Ellinor Bjurström släpper en klädkollektion tillsammans med sin son

Från Geggamojjas hemsida: Aaron Collection är en kollektion i samarbete med influensen Ellinor Bjurström och hennes son Aaron. Kollektionen återspeglar deras liv, som innehåller mycket rörelse, cross och uteliv. Kollektionen består av unisex kläder för aktiva barn i ekologiska material.
Bildkälla: Geggamojja.se

 

En skärmdump från Denise Desmonds Instastory där hon skriver att "Nu har alltså hennes lilla charmtroll, Aaron släppt en helt sprilland kollektion!!! Alltså WOW!"
Bildkälla: Denise Desmond Instastory

Aaron Collection är en kollektion i samarbete med influensen Ellinor Bjurström och hennes son Aaron. Kollektionen återspeglar deras liv, som innehåller mycket rörelse, cross och uteliv. // Från Geggamojjas hemsida

Visst är det galet imponerande, det måste ni ju ändå hålla med om?
2.5 år gammal och har redan släppt sin första klädkollektion!
Influencerbarn måste ha fått entreprenörskapet genom navelsträngen, det är den enda förklaringen jag kan komma på till det vi nu ser här ovan.
Det, eller att det här bara är ytterligare ett sätt att exploatera influencerbarn på, och här på en snäppet högre nivå än exempelvis Kenzas kollektion för Kuling, eftersom Geggamojja lägger fram det som att Ellinor Bjurströms son, på något vis skulle vara medvetet involverad i det här samarbetet.

Kollektionen bär sonens namn och det är han som modellar alla kläder. 
Hur stor del av intäkterna tror ni sätts åt sidan på ett separat, eget konto till honom?
Majoriteten av intäkterna får man ju hoppas på, eftersom det är det enda som ens lite skulle kunna rättfärdiga den här typen av exploaterande av och kapitaliserande på sitt barn.

Även om formuleringen på hemsidan och sättet Denise beskriver kollektionen mest är en felformulering och att det egentligen borde stå att det är enkom är Ellinor Bjurström som tagit fram kollektionen, så förtar det ändå inte från faktumet att kollektionen bär sonens namn och att man så klart använder honom som modell i marknadsföringen, eftersom man är övertygad om att han säljer mer kläder än om de bars av ett okänt barn.

Personligen kan jag tycka att Denise Desmonds reaktion är en smula märklig.
Hon slåss med näbbar och klor för att inte få sin dotter exponerad på Antonija Mandirs Instagramkonto, samtidigt som hon lyfter den här exploateringen av ett annat barn till skyarna.
Det får i alla fall mig att undra om det kanske ligger ett uns sanning i spekulationerna ändå, de om att kanske mer handlar om att kontrollera exet och hans nya flickvän än att skydda sitt barn från den enorma exponeringen som Antonijas Instagramkonto innebär eftersom hon tycker att exponeringen som Ellinors son utsätts för är hur okej som helst?
Kanske är det bara exponeringen som HON själv inte kan styra över som inte är okej i hennes bok?

Jag vet inte, men det väcker ändå en del frågor….
I alla fall hos mig.

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fucking sjukt. Det räcker nu, seriöst

    Jag reagerar mest över namnet faktist”Geggamojja” ? Förlåt för negativ och bitter men kom hon verkligen inte på ett bättre namn

      Tänkte precis kommentera valet av namn på klädmärket..

      Tycker det är mysigt namn.

      De e ju inte hennes klädmärke utan det finns ett märke som heter geggamoja .

      Geggamoja är ett stort märke som funnits länge, Ellinor (Aron) gör en kollektion i samarbete med dom

        Aha, det är säkert en butik som säljer barnkläder osv och jag är bara 20 och har inga tankar om att skaffa barn närmsta tiden så hade ingen aning hahah, men tycker namnet är lite töntigt ändå

      Tycker det är.lire härligt att de kör på ett helt ocoolt namn. Passar rätt bra med kläderna de gör också som är.me barnvänliga än snygga!

