Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

880 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En fråga. Jag känner att jag mer och mer drar mig på ett ytterparti (kommer inte skriva om det är höger eller vänster) och jag känner inte igen mig själv i det. Det går emot mot vad jag tror att jag är och vilka värderingar jag har men pga dagens samtalsklimat har jag så svårt att inte sympatisera med dom. Försökte försiktigt lyfta detta med min sambo som blev alldeles paff och sa att detta var en dealbreaker om jag röstar på dom. Känner ni att ni dras åt ngt ytterparti?

      Jag röstar SD sedan tre val och är fullkomligt nöjd med det. Man har ingen skyldighet att berätta för någon alls vad man röstar på.

        Röstar också SD men tycker de har varit fega under covid-19 så är ärligt talat inte nöjd med dem längre.

          Läs på om Medborgelig Samling om ni är höger/liberalkonservativa men inte är nöjda med varken M, KD eller SD

        Samma här.

        Folkets diktatur

        Kanske är fördomsfullt av mig men jag är övertygad om att alla som röstar på SD inte alls är inlästa varken inom politik eller migrationsrätt. Förstår verkligen inte annars hur man kan rösta på dem.

          Enda förklaringen jag kan tänka mig är att de erbjuder en enkel lösning till ett mycket komplext problem och detta köper folk rakt av för att de helt enkelt är lättlurade.

            Skrev ett inlägg om att jag är jurist med politisk bakgrund och som röstar på SD. Känner få inom rättsväsendet som inte uttalat att de ska rösta SD. Osäker på varför det raderades. Är det möjligt att få ett inlägg med vilka ord som gör att inlägg modereras bort?

              Är du verkligen jurist och någon som ”jobbar inom rättsväsendet”? Det tvekar jag på. Ingen jurist, mig själv inkluderat, som jag har träffat har stöttar ett parti som SD, som inte har förmåga – eller hade förmått – att leda ett land med deras okonkreta ”lösningar”. De flesta jurister som jag har träffat röstar antingen på Centern eller Moderaterna.

                Jag är snart färdigutbildad jurist och det är delvis på grund av min utbildning som jag har väldigt svårt att förstå hur någon som har kunskap inom rättsväsendet och migrationsrätt ändå kan välja att rösta på dem. Om man har kunskap om såväl mänskliga rättigheter som SD och SD:s bakgrund så måste man ju vara iskall som människa om man fortfarande vill rösta på dem?

                Ja, det är jag. Men jobbar på byrå nu. Tror säkert det skiljer sig åt mellan olika distrikt, men min uppfattning är att det är mycket vanligt. När du säger att du aldrig har träffat en jurist som röstar SD tänker jag att du kanske inte diskuterar politik särskilt mycket? Låter konstigt att det skulle skilja sig så mycket åt. Har vänner som suttit ting på ett par olika platser runt om i landet och flera har liknande uppfattning, så har svårt att tro att det till exempel är en ”Stockholmsgrej”.

                  Jurist alltså, svarade på kommentaren innan.

                  Det är viss skillnad att plugga juridik dock. Jag röstade först på SD i förra valet, och det hade inte funnits på kartan när jag fortfarande pluggade. Då drev dessutom SD en helt annan politik i många frågor, än vad de gör nu.

                    Jag har jobbat både på byrå och domstol och känner inte alls igen mig i dina påståenden. Som tidigare skrivit är det nog flera utbildade (jurist eller annat) som inser att SD är ett missnöjesparti. Sen har jag råkat på en del domare med unkna åsikter, men tror de är och förblir gamla socialdemokrater som inte ens de känner för SD.

                  Sluta sprida sån här skit som inte stämmer över huvud taget. Jag arbetar som domare i en stor stad och har arbetat inom rättsväsendet i flera flera år och på olika domstolar. Jag känner/ är bekant med väldigt många personer inom denna bransch. Har aldrig hört en enda jurist inom rättsväsendet, varken notarie, domare eller åklagare, uttala något som helst stöd för SD. Snarare absolut tvärtom, eftersom alla med någon form av grundläggande kunskap i rättsväsendet förstår att problemen vi har i samhället är mycket mer komplexa än vad SD vill framhålla. Och jo, vi pratar mycket politik, eftersom det i allra högsta grad berör oss.

                    Det är vanskligt att så självsäkert hävda att man vet hur andra röstar.
                    Hur man röstar är väldigt personligt och många gånger något man håller för sig själv. Vet många som påstått sig rösta på ett parti, men i själva verket röstat på ett helt annat.

                    Absolut inte alltid SD utan även personer som kommer från en extremt röd bakgrund som istället röstar blått osv. En kompis och hennes syster har politiskt aktiva socialdemokrater till föräldrar (en förälder som är kommunpolitiker) och de ljuger för att de inte skulle orka med reaktionerna och efterföljderna. Det var bara ett exempel.

          Fördomsfullt och direkt felaktigt. Jag är jurist med politisk bakgrund (inte alls på någon höger- eller vänsterkant) och röstar SD. Den nuvarande migrations- och integrationspolitiken kommer att vara ett svart kapitel i historieboken. Ingen kommer att tacka Sverige för att vi främjat grovt organiserad brottslighet, hederskultur, segregerade förorter där ingen pratar svenska, områden som styrs av moralpoliser eller en utbildnings- och vårdsektor där personal dagligen hotas av kriminella. För de som arbetar inom rättsväsendet är detta verkligheten, och jag känner faktiskt få som inte uttalat att de åtminstone ska rösta SD i nästa val.

            Upplever detsamma. Känner en notarie som tillsammans med sina medarbetare svängt från M till SD på sistone.

              Ja, jag har fått uppfattningen att det är så inom polisen också. Har en släkting som jobbar i Stockholm och en vän som jobbar långt norrut, och enligt dem är SD relativt vanligt. Men det här är ju bara våra uppfattningar, det är trots allt valresultaten som visar hur det verkligen står till.

            Älskar hur alla är jurister här inne???

              Det utbildas väldigt många jurister, och den här bloggen har uppenbarligen relativt höga läsarsiffror, så jag är inte förvånad. Sedan jobbar såklart inte alla inom rättsväsendet.

                Det som är kul är hur alla måste ta upp det i var och vartannat kommentarsfält. Nu fattar jag att det har med diskussionen att göra, men har lika svårt att tro på att ”alla” är jurister som att ”alla” forskar i något specifikt ämne på universitetet, verkar finnas en del såna här också.

                  Haha ja, håller visserligen med. Kan bero på att många av oss gillar att diskutera och dessutom är besserwissers.

            Tycker bara det är märkligt med tanke på SD:s oseriösa politik och bakgrund att någon som ändå har inblick i migrationspolitikens komplexitet köper deras argumentation. I mina ögon är SD inget annat än ett missnöjesparti som försöker vinna billiga poäng genom att utlova förändringar som i praktiken inte ens är möjliga, bl.a. för att Sverige även har skyldigheter på internationell nivå, t.ex. skyldighet att respektera mänskliga rättigheter och principen om non-refoulement.

      Sd? Läs på om deras historia och värdegrund så kanske du ändrar sig.

        Jag kommer inte skriva vilket parti det är, inte heller om det är höger eller vänster, men jag har läst på om vad partiet står för

          Ok. För mig handlar politik om att sätta de svagaste i samhället först, även om det innebär att jag som lite mer privilegierad behöver bidra med lite mer. Fråga dig själv vem du sätter först…

            Mig själv!

              Jag med! Bryr mig inte om tiggare eller folk från Långtbortistan.

                Nej, känns ju ganska skevt att rösta för deras skull när vårt land har egna problem. Hade vi haft det 100% bra och stabilt i landet hade man kunnat börja tänka på andra.

                  Jag antar att det även finns de som har det svårt i Sverige. Oaktat etnicitet. Jag tycker definitivt att vi ska ta hand om dem som har det sämre ställt på ett eller annat sätt. Har dock faktiskt aldrig röstat på Socialdemokraterna. Tror att det beror på att jag uppfattar dem som maktfullkomliga och måhända korrupta.

                Så enligt dig är befolkningen i Sverige du, tiggare och folk från Långtbortistan?

                  Det finns runt 8 miljoner svenskar i Sverige.

                    Nej, 10 miljoner. Därav min fråga.

                      Du verkar lite trög. Jag bryr mig om mina svenska bröder och systrar. Jag bryr mig inte om tiggare och folk från Långtbortistan. De kan åka hem. Var det svårt att förstå?

                      Det här är lite intressant. Som svensk är man noga med att räkna alla som svenskar, men jag har aldrig hört någon av mina vänner kalla sig själva för svenskar. De är stolta iranier, chilenare och araber. De pratar gott om att bo i Sverige, men tror inte någon av dem ser sig själva som svensk faktiskt.

                      Jag är inte född i Sverige, kom hit som 6åring. Jag känner mig mer svensk än det land jag kommer ifrån. När någon frågar mig så säger jag stolt att jag är svensk, men de allra flesta säger då ”men vart kommer du ifrån ursprungligen?”. Så att folk säger vart man är född tex kanske också handlar om att man vet att det kommer en följdfråga ifall man svarar jag är svensk.

                Varför bryr du dig inte om tiggare?

                  Man måste inte bryr sig om tiggare. Jag vill inte stötta det.

                    Jag undrade varför

                  Jag bryr mig väldigt mycket om tiggare. Önskar nämligen att tiggeri förbjuds så att de åker hem och får hjälp av Rumänska staten som fått miljarder i bistånd från EU för att ta hand om sina romer. Pengar som är öronmärkta just för att förbättra romernas situation i hemlandet.

                  Så de ska bort härifrån och istället få den hjälp de har rätt till hemma!

                    +1

                    Tack för informationen, jag visste inte att det var så. Egentligen stör det inte mig att de sitter utanför butiker, men det känns inte som ett bra ”jobb”. Det är ju svårt att förbjuda både fattigdom och migration. Företeelserna är förmodligen lika gamla som människosläktet. Men jag tycker att vi har ett gemensamt ansvar för att alla ska ha det så bra som möjligt. Där kunde förmodligen rumänska staten göra mer.

            Hur vet du att personen inte tillhör de svaga då?

              Det sa jag inte. Jag tog ett exempel, och sen får man ju göra sin egen bedömning.

                Jag röstar för mitt eget bästa, hur jag vill ha det. Att slösa sin egen röst på andra skulle inte falla mig in.

                  Det handlar om att få ett bättre samhälle. Om samhället utvecklas på ett sådant sätt att de som har det sämst får det bättre så gynnas alla till slut – även du. Synd att så många inte verkar inse detta…

                    Så fruktansvärt naivt. Antar att du är väldigt ung …

                      Naivt att tro att du själv aldrig skulle kunna bli sjuk eller råka ut för en olycka eller dylikt

                      Haha och då skulle jag få bättre hjälp för att jag har röstat för tiggeri? ???

                      20:44 Hur vet du att vården tex inte är en av de saker personen anser är viktig då? Att man lägger sin röst på det som gynnar en själv innebär ju inte att det är dåliga saker?

                      Jag skrev kommentaren till er som ”röstar för sitt eget bästa”. Man kan ju även tänka på hur man vill ha det om man skulle bli sjuk ellrr liknande. Om ni redan tänker så så är det ju toppen ?

                      21:09 Fast vaddå om? Varför tar du för givet att de som röstar för sitt eget bästa tex inte redan är sjuka? Varför skulle en röst flr sitt eget bästa per automatik vara dålig?

                      Klart man kan. Mitt resonemang utgick dock lite från ”Att slösa sin egen röst på andra skulle inte falla mig in”.

                      Tvärtom klokt och personen verkar dessutom påläst.

                      Nä stopp. Att de flesta har det bra i ett samhälle eller i en stat, eller världen är det bästa för att skapa stabilitet. Och stabilitet är ju det bästa för alla människors väl och ve. Det måste man inte vara ung för att tycka. Macciavelli, Thomas Hobbs med flera är i alla fall överens om det!

                  Tur att alla andra som kom före sig inte var lika egoistiska….

                    Folk har alltid varit egoistiska. Bra naivt att tro att folk röstar för att andra ska ha det bättre.

                      Vissa betalar gärna högre skatt för att andra ska ha det bättre, tro det eller ej.

                      Det finns det många som gör och har gjort genom tiderna. Skulle jag rösta för att just gruppen jag tillhör skulle jag välja ett annat parti än jg gör. Jag vill ha ett bättre samhälle för alla.

                  Du verkar vara oerhört sympatisk

            Jag känner även att hela mitt liv har jag brytt mig om andra länder och folk. Vi är helt enkelt skolade så i Sverige. Der var insamlingar till Nicaragua i första klass och det fortsatte från där. Nu vill jag bry mig om Sverige lite. Min moder behöver mig nu. Inget fel med att fokusera på det egna först då och då.

              Vi lever i en globaliserad värld. Inte mycket av det du äger, har på dig och äter kommer från din ”moder” Sverige.. bästa sättet att beskriva svenskar på skulle jag säga är som parasiter som lever på tredje världens arbetsinsats.

        Jag kommer aldrig ändra mig. Vänsterpartiet är mot allt vad djurplågeri heter i form av cirkus och pälsindustrin så de står egentligen mig varmast om hjärtat men deras invandringspolitik och övriga åsikter är så pinsamma så det går bara inte. SD får det bli för alltid.

          Starkt verkligen

          Sååååå… Du är emot djurplågeri men mänskliga rättigheter är inte viktigt? Det var ju en intressant kombo.

            Vet du vad mänskliga rättigheter egentligen är? Att vilja begränsa mängden invandring och ställa krav på att de som söker medborgarskap bidrar i samhället genom att lära sig svenska, utbilda sig och arbeta är INTE i strid med mänskliga rättigheter.

              SDs politik och värdegrund är i strid med mänskliga rättigheter. Att människor i Sverige ska lära sig svenska, kunna utbilda sig eller översätta sin befintliga utbildning, och arbeta behöver man inte rösta på SD för. Det enda SD vill är att invandrare ska inte komma hit, och att de som är här ska återvända. Tex asylrätten är en mänsklig rättighet. Det är bara några dagar sedan som JÅ påminde om deras påminde om deras vision för den typen av invandring.

                Men snälla, häng med lite i matchen så förstår du att SD inkräktar på asylrätten lika lite som M och KD.

      Är emot extremism i alla former men måste jag välja så väljer lever jag hellre i ett kommunistiskt land än ett nazistiskt/fascistiskt.

      Man ska dock aldrig glömma eller förneka att varje människoliv som spillts i fascismens, nazismens eller kommunismens namn ska fördömas och är otroligt hemskt.

        Såg att vänsterpartiets ungdomsförbund har som mål att införa ett kommunistiskt styre i Sverige. Fick lust att skicka dem mitt ex av Gulagarkipelagen.

          Källa på den alltså

            Ungdomsförbundets principprogram: ”Ung Vänster analyserar verkligheten och utformar sin politik med hjälp av marxistiska och feministiska teorier. Vårt mål är ett klasslöst samhälle, fritt från förtryck – ett kommunistiskt samhälle.”

            Står uttryckligen i deras manifesto.

        Kommunismen har dödat 10 gånger fler än nazismen. Så om alla människoliv är lika mycket värda, är kommunismen 10 gånger värre, vidrigare och dödligare än nazismen. Men detta pratas det inte så mycket om. Undrar varför…?

          För att så många journalister återfinns långt ut på vänsterkanten.

            Stämmer tyvärr inte alls.

              Jo, det stämmer definitivt.

      Förstår inte riktigt hur du menar? Partiets värderingar går inte ihop med dina värderingar så hur kan du sympatisera med deras politik?

      Gissar på att du uppfattar att andra partier inte talar klarspråk och hanterar de problem som finns. Ett förslag är att du engagerar dig i ett parti som delar dina värderingar och människosyn och där hittar människor som också vill tala klarspråk om samhällsproblemen.

      Förstår din partner, om han sympatiserade med ett parti med en människosyn jag absolut inte delar skulle det vara en dealbreaker för mig. Har svårt att se att jag skulle dela livet med någon vars värderingar är riktigt långt ifrån mina egna.

        Hej,
        Ja ursäkta jag hör att de låter rörigt..

        Om ngn skulle fråga mig för några år sedan om jag kunnat rösta på dom så hade jag skrattat och sagt tvär nej.

        Nu känner jag lite att jag ”måste” göra det för att konskevsen annars skulle bli så dålig får samhället. Även fast det är ett ytterparti. Jag tror kanske att jag har mer problem med att identifiera mig med en person som röstar på dom, mer än deras värderingar..

        Nej jag förstår dig och kah förstår min partner också. Jag har väl ändrats :/ vet inte riktigt vad detta innebär

          Inte svårt att räkna ut att det är SD.

            Jag kommer inte skriva om det är höger eller vänster. Och det är inte heller poängen..

              Du behöver inte skriva vilket parti det är men det är uppenbart att det är SD.

                Det är inte det minsta uppenbart. Skulle lika gärna kunna vara AFS, Medborgerlig samling eller något annat mindre parti på ytterkanten. Sluta tro att du vet när du inte gör det.

            Eller vidriga AFS

              Hur är de vidriga? De för exakt samma punkter som en stor del av världens länder driver?

                So? Finns många länder och partier i världen som för en helt vidrig politik. Men vilka länder driver AFS politik? Uganda?

      Jag har röstat sd sista gångerna, men ärligt talat är jag sjukt missnöjd med precis alla partier just nu då jag inte tycker att någon har hanterat corona bra. Ingen aning vem jag tänker rösta på, vet bara att jag INTE kommer rösta på socialdemokraterna eller kristdemokraterna.

        Hade ingen aning om att det hängde så mycket rasister på bloggbevakning, läskigt

          Jag är inte rasist. ??‍♀️ Jag är för invandring, jag är bara emot den värdelösa invandringspolitik vi haft i många år i Sverige.

            Och då tror du SD är lösningen? Skrämmande!

              Vad är lösningen anser du?

            Håller med! Har röstat på moderaterna (Reinfeldt) och sen Centerpartiet förra valet eftersom jag kände att moderaterna började röra sig för mycket åt höger.
            Men nu känner jag lite wtf Sverige? Ska vi inte ställa mera krav på människor som vill bosätta sig i Sverige?

