Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

618 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    First

      Ångrar ni era barn?
      Finns en facebook grupp som heter I regret having children med 10 000 + medlemmar där det finns en del intressant att läsa.
      Instakontot allt ser fint ut gör ju inte en pepp på barn heller

        Nja jag tror att ts bara var glad att vara först ikväll ? har nog inte så mycket med vederbörandes barn att göra!

          Innehållslöst första inlägg, värt att kapa med en känslig fråga få skulle våga säga annat i än att deras barn är det bästa som hänt dem.

            Tvärtom verkar det ju finnas tusentals på Facebook som öppet står för det?

              tvärtom vadå

                ”Få skulle våga säga annat”. Tvärtom verkar ju tusentals på Facebook säga det.

              Sant. Är själv med i en grupp på Facebook som heter ”Mammisar och Pappisar” där verkar de flesta ångra sina barn, tragiskt!

            Förmodligen, jag föredrar dock det första inlägget framför det andra. Det fåtal människor som ångrar sina barn behöver söka hjälp. Faktiskt. Det är återkommande någon här som vill skamma föräldrar som älskar sina barn över allt annat och som faktiskt tycker om att vara med dem och att vara föräldrar. Liksom försöker rättfärdiga att inte skaffa barn, alternativt att de inte älskar sina barn. Börjar bli tröttsamt.

            Har man satt barn till världen ansvarar man för att de blir älskade och får alla sina behov tillgodosedda. Klarar man inte av det själv har man ansvar för att söka hjälp. Ytterst består den hjälpen i att någon annan tar hand om barnen och ser till att barnen blir älskade och får alla sina behov tillgodosedda. Att tala om barn som vore de en pryl man skaffar och gör sig av med när man tröttnar är idioti.

            Jag är dock övertygad om att alla friska människor har så pass mycket instinkter och empati att de älskar sina barn förbehållslöst och vill deras bästa i alla lägen.

              Att man ångrar dem behöver inte betyda att man inte älskar och tar hand om dem.

                Förklara gärna hur det yttrar sig för jag förstår uppriktigt sagt inte.

                  Man ångrar då alltså föräldraskapet, men älskar själva barnen, om du förstår.

                    Ok, det är nog en definitionsfråga tänker jag. Jag tänker att ångra innebär att man verkligen önskar att man inte hade fått sina barn, hela tiden. Det du beskriver låter inte riktigt som att ångra sina barn, på riktigt ??

                      De har inget val än att acceptera läget och därför är det väl bäst att gilla läget och göra bästa av situationen.

        Min bebis är bara några mån ännu men kan omöjligt tänka mig att jag nånsin kommer ångra honom. Nog för att det säkerligen kommer uppstå stunder som är påfrestande, men nej. Han har tagit mitt hjärta och stoppat ned det i sin ficka för all framtid.

          Har du en närvarande andra förälder till barnet? Tänk en situation där du skaffat ett barn i en kärleksrelation med hopp om framtiden och drömmen om villa volvo hund livet. Sen blir du dumpad och barnet blir en börda som tagit ifrån dig ditt fria liv.

            Annan mamma här men du likställer kärlek till pappa=kärlek till barn. De är helt olika. Jag älskar inte mitt barn pga att jag älskar hennes pappa. Jag älskar henne på ett helt eget plan. Sen stämmer det nog att en frånvarande pappa (död, egoist, sjuk etc) leder till en jobbigare situation. Om pappans frånvaro leder till en helt olidlig situation där både jag och bäbisen öever i misär, ja då hade jag ångrat henne. Jag hade ångrat lidandet jag påtvingat henne men det är inte samma som att ångra sitt barn pga saknad av frihet.

            Många verkar tro att barn är små frihetstjuvar, och ka, det stämmer nog…men bara en väldigt väldigt kort tid. Dessutom är de flesta mammor väldigt förlåtande när det gäller våra barn. Om min man väcker mig pga ont gas i magen då blir jag sur som attans men när min dotter gråter då sätter jag mig upp i sängen och masserar magen tills hon mår bättre. Med glädje.
            Om vi verkligen värdesätter frihet (engligt barnfrias definition) då skaffar vi inte föer barn, umgås med dem trots att de hellre vill vara ute/med vänner, åker på semester med dem, tar hand om barnbarn etc.

            En ”normal” relation mellan förälder och barn är inget annat är kärlek och tålamod. När de är i harmoni så mår vi bra. Minsta obalans och allt blir kaos. För mycket kärlek leder till oro och stress. För lite tålamod leder till ilska och gråt. My 2626 cents.

        Nej, det gör jag verkligen inte.
        Var sjukt jobbigt att få barn med 14 månader mellan men nu när de är 2 och 3 är det värt allt slit.
        Trodde jag skulle bli galen av sömnbrist och då var det inga glada tankar.

          Tror du inte föräldrar intalar sig att det är värt allt slit? Då det inte direkt går att lämna tillbaka barn med returkvitto? Blir det inte liksom världens största försvarsmekanism att intala sig själv att man älskar livet med barn.

            Det kan väl lika gärna vara en försvarmekanism att intala alla hur lycklig man är som barnfri? Finns fler grupper över de som saknar barn, ön de som ångrar sina barn.

              Skaffa inte barn om du inte vill ha, ja det låter ju rimligt. Men hur tänker ni att man ska veta innan? Det är ju inte så att man kan prova och veta hur det kommer kännas.

                Därför man ska tänka över det noga. Känner man opepp, som många här uttrycker det, så är det ju en röd flagga minst sagt.

                  Men om man känner att man vill men sen blev det inte som man trott och man ångrar sig. Tror inte att alla som ångrar sig var opepp innan.

                    Då får man leva med det och göra det bästa av situationen. Allt för att barnet inte ska känna skuld.

                      Jo självklart. Ifrågasätter bara att det skulle handla om att man inte var nog pepp innan. Tror inte att det handlar om det.

                      Jag ville gärna ha barn, Men jag har aldrig haft små barn i min direkta närhet och liksom fått någon intro till hur det är. Fick mitt barn, som var typ den första bebis jag håller i vuxen ålder. Jag älskar barnet jättemycket och skulle aldrig önska att det inte fötts! Men med facit i hand är jag nog ingen mammatyp, tycker helt enkelt inte att det är så roligt. Och om man kunnat spela en ny omgång av livsspelet hade jag varit barnlös. Men det är ju inte något mitt barn nånsin kommer få veta. Känner bara att jag relaterar till de som inte hade någon aning om hur de skulle känna.

                    Skulle säga att det är ganska enkelt: det blir aldrig som man trott. Någonsin. Har man den inställningen så löser sig det mesta.

                    /Mamma till tre – ångrar ingen av dem

                21:56, jag tror inte att du är redo för barn. Jag tycker att det är helt ok att inte skaffa några barn heller. Gör inte det om du inte vill, det är som sagt inte något du kan göra ogjort. Istället kommer du att belasta samhället på ett eller annat sätt.

                  Hehe har redan två. Som inte belastar samhället mer än med sin förskoleplats. Min poäng var mest att man ju faktiskt inte kan veta fullt ut hur det är att ha barn innan man testat.

                    Nej där håller jag så klart med dig, det kan man inte veta! Men när man väl är där tror jag inte att man ångrar sig, även om det är mycket mycket slit emellanåt ?

            Nej tror de flesta (?) föräldrar med hela hjärtat och i djupet av sitt hjärta verkligen, verkligen älskar sina barn, till syvende och sist. Ibland blir jag galen men fan vad ändlöst jag älskar dem.

              Kan man inte älska sitt barn och ändå ångra att man skaffade barn? Jag har inga barn själv men tänker att det kanske inte behöver vara uteslutet.

                Ja det kan man. Jag älskar mitt barn men ångrar att jag skaffade (eller behöll, var ej planerat). Så, ångrar inte MITT barn, mer att hade jag vetat innan hade jag aldrig skaffat.

                  Hm. Men särskilt vanligt tror jag inte det är iaf…?

                    Det är väl om inte annat väldigt tabu så kanske inget man talar om så gärna. (Menar självklart inte att man ska tala om det inför barnet men ni fattar..)

                      Är inte det samma sak som att önska att ni inte hade dem? Lite svårt för en utomstående att greppa så förklara gärna!

                  Ida. Känner exakt samma som du! Men det skulle jag aldrig våga säga till någon.

        Fräscha föräldrar som joinar en sådan grupp? Och nej, vill man inte ha barn så ska man inte skaffa barn. Sterilisera er gärna på skattepengar och de som vill ha barn ska stödjas likafullt att ha så många barn de önskar.

          läs en del av inläggen så kanske du blir mer empatiskt

            Jag håller ju i princip med de opeppade. Skaffa inte barn om ni inte vill ha barn? Hur är det att sakna empati? Tvärtom bryr jag mig ju om både ev oönskade barn och besvikna framtida föräldrar?

              va

                Vad är det du inte förstår?

              Att ångra sitt barn är något annat än att inte vilja ha barn. Ditt resonemang makes no sense

                Men barnet kommer känna sig oönskad hur du än formulerar detta för hen.

                  Men man vet väl inte innan om man kommer ångra sig sen..?

                    Din läsförståelse lämnar mycket att önska. Jag menar att om man känner att man kanske inte skulle haft barn så behöver man inte gå med i en allmän grupp på Facebook om saken. Barnet riskerar känna något negativt den tar med sig i livet, oavsett hur föräldern formulerar problematiken.

                  Ingen menar väl att man ska ta upp det med barnet??

                    En öppen grupp på Facebook är inte så hemlighetsfull. Det är det faktumet att föräldrar ventilerar detta öppet som jag tycker är ofräscht.

                      Jag trodde att det var ett svar på 21.55 bara. Inte lätt att hänga med i långa trådar som delar sig.

                      Håller självklart med om att barnen aldrig ska få reda på om föräldrarna ångrar sig.

                Mitt resonemang är att man inte ska gå med i öppna grupper om saken efter det faktumet att man fått barn. Känns som du ogillar att det inte blev en större reaktion på ämnet så nu läser du in fel med avsikt att spä på.

          Ja, det är nog för att de är ofräscha :)))

          21:03, håller fullständigt med dig! Jag betalar gärna skatt för att de som inte vill ha barn ska få sterilisera sig! Bra för klimatet och samhället i övrigt. Dessutom färre hormoner ut i vattnet som gör fiskarna sterila.

            Japp. Och de barn som föds behöver inte råka se mamma spilla ut ånger på nätet.

              Exakt!

        Min fru ångrar nog våra lite. 10 o 12 åriga killar som älskar sport o att sporta. Att skratta åt en prutt e också lite kul!
        Ingen bra kombo med en kvinna som älskar sin telefon o shopping. Hon har lite ångest också

          Låter mer som att du ångrar din fru.

        Första halvåret ångrade jag mig! Tog lite tid att vänja sig vid omställningen… Saknade mitt ”gamla” liv sååå mycket! Nu är dottern 2 är och det absolut bästa som hänt mig!

          Samma här. Ångrade mig verkligen i början kan jag ärligt säga nu i efterhand. Var hormonell och led av svår sömnbrist, samtidigt som omställningen var så tvär från mitt bekymmerslösa liv innan. Men, sen den kaosperioden i början var över har jag inte ångrat mitt barn en sekund. Han är i skolåldern nu och berikar mitt liv på alla sätt och vis, genom honom lever man på nytt på något sätt. Och det är så jävla lätt att ha äldre barn dessutom. Vad gör man med all tid liksom?

        Har två barn med ca 21,5 månad mellan (1 år och 9,5 månad om någon hellre vill ha infon så)

        När första var liten mådde jag fruktansvärt dåligt, troligtvis förlossningsdepression och ångrade mig flera gånger. Brottades så med mina känslor kring ånger men samtidigt hur jag gjorde allt i min makt för att han skulle ha det bra. Omställningen från 0-1 barn var vidrig! Ville inte ha fler barn alls! Men efter 6-7 månader blev han så enkel! Vi hade även sagt att vi ville ha syskon tätt så då kom lillebror innan första var två år. Denna gången var det mannen som hade sjukt tufft med omställning att gå från 1-2 barn. Slutade med att han blev sjukskriven i utmattning i höstas, något som har byggts på de senaste 3 åren. Och min man har nog önskat flera gånger under sin sjukskrivning när det var som värsta att vi inte hade småbarn då.

        Så vi ångrar inte våra barn för dem är det absolut bästa vi vet ❤️ Men saker i livet händer som hade blivit lättare att hantera utan barn, exempelvis makens sjukskrivning. Men om jag utgår från oss så är det svårt att hitta en balans med barn där allas behov blir tillgodosedda. Vi har glömt bort oss själva och våra behov i att försöka ge allt till barnen och då tror jag man lättare kan sakna livet utan barn. Sakna möjligheten till att göra vissa saker för man inte vill lämna den andra föräldern i sticket.

        Sedan tror jag även att många föräldrar kan känna sig väldigt otillräckliga många gånger, speciellt när barnen är små eller syskon kommer till familjen som gör det tufft och massa känslor som är runt i kroppen. Och speciellt vi med småbarn måste påminna oss själva att detta är inte konstant, barnen blir äldre och då kan man hitta på andra saker som kanske även ger en själv något. Som både jag och min man tycker att barn blir roliga över 1 år, vi är inte jätteförtjusta i bebistiden. Älskar vi barnet mindre för att vi inte njuter till 100% av bebistiden? Nej! Min mamma älskar bebistiden, men har hon älskat mig och mina syskon mindre när vi blivit äldre? Nej.

        Så vi som föräldrar måste nog släppa mycket krav och känslor kring föräldraskapet. För såklart att det är jobbiga stunder men med alla krav den en själv och samhället om hur man ska leva så är det nog väldigt lätt att ångra sig ibland.

        Lite flummigt svar som kanske inte en besvarar frågan ?? men hoppas det kan hjälpa någon som kanske har det lite tufft med känslorna nu. ❤️❤️ Det är okej

    Tycker Maggan och Louie är så sjukt omaka, inte säker än om det är på riktigt eller om de driver med oss haha! ?

      Haha jag tror tvärtom de speglar sig i varandra.

    Någon annan som börjat baka med surdeg nu under pandemin?! Började för nån månad sen och är helt fast. Allt blir så JÄVLA gott. Just nu står en sesam-formfranska och jäser!

      Står på listan! Men jag har börjat göra min egen salsa = mycket godare än köpesalsa som dessutom kostar typ väldigt mycket pengar och bara räcker i tio minuter.

        Ja alltså rekommenderar VERKLIGEN! Blev inspirerad när jag kollade på Farmen… (ytterligare ett coronaintresse) och gick med i en surdegsgrupp på Facebook. För övrigt en av få grupper där det i princip alltid är positiva kommentarer och där folk delar med sig av sin kunskap!!

          Däremot har jag en stor burk surkål som jag får öppna nu på söndag. Tar en månad att göra själv, kostar nästan gratis.

      Jag har alltid en surdeg på gång. Allt man bakar blir såååå gott??

        Jag med. Älskar att baka. Att ha en deg som långsamt jäser i kylen e bra

      Ja jag började förra sommaren, men åkte på coronasäker semester och glömde bort min surdeg så det blev inget med den.

    Ska hålla min första intervju som rekryteringsassistent imorgon och hur töntigt det än kan låta är jag väldigt nervös…! Vill nog bara skriva av mig lite men ska göra mig själv stolt och ta mig igenom det??☺️

      Vad KUL! Hur nervös du än är så är det nog ingenting jämfört med kandidaten ändå 😀

      Lycka till! ?

      Men så kul!
      Jag brukar ofta se upp till mina äldre, kunniga och erfarna kollegor och tänka att dom också haft sin första intervju (i detta fall) och inspireras av det. Du kommer klara det toppen och du lär dig något nytt varje gång!

