Öppet Spår

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

775 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    är man kanske FÖRST?

      ???

      Nej jag var först men hamnade i mod.

      Grattis! Ett Bloggbevakning-klistermärke kommer i posten till dig ?

    Kan vi snälla bara ta och dela med oss av värsta dagen på jobbet? Jag hade nämligen min idag, slutade med ett möte med chefen där jag fick en tillsägelse. För att göra allt värre när jag kom hem så gick jag rätt in i fel lägenhet och skrämde livet ur en stackars dam. Och nu sitter jag här i pyjamas och dricker en öl med min hund bredvid mig och hade gärna hört lite historier från andra så man känner sig lite mindre ensam i sin misär 🙂 🙂

      Vad gjorde du för att få en tillsägelse?

      Jag har blivit uppsagd tre gånger av olika anledningar från olika jobb, dom dagarna var inte toppen. Det blir bättre, om inte? Byt jobb!

        Jag blev uppsagd när jag påpekade att en av ledarna på golvet sålde gräs på arbetstid till anställda. ?

          Det är ju helt sjukt. Vilken typ av arbete var det?

            Langare ?

          Blev DU uppsagd! för förtal eller? Gjorde du inte företaget/chefen en tjänst? VAAAAD sa facket om det här?

      Oj oj oj har haft många dåliga dagar!
      När jag klagat till chefen om en kollega som var fruktansvärt respektlös och otrevlig mot mig för att sen få förklaringen att han kanske aldrig jobbat med tjejer förut och inte riktigt vet hur han ska bete sig ???
      Jag och chefen blev riktigt osams och det slutade med att jag fick avsluta min anställning 2 veckor tidigare än avtalat (hade sagt upp mig 2 veckor innan detta).
      Måste däremot säga att jag är så avis att du sitter med din hund i soffan.
      Avlivade min i måndags. Det gör så frutansvärt ont så jag inte vet vad jag ska ta mig till

        Men herregud, stackare! I mitt fall kan man säga i korta drag att jag är på en arbetsplats där man lever lite kvar i att mannen står över kvinnan i vissa fall. Och nu när jag satt ner foten har det kunnat tolkas som att jag satt mig emot jobbet. Jag blir chockad över hur många som fortfarande tänker och lever efter tankesättet att män på vissa sätt kan sätta sig över kvinnor i arbetet

          Du måste berätta vad som hände!

          Men så sjukt, ta det vidare!
          Har ingen värsta-dag-på-jobbet-historia (eller jo, praktikanten (snobbig snubbe) som sa (efter att ha gjort absolut inget av det jag visat/bett om/förklarat) att han inte kan ha respekt för en kvinna. Men eftersom jag är delägare i firman blev det väl mer hans värsta dag..) men apropå del två av din dag; min kompis kom hem full sent en natt och gick in i ’rätt’ dörr, men på fel våning, och kom inte på det förrän hon kröp ner i sängen bredvid killen som bodde där.

            Hahaha snälla berätta mer detaljerat upplösningen på din kompis felsteg i lägenheten ?

            och sen levde de lyckliga i alla sina dagar?
            Finns det inte nån sån scen m Josefin Bornebuch & Sverker G. i Små citroner gula?

        Åh familjens katt var tvungen att somna in på måndag. 20 år gammal och med många krämpor, men så oerhört ledsamt och sorgligt ❤️

          Gud vad sorgligt! 20 år ❤️ Tänk vad älskad den varit och säkert fått uppleva ett så bra liv med er trots krämpor i slutet, hoppas du mår okej !

            Tack ❤️

      Jag blev påkommen med att ha sex med min chefs fru på firmafesten. Det var ingen bra dag på jobbet …

        Jävla klant.

          Hon var för högljudd (eller jag för skicklig).

            Sluta ljug…

              Avundsjuk?

      Var tvungen att åka hem då jag hade diarré. Bilvägen hem var svettig.

      Inte på jobbet men förra veckan blev jag först fotad av en fartkamera, sen fick jag p-böter, sen var jag hos min läkare som sa att mina tumörer är inoperabla så nu är det palliativ vård, efter det köpte jag lunch på stan och kom inte på förens fyra timmar senare att jag glömt avsluta parkeringen… Allt innan lunch, livet leker!

        ❤️

        Men vännen! Allt annat blir ju bagateller i jämförelse med din sämsta dag.
        Hur mår du???

          Jag vet inte, fysiskt mår jag nästan som vanligt så det är svårt att ta in att jag är dödligt sjuk. Men vad gör man liksom, bryter ihop då och då men annars lever jag som vanligt, lyxar till vardagen så ofta jag kan ❤️ Tack för att du frågade

            <3 Skickar kärlek.

      Jag blev attackerad av min chef vid ett utvecklingssmtal. Hon började ta upp en massa anklagelser mot mig, att jag hade misskött mig osv, helt tagna ur luften. Jag blev såklart arg och sa ifrån att jag inte accepterar att någon sprider grundlösa lögner om mig och ifrågasatte varför hon trodde på dem rakt upp och ner. Mötet slutade inte jätteväl… Senare ringde hon min chef på bemanningsföretaget där jag var anställd och jag fick en avhyvling där med. Kände mig så jäkla ensam och övergiven, verkligen ingen stod på min sida. Jag behövde verkligen mitt jobb så jag bet ihop och härdade ut. Min chef fick strax därpå sparken för att ha misskött hela avdelningen under en längre tid. Hon fick ställa sig upp från datorn och gå på dagen när allting uppdagades. Senare fick jag fast anställning på företaget och har jobbat kvar sedan dess.

        Hoppas du fick en ordentlig ursäkt(och en kraftig löneförhöjning).

        Men fyfan!!

      Bajsade ner mig i hissen när jag fick akut diarré efter att chefen bjudit mig på lunch.
      Tror han hörde

        Hjälp! ?

        Lukt då?

      Hade 2.5 månad av skitdagar på en tidigare arbetsplats. Företaget var som ett fängelse och chefen var en riktig hagga.

        På tal om värsta dagar på jobbet. Ni kanske kan råda mig om vad jag ska göra? Mycket problem med sexism på golvet (lager) där killarna har monopol på vad som ska spelas och tar chansen när chefen inte är där, då blir det super attitydig sexistisk rapmusik. Inte kul stt vara ensam tjej då kan jag lugnt säga. Jag har flera gånger bytt musik men får då lyssna på kanske 1 låt (om jag har tur) av någon mainstream radio (lyssnar på rock annars själv så är ingen popälskare men whatever) som man tycker kan passa de flesta om de härdar ut (som jag fått göra senaste 2 åren).
        En dag blev en äldre manlig kollega tvärförbannad för att musiken var dålig och bad mig byta. Men när jag kommer till datorn har någon satt ett personligt lösenord så det går inte att komma åt websidan. När jag kommer tillbaka till kollegan och berättar detta så blir jag filmad av snubben som jag antar var den som satte lösenordet. Han log så jävla vidrigt självnöjt dessutom så jag ville bara kräkas. Snubbarna har en snapchatgrupp där de delar filmklipp så jag kan bara tänka mig att alla slisksnubbar nu fått se den här filmen. Senare blir jag nästan överkörd av en truck medvetet och kände att nu får det fan vara nog.
        Jag kontaktar Senior HR på huvudkontoret som ska prata med byggets högsta chef. Efter det blir jag uppmanad att ringa den chefen jag med så han får höra om det själv. Vid första samtalet har han inte tid att prata men vi bestämmer en tid jag ska ringa. När jag säger att jag vill vara anonym pga hotbilden jag upplever så skrattar han som att jag just sagt ett kul skämt?
        Så jävla förminskande.

        När jag ringer vid angivet klockslag kan jag svära på att han började samtalet med högtalartelefonen på. Kanske för att någon annan i rummet skulle kunna identifiera mig?

        Hursomhelst har jag nu inte fått några fler timmar att jobba. (Det här hände i början på Januari)

        Ska jag kontakta huvudkontoret igen? Senior HR var kvinnlig och såå jäkla förstående och bra i hur hon mottog mig på alla sätt. Enligt henne var det fog för utredning redan av hälften av det jag berättade.

          Oj det där låter riktigt illa ?? ja på något sätt borde det gå att ta vidare. Prata med kvinnan på hr eller med facket!

            Tack. Jag trorjag måste det men bävar verkligen att ta konflikten. Chefen ville ju ha ett samtal mellan mig och snubben som filmade men jag tackadd nej till det för jag vet att även om den här snubben inte skulle göra något mot mig personligen efter det så skulle ju hans 10 snubbpolare kunna göra något eftersom han ju antagligen skulle uppmana dom till det.
            Chefen menade ju även på att jag måste tänka på att den här snubben har blivit annorlunda uppfostrad och är av en annan kultur…
            Jaha? Då behöver man inte sköta sig på jobbet då eller?
            Jag är inte ens helsvensk själv men har ett svenskt namn och efternamn och är vältalig, men hade jag inte plockat brynen hade jag med haft ett unibrow så att säga…

              Det låter som en konflikträdd ledning, som hellre försöker påverka den utsatta än arbeta med det verkliga problemet. Förstår att det tar emot för dig ❤️

          Det här är inte ett ifrågasättande mot dig och din erfarenhet alltså, måste bara förtydliga det.

          Det jag dock undrar är vad det är som gör att vissa tjejer råkar ut för sånt här?

          För jag själv är tjej i en mansdominerad bransch, golvet på en industri. Har jobbat på golvet i många år nu, men aldrig varit med om något. Inte för att det är en erfarenhet jag vill ha, men jag undrar. Kanske är det jag som bara inte uppfattar saker som något negativt/sexistiskt/mm? Är jag inte snygg nog kanske att ge (dålig) uppmärksamhet? Eller vad handlar det om egentligen? Är jag själv såpass grabbig tro att de ser sig som en av sina?

          Genom åren har det väl hänt lite saker som andra nog skulle reagera på, men jag har inte tagit det personligt alls.

          Är som sagt bara nyfiken på vad det är som gör att det är så olika, tror inte ni med dåliga erfarenheter ljuger.

            Kan ju också handla om hur frisk arbetsplatsen är. Känns det bra i magen generellt är det lättare att inte se något personligt i det som händer, men har man väl ”fastnat” i det och det är ett ständigt pågående klimat så är det ett enda mörker.

            Förstår din tanke och jag kan hålla med att vi alla säkert är olika känsliga. Jag jobbade på en arbetsplats som var hyfsat jämt könsfördelad, men chefspositionerna tillhörde mest män som var något äldre och många tjejer var yngre. Jättebra stämning. Sen hux flux en dag när jag står på en stege hör ju hur en äldre man plötsligt säger att han önskade att vi arbetade i kjol på det här stället (vi hade arbetsbyxor), och så står han och tittar upp på mig och flinar. Blev så chockad!? Var liksom noll procent förberedd på en kommentar och jag tror heller knappt jag kunde ta in på en gång hur sexistisk den kommentaren var. Som tur var berättade jag för min kollega (man) som blev rasande och genast pratade med en chef (man) som blev ännu mer rasande. Har aldrig råkat ut för något liknande igen. Så visst kan vem som helst plötsligt hamna i en situation den inte förväntat sig. På vissa ställen är miljön säkert skit, på andra ställen är det enskilda rötägg.

            Jag har jobbat på 4 mansdominerade arbetsplatset (ensam tjej) och det skiljer sig markant! Första jobbet (19-20 år gammal) var det fruktansvärt.
            Jobbade med att besiktiga bilar.
            Många av de som jobbade kände varandra trots att de jobbade på olika stationer runt om i Stockholm. Detta gjorde att de spreds rykten om mig att jag inte kunde mitt jobb etc. Ett år efter att jag sagt upp mig så får jag höra att en anställd fortfarande snackade skit om mig, vi hade inte ens träffats!
            Jag är väldigt ambitiös när jag jobbar och jag vet att det sticker i vissas ögon. Framförallt i machomannens.
            En man satt tillochmed och räknade hur många bilar jag besiktigade varje dag och räknade ut att det är helt omöjligt att hinna med så många. Detta mejlade han till chefen och sen gick det ett rykte att jag släppte igenom bilar med fel bara för att jobba snabbt.
            Vi gick inte på provision utan jag var bara effektiv!
            Andra jobbet jobbade jag bara i 3 mån.
            Ensam tjej.
            Fixk frågan efter 2 veckor om ifall jag pullade med skinnhanskar på om det i sådana fall känns som att det är någon annan som gör det då. Blev fruktansvärt obekväm och sade ifrån men då var jag bitter.
            Jag fick en förstor tröja och då sade någon annan att jag måste göra bröstförstoring så sitter tröjan bättre.
            En annan påpekade att jag hade tajt tröja för att jag ville visa upp mina bröst.
            3e jobbet var helt annorlunda!
            Många yngre i min egen ålder som har en helt annan inställning till jämställdhet och respekterade mig för jobbet jag gjorde och inget annat.
            4e jobbet har varit upp och ned.
            Är platschef i ett mansdominerat yrke.
            För tillfället så delar vi lokaler med ett annat företag och jag och platschefen där går ej ihop.
            VDn förklarar då ”han kommer från en annan bakrund och har ett annat synsätt. Han är inte otrevlig mot dig utan det är bara så han snackar liksom. Så för att undvika konflikter så får han prata med din kollega istället”.

            Det mönstret som jag ser är att det är män i 30-40 års ålder som är värst. De män som är väldigt tydliga med vad som är manligt och kvinnligt. De män som gärna röstar på SD.
            De män som har svårt för att en kvinna kan göra samma jobb bättre än de själva.

            Detta är mina erfarenheter. Problemet ligger absolut inte i de utsatta utan antingen har man tur eller inte.

          Fyfan vad förbannad man blir när man läser detta!låter nästan som något att anmäla till diskrimineringsombudsmannen?

      Konsultade förut och var ute hos en kund vars lokaler var vääääldigt lyhörda. Åt lunch på ngn sylta och kort efter vi var tillbaka från lunchen fick jag panikont i magen. Sprutlackerade toaletten och det var inte direkt tyst när det hände så att säga. Efter ca 15 min på toa kände jag mig äntligen klar och tog mig ut men fick sen springa tillbaka omedelbart för ny session. Efter ytterligare en tid på porslinstronen försökte jag skrapa ihop mig själv och min värdighet och faktiskt jobba. Upptäcker då att alla anställda på företaget kollar på mig och några medlidsamt mimar ”hur mår du?”

      En riktig skitdag, pun fucking intended.

        Det borde fan vara straffbart att ha så lyhörda lokaler. Arbetsmiljöbrott för tusan!

        Det borde fan vara straffbart att ha så lyhörda lokaler. Arbetsmiljöbrott för tusan!
        Svettas bara av att läsa detta.

          Det borde även vara straffbart att ha lyhörda toaletter. Både för den där inne och för de utanför.

      Jobbade på bemannings företag, fick samtal om att min morfar dött, bröt ihop och gick hem. Var inga problem för företaget jag var uthyrd på de snarare pushade mig att gå hem och ta ledigt. Min handläggare på bemanningsföretaget ringde och var as arg, ifrågasatte varför jag gått hem, berättade gråtandes om morfar och han kontrade med OCH varför gick du hem bara för det?

      Ehhh….

        Beklagar din morfar och det var en hemsk reaktion av konsultföret. Men handläggare, haha? Du menar konsultchef och arbetsgivare………….

          Konsultföretaget *

      Jag var iväg på en tvådagarsutbildning tillsammans med en kollega och vår chef. På kvällen smsade chefen och frågade om han fick komma till mitt hotellrum och dricka lite vin. Jag svarade inte på smset och dubbelkollade så att dörren var låst 10 gånger minst.
      Dagen efter på tåget påväg hem smsade han igen och frågade om han fick komma förbi hemma hos mig på kvällen. Denna chef var ca 30 år äldre än mig och det ska tilläggas att han fick sparken några månader senare. Det framkom att det var flertalet tjejer som blivit utsatta för sexuella trakasserier.

    Vad var era första graviditetssymptom och hur tidigt kände ni av det?
    Det var jag som skrev i förra ÖS och undrade om någon blivit gravid vid oskyddat sex ca 4-5 dagar efter mens. Går bara runt nonstop och inbillar mig att jag är gravid. Har liksom en lätt mensvärkkänsla i magen.

      Kände absolut ingenting när det väl tagit sig. Blev chockad när jag fick plus för månaderna innan hade jag varje symptom som fanns, minus en graviditet.

      Med första så var det ömma bröst och trötthet, med andra höll jag på att spy av endast tanken av alkohol eller kaffe, med första plussa jag i v6 andra v4!

      Nu har jag en jätte konstig känsla i magen och ber till alla övre makter att det inte är en bebis utan endast nån annan konstig känsla, vårt förhållande och mitt huvud just nu skulle inte klara av ett till barn..

      Köp ett sånt early-test o kolla

      Mitt enda gravidsymtom som jag har känt av innan beräknad mens (alla mina tre graviditeter) är spända och ömma bröst. Och kanske lite svängit humör, men det har jag då tänkt att det lika gärna kan vara PMS.

