Nellie Berntsson kritiserar influencer-mammor

Fråga: Om ni skaffar barn, tror du att ni kommer vilja visa dem i sociala medier? Nellies svar: Ja, det tror jag ändå men inte hysteriskt. Jag hade inte tjänat pengar på mitt barn som jag ser många kvinnor på sociala medier gör idag. Osmakligt.
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

Fråga:
Om ni skaffar barn, tror du att ni kommer vilja visa dem i sociala medier?
Nellies svar:
Ja, det tror jag ändå men inte hysteriskt. Jag hade inte tjänat pengar på mitt barn som jag ser många kvinnor på sociala medier gör idag. Osmakligt.

Nellie Berntsson svarar på en fråga på Instastory att sättet vissa kvinnor tjänar pengar på sina barn på sociala medier är osmakligt.
Ämnet är minst sagt aktuellt just nu, efter att under lång tid ha setts som någonting som knappt behöver diskuteras eller ens ta ställning till. Det har varit lite av mentaliteten ”Alla gör det och ingen tänker ens reflektera över lämpligheten i eller konsekvenserna som skulle kunna komma av det. De gör det, så då tänker jag också göra det.”

Nellie borde ha ganska mycket bra input i ämnet (och om någon kan stoppa in ett svenskt ord här istället för input, be my guest) med tanke på att hon själv började exponeras redan i unga år. 
Nellie började blogga som nioåring och blev känd för en bredare publik när hon som tolvåring var med i teveprogrammet Ponnyakuten på SVT så hon vet nog allt om hur det är att vara barn på sociala medier.
Om det är hennes egen erfarenhet som får henne att svara som hon gör, eller om det är någonting hon och hennes sambo tillsammans kommit fram till, vet jag så klart inte men jag tycker det är uppfriskande med någon som faktiskt går mot strömmen och tydligt tar ställning mot den här exponeringsorgien av barn som sker på många sociala medier.

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förslag:

    Nellie borde ha ganska mycket att bidra med/säga i ämnet

    Hoppas alla flunsor kan sluta resa till Dubai och engagera sig lite i det här:

    https://www.expressen.se/ledare/kara-turister-stotta-inte-hederskulturens-dubai/

      Är pedofilernas paradis Thailand ok, knarkets och mordets Mexiko, politiska tortyrets Turkiet eller Indien där flickor ses som andra klassens medborgare?
      Blir rätt så svårt att resa till slut om man ska ta ställning till precis allt.

        ”If you tolerate this then your children will be next …”

        Är inte så svårt. De flesta jag känner inklusive jag själv skulle inte åka till något av de länderna du räknade upp.

          Så bra för er, jag är iaf intresserad av hur världen ser ut oavsett styrning eller politik. Skulle jag välja mina värderingar skulle jag knappt kunna resa någonstans eller ens vistas i Sverige ibland. Själv ser jag att de länder som lever på turismen hjälper man som turist de lokala näringarna att överleva.

            Följa mina värderingar…

              Helt ärligt så tror jag det hos dig mer handlar om inskränkthet & ignorans (kanske också plånbok) än värderingar. Det är ju stört inte resa till länder där man har nåt problem med landets politik. Med den logiken ska vi ju aldrig själva få några turister för att vi är sämst på covid & inte ger åldringar vård. Ni som tror det existerar länder som inte går att kritisera måste ju börja titta på nyheterna.

            Du verkar smart

              Vad är osmart med det? Utveckla tack. Är det osmart att vilja se hur världen ser ut än att bara läsa om den i diverse medier? Att se världen vidgar också ens vyer och kan inte kompenseras av annat. Men låt oss stanna hemma i vår sk perfekta ok samhälle och bli trångsynta.

                Håller med sista kommentaren (den över min) här.
                De flesta länder är annorlunda mot Sverige, vi sticker ut väldigt mycket med vårat sätt att se religionsfrågor, samt hur långt vi kommit i jämställdhetsfrågan.

                Jag har varit runt i världen, i ruffigare delarna av Thailand, Slummen i Mexico och bland miljonärer i St, Tropez för att nämna några exempel.

