Det är för att man tränar teknik med en träpinne. Men det borde han ju såklart förklarat och visat dig exakt hur man ska göra. Man tränar tekniken utan vikter för att man inte ska skada sig och lära sig rörelsemönstret. Men en dålig instruktör är en dålig instruktör. Hade han hjälpt dig istället så hade du säkert tyckt att det var roligt även utan vikter. Jag tränade ofta med pinne när jag var ny inom crossfiten. Det är ett bra hjälpmedel ?

        Jag tyckte att det var jättebra av instruktören ? Är du ny och ska lära dig tekniken så är faktiskt träpinnen ett bra redskap ! Jag har själv stått och nött med den .

          Det är väl knappast bra att få någon att känna sig dålig och ovälkommen? I så fall borde han väl förklarat varför hon skulle ha pinnen samt visat tekniken?

      Jag har förvisso bara kört på en box och har inte alls samma upplevelse som er. Så tråkigt att höra. Tränar ej där längre men gjorde under många år, deras inställning är att de är den ”vanliga” människan som är deras levebröd, och de blir väl omhändertagna. Mycket betoning på att utgå från egen förmåga och att allt går att anpassa. Nu var jag väl hyfsat ”bra” men också nybörjare för massa år sedan. Jag tycker alltid att coacherna var genuint intresserade av utveckling på individnivå om det så rörde sig om att kunna hoppa upp på en tjugokilosplatta ist för en box.

        Jag har precis börjat träna Crossfit för 2 veckor sedan och jag har en väldig bra upplevelse än så länge. Där jag tränar måste man köpa PT-lektioner innan man går på gruppass. Detta för att just lära sig tekniken och veta sin nivå i olika moment. Enliogt dom vänder de sig till ”vanliga” människor, inga superatleter och de är väldigt pedagogiska, ger mycket bekräftelse och uppmärksamhet. Tråkigt att ni andra fått så dåliga upplevelser.
        Hade jag hoppat in direkt i ett gruppass hade jag definitivt känt samma… Det är ju många moment som är tekniskt svåra!

        Tränat på crossfitgym i Sydafrika, Zambia, Kenya, Thailand, Myanmar och Tyskland och Sverige. Har alltid känt mig ? välkommen och det har varit alla slags människor där. Förutom den gången i Sverige då det kändes som att komma in i någons privata klubb och då har jag även tävlat en del i sporten… Sjukt trist.

          Har du tillgång till internet? Har det inte stängts av?

            Avstängt i helgen kom tillbaka eftermiddag i söndags. För Facebook o Instagram osv behöver man ff VPN. Banking systemet ff nere och det pratas om elavbrott pga strejk i protest mot militären. Uttagsautomater funkar tack o lov men man kan inte betala med kort.

              Vilket land befinner du dig i??

                Myanmar…

        Samma här, hatar ”vanliga” gym – där om något känner man sig i vägen och ”för tjock”, som nybörjare inom crossfit är gemenskapen en stor del och alla peppar och hjälper varandra men ja man kan inte ha prestige i början för det är mycket teknik som ska nötas och det gör man med låga vikter eller en träpinne!

      Håller med. Skulle prova boxning, då skulle man springa som uppvärmning, gruppen hade sprungit ifrån mig efter ett par hundra meter. Blev ingen andra gång.

      Hej Jojo !!
      Vad ledsen jag blir över din känsla ang cf, nu bor jag i en mindre stad men jag upplevde det inte alls så . Jag har alltid känt stöd även när jag var helt ny . Alla är ju gröna i början ? . Jag hade gärna kört team med dig ? ! Ge det en chans till och lycka till .
      Vh En vän

    Det är rätt tragiskt, folk stirrar, skrattar och har åsikter för att man är överviktig och när man tar tag i det så skrattar man även då. Så hur ska man göra?

      Jag är vältränad och blir aldrig lämnad i fred på gymmet heller, utan att män i alla åldrar ska kommentera min kropp.

      Jag är så trött på det. Har tränat väldigt många år och jag tror problemet är just män helt enkelt… dom kan inte uppföra sig som en normal vuxen man bör, utan tar sig friheten att kommentera kvinnors kroppar.

      Så med detta vill jag säga till dig att det är ett problem som inte kommer försvinna även om du går ner i vikt.
      Man får helt enkelt säga ifrån och det SKA man. Ingen ska bete sig så.

        Det är givetvis inte okej att kommentera någons kropp, men att du får komplimanger för att du är vältränad på gymmet signalerar ju att du hör hemma där. Det är motsatsen till vad inlägget handlar om.

          Du hör hemma? Men fatta att någon som kommer in första gången också hör hemma!!

            Signalerar

              Samma argument som när normsmala rabblar vad man minsann fått kommenterat om sin kropp i diskussionen om kroppsaktivism ?.

              Hur obekväm och jobbig sexualiseringen och objektifieringen än är, är den inte i närheten av förnedringen.

                Plus förminskandet av att smala har bestämt sig för att problemet du som tjock upplever inte existerar för att de själva inte har upplevt det.

          Fast inlägget handlar om att några småkillar utanför skrattar åt henne. Å denna ske snarare skrattade åt att hon satt där mitt i natten. Det hade jag nog också kunnat förundrad över.

        Inte alls samma sak.

        EXAKT! Det handlar ju inte om att vara tjock! Ingen rimlig person tycker att en tjock person är ”rolig” när den tränar. Tvärtom blir man ju impad att den tagit tag i träningen??
        Däremot finns det knäppa individer i vårt samhälle lite här å där och de kan uttala sig och bete sig konstigt mot ALLA har inget med tjock att göra.

          Driver du?

          Det är verkligen inte min upplevelse av att vara både smal och tjock på gym. Tråkigt att du förminskar ett problem som uppenbarligen andra upplever.

