Patrik Sjöberg har nått en ny lägstanivå på Instagram

Här är inlägg 1 för den som missat början av det här.

Hur kan Patrik Sjöbergs missnöje över att The Childhood Foundation och Bris inte ville ta emot hans donation mynna ut i det HÄR?
Att han tolkar att stå upp för upphovsrätten som att stå upp för pedofiler är ett sidospår, men vad tänker han ska komma ur det här beteendet?
Det enda han gör är ju att visa The childhood foundation, Bris och alla andra seriösa organisationer att det är helt rätt beslut att inte ha någonting med Patrik Sjöberg och hans ”kamp” att göra.

Risken med att agera så här totalt känslostyrt är att man inte inser att man så totalt spårat ur förrän det är försent.
Allt han byggt upp har han lyckats rasera på några få dagar och det är sorgligt att se en person som så genuint brunnit för sin sak, totalt bränna ner det till grunden, enbart med sitt eget beteende.
Jag skulle bli mycket överraskad om hans initiativ för barnen finns kvar efter det här.
Vem eller vilka företag kommer vilja förknippas med honom och hans kamp i framtiden?

Så jävla tragiskt.
Det finns inget annat sätt att beskriva det på.

339 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Otroligt obehaglig människa.

      Det är alla pedofilkramare som är obehagliga

        Ingen påstår att de som älskar pedofiler inte är obehagliga.
        MEN hur får du in ditt påstående i detta sammanhanget?
        Det ändrar ju inte det faktum att Patrik helt gått över gränsen för vad som anses ok.

        Men sluta nu, det är inte det som det handlar om. Man kan tycka illa om Patriks beteende och pedofiler som agerar enligt sina lustar på samma gång.

        Det ena utesluter inte det andra, det är tydligt.

        Bara så jag hänger med, vad är en pedofilkramare? Är den nya definitionen: ”de som inte tycker det är lämpligt uppmana till vigilante aktioner av typen ’mörda din lokale pedofil.” Då är jag också pedofilkramare- vad lustigt, det hade jag annars ingen aning om.

          Tror att pedofilkramare är det nya vänsterbliven.

          En pedofilkramare är alla som ens tänker tanken på att det är en bra idé att försöka fånga upp människor med dessa fruktansvärda lustar och dragningar till barn INNAN de begår ett övergrepp istället för att döda dem efteråt.

            Okej, så du vill alltså att övergrepp på barn ska fortsätta?

              Eller fan, jag tar tillbaka den där. Hade INTE tryckt på ironiknappen ??

                Tänkte väl, haha

                  Får jag skylla på att jag var nyvaken och inte hade fått i mig kaffe än?

                    Ja det tycker jag ?

              Och så läser vi en.gång.till…

            Litegrann som en våldtäktskramare

          Räcker med att förklara vad upphovsrätt innebär för att vara pedofilkramare.

            Ja, den logiken är klockren. Fattar inte hur folk inte kan se den glasklara logiken bakom det sambandet.

              ”Nu byter du fokus! Skit i barnen, de får väl tåla lite kul i röven. Det är ju det du säger!!!” när du pratar upphovsrätt enligt Patrik.

        Ja, det tror jag att alla håller med om. Men är det rimligt att kalla någon pedofilkramare för att man ifrågasätter Patriks beteende?

          Är det rimligt att kalla män som Paolo Roberto för våldtäktsmän. Ja, tydligen. Väldigt mycket är svårt att förstå när kvinnor bestämmer

            Är det verkligen så svårt att förstå eller trollar du?

            ”När kvinnor bestämmer”

            Är det kvinnor som styr Patrik Sjöbergs instagram nu också? Fyfan det finns inte någon gräns för vad kvinnor kan göra!

              Nej så obehagligt med alla kvinnor där ute i världen, helt gränslösa!!! Får man inte ens utöva lite sexism länge? Nedvärdera? Köpa ett övergrepp? Helt ORIMLIGT! Nu är det dags för männen att få ta plats!

                ?

                HAHA klockren kommentar, tack! (sorgligt att det är sanning i det dock…)

        Ja Hans retrorik känns igen?. Det där med män….

          Haha men verkligen! Det skapar ändå nån form av förståelse i min hjärna för hans agerande- eller jag fattar åtminstone varför han automatiskt trodde han skulle få stöd av en del av vänsterfeminismen och även Stina. Man måste ju också (bortsett från frågan om upphovsrätt) ge honom lite stöd i att hans respektive Stinas slogan är identiska i sak:)

            Han vill ha en generell jakt på de han ser som pedofiler. Och Stinas gäng vill ha en jakt på män. Same same♥️

              Finns ju iofs en stark korrelation mellan män och pedofiler…

              Och vilka män jagar Stina och hennes gäng? Våldtäktsmän, pedofiler, sexister, osv. Tänka sig att Patrik och stina ändå är ute efter samma sak, hade Patrik förstått det så hade han säkert kunna nyttja det i sin kamp.

                Fast det är väl det han inser? Är det inte därför han är sur- han tycker de hycklar som inte stöttar honom offentligt? Egentligen har han ju gjort samma sak som många av dem, dvs han vill bekämpa övergrepp med ett annat typ av övergrepp och motiverar det hela med att han är ett offer & tillhör en grupp av offer? Nu fattar jag på riktigt hans logik lite mer- när jag först läste texten tyckte jag bara det var obegripligt. Även Patriks retorik är ju egentligen identisk med delar av metoo & den drevs ju främst av feminister på vänsterkanten. Då fattar jag faktiskt på riktigt varför han tycker det är hyckleri att inte stötta honom utan istället ta en diskussion om upphovsrätt. Alltså- jag håller inte med honom men jag förstår ändå hur han tänker.

                  Men diskussionen om upphovsrätt är ju en helt annan och fristående från diskussionen om pedofiler.

                    Jag fattar att han inte tycker det. Alltså grejen i hans värld är väl att ingen av de här kvinnorna som gjort exakt samma sak som han har gått ut och visat stöd till Patrik. Istället är alla helt plötsligt VÄLDIGT intresserade av upphovsrätt men inte längre övergrepp vilket annars är deras käpphäst ? Så jag är beredd ge Patrik viss förståelse i det här.

                      Hur menar du att de inte är intresserade av att kämpa mot övergrepp för att de påpekar att han bryter mot upphovsrätten?

                      Det kan ju lätt uppfattas som hyckleri, dvs att överhuvudtaget inte nämna hans kampanj eller säga ”vi stöttar dig i sak Patrik och tycker dina metoder är lika fantastiska som våra egna, det glädjer oss att du tagit inspiration av oss” (men glöm inte upphovsrätten) utan bara fokusera på upphovsrätt 100% och liksom glömma ta den där ställningen för ett offer man KRÄVER om det är man själv som är ute och kampanjar annars kör man ju i princip samma retorik som Patrik, dvs ”är du inte med oss är du XX- kramare.”

                      Fast det är väl ingen som sagt att han ska fokusera på upphovsrätt? Det hela blev en höna av en fjäder på grund av Patrik själv. Om han bara hade sagt ”oj, sorry att jag snodde din bild” så hade detta varit bortglömt nu.

                      Vadå exakt samma? Det är det ju inte alls. Och om en är intresserad av att minska övergrepp så är en ju givetvis väldigt angelägen om att INTE stödja Patrik då han idé går rakt emot vad om visat sig faktiskt hjälpa med att just minska sexuella övergrepp av barn.

                      Jag försöker se Patriks perspektiv här eftersom ingen annan gör det 🙂 På samma sätt kan han nog tycka det är märkligt att Stina W helt ignorerar hans kampanj som ju varit i blåsväder men helt plötsligt tycker det är väldigt viktigt uttala sig om upphovsrätt men inte övergrepp! Om de behandlat honom annorlunda hade han säkert varit lite trevligare mot dem också. Dansa tango osv…

                      Till 11:39- absolut, men samma argument kan man använda mot stora delar av vänsterfeminismen under metoorörelsen, om man är genuint intresserad av att minska övergrepp mot kvinnor så begår man inte samtidigt nya övergrepp mot män (syftar på det här med folkdomstolar, kvinnans t shirt osv). Det är ju EXAKT samma argument de kör.

        Hahaha vad är det som händer med Västvärldens intellekt? Menar du att de som tycker att Patriks agerande är under all kritik per automatik är pedofilkramare? Att det finns två läger, Patriks gäng och pedofilälskare? ?