                Men skulle jag begränsa mitt resande för mina åsikter och vart jag passar in bäst, så skulle det inte finnas så många ställen för mig att åka? Och det är väl helt ok för dem som vill det, men då får man läsa om världen genom sociala medier istället om man tycker det är bättre.

                Det finns andra sätt att stötta jämställdhet, fattigdom, än att strunta i att resa dit.

                Bara för att jag varit i Mexikos fattigaste delar betyder ju inte det att jag automatiskt stöttar knarkhandel eller fattigdom? #logiken

                  Du har rätt men som svensk tycker jag vi måste chilla med ignoransen och självbekräftelsen? Vi HAR inte längre så gott rykte själva som vi tror. Klart det finns saker som är toppen med vårt samhälle men man är ju dum som ett spån om man inte fattar att det finns bra saker med länder som Dubai eller Mexico eller Turkiet med trots att inte allt är perfekt (där heller). Den här tiden när Sverige var ett föredöme i världen tog liksom slut på 80- talet ?

                    Både ja och nej, vi är ett väldigt utvecklat land.
                    Studier har också gjorts att vi är i princip det enda landet i världen som i grunden är nästan helt ateistiska, så vi sticker ut en del.
                    (Enligt den statistik-skalan så sticker vi ut väldigt mycket t.o.m).

                    Dock så betyder inte det att andra länder har andra kvaliter. Lite det som är min poäng, ska man strunta i att resa till Dubai t.ex för man inte håller med deras grund-värderingar fast det landet har mycket annat att erbjuda?
                    Eller ska folk från andra länder strunta i att åka till Sverige för att vi är ateister?

                    För mig är det väldigt konstigt.

                      Nja, svenska staten skildes från kyrkan väldigt sent så det där stämmer nog inte. Men det spelar inte så stor roll, religion är en sak man kan välja att fokusera på- det finns mycket annat. Sverige är t ex det land i Europa där det tar absolut längst tid för invandrare att få sitt första jobb. Om vi vill fokusera på institutionell rasism t ex är det inte jätteimponerande. Jag menar alltså inte att dissa Sverige, finns såklart massa fantastiska grejer med vårt land utan tycker bara den här hemmablindheten är så löjlig.

                    Dubai är ett land där kvinnor inte får resa utomlands eller studera utan tillåtelse från sin man eller pappa. Ignoransen att jämställa detta med att Sverige inte heller ”är perfekt” är helt sjukt.

                      Men det är ju detta jag försöker komma till- du väljer att fokusera på en grej. Troligtvis blir Dubais befolkning precis lika chockade om man i stället väljer att fokusera på diskriminerande åldringsvård eller behandlingen av romer. Nu är min poäng alltså inte att du ska jämföra Sverige & Dubai men det blir så löjligt när vi sätter oss på höga hästar & tror vi är bäst i världen på det mesta.

                      Går inte att svara dig anonym på ”0:39” men svarar här.

                      Fast hur menar du?
                      Vi hade samhällskunskap kring detta i skolan där vi jämförde olika länder. Grafen var faktiskt väldigt extrem, just vid religionsfrågor.
                      Sverige stack ut väldigt, väldigt mycket.
                      Så det stämmer absolut.

                      Hur många svenskar går till kyrkan varje söndag? Nästan ingen.
                      I USA t.ex, är det betydligt vanligare.
                      Och i många andra länder är kyrkan nästan helt styrande.

                      MEN, debatten från början handlade inte om skillnaden på Sverige va andra länder, så fattar inte varför vi kom in på det?

                      Det jag skrev från början var att även om man inte håller med ett visst levnadssätt i vissa länder så är det en märklig anledning till att inte åka dit.
                      Många länder stöttar kanske inte Sveriges värderingar (Därför jag poängterade vår religion). Men att dem skulle bojkotta Sverige helt för det skulle vara konstigt.

                      Nu blev diskussionen lite spretig, men tror du missade min poäng

          De flesta du känner? Är inte både Thailand & Turkiet svenskars semesterparadis topp 5? Du verkar inte representativ för vårt samhälle.