            Samtidigt som jag är orolig för vad som kommer hända om Sverige tar steget och blir mer restriktiv. Hur vet man att det stannar där och inte går för långt?

              Eller hur?! Helt kört invandringspolitiken i botten. Bor alldeles för nära järvafältet nu. Small ju för fan i Sumpan bara för ngn dag sedan. De som säger annat ser inte verkligheten. Problem med home-invasions i villakvarter runt om i Stockholm-välkommen till Sverige

                Jamen herregud, utbytesstudenter I småstäder har ju flytt Sverige. Det finns absolut ingen rasism i att säga hur helt katastrofal den svenska migrationspolitiken är och hur den skapar motsättningar I samhället. Invandring kan vara kanon men hur det här har hanterats är gräsligt. Bara knökats på helt utan tanke på hantering, kostnad, regelsystem kring brottslighet och integration.

          Sååå tröttsamt med folk som skriker rasist innan de frågat VARFÖR man röstar som man gör. Att SD har ökat har tvingat de andra partierna att ta tag i invandringspolitiken. En invandringspolitik som varit väldigt dålig särskilt för invandrare.

          Håller med. Så jävla läskigt!

            Vad tycker du är bra med vår invandringspolitik då? De års långa väntetiderna på asyl? Segregerade områden med ingen eller lite hjälp från samhället att ta sig därifrån?
            Bostadslöshet, svårt att få hjälp av psykiatrin med trauman?

            Det är jättefint att ta hit så många som möjligt, men utan en fungerade politisk plan blir det bara fel. Varför ska vi ta hit människor i hopp om hjälp och sen lämna dem till sina öden?

              Dom har verkligen lyckats bra med sin hjärntvätt

                Sen när blev fakta hjärntvätt? Finns ju statistik på allt.

                  Räcker att kolla på nyheterna. Pang pang!

              VI tar inte hit människor och lämnar dem åt sina öden. De kommer hit. Och jag är rätt säker på att de allra flesta föredrar ett öde i Skärholmen än att vara fast i ett flyktingläger. Tror också de allra flesta föredrar ett öde i Husby än dinglandes i en kran, kvar i sitt hemland. Det är ju just det som är hjälpen. Sedan är det klart att vore bra för alla om det var lättare för människor att komma in på den svenska arbetsmarknaden, men då är ju knappast SD lösningen. Vad har SD för integrationspolitik menar du som skulle göra det lättare för invandrare att komma in i samhället ? Mig veterligen så har de inte det. De vill skära ner på insatser för integration. De är inte intresserade av att göra det lätt för människor att komma in i samhället. Tvärtom så vill de ju att invandraren ska trivas och ha det så svårt som möjligt så att hen väljer att åker hem igen. Om någon skulle lämna invandrare åt sitt öde så är det SD.

          Det måste du väl ha märkt? Kryllar ju av dom här. Och då syftar jag inte på de som bara säger att de röstar Sd.

          Verkar som att rasisterna har möte här ikväll.

          Hade ingen aning om att det hängde så många svagbegåvade på bloggbevakning som anser att man är rasist pga vilket parti man röstar på, skrämmande.

            Varför röstar man på ett rasistisk politik om man inte är rasist?

              Varför röstar man på ett parti som vill översaturera arbetstagare och därmed skapa bättre villkor för de redan rika? Fri invandring slår ut den inhemska arbetarklassen och göder överklassen.

                Vi har inte fri invandring i Sverige och inte heller många partier som för en sån politik. Sedan att översaturera arbetstagare är skitsnack. Däremot föredrar jag invandring, självklart reglerad sådan, men med vägar in i Sverige för flyktingar, anhöriga mfl, framför att behöva jobba till jag är 70 år. Problemet är inte att vi har invandring i Sverige. Vi behöver befolkningstillskott. Problemet är svårigheten för de som kommer och är i Sverige att släppas in på arbetsmarknaden. Ta tex de unga ensamkommande som kom 2015. De är en ypperlig grupp att ta tillvara på. Unga, formbara, nu nyutbildade med gymnasieutbildning med ambition att vidareutbilda sig, talar nu bra svenska, ambitiösa och arbetsamma. Det är ofta VÅRAN syn på dem som är deras problem in i samhället, inte de själva. SD är inte bästa parti att ta tillvara på och se de resurser som de kan vara för samhället. De vill försvåra för dem så mycket som möjligt så att de åker hem igen.

              Jag är invandrare och röstar SD. Vad är jag då?

                Rasist..

                Rasist, och rätt så korkad.

                Roligt hur folk drar in intelligens när ngn säger vad de röstat på… Skärpning. Låt folk rösta på vad de vill.

                Om inget annat så är du rätt korkad då du röstar på ett parti som A) inte vill ha dig här, B) som vill med alla medel till buds ”uppmuntra” dig att återvända, samt C) som även om du är född här och är svensk medborgare inte anser dig vara lika inför lagen som andra medborgare. Du kan heller aldrig bli svensk, hur svensk du än känner dig, och inte heller dina barn. De skulle också skratta åt dig, och fira om du tex dog i en olycka. Sedan finns det inget som säger att man inte kan vara invandrare och rasist. Självklart kan man det. Läste senast igår en finne som tyckte att en pilotstuderande flykting skulle ta flyget hem. Varför tar han inte båten hem kan man fråga.

                  Wow, du lyckades ha fel i precis alla punkter. Grattis!

      Jag dras också åt ett parti (som jag även röstat på) vars värdegrund inte alls rimmar med min.
      Men, när jag läser varje partis program så finns det inget parti som har en rakt igenom tydlig värdegrund som de står fast vid.

      Alla partier skiftar for när det blåser, alla vill vinna makt och fiskar röster.

      Ett parti, som är på uppgång, som jag hyste enormt stort hopp till, tappad helt min respekt när de plötsligt vill legalisera sexköp.

      Så, rösta på det parti du vill, om någon frågar vad du röstar på så svarar du bara att du inte vill berätta. Ingen får utöva påtryckningar för att du ska tala om det. Det är vår demokratiska rättighet att få rösta fritt utan påtryckningar.

        Tack för ditt svar 🙂

        Måste vara C. Där verkar alla perversa i Sverige ha samlats.

          Nej, medborgerlig samling.
          Jag har försökt diskutera med en del av dom, som sitter på lite högre psoriatiker, och de är absolut öppna för samtal, de dumförklara inte eller sticker huvudet i sanden. Men de vill inte förändra sin ståndpunkt.

          Och jag var otydlig med ”uppgång”, de är inte med i riksdagen än. Så alltså inte C ☺️

      Det är väl bara att inte rösta på detta ytterpatti då och försöka sluta med de tankarna. Påminn dig om dina riktiga värderingar. De är lätt att dras till extrema partier då de har en enkel världsbild och en sån retorik, lockande i en komplex värld, inte så konstigt.

      Ironin i att det enda som undanbedes här är politiska diskussioner – och det första inlägget är en politisk fråga ??

        Endast en rekommendation, och vi vet ju hur bra vi svenskar är att följa sådana ?

          Kvällens bästa replik.

      Du har rätt att rösta på vilket parti du vill utan att skämmas.
      Så mycket som Sverige har förändrats och de politiska klimatet har ändrats så är det givet att många kommer rösta på andra partier än vad de gjorde för 10 år sedan.
      T ex Jag röstade på MP för 10 år sedan det skulle jag aldrig någonsin göra idag, mp har förstörts Sthlm totalt…

      Rösta på vad du vill utan att berätta det för någon, det är ingen annans ensak än din och din sambo har ingen rätt att bestämma eller ens vet om vad du röstar på i nästa val…

      Jag har gått i samma spår. Men tror inte något parti kommer erbjuda full satisfaction. Ibland måste man rösta på ngt man inte till fullo tror på, lite som att man måste skapa kaos före man stabiliserar igen. För annars ändras inget av att stampa i samma spår och fega. Det säger inget om dig som människa vad du röstar på och om ngn skamma dig för vad du röstat på är det förmodligen en sosse.. Dom tror alla som röstar på annat är onda människor. Vilket är mer flockbeteende än att folk faktiskt ska ha rätten att rösta på vad de vill. Tkr de känns lite som i skolan, tkr man inte och tänker som alla andra i Allt ja då utesluts man… Bara en tanke jag haft. Löjliga vuxna som skamma andra vuxna… Meeeen med det sagt rösta på vad du vill, du behöver inte säga vad du röstar på till någon.. Och om du säger och den någon inte vill vara vän med dig är den personen mer idiot än vad du är.. Kram

    Jag är så sugen på ett karriärsbyte och har alltid velat jobba inom modebranschen. Mina tankar går mot att arbeta som inköpare men har varken utbildning eller erfarenhet inom klädhandeln.

    Tänkte ta en sömnadskurs men vet inte om det ens öppnar några dörrar. Finns en utbildning till att bli inköpare också men den kostar 36.000 kr. Det finns även en till utbildning i Stockholm men jag tror att man kommer in dit via sin arbetsgivare. Typ som på FEI.

    Hur kom ni som jobbar med mode in i branschen? Vad har ni för tips?

    Trevlig kväll! ❤

      Jag studerade på FEI i göteborg till inköpare, det är bara att söka 🙂 är som vilken YH som helst. Vet inte hur Fei stockholm är men i göteborg var det mer mot hård industri, typ fordon osv. Dom uppmuntra inte så mycket att söka sig till textilbranschen då den industrin är lite tuffare. Min kompis jobbar inom textil (inköp) och trivs jättebra, men hon fick gå in på ganska låg lön som nyexad

      Ja du, det är stor konkurrens inom branschen och en del glider in lite hipp som happt från att ha arbetat några år i butikerna och på lagren medan andra tar vägen genom utbildning, tex textilhögskolan i Borås. Så en sömnadskurs är väl mest för din skull, bra att ha men öppnar kanske inga dörrar, mer en ventil på glänt? Finns dessutom utbildningar som är helt avgiftsfria så hade nog valt något sådant istället. Men självklart är det möjligt om man verkligen vill.

      Kolla upp vad Textilhögskolan har för utbildningar. Finns även någon YH utbildning. Att ha rätt utbildning är absolut bästa sättet att komma in i branschen. Numera är det ganska svårt att gå via lager/butiksjobb och få jobb på en inköpas delning.

    Kollar på dokumentären om seriemördaren Richard Ramirez, aka the Night Stalker. Tänker specifikt på Lady Dahmer som relativt nyligen la upp en bild från dokumentären för att visa hon är med då hon skickat bilder på sig själv till Ramirez.

    Hur får man för sig att detta är en bra idé? Typ varför känner människor behov av att kontakta en seriemördare? Att brevväxla med en seriemördare som våldtog och mördade vuxna människor och barn? Är man intresserad av att förstå hur deras psykopati? Jag uppfattar det som sjukt empatistört att få för sig att kommunicera med en sådan person. Tänk så hade ens någon nära till en blivit utsatt för ett sådant hemskt brott. Hade man förstått kvinnor som skriver till personen som mördat och/eller våldtagit någon du älskar? Sjukt.

      Det handlar om fascination. Du själv var ju såpass intresserad att du såg på dokumentären. Vissa vill ta det steget längre genom att brevväxla. Fascination som sagt.

        Exakt. Varför är tex true crime så extremt populärt?

          Tänker att det är intressant för det är så ofattbart för den ”vanliga” människan. Dock förstår jag inte hur man kan kommunicera med en sådan person oavsett hur stort intresset är för hur sjuka saker de gjort.

            Hur är podden eller dokumentären gjord? Jo ofta genom att någon har kommunicerat med gärningsmännen.

      Hon verkar ju gått igång på det med tanke på lättkkädda bilder osv hon skickat.
      Jag skulle kunna tänka mig att brevväxla med en seriemördare faktiskt, men för att försöka förstå personens psyke. Inte för att jag vet om man kan göra det via brev. Jag vill veta vad och varför. Vad får en person att göra så? Vad driver dem? Hur går det så långt att man kan upprepa en sån gärning. Jag avskyr sånna personer, men skulle vilja försöka förstå vad som ligger bakom.

        Nej, men man måste sticka ut för att få svar. De får ju mängder med brev. Genom att skicka vågade bilder blir de intresserade och svarar.

      Jag förstår inte det heller. Såg den dokumentären också och den var skrämmande. Jag har sett alla dokumentärer som finns om olika seriemördare men att skicka brev är fan sjukligt.

      Ja det stod om det i en tidning. Att hon och andra kvinnor brevväxlat med honom. Jag fattar det inte? Vem vill lära känna en sådan hemsk människa?

    Kan man läsa någonstans om hur många i Sverige som har dött pga covid-19? Vår statistik visar ju personer som dött MED covid-19 i kroppen, inte nödvändigtvis av. Är ju ganska ointressant om någon som dör i en hjärtinfarkt har covid-19, fattar inte varför de hamnar i statistiken över döda av covid…?

      Nej vi gör inte den bedömningen

        Men. Jag tänker att det är mer troligt att covid alltjämt är orsaken till hjärtstoppet, snarare än att en covidsjuk även råkade få en hjärtinfarkt under pågående infektion. Eller vad säger du?

          Hjärtstopp och hjärtinfarkt är olika saker, hjärtstopp kan du få av många olika orsaker men hjärtinfarkt får du för att du har en blodpropp som täppt till hjärtats kranskärl.

      Vore bra att veta. Hur länge är det rimligt att fortsätta ”stänga” ner samhället om dödstalen egentligen inte är så höga. Läste om köerna med uppskjutna operationer, finns det en risk att fler dör av det till slut än i covid tex.

        Det finns inte personal till operationer p.g.a. Covid-19.

          Sant! My mistake. Skyller på glöggen.

            Glögg!? I februari?

              Varför inte glögg i februari? Jag dricker året runt. ??‍♀️ Gott ju.

                *skålar med dig* (dricker cider) ?

                  Vill också skåla, med rött bag in box! ??

          Men frågan kvarstår, hur länge är det rimligt att stänga ner om dödsfallen egentligen inte är så höga? Nu när det kommer rapporter om att vaccin eventuellt inte biter på vissa mutationer. Ska vi leva resten av våra liv så här eller kommer vi till slut bara få acceptera att leva med sjukdomen i vårt samhälle?

            Ju förr vi kan acceptera risken och återgå till någorlunda normala liv desto bättre.

            Ja jag ser inte hur något skulle bli bättre av att fortsätta som vi gör nu. Det hjälper ju inte. Länder har samma toppar och dalar som resten av världen oavsett hur man hanterar situationen.

          Ja, det är snarare belastningen på sjukvården, i synnerhet IVA, än dödligheten som är det samhälleliga problemet o den viktigaste anledningen till alla restriktioner.

          Läget i region Stockholm just nu är att inte skjuta upp på vården mer, utan att man nu återupptar även icke akuta fall med operationer och dylikt.

      Så är det väl inte alls??

        Jo. Avlider någon inom 30 dagar efter positivt covid-19 test eller om de har covid-19 vid dödsfallet så räknas de in i statistiken över döda.

          Men allvarligt. Då är ju covid ”droppen som fick bägaren att rinna över”. Vi vet ju till exempel att personer med hjärt- och kärlsjukdomar är i riskgrupp för covid.

            Nej, eftersom Corona är så spritt i samhället så trollar man ju bort alla andra dödsfall som sker under ett år. Så helt plötsligt dör alla i Corona, inget annat?

        Det finns till och med personer som har dött i trafikolycka som vid tillfället råkat vara covid positiva som är med i statistiken. Men denna info har dom redan gått ut med. Det är så skevt…

          Man dör av, eller med, corona i kroppen.

      Man kan kolla på överdödlighet, den statistiken finns på SCB. Enligt deras siffror bör det vara (fortfarande gissningar) ca 6000 personer som dött på grund av Corona under 2020.

      https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/overdodligheten-2020-tyder-pa-lagre-dodstal-i-covid-19/

        ”I detta register kan alltså dödsfall av personer med konstaterad covid-19, men som blivit överkörda av en buss, komma att registreras.”

        Så orimligt..

          Ja FHMs sätt att räkna dödsfall är sjukt orimligt – de måste väl ändå förstå att man får uppblåsta siffror av det!?

            Det är ju ändå det vedertagna sättet att räkna, absolut inte något som FHM är ensamma i världen om. Ja, blir du överkörd av ett tåg, dör inom några timmar av blödningar och samtidigt råkar ha Corona så är ju såklart Corona inte den primära dödsorsaken. Men i många många fall är det i princip omöjligt att avgöra om Corona är själva orsaken, en bidragande orsak eller helt orelaterat. Enklast för att få en uppfattning är alltså att räkna såsom man gör nu så behöver man inte dividera om varje fall och det underlättar jämförelser.

              Ja jag förstår att det inte finns något bättre sätt att göra det på, iaf inte som kräver betydligt mer resurser.

              Jag skulle bara önska att man kunde kommunicera detta på ett annat sätt i media – att ja, vi räknar alla som dör MED Corona, och det leder till att våra officiella siffror blir högre än verkligheten, och definitivt högre än länder som inte räknar så, och därmed är det helt orimligt att jämföra länder rakt av…

                Jag tycker nog ändå att att personer i riskgrupp som fått komplikationer och avlidit, förmodligen hade varit vid liv om det inte vore på grund av Corona. Alltså är dödsorsaken covid. Det är ju ingen hemlighet att vissa personer tillhör riskgrupperna. Men om de avlider med viruset i kroppen, ska de ju räknas in i statistiken!

                  I Sverige dör 90k + personer varje år. Har vi då som nu ett virus som är spritt i hela samhället skulle nästan samtliga dödsfall kunna räknas om Corona relaterade. Men det skulle ju innebära att alla andra dödsorsaker försvunnit.

                  Det är också det man sett, många andra dödsorsaker har minskat i statistiken – ex säsongsinfluensa, cancer och lunginflammation – vilket såklart endast kan förklaras med att dessa nu har registrerats som Corona dödsfall.

                Vet inte vilka nyhetsmedier du följer men DN tycker jag är tydliga med det här. Aftonbladet och expressen är mest ute efter klick och har en helt annan approach, skräm och överdriv…

        Men kan det inte vara så att de som dör med (inte av) corona skulle kunna ha tillfrisknad om de inte fått corona? Därför är det väl inte helt orimligt att räkna med dessa.

