Mona startar podd med dottern på temat sexuella övergrepp på barn

Monas Universum, som dömts för förtal för att ha berättat sin dotters historia med sexuella övergrepp som barn, startar nu en podd tillsammans med henne.
Temat för podden, som kommer ligga hos Acast, är sexuella övergrepp på barn och hon har fått hjälp av journalisten Charlotta Flinkenberg och föreläsaren Mia Törnblom för att komma igång.

Tanken är att vi även kommer ha gäster och vilken tur har inte jag med läsare från alla samhällsskikt och yrkeskategorier! Förskollärare, socialkontorschefer, poliser, advokat … och läsare som blivit utsatta, eller haft barn som blivit det. S å många som vill vara med!
[…]

Podden ska heta Det ingen vill prata om” där vi pratar om våra egna erfarenheter och hur det har påverkat oss. Vi kommer inte på något sätt utge oss för att vara experter, med mer än på det vi själva har upplevt. Förhoppningen är att vi kan göra något riktigt bra av det här. Prata med psykologer, anhöriga, utsatta, läkare, poliser etc etc. Ingen depp-podd, utan lyfta problemet och få folk att börja prata. // Monas Universum

Tanken var att podden skulle heta ”Det ingen vill prata om” men enligt kommentarsfältet under inlägget så finns det redan en podd som heter det, så det blir till att tänka om. 
Någon föreslog ”Det vi BORDE prata om” istället bland kommentarerna, och det är kanske inte en helt dum idé?

Vad tror ni om den här podden?
Med tanke på att jag uttryckligen är svintrött på ”bla bla bla-poddar” utan varken inrikting eller tema så välkomnar jag den här podden med öppna armar, det tunga temat till trots.
Förhoppningsvis blir det på ett sådant sätt att det går att prata öppet utan att riskera anmälningar om förtal till höger och vänster, men det har de förhoppningvis redan tänkt på.

Jag måste fråga er. 
Jag skriver ju ”Monas Universum” som om det vore ett förnamn och ett efternamn, men det är det ju inte.
Hon kallar sig ju inte för ”Monas Universum” utan för Mona, och att hennes sociala medier är hennes Universum.
Ska jag sluta med det och bara skriva ”Mona”? 
Jag kommer ha separationsångest men vänjer mig säkert så småningom. 😉

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tack men nej tack till allt vad hon ska göra offentligt m dottern!

      Ot. Men har ni läst om att Britneys fall ska ifrågasätts av politiker i USA nu?
      Hoppas verkligen att det kan bli en Lex Britney av det här och att hon kan betraktas som människa igen.

      Om förmyndarskapets process kan slita makten från en kvinna i sitt livs glansdagar och som var en av världens mäktigaste popstjärnor, föreställ er vad den kan göra med människor som har mindre makt och svagare röst” skriver de båda politikerna i ett brev till det amerikanska justitieutskottets ordförande

        Det sista stycket är kopierat från en tidningsartikel bara så ni vet

        Äntligen!! Free Britney!

        Hoppas hon får sitt förmyndarskap tillbaka

        Intressant. Har inte hört om det.

        Åh vad jag hoppas att stackaren får hjälp nu! Free Britney!

      I avsnitt 55 av Ångestpodden pratar dottern om det själv.

        Det är tydligen dotterns ide.

      Du kan ju inte skriva bara Mona. Hon är ju ingen kändis. Och det finns många andra Mona.
      Den här Mona ska väl försöka få spons på sin blogg så att hon kan tjäna pengar. Pengar handlar allt om för henne. Det blir kanske så med den påvra bakgrunden.

    Hon heter Mona Lundgren, men det är nog inte många som känner till som inte följer henne. Jag tycker det är bättre med Monas Universum som tagg.

      Jag håller med! Monas Universum är jättebra tagg på henne.

    Undrar om särskilt många är intresserade av att lyssna på avsnitt efter avsnitt där det hela tiden kommer handla om sexuella övergrepp på barn.

    Inget för mig.

      Jag håller med. Undrar om det är produktivt? Eller på vilket sätt? Ska det gynna andra, hjälpa andra? Förhindra något?

