Barn på sociala medier del 753

Om man – efter det här inlägget och många andra på samma tema –  fortfarande inte riktigt känner att man har tillräckligt med argument för varför det inte alltid är den bästa av ideér att exponera sina barn på sociala medier, särskilt om man har många följare, så kommer här ett exempel till på vad som kan hända då.

En story som Penny Parnevik lagt upp där hon ber sina följare anmäla ett konto som utger sig för vara för och publicerar bilder på hennes son Atticus.
Bildkälla: Penny Parnevik Instastory

Här är det alltså någon som startat upp ett konto i Pennys sons namn och där det postas bilder på honom och resten av familjen. 
Det står visserligen att kontot inte tillhör den ”riktige” Atticus, men det är ändå privata bilder som fått ben och som Penny inte har en aaaaaaaaning om hur de används eller vilket syfte de har för den som eventuellt sparat ner dem.

Tack för tips!

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är inte ovanligt att fans skapar konton m bilder. Sökte på Arnold å hittade två konton med bilder på honom som inte är hans föräldrars… så ja det är också en anledning. Värst är väl dock att vem som helst kan skärmdumpa bilden å spara ner och använda hur som helst.

      Så j*vla sjukt ju! Varför vill man starta ett konto om någon annans barn?!? Jag fattar inte.
      Och varför vill man sälja ut sina barn på det där sättet som folk gör. Ja, du är skittråkig och ingen vill läsa om dig, deal with it! Men sälj fan inte ut barnen för likes, klick och pengar. Girighet och ego när det är som sämst. Skämmes!

        Tror det mestadels är barn som gör det. Jocke och Jonnas barn har väl också ”fankonton” tror jag…

      Skillnaden är att Margaux hejar på sina fankonton medan Penny försökte få bort det.

        Hon ordnar ju till och med träffar för sina fääänz. Minns vloggen innan jul där ett gäng barn skulle välja julklappar till Arnold. Sen glömde hon i allt virrvarr bort att köpa egna julklappar till A och fick åka till kontoret och ta från de barnen valt.

          Fyfan!! Hur kan man glömma det ?

    Som familjen Reinhold som har typ 40 fankonton där det repostas bilder på familjens två barn. Förstår inte hur föräldrarna kan tycka det är okej?

      De är fartblinda…

      Eller som Jocke och Jonna som valt att göra ett eget konto för deras barn innan någon annan gör det.
      Föräldrar får skylla sig själv om någon utnyttjar bilderna på ens barn om de har ett öppet konto med följare de inte känner.

      Bättre att inte visa ansiktet på sina barn.

    Tänk på att Penny precis fött barn innan ni lämnar kritiska kommentarer

      Men vi som precis fött barn är inte omyndighetsförklarade som behöver skyddas varje sekund. Penny kan välja att skydda barnen och inte lägga upp bilder på dom. Hon kan också välja att inte läsa krisitka kommentarer om hon skulle känna sig skör som du insinuerar

        Det är verkligen inte det som är min poäng, utan mer att man ska tänka efter innan man går på för hårt. Tyvärr är det många i dtta kommentarsfält som dra igång rejäla diskussioner.

      Har inte barnet en pappa??

        Jo men det är väl inte han som har fött?

          Vad spelar det för roll. Han finns väl med kring barnet.

            Det handlar om hur en kvinna mår psykiskt och fysiskt efter en förlossning.. kvittar hur många pappor som finns med i bilden

    Värt att notera att Penny inte alls tror att hennes närvaro på sociala medier kommer påverka Atticus och att isåfall (detta sa hon i podden) ”tough luck kiddo, your mom wanted to do this.”. Hon är helt mot jacob liebermann och tycker att han bara är taskig mot margaux.

      Hur kan man inte se problematiken undrar jag, oavsett vem man vurmar för mest så borde man kunna vara så klarsynt att man åtminstone kan förstå att det finns en problematik kring exponering av barn.

      Oj, det lät väldigt egoistiskt sagt.. Låter lite som min mamma som sket i om vi far illa då hon själv ju var tvungen att leva SITT liv, för hon var ju absolut inte bara mamma. Sen tvingade hon mig att åka till min pappa som slog mig för att hon BEHÖVDE sin egentid.
      Alltså nu kan jag ju såklart inte jämföra dessa två, men det är som en tagg som vrids om lite i mig när jag hör hur man prioriterar sitt liv över sitt barns välmående.

        <3 Hoppas du mår bättre idag.

          Tack❤️ Det gör jag och har ingen kontakt med henne längre.

            Mitt hjärta gör ont. Skickar tusen kramar ❤️

    Är det bilder hon själv lagt ut på sina medier förstår jag problematiken men inte hur hon kan bli förvånad.
    Är det bilder hon skickat till vänner som sen i sin tur fått spridning bör hon se över vem hon skickar bilder till.