          Nej läs artikeln. När man räknat utifrån överdödlighet (hur många fler som dött ett år jämfört med förväntat), så ser man att de officiella siffrorna med coronadödsfall som FHM presenterar är betydligt högre än i verkligheten.

            Överdödlighet, precis som de själva skriver, varierar och hur ska man kunna bestämma vilka åt man ska jämföra med, ska man korrigera för befolkningssammansättning etc, det är knappast ett glasklart sätt och speciellt inte om man ska jämföra mot andra länder. Beroende på hur du väljer kan du förmodligen presentera statistik att färre än väntat dog. Frågan är väl vad man ska ha statistiken till? Vägleda restriktioner? Jämföra med andra länder? Få en uppfattning om smittan ökar eller minskar i landet, månad för månad?

              Uppskatta antalet dödsfall, så att man vet om dagens restriktioner verkligen är rimliga givet hur dödligt det här viruset faktiskt är. Räknar man totala antalet dödsfall med hänsyn till befolkningsmängd så ser man att det dog fler människor både 2002 och 1993.

              Är det verkligen rimligt att stänga ner hela samhället för detta virus, som verkar vara som en tuff influensasäsong? Vad händer om det skulle komma ett farligt virus på riktigt om några år? Samhället kommer inte palla en till nedstängning.

          Nej, eftersom de även räknar in personer som dör i olyckor.

          Om du blir överkörd av ett tåg och du har corona tror du att du hade överlevt utan corona?

            Stopp. Det där är förmodligen undantaget som bekräftar regeln!

              Då tar vi ett vanligare scenario. En brukare på ett äldreboende har obotlig lungcancer (metastaser överallt) och behandlas som palliativ. En i personalen visar sig vara positiv till covid och alla boende testas. Brukaren är symtomfri från just covid, men positiv ändå. Brukaren dör och registreras som coviddödsfall.

    Ni som har sett Sopranos – har ni någonsin sett en serie som är bättre?

      NEJ aldrig sett en bättre serie faktiskt!

        Så deppigt att man aldrig kommer se något bättre ?

      Ja. The Wire.

        Har sett den och tyckte den var sjukt bra, men inte bättre!

      Ja, Breaking Bad.

        Den är ju inte i närheten!

          Precis. Mycket bättre.

        Ja 100 gånger!!!

      Fargo

      Ja flera. Men den är bra, visst. Gullade inte slutet dock.

        Gillade…

        Då måste du givetvis berätta vilka som är bättre så att jag har något att titta på!

          Tror inte du kommer hålla med dock! ?

      Ja, jag tycker Oz är bättre.

      Nej! Och slutet är lysande!

        Va? Det är ju det sämsta tycker jag, inget riktigt slut. Man får inte veta vad som ska hända…

      Ja, t ex The Fall.

      Nä bästa serien någonsin! Sörjer fortfarande att den är slut och saknar karaktärerna!

      Bästa! ♥️

      Ja, ingenting slår Lost

      Jag kan fortfarande inte lyssna på D.S.B med ”Journey” utan att bli fullkomligt galen av frustration över slutscenen ???
      HELVETE! Nu blev jag frustrerad för att jag började tänka på det igen!!

    Hobbyläkare här?

    En vän blir så röd i ansiktet och att det hettar ibland. Tror inte på rosacea alls. Blir inga knottor osv.
    Kan det ha med hjärtat/blodtryck att göra?
    Kommer med viss mat, alkohol ibland. Annars väldigt oklart.

    Vadfan? ?

      Min man och svärmor får det när dem dricker rödvin

        De

      Vilken mat och vilken alkohol?

        Nu är jag inte TS men livsmedel som oftast utlöser det är rött vin, choklad eller kryddstark mat. Vissa mediciner kan också utlösa det i kombination med alkoholförtäring.

      Couperosa?

      Kan vara Rosacea ändå då man inte behöver få knottror. Be din kontakta sin vårdcentral om be om Tetralysal och Soolantra. Testa produkter från La roshe posay och CeraVe under tiden.

        Tack. Får be honom testa eller verkligen GÅ.TILL.LÄKARE ?? #envissnubbe

        Det heter flush och kallas ibland ”asian flush”.

      Histaminintolerans

        Ska kollas upp! ?

      Är din vän väldigt ljus i hyn? För mig som är supersuperljus syns minsta rodnad jättetydligt. Kan se ut som en tomat för minsta lilla

        Ja, det är han.
        Men hettar din rodnad? Att du nästan känner dig febrig samtidigt?

          Ja ibland. Det är som att kinderna glöder liksom. Känns som att det brinner. Jag får det om jag dricker alkohol när jag är trött, ibland när temperaturen skiftar hastigt, typ går från kallt utomhus till varmt inomhus. Vissa gånger händer det på öronen och bröstkorgen (uppe vid nyckelbenen typ). Speciellt om jag blir lite nervös eller uppspelt.

            Samma för mig med!

      Vissa har tunn hy så blodkärlen syns tydligare = de är ofta röda om kinderna eller syns när de rodnar etc. KBT behandling.

        Hur ska KBT hjälpa mot tunn hy?

          Komplex

            Fattar fortfarande inte

              Kbt för att lära sig acceptera den man är och hur man ser ut

                Ingen säger ju att man skäms för sitt rodnande ansikte eller sin tunna hy.

      Det heter flush och kan utlösas av alkohol eller vissa sorters mat men också stress.
      Rödvin är väldigt vanligt, kryddstark mat och choklad.

      Sök på ”keratosis pilaris rubra facii” och läs om den flush man kan få om man har det! Låter väldigt likt det du beskriver

      Kräm med svavel i, googla?

      Haha så märkligt, fick detta för 5 minuter sen. Knallröd och febrig på kinderna. Jag har dock inte druckit alkohol, då blir jag röd men inte på samma sätt. Fick för mig att det blev nån reaktion av nattkrämen.. men äsch, det går över

      Rosacea kan vara bara rodnad. Ljushyade nordbor har mer ytliga blodkärl i ansiktet för att hålla ansiktet varmt i kyla. Det är en klimatanpassning som skett över tusentals år och otaliga generationer, i kallt klimat. Dessa ytliga blodkärl kan skapa problem i form av rosacea t.e.x

      Histaminintolerans.

      Jag har rosacea och får inga knottror.

    Hade en duschtanke –

    Får man ”klaga” och säga att man är trött på att slaviskt restriktioner och pandemi-livet, ej bryta mot några restriktioner alltså utan bara ventilera rent klag – eller ska det helst hållas tyst om då vi faktiskt bör vara tacksamma att vi ”bara” är ombedda att sitta inne och hålla avstånd.. det faller ju inga bomber på gatorna om nätterna liksom. Det kunde varit så mycket värre menar jag.

    Mig har det drabbat rätt hårt då min identitet delvis var att vara social, gå ut, träffa människor men man är bara en priviligerad snorunge va? Hehe

      Det klart man får klaga!

      Jadå, svenskar kan (och får) klaga på allt. Det är våran grej.

      Ps, är du av annan nationalitet vågar jag inte uttala mig.

        Läste något klokt idag. Att säga hur saker är, är inte samma sak som att klaga!

      Det är klart man får uttrycka att det är jobbigt. Så länge man samtidigt kan ha perspektiv och inse att många har det värre.

      Scrollar upp och ner, måste vara någon bugg(?) för hittar inte skrivrutan för nya inlägg, så skriver här, FÖRLÅT TS.

      VILKA DAGAR OCH TIDER ÄR ÖPPET SPÅR?

      Kan inte du Camilla Gervide typ skriva ett veckoschema för ÖS i ditt intro eller något för oss som är senila och aldrig kan komma ihåg?

        Onsdag fredag lördag kl 20. Lägg till det i en egen anteckning eller kalender nu på en gång så har du det sparat ?

      Ja klart man får, livet är ganska pest nu för många, även här. Men jag skulle inte göra det framför nån som mist jobbet eller en anhörig, som med allt får man ha koll på sin publik.

      Klart att man får klaga! Det är ju ganska skönt ibland och lättar på trycket. Men samtidigt är du ju en vettig människa som vet att du egentligen är priviligerad. Det går alldeles utmärkt att kombinera.

    Någon som diagnostiserats med ADD i vuxen ålder? Hur visste du att du hade det? Hur påverkar det dig?

    Hur var utredningen, vad gjordes?

    Tar du medicin? På vilka sätt gör det skillnad?

      Jag har blivit rekommenderad att gå en utredning, men är typ rädd, vet inte varför, har sagt att jag ska tänka på det.

      Finns det några konkreta nackdelar med att få diagnosen? Förstår att det såklart kan vara jättetacksamt att få hjälp med sin problematik, om man visar sig ha ADD, men kan det påverka ens liv negativt på något sätt att ha det i skrift?

      T ex. när man söker jobb, eller vill flytta utomlands, adoptera barn, eller vad som helst annat?

        Ursäkta tusen frågor på raken, men vilka är de konkreta skillnaderna på DIG och DITT LIV före och efter medicinering/annan behandling?

          Psykologen jag pratat med sa också att personer med ADHD och ADD med mera ”fungerar annorlunda”, vad menas exakt med detta? På vilket sätt då? Är det någon väldigt grundläggande skillnad i funktionen, eller har man typ exempelvis för mycket av något hormon?

          Borde såklart ställt alla dessa frågor till honom när vi träffades, men kom förstås inte att tänka på allt det här där och då.

            Skulle skriva att deras HJÄRNOR fungerar annorlunda*

            Alltså ja, det är ju det som är själva diagnosen. Skillnader i hjärnan. Men finns individuella olikheter såklart. Prata mer med läkaren tycker jag.

        Arbetsgivare har inte rätt att få veta sådant.

          Oavsett vilket jobb?

            Ja

              Konstigt.

                Väldigt bra.

                Du behöver inte heller uppge orsaken till en sjukskrivning, bara hur länge du är sjukskriven. Bra tycker jag ?

            Om du vill bli polis måste de väl få reda på det? Fast ioförsig har jag hört att man kan ta bort diagnoser från pappret

            Polisen får väl veta? Alltså om man söker jobb där. Har för mig det.

              Nä polisen får inte veta. Inte som att de får ut dina sjukvårdsjournaler. Det finns liksom inget adhd-register de kan slå i.
              Däremot ska du ju klara psykologisk bedömning för att bli antagen till polishögskolan. Och då är det ju rimligt att berätta om eventuella diagnoser.
              Men alla vill ju inte bli snutar heller så det kanske inte är ett jättestort problem.

      Hade en pojkvän som fick diagnos under våra år. Det hjälpte enormt mycket, många ”märkliga” saker han gjorde/sa fick man helt annan förståelse för. Innan han fick sin utredning och diagnos så kunde jag flippa för han kunde fråga helt sjuka saker från ingenstans. Men han förstod ju inte att det va ”konstigt”. Sociala koder osv. Senare kunde han själv förstå mer att andra reagerade.

        Det låter mer som asperger att inte kunna tolka sociala koder? Det har väl inget med ADD att göra?

          Precis.

            Gränsen är nog lite flytande och förmodligen finns det fler indikationer på ADD/ADHD. Men ändå. När man är i en relation tänker jag att man kan ställa rätt många frågor till varandra utan att behöva tänka på sociala koder.

      Alla ska ha/kan få den trenddiagnosen. Symptom på ”ADD” är symptom på att vara människa. Har haft diagnosen själv. Var ett tag jag var med i nån add-grupp på facebook, folk frågade typ ”har fått hemorrojder någon annan med add som känner igen sig? Så svårt attt hantera med vår tuffa diagnos”

        Då hade du nog en väldigt mild form haha. För oss med ”riktigt” ADD så funkar ju inte livet utan medicinering. Tråkigt att du blev feldiagnotiserad? Och fbgrupper är ju alltid sådär sjuka, oavsett ämne.

          Åh anonym 21:57 berätta snälla mer om hur det är för dig! Hur märker du av det i vardagen? Hemma som på jobb/i skola? Och vad är det för skillnad efter medicinering? Hur påverkar medicinen exakt?

          Skulle uppskattas jättemycket! ?

            Hinner tyvärr inte skriva utförligt men läs tråden ”allt om Add” på flashback så får du dina frågor besvarade <3

            Hinner inte svara utförligt men läs tråden ”allt om Add” på forumet flash back så får du svar på dina frågor <3

              Tack snälla för tipset, ska spana in den! <3 Återkom gärna om du har tid senare eller en annan dag, är helt okej om du inte hinner/orkar såklart med! <3

        Skrev lite hastigt. Menade att du antingen hade en väldigt mild form alternativt blivit feldiagnostiserad?

        Du säger ”har haft”, har du inte diagnosen längre? Omprövas man då?

      Hur är man om man har ADD?

        Som ADHD fast utan hyperaktivitet. Man har svårt att hålla fokus på sysslor och uppgifter, svårt ta tag i saker, lättdistraherad. Med mera.

          Samt svårt att hålla ordning och reda på saker, passa tider, med mera. Fast till den grad att man har svårt att få ihop livet eller att fungera på jobbet eller i studierna.

            Var också med i en grupp då min son ska utredas för adhd och läste också massa saker som jag tycker gör till att bara vara barn. Om 90% av barnen har adhd är det inte de 10% som inte har en diagnos som är fel. Då är ju adhd helt enkelt att vara normal.

              Läs på seriösa sidor istället för fbgrupper! 90% av alla barn har absolut inte adhd.

          Är det någon som vet hur man utreds för det? Alltså jag vet på ett ungefär vad man kollar efter för det kan man ju läsa sig till. Det jag inte kan förstå är dock hur läkaren(?) kan veta om barnet har ADHD eller om ”symptomen” beror på att barnet får äta alldeles för mycket socker hela tiden, inte får utöva fysisk aktivitet och har föräldrar som inte sätter gränser och inte har några rutiner? Känns som att det är stor risk att många sådana barn blir feldiagnostiserade och får medicin trots att de kanske inte alls har ADHD. Nån som har erfarenhet?

    Haha att halva influencersverige är ute och festar idag.. vad bra :)))))))

      Det är verkligen inte bara influencers. Folk lever sina liv, även vanliga Svenssons.

        Ännu värre då 🙂

      Vilka då? ?

        Kolla Lojsanwallin och leozuffanelli story

          Aj aj, lovisa som pudlade och skulle inte göra samma misstag igen. Va bra det gick

            Nej lojsanwallin (inte Worge) tillsammans med Lovisa Barkman och Hannalicious bland annat

              Lovisa Worge är där. Hon är med på både lojsans och Leos insta story

              Fast worge syns sitta i samma taxi på lojsans story….

              Glöm vad jag skrev, Worge är med dem och han där assistenten till Alice som också var med på födelsedagsfirandet

      Komiskt att Worge är ute och festar med massor av människor, hennes pudling sist betydde visst inte så mycket som hon ville få det att framstå som

      Fattar inte hur man kan festa, är inte såna ställen stängda? Och restaurangerna har bordsservering och måste sluta med alkohol tidigt? Eller är det privata fester?
      Tack alla idioter för att det här aldrig försvinner och vi får leva normalt igen.

    Att Nellie Berntsson köpt en smuggelhundar av en kriminell tjej får mig att börja undra om inte ryktena om att det barreras hemma på gården med stämmer.
    Är man inte så noga med saker så tenderar det till att gälla det mesta tyvärr.
    Kändes ju som att Nellie såg upp till Madeleines sätt att dra in snabba pengar på att sälja hästar med förkärlek för att åka runt i dyra bilar och flasha med att pengarna rullar in.
    Det var ju viktigt med en hund med kul färg istället för en med godkänd färg enligt rasklubben och att den då levererades utan riktiga papper och då fick det bli en smuggelvalp för 30 tusen av en tidigare dömd fängelseintern som alla vet timmar på allt vad lagar och regler heter, allt för att tjäna svarta pengar.

      Jag är övertygad om att Nellie själv inte skulle barrera sina hästar. Däremot har ju hennes häst Joe med 99% säkerhet blivit barrerad hos tidigare ägare vilket Nellie blundar helt för..

        Jag är så också ganska säker på att nellie inte barrerar med tanke på att många hästar har lugnat sitt hoppande något hos henne. Tex Laissa hoppade ju likadant hos Tyra. Däremot är jag relativt säker på att hon köpt flera hästar som blivit barrerade av andra.

      Tror inte det var en smuggelvalp, snarare en köksuppfödning.

        Men hon köpte ju den av el Hanif som är den som är utpekad som den som smugglat in massa valpar som tullen fått avliva för att de var i då dåligt skick när de hittades i smugglarns bil.

        Det är fasen lika illa. Det avlas på hundar de inte vet bakgrunden på. Kräks på folk som inte har mer vett i huvet än att tjäna pengar på oskyldiga djur. Sen är köparna inte mycket bättre dom.

      Detta borde lyftas camcam! Tycker så ofantligt synd om dessa smuggelhundar som tyvärr är en växande problem. Vad dessa pengar sen finansierar är också ett växande problem.

    Så sugen på vin men har ingen korkskruv.?

      Tips! Prova med en skruv om du har! Skruva ner och sen tar du tag i skruven med en tång eller nåt ?

      Är ju lätt fixat? Sko, spik och hammare, galge, skruv och något att dra med förslagsvis en tång.

        Inga skruvar eller spikar, verktygen ligger i bilen och bilen står parkerad en bit från min lägenhet och så törstig är jag inte att jag tänker gå och hämta dem. Sko? Har massor, men hur skulle det gå till?

          Du sätter vinflaskan i skon, och slår sen skon försiktigt i en vägg, korken kommer upp lite för varje slag och sen drar du ut den för hand. Googla, finns säkert 100 videos som visar hur du gör.

            Men var försiktig. Finns lika många filmer på när det går fel..

      Har du ingen skruv lös i skallen som du kan använda?

        Idiot.

          Ja, exakt det jag menade.

            Du är en.

              Du kan va.

                Inte värre än vad du är.

        Varför känner du ens att det är en rimlig kommentar att lägga, obviously du som har en och annan skruv lös.

          Usch vad ni är humorlösa här inne

            Du är inte direkt rolig.