      Jag håller också med. Det är ett viktigt ämne, men man kanske kunde lyfta paraplyet litegrann och prata allmänt om hur barn kan fara illa i samhället och vilka skyddsnät som finns och var det finns brister, hur barn reagerar, hur familjer kan må etc etc. Detta är en viktig del, men det känns som att ämnet töms ut efter kanske två poddar.

        Du har ju ingen aning om vad de tänker prata om?

          Sexuella övergrepp på barn och dess följder eller? Jag kanske har tappat läsförståelsen alldeles.

    Jag vet inte riktigt vad jag tycker… hon skriver ju att hon inte är expert, men kanske borde de ha någon form av expert med sig när de kommer prata om ett sådant tungt ämne.

      Finns det några experter

        Poliser, psykologer, sociomer som är specialiserade inom området.
        Hon skulle äv ha en bra rådgivare inom yttrandefrihet.

          Och sen ska hon sitta o killgissa?

      Hon kan ju börja med att prata sanning, annars lär hon ju åka dit igen.

        Jag förstår inte riktigt tänket. Hon har väl blivit dömd för förtal? Hon säger själv att hon har överklagat och att det snart ska tas upp.
        Är det läge då att prata om just det i podden?

          Hon drog visst tillbaka överklagandet, accepterade domen som hon påstår att hon inte ens har läst. Pengarna från följarna lär hon redan ha bränt och därmed kan följarna känna sig lurade på konfekten. Man kan väl tolka försvinnandet av pengarna som ett rop på utebliven inkomst p g a att hon tilldömdes att betala skadestånd – inte få skadestånd. Grovt förtal är inte att leka med. Och dömd är hon. Inget av vad hon sagt om exet är sant.

            Varför drog hon tillbaka överklagandet? Har hon skrivit om det någonstans?
            Undrar hur det känns att vara dömd brottsling. Inte så många som är det i denna del av förorten…

    Jag tänker att man kanske kan tänka sig att lyssna på 1 eller 2 avsnitt om detta ämnet då det är otroligt viktigt, men det är ingenting jag skulle börja lyssna på regelbundet.

      En given gäst kommer ju att vara ps! Kan bli intressant!

        Jag hoppas inte han gästar! PS har gjort sitt och han skadar mer än vad han tillför.

          Det är ju din personliga åsikt

            Så även din åsikt…

          helt otroligt hur vissa här inne skriver om en människa som som barn varit utsatt för sexuella övergrepp. Vidrigt. Undrar hur det hade sett ut om PS varit kvinna istället. Pinsamt.

            Hur menar du? Det är fakta att pedofiler som inte vågar söka hjälp begår fler övergrepp är pedofiler som söker hjälp. PS hjälper inte till att få fler pedofiler att söka hjälp, han kör med skrämsel vilket i slutändan enbart försätter fler barn i fara.

        Tror inte att han kommer att vara med men vi får se.

          Men Mona är väl bästa kompis med honom? Hohoho…

        Han kan ingenting om någonting och är inte intresserad av att lära sig heller. Hans eventuellt medverkan skulle bara resultera i att han kallar alla som inte vill förknippas med hans skadliga merch för pedofilkramare.

    Jag tycker bara den här Mona är väldigt märklig, så kommer definitivt inte att lyssna. Däremot som idé till en podd är ämnet jätteviktigt att ta upp, men inte just med Mona som ciceron.

      Där håller jag med dig. Tycker hon förstör för Vid Din Sida också. Allt blir så oproffsigt och klumpigt som hon lägger sig i.

    Hur gammal är dottern?

      29.

    Väldigt tungt ämne, men så viktigt! Jag har efter Sjöbergkaoset de senaste veckorna börjat läsa på om pedofili och hittade uppgifter om att 1-3% av befolkningen är pedofiler. Det skrämmer skiten ur mig. Hur vågar folk som har barn lämna dom utom sitt synfält någonsin? Man vet ju inte vilka som har så sjuka tankar. Detta har sabbat något i mig och Jag vet inte om jag vill/vågar bilda familj längre.

      Men den logiken är inte hållbar att leva efter.

      Majoriteten av alla våldsövergrepp mot kvinnor sker av män. Jag vet inte vilka män som begår dessa brott och inte, därför måste jag anta att alla män har potentialen att göra detta. MEN jag måste samtidigt existera tillsammans med dessa män och därför lär jag mig vad jag bör och inte bör göra för att undvika så många som möjligt

      Folk dör i trafiken. Jag vet inte vilken bil som kommer att köra på mig, däremot har alla bilar potential att köra på mig. MEN jag måste då se mig för, och ta till andra åtgärder för att minimera risken.