        Fitness 24/7 är bästa gymmet! De har tjejgym och där känner jag mig alltid bekväm och alla är trevliga mot varandra oavsett storlek och ålder.

          Bara synd att det ska behövas tjejgym/avdelningar för att man ska känns sig bekväm.

    Jag har så svårt för gym. Och kul att träna där är det fan INTE.

      hear, hear!

    Vi har ett kvinnogym för kurviga tanter. Verkar vara ett vinnande koncept

      Fitness 24/7 brukar ha tjejgym. Tror det är en bra grej!

        Jättebra idé, men på det tjejgymmet jag testade (nära Odinsplatsen, GBG) hade inga fönster och alla maskiner stod väldigt nära varandra. Det kändes alltså väldigt instängt. Detta var dock 2014, så det kanske har blivit bättre sen dess.

          Jag anser att de borde pressa in männen där ist.

          Tänker att det ”måste” vara lite sunkigt för att män inte ska börja gnälla över att inte få vara där inne.

      Vad händer sen när man tränat och inte är kurvig längre? Och hur kurvig måste man vara för att få bli medlem? ?

        Du är en sån som tror att alla blir smala för att man tränar lite. Suck.

          Nej, suck. Men om man tränar och inte är kurvig längre? Vad innebär ens kurvig på det här gymmet?

          Smala kan inte vara kurviga? Eller menas det tjock med kurvig kanske.. oavsett så är det ju konstigt eftersom ens storlek kan gå upp och ner även utan träning. Och vad händer då med ens gymkort?

            Ganska uppenbart att det användes för att beskriva lite större och tjocka personer här, inlägget handlar ju om vikt och fettförakt.

              Alltså gymmet heter något med curves. Minns inte exakt men det står på skylten att det är ett gym för kvinnor som ”tar plats”
              Så antar det kan menas på fler sätt..
              Men gymnamnet är ju beskrivande

                Så igen. Om man köper kort och blir smal under tiden?

                  Du får nog googla en sådan dum frågeställning.

                    Frågeställningen är inte dum.

                      Jo, helt otroligt dum faktiskt

                  Det är en amerikansk kedja som heter Curves, och är endast ett namn som försöker hinta om att det endast är ett cirkelträningsgym för tjejer. Anspelar inget på att endast Kvinnor med en viss kroppsform eller storlek får träna där och har personen inte kurvor får den inte träna där. Curves = kurvor = höfter, bröst osv.

                Gick på Curves i två år! Bästa peppande och befriande stället nånsin! Tyvärr stängdes det ner pga olika orsaker, saknar det mycket❤️

            Men gud vad är detta för märkliga kommentarer, orka missförstå med flit. ?

      Jag tränade för några år sen på ett gym bara för kvinnor och i alla åldrar, storlekar och i vilka kläder som helst.
      Kvinnor som normalt inte kan träna på vanlig gym pga de bär slöja kom.
      Unga vältränade kände sig hemma bland oss lite rundare och aldrig några nedsättande kommentarer hördes -så här var det inget krav alls!
      Några kom mycket för socialträning och samhörighet.
      Ingen insyn alls – har aldrig förstått varför man gymmar i stora fönster för allmänheten.
      Kritik som kom ibland var – ”Jasså bara kvinnor, det är ju diskriminering”! ( naturligtvis från kränkta män)
      Där trivdes jag men flyttade från staden- tyvärr inga sådana gym här jag bor nu.

        Vilken stad? ? Gbg?

          Nej i Lund! Finns fortfarande: AKTIV KVINNA!

        Varför kan man inte träna på vanligt gym med slöja? Dom är väl lika välkomna som andra?

          Var det någon som sa något annat?

            Det står ” Kvinnor som normalt inte kan träna på vanlig gym pga de bär slöja kom”

            Varför kan dom inte träna på vanliga gym? Dom är väl vanliga människor dom med?

          Kanske för att en del tycker att det är varmt och opraktiskt att träna med slöjan men de vill inte ta av sig den bland män.

            Så sorgligt att tvingas bort för att man tvingas ha slöja. Hoppas det försvinner snart

              Dom kvinnor jag träffade var absolut inte tvingade -tror inte dom kvinnorna hade fått gå på gym överhuvudtaget!

              Har du provat att prata med en kvinna med slöja? Kan lova dig att inte alla är tvingade.

                Min kompis från Tchad blir ofta tjatad på att bära slöja, av andra muslimska kvinnor! Hon upplever det som väldigt besvärligt och undviker dessa vänner så gott hon kan. Hon känner av och lider av ett tvång som inte kommer från hennes man men från andra slöjbärande kvinnor. Helt sjukt.

              De tvingas inte bort, de kan välja att träna på tjejgym. Precis som du och jag också kan om vi inte är bekväma med att träna bland män.

    Fettföraktet måste försvinna. Så mycket sorg det skapar.

    Kan rekommendera Friskis, bra blandning på unga/gamla/män/kvinnor/vältränade och väldigt otränade. Alltid en god och välkomnande stämning??

    Många andra gym är mer ett ”inneställe” för att visa upp sin kropp och ta femtioelva nya bilder till sin IG än att verkligen träna.

      Verkligen. Sån himla ”kom som du är”-känsla, kör på dina egna villkor och ha kul. Speciellt på gruppassen.

      Håller med, riktigt blandning på det Friskis jag gymmar på också!

      Håller med!

      Jag skulle precis skriva samma sak! Friskis ftw!

      Absolut!! Jag har haft ”gymångest” hela mitt vuxna liv. Grundar sig i skolidrotten. Övertalades att testa på Friskis och kan absolut rekommendera det till alla som känner sig ”fel” på gym. Så välkomnande och verkligen alla typer tränar där.