        Haha usch hoppas så att mina ömma bröst och pms symptom bara är för att jag slarvat med massa skit i denna cykel och inte är gravid. Tror dock inte jag är det men nojjar mig ändå. Gud inte haft en sånhär “skrämsel” cykel på flera år. Det enda positiva med det dock är att jag tror att jag kommit fram till att jag absolut inte vill föda barn. Antingen får vi ta in en annan kvinna i ekvationen eller så är fosterhem/stödperson något som får bli mitt strå i stacken 🙂

      Är det möjligt att känna av symptom redan inom en vecka?

        Ja, började känna direkt när ägget hade fäst in, 5 dagar efter äl. Svagt illamående och aversion mot kaffe

      Kände av båda mina graviditeter i vecka 6-7. Svårt att förklara, en ny känsla i kroppen (magen) bara. Tröttheten kom först några veckor senare.

      Mådde så fruktansvärt illa efter en middag med flera glas vin. Aldrig mått så konstigt dagen efter. Kände direkt att något i magen reagerade

      Ömma bröst var det första tecknet. Det kände jag redan två veckor efter befruktningen.

      Jag var sjukt hungrig och hade en konstig känsla i kroppen minns jag.

      Mina första symptom innan jag plussade var att saker och människor började lukta annorlunda, lite mer konstigt och obehagligt. Sen visade ägglossningstest att jag hade ägglossning fast jag egentligen var gravid och alltså inte hade äl. Detta med ägglossningstestet syntes två veckor innan det visade plus på graviditetstestet av någon anledning.

      Illamående väldigt tidigt, började redan i vecka 5 och sen att kaffet och ramlösa citron (som jag stack varje dag) helt plötsligt smakade jätteäckligt

      Allt luktade och smakade äckligt. Lätt illamående. Det kände jag av ca 3 veckor efter jag blev gravid

      Brösten svullnade upp nästan omedelbart och inom några dagar var jag väldigt andfådd när jag rörde mig.

      Det enda som gjorde att jag började misstänka graviditet innan mensen var sen var att jag fick sura uppstötningar, får aldrig det annars

      Satt hemma och böla varje dag. Men sen fick jag min mens. Bölar fortfarande. Är väl deprimerad.

      Yr och plötslig metallsmak i munnen och stickande känsla i livmodern. Kände detta ca 5-6 dagar efter äl och plussade 10 dagar efter äl.

      Mitt allra första symptom var att jag var sjukt kissnödig. Haft problem med urinis tidigare så trodde jag var på väg att få en infektion till. Men icke. Efter akut kissnödig i två veckor hade jag yrsel varje dag, mina bröst var som två ballonger, gick hela tiden runt med en konstig känsla i kroppen. Det som till slut fick mig att ta ett test var magen som svullnade upp likt brösten, som en ballong.

      Mitt första symptom var brutal magsmärta. Plussade 26 januari. Kände av magsmärtorna lite lätt en vecka efter sedan stegrades det till att jag fick åka in akut till kvinnokliniken ytterligare en vecka senare då jag trodde på missfall eller x eftersom jag också blödde. Men allt såg bra ut. Jag var tydligen bara rejält förstoppad haha! Var tidigt i vecka 5 den 9 februari 🙂

    Att skaffa barn är ju en självisk handling i sig. Jag kan förstå att man vill skaffa ett barn för att föra sina gener vidare etc. Kan också förstå att man skaffar två barn för att man vill ge det första ett syskon. Men allt annat efter det är bara ren egoism. Det finns absolut inga bra ursäkter att skaffa mer än två barn annat än att man är självisk.

      Låter som att du tycker att det var fel av dina föräldrar att du blev till …

        Eller så tycker vederbörande väldigt illa om sina syskon och försöker rättfärdiga sin egen existens, men inte deras ???

      Instämmer!

      Well okay partypooper. Härlig start på fredagens öppet spår ?

        Håller fullständigt med ? här går man ut hårt och ökar, för att spruta i mål ????

      Skaffa ej barn då, låt dina gener dö med dig. Hejdåååå!

        Hen kritiserar bara valet att ha fler än två, inte att föra generna vidare helt och hållet, varför så arg?

          Jag uppfattar inte 20:08 som arg, bara väldigt lösningsfokuserad! Tycker att det är en utmärkt idé dessutom ?

            Men det är ju ingen lösning på problemet hen tar upp alls.

        ❌ This curse ends with me ❌

      Och vilka handlingar är inte egoistiska menar du?

      Varför skulle man skaffa barn om inte för sin egen skull? Hoppas verkligen det är för ens egen skull.

      Jag tycker det är mer själviskt att skaffa det första barnet. Det andra barnet skaffar man väl ofta för att det första kommer ha glädje av ett syskon?

      Jag är ett svin! En egoist! Hur har jag mage!?
      // Trebarnsmamman ✌?

      Ja men jag är tvilling. Först kom storasyster sedan vi då (jag och min tvillingbror.. Och då blev det ju tre !?

        Egoistiskt att skaffa tvillingar – fusk ju!

      Håller helt med! Allt mer än 2 barn är ren och skär egoism och bidrar till överbefolkningen.
      Folk förökar sig som bakterier som min bff brukar säga ???

        Intellektet är inte på topp! Alla barn man skaffar beror på egoism.

      Nja tycker även två barn är egoistiskt. Vadå ”vill ge barnet ett syskon” egentligen? Barnet förtjänar väl sina föräldrars hundraprocentiga uppmärksamhet. Stackars andra barnet också som är en present ?
      Med vänlig hälsning,/ har ett barn och vill ha ett till av egoistiska skäl

    Jag är en lesbisk kvinna som enbart vill vara tillsammans med en kvinna. Om det visar sig att en kvinna jag dejtar tidigare varit man och har kvar manligt könsorgan, är jag då transfob om jag inte vill vara med människan?

      Enligt alla PK snöflingor på Södertörn, JA!

      Ja, i vänsterns värld är du det. I det sunda förnuftets värld är du det inte.

        Nej snälla, inte vänstern. Det är inte en allmän åsikt hos oss.

        Mvh, vänster och lesbisk.

      Nej. 🙂

      Nej, du gillar väl bara inte kuk?

      Klart du inte är ??‍♀️
      Tror dock TS skrivit denna kommentar för att få likes/många svar.

        Hon den där vardagsrasismen och hennes svans tycker det.

      Nej. Eftersom du tänder på könet kvinnor dvs ej transexuella. Hade du beskrivivit dig som t ex pansexuell så tycker jag det hade varit skillnad. Jag är hetero och tycker inte heller transexuella män är så attraktiva

      Absolut inte. En del tycker det och tydligen är det ett problem i USA att lesbiska blir anklagade för detta av vissa transaktivister. Men alla har rätt att vägra att ligga/ha förhållande med vem som helst, av vilken anledning som helst utan att få skit för det, även mindre anledningar liksom. Inte konstigt alls att inte tända på manliga könsorgan som lesbisk.

      Du är ett troll… Det är transkommentarer i varje Öppet Spår nu för tiden.

        Varför har alla sexuella minoriteter ett sånt enormt behov av att vara älskade av alla? Genuint nyfiken.

          Kanske för att de är hatade av så många

      Nej såklart du inte är det. Herregud jag som är straight kvinna vill inte vara med någon som fötts som kvinna men nu plötsligt är ”man”. Bye! Jag är en delfin, visst.

        Fast du låter lite transfobisk dock

          Du är inte frisk, AM.

          Varför?

            Jag håller med, du låter transfobisk

              Jag, anonym 21.08, är inte 20.29.

            Jag reagerar på ”någon som fötts som kvinna men nu plötsligt är ”man”. Bye! Jag är en delfin, visst.”

            Om det gör mig sjuk, så är jag väl sjuk då.

              Ja alltså den här diskussionen är uttjatad. Jag struntar i hur mycket hormoner någon äter, man är det kön man fötts med, punkt slut. Sen skulle jag självklart alltid använda det pronomen en person vill använda och tycker de ska ha precis lika mycket rättigheter i samhället, men jag tycker inte att fd män någonsin kan vara kvinnor och vice versa, om det gör mig transfobisk så ok.

                Ja det gör dig transfobisk. Men skönt för dig att vara cis och låtsasbry dig lite lagom för att inte verka hatisk.

                Diskussionen är dock inte uttjatad förrän transpersoner faktiskt har samma rättigheter och respekt som övriga

                  Ok så jag är transfobisk för att jag säger sanningen som är att man inte kan välja sitt kön utan föds med det men ändå aldrig skulle behandla någon annorlunda pga det? Vilket skämt ?

                    Ja, det är ju själva definitionen av transfobisk, att säga att man inte kan välja kön- för det är ju just det de gjort och som gjort att de är trans. Valt ett nytt kön. Så, jo, du är transfobisk om du tycker såsom du har skrivit.

                Jag håller med dig helt och hållet. Så om det också gör mig transfobisk så är jag fine med det, kunde inte bry mig mindre.

      Ja enligt queerfeminister/transröreslen är du det 😉

      Ja skulle säga att du inte är lesbisk om du inte vill ha kvinnor med penis.. Hade du kunnat tänka dig en man med vagina?

        Om det inte är att vara lesbisk, vad är det då? Nu är jag inte ts men varför skulle hon vilja vara med en man med vagina? Det är ju en man och hon vill bara vara med kvinnor?

        Alltså kön och könsorgan är ju skilda saker och en lesbisk person i mina ögon attraheras oftast av kvinnor och vaginor (för att använda samma ord som du). Sen finns det säkert de som är lesbiska som inte tycker att könsorganet är relevant men att tycka det innebär ju inte att man inte är lesbisk och inte heller att man är transfobisk.

          Det finns inga lesbiska som inte tycker att könsorganet hos en människa är relevant eftersom könsorgan hör ihop med kön oavsett om personen i fråga stympat könet för att framställas som ett annat kön. De enda som inte anser att könsorganet är relevant är bisexuella.

      Nä. Det är väl snarare din läggning än att du är transfob.
      /Vänster och PK

      Nej.

    Veckans bästa låt? Behöver ny inspo ⚡️

      New Order: Blue Monday, bästa låten varje vecka sedan 1983.

        Indeed!!!

        Ghosts Square hammer är alltid bäst.

      John Mayer – new light
      Tom Walker – better half of me acoustic

      Dont stop believing såklart

      Rena rama ding dong

        Säg att det inte bara är jag som tänker på ”jaja ding dong”

          Play Jaja Ding Dong!!!

      I.M – God Damn

      Rena rama ding dång?

      Spanish Flea alternativt Tijuana Taxi såklart!

      Älskar ÄLSKAR Ratata med låten Jackie

    Tycker ni, att det är en förälders ansvar att ett barn ska få en bra uppväxt?
    Nu menar jag inte husrum och mat, utan mer tex. Om föräldern befinner sig i en dålig relation tex. tar hen sig ur den, främst för att vara en bra förebild för sina barn. Alltså för att visa, att man är själv ansvarig för att må bra.
    Era tankar?

      Ja, jag tycker det är en förälders ansvar att se till att barnet får en bra uppväxt.

        Ja verkligen. Att ge barnet kärlek och självförtroende. Fy fan för föräldrar som inte är snälla och taer hand om sina barn. Och det gäller djurägare med. När jag haft katt är det som den blivit buren på en silverbricka. Så mycket kärlek och Gos och bra mat den fick. ??? åh vad jag saknar en katt.

        Jo, det är väl inte bara något vi som privatpersoner tycker, lagstiftningen reglerar väl också vad som ingår i flräldraansvaret.

      Ja det tycker jag verkligen. Har man valt att skaffa barn så får man göra sitt yttersta för att dom ska må bra. Är man i en dålig relation så påverkar det ju barnen. Sen beror det väl på vad du menar med dålig? Är den typ tråkig eller så kanske det inte påverkar speciellt men om det är mycket bråk kan ju barnen fara illa.

      Föräldrarna har ju ändå ansvar för barnens uppväxt, det är ju ens skyldighet om man väljer att skaffa barn att va lyhörd för barnets mående. Så resonerar jag iallafall. Mina barn är prio 1.

      Förstår inte riktigt dina sista meningar. föräldern tar sig ur den dåliga relationen främst för att vara en bra förebild men för att visa att man själv är ansvarig för att må bra? Ja en vuxen har ju själv ansvar för att må bra. JA, jag tycker det är föräldrarnas ansvar för att ett barn ska få en bra upphävt.

      Men va? Det är väl självklart? Sen att en dålig relation som en förälder har med en partner, att tro att det inte ska påverka ett barn, med den otryggheten det ger är naivt som förälder. Jag tycker inte man som förälder måste vara god förebild i allt, herregud livet är ju jävligt kämpigt. Men man sätter ALLTID sitt barn först och ansvarar för att ett barn får en så pass bra start i livet som man kan.

      Jag blir rädd att det finns folk som inte tycker att det här ingår i ett föräldraansvar.
      Om det inte är deras ansvar, vems är det i sådana fall? Barnet själv??

      Mitt intryck är att många lämnar desutiktiva relationer för att just skydda barnen? Svårt för.mig utan sådan erfarenhet att förstå varför man inte lämmar en sådan relation men man får väl gissa att så länge det bara berör en själv är det lättare att få för sig att. man förtjänar det?

        Och ja självklart har man ett ansvar att ge sitt barn en bra uppväxt, inte bara gällande mat och husrum. Det tror jag alla tycker faktiskt, även de som misslyckas?

      Vems är ansvaret ifall föräldrarna inte tar det?

    Vem är er kändis free-card?
    Jag kan inte bestämma mig, Channing Tatum eller Chris Hemsworth, jepp det är stor chans att jag skulle få en chans på någondera i detta liv som hemmafru i Sverige för tillfället ? men man får alltid drömma!

      Heath Ledger ?

      Stefanos Tsitsipas

        Ja! Bra att det är mycket tennis nu för tiden, just saying…..

          Han åkte tyvärr ut idag dock så ögongodiset försvann. Men ser fram emot finalen! Den bör bli bra??

      Rollo i Vikings eller Roan i The 100 ?

      Til Lindemann

      Kinnaman eller Bill Skarsgård!!

        Kinnaman här med 🙂 Men först på listan kommer nog Dominic West ändå!

      Tom Hiddleston nomnom

        Har träffat honom… 🙂

      Patrik Sjöberg!

        ?

      Keira Knightley

      Jason Statham

      Free-card? Jag är inte i en relation. 🙂 Jag tycker det finns många attraktiva kändisar. Kan inte välja en specifik… haha.

      Mark Wahlberg

      Mwuana!!

      Får andnöd när jag ser Charlie Hunnam

        Ja! Han också! ???

      Henrik Dorsin.

      Channing ? Eller sjukt otippat efter förra helgens Mello, Anton Ewald ?

        Ewald är verkligen helt sjukt snygg

      Karl Urban ffs! Sexigare får man leta efter! Dock är hans namn långt ifrån sexigt haha.

      Jared Leto. Oj vad jag gillar honom. Han kan vara både allvarlig och barnslig. Sedan hans ögon och hår. Jisses. ??? och vilken skådis.

        Samma här! Kan dock vara en hang up från tonåren och serien mitt så kallade liv ?

          Samma här! Älskade den serien, och Jered!

          Vill seriöst ha den på netflk

        Träffade honom random på en gata i LA och pratade lite kort. Han presentera inte ens sig själv för att vi såklart skulle veta vem han är o jag upplevde att han var väldigt ”full of himself” ?

      John Mayer just nu. Het.

      Thibo (panda da panda) hade man ju absolut inte tackat nej till ?

      Henry Cavill ??

        Han får ta mig hur och när han vill. Och ja, jag skulle svälja.

          Uwww tmi

      Johnny Depp tills det framkom att han är kvinnomisshandlare, där krossades min ungdomsförälskelse. Även Brad Pitt har sjunkit…

        Lol trodde du på hennes historia? De slog hål på den.

          Efter att ha sett ett videoklipp på honom som hon hade filmat när han var full och aggressiv, så ja. Kastade flaskor och var väldigt våldsam och skrämmande.

        Fast nu var han ju falskeligen anklagad (:

      John Krasinski! (Nä, K, skoja ba!) Men han är snygg 😀

      Ryan Reynolds alla dagar i veckan!

      Peder Fredriksson givet.

      Erik Saade.

      Hero Fiennes-Tiffin ?

      Idris Elba

        Tack! Sjukt vit tråd för övrigt

      Ian Somerhalder ?

      Eminem

        Jaaaa

      Cate Blanchett

      Adam Levine!

      Ryan Gosling ??

      Tom Hardy!!!!!

        Det rätta svaret!

          Yes ?❤️

            Instämmer!

      Peter Sunde Kolmisoppi

        Gottfrid!

      Leonardo di caprio såklart

      Harry Styles!!!

      Hugh Grant!

      Margot Robbies (och jag är hetero tjej!! Men ändå kommer jag bara på henne av alla kändisar på hela jorden ?)

      Moonica Mac! Fy satan vad hon är sensuell och sexig på scen!

    Någon som kan tipsa om en joggingvagn som är bra men inte asdyr (är ingen som springer överdrivet mkt)?

      Om du inte springer så mycket och inte vill köpa en för dyr, kan blocket vara nåt??