      Sannolikheten att stöta på en av dessa 3% är ytterst liten.

        Det är ju helt olika logik. Även om alla övergrepp mot kvinnor görs av män så säger det ju inget om hur stor risken är att drabbas. Det kanske bara är en man på tusen som är våldsam. Eller varannan.

        När det fäller pedofiler så gäller förhoppningsvis siffran 1% de som har den läggningen, inte hur många som är beredda att begå övergrepp.

          Andelen som uppger att de utsatts för sexualbrott under 2019 är 5,6 procent.
          BRÅ

            Sexualbrott i samtliga åldrar?

              Alltså det är en ärlig fråga. Inkluderar 5,6 procent hela befolkningen? För då ska den delas upp än mer för barn under 18 år

              Den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) visar att 5,6 procent av befolkningen (16–84 år) uppger att de utsattes för sexualbrott under 2019, vilket skulle motsvara cirka 452 000 personer om det räknas om till antal utsatta personer i befolkningen.

              (Bland män (16–84 år) är det 1,4 procent som uppger att de utsattes för sexualbrott 2019

              Resultatet för kvinnor (16–84 år) visar att 9,4 procent uppger att de utsattes för sexual­brott 2019)

      Det läskigaste är väl ändå att straffen är så låga och att pedofiler lätt får byta namn så de kan fortsätta härja runt utan att man har någon susning om vem personen är. Med all rätt bör man oroa sig över vem man lämnar sina barn till.

        För att jobba med barn brukar man väl dock behöva visbauponutdrag ur belastningsregistret. Mer orolig för alla som inte är dömda.

          Hade en kvinna som jobbade på min sons förskola som levt med en pedofil i många år som dessutom skaffat barn med honom. Han hade åkt in och ut ur fängelset ett flertalet gånger under deras tid tillsammans och polisen hade beslagtagit datorer osv från deras hem. Litade inte på henne för 5 öre med mitt barn, kan ju säga att hon inte jobbar kvar längre. Usch.

            Så du menar att även hon ör pedofili? Smittats av maken?

              *är *pedofil

              Skulle du känna dig bekväm med att lämna ditt barn till någon som lever med en pedofil (och vet om att han är det)?

                Flera gånger dömd pedofil till och med.

                Det var inte fråga om mig och vadjag tycker utan jag frågade dig. Hur svårt kan det vara att svara på frågan?

                  Jag skrev inte kommentaren men är väl inte en fråga om man tror att det smittar. Jag tycker det är rimligt att inte vara bekväm med att lämna sitt barn hos någon som uppenbart inte har omdöme.

              Var läser du att det skulle vara för att pedofilin smittat som ts inte litade på henne? En rimligare fråga är den från 11.14 faktiskt.

          Detta är så sant! De allra farligaste är ju de som lyckats flyga under radarn länge och åstadkomma en massa vidrigheter utan att bli upptäckta. Folk är så ”naiva” om de tror att ett papper ska ge trygghet. Det behövs helt andra strukturer, tex lagar om att ingen får jobba själv, kanske kameraövervakning i skrymslen och vrår på arbetsplatserna osv. Vissa kan ställa till en massa hemskheter utan att någon kommer på dem, det är dessa personer som är det farligaste.

          Jag har läst lärarutbildningen och därför varit på många olika skolor där jag förväntats viss mitt utdrag ur belastningsregistret. INGEN frågade efter det, jag fick köra upp det i ansiktet på dem utan att de frågade. Jag har varit på över 15 olika skolor och INGEN brydde sig om att fråga.

            Det låter jättekonstigt. Jag har också gått lärarutbildning och därmed haft praktik (på två olika skolor) och under studietiden var jag vikarie på flera olika skolor. Nu har jag varit utbildad lärare i elva år och arbetat på tre olika skolor och olika stadier och jag har varit tvungen att lämna utdrag till samtliga. Jag har många vänner som är lärare och har aldrig hört talas om att arbetsgivare inte ber om belastningsutdrag.