      Och det absolut bästa var när en kille fotade en tjej som gjorde squats och la ut på sin Instagram. Någon taggade in Friskis och de stängde direkt av honom från gymmet. Friskis är verkligen ett gym som har bra värderingar.

        ÄLSKAR att det är fotoförbud på Friskis <3

      Håller med. Har tränat på friskis några gånger under åren (innan corona.)
      Upplevde aldrig att man måste se ut på ett visst sätt eller vara ’duktig’ varken på passen eller i gymmet. Alla gjorde sitt, vissa var väldigt tränade andra (som jag) var mindre tränade. Så skönt avslappnat.

      En nackdel är att det eftersom det är så många som tränar där ofta är lite för ostädat i omklädningsrummen.

      Och inte bara blandning på de som tränar utan även på de som jobbar i gymmet och håller i passen. Riktigt bra! Alla kan träna!

      Som mångårig spinningledare på Friskis blir jag varm i hjärtat av att höra alla ni säger om oss. Det är precis den känslan man vill att ens motionärer ska ha på passen. Kom som du är! Alla är välkomna!

        en funktionär till här som blir superglad för dessa kommentarer. Precis så känns det för oss på vår anläggning. Najs att motionärerna håller med. Träning ska vara lustfyllt och kul – och för alla!

      Oj vad det där inte stämmer överens med Friskis i min stad ?

        Vilken stad?

          Norrköping city!

        Samma här ?

        Vad är det som inte som inte stämmer?

          Mycket spänninisar, inte så välkomnande stämning, folk som brölar när dom tränar, fotar/filmar osv.

            Spännisar… Spänninisar lät iofs gulligare.

            Det är absolut fotoförbud inne i omklädningsrummen men man får fota sig själv (men bara sig själv) i gymmet. Så säg till i receptionen om någon bryter mot det. Det är superviktigt att det respekteras. Och om bemötandet från personalen inte är ok kan du maila anonymt till F&S Riks eller verksamhetschefen på ditt Friskis. Det är väldigt tydligt i F&S policy att det ska vara en välkomnande plats för alla.
            Att folk brölar, tja…jag brukar höja volymen på mina hörlurar.

              Nu är det iofs inte ett problem för mig eftersom jag i slutändan valde ett annat gym, provtränade bara där ?

            Jo… spännisarna är dryga även där jag tränat. 🙂 haha… Men de gick ju inte på gruppassen så jag slapp dem där iallafall. 🙂

      Älskar Friskis. Jag har också tränat på ett gym bara för tjejer, där är det jättebra stämning. Flera av de absolut biffigaste tyngdlyftarna är muslimska kvinnor som går runt i sjal annars, haha.

      Jag hade tänkt börja på Friskis då det finns ett precis vid mitt jobb (Gibraltargatan), men det ska vara riktigt dåligt där (bl.a. utbud och luftkvalitet). T.o.m. en bekant som är med i styrelsen avrådde mig från att börja träna där.

        Friskis har tolv ställen till i Göteborg så du hittar nog nåt som passar.

        Men nej vad tråkigt. Hade just blivit sugen på att börja träna (efter Corona såklart) och det är mitt närmsta också. Känns ju som att närheten är helt avgörande för att det ska bli av om man som jag är ganska lat och bekväm av sig.

    Bojkotta Sats som bara är löjligt dyra och dryga!

      Dåliga öppettider i min stad med

      …och varför har SATS så jäkla stora skyltfönster?

      Valde SATS enbart för mitt jobb har avtal med dem, så kan på enkelt sätt utnyttja mitt friskvårdsbidrag och sen har vi 20% rabatt. Så betalar 153 kr/månaden för mitt kort. Plus vi har bra öppettider 05-23 och det är faktiskt ett bra gym, iaf här!

    Relaterar så sjukt hårt till det här 🙁

    Jag tränar på NordicWellnes, en väldig blandning av folk, ibland muskelknuttar, snygga vältränade tjejer, snygga överviktiga kvinnor och män, och pensionärer främst på förmiddagen.
    Jag tillhör den medelålders något överviktiga kvinnan, men har nog aldrig känt mig uttittad eller malplacerad där.
    Och det är tonade rutor (fönster menar jag ) man ser ut men inte in.

      Jag har en NordicWellness några kvarter borta och dom har inte tonade fönster så man ser direkt rakt in på hela gymmet. Väggen mot gatan är ett enda stort fönster. Har alltid undrat om det inte stör de som tränar när vem som helst kan kolla in.

        Stör mig allra mest när folk utanför stannar till och står och glor jättelänge. Brukar vinka lite till dem, lika kul varje gång.

          Haha!

      Jag kör också på NW och har aldrig känt mig obekväm där. Trots övervikt, valkar och tidigare gymskräck. Supertrevlig personal och helt okej besökare.

      NW är bättre i att det känns som om det är större variation på människorna som tränar där. Däremot är det så otroligt dålig service på NW (obs ej viktrelaterad dålig service utan dålig service överlag). Riktigt dum snåla.

    Supertrist att många känner att de måste vara vältränade innan dem börjar på gymmet, tror dock detta oftast sitter mer i deras egna huvud än att folk faktiskt kollar. Såklart finns det undantag men oftast är det nog egna hjärnspöken.

      Läs inlägget till att börja med.

      Absolut inte hjärnspöken!
      Jag skiter i hur jag ser ut i kroppen men jag vill ha en stark kropp och kunna träna utan att hånas.
      Jag har provat på flera olika gym 5-6 st.
      Jag är ganska rund dessutom över 50 och allt går jättefint med introduktion, all personal trevliga och hjälpsamma tills man löst abonnemang.
      Därefter hälsar de knappt stönande och sura miner när man frågar om hjälp.
      Man känner sig verkligen som något katten dragit in!