      Grattis och lycka till! Vad har du utbildat dig till? Har funderat på att söka till rekryteringsassistent och liknande tjänster efter jag tycker det skulle vara sjukt intressant! På förra jobbet fick jag rekrytera men nu har jag helt annan tjänst och uppgifter så inget sånt och det gillade jag! ?

        Tack snälla! Är utbildad personalvetare (nyexaminerad) så rekrytering är en väldigt relevant inriktning såklart. Är inte nervös som person generellt men just nu har det bara blivit som en spärr i huvudet och är nervös för att bli nervös, om man kan säga så för att förklara…! Tycker att rekrytering överlag är väldigt roligt och intressant och en assisterande roll är perfekt för att komma in i branschen känner jag 🙂 Kul att du också är intresserad av det!

      Lycka till!!! Det kommer gå alldeles toppen!

    Någon som vet om det finns några dupes på Lululemons yoga pants? Deras Align pants alltså. Älskar dem men hade älskat om det fanns liknande som inte kostar över 1000 spänn ?

      Varför är dom så bra?

        Sitter på plats, mjuka, sköna, rullar inte ner som vissa högmidjade träningsbyxor kan göra när man gör situps. Smickrande, får inte camel toe.. Kan go on forever men de är grymma!!

      Jag köpte precis mitt första par align och vill köpa alla färger. De satt så så så bra 🙂

      Håll koll på deras hemsida, ofta finns det flera färger under ”we made too much” som kostar från 59 euro. Svarta är dock aldrig nedsatta.

        Tack för tips! ?

          De lägger upp kläder i den kategorin lite då och då, så det gäller att kolla in där några gånger i veckan. Betalar aldrig fullpris för Lulu, bara om jag vill ha något i svart.

        Tack! De såg riktigt sköna ut ?

        Tack! ?

    Och så ska My sälja. Vet fan ingen som släpar runt barn och husdjur så ofta.

    https://www.hemnet.se/bostad/radhus-4rum-steninge-slottsby-sigtuna-kommun-keramikens-vag-5-17349860

      Va jobbigt att aldrig komma till ro.

      Hade ingen aning om att hon bodde där! Älskar Steninge slottsby, tror det kommer bli ett otroligt trevligt område när allt är färdigt.

        [Borttagen kommentar]

          Haha absolut men att det är nära till Märsta stör mig faktiskt inte så mycket.

            Nä det är på lagom avstånd, buset orkar väl inte ta sig dit ut… ☺️

          Vidrig kommentar, anmäld.

            Det är dock sant.

            Vad exakt var vidrigt med det? Längs vägen från Statioil-macken till slottet och området greps en terrorist.

              HAN är vidrig, men min kommentar är sann.

      Jätte mysigt och fint, undrar varför hon ska flytta redan

        Hon brukar flytta varje år trots att allt är perfekt i början. Tjatar om att Lilleman ska få trygghet och gör tvärtom.

        De har köpt ett större hus enligt bloggen

          Herregud! Om ett år är det för stort. 2022 för långt från stan. 2023 slut med Jonas och Ludvigs pappa har fått nog. En till hund kan nog också införskaffas.

        Hon har precis skrivit på sin blogg att de köpt ett större hus i samma område.

      Åh nej! Vem ska nu Booken fota nykrattad kattsand hos?

      Skynda fynda Anna Book-planterad häck!

      Men vem ska då Märsta-Anna komma och överraskningsfika hos? ?

      Hon måste fan älska att flytta.

        Nu får trebarnspappan i Sigtuna bli arbetskraft igen. Köra hit och dit, bära, montera.

          Vem?

            Kommer inte på hans namn nu. Fd granne. Hans fru heter Julia.

              De heter Schnell

      De flyttar till ett större hus i samma område. Ingen större flytt för sonen alltså.

    Ni som tränat fotboll, handboll osv… Är det värt alla sena halltider, tidiga söndagsmorgonmatcher, bingolottförsäljning och flänga till cuper på annan ort? Min dotter vill börja på fotboll men jag tvekar pga all tid det verkar ta i anspråk. Känns ju enklare med typ… blockflöjt och dans en gång i veckan.

      Men herregud varför tvekar du ens?! Gemenskapen din dotter kommer att få tillhöra är fantastisk och att vara en del av en förening kan vara otroligt nyttigt.

      Men jaa, de är ju de bästa som finns, speciellt cuper. Vissa får vänner för livet, man rör sig och är ute. Hur kan du ens tänka så?? Varför skaffa barn om du är så lat? Min bebis ska få testa allt. Jag ska stå i alla kiosker och baka allt för han ska få ha allt kul jag haft och inte sitta vid nån jävla dator.

        hahah

        Om han inte vill då?

          Precis! Jag hatade varenda minut av fotbollen. Men mina föräldrar tyckte det var SÅ viktigt!

        Om du har fler barn då?

        Haha men låt ditt barn testa på sådant den vill göra själv och inte det du vill den ska göra. Drogs till pianolektioner och allt möjligt som barn när det enda jag ville var att få spela datorspel och skriva på mina noveller på datorn men det fick jag inte, även fast det var det jag verkligen älskade att göra. Nu gör jag det som vuxen istället och fyfan vad jag önskar att jag fått göra det som liten istället för att göra massa saker jag inte ville göra bara för min förälder skulle kunna säga att ens barn inte sitter framför skärmen hela dagarna ??‍♀️

      Oj vad jag saknar tiden jag spelade fotboll. Såå himla roligt! Sen med cuper och härlig laganda!

      mina föräldrar var alltid så öppna med att dom tyckte det var tråkigt att skjutsa, engagera sig, anmäla till nästa termin, komma och titta. Ledde till att jag aldrig fortsatte med någon sport/aktivitet för att jag fick så dåligt samvete… SVINKASST AV DOM!! Kan än idag bli lite arg när jag tänker på att de faktiskt var anledningen att jag slutade med allt när jag var 12 fast jag tyckte det var roligt egentligen….. så dont do that xD

        Det låter inte schysst alls…. Du var nog ett snällt empatiskt barn som visade stor hänsyn till dina föräldrar.

      Blockflöjt och dans en gång i veckan… hade ju varit kul om det hade varit det hon ville ägna sin fritid åt. Som om andra skulle bestämma att du skulle ägna dig åt löpning när du vill lära dig salsa…
      Fd hockeyförälder
      Klart det är värt det alla dagar i veckan för att ditt barn ska få röra på sig, vara med i gemenskapen, vara en i laget och lära sig att inte bli självisk och kanske när hon bli tonåring, veta vad hon gör på sin fritid. Att det innebär jobb även för föräldrarna, det gör det men du har igen det. Låt henne få prova på det, är mitt förslag.

      Vilken respons! Det är väl inte så konstigt tänkt dig av.. Föreningskulturen inom fotboll/handboll etc är ganska speciell och krävande, med alla krav på att stå i kiosken eller tvätta matchställ. Kan inte komma på någon annan gemenskap där man kräver så mycket av föräldrar trots att man redan betalar avgifter till klubbverksamheten. Och alla pengar man samlar in, ja inte går dem till barnens verksamhet… Snarare kaffepengar åt gubbarna i klubbstugan!

        Jaa… Är ju så jag känner… All bollsport kräver så mycket runtomkring.

          Well allt är ju relativt. Ridsport till exempel är ju både dyrare och mer tidskrävande. Tacksam att jag har föräldrar som sett till att jag har haft möjlighet att göra det jag tycker är kul. De har liksom aldrig tvekat utan alltid satt mig i första rummet, så som alla föräldrar borde göra.

          Och innan någon säger det så ja, självklart har alla olika ekonomiska förutsättningar men typ fotboll är väl ändå något av det billigaste?

        Simning….
        Kräver mycket mer av föräldrarna. Dyrare än fotboll, tidigare morgnar än fotboll, hela helgerna går åt till tävling, man ”ska” utbilda sig till tävlingsfunktionär och jobba som det på tävlingshelgerns och ersättningen för det är några bitar sockerkaka…

        Jag har barn som både simmat och kört fotboll och fotboll är tusen gånger enklare för föräldrarna.

      Jaa låt barnet börja i det så länge ni har råd! Och nämn inget för barnet om att ni tycker det är tråkigt eller dylikt till barnet som någon ovan här också skrev. Du kanske inte tycker det är värt det men för ditt barn är det verkligen det! Hon kan få ett intresse och vänner för livet!

      Dessutom är min erfarenhet generellt att barn som håller på med aktiviteter som ex fotboll eller handboll i mindre utsträckning ”hamnar snett” i tidiga tonåren och är ute på nätterna etc. Så om ni har möjlighet, ge ert barn allt det positiva och fina som kommer med idrotten!

      Detta gissel med alla försäljningar, serveringar, vägstädning och så vidare. Klart att det måste vara värt det, men roligast är nog ändå idrotter som man kan utöva tillsammans med barnen. Längdskidor, utförsåkning, vandring, cykla. Dels får man ha roligt och motionera samtidigt som man umgås med sina favoritpersoner!

      Även om vi ibland undrar varför vi drar med oss motvilliga barn i skidspåret eller på vandring, uppskattar både vi föräldrar och barnen det, när allt kommer omkring!

      Det är skitkul bara man kommer in i det. Blir som en livsstil där man delar hobby med sitt barn. Jag var helt ointresserad i början men det vände.

      Jag har barn som tränar fotboll, tennis, pingis, piano, trumpet, scouter och dans. Av alla aktiviteter så är fotbollen det som krävt absolut minst av oss. Träningen kan han cykla till, och matcher är det alltid samåkning som 2-3 föräldrar gör och det förväntas ute att föräldrar kollar på matcherna. Det är typ att baka något en gång om året som behövs. De andra aktiviteterna har krävt tex mycket mer skjutsande från oss.

      Lätt värt. Blev två elitspelare av mig och min bror.
      Våra föräldrar har aldrig missat en match, inte en cup, ställt upp med allt som ska ställas upp med. Pappa var t.o.m tränare ett tag.
      Vi är dock en riktig fotbollsfamilj?

      Kan bara svara för mig själv från min tid som ung, men jag hade nog en sportaktivitet om dagen vissa veckor. Fotboll, gymnastik, slalom, golf, innebandy, basket osv ? och skulle idag ångra om jag inte gjort allt det. Man får en sådan gemenskap, många vänner (som inte bara tillhör ens skola utan som kommer från olika delar utav staden), man spelar cuper, åker runt och spelar matcher, tävlar och kan än idag sakna det något enormt ☺️ Så är det något ditt barn verkligen (och ekonomin tillåter) skulle jag inte tveka en sekund på det ☺️

      Lagsport borde förbjudas. Enbart en skola i mobbning, utslagning och pennalism, ser inget positivt med det alls. Råkade hamna i ett omklädningsrum med tioåriga handbollskillar en gång. Efter att ha hört deras brölande så förstår man var våldtäktsmän kommer ifrån.

      Men är inte den stora skillnaden nuförtiden att föräldrarna förväntas vara med hela tiden? Så var det inte när jag var liten (tidigt 90-tal). Har hållit på med olika bollsporter, ridning, simning etc i tiotalet år. Men det var inte så då att föräldrarna förväntades vara med på träningar/baka/tvätta etc. Antingen så cyklade jag tillsammans med någon kompis, tog bussen ett par stationer eller så samåkte vi flera stycken. Då är det inte så jobbigt att som förälder hämta någon gång i veckan. Eller kolla på någon match då och då.

    Utflykter med en 10 månaders runt Västmanland? Min unge klättrar på väggarna, men hittar inget att göra. Mitt stackars barn har inte fått göra någonting sen h*n föddes pga allt är inställt. Mitt barn är väldigt socialt och vill göra saker, men vad kan vi hitta på?

      Gå en promenad i närmsta skog. Det är gott nog. Jättespännande för ett litet barn.

        Tyvärr inte annars hade jag väl inte frågat. Skog har vi gott om

          Vad menar du med att klättra på väggarna? Menar du verkligen att din 10 månaders har tråkigt? leksaker och böcker bör räcka för underhållning i den åldern.

            Antar att du haft en 10 månaders i en pandemi? Där man inte får ta med barnet till affären, ingen babyrytmik, inget babysim, inga träffar med släkt eller vänner. JA, h*n har tråkigt, så tråkigt att h*n äter skor. Jag skrev ju att h*n är väldigt social, blir glad om grannen typ säger hej när vi går förbi.
            Vi brukar gå och gunga men h*n får problem att andas om de blåser ?

              En tiomånaders som aldrig fått pröva babysim och sångstunder mm vet ju dock inget annat.

              Men underhåll barnet då. Mvh mamma till en 8-månaders och en 4-åring

                Eller hur? Alltså en 10 månaders behöver inte ha ett ” socialt liv” snarare mamman som kryper på väggarna tror jag…

              En 10 månaders tuggar väl på skor av nyfikenhet, inte av uttråkning, eller har jag fel? Det är ju en del i att vara ett småbarn att bita på saker för att ’upptäcka’ världen.

              Ja, det är tråkigt att det är mindre socialt nu. Kolla på Disney-filmer med honom. Brukar ju vara uppskattat. 🙂 Face-tima med släktingar? 🙂

                Ärlig fråga, gillar så små barn att titta på film? Jag har en 4-månaders och funderar ibland på vilka aktiviteter som kan bli aktuella senare. Om film funkar så är ju det jättebra och mysigt ?

                  Min snart 1-åring älskar Babblarna och Bolibompa 🙂 Men sätter jag på en film för större barn är det inte alls lika fängslande. Anpassar man ”filmen” till ålder så tror jag de flesta barn gillar det, alla kanske inte har ro att sitta så länge dock 🙂

                  Böcker av olika slag funkar också, bläddra och läs. En bebis kanske inte lyssnar som äldre barn men det är ganska mysigt ändå ?

                  Läs på om skärmtid innan ni introducerar det ?

                    Jag har filmer på mig själv som liten där jag står cirka 2 cm från tv-rutan. Det var en aktivitet jag nog gjorde ganska ofta, blev människa av mig ändå 😉

                      Människa blir man ju alltid!

              Men alltså en 10-månadersbebis behöver ju inte gå till affären (?) eller på babysim för att vara underhållen? Räcker ju med lite variation i ”aktiviteter” (dvs växla inne/ute, olika leksaker) för att det ska vara stora skillnader för en sån liten bebis.

                Ja det var lite min tanke också. Bebisen har inte något att jämföra med och kan inte sakna babysim eller öppen förskola. Men om mamma gör det, är inte det minsta konstigt. Dels blir man alltid lite rastlös under föräldraledighet och under den här pandemin blir nog även alla icke föräldralediga ganska rastlösa!

      Hoppa i närmaste vattenpöl, mata fåglar, kasta sten i någon sjö så att det säger plums, gräva med en pinne i jorden, kolla på grävskopor, fråga om det kan gå för sig att sätta sig bakom ratten på en stor lastbil.

        Tack ??

        Det sista hoppas jag ingen gör i en pandemi.

        Ungen är 10 månader men bra tips för en treåring.

          Haha, ja!

      Du låter som min svägerska som absolut var tvungen gå på universeum och Liseberg osv med sin ettåring stup i kvarten. Bortkastade pengar japp.

        Alltså ni är vidriga! Jag är en förstagångsmamma med en unge som gnäller av tristess. Jag känner väl mitt barn? Tack för noll hjälp, loggar ut. Idioter

          Men alltså vad för utbyte har en 10-månaders av aktiviteter som Universeum och Liseberg? Undrar uppriktigt då jag inte har barn själv och inte heller någon i min närhet.