              Jag håller med om att det är konstigt! Men det är så det har varit för mig. Jag kan tillägga att jag varit i små kommuner där ”alla känner alla”. Vid längre anställning har en rektor bett om att få se det. Men vid VFU, fältstudier och korta vikariat när någon lärare varit sjuk har det aldrig frågats efter utan jag har själv visat upp det.

                Det är ju fruktansvärt! Jag tycker det borde vara obligatoriskt att lämna in belastningsutdrag vart femte år (eller nåt) även om du inte byter arbetsplats.

                  Det är det när det fungerar som det ska, minns inte med vilka års mellanrum men någonstans däromkring.

                  Jag fick lämna även vid skolkök

                    Nej det är det inte. Den enskilda arbetsplatsen kanske kan göra en egen regel att det ska lämnas in med jämna mellanrum, men enda kravet är att det ska lämnas in vid anställningsstart.

            Har man lämnat det en gång till kommunen så behövs det inte visas på skolorna.

      12-13 % av alla chefer är psykopater, hur vågar någon skaffa ett jobb?

        Hellre en psykopat till chef än en pedofil som idrottstränare.

    Monas ärkefiende My flyttar igen…

      Igen? Hon flyttade ju precis till det perfekta stället ju..

      Gillar de inte varann?

    Ja, frågan om vd du ska kalla henne känns ju verkligen som det mest intressanta i sammanhangen.

      Lite bitig idag?

        ”Här är en intervju med Sara 10 år som lider av anorexia. Jag måste fråga er, tycker ni jag passar bättre med håret utsläppt eller i tofs”

          Va?

      Det var en parantes på slutet, eller missade du det övriga inlägget? 😉

    Tycker att man kan lyssna på ett par avsnitt innan man har några åsikter om innehållet…

    Trist att klanka ner direkt när någon försöker göra nåt berörande och vettigt i en pod. Det finns alldeles för många meningslösa poddar med tröttsam sponsring och evigt malande om ointressanta saker (d v s personerna själva som pratar i podden)

    Upplever Mona som gravt publicitets törstande… hon kämpar så hårt för att bli uppmärksammad.

    Hyser man inte samma åsikter som den bildade damen i fråga så drar hon sig inte för att göra bort hen med sin svans av ja-sägar får…:)

      Jag håller inte med dig i något av påståendena. Hon är bloggare och har det som levebröd, klart hon jobbar på att utveckla sig.

      Mona får relativt ofta kritik från sina följare, och förutom när de är rent otrevliga svarar hon sakligt utan någon svans av ja-sägare.

        Det gör hon inte alls. Hon både plockar bort inlägg och kollar IP-nr. Dessutom friserar hon sanningen rejält.

    Jag vill också ha poddar med lite substans och inte bara två polare som surrar bort en timme. Däremot vet jag inte om en podd med detta ämne intresserar mig. Ämnet hade varit intressant som ett avsnitt i en podd men en hel podd..? Inget för mig. Önskar ändå Mona och dottern lycka till med satsningen.

    Jag tycker inte du ska skriva om Mona överhuvudtaget, och detta baserar jag på det faktum att hon stödjer en organisation, ”Vid din sida”, som är öppet rasistisk och stöds av Sverigedemokraterna.

      Så bara för att en organisation stödjer i huvudsak fattiga bostadslösa svenska pensionärer, som jobbat och betalat skatt… så anses det rasistiskt??

        Varför göra etnisk skillnad på pensionärer?
        Det är lika med rasism.

          Fast det gör de väl inte? Har inte läst om det någonstans, så ange gärna en källa där det framkommer att de gör skillnad mellan etniciteter.

            Flashback!

            I övrigt, nej det är inte en rasistisk organisation och de hjälper hemlösa pensionärer oavsett etnicitet. Det är bara att svänga förbi centralen någon kväll och kolla vilka som står i kön och blir serverade.

              Nä du vet, Mona vill inte att några följare kommer dit. ”Våra hemlösa blir så oroliga av okända människor”
              (men det går bra när hon själv tar någon med sig)

      Vad har du för källor på att organisationen är öppet rasistisk?

