Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

775 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej hej! Någon här som arbetar som illustratör/konstnär? Vid sidan av mitt ’vanliga’ arbete så målar jag akvarell på beställning, mest tavlor till barnrum. Och jag har insett nu att jag vill satsa på detta fullt ut, ÄLSKAR att måla och hade velat mer än något annat att detta blev ett heltidsjobb. Men jag är självlärd och därmed inte utbildad, och undrar om någon här kan komma med tips och råd på hur man går till väga för att kunna satsa? Vad jag förstått är det stor konkurans inom denna bransch och det finns sjukt duktiga konstnärer idag. Är det omöjligt att slå igenom utan utbildning? Eller borde man kanske ta nån kurs iallafall? Kan trots allt ingenting om just efterbehandling/skapande i data vilket kanske behövs (?)
    Har iallafall fått veta att jag ska få släppa en barnbok jag illustrerat och min tanke och förhoppning är att man kanske kan få fler jobb efter den, men för mig som är helt ny på detta så har jag ingen aning. Så kom gärna med era historier om hur ni gick till väga, samt lite tips och råd till en vilsen nybörjare. Det vore guld värt- tack! ❤️

      Jag målar porträtt på djur på beställning. Har fler ordrar än jag hinner med, vilket är bra iofs för då kan jag höja priset. Men så är jag duktig också! Ingen Jante här inte ?
      Mitt tips är att göra sig känd på instagram, sprid din konst, ha tävlingar, be folk dela osv.

        Vad coolt!! Har du eget företag eller hur gör du där? Tack för tips, jag försöker bredda mig så gott det går på sociala medier ?

          Lina, nej jag har inget eget företag men jag funderar på starta ett. Jag har gjort mig ”känd” genom att be mina kunder publicera bilderna dom köpt och länka till mig. Alla har gjort så och det har spridit sig som ringar på vattnet

      Hej Lina! Jag är varken konstnär eller illustratör…idag iaf. Hur som läser jag illustration på linnéuniversitet, den är på distans och i höst går kurs 1 och nu på våren nr 2, kursen är på 25%. Jag tycker den är super och man får en inblick i hur det är att arbeta som illustratör. Jag tänker att det kan vara ett bra första steg iaf för att testa på om det är något för dig och få inblick i yrket?
      Jag tror det är många uppdrag som illustratör som ber en skicka in portfolio och värderar det lika högt som cv, så testa sök uppdrag!
      Lycka till, här är länken till kursen https://lnu.se/kurs/illustration-i/distans-deltid-engelska-ht/

        Men gud så intressant, ska kika! Tack! Är tanken att du vill starta eget sen eller har du nån särskild tanke bakom just det valet av utbildning? ?

          Jag vet faktiskt inte? Jag gick på folkis konst två år när jag var yngre, och älskade illustration. Sen slutade jag med det och tyckte att dessa kurser var ett bra sätt att komma igång.
          Jag tänker väl det här mer som en kul grej än som för dig som verkligen vill detta! Det är dock studenter på kursen som redan är illustratörer och andra är som jag lite nyfikna. Om inte annat så kan det vara ett bra sätt för dig att bygga en bred portfolio, då kursen täcker uppgifter kring poster/ redaktionell illustration/ bokomslag etc.

      Du behöver inte gå nån kurs särslilt om du redan är duktig. Viktigast är att ha din egen stil. Måla sånt som du känner att du själv hade velat köpa. Härma inte någon annan, var dig själv! Om du har en instagram, facebook eller liknande med din konst så kan du väl länla dit här, jag hade gärna velat se ?

        *länka

        Tack snälla för fina ord! Målar du också? Jag kan länka till min Instagram, hoppas du tycker om det! Men konst är ju så himla individuellt, det är nog lite det jag gillar också. Att man kan få skapa något som kan tolkas på så olika sätt beroende på vem som ser det. ?
        Instagramkontot heter: artbyleyonmarck

          Tack ska kika. Jag älskar all slags konst och folk som vågar gå sin egen väg. Utbudet kan aldrig bli för stort! Lycka till ❤??

          Men lägg av vad duktig du är. Klart du ska satsa. Jag köper mer än gärna tavlor av dig till mina barns rum.
          ???

          Wow! Mycket fina tavlor du målar! ?

            Tack snälla vad fina ord från er alla!! Blir verkligen glad ?

              Men hjälp vilka fantastiska målningar!! ?

              Såååå vackert du målar! Ska jag köpa tavla till min sons rum i framtiden blir de av dig ?

              Helt otroligt fina. Precis sånt som jag fastnar för.

          Vilka otroliga illustrationer! Hur mycket kostar en mindre illustration på ett ungefär?

            Tusen tack vad glad jag blir! ? Till exempel en på A3-format ligger på 2000 kr med ram och passepartout!

              Ta mer betalt! Det där är jättebilligt ? Tänk antalet timmar du lägger ned x en vettig timlön. Och sen ram och glas osv.

          Jätte fina bilder ?
          Tips använd papper med finare gräng, ser bättre ut på instagram ?

            Fast inte i verkligheten. Eller vadå ”finare på insta”, förresten?

            Riktigt maffigt akvarellpapper ska det va!

          Jäklar vad duktig du är!! Följer ?

          När jag skriver den där barnboken jag drömmer om att skriva kontaktar jag dig. Dina svampar är fantastiska!

          Så otroligt fina målningar! Hoppas verkligen att du kommer lyckas att göra det här till ett heltidsjobb.

          Vad duktig du är!!! Fick direkt känslan av en barnbok eller en saga som går på tv, typ Pettsson & Findus. Eller datorspel för barn. Lycka till i karriären!

        Men snälla illustrera en barnbok!! ? ?

      Tips!
      Skaffa ett reddit-konto och posta dina bilder i diverse lämpliga konst-subredditar. Där kan man få en bra spridning

        Tack för tipset! Aldrig hört om innan så ska kolla in! ?

          Linn du är sååå duktig ? Önskar dig lycka till ?

            Jättevackra bilder! Lycka till!

      Nej

      Vad heter barnboken du ska släppa? Jag har inga barn så behöver ingen barnbok men jag skulle ändå kunna köpa den för dina bilder. Din stil sticker verkligen ut! Svamparna var fantastiska!

        Tack snälla! Den heter ’Kotte och blåbärspajen’ och kommer handla om en lite igelkott som ska leta ingridienser till en paj att överraska sin mamma med ?

    Jag bajsar.

      Vad bra, förstoppning är inte roligt ?

    Behöver få diskutera gift vid första ögonkastet!
    Ni som följer vad tycker ni än så länge om alla paren? Vilka tror ni håller ihop? Vilka hoppas ni håller ihop? Va det rätt match?

    Jag vet att vi inte får se allt och saker kan va annorlunda bakom kameran men det man får se så tycker jag Susanne är väldigt hård mot Johan, han får liksom inte nån chans? Allt han gör tycker hon är dåligt typ :/ jag tänker att är man med där så måste man ju va öppen och ta sig an den person man blir matchad med och försöka, men känns som hon gett upp redan? Tyckte de va en så bra match i början.

      Kollar man upp paren på ratsit så är ett av paren fortfarande gift idag iallafall.

        Hjälp.

          Spoiler för fan! Skriv inte vilka de är, även om man kan gissa.

        Oh no. Jag kunde inte hålla mig? fortfarande spännande att se hur det går tills dess och hur vägen dit ser ut genom programmet dock.

      Susanna är så jävla obehaglig, döljer alla syrliga kommentarer bakom skratt. Johan är redan kuvad och vågar rimligtvis inte säga ett knyst, vilket bara spär på den skeva maktbalansen.

        Han vill ju bara va snäll? Men hon kör över honom

          Susanna straffar Johan för att han inte läst 30 hp genusvetenskap.

        Jag tror att Susanna ör besviken på att Johan är en ”småstadskille” men det kan man inte säga rätt ut så hon psykar honom..

      Tror inte på kärlek för någon av paren i år!
      Ellinor och läkaren tror jag kommer ha roligast tid tillsammans men det kommer sluta i vänskap. Tacoparet är nog för olika ändå men kanske håller länge nog för att de åtminstone fortsätter som gifta ett tag sen.
      Och håller med om Susanne, hon var verkligen otrevlig i senaste avsnittet! Man kan ju hoppas att det var extremt vinklat bara men..

      Tror Lars egentligen vill leva som singel? Han är inte redo att dela livet med någon annan.

      Susanna gillar inte Johan och vill starta bråk så att hon kan skylla på något för att kunna avsluta. Orimligt att söka en skogshuggare som läst genusvetenskap. Hon vill bestämma men blir sur när Johan inte styr? Flera paradoxer. Johan är för snäll för henne.

      Sofia och Anton kommer hålla. Stelt i början men kärlek växer fram! Båda är snälla och kan lätt komma överens.

        Jag håller med, får singelliv vibbar från honom. Men han är väldigt gullig med Ellinor

        Johan och Ellinor kan väl bli ihop?! Verkar som två gulliga personer.

      Jag är just nu sjukt nyfiken på nästa veckas avsnitt! VARFÖR GRÄT TACOTJEJEN?? ?

        Ja undrar jag också!

        Tacotjejen ? ja jag undrar också varför hon grät och sa alla killar är svin eller något sånt ?

      Tycker också hon är för hård mot honom! Typ när de gick i skogen, pekade de inte åt typ samma håll? Och hon tyckte ändå att han gav sig för enkelt?
      Anton(?) och Sofia känns sådär ihop, de känns lite stela och hon lite för PK.

      Jag gillar faktiskt Lars och Elinor, de, eller framförallt han, tar sig mer och mer tycker jag nog. Känns inte som att så många tror på de två dock?

        Ja hon var ju inte riktigt klok?? Gud vad jobbig hon är.

        Men orka vara med en man som är så omogen!

          Vem är omogen?

            Lars är känslomässigt omogen och det är ganska oattraktivt.

              Ja han är inte redo, iallafall inte att möta Ellinors känslor

          Johan är inte omogen alls. Jättecharmig och skämtsam. Ellinor har en pinne i röven.

            Susanna menar jag kommer aldrig ihåg vem som heter vad.

            Jag tycker Johan är underbar, och sååå snygg ?

              Eller hur ? kan jag få dejta honom haha.

                Hahaha jag har faktiskt funderat på skriva till honom, han har lagt ut sin Mail på sin Instagram ??? men va fan om inte Susanna uppskattar denna kanon kille så måste väl någon annan få chansen ?

                  What! Berätta! Vad heter han i efternamn? Jag har bara en fånig Instagram så kan inte skriva där men han kanske har Facebook haha.

                    Johan skantz ?

                    Tips är att via instagram söka på olika taggar.. Typ gvfö osv ? Där kan man hitta Johan…

                      Undrar varför han har lagt ut sin hotmail i sin profil ? vill han att nån ska ta kontakt ??? hahaha nä va creepy jag känner mig men blir allt bra sugen på skriva ?

                      Men gud jag vill verkligen skriva haha men han kommer inte gilla någon som mig ändå.

                      Det ska du inte alls vara så säker på, testa att skriva ?

            Tror det menas att Lars är omogen.

              Tycker inte han är så omogen, bara svår att komma inpå.

      https://hanapee.baaam.se/okategoriserade/gvfo-episod-4-s07/

      Håller med Hanapee i analyserna av samtliga par!!

      Jag hoppas på Ellinor och Lasse!
      Tycker om dem väldigt mycket!

        Ellinor är så fin tjej, Lars måste öppna upp lite mer bara!

      Tror inte på något av paren…tacoparet är för unga och omogna, iaf killen som bara verkar vilja ha en ”färdig fru”. Han klagade tex på att hon fortfarande var student.

        Ja mycket tjat om fru, känns som han kan ta vem som helst som är redo leva det liv han vill ha

        I senaste programmet sades det att de hade olika bakgrund och jag får en känsla av att hon kommer från en akademisk familj men inte han. Tror att han därför inte inser vitsen med att plugga, eftersom han sa att han hellre hade fått en fru som jobbade så att de kunde köpa hus direkt. När studier i själva verket vanligtvis leder till högre lön och större chans att kunna köpa hus.

          Men han menade ju inte att frun inte borde pluggat alls utan att det hade varit skönt om hon var FÄRDIG med plugget. Tror absolut att han förstår vitsen med att plugga haha.

            Håller med, tolkar det inte som att han inte förstår varför det är viktigt att plugga utan mer att han kanske önskar den han träffa var klar med sina studier. De båda vill ju leva samma liv men hon pluggar och bor i en pytte liten lägenhet så känns ju inte som att hon har möjlighet just nu leva det livet de båda vill.

      Jag tror på läkarparet. Dom andra verkar bara söka fel hos den andra, särskilt feministtjejen! Usch för henne som inte ser vilken fin kille hon fått

        Håller med, tycker Johan verkar vara en toppen kille, så fin och snäll ?

      tycker tacokillen, minns inte namnet, var gullig men fick känslan att hans högsta önskan bara är att ha en fru och ha nån att dela allt med, vem det än är.

      johans skämt som susanne tog så hårt på tycker jag absolut bara var ett lättsamt skämt men hon verkar ha bestämt sig att han är en dålig kille ?

      lars känns som han är typ för glad och lycklig hela tiden, ellinor verkar inte gilla det!

        fattade inte heller om sofia skämtade när hon sa att hennes son ska heta dragomir? inget fel på det namnet kanske men kändes lite otippat och det verkade som att killen väntade på ett skratt eller att hon skulle säga att hon skojade ? hon kändes mer som en mamma till en william och en emilia typ

          Det kändes så sjukt otippat när hon sa det namnet?? Hahaha fattar ingenting

            Skojade hon eller va hon seriös? Dragomir? Haha

              Förmodligen avancerad humor från Sofias sida. Rånet mot gotabanken 1990 utfördes av Liam Norberg och Dragomir Mrsic. Antons hund heter Liam.

      Gillar Ellinor mest, hon verkar genuin och snäll. Kalles kaviar verkar snäll men typ för petig och okänslosam? Feministtjejen är ju bara för taskig? Tycker synd om skogsgubben som inte ens får en chans? Hon är för hetsig, skrattig och bara allmänt dryg mot Johan. Tacoparet är så tråkiga och stela. De kommer nog hålla men inte för att de är särskilt kära i varandra utan kära i tanken av Volvo, villa och vovve.

      Vad är roligt med ett här programmet? Funderar på att börja se det för tycker det är kul med alla analyser folk gör, men har sett lite av säsong ett och var inte helt biten så tvekar…. Har det blivit bättre? Gillar annars typ bonde söker fru just för att det är kul att läsa andras analyser av paren, men det blir så utdraget med allt väljande hit och dit.

      Jag med skulle precis skriva en tråd innan jag såg din!

      Anton och Lasse jag förstår verkligen inte. Och hon som är gift med grävmaskinisten vad är hennes problem? Hur kan hon förvänta sig att han ska gilla henne när hon är så negativ mot honom? Han verkar vara en underbar människa.

        Ja hon är verkligen hård mot honom och bara letar fel? Inget verkar vara bra, tycker synd om honom som försöker men jag förstår det blir stelt och svårt om man inte får nån respons eller måste jobba med nån som är så negativ.

          Sen när hon varit negativ hela dagen på både matlagning o i skogen.
          Då när de ligger i deras överlevnadstält o Johan säger att han hoppas inte det börjar regna eller nåt sånt.
          Då ska hon hugga på det med ??‍♀️
          Vadå, håller det inte för regn? Osv osv
          Hon vill ju ha dålig stämning hela tiden.

          Vet ju att vi inte ser hela bilden men på avsnittet uppfattades det så tyvärr

      Håller med fullständigt. Jag umgicks med johan när vi gick i skolan och han är verkligen ursnäll rakt igenom. Så tråkigt och se att hon är så negativ mot honom. Hon vet inte om att hon har träffat den riktiga svärmorsdrömmen.

        Jag blir irriterad att hon slösar hans tid? Finns hur många tjejer som helst som tycker han är dröm killen! ??

        Kan du matcha honom med mig haha

      Tror inte att IVA sskn kommer hålla med ögonläkaren. Hallå, hon är cool och han är.. ja, inte det. Hon skulle ha en akutläkare med lite krut i och som inte börjar grina av att han gick flytta som 8 åring ?

        I första avsnittet när hon beskrev sin dröm man så är det ju typ Lars hon beskriver, enda problemet är att han inte kan möta henne känslomässigt, där är han helt off.

        Haha fick flytta som 8 åring. Nu bestämmer ju hon vad som är vad för henne o sen så påverkade det ju honom. Du som vuxen kan ju inte döma en 8 årings tankar o rädslor kring livet.

        Men de berättade ju inte allt. De klippte ju av precis när han berättade om sin uppväxt. Det märkte man ju.