          Men va? Jag menar bara att du inte behöver anstränga dig så hårt för ett såpass litet barn eftersom de uppskattar en pinne like mycket som Liseberg. Ta det lugnt.

          Nej. Så små barn blir PÅ RIKTIGT lyckliga av att hoppa i en vattenpöl, eller kolla på en film med roliga låtar i. Eller bli läst för. Behövs inte så mycket mer. Barnet är ju jättelitet.

            Vidrigt sagt!!!! Skratt

            En tiomånaders som HOPPAR i vattenpölar utan problem, inte illa pinkat. Till er som inte har barn: tiomånadersbäbisar är riktigt riktigt små, om de kan ta några steg överhuvudtaget så är de jäkligt vingliga.

              Man får väl doppa dem i vattenpölen då.

                Hahaha! Den här tråden var ändå guld.

              Våran bebis kunde både gå och springa och jag hittade henne ståendes på vårat matbord en gång när hon var 10 månader. ?‍♀️ (men skulle ändå inte tagit henne till liseberg!)

                Ja jag tänker också att en 10-månaders kan hoppa i pölar.. varför skulle de inte kunna? Visst de kanske inte är de stabilaste hoppen men nog gillar de det, kanske om de håller en förälder i handen samtidigt.

                  De flesta 10-månadersungar kan inte gå, än mindre hoppa.

                    Nej, så då är det ju bäst att låta dem ta ett par rundor i Lisebergbanan!

              Min syster bebis gick vid 8 månader..

          Och du verkar ju vuxen att ha en unge. Om du känner ditt barn så vet du väl vilka behov den behöver. Ett barn behöver ha tråkigt ibland.

          Hur vet du att barnet gnäller av tristess? Såna små gnäller mkt men troligtvis inte av tristess om den får uppmärksamhet. De är nöjda med att utforska sin lilla miljö ( inomhus i hemmet, eller i barnvagn ute). Ta fram kastruller eller lådor mm som du har hemma, låna böcker ( pekböcker, går att kontakta bibliotek för att få en bokpåse). Det roligaste de vet brukar finnas hemma i skåp mm.

          Den största idioten är du!

      Kolla friluftsbingon etc om aktiviteter i naturen på hemsidan för Luften är fri som uppmärksammar friluftslivets år.

      Vet inte var i västmanland du bor, om du har bil + att nu är det ju rätt kallt ute igen men Vallby friluftsmuseum i Västerås (vet inte om några djur är ute än dock), åk till något nytt ställe och ta en promenad tex vid Strömsholms slott, åk till nåt ställe och grilla korv, våffelhuset på Björnön, det finns flera alpackagårdar vid Sala och Västerås de kanske har så man får se dem ute och kan fika

      En fellow mamma till en ettåring som inte kan gå så har lite samma problem. Till alla er som säger gå ut är det lite svårt med ett barn som inte kan gå pga det blir riktigt kallt att krypa runt på marken (mitt barn hatar vantar). I vagnen vill hen inte heller sitta eftersom hen vill krypa runt och utforska Dvs inomhusaktiviter är det som gäller. Allt är stängt och hemmet blir ju tråkigt att utforska efter ett år hemma. Mitt barn blev så överlycklig av att få krypa runt på Ikea. Obs utan några leksaker. Så ja känner som TS. Bor dock i stockholm.

        Känner likadant / rastlös mamma till rastlös 1-åring som totalt tröttnat på vår lägenhet

          Om Elisabeth Fritzl lyckades uppfostra tre barn i en källare klarar ni nog era ungar av att vara lite rastlösa i en lägenhet.

            Vilken härlig kommentar verkligen. Undrar just hur bra hennes ungar mår.

            Hahaha ?

            Oj det var att ta i. Nog kan väl alla vi som varit föräldralediga erkänna att man blir lite rastlös emellanåt. Det betyder inte att vi ångrar våra barn eller något annat än att vi kan bli rastlösa av att vara hemma mycket. Särskilt när man ska hålla avståndet till andra!

              Fast TS säger ju att det är ungen som är rastlös.

                Ja, jag kanske gjorde ett taffligt försök att vända på kuttingen ? jag tror att det är ts som är rastlös och att det möjligen avspeglar sig på barnet. Det är ok att känna sig rastlös, men hon behöver nog hitta en strategi att klara av det, nu när allt är som det är.

          Jisses! Ta med ungen ut en stund då….

            Är ute med ungen i lekparken varje dag. Men det blir tråkigt för oss båda efter ett år med noll social kontakt pga restriktioner. Förstår och respekterar restriktionerna till hundra procent, men ni som inte varit föräldralediga under en pandemi borde hålla käften om ni inte har något peppande att säga.

              Jag är själv föräldraledig med ettåring just nu, går ingen nöd på varken mig eller bebisen. Ingen tristess eller rastlöshet. Förstår om mamman är rastlös men om man tror att barnet lider av det kan man nog inte så mkt om ett barns utveckling.

                Oj va dutti du e!

          Bygg en koja med stolar ocj filt? Möblera om? Gör en labyrint?

        Sätt ungen i sandlådan då… eller gungan.

        En filt?

        Herregud vad är problemet? Klä ungen i stövlar och galonkläder och släpp hen lös i en park eller skog. Kan hen gå så fine annars kryper hen. Jag har haft tre söner i Stockholms innerstad och dom har aldrig behövt vara uttråkade i sån späd ålder.

      Sala Silvergruva? 10-månaders älskar verkligen gruvor!

      Annars kanske Skultuna Mässingsbruk? Mässing är hett bland 10-månaders just nu!

        Ohh ja! Hyr in en guide också för den kompletta upplevelsen, bara för att säkerställa att h*n inte har tråååkigt.

      *Öppna skåp/lådor i köket och låt barnet gå loss.
      *Gå ut och låt barnet krypa runt och upptäcka. Vill barnet inte ha vantar så låt hen vara utan. När barnet fryser så gå in en stund.
      * Fyll kastruller och byttor med vatten i badrummet och låt barnet plaska och leka med typ decilitermått.
      * Gör ätbar färg av fil och blåbär/hallon osv och sätt barnet i blöja eller naken och måla på.
      * Ta fram garn i olika färger så kan barnet dra och slita i det.
      * Sök upp sångstunder på Youtube eller Facebook och sjung tillsammans
      * Läs böcker
      * Plantera något och låt barnet gräva i jorden
      * Köp en heliumballong och lek med
      * Gunga i lekpark

      Har du provat att låta bebisen hänga med på det du gör i vardagen? Min uppfattning är att många föräldrar låter barnet ”styra” dagen, alltså att man leker och underhåller barnet väldigt mycket 🙂 Jag har en 11-månaders bebis som får ”hjälpa mig” med det jag gör på dagarna, vi grejar i tvättstugan (kläder är tydligen det bästa som finns), städar, diskar (googla ”learning tower, det är det bästa tipset jag fått) osv. Sedan leker vi självklart också, läser böcker och sjunger m.m. Men ja, det är tråkigt att vara föräldraledig ibland och särskilt nu med pandemin men jag tror det framförallt är vi föräldrar som lider av det :/

        Bra tips.

    Fan vad Magnus i Tunna blå linjen är heeeet!! Herre min gud. Ville bara säga det ?

      I KNOW! Förutom när han va lite så mot Leah. Lite smårasistisk.. Gillades inte ?

        Fick lite ont i magen i scenen när 2 manliga kollegor blev så aggressiva mot henne och sen låste in henne. Usch.

          Ja jävla rasistiska gubbslem?

        Jo är ju en del hans karaktär. Tuff på utsidan men egentligen en mjukis

      Håller med! Riktigt snygg ?

      Men jaaa så het!! Får panik på Sara som inte kastade sig över honom haha

      På allvar? Tycker inte han är snygg. Eller, jag kan väl se att folk kan tycka han är attraktiv men verkligen inte min typ.

        Han är snygg men lite för osäker. Det gör honom mindre attraktiv.

      Hahaha huuur? Ser inget speciellt alls.

    Kan någon förklara Isabella Löwengrips storhet för mig? Hon skriver ju som ett mellanstadiebarn ? läste lite av hennes blogg häromdagen för första gången och det är så uselt! ”På morgonen åt jag frukost. Kaffet var varmt. Sen köpte jag en kjol. Den var fin. Efteråt åt jag lunch. Den var god. Sen gick jag på en promenad. Det var mysigt. Skriver mer imorgon!”
    Huuur har detta kunnat bli Sveriges mest framgångsrika blogg?!

      Hon hade väl någon annan som skrev ett tag?

      Hennes storhet är väl något som har hängt kvar eftersom att hon var så tidig på bollen med att skaffa blogg?

      Isabella var helt rätt i tiden för många år sedan. Då var hennes liv roligt att följa, bloggarna var nya, köpte kläder i vanliga butiker som följarna kunde apa efter. Några år efter att hon fick barn och började leva lyxliv spårade det ur och förlorade sin charm. Men hon var absolut något speciellt på sin tid!

      Hon har aldrig haft någon storhet, bara uppblåst fejk och osedvanligt dålig attityd mot andra från första början. Snart bortglömd och saknad av ingen.

        Det har folk sagt sen hon började blogga men 10+ år så är hon fortfarande kvar och inte bortglömd….

          Finns mycket gammalt mög som finns kvar. Innebär inte att det har ett värde.

        Fast nuförtiden har hon väl två uppblåsta storheter.

      Undrar jag med. Bellas blogg är inte bra. Boring.

    I Nour el Refai och Henrik Schyfferts podd berättar Nour denna vecka om en episod där hon just nu regisserar en ungdomsserie/film(?) där en influencer skulle ha en mindre roll men försov sig från inspelning och blev sur på produktionen(?) Vet någon vem det här är? Tydligen ganska jämngammal med Nour så ingen 18-19 åring..

      Spontan tanke, Margaux.

        Hon var också den första jag tänkte på när jag lyssnade på avsnittet!

      Det kan ju vara vem som helst.

    Min femåring har tappat på sin tillväxtkurva under två års tid och nu misstänker läkaren på BVC att det kan vara celiaki. Ska få remiss för undersökning. Har någon här gått igenom det med barn?
    Känner mig som en urkass förälder, även om jag logiskt sett vet att jag inte kunnat göra något, för han har inte haft några symptom egentligen.

      Hej! Har inte gått igenom just det men min son har äggallergi och mjölkallergi.
      Snälla ha inte dåligt samvete. Det som är sjukt är att man måste tjata sig till prover hos sjukvården trots att kurvan planar av. BVC ska ha koll på det där, inte du!
      Kram

      Min dotter har det, fick diagnos vid 3 års ålder. Först ett blodprov som visade höga glutaminnivåer (tror jag det kallas ?). Nästa steg var få att hon skulle sövas och de gick ner i tarmen och tittade samt tog biopsi. Fick svar på uppvaket efter att de direkt kunnat se att det var celiaki pga nästan inga flimmerhår kvar ?. Jobbigaste var att vänta på tiden för biopsi än och behöva ge glutenmat under tiden fast jag förstod att det skadade henne (annars kan undersökningen visa fel resultat) samt att se henne sövas då hon var hysterisk innan (såååå nälrädd). Men proffsig personal och snabbt förfarande ??.

        Tack för svar❤️

    Kommer ni ta vaccinet? Jag skulle ta genom jobbet och bokade en tid jag väntat på i 4 veckor. Åkte 5 mil för att få ta Pfizer som en kollega fick veckan innan eftersom mina kollegor som tagit Astra har varit hemma och nått fruktansvärt i flera dagar, och jag kan verkligen inte bli sjuk nu. När jag kom dit och gick in till sjuksköterskan så sa hon inget utan skulle precis sticka mig. Då sa jag att jag bara ville dubbelkolla så det var Pfizer jag fick nu? Nej du får astra sa hon. Jaha varför det? Jag ringde och kollade med er och då skulle jag få Pfizer? Jaa men vi har nya riktlinjer nu så bara dom över 65 får Pfizer och ni andra får Astra. Okej och vart ska jag åka om jag vill ha Pfizer som lovat? Det vet inte jag! Ska du ha sprutan eller inte? Då sa jag att jag ville fundera på detta och beslutade mig för att avvakta. Hur hade ni gjort? Till saken hör ju att förutom att många mått dåligt över astras vaccin så kostar ju Astra per dos 50kr och Pfizer 158kr. Dessutom skyddar det inte alls lika bra. Är ni petiga med vad ni sprutar i er eller är jag bortskämd och priviligierad som ens funderar på detta? ?

      Du är otroligt bortskämd och privilegierad som ens funderar på det ja. Herregud vaccin är bara att tacka och ta emot.

      Det senare. Sorry.

      Ta det. Snälla.

      Absolut. Kan inte förstå att man inte skulle ta (om man då inte är allergisk för det)! Finns inga andra alternativ enligt mig än att ta det och jag väntar med iver på den dag jag får chansen att boka tiden och sedan få det!

      Försöker du trolla?

      Nej men då och bli sjuk i covid istället då?

        *gå

        Har redan haft Corona så är inte rädd för det. Jag tänker ta det för det är något man ”bör” göra ?

          Så vad väntar du på?!

          Tydligen har man sett biverkningar på vaccinerade som redan haft covid.

      Vad spelar priset på vaccinet för roll?

      Så en dos vaccin fick slängas för du funderar på vilket läkemedelsbolaget du vill ha. Va glad att du är i en prioriterad grupp. Otroligt bortskämt.

        Varför ska den slängas? Personen efter mig fick ju vaccin?

          Du vet väl inte hur just DU reagerar på vaccinet.

        Dom slänger ju inget vaccin?

          Klart vi slänger vaccin. Många dyker inte upp eller vänder i dörren och det är inte alltid lätt att få någon annan att dyka upp på några minuter. Man planerar ju in människor. Vi får inte oändligt med doser. En ampull astra = 10 patienter, en ampull pfizer = 6 patienter.

      Men ta vaccinet bara. Astras skyddar också jättebra efter du fått båda doserna. Priset är irrelevant. Så jävla bortskämt att börja klaga på vilket av vaccinen man får. Ta det du får och var tacksam. Skäms över att det finns såna som du alltså

        Klagade inte jag ville bara fundera eftersom folk upplever dom så olika. Men jag ska ta det i min kommun istället så får jag ta det jag får ? och vid ett tillfälle då jag kan vara sjukskriven

          Hör du inte hur sjukt det låter, när du kan tänka dig att vara sjukskriven pga av ett vaccin?
          Ska du prompt ta ett vaccin ska det vara ett du verkligen kan tänka dig att spruta in i din kropp, inte ett som anonyma internetkrigare vill tvinga i dig.

      Jag förstår dig absolut. Man ska vara vaksam och bra att du vill fundera och vågade säga det. Bättre att du kan fundera lite än att du ångrar dig och börjar nojja i efterhand. Jag är osäker om man ska ta det… lär ju komma nytt vacc innan det blir dags för oss utanför riskgrupp ändå tänker jag…

      Du är modig som vågar fråga detta här ? (Jag hade också varit petig)

        Haha börjar ångra att jag frågade ? har flera på jobbet som inte tänker ta det överhuvudtaget

          Hahah ??? Förstår det!
          Nä jag vet inte själv än – men det är av olika (viktiga) anledningar ?

          Hoppas ni inte jobbar inom vården?! Skrämmande hur många obildade foliehattar det finns på våra äldreboenden och sjukhus runtom i Sverige.

            Vadå ni? Jag skrev ju precis att jag ska ta det?

              Du som vårdpersonal borde väl inte ifrågasätta vilket vaccin du får?

                Att köpa allt rakt av utan att ifrågasätta, är om något, obildat.