        Har letat där och på marketplace men finns knappt nått. Inte här där jag bor just nu i alla fall. Köper gärna begagnat om det går!

      En del springer med cykelvagn (finns ett jogginghjul att sätta på fram). Finns cykelvagnar i olika prisklasser

        Ja, men hur är dem i budgetklassen att springa med?

          Bra! Tycker generellt man får mycket mer för pengarna med cykelvagn vs barnvagn, de sistnämnda är så himla överpissatta.

    Ska bli spännande med blizzcon online 🙂 Vill se lite nyheter om reforged.

      Min man sitter och väntar, han är också pepp 🙂

      Härligt med spel!

    Linslusen Martin Melin är med i årets Lets Dance??

      Äh, han kommer att hamna i skymundan av divan Carola ?
      Hon kommer att stjäla hela showen!

      Han åker nog ut tidigt. Kan väl inte gå så mkt tittarröster?

      Ryktas ju även om att Janne Josefsson ska va med, han kommer bli en profil ✨

      Carola dansar med Tobias. Härligt. Gillar dom bägge. Tobias är ju så supersnäll.❤

      Han är körd, alla är körda. Hur Carola än dansar kommer hon vinna.

      Tror Carola kommer att vinna, folket gillar henne. Jag älskar henne t.o.m och då gillar jag inte hennes låtar och stör mig på det mesta hon gör, ändå är det något med henne som jag älskar.

    Vem är instagrammaren jag söker?
    Försöker hitta ett konto men lyckas ej för jag har glömt namnet, kanske någon kan hjälpa mig?

    Det är ett inredningskonto, hon som driver det heter Linnea och efternamnet börjar på R, kan ha varit något i stil med ”rajsek” eller ”rasek” eller liknande. Hon hade minst ett litet barn. Kan typ inte ge utförligare beskrivning än så tyvärr!

      Linnea Rosengren?

      Linneajirasek

        JAAA tack!!!!

    Jag är SÅ LYCKLIG! Jag tar min examen i sommar men har idag skrivit på kontrakt för anställning inom det jag studerat!!!!

    Vill passa på att unna mig något riktigt bra, något som symboliserar allt slit jag gått igenom. Tips på vad? Kan vara både materialistiskt eller spirituellt. Budget är 20.000 kr

      En glass 🙂

      En handväska som du kommer använda till och från det nu nämnda jobbet ?

      En natt på hotell med room service och lyx med man/kompis!

      Jippi!!!! Kanske en klocka eller något annat smycke från finare märke?

      En ring eller en soffa

      Köp aktier. Du kommer att tacka mig.

        Haha beror ju helt på vilka hon köper

        Folk som inte förstår sig på aktier måste sluta köpa aktier. Förstör marknaden!

          Lol. Man får göra som man vill!

      Ett smycke kanske? ?

      Vad gillar du? Jag köpte en balenciagaväska när jag fick mitt första riktiga jobb, använder den fortfarande ofta typ åtta åt senare. Men jag gillar handväskor väldigt mycket!

      Grattis!! Säger också en handväska! Men hade nog köpt två stycken för 10.000kr/st istället för en för dubbla priset. Kanske en stor och en liten??

        Nej köp en stor väska för 20k som du kan ha dator i. Men vänta med inköp tills dess att du faktiskt har behov av att släpa runt den. Hemmakontor väntar!

          Skulle aldrig lägga i datorer i dyrbara väskor. De är inte gjorda för det. Mvh, jobbar med lyxväskor.

    Jag har en fråga om blåmärken. Om jag gör mig illa, slår i knät eller så och det gör förbannat ont. Då tänker jag att jag kommer få ett blåmärke där för det gjorde så ont, men det får jag aldrig! Däremot kan jag upptäcka blåmärken som kan vara rätt stora utan att ha en aning vad jag gjort. Senast förra helgen åkte jag av skotern och det är något fel på den skotern så den kör av sig själv när den är varm, ena skidan körde över mitt knä och det gjorde så sjukt ont. Kändes som det började blöda i täckbyxorna. Ömmade när jag gick hela kvällen. Inte ett spår! Hittade däremot ett stooort blåmärke på vaden nån dag senare. Har inte ens haft ont där! Någon som är likadan eller som har en förklaring hur det funkar?

      Man får ju en blödning under och den kan flytta sig! 🙂

        Haha åh får en bild av att det simmar runt en blödning som en manet typ ?

      Vadens blåmärke kan absolut vara från knät! Om du exempelvis slår dig jävligt hårt i pannan eller näsan så får du en blåtira istället.

        Tack för era svar! ?? Hade ingen aning men makes sense! ?

    Jag undrar om det är någon här som helt slutat att använda sociala medier. Och om, mår du bättre/sämre?

      Jag har!! ??‍♀️ Blev sjukskriven på grund av ett otroligt destruktivt liv.. Tog bort ALLT och det var min räddning. Bort med skiten! ?

        Vad gör du här då? ?Eller du har några kvar?

          Sen när är bloggbevakning sociala medier?

            Bloggar räknas som sociala medier. Svar sitter fast i modd ?

          Hur menar du nu? Man måste inte ha sociala medier för att läsa en blogg. 🙂

            ”Exempel på sociala medier är bloggar, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Flickr och Slideshare. Även webbplatser som ger besökaren möjlighet att kommentera innehållet är en form av social media.”

            Nä jag tänkte att bloggen ingår i sociala medier ?

              Nej en blogg är annorlunda, där läser du bara passivt (och kommenterar ev ibland), men du kan inte ladda upp bilder på dig och ditt liv med hashtags och jaga likes..

                Fast…det räknas som det. Inte jag som bestämt det ? Ha en skön helg!

            Bloggar räknas som sociala medier. Svar sitter fast i modd ?

              Fast gör det det för läsaren? Tänker att det är sociala medier för personen som driver bloggen.

              Fast en blogg är inte en bubbla styrd av algoritmer.

        Va tycker Internet är nästan bättre änn tv. Gillar Youtube och smink och inredning. Tröttnar aldrig. Nope.

      Jag gjorde det innan Corona, mådde så mycket bättre av det!

      Yes. Har inga sociala medier sedan 2012.
      Kan tänka mig att det blivit värre sen dess eller vad man ska säga.
      Saknar det inte överhuvudtaget. Det är skönt och jag är inte intresserad av att se bilder på bekantas lunch, snoriga ungar eller yogapass.

      Jag har gjort det förut, helt alltså. Mådde definitivt bättre, kände mig friare, mindre irriterad och bekymrad, brydde mig mindre i att jämföra mig med andra. Sen ca 6 månader ungefär har jag instagram igen, men ett anonymt konto där jag inte har någora bilder eller följare, utan följer bara konton jag tycker är bra och intressant (för mat/recept, gulliga djurkonton osv.). Och det har funkat bra ändå tycker jag, men på senare tid känner jag att jag fastnar för mycket och sitter på ”discover”-sidan och scrollar i evigheter. Så även om jag inte mår sämre nödvändigtvis känns det som en riktig tidstjuv, mer än vad för positivt jag får ut av det. Så tror jag ska sluta helt igen faktiskt.

      Men egentligen borde jag nog mest sluta gå in på denna bloggen. Stjäl sjukt mycket av min tid och känner alltmer att jag inte stänger ner med en bra känsla precis… märker att jag blir grinigare (inte med flit) i mina svar till andra ju mer tid jag spenderat härinne.

        Jag tog bort mina 2012! Jättenöjd. Saknar inget!
        Här på bloggbevakning är jag ibland, eller ganska ofta i coronatider inne på öppet spår, men övriga inlägg läser jag inte för det tråkar ut mig. Vet ju ändå inte vilka de flesta är.

        Åh gud det blir jag också. Grinigare i hur jag kommenterar ju mer jag är här inne och läser. Hemskt faktiskt.

      Typ, har slutat använda mobil. Tycker det är stressande om folk kan ringa en när de vill.

      Jag tog bort allt, helt ärligt inte för att jag mådde dåligt över något då jag är nöjd med mig själv utan för att jag tycker det finns faror med att finnas överallt på nätet. Det är 6 år sedan och fan det bästa jag nånsin gjort. Går in här när jag vill ta del av den världen men aldrig delaktig själv. Så skönt att slippa allt fejkeri överallt.

      För cirka fyra år sedan stängde jag ner mina personliga konton! Mår så mycket bättre av att inte jämföra mig med overkliga ideal, ha mer tid över till min familj etc. Känner mig mer självsäker och lycklig.

      Jag har dock en kandidat i kommunikation och tar hand om Instagram/Facebook/YouTube för en nöjespark. Mycket av tiden går till att planera och skapa content, så jag sitter inte särskilt mycket framför datorn/telefonen + får hjälp från inhouse med redigering.

      Tycker mitt jobb är meningslöst och har därför planer på att utbilda mig till förskolelärare istället.

      Jag har slutat med Facebook, Instagram och Snapchat. Läser ett fåtal bloggar för att hänga med lite i samtiden. Har kvar mitt Instagramkonto men inte appen. Går bara in om det är något specifik jag vill kolla.

      Upplever att min livskvalité ökat avsevärt. Det finns mycket som är bra och roligt med sociala medier men jag upplever att de tar för mycket av mitt fokus. Hamnar oftare i flow när jag inte störs av telefonen hela tiden. Upplever också att de vänskapsrelationer som jag uppehåller utanför sociala medier har blivit bättre. När vi pratar vet jag liksom inte redan allt de gjort dem senaste veckorna utan vi pratar mer som man gjorde förr ?.

      Jag är också nöjdare med mitt eget liv när jag inte tittar på sociala medier hela tiden. Jag är trivs bra med mitt liv, men när jag matas av andras lycka och framgångar känns vardagen ganska grå.

        Det enda jag tycker är tråkigt om jag skulle ta bort fb o insta så ser jag tex inte evenemang eller nån ny restaurang på insta tex.

          Ja tänkte också så innan jag tog bort det. Men efter snart 10 år kan jag ärligt säga att jag inte upplevt att jag missat något. Det har inte heller påverkat mina vänskapsrelationer överhuvudtaget. Har ett rikt socialt liv och är bra på att hålla kontakten med vänner, och mina vänner är också bra på det.

      Jag tog bort Facebook runt 2011. Bästa jag gjort på nätet. Skrattar bara när jag hör hur folk hetsar, bråkar, skryter och fjantar sig.

      Jag hade velat ta bort allt, mest för att få mer livskvalité. Men kommer man inte hamna ”utanför” med vänner? Ni som tagit bort allt, hur blev det med vänskapsrelationerna? Är rädd att hamna utanför eller att man inte kommer fatta insideskämt mm om man missar vad son händer på t ex Insta?

        Jag var också rädd för detta. Men det blir inte så. Vänskaperna på Facebook är inte verkliga, dina ”vänner” vill ha dig som publik för sin exhibitionism och egoism. Dina verkliga vänner kommer gilla dig och dela sitt liv med dig irl.

        Jag kände precis som dig innan jag tog bort mina sociala medier.
        Jag är en bättre vän sen jag tog bort mina social medier och TRO mig, man känner INTE att man missar något. Du kommer tycka att folk på insta beter sig helt vansinnigt. Om du behöver en boost kan jag rekomendera the social dilemma och the great hack på Netflix. Lycka till ?

      Tog bort min instagram precis innan jag började gymnasiet. Så himla skönt. Känns som man slapp att bli dömd utifrån bilder/likes/följare, dessutom kunde jag inte heller döma andra utifrån deras sociala medier. Bästa jag gjort! Så skönt att slippa!

      Jag slutade Cold hard i slutet på oktober 2020. Jag var inne i en low period hela året (men hey vem var inte det förra året), nåt som slukade energi måste bort liksom.

      Allt provocerade mig, allting kändes så falskt och jag kände mig mer o mer ensam. Folk levde på som det inte var pandemi..
      Tränande som fan i alla år innan sen 2020 stannade allt liksom upp. Träning är så viktigt för den psykiska hälsan. Så de hänger väl lite ihop.

      Jag tog bort Messenger också och efter detta är det typ en person som hört av mig och frågat om jag lever. Då snackar vi att jag var involverad i en stor träningsgrupp och var relativt aktiv på iaf instagram.

      Visst det är alltid upp till bägge parter i en relation att höra av sig men jag hade nog fan kunnat gå under jorden utan att de märktes (ok sambon hade nog undrat efter ett tag ?)

      Summan av kardemumman: det är fett skönt att slippa se vad folk ätit och gjort (men alla spelar ändå bara paddel), men samtidigt lite ensamt. Missar födelsedagar, graviditeter men ringer upp när nyheten når fram och säger lite försynt att jag har tagit bort sociala medier så det blir som det blir?

      Jag mår bättre, är mindre stressad och har mer tid men man missar mycket.

      Flummigt svar kanske men hoppas du hajar ?

      Tog bort instagram, fb och snapchat för 1,5 år sedan. Så skönt! Fick så mycket ångest av det när man såg vänner och bekanta hitta på roliga saker/köpa bostäder/ta det perfekta bilderna/skaffa barn/förlovning osv. Känns inte alls lika jobbigt att få höra det irl. Men att se dedär jäkla perfekta bilderna dag ut och dag in. Nej usch. Sen allt onödigt scrollande bara för att? Hänger endast här inne nu samt på youtube. Önskevärt vore att sluta med det också men det är inte det lättaste!

    BÄSTA SEXLEKSAKERNA ENLIGT DIG!
    Jag vill ha tips på era bästa sexleksaker! Ensam eller med en partner! ? Ös på med tips!

      Ett finger räcket gott och väl för lilla maj

        Underbart ju! ?

      Satisfyer!

      Satisfyer pro

        Har en! ?? Älskar den! Men tycker den låter så osexigt tillsammans med en partner ?

        jag tycker inte alls den funkar.. Har jättesvårt att komma med den. Jag har inte alls svårt att komma överlag annars ( vid tex smekning, vaginalt samlag) så blev så förvånad/besviken. Supertrist tycker jag, hade sett fram emot massa orgasmer tillsammans med den här för har hört så bra om den

      Jag älskar lelos produkter, både ensam och tillsammans med min sambo!

      Min 20 år yngre älskarinna.

      Satisfyer och/eller random magic wand. Enkelt och effektivt!

      Sorry för att jag kapar men har någon provat kombo grejen med lufttrycksvibrator och för g-punkten???

        Ja den är jag så sugen på att testa! Finns ju en satisfyer som har både dildo och tryckluft för klitoris. Är det den du menar? ?? Den ligger i min varukorg nu nämligen ?

          Ja men precis!

            Jaaa den vill jag också höra allt om! ?

      Använde plugs ett tag för skojs skull och för att det var spännande att experimentera :). Kom upp i 6cm i diameter men det var generellt för mycket jobb med att förbereda så slutade med plugs. Försökte med 7cm ett tag men det var noll chans att den kom förbi beckenbenet till den grad att jag kunde sitta på den som en fakir. Ouuhmm!

      Efter tips härifrån testade jag att skruva bort munstycket från duschslangen. Maj gadd vilken orgasm!!!

        Min känsliga fiffi skulle aldrig fixa vatten rakt på ?

          Nej, det blir ju väldigt speciellt. Men herregud så sköööööönt!!! Jag kunde knappt resa mig ur duschen ? Fast det är nog inte bra för lilla fiffi att köra för ofta.

          Sätt tummen för så kan du styra strålen precis som du vill ha den ?

      Har belladot vibrerande dildo och är nöjd. Har även satisfyer men ingen höjdare hos mig.

      En wand. Det enda jag behöver. Helst med sladd så inte batterierna tar slut.

      En real doll.
      Ganska dyr men värd varenda krona.

        Uwwww

    Ursäktar för kanske dum fråga men fick typ små olje-ampuller? av svärmor och undrar om man kletar in det innan eller efter vanlig ansiktskräm? Eller använder man det som typ ett tillfälligt substitut för ansiktskräm? ?

      Googla på namnet. Svårt att veta om det är serum eller något annat, när vi inte vet mer 🙂

      Jag skulle sätta på dom till natten. Då huden vilar och sen är huden fin på morgonen.

    Kan man ta reda på om en bebis i magen är kortväxt? Alltså akondroplasi

      Jag tror att man kanske kan se det på ultraljudet? Typ på proportionerna.

      Jag drar min enda erfarenhet från ett par jag är bekanta med som redan innan födseln visste att deras barn var kortväxt.

      Ja, dvärgväxt går att fastställa med UL under andra tredjedelen av graviditeten genom att man mäter lårbenet. Man kan också göra en dna-analys via fostervattnet efter v 15.

        Tack för svar!

      Jag följer en tjej på insta som har en son med akondroplasi, de såg inte detta på RUL utan bara på UL nån vecka precis innan förlossningen.

        Börjar mammans namn på L ?

          Vad spelar det för roll?

            Det spelar absolut ingen roll. Undrade bara!

          Nä…

      Vet en där det inte upptäcktes förens i vecka 39. Blev då akut snitt. Tror dock inte det berodde på att barnet hade akondroplasi. Men sjukt konstigt att det inte upptäcktes tidigare?

        Skumt, syns det bara om man tar prov på fostervattnet kanske?