    Det känns rätt så talanglöst med alla dessa designers. Finns det inget vettigt flunsorna kan syssla med?

      Som vaddå?

        Skaffa ett jobb

        Ja typ influera till något bra? Finns en del bra flunsor som faktiskt inte får andra att må dåligt över sitt utseende eller över att man inte har råd med lyx.

          Följ de bra flunsorna då?

            Haha jag gör det? Det var inte jag som skrev första kommentaren förövrigt. Är du flunsornas försvarsadvokat eller varför är du så sur?

              Vilka är de? Är ej sarkastisk eller så. Vill gärna följa någon vettig men känner inte till någon 🙂

                Eller jo känner till en, HanaPee är väl relativt vettig.

                  JA! HanaPee är ju riktigt vettig, en av de få influencers med lite bakom pannan?

                Emma sundh ang klimatet m m.

                Beror väl lite på vad för ”vettigt” du vill se?

              Jag är inte sur.

              Menar bara att hela influencerbranschen är ”självreglerande”. Följer följarna bra influencers så är det bra influencers som får utrymme och blir stora. Man kan liksom inte klaga på att någon är dålig och sen ändå ”betala” den med klick och följare.

              Som följare bestämmer man själv vem man följer. Gör inte någon av de typiska influencers något som gör att man vill följa, nej då följer man någon annan. Lättare än att dunka huvudet i väggen i väntan på att de magiskt ska börja med något vettigt.

                Jag håller med. Mycket klagomål på att influensers bara konsumerar och visar ytanosv. Men det finns ju miljoner och åter miljoner konton på sociala medier – varför är vi så många som väljer att följa just det här? Vilket ansvar har vi som följare?

              VaRfÖr Är dU sÅ SuR?

    ”Iallafall hos mig” – typ 80% av dina läsare här har påpekat det märkliga

      Men eller hur, godmorgon liksom. Många som påpekat det här ang. Denise. Hon är ganska lätt att läsa, speciellt när hon lägger upp 7263728 bilder på sitt barn för att sen blir upprörd över att pappan gör samma. Visst han har fler följare men Denise räknas väl också som en i influenser? Att Antonija lägger ut är en annan femma dock.

        Eller är hon ok med att pappan lägger ut? Kanske har missuppfattat hehe

          Tror inte att hon menar att det inte är okej att pappan lägger ut. Snarare det att hon bett både han och Antonia att Antonia inte ska lägga ut bilder på dottern, iom att hennes konto är så väldigt mycket större.

    Håller med CamCam!
    Dubbelmoral at it’s best.

    Ps sluta exponera era barn för bövelen! ? Ds

    Åååh, jag vill ha mer.
    Hoppas fler barn hjälper Facebook att skapa content.

    Huruvida pengarna hamnar på ett konto i barnets namn känns inte som den största faktorn när det gäller moralen i detta. Okej, det är ju någon sorts kompensation för förlorad integritet. Men det är ändå inte något som barnet har valt. Att framställa det som ett ’samarbete’ är bara vidrigt – nog måste det finnas lagstiftning som är applicerbart här. Falsk marknadsföring, åtminstone? Båda parter borde skämmas. OCH VEM ÄR DET SOM KÖPER SÅNT HÄR KRAFS I ALLA FALL??? Varför funkar det så bra att det kommer fler och fler ’influenser-kollektioner’ av alla de slag? Jag vet att jag är ”gammal’ (33) men har inte ens hört talas om de flesta.

      Min fråga också. HUUUR kan det löna sig?

    Fast har du inte rört till det lite nu? Denise slåss med näbbar och klor för att undvika exponering av hennes barn på ett konto som inte tillhör någon av barnets föräldrar, hon är inte emot exponering generellt. Tycka vad man vill om det men Denise exponerar ju själv sitt barn i stor utsträckning och har vad jag sett inte haft anmärkningar på att barnets pappa exponerar barnet, utan det handlar om att en utomstående inte borde exponera barnet. Det är skillnad på en förälder som lägger ut bilder på sitt barn och en som lägger ut bilder på ett barn som inte är ens eget (enligt Denise dvs).