      Är det det här som är att vara öppet rasistisk och stötta SD? Really? https://www.viddinsida.nu/oppet-brev-fran-jeanette-hoglund/

      Det är förbluffande hur extremt annorlunda debatten i Sverige är, från i majoriteten av världens länder. I de allra flesta länder skulle ett parti som sd inte vara kontroversiellt över huvud taget. Ett parti som vill prioritera svenska medborgare, i det enda land vi har här i världen. Det är något självklart för de flesta länder, att prioriterar sina egna medborgare. Det är liksom sina egna medborgare man har ansvar för. Att företrädare för sd, liksom för moderaterna, en gång talat på VDS arrangemang är ju bara positivt, fler politiker borde engagera sig för de äldre. Skam att inte fler partier gör det! Att ett parti som stöds av en femtedel av Sveriges befolkning visar engagemang för de äldre är bra. Hur kan man tycka något annat? Att privatpersoner, som INTE är med i något politiskt parti, tar av sin fritid för att göra så mycket bra för fattiga, utslagna äldre är fantastiskt. Det finns inget negativt med det engagemanget, den som tycker det är väldigt oempatisk.

        Skulle inte säga att det är speciellt för just Sverige faktiskt.

          I Norge är debatten annorlunda och SD skulle inte vara ett dugg kontroversiella. Samma sak Danmark.

        11.45 Du har helt rätt. Svenskar har i mitt tycke ett självskade beteende och verkar hata sig själva och sitt eget land och folk.

      Den organisationen är INTE rasistisk, varken öppet eller bakom stängda dörrar. Sedan kan ju inte en organisation styra vilka som stöttar den?

      Med den logiken kan man inte rösta på Annie Loof om Trump stödjer henne? Eller skriva om/lyssna på Charlotte Perelli eller Lena PH eftersom Bert stöttat deras karriärer?

    Kommer nog att lyssna på podden och hoppas de tar upp de olika sorters övergrepp mot barn som tyvärr kan hända och de olika situationer som kan leda till övergrepp. Har ett barn i min närhet som är strax under tonåren och en närstående till barnet uppträder extremt märkligt med gränslös fysisk kontakt, skapande av ”oskyldiga” tillfällen där de är nakna tillsammans, allt detta är barnet tydligt obekvämt med. Samtidigt som det inte går att peka och säga övergrepp så ringer alla varningsklockor högt och man känner sig så jäkla maktlös.

      Snälla du, prata med barnet. Bara det faktum att du hör varningsklockor är ett tecken på att allt inte står rätt till. Barnet kanske inte själv vet om att det är ett övergrepp men är det obehagligt så är det inte okej för barnet i vilket fall. Agera innan det är för sent. Jag ber dig.
      //#metooinceste

      Herregud! Detta är du skyldig att anmäla! Gör det idag! Barnet är utsatt för övergrepp!

        Det har blivit anmält och orosanmälan blev nerlagd med ett samtal till den vuxna personen att beteendet var olämpligt. Delar av barnets familj gör det de kan för att hålla barnet borta från denna person. Jag är helt säker på att barnet är utsatt för grooming.

    Jag kommer också att lyssna på podden. Viktigt ämne och om man tar upp alla perspektiv, d v s inte bara offrens, så kan det bli riktigt intressant. Lyssnar hellre på något äkta än vad t ex A & B pratade om.

    Jag tycker detta är ett så otroligt viktigt ämne, det behöver lyftas. Dock tror jag att det kan bli svårt att få folk att lyssna på fler än 1-3 avsnitt eftersom det är tungt och blir lätt enspårigt. Hade kanske behövt bryta av ämnet med andra inriktningar så som polisens arbete eller så.
    Jag skulle förmodligen inte lyssna för att jag finner ämnet så fruktansvärt tungt, läste en artikel en gång om hur polisen hade gått igenom flertal filer med barnpornografi och dom texterna har etsat sig fast i mitt minne, ryser bara jag tänker på vad poliserna såg.

      Glöm inte att det finns kvinnliga pedofiler också.
      Flera ex de senaste åren i media.

    Bella planerar sina dagar nu med träning sedan får övrig tid gå till arbetet, men träningen kommer först.
    Men vilket arbete är frågan? ?

      Är Bella fortfarande intressant alltså?

        Mer intressant än Mona!

      Men herregud! Detta kommentarsfältet alltså.

        Första gången här eller?