    Jag har dragit på mig hälsoångest. Jag liksom oroar mig för att jag sitter för mycket (sitta är nya rökning osv), att jag inte äter tillräckligt nyttigt, att jag tränar för lite, att jag inte äter all sån där ”superfood”. Att jag inte tittar på alla youtubvideor som heter ”det ska du äta för att hålla dig ung”, att jag inte ägnar all tid åt att springa och typ äta sallad.

    Jag tränar 4-6 gånger i veckanoch äter nyttigt, men det känns liksom inte tillräckligt. Alls.

      Det är tillräckligt! Var stolt 🙂

      Låter sjukligt. Kbt kanske?

        Ja, helt bra är det ju inte. Givetvis oroar jag mig då för hur stress och ångest påverkar kroppen, haha. Ond cirkel. Är också rädd att glida ner i ortorexiträsket.

      Åh, det är svårt det där med hälsoångest. Jag äter själv ganska nyttigt, är noga med att äta mat som ger mig både alla de mineraler och vitaminer jag behöver och promenerar minst 5 km varje dag. Men jag är också noga med att låta mig själv äta det jag är sugen på. Imorgon ska jag till exempelvis äta pannkakor med sylt och grädde till frukost, för att jag har varit sugen på det hela veckan men varit helt uppslukad av tentaplugg. Förr kunde jag inte äta pannkakor, inte pommes frites, chips och allt sådant som jag faktiskt blir sugen på ibland. Jag har på ett visst vis avdramatiserat dessa livsmedel, men det finns fortfarande vissa saker jag har svårt att äta trots att jag egentligen tycker om det. Ditt inlägg var en påminnelse om hur jag själv fungerar i perioder.

      Gällande superfoods och liknande är jag säker på att det inte är något du behöver. Du behöver inte äta magiska sallader varje dag, och inte heller springa varje dag för att hålla din hälsa i ett bra skick. Tänk på att ta hand om din själ också. Vet du varför du grubblar över att det inte känns tillräckligt, det du redan gör?

        Det är så klokt det du säger och egentligen grejer jag redan vet. Jag är ju normalbegåvad och VET att återhämtning och en och annan kaka också behövs, men ångest är ju tyvärr inte så resonlig.

          Oj, glömde nick 😛

            Nej jag förstår dig fullt ut också. Har liknande ångest som dig i perioder, och det tär på en. Menar inte att förringa dina känslor kring det hela, om det var så du uppfattade det. Det kan nog vara ett steg att ta kontakt med någon professionell innan det blir för tungt att bära? Du förtjänar att må bra!

      Jag med. Veckodagarna får jag dåligt samvete om jag äter pasta eller mer fet mat. Behöver träna minst 3 dagar i veckan. Helgerna unnar jag mig utan att få dåligt samvete. Vill inte bli tjock. Vet att jag trivs bäst när jag har en viss vikt. Kommer aldrig göra så att jag blir tjock. Detta är dock inget jag säger till folk då det är otroligt känsligt.

        Sök hjälp!!

          Vet inte om jag riktigt vill då jag vill vara smal. Tänker ibland att jag inte vill bli en sån som struntar i hur man ser ut. En ohälsosam typ…

            Jag har nog aldrig varit så hälsosam som när jag struntade i hur jag såg ut 🙂

    Unpopular opinion (?): Jag har svårt för vuxna kvinnor med piercing i naveln, vet inte varför men det känns som något man gjorde när man var 15 och att kvinnor över 25 som inte plockat ut den lider av åldersnoja.

      Äh, vadå unpoular opinion… jag avskyr när folk har piercingar i ansiktet.
      Tycker det är fult och ser fruktansvärt ohygieniskt ut. Och när de sedan tröttnar och tar ut smycket är det hål rakt in i huden, blä.

        Håller med. Jag är glad att jag aldrig piercat mig. 🙂

      Piercad ögonbryn är sjukt snyggt dock!

        Nej det tycker jag inte. 🙂 Haha..

        Haha nej fulaste piercingen ju ?

          Neeeej 00-talets piercing plåga. Min kompis hade en som kroppen stötte ut. Snyggt självförvållat ärr över hela ögonbrynet.

    Måste bara slå ett slag för Max Martin o hans gäng, vad tusan hade popmusiken varit utan dom?? 😀

      Ja, åtminstone 90-talet och tidigt 2000-tal.. Många av de nyare låtarna är inte riktigt min smak. 🙂

    En fråga om träning:
    Jag blir otroligt trött och slut (i både huvud och kropp) om jag motionerar ”kondition”, typ löpning, skidor och annan uthållighet, trots att jag inte blir helt slut medan jag tränar. Tränar endast ca 2-3 ggr per vecka.

    Någon som förstår varför? Alla andra blir ju pigga men jag blir bara trött, sömnig.

    Tack!

      Har du tränat länge? Jag upplever att när jag drar igång med träningen efter uppehåll blir jag supertrött. I längden blir jag piggare, men i början blir jag trött direkt efter pass.

        Kanske två år

      Jag blir sömnig beroende på när på dygnet jag tränar eller vad jag gör efter träningen. För om jag tränar på morgonen och sen kommer hem och äter och chillar i soffan, då somnar jag. Men om jag hoppar in i duschen direkt och håller igång efteråt har jag massor av energi.

      Kan det vara pcos?

        poc?

          Pcos, hormonstörning

      Äter du tillräckligt och balanserat? Kan även vara brist på nånting låter det som.

      Kanske du inte äter tillräckligt innan / efter. Kolhydrater speciellt behöver man ju om man bränner en massa under träningen!

    Någon som sett Norsk-ish på svtplay? Hoppas på fler säsonger!!

      Jag har! Tyckte den var väldigt bra. Kändes på slutet att det lär bli en uppföljare.

        Är den typ som Black-ish och Mixed-ish? För dom gillar jag!

    Jag är så jävla trött på min närmaste kollega. Funderar helt seriöst på att säga upp mig och byta jobb pga denne, så illa är det.
    Klart slut.

      Samma här!

        Rädd att jag själv blir omplacerad om jag säger nått till chefen.. har hintat men vette tusan om budskapet gått fram.

          De har inte rätt att omplacera dig hur som helst! Ta hjälp av facket om du är rädd för att bli illa behandlad

          Vad gör kollegan?

      Förstår exakt! Har känt samma sak många gånger (pga en och samma person) men under pandemin tycker jag ändå att det känns tryggt att inte byta, stå ut. Försök undvika kollegan så mycket det bara går.

      Vad är det som gör att du stör dig på kollegan?

        Hon är snyggare än mig.

          Aj aj den är jobbig! Vad jobbar ni inom? Är hon duktigare än dig också? Kanske kan du vända detta till att se henne som en inspiration?

      Oj vad gör hon som är så illa? 🙁

    Tycker Amanda och Alex date nights är så goals!! Har ni något sånt med er partner? Typ att ni klär upp er och delar på en flaska bubbel mitt i veckan? Eller annat tips på att anstränga sig för sin partner och fortsätta vara kära efter flera år ?

      Jag tycker det är lite töntigt, ” datenights” . Varför inte bara middag…men funkar det för dem så. Hannah har också börjat med det nu.

        Jo men det är väl oftast middag men lite lyxigare och så klär dom upp sig. Tycker det verkar mysigt, speciellt när man varit gifta så länge för då ja ske sånt glöms bort

        Tänker bara på att processat kött är mycket cancerogent, när jag ser deras drivor av chark vecka ut och vecka in. ??‍♀️

          Men då kan väl du undvika att äta kött.
          Alex och Amanda kan säkert göra sina egna riskbedömningar.
          Detta låggradiga shamande är tröttsamt.

            Exakt! All typ av shamng är oerhört tröttsamt. Är ju inte direkt som att folk slänger ur sig att folks ”drivor med chips och godis ger ångest, och de är sååå överviktiga och kommer dö i förtid av det”. Nej, såklart inte, det tillhör normalt hyfs! Men det är tydligen okej att försöka ge köttätare ångest, då kan man tom plocka några godhetspoäng ?‍♀️

          Haha så är det alltid typ 10 pers här som beskriver sin hälsoångest. Undrar var den kommer ifrån när såna som dig ska shamea mat.

      Ja vi har dejter hemma på helgerna ibland. När orken finns ska tilläggas! Äter sen middag (när barnen lagt sig) dricker lite vin, spelar sällskapsspel, lyssnar på musik, lägger undan telefonerna o har massor av sex haha. Ser alltid fram emot de kvällarna.
      Vi har varit tillsammans i 8 år, 2 småbarn, aldrig barnvakt och båda uppskattar dessa kvällar.

        Ååh vad mysigt!!

    Idag gjorde jag misstaget att tacka nej till en semla på mitt nya jobb. Mina kollegor tittade snett på mig när jag sa att jag inte gillade semlor. Jag trodde det var ganska vanligt att inte gilla semlor, de är ju ganska speciella! Gillar ni semlor?

      Inte gillar, JAG ÄLSKAR SEMLOR!! jag lever för det

        Ja särskilt wienersemlor. Har ätit tre i år. Brukar äta flera. Så gott! Finns ju så många olika att välja på.

        Jag med. Åt 4 st igår

      Hatar semlor ?

        Jag hatar eternitplattor, jag älskar fornfynd!

          Eternitplattor gör dig smalare!

      Jag gillar inte heller semla, men mina kollegor är vana för jag dricker inte kaffe eller äter pepparkakor heller. De är hyfsat upprörda varje jul, haha.

        Haha samma här! Pepparkakor är väl ändå fruktansvärda?? ?

          Inte fruktansvärda men lågt nöje per gram socker.

      Nej semlor är jätteäckligt men får samma reaktion. Inte bara när det gäller semlor, utan när jag tackar nej till all form av sötsaker.

      Jag gillar inte heller semlor. Orka att andra ens ska bry sig om vad man äter/inte äter!

      Jag hatar semlor men åt igår en vegansk semla från bake my day och jag trodde jag hade kommit till himlen. Det var seriöst den godaste semlan jag nånsin ätit.

      Tycker mycket om semlor! Men de kostar för mycket. De kostar ju lika mycket som andra bakverk fast de bara är bröd grädde och mandelmassa.

      Semlor är vidriga med mandelmassa. Semlor med nutella eller vaniljkräm går an. Men vem fan vill äta klassiska semelformade bakelser bland folk?! Klart som korvspad att man tackar nej till semlor bland folk om man nu inte vill visa alla visdomständer och ha grädde i hela ansiktet.

    Stor skillnad på 2 och 3 barn? Vissa menar ju att det tredje barnet kompletterade deras familj så bra, andra säger att det ont belevad någon skillnad utan nästan lättare med 3 bane etc. Jag har inga barn men är rent nyfiken! ?

      Tre är crazy… Ett barn per vuxen i familjen är min regel ?

      Jag har inte tre. Men nästan alla i min närhet har skiljt sig efter tredje barnet…. Just sayin’

      Det beror ju på ålderskillnaden. Är alla i förskoleåldern, no freaking way!! Är det 3-4 år mellan syskonen så flyter allt på förutom minsta som alltid kommer tjorva. Större ålderskillnad är ännu lättare! Visserligen gäller uttrycket små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer..

        Stämmer inte helt dock. Min 5 åring är tusen resor lättare än som bebis (ryser typ av tanken). Inne på barn nummer två som är lättare men ändå fy vad jag längtar till bebistiden är över. Fattar ju att tonåringar med allt är betydligt svårare på ett annat sätt men går ju inte jämföra. Snarare små barn, vissa problem, stora barn andra problem ??

    Förra tråden pratades det om spetsiga bröst, men jag skulle vilja diskutera asymmetriska bröst. Jag har det och det är ganska stor skillnad, höger mycket större än vänster (inga barn). Det sägs ju att det är vanligt men tycker mig aldrig se det. Har ni det? Bryr ni er om det? Funderat på operation? Gjort operation?

      Jag har aldrig tänkt på det men när jag provade bhar så nämnde butiksbiträdet att det ena var lite större och att typ alla har det. Skulle inte operera!

      Mitt ena är säkert en kupstorlek större än det andra. Bryr mig inte mer än att jag aldrig visar mig utan bh inför andra är sambon. Hade inte opererat pga har inte det ekonomiska utrymmet och känns inte som ett tillräckligt stort ”fel”.

      Jag har väldigt små bröst, vilket gör det extremt tydligt att det ena är större än det andra. Men jag bryr mig inte om det, och ingen har någonsin nämnt det, även om jag vet att det syns när jag är naken. Dock har jag märkt att de jag haft sex med alltid fokuserar kyssar och händer på det större bröstet :))))

      Har själv aldrig lagt märke till att någon annan haft det så tänk inte på det 🙂 Vet själv att mitt vänstra är lite större, men tror det är en större bröstmuskel för att vänstra handen rör sig över tangentbordet medan högra vilar på musen.

      Alltså GIRL samma här, mitt högra är bröst är ”hej jag är 30” och mitt vänstra är ”hej jag har inte kommit in i puberteten än”. Klart att jag har tänkt tanken att operera vänstra minitutten så de blir lika stora men vad fan, lägger hellre pengarna på annat! Bryr mig inte längre, men det var jobbigt i tonåren! Nu älskar jag mina bröst, stor och liten!

        Tack, blir så glad❣️❣️ Ditt resonemang är helt rätt!!!

      Min bästa tjejkompis har rätt stor storleksskillnad på sina bröst, men hon har alltid själv tyckt att det är charmigt 🙂 och jag instämmer med henne!

      Jag hade det, sparade pengar, gick till en klinik. Väl där fick jag remiss till sjukhuset och opererades där istället. Det finns fortfarande en liten storleksskillnad och om jag ökar i vikt så blir det bröstet som var det större innan snabbt större igen.

    Okej

    Gabjossan skiter i sitt län och drar till sthlm på viktigt jobb enligt henne….
    Paulas å co ska dra till sälen…

    Är det nån som stannar hemma och sköter sig…..?!

      Alla här på bloggbevakning är instängda sen februari förra året!

        Hahaha eller hur, alla är såååå duktiga. Jo tjena liksom…

      Dom flesta. Influensorna speglar inte vanliga människor. Dom är ju inte speciellt smarta.

    Hur ofta bråkar ni i er relation, vad handlar bråken om och hur ser bråken ut?

      Typ vem som städar mest/minst. Ibland en gång i veckan, ibland en gång varannan månad.

        Samma här, eller om vad vi ska se på Netflix.

          Hur kan ni bråka om så triviala saker?

            Vi har väl helt enkelt inte större problem än så?

      Klagar konstant! Känns som man bor med en tonåring. Obs! Bor själv ??

      Aldrig. Har varit gifta länge. Ibland händer det att någon säger eller gör något som den andra blir ledsen eller irriterad över. Då säger vi det, ber om ursäkt och går vidare.

      Vi bråkar om känslor. Typ ”jag blev lite ledsen när du använder det där tonfallet, det fick mig att känna att du kanske tycker att jag är tjatig”. Kan hålla på hur länge som helst och det slutar oftast med att minst en av oss gråter. Min partner sa här om dagen att vi båda är lättkränkta människor med dåligt självförtroende och att alla våra gräl bottnar i det. Vilket jag skulle säga är 100 % korrekt.

      Vi har aldrig bråkat om pengar, städning, barnuppfostran eller något annat sådant konkret träoämne.

        Gud låter som något man säger till ett barn?

          Ja, jag är 5 år.

            Men din partner är inte nödvändigtvis en pedofil!

      Typ en gång om halvåret går jag in i väggen av att ensam behöva ta hand om hem, djur och barn.. då bråkar vi. För han kan inte tvätta sina egna kläder, stoppa sin disk i maskinen, torka undan bordsytor, lämnar sina tånaglar på vardagsrumsbordet, lämnar kläder var han står och allt sånt som människor tar för givet att man borde göra. Han har inte skurat golvet på 4 år, städat toan på säkert 10 år. Och det måste jag ta för att han jobbar och jag jobbar pyttelite lite då och då. Så han står för huset och då blir jag en slav :))))

        Den situationen har du dock valt att befinna dig i om det inte är så att du känner dig fången i relationen?

        Jobbar man väldigt lite och bidrar knappt ekonomiskt är ju erat gemensamma boende mer eller mindre din sysselsättning? Om det är så att du bidrar ekonomisk på dyl nivå som din man så är det ju en annan diskussion – men i det stora hela så verkar din situation vara närmare hemmafru och då blir det knepigt att få till en jämställd fördelning med hushållssysslor.

        Å andra sidan verkar det sjukt nasty att NÅGON NÅGONSIN lämnar sina tånaglar på bordet? Fy. Han kan väl klippa tånaglar i badrummet och skaffa sig lite hyfs. Hade min man lämnar tånaglar någonstans i vårat boende hade jag seriöst lagt dom på hans huvudkudde.

          Ja instämmer. Vissa saker är orimligt jävla kassa av mannen. Som tånaglarna
          Men att inte kunna ställa in sin egen disk i en diskmaskin är rätt lojt det mes till exempel
          Barn är ju heltidsjobb så där tycker jag definitivt man hjälper till även om den andra personen är ledig/hemma.
          I övrigt är det väl självklart att dra det absolut största lasset hemma om man är ledig och den andra jobbar. Hade blivit smått provocerad om min sambo inte lyft ett finger under hela dagen när jag varit på jobbet. Inte så jag förväntar mig storstäd men åtminstone att han tagit disken och fixat något käk och typ tömt kattlådan.