    Träning ska ju vara roligt…. Jag hamnade på rehab med en massa farbröder pga diskbråck i nacken. Dom tränade tidigt för det passade dom bäst, jag anslöt mig till deras gäng. Jag kände mig så himla välkommen. Alla borde få ha det så.

    Blir så ledsen av att höra det här. Vet inte vilka gym det finns i Stockholm men det kanske finns något med mer avslappnad atmosfär? En högre medelålder kanske på gymmarna. Trist att det ska behöver vara så att man inte kan träna var som helst 🙁

    Jag tränade på 24/7 en period. Visst fanns det ett tjejgym men med få maskiner så jag gick ofta ut i stora gymmet. Jag kände mig inte alls avslappnad där ute då det var fullt av män, nästan vara utländska som iakttog mig hela tiden. Man kände sig som en köttbit där, så jag bytte till ett gym med högre medelålder. Färre folk, medelålders. Vissa motionerar bara lite lätt, vissa tränar hårdare. Men det bästa är att man får vara ifred, hur skönt!

      Friskis som sagt är bra (även i Stockholm.) Själv tränade jag på Friskis Skrapan på Södermalm innan corona och ska fortsätta med det när coronasituationer tillåter. Skrapan är liten men så mysigt ställe!

      friskis är toppen i Stockholm. De flesta anläggningarna oavsett om det är inne i city eller ute i spenaten. Sen älskade jag Saga Motion vid Mariatorget. Där var en bra avslappnad stämning. Rosa Skrot är en annan bra.

    1. Tonårskillar beter sig som skit
    2. Personer på jodel beter sig som skit

      Lite så, gymmet var ju faktiskt inte problemet i den här storyn. Men, svårt, jag älskar min sport så jag är en bit över snittet i den hallen jag tränar, klart det är lätt för mig att säga ”öhh, det är inget problem att vara rund, folk tycker bara det är coolt att man kämpar”.

      Vet dock inte hur man ska komma åt det – som någon skrev tidigare är ofta människorna så trevliga de kan vara (i hallarna) men att det är själva grejen att stå bredvid någon vars uppvärmning är tyngre än ens egna hela pass som sänker ens självförtroende. Kanske helt enkelt nybörjargrupper och liknande som kan vara en lösning, komma med ett gäng som kan få vara lära sig ihop? Bra för rutinen att vara med en grupp på fasta tider också 🙂

    Gym är som de är tyvärr..Jag har gett upp. Känns alltod dåligt på gym. Kan känna mig fin och tonad hemma men så fort jag är på gymmet då blir kontrasterna väldigt tydliga.

    På tal om gym och coronan…tips på hemmaträning?
    Jag älskar att hoppa rep men det funkar inte pga knäna. Rockring, är det bra? Vill stärka bål, rygg och ben (typ allt haha).
    Tycker att styrketräning, cirkelträning och aerobics är tråkigt. Vill mest ha något snabbt och enkelt som man kan köra några gånger/dag. Tips?

      Många Friskis lägger ut jympapass på sin hemsida så man kan följa med hemifrån, vissa lägger ut den på YouTube! Superbra ?

      Förlåt men du gav precis bra alternativ, men inget vill du köra. Tyvärr kommer det inte av sig själv. Men sök på bra pass på Youtube! ?

      Om du har ett Nintendo switch kan jag verkligen rekommendera ring fit!

      Yoga och en pilatesboll kanske hade funkat för dig? Det finns många videos på Youtube! Jag beställde hem lite utrustning när jag inte kände mig bekväm att gå till gymmet p.g.a. covid, kolla på Google, men t.ex. XXL, Biltema och Gymgrossisten har. Skulle även rekommendera hantelset, kettlebells och gummiband.

      Kan verkligen tipsa om Get Vibes. Träningspass med systrarna Kallur!

      Älskar rockring med vikt, men det är plågsamma veckor i början innan en vant sig. Men sedan väldigt bra träning som funkar fint att göra samtidigt som en tittar på tv eller i mobilen.

      Pilates är superbra vad gäller övningar som du kan göra utan uppvärmning och flera gånger per dag. Slänger in två länkar på superbra övningar.

      https://hannafialotta.blogg.se/2019/january/mina-basta-ovningar-for-en-kontorsratta.html

      https://hannafialotta.blogg.se/category/veckans-pilatestips.html

    Skulle ALDRIG bli medlem på SATS. Känns som om man måste vara supervältränad redan innan man börjar där och fokus ligger otroligt mycket på utseende. Har aldrig tyckt att SATS känns välkomnande

      Skit i detta skräpgym!

      Jag tycker tvärtom, alla SATS jag har varit på i Stockholms innerstad har varit toppen och dom har varit så otroligt hjälpsamma och trevliga.

      Läskigast är SATS NK i Stockholm. Personalen är trevliga, men det är så hetsig stämning, man får kämpa för att skapa sin plats, och efter varje besök tänker jag tanken att jag borde köpa nya träningskläder ”då alla är så snygga”. Så ska det ju inte vara!

    Tycker Friskus och Svettis är helt ok!

    Men herregud. Det var ungdomar utanför på natten. Hon hörde inte ens vad de sa. Sen springer hon in i ett rum och gråter. Kanske dags att jobba på sin taskiga självkänsla och sluta skylla på inbillad fat shaming. Har aldrig hört eller sett någon kommentera något elakt om någon överviktig på gymmet och har tränat hela mitt liv. Det är ju bara starkt av dem som är överviktiga att vara där. Det enda man blir är ju imponerad över folk som kämpar. Skulle någon säga något kränkande på Friskis där jag tränar så skulle de bli avstängda.

    Sen att hon ska ha fått en elak kommentar på nätet – det är ju något helt annat. Skyll inte på gymmen för det.

      Är du överviktig själv? Det är alltid lätt att vifta bort andras upplevelser när man själv inte har varit i situationen.