      Har du någon granne?

        Ja men han är så otroligt obehaglig att jag undviker honom om jag kan. Det är liksom inget världsproblem att jag inte får upp min vinflaska.

          Nej det är det ju såklart inte, trots att du framställer det som det. De allra flesta har iaf en någorlunda normal granne man kan fråga.

            Framställer det inte alls som det.

              Och nja, mina grannar: en obehaglig snuskgubbe, ett medium, ett ungt par som skäller hela tiden. Mediumet är den mest normala men går jag dit kommer jag aldrig därifrån, vet ingen som pratar mer än vad hon gör?

                Mina grannar är bra. Kom med blommor efter jag varit på sjukhus och sa att dom tänker på mej. ❤

                  Drömmer om lika bra grannar. Eller, drömmen hade varit att vara vän med någon i samma hus, a la Vänner. Men jag bor i ett jävla dårhus. Kommer flytta så fort jag bara kan!

      Fråga grannen 🙂

      Gaffel.

        Min pappa använde sig av en kniv för att dra upp den. Sen tog han en tång också som hjälpte

      Tändare

      Har du en mascara hemma? Använd den för att trycka ner korken i vinet ?

        Varför just en mascara?

          Feminint och bra storlek.

        Då får man ju kork i vinet?

        Haha hur fan skulle man få ner en kork i vinet innan man skruvat upp korken och släppt på trycket?

      Jag är sugen på pizza men har inga kalorier kvar för dagen.

        Starkt jobbat

        Äh ta en och kör 500 mindre i morgon. Klart.

          500 räcker tyvärr inte för en pizza.

        Äsch ät en ändå?

          Åt lite gurka med pizzakrydda på istället, haha. Inte riiiktigt samma sak, men men.

            Hahahahaha, mums, lördagsgodis?

    Okej handen på hjärtat – har du börjat dricka mer alkohol sedan Corona bröt ut?

    Jag tror nog lätt att jag gör det; jag dricker hemma varje helg, minst 2 dagar. Innan drack jag ute, lite mer åt gången kanske men det hände typ max 1 gång i månaden.

      Ja. I somras drack jag mycket rosé och under vintern har jag druckit mycket öl. Köper t.o.m folköl numera, blir en ganska mysig fylla på ett 6 pack.

      Nej, jag dricker mindre. Dricker aldrig mycket alkohol visserligen, men eftersom jag inte varit på krogen sen före pandemin har det blivit ännu mindre alkohol. Tror på riktigt att jag kanske druckit alkohol fyra gånger på ett år, annars kanske det i alla fall är en gång i månaden. Typ därför jag är sugen på vin idag tror jag?

      Nej, mycket mindre.

      Dricker mindre nu när jag mest är hemma. Tycker mest om att dricka socialt.

      Handen på hjärtat- jag har inte druckit alkohol på flera månader och jag saknar det inte heller.

      Mindre!

      Mycket mindre. Träffar ju inte folk och dricker (såklart) inte ensam.

      Dricker absolut ingenting

      Mindre, nu blir det ca 1 glas en fredag och lördag kväll, förr var vi och festa ca 1 gång i månaden.. nu var vi för 3 veckor sedan med några tjejer hemma hos ena och drack lite mer vin än man är van vid nu i dessa tider, oh lord mitt huvud nästa dag samt dagen efter det!

      Slutade helt för två år sedan

        Om man inte dricker alls så är ens svar kanske inte så relevant ?

          Sorry!

      Nej, dricker mycket mindre. Dels för jag har en tvååring och jag gillar inte riktigt att dricka ensam. Dricker mest bara om jag går ut på middagar, fest osv. Nu var det nog ca 2 månader jag drack senast, drack då bubbel för jag hade köpt ny lägenhet ?

      Dricker oftare men inte mer, skulle jag säga. Gör mer ”ordentliga” drinkar hemmavid och dricker oftare goda viner eller öl till maten, men blir sällan att jag dricker fler glas på en gång som det blev innan när jag hängde/festade mer med kompisar.

        Samma här! Blir ett glas vin eller en öl till maten någon gång i veckan – men har inte varit full sedan innan coronis. Lite salongs på sin höjd.

      Mycket mycket mindre. Dricker aldrig själv och nu är jag typ konstant ensam. Så kanske blir ett glas vin en gång i månaden nuförtiden och innan betydligt mer då jag brukade gå ut på krogen relativt ofta och dricka en hel del

      Så härligt med lite mer hemmamys med vin mitt i veckan. Så länge man är nykter två dagar per vecka, för mig.

        Oj du det där låter inte bra

          Äh

        Lol

        Dricker samma mängd som innan, älskar vin och unnar mig vin 4 dagar i veckan men blir aldrig mer än en halv flaska per kväll

          Ursäkta en dum fråga kanske, men är en halv flaska per gång inom normalspannet? Jag började dricka mer under Corona och för att vara en som drack max 2 ggr i månaden så blev jag lite orolig. Drack en halv flaska vin ca 4-5 ggr vecka och slutade dricka helt för 2 månader sen pga att jag blev orolig för mitt bruk. Inte för att jag känner att jag behöver dricka men jag kanske inte behöver noja min för att vara i riskgruppen.

            Att dricka den mängden du drack är definitivt förenat med risker. Bra att du slutade!

        Det är ungefär samma här. Misstänker att jag kan känna abstinens om jag inte tagit ett glas vin på några dagar. Håller med om att det inte låter så bra. Tror att jag dricker oftare nu än innan Corona, då jag tränade mer och sov gott efter det. Nu är det som att jag ersatt gymmet med ett glas vin per kväll.

          Då är det bättre att du går till gymmet. Eller går ut och joggar. Ingen är immun mot att utveckla alkoholism. Ta hand om dig!

      Dricker kanske oftare men inte så mycket per gång. Lite slentrialmässigt liksom.

        Det är så beroende börjar

          Ett-två glas vin per dag förtjänar man. Är värre med helgsupande och dunderbakfylla.

            Så resonerar folk som är beroende

              Nä, det är sant faktiskt.

          Du behöver inte oroa dig men tack ändå <3

          För en del, ja, och naturligtvis ska man vara uppmärksam på om man känner att man måste ha den där alkoholen. De flesta har dock inga problem att dricka lite mer ofta en period. Som svar på frågan så drack jag helt klart oftare i somras, ett glas vin på eftermiddagen, inga mängder alltså men också lite slentrian och det var en trevlig rutin. Sedan några månader tillbaka kanske ett/två glas var tredje vecka ungefär. Vet inte ens varför det blivit så mycket mindre, har bara inte varit sugen.

      Nej. Dricker bara på fest. Aldrig ensam hemma.

        Så tråkigt.

          Men bra om man kan hålla sig!

    Nämen hörni, kan ni inte dra era värsta svärmors/sambons jobbiga släktingar-historier?

      Kan säga att min första pojkväns familj kallade mig alltid för Frida, som var hans ex namn. Fick höra det på släktmiddagar framför alla. Osäker på om de ens visste mitt namn.

      Svärmor som lägger sig i amning ?

      Lite mer generella saker som att man märker att hon vill vara nr 1 för mitt barn. Försöker lägga sig i hur jag pratar med mitt barn, hur jag uppfostrar. Hon bara måste lufta sina åsikter hur malplacerade de än är.. Nu är det mycket ojojojande från henne för jag har lämnat hennes son. Tydligen är det så synd om mitt barn som måste flytta och byta förskola osv. Men att hennes lille pöjk attackerat mig fysiskt, spottat på mig, kallat mig fula saker hör ju inte hit.

        Usch, lider med dig. Alldeles oavsett vem man är så måste man inse var gränsen går.

        Har hon uttryckt det så? Jag menar, att tycka synd om ett barn som får flytta och byta förskola = byta vänner är ju inte samma sak som att stå bakom att ens son misshandlat dig? Är ju två helt skilda saker.

          Men det är väl lite irrelevant i sammanhanget att ta upp? Vad ska hon göra enligt fd svärmor? Bo kvar? Fel fokus liksom.

            Det är mer synd om ett barn som måste bo med nån som misshandlar dess mamma liksom.

          Nej, nej hon ifrågasätter inte mitt val att lämna, men hon bara måååste liksom påpeka alla negativa aspekter som mitt barn säkert känner med alla förändringar kring det beslutet. Tro mig, jag som mamma har redan koll (och ångest) så det räcker.

        Men då slipper du väl henne nu då, om du vill? Eller får han delad vårdnad fast han gjort det han gjort?!

          Vi kommer ha delad vårdnad fortfarande. Jag och fd svärmor kommer bra överens även om hon ibland driver mig till vansinne. Nu vill jag inte kapa tråden med OT men mitt ex var en usel partner mot mig, men är faktiskt en hängiven pappa. Alla situationer är inte svarta eller vita och jag vet att han till 100% inte kommer skada vårt barn, hade jag varit det minsta orolig hade hon inte fått vara med honom obevakad.

            Han har dock redan skadat ditt barn genom att använda våld mot dig. Barn som upplever våld i hemmet är lika utsatta som om de själva blir utsatta för våldet.
            Jag hoppas så att du har rätt. Men barn i hem där det förekommer våld mot mamman löper också större risk att bli utsatta själva. Och för vissa är först när de är lite äldre (alltså inte.förskoleålder), då de ska fostras på ett annat sätt i vissa föräldrars ögon.

              Som sagt så är inte situationen svart eller vit. Jag förminskar inte vad som hänt (därav att jag lämnar). Men han har inte pucklat på mig i flera år framför henne. Han gick över gränsen vid ett par gräl på olika sätt där hon inte var närvarande. Vi har många omkring oss som älskar mitt barn och ingen har höjt på ögonbrynen för upplägget vi kör på för de vet exakt hur situationen sett ut. Det är alltid lätt att sitta och peka finger när man aldrig varit i en liknande sits själv.

                Det är väl just att jag varit I liknande situation själv som gör att jag reagerar.
                Jag har varit det barnet vet du. Och jag har också varit kvinnan som lämnar.

            Låter helt sjukt, skulle inte låta en sån man vara nära mitt barn…

              Tillåter socialen detta verkligen?

                Eh ja. Ni lever i en illusion om ni tror att alla kvinnor som blivit misshandlade av sin partner får ensam vårdnad. Särskilt i en sådan här situation där föräldrarna är överens om gemensam vårdnad. Men även i de situationer där kvinnan är rädd att lämna barnet hos pappan pga att hon blivit misshandlad så blir det verkligen inte alltid ensam vårdnad för mamman ändå.

                  Exakt så /domaren

                  Tragiskt.

      När jag och min pojkvän ( som idag är min man) var i början av vårat förhållande köpte han en lägenhet som vi tillsammans flyttade in i. Vi var unga och det var bådas första egna boende.

      Jag hade längtat hela sommaren efter att få fixa och inreda i lägenheten. Dagen efter inflytt behövde jag jobba, när jag kommer hem har lilla svärmor varit där och packat upp allting, fyllt skåp och lådor. Hon hade tagit över helt. Jag reagerade då och kände att det var ett övertramp men att hon säkert bara ville vara snäll.

      Några veckor senare fick vi hem ett kort från svärmor som var adresserat till mannen där det stod: Grattis ******** till DIN ( även understryket) lägenhet! Hoppas att DU kommer att trivas.
      Det var väldigt viktigt för henne att markera att det var hennes sons lägenhet.
      Samma dag som vi flyttade ihop blev hon helt förändrad gentemot mig. Kommentarer, pikar osv.

        Wow… Hur är ert förhållande idag? Ditt och hennes? Klart över gränsen där…

        Usch. Förstår att du blev besviken. Sån kärring ?

        Gud! Nästan exakt så gjorde min svärmor med! Min kille fick dock en hyresrätt som vi skulle flytta in i gemensamt som bådas första boende. Hon var väääldigt noga med att poängtera att det var HANS lägenhet, och att HON var så glad för att HON skulle få inreda. Hon köpte t.ex. massa grejer till oss som hon kom förbi med oannonserat. Pratade alltid med min kille om saker hon sett som skulle ”passa så bra i din lägenhet”. En gång ville hon ta med oss båda (ja faktiskt!) för att handla på IKEA, och hon skulle betala hela kalaset men bara om vi valde sånt hon hade tittat ut :):):):):)

        Som du säger är det svårt att förhålla sig till, för det känns som ett övertramp men det kommer från att hon bara vill vara snäll.

      Den enda historien jag kan komma på var när min svärfar tappade min sprillans nya iPhone i golvet för några år sedan. Hade fått den typ 1 dag innan… Blev så jävla arg och ledsen för han var så klumpig när han höll i den för att se den. Slutade med att han åkte och köpte en helt ny pga dåligt samvete vilket var snällt förstås. Men jag var ändå arg efteråt pga hans klumpighet. ?

        Men vaaa? Du låter sinnessjukt bortskämt, och att du ändå var arg när du fick en helt ny? Hade väl räckt att fixa glaset om det sprack?

          Haha nej snarare tvärtom. Alltid fått jobba för det jag ville ha, spara på egen hand, inga föräldrar som betalade. Så när jag äntligen fick min nya telefon (som.f.ö kostade skitmkt för en student) som jag själv betalat för så betydde det mer. Ville ju inte ha en ny, utan ville ha den jag själv köpt. Kanske sjukt orimlig, men just då var jag arg och ledsen (och en fattig student). ? Nu skrattar vi åt händelsen så allt är förlåtet.

            Du skrev att du hade fått den men okej haha. Men varför lät du honom köpa en ny om du ändå inte ville ha en ny? Och vad gjorde ni med den första? Blir nyfiken haha

              Oj, kanske var otydlig. Menade fått, som i fått den skickad av levrantören, sorry!

              Jag sa faktiskt att jag inte ville att han skulle köpa en ny, men han åkte ändå och köpte. Han tog den som var tappad, fixade den och sålde den vidare sen. ?

                Okej fattar. Han verkar väldigt snäll!

      Min man har 6 syskon och vi bjöd alla på vårt bröllop även om han kanske inte hade jättelust med det. 2 av dem kom, en svarade aldrig på inbjudan och påminnelse, en annan ville inte komma pga ”hade ingen kostym och tänkte då inte köpa en heller” och en fick vi svar av hans sambo efter påminnelse att dom inte kunde. Hans syster skulle först komma men skrev några dagar innan att hon var sjuk och gick sedan på en annan fest på vår bröllopsdag.

        ? stackars din man

      Att vi inte har någon relation till svärmor och hennes sambo sedan ungefär sex, sju, åtta år. Jag minns inte exakt. Och att barnen inte vet hur farmor ser ut längre.

      Alltid när jag var hos sambons familj på middag så pratade de på sitt modersmål som jag inte pratar. Så där satt jag:))) 20 år och vågade inte säga till

    Har era barns förskolor stängts pga coronautbrott? Eller begränsat deras öppettider?

      Nej inte än. Vi föräldrar får dock inte komma in ens i hallen längre, och de slår inte ihop avdelningarna efter kl 17 som vanligt. Annars märker vi ingenting, har inte ens varit märkbar personalbrist eller nånting. Har typ sett en vikarie.

      Mina barns förskola stängde en vecka då i princip hela personalen insjuknat i Corona/ vanlig sjukdom. Jag fick ha barnen hemma och ta ut vab.

        Var det bara personalen som blev sjuka eller många barn också?

      Hälsningar från en annan del av Europa: min unges förskola har varit stängd sedan Lucia.

      Inifrån förskolan då – vårdnadshavarna har nog inte mkt förändrat förutom att vi har ute hämtning/lämning. Föräldrarna messar oss så lämnar vi ut barnen. Och att om nån i familjen är sjuk i corona ska alla vara hemma (gäller ju i hela landet) och att vi vill att man håller syskon hemma vid förkylning.

      Inne på förskolan är det dock mkt mer restriktioner.

      Yes! Stängt i 2 veckor.. precis öppnat igen!

    Fin klänning?

    Jag ska gifta mig väldigt snart och tänkte köpa en fin klänning,från Sverige då jag inte hinner få den annars. Någon som har tips på bra ställen? Kollade Bubbleroom innan men är osäker.

    Gärna bra pris. ska inte ha någon fest eller mottagning för den som är nyfiken på varför jag inte går till en bröllopsbutik heh

      Nu vet jag inte vilken prisklass du rör dig i, men Boozt har fina klänningar från både By Malina och Ida Sjöstedt, till exempel.

      Nelly har väl en bröllopssektion?

      Vintage kanske?

      Vet ju inte vad du gillar för stil men jag tycker att bonprix har fina brudklänningar i min smak.

      Tycker bla Ida sjöstedt gör fina klänningar, finns hyfsat bra pris på Boozt ex. Annars om du är ute efter budget finns det en sida som heter Hebeos.se, jag har dock inte själv provat handla där så jag kan inte säga något om kvalitén tyvärr.

      Inte så stort utbud, men det finns lite i alla fall på boozt. Tror länkar fastnar men det finns en kategori under klänningar som beter brudklänningar. Om du inte vill ha en brud-brudklänning är klänningen Emily från By Malina fin, man ser den här och var dock, men jag tycker den är jättefin och kommer själv köpa en när jag nått min målvikt.

      Måste den vara vit?

        Nej, har inte bestämt färg än 🙂

      Tycker det finns mycket fint på bonprix .
      Det beror helt på vad för typ av klänning du ska ha. Bra priser är det oxå.

      Oj tack för snabba svar!!
      Ska kolla runt på sidorna ni skrev.
      Tack! ❤️

      Zalando har många fina festklänningar till överkomliga priser

      Köpte min bröllopsklänning på Zalando

      Kolla blocket/Marketplace, såg flera där idag

      Jag körde jeans och bikinitopp. Måste det vara en klänning?

        Eller juicy couture velourdress funkar också!

      Asos bride!

      Afound.com har många fina klänningar till superbra priser. Många fina märken osv. Kolla där.

