Vad genuina länktips kan leda till

Underbara Clara verkar ha satt hjärtat i halsgropen när hon gick in på sitt Instagramkonto eftersom hennes följarantal slagit i taket. 
Men ingenting hade hänt, det var bara Jonna Jinton som hade skrivit ett genuint inlägg och tipsat sina följare om Clara och hennes konto.
Utan hake. Inget länkbyte eller liknande som oftast framstår som genuint för…tja, ingen egentligen.
Lite som ett sponsrat inlägg.
Genuina tips är alltid mer värda än köpta åsikter, och det är med största sannolikhet därför vissa riktigt oseriösa företag fortfarande ber influencers att inte skriva att det rör sig om reklam.

Men, men…
Här nedan är Jonnas inlägg som hon skrev om Clara, och längst ner kan ni se siffrorna på just hur många nya följare detta genererade till Clara.

Statistik från Social Blade som visar att Clara fått runt 20 000 nya följare efter Jonnas länk
Bildkälla: Social Blade

PS..
Social Blade kan ibland verka lite buggigt så det ibland kan se lite knasigt ut bland siffrorna, men i det här fallet ser det normalt ut.

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ska du inte göra inlägg o prata om att hon gör reklam med sina barn såsom du har så mycket pekpinnar på så många andra? ??

      Fast Clara till skillnad från andra influencers har varit öppen med det redan från början och involverat sina barn i sitt jobb. Precis som dom får hjälpa till med resten av arbetet på deras gård. Googla så får du upp hennes blogginlägg och kan läsa själv.

        Fast hur mycket har den yngsta att säga till om? Jag fattar verkligen inte skillnaden, och tycker faktiskt inte att det spelar någon roll att hon tar finare bilder och lägger ner lite mer tid på texten. Barnen används fortfarande i reklamsyfte utan att ha kunnat säga sitt.

        Det förändrar ju inte det faktum att hon tjänar pengar på sina barn genom att exponera dem på sociala medier.

        Det spelar ingen roll vilket sätt hon gjort det på Julia, dem är ändå barn och för små för att veta vad dem tackar ja till när dem till exempel är med i reklam. Därav lagarna som finns eller ska komma i Frankrike, alla ska få betalt när dem arbetar .

        Hennes anledningar var väl sådär. Faktum kvarstår

      Det finns heliga kor…

    Båda två verkar som genuint fina personer 🙂

    Kan du snälla förklara siffror du lägger upp som vi som inte jobbar med bloggar och instagram inte förstår ? du har en tendens att bara lägga upp massa siffror från index som tar väldigt lång tid att förstå, hade varit enklare om du bara skrev ”hon har fått x tusen fler följare” under bilden eller något

      Det står followers: + 16 380 (the last 30 days)
      På 30 dagar har hon fått 16 380 nya följare.

        Fast mer interessant är väl att hon efter Jonnas push fick 20 000 nya följare.

          Fast det verkar ganska konstigt att hon skulle fått 15000 för att Jonna rekommenderar.. nej det är nog den där buggen även där, några hundra kanske hon kunde fått genom Jonna men femton tusen… och c skriver att i detta fall ser det normalt ut haha.. fatta att folk kommer köpa nu och om de blir påkomna så skyller de på bugg eller på att någon tipsat.

            Jonna har över 800 000 följare, över 60 000 har gillat inlägget om Clara.
            20 000 är 2,5% av 800 000 – tycker inte det verkar helt osannolikt att ett par procent av de som följer Jonna också skulle vara intresserade av att följa Clara.

              Fast att någon tipsar om ett konto bukar inte leda till så många nya följare, det verkar lite FÖR bra, lite skumt. Dessa skriverier och inlägg kommer ju bara leda till att vissa kommer köpa följare och sen skylla på bugg eller tips. Vet personer som köpt följare efter att de blivit taggade för då har de tänkt att de kan skylla på det.