            Haha obildade foliehattar? Någon som bryr sig vad man sprutar in i sin kropp och kan tänka lite självständigt. Skulle snarare kalla det obildat att bara tacka och ta emot vad man än får utan att ens bry sig vad det innehåller. Men så fungerar de flesta i Sverige – helt indoktrinerade i att ”staten tar hand om mig, jag ska vara så tacksam.”

              ”Tänka lite självständigt” – där kom den, meningen som förenar foliehattar världen över

              Hur ställer du dig till fillers och implantat då? Mina fördomar säger att det är samma personer som ”tänker själva” när det gäller vaccin, som i nästa sekund försvarar människors rätt att pumpa kroppen full med fillers nervgift (botox) och diverse implantat.

                Konstigt resonemang. Att man inte vill spruta in vad som helst i sin egen kropp har ingenting att göra med om man tycker att andra får bestämma vad de vill spruta in i sina kroppar.

                  Men du tycker ju att folk ska tänka själva? Svara gärna på hur du tänker ?

                    Varför ska man svara på en fördom som om den vore en sanning?

                Jag skulle själv aldrig injicera fillers eller implantat i min kropp. Precis som att jag inte kommer ta coronavaccinet. Men vad andra gör är helt upp till dem. Varför skulle jag ha en åsikt om vad andra sprutar in i sina kroppar? Det är helt upp till var och en och det enda jag har påstått är att det inte är obildat och ”foliehatt” att vara selektiv med vad man sprutar in i sin kropp.

        Varför petig? Va glad du får vaccin

      Astra har 75% skydd 3 veckor efter dos 1, ännu högre efter dos 2. Jämför med sässongsinfluensavaccinet som har allt från 40-80 beroende på hur väl de prickat in rätt.

      Man får ta det man får. Om alla skulle välja blir det ju ännu krångligare och svårare att få till den här vaccineringen.

        Jo såklart. Nu hade jag möjligheten att välja men så ändrade dom det. Men kommer ta det i min egna kommun istället om några veckor när jag kan vara sjukskriven

      Jag kan helt ärligt förstå dig! Jag fick min andra dos för över en månad sedan. När jag fick mitt vaccin hade vi bara Pfizer i min kommun, och idag känner jag att hade jag fått välja hade jag aldrig tagit något annat än Pfizer. Hade jag inte fått välja, hade jag såklart tagit det som erbjuds för vaccin vill jag ha!

        Jaa men exakt! Förstår att det kan verka bortskämd men man är ju ändå lite petig med vad man sprutar i sig. Sen så har jag ju fått se hur många mår av Astra också ?

          Några hos oss som vaccinerat sig senare än vi som var först fick Astra. Och alla blev dåliga! Dagen efter var vi 3 läkare och 2 syrror kort – alla var hemma i feber och diverse andra symtom. Tyvärr.
          Men, efter några dagar var alla åter och mår toppen ?

            Oj hade kanske varit bra att sprida lite på de vaccinationerna.

      Jag fick AZ i måndags (sjukvårdspersonal). Fick milda biverkningar i form av ömhet i armen, trötthet, frusenhet och lite huvudvärk under ett dygn. Idag har jag mått som vanligt igen. Många kollegor rapporterat samma men ingen som fått värre biverkningar. Det är så jäkla uppblåst av media tyvärr.
      Jag kände helt klart av det och var ”mör” och det var tufft att jobba, men med en film i soffan hade jag det riktigt gött så verkligen ingen fara!

      Jag tyckte fasligt tvärtemot vad du säger att AZ kändes tryggare eftersom det är ett ”klassiskt vaccin”. Pfizer och Moderna är ju mRNA-vaccin som är en ny metod och kändes mer osäkert för mig. Jag har löst flera vaccinationer och alla verkar rigoröst genomförda så jag hade ändå tagit vilket som helst av de tre som är godkända nu.

      Hoppas du vaccinerar dig (både för din egen skull och för andras skull).

        Kommer absolut vaccinera mig. Har kollegor som blivit så dåliga av Astra och en kollega som sa att det kändes värre än vad själva Corona gjorde lol. Så därför hade jag gärna undvikit det även om man aldrig kan veta hur man reagerar. Men jag tar det vaccinet jag får ?

      Hej! Jag tycker du gör rätt i att vara fundersam över Astra. Danmark har nu stoppat just det vaccinet pga blodproppar som biverkningar. Ni som skriker annat, herregud! Tycker människor är väldigt underliga som är villiga att spruta in vilken skit som helst i kroppen!

    Marcello drar iväg till Örebro för paddel o häng med polare (i en pandemi är hans flickvän är riskgrupp) o hon tvingas uppsöka sjukhus ensam pga blödningar o rädsla för vattenavgång

      Finns fan ingen ursäkt från hans sida som kan rättfärdiga det.

      ????? mållös

      Vet att jättemånga kom som riddare till honom i kommentarsfältet o ba ”folk kan förändras!!!” men asså…. hur ofta förändras folk egentligen? känns som få människor verkligen förändras radikalt i sitt liv, och verkligen då inte sådana som marcello som lever ett liv där deras välmående går över alla andras hela tiden alltid jämt. och om dom förändras får dom typ vara med i malou och prata om det för att det är så ovanligt

      hoppas hon lämnar honom och träffar en bättre partner. pappavalet är ju redan gjort men en bättre partner förtjänar hon alla dagar i veckan.

        Människor kan förändras men det krävs mkt självrannsakande. Verkar inte som Marcelo är typen som är kapabel till det.

        Fattar inte varför man lämnar sin höggravida partner ensam om man inte måste. Det är en kort period en kvinna är höggravid/nyförlöst. Hur svårt kan det vara att prioritera henne i några månader? Stackars Emilia som gjort ett dåligt val. Hoppas hon har stöd av andra i sitt liv och tids nog inser att en bra partner inte beter sig så som hennes gör

          Tycker inte ett dugg synd om henne. Hon verkar mest tro att alla andra är avundsjuka på henne för att hon har fått Marcelo som ALLA vill ha ?‍♀️

      Marcellos flickvän blev väl jättearg på alla som ifrågasatte hennes beslut att skaffa barn med honom.
      Nu kanske hon börjar förstå varför…

        Nej, det var nog inte hennes bästa beslut. Det valet kommer att ställa till mycket trassel.

      Hur vet du att hon uppsökt sjukhus? Jag ser inte något om det på hennes IG?

        Hon la upp på instastory under helgen som var, fick åka in akut ensam o kolla bebis pga blödningar o de misstänkte att vattnet hade gått. Samtidigt instagrammar han sin grabbhelg med öl, burgare o paddel

        Hon skrev de på sin story

      Marcelo – killen som stirrar djupt in mot horisonten och aldrig tycks veta att han blir fotograferad ? but why??

      Tråkigt att säga. Men man får ändå inte gå in två

        Nej men hon är riskgrupp o han ska ut o leka Sverige runt med sina kompisar

        Fast han kan ju hjälpa till ändå. Ska hon ta en taxi hem och vara ensam sen eller?

      Men kan vi bara för en kvälls jävla skull sluta tjata som jävla angivare om den här pandemin?

      En parentes…stäng alla jävla paddelhallar så kanske smittan går ner!

      Kräks över honom. Hoppas han skärper sig (rejält) eftersom hon verkar älska honom. Om inte – att hon träffar någon som lyfter henne till skyarna. Särskilt när hon gör hästjobbet att bära barnet.

      Påtal om Marcelo – kommer aldrig i mitt liv glömma när han satte att ta hand om en hund i relation till att ta hand om ett spädbarn och menade att han därför borde kunna det här med att ta hand om barn. En aningslös man, uppenbarligen

      Va är det sant. Verkar ju inte klokt.

    Fick precis veta att min favoritgranne (äldre person) har dött I covid. Är så ledsen 🙁
    Levde totalt isolerad förutom ett sjukhusbesök hen var tvungen att göra och blev då smittad.

    🙁

      Beklagar ?

      Hemskt

      Dummaste kommentaren jag läst. Är du också hyrd att skriva bullshit? Fick hen vaccin tro?

        Ursäkta?

    Längtar orimligt mycket till nya avsnittet av Gift vid första ögonkast imorgon!! ?

      Jag med! Haha men tittar med skräckblandad förtjusning, blir så stelt ibland att jag måste titta bort haha. Men brukar oftast vara bröllopet som är värst.

      Så tråkiga par med i år bara.. Alla tre par är sååå beiga.

        Jag tror att Ellinore och Lasse kommer explodera snart! ? Nåt kommer hända! Och de andra är också tråkiga. Så vet inte varför jag längtar ?

          Va! Jag som tycker det känns som bra matchningar. Hon i torpet+kille kommer nog inte hålla dock och det unga paret har nog vissa problem, men sjukvårdsparet känns som de som kan hålla tycker jag. Eller så är jag så dålig på att fatta hur det verkar ligga till?

            Nej tror inte alls på Kaviar-Lars och sjuksyrra.

            Han förblir evig ungkarl tror jag, too special. Tror han har svårt att anpassa sig.

            Tror på det yngre paret.

      Åh, kollar på det nu. Meeeen jag tycker att allt är så PIN! Skogs-paret asså… Hon är ju så SJUKT jobbig och han är så lame.
      Nä, tror inte att något par kommer fortsätta så länge efter programmet.

    Är rädd för att jag är gravid, haft kramper i nedre magen 3veckor nu, men vågar inte ta test pga vill inte ha barnet isf och ifall det är negativt har det ju troligen med mina cellförändringar att göra. Men är livrädd att ta ett test. Nu måste jag försöka skärpa mig.

      Bättre att ta testet och ta det därifrån… ovissheten ger bara mer ångest som du ändå inte kan bearbeta förrän du vet vad du har att hantera. Kram och lycka till!

        Tack! Och jag vet detta… Men så svårt ändå.. men imorgon ska jag göra det. Jag lovar. Senast på fredag.

        Håller med, oavsett besked från testet så är det garanterat mer ångestfullt att inte veta. Köp ett imorgon, testet påverkar inte om du är gravid eller ej, det enda själva testet gör är att ge dig fakta om hur det ligger till som du senare kan fatta rätt beslut utifrån!

      Testa dig, du behöver få svar.

      Ja skärp dig. Blir bara värre om du väntar!

      Ger cellförändringar kramper?

      Jag har varit gravid 3 ggr och har cellförändringar och har aldrig haft kramper.

      Kan det vara något med din mage?

    Långskott i Gävle!!

    Vet någon var jag kan köpa Berbere-krydda i Gävle???

    Har fan letat mig tokig.

      Har sett på City Gross men var länge sen.

        Åh! Ska kolla genast imorgon. Är det i hemlingby? (Rätt ny i gävle..)

      Vet inte om Gävle specifikt men Ica maxi brukar ha rätt bra kryddutbud.

      Santa Maria har den på glasburk o det märket brukar finnas i matvarubutiker. Annars kanske någon restaurang har det o du kan få köpa lite. På nätet är det garanterat enklast att hitta den, kryddlandet.se har den bästa, mest smakrik enligt mig. Lycka till!

        Har sett online, tack för tips om att kryddlandet är bäst. Kanske får lägga en beställning där då.

      Matmixen kanske ? ligger vid Willys Norra!

        Aah, den affären har jag helt glömt, de kan kanske ha. Får kolla.

    Någon som jobbar på Försäkringskassan?? Kan man maila dom vabb ansökan?? Kan ej söka på hemsidan på grund av skyddad identitet.

      Har du skyddad identitet får du absolut inte maila din ansökan eftersom den innehåller personuppgifter.

      Ring dom

        Jobbar 7-16 så hinner ej ringa dom och sitta i kö. Ringde idag 80 före mig i kön. Men ska posta.

          Ta det lite lugnt i sådana köer, det är ju garanterat fler än en eller två som sitter och svarar.

          De har ju öppet längre än till 16 så ring efter jobbet?

            De stänger kl 16.

      Tänk på att mail till myndigheter är offentlig handling

        Fast det betyder ju inte att de lämnas ut i sin helhet, eller alls, vid en förfrågan.

      Hej!
      Jobbar på försäkringskassan! Just nu är det driftstörning för anmälan av personer med skyddad identitet. Du har dock lång tid på dig att anmäla VAB, så det kan du göra senare.

    Jag har varit singel i hela mitt liv, någon fling här och där men inget seriöst. Jag är 30+ och jag har nyligen börjat känna mig rätt ensam, vilket kom som en jävla smäll då jag alltid tyckt om att vara ensam. Jag trivs i mitt egna sällskap men det händer inget, varje dag är densamma och när jag tänker på framtiden så ser jag bara mig själv, ensam.

      Vad hindrar dig från att träffa någon? Förutom Covid nu då. Gillar du att va ensam kan du alltid vara särbo ?

        Jag har svårt för att bli kär på riktigt och det slutar alltid med att jag drar mig undan för att jag inte vill dela livet med någon jag känner jag kan leva utan, jag letar efter något djupare.

      Jag har ingen hjälp men känner precis likadant. Har vänner, familj osv men har plötsligt börjat sakna någon att dela vardagen med.

      Sånt där kan förändras. Var precis som du men upptäckte för några år sedan att jag plötsligt inte gillade att vara ensam längre? Det tog ganska lång tid att acceptera faktiskt och kan ibland sakna min känsla av att gilla ensamhet, men jag gör helt enkelt inte det längre. betyder inte att jag måste umgås med folk 24/7 eller vara i ett förhållande hela tiden men plötsligt mår jag alltid mycket bättre av ett rikare socialt liv eller partner. enda sättet att bota mina ensamhetskänslor är att umgås lite mer med andra helt enkelt. såklart svårt nu med covid-19 men ändå.

      Kolla på Meetup (nej, ingen raggapp, mer för att träffa andra som har samma intressen som du har).

      Är i precis samma sits ?

    Tror ni Kenza kommer lägga upp förlossningsvideon från sin andra förlossning? Tänker på att hon mottagit ganska hård kritik för gränslösheten kring sin förra, plus att det känns lite fel i tiden nu när det pratas allt mer om integritet gällande barn

      Har hon filmat denna? ?

        Ja, men hon var inte säker på om hon skulle lägga ut den eller inte

      Integritet med en sån liten bebis? Hade verkligen inte brytt mig om ens hela världen fick se mig som nyfödd. Ser inga problem med förlossningsvideos så länge mamman är fine med det.

        Nä, kanske inte om det gällde bara det. Men det är liksom det faktumet, i kombination med all annan exponering som blir gränslös. Att barn som sätts till världen av influencers får varje milstolpe under hela sin uppväxt utbasunerad inför (i Kenzas fall) miljonpublik. Från sekunden barnet sätts till världen ska det exponeras för mammans relevans och antal klick på sina medier. Det finns liksom inget heligt längre på något sätt. Är medveten om att förlossningar filmats i utbildningssyfte tidigare, men när det inte sätts i en influencerkontext där deras exponering i slutändan ska bygga mammans karriär och uppmana till konsumtion som det blir integritetslöst

        Jag hade inte uppskattat om min mamma la upp sin förlossning med mig på yt. Speciellt inte under skoltiden då barn kan vara riktigt elaka på grund av alla möjliga orsaker. Alla är olika, och man inte att utgå från att ens barn kommer vara okej med det i framtiden.

          Fast fokuset är ju på kvinnan under filmad förlossning. Bebisen som kommer ut ser ut som vilken bebis som helst. Barnet får väl bara acceptera att mamman valde att visa upp sin förlossning helt enkelt.

          Man kan inte basera alla sina val på att barnet kanske kommer bli sur i framtiden. Fattar om det handlar om tillfällen då barnet exploateras, men det gör det inte av en filmad förlossning.

            Det är mamman som exploateras av en filmad förlossning, inte ungen. Ska ungen bli sur över det i framtiden så kan han lika gärna bli sur över andra val mamman tagit som rör henne.

      Ja.