      Åh ja!!! Ingen av mina vänner kollar, så har behov av att diskutera ?
      Stör mig SÅ mkt på Susanna, vad i helvete var det för jävla beteende nu i sista avsnittet?? Om man är väldigt noga med att den man lever med ska ha en viss politisk åsikt eller vara aktiv inom ett visst område så bör man väl informera om det vid matchning? För om jag förstod experterna rätt så hade hon inte gjort det. Hoppas Johan dumpar henne och träffar en tjej som har vett att uppskatta honom!
      Det unga paret…. Mja jag vet inte. Tror de är för långt ifrån varandra just nu. Hon vill bo i Sthlm och plugga klart och sen ha ett barn som heter Dragomir, han vill bo lugnt i Alingsås och skaffa bebisar och ha barn som heter William eller Lukas. Så näe, tror ej på dem.
      Ellinor verkar som den goaste och finaste och Lars… verkar ärligt talat rätt omogen.
      Ja, ska bli spännande att se!

        Ja samma här haha därför jag starta tråden, ingen av mina vänner tittar så jag måste få prata med nån! ?
        Nej precis, experterna sa ju att ingen sagt något om att politiska åsikter var viktigt, men nu verkar det vara jätte viktigt för Susanna? Pga ett litet skämt om att hon skulle städa eller vad det var? Kändes som det startade det hela. Förstår mig inte på henne alls, dom håller på lära känna varann men hon har bestämts sig han är dålig? Blä på henne haha.

        Tacoparet är söta och fina med varann, det kan absolut hålla men dom är på olika platser i livet, får se helt enkelt ? Anton är väldigt fin och snäll mot henne iallafall.

        Ja Ellinor är toppen tjej men Lars är inte redo.

          Dessutom, när han sa det där städskämtet så uppfattade iaf inte jag som att det var typ ”eftersom du är TJEJ så kan väl du städa”. Bara som att typ städa är tråkigt, det får du gärna göra. Dvs, tror inte alls han hade något sunkigt gammalt mansgristänk. Nä Johan, dumpa!!!

      Jag fattar inte varför produktionen så hårt vill trycka på att Sofia mått dåligt i tidigare relationER. Jag är bekant med henne, men framförallt med hennes ex, och hon har enbart haft en relation med honom.

      Hon menar att hon inte känt sig prioriterad i tidigare relationer. Hennes ex är läkare och dessutom elitidrottare och hon är en person som kräver extreemt mycket uppmärksamhet. En ekvation som inte så enkelt går ihop. Jag tycker synd om hennes ex som i princip hängts ut av henne. Han är en väldigt fin och snäll kille, men just de två var inte menade för varandra.

      Hoppas Anton har mer tålamod och tid för henne.

        Ja man har fått lite sånna vibbar av henne, mycket uppmärksamhet och vill ha det på sitt sätt, men det kanske passar Anton.

      Blir väl återigen experternas säsong. I första avsnittet var man ju helt lyrisk över matchningarna men i sista avsnittet kommer säkert expertena säga ”ni ville ha på pappret perfekta matchningar. Se hur det gick”

      Lars och Ellinor: Lars är full av sin egna förträfflighet och mest troligt med pga kul. Inte beredd att gå in helhjärtat. Ellinor kommer ur detta med huvudet högt. Finns mängder av tjejer på internet som är förälskade i henne så kör på!

      Susanna och Johan: Tror det var kört för Johan redan dagen efter bröllopet när kostymen var avtagen och hans sanna piké jag trädde fram. Inget större fel på honom men där och då kände nog Susanna att det här är inte min man varav jakten på fel inleddes. Båda kommer bli lyckliga på annat håll. Det kommer dock ta längre dit för Susanna för hon vet inte vad hon vill ha.

      Sofia och Anton: hittade Sofia på Instagram, verkar som en rätt äventyrlig tjej så jag fattade inte varför hon verkade så förtjust i Anton. Men jag tror dansen på stocken förändrade allt för där visade han att han också kan vara ”wild and crazy”. Det här är paret som går längst. Kärleken för tacos övervinner allt.

        Jag har läst nånstans att dom inte vill att alla matchningar ska vara perfekt, det blir inte bra tv då. Dom vilja lite konflikter och att folk inte passar ihop, det är ju inget kul om dom skulle matcha 3 par där allt var perfekt från första stund?

        Jag tror på Sofia och Anton i år. Dom verkar vara gulliga och respektfulla mot varandra, och låter det växa fram.

        Susanna betedde sig verkligen bedrövligt i senaste avsnittet. Hon har bestämt sig att Johan inte är nåt för henne och letar bara efter ursäkter. Jag tycker Johan verkar jättesnäll, han säger ju emot henne (som hon ju ville) men samtidigt inser han att det inte är någon idé att diskutera för då hade det också vart fel. Hoppas Johan hittar någon som värdesätter hans egenskaper!

        Lasse och Ellinor är för olika. Han är inte redo att ge upp sitt liv för henne. Tror dom kommer hitta kärlek. På annat håll.

    Önskar ni att ni hade mer tid över eller mer pengar/karriär?

      Mer pengar/karriär. Jobbar på ett stort företag idag och tjänar drygt 52k efter skatt per månad, men ändå känns det inte tillräckligt. Känner mig lika ”fattig” som när jag tjänade 33k före skatt

        Tänkte bli provocerad

        Grejen är att skattesystemet gör att 40 000 i mån eller 50 000 mån känns samma då man typ skattar hälften av lönen. Å andra sidan har jag aldrig varit så stolt över att kunna arbeta och betala skatt som i denna pandemi, jag tycker ändå det är fint att vi alla hjälps åt att försörja varandra genom skatt – särskilt i detta läge när mycket är orättvist

          Fast det är ju bara inte sant? Du skattar hälften efter en viss summa, inte på hela lönen.
          En lön på 50000 före skatt ger cirka 35500 efter skatt och en lön på 40000 före skatt ger cirka 29900 efter skatt.
          Inte ”typ samma”.
          Sluta gnäll och lär dig skattesystemet.

            Lika sjukt ändå. Ingen ska behöva ge bort hälften av vad de tjänar

              Upp till 42000/mån skattar man kommunalskatt (give or take 30% beroende på var man bor). Allt över det skattar man kommunalskatt + 20% statlig skatt på. Sen ligger nästa nivå nånstans runt 700000/år och då tillkommer ytterligare 5% i statlig skatt. Osv.

                Jag vet men det spelar ingen roll, ingen ska behöva ge bort hälften av sina pengar, oavsett vilken gräns de börjar vid.kr

                  Fast du ger inte bort dina pengar. Eller vem tror du betalat din utbildning?

                    Jo man ger för fan bort, 30% räcker. Inte ok att straffa folk för de tjänar pengar

                Finns bara en nivå nu. Startar på 47k eller 49k, 20% extra skatt.

              ”Ge bort”… ??‍♀️

              När jag får bonus från mitt jobb skattar jag 57% av den summan.

              Det är absolut inte synd om mig men förstå att man blir skeptisk till systemet.

          Ja visst är det så, känner mig väldigt privilegierad och har inget emot att betala skatt. Men jämför mig alltid med se som har mer vilket gör mig missnöjd med det jag har. Typiskt mänskligt beteende måste man väl ändå säga

            Säkerligen. Mycket vill ha mer. Typ jobba med på att försöka se de små sakerna i livet som är gratis. Klyschigt sagt kanske men pengar är härligt till en viss nivå sen är stor lön inte värt det då det (i min erfarenhet) är förenat med 45-50 h arbetsveckor och då tjänar jag hellre 5-10 000 mindre och ”har ett liv” om man kan säga så haha

          Here we go again med person som helt missuppfattat löneskatten. Alltid nån i det här kommentarsfältet.

          Fast nu tjänade ju hon 52’ netto…

            Precis. Tjänar man typ 85 000 brutto så ligger man ju rätt högt i löneligan ?

        Tror du inte att du är så att du aldrig kommer känna att du får tillräckligt med pengar? Att ribban höjs ju mer du tjänar.

          Absolut, det känns som att jag aldrig blir nöjd förrän jag är miljardär… och blir jag det så lär jag hitta något annat att deppa över

            ❤️

            tufft liv

            Jag har en känsla av att folk underskattar hur svårt det är att bli miljardär. En miljon är lätt, skulle man mäta det i att man tjänade 1kr i sekunden skulle det bara ta 11 dygn att tjäna in beloppet.

            För att få 1 miljard skulle det ta över 31,5 år

              Haha jag trodde det var uppenbart att jag inte var seriös på den biten, sa miljardär för att poängtera att det inte spelar ngn roll hur mycket jag kommer att tjäna om jag aldrig blir nöjd.

                + jag känner ett par miljardärer och underskattar verkligen inte det

        52 efter skatt är ju mycket? Alltså inte stenrik men normal lön ligger väl på 20-30 innan skatt..

          Ja på pappret är det jättemycket — så, slutsatsen här blir väl att man blir inte lyckligare av pengar. Min livskvalitet har ökat massor sen jag var student, men allt är ju relativt också. Jag minns att jag var lika glad att flytta från korridorsrum med delat kök till en helt egenl studentlägenhet, som när jag flyttade in i en lyxlägenhet i en skyskrapa 5 år senare. Jag var kanske nästan lyckligare som student faktiskt för då var det inte lika stor press att tjäna pengar. Det var ok att vara fattig, man pluggade heltid och kunde inte göra så mycket åt det. Nu känner jag mig bara stressad av att behöva jaga befordringar, bonusar, högre status osv osv.

            Ja stackars dig

          Genomsnittslönen ligger idag på 35 tusen i månaden innan skatt

        Vad jobbar du med?

          Produktdesign

        EFTER skatt?! Haha, hade jag tjänat 25 000 FÖRE skatt hade jag varit glad. Och känt mig rik.

      Mer tid! Jag tjänar 33k före skatt men man måste passa på att leva lite under det här korta jordelivet också. Och passa på att vara med barnen – man hinner bara blinka så har de vuxit upp!

      Definitivt mer tid! Men jag kanske kan säga det för att vi har hyfsade inkomster i förhållande till utgifterna. Men ändå, mer tid. Har redan gått ner till 75% och försöker övertyga maken om att det är en god idé.

        Hur mkt tjänar ni tsm?

          14k

          Vi har ut omkring 40 000 per månad. Tjänar omkring 30 000 var, men då jobbar jag ju bara 75%. Vi bor dock i småstad så vi har låga huslån och därutöver bara ett studielån. Två bilar, men inga billån.

      Just nu är jag sjukskriven och har ”all tid i världen”. Typ. Fast alla tid går ju åt att vara sjuk, så jag har ingen tid.
      Mer pengar hade varit najs, just nu. När jag jobbar saknar jag ofta tiden, fast jag tjänar ganska dåligt.

      Har en helt vanlig lön men tycker fortfarande det känns som massor av pengar. Så tid? Men jobbar iofs redan deltid och vill inte egentligen jobba mindre, mår bra av att jobba en del.

      Skulle dock kunna tänka mig att vara snorrik så jag kunde köpa typ en vacker hus vid vattnet, ett sommarhus, ha städhjälp, kanske en häst till mitt barnen…. Dock inget jag vill tillräckligt gärna för att jobba för det hehe, men skulle absolut tacka och ta emot om någon vill dumpa X antal miljoner på mig.

      Jag önskar att jag var frisk. 🙁

        Samma här ❤️

          Jag har permanenta skador på kroppen och är livrädd för Corona pga. det.
          Det är därför jag skrev att jag önskar att jag var frisk. Jag är alltså permanent ’sjuk’ sedan barndomen…. så ja… Jag har svårt att ’leva’ när jag känner mina fysiska skador varje dag i kroppen och är rädd att bli värre. Har liksom ansträngd andning permanent.

          Men men…. det är ju förjävligt att vara permanent sjuk men inget man kan göra något åt… däremot är jag rädd att bli ännu sjukare och dö.

      Jättesvår fråga! På ett sätt mer pengar då jag gillar att resa/shoppa men har mer inkomst nu än jag någonsin haft. Dock har jag svårt att jobba heltid pga sjukdom så jag måste nog säga tid ändå, att kravet på heltidsjobb försvinner men jag ändå kan överleva och jag får en bättre balanserad vardag

      Jag har både och.
      Inte mycket pengar i andras ögon kanske, men jag har så att jag kan spara/investera ca 10k/mån.
      Och då är jag inte fast anställd (vill ej vara det). Vill kunna tacka ja/nej till jobb.
      Jobbar ca 7-8 dygn i mån just nu, så är mycket ledig men får mycket OB så jag är nöjd.

    Hur är det i Hallunda??

      Mörkt.

      Borde kanske göra nånting annorlunda?

      Sjukt bra kebab

        Gjord på vad?

          Kött från kebaber ?

    Söker desperat efter synsk person!
    Jag har tappat bort två stickade bebiströjor.
    Bar dem själv som bebis och nu väntar jag på min egen bebis och är så ledsen att jag tappat bort dem, har sett framemot att klä mitt barn i dem och har haft stenkoll på dem hela mitt liv men nu så är de ju självklart borta när jag vill ha dem så mycket 🙁

      Dom ligger på en plats, på ett särskilt underlag av antingen mjuk eller hård karaktär. Det är mörkt, men ibland ljust och ibland mittemellan på platsen där de ligger.

      Du kommer hitta tröjorna på ett ovanligt ställe. Sök på bara, dom är inte försvunna!

      Det finns några ställen där du ännu inte har letat. Tröjorna ligger på ett av de ställena.

      De ligger där du la dom. Det kan vara ett ställe där du letat men missade dom, eller på ett ställe där du inte letat än.

      Lägg en nyckelknippa och en sax i fönstret- och vänta sen …har hört att det funkar ?‍♀️?

        Ja det kanske fungerar ? Vi hade tappat bilnycklarna (de hade varit borta i flera månader) och jag glömde en sax på fönsterbrädan och dagen efter hittade jag bilnycklarna. Och såg saxen på fönsterbrädan. Säkerligen bara en slump men jag tänkte på att jag läst just det där. Värt att testa 🙂

      Det måste vara sjukt svårt att hitta det du söker om du ska få hjälp genom att först leta upp en person som inte finns…

      Fullproppad vit säck på vinden.

    Linn Andersson (tiingelinn) har blivit dumpad av sin kille. Vet ju inget om deras situation egentligen, men vem fan lämnar en mamma med en åtta månaders bebis?! Borde man inte försöka hålla ut, småbarnsåren är ju väldigt jobbiga, men förhoppningsvis blir det bättre? Han känns som en femtonårig pojke.

      Nu vet vi inget om deras förhållande egentligen…men det gick väldigt fort allting va???? Vet nån varför han gjorde slut?

      Usch va jobbigt ?

      Kan tillägga att det har varit min guilty pleasure att följa henne, men nu blev jag uppriktigt ledsen för hennes skull. Har en nära vän som går igenom precis samma situation, om än några år äldre.

      Alltså tror ju inte att de bara gett upp. Och om han inte är kär i henne kvittar det väl hur gammal deras barn är? Man vill inte va med nån som inte är kär i en.

        Fast med en åttamånaders bebis gör själva närvaron av en annan person stor skillnad, även om det kanske inte är kärlek inblandat. Har man ingen ansvarskänsla alls?

          Håller verkligen med. Var ensam i en månad när min kille var på sjukhus när dottern var 10 månader. Bara att glömma bärselen i bilen, gå till tvättstugan eller ha läkartid krävde enormt mycket planering och hjälp från andra, då har jag ändå föräldrar och svärföräldrar 5-10 min bort. Totalt respektlöst att lämna någon med så liten bebis. Man kan göra slut men ändå bo kvar en tid bara för att lösa det praktiska.

          Man fortsätter väl inte att leva med en människa om man inte älskar varann? Man tar ansvar och hjälps åt med barnen så klart men man lever inte ihop utan kärlek.

            Hur ”hjälps man åt” med en bebis som vaknar på nätterna etc när man flyttat ut?

            Jo det gör man
            Har man små barn ihop får man fan också bita ihop.

        Alltså jag märker att vissa här inte har egna barn. Om man väljer att skaffa barn kommer barnen först. Speciellt om det handlar om ett spädbarn. Man hjälps åt och lägger sina egna känslor åt sidan en tid. Han verkade inte helt mogen och beredd på vad det innebär att ha ett barn.

          Precis, och grejen är den att med småbebisar hemma så kanske inte kärleken spirar heeeela tiden utan man lutar sig mot att man älskar sin partner. Men just där o då så kanske fokus ligger på att överleva vardagen.

          Men fy fan va äcklig kommentar. Du har väl fan ingen aning om hur folk har det. Skärp dig! Usch

      Alltså när kvinnan vill lämna så brukar det alltid heta att inte stanna kvar i ett förhållande man inte trivs i, att det inte är bättre för barnen med olyckliga föräldrar osv osv… Tänker att samma borde gälla för killar som vill lämna?