            Dumpa

        Blir så frustrerad. Jag har varit i en sådan situation (och då utan barn till och med), och jag sa ofta till min sambo att absolut, jag har största ansvaret över hemmet men jag är inte hans personliga assistent.

        Jag antar att din man är ledig under helgerna, om han inte gjort något av det du nämner på så lång tid undrar jag när du får ledigt?

        Vet inte vad du ska göra, men vill ändå skriva att jag inte riktigt är överens med tidigare kommentarer. Din situation är varken rimlig eller okej.

    Mitt ex är ett as. En narcissist med många barn.
    Lurar kvinna efter kvinna att ta hand om hans barn. Barnens mamma är en psykopat.
    Han är känd matfotograf och barnens mamma en galen kvinna.
    Så där är min historia. Han lurade mig. Flera kvinnor ringde, skickar Mail och Sms.
    Nyss flyttat ihop och förlovat oss och sen kommer hans lögner fram. Jag är trött men glad att jag jobbar.

      Låter lite bittert.
      Psykopat och narcissist är svåra diagnoser att få

    Jag har blivit otroligt nojig över att min kille ska vara otrogen mot mig. Jag har absolut noll anledning att tro att han någonsin skulle kunna göra något som helst för att såra mig, han visar att han älskar mig, vi skriver med varandra mycket under dagarna (har distansförhållande) samt godnatt-sms varje kväll osv osv. Han har dock nyss flyttat till en ny stad pga sitt jobb och nu försöker han skapa ett liv där, såklart, skaffa vänner osv. Han umgås mycket med en tjej från jobbet, även privat. Det gör mig nojig. Hur slutar jag noja? Jag har inte berättat för honom att jag känner såhär. Jag vill inte erkänna det. Vill bara ha bort nojan.

      Jag tror ett viktigt sätt att stoppa nojan är att erkänna det för honom. Att prata om sin oro är ju inte samma sak som att du förbjuder honom att träffa vänner osv.

        Exakt – KOMMUNIKATION.

        Känns som vi gått igen detta mycket nu det senaste ?

      Är själv i ett distansförhållande just nu, pga studier och det som hjälper mig är att tänka ”Vad är det värsta som skulle kunna hända?”. Jag lever efter filosofin, att skulle min pojkvän välja att vara otrogen mot mig så är det ändå ingenting jag kan göra för att påverka det. Att vara nojig i onödan gör det bara jobbigare för dig, det är hemskt att gå runt med en oro i kroppen. Lita istället på det som din pojkvän faktiskt visar. Han hör av sig, han verkar inte frånvarande och är noga med att hålla kontakt. Han berättar ju dessutom att han umgås med sin kollega på fritiden, och att han är öppen med det.

      I värsta fall får du väl föreslå att ni ska bjuda hem kollegan på middag någon gång då du är hos din pojkvän då hon verkar trevlig och du hade velat träffa henne eftersom du gillar att umgås med hans vänner också. Ha det som en ursäkt, om du nu känner dig orolig över deras umgänge 🙂

      Ja du inte konstigt när han umgås privat med en annan tjej. Sånt funkar aldrig.

        Jodå, man kan ha vänner.

      Alltså det är lite suspekt när ens kille börjar umgås nära med en tjej utan att flickvännen är med. Jag skulle lita på din magkänsla att det inte är okej.

    Är glad för kärleken och när folk är lyckliga. Men snälla räcker det inte med artiklar om soldoktorn och Lotta Engberg nu ???

      TACK! ?

      Du läser väl inte ljugmästarna Stoppa pressarna, eller? Medier trycker upp artiklar som de känner för.

        Räcker med att scrolla förbi

    Hade precis samtal med doktor.se. Så sjuuuukt tacksam över att ha vårdcentral i fickan. Digitalisering ??

      Tråkigt bara att det kostar väldigt mkt för din region varje gång du använder dig av den typen av tjänst. Visst, har du verkligen behov då är det bra men folk ringer till sodans tjänster för att fråga sånt som de med en enkel sökning kan hitta på 1177. Blir otroligt irriterad över slöseriet.

        Doktor.se tar exakt samma taxa för ärenden som som hade kunnat tas om hand av 1177, dvs det enbart är en sjuksköterka som svarar. 100 kr per ärende. När det väl är en läkare som kopplas in tas annan taxa.

          Inte för regionen

          För dig ja. Men för skattebetalarna kostar det mångdubbelt mer för varje besök.

            Källa på det? (Oberoende)

        60% av alla samtal till Doktor kan hanteras enbart via telefon. Det är ärenden som annars till oerhört stor del hamnar på akut-mottagningen där kostaderna är enorma, och köerna under all kritik. Jag är så tacksam för deras inträde i Sverige så vi både får bra primärvård och kan kanaliseras rätt till specialist utan allt för många mellansteg ?

            Hur oberoende är denna källa då? Tidningen har ju ägts av arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Regioner fram till nyligen ?….

              Det är bara en av många artiklar som skrivits de senaste åren om detta.

          Fast att människor åker in till akuten för minsta lilla är anledningen till att det är så långa väntetider

            Iallafall för mindre barn blir man hänvisad till barnakuten så fort man ringer 1177. Och när vi har försökt att gå på dropin på vc för grejer med vårt barn som behöver kollas upp men inte är superakuta säger de också bara att vi ska åka till akuten…

          Vem söker akutvård för ngt man kan klara av på doktor.se? Det innebär ju att det skulle räckt att gå till vårdcentralen. Om du inte ens behöver en fysisk undersökning så har du verkligen inget att göra på akuten. Att folk inte fattar det betyder inte att systemet med nättjänster som utarmar vården är ett bra system

            Jag kan svara på den här!
            Jag behöver t.ex. lite titt som tätt hjälp med urinvägsinfektioner. Jag loggar in på mina vårdkontakter och tänker att jag kan boka en tid på min vårdcentral på det sättet. Får direkt upp att det inte går att boka då det inte finns några lediga tider. Jag ringer till vårdcentralen och kommer fram till ett autosvar som säger att telefonkön är för lång, att någon inte kommer hinna ringa upp idag, så jag får ringa imorgon.
            Dagen därpå ringer jag och telefonsvaret säger att någon kommer ringa upp 3 timmar senare.
            3,5 timme senare ringer någon tillbaka, jag berättar mitt problem och den jag pratar med knappar lite på tangenterna och säger att det inte finns några lediga tider och alla akuttider är tagna. Jag får svaret att jag ska ringa imorgon bitti.
            Ännu en dag går och jag ringer 10 minuter efter att växeln har öppnat. Jag får stå i telefonkö och någon ringer upp 30 minuter efter. Jag får svaret att alla akuttider redan är tagna och jag ska försöka ringa imorgon.
            Jag ger upp, men efter ett tag går det bara inte, det blir alldeles för olidligt och inga huskurer hjälper. Så jag ringer till 1177, som säger att jag ska vända mig till min närakut.

            Varför ska jag hålla på med hela den karusellen, när jag bara snabbt och enkelt kan ladda ner en app och få hjälp direkt?

              Kan du inte skicka ett meddelande till din vårdcentralt digitalt? Det kan jag, det är jättesmidigt att slippa ringa.

                Vad skulle det stå i det meddelandet menar du?

                  Eh orsaken till att man söker vård… Min vårdcentral har en tjänst som är typ en chatt fast man inte får svar direkt utan kanske nästa dag (om det inte är akut, och så söker man ju såklart akut istället). Man kan boka besök, förnya recept, få mediciner utskrivna osv.

                    Behöver inte förnya recept och för att få ett helt nytt recept behöver man boka en tid. Vilket man teoretiskt sett kan hos min vårdcentral. Men det går inte eftersom alla tider är fullbokade.

                      Byt vårdcentral då. Det är ju fritt val.

                      Läs gärna svaret jag skrev 21:35 och återkom

              Ja men jourvårdcentral? Finns inte det där du bor?
              Det är väl en viss skillnad på att ta upp en plats på akutmottagningen och på en jourvårdcentral. Jourvårdcentralen är väl rimlig om man behöver antibiotika.
              Men i övrigt låter det som att du kanske ska byta vårdcentral. Det är ju inte så qtt det finns noll lediga tider på vårdcentraler generellt om man ringer när telefontiden öppnar.

                jourvårdcentral är närakuten. Det är inte som att jag sätter mig på SÖS eller St Görans liksom.

                Och jo, det här är femte vårdcentralen i ordningen som jag bytt till där det inte finns lediga tider man kan boka. Och där man måste vara riktigt snabb på morgonen för att få tag i en av deras akuttider eller en tid som någon avbokat dagen innan.
                Jag skojar inte, det är såhär precis varenda gång och då har jag börjat ringa runt till andra vårdcentraler i närheten för att se om de har tid i en nära framtid. Den vårdcentralen som haft en hyfsad tid har jag bytt till. Men nästa gång jag behövt hjälp är det precis samma historia.

                Offentliga sektorn behöver bli mindre sömngångare och mer effektiva

                  Ja om närakut och jourvårdcentral är samma så fattar jag ju ditt agerande.
                  I min kommun heter det jourvårdcentral så va inte säker på att det va samma.
                  Sorgligt att det ska behöva va så.
                  Men det är verkligen inte samma som människor som hsr typ ryggskott och ringer ambulans. Människor belastar akutvård i onödan för att de inte fattar vad som är akuta besvär. Inte enbart för att de inte fått tid på vårdcentralen.

                    Fast just vid ryggskott kan det faktiskt bli så att man behöver uppsöka akuten.
                    Om man har domningar, nedsatt känsel i benen eller underlivet, får feber, magsmärtor eller bröstsmärtor. Och speciellt om man inte kan kissa eller bajsa längre.
                    Då behöver man in till akuten för då kan det faktiskt bli rätt allvarligt.

                      Det är ju knappast vid känselbortfall i benen jag menar. Missförstod du med flit? Eller tror du att alla i väntrummen på akuten på riktigt är akut sjuka?
                      Det är väl ändå ett känt problem att många, särskilt unga, söker akutvård för lindriga, icke akuta besvär.

                Där jag bor (i Stockholm) är det också sjukt svårt att få en fysisk läkartid (och får man en är det långt framåt). Hjälper inte att byta vårdcentral, de bästa är fulla också så man inte kan lista sig där.
                Förstår att folk använder dessa appar fast jag önskar de inte behövdes. Tycker dock man ska prova regionens egen app ”Alltid öppet” först för digitala möten.

              Jag har exakt samma erfarenhet som du med ett hudproblem som går att fota av och jag har ett recept på apoteket efter 10 minuter. Det är ett himla tjat om kostnaden för regionen men det et är väl inte gratis för regionen att sitta och svara på mina telefonsamtal och läkarens tid är väl inte heller gratis om jag mot förmodan får en tid. Dessutom så kostar väl min tid samhällsekonomiskt också när jag upptar tid från mitt jobb för att komma i kontakt med vårdcentralen.

                Varför tror du det är ett himla tjat?

        Varför startar inte regionerna samma tjänst?

          Närhälsan, som är den regionala primärvården här i Göteborg har iaf samma tjänst. Alltså att man kan boka läkarbesök online.

            Alltså, man har möjlighet att boka läkarbesök online här i Stockholm också. Men problemet är att det inte finns några tider att boka upp. Det jag pratar om är att man snabbt får träffa en läkare online, på distans.
            Pratar vi om samma saker då?

              Ja då pratar vi om samma sak. Närhälsan online har tider samma dag eller dagen efter. Det har inte varit några problem för mig har sökt dit vid två tillfällen när jag haft svamp i underlivet och behövt tablett utskrivet och inte direkt behövt fysisk undersökning.

                Det är ju sjukt bra ju! Varför marknadsförs dem inte?

              I appen Alltid öppet?

              Alltid öppet heter appen för region Stockholm, där kan man träffa läkare digitalt på samma sätt som hon doktor.se, kry mm.

                Varför gör de ingen marknadsföring? Om de inte syns hittar ju inte folk till dem. Det är ju inte så konstigt att folk vänder sig till andra appar om alltid öppet förlitar sig på word of mouth

                  Men det står ju på deras hemsida!

                    Shit! Jag kan på riktigt få tid imorgon 14:15!
                    Hur länge har det här funnits?

                    Tyvärr är det ju så att många inte längre går in på en vårdcentrals hemsida. Eftersom man vet att det är lönlöst att vända sig dit.

      Idioti ??

        Varför?

          Läs de första kommentarerna. Det kostar väldigt mycket för din region varje gång du använder dig av den typen av tjänst.

            Fast det är ju inte sant. Att se till att så många ärenden som möjligt löses remote, är ju en inbesparing och en tidseffektivisering! Man kanaliserar ju bort vårdtryck som inte behöver fysisk vård, så att de som verkligen behöver träffa någon face-to-face kan göra det. Dessutom går ingen av aktörerna på nätläkarmarknaden med vinst än. Så man kan säga att ungefär fem miljarder kronor har näringslivet pumpar in i svensk vård och för svenska patienter sista åren. Det är dags att öppna ögonen! Jag är sjukt stolt över de entreprenörer som finns och som driver utvecklingen framåt.

              Jo, det är sant. Du får läsa på lite.

                Berätta vad vi ska läsa då. Fram med statistiken

                  Det är bara att börja leta själv, det har skrivits massor om detta. Förstår inte hur du kan ha missat det…

              Nej, det tar resurser från övriga vården!

                Ärendena måste ju hanteras oavsett? Att göra det effektivt digitalt eller ineffektivt och dyrare fysiskt. Vilket väljer du? Vårdbehovet försvinner inte. Det är formen som ändras.

                  Nej det kostar MER för din region om du väljer att göra ett digitalt besök.

                    Länka oberoende statistik då

                      Men Googla. Detta är allmän kunskap.

                      Vet du inte hur man googlar? Finns mycket du kan och bör läsa.

                      ” Om vi träffar läkaren i mobiltelefonen kommer vården att bli billigare och läkarna träffa fler patienter, har det hetat i reklamen från de digitala vårdgivarna. Men det är en felaktig bild och resultatet är patientosäker vård, skenande kostnader och felaktig prioritering av resurser. ”

                      https://slf.se/dlf/app/uploads/2019/06/natlakarmatematik.pdf

      För mig som bor i Norrbotten så skulle det kännas bättre att prata med doktor.se än att ringa 1177 för sist jag ringde dit om ett pinsamt ämne så var det samma person som jag träffat tidigare. Hon tyckte jag skulle åka till akuten och väl där kände jag mig som ett fån då de inte hittade något fel, men jag var vettskrämd. Så pinsamt att träffa människan efteråt också..

      Håller med dig, jag är så tacksam att de finns! Jag har haft stora problem med munsår, fick det ofta och stora och de gör så ont och jag ser helt trasig ut och det sprider sig och tar aldrig slut ?
      Tack o lov fick jag reda på att det finns medicin som hjälper. Men man måste ta medicinen ganska snabbt. Vårdcentralen är ju hopplöst , men med doktor.se får jag hjälp snabbt och slipper munsåren. Skäms inte en sekund för det.

        Haha så dum att du inte ens inser problematiken eller vad är det frågan om? Det är ju alla skattebetalare inklusive du som drabbas.

    Gör ytterligare ett försök att få reda på mer gossip om fam. Schuterman!
    Nathalies nya man? Att de har det tufft ekonomiskt? Chloe blivit singel? Kläderna som försvann från butiken?
    Ingen som sitter på info?

      Var har du fått all den informationen ifrån? Alltså, skvallret du rabblar upp?
      Känner mig osunt nyfiken ?

        Tror hon och Ludde gjort slut ja. ser dem aldrig ihop ute längre

        Haha, det kommenterades i ett inlägg för någon vecka sedan (som handlade om Bianca om jag inte missminner mig). Blev också osunt nyfiken och vill få reda på mer!

    mariabusck har smygsamarbeten det är hundraelfte gången minst som den människan ska ha smygsamarbeten på sina insta stories. Förstår inte hur Erikshjälpen vill ha med henne som ambasadör när allt hon gör är att kränga på folk materialistiska saker och kläder 😀

    Har någon av er gjort lasik? Hur mådde ni efter, kunde du gå tillbaka till jobbet dagen efter? Har bokat operation 11 mars och både är nervös men också inte. Berätta gärna era erfarenheter!

      Jag gjorde det för ett gäng år sedan. Bästa jag någonsin gjort!
      Såhär några år senare kommer jag inte ihåg supertydligt hur jag mådde. Jag var iaf hemma någon dag efter kommer jag ihåg och skulle gissa på att de flesta behöver 1-2 dagar hemma efter.

    Jag har insett en väldigt jobbig sak som vuxen. Det är att jag blev försummad som barn, jag hade aldrig kläder efter väder och kunde inte delta fullt ut på ex friluftsdagar (de kallare årstiderna) eftersom att jag varken hade mössa eller vantar. När det var vinter var mina fötter alltid blöta eftersom att skorna läckte in. Jag hade inga gympaskor eftersom att vi inte hade råd, antar jag. Mina föräldrar brydde sig aldrig om mig känslomässigt. Aldrig kramar eller ”jag älskar dig”. Aldrig engagerad eller brydde sig på ett djupare plan. Minns också att jag ofta var hungrig, men det fanns aldrig tillräckligt med mat för att äta ordentligt. Som mycket liten hade jag ofta hål i tänderna.