    Helt ärligt undrar jag varför Alexa W skriver om en man som har våldtagit henne för 25 år sedan.?Varför inte ta upp det tidigare?eller ?M2 hade ju säkert med detta att göra,men vad fan

      Obs,absolut ingen skall våldtas men jag tycker bara det är konstigt att vänta 25 år med en anmälan.

        Kan handla om att det varit ett trauma som man inte har bearbetat som slutligen behöver komma till ytan. Eller så har man inte orkat/vågat. Eller varit rädd att andra ska tycka det är ”konstigt”. Då kanske man behöver prata om det. Att någon väljer att göra det offentligt är väl inte så konstigt om det hjälper personen att bli fri från traumat.

          Jag förstår din synpunkt apsolut,men att vänta 25 år,varför?

            kulan svarade ju på precis det? ?

      Jag har fortfarande inte berättar för någon om mitt övergrepp och jag är 30.. så snälla tro på offer när dom berättar.

        ❤️

        ❤️❤️

        Samma här. Hände 2016-2017 av ett ex. Bara berättat lite för min psykolog. Familj och vänner vet noll. ❤️

      Cissi Wallin-syndromet.

        Vad fan menar du med det?

      GM kan bli dömd långt i efterhand. Senast idag var det en artikel på FT ”Gruppvåldtog flicka tills hon nästan förblödde – slipper fängelse”. Tyvärr fick han bara 200 timmars samhällstjänst. Det fick mig att sluta tro på alla människors lika värde.

        Snälla kära nån vad man inte kan ha Fria Tider som källa. Källkritik!

          Hittar du några faktafel i artikeln?

    Vad gör man bör man saknar sitt ex? Han som gjorde slut och jag har börjat landa i det. Men saknar honom och när något roligt händer är ju han den första jag vill ringa. Har ni något bra mindset eller tips? Vi är inte osams men det är ändå jobbigt såklart ❤️

      Har du kanske en kompis du kan höra av dig till istället? Varje gång du vill ringa eller skriva ett meddelande till ditt ex så ringer/skriver du till din vän istället?
      Ge det bara tid! ?

      Saknar du ditt ex eller känner du dig bara ensam? För oftast tänker man inte klart när man känner sig ensam, det slutar inte bra för någon om man kontaktar sitt ex varje gång man är ensam. Ring en vän eller din familj, hitta på något: kolla film eller läs en bok.

        Hm svårt att säga. Jag kan känns mig ensam stundtals men saknar honom absolut. Det hugger liksom till i bröstet ibland och jag undrar om jag någonsin kommer känna likadant för någon annan

      När jag var i en liknande situation gjorde jag en ”krishanteringsplan” dvs skrev helt enkelt ner en lista med alternativ till saker att göra när jag ville kontakta mitt ex. T ex ”ringa Pernilla”, ”ringa min syster/mamma”, ”sätt på ett avsnitt av favoritserie” mm.
      Med tiden lärde jag om, impulsen att ringa honom blev istället en impuls att ringa någon annan.

    Är det någon som vet hur man blir av med ryggacne?

    Jag har haft problem med acne i ansiktet sedan puberteten men äntligen fått lite bukt med det men de senaste åren har min rygg plötsligt varit HEMSK istället och nu har jag ångest inför sommaren. Jag har testat med samma produkter som jag använt i ansiktet men det har inte gått. Har även testat med Basiron-kräm och det har fungerat relativt men allt blossar upp igen om jag slutar använda för bara en vecka och största nackdelen med Basiron är att handdukar och kläder blir missfärgade av det, oavsett hur mycket jag tvättar händerna efteråt, så det känns så otroligt bökigt. Tror det är osmart att använda på sommaren dessutom.
    Jag tänker på att sova i rena kläder, att tvätta ryggen efter att jag sköljt ut schampoo och balsam och sådana saker, vet inte vad mer man kan göra. Det är typ bölder som gör ont emellanåt

      Denna har funkat litegrann för mig, men inte helt. Man ska inte vara i solen efter användning (tror jag?) förresten.

      https://www.skincity.com/sv/paulas-choice/2-bha-body-smoothing-spot-exfoliant-210ml

        Ja precis den jag menade. Men när jag slutar så kommer det tyvärr tillbaka…

          P-piller har hjälpt mig men förstår om du inte vill börja med det.

      Jag har använt paulas choice bha lotion som funkat bra för mig.

      Kolla leyglows tips på instagram!

        Tack! Ska kolla in det och de andra sakerna som tipsades om ovan

      Basiron som används i duschen har funkat bra för mig. Annars kan du få receptbelagda krämer! Räcker om du skickar bilder via tex Kry. Det räckte för min kompis

      Jag fick roaccutan utskrivet. Det försvann och har aldrig kommit tillbaka.

      Jag började med p-piller, mer specifikt prionelle-28, och då försvann all acne!

      Kanske testa ipl med blått ljus? Jag fick akne på näsan och kinderna efter masken vi var tvungna att bära i vintras, lasern hjälpte direkt resan första gången. Har inte fått tillbaka aknen efteråt. Ipl dödar tydligen alla bakterier under huden, som krämer inte når?

      Gå till hudläkare och be om Isotretonin, det enda som verkligen hjälper!

      Jag vet exakt hur du känner med ångest över att behöva visa huden i sommar. Jag har precis slutat med mina p-piller och fått så dålig hy i både ansikte och på kroppen. Jag har bokat tid hos läkare vilket jag skulle råda dig att göra också om du provat det mesta/mår så pass dåligt av det. Länkar till en produkt från skincity som har fungerat bäst på kroppen för mig, smörjer in mig med den efter dusch.

      https://www.skincity.com/sv/hudtillstand/kropp/ojamn-hudstruktur/ahapha-clear-skin-body-resurfacer-100-ml

      Gå till hudläkare!!!!!! Jag har spenderat så otroligt mycket pengar på min acne, produkter behandlingar. Lagt om kosten jada jada. INGET funkade innan jag gick till läkare och fick medicin (isotretinoin för min del, men finns många mildare att prova innan den) räddade mitt liv. Önskar att jag gjort det tidigare, hade sparat mig så mycket tid, pengar och lidande

        Tack för alla era svar, uppskattar verkligen hjälpen!

    Hade sett fram emot en ny säsong av big brother, men jag pallar ej med studiosnacket! ? tycker dom har förstört konceptet helt med detta upplägg. Man vill ju se vad som händer och bilda sig en egen uppfattning, inte bli inpräntade av några andra hur man ska tycka och tänka om situationer som uppstår. Jag jobbar ej hemifrån och har ingen möjlighet att kolla live även om jag hade velat det.

    Var så glad förra vecka då det var ”vanliga” avsnitt och trodde att produktionen hade tagit till sig av kritiken. Men nu är studion tillbaka igen… visade sig bara att en av programledarna varit sjuk och därför ställdes studion in ? Slut på rant

      Fast du har ju ”Bara huset”-avsnitt i appen? Och på hemsidan också, antar jag.

        Inte samma sak. Man får bara se 20-30 min då, och grejerna kommer inte i kronologisk ordning så det är svårt att hänga med

    Har Angelica Blick en ny kille? Har inte följt henne på ett tag men nu hon lägger ut en hel del på en kille med lockigt hår som jag inte känner igen. Har de brutit förlovningen?

      Heter han Emilio? För han är gay och har en partner. Tror inte de har gjort slut, tror de fortfarande följer varandra.

      Det är hennes assistent

        Tack för svar då slipper jag fundera mer ?

      Hon och Andre har inte gjort slut

    Jag lever i min största mardröm just nu. Pappan till ett av mina två barn. Klampade in hos mig och misshandlade mig framför barnen. Barnen mår dåligt jag mår dåligt. Han sitter häktad i väntan på åtal. I sju år har vi haft ett destruktivt förhållande vissa dagar världens finaste andra dagar elak som ingen annan. Nu vet jag inte om jag ska bara strunta i allt, skita i att vittna å gå vidare eller vittna. Så många delar av mig hatar honom medan jag saknar å älskar han med nån del i hjärtat. Har aldrig gråtit så mkt

      Men om du går tillbaka till honom, finns det ingen risk soc tar dina barn??

        Eller att han dödar dig och dina barn får en mördare till pappa och en död mamma.

      Han älskar inte dig, en människa som älskar dig misshandlar inte. Det handlar om makt och du är hans ägodel inget annat: när du inser att du förtjänar bättre så kommer du titta tillbaka och tänka: ”hur kunde jag stanna?” Dina barn kommer tro att misshandel är normalt i ett förhållande och oftast hamnar barnen med en abusive partner i framtiden, om inte för din egen skull, lämna för dina barns skull.

      ❤️

      Vill tipsa om att se en dokumentär på svtplay ”en våldsam kärlek”. Gör ont att läsa detta. Vill bara säga att kom ihåg ditt värde och låt ingen behandla dig på detta sättet. Du förtjänar bättre. Dina barn förtjänar bättre.

      Det är normalt att känna både hat och kärlek i din situation. Att växla mellan kärlek och våld är ett väldigt effektivt sätt att hålla kvar någon i en destruktiv relation. Din hjärna lurar dig tillbaka till din partner som är riktigt skadlig för dig.

      Du behöver hjälp att avprogrammera dig. Ta kontakt med en kvinnojour, de kan guida dig vidare till en bra psykolog/kurator som jobbar med den här typen av frågor.

      Du ska absolut vittna och bidra till utredningen. Logiskt sett fattar du ju att din situation är destruktiv och farlig för dig och dina barn. Håll fast vid det även om din hjärna försöker lura dig att göra tvärtom. Dina barn förtjänar trygghet, de förtjänar en mamma som mår bra, de förtjänar att aldrig mer utsättas för att se dig utsättas för våld, de förtjänar att få lära sig att din och partners relation är allt annat än sund så de har en chans att slippa hamna i en liknande situation. Det är ditt ansvar att ge dem det även om det inte på något sätt är ditt fel att du utsätts för våld.

      Ring en kvinnojour redan imorgon! Alla kvinnors hus är bra! Kvinnofridslinjen finns också

      Du är inte ensam och du förtjänar att må bra och leva utan våld!

      Du vittnar för dina barns skull. Om inte för din egen, så för dina barns.

        Detta! Jag har varit barnet i en liknande sits. Pappa misshandlade mamma framför oss (och oss barn bakom stängda dörrar). Mamma anmälde pappa till slut. Lättnaden när hon vann och fick vårdnaden om oss minns jag fortfarande fastän det var 17 år sen. Jag är så tacksam för att hon orkade ❤️

      Kärlek till dig Daniella! Detta låter oerhört jobbigt. Jag hoppas att du har stöd kring dig av både familj och vänner. Framförallt hoppas jag att du går och pratar med någon professionell som kan hjälpa dig hantera detta. Du får inte ta tillbaka denna man, oavsett vad du känner för han, han har redan förbrukat rätten till din kärlek och dina barns närvaro. Barnen måste gå i första hand. Om du orkar så hoppas jag du vittnar. Du är inte ensam och det finns hjälp att få, lova att du tar hjälp med detta <333

      Från kvinnojouren:

      Praktiska råd till kvinnor/tjejer som blir slagna.

      1. För dagbok

      Anteckna varje gång han slår dig/hotar dig. Då har du något att gå tillbaka till och kan lättare komma ihåg vad som hänt/ händer.

      2. Berätta för någon

      Tala om för någon du litar på vad du blivit utsatt för. Det kan vara en väninna släkting, kamrat el någon på arbetet. Även om du inte orkar göra något åt saken just då finna det i alla fall någon som vet om vad som hänt/händer.

      3. Dokumentera skadorna

      Skriv upp och försök fotografera skadorna själv. Vid läkarbesök ska du kräva att läkaren tar fotografier. Även om du inte orkar göra något åt situationen just nu finns detta kvar den dagen du gör en anmälan till polisen.

      4. Tro inte på att det aldrig ska hända igen.

      Ordna en reträttväg så du kan ge dig av när som helst på dygnet, t ex kvinnojouren/tjejjouren, socialjouren, en väninna en släkting. Be någon närstående om nyckel till deras bostad så att du alltid har någonstans att ta vägen.

      5. Gör en polisanmälan

      Gör klart för mannen att du inte accepterar hans beteende. Mäns våld och pojkars våld mot kvinnor och tjejer är ett brott. Det är viktigt att polisanmäla misshandeln. Både för din egen skull och för att din man/kille ska inse att det är en kriminell handling han begår.

      6. Ta kontakt med kvinnojouren

      Vi är till för din skull. Vill du prata, finns vi här. Behöver du fly din man, kan du få hjälp med skyddat boende. Vill du veta mer om lagar och besöksförbud, så hjälper vi dig med det. Vi följer med som stöd till läkare, polis och rättegångar. Var inte rädd för att ta kontakt med oss – inget problem är för litet eller för stort.

      Har du varit i kontakt med oss tidigare, men gått tillbaka till din relation? Då är du varmt välkommen till oss igen. Och igen, och igen. Vi i jouren vet att det är mycket svårt att lämna ett misshandelsförhållande, och ibland går det inte som man tänkte från början.

      Alla kvinnor som jobbar i jouren är ”vanliga” kvinnor, oavsett om vi är professionella yrkesutövare eller om vi är ideella. Vi finns här för dig som medsystrar när livet känns för svårt för att klara av på egen hand. Det vi har gemensamt är att vi är kvinnor som har kunskap om hur livet för misshandlade kvinnor kan se ut. Vi gör inget som du inte ber oss.

      Hej Daniella. Jag jobbar med frågor rörande våld i nära relation och har gjort länge nu. Det du beskriver är en vanlig biverkning av något som är så normaliserat för en som levt i en destruktiv relation. Å ena sidan vet du att det är fel att han är våldsam mot dig, men å andra sidan kommer du ihåg de kärleksfulla situationerna ni har. Det förändrar dock inte att dina barn tar både psykisk och fysisk skada av att uppleva (och bevittna) våldet mot dig. Små barn kan få bestående hjärnskador av att bevittna våld mot sina föräldrar, precis som att både små och större barn kan utveckla PTSD och ta efter relationsmönstrena som vuxna och då Antingen som våldsutsatta eller våldsutövare. Forskning visar att det krävs väldigt lite för barn att bli skadade av att höra, eller se den ena föräldern skada den andra. Jag brukar säga till personer jag träffar att barn, särskilt små barn, lägger hela sin möjlighet till överlevnad på den (eller de, vid en harmonisk och trygg relation mellan föräldrarna) ena föräldern. Den huvudsakliga omsorgspersonen. Om den huvudsakliga omsorgspersonen skadas mer eller mindre är det inte enbart en risk för livet för den som skadas, det upplevs även på samma sätt för (särskilt små men även större) barn. Just för att överlevnadschansen minskar.

      Du måste som mamma skydda dina barn från att skadas på detta viset. Om du inte lämnar för din skull, då lämnar du för dina barns skull.

      Nationella kvinnofridslinjen finns där för dig. Nummer: 020 50 50 50.

    Vill höra positiva erfarenheter av läkemedlet Escitalopram bluefish! Ska börja imorgon. Har ätit den innan och det har funkat bra men är ändå orolig.

      Ätit i flera år! Toppen SSRI 🙂 hoppas det hjälper dig!

    Alltså har funderat på detta så länge men – pratar Benjamin/Bianca ITALIENSKA? Annars är det lite skratt på alltihop?

      Nej de kan ingen italienska.

        Fel, Benjamin och emilio båda två pratar italienska

          Det stämmer ej. De är uppväxta med svenska som modersmål.

          Nej, det gör dom inte! Kan lite ord, men prata.. nej.

      Pratar ens deras pappa italienska?