        Det beror ju på vad man är i för situation. Att lämna en föräldraledig person ensam med en bebis är så själviskt. En helt annan grej om barnen är ett par år, eller om man själv är den som är föräldraledig dvs ekonomiskt sårbar.

          Hur länge anser du att han ska vara olycklig? Tills barnet börjar dagis? Skolan? Ger du samma råd till en kvinna i ett förhållande hon vill lämna?

            Han var ju lycklig för en månad sen. Svänger fort.
            Sen får man fan bita ihop lite när det är barn inblandade. Han har ju tagit på sig papparollen för Tindra, hur ska hon känna sig nu då?
            Sen kanske Linn är en fullfjädrad bitch men det borde han ha upptäckt om han tagit det chill och inte kastat sig in i ett förhållande och skaffat barn innan de ens utbytt en längre mening än ”jag älskar dig”.

              Tindra har en pappa.

        Jag lovar: en kvinna som går ifrån sitt spädbarn blir fördömd.

      Tror det är en evolutionsmässig nisch hos vissa män för att sprida sin säd så mycket som möjligt.

        Ja det är väl en accepterad teori om varför vissa män lämnar en rad av spridda barn efter sig, och andra män lägger ner sin själv I färre antal barn.

          Oj är det, i vilket fall borde de ha något att tänka med så att de tar sitt ansvar för de barn de satt till världen och slutar att sprida sina gener.

      Typ exakt samma sak hände med pappan till den första dottern… kanske inte bara det är ”fel” på killen då.

      Sen har Linn skrivit flera gånger att dom bråkar väldigt mycket och har gjort från start. Sen förstår jag inte varför man försöker bli gravid efter en månad tillsammans. Men de är väldigt unga… då är inte hjärnan färdigutvecklad. Hur mogen man än tycker att man är.

      Vilken chock….

        Eller hur?! Han ser ut att vara typ 14.

      Äh! Hon har snart hittat en ny som hon skaffar barn med direkt. Tre barn med tre olika pappar när man är 23, det är bra jobbat. ?

      Det är såklart sorgligt när det är barn inblandat, men ärligt talat så är jag inte förvånad. Så typiskt omoget beteende. Kul att vara 22-23 eller vad hon är och ha 2 barn med 2 olika pappor… Blir väl snart en tredje. Liksom vänta ett par år innan ni skaffar barn, kids. Lär känna varandra först.

    Vad äter ni eller är sugna på ikväll??

      Precis ätit polly.

      Jag åt lite äppelkaka. 🙂

        Vem äter lite äppelkaka? Säg inte att du är en sådan där äcklig jäkel med karaktär?

          Gjorde den i en liten form. 😀 Hahaha.,

          Äcklig jäkel? Är man äcklig för man har karaktär? Du är säkert en sån där tjock bitter jävel som snackar skit om alla som är smalare och snyggare än dig och därför hatar du folk med karaktär

            Ironi, någon?

          Hahaha jag är sån äcklig person. Jag tar en bit marabou och känner mig nöjd, eller ett ballerinakex till kaffet osv

            Kudos!

      Tacofredag!! ???

      Naturgodis

        Mm vilka är dina favoriter? Mina är frystorkade jordgubbar, cashew i choklad och cashew i yoghurt

          Naturlakrits, chokladdoppade popcorn, kokos i vit choklad, banan i vit choklad, wasabinötter, de platta med krydda, och lite mer lakritssorter.?

      Äter tacos. Ahlgrens bilar och två olika marabou

      Dillchips

      Korv Stroganoff till middag alldeles strax! Sedan popcorn till en lååång omgång av Diablo 3.

        Åh vad länge sen det var jag spelade D3. Ska nog installera det igen. Är taggad på fyran!

      Åt precis supergod fiskgratäng med potatismos. Har även chips och choklad som väntar 🙂

      All godis i hela världen! ?

      Testade Marabous popcorn, min recension:
      Smakade bara salt och choklad, lite för hårda bitar i, ingen popcornsmak. Blev ingen storfavorit för varken mig eller 5-åringen som gillar både popcorn och choklad och vi gör karamelliserade popcorn ibland. 2 av 5 möjliga

        Jag äter den med. Tycker den är supergod ?

        Felet med den är att den marknadsförs som choklad med popcornmak när det själva verket är choklad med rostad majs. Popcornen är en för liten del för att ens märkas. Då är det 100 ggr godare med chokladdoppad popcorn som finns i lösvikt ?

    Du som rekommenderade K18, tack!! Den var värd varenda öre! ?

      Berätta mer? Funderar på att köpa. Blev det stor skillnad?

        Enorm skillnad, wow vilken spänst, glans och mjukhet, ren magi! En tub räcket 4 ggr om du har håret till axlarna ?

        Jag har använt den endast en gång och det blev verkligen jätte stor skillnad!! ?

          Jag provade för första gången igår. Mina torra toppar blev mjuka så verkar lovande 🙂

      Så lite så! ??

      Får håret bättre kvalitet på lång sikt eller är det mer att det blir glasigt tills man tvättar det nästa gång?

        Den reparerar håret, se nedan från Lyko: ”Patenterade K18 är en bestående lösning, detta är den första produkten som använder biomimetik för att återställa keratinkedjorna i håret.”

    Träffar ni alla släktingar och ingifta släktingar oavsett hur de är eller skulle ni sluta träffa någon som beter sig dåligt? Som gör en illa till mods och skapar dålig stämning, är otrevlig osv.

    Blir ju ännu mer spänt av att säga att man inte vill träffa personen + jobbigt för övrig familj vid högtider.

      Jag har inte träffat någon från min pappas sida på typ 10 år. Medvetet val.

      Nä träffar inte. Har inte valt min släkt, och vet hur jag mår av att träffa dom. Så då undviker jag det istället 🙂 Behöver inte säga något, tackar bara nej och undviker onödiga träffar ?

      Har inte träffat en del av min ingifta släkt sedan 2016. Jag har även sagt ifrån när jag tyckt att dom betett sig illa.

        Träffar du fortfarande de respektive till de ingifta? Blev det dålig stämning där eller finns det förståelse?

        Det finns ju en faktor av det där med att de som har en psykisk sjukdom de inte har under kontroll märker man av utifrån. Men om din granne/ kollega/ chef är bipolär med med en välfungerande medicinering och förmåga att hantera det kommer du antagligen inte få veta det, inget man skriver på LinkedIn liksom. Finns många bipolära med väldigt välfungerande liv och relationer.

      Nej, har sagt upp kontakten med min morbror och mina kusiner pgr av att han är med i NMR.

        Jag har sagt upp kontakten med min systerson som är med i AFA.

        Så tragiskt hur Sverige slits isär på grund av politik. Min farsa berättade att förr tjafsade man men satte vänskapen först till syvende och sist.

      Jag träffar de jag vill träffa.

      Träffar inte folk jag inte tycker om, därmed så träffar jag endast de i min släkt jag tycker om. Övriga har jag tagit avstånd ifrån. Tycker inte man ska tvinga sig till att träffa folk man inte tycker bara för de är släkt.

        Men hur funkar det vid högtider och släktträffar? Liksom om man ska träffa alla men så är även den man tagit avstånd från där.

          Nu är jag inte den anonym du frågade, men en högre upp.

          Det funkar så att vi ses, jag pratar med andra och blir det irritation så kör jag hem. Alltså inga högljudda konflikter, räcker med idiotiska kommentarer. Så det blir liksom ingen stor scen av det hela. Sköter det snyggt ?

          I övrigt har vi sällan släktträffar och umgås inte med dessa vid högtider. Högtider för oss (familjen) är med folk vi tycker om ?

    Hur många här inne tittar på Big Brother live? Nu går vi in på deras instagram och kräver dom ska skicka in alkohol så det blir lite draaag!

      Jag kollar men har inte ig å tycker Adrian gjorde rätt val ?

        Ja visst gjorde Adrian rätt val men jag tycker ändå BB kan vara schyssta och ge dom en fest. Särskilt när dom fått in en ny tjej, jag tror hon blir en ny favorit hos tittarna förutom Kattis ❤

    Varför skryter Kenza om hur hon redan är ”heeeelt återställd” efter sin förlossning? It aint no competition och din bästa kompis barn dog precis så du kanske kan tona ned ditt skryt över din lyckade förlossning förslagsvis

      Men hon har väl rätt till sin egen upplevelse? Det är ju flera som har frågat om hur hon mår och så. Läs hennes senaste blogginlägg.

      Men gud, skryter? Hon är väl glad över att det gick bättre denna gång och skriver ut det för att peppa andra.

      Hon kanske bara är tacksam/ lättad? Återställd betyder ju bara att man inte lider va några skarpa. Hade hon klagat på förlossnongsskador hade det varit folk här som sagt exakt samma grej men att hon borde vara tacksam för att hennes bebis lever och inte klaga.

      Sluta använd Danis olycka för att hacka på Kenza på olika vis, det är inte på något vis omtänktaamt om Dani.

      Men snälla, hon och D har nog diskuterat detta en hel del utanför Kenzas sociala medier.

    Om jag inte kan komma och skriva högskoleprovet pga sjukdom.
    Meddelar jag det någonstans?
    Är medveten om att jag inte kan få tillbaka anmälningsavgiften. Men meddelar jag någon om jag inte kan skriva det?

      Tror inte att man behöver anmäla att man inte kommer.

        Fast nu kanske man bör göra det? Så platsen kan gå till en annan person?

        Eller får alla komma och skriva nu?

          Nej alla får skriva, blev till och med platser över . Dock kan man inte anmäla sig i efterhand

      Du får tillbaka avgiften. Gå in på uhr.se

        Tack, hade ingen aning!

      Om platsen kan gå till någon annan så är det rätt bra om det går att avanmäla sig.

    Åsikter om Kim och Kanye separation? (För er som bryr er ?)

      Det var på tiden. Hoppas att deras barn inte ärver Kanyes bipolaritet.

        Bipolaritet är dock ingen dödsdom, men hoppas verkligen att om de får det att de accepterar sjukdomen och får hjälp för den, till skillnad från Kanye. Min pappa hade bipolär sjukdom och det var ofantligt tufft att ha en pappa som inte ansåg sig vara sjuk, men betedde sig väldigt sjukt.

          Det finns ju en faktor av det där med att de som har en psykisk sjukdom de inte har under kontroll märker man av utifrån. Men om din granne/ kollega/ chef är bipolär med med en välfungerande medicinering och förmåga att hantera det kommer du antagligen inte få veta det, inget man skriver på LinkedIn liksom. Finns många bipolära med väldigt välfungerande liv och relationer.

            Absolut! Jag skrev kommentaren innan och håller till fullo med dig. Dock syntes det inte på utsidan att min pappa hade bipolär sjukdom och att vi var en dysfunktionell familj.

      Tycker det verkar vara ett mycket bra beslut för Kim, kan inte vara lätt att ha en familj och leva med Kanye

      Tror det är bäst för alla inblandade, men han måste verkligen få hjälp och ta mediciner osv. Det verkade ju som att han inte själv tycker att han behöver medicin (pga att det skadar hans kreativitet?). Tycker synd om barnen men de har väl femhundra nannies så de kanske inte märker nån särskild skillnad. Tror inte de bott tillsammans på heltid, om ens alls, på väldigt länge.

      Hur fan kan jag bry mig så mycket om detta??

      Dom har varit separerad länge. Länge sedan dom bodde tsm så skilsmässa var nog bara en tidsfråga

        Hur vet du?

          Känner de privat.

            ???

      Är ändå förvånad för hon har ju sagt att han är hennes livs kärlek. Det gör visserligen många men inte i tv.

    Vad lagar ni av lammbringa/bog?

      Ghorme sabsi- persisk gryta

    Har varit vikarie på lite olika ställen och insett hur sjukt mycket skit förskollärare pratar om föräldrarna. Har jag hamnat på dåliga arbetsplatser eller vad är detta? Någon med samma upplevelse? Blir nojig som förälder, pratas säkert en massa om mig också.

      Tror det är vanligt tyvärr. 🙁

      Typiskt kvinnodominerade arbetsplatser.

        Ja för mansdominerade arbetsplatser är ju kända för att vara fräscha och trevliga.

          Fräscha?

          nej på de mansdominerande brukar det istället vara mycket sexuella trakasserier, obs vet ej om detta stämmer men män är trash såå….

        Haha absolut inte, det snackas lika mycket skit oavsett kön.

          Nej, vi män har inget större behov av att snacka skit om andra. Sorry.

            Bullshit.

            Hahahahaha eller hur

            Jobbade på en mansdominerad arbetsplats en gång. Visst inte mycket skitsnack, men istället skrek folk könsord efter varandra, drog fram ? i jävla tid och otid (är det verkligen ”ett skämt” att dra ollonet mot andras saker?) och toaletten var alltid full med bajs.

              ja fyfan va äckligt de e att gå in på toa efter en snubbe, dem har ingen hyf

                Haha…en gång gick jag på toa för att snyta mig och samtidigt såg jag att toaletten var helt nedskitad.

                Så snyter mig, går ut i korridoren, och så går en annan förbi mig och in på toaletten.. Hoppas personen inte trodde att det var jag ?

              Har jobbar som städare ett tag förrut. De skilda toaletterna med bås- vilken jäkla skillnad det var på de damers och herrars. Inne på herrarnas STANK det så mycket urin att jag höll på att spy. Visst, inne på damernas hade folk skitat ner och så, men inte i närheten av hur det var på herrarnas. Det var så vidrigt att alla städare som städar där borde ha fått andningsmask.

        Tror faktiskt inte det behöver ha ngt med kvinnodominerade arbetsplatser att göra. Jobbar på socialkontor sen 10 år och har aldrig upplevt att någon snackar skit om klienter på det sättet. När jag jobbade på skola blev jag väldigt illa berörd vid flera tillfällen av hur man pratade om både barn och föräldrar.

        Och typiskt förskolelärare, inte dom smartaste människorna precis. Så klart fattar dom inte att man snackar skit om dom vars barn man har hand om.

          Haha ursäkta? Spännande det här med att det ofta är påhopp på FÖRSKOLLÄRARE (inte förskolElärare :-)). Tufft att ha såna mindervärdeskomplex i förhållande till akademiskt utbildad personal ang barns lärande och utveckling:/

      Det är jättevanligt!
      De är för det mesta egentligen irriterade på barnen och sina kassa arbetsvillkor, men de kan inte rättfärdiga att rikta irritation mot barnen så de projicerar allt sitt missnöje mot föräldrarna istället

        Typiskt dagisfröknar.

        Jag håller just nu på att rannsaka mig själv och allt jag eventuellt kan göra som stör dem ? problemet är att man inte kan vinna liksom. Har hört en pedagog klaga över att ett barn hade för få ombyten, för att nästa sekund klaga på att ett annat barn hade för många ombyten. Men värst är ju alla personangrepp. Hur mycket kan en människa hinna göra på en lämning/hämtning för förtjäna det.

        Känns ju iofs sunt. Skulle verkligen inte vilja ha mina barn på förskolan om de tog ut sin frustration på barnen ju.

          Så det ena eller det andra menar du?

        Men gud, vad lever du i för värld? Irriterade på barnen??

      Jag bara antar att de snackar skit om mig. Vet att jag frågar för mycket, lägger mig i för mycket och är allmänt på. Men samtidigt ser jag hur de älskar mina barn så jag skiter i vilket. Låt dem snacka. Alla snackar skit överallt ändå. Bryr man sig om alla andras åsikter blir man ju galen

        Ja det har du faktiskt helt rätt i! Ska försöka tänka som dig haha

        Jaa, dem låter en leva hyresfritt i deras huvuden, vem faaaan bryr sig om va folk tycker

      Mycket skitsnack om både föräldrar och kollegor.

        Vilken typ av skitsnack har du upplevt? Alltså vad stör man sig på.

          Grejen är att de kan störa sig på allt. Det handlar som det skrevs här ovan om att man känner sig osedd av arbetsgivare och chefer och då omsätts det i skitsnack. En del av dem har heller inte de känslomässiga och pedagogiska verktyg som behövs för att kunna hantera så stora grupper med små barn och den frustrationen kan också omsättas i gnäll. Så är man inte för mesig som förälder så är man för sträng. Hämtar mn för tidigt så stör man, hämtar man för sent är man lat, osv.

          Läs veckobrev, var artig, håll tiderna, lämna in lappar i tid och ta det lugnt om ditt barn råkar skada sig på förskolan eller liknande så har du gjort det du kan. Om de ändå snackar skit om dig så är det deras problem, du behöver inte bry dig.

          Jag är inte den du frågar, men jag har upplevt vid två olika förskolor hur någon i personalen gråtit inne på toaletten för något kollegorna sagt eller gjort.