    Och i fallet med Ellinors barn så är det ju Ellinor själv som ligger bakom så varför skulle Denise vara kritisk mot det?

      Mmm fast är inte det en risk man får ta om man exponerar sitt barn? Nu är det en annan flunsa som lägger ut på hennes barn men vem som helst kan ju ta Denise bilder och lägga ut på vilket konton som helst? Det är väl där dubbelmoralen kommer in antar jag.

        Jo alltså självklart (enligt mig) är hennes argument inte helt vattentäta eftersom hon själv exponerar sitt barn så mycket men tycker inte argumenten med Antonija är dubbelmoral i förhållande till Ellinors exponering av sitt barn eftersom det är två skilda saker

          Tycker det är snäppet värre att exponera någon annans barn.

        Jo, men man för ju ifos ändå grundvalet av vilka bilder som sprids då.

        Sen finns det ju absolut ett grundläggande hyfs i att inte lägga ut bilder på folk utan deras eller deras målsmans medgivande. Skulle ju aldrig lägga ut en bild på en kompis barn bara för att kompisen själv lägger ut bilder ibland.

          Frågar du både kompisen och barnets pappa innan du lägger ut?

        Nej? Om du lägger upp bilder på ditt barn vill du väl inte att nån annan lägger upp för det? Märkligaste

        Fast Antonija gör ju det MEDVETET trots att man bett henne sluta!? Jäkla skillnad på om någon dåre snor bilder än det här. Man måste ju vara en riktigt låg och rutten människa om man inte förstår att man inte lägger upp bilder på någon annans barn – spelar ingen roll om du fått ja av pappan. Som dessutom är varannan helg pappa bara så han ska bara vara tyst och respektera den människa som tar hand om hans barn all övrig tid när han anser sig ”inte ha all tid i världen” som han fint själv uttryckte. Sen är ju detta ett märkligt inlägg. Denise ifrågasätter och har inte sagt att pappan inte får lägga upp UTAN att någon helt oberoende gör det! Också jäkla stor skillnad.

      Inte förälder nej men bonusförälder är hon väl, och det kan i många fall vara likvärdig biologiska föräldern, beroende på familj!

        Jo absolut men troligtvis inte i det här fallet eftersom hon varit tillsammans med barnets pappa i några månader och barnet är hos pappan typ 4 dagar i månaden.

        Hon är ingen bonusförälder. Dom är för fasiken inte ens tillsammans. Och du har inga rättigheter som bonusförälder. Säger en förälder (som dessutom tar allt ansvar förutom varannna helg!!!) NEJ. Så betyder det NEJ. Hur svårt ska det vara att fatta…

          Men ändå sover hon i samma säng som barnet och pappan när barnet är hos honom..

            JA så inser du vad som är fel där? Det är hål i huvudet både på Antonija och Oliver. Fatta hur jäkla främmande och läskigt det är för ett så litet barn att först gå igenom en seperation, bara träffa sin pappa varannan helg och sen helt plötsligt behöva leva med en okänd kvinna sova i samma säng och hänga varje gång man är med sin pappa! Dom få helgerna!!! Alltså det är absurt! En kvinna dom pappan inte ens är i ett förhållande med enligt honom själv och kvinnan!

            Tragiskt. Lågt. Vidrigt. Tycker så jäkla synd om barnet för barn är så oskyldiga och älskar sina föräldrar oavsett! Oliver är världens sämsta förälder och det kommer han inse först när hans barn blir vuxen och får avvikande betende och inte kan lita på någon i sina egna relationer. Den dagen han sitter där gammal och grå och dottern väder honom ryggen kommer han fatta men då är det försent.