          Ja, enligt hans logik borde han få prata lite svepande om pedofiler han vill sätta dit.
          ”Kill your local ________?

          Lixom mäns våld mot kvinnor.

          I hans värld är det samma, och det kanske det är

        Klart de också är obehagliga. Men även han är obehaglig med sin människosyn och hur han uttrycker sig om andra människor ? Det ena utesluter inte det andra liksom.

          Dock har jag nog en annan syn på vad en pedofilkramare är än vad du/han har.

            Försöker du normalisera pedofili genom att kalla alla det? Obehagligt

        Och Patrik Sjöberg.
        Från att varit en svensk helylle-hjälte till jobbig jävel, pinsam.

        Men herregud, lägg ner.

      Tvärtom, sådana som Patrik Sjöberg behövs i sverige. Han är en äkta och mycket bra människa med civilkurage.

        Du har all rätt att tycka det. Civilkurage för mig inkluderar inte att bemöta konstruktiv kritik med nedvärderande språkbruk. Han har skitit i det blå skåpet!

          Tror man att man ska få ett seriöst svar när man skickar massa meddelanden? Han blir ju sönderspammad.

            Och varför blir han det tro…?

              För att folk älskar att vara delaktiga i bråk. Tro mig – de flesta skiter i konstnären och hennes tavla.

                Och sedan finns det bevisligen (eftersom Patrik lagt ut precis alla hans svar på sina stories) många som tidigare sett upp till honom. Sett på honom som en ungdomshjälte och förebild, som nu helt tappat respekten för honom och vill uttrycka sin besvikenhet.

                Det han har bevisat är att han har så extremt mycket hat, inte bara mot pedofiler, utan egentligen precis alla som ryggdunkar honom. Han har bevisat att han föraktar alla som inte ryggdunkar honom. Och han har bevisat att han är extremt gränslös och respektlös mot de som inte ryggdunkar honom.

                Det här han har visat gör att man inte kan ta hans kamp på allvar överhuvudtaget. För varför skulle egentligen barn vara ett undantag när han visar ett gränslöst och respektlöst beteende mot precis alla andra? Det han bevisar är att hans kamp får bränsle genom att hata pedofiler, INTE att skydda barn. Och hat, oavsett i vilka former den manifesteras i, är problematisk. För hat sprider ingenting annat än hat och det gynnar exakt ingen. Varken barn, varken föräldrar, varken män, varken feminister eller varken vilken grupp människor som helst.

                  Helt ärligt det är dags att släppa Patrik och gå vidare. Han har flera gånger nu bevisat att han är emotionell och fast i sitt trauma. Att han mår dåligt är helt tydligt.

        Ja tänk om alla män var som Patrik, vad bra allt skulle vara då! ??

        Fler sexister? Ja tack.

        Men älskling!
        Du, den där grejen framför dig kallas ”spegel” och det du ser är en spegelbild av dig och det menas att det du! Du äger det du ser framför dig och vi kan börja lite lätt med att känna på det, ok? Titta in i spegeln och säg ”du är du och jag är jag, vem är då dummast?” När du har fått det svaret du förväntat dig så kan vi gå på nästa övning,ok?

          Va

            Exakt!
            Det där är en copy paste från ett svar Patrik gav på meddelandet ”Jag har inte kallat dig märkliga saker. DU däremot har varit både gränslös och obehaglig mot mig OCH kallat mig för både det ena och det andra”

            Fortsättningen ligger fortfarande uppe på en av hans storys.

            Jag vet inte hur det är med andra, men för min egna del bevisar hans agerande att han är allt annat än ”en äkta och mycket bra människa med civilkurage”

              Han är ju tappad.

          Men snälla Patrik ska du vara här och härja också?

            Jag vet att det är extremt kontraproduktivt. Men jag är sååå sugen på att svara alla de här knäppgökarna med kopierade svar av vad Patrik själv har skrivit

      09.02 Förstår att du talar om dig själv.

    Det känns mer som det är viktigt för dig att hitta följare till din Instagram…

      Klart det är viktigt, ingår ju i hennes jobb ??‍♀️

      Men snälla nån – anklagar du andra som har sociala medier som sitt jobb för samma sak när de hänvisar till sin blogg via instagram eller till sin YT-kanal? Det är väl rätt självklart att man marknadsför sina olika kanaler för att nå ut ännu mer?

    Oj! Jag förstår ingenting? Gammelsmurfinnan? Ultrafeminism? Vad pratar han ens om och vad är kopplingen till första inlägget? Vem ÄR gammelsmurfinnan? Hjälp från nån texttolkare sökes!

      Han menar väl att gammelsmurfinnan är Stina Wollter. Men instagramtjafs är verkligen inte min cup of tea ?

        Tack! Men vad är kopplingen mellan deras tjafs (vad tjafsar de om? Ultrafeminism?) & att han är sur över att bris och childhood inte ville ha hans pengar?

          Patrik lade upp en bild från en konstnär med budskapet ”kill all rapist”. Patrik tyckte att verket stödde hans ”kill your local pedophile”. Konstnären höll inte med och bad Patrik ta ned den. Han vägrade. Patrik tycker nu att alla som är på honom och försöker förklara upphovsrätten är positivt inställda till pedofiler. Patrik tappar det helt.

            Varför ska alla hoppa på honom över en bild? Folk vill ju att han ska spåra ur. Fattar inte varför man sätter sig och skriver massa DMs till en människa på gränsen till nervsammanbrott? Bättre att låta konstnären ta det med Patrik.

              Hon gjorde ju det. Hon bad honom kort och vänligt att ta ner bilden och hänvisade till upphovsrätten och där sparkade Patrik bakut. Är väl inte fel att fler uppmärksammar honom på felet han gör. Varför bara acceptera att han gör fel och inte stå upp för konstnären?

                (Att flera anmälde bilden gjorde ju också att Instagram tog ner den från hans sida. Bra att flera hjälps åt!)

                Jo, det är fel när alla ska ge sig på en ensam människa. Om inte ens konstnären kan få honom att ta ner den, hur skulle hundra andra meddelanden hjälpa? Instagrambråk är alltid såhär, ALLA vill vara med och lägga sig i och det slutar aldrig bra.

                  Nej det är inte fel, det är väl snarare RÄTT? Ja han var ensam men det var ju han som gjort fel?

                    Du ser inte problemen i dessa instagrambråk? Det kan sluta jävligt illa faktiskt. Bara för att någon har gjort fel så behöver inte ALLA lägga sig i. Patrik mår inte bra, och det blir inte bättre av att han får hundratals meddelanden skickade till sig.

                      Jo, och jag ser framförallt hur bråken uppstår. En liten detalj i det hela.

                      Men problemet är att det var Patrik som det tog det offentligt. Konstnären tog det med Patrik men istället för att svara henne vettigt började han lägga ut hånade saker offentligt på sin Insta. Klart folk reagerar då och säger emot. Samma med alla bilder Cam lagt upp – det är ju inte personerna som skrivit till Patrik som lagt upp det, Patrik har tappat det så mycket att att han själv sitter och lägger upp sina sjuka svar på sina stories

                      Dessutom jävligt vidriga meddelanden. Patriks kommentarer är ingenting jämfört med vad folk har skrivit till honom. Vidriga äckliga kommentarer att läsa för en som blivit utsatt för sexuella övergrepp.

                      Så du menar att om man inte mår bra har man rätt att bryta mot lagar?
                      Då förstår jag inte alls varför alla bli så upprörda över att pedofiler förgriper sig på barn. Pedofiler är uppenbarligen missförstådda och mår inte bra så de kan inte rå för sina handlingar och ska förlåtas att resten av mänskligheten.
                      Men du kanske menar att man ska sila mygg och svälja kameler?

                  Det hjälpte ju uppenbarligen då bilden är borta. Det är inte synd om honom, han gjorde fel och flera stod upp för konstnären. Bra!

                  Ja, alla vill tala om hur präktiga de är och kämpar för upphovsrätten, dessa perfekta människor som vet hur allt ska vara.

                    För en konstnär är upphovsrätten rätt så viktig faktiskt. Även för de som skriver texter osv. Det är inte något hittepå för att få bråka.

                  Så vad tycker du är rätt. Att han ska få härska precis hur han vill utan att någon säger emot?