      Och där lyckas du förringa och stampa på hennes upplevelse totalt.

      Hur kan du vara så självcentrerad och inte inse att ALLT inte cirkulerar och sker just precis runt dej?

      ”Jaaaag har aldrig upplevt xxx Så då är det enda rimliga att det inte existerar.”

        Japp det gjorde jag. Men hon får skärpa till sig. Det var ju ingen på gymmet som sa något till henne. Om någon hade skrattat och pekat på henne inne på gymmet hade jag haft full förståelse för reaktionen, men så var det ju inte.

          Så du menar att det är den fyskisa placeringen på personerna som avgör om hon har rätt att må dåligt över deras elaka beteende?
          Vad FINT att det är upp till dej att bestämma det. (Obs, ironi, du kan alltså inte bestämma det)

            Fast va aggressiv du är. Det handlar ju i fall folk är välkommen på gym eller inte? Nu va hon ju där, mitt i natten, och ingen på gymmet har gjort nåt mot henne. Att hon sen känner sig obekväm för att gå dit dagtid för att hon tycker att hon inte passar in är ju tråkigt. Men jag ser inte att dessa killar har nåt med själva gymmet att göra.

          Så om de varit inne på gymmet är det taskigt men utanför fönstret är det inte taskigt…?

      Jag har hört så sjuuukt många gånger att folk säger typ ”alltså förlåt men det ser så sjukt kul ut när tjocka springer/tränar” etc. Fattar inte vad det är som är så kul

        Att du har sådana idioter i din omgivning har inte med saken att göra. Skulle inte tro att de står och säger samma sak inne på gymmet. Och gör de det, tala med personalen och få dem avstängda.

          Nej men ärligt det finns ju hela instagramkonton dedikerade till att driva med folk på gym som gör fel, inte vet hur man använder maskiner, har ”fula” träningskläder, är överviktiga osv. Sorry men du har fel. Att du inte har sett eller upplevt detta trumfar tyvärr inte att andra människor har upplevt det.

          Vad Du tror är irrelevant när det finns folk som har upplevt det.

      Låter ju inte som att du kan relatera till att vara tjock direkt, skulle gissa att du inte är det.

      Jag har varit tjock större delen av mitt liv och det är kommentarer överallt, vart man än går någonstans, testa att stå ut med det i 10+ år och kom sedan tillbaka och prata om att bara jobba på sin dåliga självkänsla.

        Det måste vara olika för olika personer. Jag har ALDRIG fått en kommentar, någonsin, trots övervikt.

          Beror kanske på hur proportionerlig man är, och hur mycket övervikt man har.

          Var glad för det då. Men misstro intr andra som upplever det.

            Men snälla du, har aldrig uttryckt misstro mot någons upplevelse. Skrev ”det måste vara olika för olika personer”.

              Ok snälla du..

    Har tränat på gym till och från i säkert 20 år. Har varit smal, kraftigare gravid och post gravid. Har aldrig känt mig ovälkommen eller uttittad. Kan ha att göra med att jag är, vad ska man säga, väldigt ”målmedveten” i träningen. Jag går dit, gör det jag ska, går hem. Lägger ingen tid för att titta om nån tittar på mig. Har även nu testar på CF. Samma där. Jag frågar när jag inte fattar och gör mitt bästa. Gör jag det så är jag nöjd över mig själv å då mår jag bra. Ska jag går runt å kolla om andra verkar ha en åsikt om mig så hade jag ju tappat fokus totalt

      För att undvika missförstånd, det ska va ett komma tecken mellan kraftigare och gravid

      Här handlar det väl inte om att hon har gått runt och kollat om andra har en åsikt om henne? Det har varit en grupp precis utanför fönstret som har PEKAT och SKRATTAT åt henne.

        Men de är ju inte inne på gymmet?

          Nej..? Och?

          Då är det ju inte gymmets fel. Dom skulle nog pekat och skrattat var hon än var. Olyckligtvis var hon på ett gym denna gången men knappast ”gym-människors” fel eller?

            Det är ingen som har sagt att det är gymmets fel. Det handlar om tjocka som blir hånade när de gymmar.

        Har ni aldrig varit med om att tonårskillar skrattar åt er eller på annat sätt beter sig otrevligt? Förstår att man tar åt sig om man har självhat, men de hade lika gärna kunnat tycka att hon bara ser rolig ut som köttar på och att hon inte märkt att de tittar. Och varför plåga sig själv med kommentarer från anonyma på ett forum som är känt för mobbning?
        Dessutom är det lite anmärkningsvärt att å ena sidan vara så anti tjockhatet och samtidigt konstant lägga upp före och efter bilder på sig själv.

    Skulle aldrig träna på det gymet med stora fönster ut mot gatan.

      Nä. Det är hemskt. Både det vid stationen och det vid Max.

    Kommer aldrig sätta foten på ett gym får panik bara jag tänker på det. Med en historia av ätstörningar och skev självbild väldigt länge så har jag hellre slappa armar och kärlekshandtag än att gå in där.

    För alla oss som inte kan se bilden i inlägget, kan man få kontexten?

      Du kan väl läsa texten?

        Jag kan bara se Camillas text, och eftersom den refererar till en upplevelse jag inte kan läsa eller se förstår jag inte riktigt vad som hänt utöver att någon fått en kommentar på ett gym.

      monaeriksson har gjort ett inlägg på instagram, som har fått 2 294 gilla-markeringar.
      Bilden föreställer en rödgråten kvinna och har texten: Hör inte jag hemma på gymmet? Är jag för tjock att träna?
      I sitt inlägg skriver Mona:

      Lång text! Men jag hade en story jag ville dela med mig av till er, en grej som hände mig för länge sen nu. Ett viktigt ämne som måste belysas. Det är alldeles för vanligt att man känner att man inte hör hemma eller att man skäms över sig själv, det ska man inte behöva göra. ❤️
      Hösten 2017 hade jag en period där jag tränade. Jag skaffade ett gymkort på 24/7 nere i stan. Jag skämdes över mig själv och min storlek så jag vågade inte vara där när det var många andra där. Istället valde jag att träna väldigt sent, gärna mitt i natten.