        Ja man måste ju inte resa till fjärran land. Det är ingen rättighet man har bara för att man råkar vara född i väst och ha råd.

          Nej men det skulle behövas. För att vidga inskränkta svenskars vyer…

            Alla skulle behöva resa. Inskränkta människor finns överallt.

            Men hur mycket vidgas svenskas vyer av att åka på charter tänker ni då? De flesta reser väl inte till ovanstående länder för att verkligen uppleva och se landets kultur, eller? Thailand handlar väl mer om att bada och äta pad thai?

        Bättre än svenska män

        Du glömde Gambia, landet där äldre damer får ungkuk och skengifter sig 🙂

          Så är det och hade kunnat göra listan så mycket längre, typ majoriteten av världens länder.

          Vem förutom dessa män och kvinnor som köper äkta makar, vill åka till Gambia?

            Alla svensk- Gambianer, jag själv är gift med en gambian sen 10 år och har två fina barn, vi reser ofta dit och min familj följer också med emellanåt då det är extremt solsäkert och super trevligt. Är inte bara äckel tanter och gubbar där, alla Gambianer är inte prostituerade.

            Hahaha. Förlåt, men så dumt sagt. Håll dig hemma dock så vi slipper dig i Gambia, tänker inte riktigt lobba för turism med dig så du har helt rätt- finns inget göra där. Ni andra kan ju googla ?

      Dubai kommer bli svenskornas resmål nummer 1. Sol o shopping

        Om man är kvinna och åker till Dubai så undrar jag hur man tänker.
        Befria princessan Latifa från envåldshärskarens fängelse.

          Prinsessan ska det vara.

    Tycker Nellie Berndtsson att det är osmakligt? Ursäkta mig men HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA *måste andas* HAHAHHAHAHAHAHA
    HAHAHAHHAHAHAHA

      Vad är det som är så vansinnigt roligt?

        Att Nellie tycker att det är ”osmakligt” är typ det största hyckleriet ever. Hela hennes ridsportsatsning bygger på influencerspons som startade när hon var 9-10 år. Hela cirkus Berndtsson är finansierat av ridskoletösers veckopengar.

          Ja och just därför har hon erfarenhet om någon?
          Hon borde väl veta.

          Fast hur tänker du nu. Hon är ju BARNET som exponerades. Klart hon som vuxen sen kan tycka att det är osmakligt?
          Skulle du tycka det var lika roligt om Arnold om 15år säger att han tycker det är osmakligt att exponera barn i sociala medier?

          Barn som exponeras tycker säkert att det är roligt med uppmärksamheten de får. Är ju först som äldre de kommer märka av konsekvenserna av det, därför det är viktigt att föräldrarna tar beslut och ansvar i frågan.

          Menar du att du skyller på henne att hon som barn exponerades? Hon om någon vet väl vad det kan leda till. Tror du hade lite otur när du tänkte nu ??‍♀️

      Ja? Hon borde väl veta mer än någon annan om detta. Hon är ju lite av ett facit på hur det blir när unga exponeras och fråntas sin integritet i ung ålder. Hon om någon borde verkligen veta och använda sin röst till att påverka. Tycker det är bra att hon tar ställning och vågar säga ifrån.

    OT: Jag letar efter mamman/personen bakom kommentaren som skrev i ett öppet spår för ett tag sen om sitt barn med diagnos inom autismspektrat som gav exemplet att den hoppade upp å ner och flaxade med armarna när den blev glad. Ev. var du samma mamma som sa att personer inom autismspektrat gillar upprepning. Jag har berättat det här för killen jag dejtar som har aspberger och det var så fint dels för igenkänning från olika vinklar och dels för det var så roligt (ni som känner nån inom spektrat förstår nog vad jag menar). TACK snälla för du delade detta! Kan jag komma i kontakt med dig på något sätt? Du verkar så klok och vettig och härlig.

      PS. AST-isar är bäst ??