                  Vad tror du Patrik hade tyckt om någon la upp hans bok på någon sida utan att credda eller be om lov? Han blev ju till och med förbannad och gick till media när Stefan Holm inte frågat om lov att få avbilda Patrik som en legofigur i Stefans bok. DÅ var det viktigt med upphovsrätt och samtycke.

                    Jag struntar i sakfrågan, det jag säger är att det kan sluta riktigt illa när alla ska lägga sig i. Han behöver inte fler DMs.

                      Så då ska han få bete sig hur han vill?

                      Och jag behöver inte fler mejl. Ska jag börja svara otrevligt till alla kollegor för att en var passivt aggressiv?

                      Skärp dig för fan. Du kan inte jämföra detta med att du får mail av kollegor. Snacka om världsfrånvänd.

                      Tycker att det kan sluta illa om inte folk står upp emot män som Patrik.

                      På vilket sätt hade det slutat illa om inte alla hade ”stått upp” för upphovsrätten menar du?

          De tjafsar om mycket. Bland annat Patriks attityd mot de som krävde att han skulle ta ned en kvinnas konstverk från sin Instagram (hon bad själv om det trevligt) + att han och hans följare hånar och häcklar feminism och ”PK-människor”. Det grundar sig i att han tror och tycker att de ovannämnda människorna är pedofilkramare för att de tycker att det vore bättre att pedofiler får hjälp i tid snarare än att uppmana till att döda dem. (Sorry för rörigt och dåligt skrivet inlägg)

            Tillägg: anledningen till att de vill jobba i förebyggande syfte är för att minska risken för att fler barn blir utsatta men det tror inte Patrik på.

              Precis. Att hjälpa pedofiler innan de begår övergrepp är inte att krama pedofiler utan att försöka minska antalet barn som över huvud taget blir utsatta. Har man barnen som viktigaste prioritet så vill man förebygga att övergrepp sker, innan det är för sent. Tyvärr sker dessa förebyggande åtgärder baserat på forskning kring vad som fungerar och inte och den här forskningen går inte i linje med vad Patriks känsla säger fungerar och därför blir han stött. Kampen ska ske utefter hans känsloargument, annars kramar man pedofiler.

    Nog för att Sjöberg gör mycket för lyfta den hemska frågan om sexualbrott mot barn, men är någon egentligen förvånad över att detta är hans människosyn när han inte får som han vill? Han har väl alltid varit arrogant och tyckt att han är förmer än andra människor. Det i kombination med att vara känslostyrd, sitta på ett trauma från barndomen där han bara skrek efter att bli sedd av vuxna över vad som pågick, OCH samtidigt vara väldigt känd på grund av sin idrottskarriär har nog skapat detta meltdown…

      Inte så konstigt att han snear när vissa skriver DM med typ ”saknar du att få ligga med Viljo eller?”

        Nej och det förstår jag! Fruktansvärt skrivet. Men de som skriver typ ”Men varför gör du såhär, jag blir ledsen” är det ju orimligt att svara typ ”Naaw lilla pluttegumman!! ❤️ är det svårt för dig nu? Är du kåt? Förstår att det måste vara jobbigt, kämpa ?”

          Han har ju redan sneat. Att få hundratals meddelanden när man är urspårad hjälper inte. Han bemöter ju alla på samma sätt för att han känner sig påhoppad.

            Det som hjälper är att logga ut från internet och ta en valium.

            Han är över 50 år och ska föreställa en trygg vuxen som jobbar för barns säkerhet. Klart man undrar vad det är för fel på honom som hanterar situationen som en omogen 15-åring, någonstans har han mentalt stannat i utvecklingen. Han visar sina rätta färger nu och det är en otroligt låg nivå på hans reaktioner, han bemötte folk såhär från första minuten gällande bilden så att skylla på att han känner sig påhoppad funkar inte.

              Det är väl inte orimligt att hans omogna 15 åriga jag dyker upp när han känner sig attackerad. Trauman sätter spår. Om man inte fattar vad som är ”fel på honom” så bör man stanna upp och tänka till.

                Jag tycker ändå inte det är en ursäkt. Att exempelvis fråga en ung kille som själv säger att han tar illa vid sig för han själv är ett offer om han är kåt??? Hallå? Om han mår så dåligt får han fan söka (mer) hjälp.

                  Nej det är ingen ursäkt, det är en förklaring eftersom du skrev ”Klart man undrar vad det är för fel på honom som hanterar situationen som en omogen 15-åring”.

                  Om man undrar det så kan man inte ha tänkt särskilt mycket.

                    Patrik om någon borde väl veta att man inte svarar ett annat offer på det sättet!?

                    Vi vet redan alla om hans trauma. Ff inte okej.

                      Varför skrev du i såfall att du undrade vad som var fel om du redan visste?

                Då kanske han ska jobba med sig själv innan han jobbar med en triggande kamp. Tycker du att han gör mycket bra för barnen här eller är det mest någon personlig kamp han driver?

                Man kan faktiskt inte bete sig hur som helst med ursäkten att man är traumatiserad. Då får man ta ansvar och söka hjälp. Någonstans måste man ändå kunna tycka att även han har ett ansvar.

                Vilken offentlig kvinna skulle kunna bete sig som Patrik gör nu och bli ursäktad med att hon har ärr från barndomen?

                  Kan du inte läsa? Ingen har skrivit att han får bete sig hur som helst. Jag svarade på:

                  ”Klart man undrar vad det är för fel på honom som hanterar situationen som en omogen 15-åring”

                    Ska han driva en kamp för utsatta barn så ska han nog jobba med sitt eget trauma först. Uppenbarligen kan han inte hantera minsta som triggar honom och det hjälper knappast andra utsatta barn…. Men som vanligt är Patriks ego viktigast här.

        Fattar att han snear på det men att svinga mot hela sin omvärld gör knappast saken bättre för honom själv

        Fast det är ju inte kommentarer som detta som han går bananas över. Majoriteten är sakliga och förklarar och vill diskutera. Hans svar är då förminskande ”lilla gumman” och går på deras utseende osv.

          Han har ju redan sneat. Att få hundratals meddelanden när man är urspårad hjälper inte. Han bemöter ju alla på samma sätt för att han känner sig påhoppad.

            Då kanske han ska stänga möjligheten att kommentera och skicka dm och ta en paus tills han har kommit på banan igen.

              Eller så kan folk lugna ner sig lite och sluta skicka meddelanden till honom.

                Haha vafan!!? När ska vi sluta hålla (manliga) svin om ryggen?

                  Aldrig ??‍♀️ en man som mår dåligt är det finaste vi har!

                    Framför allt det sköraste vi har. Patrik ska lindas in i bomull och bäras ömt genom livet.

                      Såna här kommentarer förstör diskussionen. Att raljera och överdriva mot alla som inte tycker exakt likadant. Det finns nyanser, allt är inte svart eller vitt.

                      Vänta… du beskrev precis Patriks egen retorik nu

                      Ja, och den har inte varit speciellt bra eller hur? Inget att ta efter med andra ord.

                  Har inget med att han är man att göra. Instagrambråk överlag är obehagliga där den som gjort fel får motta fruktansvärda mängder meddelanden. Alla vinner på att ha en sansad diskussion med endast de berörda parterna. Sen får andra givetvis ha åsikter, men man behöver inte skicka de till honom just nu när det uppenbarligen är kaos hos honom.

                    Man behöver absolut säga ifrån när någon beter sig som honom. Man bör också belysa när han har rena faktafel som hejas på av andra. Eller när han och hans följare uppmanar varandra och andra att bryta mot upphovsrätten på pin kiv för att jävlas med en enskild konstnär.

                      Behöver verkligen alla säga ifrån? Jag tycker att det verkar som att det snarare har stjälpt än hjälpt.

                      Ja det tycker jag. Det stjälper Patriks ego, det är det enda som det här stjälper.

                      Då tycker vi olika. Jag tycker att diskussionen har fullkomligt spårat ur och att alla som lägger sig i förvärrar.

                      Ja men dåså. Då låter vi Patrik och hans gelikar bete sig som svin utan att reagera. Låter som en bra idé.

                      Skulle inte kalla att vägra ta ner en bild från instagram att bete sig som svin men visst.

                      Är det verkligen bara en bild hans sviniga beteende handlar om?