    Töntigt att kalla det för att aron har släppt en kollektion. Lika töntigt som folk som har konton åt sina djur eller små barn och skriver inläggen som att det är hunden eller bebisen som har skrivit det.

      (Och ja, jag är en riktig solstråle ikväll)

      Jag tycker det kan vara gulligt med såna djurkonton 🙂

      Ha ha, men djurkonton har man väl för att ens vanliga följare på insta ska slippa se 2000 kattbilder i flödet? Så man via sitt djurkonto connectsr med andra som har katt/hund av samma ras, osv…. tänker jag. Jepp, mina katter har eget insta-konto. ?

        jo men det jag tycker är löjligt är när man skriver inläggen som om katten har skrivit det.

        ”Idag lekte jag med min leksaksboll, åt jättegod mat som min husse köpt till mig. Smakade mumma i magen. Nu är jag trött och ska sova lite så jag orkar busa sen. Kram från Missan!”

          Om man skriver på det sättet är det ju skittråkigt. Det ska vara gulligt med glimten i ögat!

          Du har inte fått mycket solsken idag du, kvällens sushine ❤

            Nej det har regnat hela dagen här ?

    Men va? Handlar ju om att Denise inte vill att någon annan än barnets föräldrar ska lägga ut foton på barnet i fråga, vilket är fullt förståeligt. Jag hade tyckt att det var jävligt konstigt om någon som sitter barnvakt till exempel skulle posta foton på mina barn på sina sociala medier.

      Ja fy. Förstår verkligen inte folk att man inte gör så?

      Fast bonusförälder är väl mer än en barnvakt?

        Spelar ingen roll – fortfarande ingen biologisk förälder

    Jag kan iof tycka att Denise ex har barnet varann helg ”för att han inte har mer tid”. Han hade lika gärna kunnat skita i det men Denise låter ändå honom få den tid ”han har”. Under den (knappa) tiden ska barnet vara ev kassako åt hans nya. Nja det är osmakligt.

    Sen tycker jag att Denise ska sluta lägga upp bilder också men hon tar iallafall hand om barnet och bryr sig genuint om det.

      Ja jag tror samma, men då handlar det ju inte om att skydda barnet från att exponeras.

        Nej det är nog mer förnedrande för Denise att hans nya gör det. Den nya och pappan är väl medvetna om det men skiter fullständigt i mamman. Vidrigt med tanke på att hon är den som faktiskt tar hand om barnet

    Snälla nu behövs verkligen en lagstiftning! Sånt här ska ge dryga böter eller tom fängelse, jag är sååå less på exponeringen av barn. Och företagen ska också kunna bli dömda för den här typen av exponering.

    Måste ha varit svårt och tagit lång tid att komma på designen. Så unik design och unika färger. ?‍♀️

    Vad tycker ni om barn som används i reklam i övrigt? Tex kappahl, Lindex, tevereklam med barn osv? Skulle en lag även gälla den typen av barnreklam?

    Bara nyfiken på vad folk tycker.

      Det förutsätter jag att den gör.

      Det är helt annan sak. Du ser en bild snabbt på Åhléns vs ett Instagram konto där barnwt syns och exponeras hela tiden

        Någon som inte postar bilder alls på sitt barn på insta ska ändå inte använda det i en enstaka reklam tycker jag.

      Om den franska lagen är någon slags utgångsmodell så handlar den enbart om ”gråzonen” om influencerbarn som inte arbetar, men ändå drar in pengar, specifikt onlineplattformar. De typiska modelljobben för barn är ju reglerade redan i lag. I frågan om integritet vet jag inte om det kan vara jämförbart. Ser jag ett barn i Pampersreklamen vet jag absolut ingenting om barnet, men skulle barnet behandlas som ett typical influencerbarn hade jag vetat fullständigt namn, födelsedag, födelsetid, hur barnet sover om nätterna och hur det ser ut i barnkammaren.

        En barnskådespelare då?