    Men ???!!
    Man FÅR och SKALL berätta och polisanmäla övergrepp men man får inte skriva det på en stor blogg/facebook/sociala medier med tusentals läsare, hur kan det vara så svårt att förstå? Sprid inte att man inte får berätta/anmäla, det är helt enkelt inte sant och dessutom är det skadligt vilseledande för de utsatta.

      Ja, Mona är inte dömd för att hon berättat sin dotters historia, hon är dömd för att hon spridit det på sociala medier. Du borde ändra din text, CamCam.

    Jag tycker att det är trångsynt att säga att den här typen av pod inte behövs. Det är en fruktansvärd sak som händer i alla typer av familjer. Gemensamt för dem är att mammorna ofta vägrar tro på det barnet berättar. Varför skulle den här typen av övergrepp INTE lyftas fram? Att det sedan är obehagligt och svårt att höra är en helt annan sak.

    Mona har en förmåga att svinga vilt och uttala sig tvärsäkert om ämnen. Efter ett tag visar det sig att inläggen är borttagna eller så kommer det ett inlägg med totalt tvärtemot uttalanden, till exempel som med lösspringande hundar nyligen.
    I detta fallet kan det göra en hel del skada. Mona kanske ska hålla sig till att shoppa hudvård för tusentals kronor i månaden eller dessa tonvis med smycken hon visar, kanske till och med nöja sig med att sno idéer till höger och vänster som hon gör när det gäller varor till sin webbshop.
    Detta är ett mycket viktigt ämne som ska fylla ett annat syfte än att hon får publicitet.

      Jag håller verkligen med dig Elisabeth. Det vore så mycket bättre om dottern hade podden tillsammans med någon annan som hon litar på.

    Kan inte du göra en poll och fråga hur många som ens är intresserade av att läsa om henne? Tycker hon verkar sjukt ointressant som ”influencer”, men det kanske bara är jag?

      Bra idé, fast om alla som förekommer på bloggen kanske, inte bara MU. Sen kanske man kan ta in lite tips på andra som aldrig förekommer men som ändå har en ganska stor följarskara.

      Ja men hon är ju en tantbloggare. Å vilka uttryck och ord hon svänger med… antar att de är de övre medelålders ”ungdomliga” medelklassdamerna som tycker om att följa med när hon pekar på vilka krämer, skor och kläder de ska ha för att tillhöra hennes klass ?

        Hahaha hennes klass är vanlig knegare från Jordbro.

          Som Gudbevars bor i ”finhooden” nu. I ett hyrt hus som hon heeeela tiden måste tala om, faktiskt är 350 kvm stort.
          Allt hon köper är väldigt dyrt förutom kläderna som köps på Ellos och Cellbes, jodåsåatt…

            Jag letade upp tanten. Obildad, spacklad i 60-årsåldern, som vill spela ”fin”. Mer underklassigt får man leta efter.

    Det finns några få personer som man kan kalla vid förnamn och veta vem som avses: Knugen, Silvia, Victoria, Carl-Philip, Madeleine, Pippi och Carola. Ja just ja jag höll på att glömma Göran Perssons förra fru Annika; Det finns en historia kring det och den går något i stil med denna: Annika bönade och bad att få följa med och representera med vår drottning vid något tillfälle. Det normala i detta land är ju att våra politiker inte har en ”first äkta hälft”. Nåväl hon fick följa med och så skulle Silvia skriva sin kråka i en gästbok och skrev då Silvia. Annika fick också skriva och skrev under med sitt förnamn, enbart…

      Glömde min poäng: Fortsätt skriv Monas Universum, för annars kanske jag tror du pratar om Mona Zeilitz, eller någon annan Mona.

      Ja Maggan är ju numera inte Graaf utan Dietz ?

    Monas främsta drivkraft är och kommer alltid att vara att tjäna pengar, och detta görs inte sällan genom olika former av ”socialporr”, dvs genom att kapitalisera på hennes påstådda vurmande för hemlösa, kvinnor som jagas av sina ex eller dotterns erfarenhet av sexuella övergrepp som barn. Hennes läsarkrets älskar att tro att de gör en god gärning för en utsatt. Mona skär emellan. Hon vet förstås att det finns reklampengar att tjäna på Youtube och podcasts, och umgås med en del halvkändisar som kan ha podcasts/Youtube utan något eggande ämne, så då år hon sälja ut dottern än en gång.