    På något vis måste alla lära sig att INGENTING är hemligt på internet. ALLT kan läcka ut förr eller senare så fort du planterat det på nätet, oavsett hur mycket sekretessinställningar det finns så är den felande länken i slutändan människan – och människan går inte att lita på.

    Hur kan hon vara förvånad? Han exponeras i mängder på Pennys kanaler. Förhoppningsvis tar hon lärdom av detta ??

      Fast man borde kunna exponera sina barn hur mkt man vill utan att nån skapar fankonto/fejkkonto.

        Fast.. välkommen till internet?

    Penny är väl också den som är väldigt duktig på att exponera sitt barn i bara blöja & utan. Man kan väl om man nu MÅSTE exponera sina barn iaf låta dom ha på sig kläder.

    Det finns garanterat pedofiler som sitter och tittar på youtube och på kändisars barn och tillfredsställer sig samtidigt. Vidrigt men det lär vara vanligt. De lär sprida bilder med och kanske lägga upp på olika pedofilforum och diskutera olika barn och vad de skulle vilja göra osv. Vet tanken är vidrig men jag är helt säkert på att det händer.

      Spyr.

      ALlA sOm TiLlfReDsTÄLlER sIg TILl BaRN Är INtE pEdOFiLeR

        Jo. Fattar du inte bättre borde du söka vård.

    Jag strokar ur på dessa influensan som går bland influenser, exponera ditt barn, högstbjudande vinner!! Kör ba kör, ett barn är en accessoar det vet väl alla?

    Herreminjävlajesus.

    Stackars alla dessa barn. Så som Arnold mfl, det har verkligen inte valt detta.
    Blir uppriktigt upprörd

    Penny och hennes syskon har ju också exponerats kraftigt i programmen som sänds. Kan tänka mig att hon är ett tidigt fall av de barn som själv saknar gränser för vad som är ok att visa världen och vad som är ok att lägga ut.

      Menar du deras hemma hos-program? Penny var 19 år när de började sändas.

        Nej, hon var 17.

          Skillnaden mellan en 17-åring och en ett-åring är enorm vad gäller förmåga att förstå konsekvenser.

    Men dubbelmoralen! Hon exponerar sitt barn väldigt mycket och tjänar pengar på sitt barns bekostnad varje dag. Sen skapar något annat barn ett fankonto PGA hennes egna jäkla exponering som följd och då är det minsann jättekonstigt. Orkar inte.

      Hur skulle det kunna vara dubbelmoral att Douglas och Penny med familjer vill ha ensamrätt att publicera bilder på DERAS barn bara för att Penny tjänar pengar på att vara influenser? Jag kan väl inte kopiera en bok som någon skrivit och sälja den hur som helst?

        Nu missade du poängen helt.

    Men kan folk bara sluta lägga upp bilder på sina barn !!

    Om influensers slutar lägga upp bilder på sina barn så hade detta problem inte funnits.
    Klart slut!

    Penny är inte den skarpaste kniven i lådan. Bara att hon står på Margaux sida gällande exponeringen av Arnold säger ju verkligen allt.
    Stackars barn som får växa upp med dessa dumma influencers som föräldrar.

    Förstår inte vad som ska anmälas? Är detta olagligt? Det står ju att det inte är atticus som ligger bakom: kan inte vara olagligt att regramma andras bilder. Att utge sig vara atticus är olagligt men detta, nej

      Det är absolut olagligt att lägga upp andras bilder på sin egen plattform. Detta är ju anledningen till att Camilla numera inte lägger upp printscreens från Instagram utan istället inbäddar posters i sina inlägg. Det kallas upphovsrätten. Tar jag en bild äger jag alla rättigheter till bilden och får använda den hur jag vill, men du äger inte bilden och får därför inte använda bilden utan mitt tillstånd.

        Det är dock ganska osannolikt att ett anonymt instagramkonto skulle åka dit för att ha delat någon annans bilder, det är ju som sagt vanligt med fankonton. Bloggbevakning har ju dels en större publik och även personer bakom som kan ställas till svars.

    Fattar inte att dom ens blir förvånade, det är såhär det blir när man exponerar sig själv lr sina barn lr vem som helst.
    Sluta lägga ut bilder så slipper man sånt här.
    Busenkelt.

    När jag lyssnade/tittade på inlägget från tjejen på TikTok så sade hon bl a att bilderna på henne fanns där för alla att ladda ner och spara på sin egen dator/valfritt. Och då tänkte jag ”men va? Skulle okända människor spara ner bilder på andras barn?”. Tyckte att det verkade helt sjukt att någon skulle göra så men detta inlägg har snabbt fått mig att tänka om. Vad håller vi på???

      på *med???

    Tänker också att det går att dela sin vardag som består typ av enbart barn utan att barnet visas. Typ likt Schyffert och Nour gör..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.