    Vilken influencer tror ni har den rikaste partnern? Får intrycket av att Danis Babak är sjukt tät, stämmer det? Michaela Fornis Damon är väl inte fattig heller. Men finns kanske ännu rikare respektive där ute? Skvallra gääärna. Obs snackar endast respektive här, fattar att influencerna själva tjänar bra med pengar! Men nyfiken på deras partners (har absolut för mycket covid-fritid)

      Emilia de poirets man. Hon kommer iofs också från en stenrik familj

        Emilia de Poret är nog rikare än kille. Hennes pappa äger en kapitalfond

          Han är från en förmögen familj själv också.

      Molly Rustas kille verkar tjäna bra. Och Natacha Peyres man

        Natachas man har ju avlidit för ett tag sedan?

      Molly Rustas kille?

      Tror inte Damon har så särskilt mycket pengar, särskilt inte jämfört med babak. En som är svintät är Linn Herbertssons kille! Ägde en lägenhet värd 16miljoner innan dom träffades, och betalade deras landställe på Värmdö värt 8-9 miljoner…

        Uh deras landställe måste vara sjukt mycket mer värt än så? Vi har ett ställe Stockholms skärgård också som inte är i närheten lika glassigt som deras med pool och helt nybyggt hus? Vårt är värderat till 12 mille, deras måste vara minst det tredubbla…

          Mm jag menade mer att när han köpte huset och tomten så betalade han 8-9 miljoner. Ingen aning vad det är värt idag.

      Molly Rustas, sofi fahrman, Johanna E Olsson

        Lätt Sofi Fahrman!

          Ah just det Molly Rustas! Vad gör Sofi Fahrmans man som gjort honom så tät?

            Han var med och grundande ryska motsvarigheten till Blocket som han sen sålde (vi snackar miljarder här).

              Haha 🙁 varför stadgade jag mig med en VANLIS?!

                Du träffade han för tidigt?

                  Honom

                    Camilla har bett alla språkpoliser att hålla sig undan 🙂

                      Bryr mig ej. Språket är viktigare.

                  Om språket vore viktigt för dig hade du bejakat det i alla dess former. För dig verkar det bara vara en viss del av språket som är viktigt. Håll dig till romaner och sluta låtsas om att du gillar språk.

                    Det rätta språket. Det heter inte han i den kontexten.
                    Så för att älska språk ska man älska fel grammatik, stavfel o.sv.? Går inte ihop för mig.

                      Nej men älska talspråk ingår i att älska språk. Där ingår bland annat dialektalt språk,där man bland annat här i Norrland byter ut dig mot du ”går det bra för du?”.

                      Du älskar inte språk om du inte älskar alla delar, du älskar utvalda delar utav språket vilket är ganska platt.

                      Hahahaha herregud. Du har inte mandat att bestämma hur man älskar språk. Weirdo.

                      Man skriver heller inte på dialekt.

            Säger bara: Avito

      Molly rustas och rebecca Stellas killar

      Bellas ex.

      Maja Nilsson lindelöf eller vad hon heter

      Babak borde vara svintät för så stor influencer är väl inte Dani att hon kan bekosta deras hem, sommarhusbygge och livsstil?

      Någon som vet vad Kenzas Aleks jobbar med nu när Ivyrevel lagt ner?

        Jag menar det! Bara kollade på hennes Gravid vecka för vecka där hon undrade om de behöver ha barnflicka typ hela tiden när de får nästa bebis. Det fick mig att inse att de måste leva en jävligt lush livsstil :))

          Har för mig att D jobbade på B’s företag? Sedan blev dom ett par och hon slutade. Minns dock inte vad det var men borde vara rätt lätt att googla fram

        Vad jobbar babak med?

          Co-founder av Cure media. D & B verkar även ha ett gemensamt bolag; BDV invest

            Haha, A. Brings kille är väl grundare av Tourn? Börjar ana en trend!

              Väldigt vanligt att man träffar sin partner på arbetsplatsen. Inget speciellt eller unikt för just influensers

        aleks jobbar med att flirta

          Har också hört att han har haft svårt att hålla sig i den äktenskapliga bädden 🙁

            Vaaa?

            Hörde också det ryktet, av min kusin som är kompis med någon som jobbar på typ en PR-firma (?) som på nå vis hade mött honom via jobbet och ja det ena ledde till det andra.
            Sen om det är sant eller inte vet jag inte.

              Ja har också hört detta av en som jobbade på Ivyrevel 🙁 Så ledsen för kenza för tycker verkar vara en så fin människa

          vaaa… berätta mer

          Vaa berätta

      Egoinas partner är ganska tät, tror jag.

        Jaså! Vad jobbar han med?

          Han är väl ”bara” ingenjör tror jag.

        Hon lever ju dock inte särskilt flådigt alls? Och hennes kille verkar vara lite vem som helst? Om det stämmer att han ”bara” är ingenjör så tjänar han nog inte i närheten av vad babak och gänget tjänar

        Haha nej han är vablig ingenjör? Om du inte har något skvaller om att han fått ett fett arv eller liknande?

      Vad är babak rik från? Har noll koll på han eller Dani

        En va grundarna till cure media.

          *av. Sen tror jag de har en rätt bra burnrate och säkert en hel del lån, SÅ jäkla bra ser inte bolaget ut att gå.

        Kollade precis hans LinkedIn. Han har varit med och grundat Ziperall, ABC-gruppen och CURE.

      Jon Ohlsson är ju tät som fan! Dock räknas ju han som influenser själv så kanske inte får räkna med honom här. Och sen är ju janni från en förmögen familj också

        Såg att Janni’s pappas hus i Spanien såldes för 45.000.000 SEK nyss

          Varför är folk så rika??? Varför är jag så trash??? Pappa skulle satsat på fastigheter istället för hembränt.

            Äh. Jannis pappa fixade väl med strippor till Jons svensexa? Rik betyder inte att man inte är trash 🙂

              Inget fel med strippor

                Det är trashigt.

                Jo väldigt äckligt att utnyttja kvinnor så.

              Men det var ju en shemale

            Haha anonym 21:48 ❤️?

    Vad ser ni fram emot att göra när pandemin är över?

      Krama min mamma, pappa och farmor. Och åka till badhuset och något lekland med mina barn.

      Gå ut och handla på affären utan rädsla att dö.

      Jobba normalt. Träffa vänner och släktingar.

      Gå ut och äta på restaurang, resa, strosa planlöst i butiker, hitta på roliga aktiviteter med min bebis och krama min 91-åriga mormor.

      Kolla på tennis i Båstad.

        Glöm inte rosetterna!!

          Ska köpa hela lagret!

      Resa, gå på sexklubb, konserter.

      Kunna gå på gym och träna obegränsat. Nu går jag bara 05:00 eller typ 22..

        Ooh att du vågar erkänna det här inne, folk går i taket om man går till gymmet ens när det är lite/inga folk?

        Saknar gymmet såååå mycket ???

          Jag har precis blivit ”beordrad” att träna på gym av min läkare. Jag var väldigt tveksam faktiskt, men jag vill ju må bättre.
          Mitt gym, Actic, har gjort en liveuppdatering på hemsidan så att man kan se hur många som är där. Är det tillräckligt många blir man inte insläppt. De har så klart även begränsat antalet som får vara där samtidigt, rejält. Överallt sitter skyltar om hur många som får vara i varje avdelning. Yt- och handsprit finns verkligen överallt.

          På gruppträningspassen är antalet superbegränsat och det finns prickar på golvet, med tre meters mellanrum, där man måste stå. Även där finns sprit överallt och man MÅSTE torka av allt man rört innan och efter passet.

          Min poäng är att gymträning inte måste fördömas helt och totalt. Många ställen gör verkligen ALLT för allas säkerhet.

      Åka och hälsa på mina vänner som bor i en annan stad samt träffa släkten och ha släktkalas

      Göra normala vardagssaker utan att känna stress/skuld/känna efter varenda litet symptom. Och typ hänga hemma hos kompisar ?

      Gå på fotboll eller hockey

      Introducera min bebis till nära och kära ❤️

      Gå i en matbutik. Träffa mina äldre släktingar.

      RESA

      Åka till jobbet!! Dör hemmajobbsdöden…. ??

      Hitta på roliga saker med min man. Träffa släkt och vänner. Resa.

      Krama folk, träffa familj och vänner obegränsat, gå på konsert, resa, gå mer på restaurang och barer, inte tänka på avstånd och skit jämt!

      Fortsätta leva ensam 🙂
      ”When you find out your daily lifestyle is called ’quarantine'”.

      Åka till new York! Gå och se Hamilton!

    TALANG: varför går alla barn vidare? Särskilt om de är normbrytande på något sätt? Blir så matt, fan alla går ju vidare i Talang.

      Det är väl ett barnprogram

      Denna säsongen är USEL.

      Jadu, bra fråga. Alla barn är ju faktiskt inte så pass duktiga att de förtjänar 4 ja eller golden buzzer. Tänkte också på det nu när du nämnde talang att den som får en golden Buzzer kommer med största sannolikhet in som siste talang i programmet, har gärna en historia att berätta och får guldet

      Håller med! Hen som fick en golden buzzer igår fick det garanterat pga sin historia istället för sin ”talang”

      Det är därför jag tycker att det borde finnas två program. Ett ”Talang junior” och ett för vuxna (typ >16 år). Det blir ju sjukt svårt för en vuxen att tävla mot ett barn när barn alltid favoriseras…lite störigt, haha!

      Det är bara för att juryn skulle känna sig elaka annars. En usel idé, denna programidé, eftersom det blir skevt när alla barn går vidare och barnen o deras föräldrar kan även få en skev bild av barnets talang, att talangen är större än den verkligen är. Och fokusera på att hålla på med det istället för andra, vettigare saker. Liiite som detta med att flunsor exponerar barn, dessa barn exponeras ju också, för reklamintäkter.

    Knulla.

      Men unge man, tvättar du inte munnen med tvål?!

        Efter en cumshot i ansikte och mun, annars aldrig.

    I gårdagens ÖS råkade jag använda ordet m*latt (* = u). Inlägget blev borttaget. Får man inte använda det ordet längre?

      Jag tror Stina var moderator igår.

      Nej de användes förr i tiden som benämning på barn till de våldtagna poc av vita slavägare. Väldigt laddat!

        poc = puss o cram?

        Enligt Wikipedia betecknar det bara ”barn i ett blandäktenskap mellan en vit man och en svart kvinna eller vice versa”. Det var vad jag trodde det innebar. Det står inget om slavar eller våldtäkter.

          Jag tror (obs TROR) att jag läste någonstans att ordet härstammar från typ mulåsna, där en åsna är parad med en häst(?). Och att det användes på ett sätt som var att den vita människan var den finare hästen, liksom. Det går säkert att googla fram.

            Tycker att biten med att den vita människan var den finare ”hästen” låter som en efterhandskonstruktion.

              Jag minns inte helt om det var så, vill jag vara tydlig med. Det finns mycket om man googlar typ ”why should I not say m*latto”.

          Nämen om man har en smula bildning och kunskap om historia känner man till förhållandet mellan slavar av afrikanskt ursprung och plantageherrar samt vad det resulterat i.

      Får och får. Det finns väl inget direkt förbud. Men det är ett rasistiskt ord och inget som du ska använda om du inte är okej med att säga sårande/kränkande saker.
      Mitt barn är av blandad härkomst och om någon kallar honom för m*latt så kan de förvänta sig en tillsägelse/föreläsning beroende på om personen enbart är okunnig eller om det är ignorans snarare än okunskap. Du kan ju prova att googla din fråga så får du svar. Men du kanske bara ville få klaga på att ”man inte får säga saker i dagens samhälle”.

        Verkar ofarligt enl. Wikipedia:

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Mulatt

          Bara för att Wikipediasidan inte problematiserar ordets användning är det väl inte samma som att det är helt oproblematiskt att använda?

          Var en bakåtsträvare då och fortsätt använd det. Men du får räkna med att det kommer finnas de som ifrågasätter varför du gör det. Och det har de ju rätt att göra.

      Oj vad ängsligt! Det går utför med stackars Sverige 🙁

        Fråga till er som tycker att ”det går för långt” osv: Om någon tar illa upp för ett ord eller tycker att det är fel/kränkande varför är det så svårt att respektera det och bara sluta använda ordet? Oavsett om det är m eller n ordet?

          För att luften är fri, jag pratar pk bland folk jag inte känner för att inte förstöra kontakter som kan va bra att ha men mellan vänner så använder vi alla ord man inte får som t.ex n*g*r, detta är bakom stängda dörrar och folk som ses som medvetna med ”rumsrent” språk utåt hahaha

            Fy vad vidrig du är

      Äsch, inget å skämmas över. Jag säger negress ibland då jag tycker det låter fint.

        Och jag brukar kalla människor som dig för mongoloider då jag tycker det låter fint.

        Så om jag kallar någon ”fitta” så är det okej bara för att JAG tycker att ordet fitta är vackert? Logik på hög nivå ?

        Usch

        Bara ordet låter lite som ett bakverk. Precis som att klamydia låter som ett flicknamn. Inte lika trevliga ord när man tänker på vad de faktiskt är dock.

      Jag skulle nog inte använda det ordet. Annars håller jag inte med Stina. Allt är inte rasism, även om det så klart finns strukturell rasism också.

    Vadå ett måste i din godispåse?

      Menade givetvis VAD ÄR ett måste i din godispåse

      Menade givetvis VAD ÄR och inte VADÅ
      / Ts

      Där finns bara choklad ?

      50 shades of choklad och häxvrål.

      Inget, köper aldrig påsar med godis. Chips ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

        Favorit? 🙂

          Havsalt, vinäger eller grill.

      Gelegodis!!

        Gelehjärtan, geléhallon, sega råttor sååå gott

      Lakrits.

      Slemlor

        Vad är det?

          En mosad semla 🙂

        Ica?

      SURISAR!!

        Stämmer på dom flesta här inne.

      Oooh vad jag saknar lösgodis, har inte nu ätit på ett år pga pamdemin ? men gud vad jag tänker shoppa loss på lösgodis då detta h*lvete är över!

        Finns färdiga burkar i vissa affärer där dom plockat ihop ett kg. Man kanske inte gillar allt men mycket är nog i ens smak 🙂 det

        Corona sprids inte via mag-tarmkanalen…

          Nej men folk som hostar och nyser vid godisar och skeden man tar med sprider ju massa bobbor, alltid äcklats av bobbor och nu börjar jag bli paranoid med allt…
          Men lösgodis som man plockar själv kommer jag inte på väldigt länge att äta!

            Bobbor? Menar du att det finns snorkråkor på skedarna i din affär? Då skulle jag nog aldrig vilja köpa där…

            Ta med en egen sked att ta med ?

              Men gud nej.

        Folk hostar och snorar vid Lösgodiset även när det inte pågår en pandemi.??‍♀️
        Med andra ord, är inte lösgodis speciellt fräscht i normala fall heller.?

      Salmiak

      Geléhallon!

      Geisha, Tutti Frutti passion, skolkritor, hallonlakritsskallar.

      Körbärsgelegodisar. Och några lysmelk.

      Blåbärsbumlingar!

      Sura cola nappar å lysmelk daim

      Blå bumlingar. På senare tid har jag börjat gilla sega råttor som jag inte alls gillade som barn.

    Så sjukt stolt över min man som gjorde en mega-affär igår!! Ville bara få det ur mig ? haha
    Med vänlig hälsning, stolt fru ❤️

      Fick han äran att köpa ett PS5 eller?

        Vad menar du med det?

          Den som är insatt förstår storheten

            Haha, min son förhandsbokade och köpte ett PS5 för flera månader sedan. Han har redan tröttnat och funderar på att sälja det till en kompis.

              Hur jävla rik är din son???

                Han använde sina sparpengar ?

                Kostar ju 6000 så fullt möjligt. Spara månadspengen så blir det 1200 per år om man har 100kr per månad. Lägg till sedan mor- och farföräldrar som ger pengar vid födelsedagar.

                Själv köpte jag ca 5 spel och sparade resten. Köpte min första dator för 5000 när jag gick i gymnasiet 🙂

                  Exakt! Min son är tonåring så han har haft små inkomster under sommaren när han klippt gräs och rensat ogräs. Dessutom har han studiebidrag och sparar alla pengar han får från mor- och farföräldrar.

                  Jag är stolt och tycker det är jättebra att han lärt sig spara och planera sin ekonomi.

      Köpte han en ny golfklubba?

        Trista referensramar om en mega-affär för dig innebär att köpa en ny golfklubba. ??

        TS, va kul! berätta mer! Vad är det för typ av affär? ☺️

          Haha golfklubba nej…
          Han äger ett fastighetsbolag och sålde ett väldigt stort fastighetsbestånd igår. Mycket slit som äntligen givit utdelning ☺️

            Coolt! Vi är ju anonyma här så jag är fräck… vad tjänade han på det då? ? intressant att höra vilka världar andra lever i.. kanske roligare än ens egen ?

              Haha det tror jag inte ?
              Ja okej, vi är ju anonyma.. tjänade ungefär 100 MSEK på den affären.

                Hundra miljoner? Hur funkar det, är det liksom hans firma som får dom pengarna, eller kan han ta ut som?
                Kanske jättedum fråga, haha. Man kan inte ha koll på allt.

                  Jaa. Precis, firman får dem. Men han äger firman helt själv så han kan plocka ut dem med utdelning sen.

                    Då förstår jag. Grattis till er! Kul när det går bra för andra, haha.

                Jävlar!!! Grattis!!

                Fast vadå anonyma. I fastighetsvarlden.se skriver om dessa affärer! ??‍♀️ Står på första sidan.

                  Vadå, såg du på förstasidan om det TS skriver om?

                    Lugn nu, det står inget på Fastighetsvärlden om denna transaktion nej. Ingen release har gått ut. Och jag skrev vinst. Inte köpeskilling. Lite skillnad. ☺️

                      Ojojoj nu har frugan avslöjat att hon hänger på BB!!!

                      Ledsen att göra er besvikna men det där är inte jag ?

                      TS skrev ju att han tjänat 100 miljoner. Den där beskriver ju bara nån som sålt för en viss summa, inte vinst/tjänat. Sorry gänget, men det är nog inte TS i artikeln ?

    jag är så jävla less på detta. Jag har inget att kolla på (gillar ej att kolla på serier, film själv.) Ingen jävla influenser lägger upp något, och det är inte ens så att jag är så intresserad av deras liv, mer att jag har inget annat att göra?
    Jag är trött på min musik.
    Bor i Nederländerna så jag har varit i lockdown och curfew ett tag så börjar verkligen ta på mig psykiskt.