    Det är så smärtsamt att inse att jag blev försummad! Men ännu mer smärtsamt att inse att ingen gjorde orosanmälan. Varför gjorde ingen lärare det när jag gång på gång kom till skolan i tunna kläder när det var vinter?

    Det här knäcker mig…

      För att alldeles för många blundar – än idag. Blir så jävla ledsen över det ?

      Är lärare själv, och har hört många försöka tysta ner. Usch alltså fy fan!

        Ja det är så sorgligt.. minns att jag aldrig hade regnkläder. Istället skickade min ena förälder med mig ett paraply när vi hade utedag och det regnade…

      Usch får ont i magen av att läsa detta. Fanns det någon annan än dina föräldrar i ditt liv då som också finns kvar idag, som du kan fråga? Om de hade samma upplevelse som du, och varför de inte hjälpte dig. ❤️

        Nej tyvärr inte, eller det finns några stycken men de är snarare ytligt bekanta idag och inga jag skulle våga öppna upp mig inför om min barndom…

      ❤️❤️❤️ Skickar en stor kram till dig

        Tack det värmer❤️

      Du behöver nog ventilera det här med någon samtalskontakt. De har ju kunskap om dysfunktionella barndomar och trasiga uppväxter så det räcker och blir över. Hade själv emotionellt svårt i min egen barndom men bearbetat det nu och som relativt nybliven förälder har jag idag mycket god kontakt och fin anknytning med mitt barn. Lycka till!

        Tack för din kommentar, klok input❤️

      Det är väldigt märkligt att ingen reagerade.

      En släkting till mig jobbar med barn och det händer att barn kommer till skolan man för dåliga kläder. Inte så dåliga så det är skäl till en orosanmälan men utan vantar, halsduk eller mössa. Hon brukar själv köpa passade saker till de barnen och sedan låtsas att hon har hittat dem i något skåp så det inte ska bli uppenbart att hon fixat fram dem. Då slipper barnen frysa och kan vara med och leka precis som de andra.

        Antalet orosanmälningar har ökat jättemkt. På mindre än 10 år har det mer än fördubblats. Så man va helt klart sämre på att uppmärksamma oro och säkerligen sån här problematik tidigare.
        Jag jobbar inom socialtjänsten och när just anmälningar om vanvård/försummelse inkommer så är de ofta rätt allvarliga. Alltså qtt barn har för små, smutsiga, icke adekvata kläder för årstiden
        Är trötta, hungriga och har dålig hygien osv.
        Min bild är att förskolor och skolor inte är superbra på att anmäla just detta även om man blivit bättre. Det är ju mycket tydligare för personal att anmäla till exempel när ett barn berättar om våld hemma, anmäla frånvaro som är siffror svart pp vitt osv.

        Så fint av personen!

      Åh vet du vad. Känner så för dig. Tror verkligen det är bra om du får dessa känslor bekräftade för ditt eget läkande. Jag skulle verkligen råda dig att gå till en psykolog o prata ut om det här för det är ju verkligen allvarligt. Önskar jag kunde ge lilla dig en kram ❤️

    Fin bild på dig CamCam, gosigt.

    Nån mer än jag som är skitbesviken på att big brother avsnitten på cmore mest består av en massa studioprat? Jag skiter väl i vad de där tre tycker om saker och ting. Jag vill se vad som händer i huset!! Tycker att det blir för segt att sitta och kolla live dock. Tyckte de dagliga sammanfattningarna som gjordes förra säsongen var superbra.
    Haha jag vet orimligt bitter och besviken men hade inte räknat med att det skulle vara så

      Låter sämst? De borde fatta att man vill se huset

      Håller med

      Men bb finns på kanal 7. Men jag har inte kollat på något avsnitt.

      Kommer inte kolla på big brother i år pga orkar ej med deras studiosnack. Riktigt dåligt koncept, fattar inte hur dom tänkte?!

    Vilket är det godaste alkoholfria bubblet? Tar gärna emot tips!

      Herrljunga cider

      Richard juhlins!

      Richard Juhlin

      Finns ett på (stora) Coop som heter diva och är rosa

      Eons Zwei Zero rosé! Jag är inget rosévin, men detta är verkligen att rekommendera ??

    Men åh Anonym, vad ledsamt och jobbigt.

    Hej! Är det någon som nyligen pluggat till barnmorska? Vart pluggade ni och hur tyckte ni utbildningen var? Svår?

    Vad jag vill ha råd att köpa mig en egen bostad. Argh.

      Sälj några organ på svarta marknaden 😉 /s

      Jag meeeed ?

      Har du ingen snäll förälder eller dylikt som kan låna ut lite till kontantinsatsen? Eller typ se det som förtida arv eller något..
      Hade själv aldrig kunnat köpa om jag inte fått hjälp (bor i Sthlm), tre år senare har jag betalat tillbaka det jag fick låna och kommer med stor sannolikhet gå med bra vinst vid försäljning av lägenheten. Vips så är man inne i bostadskarusellen som i många år kändes omöjlig!

        Jodå men lägenheterna är svindyra här och jag får själv inte ta så mycket i lån. Men väntar på en lägenhet på bottenplan med en liten fin trädgård så förhoppningsvis har jag råd att köpa den ❤️

        Nej alla har inte rika föräldrar.

      Du skulle ha köpt 1993. 10 000/kvm i Stockholms innerstad.

        Då var jag sex år så svårt haha

          Och?

      Flytta till en mindre ort så går det snabbare.

        Ja, jag funderar på Vingåker.

      Jag ställde mig i bostadsförmedlingens kö sen 2005 och tackar mig varjedag för att jag har gjort en sån investering. Den här veckan fick jag min första hyres lägenhet i midsommarkransen. en billig 2a. känner mig sååå glaad.

        Kallar du hyresrätt för investering?

          Det är en självklarhet att det är det. Jag har ställt mig nu i internkö som är mycket snabbare än vanliga kön och jag kommer alltid kunna få mig en lägenhet när det har gått några år och till slut kanske hamna i innerstan. Jag behöver aldrig oroa mig om att va bostadslös. Ni unga vill köpa er en bostad innan ni fyllt 20 och ha massa lån.

            Jag har tjänat många härliga miljoner på mina bostadsrätter ?
            Skulle aldrig bo i hyresrätt.

              Jag kommer ju bo i en 50 kvm i ett eftertraktad område som kostar bara 5000 kr. det tycker jag är riktigt jävla nice måste jag säga.

    Blev blockad av AB på Instagram och Facebook. Helt utan anledning gjorde hon detta. Jag har följt henne i några år och likat bilder samt alltid skrivit positivt till henne. Kändes snopet.

    Jag gläds åt Harry och Meghan som i princip klipper med kungahuset. Vilket fängelse det verkar vara att tillhöra den brittiska monarkin

      Men va? Meghan styr ju Harry med järnhand.

        Hur vet du det?

        Jag tror snarare att hon fått Harry att förstå att det finns ett friare liv

          De ville ”dra sig undan” och leva ”privat” – flyttar till LA

            Hon kommer ju därifrån, så det är väl inte jättekonstigt egentligen.

            Kanske kommer som en överraskning, men man kan leva rätt privat i LA också utan problem.

              Skrivs i princip artiklar varje dag om vad de gör med hjälp av ”close source”. Inte nog med det är det en Oprah intervju på gång. Det är därför som den kungliga PR har gått ut tidigare än vanligt och sagt att de kommer bli av med sina titlar till olika organisationer.
              Gjort är gjort. Man kan inte lämna kungliga familjens jobb, dra till LA och fortfarande vara Head över militären eller liknande i Storbritannien. Välgörenheterna och organisationerna förtjänar någon som ändå tänkt besöka och vara aktiva i deras arbete.

                Men vad får dig – förutom random rykten från random anonyma ”sources” – att tro att inte de två gärna vill lämna sina titlar bakom sig också?

          Ja, tror han är lyckligare nu.

      Århundradets gold digger.

      Nu blir de av med alla titlar:

      https://www.theguardian.com/uk-news/2021/feb/19/harry-meghan-tell-queen-not-return-working-royals

      Tror Meghan hade räknat med att äta kakan och ha den kvar. Tji fick hon.

      Alltså kommentarerna på dailymail är inte nådiga. Herregud vad elakt folk skriver om henne. Fattar inte varför.

        Hon är svart. That’s why.

        Fast brittiska kungligheter är en big deal, en annan kultur än i Sverige. Fattar att folk är upprörda och ger man sig in i leken får man leken tåla.

    Vilken matbutik föredrar ni och varför?

      Ica, för vi bor granne med en icabutik 😛 har inga mer specifika preferenser än så

      Ica liljeholmen. Men prisma har bra priser. Men Ica alltså det finns allt där.

        Sveriges bästa Ica-butik

          Och absolut dyraste

      Ica här i stan för att den är den bästa här.
      Hemköp hemma där jag kommer från för att den är bättre än den andra mataffären där.

      Men överlag, Ica. Ica brukar även ligga bäst till, alla Hemköp ligger ofta inne i städerna och det blir svårare att ta sig fram med bil? Iaf de städer jag kommer på just nu. Ica däremot ligger ofta så att det är lätt att ta sig dit med bil.

        Ja det är synd att Hemköp ligger så centralt, av det skäl du skriver. Älskar deras Garant-produkter och bra bonusvaror.

      Ingen specifik kedja tror jag. Det varierar i olika delar av staden och andra städer. 🙂 I vissa områden är Ica den bästa, i vissa coop, i vissa Hemköp. Men generellt gillar jag nog Ica tror jag.

      Willys pga. alltid billigast känns det som.

      Hemköp, 30min promenad. Liten och trevlig butik.

      MatHem pga smidigt att få hem allt.

      Cityhallen, Vingåker. Snygg personal.

        Coop i vingåker är bättre

      Överlag – Ica Maxi, för att den ligger närmast och på vägen från jobbet.
      Hemköp/Willys för att de har vegetariska frysta thailådor, vilket inte Ica har. Och de har också Eldorados Alaska Pollock som min katt äter.

      Dollarstore för att köpa barnängens ”mjuk bomulls-tvål och deodorant”

      Ica stop täby

        Sveriges dyraste butik typ?

        Bodde där förut och jäklar vad bra den var! Dyr ja men nåt ska man väl lägga pengar på…

          Alltid färska (mjuka) s-märken i plockgodishyllan. Vad mer kan man begära ✨

      Ica MAXI Nacka ?

        Där handlar jag också! ??

        Åh shit. Då har vi säkert sprungit på varandra någon gång utan att veta om det.
        Lite läskigt ju om man tänker efter. Det är inte bara en gång man har funderat på om någon av er är därute. Tänk om ni stått bredvid mig när jag tänkt tanken!!

      Gillar mitt Stora Coop som jag bor relativt nära. Stort utbud av ekologiska varor, fräscht och välsorterat, trevlig personal, inte alls lika knökat med folk som det är på den närliggande Ica Maxi-butiken oavsett tid på dygnet. Det går fortare att samla ihop bonuspoäng än i andra butiker upplever jag också 🙂

      Ica maxi nacka. Tror det är Sveriges bästa maxi. Men sen föredrar jag alltid ica för de har röd inredning och det stimulerar väl aptiten ?

        Hur bra är inte ”ät snart” avdelningen?!
        Det är den som numer styr vad jag äter till middag 😀

      EXTRA I MJÄLLBY!!!

    Jag är sedan någon vecka tillbaka Covid-19–positiv. En bit in i sjukdomsförloppet förlorade jag helt lukt- och smaksinnet, vilket är värre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Tänk vatten eller papper som ”smak” på allt du stoppar i munnen. Helt gräslig denna sjukdom. Nu gäller det att försöka hitta mat som är nyttig och inte upplevs alltför vidrig konsistens då jag inte har behållning av någonting som är gott i ät- och dryckesväg. Har ni något tips på sådan mat? Tänkte gå ner några kilon till nu medan jag kan. Blir det permanent kommer jag gå under men vad ska man göra … Ägnar mig åt daglig luktträning men känner varken min sons bajsblöja (luktat nån centimeter ifrån) eller starka kryddor på burk så blir det bestående måste jag helt lägga om kosten från nu. Är helt förstörd så skriv inget elakt, snälla.

      Varför ens tänka på att gå ner i vikt när din kropp kämpar mot ett virus? Jisses.. Den enda som kan avgöra om något är gott är du så bara testa dig fram.

        Anonym 20:57: Jag försökte vara positiv mitt i det mörka och tänkte på mina trivselkilon som jag har råd att förlora. Onödig kommentar när jag undanbett mig sådana. Dessutom äta något som är ”gott”?! Korkad kommentar. Pratade ju om _konsistensen_ nu, kan som sagt inte avgöra huruvida nåt är gott eller ej ?

          Ja, jag snackade om att det är bara du som kan avgöra om maten har en god konsistens eller inte.

          Men fokusera på konsistens. Saker som apelsin och rå morot var lättare för mig att äta en exempelvis mosiga tillagade rätter som gryta eller köttfärssås

          Belugalinser på knäckebröd med lite citrondroppar på gick ned bra. Vit fisk är lättare än fet fisk
          Tunna buljongbaserade soppor med grönsaker kanske kan funka för dig med?

            *än

      Jag brukar alltid tappa smak när jag är förkyld så ”vet” vad du går igenom. Brukar mest bara dricka smoothies eller äta gröt då och då svälja så snabbt som möjligt så jag inte hakar upp mig på konsistensen. Glass funkar också. Hoppas dina lukt och smaksinnen kommer tillbaka snart❤

      Men oroa dig inte. Extremt liten risk att det blir bestående.
      Va istället glad för att du inte har värre symtom än så.
      Ät saker med sjysst textur/konsistens typ broccoli, morot, paprika osv. Gör ngn wok med bra tuggmotstånd kvar

        Tack, det var bra tips. Morot är ingenting jag vill minns smakar så mycket ens i vanliga fall. Ska prova det. Tack igen!

      Blev du smittad på jobb? 🙁

        Nej, jag pluggar hemifrån. Varför undrar du?

          Nej, jag undrar bara om du varit försiktig.

            Man kan vara försiktig men bli smittad ändå.

      Inga andra symtom än detta? Du får kämpa, många har det betydligt värre när de blir sjuka med Covid 19.

        Det är jag fullt medveten om. Jo, jag har de andra klassiska symptomen också, dock i nuläget ganska milda (vilket jag är tacksam över – såklart).

      Kroppen behöver energi för att hantera viruset nu ja så vänta med att ligga på underskott! Är smaken inte tillbaka när du blivit frisk har du ju tid då, och är den tillbaka så var lycklig över det!

        Ok, jag förstår. Menade ingen enorm viktminskning direkt. Var mer att det känns onödigt att beställa hem typ pommes frites och bakelser om du är med på vad jag menar. Det får jag unna mig om sinnet återvänder. Är inte typen som äter nyttigt i vanliga fall så får passa på nu när jag ändå inte kommer kunna reta mig på smaken.

      Vilken konsistens funkar inte då? Lite svårt att veta om man inte har tappat smaken själv…

        Spagetti är nog ingen höjdare (tänk mask). Pasta överlag ”smakar” gummi. Det jag kom på för nu. Gröt skulle nog upplevas väldigt slemmigt. Tänkte om det fanns nån allmän uppfattning om trevlig mat-konstisens, liksom.

          Ok, krispiga saker då. Typ råa grönsaker eller knäckebröd kanske.

      Ett krispigt äpple kändes gott! Eller typ en kall smoothie med massor av spenat och fryst mango.

        Det var jättebra tips av dig. Tack snälla för vänligheten! Tror definitivt på krispigheten. Där har vi det nog.

          Corona suger. Jag tappade inte riktigt lukt och smak men allt smakade typ kemiskt? Jättekonstigt. Min man tappade lukt och smak, han gick och luktade på kaffet och på tvättmedel flera gånger om dagen! Tänk inte på vikten nu, ät det du blir sugen på. Om du inte är sugen på något försök att få i dig bra fetter så som typ nötter och avokado! Och protein, till exempel ägg eller något gott med kyckling. Det är skitjobbigt nu men det går över! Jag hejar på dig! ❤

      Vi har kört mycket på soppa, egenpressad apelsinjuice alternativt morot + äpple. Allt för att få i oss vätska. Corona suger. Känner mig helt körd. Alla familjemedlemmar har förlorat smak och lukt utom för mig men börjar komma tillbaka lite för en person. Vi har testat parfym och lukta på det för att öva näsan.

      Min kompis sa att havregrynsgröt hade bra konsistens när han tappade smaken pga covid

    Avlidna i Corona

    12 598 Döda i Sverige
    607 Döda i Norge
    Härligt land man lever i.

      Verkligen!

      Visst kan man jämföra med Finland, Norge och Danmark. Men man kan också jämföra med övriga Europa, och då finns det många länder som har ett högre dödstal än vi (räknat på avlidna per 100 000 invånare).