      Min upplevelse är att det är väldigt vanligt. Jag har arbetat i många kommuner och det har varit likadant överallt. Tyvärr.

        Vilken typ av skitsnack upplever du?

          ?‍?”den mamman lämnar i pyjamasbyxor, hon jobbar inte. Vill bara bli av med barnen.”
          ?‍?”Den pappan låter barnen köra över honom, han måste bli strängare.”
          ?‍?”Haha, nu hade Johans pappa missat stängningsdagen igen och var här och ryckte i dörren. Han har aldrig koll på någonting. Hur svårt kan det vara?”
          ?‍?”Lisa har aldrig extrakläder, varför bryr sig föräldrarna inte.”

          Har hört grövre grejer också. Vissa vårdnadshavare är tyvärr mycket otrevliga och ibland till och med hotfulla och då förstår jag att man behöver ventilera med en kollega, det är naturligt. Men allmänt skitprat och spekulationer är så himla onödigt. Har man synpunkter kring extrakläder, vistelsetider eller annat tar man upp det direkt med vårdnadshavaren så att det går att lösa. Vårt jobb är att sätta barnens bästa i främsta rummet. Skitsnack hjälper inte.

      Jobbar med barn och har inte upplevt det. Sen kan man diskutera såklart om föräldrarna gör något som inte är bra för barnen osv. I syfte att göra något åt det.

        Det är ju skönt att höra! Detta gäller inte oro för barnen, det är ju en annan sak.

      Jag tror det är vanligt. Jag och sambon har varit ”jobbiga föräldrar” ibland och det märks att de pratar. Det är speciellt en pedagog som är otroligt otrevlig mot oss. Men vi snackar lika mycket skit.

      Va?? Det trodde jag aldrig!

      Så överjävligt som förskollärare verkar ha det är det väl bara bra om de kan finna en slags samhörighet kring skitsnacket om föräldrarna.

      Ja för det finns bra och mindre bra föräldrar, det är ett tufft jobb att arbeta på förskola/skola, många föräldrar som visar noll respekt och tror att de vet bättre än pedagogerna. Ofta random går in på deras arbetsplats och berättar för dem hur de ska göra sitt jobb?

    Största influencerskandalerna ni minns?

      När egoina erkände att hon av misstag fisit inför sin dåvarande pojkvän.

      När Ricky skrev Fokis blogg.

      När Paow var otrogen mot Hugo och låg med Nemo.

      När Kissie la ut en video om att hon hatade Tyr a och Bella och att hon skulle slå dom. Detta innan hon intervjuades av de i deras show.

      Någon berättade häromveckan att det inte var Foki som skrev bloggen utan att det var hennes kille. Är typ besviken att jag missade den grejen, är ju helt sinnes ?

        Plus att hon tog alla pengarna och han inte fick ett ore om detta nu stammer.

      Molimenti ?

        Jaa asså tänk att det är ett taget namn…. inte snyggt ?

      Det fanns en tjej som hette Vanita. Tror att hon blev känd genom typ Lyxfällan eller nåt från början, men startade en blogg. Hon var liksom gulligt clueless och huvudet i molnen. Minns att hon gjorde en ”sexig” photoshoot tillsammans med Alexandra Nilsson i ett stall. De hade cowboyhatt, kortkort och uppknäppt skjorta typ.
      Hon försvann plötsligt från bloggvärlden och det visade sig att hon hade försökt döda sin pojkvän (eller nåt sånt) och hamnat i fängelse.

        Henne hade jag totalt glömt! Är hon i finkan nu? Eller har hon insta?

          Hon dömdes till tre års fängelse 2014, så hon har varit ute länge. Hon hade en Youtubekanal, men det är två år sedan hon lade upp något.

          https://youtube.com/channel/UCALg5XTLAPOn0WA4_ZzRlfQ

          Oklart vad hon gör nu

        Hon var känd innan Lyxfällan.

      När Kissie och Peter08 delade ut nazistflygblad haha

        Nej publicerade för snabbt! Efterföljande när hon hotade journalisten som ringde henne och kallade honom bögjävel också. Bring Kissie back!

        Vad hände med peter08??

          Tror han flyttade till Miami.

      När Catrin Hedlund åkte till Sopot, två veckor i rad, för sina brottspengar.

      Katrin z kallade Isabella Löwengrips barn gris och la ut en bild på barnet. Då la inte ens Isabella ut bilder på barnen.

        Va?! Har detta hänt?

          Ja.

          ”Inlägget avslutas med att Zytomierska kommenterar Blondinbellas och hennes sons utseende; ”Blondinbella ser ut som en gris och hennes unge också”. En mening som senare raderas.” https://nyheter24.se/nyheter/kronikor/763869-ni-acklar-mig-blondinbella-och-katrin

            Tappar hakan faktiskt. Herregud vilken nivå på dom kvinnorna alltså.

              Herregud den kvinnan maste sakna manskiliga egenskaper, sasom empati

                Katrin är lika vidrig som vanligt!

    Ska testas för corona nästa vecka.

    Finns det nått tips hur man hanterar det bäst utan att vilja avbryta direkt?

      Alltså det är ju inte så farligt? Eller vad är det som du behöver avbryta menar du? Det är en tops som ska in en liten bit i näsa och hals…

      Tänk på att du faktiskt vill veta resultatet på provtagningen, och då måste du helt enkelt göra testet ordentligt. Det går fortare än du tror, och känns faktiskt inte så fasansfullt som jag först trodde! Så fort du är klar kommer du vara glad och stolt att du gjorde det!

        Ska tänka så tack.
        Ungefär hur lång tid tar det? 5-10 sek?

          5-10 sek i svalg och 5-10 sek i snoken. Går fort!

        Herre Gud små barn fixar det.

      Ska nån annan testa dig? Trodde inte sånt gjordes, där jag bor är det bara självtest som gäller… Tror det är lättare när nån annan gör faktiskt..

        Eller ah, du kanske jobbar på ett sjukhus eller nåt? Smittspårning?

        Sätter ni i Sverige stickan själv i näsan och vrider runt i 10sek och sen vad? Frågar på allvar alltså då vi i Finland bokar tid, åker dit sjuksköterska i full utrustning står emot en med massa frågor och man ska snyta och sen åker stickan in, beroende på sköterska har det tagit 5-15sek när det känns som de gräver ut ens hjärna, och sedan hem för att vänta resultat i 12-24h!

          I regionen jag bor i nu är det samma som beskriver. När jag bodde isntockjomm testade.man själv men i svalget (kan vara ändrat nu dock?).

            Isntockjomm ?

              Det är så man låter när man säger I Stockholm samtidigt som man har en lång tops i näsan.

          Man kan antingen åka till drive-in där nån tar provet i näsan alt. göra det själv hemma (sätta stickan själv i svalgen och näsan och slutligen rulla i saliven). Taxibilarna lämnar och hämtar provtagningskittet.

            Tillägg: en släkting (sjuksköterska) till mig jobbar i Helsingors med att ta coronaprov och hen tycker det är sjukt att man får göra det själv i Sverige.

              *Helsingfors

              Men finns att köpa på apotek och sticka sig i fingret. Bra.

                Inte i Sverige va?

          Bor i Stockholm. Här tar man testet själv ja, nu för tiden i svalget, näsan och i saliv (samma pinne alltså). Hemma eller på ett drive in ställe, båda alternativen utför man själv.

        Utgår att en ska testa mig.. Blev osäker nu dock.

        Är olika beroende på vart i världen man testar sig…

      Det är fort överstökat. Slappna av och tänk på annat. Värst är näsan, det tar några sekunder, svalget hinner du inte ens märka av!

        Det har jag panik över om jag kommer behöva ta det. Jag har världens känsligaste kräkreflex.

          Precis så känner jag med..
          Vill inte ens ha den där träpinnen när man kollar halsen. ?

            Jag trodde att jag skulle känna som ni beskriver, men det går riktigt bra trots allt! Har skolbarn hemma så vi har testat oss två gånger.

          Jag har också extremt känslig kräkreflex, när jag tog prov så fokuserade jag på att andas genom näsan och titta upp i taket och fokusera på en punkt, då gick det bra. Försök att inte tänka på att något är i halsen på dig, försök distrahera dig så gott det går.

            Men tar de alltid i båda? För jag har bara hört om att de tar i näsan här.

      Det är inte alls läskigt. Jag har testat mig 25-30 ggr ?

        Tycker du ja…

        Varför så många gånger??

          Har köpt egna antigen test för att ha hemma

            Berätta mer. Som privatperson, var, hur vårt osv?

    Har nån fått ”storvinst” på Lidls skraplott, dvs. mat för 500 kr? Eller nån annan större vinst än sedvanliga bullar, läsk, cottage cheese, makaroner etc?

      Näää vann te en gång.
      Men såg en tjej som vann 500! Så kul

        Jag har också vunnit te! Har faktikst vunnit ganska ofta såna småbinster. Men kul att höra att nån har vunnit storvinsten också.

          Vad kul! Jag tyckte teet var helt okej.

          Tror hon vann hela sitt köp.. Men vet inte hur det går till efter.. Minns inte..
          En kille vann samma sak men hade handlat för 24 kr lr så ?.
          Tjejen hade iaf handlat för 400+

      Nej men jag vann en Red Bull på Circle Ks skraplott?

        Grattis! ?

        Vann flera bars och vatten energidrycker och olja till bilen för typ 329 det var såååå kul!!

    Alltså GabJoSs och hennes rövbilder! Visst sjukt snygg osvosvos. Hade inte tackat nej till att se ut så, stark jobbat av henne på gymmet osvosvosv, MEN hon måste väl få bajsränder i alla sina tights så djupt inne i tarmkanalen de är?

      Ew. Hon har häxnaglar, ankläppar och fejkrumpa. Hon är motsatsen till snygg.

        …och jag följer inte henne. Kollade bara upp henne nu för att du skrev om henne. Hon är ingen inspiration what-so-ever.

        Men herregud vilka kommentarer….

      Är detta något du tänker på?

        Ja det är det, när bilder är tagna direkt bakifrån och tightsen går in i rumpan på ett onormalt sätt. Om ej bajsränder så klåda

      Tycker inte hon är snygg längre.
      Hon känns så överdriven.. Stressar med hus.. Lgh hus.. Å denna tove 24/7… Ska sluta med socker ena veckan.. Osv osv…
      Umgicks hon aldrig med nån så nära i gbg som med tove?

        Tycker det är synd att hon förändrat ansiktet så mycket, tråkigt när alla tjejer blir ”one size fits all” samt att jag kan tycka att vissa bilder anspelar på sex samtidigt som barnen är där. Vad vill man säga med det? Att man är ursäkta språket ”en sexiga och knullbar mamma i alla lägen” eller vadå? Lite opassande men hey jag kanske är gammalmodig.

        Annars får hon gärna dra upp byxorna ända in till tjocktarmen för min del.

      Jag tycker inte ens det ser speciellt snyggt ut snarare vulgärt?

    Jag blir så irriterad ibland att jag kan inte kontrollera det. Jag vet inte var min ilska kommer ifrån. Jag tar ut det på min pojkvän som inte förtjänar det men jag blir så triggered när han orkar inte lyssna på mig och avbryter mig när jag pratar men jag måste lyssna på honom om hans saker. Tro inte nu att jag slår honom eller förolämpar honom men jag blir så triggered att jag lägger bara på telefonen och ber han att inte ringa upp mig.

      Jag kan också bli sådär arg att det bara kokar i mig. Jag gör det inte, men har bra lust att knocka någon ibland. Har tyvärr inga tips men söker precis som du.

        Samma här, över dumma saker också, typ om någon på jobbet inte förstår någonting som förklaras, någon står i vägen i rulltrappan eller typ går långsamt framför mig osv. Jag blir sällan arg på en person men irritationen svämmar över tills jag blir arg på allt som andas typ. För mig hjälper det att identifiera så fort känslorna är påväg och då börja med något slags mantra i huvudet, bara tänka om och om igen att ”jag inte är arg egentligen, det spelar ingen roll”, plus typ djupa andetag. Då brukar det lägga sig. Man kan ofta kontrollera det mer än man tror, om man jobbar på att lista ut vad som funkar för en själv och försöker hantera det innan känslan tar över. Men förstår inte heller varifrån det kommer. Är en lugn och snäll människa som egentligen inte har svårt för folk liksom…

          Känner exakt lika dant! Överväger starkt att flytta ut i skogen pga blir så fruktansvärt irriterad på människor! Tycker typ att 98% är dumma i huvudet.

          Önskar att jag var en positiv människa. Tips haha?

            Att välja glädje. Kaj Pollack.

          Hormonell imbalans.

      Jag blir också lack om jag måste umgås med nåt ego som tycker hans åsikter är de viktigaste i världen och sen inte lägger en sekunds engagemang när jag pratar. Man kan ha överseende med det beteendet några gånger men det vore märkligt om man inte lackade ur på det. Eftersom såna där egotrippade avbrytare är så ego så brukar de inte bry sig om man vänligt ber dem vänta på sin tur så allting eskalerar och tillslut är katastrofen ett faktum. Förstår att du blir arg. Troligen känner du dig överkörd. Fullt rimligt.

        Jag tänker också att det är en helt rimlig känsla efter vad ts beskriver! Klart att man kan förvänta sig att pojkvännen lyssnar när man talar ?

      Kan känna samma sak me mitt barn. Han är bara 3 år och testar gärna gränser men ibland känns de som jag ska bli helt knäpp i skallen. Men som nån sa till mig ”personerna vi älskar mest är också dom vi blir mest galna på!”

      Pms?

        Tänkte precis skriva det med. Ärligt alltså, jag har PMDS och får såns sjuka aggressionsproblem när det är dags :/

          Hjälper antidepressiva? Jag har tagit antidepp i 15 år. Varje gång jag slutar blir jag ett monster. Har aldrig tänkt på att det skulle kunna vara pms-relaterat faktiskt

            För mig tror jag att det hänger ihop. Har också ätit SSRI i omkring 15 år och jag blir också ett monster om jag slutar. Det börjar med hemsk PMS (pmds) som sedan inte går över mellan gångerna. Som jag upplever det i alla fall. Medicinen hjälper nog mest mot nedstämdheten. Sedan jag satte in mirena hormonspiral för sex år sedan har jag märkt störst skillnad på pmsen.

              Tack för ditt svar! Ska nog ta och undersöka detta vidare. Är så less på att äta antidepp så min sexlust försvinner totalt.

                Ja det är verkligen en tråkig biverkning!

                Testa en annan medicin.

      Ni saknar respekt för varann. Gör slut och gå vidare.

    Jag jobbar som notarie på en domstol. Är det någon som har värdefulla tips på hur man kan göra så bra ifrån sig som möjligt?

      Var snäll mot alla.

        Oja, var en dörrmatta.

          Det lönar sig att du upprepar lärokurserna i svenska (lågstadiet), med betoning på synonymer.

            ?

      Var schysst och trevlig mot de andra notarierna och domstolssekreterarna/handläggarna. Många notarier är väldigt trevliga mot domarna men otrevliga mot de andra personalgrupperna och tror att domarna inte märker det. Det gör man/vi (jobbar inte som domare just nu).

        Vänlighet mot alla är ett tecken på äkta professionalitet.

          Känns som en onödig grej att ens behöva säga, men har tyvärr träffat många notarier som har svårt med detta!

          Och en sak till till den som ställde frågor. Domstolssekreterarna (som jag nu tror kallas handläggare, har inte varit i domstol på ett par år) kan oftast väldigt mycket, så var inte rädd för att fråga dem. Många gånger bättre att gå till dem än andra notarier. Och var generellt inte rädd för att fråga och be om hjälp. Personligen uppskattade jag notarier som vågade be om hjälp för att komma vidare. Det visar på bättre omdöme än de som sitter och gräver ned sig och knäcker i en evighet. Och försök att inte stressa för mycket över betygen och gör det framförallt inte på bekostnad över hur du beter dig mot dina kollegor!

        F*n vad jag avskyr att så många jurister är oschyssta mot folk och ser ner på personer med lägre utbildning eller ingen utbildning alls.

        Det känns som att jag hela tiden får höra kommentarer om kollegor och gamla studiekompisar att de är direkt otrevliga eller halvt ignorerar folk de inte tror sig ha någon nytta av. Samma personer är hur trevliga som helst mot mig eftersom de ser mig som jämnlik. Mina kollegor på olika arbetsplatser har blivit förvånade över att jag är snäll och trevlig mot alla och t.ex. går på lunch med våra assistenter när de flesta bara lunchar med andra jurister. Vad är det för fel på oss jurister?

      Som någon skrev nedan, var trevlig mot alla och särskilt handläggare, lokalvårdare, säkerhetspersonal. De får man tillbaka 100 ggr om! Annars är väl tipset att försöka behålla lugnet och djupandas dig igenom notarietiden nä men skämt och sido det är kul och lärorikt men såklart stressigt och ångestfyllt ibland. Jag är så glad att jag gjorde det, har gjort mig till en mycket bättre jurist! Hoppas att du får en bra notarietid!