        Men jag fattar ej varför de leker italienare – Benjamin med hans matlagningsrprogram?

          Lyssnade på fördomspodden med bianca idag faktiskt. Avsnittet var typ från 2018 så ett tag sedan men då sa hon att hon känner sig som en italienare i hela sin kropp och blir frustrerad när hon inte kan svara upp detta med italienska språket.

            Man kan ju gå en kurs och lära sig, på distans nu, om man verkligen vill lära sig ??‍♀️

              detta låter jättedrygt men tror inte bianca eller benjamin är den studerande typen, tror helt enkelt att det kommer krävas för mycket av dem som de inte är beredda att uppoffra i form av tid och glosplugg

            ”Känner sig” Bianca italiensk?

            Hon är så typiskt svensk, vad betyder det att vara ”italiensk” enligt henne? Spärra upp ögonen och skrika? Jaha ja men isåfall, absolut. Jätteitaliensk.

            Italienska tjejer i hennes ålder är liksom motsatsen till henne! De har stark integritet och är väldigt familjekära. De skulle aldrig fläka ut familjebråk i tv eller bete sig egoistiskt mot sin mamma.

              Hela den här tråden är katastrof alltså. Italienska tjejer är si eller så.
              Snälla du. Jag är ganska säker på att drt finns italienska tjejer med olika personligheter och beteende. Är också ganska säker på att det finns italienska dokusåpor där italienska tjejer är med och ”fläker ut” sig själv.

        Såg inte du skrivit samma haha sorry!

      Nej, kan ens Emilio italienska?

      Benjamin pratar skaplig italienska och emilio pratar italienska bra. Har man sett de tidiga avsnitten av wahlgrens värld (finns avsnitt när de är i Italien bland annat) där det är med. Benjamin har gått kurs i italienska bland annat, inte Bianca dock så tror inte hon kan mer än några ord. Nu ser ju vi bara delar av deras liv (om än mycket) men jag förstår deras känsla. Med en farmor och farfar som är helt italienska så har de varit mycket italiensk mat under uppväxten, prat om ”hemlandet” släktingar, kusiner, farbror som har italiensk restaurang, resor till Italien när de var små osv. Jag vet mååånga hel-svennar som skryter om påbrå från andra längder för betydligt mindre (typ min gammelmorfar var en fjärdedel serb) så dessa kommentarer låter snarare som att ni bara stör er på ingrossos.

        Benjamin pratar ej särskilt bra alls. Går ej att jämföra med riktiga italienare, det blir som ett skämt.

        Jag tycker verkligen inte att de förtjänar att bli hånade eller att det ska raljeras över oavsett hur mycket eller lite de kan.
        Personligen har jag en svensk förälder oxh en förälder med annat ursprung. Jag får åtminstone varje vecka svara på var jag kommer ifrån då jag väl inte ser tillräckligt svensk ut då. Sedan kommer följdfrågan om jag kan det andra språket. Det gör jag inte. Eftersom mina föräldrar inte pratat det med mig när jag vuxit upp. Det är ju liksom så man brukar lära sig sitt modersmål. En gemensam nämnare för många med blandad härkomst är känslan av att inte få höra till någonstans. Jag har aldrig setts som tillräckligt svensk och blivit utsatt för en del rasism, ständigt refererad till som det andra ursprunget. Som om Benjamin och bianca alltid skulle bli kallade ”italienarna”. Men sedan har jag inte fått höra till helt i det ursprunget heller då jag inte kunnat språket osv.
        Om Bianca känner sig som drt ena eller andra eller båda så är det helt upp till henne. Problemet är just att människor runtomkring vill bestämma åt personer med blandad härkomst va de är mest av osv.
        Hela den här tråden är en enda lång bekräftelse av just den problematiken.
        Nu är kanske inte den italienska och svenska kulturen så extremt långt ifrån varandra som vissa andra men gissar att de både har fått tänka kring sitt ursprung och hur de identifierar sig. Det är upp till dem. Inte er!

          Men varför kan man inte ta sig tiden att lära sig språket om man låtsas kunna laga italiensk mat i tv?

            Men varför kan du inte ta dig tid att försöka förstå kommentaren ovanför?
            Det är väl inte en nödvändighet att kunna italienska för att kunna laga Italiensk mat? Ställer du samma krav på all restaurangpersonal på italienska restauranger?
            Jag till exempel skrev att jag inte kan min mammas hemspråk men visst fan kan jag laga maten, det är däremot den enda maten jag är uppvuxen med då min svenska pappa inte varit den som lagat maten hemma.

            Men va?! Haha så du menar att man måste kunna prata italienska för att laga italiensk mat? Dummaste jag hört??

          Deras pappa är ju född i Sverige och extremt svensk. Han flyttade ju till och med till Mallorca när han skulle flytta utomlands! Hade han haft åtminstone lite anknytning till ”hemlandet” hade han ju valt det och inte Spanien.

            Men vad vet du om hans pappa är extremt svensk eller inte? Nonchalanta jävla kommentarer av svennar som aldrig behövt reflektera över sitt ursprung.
            Sen i andra stunden heter det att man aldrig kan bli svensk. Och andre generationens invandrare från Somalia, Irak osv är invandrarbarn och får inte kallas svenska osv.

              Jätteroligt att du kallar mig svenne! Jag vet att de är typiska svenskar eftersom jag själv har svenskitaliensk familj, men till skillnad från Ingrosso-Wahlgren så har vi bott i Italien mer än i Sverige ända fram till för fem-sex år sedan, vi pratar italienska hemma och jag har alltså växt upp i en annan kultur och vet hur en typisk svensk är eftersom jag jämför med den jag växte upp i Ingrosso-Wahlgren är typiska svenskar.

    Bingo och Katrins ovilja att följa Corona-rekommendationerna/restriktionerna! Resa utomlands och sedan springa runt på köpcenter, mataffärer, på restauranger, salonger och träffar kompisar? Vad hände med 7 dagars karantän efter utomlandsresa? Vad hände med att handla ensam i affärer? Bara för att det heter ”rekommendation” betyder det inte att man inte behöver följa dem om man inte vill. Det betyder att om man verkligen verkligen måste göra något som är mot rekommendationerna så kan man inte bli bötfälld för det. Om alla bara följde rekommendationerna så skulle vi inte behöva ha dem så här lång tid. Att se alla influensers och andra ignoranta personer leva precis som vanligt är otroligt frustrerande för oss som dels följer rekommendationerna till punkt och pricka, men även kan tänka lite själva utan att någon behöver säga till oss.

      Ja vad ska man säga. Den där Anna (en apa i rågsved) ligger sjuk just nu. Hon tar tempen och tar kort, gråter ut en stund och klagar sen lite till. Hur f*n kan man med att tycka synd om sig själv? Fester hit och dit med både nya och gamla ansikten. Och alla skickar hjärtat. Säg för i helve* till henne att skylla sig själv!

      Hatar Katrin orimligt mycket! ?
      Tycker hon är så fruktansvärd.

        Bor mittemot Katrin och co, häromdagen stod hon och hennes barn + hund utanför vår port, barnen skrek efter hennes uppmärksamhet, hunden skällde, Katrin: rökte cigg och scrollade mobilen. FRÄSCHT!

          Det är ju då man som mest behöver en cigg och skrolla. Hahaha ?

    Fick ta farväl av vår älskade hund idag, så otroligt tungt! ?

      Beklagar sorgen ❤️

      Beklagar din enorma sorg. Kärleken till en hund man kommit nära bär man med sig genom hela livet.

    Vad skulle ni vilja jobba med om ni fick välja fritt? Bortse från lön, utbildning och allt.

    Jag skulle välja forensiker

      CSI-generationen som glorifierar det yrket

        Helst allra mest som konsult i allting. Bara få slänga ur mig åsikter och säga vad verksamheter ska förbättra. Spendera en dag på en restaurang, en vårdcentral, ett socialkontor, en taxiverksamhet osv. Professionell tyckare och recensör. Det är vad jag skulle vilja göra.

      Arkitekt eller arborist

      Arkeolog/egyptolog

        En arkeolog/egyptolog till här!

      Författare

      Jobba på en kvinnojour

      Konstnär

      Galen vetenskapsman

        Tillbaka till framtiden-generationen som glorifierar det yrket

          Eller så vill man olika saker i livet.

            Det var en blinkning till kommentaren högre upp

      Inredningsdesigner.

      Författare helst. Eller bibliotekarie.

      Trädgårdsarkitekt ?

      Bonde ??‍? ?

      Silversmed, snickare, florist

      Polis

      Marinbiolog

      Kundtjänst. Saknar mina år på kundservice, det blev tyvärr inte hållbart i längden dels med lönen, dels att man blev så kontrollerad till slut att ens pauser mättes på sekunden. Dock saknar jag att lösa problem åt kunderna och få riktigt griniga kunder på tråden som sedan lägger på nöjda och glada!

    Vart hittar man en gymkompis? ?

      På gymmet ?

    Varför kissar man blod om man inte har nån infektion i kroppen? Googlar såklart och hamnar bara på cancer ? Njurvärden ser bra ut, men kan det vara njursten ändå? (Ja ska tillbaka till läkaren, men man funderar ju så mycket under tiden!)

      Njursten behöver man inte fundera på om man har.. Tro mig, det märker du..

        Bullshit.
        Ja, njursten kan göra orimligt ont men absolut inte alltid

        Inte enligt läkaren…

          Enligt alla doktorer på mitt jobb. Lever dessutom med en sambo som är extrem stenbildare. Går as we speak runt med en sten på över 1 cm i njuren och smågrus som fastnat i urinröret. Inte ont alls. Han hade ont tidigare men har opererat ut två stenar och då blev de bättre. Nu utredning och vänta för att få ta bort resterande.

          Då han haft njursten otaliga gånger har jag även sett när han klättrar på väggarna och skriker att han vill dö.

            Ja, det var vad jag menade. Enligt läkaren kan det vara njursten även med de symtom jag har just nu, utan att ha vansinnigt ont alltså.

              Jaha ? sorry blir så förvirrad när flera är anonym!
              Ja, du kan absolut ha njursten

            Min satt i njurbäckenet. Det gjorde kraftigt ont runt midjan. Men det var flera år sedan. Tog bort den genom kateter vaken aldrig mer säger jag bara. Det var hemskt. På hjärtavdelning.

      Kan vara uritrit. Inflammation i urinröret.

    En fråga angående blodkärl/ådror: alltid när jag ska lämna blodprov har sköterskorna svårt att hitta någon ven att sticka i, jag har knappt något synligt. Jag tar prover ett fåtal gånger per år. Förstör man blodkärlen när man sticker i dem så att det blir allt svårare med åren att få ut blod?

      Nä inte när de sticker så pass sällan. /SSK

      Det ska stickas ofta och mycket för att de ska bli ”ärriga” och hårda.

    Hur länge fick ni vänta på a-kassa? Ansökte i oktober och har inte ens fått en handläggare ?. Har alfakassan

      Min svägerska fick vänta i 24 veckor på pengar, handläggare på 8 veckor, då var det i maj förra året ?

      Tre veckor, sen kom pengarna in på kontot. Supernöjd med unionen.

      Alfakassan vägrade betala ut min a-kassa, hittade på tre olika anledningar till varför jag inte borde få det och ca 6 månader efter ansökan fick jag avslag. Blev förbannad och körde en advokat på dem, men sen tog pengarna tyvärr slut. Alfakassan är ett skämt. (Och jo, jag var berättigad, hade jobbat heltid i tre år och varit medlem i 10+ år). Min advokat trodde inte sina ögon när hon såg beslutet, men som sagt, advokater kostar och processen blev för dyr för att fortsätta…

        Bytte a-kassa och har aldrig varit problem sedan dess kan ju tilläggas.

    Världens longshot – men finns det någon här som jobbar med/är bra på att göra film?

    Jag ska göra en kort, simpel och informativ teaservideo i jobbet, och har ett par ganska långa texter som ska vara med. Vill göra det lite roligare än att texten bara ploppar fram, men vill samtidigt inte att det ska bli tacky. Tycker det är svårt med effekter till texter med flera meningar.

    Något tips på någon simpel effekt eller så för att göra det mer intressant?

      Fade / fadea fram funkar oftast bra.
      Eller lös upp.

        Tycker inte det ser bra ut när det är flera meningar, blir liksom så mycket. Men är kanske petig.

        Tror känslan förstärks av att texten fadear in för mycket i bakgrunden och jag måste komma på något sätt att få den mer tydlig på också.

          Skippa de långa texterna. De gör sig sällan bra i film ändå! Spela in en prata i stället och lägg över flera klippbilder, och texta det du säger.

          Eller dela upp texterna i flera kortare. Som du säger ska den vara informativ. Långa texter är svåra att ta till sig och blir därmed inte informativa. Hälften av informationen kommer gå förlorad. Med kortare texter kan du nog få till det snyggt ?

            Jag vet, men jag har inte möjlighet att göra voiceover + det är inte klippbilder. Har otroligt begränsat med material, så det är bara en video som rullar i bakgrunden som det ska text på.

            Försökt dela upp det men det blir fan inte bra oavsett. Blir galen.

              Haha! I feel you, hatar när inget blir bra och man kör fast. Jag tror dock helt ärligt utifrån det du berättar (med det material du har osv) att du ska skippa effekter helt. Kör bara ut texterna rakt på filmen. Minst risk för att det känns överarbetat och tacky.

              Se bara till att texterna syns tillräckligt länge och laborera lite med pauserna mellan att texterna syns kanske? Det borde kunna hjälpa filmen liiite.

              Annars är det som tidigare sagts någon typ av fade som oftast blir snyggast.

    Om man pratar med HR om att man mår dåligt på jobbet, tas det vidare till ens chef? Visst ska man kunna vända sig till HR med det?

      Tror det bör finnas ett skyddsombud om du menar det? ”Human resources” tror jag kan röra lite alla möjliga personalfrågor.

        Ja det finns. Är en blandning av arbetsmiljö och psykiskt mående där jag inte riktigt vet vad som är vad än. Behöver prata med någon men vill inte prata med min chef på en gång. Känner till en hr som är jättetrevlig och skulle vilja prata med just henne. Men vet inte om det är rätt forum..

          Har ni någon företagshälsovård? Många arbetsplatser har det. Då får man alltså gå till en psykolog eller kurator och prata om till exempel precis såna här saker. Stress eller dåligt mående på jobbet. Det brukar vara så att det går via chefen som beställer samtal men allt ni pratar om har de tystnadsplikt kring.
          En Hr person har sannolikt inte samma typ av sekretess gentemot din chef.

      Säg till HR att du inte vill att hen tar det du säger vidare i nuläget, då ska det respekteras.

      JA du kan vända dig till HR. Och du kan också säga till henom att du inte vill att det ska nå din närmsta chef just nu. Om ditt dåliga mående har med arbetsplats/arbetskamrater/arbetsbörda att göra så måste chefen blandas in förr eller senare, men börja med att prata med den personen du känner förtroende för, så kan ni säkert komma upp med en bra plan framöver. Lycka till!

    Oj är det redan onsdag. Blev förvånad av öppet spår

    I dagens poddavsnitt av Nourspoddelipodd så berättar Nour om en influenser som skulle spela en roll i Nours serie men som inte dök upp pga hon försov sig och sen skyllde på att hon inte fått info om inspelningen. ?‍♀️
    Vet någon vem det är hon pratar om? Ska tydligen vara någon som är jämngammal med Nour. Är så nyfiken! ?

    Blev kallad till intervju som redovisningskonsult på en av de större byråerna. Första delen består tydligen av ett case, någon som vet vilken sorts test?

    Det är onsdag, jag dricker lite vin med två vänner (coronafamilj) och imorgon ska jag jobba 06:00. Livet hörni. I don’t give a fuck längre. Gäller att prioritera ?