    Har ni några musik tips? Gillar techno, rap, hiphop (19-2015(?)), och elektronisk musik i allmänhet.

      Städa, studera eller starta företag. 🙂 gör något produktivt.
      Förresten vad gör du annars i Nederländerna, jobbar?

        jag har redan ”startat” företag – jag säljer en produkt jag tillverkar. Men jag vill inte bara jobba hela tiden…

        Jag jobbar, sedan 3,5 år sedan!
        Påverkas du mkt av restriktionerna i Sverige?

          Nej, jag påverkas inte mycket på grund av restriktionerna. Jag är i riskgrupp och vågar inte gå ut pga. är rädd att dö. Så restriktionerna är för slappa enligt mig.

          Kanske kan du starta ett litet inredningsprojekt? Typ renovera en möbel eller nåt? 🙂

            tycker inte du att dom som är i riksgrupp borde stanna inne då? Vilken riksgrupp är du i? Eller varför? Förlåt inte bortt i Sverige på många år så är inte så bra på svenska.

            Det är svårt att motivera sig att göra något. Jag hyr en lägenhet möblerad så de flesta möblerna är inte mina.
            Jag borde städa men varför?

              Jo jag stannar inne. Men eftersom så lite görs i Sverige så känns det frustrerande- som att den här pandemin kommer dras ut på mycket längre i Sverige än i många andra länder.

              Jag har delvis förlamad andningsmuskel.

                Jag känner samma för mitt land. Vi har jobbat hemifrån sen mars, allt är stängt och varit det i månader men siffrorna sjunker inte ändå?

                Men jag är glad för min mamma som jobbar på ålderdomshem, hon ska ta sin andra spruta i veckan. Vi bor verkligen i en bra komun.

        Haha älskar bredden på ditt förslag. Städa eller starta företag ?

          Starta städföretag?

          Sorry, ja jag är en idiot. Jag vet. Men jag menade väl att om man har mycket tid kan man organisera och städa mer grundligt hemma än annars. 🙁

          Det var ett dumt förslag, men jag är bara en liten idiot till människa, så förlåt mig.

      Kan tipsa om Sam Feldts remixer på soundcloud

        Näe inget för mig, tack ändå för tips.
        VIll du ha tips så maceo Plex

      Skulle tipsa om webtoons, dvs serier på nätet. Gillar ”Space boy” och ”Mage & demon queen”. Den sista är bland de roligaste jag läst 🙂

        jag kan verkligen inte kolla på serier eller filmer själv? Jag vet inte varfr men

      twitch?

        vad är det lol

      Spela något kanske? Typ dator- eller tv-spel?

        urgh, det har min pojkvän också sagt. men är för feg för att börja haha? Vad ska jag spela? hur väljer jag? vill inte känna mig töntig?

        Vad har ni för hobbys? känns som att killar har mer hobbys än tjejer…

          Håller med om att killar verkar ha fler hobbys. Vem skulle tycka att du är töntig? 🙂

          Välj bara något som din dator klarar inom något som faschinerar dig. Sci-fi? Fantasy? Pokemon? Finns ganska många gratisspel nu för tiden som starcraft 2 eller MTG arena (ett fantasy kortspel) så det är bara att pröva. 🙂

          Du behöver ju inte spela något superavancerat online. På datorn spelar jag typ Sims, Stardew valley, några pusselspel, lite äventyr.
          På Switch spelar jag Animal crossing, några olika Mario, legospelen, Just Dance, Rayman och några indiespel.

          Absolut inget jag känner mig töntig över. Det är ett trevligt tidsfördriv och nöje.
          I början är det svårt att välja, jag behövde prova lite olika kategorier innan jag visste vad jag gillade.

      Sök på cunninlynguists på Spotify. Underground hiphop ❤️

        det jag hört så långt älskar jag! Tack!!

          näe inte riktigt min stil tyvärr

    Tips mot slaskdiagnosen IBS?

      Bort med laktos och gluten för det första. Kolla upp foodmap och kör strikt på det i ett par månader, tarmen måste få läka. Sedan kan du successivt prova dig fram vad du tål och inte av det som är rött på listan. Och ät dimor vid behov.

        Tack ?

      Kämpat med riktigt svår IBS tidigare och är nästintill frisk idag. För min del hjälpte det inte ett dugg att utesluta gluten eller laktos. Inte heller att skippa kött eller kolhydrater. Eller socker. Det enda som verkligen hjälpte var att bara äta ett större mål mat per dag och försöka ha uppehåll mellan måltiderna så att matsmältningen ”hinner med”.

      För mycket fibrer ställer också till det. Jag behöver ganska fiberrik kost men måste balansera det så att det inte blir för mycket. Har också märkt att friterad mat och mycket ägg försämrar.

        Problemet med ibs är ju att det är väldigt individuellt vad som funkar. Men då är det ju såklart bra att få olika tips så man kan prova sig fram. Jag äter heller inte frukost eller lunch och väntar tills jag kommer hem, för då är det mer okej om magen kraschar.

          Jag var nog lite otydlig. Jag äter oftast tre mål per dag – frukost, lunch och middag. Och jag behöver absolut inte vänta med att äta tills jag kommer hem.

          Som jag skrev äter jag bara en större måltid per dag och med det menar jag ”riktig mat” (lagad mat eller vad man nu ska kalla det). Om jag äter en rejäl lunch så funkar det bäst att äta något lätt till middag. Och vice versa.

      Lchf fungerar.

        Som sagt det är individuellt vad som funkar.
        Jag har aldrig varit sämre än när jag prövade Lchf för min IBS.
        Fick söka vård så illa var det. Inte kul när det resulterade i koloskopi.
        Fy fasen. Aldrig mer!

        Funkade inte för mig.

      Hej! Jag blev kvitt min IBS genom att sluta äta baljväxter, börja äta kött och köpa en bajspall. Bajspall är en pall som du sätter benen på när du är på toa så att det blir en mer naturlig ställning, finns på claes ohlson. Lycka till!

        Jag slutade också med all sorts dieter (förutom ”dieten” att inte äta baljväxter). För mig var IBS stressrelaterat och utlöstes när jag skulle äta viss mat för att gå ner i vikt och bli smal. Det blev värre när jag fick diagnosen och skulle börja med ännu fler dieter. Jag började äta vad jag vill och bara accepterade att jag är extra hård i magen. Men det är väldigt individuellt.

    Har du någon fördom om egentligen vad som helst som du inte vågar berätta?
    Min är att jag tror att alla människor som är överviktiga har handsvett…skäms så för att jag tror det

      Jag tror att alla tiggande romer egentligen bara är lata.

        Kan avfärda den, jobbade på barnhem i Rumänien i många år och människor har det verkligen inte lätt i byarna. Jag fick ptsd efter vissa saker jag såg innan de gick med i EU. Det var helt fruktansvärt. Romer behandlades som smuts, de avskärmades helt från samhället och höll som djur i burar. Bokstavligt, på flera ställen såg vi hur de byggt stängsel runt romers boenden.

          Jag har sett ”Hotell Paradiset” så jag förstår varför de hålls bakom stängsel.

          Enligt min arbetskamrat som kommer från Rumänien är det för att Romer i Rumänien ej arbetar, ej går i skolan utan bara stjäl allt de kommer över och lurar alla de kan och att det är därför de är så hatade och ses som skadedjur. Men jag har ingen aning själv.

            Antar att hon inte är rom själv, utan gått på fördomarna som finns om dem. De är väldigt starka, och självklart anledningen till varför de har en så utsatt position.

              Tänk att det alltid är andras fel när en folkgrupp notoriskt har svårigheter att samexistera med andra grupper. Man måste kunna erkänna att deras kultur är ovillig att leva med oss och därför tenderar att bli problematisk då de ändå dras till våra länder. EU har IOM bidragsfonderna till romerna direkt erkänt problematiken då den bara utbetalas under vissa motkrav.

            Jepp, ingen rök utan eld …

        Lata och lata men enligt en ”person med insyn” (lol på tt jag använder det uttrycket men vi är ändå i ett anonymt kommentarsfält) är tiggeri starkt invävt i den romska kulturen, alltså inget de skäms för utan de ser det som ett yrke/livsstil, historiskt. Förut brukade de dock ge mer i utbyte, spå folk på marknader osv, fanns stark sån tradition på marknaderna i Skåne till exempel.

        Jag vet inte. Jag skulle inte kalla någon som sitter och tigger i ur och skur, från tidig morgon till kväll, lat. Jag är bra mycket latare. Uthålliga tycker jag att de är. Föredömliga också i att hålla fast vid sin nation och kultur i århundraden trotts förtryck och avsaknad av ett eget land och territorium.

          Men du tycker säkert inte att svenskar ska ha ett eget territorium eller land?

      Jag är underviktig och har alltid haft handsvett. Tråkig fördom.

      Jag tror att alla socialister är rasister.

        Jag tror att alla som pratar som Åkesson och Söder är rasister.

      Har en fördom om att alla kristna Har tråkigt sexliv. Inga utsvävningar eller Kinks eller någonting förutom missionären under blommiga bomullslakan.

        Jag med! Dom kör missionären med målet att barn ska bli till. Inga leksaker eller akrobat ställning

        Jag tror Ebba Busch är rätt vild i sängen. Hon ser sådär ständigt småkåt ut.

          Nu när du säger det så tycker jag nog det lite också! Samma sak med Sofia Wistam, nu vet jag inte om hon är kristen men ser ändå småkåt ut

        Haha, min fördom är att kristna har sjukt kinky sex, utåt är de fromma och milda men i sovrummet tas lustarna ut!

        Måste man ha kinks? Vad är ens kinks? Asså bdsm, matsex, rollspel etc vem fan gillar sånt? Så avtändande och mainstreamporrigt.

          Är nog en del haha. Både bdsm och rollspel är nice tycker jag.

      Att personer som haft en stabil, trygg och kärleksfull uppväxt är tråkiga. Asså människor som inte saknat ngt känslomässigt eller ekonomiskt och dessutom haft en normal skolgång och tillhört normen där de vuxit upp. En massa Linda, Fredrik och Malins där ute.
      Tråkiga, beiga människor som aldrig behövt kämpa i livet eller behövt lära känna sig själva på ett djupare plan.
      Människor som kollar på Talang och lägger upp bilder från skidbacken på Instagram.

        det där lät som mitt liv, nu känner jag mig jätte tråkigt haha

          Ja men det är ju just en fördom jag har. Det betyder ju inte att de här människorna på riktigt är tråkiga.
          Bara så jag upplever det, handlar väl om att man inte har så mycket gemensamt och så.

          Låter ganska mycket som mig också. Men alla har sina vedermödor. Ingen kommer undan helt. Dessvärre. Om tråden handlade om sånt ingen vet om mig, vore det till exempel att jag har stått på en stege med en snara om halsen. Trygg uppväxt. Stort socialt nätverk. Medelklass. Mamma som alltid var hemma när vi kom från skolan.

        håller verkligen med lol. GÅr igemom mina linda och fredrik vänner och kan bara säga att det stämmer överens.
        Vem är du?

        Haha ja detta kan jag relatera till… Jag var ledsen över min mamma som fått en stroke och en vän (typisk Malin/Linda) försökte trösta mig genom att säga att hon förstår. Det absolut värsta som hänt henne i livet var när hon var kär i en vän som… inte var kär i henne. Det var det. Hon sa alltså med egna ord att det var det jobbigaste hon varit med om. Då kände jag hon blev så platt i mina ögon på något vis.

          Sjukdomar är en naturlig del av livet. För mig låter du som en Malin.

            Åh tycker det beror på ålder på jasse. Att i väldigt ung ålder få en förälder som dör eller blir allvarligt sjuk tänker jag kan va kämpigt på ett helt annat sätt. När man kommit upp i åren så är det ju naturligt att ens åldrande föräldrar blir sjukliga /dör.

            Absolut är de det men ändå en stor sorg i livet att förlora de som tagit hand om en hela livet? Min mamma svävade dessutom mellan liv och död vid det tillfället, låg i respirator, och hade inte ens fyllt 55. Det är skillnad på sjukdom och sjukdom. Men du kanske ler glatt när vänner och familj drabbas av allvarliga åkommor och lider?

              Men tog du illa upp? Ler glatt? Självklart inte. Men att du tog just exemplet att din mamma fått en stroke som att det avvek från ”människor som inte saknat ngt känslomässigt eller ekonomiskt och dessutom haft en normal skolgång och tillhört normen där de vuxit upp”. Är att ens mamma får en stroke det värsta som hänt en(tolkade det lite så eftersom du tog upp just det) har man nog haft det relativt bra och är en del av den normen. Därför Malin.

                Oj du verkar på hugget. 🙂 Nä om du måste veta så har båda mina föräldrar alkoholproblem, växte upp fattigt, är invandrare, blev retad i skolan, samt led av depression/ångest i flera år i tonåren. Så hade det ganska kämpigt även om jag vet att många har det mycket värre. Jag tycker det var märkligt att min vän just vid det tillfället pratade om det ”värsta” som hänt henne när jag uppfattade det som ganska milt jämfört med att vänta på ett samtal för att få veta om min mamma skulle överleva eller inte. Med det sagt så vet jag att hon inte menade något illa, men jag blev lite paff att det var det jobbigaste hon varit med om när de allra flesta av oss upplever olycklig kärlek i livet och ser tillbaks på det som något ganska gulligt och inte traumatiskt.

                  Tack för livshistorian?

                  Jag håller med dig Jasse. Fast jag tycker nog mer att den som jämförde med olycklig kärlek just bara var riktigt okänslig istället för en typisk Malin/Linda ?

              Säger alltså inte att det inte är sorgligt. /Samma anonym

      Har fördomar om mac-användare. Typ att de byter laptop och telefon var tredje år eller mindre.

        Oj känns som att Appleanvändare aldrig byter och att det är vi med Android som byter oftare.

        Haha, sant! ? Jag byter laptop var 3-4 år och telefon vartannat år!
        Mina gamla laptops har jag gett barnen så alla är nöjda och glada.

        Hehe tänker tvärtom. Hade min senaste telefon i 4,5 år. Min dator har jag haft i.. 5 år tror jag det är nu och tänker inte köpa ny förrän denna ger upp, min appletv är generation 2. Tvn är från 2008.

          Hear hear. Min iPhone och iPod är 8 år gamla och min MacBook nästan 6 år gammal. Min IPad köpte jag i somras. Jag är nöjd med alla förutom mobilen som börjar vara så pass gammal att appar slutar funka en efter en. Skulle vilja ha en iPhone SE men har inte råd att köpa den just nu.

        Nu får jag lite mindre dåligt samvete som funderar på att byta ut min macbook från 2011 :/

      Är tjock men har iallafall ingen handsvett.

      Att män med ursprung från afrikanska länder inte är förmögna att vara trogna i en relation.
      Att medelålders undersköterskor avskyr människor och är allmänt påfrestande och ointelligenta.
      Att de som tävlar med eller ställer ut hundar är lite efter.
      Kan fortsätta länge haha…. 🙂 skulle aldrig säga dessa saker högt bland folk. Skäms för att jag är så fördomsfull men skrattar lite åt det med för vet att det är bisarrt.

        Hehe jag tävlar med min hund och har masterexamen. Pluggar även 50% vid sidan om heltidsjobb för det är kul. Vi tävlar fartfylld sport för att hunden ska vara nöjd och stimulerad.

          Man kan dock va hyfsat ointelligent och ha en masterexamen på samma gång.
          Högre utbildning är inget vaccin mot dumhet.

            Speciellt i dagens Sverige då alla ska läsa vidare till det ena eller andra, diverse kurser som kanske inte alltid är direkt kopplade till arbetsmarknaden.

    Hur många gilla-markeringar kan den här kommentaren få?

      Jag tror den här kommentaren kommer vinna över ⬆️

      En. Din egen.

      Ny nivå av sorlighet att vilja ha likes här inne.

        Äsch vad fan, är det pandemi så är det. Ge mig likes nu!!!!

          KLART du ska få en like!!

        Min mamma säger att alla här är mina riktiga vänner

          Mina vänner bor under min säng.

            Så du är inte min vän??

              Om du bor under min säng.

          Är nog hellre utan vänner än att vara vän med de som kommenterar här med tanke på hur tonen brukar låta.

      10

      Ingen. Knappen är trasig.

    Är så jävla otaggad på att åka till sjukhuset tidigt imorgon och antagligen få besked om utomkvedshavandeskap.

      Ooh, kämpa på och hoppas det inte är det! ❤️

      Ledsen för din skull, hoppas så inte är fallet. Vad får dig att tro att du har det? Vad har du känt för typ av smärta?

        Det var utomkveds. Ska få cellgifter imorn.
        Blödde tidigt och fick ultraljud. Visade INGET. Fick ta blodprov för att mäta hcg, sen göra om proceduren 48 h senare. Har lite ont i ena sidan av magen och jodå, ett embryo satt i den äggledaren.

          Fy fan, hoppas allt går bra för dig! <3
          Jag är gravid i v.7 och har sen början känt svaga smärtor i högra äggstocken… Dock inga blödningar, men det gör lite lite ont typ dagligen på samma ställe. Ska träffa BM imorgon och hoppas hon kan ge remiss för tidigt UL.

    Köpte stjälkselleri för första gången till dippen ikväll, men det var verkligen ingen höjdare!
    Så nu har jag en helt bunta med selleri som jag inte vet vad jag ska göra med.
    Har ni några tips på tillagad selleri/maträtter med selleri?

      Skippa skinkan, det går lika bra med selllleri.

      Läste först ”stjärtselleri”.

      Godnatt ?

      Sätt dem i vas så får du lite flärd.

      Jag brukar finhacka den och steka tillsammans med löken i köttfärssåsen eller nån annan gryta. Supergott! Annars gör jag juice av stjälkselleri men då måste man ju ha en juicecentrifug.

        +1

        Du kan även göra juice av den. Har du ingen juicemaskin så kan du mixa den flytande. Selleri är väldigt bra för magen och har man magkatarr e.dyl. så uppmuntras man ta en sellerishot varje morgon.