        Ja? Men nu är det ändå rätt mycket mer glesbebott i Norden som helhet än många andra regioner i Världen, därför borde vi kunnat haft liknande antal som grannländerna.

          Du kan ändå inte bara jämföra länderna rakt av sådär; vi räknar väldigt olika när det gäller vilka dödsfall som ska räknas in i statistiken och inte. Sedan beror det också på hur tidigare influensa säsonger varit, där Sverige haft relativt milda säsongsinfluensor de senaste 2-3 åren.

      Fast dert är inte ens 12000 som har dött i Corona i Sverige, vi har inte ens i närheten så stor överdödlighet. Plus att Sverige och Norge räknar väldigt olika, Norge räknar AV Corona Sverige räknar MED. Så det blir ju som att jämföra äpplen och päron.

      100 162 Döda i Storbritannien
      12 598 Döda i Sverige
      Härligt land man lever i.

        Storbritanien : 67 miljoner. Sverige: 10 miljoner. Räkna ut den procentuella skillnaden så är den marginell. Så skulle säga att båda länderna gjort sådär ifrån sig!

          Trodde du att det bor lika många i Norge som i Sverige?

            Du tror dödligheten är densamma procentuellt i Sverige och Norge?
            Anta för enkelhetens skull att det bor dubbelt så många i Sverige, i så fall skulle det varit tio gånger så många döda i Norge än vad det är: 6000 och inte 600. Eller tror du att det bor en halv miljon människor i Norge? Eller 100 miljoner i Sverige? Då hade dödstalen varit ’lika’.

      506 957 döda i USA
      12 598 Döda i Sverige
      Härligt land man lever i!

        Du vet hur många som bor i USA va?

          Haha dessa idioter som jämför länder med typ 100 miljoner invånare mot Sverige ? självklart är övriga nordiska länder att föredra i en jämförelse

            Det man gör är att överdriva för att så kallat ”prove a point”. Den gick visst inte fram.

            Precis. Även med invånarantalsskillnaden inräknad är Sverige ett stort misslyckande i Norden.

          Och i UK

        Precis som Storbritannien Inte heller någon stor skillnad om ni räknar du den procentuella dödligheten i respektive land. Pinsamma är ni

    Jag har fått världens crush på min kollega. Sjukt jobbigt då jag vet att det aldrig kommer bli något ?

      ❤️❤️ har också varit där och det är väldigt tufft. Det går över tillslut!

        Hur gick det över? Alltså helt plötsligt slutade du känna nåt? Bara sådär?

          Nja det tog ett tag men försökte stoppa mig från att tänka på honom och inte låta tankarna spinna iväg på scenarion man önskar hända. Försökte undvika att träffa honom så mycket det gick. Sedan gick det helt över när han bytte jobb men så lätt är det ju inte alltid, tyvärr.

      Undvik honom

        Tyvärr lite svårt att göra det när vi tillhör samma team och jobbar tillsammans varje dag ?

    Min mens är nu 11 dagar sen. Har tagit tre negativa graviditetstest. Senaste mensen var den första efter förlossning/amning. Kan mensen försvinna igen? Bebisen har velat amma mer sedan mensen kom tillbaka, kan det vara en orsak? Har alltid haft regelbunden mens innan.

      Ja, prolaktinet kan påverka ägglossningen.

    Någon som kan tipsa om bästa loppisarna i sthlms-området? Inte loppisarna som blivit ”trendiga” och allt ändå kostar som nypris…. Ute efter old school loppis där allt kostar typ en tjuga haha.

      Jag gillar Södertörnkyrkans secondhand i Huddinge

      Roslagsstoppet på sommaren

    Såg precis Trevlig helg på SVT med bl.a. Johanna Nordström.
    Roligaste jag sett på länge!! Skrattade rätt ut flera gånger. Hade inte höga förhoppningar då Johannas humor inte riktigt är i min smak, men han Hampus är verkligen en blivande stjärna! Älskade Johanna också ska tilläggas!
    Annars är min bästa humorserie Leif och Billy snar Sommaren med Släkten.
    Har ni några bra tips på lättsamma roliga svenska serier?

      Sagan om Dilan & Moa, Kvarteret Skatan.

      Dips!

    Min pojkvän har nyligen blivit diagnostiserad med depression. Började strax efter nyår och han är nu sjukskriven. Vi har levt ihop väldigt länge. Nu har han senaste 3 veckorna börjat hänga hos ”kompisar” (säger han själv, inga jag någonsin har träffat) för att hitta sig själv. Är borta hela kvällar och nätter för att sedan komma hem när jag är på jobbet. Bara den här senaste veckan har han sovit borta 3 nätter och är i skrivande stund iväg så jag antar att det blir 4 nätter.
    Kan ju tillägga att varken han eller jag har hängt speciellt mycket med vänner då vi båda har hektiska jobb och han har en hobby som han lägger ner mycket tid på och brukar spendera helgerna med. Han säger att han älskar mig och att han gör detta för vår skull.
    Tror ni att han träffat någon annan?

      Nej det tror jag inte. Tror det är som han säger, han är med vänner. Kan ju vara det som är en del i att han är deprimerad, avsaknaden av vänner i sitt liv. Du är ju hans livspartner, men man behöver andra också.
      Jag skulle ta ett snack med han, säga att jag är glad över att han har fått kontakt med vänner men att jag vill att han sover hemma.

      Obs, om det inte är så att ni har haft det dåligt i relationen länge, då finns såklart risk att han träffat nån annan.

        Tilägg, när jag var deprimerad och hittade något som skingrade mina tankar och gjorde livet lite roligare så blev det som en drog. Tänker att hans vänner kan vara just det, en flykt helt enkelt.

          När min pojkvän va deprimerad och borta på nätterna hos vänner så va drt absolut något som störde mig. Jag va säker på att han inte va otrogen. Det stämde. Men spelmissbrukare var han och spelade bort alla pengar på casino
          Rota lite mer i vad det egentligen är han gör.
          Hans beteende är inte okej någonstans för övrigt även om det är så att han på riktigt är hos vänner
          Man beter sig inte så i en relation, va borta flera nätter i veckan. Inte ok, oavsett depression eller inte.

      Han handskas nog med sina tankar och funderingar på sitt sätt. Det är väldigt jobbigt att få en diagnos, man tänker väldigt mycket och låser liksom in sig själv i huvudet om du förstår vad jag menar. Lita på magkänslan, den brukar ha rätt! Jag lever själv med en man som har depression och PTSD, det är inte alltid lätt ❤

      Prata med honom och uttryck din ”oro”. Du är fullt rimlig som tänker i de banor du gör

      Oj, jag förstår att du undrar med tanke på hans snabba beteendeförändring. Svårt att säga hur det ligger till. Det låter som att du har frågat honom om det också?

      Oavsett orsaken, tänker jag att det inte låter som ett schysst sätt att behandla dig och er relation. Försök att äga situationen och var sann mot dig själv. Vill du leva i en sån relation, där han försvinner några dagar och nätter per vecka, utan att säga vart. Och sedan säga att han gör det för er. Låter enbart själviskt. Han borde kommunicera med dig och fråga hur du vill att det ska vara också. Han må vara deprimerad, men han har väl inte förvandlats till Alfons Åberg, som är så liten att han inte förstår och därmed inte heller behöver ta ansvar för sina handlingar.

      Hoppas att det löser sig!

      Kanske?

      Min erfarenhet av depression i ditt fall är verklighetsflykter. Det kan vara ett romantiskt intresse, supa ner sig hos vänner eller sitta och spela beroendeframkallande spel med vänner. Sover han borta skulle jag mer tro på romantiskt intresse tyvärr. Hur länge har ni varit tillsammans? Mindre än 2 år så lämna! Du kan hitta bättre. Är det 10 år så är ni i princip gifta och borde försöka komma tillbaka.

    Kanske långsökt men finns det någon här som läser läkarprogrammet? Isåfall vilken stad och vad tycker ni om staden + plugget?
    Jag har förut alltid tänkt Lund/Uppsala för att det låter ambitiöst men nu inser jag att undervisningen skiljer åt och att jag inte har någon aning om vad jag vill.

      Hej! Jag tog precis examen från läkarprogrammet i Uppsala. Vad gäller staden så har jag trivts superbra då det är ett roligt studentliv med stort utbud, samtidigt som det är en stad som har annat att erbjuda också (lite till skillnad från Lund). Jag har upplevt att läkarprogrammet har varit bra i Uppsala då det är en blandning mellan PBL och katederundervisning vilket passade mig. Just den fördelningen kan nog skilja sig lite mellan de olika städerna så om du vet att någon passar dig bättre kan det vara en sak att gå på. Annars är det generellt så att det är väldigt små skillnader mellan orterna och du kommer få en bra och likvärdig utbildning var du än väljer att plugga 🙂 Nu börjar ju nya läkarprogrammet också, så jag vet ju inte riktigt hur det kommer se ut. Kör på den stad som du är mest sugen på tycker jag!

    Ny säsong av Gift vid första ögonkastet på SVT play, vad tror ni om matchningarna?

      Tyckte matchningarna verkar ganska bra förutom sjuksköterskan och läkaren. Men det är bara en känsla att dom båda är ganska kräsna…

        Det var min känsla också. Tror hon kommer tycka att han är liiite väl energisk, av det man fått se av honom hittills. Inväntar nästa avsnitt med spänning, är orimligt taggad på att se första reaktionerna

        Tror att det är svårt för dem att anpassa sig efter varandra. Båda är vana att ”vara effektiva” och rusa på i sitt eget tempo. Men att bestämma saker tillsammans kräver lite ställtid och frågan är om de kommer att ta sig den tiden eller bara bli irriterade för att de känner sig sinkade av varandra.

        Sedan tror jag att de två snälla kanske inte heller komma att funka så bra tillsammans, mest för att hon verkar så strykrädd efter sina misslyckade relationer och inte kommer våga vara sig själv. Killen kommer att känna in det och då känna sig avvisad för att tjejen håller tillbaka delar av sig själv. Men jag hoppas ju att jag har fel, för det vore ju underbart om hon äntligen kunde få ett bra förhållande.

    Någon som har gjort en ärrkorrigering efter kejsarsnitt? Vad kostade det och blev ni nöjda? Har ett ärr som jag stör mig mkt på.

      Jag tycker mitt är rätt mysigt, påminner mig om att jag burit på bebisarna, men så fick jag det under bikinilinjen också. Dock har jag världens fulaste bristningar hela vägen upp till ovanför naveln och de skulle jag gärna bli av med ?

    Isabella Löwengrip och Pärleros verkar ha hittat varandra och samarbetar, de känns rätt lika varandra eller vad tycker ni?

      Båda är ✨ framgångsrika ✨

        Haha, tycker de själva iaf?

    Min fråga har stoppat i modd så prövar en gång till. Alltså? Att ha akne när man snart är 29 år? Är det någon som vunnit kampen den naturliga vägen eller är det isotretinoin som gäller? Alla biverkningar skrämmer som tex håravfall.. men jag är nybliven singel och vill bara känna mig vacker för en gångs skull. Är det värt det? Eller finns något annat sätt att bli av med skiten?

      Dra ner på socker och kolhydrater funkade för mig iaf, men det är säkert olika beroende på var orsaken är.

      Bha? Retinol kanske? Har inte haft acne själv men rätt mycket finnar ändå och det har hjälpt för mig. Märkte stor skillnad med paulas choice bha!

      Jag fick isotretinoin när jag var 27, hade försökt få något utskrivet när jag var ca 21-22 nånting men den läkaren tyckte då att jag var för ung och att det skulle gå över, den som senare gav mig receptet tyckte att det var synd att jag inte kommit till just henne tidigare då jag hade bristande självförtroende och en del acneärr som kunnat undvikas. Hade innan dess provat alla produkter som fanns kändes det som, samt pysslat med kosthållning, probiotika osv för att se om det kom inifrån, men fick inga resultat.
      Jag personligen hade noll problem med håravfall på Iso. Fick grymt torr hud under kuren men inget värre än så. Idag får jag kanske 1-2 finnar i månaden, inga cystiska, det hjälpte verkligen. Samt microneedlat bort de ärr jag hade. Hade jag vetat för några år sedan hur lättad jag skulle vara idag över min hud hade jag gjort det för länge sedan. Kontakta vården och be om hjälp, du har inget att förlora!

      För mig funkade Epiduo jättebra!

      Hello! Haft akne från 12års åldern tills jag sökte hjälp vid 27år. Jag bad om en kräm som inte blekte tyger (Pga fuck basiron och allt jag förstört genom åren…), fick då finacea utskrivet. Det tog några månader men nu får jag bara 1-2 finnar vid mens, vilket är helt normalt så inget jag stör mig på. De går tillbaka snabbt också. Hade tidigare bölder, variga finnar, små finnar… You name it. Nu är pannan och kinderna helt släta med undantag för 2 ärr.

      Jag fick isotretinoin som 29 och då hade jag Max 4 finnar åt gången men läkaren tyckte jag var för gammal för att ens ha det. Jag lovar att jag efter första tabletten aldrig mer haft en finne, och då hade jag konstant 4-5 finnar. Jag hade inga biverkningar förutom torrhet, men det går att åtgärda med bra essence och kräm. Uppsöka läkare, du ska inte behöva ha det så.

    Margaux vill ha tips på ställen att praoa på, kanske försöker fasa ut barnet och behöver hitta nya idéer. Vore bra!

    Har en tvååring som har börjat gå snett med vänsterfoten, den är inåt när hon går.
    Trodde det berodde på skorna först men har testat olika skor och det är samma sak.
    Upptäckte det här idag så det är supernytt men blev lite fundersam på vad det kan vara?
    Någon som upplevt något liknande? Vart vänder man sig?

    Hon har inte ont eller liknande och har kollat under foten och även leden och verkar vara som vanligt.

      Få en remiss från BVC till ortopeden. Där finns hjälpmedel så som sulor/inlägg osv.

        Tack! Ska ringa på måndag om det inte bara är något tillfälligt

      Kiropraktor, sjukgymnast, naprapat. Hitta en bra en, gärna med erfarenhet av barn.

        Vänder man sig direkt eller måste man ha remiss?

          Bättre att gå till en riktig läkare/vårdgivare.

            Myten typ att en läkare vet allt?

    Aaaalltså huuur kan Margaux ha råd med en lägenhet för 16 miljoner

      Kolla henne på allabolag så är det rätt lätt att förstå.

      För att hon har pengar. Hon är ju ingen person som slösar så mycket heller. Mer vardags slöseri, typ äta ute, korv på pressbyrån osv men inte som Bianca som spontan köper designer kläder och väskor.

      Vilken del är det som du regerar på?

    Skulle inte Kenza sluta exponera sitt barn i samband med att han börjar förskolan? Hon motiverade ju det valet att han då är ”utom deras kontroll” och att valet togs redan tidigt när han kom. Ändå fortsätter hon att lägga upp upp ansiktsbilder på Nikola? Senast igår. Känns lite som att någon bara vände kappan efter vinden när influencers fick kritik kring exponering av sina barn nyligen, men när det ”la sig” så sket hon i det ändå….

      Och Camilla vägrar röra vid Kenza, men Isabella kan kritiseras för samma skit gång på gång

      Naej, hon skrev att hon skulle bli mer ”careful” med att visa hans ansikte. Så hon skrev ju faktiskt inte att hon skulle sluta helt, men möjligen att formuleringen var lite luddig med flit.

    Någon med otrygg ambivalent anknytning som har lyckats jobba bort sina problem?
    Finns det några speciella verktyg eller saker att tänka på?

    Har börjat gilla en kille för första gången på jättemånga år, och känner direkt att de här beteendena kickar in. Svårt att göra någonting åt när man inte vet hur. Har pratat lite om det med min psykolog (innan jag träffade killen), men har inte känt att hen förstått vad jag menat riktigt och de ”verktyg” jag fått från hen har inte riktigt bitit på mig.

    Vet att det finns böcker osv att läsa, men jag skulle behöva en snabbkurs typ haha.

      Vad är det för beteenden som kickar in?

        Att jag övertänker, blir orolig och nojig, ger för mycket bekräftelse osv. Jag har lyckats lära mig att stå emot viljan att höra av mig osv i 99% av fallen, men själva KÄNSLAN finns ju fortfarande kvar. Samtidigt som jag är jätterädd att släppa in honom och att få känslor på riktigt, så tänker hela tiden att det är bättre att jag lämnar honom nu än att han dumpar mig senare osv.

          Försök tänk att du ska var ” lugn och cool”. Låt honom inte vara mittpunkten i ditt liv utan försök att fokusera på annat runt omkring, det vardagliga i ditt liv. Låt honom höra av sig under tiden och svara då. Krångla inte till det.

            Jag försöker, men det är lite mer komplicerat än så. Det sitter väldigtväldigt djupt rotat, först från barndomen och sedan från en väldigt destruktiv relation så det är inte bara att ändra tankesätt. Han är inte mittpunkten, dock. Inte det som är problemet. Jag försöker att fokusera på annat, men finns inte så mycket annat i mitt liv just nu heller.