    Jag tror inte att det egentligen är uppmärksamheten hon är ute efter, men hon har ett stort behov att ”unna sig” prylar, krimskrams, behandlingar och operationer, dvs bränna pengar, och på något sätt måste pengarna komma in, och de tidigare affärsidéerna dör ut en efter en. Porr, videobutiker, heminredningsbutiker osv, allt har dött ut och nu säljer hon blandat krimskrams till tanter som tycker hennes socialporr och frispråkighet är befriande och eggande.

    Hon använder bloggen endast för att tjäna pengar och blandar reklam med ämnen som hon vet att hennes läsarkrets går igång på, Ibland gör hon swish-insamlingar för att skänka saker till utsatta, men redovisar aldrig intäkter och utgifter. När hon säljer något egenimporterat så hävdar hon alltid att hon gör det till för låga priser enligt maken, som sköter ekonomin. Total bullshit, men hon är faktiskt ganska duktig på att förstå hur hon ska lyckas intressera läsekretsen och inte per definition lura dem, men ändå kapitalisera på dem.

      Nu ska de ju köpa loss den gigantiska villan i Bromma som de hyr. Pengarna måste rulla in helt enkelt.

        Det har de garanterat inte ekonomi till. Ryktades ju om att de tvingades sälja förra Brommavillan, sedan dess har företagen gått allt sämre, bostadspriserna fortsatt spikrakt uppåt och bankernas utlåningsregler stramats åt. Finns inte en chans i världen att de har ekonomi till att köpa en 20+miljonvilla, baserat på att hon gör en familjeexploaterande podcast, en smink-youtubekanal och säljer fakecashmere och affiliatelänkar till Ellos och annat skräp.

        Finns inte en chans i världen att de har råd med en 20+miljoners villa. Ryktades att de tvingades sälja förra villan, sedan dess har alla företag lagts ner, huspriserna rusat och bankerna stramar åt sina regler. Hennes socialporr och skräpförsäljning skapar inte möjligheter att köpa något av bestående värde men det kommer in lite pengar som kan brännas direkt på sånt som tappar sitt värde direkt, dvs skönhetsbehandlingar och slit-och-slängkläder, skor och smycken.

          Och eftersom hon inte har råd med skadeståndet… kommer väl förtalskassan att gå in och betala. Ett övergrepp på rättsväsendet i min mening. Pengarna hon tiggde ihop på sin blogg har hon redan bränt på tingeltangel och fillers. Dessutom rider hon på sin dotters påstådda övergrepp – som om hon vore största offret och hur dottern kan gå med på det och att bli så offentligt blottad är en gåta. Men hon strålar fullkomligen i sin situation. Jag får inte ihop det här.

    Jag är idag där Mona en dag var och troligtvis fortfarande befinner sig. För ca 6 månader berättade min 8 åring om hennes Morfar, Min Pappa. Han har utnyttjat henne sexuellt när han passat mina barn vid två tillfällen. Mitt liv gick i spillror och allt sen dess har varit en dimma och kamp för att fortsätta vardagen. Nästa vecka ska jag sitta mitt emot min egna Pappa i rättssalen och vittna. Jag befinner mig i mitt eget helvete där exakt allt gör ont. Jag vill bara skydda min älskade dotter. Min sk. Pappa som jag älskade högt och trodde var en bra Pappa har för evigt bränt all kontakt någonsin med mig eller min familj.

    Kände troligtvis bara för att skriva av mig, jag vill bara må bra igen och veta att min dotter växer upp trygg och älskad.

      Önskar jag kunde hjälpa dig. Vad säger man? Det är så j*ligt att man inte har ord. Du har din dotter och din dotter har dig. Och ni har er kärlek. Styrka till er.

      ❤️

      Tror du har större erfarenhet av det här än hon har. Kämpa på. Kärlek från mig. ❤️

    Mona har aldrig varit där du är, hon lever i en lögn (flera) hon inte kan ta sig ur (hur skulle det se ut om hon backade? Inga läsare, ingen blogg, inga rabattkoder). Därför är hon dömd för grovt förtal. Men jag tycker himla synd om dig som är där du är.

      (Kommentar till sign Jag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.