      Du kunde inte vänta två timmar till öppet spår? Cam har undanbett alla ot-kommentater på andra inlägg än på öppet spår.

        Vilken tråkig kommentar.
        Hoppas ts kan få kontakt med personen som söks!! ?

        Jag funderade på när det var öppet spår men kände att jag hade chansen att vara högt i kommentarsfältet när jag kunde och tog den. Att det irriterar så många av er så mycket med en kommentar bland mängder andra, det förstår jag inte. Jag skrev ingenting elakt eller provocerande, ändå är ni så många som stör er. Två borttagna kommentarer på det. Jag förstår inte

    Men det är bara kvinnorna som exponerar och tjänar pengar på barnen, som det är fel på? Lugnt om du är farsa?

    Rimligt ändå!

      Chilla, hon gav ett exempel. Hon skriver vad hon ser, hon kanske bara följer kvinnor?

      Var skriver hon att det är lugnt om man är farsa? ??‍♀️

    Jag kan nog våga lova att en berntssonbebis hade fyllt frökens instagram med bebisrelaterad reklam som hade fyllt mammans skattkista. Bara kolla kusinens instakonto som familjen lever gott på sedan 3 års ålder.

      Vem är kusinen?

        Hailyreinhold, vars mamma tjänat pengar på dottern sedan många år

          Det ä något perverst att läsa hur den mamman skiver på insta som om att hon är dottern. Dessa mammor är sjuka som lever på att exploatera sina små barn på instagramkonton i syfte att tjäna pengar. Barn som inte ens har åldern att ens få ha instagram.

            Det gjorde väl Nellies mamma också? Alltså skrev blogginlägg i Nellies namn?

              Ja

            Jag sökte på ”Reinhold” på instagram och fick upp hela 48 fankonton med bilder på familjen Reinhold och deras barn. Hur kan de acceptera att bilder på deras barn sprids vidare av främlingar på detta sätt?!
            Camilla, du måste gräva i detta med @frureinhold.
            Barnen kan ju omöjligen förstå vidden av detta, att ha minderåriga och vuxna fans som sprider deras bilder vidare på det här sättet. Har t.o.m. sett Fru Reinhold uppmana följare att komma fram och hälsa på familjen och barnen när de är på Liseberg osv. På sin lediga fritid?

            Barnen har även egna instagramkonton som mamman sköter. Här snackar vi om att försöka bygga upp ett barns varumärke för att tjäna pengar på deras exponering på social medier.
            Är förvånad över att ingen reagerat på den här familjen tidigare. Kan vara att största delen av deras följare själva är barn.

              Camilla måste ingenting.

              De är vedervärdiga.

          Reinhold är inte släkt med N.B.

      Jag säger inte att det är otänkbart att någon väljer att tjäna pengar genom att visa sitt barn på sociala medier, men att utgå från att man ska göra det för ens kusin visar sitt barn blir lite märkligt, kan jag tycka.

    Jag tycker i alla fall att det är roligt att jag aldrig hört talas om människan.

      Du kanske är för gammal ??‍♀️

        Ja kanske det och det är jag glad för.

    Vi kan kalla influensers dumma som exponerar sina barn, men utan publik så hade de inte gjort det. Vem är den dumma egentligen?

      Fast är väl inte de som följer personerna som kritiserar ??‍♀️

        Så alla följare är okritiska menar du? Skulle inte tro det!

          Ej, jo, enda sätter att visa sitt missnöje är att sluta följa. Alltså är alla följare = okritiska.

      Fast det är vi föräldrar som ska skydda våra barn och sätta deras välbefinnande först. Främlingar på internet har väl inget ansvar i det?

      Inte så att jag dubbelkollar om alla förskolekompisarna har extrakläder bara för att jag kan se deras lådor. Det är ju föräldrarnas ansvar

        Ja, men du kanske har missat att en del föräldrar inte tar ansvar? Ska vi bara lämna problemet där då eller? P u c k o

    snacka går ju, vi får se hur det blir den dagen det är aktuellt…..

      Eller så lyssnar man på vad hon säger istället.