      Jag minns en natt så satt jag på roddmaskinen (cardio) och körde. Jag minns hur bra det gick och hur snabb fart jag höll. Jag minns hur glad jag blev inombords för att jag började förbättra mina resultat. Jag hade dessutom gått ner 10 kilo från min högsta vikt så allt kändes bra.

      Sen kollade jag upp från displayen. Den här roddmaskinen stod precis intill ett stort fönster som sträckte sig från golv till tak, väldigt bra insyn med andra ord. Där utanför stod ett gäng ungdomar. De pekade och de skrattade. Jag var helt ensam inne på gymmet så jag fattade ju direkt att dem skrattade åt mig. I tårar sprang jag in i ett annat rum helt utan fönster. Där satte jag mig på golvet och grät.

      Det kändes som att de skrattade åt mig för att jag inte hörde hemma på ett gym. Att jag var för tjock för att träna.

      Jag skrev på Jodel (anonym community app) vad som hade hänt. De flesta kommentarerna var snälla, men en stack ut. ”Såklart att de skrattar, det ser roligt ut när en strandad val tränar”.

      Jag gav upp. Jag slutade träna efter det. Jag skämdes för mycket för att gå till gymmet.

      Idag när jag tänker tillbaka på vad som hände blir jag så otroligt arg. Det fanns ingen anledning för mig att skämmas över att jag ville förbättra min hälsa genom att träna. Det fanns ingen anledning för mig att skämmas över min storlek.

      Jag är för tusan ingen strandad val, jag är en människa som förtjänar respekt.

      Ingen ska skämmas på gymmet. Gymmet är till för utveckling oavsett vart du ligger i din träningsförmåga. ALLA hör hemma på ett gym!

      Vad tycker ni? Alla hör hemma på gymmet?

        Tack! Då förstår jag kontexten! Önskar Camilla kunde göra likadant med sina inlägg där hon länkar till Instagram.

    förstår inte grejen med massiva fönster på gym.
    Var med om att jag stod på löpbandet och sprang, såklart placerad direkt vid ett fönster så jag tittar ut när jag springer. Då tar en man sig friheten att ställa sig rakt framför mig och stå och spana in mig under väldigt lång tid och göra tummen upp….
    Avbröt direkt min löpning och gick därifrån.

      Folk är så jävla tröga. Brukar vinka lite glatt, då brukar de som glor skämmas lite.

    Varför verkar nya gym köra på akvarium stil på sina byggnader, stora glasfönster och full insyn.. Kan ju inte vara direkt roligt att träna i oavsett eller??

      Finns säkert dom som trivs med att bli tittade på.

        Ahh.. Glömde den detaljen, självklart 😛

    Min man är överviktig, rejält överviktig. Han har börjat med Pt och har noterat att han är den enda person som verkligen ger allt när han tränar. Alla runt om kring kör sina reps för att sen ställa sig med telefonerna och skrollar i fem minuter. Nu kanske han kör utav bara den för att det kostar en del med Pt men jag är så stolt över honom som trots sin stora övervikt kör så galet hårt. Struntar fullständigt i att hans stora mage syns i olika övningar. Jag önskar så att jag kunde känna samma sak men istället gör jag som tjejen i inlägget, tränar när ingen annan ser mig för jag skäms så.

      Nu är det säkert som han upplever det, men för att försvara mitt egna pillande i mobilen mellan set, så är det för att registrera och planera mitt gympass genom Styrkelabbets app (Strength lab). Ska man ha 2 min vila mellan varje set så blir det väl naturligt att pilla med mobilen emellan, om man inte vill kolla ut i ingenstans eller spana på andra människor.

        Låter stressigt. 2 minuter liksom. Vad gör du ens då, skrollar instagram?

          Tar selfies.

          Läser en artikel, svarar på SMS/Messenger, drömmer om fika, kollar upp nästa podcast, kollar upp tekniken på nästa övning, etc. Man hinner mycket på två minuter. Sen brukar jag varva det med lite stretching och att känna på kroppen.

            Låter stressigt.

              OK, jag antar att vi alla är olika. På gymmet tycker jag det är skönt att ha något att pilla med för att få fokus bort från själva träningen (att det är jobbigt, mycket folk omkring, osv.). Då har jag hellre något som distraherar mig mellan seten. Är jag där med en kompis eller partner så är det en annan sak, dock.

        Precis! Dessutom behöver det inte alltid SE så köttigt ut för att vara det, beror ju helt på vilken övning man kör.

          Precis. Jag har nyss operarerat knäna och går på gymmet och promenerar på löpbandet. Ser kanske slött ut men är precis så hårt min kropp klarar av just nu. Kan även kolla på telefonen ibland när jag går på bandet, byter podd, slår igång en serie, läser ett meddelande…

        Ja verkligen, det beror ju helt på vilken typ av träning man kör. Vid tyngre styrketräning måste man ju köra ganska rejäl setvila och då finns det inte så mycket annat att göra än att scrolla på telefon. Så att tro att andra inte ger allt för att de inte tränar hela tiden de är på gymmet är ju ren okunskap.

      Så hårt kan han ju inte köra om han har koll på vad exakt alla andra gör med sin tid på gymmet.

        Han har väl ögon att se med?

          Ser han vad de gör på sina telefoner? Själv har jag mitt träningsschema med övningar där. Är man bättre om man har med det på en lapp och tittar på?