      Prioritera så du vet vad du ska göra för uppgifter även när det är (för) stressigt.

      Ställ upp för dina notariekollegor. Det kommer märkas om du duckar uppgifter.

      Klaga inte på arbetsbördan. Bara deala.

      Se dig och din rådman/fiskal som ett lag – även dig och notariekollegorna. Det du inte gör kommer landa på dem. Så dra ditt strå till stacken.

      Var ödmjuk inför att du kan noll i början och rätt långt in i ting-tiden.

      Ha kul, har ni inte en aw-kultur så starta en!

      Noggrannhet noggrannhet noggrannhet. Korrläs allt och korrläs igen.

      Min mamma jobbar som rådman och handleder (?) notarier och några saker jag vet att hon sagt är att hon gillar är att man skriver bra och uttrycker sig tydligt och att man tar plats speciellt om man är tjej. Såklart som andra skriver att man ska vara trevlig, men det är väl förhoppningsvis en självklarhet och att göra ett bra jobb ligger väl mer i ens prestationer

      Var serviceminded och gör ditt bästa, men ha integritet. Du ska inte behöva jobba hela nätterna bara för att någon rövhatt till domare inte kan sköta sitt jobb.

      Ja behåll integriteten och våga bjud på dig själv, även om det är en tuff miljö där du blir betygsatt. Du vill inte uppfattas som den torra och fjäskande notarien.

      Är det så hetsigt som vissa säger att det är? Hört att vissa notarier jobbar 7-21, alla dagar i veckan

        Det är ganska mycket en fråga om effektivitet och att våga sätta ner foten i svåra frågor.

      Inte svar på din fråga, men har du läst bloggen dagbok från obygdens tingsrätt? Skrattade så jag grät! Ett litet tips för att förbereda dig på den inte alltid vackra sanningen att vara tingsnotarie!

      Har en kompis som just nu sitter ting, och det är som alla arbetsplatser inom juridiken. Roligt, stressande, tråkigt – en salig blandning av allt.
      Hennes handledare värdesätter noggrannhet väldigt mycket, och hon blev kallad slarvig för hon stavade ett efternamn fel. Så dubbelkolla alltid allt (men kom ihåg att vara effektiv – juristens eviga dilemma, hur ökar man farten med 50% utan att noggrannheten tar stryk?). Men annars, förbered dig på långa dagar, men också hjälpsamma kollegor. Var snäll och våga fråga om du inte förstår hur du ska göra en uppgift.

      Stort grattis med notarieplatsen!

      Var snäll mot ARKIVET! Det är kämpigt och dom gör ett sånt stort jobb. Var noggrann så underlättar du för arkivpersonalen.

    Har Moa Mattsson och hennes kille gjort slut?

      Detta har jag också funderat på, det ser onekligen ut så eftersom hon inte postar honom på insta längre, men vad vet man, han kanske bara inte vill vara med på bild!

      Dom var i marbella tillsammans i julas/nyår och är fortfarande skrivna på samma adress

        Vem kollar ens upp andras adress ?

      Ryktas om att han var otrogen mot henne. Så svar ja

      Hon låg med en annan kille medan dem va tsm 🙂

        vet du detta ? hur vet du

    Frågade under familjeliv (Oliver/Antonija) innan men igen, då.

    Någon som vet vad det innebär när mrkoll lämnat ut information 10 gånger exempelvis?

    Googling ger olika svar.

    Har folk betalat 10 gånger för att få ut någon information?

    Har folk bara klickat 10 gånger och ser det alla ser?

    Blir det mer när jag själv klickar? Verkar inte uppdatera direkt hur som helst.

    Fått mystiskt många klick dessa dagarna. Såg det av en händelse.

      Det är väl att de har klickat. Tror inte man ser statistik över hur många som hämtat hem ens domar och strafföreläggande haha

      Några har kollat upp dig. Det kan vara en som kollat flera gånger eller 10 som kollat. Det du ser är vad dom som kollat ser. Man kan betala för att få ut fler uppgifter. Men då ska du vara väldigt intressant för att någon ska betala flera hundra för att göra det.
      Hur ofta kollar du dig själv om du nu ser att det är ”mystiskt” många klick senaste dagarna.

    Kollar på Talang just nu- har B.I gjort brösten?

      Hur ska vi kunna veta det?

        din grannes farbrors systers hamster kanske sagt något om det

      Antingen det, eller en grym push up

      Men sluta med alla bröstkommentarer!

      Folk tror att hon har det då hon hade en framknäppt operationsbh på sig att sin blogg för några v sedan.

        Operations-bh och dimmat över armhålan när hon lyfter armen.

          Vart har ni sett detta? Letar men hittar inte.

      Det är väl ganska uppenbart.

        Jag får komplex själv av detta och alla operationer influencers gör. Är det bara jag

          Det behöver du verkligen inte få! Jag tycker att bi var naturligt vacker men jag tror att hon har blivit fartblind genom alla ingrepp. Hon ser inte att varje ny grej försämrar, inte förbättrar.

          Sedan stämmer faktiskt den gamla klyschan, älska dig själv – du är bra precis som du är!

            Dig gillar jag! Tack det här behövde jag höra ikväll.

              Tack själv för din fina kommentar ?

          har några grejer där jag är tvådelad. tycker ni influencers ska dela med sig av skönhetsoperationer de gjort eller inte?
          Och varför / varför inte isåfall?

            Är också kluven. Men tänker som med tex Rebecca Stella så blir det bara så akward att hon aldrig tar upp det när det är så uppenbart? Lyssnade på deras podd förut men tycker dom känns lite som hycklare

              Håller med. Jag tycker det vore bäst om alla var ärliga så inte folk får orimliga mål o komplex!

                Fast va? Då kanske du ska blunda när du går på stan också
                Så du inte råkar se någon extremt snygg och må dåligt över det med. Eller kanske bäst att utplåna alla snygga människor så du kan må bra. Herregud, inte konstigt att kommentarsfältet ser ut som det gör med tanke på hur dåligt ni verkar må i er själva och därför spyr ut det på tjejer som är snygga och rika

              Tänker direkt på Linn Ahlborg som opererade in enorma bowlingklot men inte har sagt ett ord om det?? Haha alltså det blir så konstigt på något sätt

                Jo hon har visst sagt ett ord om det, flera till och med. Hennes bröst ökade fyra storlekar över en helg när hon bytte p-piller och alla förstår väl att hon inte opererat sig, eftersom storleksökningen hände innan hon fyllt 18 år.

                Om man följt med kommentarsfältet när det hände så märker man att väldigt många verkar ha gått på det också, precis som många (de flesta?) verkar bestämt sig för att Bianca inte opererat brösten bara för att hon gjort en betydligt mindre förstoring. Operationsbh:n och att hon blurrat ärren i armhålorna spelar liksom ingen roll ifall man bestämt sig.

                Hon bevakas ju väldigt sällan här, ingen skriver om henne i kommentarerna heller så tror att det är nog därför det inte har uppmärksammats?

            Tycker dom ska vara öppna med att dom har gjort något, samma princip som med retuschering. Dock aldrig promota, berätta om klinik, tillvägagångssätt osv. Bianca var väl väldigt öppen om sina läppar innan hon gjorde något första gången?

              Tycker inte jag. De väljer själva.

          Du är säkert en sån där som snackar skit om snygga tjejer, spex om de fixar något. Välkommen till verkligheten, de flesta har gjort något.

      Ja hon har iaf en sån läkningstopp man får efter en bröstoperation på sig i sina senaste youtubevideos. Ser ut att vara fint och lagom storlek, hon har ju sagt innan att brösten bara försvann i somras.

        Vad menade hon med det, vet du? Hände nåt?

          Hon gick väl ner i vikt som vanligt

      Spelar det nån roll?

      Tänkte exakt samma sak! Är det möjligt att det bara är push up?

        Tveksamt…

        Ingen chans. Kolla avsnittet så ser du hur stora de är jämfört med vad hon hade tidigare. Äsch, alla fixar brösten nuförtiden så why not. H

        Näe, hon gjorde en operation tidigare i år!

          Är detta något du vet eller spekulation?

            Det är bara att kolla på Biancas två senaste videos eller på Talang. Man behöver inte spekulera, det är ju alldeles uppenbart med vloggpaus, operationsbh, blurrade ärr i armhålorna och tre storlekar större bröst. Finns det verkligen någon som fortfarande tvivlar, eller undrar du om anonym har fakta om att operationen gjordes tidigare i år och inte ifjol?

      Ja

    Är du rik eller fattig?

      Rik skulle jag säga

        vad är definitionen av vardera tänker du?

        Precis som alla här på bb. Visst tjänar du 70k per månad?

          Forskare också.

          jag tjänar 24 innan skatt haha

            Jag vinner 23800 ?

              haha! vad jobbar du med ??:)

          Förstår inte varför det är så svårt att tro på?

            För att majoriteten inte är höginkomsttagare? Förutom här då

              Uppfattar inte att alla här är höginkomsttagare (eller professorer), det är ju omöjligt att bedöma utifrån anonyma kommentarer där vi inte ens kan se om det är flera olika eller samma personer som skriver.

      Alla i Sverige är rika

        Nej.

          Jo. Om du jämför med riktig fattigdom.

            Det finns människor som lever i misär även i Sverige.

              Ja, men de allra allra flesta har passerat olika nivåer av samhällets skyddsnät och avböjt hjälp. Visst finns det människor som går under radarn, men det är förhållandevis få.

                Nästan 200.000 svenska barn lever i fattigdom. Visst, i förhållande till invånareantal är det ett försummande antal. Men 2% av alla invånare tycker jag är rätt så mycket ändå.

                  Källa på den siffran tack.

                  Misär och fattigdom är inte riktigt samma sak heller.

            Nu var det inte fråga om absolut fattigdom utan relativ fattigdom som i västvärlden.

              Stod det verkligen så i ts ?

            Svenskarna hamnade i välstånd relativt nyligen. De har varit ett väldigt fattigt land tidigare. En stark vilja kombinerat med arbetsmoral och inginuitet förändrade landet. Men fattig-Sverige har existerat och kan uppstå igen. Släktforskare man så kan man stöta på släktingar som svalt bara för några generationer sedan.

      Extremt fattig på inkomstsidan, rik på annat sätt.

      Rikedom är relativ. 🙂

      Rik som i pengar eller kärlek och lycka?

      Det är skillnad.

      31% av världens vuxna har inget bankkonto. Jämför man med dem är jag rik.

      Relativt medelrik. Jag och min sambo har helt okej jobb, bor i lägenhet vi äger, äger en större båt och tänker inte skaffa barn. Har också en del investeringar i aktier.

      Fattig om man ser till snittinkomsten i Sverige. Jag tycker ändå att man kan jämföra med sitt närområde för att bestämma om man är rik eller fattig, det är ändå det man påverkas mest av.

        vad är snitt inkomsten??

          Medianinkomsten är runt 32 i Sverige.

      Rik på tid men fattig på engagemang 🙂

      Fattig om man ser till bankkontot. Rik om jag säljer min aktieportfölj & fondinnehav.

      Rik på kärlek

    Är så trött på att inte trivas med min vardag. Jag kan inte klaga förlag mår ändå helt okej. Men jag vill inte leva ett helt okej liv. Känns som man bara går och väntar på saker… väntar på att Corona ska ta slut… kunna resa… komma över exet… börja plugga… och så vidare. Vad gör ni som gör att ni trivs i er vardag? Just nu fikar jag mycket haha men kanske inte blir så hälsosamt i längden

      Samma här.
      Är så trött på livet. Som fan. Det kommer aldrig bli bättre här i Sverige heller… och hur ska jag kunna flytta, när jag är rädd att ens gå utanför dörren som en person i riskgrupp.

      Livet är så jävla mörkt. 🙁

        Vad är det som är så hemskt med just Sverige?

          Hanteringen av Corona, de tråkiga, dystra invånarna och de kalla, mörka dagarna.

            Hanteringen av corona varar nog inte i all evighet men de två andra faktorerna känns ju rätt bestående.

              mm… Hoppas jag överlever Corona och det tar slut så att jag kan flytta någon gång….

            I hanteringen av corona kan du ju jämföra med Tjeckien, till exempel.

            Förstår inte riktigt, du är trött på att sitta hemma samtidigt som du efterlyser hårdare tag? För Sverige har väl haft den mest generösa hanteringen av Corona och oavsett om det beror på hårda restriktioner eller hög smittspridning blir ju resultatet samma – att man tvingas stanna hemma?

              Ja? Jag sitter hemma av rädsla att bli sjuk, som en i riskgrupp är det farligare för mig än de flesta andra. Det motsätter inte att jag samtidigt vill se hårdare tag för att minska på smittspridningen för allas skull.

              Hårdare restriktioner gör att färre dör, och de som blir smittade får plats på sjukhusen och får ta del av de andningshjälpmedel som finns. De räcker inte till alla, istället för att dö hemma som många gör nu.
              Hade alla använt munskydd, OCH vi haft lockdowns, så hade jag vågat gå ut på promender mer OCH se ett slut i sikte. Nu ser jag inget slut i sikte. och om jag blir sjuk, kommer jag ens få plats på sjukhuset, och kommer jag överleva?

                Jag förstår hur du tänker, men för att inte bli uppäten av det faktum att vi inte har hårdare restriktioner och att människor inte ens följer de som finns, tänker jag att du verkar göra allt du kan för att förhindra att du själv eller någon annan ska smittas. Det är ju jättebra. Skulle i ditt fall inte bli så stor skillnad, eftersom du stannar hemma och håller avståndet. Sedan kanske du kan ta promenader på tider och ställen där det inte är så många i rörelse. Förmiddagar exempelvis, om du har möjlighet.

                  Jo absolut. Jag kan gå promenader… Är bara så deppig att jag knappt ens vill gå ut.

                  Jag är inte liksom frustrerad varje minut om ni tror det. 🙂
                  Men jag är samtidigt ledsen för alla som blivit smittade för att Sverige har haft och har för slappa regler och lagar, och för dålig vård för de som behöver den. Det står jag fast vid.

                Varför skulle du inte våga gå ut på promenad? Läs på lite vad som behövs för att du ska bli smittad. Typ nära kontakt i 15 min eller mer. Du blir inte smittad om du tar en promenad.

            Men där jag bor vaccinerar dom nu 80 plus. Vad bra. Nu händer något.

      Äter chips och dricker vin. Livet är ganska mörkt just nu tyvärr. Har väntat alldeles för länge på att den här pandemin ska ta slut.

        Gott med chips och vin! Komplettera bara med lite utevistelse av något slag. Pulshöjande aktiviteter som frigör lite endorfiner ? känn hur skönt det också är att tiden går lite långsammare och vi inte åldras i samma takt. Klyshigt, men passa på att fånga dagen istället för att vänta på något annat ?

          Men herregud… Låt hen.

            Självklart! Jag menar inte att man måste röra sig på grund av chipsen och vinet, utan för att frigöra endorfiner och komma ut i friska luften, som också är bra för välmåendet! Älskar också chips och vin och tränar inte för att kunna äta och dricka det, motionerar för att det ihop med det andra får mig att må bra ?

              Alla är olika. Lät lite överhurtigt som svar bara.

                Var inte meningen ?

          Hej alla,

          Vad gör man när killen du pratat med ett tag varje dag visar sig ha en flickvän?

          🙁

            Åh! Jag tror att det är bra att leta vidare .

            Klipper kontakten såklart. Och berättar för flickvännen.

            Säger som anonym 23.18 – klipp kontakten – och snälla berätta för flickvännen! Har själv varit flickvännen i samma situation, och önskar innerligt att någon hade berättat för mig. Hoppas du mår bra!

          Vaddå inte tiden går långsammare och inte åldras i samma takt? Det pågår hela tiden ändå, det ändras inte…

            Japp, jag tror att jag har greppat hur det fungerar, men försöker njuta av upplevelsen att tiden går mindre fort för att man har färre möjligheter att hitta på roliga saker. Men det är ju så klart individuellt hur man upplever den här pandemin. Dock brukar det kännas som att tiden går långsammare när man väntar på något annat.

      Hej! Jag är i och för sig inte 100% nöjd med min vardag, men jag har märkt att intressen är det som gör skillnad. Om du har en balkong kan jag tipsa om att börja odla blommor och örter, det ger så mycket glädje att se hur man lyckats dra upp ett frö och sedan tänker jag mig att det kommer skänka lika mycket glädje sen när det gör balkongen fin och man får örter att nyttja! Annars är regelbunden träning ett annat tips. Och ett annat intresse som är trevligt att ha och som du kan syssla med till vardags är privatekonomi. Använd en ränta-på-ränta kalkylator (https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/) för inspo, börja sedan månadsspara i fonder och följ utvecklingen (dagligen om du så vill). Det bidrar definitivt till min vardag att känna att jag gjort något bra, om det så är odling, träning eller investera 🙂

        Fonder är ju toppen tills man behöver pengarna, och måste skatta för att plocka ut dem ?