                    Den enda som inte kan ha en sansad diskussion är ju Patrik själv. Tycker verkligen inte synd om honom här. Bra att det kommer fram vilken typ av människa han är.

        09:52 Det håller jag med om!
        Riktigt äckligt lågt att använda det emot Patrik. Oavsett om P gjort fel i detta fall.

        Blir ju lite missvisande att använda den kommentaren som ett exempel då det inte alls är sådana kommentarer som de flesta skickat till honom. De flesta är ju mycket sakliga.

          Eh? Det står att det inte är konstigt att han snear när han får sådana meddelanden. Då kan man ju inte använda ett annat meddelande som exempel?

            Det är inte konstigt att han snear på DET meddelandet eller liknande nej. Det är dock fortfarande lika konstigt att han snear på helt rimliga meddelanden.

              Nej det är det inte. Han har ju redan ballat ur. Att få hundratals meddelanden när man är urspårad hjälper inte. Han bemöter ju alla på samma sätt för att han känner sig påhoppad.

                Men så här har han svarat från första början. Han kan inte skylla på att han känner sig påhoppad. Vad var orsaken vid de första meddelandena? Eller när konstnären vänligt bad honom ta ner hennes bild? Vad var hans ursäkt då?

                  Någon högre upp skrev väldigt bra:

                  ”Det kan ju lätt uppfattas som hyckleri, dvs att överhuvudtaget inte nämna hans kampanj eller säga ”vi stöttar dig i sak Patrik och tycker dina metoder är lika fantastiska som våra egna, det glädjer oss att du tagit inspiration av oss” (men glöm inte upphovsrätten) utan bara fokusera på upphovsrätt 100% och liksom glömma ta den där ställningen för ett offer man KRÄVER om det är man själv som är ute och kampanjar annars kör man ju i princip samma retorik som Patrik, dvs ”är du inte med oss är du XX- kramare.””

        Det är INTE ok. Hoppas de kommentarerna raderas och personerna blir blockade. Tycker att han verkar vara en obehaglig och lättkränkt människa MEN man skriver inte så mot någon som blivit utsatt. Ska det vara så svårt att hålla sig till sakfrågan?

      Ja och hur han är känd för o provocera, tänk på hur han och Stefan Holms relation varit. Så osmakligt beteenden.

        Ge dig. Han har gett svenska folket många skratt.

          Aha, så bara man är ”rolig” så får man bete sig som skit? Om du skulle ha blivit trakasserad och förlöjligad men personen som utsatte dig var ”rolig” är det alltså ok? Bra att veta!

            Snacka om att överdriva. Att dra in han och Stefan Holms relation i detta är väl ganska konstigt. Patrik har inte bettet sig som skit mot Stefan, han har sagt citat som ”Det heter väl höjdhopp? Inte mängdhopp?”. De två har aldrig gillat varandra, men de har alltid haft en skämtsam ton. Stefan har inte blivit trakasserad. Nej, den diskussionen hör inte hemma här.

        Värst är när en kille som råkat ut för en pedofil som barn ifrågasätter Patrik, och Patrik hånande undrar om killen är kåt och att han får gå och ragga någon annanstans. Fast värre, jag hittar tyvärr inte kommentaren nu.

        Sen hoppade Magdalena Graaf in och skriver till Patrik: ?Du är GRYM ?

          Ja vadå då? Om hon tycker att han är grym är väl upp till henne o tycka. Eller bestämmer du det?

            Ja men du da? Bestämmer du allt eller vaere?

    Blir så förvirrad av människor som typ kämpar för att pedofiler ska försvinna från jorden, men samtidigt är sexistiska rövhattar? Går liksom inte ihop i mitt huvud?

    Hur kan man se ETT problem men inte de andra???

      Det är ju inte så konstigt, folk har olika fokus & prioriterar olika.

        Jag tycker faktiskt det är lite konstigt. Skydda barnen – men så fort de blir 18 ska JAG bete mig sexistiskt och nedvärdera dem ??‍♀️

          Men människan är ju sån. Titta på metoo. Alltså man ville jättegärna lyfta kvinnors rätt men man var helt ointresserad av rättigheter hos t ex Benny Fredriksson. Det finns ingen logik i mänskligt beteende, de flesta är egoister och offer och bödlar på samma gång.

      Då vill man väl bara plocka pluspoäng men vägrar se/förstå de strukturer som ligger bakom. Jag tycker inte att det är rimligt att cherrypicka problem och ändå vara drivande i en struktur som förvärrar problemet

        Patrik är inte någon som försöker plocka pluspoäng.

      Blir förvirrade av alla kvinnor som förklarar att alla män våldtar men försvarar pedofiler.

        Det finns nog ingen som säger att alla män våldtar. Däremot att alla män är potentiella våldtäktsmän, alltså ur perspektivet att vi som kvinnor inte kan lita på någon man därför att man tyvärr inte har en aning om vilka som kommer våldta (I de flesta fall av våldtänkt känner förövaren och offret varandra, så nej tyvärr kan vi inte ens lita på att män vi känner inte kommer att begå övergrepp).

          Jo

            Nej

          Ja, å ena sidan ska vi inte utgå från att alla män är potentiella våldtäktsmän för då kränker vi de schysta männen. Å andra sidan får vi skylla oss själva om vi släppte in fel man i hemmet, inte var försiktiga nog när vi tog taxin hem, inte var försiktiga nog när vi dejtar, inte förstod att just den där männen skulle förgripa sig på oss.. tyvärr står det ju inte skrivet i pannan på de män vi måste akta oss för.

          Och helt ärligt är det underligt att ”schyssta män” blir mer kränkta av att kvinnor säger att de inte kan veta vilka som kommer att våldta oss än det faktum att kvinnor inte kan veta vilka män som kommer att våldta oss och ständigt måste vara på sin vakt.

            De borde snarare bli kränkta och rikta sin ilska av att dessa avskum till män gör att hälften av världens befolkning får svårt att lita på dem.

              Exakt!! Men i stället är det så väldigt viktigt att poängtera att de själva munnen inte våldtar och att det är så jobbigt för dom att kvinnor inte säger det när de pratar om risken för att våldtas.

              För övrigt läste jag att det absolut farligaste för en kvinna, rent statistiskt, är att ha nära relationer med män (och även att avsluta dessa relationer). DET kan väl schyssta män bli upprörda över!!??

                Männen, inte munnen så klart.

                Tänker också att dessa bra män faktiskt behöver anstränga sig lite för att hjälpa till. Att vara rimlig och INTE vara ett svin eller en våldtäktsman räcker liksom inte. Säg ifrån när din brorsa drar ett sexistiskt skämt. Följ inte med på svensexan där det planeras att besöka en strippklubb. Gå emellan när du ser en man göra närmanden mot en kvinna som ser obekväm ut. Osv osv.

                  Absolut. Det håller jag helt med om och det är så viktigt!

                  Ha ha, dessa ”bra män” har nog inte samma kontaktyta som de tjejer du syftar på

                    Precis, därför är det ju extra viktigt. Män kommer aldrig lyssna på kvinnor, de behöver bli tillsagda av jämlikar för att EVENTUELLT förändra sig.

                      Du tror att alla män ser sig som jämlikar. Han som fixar alla brudar gör inte det ?

                      Give me

                  Och därför ska vi aldrig komma med kommentarer som att vi måste sluta skicka meddelanden till Patrik nu, han mår inte bra osv. Beter sig någon så här så måste vi gemensamt säga stopp. Det här beteendet ska inte accepteras. Kan han inte bete sig rimligt mot andra människor får han jobba med sig själv helt enkelt. Men man ska inte stå tyst bredvid och låta honom fara fram så här.

                Jag kan va en schysst man men ingen simpa. Jag har bara ett liv.

        Vilka kvinnor säger att alla män våldtar? Kan du citera någon specifikt? Jag har nämligen inte stött på detta och då rör jag mig en hel del i feministiska kretsar.

        Kan du peka ut en enda kommentar här inne där någon försvarar pedofiler? Kan du peka ut en enda kommentar i Patriks kommentarsfält där någon försvarar pedofiler?

    Jag tror han kommer bli ett högertroll (han är ju det redan) och att det här kommer vara hans språngbräda in i alt-right högern. Man får väl hålla tummarna att han inte är tillräckligt funtad på att driva det här vidare utan det endast kommer sakta dö ut.