            Varför tar du åt dig?

              Det gör jag verkligen inte. Är vi inte här för att diskutera? Jag menar att man kan träna hårt trots att man tittar på telefonen då och då. Därför undrar jag om han även ser vad de gör på telefonerna.

                Är väl ingen som påstått att han ser vad dom gör på telefonen.

                  Tja.. han använder ju det som ett argument till att de inte kör lika hårt som honom?‍♀️

                Jag stär mig faktiskt lite på att någon iaktar vad andra gör på gymmet..

                  stör

              Så löjligt att påstå att någon tar åt sig så fort de ifrågasätter.

                Hen verkar ta det personligt.

                  Varför tar du åt dig av det?

                    Znark.

                      Precis. Så tröttsamt med dessa ”tar du åt dig?”

      Män brukar absolut INTE få kommentarer om sina kroppar. Procentuellt är många fler män överviktiga än kvinnor men jag har då aldrig hört en man bli skammad för hur han ser ut. Varför skulle han bry sig, det är väl ingen som kommenterar honom? Och kallar honom öknamn som många kvinnor får utstå?

        Så mycket bs.

    Verkar som vissa blir sekundärkränkta å sina gyms vägnar av detta inlägget.

    Bli inte det, det har ingen direkt effekt.

    Det är väl ingen konstig tanke att en överviktig person kan känna sig obekväm på en plats där merparten är vältränade och ”normal”- viktiga (?).

    Blir man då dessutom utskrattad – oavsett om dess personer befann sig inne eller utanför- så är det väl heller inte särskilt konstigt att det kan knäcka en?

    Förlåt för OT, men att Therese Lindgren köpt en blodsockermätare för diabetiker? Vad händer? Hennes hälsoångest ger mig ångest

      Så går det när man läser in sig totalt på alternativmedicin.

        Det är bra att hon börjat bli intresserad av biohacking. Då kanske hon till slut ger upp sin ohälsosamma vegankost.

    Ni vet den där småfeta gubben som är jäkligt stark och biffig som alltid är på gymmet och inte bryr sig ett skit? När mitt tjocka jag började bli stark och imponerade mig själv med vikterna som blev tyngre varje vecka aspirerade jag att bli den kvinnliga versionen! Insåg att folk på gymmet bryr sig mindre än man tror så länge man är respektfull. Längtar tills man är vaccinerad och vågar sig tillbaka dit 🙂

    Men kontentan av vad alla skrivit, och trådstartaren, så är det att man i princip redan måste vara i form för att ”få” träna. Det ÄR ju så det känns.
    Jag sprang mkt förut, köpte en bok av en duktig löpare, där stod det typ ”gå ner i vikt först och börja springa sen”. Känns det logiskt?

    För övrigt skulle jag börja Matte 3c idag, men avanmälde mig i fredags. Känns ledsamt, men jag skulle inte palla att vara i sällskap där jag är dummare än alla tonåringar (om än digitalt.) Det är lite samma sak, även om det inte är utseendebaserat…

      Jag var kraftigt överviktig förut (hade storlek 56 ungefär) och hade svårt att ens hitta träningskläder i rätt storlek och som satt vettigt för att kunna börja träna.

        Stronger har superfina kläder för alla storlekar! Jag älskar deras sportbehåar och deras tights som går högt upp i midjan!

          Finns ju inte större än XXL och det motsvarar srl 48.

            Plus att om man ser ut som en badboll med streckgubbe-ben så funkar inte tights. Inte för mig i alla fall. Mina ben är typ strl 44-46 och min mage är typ stl 50, helt omöjligt att hitta byxor. (men jag har gått från ca stl 58-60 runt magen så jag antar att det kommer ju mer vikt som försvinner)

      Tro inte på allt du tänker.

      Gällande mattekursen kan jag säga att du behöver verkligen inte känna så. De som går och läsar gymnasierkurser är extremt blandade grupper och relativt få tonåringar faktiskt, då de oftast går i gymnasiet. Finns några tonåringar, men är ju de som själva inte klarat kursen i gymnasiet eller inte läste kursen. Sen har du de som invandrat till Sverige i extremt olika åldrar och inte läst gymnasiet än. Du har folk i princip alla åldrar som bott i Sverige hela sitt liv och antingen inte klarat gymnasiet eller kursen de läser förut eller inte tog den i gymnasiet och behöver den nu. Finns till och med de som läst utbidlningar på högskola/universitet men nu vill läsa vidare med annat och behöver skaffa sig behörighet. Det är så blandat och du behöver inte känna dig dum som går där och läser.

        Tack, alltså jag menade inte att tonåringarna kommer att vara på komvux, de läser ju kurserna i sitt vanliga gymnasieflöde. Men jag är ju dummare än dem eftersom jag inte känner att jag smälter sömlöst in på Ma3c, för det var riktigt längesedan jag läste matte senast.

    Jag tränar regelbundet på ett stort fint proffsigt gym som drivs av en vårdcentral. Här tränar folk av alla storlekar, alla åldrar och alla nivåer. Flera av de personliga tränarna är vad vi skulle kalla lätt mulliga, en av dem rejält, och många av de kvinnor som lyfter tungt är storlek större. Inga problem. Jag blir så himla ledsen när jag läser vad som skrevs i inlägget – MEN jag tänker att de som garvade inte hade det minsta med gymmet att göra, utan var odrägliga glin som skulle skrattat och pekat oavsett var de befann sig. Det hade inte med gymmet i sig att göra. Och inte med gymmandet. Jag önskar att Mona kunnat ge skitungarna fingret och sen tränat vidare. Tio kilos viktnergång är starkt gjort, låt inga pappskallar hindra dig från fortsatt framgång mot ditt mål.

    Också – lite märkligt att ha stora fönster där folk kan stå utanför och glo på de som tränar.