          Inte om du investerar på ett ISK-konto. Då skattar du en schablonskatt som är vääldigt liten på hela ditt innehav, men inget när du säljer. Oavsett då är det ju betydligt bättre än att ha pengar på sparkonto och låta inflationen äta upp värdet 🙂

    46 år och ska till gyn på måndag. Ikväll i duschen tog jag för mycket hårborttagningscreme mellan benen.

    Det ser för fasen inte klokt ut, är bara liten tuss kvar fram.

    Känner mig så jäkla naken och bar ??

    Kan någon lugna mitt pinsamma jag.

      De bryr sig verkligen inte. Lovar.

      Ta bort den lilla tussen också då? 😀 haha.,.. tror inte att gynekologen bryr sig oavsett.

      Hahaha. I feel you. Men de tänker inte på det. Lovar. De ser alla möjliga frisyrer varje dag. Som att gå till vårdcentralen med ont i magen, de tänker inte på dina eventuella bristningar. Eller till öron näsa hals. De tänker inte på hur mycket hår man har i näsan. De har sett allt

      Jag tänker så här. Även läkare ser ut som vi. Har ett underliv eller snopp. Och allt det andra. Det gjorde att jag inte bryr mej mer.

      Gör något roligt av det du har kvar, dreads!

        CA!!!1

          Spikes!

            med frosted tips!

              Hoppas ts ser och fixar detta, vill ha svar i nästa ös!

      Tänk på min situation när du ligger där ? bor i småstad och min (och de flesta andra kvinnor i kommunen) barnmorska är en barndomsvän. Vi var inte jättenära men umgicks i samma gäng. Har sedan bott på olika platser i landet och återvänt hem när vi bildade familjer. Blir liksom lite halvt obekväma tillfällen att catcha up sedan sist.

      De har sett värre, tro mig!

      Jag åkte in lite halvrakad, med mens och min första omgång herpesblåsor. Såg förjääävlug ut ? Ont hade jag med. Jag har rätt bra självdistans, så jag skojade till det och sa ”ber redan nu om ursäkt för.. ja situationen där nere” så skrattade vi ihop typ ? Gör det enklare för mig ?

      Det är gynläkarens jobb att kolla kvinnor mellan benen. Hur mycke eller hur lite hår du har, bryr dom sig verkligen inte om. Lovar.

    Födde mitt andra barn för snart två veckor sedan. Har fortfarande avslag och har fått lite ont i magen, strålar typ ned mot ljumskarna-ish. Avslaget luktar inte mer än vad avslag gör och har ju inte superont. Är det vanligt?
    Ska till BM på tisdag.

      Eftervärkar?

        Nä det är mer en ihållande känsla, upplevde eftervärkarna mer som värkar dvs kom i omgångar. Plus detta strålar mer som sagt, börjar vid nedre delen av magen och strålar ut.

          Hade avslag i 8 veckor nu efter andra förlossningen. Tar ett tag innan det slutar göra ong

      Kan ha avslag i upp till 5 veckor. Om BM anar oråd så gör hon ett VUL. Infektion i tex livmodern brukar vara väldigt smärtsamt, så du kan nog vara lugn!

      Haft infektion i livmodern två gånger (pga abort och förlossning) och speciellt första gången hade jag så ont att jag trodde att jag skulle dö. Andra gången upptäcktes de tidigt och var fortfarande väldigt bedövad efter kejsarsnitt att jag inte hade ont alls men hade väldigt hög puls.
      Om du får feber tycker jag att du ska kontakta våren direkt, annars kan du nog avvakta lite!

      Jag hade ungefär som du, ca 1 1/2 v efter förlossning hade jag ont över nedre delen av magen som strålade. Visade sig att jag hade urinvägsinfektion, sved bara liiiite när jag kissade (och det bortförklarade jag med att jag nyss fött barn) men efter ett par dar med antibiotika kände jag mig som vanligt igen. Kanske kolla det?

    Jag tog testet igår, tack för peppen till det, och det var negativt, jeee inte gravid! Så nu ska jag nästa vecka ringa till gynekolog och begära tester!

      Grattis! ❤️

      Grymt jobbat ? så skön känsla när man tagit tag i något man bävat inför ☺️

    Jag har börjar inse att jag nog är bisexuell. Lite sent nu, när jag är 30 plus och gift. Vad gör man nu? (min man vet och är stöttande. Att vara otrogen är givetvis helt uteslutet) Jag känner att jag typ vill flörta och hångla med tjejer. Ska man bara förtrycka den sidan, eller försöka hitta någon slags ”överenskommelse” med min man?
    Tvivlar förövrigt på att någon vill hångla med mig..

      Bisexuella är inte så intressanta för lesbiska så du måste nog hitta en annan bisexuell om du vill hångla etc.

        Va? Hur har du fått den uppfattningen?

        Oj haha det där är verkligen inte sant. Låter väldigt bifobiskt dessutom

        Haha jag är hetero och på alla fester som innehar folk från hbtqi får jag massa flörtande och förslag om hångel. Jag tackar alltid nej men har svårt att se att ens läggning är problemet för att bli sedd av lesbiska. De vill ofta hångla med allt och alla. Ja kanske inte män dock ?

      Måste man vara otrogen bara för att man är bi? Jag trodde det handlade om att kan kunde bli kär i båda könen, inte att man inte var nöjd om man inte fick ha en av varje…

        Givetvis inte, vad tramsig du är.

      Ja man förtrycker den sidan om det är så att du verkligen är bisexuell
      Är du homosexuell så är det ju en helt annan sak att förtrycka ens sexualitet
      Men som bisexuell så tänder du ju ändå på män och lever med en sådan.
      Nöj dig om du nu älskar din man. Det är dessutom fett taskigt att använda ngn sorts nyfunnen bisexualitet som ursäkt till att vänstra.

      Du är ju i ett förhållande, vad spelar det för roll om du är bisexuell? Bisexuella har förhållanden precis som vem som helst.
      Om det tar slut med din man kanske du blir kär i en tjej nästa gång, eller i en kille.
      Men lesbiska brukar som någon sa inte vara så intresserade av bisexuella, de brukar vilja ha ”the real deal”.

        Fy fan så fult sagt, skulle bisexuella inte va the real deal? Bihat…

        Hon skriver ju att hon vill leva ut den sodan, det är ju förståeligt då hon aldrig gjort det. Prata med din man och se om det kan ordnas på nåt sätt. Är i samma sits…

          Släpp din man fri. Du vill ju inte ha honom du vill hångla med någon annan. Man kan inte både ha kakan och äta upp den.

          Då får man göra slut helt enkelt.

      Bjud in din man att vara med på ditt äventyr.
      En trekant är väl aldrig fel om alla är med på det?

      Om det känns konstigt att dela med sig av din man till en annan kvinna så blir ju frågan, varför ska han dela med sig av sin kvinna till en annan kvinna?

      Jag fattar inte? Om du älskar din man så vill du väl inte hångla med någon annan? Kille eller tjej? Hetero eller Bi?

        Eller hur.

      Men va? Så bara för att du har kommit på att du är bi så ska det rättfärdiga något sort sug efter att få hångla med andra?
      Älskar du din man så vill du väl inte vara med andra oavsett kön? Låter mer som du börjar tveka på eran relation och vill gå vidare och utforska din sexualitet.

    – varför slutar iPhone känns igen mitt fingeravtryck efter ett tag?

    – varför kommer inte vissa personer upp på instagram utan man måste fylla i HELA namnet?

      Har du låtit någon reparera mobilen någon gång?

        Nej den är ganska ny…

      Tror det har att göra med att kontona kan vara shadowbannade?

    Någon som har problem med sköldkörteln, hur visste ni att allt inte stod rätt till?

      ja hur märker man? vilken ålder är vanlig?

      Var så sjukt trött och seg, tappade en massa hår. Jag fick även kognitiva symptom (hjärndimma, hade svårigheter att hänga med på föreläsningarna). När det var som värst orkade jag vara vaken typ 9 timmar/dag, sen var jag tvungen att gå och lägga mig.

      Då min halva släkt har hypotyreos var jag säker på att även jag skulle ha det. Så jag tog ett gäng blodprov via Werlabs och när det visade fel på sköldkörteln bokade jag tid på vårdcentralen, tog ett gäng blodprov även där och fick diagnos + medicinerig. Jag var i 30-årsåldern när hag fick diagnosen. Det har nu gått 6-7 år och mina värden är fortfarande inte stabila. Skitsjukdom.

        Aj. Fy jag beklagar. Hoppas verkligen det blir bättre snart❤️

          Tack! ?

      Upptäckte det i samband med min första graviditet när jag var 23 (är 27 nu). Läkaren trodde att det eventuellt skulle försvinna efter förlossning och amning men har istället fått öka dosen varje gång jag tagit nya prover. Vet egentligen inte vilka symptom jag hade då det lika väl kan ha varit graviditeten som gjorde mig orimligt trött samt gick ner i vikt (pga illamående).

        Om du går ner i vikt så bör du ha Hypertyreos men om dom ökar dosen så bör du ha Hypotyreos.
        Vilket har du?

      Jag undrar detta med! Har reumatisk sjukdom men upplever också många symptom som har med sköldkörteln att göra (som inte vården vill kännas till alls). Testar den regelbundet som inte visar några avvikelser, men har hört att det finns flera, mer ovanliga tester som kan visa mer. Någon med sådana erfarenheter?

        Tar de test för antikroppar?

      Man måste skilja på hypotyreos (Hypo) och Hypertyreos (Hyper) Hyper som ordet säger, känner du dig stressad hjärtklappning orolig går ner i vikt sover oroligt mm
      Hypo, då går hela du på lågvarv. Du är seg, trögtänkt, jättetrött, fryser mycket går upp i vikt mm.
      Det finns symtom som man kan ha både med Hyper o Hypo. Sen beror det på hur länge du gått med sjukdomen. Ju längre ju svårare symtom.
      Jag märkte det främst av att jag var sjukt trött och frös sjukt mycket. Men jag hade gått länge innan jag förstod.
      Om du misstänker så ring din VC och be att få ta ett blodprov.

    CREEPY GUBBGRANNE

    Har en granne som jag fått dåliga vibbar sen dag 1, han är runt 60 bast, tror han är förtidspensionerad. Bor i radhus och i märkte redan från dag ett när vi flyttade in för några år sen att han ofta skulle pilla med något i trädgården på fram eller baksida för att kunna kolla in genom vårt köksfönster och lyssna på våra samtal. Mina systrar tyckte jag inbillade mig i början men sen något år tillbaka tycker även dem att han är creepy och märkt att han alltid kommer ut när vi kommer och går hemifrån, för att lyssna och börjat känna sig väldigt obekväma. Vi har naturområden i våra områden och ofta går jag på promenad där, som många andra under corona, och har sett honom några gånger och börjat undra om han typ följer efter en. Känns obehagligt som fan, framförallt som ung kvinna. Min mammas brev har även varit öppnade en gång och en annan gång hade ett av mina paket öppnats men med innehållet kvar i det, när jag och min familj inte varit hemma på några dagar. Igårkväll pratade jag i telefon med en vän med öppet fönster kl 22.00 på en vardagskväll och hörde att han va utanför, när jag kollar ut ser jag att han står där och ”pillar” med sin cykel som ”alltid” verkar vara sönder (en anledning för honom att kunna stå där och tjuvlyssna), stängde fönstret snabbt och kände mig bara så kränkt. Känner att det här blivit för mycket och att det fan räcker med det här äcklet beteende. Vad ska/kan jag göra?

      Jag tycker du ska lyssna på din magkänsla. Vi hade en sån tant när jag var liten som höll på sådär. Hon var inte kontaktsökande alls och därmed rätt harmlös, men jag har ju som vuxen förstått hur obehagligt min mamma tyckte det var även o hon inte visade det. Däremot, om han rotat i er post borde man kunna göra något men oklart vad.. kan ni sätta upp övervakningskameror? Gärna när han är ute och pillar så han ser? Så han känner att ni har lite koll på han? Men som sagt, lyssna på magkänslan! ❤️

        Precis, det är olagligt att gå igenom andras post så håll koll på honom och anmäl om ni kommer på honom. Kanske ni skulle behöva en sådan låsbar brevlåda. Fy vad obehalig typ. Verkar inte vara någon man vill möta ensam.

      Kanske flytta om det känns olustigt? 🙂 Vet att det kan vara svårt och inte lätt men usch för sånna skulle inte palla att bo nära en sån.

      Har ni bevis på att det är han som har öppnat er post tycker jag att du ska anmäla, då det är olagligt.

    Så sugen på snus ikväll, men det är slut. Bor utomlands, så det är inte som att jag kan gå till affären efter en burk…?

      Ta lite avföring (pytte pytte pytte lite) under läppen.. Ger samma effekt. Är dock inget man skryter om men är man desperat så är man ❤️

        Ursäkta va?

        Men EUW!!

        hahahahahha älskar dig

    Ni som använd Xlash. Erfarenheter? ❤️

      Funkar jättebra. Men snåla inte med produkten. Smeta på morgon och kväll och glöm det inte, då har du långa fransar efter nån månad och de växer i typ tre månader. Smeta på tillräckligt men utan att det rinner ner i ögonen såklart. Tycker inte den funkar om man lägger en minimal linje.
      Fick mkt problem dock med (Lätt) klåda och vaglar samt en eller två ögoninfektioner de första åtta månaderna men nu har det varit biverkningsfritt i 1,5 år. Har fått ett sjukt bra resultat.

        Använder du hela tiden eller har du uppehåll i behandlingen? Använde för fransarna i somras och fick definitivt resultat. Slutade sedan, men har återupptagit behandlingen för ungefär två veckor sedan. Även för brynen. Tack för tipset att sätta morgon och kväll! Jag är också ganska generös när jag smetar på, särskilt på brynen.

          Nej inga uppehåll för då ramlar de av och man får börja om. Kör bara på.

            Ojdå ? tack för varningen! Är inte ts, kapade tråden lite märker jag ?

          Ger bra resultat när man väl använder den, men mina fransar blev typ kortare än någonsin när tuben tog slut. 🙁

    Fuck marry kill, man måste välja på alla.

    – Hanif Bali
    – Scott Disick (pappa till Kourney Ks barn)
    – prins Harry

      Kör på fiktiva karaktärer som ingen känner sig utpekad 🙂
      Fuck: Queen of blades
      Marry: Sylvanas the banshee queen
      Kill: Jaina Proudmore (hon e så tråkig!)

      Gud vad enkelt!

      Fuck: Scott
      Marry: Harry (rimmar, kul)
      Kill: Hanif

        Instämmer! Jätteenkelt och exakt samma.

        Okej, denna då haha:

        – Anders Borg
        – Boris Johnson
        – prins Charles

        /ts

          Mycket svårare men säger motvilligt:

          Fuck: Anders
          Marry: Charles
          Kill: Boris

      Bara fjortisar håller på med FMK…?

      Channing Tatum, Chris Hemsworth och Chris Pratt.

      Fuck Channing (massvis med gånger)
      Marry Chris Hemsworth
      Kill Pratt

    Hej,
    Min fråga riktar sig till er som verkligen vet som är insatta i detta. På Försäkringskassans hemsida står det att Assistansersättning är en skattefri förmån. Antar att den som är berättigad brukare för den är den skattefri men om en anhörig är assistent åt sitt barn betyder det att den också inte ska betala skatt på sin inkomst??
    Det finns exempelvist omvårdnadsbidrag på den brukar man betala skatt hur är det då möjligt att Assistansersättning är skattefri förmån den är bra mycket högre inkomst.

      Om du är personlig assistent så får du lön och då skattar du.

        Är det samma för den som är anhörig som är assistent åt sitt barn? Det är lite luddigt beskrivet på hemsidan där står det att Assistanserättning är en skattefri förmån men inte så bra förklarat för vem det gäller.

          Ja. Som anhörig får du lön. Du anställs av kommunen eller assistansföretag. Det betalas in arbetsgivaravgifter och sociala avgifter osv. Du skattar.
          Omvårdnadabidrag har jag ej koll på

      Varför skulle de vara annorlunda för en anhörig som är anställd som assistent?
      En anhörig gör exakt samma som en utomstående assistans ibland betydligt mer.

    Jag och min partner funderar på att testa swingers – klubb. Någon som har erfarenheter av detta och vill dela med sig?

      Ja, jag fick klamydia.

        Ajdå. Trodde man behövde testa sig innan?