      Japp. Han får coachning av Lamotte och kommer betala sina räkningar genom Swishbidrag framöver. Det är inte sunt att värna barn men hata kvinnor. Leka pedofiljägare och gå på strippklubb. Verkar vara ute och cykla helt…

        Exakt. Han kan ju inte bete sig och fattar inte varför han inte kan behandla alla flickor över 18 som förbrukelsevaror för han är ju en savior of children så varför får han inte credd?

        Hans bristande respekt för kvinnor är verkligen anmärkningsvärd men när hans strippklubbs vanor kom ut så blev det bara så tydligt hur han och grabbarna grus i 242 ser på kvinnor och deras roll i samhället. De ska behaga män, inte ha åsikter om vad han och andra machomän väljer att göra för att smeka sina egon.

        Är det en livskris? Sista skriket innan pensionen?

          Han har aldrig gjort kopplingen att det finns en stor risk att de som jobbar på strippklubben inte haft en helt hundraprocentig uppväxt, så att säga…

          Eller så är för att han tränar mycket på gym numera och fått i sig en viss gymkultur som gör att man tränar med mer synligt resultat. Sådant kan även förändra hjärnan, inte bara kroppen.

    ”Gammelsmurfinnan kom in och lånade sin röst, tyvärr kollade hon inte upp vad det rör sig om”

    Är det någon som förstår vad det är han försöker säga? Förstår han ens själv?

      Han hånar Stina W om jag inte missminner mig.
      Alla som kommenterar blir bemötta med nedlåtande kommentarer och hån.
      Visst, det är frivilligt att kommentera och han får väl hantera sina socialamedier som han känner för, men det blir ju inte till hans fördel som sagt.

        Ja, så långt (tror) jag att jag hänger med. Gammelsmurfinnan = Stina Wollter, men vad var det hon inte kollade upp? Vad tyckte han det rörde sig om? Så många frågor.

          Nä det var bara dravel från hans sida, jag läste många (inte alla) skärmdumpar han la ut på sin insta från folk som kommenterade fint och sakligt och det var endast god dag yxskaft svar tillbaka från Patrik.

          Mycket märkligt och världsfrånvänt av honom att skylta med sitt beteende, inget att skryta om liksom.

          Hon är nog peddokramare ?

          Det ENDA Stina uttalade sig om var att värna om upphovsrätten och stödja den kollega som vänligt bad Patrik Sjöberg ta ner den bild hon skapat och äger. Patrik vägrade. Helt obegripligt att det rullade iväg så här. Patrik svarade synnerligen nedvärderande och sexistiskt på samtliga försök att få honom att förstå att kritiken handlade om upphovsrätt och lagar kring dessa. Ett fantastiskt exempel på att flytta fokus.

            Hur tänker man när man sätter sig och skriver ett meddelande till honom? Han har fått hundratals och mår uppenbarligen inte bra. Varför inte låta detta vara mellan konstnären och Patrik?

              För att han inte lyssnade på hennes sakliga och trevliga meddelande där hon bad honom ta ned den?

                10.03 Men att så.många har åsikter om Patrik Sjöbergs uppfattning om upphovsrätten saknar proportioner.

              Ska vi sluta stå upp för varandra?

                En mobb är aldrig bra.

                  Jo i vissa fall så är det det.

                    För det blev jättebra nu?

                      Är det bättre att inte uppmärksamma hans vidriga människosyn?

                      Den kom ju fram först efter att han fått 100tals meddelanden skickade. Klart man inte pallar svara seriöst på alla.

            Han har kanske inte kunskap om upphovsmannarätten. Och Stina Wolter som jag verkligen gillar behövde inte lägga i, även om hon är konstnär själv. Det här är en sak mellan konstnären och Patrik, vad har andra med det att göra. Man har rätt att bli förbannad, även Patrik Sjöberg.

              Men problemet innan SW och andra ”lade sig i” var ju att PS blev uppbackad av sin följarskara som anser att han inte gör något fel, varken med sitt våldsbejakande eller hans stjälande av annans bilder, utan de kom hela tiden med argument som behövdes bemötas då de var uppåt väggarna fel.
              När man går in i ett kommentarsfält där man ser att brott uppmuntras eller godkänns med kommentarer om att andra ska spara ned samma bild och inte hänvisa till urpsrung osv för att jävlas enbart. Eller att någon utomstående säger till PS att han får göra vad han vill enligt honom så tror jag att det mest naturliga blir att folk stämmer in i det som är korrekt.
              Men ja blev ju inte direkt utbildande för PS då hans hjärna består av mjukost även en bra dag.

                Går inte att ta din kommentar seriöst när du skriver att hans hjärna består av mjukost.

                  Fast det är ju sant. Patrik är inte en intelligent man. Det spelar ingen roll hur pedagogiskt någon försöker förklara något för honom, han hänger ändå inte med.

                    Jo, han hänger givetvis med men han har andra åsikter. Är det bara de mest intelligenta som får uttrycka sina åsikter?

                      Alla ska följa lagen. Hänvisar man till att man har andra åsikter får man förvänta sig att folk reagerar.

                      Genom att säga att man är ointelligent och att ens hjärna består av mjukost?

                      Åsikter i all ära men de trumfar ju inte fakta i den riktiga världen eller gör honom immun mot våra lagar och regelsystem. Han har rätt till sina åsikter, såklart, men då måste han ta att hans personliga åsikter kan kritiseras för att vara felaktiga eller kränkande för andra.

                      Då måste han ta att bli kallad för ointelligent och att hans hjärna består av mjukost. Vad fint.

                    Hur kan dubedömma någons intelligens, känner du honom , har du träffat honom?

                      Jag har hört honom resonera och jag har hört hans totala oförmåga att förstå andras resonemang.

    Detta visar endast att om du driver en fråga eller sak med HAT som drivkraft så skiner det igenom förr eller senare.

    Han driver SIN sakfråga, med SIN agenda. Och anser att ändamålet helgar medlen i ALLA avseenden.
    Det blir väldigt onyanserat och omöjligt att föra en dialog med en sån person.

    ALLT du säger eller påpekar hanteras som direkt kritik mot honom som person, vilket han tydligt visar.
    Jag tror han är en mycket rädd liten pojke som omvandlat det till ett brinnande hat.

    Tråkigt och sorgligt

      Tror du definierat fundamentalism?

        Ja kanske det.
        Det blir lite religion över det hela, ett ifrågasättande stärker och bekräftar endast hans tes.
        I hans värld alltså

      Ja det är många som försöker argumentera med honom sakligt och konstruktivt, men det är som att kasta pärlor åt svin.

      Det är inte heller endast Patrik som utrycker sig vidrigt, det här har verkligen lockat fram de sunkigaste kvinnohatarna ur sina hålor i hans kommentarsfält.

      Jag förstår faktiskt inte hur man kan lägga energi på att bemöta idioter, men beundrar också de som orkar. Själv nöjer jag mig med att Patrik aldrig kommer få till stånd ett samarbete med en seriös organisation.

        Han kan samarbeta med Magdalena Graaf.

    Sådär har han ju gjort hela sitt liv…. byggt upp nåt bra och sen förstört alltihop.

      Han och Paolo. Vilken konstellation det hade varit! Samma hobbys och allt.

      Det var lite dömande men kanske sant.

      Jag vet inte, men om det är sant det du skriver så får man anta att det beror av det som han varit med om och som han kanske inte tagit hjälp med att hantera.

        Men vad han säger får värderas av varje person.
        Det är lätt att peka ut en person som är avliden
        och inte kan försvara sig.

          Men är du skön eller?

          Äcklig liten människa du är. Inte bara Patrik som blivit utsatt av äcklet utan flera andra idrottsmän.

      Boken när han går i terapi och vartannat kapitel är terapeutens är intressant och visar hur destruktivitet kan bete sig resten av livet.

    Det sprids verkligen en sorts hysteri hos mannen som slog igenom/var stora någon gång på 80-90 talet.. de gapar och gormar men sprider inget annat än dynga. Dags att ta tillbaka den gamla diagnosen hysteri så karlarna kan få lite hjälp i självbehärskning och retorik?

      Tyvärr är det bara kvinnor som är hysteriska. Män är alltid rimliga i sin ilska ????