      Vin här också ? efter 7,5 kilometer på skidor. Det gäller som sagt att prioritera!

    Släppte deltagarna till Robinson idag!

    Kul! Men så genomskinligt att de valt ngn drinkvärdinna från sthlm som redan känner halva stan för att använda i media, sen en transexuell som redan på gruppfotot blockar en annan kvinna med sin armbåge. Fattar att man vill synas men har man ingen känsla för hur man uppför sig eller handlar allt bara om ”mej mej mej”??!

    Blir liksom tvärtemot när de försöker plantera ut karaktärer som man förväntas gilla.
    Ska fan heja på ngn 50+ bara för att, kanske en ny Mia Parnevik istället för ngn tuttlisa.

    Och sen såg jag att folk undrar varför de tog med sig så konstiga saker som personlig sak men då blir jag också mörkrädd för fattar folk verkligen inte på riktigt att de inte får ta med sig sånt som kan underlätta tävlingen, att det är därför de tar med sig ”skitsaker”

    Ja ja, ska i allafall följa, ngt kul får man ju ha i dessa tider.

    Har ni sett deltagarna?

    Bara jag som tycker folk har blivit så
    Helvetes otrevliga? Både på nätet och irl.

      Nej, samma som alltid. Har du exempel?

        Räckte att kolla inlägget om Megan och Harry här jeeez eller typ någon grupp på fb så
        Spårar ju folk totaaaalt. Folk är verkligen elaka nu förtiden.

          Tror det handlar om att folk är mer lättkränkta nu förtiden snarare än otrevliga. Då tolkas allt på ett väldigt negativt sätt och blåses upp x1000.

            Kanske. Fast tycker ändå förnuftet försvunnit rätt rejält speciellt på men jag kanske börjar bli gammal ?men håller med om att folk är så förbannat lättkränkta så fort man säger att ngt. Jävlar ville filosof man blev här
            På Kvällskvisten ?

          Ja folk är mer sura. Och det är jättesynd. Nu om någonsin behöver vi varandra. Jag gör mitt bästa för att hjälpa andra. Love. ❤

          Meghan fick svidande kritik från färgade i USA också. Inte bara här. Många tyckte hon försökt ”passera” hela livet och nu gråter hon från sin privata jet. Verkligen ingen hyllningskör här.

            ”Färgade” ?

            Åh samma dag hade vi kvinnornas dag och vi väljer att hyvla henne längst fotknölarna, tål att tänkas på. Kvinnor hugger kvinnor. Att vi inte kommit längre ändå, fan tragiskt.

    Vad gör man när hela ens tillvaro känns meningslös? Misslyckats med skolan och körkortet, lever ständigt på sista kronan, ingenting går rätt. Är som att så fort jag försöker mig på något så misslyckas jag. Känner mig så ensam hela tiden, alla mina kompisar är i förhållanden och är isolerade med sina partners. Hur tar man sig ur det? Hur hittar man motivation till att ens försöka?

      mhm…. Ja du. Man erkänner defeat och provar något nytt. Byt inriktning i skolan, eller starta företag… kanske en youtube-kanal. whatever. 🙂

      Har inget direkt svar men fortsätt kämpa. Jag har det ungefär som dig.

      Se det som en transportstrecka! I vissa perioder går det bättre, andra är tyngre, men ingen människa är misslyckad. Utgå ifrån dina förutsättningar just nu och gör vad du kan för att må lite bättre och känna att du rör dig i rätt riktning – Oavsett vad det innebär för dig. Typ fundera över små, hanterbara mål som skulle kännas positiva för dig, skriv en lista och bocka av en sak i taget. Det kommer lösa sig och förhoppningsvis kännas mindre meningslöst efter pandemin dessutom…

    Ibland har jag fått tanken om att ta mitt liv. Är inte jättedeprimerad men känner att mitt liv inte fyller någon funktion. Jag jobbar, ser glad ut och ibland är allt skit (som för alla). Men just att skulle jag få reda på att jag skulle dö så skulle det inte göra mig något.

      Kanske prata med nån om det? På mind.se t.ex.

      Livet går i vågor och är inte kul hela tiden. Tänk en stund på fina minnen. Saker som du upplevt och säkert kommer få möjlighet att uppleva igen. Tänkt på vad tråkigt det skulle vara att inte få uppleva dem igen. Försök skaffa en alldeles särskild mening för ditt liv. Det behöver inte vara något som är meningsfullt ur ett globalt perspektiv, men något som fyller en mening för just dig. Skaffa ett projekt.

    Är så kär i min nya kille!
    Har vetat vem han är i 20 år och alltid tyckt han varit snygg! Nu har vi pratat varje dag i ett års tid och träffats sen augusti, men träffats intensivt sen december.

    Jag är så kär. Och jag vill så mycket. Men. I sängen är jag så otroligt pryd. Vågar knappt något. Allt känns pinsamt.

    Han är ingen skitstövel. Han är snäll, ger ofta komplimanger, gör mig otroligt trygg. Inget fel på han. Problemet ligger hos mig.. men jag vet inte riktigt varför det är såhär? För jag vill så gärna. 69an exempelvis, härligt ju. Men jag kan inte, jag skäms nästan?

    HJÄLP

      Om du rent praktiskt vet hur det går till tror jag inte att vi kan hjälpa dig så mycket mer. Kan ju inte vara där och instruera ? det är bara att åka, som Ingemar Stenmark sa ?

        Jag vet hur det går till. Är 34 år och har varit rätt aktiv och vild i mina dagar, men det är inte så längre

      Försök prata om det! Visst att det också känns förlamande jobbigt, nästan lika jobbigt som sexet. Men jag har varit i en rätt lik situation, och när jag väl började berätta och prata så lossande det bit för bit. Fortfarande inte lika vild som i mitt huvud men det har blivit stor skillnad:)

        Åh, ja kanske ska försöka göra det.. tack för tips och förståelse ?

    Min psykolog föreslog att vi ska titta lite närmare på en ADHD-skattning nästa gång vi ses. Det känns plötsligt läskigt och jag känner mig inte alls ”bekväm” med en eventuell adhd-diagnos. Är 30+, så att möjligtvis få en diagnos som jag aldrig tänkt att jag kanske har, känns jättekonstigt.
    Någon som har några tröstande ord, insikter eller tips?

      Litar du på psykologen?
      En utredning är spännande. En chans att lära känna sig själv på djupet. Förstå sig själv.

      Hur känner du inför själva adhd-diagnosen? Många har fördomar om adhd, att det bara är stökiga killar som har adhd. Det kan kännas främmande, men efter ett tag brukar de flesta smälta sin diagnos.

      Känner en som fick adhd-diagnos i din ålder. Han har även andra besvär men medicinen för adhd gjorde mycket för hans mående i stort.

      Fick veta att jag har adhd och autism vid 27 års ålder. Adhd hade jag läst på mycket om så det kändes ändå okej, men autismen tog lång lång tid att acceptera och smälta. För mig var det som att jag fick omvärdera mig själv och allt jag varit med om. Första tiden efter fick jag liksom flera ”uppenbarelser” där jag kom på varför jag agerat på vissa sätt i mitt liv.

      Nu, 2 år senare, är det som att allt fallit på plats och jag har aldrig varit så glad, och en stor del av det är vetskapen kring hur jag fungerar. Rekommenderar verkligen att du testar medicin för adhd också, den har hjälpt mig något enormt.

    Jag tror jag nyss gjorde slut med min sambo. han stod och lagade lasagne i köket och jag sa som det var: jag orkar inte drickandet längre. Han lagar en lasagne för det passar med rödvin. Och får därför en anledning att klämma 2 liter själv per kväll. Varje kväll är typ likadan, fin mat och anledning att dricka som sen spårar ut.
    Det harvarit tyst sen dess, men snart är maten klar och vi ska äta…

      Det här inlägget gjorde mig berörd. Men du kanske borde ge honom ett val: antingen vinet eller jag, men du kan inte få både och.

      Om det är så du känner tycker jag att du ska hålla fast vid det! Två liter är inte lite. Bättre att göra slut än att bli medberoende.

      Om du älskar honom så ge honom en chans att välja. Om han supit bort din kärlek så gå.
      Kram på dig❤️

      All styrka till dig ❤️

    Kan någon tipsa mig om vad jag ska köpa för soffa? Jag vill ha en djup och riktigt mysig soffa, som gärna får vara fin också! Vet inte vad jag tycker om djupa soffor utan riktiga ryggkuddar, utan där det bara är massa lösa kuddar, är det najs i längden? Pallar inte köpa någon IKEA-soffa med Bemzöverdrag, då det ju typ är lika dyrt som att köpa en sjysstare soffa.

      Vi har en PREGO från Mio, man får välja mellan supermånga tyg, stoppning och utseende! Älskar våran! Inte superdyr heller?Tips!

      Jag har en Le Grand Air. Älskar den!

      Sweef kan jag verkligen rekommendera! Prisvärda och djupa.

      Jag har en Friday med cozy corner från Mio. Älskar den!

    Hej allesammans! Äl+10 idag. Tog ett gravtest som visade negativt (2 timmar senare ser jag ett svagt plus, vet att man inte ska kolla efter ett visst antal minuter, men kunde inte låta bli). Sedan i fredags har jag haft illamående till och från, ingen aptit, ”växtvärk” i magen, stenhård mage, säkert något mer. Vad tror ni, kan ett plus uppstå snart? Eller borde det isåfall ha visats idag?

      Hur nära är beräknad mens? Tror jag plussade typ en dag efter, men mycket svagt! Håller tummarna ?

        Borde få mens på söndag, har dock inte riktigt koll då jag bara har hunnit ha 1 mens efter att ha slutat med preventivmedel?Sååå svårt att vänta, man vill ju bara veta NU!

          Ta ett test på söndag då. Jag vet att man är ivrig, men bara tiden kan utvisa. Lycka till!

      Om du vet att hade ÄL för tio dagar sen och körde ett testa tidigt-test på morgonurin är de är hyfsat bra på att visa rätt, brukar stå % per dag före BIM i bruksanvisningen. Men finns såklart alltid några det inte ger utslag för så tidigt. Hoppas för din skull!

      Fick positivt test 11 dagar efter ägglossning. Var ganska starkt så hade säkert kunnat få positivt dagen innan också. Blev helt chockad eftersom jag testade så tidigt! Vet dock andra som inte fått positivt förrän några dagar efter beräknad mens 🙂

      Det står oftast på testerna att de inom en viss tid ska slängas då de kan visa felaktiga resultat om den rekommenderade tiden överskrids. Har fått flera svaga små streck på clearblues tidiga tester som varit blivit starka efter några timmar utan att ha varit gravid. Så de testerna har jag aktat mig för.

      Jag tror att du är gravid, grattis ?

      Jag hade bim idag och plussade för en vecka sen. Men är ju olika för alla.

    Usch. Jag ska till barnmorskan imorgon för att lyssna efter hjärtljud i v 18. Har haft KUB-test och allt såg bra ut då, men är så vansinnigt orolig över att det gått dåligt sedan dess. Jag har haft två missfall, ett tidigt och ett ma upptäckt i v 11, och tror att det är anledningen de läskiga tankarna…

    Känner mig inte ett dugg gravid längre, annat än att jag blivit tröttare igen de senaste dagarna. Brösten är inte alls lika spända och ömma och magen har gått tillbaka lite. Har sett att många säger att det är helt normalt men blir så himla nervös ?

    Har någon tips på hur man kan släppa dessa tankar? (Klassikern som ”Du väntar barn, inte missfall” biter inte så att säga…)

      Också haft missfall och gjort upprepade IVFer, fattar helt hur du känner. Jag jobbade mest med att acceptera att jag kommer känna oro, fanns liksom inte riktigt nåt sätt för att ta bort den för mig. Tyckte det lättade lite när jag började känna bebisen i magen. Hoppas allt ser bra ut imorgon ❤️

      Tänkte bara titta in och säga att hjärtat slog som det skulle ❤
      Så lättad! ❤

    BB-vänner!
    Min familj och jag ska flytta till nyproducerad lägenhet vilket ger oss en fantastisk möjlighet att inreda från scratch på en clean canvas. Vi har naturligtvis en del saker och möbler som följer med, men vi vill samtidigt ta ett helhetsgrepp om lägenheten från början. Och då menar jag inredning som i möbler, textilier, detaljer, speglar, tavlor, etc.

    Har ni några tips på vilken ände vi ska börja i och hur vi kan gå tillväga för att göra en plan?

      Blanda gammalt och nytt. Köp alltså inte bara nya saker som matchar. Det blir daterat snabbt och ser ärligt talat ganska opersonligt ut.

      Köp trendensers bok om inredning! SÅ hjälpsam kring hur man ska tänka.

      Några tips:
      -Gör en moodboard eller skapa konto på Pinterest eller mapp på datorn där du sparar ner bilder på sånt du gillar. Kolla på lägenhetsannonser för inspiration.
      -Köp inte allt på en gång utan ”lev in” lägenheten lite först! Se hur solljuset ligger på, hur man rör sig i lägenheten liksom.
      -Mät noga innan ni köper möbler. Är det svårt att få en känsla av storleken så brukar jag tex tejpa upp maskeringstejp på golvet eller ställa ut flyttlådor för att få känsla för volymen av en möbel.
      -Trendensers bok som någon skrev, har bara bläddrat i den men väldigt bra tips!

      Tack alla ?

    Är så trött på oengagerade klasskamrater i grupparbeten/-diskussioner. Vet att det i princip alltid är så på alla utbildningsnivåer, men måste bara klaga av mig lite. Det blir nästan alltid så att jag tar på mig ledarrollen och säger vad jag tycker och tänker kring diskussionsfrågorna, och sen att jag frågar runt folk i gruppen vad de tänker, istället för att de själva svarar. Det blir också ofta så att jag gör själva arbetet. Har försökt sluta med det, men då blir det ju ingenting gjort, alternativt att det som görs blir dåligt. Så frustrerande

      [Tillägg till min kommentar] dessutom blir det ännu jobbigare med arbeten på distans, där det är lättare att bara sitta med micken avstängd och låtsas som att man inte finns…

      Jag är också den personen i grupparbeten som du beskriver att du är. Skiter i faktiskt, det är ju deras förlust att de inte engagerar sig. I slutändan studerar vi ju för vår skull för att få så mycket kunskap som möjligt och vara så förberedda på framtida yrke som möjligt. Det enda du förlorar på att ta ledarrollen och engagera dig är att du får mer kunskap och bättre förutsättningar i framtiden. Tråkigt kanske, men jag är bara glad över att vara den personen som faktiskt bryr mig om något och engagerar mig.

        Det låter som en bra inställning. Eftersom situationen inte kommer ändras är det lika bra att se det från den ljusa sidan. Tack för din kommentar!

    Har någon här testat CBD olja (gjort på hampa)? Kan man köpa det lagligt i Sverige? Funderar på att testa det för att lindra social ångest.

      Jag köpte i somras som skulle vara lagligt. Har knappt testat eftersom jag fick läkemedel mot mina sömnbesvär. Kan inte hitta flaskan och ge dig namnet tyvärr.

        Okej tack ändå då vet jag att det ska finnas lagligt så får kika vidare:)

      Kolla upp ”mantle”

        Tack!

      Jag beställer från Lets hemp. Funkar super.