          Trodde man hade kondom

    Är Dani i chock eller förnekelse? Beter sig som om inget hänt. Hopps på det stöd som behövs.

      Beter sig i verkliga livet? Eller på instagram? För du vet att instagram inte visar allt va?

      Förlorade mitt andra barn för 2 månader sen (också i tredje trimestern) och betedde och beter mig nog stundtals som att inget har hänt och andra stunder bryter jag ihop. Det finns inga rätt och fel hur man ska reagera när man sörjer MEN jag misstänker att det inte är lika instagramvänligt att visa upp sin sorg utan som att visa hur positiv och stark man är. Hur hon mår egentligen vet ju bara de närmsta. Är säker på att hon sörjer sitt barn på sitt sätt <3 / en annan änglamamma

        Jag beklagar mammamu. Och jag tycker det är bra att du ger folk här perspektiv!
        Jag känner inte till influensern men blev väldigt berörd av det du skrev. Och tycker verkligen inte att man behöver diskutera om någon sörjer på rätt eller fel sätt baserat på vad de postar på Instagram.

          Tack anonym. Kan tilläggas att jag idag begravde mitt barn så har tänkt extra på min lilla bebis och sorg. Om man vill få lite perspektiv och se ett konto där personen är öppen med sin sorg så finns rachell jean simon som förlorade sitt andra barn för ungefär ett år sen. Som sagt, finns inga rätt eller fel.

            *instagramkonto

              Jag beklagar. Jag förlorade också mitt barn nyligen, fast lite tidigare än du. Jag vill tipsa om ett annat konto: ihadamiscarriage. Meningen ”stillborn – still born” har varit till tröst för mig.

          Det är inte det jag diskuterar. Hoppas att hon får stöd och tar stöd. Jag vet vad som kan hända när man trycker bort sorg och känslor.

            Vad menar du då?

    Någon här som inte dricker koffein? Vad gör ni för att känna er pigga?

      Är alltid trött. Avundas dem som löser allt med kaffe; allt från förstoppning till låg energi. Man tar bara en kaffe så är allt bra igen. Ett toppenliv!!

        Haha håller med dig! Så känner jag med

      Inte druckit koffein på 9 månader. Är höggravid
      Dricker inte kaffe i vanliga fall utan bara nocco och det har jag inte vågat dricka pga märkningen på burkarna som antagligen är bullshit iofs.
      Är konstant trött så har inga tips.

        Varför skulle märkningen vara bullshit??

          För att en nocco innehåller 180 mg koffein vilket är mindre än vsd man ”får” dricka som gravid om dagen. Det motsvarar alltså ungefär 2koppar kaffe (inte muggar!). Men enligt eu-standard måste ma ha märkningen att det inte rekommenderas för gravida
          Finns inga andra ämnen i som kan vara skadliga utan handlar om just koffeinet.

      Hmmmm………. Försöker lägga mig i tid. Är 28 & har aldrig druckit kaffe 🙂

      Dricker inte koffein. Ibland är jag bara trött, helt enkelt. Jag tycker att en glas kallt vatten piggar upp, frisk luft och motion lika så. Jag upplever att om jag försöker ha lite mer jämt blodsocker blir jag inte så trött under dagen.

        Tack för alla svar! ?

      Dricker aldrig kaffe för att känna mig piggare. Har nog alltid utgått från att det är en myt! Dricker kaffe för att slippa huvudvärk. Började med det som sällskapsdryck.

        Jag blir alltid sjukt pigg så det är nog individuellt ^^

          Ja så är det nog ?

      Vet inte, bara är pigg haha / 32åring som aldrig druckit kaffe ?

        Koffein menade jag ?Skyller på klockan nu ?

          Haha vad skönt för dig! Hoppas att jag kommer att känna mig piggare framöver, tror att koffein har sabbat mycket genom åren ?

      Dricker man alltid kaffe så känner man sig inte piggare av kaffe.

        Jag vet, lyckades hålla mig ifrån det typ ett halvår. Under den tiden blev jag helt deppig, motivationslös och ständigt trött. Målet är att sluta helt då jag inte vill vara så beroende 🙂

          Hade hellre varit beroende av kaffe än av en massa annat skit som jag medicinerar min deppighet och orkeslöshet med. Alltså jag vill verkligen kunna dricka kaffe!

    Hej. Jag gillar sidor som Modette och Baaam. Alltså handlar lite om smink och mode och relationer m m. Vet någon fler sådana sidor. ?

      Metromode och Elle kanske?

    Jag måste skriva av mig. Har glädjande nog inte känt mig ensam på runt 6 månaders tid. Men har kanske varit för utmattad för att känna avsaknad av sällskap, jag vet inte.
    Har ett trassligt liv med ohälsa som gjort att jag fick avbryta min karriär innan den ens startat och lett mig in i fattigdom och ensamhet. Jag är som en fågel i en bur. Ska inte sitta här, hade kunnat åstadkomma så mycket om livet inte rasat ihop. Kämpat i snart ett decennium med att få rätsida på allt men det ända som händer är att jag blir äldre och kommer längre och längre ifrån mina drömmar. Ingen del av livet är stabilt. Varken hälsa, relation, ekonomi, arbete, socialt eller liknande.
    Det värsta av allt är att jag tappat förmågan att glädjas åt andra. Jag är inte elak eller otrevlig men jag är sorgsen. Det har kommit med min ålder. Är 35 nu. Jag blir inte längre glad om någon förlovar sig, gifter sig, blir gravid, köper hus, blir befordrad, flyttar ihop med ny fantastisk partner osv. Istället skär det i mig. Jag vill inte vara missunnsam. Det är helt emot mina värderingar men jag har noll utrymme för att fira andras lycka. Det känns så deppigt.
    Varje gång någon gifter sig eller får barn eller får jobb känner jag att jag blir lämnad ensam kvar, att stampa på samma ruta i mitt liv och aldrig komma framåt eller ha något att glädjas för i mitt liv.
    Känner mig så ledsen över dessa känslor och vill inte ha det såhär. Slutältat för ikväll.

      Åh vad ont det gör i hjärtat att läsa detta. Har inga råd att ge (och misstänker att det inte är det du vill ha heller) men jag hoppas verkligen att det ordnar upp sig för dig. Kram

        Tack snälla!❤️❤️❤️

      Åh, hoppas verkligen att du får hjälp att komma upp ur avgrunden som du just nu verkar befinna dig i! Utan att veta mer, verkar det som att du (även) har drabbats av depression. Jag har själv erfarenhet av djupa depressioner och utmattning. Har provat flera olika mediciner, samtalskontakter och behandlingsformer. Till slut gick det. Jag är inte vaccinerad mot psykisk ohälsa men har lite redskap att hantera det. Kämpa på ?? du klarar det, vad det än är!

        Åh tack för din omtanke! Vad snälla ni alla är.❤️
        Jag tror inte jag är så deprimerad vanligtvis men inser att jag både låter och känner mig deprimerad ikväll. Har precis fått höra ännu en lycklig händelse för en bekant och då kom alla dessa känslor, som de alltid gör i såna lägen. Jag äter antidepp för att lindra kronisk smärta men får inte någon vidare effekt på övriga tillstånd.

      Känner igen mig. Livet är dystert och mörkt för mig med. Känner ingen glädje längre. Bara ilska, sorg, fysiskt sjuk är jag också. 🙁

      Vill inte leva men är rädd för att dö. Hatar allt.

        Stor kram till dig. Vi får hoppas det vänder för oss.❤️

          Tack <3

    Alltså hur kan det gå så fort att bli storleksblind när man gör läpparna??? Såg senaste bilden på gabjoss, hon gick ju ut för ett tag sedan att hon börjat fylla lite grann. Men alltså, nä, det är inte lite grann.

      Det ser ut som filtren hon använder gör de ännu större :p

      Om du kollar riktigt noga så målar hon väldigt långt utanför läpplinjen, vilket gör att de ser extrema ut på bild.

        Ja du kanske har rätt. Men hur ser det ut live när man målar så mycket utanför?

          Väldigt fult kan jag intyga

    När ni tränar på gymmet, brukar ni spana in vad andra tar för vikter och så?

      Ibland, men oftast är jag så upptagen i mig själv.

      Ibland kollar jag in vad folk gör för övningar för att få inspiration, men kollar aldrig vilken vikt folk tar.

      Nä, enda gången jag lägger märke till andra är när dom är i vägen, eller när dom utför en övning på ett farligt sätt. Typ lyfter skittungt bara med ryggen eller nåt.

      Nej kunde inte bry mig mindre om vad någon annan gör på gymmet

    Hej!! Är det någon som har tågluffat i europa och har något tips eller vad man ska tänka på?

      Har gjort det två gånger. En gång med kompisar när jag var 18 och en gång med min syster när jag var 24.
      Har nog inga speciella tips egentligen, förutom att förboka nåt hostel eller hotell om man åker mitt i sommaren och besöker de allra vanligaste ställena. Typ Paris och Amsterdam.
      Det är skitkul, givande och ibland lite jobbigt. Rekommenderas varmt!

      Har tågluffat en gång för snart två år sedan:) mitt tips är också att förboka hostel etc för det är skönt att slippa tänka på det under resan:) Ett tips är också att titta på vad man kan göra i städerna/landet man besöker innan så man har lite av en plan med det. Det är verkligen roligt att tågluffa?

    Hej! Tips på aktivitet digital AW? Vad kan man göra som är kul? Tacksam för tips ☺️

      Vi har gjort quiz, på spåret, men vi har också haft andra tävlingar man kan göra själv och som löper under en viss tid (ex. stegtävling, julbingo etc.) för att sedan ha en digital lunch efteråt.

        Lunch efter AW? Då jobbar ni natt eller?

    När man ska gå på gravpenning får man ju Max 759kr per dag. Är det räknat på 5 dagar i veckan eller 7? Blir ganska stor skillnad i slutsumman.

      5 dagar

      Gravpenning? Är man döende då eller?

      7 dagar såklart. 16000 i Maxtak brutto är väldigt lågt.

    Online gaming night!

    Jag är gravid. Min sambo vill inte behålla, vi har redan två pojkar och han är nöjd med det. Han vill absolut inte ha ett barn till. Jag vill behålla.
    Det är min kropp och mitt beslut osv men jag vill att det ska vara VÅRT beslut som VI är till freds med. Annars kommer vi ju inte kunna glädjas åt det. Vad fan gör man???

      Låt mig gissa du vill ha tjej. ?

        Nej jag har ingen preferens gällande kön

        Men vilken tråkigt svar.

      Du kan ju inte göra abort om du vill ha barnet.
      Behålla, självklart. Om en man absolut inte vill ha fler barn så finns det väldigt säkra sätt att undvika graviditet.
      Har mannen inte gjort allt för att undvika graviditeten och kvinnan vill ha barnet, så tycker nog alla tänkande människor att barnet ska få komma till världen.

        Detta har hänt trotts skydd, han har inte slarvat med det.

          Om han steriliserat sig men det gått snett, ja då kan jag förstå chocken och hur han reagerar eftersom han då tagit ett väldigt aktivt, definitivt beslut. Skydd är ju aldrig 100% vilket alla vuxna människor bör veta och jag tänker att man på något sätt måste inse konsekvenserna som kan komma av det. Som man så är det ju inte i den egna kroppen graviditeten sker, på gott och ont eller vad man ska säga.

          Jag anser alltså att han bör själv fatta att han måste stå tillbaka lite, klart ni måste diskutera ihop, men att han ändå bör stötta ditt beslut och även om det inte är hans önskan så får han väl peppa sig själv lite på att få ett barn till. Det är ju ofta man i ett förhållande måste kompromissa och ska man klaga på allt man inte får efter egna viljan så blir det ju outhärdligt. Ok, ett barn är en stor grej men att gå från 2 till 3 barn är ingen extrem omställning, betydligt större skillnad på att gå från 0 till 1.

          Prata om det ordentligt och försök förstå hans synvinkel på riktigt. Är det något flummigt ”jag kommer inte kunna älska ett barn till” som mest känns som känslomässig utpressning eller är han i nuläget på gränsen till sammanbrott pga stressen i livet eller liknande? I ett bra förhållande så VILL man ju kunna mötas, uppfylla den andres önskningar om det gör den lycklig, man vill att den andre ska må bra. Ibland går det naturligtvis inte för att man själv skulle må så pass dåligt av kompromissen. Men då måste ju den andre verkligen förstå.

          Men som sagt, tycker det är viktigt att komma ihåg att han som vuxen människa borde veta att detta skulle kunna hända och konsekvenserna av det.

            Men dom hade ju skydd? Då är det ju lika mkt hennes ”fel”..

              Ja absolut, men det är ju i hennes kropp som själva graviditeten sker och därför har såklart kvinnan rätt att bestämma om hon ska fortsätta graviditeten eller ej. Är man då man och absolut inte vill ha ett till barn så bör man naturligtvis göra allt i sin makt för att det inte ska bli ett till barn, dvs sterilisering eller avhållsamhet. Annars kan konsekvensen bli en graviditet och ett barn man själv inte önskat.

                De tillsammans borde gjort allt de kunnat om de inte ville ha ett tredje barn. Sånt pratar man om och planerar tillsammans.

                  De borde följa ditt råd. Åk tillbaka i tiden och prata om det. På så sätt blir hon inte gravid.

        Nej det tycker inte alla människor. Mannen och kvinnan borde tillsammans bestämma vad de ska göra för att undvika graviditet och sen göra de sakerna. Kan inte bara vara en persons ansvar.

      Det är din kropp, du bestämmer och du vill behålla barnet.
      Man ångrar aldrig ett barn! ❤️

        Fast det kan man göra.. och man kan ångra konsekvenserna av för många barn…

          Jag undrar verkligen vad ångra sina barn innebär. Kan ingen förklara det?

            Finns många sidor på nätet där man kan läsa om det.

            Det är nog väldigt få som verkligen ångrat ett barn. Men kanske mer att man ångrar att man fått barnet vid en viss tidpunkt, där det verkligen inte passade, inte att man önskar bort själva individen.

              Få i procent säkert men ganska många vittnesmål. Handlar bland annat om att man kanske egentligen inte ville ha barn men kände sig pressad, inte vill leva det livet m.m.

                Som önskar bort själva individerna?

                  Som skulle valt annorlunda om de fick leva om sina liv, så jag antar det.

      Klart ni ska behålla det. Ni har ju alla förutsättningar på plats för det här barnet. När pappan vet ditt beslut så är jag övertygad om att han efter en liten tid kan acceptera det och glädjas med dig. Och när barnet kommer så tror jag att han kommer tacka dig för att ni behöll det. Om du känner dig tvingad att ta bort det så tror jag att du alltid kommer ha det som ett agg mot din man, och kanske leder det till att ni inte kan fortsätta att vara tillsammans i längden.

        Inte säkert det blir bra, de kanske inte orkar. Tycker inte alls det är så självklart som en del uttrycker det, jag skulle aldrig palla 3 barn…

      Vi gick från 2 pojkar till 3 pojkar, och det är bara fördelar med det. Bättre gruppdynamik, och det var faktiskt ingen större skillnad i jobb att gå från 2 till 3. Däremot när man gick från 1 till 2 så var det mycket mer av en chock! Så om din mans argument är att det blir för jobbigt så behöver det verkligen inte vara så, snarare tvärtom!

        Eller så har han rätt.. Tre kan absolut va jobbigare än två!

      Tycker nog att ni ska diskutera detta privat och inte lyssna på kommentarer här. Tror ni vet vad som är bäst för er, så får ni komma fram till något.

        Bästa kommentaren. Prata med din man och lyssna på hans sida, inte anonyma främlingar!

      Behåller. Blev oplanerat gravid med trean och vi var i samma situation, jag ville ha barnet men inte maken. Det var inte roligt, men vi gick vidare med graviditeten som resulterade i missfall innan vecka tolv. Han ville förstås inte försöka igen och jag känner sorg över det. Det var riktigt jobbigt första tiden efteråt.

    Biancas nya bröst är på display i talang ikväll. Tycker så synd varför behövde hon såna klot???

    Har nån här ett beprövat knep för att få håret att växa fortare?

      Vitaminer för håret, har du provat det? Finns ju på apotek.

        Du menar typ Priorin eller dylikt?

          Typ ja. 🙂 Eller ’Hårkontroll’, eller ’Hår, hud och naglar’. Finns på Apotek Hjärtat.

          Eller Silicea

      Nioxin shampoo och balsam! Fick mitt hår att bli mycket längre och tjockare

      Kerastase Genesis, tror den heter, ljusrosa serie och är jag inte helt ute och cyklar finns schampot i antingen genomskinlig flaska eller ogenomskinlig och jag har ogenomskinlig.
      Min frisör tyckte jag tappade hår och rekommenderade den serien. Jag är inte helt nöjd med kvaliteten på håret, men det har blivit längre. Kanske, kanske börjar märka nu efter tre månader att jag inte tappar så mycket, men det är något som ändå gör att jag inte är helt nöjd. Men längre hår har jag fått i alla fall så det kan jag inte klaga på.