    PK-människor, Patrick tror det är PedofilKramar-människor. Fattar att han blir lack då på alla dessa…

      Ja, han tror att alla som ifrågasätter någonting han gör/sagt är radikalfeministen/ultra-PK. Det roligaste var när han i intervjun med Henko från Haveristerna (som släpptes igår) skrek ”Du bor väl på Söder du!” när han ställde en helt rimlig fråga, och han svarade att han bor i Avesta ?

        Det är helt naturligt att anta att en som beter sig som att den hänger på söder, också gör det.
        Vad som däremot var skitkul, var Henkos uppenbara kränkthet över söderanklagelsen. ??

      Jajaja!! Nu fattar man ju varför han är så upprörd! Så måste det vara.

    ADHD. Har alltid varit en bråkstake och kommer alltid vara.

    Samma med Paolo. Har känt och hatat honom sen högstadiet. Fattade inte att folk inte såg vilket svin han är och vad han har för kvinno/människosyn. ”Äntligen” var det ord jag tänkte när han åkte dit.

    Människor kan förändras på olika sätt men inte i grunden. Till slut spårar det.

      Tror att alla de som gjort sig kända på att vara just otrevliga bråkstakar, till slut kommer att slå krokben för sig själva. Det fanns en tid i Sverige, på 70-80-talen, som just ”stackars” bråkstakar skulle omhuldas och prioriteras, tex m de så kallade värstingresorna (där bla en annan kontroversiell numera ”kändis” medverkade). Det skulle relativiseras och förklaras varför det var så synd om dessa buffliga mobbare, hur jobbigt de måste ha haft det för att de ”Var tvugna” att bete sig vidrigt, bla trakassera och misshandla. När dessa väl fått denna mediala plattform rullar det ofta på med hjälp av ”enabeling” dumfjantar som hjälper dem att inte förstöra för sig själva. Men tillslut går det inte längre. Tillslut slår de krokben för sig själva och då blir det ett rejält fall. Kan se samma tendens även utomlands vad gäller tex Trump, men det var väldigt vanligt förekommande i Sverige för några decennier sedan, att våldsverkare och elaka människor fick chans på chans. Men det är en annan tid nu. Förhoppningsvis finns en mer nyanserad bild av dessa människor. Bara för att man själv varit utsatt för något, ger det en inte rätten att ge sig på, attackera och vara vidrig mot en massa oskyldiga människor.

      Människor med ADHD är väldigt olika och att vara en aggressiv skitstövel är inte typiskt-men det är mer typiskt för den utagerande ”manliga” stereotyp av ADHD som presenteras i media. Tyvärr. En del offer för övergrepp blir själva förövare-i kombination med hans missbruk så är det nog det vi ser här. Snarare är Patriks beteende oerhört narcissistiskt med allt projicerande och deflekterande.

    Detta bekräftar det jag alltid trott mig veta om Patriks person. Han är vidrig och återigen: bryr sig bara om sig själv. Allt han gör handlar om honom själv.

      09:23 Nej, helt fel, han är en bra människa, inget av det du skriver i ditt hat.

        Vad baserar du det på?

        SLUTA utarma ordet hat!

          12.08 det som skrivs i 09.23 är hat.

      Men herregud, du känner inte personen utan tror dig veta allt om honom utan att ens ha träffat honom.
      Jag tror mig veta allt om personer som tror sig veta allt om andra de bara sett på bild. Patetiska och ensamma stackare.

        Jag skrev inte att jag tror mig veta allt om Patrik. Jag skrev att det jag har trott mig veta har blivit bekräftat.

        Det är ju lite mer än bara bilder på Patrik som kommit fram i ljuset på senaste. Jag skulle nog säga att det är Patriks beteende folk dömer honom för. Han pratar ju för sig själv hela tiden och vilka värderingar han har. Och det ät dom värderingarna som man låter honom presentera sig själv genom.

        Ps. Det är inga bra värderingar. Han vill inte hjälpa barn, han vill slåss och bråka. Det är så tydligt. Han vill mörda pedofiler och verbalt slå ned på kvinnor.
        Och det är vad han lägger sin tid på.

        Vad har han aktivt gjort för barn de senaste 72 timmarna?

          Vad har du aktivt gjort för barn de senaste 10 åren?

            Inte glorifierat våld mot andra iaf.

              Är du pedofil själv eller varför är det jobbigt med ”glorifierat våld” mot pedofiler?

                För att våld föder våld.
                Vi är inte alla grottmänniskor

                ”Är du pedofil själv eller…” slutledningsförmågan är ju inte på topp. Känner du att du ofta missförstår andra eller får bekymmer med hur du kommunicerar?
                Är du ständigt missförstådd eller låtsas du vara dum för att få reaktion?

                  Snygg härskarteknik!

    Är det någon som vet var Elaine står i detta? Samarbetar de fortfarande?

      Nej det gör dom inte

      Nej. Elaine har tagit avstånd. Deras samarbete upphörde 2019.

        Kanske bäst för Patrik.

        Har hon tagit avstånd? Var kan man läsa det?

          Jag hittade det nu, googlade på deras namn. Oj vilka kommentarer på hennes blogg…

        Där håller nog inte Patrik med, då han säger att det var han som tog avstånd.

          För att hon inte ville ta ställning i ett ovärdigt bråk han försatt sig i och krävde total uppbackning av henne?

            För att han ville jobba med pedofilrelaterade frågor och inte om att kvinnor i Polen ska få göra abort.

        Hur vet du att det inte är tvärt om??

    Men fy vilka obehagliga svar han ger folk. Riktigt vidrigt. Han har tappat det helt ?

    Patrik fäktar verkligen hejvilt till höger och vänster nu. Han har verkligen tappat det totalt.

    Jag tror att Patrik och Magdalena Graaf kommer bli ett par

      Ha ha fast hon är nog för gammal för honom!

      Vet inte om Patrik är upptagen men om jag var matchmaker och Cissi Wallin inte gift hade jag satsat på en dejt där? På riktigt alltså & inte menat vara taskig- tror båda dem har en del bra poänger innerst inne men ingen av dem ballar inte ur när det blir personligt, tror de funkat fint ihop.

        Tror inte riktigt de har samma värdegrund? En radikalfeministen och en som visar tydliga tecken på ett visst kvinnohat känns inte som en perfect match direkt?

          Jo men jag tror de förstått varandra. Grejen med både Cissi och Patrik är att de tycker att ändamålen helgar medlen. Cissi & Patrik- om det nånsin blir ni två, kom ihåg var ni läste det först 🙂

            Javisst väldigt lika. Bara det att de kämpar mot varandra

              Det kanske är en drömmatchning? De kommer båda förstå den andres agerande och få nya perspektiv?

      Patrik och Paow tänker jag annars. Låter t.o.m bra.

    Som Göteborgare under Patricks storhetstid måste jag säga att han var ju ökänd på krogen. Det hände mycket som inte var bra, mycket mer än det som kom fram via media. Men, jag har inte noterat någonstans att Patrick uttrycker något som liknar ånger över de han skadade.

      Verkar som han är nykterist sedan drygt ett år tillbaka. Men det märks inte.

      Förr eller senare brukar den typen av personer falla på eget grepp.

      Det tråkiga är att alla offer på vägen aldrig lär få en ursäkt eller upprättelse.

      Folk är alldeles för mesiga när det gäller att se mellan fingrarna vad gäller elaka bråkstakar.

      Vissa människor lever på att skapa splittring mellan människor och grupper, de klarar inte av att alla är sams och mår bra utan drivs av någon form av uppvigling där de måste ha motståndare för att kunna vara relevanta.

      Viktigt att sådana personer inte får härja okommenterat, så många kommer att fara illa speciellt om personen hyllas för ”en god sak”, måste kännas extra hemskt för alla offer till dessa mobbare när de ser att deras förövare utmålas som goda…..

      Men som vi sett är det ofta bara en fasad för att få fortsätta spy ut sitt hat åt ett ”accepterat” håll. Men det viktiga är alltid att få spy ut sitt hat och polarisera, slå split, och slå sig fram på andras bekostnad. Vi måste sluta hylla mobbare och våldsverkare och se dem för vad de är, oavsett om de någon gång skenbart säger sig stå för något bra. Även en trasig klocka går rätt en/två gånger per dygn.

      För 35 år sen – DÅ minsann var det både det ena och andra. Gå vidare i livet!

        Just det. Även Patrik behöver gå vidare i livet.

      Vad snackar du om? Ökänd för vad? Du drar alltså upp saker som hände för 30+ år sen. Haha jävla tomte! Du e ingen go gubbe från Gbg.