                Detta kommer förmodligen leda till att personer som tidigare köpt kommer köpa, vet en som uppenbart ville upp i 50 000 och köpte 500-800 dagligen under en tid och sen när det påpekades då stoppade ökningen tvärt, väldigt märkligt. Gissar att denna person kommer köpa igen nu.

                  Hon stod kvar länge på samma antal och sen plötsligt denna stora ökning varje dag tills det påpekades och då stannade det av och har sen stått still igen utan ökning, så genomskinligt. C har ju också haft en märklig ökning på sistone efter att ha stått still länge utan vidare ökning, märkligt.

                    Cam har fördubblat sitt följarantal på någon månad bara, nästan så man kan tro hon köper. Detta är kanske en skenmanöver så hon inte ska bli misstänkt för det, det är tydligt att hon fort vill upp i 30k och hon brukar anklaga och misstänka andra för att göra sånt hon själv gör.

                    Clara har också börjat med otroligt mycket reklam på bloggen deöa banners (som hon tidigare ondgjort sig över). parallellr med ser ökat mängden sponsrade inlägg. Hon är väl sugen på kosing…

                Därav inlägget om vad ”genuina tips kan leda till” – ovanligt många nya följare…

            Fast Jonna har ju över 800000 följare, så att lite under 2% skulle börja följa ett konto hon rekommenderar är inte långsökt. Jonna har extremt högt engagemang på sitt konto om man jämför med de flesta dussininfluencers som finns.

        Stöämmer ju dessutom inte, dagen efter fick hon ju fyra tusen till, den dagen var det som Jonna tipsade, så det blir ju över tjugo tusen totalt men står ökning med 16000. Nej det är buggen för de femton tusen eller så köpte Clara femton tusen.

          Nej, Jonna tipsade samma dag som den stora ökningen.

          femtusen till fick hon till o med så det blir ju över tjugotusen totalt men står att ökningen senaste 30 dagarna är 16000. Skumt.

            Social Blade sammanfattar alltid de senaste 30 dagarna längst ner men du ser varje enskild dags siffror också.

            Det är lite plus och minus liksom – lågstadiematte att kunna lägga ihop och dra ifrån i flera led.

            Exempel:
            ”Du har 20kr och får 50kr av morfar, sedan går du till affären och köper choklad för 30kr och en dricka för 25kr. Hur mycket pengar har du?”

            (Tips: Svaret är inte 70kr, och det är inte heller ”skumt” att du totalt sett till slut har mindre kvar än det du hade från början ihop med det du fick av morfar.)

              Fast det är ju inte så många som avföljt så det borde ju vara över tjugotusen i ökning senaste trettio dagarna då och inte sextontusen. Något verkar knas men fint att du förklarar lågstadiematte eh.

                Listan i skärmbilden visar 14 dagar, det är väl antagligen fler som avföljt de 16 dagar av de 30 senaste som inte syns här. Fortfarande mer plus och minus än ”knas och skumt”, tycker jag.

      Personligen tycker jag inte det är så svårt att förstå, mer att det känns ganska onödigt att halva inlägget är en redovisning på hennes följarantal. Håller med dig att det hade räckt att skriva att hon fått x antal nya följare på x antal dagar. Är man nyfiken kan man ju kolla upp statistiken själv. 🙂

      Hoppas du inte tar illa upp men har du problem med att utläsa enkel statistik så träna på det! Du kommer nog stöta på det fler gånger

      Du ser ju svart på vitt att hon den 21/2 fick 15 839 nya följare. Det är till och med grönt så man förstår att det har kommit flera. Hur kan det på något sätt vara obegripligt? (Förlåt om du har dyskalkyli <3 )

      Socialblade är jätteintressant och busenkelt att läsa av. Jag tycker det är fascinerande att kolla upp vissa influencers och se hur en viss typ av inlägg ger nya följare medan andra får dem att tappa. ”Utlottningar” ger alltid en drös nya följare (nödvändigt för att kunna vinna) men sen droppar de av igen lika snabbt. Vissa politiska uttalanden ger också effekt – Yogagirl tappade tusentals efter ett negativt uttalande om Trump, vilket var lite intressant; man tycker ju att hennes följare borde vara anti Trump, men tydligen inte alla.