      Det finns en bok/ljudbok som heter hemligheten: från ögonkast till varaktig relation som är mycket bra och intressant om man har anknytningspersonen. Vet att du inte efterfrågade böcker, men jag lyssnade färdigt på en helg. Dom tar upp en del verktyg man kan använda sig av där och hur man ska försöka tänka för att bryta mönstret

        Jag har lyssnat på den, men skulle behöva tipsen i skriftlig form. Har svårt att ta till mig och komma ihåg sådant när jag bara hör det, och den finns inte som e-bok.

        Sedan tyckte jag det var svårt att sålla i tipsen och verktygen, när alla togs upp på rad. Hade svårt att veta vilka jag skulle foka på.

      Hoppas du ser det här idag… rekommenderar starkt att kika in på Linnea Molanders instagram och hemsida Happy dejting. Har hjälpt mig enormt mycket! Lycka till!?

    Flera av mina vänner mår väldigt dåligt för att de inte blir gravida så snabbt som de önskar och osäkerheten som detta medför. Jag avundas dem i deras misär, då jag inte ens är på en plats i livet där jag kan välja att försöka skaffa barn. Jag är sjuk och det finns varken bot eller lindring. Man dör inte av det, men man slutar leva. När hälsan sviker går inte arbetslivet som det ska och utan inkomst kommer man ingenvart i livets alla steg. Skulle aldrig sätta ett barn till livet när jag har det så här, men jag ville aldrig vara barnlös. Jag ville i alla fall ha ett val. Jag ville i alla fall kunna arbeta och fylla mitt liv med något annat än barn, om det inte skulle komma något barn till mig.
    Jag vet inte vad jag ville med detta inlägg. Kanske bara skriva av mig.

      Avlastnings familj? Finns ju i olika grader, vi hade ett barn hos oss 6 timmar varje lördag ett tag. Ritade, lekte inne/ute, åt på mc donalds, fiskade osv osv. Vi var fun house ett tag medans mamman fick lite avlastning.

        Nej det går inte. Huvudproblematiken är ju att jag varken har hälsan eller ekonomin för att ha ett barn i mitt liv, inte ens en dag i veckan som det är nu. Tror att jag är mamman som behöver den där avlastningen.? Kanske i framtiden däremot. Men min stora sorg är att livet står still utan möjlighet att ta de där stegen som mina vänner tar.
        Tänker mig att livet ändå är rätt fint när man bestämmer att ”nu, nu börjar vi försöka skaffa barn”. Vill åtminstone få uppleva det. Sen om det kommer ett barn eller inte, det får man se.

          Vilken sjukdom?

    Hur orkar folk ha långa naglar? Jag tycker det är äckligt! Jag har alltid haft långa naglar men nu funderar jag på att börja klippa dom OFTA! Jag tvättar händerna, och under naglarna, varje gång jag ser att det är smuts, varje gång jag varit på toa eller torkat hundars eller ungars kiss och bajs, innan matlagning, mellan matlagning då jag har kladdiga fingrar eller har hanterat ungarnas köttmat, efter matlagning, innan jag gör något alls i köket som tar en frukt åt ungarna osv. Plus allt annat man gör som att diska, duscha, bada andra, osv. Men det samlas alltid skit under naglarna hela tiden som ser jätte vidrigt ut. Hur GÖR ni för att ha fina naglar? Är det bara lack som gäller för att slippa se skiten?

      Du har ALLTID haft långa naglar men behöver ändå fråga hur folk orkar? Hur har du själv orkat? Själv kör jag på kortare naglar, tänk Kim Kardashian. Tycker det är snyggast men är ju ändå lite längd (Nerbitna är ju inte direkt fint) så nog hamnar det fortfarande skit under dem.

        Kim kardashian naglar är långa enligt mig.. är det inte bättre med rena och fräscha fingrar än långa fina äckliga naglar?

          Det här är hennes signatur naglar. https://media.glamour.com/photos/5695a38ad9dab9ff41b33f50/16:9/w_1280,c_limit/beauty-2013-04-kim-kardashian-white-nails-main.jpg

          Är det långt enligt dig? Bara sett henne med långa naglar på event.

            Ja, det är långt för det får plats med sjukt mycket smuts därunder.

      Nagelborste eller bara tvätta noga? ”Slippa se skiten”, alltså den försvinner ju när man tvättar.

      OM jag nånsin får skit under naglarna så kör jag nagelborste. Men det är väldigt sällan det behövs och då är jag ute i skogen och kryper runt en hel del och har hund. Däremot vet man ju att det finns massor där under även om det inte syns. Men så är ju fallet för alla oavsett längd på nageln.

        Men jag kan ju inte gå runt med nagelborste dygnet runt? Tvättar ju naglarna och fingrarna minst en gång per timme!

          Om du blir så skitig är det något som är fel tyvärr.

            Eller så har du så spacklade naglar att du aldrig ser skiten? Alltså vad jobbar ni med? Framför dator 8 timmar per dag?

              Jag skulle väl säga inspekterar naglarna varje dag. Man kan inte undgå att INTE se undersidan av sina naglar så man kommer se det som finns där eller inte finns där oavsett.
              Är ute mestadels, sitter aldrig vid någon dator. Men känner inte alls igen problemet med så mycket smuts under naglarna.

      Du måste ha ett smutsigt hem om du ständigt har skit under naglarna. Har korta naturliga naglar och det blir typ smutsigt där under om jag typ rensar källaren.. inte ens då..

        Eller så är du för ”fin” för att klappar hundar, städa och allt annat vardagligt som ger smuts under naglarna.. mitt hem är inte stökigt, men du känner dig säkert bättre efter den kommentaren så good for you!

          Jag får inte heller smuts under naglarna efter en dag hemma. Jag är absolut inte för ”fin” för att klappa min hund eller städa. Städade lägenheten senast idag och nu när jag kollar under naglarna är de rena.

    Någon som har kläder (träningskläder) från Oysho? Funderar på hur storlekarna är, små eller lagom…

      Det är samma koncern som Zara, så följer deras storlekar tycker jag. Jag tycker deras storlekar är åt det mindre hållet.

        Ok! Misstänkte nästan att de kanske var lite små. Tack!

    Är det bara jag som avskyr att jobba med service yrken? Hatar att behöva vara människor tillags på jobbet. Vill bara sitta framför någon data och göra mitt jobb…

      Hatar det också. Det kapar ens personlighet totalt. Finns inget utrymme att ha lite magknip eller lätt huvudvärk eller en blåsa som behöver tömmas. Du ska bara sätta kundernas upplevelse i första rummet oavsett. Jag gillar folk som kan ge god service, men jag kan inte längre jobba med det själv

        Man bör inte jobba med det mer än 10 år

          Vad händer då?

            Man blir mellanchef.

      Åh jag håller så med er!! Känns som jag säljer min själ. Beroende på kund så känns det som man blir behandlad som en slav..Fyfan, skulle inte vilja jobba med människor alls längre.

      Jobbade extra som receptionist under mina studier. Hatar serviceyrken. Så glad att jag kan sitta framför en dator och knappa hela dagarna nu och att det är jag som är kunden och kan ställa krav ?

      Jobbar i industrin och därmed inget serviceyrke, men jag känner verkligen igen tanken på att vilja ha ett jobb där man kan sitta vid en dator och göra sitt jobb. Allra helst vill jag ha ett jobb där man kan jobba hemifrån om man vill (alltså tänker när/om corona är över), men också ha ett kontor att gå till. Är dock glad över att jag har ett jobb i dessa tider såklart.

    Tycker det är lite kul att en person som köpt följare gör samarbete med Löwengrip – lika barn leka bäst, trix med siffror liksom 🙂

      Menar du företaget eller Bella?
      Jag har läst på om Estee lauder som hon så gärna ville uppnå samma status som, och de började exakt likadant – fiffel, fiffel, fiffel. De hade t.o.m folk som sprang runt i butiker och flyttade deras varor till bättre hyllor.
      Tror hon fått inspiration därifrån.

    Är de någon skön tjej ifrån alingsås här ?
    Kanske någon som vill lära känna en ny person, ta en promenad med eller fika?
    Jag bor i alingsås med min pojkvän & vår lilla hund en tik ??
    Har bott i alingsås i några år men inte skaffat mig några speciella tjej kompisar & dom jag hade innan försvann när jag skaffade kille.. Så nu letar jag efter nya bekantskaper ?

    Okej här kommer kvällens viktigaste fråga!

    Vilken är den BÄSTA handkrämen? ?️

      Sperma.

        I call bullshit!

          Nej, sperma.

            Ok, jag ska testa. Måste bara skaffa kille först.

      Hemp Hand Protector från The Body Shop!!

        Den är ju verkligen jättebra! Men lukten alltså…

          Haha ja köpte deras läppbalsam. Skitbra men luktar skunk. När mamma kände lukten sa hon ”ingen kommer vilja pussa dig om du har den på”…

      Ccs vårdande handkräm. Jobbar på lager med flera ton papper i lokalerna = Ingen fukt i luften överhuvudtaget eftersom pappret suger åt sig det, det är den enda som verkligen fungerar i längden. Billig är den också ✌? Dock osmidig till vardags pga stor tub.

        Superpris! Ska spana in denna! ✨

      Helosan

        Helosan på dig själv du! 🙁

            Typiskt wt.

              Va?? Det är en hudcreme?!

              Men gud, vem trollar under en handkrämstråd?

              Orka, hejdå ?

      Som ”vardagshandkräm” är Clarins handkräm i den vita tuben otroligt bra! Går in fort, doftar gott och gör verkligen skillnad. Kvällstid innan jag somnar brukar det bli Locobase repair, som är ett säkert kort.

        Tack! Ska spana in Clarins och kanske lyxshoppar vid löning ?

          Det gör du rätt i! Den här årstiden förtjänar händerna lite lyx 🙂

            Jaså, varför då?

      Working hands ??

      Urtekram. Den enda som på riktigt återfuktar och inte lägger sig som en temporär hinna

      Loccitane ✨ orkar inte kolla stavning…

    ”Får” man verkligen lämna en bebis som är 4 veckor gammal utan både mamma och pappa? Följer en amerikansk influencer, cmcoving, som har gjort så för att åka på en resa i minst 2 dagar för att fota en kollektion. Kanske bara är jag men är det inte helt sinnessjukt och särskilt under corona?? Barnet är med sin mormor

      Jag hade personligen inte kunnat lämna en sådan liten alls, mitt hjärta hade gått i tusen bitar.
      Anknytningen kan också ta skada så hade inte heller riskerat det ur det perspektivet.

        Tänker också så. Sinnessjukt att arbetet ska komma före barnet i prio på det sättet. Är ju inget problem när den är lite större men ändå, dem har ingen tidsuppfattning eller vetskap om att mamma/pappa kommer tillbaka.

      På ett sätt så kan jag förstå henne (ifall det inte hade varit corona) eftersom det är hennes jobb men personligen så hade jag inte klarat det igen. Var tvungen att vara borta från min dotter i 6 dagar när hon var 5 månader pga en operation som gick väldigt fel, låg på sjukhuset och saknade henne så mycket att det kändes som om hjärtat skulle brista

      Att du orkar bry dig

      I USA har man vanligtvis 6 veckor föräldraledighet efter födsel så detta låter inte helt osannolikt. Dock inget jag själv velat göra mot mig själv eller mitt barn men det är en helt annan värld.

    Någon som sitter på det magiska botemedlet mot självsprickor på fingrarna? Smörjer efter varje handtvätt och ibland stängs dem och sen öppnas dem igen. Aldrig haft skiten tidigare. Hjälp?

      Helosan! Är kungen och drottningen av handkräm. Var ursprungligen salva för kornas spenar men så upptäckte mjölkerskorna som hade det nog så tufft att deras händer också mådde bra av salvan. Och det spred sig…Lite kletigt men så värt det.

    ”Malins hus och hem” är ingen strålande blogg.
    Hon tar med sig barnen till fjällen, fast de är sjuka.
    Beklagar att hon inte får ta mera ledigt från skolan för barnen för denna resa samt hon nämner att hon har fått en orosanmälan på barnen innan denna resa till fjällen.

    Min sambo sa ikväll att jag borde vara tacksam över att jag får bo så fint med honom… Han äger lgh, jag flyttade in för några månader sedan och betalar inte fullt halva hans hyra/lånekostnad pga just börjat plugga. Men jag är den enda som städar och lagar mat vilket han tycker är rätt för att jag betalar mindre då han tjänar 3-4 ggr mer. Känns nedvärderande. Eller är jag för känslig?

      Han har alltså köpt sig städhjälp. Romantiskt. Har en liknande situation med min sambo och jag tycker det är väldigt osexigt att mannen som nyss kunde ta hand om hela sitt hem fläckfritt bara släpper allt för att det nu finns en kvinna i hemmet. Så ojämlikt och jag står inte ut med att en man idag kan vara programmerad så. Men han är 55 så drt matchar väl hans generation män rätt väl. Vad har din man för ursäkt?

      Tycker du ska tänka på dig själv, han är nog inte snäll. Säger man så där kommer det mer allt eftersom. Har du råd att bo ensam när du pluggar?

      Packa väskorna och flytta illa kvickt! Du kommer hamna i en kvinnofälla och bli fast med en mansbäbis.

      Nej det där känns inte alls okej… Håller med andra om att det kan komma mer av samma sen… Bara det att han talar om för dig att du skall vara ’tacksam’ är en stor varningsklocka för mig. Då hamnar du i skuld / beroende till honom vilket är en kontrollmekanism.
      Du har ju en heltidsaktivitet i dina studier. Om en jobbar och en inte kan ju den som inte jobbar göra mer hemma men det är ju inte så ni har det.
      Med hans resonemang om att det handlar om vem som tjänar mest blir det ju knasigt: säg att båda jobbar heltid men en tjänar mycket mer (t.ex läkare / undersköterska). Ska du undersköterskan göra all städ och matlagning?

      Jag är kvinna och tjänar mycket bra. Om jag träffar en man som tjänar mindre (inte osannolikt att det sker) skulle jag ALDRIG kräva att han skulle göra mer för att han tjänar mindre. Man ju hur vansinnigt det låter när man vänder på könen.

      Förlåt men varför ska du betala hans lånekostnader? Kommer du få ta del av vinsten när han säljer också?

      Ja det är nedvärderande. Har aldrig betalat en räkning i mitt liv och min man skulle aldrig säga nånting om det eller ens nämna att jag inte betalar något

    Varför går det inte att gilla kommentarer längre? Står bara ”like button notice” ????

    Det är väl ingen som läser det här men jag måste bara få det ur mig. Ikväll var ett ex och hälsade på mig, no hard feelings… Vi drack några öl och surrade… Jag var trött efter en lång vecka och somnade i soffan och vaknade av att han hade sina fingrar långt uppe i min fiffi! Jag blev förbannad och ledsen men han försvarade sig med att jag gett honom ”en inbjudande blick” vilket jag absolut inte gjort! Jag bad honom gå vilket han gjorde.
    Nu känner jag mig äcklad och utnyttjad men han verkar inte förstå det. Fy fan för såna här ”män”.

    Ville bara ha det sagt då jag inte har någon kompis att prata med. Säg att det inte är mitt fel, vilket han nu tycker. ?

      Det är absolut inte ditt fel, han är en jävla idiot och du borde polisanmäla honom! Hoppas du mår okej❤

      Polisanmäl!! ❤

      Polisanmäl!!!!

      Det är absolut inte ditt fel! Vilken jävla idiot. Det är våldtäkt. Åk till sjukhus ich polisanmäl om du orkar ❤️ Kram!

        och *

    I vilken gammal reklamfilm säger de ”party PARTY”? Säkert från typ millenieskiftet. Måste veta för att somna om!!!

      Vet inte tyvärr, kan inte heller sova. (Eller, jag somnade vid nattningen av barnen så jag är vaken nu istället…) Din kommentar fick mig att tänka på ”har ni fest eller”-reklamen 🙂 en av de mest klassiska, åtminstone för oss som var födda då ? Längtar efter fest och party. Sov gott!

        Haha jag tänker också på i Ensam hemma när en av bandmedlemmarna som mamman liftar hemåt med säger Polka polka!

        JA! TACK! haha

    Kattkraken jag skrev om i onsdags fick igår somna in.
    Efter att jag hotade ägaren om att anmäla för djurplågeri så tog hon sitt förnuft tillfånga.

    Ja, vad är det du inte förstår med det jag skriver? Är det du som är dum? Jag inser problematiken , men jag kommer ändå inte sluta ringa doktor.se för att bli av med mina munsår. Det är oerhört jobbigt med det, och om du inte haft de problemen – så förstår ju inte du. Att flera veckor gå runt med munsår på läpp och näsa, folk tittar- och det gör så ONT. Kan inte sova, kan inte äta. Jag skäms inte ett dugg, jag behöver hjälp och om vårdcentralen inte kan hjälpa mig så vänder jag mig till de som kan. Att du inte förstår bryr jag mig inte om. Inte det minsta.

      Vilken region bor du i? Om man bor i exempelvis Region Stockholm eller Skåne behöver man inte oroa sig. Där har regionerna direktavtal med nätläkarna och vill att folk ska använda dom för att man märkt att det är effektivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.