        Men det Patrik ständigt drar upp är väl för mer än 30 år sedan?

    Ser att mamman från BRY är inne och hejar på Patrik..

      Bry? Ja att en del ”dunka-varandra-i-ryggen”-män hänger där och hyllar honom förvånar mig inte , men dessa kvinnor som skriver nedlåtande? Puckon.

      Roligast är ju när man tittar på deras profiler och de skrivit att de är glada, mysiga… och så framstår de bara som idioter

      Föga förvånande…

      Haha SJÄLVKLART är hon det!

    Patrik visar verkligen vem han är nu. Det finns många sätt att hantera kritik på, att han omedelbart faller in i värsta sortens kvinnoförakt är så avslöjande.

    Gick in på Patriks konto och ser hur Magdalena Graaf skriver att han är grym. Har hon också tappat det? Folk är helt enkelt galna där. Tycker också det är synd att Sjöberg beter sig såhär, tidigare tyckte jag han gjorde något bra – äntligen!

    Så tragiskt med Patrick på alla sätt!
    Tror han är helt förstörd inuti av den jävla pedofil som kränkte hans kropp som barn.
    Finns så klart inga ursäkter att skriva som Patrick gör men det är väl ändå någon förklaring till hans självdestruktiva beteende som så sorgligt nog motarbetar det han brinner för. ?

      Alla dessa kvinnor som bara eldar på honom. Om de varit tysta istället hade spektaklet dött ut. Men de måste ju i alla lägen fram-
      föra sina åsikter.

        Tysta alla kvinnor! Skydda männen!

          ?

        Nej då hade män som Patrik fått stå oemotsagda. Han hade fortsatt med sitt och farit fram som den ångvält han är.

    Kolla vad Dyngbaggegalan delat på stories på Instagram.

    Helt sjukt 🙁

    Bra att han ändå tappar följare på IG…

    Han har ju fullständigt tappat det på stories senaste dagarna. Sällan skådat ett sådant kvinnofientligt fullständig totalhaveri.

    Jag tycker det börjar bli hög tid att någon av de kanaler som så ofta arbetar med Patrik sätter ner foten. Det kan låta hårt och orättvist -men det här urartar. Jag blir olustig bara jag läser hans kommentarer och inlägg: Och tanken på att han skulle få tv tid (eller ännu värre hålla föredrag) får det att krypa i kroppen på mig.

    Att rädda barn skall handla om att rädda barn -inte om att sprida hat. Hans ord dryper av okunskap och avsky: Och att skrika pedofilkramare och ultrafeminist hjälper inte en enda unge. Våld föder våld -och vad är det som säger att det inte manar på förövare? Childhood och Bris arbetar ofta och mycket lite i det tysta: Kanske kan man tänka att det finns en mening bakom det och lite kunskap och fakta i att metodiskt kämpa för barns rättigheter istället för att vråla sig blå?

    Jag är ingen Patrik fan men det verkar trångt i åsiktskorridoren.

      Inne hos Patrik? Ja. Det är varken organisationer eller privatpersoner som får göra annat än hålla med honom

    Ja, det är väl chocken efter att i flera år hyllats för sin bok och sina föredrag mm och så kommer plötsligt dagen när någon säger ifrån… Kan inte greppa det!

    Han vill möta våld med våld vilket är helt fel, hans aggressivitet gör det svårt för folk att ta han allt för adekvat och seriös i sina ”hjärtefrågor”. Plus att han nu sitter o hånar alla som vart utsatta som kritiserar honom, vilket är helt galet.

    DETTA ÄR EN 100-PROSENTIG STORM I ETT VATTENGLAS ELLER I EN ÄGGKOPP. Vad har Patrik Sjöberg gjort för att få detta totala onyanserad hat på sig? Han har inte tagit ner en bild fast konstnär bett honom. Camilla skriver riktigt mycket strunt i detta inlägg, det är tragiskt. Han har inte raserat något, han kommer fortsätta sin kamp och bli lyssnad på.
    Jag blir upprörd över att Camilla skriver så mycket strunt, som tydligen hetsar till hat.

      Stark inledning på din kommentar måste jag säga.

        Jaha – sen när får kommentarer om felstavningar stå kvar här? Det är ju typ spöstraff på att påpeka undermåligt skrivande.

          Alltid. Det är influencernas stavfel vi ej får kommentera ✌?

        Till 100 prosent. Takk ska du ha.

      Nej, det är inte hat att ta avstånd från kvinnofientliga kommentarer.

      Hatet står Patrik för. Kvinnohat.

      Nu är det inte bara konstnärens bild det handlar om utan även hur hans mycket unkna människosyn och härskartekniker flyger fram så fort någon inte stryker honom medhårs.

        ja , och so what! Varför tror man han bara för att man kommenterar så kommen han bry sig? Det triggar ju bara en sån som han ännu mer.

    Det finns få fenomen som gör mig lika förbannad och upprörd som pedofiler och andra som utsätter barn. Och jag tror inte att det går att medicinera och rehabilitera bort.

    Så jag förstår Patrik Sjöbergs ilska och frustration när det gäller pedofiler. MEN han gör ju bort sig själv och kampen här, sparkar åt alla möjliga håll och ska ha rätt. Det var jättebra att samla ihop pengar, det var synd att det inte gick att skänka pengarna, han borde ha kollat upp det innan han körde sin kampanj om han absolut ville skänka pengae till just dessa organisationer.
    De kan såklart inte ta emot pengar från någon som kan tolkas som uppmaning till våld, de kan få dålig pr och bli sv med andra givare. Nu förstör Patrik gör sig själv, för sin kamp, för bris och childhood, vevar mot alla möjliga. Tragiskt beteende. Hoppas att han tar förnuftet till fånga och fortsätter göra bra saker istället.

      Klart att det GÅR att skänka pengarna. Problemet är ju bara att han inte kan ta cred för det och tydligen är det intressant för honom då. Det säger ju en del, tycker jag.

        Nej, det är för att det inte känns rättvist mot de som varit med och bidragit.

    Självklart behöver det inte vara hat att avstånd, men här på bloggbevakning flödar hat mot en person i detta inlägg. Den som skrivit inlägget, Camilla, gör en höna av en fjäder, som folk hakar på och tar tillfället i akt få skriva hatiska kommentarer. Det hatet han nu får har ingen relevans. Han har bidragit till att medvetandegöra för folk om övergrepp på barn, vilket är en viktig insats.

      Och nu bidrar han till att tala ner viktiga organisationer som jobbar för att förebygga sexuella övergrepp och hjälpa utsatta barn. Bra jobbat.

        Blackbird han har givit childhood uppmärksamhet som gör att de får in mer pengar.

          Han har fått hundratals kommentarer som ”ännu en organisation man inte ska ge pengar till då”
          På vilket sätt gör det att de får in mer pengar?

            Du tror alltså på allvar att de som skriver detta skänkte pengar till childhood innan det här?

      ”En höna av en fjäder”

      Camilla uppmärksammar vad som händer på instagram och självklart ska hon ta upp det här osannolika totalhaveriet.

        Det är inget haveri. Vi har yttrandefrihet.

          Ja? Ingen hindrar Patrik Sjöberg att på egen hand göra sig omöjlig i alla seriösa sammanhang.

          Ja, det här dock inget med Patriks härdsmälta att göra. Vet du ens vad yttrandefrihet innebär? Det innebär INTE att man kan säga vad man vill utan att andra får säga emot en eller tycka att man är dum i huvudet.

    Margaux addresserade Arnold-grejen lite i sin senaste podd. Mycket läsa mellan raderna men sa iaf att hon tycker att han är med mycket mindre nu.

    Här inne är en mobb, som hetsar mot en person, tack vare Camillas text.

      Fast det är ju pga Patriks texter.

        Takk ska du ha.

        Det är inte hans fel att folk tar tillället i akt få skriva hatfyllda kommentarer ochdet bilda en äcklig mobb.

          Jo?

      Kämpa.

        ?

      Mobb? Tycker nog att de flesta kommentarerna är långt mycket mer nyanserade och stabila än vad Patrik själv lyckas knåpa ihop…

        En mobb kan uppstå även bland välspråkiga.