      Så svårt är det inte…

    Tycker ”fina” och ”genuina” personer är ett spännande epitet.

    Jag tror många anser sig själva vara fina och genuina, problemet är att vi ALLA har sidor som kanske inte är de vackraste.
    Är man då offentlig så syns dessa sidor tydligare och dras i långbänk på ett annat vis.

    Vem tror att dessa två som diskuteras i detta inlägg egentligen är helt fina och genuina och absolut inte har några sämre sidor?
    De kanske endast är mer kompetenta på att veta vad som är vettigt att visa upp?
    Eller är de två helt unika fantastiska människor?

    Ja jag vet inte, vet i alla fall att jag gör mitt bästa, jag tycker jag är fin och genuin men också ibland ett as.

      Finns inte en enda människa som är helt felfri.

        Joo!

          vem?

            Jag ??

      Jag tycker att Jonna Jinton verkar vara en ganska nice person. MEN man får ändå inte glömma att det bara är glimtar av verkligheten (och knappt ens verkligheten) som visas upp på sociala medier. Det är ju så man bygger sociala medier. Jinton är ju sitt eget varumärke (som vi tjatar om gäller ALLA influencers) och det passar till exempel inte in i hennes varumärke att skriva att hon legat inne i stugan och haft diarré hela helgen, haft problem med Skatteverket eller bråkat med en kompis och råkat säga elaka saker.

      Skulle väl säga att JJ kan ha lite svårt att hantera när hennes följare inte smeker medhårs och haft invändningar mot saker hon gjort eller sagt, ibland sämre skrivet men ofta givet som konstruktiv kritik, vilket var mer synligt när hon aktivt bloggande , mindre så nu när hon mest håller till på y-tub och insta. Då ville hon försvara sig med att hon inte tillhörde sociala medier och inte räknades som någon ”influencer” även om hon har sin nisch som hon lever på osv.. Hon är stor i sin egna litenhet.

      Ja, fattar vad du menar, men genuin betyder inte att man alltid är fin och duktig. Det betyder att vara autentisk (på både gott och ont) och inte sätta upp en fasad, vilket jag anser Jonna Jinton gör. Det är en del av varumärket och hur branschen fungerar liksom. Lite som att sitta och se på en teater eller film, det är en regisserad del av verkligheten.

      Det är inte Jonna eller Clara som säger sig vara fina och genuina – det är personer som följer eller umgås med den här typen av personer som säger att de är det. Vilket i sig är ett problem av den anledningen du beskriver.

      Jag är själv en person vars omgivning säger att jag är så snäll, fin, härlig, underbar, genuin och blablabla. Själv känner jag mig som ett monster för att det förväntas av mig att jag ska vara alla dessa ting bara för att jag generellt är ”likeable” i sociala sammanhang.

    Jättehärligt med genuina tips. Jag är uppvuxen i samma kommun som Jinna bor i, det är precis så magiskt som det ser ut på hennes instagram.

    Vill även rikta så stor beröm till dig för hanteringen av inlägget igår!

      Jonna är uppvuxen i Stenungssund som ligger utanför Göteborg. Hon har aldrig lagt upp bilder därifrån på hennes instagram. Hon flyttade till Grundtjärn när hon var 20 år gammal.

        Tror du missförstår? Ingenstans skriver personen du svarar om var Jonna är UPPVUXEN utan var Jonna BOR 🙂

          Tack för ditt förtydligande, lustigt med vissas vilja att missförstå allt… /10:12

            Speciellt snabba på att missförstå i sammanhang där de är extremt stötta över att Jonna inte lever upp till kraven för vad som är ”en riktig norrlänning”.