      Gör sofritto och hacka selleri, lök & morot och stek i olivolja, gott som bas i typ köttfärssås. Ha gorgonzola i selleri stjälkarna. Tunt skivad i sallad. Jag tycker det är gott att hacka ner och steka och bara blanda ut i lite vad som helst 🙂

      När jag bodde i USA blev jag tokig på deras fascination av stjälkselleri. Smakar inte gott ?

      Men har lärt mig använda stjälkselleri, bland annat gjorde jag lobsterrolls häromveckan med finhackad stjälkselleri i. Resten av sellerin hade jag i en kycklingsoppa. Tänker att det säkert finns liknande vegetariska/veganska alternativ om det passar bättre!

      Jag älskar stjälkselleri, men äter det sällan eftersom två i familjen är allergiska mot det. Precis som rabarber är den bästa stjälksellerin inte mjuk utan fast och krispig. De allra tunnaste stjälkarna tycker jag inte är så goda. Stjälkselleri kan vara lite trådig. Skala den lite lätt, så blir den godare och inte fullt lika besk. Waldorfsallad är jättegott! Många svenska recept har rotselleri i den, men stjälkselleri ska det vara! https://www.foodiecrush.com/classic-waldorf-salad/

      Tack alla för många bra tips!

    Jag skulle vilja dela med mig av en sak. Det kanske hjälper någon även om det så klart är olika från person till person. Jag har haft problem med fet hy och finnar sen jag var 12. Jag är nu 35 och trodde det skulle försvinna med åldern men verkade inte göra det. Har verkligen provat allt utan resultat. Men sen som ren magi från nästan en dag till en annan blev huden bättre när jag testade ansiktskrämer för torr hy istället för fet. Så ett litet tips till dig med liknande problem!

      Ja det har jag också märkt! Fick ett prov med från skintreat när jag beställde från kicks i höstas. Hade aldrig hört talas om märket och jag har inte heller läst på om det så jag vet inte vad det innehåller. Det jag vet är att den gör underverk för min hy, köpte produkten när provet var slut och kommer fortsätta, funkar jättebra på mig.

      C vitamin! Pixi ?

      Exakt! Om man inte återfuktar huden tillräckligt så överproducerar huden talg (hudens egna fett) för att kompensera!

      Det är ju fett hår jag inte vill ha!!!

        Hassan!

    Vem är Johanna E Olssons nya pojkvän?

        Tror dom kanske är släkt? Tycker deras barn är lika

    Vad har Therese Lindgren gjort i ansiktet? Hon ser plötsligt så annorlunda ut?

      Hurdå menar du? Hon är ju ganska duktig på att sminka sig så kan vara det.

        Läpparna och munnen ser annorlunda ut på något sätt.. osäker på om det bara är smink eller annat

      Håller med! Har hon fyllt läpparna? Gjort något med hjälp av sprutor?

        Jag vill tro att det är hur hon målat läppstiftet. Hon nämnde i en vlogg att hon börjat måla överläppen mer ”rund”, alltså att hon målar över amorbågen ist för att markera den. Svårt att förklara.

      Botox, fixat tänderna m.m

        Mycket fillers också! Kindben, käke, haka, osv.

      Också tänkt på det! Hon la dessutom inte upp video med sig själv på någon vecka och när hon kom tillbaka så såg hon helt annorlunda ut…ser ut som fyllt läpparna+något mer i ansiktet. odefinerbart. Men ser stor skillnad.

      Hon ser typ ut som Annica när hon pratar, nåt är det?

        Hon har gjort lipflip med botox

      1 sekund in i hennes senaste video kände jag mig heeelt säker på att hon gjort något med läpparna, troligen inte helt fel ute om fler tänkte på det

    Tips på liten enkel menskopp för nybörjare med torra slemhinnor och rätt så lite mens.

    Funkar vattenbaserad glidmedel för att få in menskoppen lättare?

      Testa tygbindor?

        Tygbindor är det bästa jag haft.

      Rekommenderar inte menskopp om du har svamp/ bakteriell vaginos. Går inte alltid att koka bort.

        Är det så? Får ofta svamp efter mens och misstänkt koppen. Fan, jag som älskar min kopp..

          Måste få tipsa om att använda något återfuktande innan du sätter in menskoppen, jag använder vagisan. Om man sätter in koppen med friktion blir det lättare små sprickor där svamp lättare kan frodas. Funkar iallafall för mig som haft samma problem! 🙂

    Någon som gjort fillers för att fylla ut lilla gropen i hakan som gör att hakan ser ut som en stjärt?

      Nej inte jag. Men en vän har och hon sa att hon var svullen till en början och var ledsen då hon trodde hakan skulle se ut sådär, när svullnaden lagt sig och efter några veckor var hon hel nöjd!

      Räcker det inte med en stjärt?

      Det är ju fint!!

      Nej, lägg hellre pengarna på KBT-terapi istället. Så fint med grop i hakan ❤

    Vart kan man se Naked Attraction?

      På TV?

      I Tyskland.

      På Discovery+

      Discovery+

    Jag är så satans uttråkad. Nu börjar de verkligen kännas. Fy bövelen va tråkigt de är just nu. Jag smäller av så sinnes trist de är! Finns de ens folk som har kul nu? Nääe, de är löjligt segt att vandra runt (i sitt hem) just nu.. suck. Har gjort de sen Mars 2020. Säljer fasen huset snart för är så trött på mitt eget hem. Känns ju som att man har fotboja. Sa jag att jag va uttråkad eller?

      Frida jag känner exakt som dig.

      fridus jag håller med dig!! är så jävla uttråkad. Vad finns att se fram emot?

      Jag med! Har hittat en gullig kille som tyvärr inte är lika intresserad av att träffa mig som jag att träffa honom men kämpar på med någon gång i veckan som tidsfördriv

      Håller med men du är en otroligt bra medmänniska och en stjärna. All heder till dig ?????

    Har snart lyssnat klart på Margaux bok och undrar så över hennes och Jacobs relation, i boken verkar han så snäll, kär och hängiven men hon tvivlar hela tiden men förklarar inte varför.

    Har inte alls följt henne, kan ngn fylla i lite

      Tyckte han betedde sig som en toffel ärligt talat.

      vill inte stödja henner så vill inte läsa boken, kan du utvecka mer?

    ROSACEA

    Ni som också brottas mot denna hemska hudsjukdom; vilka hudvårdsknep och produkter funkar bäst för er?
    Känns som jag testas allt som finns på denna jord.

      IPL-laser tror jag det hette och soolantra har räddat mig. På riktigt. Haft väldigt svår rosacea med både rodnad och knottror i hela ansiktet som både varat och vätskat. Soolantra tog bort nästan alla knottror, och lasern har hjälpt med rodnad och att jag inte behöver kräm varje dag (slutade jag med kräm innan jag gjort laser var hela ansiktet rött och knottrigt inom en vecka :/). Dock fick jag blåmärken i ansiktet efter lasern som la sig efter ungefär en vecka, men såååå värt! Lycka till

      ACO Face Clean Gel som ansiktstvätt/sminkborttagning, HTH Universal Cream som ansiktskräm och smink från märket Idun Minerals!

      Kräm med svavel i. Minns inte namnet men en burk kostar ca 800 och jag köpte på hudoteket. Försvann för mig på en vecka. Läs lite om det.

        Svavel dödar parasiterna som orsakar rosacea, likaså ivermectin i soolantra. Ipl och blå laser som dödar alla bakterier och parasiter på hyn. Använd inga essentiella oljor eller mineraloljor på huden. Tvätta huden två ggr innan läggdags och applicera neutrala eller för rosacea anpassade återfuktare.

    Någon som kollar på “älskar, älskar inte?“? Alla par är så stela och känner inte hopp för någon haha

      Ja, det känns ganska tveksamt att det ska funka mellan 3-barnsmamman som bor i lägenhet och masaien som bor i en hydda ?

        Jo verkligen? blir intressant att se honom i Sverige

        Haha jag brukar möta de på mitt ica. Hon är som en mamma för honom, och hon verkar gilla det

      Ja! Längtade så mycket efter ett svenskt 90 days och tycker att det känns som en kombo mellan det och typ bonde söker fru? SÅ MYSIGT. Jag har hopp för svensken som jag har glömt bort namnet på och Rebecka, men tycker deras kemi är så piiinsam så snabbspolar förbi alla deras scener. Men de verkar ju gilla varandra iallafall. Ivan och André verkar vara rövhål, blir arg bara jag ser dem. Blir galen på Sandras prioriteringar, tycker så synd om hennes 15-åring som uppenbarligen tycker att situationen är jättejobbig? Tanawan är jättegullig, och hennes karl går från att vara stel till gulligt stel när de är tillsammans. Har lite hopp för dem!
      Hälsningar en ivrig som är dålig på namn

      Jag tycker det är intressant. Men har också svårt och se 3 barnsmamman med hennes kille/man. Som annars bor i en hydda, och ska komma till Sverige och anpassa sig efter hennes livstil! Intressant

      Jag är så nyfiken om han i Bjuv verkligen är pappa till barnet. Jag är liiiiite tveksam ?

        Så spännande! Tyckte bebisen såg rätt fullstor ut för att ha kommit 2 månader (?) för tidigt ?‍♀️ Men han (och hans styvmamma då) verkar ju ha en rätt rimlig attityd till att han lär bli pappa till barnet oavsett vad ett faderskapstest säger.

          Haha jaa jag tänkte också på att bebisen inte såg ut o vara två månader för tidigt född ?.. jaa jag håller med om att det är fint att han ändå tänker att det är hans barn oavsett vad testet säger.

    Lyssnade på Fredagspodden där de pratade om insta och om att nuförtiden kan alla se ut som modeller. När man växte upp var det endast några supermodeller som det inte ens var någon ide att försöka efterlikna, man brydde sig mindre om sånt. Nu kan alla vara modeller och verkar jämföra sig och lägga ut de snyggaste bilderna på sig själva. Till vilken nytta? Alla fluensers instagram svämmar över av de snyggaste selfisarna, ta Alice Stenlöf tex. Bara bilder när hon poserar, jag fattar verkligen inte grejen. Är det för att andra ska bli avundsjuka? Eller för att företag ska tycka att de är snygga och vill göra samarbeten? Stackars barn nuförtiden som får växa upp med den här skiten.

      Så jävla sant. När man var yngre så fanns det typ max 1 snygging i varje klass, och kanske 2 som var snäppet under. Resten var normalsnygga/normalfula. Nu har varenda människa pumpat läpparna och opererat både näsan och brösten och ser ut som kändisar.

      Tycker också att typ alla har det inredningskatalogssnyggt hemma nu för tiden? Marmorbord och hela köret. Fan saknar typ när alla bodde sossigt med tråkiga tapeter och sketna bokhyllor hahaha.

        Ja Billy-bokhyllor haha. Ser man någonsin såna hos folk nu för tiden? Jag tror då inte jag sett nån på många år.

          Välkommen hem till mig 🙂

          Jag har två billybokhyllor, en enkel 160 säng med vanliga kuddar, dvs inga hotellkuddar och prasslande täcken. Och fan så jag trivs med det.

        Håller med om att ’alla’ verkar eftersträva ett visst utseende och en viss inredning för att ge framgång- eller ge intryck av framgång. Min personliga åsikt är att de som opererar sig och har samma inredning ’som alla andra’ inte ser fina ut generellt och inte har så fina hem. Jag gillar mer när människor har personlig stil både på kläder och hår och på inredning. 🙂 haha…

      Alla ser ju likadana ut, dom kommer ångra sig när det blir inne att se ut som sig själv igen och inte enligt en mall.

      Fast tänk på att majoriteten inte ser ut så i verkligheten.

    Vad tycker ni att man ska köpa. L300 eller Aco?

      Vad är det för produkt du ska köpa?

        ansiktskrämer och serum. Jag använder thebodyshops just nu, jag tycker inte deras krämer funkar så bra på min hy. det smälter inte in direkt i min hud utan smular.

      L300 har en bra brun utan sol för ansiktet och aco har en bra body cream, båda parfymfria. Beror nog på vilken specifik produkt det gäller.

        Jag tänkte ansiktskrämer, serum rengörare osv. L300 har fler serum som är billigare men det känns som att aco är mer omtyckt. så är lite förvirrad haha

          Jag har acos c-vitaminserum, men L300 fuktkräm/dagkräm. Nöjd med båda 🙂

            Beställde för nån 1 h sen krämer,rengöring och olja från aco. Den rosa serien och ett serum från l300. Plus ansiktsmask från Lumene som ska ge glow. Spännande ser framemot det. ?

    VEM ÄR TUSSES DANSARE? jag är kär

      Han som log där på slutet? Jag vet tyvärr
      Inte men snygg var han!

        Ja han!! Jag dog

      Haha jag med!

      Zaras kille är en av dem iaf

        Det var inte han

      Påminner om Romel Belcher som var med i mello för några år sedan. Hade världens crush på honom!

    Fy fan va äckligt det är med kikärtor! Vem äter det egentligen? Smakar som gammal källare luktar och ändå ska det va i allt. Ska man bli vegan verkar man ofrånkomligen behöva stå ut med skiten, måste man verkligen? Äter hellre gräs.

      Man gör ju hummus på dem!!!! Mmmmm

        Det är väl det enda som möjligtvis går ner… men ingen favorit det heller egentligen. Det är konstant den där bismaken av unket.

      Det är ju så otroligt gott! Har du testat att rosta dom i ugnen? Jag önskar bara att jag tålde dom! Får så fruktansvärt ont i magen när jag ätit kikärtor och bönor.

      Är vegan sedan 2013, och h a t a r kikärtor av hela mitt hjärta. Så går absolut att va anti-kikärtor och vegan.

      Haha sitter just nu med chili rostade kikärtor. ÄLSKAR. Stekta i olja med salt och chili, mmmmm.

        Men varför äter man kikärtor när man kan äta chips? Samma som detta eviga tjat om chocklad… när det finns KOLA??? Förlåt ?

    Hur vet man om man är kär i sin partner?
    Har börjat tvivla. Känns inte som kärleken finns där. Ser massa gulliga par och tänker åå önska jag också hade det så. Känner inget pirr i magen, det ända jag vill är att jag ska vara kär i honom.

      Hur länge har ni varit tillsammans? Jag har varit tillsammans med min sambo i drygt fem år och kan känna att det går i vågor. Där omkring jul och nyår så kändes det nästan helt dött, men vi pratade om det och har ändrat vårt levnadssätt lite efter det. Givit varandra mer egentid och börjat göra mer saker tillsammans. Lite klyschigt, men vi bytte ut kvantitet till kvalitet. Det blev faktiskt mycket bättre sen!

      Jag får ofta höra att om man börjar tvivla så är man inte kär, eller att det då är något fel, men jag tror inte riktigt på det! Jag tror snarare att det är en naturligt att det går lite upp och ned. Jag kan många gånger i förhållandet känna att vår kärlek förändrats, det där pirret har sakta men säkert bytts ut mot trygghet och typ… en mer djup kärlek, att vi är varandras bästa vänner. Det kan kännas både sorgligt och bra på samma gång, och jag tror att om jag hade sökt pirret och bytt partner så hade jag antagligen hamnat i precis samma dilemma efter fem år med den nye. Han jag är med just nu får mig att känna mig trygg, sedd och älskad.

      Pirr i magen är väl sjukt överskattat? Det är väl bara i början man har det.

      tänker man dom tankarna så är man nog inte så kär. men det går ju upp och ner i vågor. Kan du tänka dig ett liv utan honom? Tänk att du aldrig mer skulle prata med denna personen? Kan du göra det? Ja då kanske du ska göra slut.

        Haha, det var det här jag menade! Dyker alltid upp som kommentar när någon tvivlar, det gör ju tvivlandet så tabubelagt. Jag tror personligen att detta tabubeläggande av tvivel gör att man tvivlar ännu mer. Jag tror att det kan bli en självbekräftande profetia, genom att tro att det är fel att tvivla så distanserar man sig och letar fel hos sin partner (eller snarare, försöker hitta skälet till varför man tvivlar).

        P.s. ingen kritik mot dig lill! 🙂

          Jag känner mig lättirriterad till typ allt han gör.
          Jag känner att jag inte får något från honom? Så svårt och förklara. Han ger mig pussar ibland. Men jag vill ha mer, vill ha överraskningar. Vill göra saker tillsammans osv.
          Har jätte svårt att se mig i framtiden med någon som inte kan ge mig allt det där.
          Och hade jag haft ekonomin så hade jag vågat lämna.

            Har du pratat med honom om det? Om vad du behöver från honom?

            Å andra sidan, din sista mening säger ju mycket…

              Ja jag har pratat många gånger om vad jag känner men får trötta svar hela tiden. Som att han visst gör det osv. Känns svårt och prata med någon som inte är villig att erkänna för sig själv och mig att man inte gör tillräckligt för förhållandet.

            Men tar du någonsin intiativ då? Eller att du hittar på saker som ni kan göra ihop? Det kanske får igång och inspirerar honom också.
            Jag har själv klagat lite för min pojkvän att jag vill ha överraskningar, att vi hittar på mer, att han är mer romantisk..men då reflekterade vi tillsammans. Jag gör ju faktiskt inget till honom. Så på alla hjärtans dag var det jag som fick stå för kalaset, så skoj! Men han ger också såklart, på hans sätt. Vad gör din partner som du uppskattar? Och det viktigaste, har du pratat med din partner om det? Kommunikation är verkligen a och o i ett förhållande. Lycka till!

        Har tänkt den tanken. Att jag vet att det hade varit jobbigt i början att inte se honom eller prata med honom.
        Men jag kommer gå vidare. Det är ju otroligt jobbigt & svårt i början.

    Tror jag fått vitiligo, har fått kritvita fläckar över armarna som jag aldrig tidigare haft. De är inte superstora men synliga liksom.
    Har alltid haft några ”döda pixlar”, inte många men några stycken.
    Söker man läkarvård för det eller är det bara något att acceptera?
    Lider ju inte av det.