    Alltså den är nästan det värsta. Okej att svinga runt och kalla folk för pedofilkramare osv, men att skriva ”bara för att du är ung och kåt” till en yngre person som själv är ett offer för sexuella övergrepp är så jävla osmakligt och elakt.

      Åh, herregud. Det är inte ofta jag tappar fattningen men det där var helt fruktansvärt vidrigt. Något är allvarligt fel med den där mannen.

    Jävla dåre

    Men nu är det väl alla hatefollowers som startat detta. Om folk kunde sluta lägga sig och tro att den kan ändra en människa på instagram pga det man skriver eller gör där. Det är generellt överallt. Bitra, arga människor som tror att deras kommentarer gör nån skillnad. Som nu i detta fall med Patrik. Trodde nån (!) att han går att ändra på! Han kunde också låtit bli att ta betet. Han kunde bara blockat eller ignorerat. Nej ,i stället ger han sig in i detta skit drev som pågår. Han kanske då får skylla sig själv. Men alla dessa instagram/blogg – poliser som finns överallt. På ett inlägg ,flera hundra kommentarer som är hat och negativitet. Att man orkar. Det hjälper ingen.

      Det är inte hat. Det är många relevanta frågeställningar och konkret kritik. Han kunde ha hanterat det som en vuxen. Varför gör han inte det?

        Den massiva kritik som övergår i hat är inte relevant, han har inte tagit bort en bild sitt igav konstnär som bett honom göra det, världen går inte under för det. Han har rätt att vara arg för att han inte fick skänka 10000 kr till childhood. Och Childhood har rätt att tacka nej. Han blir trött på alla pk:are som ska tillrättavisa honom. Enskilda kan ta illa upp för hur han uttrycker sig om dem, men han känner sig påhoppad av dem.

          Du borde vända dig till Patrik och förklara det där med att världen inte går under för att folk inte håller med?

          Han ÄR påhoppad. Med rätta.

        11:59, det är inte bara hat, det är konstruktiv kritik och diskussion också. Men det är hat mot en person som inte lägger sig platt i för pk i åsiktkorridoren.

    Han bör backa. Ta ett steg bakåt och börja reflektera och granska sig själv.

    Jag har tyckt att Patrik gjorde något starkt och väldigt bra när han berättade om vad han utsatts för av sin styvpappa och tränare. Jag har tyckt att han varit en stark och bra förebild, någon som kan hjälpa barn och ungdomar som utsätts idag. Någon som kan hjälpa barn och ungdomar att våga berätta.

    Men jag tyckte det spårade ur lite med t-shirtarna och texten Kill your local pedophile… Det kändes så aggressivt och våldsbejakande. Vad är det för en uppmaning och kamp?

    Det Patrik gör nu är helt chockerande. Allt han lagt ut på insta och stories visar ju bara vilken människa han är, vilken människosyn och kvinnosyn han faktiskt har. Han tror att han visar vilka elaka kommentarer han får – men verkar totalt missa hur hans svar får honom att framstå… Snacka om nedervärderande och härskartekniker.

    Nä, Patrik har fallit ihop som ett korthus i mina ögon. Han är bara en väldigt aggressiv man i senare delen av 50 åren, med taskig människosyn. Helt rätt av BRIS och Childhood att neka penninggåvan från honom. Ingen organisation med någon slags värdegrund kan ju vilja förknippas med honom nu.

    Själv överväger jag att ge en gåva till antingen BRIS eller Childhood bara för att jag uppskattar deras värdegrund och integritet efter ”Patrikgate”. Och förstås – för att de gör ett viktigt och riktigt arbete för barn som far illa.

    Patriks ”kamp” ger jag inte mycket för längre – han slåss mot väderkvarnar… Som den aggressive gamle mannen han är…

    Oj.. Patrik Sjöberg goes Anna Book. Fast mycket obehagligare och med fanatiska tokar som påhejare. Patrik din kamp mot pedofiler är bra. Ditt sätt att agera i detta nu är inte bra.

    Han kommer alltså inte överens med varjen Childhood foundation, Bris eller Elaine Eksvärd. Han skriver till andra offer att han inte kan ”rå för att de är unga och kåta”. Han är fullständigt ointresserad av att arbeta förebyggande trots att forskningen visar att man på så sätt kan skydda barnen, och ställer man sig kritisk till hans retorik, och ifrågasätter vilken nytta den retoriken egentligen gör för barnen, då är man en pedofilkramande ultrafeministisk idiot med ful frisyr.

    Allt han vill är ju att hämnas. Han är en vandrande hämndfantasi. Och jag kan förstå viljan att hämnas, men när den står i vägen för det förebyggande arbetet, då är det dags att lägga den fantasin åt sidan. Allt annat är bara hemskt själviskt.

      ^ this

      Man kan tycka att pedofiler (även såna som inte begått övergrepp utan ”bara” går igång på barn) är äckliga och vara helt utan sympati för dem och samtidigt kunna se längre än sin egna nästipp med att det är bättre att de fångas upp och får preventiv behandling INNAN de begår övergrepp än att de EFTER övergreppen ska bli lynchade. Det gör en inte till en pedofilkramare, det gör en till en tänkande människa.

      Ja, jag personligen skulle bli fullkomligt galen om någon utsatte mitt barn för något. Jag skulle säkert vilja mörda den personen långsamt och vilja att den skulle straffas för all evighet. Men – jag ser hellre att den presumtiva förgriparen fångas upp innan dess så mitt barn aldrig blir utsatt från första början.

      Tycker Childhood och BRIS gjort helt rätt som tagit avstånd från den här människan och hans personliga hämndbegär.

    Läste Patrik Sjöbergs bok, och förstod var hans utåtagerande härstammade ifrån. Jag kände sympati och hoppades att han skulle förändras. Beetende nu är skrämmande, hotfull mot folk som inte tycker som han, förminskar alla som vågar säga emot han.

    Lägg av. Vad är det som är hotfullt? Patrik Sjöberg är ingen skrämmande person, tvärtom. Det snackas så mycket struntsnack här.

      Inte skrämmande för dig kanske men du kan ju inte ta på dig att föra allas talan. Hans beteende är skrämmande. Hans människosyn och hans retorik är skrämmande. Han ska knte ha ansvar för något så viktigt som värnande om barn. Han ska fokusera på något annat. Exempelvis sitt eget läkande och hur tunga stenar han orkar lyfta på gym.

        13.36 På vilket sätt är han skrämmande? Han har inte hotat någon vad jag vet. Vad får dig anse att jag tar på mig att föra allas talan? Kan du vara konkret?

          Om du inte kan uttröna det själv från att läsa PS kommentarer så vet jag inget sätt där jag kan förenkla det till en nivå som är uppfattbar för dig. Jag är ledsen men jag har inte gått den kursen i specialpedagogik.

            That Lady, för det finns inget sätt.

              Nä jag misstänkte det därför tänker jag inte slösa min tid på att utbilda någon som inte går att utbilda..
              Det är ju at the end of the day, ditt problem hur du uppfattar världen.
              Sålänge det inte mynnar ut i andra övergrepp så att säga men då blir det ju polisens och rättväsendeta uppgift.

                That Lady du tydligen inget att säja ifrågan, för det finns inget att säja. Du har bara sjuka förolämpningar kvar att säja.

      Han låter som barnets pappa när han blir arg. Samma som begick övergrepp, sjukt triggande och skrämmande. Tala inte om för andra att inte uppleva något skrämmande.

    Så jävla obehagligt beteende! Satt och läste hans svar till bla Kajjan i en tråd och fick bara ont i magen. Elakt, drygt och nedlåtande rakt igenom. Har han alltid varit sådan här, eller är det att han försöker leka ”cool” inför sina (nya?) lekkamrater som tex J E Johansson?
    Så otroligt patetiskt!

    Sitter väl snart i Malous soffa och gråter ut..

    Patriks aggressiva och erratiska beteende(inkl misogynin) påminner mycket om min pappa, jävligt obehagligt(även han hade varit utsatt för övergrepp som barn) och med det vill jag belysa att offer KAN bli förövare av olika sorter som vuxna. Missbruk finns givetvis ofta med i bilden också, och finns det dessutom tex bipolaritet i bakgrunden kan resultatet bli riktigt obehagligt.

    I sak så står jag på Patriks sida, men han måste kontrollera sig bättre. Jag tror hans instinkter är korrekta, vissa försöker ”sätta dit honom” och han blir arg istället för saklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.