        Och? Vad spelar det för roll var hon är uppvuxen? Måste man redovisa allt?

        Vad ska hon skriva? ”Jag föddes i Västerås, sedan bodde vi mina tre första år i Gävle innan vi flyttade till Söderköping…”

          ”Här är några bilder på cykelstället utanför macken där vi ofta köpte glass på mellanstadiet. I morgon lägger jag ut en story på handbollshallen i Gnesta där jag var på läger sportlovet 1993.”

        H*n (10.12) har aldrig sagt eller frågat om var Jonna är uppväxt

        Har bildgooglat ”stenungsund” åt dig, om du saknar bilder därifrån på Jonnas insta:

        https://www.google.com/search?q=stenungsund&sxsrf=ALeKk01i6SanJDSuGQFo_pMgYNxPCUB2Kw:1614159550452&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiv1_X0nILvAhXnkosKHd5cC7UQ_AUoAnoECBUQBA&biw=1591&bih=1247

        (Med ett S för övrigt, kanske därför du har svårt att hitta info?)

    Vem vill ens följa ”Underbara” Clara? Hon är så tråkig och präktig att klockorna stannar…

      Bella är bättre eller? ?

        Ja nästan. Hon försöker åtminstone inte framstå som präktig och som den perfekta människan…

          Har det aldrig slagit någon här inne att folk på insta kanske försöker vara perfekta för att det sitter personer i kommentarsfältet och hugger så fort de inte är just perfekta?

      Håller helt med dig, tycker hon verkar supertråkig faktiskt. Eller alltså, inte tråkigare än t ex jag själv, men så jobbar jag ju ej som influenser.

      Jag följer henne!! Älskar hennes inredning, loppisfynd, deras odling. Tror nog det beror helt på vad man har för personlighet själv. Jag tex följer inte de andra ”stockholms” influencer, utan följer mer liknande Underbara Clara.

      Jag följer henne för hennes underbara bilder. De är ögongodis för mig och gör mig lycklig.

    Alltså Charlotte Perelli och Anders Jensen. Måste han vara med på ett hörn varje gång hon syns eller hörs i media. Känns som hon ”måste” lyfta honom så fort hon kan. Man kan hoppas att hon gör det för att hon vill men ibland känns det som han har ett enormt bekräftelsebehov.

      Ja det är lite konstigt, har också tänkt på det, känns som att han gärna vill synas i tv, han verkar typ lite kåt på att bli känd.

      Blev riktigt fånigt när hon drog hem hela slottet-teamet till sitt lyxiga hem och råkade stöta på sin Anders innan han skulle till jobbet. Ofattbar tajming!

        Det avsnittet var så konstigt! Varför skulle de vara i hennes villa när hela programmet går ut på att de samlas på ett slott? Kändes som om hon ville skryta loss ordentligt. ”Åh kolla på mig, bor i en 20 miljoners villa och har en ung snygg man trots att jag är nästan 50 och inte haft en hit-låt på 18 år”… Krystat.

          Ung och ung.. det är 2 års ålderskillnad på dom:)

            Oj då. Min gissning var 10 år yngre…

              Jag förstår hur du menar, hehe.

      Han kanske har ett bekräftelsebehov, men alla hans fina kvaliteter väger över. De kvaliteter som syns i alla fall. Förutom att vara enormt händig och attraktiv verkar han enormt generös. Till alla. Även om man är rik kanske man inte delar med sig såsom han gör. Köper bostäder till mamma och svärföräldrar med mera. Verkar vara en superbra bonuspappa. Team Anders Jensen!!!

    Hon ser ut som dig ändå, den underbara Clara.

    Kan ingen skriva ett inlägg om Claras präktighet och självgodhet någon gång? Ja hon är begåvad osv men jag blir galen på hennes framtoning och sektliknande kommentarsfält ibland. Och stressad över hennes ständiga ommöbleringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.