    Det finns absolut idioter på gym, de finns överallt. Men min erfarenhet är att ju mer vältränade folk blir, desto mer självupptagna blir de på gymet. Generellt så tror jag inte att folk bryr sig så mycket om andra som tränar samtidigt, så länge de inte är i vägen på nåt sätt.
    Och om någon säger/gör nåt elakt så ska man ALLTID ta det med gymet och ge dem en chans att sträcka upp/stänga av medlemmen som inte klarar att uppföra sig.

    Usch va vidrigt, människor är så jävla elaka!

    Hemskt och förjävligt men kan nästan inte ta hennes inlägg seriöst när hon postar det tillsammans med ett ansikte där tårarna rinner.. Så himla konstigt att ta en bild på sig själv gråtandes o lägga upp.

      Tänkte likadant och speciellt konstigt att lägga upp en gråtbild nu, när händelsen inträffade för 3-4 år sedan.

      Håller med kan inte ta en vuxen på allvar som lägger ut bilder på sina rödgråtna ansikten. Det är rent uppmärksamhetssökande

        Hon ville väl dock få uppmärksamhet så att folk skulle läsa.

        Ja det är så jäkla muppigt, föreställer mig själv att jag sitter hemma och är så ledsen så tårarna rinner, o då mitt i allt ta upp en kamera o ta en bild på sig själv, o sen lägga ut det på sociala medier. Aldrig sett på maken ?. Alla rumpbilder i världen kan inte mäta sig med den här nivån av uppmärksamhetssökande.

    Hmmmm… allt jag kan tänka på är: Älskade SATS!

    Älskar SATS… men ja, jag är vältränad. Ser dock många överviktiga på det SATS där jag tränar…ingen som kollar snett på dom vad jag sett och för mig finns det inte på världskartan…..

    Många överviktiga är stammisar med….. som iallafall utåt sett ser ut att trivas med sin träning..

      Ja – jag tycker mig tvärtom se att man ser med beundran på de som verkligen kommer till gymmet, överviktiga och otränade, och bara kör, Svettas och sliter men fasen vilken kämpaanda!! Ingen jag vet ser ner på den som fattat beslutet att bli stark och hälsosam.

    Älskar alla smalaoch vältränade som måste poängtera att dom minsann aldrig sett någon tjock bli hånad eller utstirrad på gym. Räcker det inte med att tjocka talar om för er att det händer?

    Är överviktig och skulle aldrig träna på gym. Dels pga de stora fönstren som finns på typ alla gym där jag bor. Vill inte att folk ska stå och glo på mig och just för att när jag varit på gym så har jag inte sett en enda person i större storlek.

    Klart alla hör hemma på gymmet! Är själv överviktig och har redan gått ner 100 kg, men är fortfarande stor. Folk som inte känner kan omöjligt veta vad jag har kämpat redan. Jag tränar på SATS (paus nu pga pandemi..men vill tillbaka!) och skiter fullständigt i om nån skulle glo snett på mig.
    Vet dock att dom där jävla hjärnspökena är hemska och det kan kännas tufft att gå till gymmet för rädsla att bli uttittad.

    Gymmet är min tid, för mig själv. Kan jag så kan du ❤

    KOM och online-träna med mig! ??????

    Gruppträning online i realtid, du kan vara helt anonym, inga dyra träningsredskap, du behöver inte ha på din Mick eller kamera och träna Corona-säkert hemma i ditt vardagsrum.

    Sök på Coach Maria Granström 🙂

    Usch jag avskyr gym. Hela grejen med pustande och frustande män som glor på en… Blöh. Byggt ett eget litet gym i garaget. Kettlebells i olika vikter och en skivstång och lite krafs. Är mer vältränad nu än någonsin för jag kan vara ifred och bara göra min grej liksom utan andras åsikter och blickar. Kör i princip bara funktionell träning och älskar det

    Att det ska vara så jävla svårt att vara snäll.

    Det är ju också lustigt att gym tydligen gång på gång verkar tycka att det är ett skönt designval med fönster hela vägen från golv till tak. I en perfekt värld så är såklart alla helt obrydda om hur stor publik de har på gymmet men själv skulle jag aldrig gå på ett gym där jag är helt exponerad från topp till tå när jag tränar. Här i tysk innerstad är det vanligt med gym på andra våningen med stora fönster ut till stora gångstråk och insynen är total. Skulle aldrig sätta en fot där.

    Fy vad ont i hjärtat det där gjorde. Träning är det absolut bästa jag vet och det är sånna här tjejer jag vill jobba med. Jag vill hjälpa med att ge träningsglädje. Att det är helt okej att vilja tappa/eller gå upp kilon men det är inte det som är det viktigaste. Det viktigaste är att träna. Bli stark. Stärka sitt hjärta. Använda sin kropp. För oavsett hur den ser ut så är det en kropp, en kropp som ska bära dig igenom livet. Jag vill se den där tjejen kliva fram till fönsterrutan och ge ett stort jävla finger åt sådana människor, för att de ska ge blanka fan i vad hon gör. Kan de inte peppa ska de hålla käften!

    Fattar inte öht varför så många gym tycker det är en bra idé med stora panoramafönster. Jag har inte övervikt och slipper hån men vill inte gärna bli glodd på för det. Det känns utsatt och anpassat efter precis de exhibitionistiska douchemän som ofta får en att aldrig mer vilja gå tillbaka till ett gym.

    En annan grej jag tycker är att mkt klasser inte är nybörjaranpassade. Alls. När jag började träna var jag DÖD efter ett pass på ”lägstanivå”. Fler ställen borde bli bättre på att införliva träningsglädje i nybörjare, inte bara piska på dem och avskräcka. Man borde erbjuda snällare klasser för totala gröngölingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.