        Men åh, du vet väl att här får man inte lov att ändra sig! ?

        (Håller fullständigt med dig!)

        Varför då? Folk säger så mycket men det intressanta är hur de agerar…

      Ja det är väl den där tykna och kaxiga bruden dom suttit i fängelse och som hela tiden skryter om hur mycket pengar som rullar in. El Hanif eller vad spöket heter

        Ja det är hon Madeleine El-Hanafi

        Den som de aldrig skulle släppt ut ur fängelset.

      Nellie Berntsson har köpt smuggelhund

    Tycker hennes påståendet i samma frågestund om att hon inte talar om tidigare kunder även kunde blivit en intressant diskussion.

    Just barn frågan är intressant att se hur hon tänker när hon själv varit det exponerade barnet.

      Haha ja! Den kommentaren om att hon inte vill prata öppet om kunder reagerade jag på. Kommer från en som hängt ut x antal kunder tidigare…

    Den där jackan var otroligt ful.

      Får lite vibbar av nyrika ryssar. Fast de har äkta päls i allt.

        Ja men precis så, haha!

        Många Slaviska traditionella utstyrslar har det stuket med pälskantade rockar, inget ”nyrikt” med det alls. Tvärtom kul när folkslag inspireras av tradition.

    Skulle gärna vilja se hennes svar i fråga om att hon stöttar hundsmugglaren genom att köpa valp från denne.

    Hennes mamma hade först klädaffär och var sedan involverad i Tessie(klädaffär) där N gjorde omarkerad reklam för i många år. Tycker det är en mamma som utnyttjat barnen.

    Jag hoppas verkligen att Nellie inte låter sitt barn exponeras i sociala medier. Med tanke på hur mycket näthat hon fått utstå så vore det hemskt om ett oskyldigt barn hamnar i den skottgluggen utan att själv vilja det.

    Kan vi inte bara sluta följa influencers vi tycker gör fel så kommer mycket lösa sig automatiskt!

      Klokt

    Vad sägs om ”insyn”? ?

      Eller inspel

    Jag tror överhuvudtaget inte att Nellie har fattat vad som hänt henne själv under hennes uppväxt, och jag tror verkligen inte hon kopplar samman sin uppväxt med att dagens flunsor exponerar sina barn på sociala medier. Hennes mamma var ju visserligen ingen influencer, men att hon tjänade pengar på Nellie står väl utom allt tvivel. En exponering av ett barn som många gånger var extremt olämplig.

    En stor skillnad med Nellie är att hon själv valt att exponera sig. Okej med mer eller mindre hjälp av föräldrarna men ändå. Hon har även hållit Smilla utanför bloggen och sina sociala medier ganska mycket.

    Man skulle behöva hitta barn som blivit tvångsexponerade av sina föräldrar, men vi får kanske vänta 10-20 år för att de barnen ska ha vuxit upp.

      Ingen förälder bör väl tillåta/uppmuntra/driva på en exponering så som i fallet Nellie. Ingen nioåring ska själv VÄLJA att exponera sig, där ska föräldrarna ingripa och bromsa. Den ena eller båda ska fan inte vara manager åtminstone.

        Jag tror inte Nellie valde att som 9 år göra ”vuxna” poser i bikini och posta på nätet. Hennes mamma har styrt allt, allt från sexiga poser, poserat i bikini, mys och puss bilder med pojkvänner, osv. Inget av det var idéer som en 9-åring skulle kommit på.

    Det finns bara en enda anledning till att alla dessa influencers/instagrammare finns. Det är för att dom tjänar pengar på att den stora massan är så himla nyfiken på deras liv. Om alla som förfasas över än den ena än den andre och det liv dom lever, helt sonika slutar att läsa/följa, då försvinner dom av sig själv. Ogillar man det dom står för, då gör man någonting åt det i stället….tex att sluta läsa allt dom skriver! Så länge det finns läsare/följare som följer dom, så länge får dom lön, så länge kommer dom att fortsätta. Ingen efterfråga-inte lönt att visa upp sig och sitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.