      Jag fick vitiligo för ca 10 år sedan, började på magen och sedan ansiktet. Fick en kräm som heter protopic att använda på fläckarna för att försöka stimulera tillbaka pigment. Funkade inte plus att ansiktet blev tokvarmt så fort jag drack lite alkohol.
      Nu bryr jag mig inte om fläckarna mer än att jag är supernoga med att smörja dem med solkräm, bränner mig lätt där annars.

      Har nämnt min vitiligo när jag varit hos läkare för andra anledningar. Har aldrig tänkt att man gör någonting åt det och de har inte frågat om jag vill ha eller erbjudit någon typ av behandling heller utan mest bara bekräftat att det är vitiligo.

      Det är bara att acceptera. Jag fick min första vitiligofläck när jag var typ 6 år, en rätt stor mitt i pannan. Nu, såhär 30 år senare, så är vitiligon så utbredd att det istället ser ut som artiga har mörka fläckar på några ställen. Den har dock inte gått så djupt ner så att håren blir vita, mer än på ett par fåtal ställen.

      Undvik stress och sår. Många av mina fläckar har börjat vid ett ärr och det var under min period av utbrändhet som vitiligon gick från fåtal fläckar till att täcka typ 99% av kroppen

      Sök läkare. Kan hända att det inte är vitiligo. Finns en annan åkomma som påverkar pigmentet i huden men har glömt vad det heter. Det orsakas av en svamp som finns på huden. Jag behandlade min rygg som var full med vita fläckar med Fungoral schampo från apoteket. Smörjde ryggen vid dusch och lät det sitta på ett tag, sen sköljde av. Det var nån procedur, vet inte hur länge. Sen försvinner fläckarna nästa gång man solar.

        Det där behöver man inte gå till läkare för. Det räcker med att lysa med en UV-lampa. Lyser de vita fläckarna är det svamp. Lyser de inte är det pigmentbortfall aka vitiligo

    Är det bara jag som tycker Ida W’s dansvideos på insta är så jäävla CRIIIINGE???? Får panik

      Tycker alla dansvideos är cringe….

      Är hon gravid igen?? Ser lite ut så i senaste träningsvideon

        Hon e ba fet.

          Verkligen inte knäppis!!

    Någon som följer prisonbeauty? Tycker det är lite jobbigt att läsa hennes texter nu för tiden.. Tyckte texterna var bra innan men nu är lite högtravande och krystade. Borde sluta följa va?

      Då passar jag nog inte att lösa nej. Jag tycker hon skriver väldigt bra nu också

        Som en högstadieelev på nationella proven typ.

          Lite taskigt att diskutera det här kanske, när hon ofta läser och kommenterar här liksom.

            Men snälla. Det är ju inga hemska sågningar eller kritik av hennes utseende. Jättekul att hon delar med sig av sitt liv och mår bra av det, men alla kan inte vara författare och det är ok att säga. Säkert andra som läser om sig själva här också om man säger så.

              Det var ju ingen konstruktiv kritik direkt. Ingen stor författare eller så heller, mer vanlig person. Nog lättare att ta åt sig då. Tycker bara det ör konstigt att diskutera henne här.

      Akta er, hon e gangster.

    Köpte en wake up light i veckan. Bästa som hänt mig på länge! Så skön Känsla, att få vakna harmoniskt istället för med adrenalinpåslag och ilska som kokar inombords. Tips till alla andra ljudkänsliga och ”morgon arga” människor.

      Låter nice, vilket märke? Finns det risk att man ej vaknar?

        Vadå, nånsin?

          Ja men självklart menade jag om det finns risk att aldrig någonsin vakna. Det är ju sånt man brukar fråga när det gäller väckarklockor.

          ?

      Jag hade också en sån. Vaknade aldrig av ljuset utan vaknade först när fåglarna skrek för full hals (hade valt fågelsång som alarm.)

    Varför måste folk visa en sina bebisar och fråga om de ”inte är såå söta”, många bebisar är så jävla fula. Många barn också. Föräldrarna verkar blinda för det här. Ska man ljuga? Speciellt bebisar med mycket hår. Ser så skabbigt ut..

      Prova att inte ljuga nästa gång och se vad som händer…

      Haha. Säg bara ja vad söt, så kan du tänka vad du vill ?

      Ja, det är bara att ljuga!

      Haha aldrig hört ordet skabbigt användas för att beskriva bebisfrisyrer, härligt med lite nya perspektiv! Men ja alltså är bara att fräsa iväg en liten lögn, tar ju inte många sekunder att säga ”sööt” och belastar nog inte karmakontot heller.

      Haha tycker precis tvärtom, tycker skalliga barn oftast är fula. Och bebisar som är väldigt röda i hyn eller typ genomskinliga. Fult.

      Va? Fint med hår ju, finare än skalliga bebisar haha (de kan också va söta dock). Tycker det är lite konstigt att fråga, lägga ord i munnen på folk. Men om de gör det får man ljuga ja. Alla tycker nog sina egna bebisar är söta i början, det är biologi.

      För att man vill visa upp det finaste man har. Man är något enormt stolt över sin bebis så det inte går att beskriva oavsett hur bebisen ser ut, det kan va svårt att förstå för andra hur just min bebis kan vara jordens sötaste men eftersom mamman burit bebisen i magen så länge och kunnat knyta ett band till bebisen blir det nog bara så.
      Och att säga att bebisar är fula pga olika orsaker anser jag är fel att tycka. Ja vi får tycka vad vi vill men ändå, det är en bebis som inte gjort ett enda litet skönhetsingrepp eller sminkat sig osv.

        Äääh jag gissar på att det inte är några bebisar här inne och läser

          Da da. . Uhuuuu… ??‍?

        ”Man”. Du är kanske det. Stolt är inte ordet jag skulle använda, jag har inte presterat nåt med i att bebisen blev som den blev. Glad för den och älskar den dock.

        Haha. Nej de är det. Har aldrig sett en söt bäbis.?

      Haha håller med. En kompis ska snart få sitt första barn och jag kan bara tänka mig hur mycket snapar jag kommer få, får redan miljoner snapar varje dag som har med hennes graviditet eller förhållande att göra (och jag har ändå bett henne att inte skicka snapar på hur fint hon och killen har det eftersom jag är nydissad och vill inte få det tryckt i ansiktet. Och jo jag är glad för hennes skull men behöver inte 25 snapar om dagen för det). Känner bara att jag vill inte seeeee. Än mindre behöva kommentera ungen. Men jag får väl låtsas…

        Respektlöst av din kompis… Säg ifrån på skarpen!

          Jag vet. Vad som är ännu värre, jag ville fira hennes födelsedag i december, utomhus såklart, tänkte att vi kunde grilla korv eller vad som helst med avstånd bara vi fick ses. Fick svaret ”nej vi har bestämt att vi inte ska träffa några nu under pandemin så jag kan inte”.
          I januari la hon upp bilder på Instagram från en babyshower som hon blev överraskad med. Den var utomhus och totalt var de kanske sex personer. Det gick alltså bra, men att träffa mig utomhus gick inte bra.

      Nej man behöver inte ljuga, är dom så dumma att dom frågar får dom acceptera ett ärligt svar. Jag brukar säga att ungen är lika ful som alla andra ungar, sen får man aldrig mer nå bilder på ungen skickade till sig ?

    Vet inte riktigt hur jag ska formulera inledningen på min fråga ?
    Men vi har en 8 åring, en 6 åring och så en 1 åring, jag har börjat fundera på en 4de, av olika anledning, varav en är att jag känner att jag vill ge minsta ett syskon nästa i ålder. Tänker så att när hon tillexempel är 5/6år kommer ju inte storasyskon vilja veta av henne (??) medan de 2 äldre mkt väl kan vara väldigt tajta då.
    Ni som har det lilla ”gapet” i åldrarna, hur var det för er minsting när de äldre blev stora? Blev den yngre ”utanför” ? Eller för dig som har 2 äldre syskon och är ensam ”liten”, hur var det?
    Många frågor ?

      Så fin tanke. Ja! Kör och få en till. Jag är minstingen, liknande åldersskillnad som mellan dina. Jag bad jämt mina föräldrar om ett småsyskon och önskade mig ett i julklapp och födelsedagspresent under många år?

    Någon som är ung typ 20-32 som har lite grå hår men låter dem vara? Jag har lite vitt i främre halvan av mitt mörkbruna hår och låter dem faktiskt växa ut nu! Det är trots allt bara en till hårfärg egentligen. Försöker se det som ett till sätt att tänja lite på normerna. Som ”söt tjej” tror jag dessutom att jag kan komma undan med det lite mer. Typ som att jag har hår på låren även på sommaren, lite rundad mage osv. Sen när man väl är i sociala situationer igen och kanske ser att folk tittar på det kanske det inte känns lika självklart. Vi får se.

      Färga. Man ser gammal ut i förtid av grått hår även om man själv inte fattar det.

      Jag tycker grått är vackert!

    Långt inlägg. Skrivet av känslor… Måste bara skriva av mig.
    Har haft många år av psykisk ohälsa – orkar inte skriva allt men utbrändhet, GAD (ångest), kroppsliga symtom i alla former som hämmat mig. Har två barn och en fantastisk fästman. Sista året har varit hemskt. Men som person vill jag alltid ta mig uppåt/framåt som förmodligen är min drivkraft i allt det mörka.
    I alla år har jag alltid känt mig ”fel” och aldrig vetat vad jag vill jobba med eller göra. Jag har jobbat men aldrig passat in – alltid hamnat i konflikt med någon eller bara känt mig allmänt felplacerad.
    NU känner jag att jag vill glömma allt det gamla och typ starta om. Jag är för gammal för att fega och man har bara ett liv, har aldrig vetat vad jag vill MEN nu kan jag tänka mig att läsa en utbildning på 1,5 år inom en bransch jag verkligen kan tänka mig ELLER starta ett eget bolag inom min dröm (vill inte skriva för mycket här men det är inom klädbranschen) som jag liksom hållt på med alla år (fast som hobby). Jag känner att jag inte har någon jag kan prata med. Nämnde för min bror som jag trodde skulle stötta och som typ ”jaha”. Jag blev så ledsen. Varför måste folk generellt klanka ner och komma med allt som är negativt om man vill starta eget? Varför kan man inte bara få gå sin egna väg? Jag har typ inga vänner (tragiskt men sant). Hur får man styrkan att köra på när folk runtomkring inte peppar? Jag känner att jag måste hitta min inte styrka och skita i alla andra.. lättare sagt än gjort. Snälla peppa mig..

      Bry dig inte så mycket om vad andra tycker helt enkelt. Varför skulle det ens spela roll, det är ju ditt liv.

      Klart du kan satsa! Mängder av folk som startar företag, kan de så kan du!

      Om du känner att du inte har någon i din närhet som peppar dig, kanske du kan leta efter folk som gör ungefär det du vill göra, och höra om du kan ta en pratstund med dem? De kommer säkert ha mycket mer input av värde om själva arbetet än folk i din närhet kan ha. Tänker att LinkedIn är en rätt bra första kontaktyta, folk där älskar ju att prata om sina egna karriärsbanor!

      Och tänker på din brors uteblivna reaktion – visste han om att det var en stor grej för dig? Eftersom att du skriver att du ”nämnde” det. Som du skriver tror jag inte att du behöver tolka det som att han klankar ner på idén – kan du kanske ta upp det igen och säga att du vill höra hans tankar? Och även negativa inspel går ju faktiskt att ta till vara på, även om de ofta är gnäll. Om andra ser problem där du inte gör det – bra! Då kan du lösa dem innan de uppkommer på riktigt!

      Lycka till med allt!

      Men varför hamnar du i konflikt med folk? Reflektera över det. Att komma på varför det blir så är en del av lösningen till att få kompisar och känna samhörighet. Och i förlängningen då också ha personer som peppar dig när du startar företag.

        Ångrar att jag skrev detta inlägg men man kan ju inte radera ? Jag slängde iväg det väl fort och i väl mycket känslor. Jag hamnar inte alltid i konflikter och har absolut inte autism som nedan kommentar verkar tro ?

        Tack för era svar ändå. Jag kör mitt race så får vi se vart jag hamnar.

      Kolla på ”Flickor med autism” på UR. Låter som att du kanske har det. Allt gott!

    Är det värt att börja titta på The Crown? Alltså är den ens bra? Behöver nån ny serie men hittar inget…

      Den är väldigt bra tycker jag, men allt hänger ju på vad man gillar.

      Tycker den är lite ojämn. Vissa avsnitt är bra, andra är sjukt sega.

      Prova! Tycker det är lite riv i första avsnitten iallafall, tillräckligt för att man ska härda med de som är lite på den segare sidan.

      Jag grejade inte the crown till en början. Skippade därför de tre första säsongerna för att bara kolla på den sista om Diana. Den var så bra och inte alls seg. Det gav mig intresserat att plöja igenom serier från start för att få bakgrunden till saker som fångat mitt intresse under fjärde säsongen. Inget som blir spoilat direkt, och var något avsnitt segt och alldeles för politiskt så skippade jag det och kollade nästa avsnitt istället.
      Gillade den!

      Är den ens bra? Vi talar alltså om en serie som vunnit typ varenda tv-pris som finns, som tokhyllats av både recensenter och tittare och som alltid dyker upp bland de första förslagen när man diskuterar serier. Vad får dig att tvivla på att den är bra?

    Vad anser ni om att er partner tittar på cam girls? Är det skillnad om de chattar med dem?

      Tycker båda är oacceptabelt, men det senare är ju värst. Varför skulle man göra def i ett förhållande?

        Tycker det är ganska sunkigt även om man är singel tbh. Vem vet varför de tjejerna gör som de gör, känns inte ok att betala för sånt.

      Det är fan helt sjukt. Lika bajs både att han klllar/chattar

      Det är ju en form av prostitution, dvs inte okej någonstans.

    Jag tror att Tusse i mello kommer att komma ut som transsexuell framöver.

    Hej!
    Jag fick precis reda på att en bekant blivit slagen av sin sambo som hon har barn med (de är ganska unga, typ precis examen från gymnasiet)
    Jag sa att hon borde lämna honom. Hon vill inte. Vad ska jag säga för att hjälpa henne?

      Du kan inte göra någonting, hur fruktansvärt det än låter.
      Man måste själv vilja lämna någon som slår än annars kommer det aldrig hända. Tyvärr tror jag ditt bästa alternativ här är att diskutera vilka alternativ som finns (hur hon kan få en lägenhet och stöttning för sig och barnet) och försöka få henne att se fördelarna med att lämna.
      Utan att veta vad som hänt kan vi tro att hon är rädd, osäker, känner sig ganska liten och olycklig i att det blivit såhär. Ibland när man brottas med sådant är det enklare att försöka bygga på en grund man redan har, oavsätt hur ostabil den är. Det bästa sättet att hjälpa henne hjälpa sig själv är att visa henne nya möjligheter, en stadigare plats där hon kan bygga nytt.

      Viktigast är nog att ta kontakt med en kvinnojour och be någon profissionell om råd. De kanske kan hjälpa dig att hjälpa henne.

      Lycka till

      Tyvärr kan man oftast inte med logik övertala någon att lämna. De måste vilja själva.
      Så oftast måste de vara kvar ett tag till innan de lyckas ta sig loss.
      Däremot kan du erbjuda dig att alltid finnas där om hon behöver nåt, en flyktväg t.ex.
      Om du visar ilska eller fördömande kanske hon inte vågar kontakta dig.
      Ni kan ha en hemlig signal, en random fras som sms:as om hon behöver undsättning.

        Tack för svar. Jag har sagt att det aldrig är okej eftersom han har fysiskt övertag och att det är okej att hon lämnar. Tack.

      Finnas där för henne. Du behöver nog inte säga så mycket. Bekräfta gång efter annan att det han gör inte är rätt. Stå för det som är rätt och normalt. Ta hjälp av kommunen, det kan finnas handläggare på soc som jobbar med våldsutsatta. I genomsnitt försöker våldsutsatta lämna tre gånger, innan de faktiskt lyckas. Anklaga henne inte för det, han har förmodligen ett psykologiskt övertag, som gör det svårare för din kompis!

        Orosanmälan på barnet?
        Oavsett den svåra situation som hon är i låter det som att hon behöver hjälp i att se hur det påverkar hennes barn. Det kan också bidra till att hon vågar/orkar lämna.

          Ja gör det, ett barn ska inte behöva leva i en sån situation. Och det kan få henne att ta tag i det.

    Äggoina ä singel igen.

      Det är hon ju inte?

      Är hon väl inte? Eller vad fick du det ifrån?

        Ä jo. Äggoina ä min kyckling.

    Är det någon mer än jag som undrar varför våfflor nuförtiden är dyra som guld.
    Löwengrip är i full fart med sina omärkta samarbeten …2 våfflor för 600 kr….140 kronor för extra grädde….

    Bra där!

      Tänkte precis samma!

    Fundering 1: VAD har Tess Merkel gjort med sitt ansikte, så tråkigt att förstöra sig.
    Fundering 2: HUR kan så många kändisar referera & göra smygreklam för Ann på Drömhuset utan att någon uppmärksammar, kan ju inte vara ok. Någonstans.

      Såg också intervjun med henne imorse. Så tråkigt hon inte kan acceptera sin ålder utan anstränger sig till max att se ut som 25. :-/ Såg smärtsamt ut att inte kunna ha någon mimik i ansiktet…

    Jag har dejtat en kille ett tag. Jag är verkligen kär!!
    För 2 år sedan klev jag ut ett långt förhållande där sexlivet aldrig var kanon.
    Men med han jag är med nu är de kanon. Utom en liten detalj.
    Jag kan inte ”släppa loss”.
    Hans favoritställning är 69an. Och det är ju inget fel på den, tänker jag.
    Men jag KAN INTE göra den? Vill förtydliga att det inte sitter i att jag inte vill, jag vill.
    Men jag känner mig så obekväm? Det går bara inte! Jag skäms typ? Men jag vet inte för varför?
    Rädd att göra fel, rädd att kväva honom med mitt arsle.. (obs de sista var ett skämt).
    Jag vill så gärna släppa alla spärrar men jag lyckas inte? GE MIG TIPS!

    Känner mig ej obekväm med honom i andra situationer! Han är underbar och väldigt snäll och trygg,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.