    Har nyligen upptäckt min mans spelberoende. Han har under ca 6 månaders tid spelat bort 170 000 av våra besparingar och dolt detta från mig. Lyckligtvis kom jag alltså på detta innan alla våra pengar var borta.
    Han säger nu att han inte har några problem med att sluta, har regnat sig på spelpaus (så man blir avstängd från alla spelsidor) och har tagit kontakt med en psykolog, då han själv tror att spelandet började för att dämpa en depression… (som han tror beror på isolering pga pandemin och i princip ingen motion på ett år).
    Är så rädd, chockad och ledsen. Hade ingen aning verkligen, samtidigt som jag litar på honom när han säger att han kan sluta. Är det någon annan som också har en partner med spelberoende? Har ni några tips?

      Har ni gemensam ekonomi? Nej är inte i din sits. Även om jag verkligen tror att din sambo vill sluta, så är alla beroenden mycket svåra. Jag skulle säga att jag vill ha hand om ekonomin. Om han vill bli frisk behöver han prata med en psykolog och gå med på att du för över en rimlig summa pengar till honom varje månad som han får använda. Tills han mår bättre.

      Nej, däremot har jag jobbat med spelberoende handling och rådgivning för spelare och anhöriga. Jättebra att din man tagit kontakt med en psykolog! Han verkar insiktsfull kring vad orsaken är men ibland räcker det inte att vara medveten om varför och att behandla orsaken när spelande gått så långt att man döljer det för sin familj. Det är otroligt starka mekanismer som ligger till grund för ett utvecklat spelberoende. Som anhörig kan du vända dig till stödlinjen för spelare och anhöriga och få råd om hur du som anhörig kan förhålla dig till din mans spelande men också för att få stöd för din egen del. Det är tufft att bli av med gemensamma pengar och att ha blivit förd bakom ljuset. Hoppas att det får bra för! Sök specialiserad spelberoendebehandling om spelandet fortsätter.

      Måste också tillägga att jag verkligen förstår din chock. Jag hade blivit så jävla ledsen och arg. Det är absolut inte okej! Ekonomisk otrohet. Hoppas han fattar allvaret.

      Spelberoende är så djävulskt just för att det går att dölja på annat sätt än andra missbruk. Jag har levt med en spelmissbrukare och det bästa jag gjorde var att lämna. Då va alla sparpengar slut men jag va åtminstone inte skuldsatt. Han är det dock upp över öronen. Problemet här var hans ovilja att söka hjälp bla
      Jag har också en vän som för några år sedan va i din situation. Sambo som spelat bort en större summa under kortare tid. Han gjorde samma som din man, stängde av sig själv ocj sökte hjälp. Och det har gått bra! Han är spelfri och de är lyckliga.
      Konkreta tips är att du kollar upp anhörigstöd. Vissa större städer har mottagningar som jobbar specifik med spelberoende och där brukar man kunna få samtal som anhörig också.
      Absolut krav ska vara att du har total insyn i hans ekonomi. Han ska liksom inte ens ha ett eget privat konto som du inte har inlogg till. Sedan bör du ha kollen på utgifter och räkningar. Rimligtvis har han bara tillgång till mindre summor för fickpengar inledningsvis. Denna punkten är enligt mig helt jävla icke förhandlingsbart. Har man blivit lurad i 6 månader så kan man bli det igen och för din sinnesro så är det bättre såhär.

      Sära på ekonomin. Då kan han bara spela bort sina egna pengar, inte dina. Du tar kontrollen på att betala räkningar, inte din man. Gör en UC på honom för att se betalningsanmärkningar, inkassokrav, kronofogde. Du måste ta kontroll!

      Åh, har bekanta i samma situation. Dessvärre fortsatte han att spela. Var på din vakt och se till att han inte kan spela bort dina pengar! Vet även ett före detta par där han lånar pengar av henne trots att hon ensam försörjer parets gemensamma barn.

      Tusen tack för alla fina svar! Jag var helt ärligt beredd på svar av typen ”men lämna bara din jävla idiot”, men alla era svar var verkligen kloka och empatiska. Jag har läst dem för min man nu och vi båda håller med er. Han ska föra över alla resterande av sparpengarna till mig, och efter vi betalar räkningar och gör budget varje månad ska det som blir över till sparandet gå till mig (tidigare har den summan satts varit hos honom och jag har inte kontrollerat den, därför den har blivit mindre utan jag märkt något…).
      Jag känner mig sviken och sårad, och han fattar att det kommer ta ett tag att bygga upp något som helst förtroende igen. Men han är optimistisk att kunna sluta (han säger att anledningen till att han fortsatte var för att vinna tillbaka det han förlorat så jag inte skulle märka något, men nu när allt är ute ändå påstår han att det behovet inte finns längre).
      Jag hoppas och tror på honom, men såsom många svikna känner är jag ändå beredd på att bli sviken igen. Vi får se, men tusen tack för era svar verkligen. De hjälper!

        Jag tycker ni ska sätta upp en återbetalningsplan för det han spelat bort. Han har ju stulit av era gemensamma pengar.

    Jahaja. Då har Unga mammor-Linn och Gabbe gått isär.

      Hemskt att säga, men tror att vi alla har väntat på att det ska hända?

      Men alltså vad fan är det för fel på folk? Hur kan man skaffa barn med någon som man sen direkt gör slut med? Folk är så jäkla oansvariga ? Hoppas han skärper och kommer hem till sin familj

        Fast vad vet du? Det här kanske är det absolut bästa för barnet?

      Alltså. Fan. Man tycker ju att man är mogen och klok när man är 22 ( eller vad hon är) men man fattar ju oftast inte dom bästa och mest långsiktiga besluten i den åldern. Bara för man är kär och vill ha barn så är det så jädra dumt att bli gravid direkt man träffat nån.
      Alltså det här är sånt man kan se klart på när man blir äldre. Jag skammar henne inte på nåt sätt- tänkte själv lika kort när jag var i samma ålder. Levde bara i stunden. Är bara tur att jag inte råkade slarva till en graviditet. Men jag är så glad att jag fick mina barn med någon jag varit ihop med i många år och att jag var lite äldre.
      Hoppas hon snart inser att hon borde hitta andra värden i livet än att vara mamma på Instagram.

    Jag hoppas att jag slipper att ta Astra Zeneca vaccin, jag fick problem med extraslag på hjärtat efter en envis förkylning. Det blev några små fläckar som utlöser extraslag, dom går enligt läkare inte att ta bort utan jag måste äta medicin för att dämpa dom.
    Nu är jag rädd att jag ska få feber av vaccinet, Astra har gett mellan 30-50% hög feber som biverkning. Jag har en VC som säger att jag inte får veta vilket vaccin man får, kan man verkligen hemlighålla detta från patienten?

      Nej det har du rätt att få veta. Vad är det för jävla vårdcentral

        Jag ringde min vårdcentral och frågade hur jag skulle göra med vaccin eftersom jag har både extraslagen och en autoimmun sjukdom, och då ringde läkaren upp och var irriterad för att jag frågat om jag var i riskgrupp och vilket vaccin som skulle passa mig.
        Då sa han ”du får aldrig veta vilket vaccin du ska få”, sedan sa han att han inte hade tid att prata mer. Det var ett samtal på ca 4 minuter, så jag hann inte fråga mer.

          Byt VC

      Har haft feber tillsammans med mina extraslag och det var ingen fara så jag tror inte du behöver oroa dig för det! Extraslag är ofarligt om än obehagligt. Jag har väldigt grava problem med extraslag och äter också propofanol mot det 3x varje dag för att fungera. Upplevde inte att hög feber gjorde det värre.

        Blir jag förkyld får jag mer extraslag, men det låter bra att du inte påverkas. Vaccinera mig kommer jag nog behöva göra för Corona är nog värre än vaccinet.

    Det är så sjukt. Jag tror jag utvecklat ett beroende… av lök! Jag kan inte tänka på nåt annat, lök i alla dess former. Just nu ligger jag och fantiserar att kunna kunna ta ett stort bett av en gul lök men tror inte det kommer funka. Jag stinker säkert men har en mage av stål som tur är och orkar inte ens bry mig om det längre. Kan det stå för någon slags brist? Är även sjukt sugen på soja och kan typ dränka min mat i det. Känns som att jag på sikt kommer orsaka nån slags förgiftning i mig själv. Någon som varit med om nåt liknande? Obs är ej gravid.

      Kolla upp om du har någon brist. Så du gillar lök. Kanske du kan hitta nätet om det på nätet. Ang marcelo och Emilia. Jag tror hon gillar ha en kille som styr och bestämmer. Hon fick upp ögonen för honom på Big b och medans vi övriga inte gillade hans sätt så tyckte hon om allt han gjorde där.

        Angående Marcelo?! I en diskussion om lök ???

          Ja, passar väl bra. Marcelo är bra lökig.

            För att citera honom: ”all publicitet är bra publicitet”. Förmodligen bara han som skulle bli smickrad av att nämnas i en diskussion om lök.

        ? roligaste inlägget idag.

      Ja aldrig hade jag väl tänkt att Marcelo skulle komma upp mitt upp i alltihop ? dör ha ha ha ha

    Någon annan som läst Vardagsrasismens inlägg från nyligen angående Grotesco och deras sketch ”The trial”. Vad tänker ni?

      Jag tänker att hon kan hålla käften för en gångs skull.

    Klarar verkligen inte av när folk smaskar! Min syster gör det och jag kan liksom inte sitta i samma rum som henne när hon äter, särskilt inte ”klibbig” mat som gröt eller banan. Förut har jag försökt säga till, men då har det slutat med att hon slängt maten och stormat ut. Fattar inte varför hon tar det så hårt, är väl bara att lära sig att hålla munnen stängd liksom, och hellre att hon får med sig detta hemifrån än att det blir obekväm stämning på någon middag.

      Det är ju skitäckligt, klart man äcklas och störs. Håller med, sluta bara äckla er!

      Fattar inte varför det där ska va så jävla känsligt? Samma sak när man påpekar att någon verkar ha dålig hörsel…

        22:09 – samma här, har stört mig på smask 1 gång i hela mitt liv vad jag minns ?

      Då kan du inte lyssna på Isabellas och Sheilas podd. Isabella smaskar fast hon inte äter

        Hon kanske äter gröt och banan medan de spelar in, det vet väl inte du.

    Jag har haft en otroligt bra dag idag. Jag hoppas ni som läser har en otroligt bra dag imorgon!

    🙂

      Vad kul!✨

    VART köper jag cederträ butik, behöver ASAP? Eller saker som hjälper mot silverfiskar.

      Åhléns, deras egna märke har! Har köpt cederträ-rondeller (eller vad man säger) som man sätter på galgen 🙂

      Åhlens b.la. 🙂

        Haha vad sjukt att vi svarar isch samma och har samma nick ?
        (Oj vad lätt-impad jag har blivit märker jag)

          Jag var alltså S 22:34

          :)))

      Slösa inte dina pengar på cederträ, det hjälper inte ett dugg mot silverfiskar. Jag provade det först, sen googlade jag lite och köpte nån sprej på Coop och sprejade vid golvlisterna två vändor. Då försvann silverfiskarna. (Bodde i en etta och hade silverfiskar endast i rummet, inte i badrummet eller köksskåp.)

        Samma här!! Köpte någon spray på biltema mot typ myror?? Funkade galant.

      Man ringer Anticimex? (Tror silverfiskar brukar ingå i hemförsäkringen.)

        Men gör silverfiskar ens nåt? Skada alltså? Dom är ju inte ens tillräckligt äckliga att utvecklaren fobi för.

          De är absolut tillräckligt äckliga för att ha fobi för dem! Ryser bara jag tänker på dem! Mvh en som lyckats få dem på både tröja och barbenta lår vid olika tillfällen. Ryser!

      Cederträ är väl mot mal? Det finns klisterfälllor mot silverfisk att köpa

    ABSOLUT BÄSTA MASCARAN?! ?

      VET EJ! ANVÄNDER INTE MASCARA! ?

      Älskar cliniques high impact curling mascara och cliniques lash power mascara! Använt sen jag var 20, är sju år äldre idag 🙂

      Diorshow

      MAX FACTOR 2000 CALORIES!
      Använt den i 30 år?

    Jag är 27 år, min sambo är ett år äldre. Jag vill gärna få första barnet innan jag fyller 30. Min kille är livrädd för att jag ska plocka ut spiralen för tidigt och att barn börjar produceras ”för tidigt” i hans mening. Min syster har dock haft stora problem med att bli gravid, vilket gjort att jag är orolig för att det kommer att vara likadant för mig varav jag skulle vilja börja försöka bli gravid så småningom. Jag har pratat med min pojkvän om detta, och han förstår att jag därför vill börja relativt snart att testa. Jag vill dock inte att han ska känna att han inte blir hörd i att han inte vill ha barn riktigt än. Jag respekterar det verkligen, likväl som han respekterar att jag vill börja testa. Det är lite moment 22, då jag likväl kan bli gravid direkt. Vem vet?

    Förövrigt är livet väldigt stabilt för oss. Vi har bostad, stabila och fasta inkomster, vi har ”lekt av oss” med allt vad det innebär båda två och jag är redo för att bli förälder snart. Jag kommer från en stor familj, och jag vill ha en stor familj själv. Min sambo går med på tre barn. Om det nu går för oss överhuvudtaget, ja – ni vet.

    Svårt det här.

    Eftersom de flesta kan vara överens om att 2020 var ett riktigt skitår så blickar vi framåt. Vad ser ni mest fram emot i år, 2021?

      Vaccin, att tågluffa i Europa, konserter och att få träffa min mamma i en annan del av Sverige (inte träffat henne pga riskgrupp på snart ett år).

      2020 var ett bra år för mig personligen?

    Någon som vet något mer om influensern skulle vara med i serien som Nour El Refai regisserar, men som inte dök upp och skyllde på att hon inte hade fått tiden? Nour pratade om det i podden som släpptes idag, är så nyfiken?

      Tredje inlägget om den där podden nu på ÖS, fortfarande ingen som vet.

    Blir det okej om man använder gratängost eller texmexost på hemmagjord pizza tror ni?

      Jag kör bara med texmex. Blir superbra och gott.

      Blir nog bra. Riklig mängd, men det ska det ju alltid vara ?

      Det är inte riktig ost. Läs innehållsförteckningen och riv själv den ost du brukar ha på mackan ist.

    Har fått massor av finnar av minipiller, har trots detta hållit ut i ett år. Vad är bäst för min hy – bör jag sluta helt med ppiller ett tag eller ska jag byta direkt till vanliga ppiller?

      Byt till andra minipiller. Får du finnar av minipiller kommer förmodligen p-piller vara ännu värre.

    Till er som absolut inte kunde föreställa er att Meghan tummade på sanningen:
    https://www.aftonbladet.se/kungligt/a/7KRMbo/har-ar-harry-och-meghans-osanningar-i-oprah-intervjun

      Meghan och Harry. Två personer, inte en.

    Hej! Var på intervju idag och har så svårt att avgöra om det gick bra eller inte. Var via Zoom så det var svårt att läsa av kroppsspråk osv. Är en tjänst på samma arbetsplats men som annonserats externt också så ingen rekrytering enbart internt. Dock bad inte chefen (som intervjuade) om referenser.. Tror ni att det kan vara så att hen enbart tar min nuvarande chef som hen har i korridoren som referens eller är det ett tecken på att hen inte blev tillräckligt intresserad för att gå vidare med kontakt med referenspersoner ?

      Är det flera intervjuer eller enbart en intervju? Om det är flera så brukar de be om referenser i sista steget.
      Hör av dig och fråga vad nästa steg i rekryteringsprocessen är om du inte fick svar på det under intervjun.

        Bara en antar jag då de skulle ge besked i slutet av denna vecka eller början av nästa. Sen vet jag inte om de med ”besked” menar att det blir en till intervju iofs. Har informerat min nuvarande chef att hen kan komma att kontaktas så får jag väl se om så kommer bli fallet ? Känns så jobbigt när man är så sugen på ett jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.