          Nu fick jag en rolig bild i huvet att det bara får vara vuxna som är med i filmer. Typ att vuxna spelar barn. Har på sig barnsliga kläder och går runt på knäna. Hur sjukt hade det inte vart?
          Det är nog dags för mig att sova…

      Jag tycker det är en bra fråga eftersom många som kommenterar här är så absolut helt emot all typ av publicering av bilder på barn på sociala medier, oavsett kontots storlek, intensitet osv. Vilket brukar motiveras med att barnet inte kan ge sitt samtycke.

      Men barn kan ju inte (då de inte är myndiga) ge sitt samtycke till att vara med i reklamer eller vara skådespelare heller. Så ska man vara konsekvent med en så hård inställning bör man bara emot att barn är skådespelare eller syns på ett blöjpaket också. Att vara skådespelare i en barnfilm kan definitivt leda till mycket mer exponering än att synas på ett par foton på sin ammas privata instagram.

      Hoppas på lagstiftning som inte föbjuder alla typer av bilder utan kanske snarare kräver att man tänker lite sätter sig in i barnets situation.

        Ja åtminstone att man måste ha privat i inställningarna för att lägga upp!

        Men i mitt tycke vore det nice om man började använda animerade barn i reklamer och på blöjpaket osv. Tekniken börjar ju bli så pass bra att det ändå inte går att se skillnad.

    En gång i tiden var det lite kul och ”wow” med merch och egna kollektioner men nu bläddrar jag ju verkligen bara förbi. Så fort influencers gör reklam så kliar det i kroppen och min autopilot skriker ”nej förfan!” Har tre egna barn men nä, köper hellre andra kläder till dem än något som influencers kränger (inte minst för att precis ALLA mammafluncers ska släppa klädkollektioner.) Hur är det ens fysiskt möjligt att skapa så många klädsamarbeten och kollektioner……

    Claudia galli conchas barn gör reklam för hennes klädmärke pocci pocci och Ellos.

    Tygpåsen där det står Geggamoja xx Aron är så oerhört märklig? Om han är tre är han väl knappast ett sånt household name att andra (treåingar?) kommer ha någon glädje av att gå runt med hans namn.

      Haha ja vad sker??? VEM köper? Kollektionen i allmänhet men påsen i synnerhet.

    Oj vad grabbigt och otroligt likt allt annat där ute. Snark!!!

      Blått, grått och kamouflagemönstrat. ?

      Ja, kollektionen var verkligen skittråkig. Geggamoja var bättre för några år sedan när de var mer unisex och inte så steroeotypiskt flick- och pojkigt. Nu ser de ut som allt annat.

    Haha så. Basic kollektion… Blå camouflage? Jag vägrar tro att ngn kan vara så okreativ?!

    Har nån sett Löwengrips jamsande på sistone? En massa hintar om olika möten hela tiden. Kan det vara en ny bluff på gång? Dvs leka viktig

      Ingen bryr sig

    Haha alltså Fornis sida ”Forni”, den med artiklar och sånt. Hon intervjuar folk till den, men bara bara sina kompisar! Jättekonstigt tycker jag.

    Hon har väl iaf knappast skapat nåt MED sin son…? Han är väl typ 2

    Heter sonen Geggamoja?

      Ja

    Jag fattar inte vad Antonija läger upp på Leonelle? Gick in på hennes flöde nu och hittar ingen bild på henne alls? Är det att hon lägger upp på Story ibland då och då eller? Jag fattar inte vad problemet är?

      Leona hette ungen visst.

      Storys varje gång Leona är hos dom. Det har även funnits bilder på hennes insta. Finns det inte nu så har hon tagit bort dom.

      Bla. Har hon lagt upp Storys där hon kör Leona i en kundkorg som en dåre.. Utan en tanke ens på att om korgen välter så lär ungen spräcka skallen mot klinkergolvet.. Och att man dessutom inte beter sig så i en affär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.