    Okej ikväll är biancas nya bröst på visning i talang. Jag trodde inte på er som sa att hon fixat dem haha men herregud!!! Det är ju två KLOT?!!! Så sjukt att hon lyckas dölja dem så länge

    Okej ikväll är biancas nya bröst på visning i talang. Jag trodde inte på er som sa att hon fixat dem haha men herregud!!! Det är ju två KLOT?!!! Så sjukt att hon lyckas dölja dem så länge

    Okej ikväll är biancas nya bröst på visning i talang. Jag trodde inte på er som sa att hon fixat dem haha men herregud!!! Det är ju två KLOT?!!! Så sjukt att hon lyckas dölja dem så länge

      Räckte det inte med en kommentar om detta?

        Sorry, fyra??

    Nån som vet om det är ok att ta lergigan om jag drack ett glas vin till maten för två tre timmar sen?

      Borde gå. De kan ha starkare effekt så du blir mer groggy men du kan också få lite mer biverkning. Jag har tagit tabletter efter något glas och det har varit fine.

    Jag har 780 000 kr på mitt sparkonto. Är det mycket eller lite? Är 40 år gammal.

      Lite
      Jag har 850:-

        ålder?

      Vad tror du själv? Eller är du totalt världsfrånvänd?

      Jag är 32 och har 4500 ?

      Mycket.

      Sparkonto låter riktigt osmart. Du måste ju investera pengarna…

        Ja det är för mycket pengar som ligger på ett konto som förmodligen inte har någon ränta. Borde investeras på något sätt. Nu slår det mig, att det skulle kunna vara en bra investering att swisha lite till mig – för mig alltså!

      Beror väl på hur man ser det. Jag har 200’000 på ett ISK konto men ca 1 miljon bunden i en lägenhet som stadigt ökar i värde. Men jag har en man med ett bra jobb i en stabil bransch och han tjänar bra så skulle något hända mig står vi inte helt lottlösa.

      Jag är 30 och har 40.000. Plus några tusenlappar i kontanter. Säljer jag bostadsrätt och fritidshus utan vinst är det +150 000. Dock är den förväntade vinsten på bostadsrätten 100-150k.
      Jag är nöjd. Jag är absolut inte fattig, kan göra det jag vill och klarar mig om det krisar. Inte rik i dina mått mätta, men vad gör det.

      Nej, det är helt ok. Är 36 snart och har 1.1 miljon efter mycket sparande och bra (spridda) investeringar.

    Okej ikväll är biancas nya bröst på visning i talang. Jag trodde inte på er som sa att hon fixat dem haha men herregud!!! Det är ju två KLOT?!!! Så sjukt att hon lyckas dölja dem så länge

      Finns det nåt ställe på kroppen jon inte opererat sig.

      Tror hon mår väldigt dåligt

      Tror seriöst det är den där idioten Philippes fel

    Nån som sett serien Festen på SVT? Jag tycker den känns sjukt overklig, eller är det verkligen så här för ungdomar i Malmö?

    För alla som tröttnat på identitetspolitik:

    https://www.youtube.com/watch?v=p9_bI789Gog

    Har fått glasögon för första gången. Har ett brytningsfel och ser sämre på längre håll. Mina nya glasögon känns dock så himla konstiga, det är skarpt och så men det blir typ lite ”vidvinkel” på alla objekt på nära håll och gör att det ser mindre ut än vad det är. Känns superskumt att gå med glasögonen på… är det så ”det ska va”? Eller tar det skitlång tid att lära sig ha på sig dem?? Hjälp, tack ?

      Tar ett tag att vänja sig!

      Tar ett tag att vänja sig…har haft mina i lite mer än tre år men hatar att ha dem för att det känns som att de trycker ihop världen på något sätt så jag använder dem inte förutom när jag kör bil.

    Fan har sån ångest över att min familj ska hem till mig imorgon och kolla mello.. vill bara ställa in. Min bulimi har tagit över mitt liv totalt och jag har noll kontroll över maten just nu. Sökt hjälp men det tar sån tid att få den.. Fan att man är så stark annars, men så svag inför denna sjukdom

      Ställ in pga. Corona.

      Jag har också bulimi. Ingen vet. Säger att jag varit frisk i 6 år… Vet inte vad fan jag ska göra.
      Kräks ca 2 ggr per vecka nu. För 6 år sen kräktes jag flera ggr per dag. Så är ju en klar förbättring. Haft långa perioder (3-4 månader) utan att kräkas, men lyckas alltid trilla dit igen 🙁
      Så jävla jobbigt.
      Hur länge har du varit sjuk och hur gammal är du?

    Ako Rahims flickvän – Ida Andersson – hur gammal är hon? Verkar vara stor åldersskillnad…

      Hon tog studenten 2018 verkar det som (sett på hennes instagram)

        Hur träffades de?

      Fått för mig att hon är typ 22ish.

    Finns det någon hårborttagningskräm som faktiskt funkar? Vilken såfall? Alla tips mottages såååå tacksamt!

      Jag köpte någon rosa förpackning på Ica. Fu kar skitbra, allt bara ramlar av. Jag har inte jättemycket hår, så vet inte hur det funkar på andra.

      Tycker veet år bra. Köpte ”herrkrämen” sist pga den var billigare (vilket är sjukt men aja) och den funkade exakt lika bra.
      Brukar ha den nån minut extra, och sen skrubba bort med skrubbvantar i duschen

    Hur hade ni gjort: Om man har startat ett företag på en idé man brinner för och hoppas kunna göra skillnad med, men får ett erbjudande att sälja det för 10 miljoner. Å andra sidan kan det vara värt 50 miljoner om några år om det går bra, eller 0 om det går dåligt. Ta det säkra före det osäkra, men samtidigt lägga ner sin dröm?

      Jag skulle nog sålt men jag är en lat jävel som inte brinner för sånt. Så skulle nog inte ens ha startat det från början I guess…

      Sälj med tilläggsköpeskilling som villkoras vid vissa framtida resultat

    Måste bara skriva av mig.

    Håller totalt på att gå in i väggen. Har två barn varav en är bebis på ett halvår. Pga sambons jobb är han bara hemma på helger och finns ingen chans att han kan vara föräldraledig, innan folk börjar gorma om jämställdhet så KAN han inte vara hemma och föräldraledig då han inte är svensk medborgare och jobbar utomlands.

    Mår så fruktansvärt dåligt att jag inte vet vad jag ska göra av mig snart. Försöker hålla uppe men bryter ihop med jämna mellanrum. Har försökt psykolog kontakt via BVC men gav mig ingenting 🙁 vad ska man göra? Denna veckan har stora killen varit hemma från förskolan och jag har totalt kört huvudet i väggen han har i princip fått obegränsad skärmtid och jag har bara sett till att han är hel, ren och mätt, samma med bebisen men mår så dåligt över det här. Känns som att jag förstör mina barn. Stora killen kan dessutom inte leka själv utan måste alltid ha en vän/mig eller något. Annars blir han en destruktiv maskin som bara tar sönder allt i sin väg. Vad ska man göra? Ber till alla gudar i världen att han är frisk nästa vecka men fasar redan inför påsklovet. Vad tusan ska jag ta mig till? Pga svåra omständigheter när jag var liten, litar jag inte ett dugg på socialsekreterare, har själv sett hur noll koll de hade och vilka felaktiga beslut de fattat gällande mig som barn så det är helt uteslutet (vet att det alltid kommer upp att man kan prata med dem för hjälp). Några tips och råd till en helt slutkörd mamma?

      Har egentligen inget tips men vill bara skicka en stor fet kram till dig!

      Skärmtid och mutor är 100% okej för att känna att man håller sig flytande!

        Tack, för en odömande kommentar ?? Du är världens bästa och jag hoppas du får en riktigt fin vecka som tack! ❤️

      Känns spontant som dålig planering av er att ha en förälder som är bortrest nästan 2/3 av tiden med nyfödd bebis.

        1ja varför skaffade ni ens barn?

          För att vi gillar barn? För att livet inte är statiskt och vi inte hade en aning om att Corona skulle hända och vända upp och ner på vårat liv? För att barn inte är bebisar för alltid? Varsågod främling på internet,
          Du tillförde och hjälpte mycket i diskussionen…

      Ska man skaffa ungar så har man en skyldighet gentemot dem att se till att situationen är hållbar för föräldrarna och att de kan ta hand om barnen. Utan att veta såklart bakgrunden till er situationen men jag förstår inte, kom det som en chock för er att detta inte funkar?

        Well, min man blev av med jobbet här i Sverige i juni pga Corona så inget vi planerade att bli så här bebisen kom två månader senare. Blev gravid innan Corona ens var en grej så inget vi kunnat förutspå. Hjälper inte min situation just nu ändå att älta det i vilket fall

          Hade inte det varit Corona hade vi dessutom kunnat få hjälp av familj (tyvärr äldre i riskgrupp utomlands), jag hade kunnat gå på babygrupper för att få social kontakt och stora barnet kunde leka med kompisar hemma. Men ja så här i efterhand så kan man ju säga att det var dåligt tajmad graviditet men inget vi ens kunnat föreställa oss att det skulle bli så här.

      Du gör ditt bästa! Även om man många gånger vill mer än vad man räcker till.

      Jag har vänner med barn vars partners också arbetar större delen utomlands och ibland ser livssituationer ut så, att man inte har så mycket val möjligheter än att bara försöka göra det bästa av situationen! Har du några familjemedlemmar eller nära vänner som kan hjälpa att avlasta? Kanske en kompis som gärna kommer och lagar mat och hänger med er samtidigt? Ett par extra händer är ju väldigt tacksamt om så bara för någon timme eller två.

        Tack ❤️ Tyvärr inga familjemedlemmar här, vi har familj som kan hjälp till utomlands men pga av rådande situation kan dom inte komma hit. 🙁
        Vänner har jag några stycken men de flesta är rätt försiktiga med all rätt just nu.

      Det finns ingen som helst möjlighet att han inom en hyfsad snar framtid kan försöka söka jobb här hemma så han kan hjälpa till? Vet att det är svårt i Coronatider men han skulle inte kunna tänka sig något jobb där det alltid behövs personal och det finns god chans för anställning? Typ vården, äldrevården, lager osv. Kanske inte det han vill göra för alltid men kanske skulle vara bästa alternativet just nu för familjen?

        Han letar! Det är rätt slitigt för honom med att pendla varje vecka. Tyvärr talar han inte svenska så vården är rätt uteslutet. Han har en väldigt nischad och teknisk bakgrund inom bristyrke så ibland poppar det upp jobb här men just nu verkar det rätt tomt, antar att företag inte vågar anställa just nu. Men överlag har vi upplevt att ingen anställer en engelsktalande förutom hans nischområde. Tror han varit rätt okej med lager eller liknande men misstänker att folk ser honom som överkvalificerad + väljer svensktalande när det ändå finns dom att välja på – helt förståeligt!

      Har ni möjlighet att anställa barnvakt kanske iallafall några timmar i veckan för avlastning? Tänker då att du kanske får tid att göra annat och hämta energi i veckorna? I det landet jag bor är det vanligt med nanny eller mommy helper som kan avlasta och hjälpa till just för att det kan vara sjukt tufft att få ihop vardagen.

        Jag har letat faktiskt men inte hittat någon lämplig, hade en ung tjej men tyckte inte riktigt det gav så mycket. Där vi bodde innan finns inte föräldraförsäkring så det var väldigt vanligt med nannys och liknande. Funderar däremot på att köpa städhjälp och tänker att det borde minska belastningen lite med annat även om sambon hjälper till så blir det en sak mindre att hinna på helgen till exempel. Tack för påminnelsen ska försöka ta tag i det!

      Oj vad jobbigt, förstår dig verkligen. Ville inte ens att maken skulle göra ärenden efter arbetet när jag var som mest trött under föräldraledigheten. Går det att du och barnen är där pappan är under veckorna istället? Då skulle han kunna avlasta efter jobbet.

    Någon här som opererat bort sina äggledare? Hur mådde ni efteråt? Ska operera bort mina till veckan och skulle vilja höra andras upplevelser.

    Får man dejta en kille som en inte så nära kompis har legat med en gång i tiden? Det är längesen men jag tror hon har svårt att släppa honom, det verkar så.
    Han vet inte att jag känner tjejen. Har träffat honom lite ytligt sådär, vi har tränat lite ihop, men det finns något och vi skriver mycket och vi vill ses (hemmajobbare så vi träffar ändå inga människor sen ett tag tillbaka).
    Det känns okej på så vis att jag inte är så nära med henne och jag har inga problem med att de har legat. Men jag vet också att hon ser mig som en närmare vän än vad hon är till mig (det är en historia för sig). Jag är så kluven!

      Klart du kan! Orkar inte motivera det mer än att alla har väl haft ett liv innan man börjar dejta nån ny liksom

        Tack! Då slutar jag ha dåligt samvete nu för att jag pratar med honom, haha?

      Det får man ? var tillsammans med makens kompis i tio år innan vi kom oss för att göra slut. Det är alltså tack vare honom som jag och maken lärde känna varandra!

        Nämen oj, vad kul! Hur tog kompisen det?
        Som sagt _jag_ är inte nära kompis med tjejen, men hon ser mig som en närmare kompis. Jag tror att hon har känslor för honom på ett eller annat sätt, hon verkar ha väldigt svårt att släppa honom i alla fall för hon pratar fortfarande om honom men hon pratar även negativt om honom så jag antar att det är för att jag ska bli avskräckt. Så jag blir kluven mitt i allting…

          Du bör nog vara beredd på att denna kompisen kommer att bli sårad, av vad det låter som. Men om det inte stör dig så kör på.

            Det kommer hon säkert bli, men samtidigt använder hon mig för att bara prata om sig själv med. Jag får inte en syl i vädret (och om jag får prata så avbryter hon, blir kissnödig eller hittar någon annan ursäkt till att inte lyssna klart på det jag säger) så det kan vara ett bra tillfälle att få vår vänskap att ta slut, känner att det gör inte så mycket egentligen.

              Så, inser jag nu, att jag har ju svaret. Dit borde jag ju kunnat tänka innan jag skrev min första kommentar?

                Ibland är det ju så man hittar svaren?

          Det gick ett år mellan uppbrottet och att vi blev ett par. Han sa till och med att vi borde bli ett par ? men vi har inte någon kontakt nu, det blev kanske lite för nära för de båda herrarna ?

    Idag har jag varit ledig. Städat köket och badrummet, dammsugit hela lägenheten, varit på välbehövlig massage och tvättat åtta maskiner tvätt. Nu ska jag kröna den här dagen med en dusch och att krypa ner nyduschad i rena sängkläder! Wuhu!

      Anna Book, du är såå duktig!

        Haha allt stämmer bra in på AB förutom ”IDAG har jag varit ledig”. Hon är ju ledig ALLA dagar.

    När man ska scrolla igenom Öppet spår och råkar trycka ”svara” på vart och vartannat inlägg. ?

      Håller med!!! Så störande haha

      Hur går det för Stonehartz-familjen? Wahlströmsarna?
      Hur många är de nuförtiden?
      Funderade på det viktiga så här en fredagkväll:)

        Upptäckte just en sms konversation mellan min sambo & hans tidigare (kvinnliga) kollega och jag vet att det var unket av mig att öppna och läsa igenom men fick bara en konstig känsla i magen när jag såg att de messar privat. Han skriver upprepade gånger att han saknar henne så mycket och de har tydligen pratat i telefon flera gånger senaste veckorna fast de inte längre jobbar tillsammans. Nu vet jag dock inte hur jag ska ta upp detta med honom då jag uppenbarligen gjort fel då jag ”snokat”. Mår så dåligt… hur skulle ni gjort?

          Kan de inte va så att han saknar henne som vän/kollega?

            Jovisst så skulle det kunna vara. Jag kanske överdramatiserar i mitt huvud? ? fick bara en konstig känsla över det hela..

              Saknar som kollega? Hoppas du skojar. Tycker verkligen du ska ta upp det med din kille, känns inte hundra.

        ”Hur går det för Stonehartz-familjen? Wahlströmsarna”

        Barn nummer 15 (en tjej) ska födas i juni, sen är det slut med barnafödandet säger fru Stoneheartz. Barn nummer 14 är 1 år gammalt. Barn nummer 2 (hon är väl runt 20 år gammal?) är också gravid och hennes barn (en pojke) ska födas nu i mars.

    Hej!
    Jag letar en en influenser som bloggbevakning postade ett youtubeklipp på hennes renovering. Det var en tjej som bodde i Stockholm och hon hade klätt halva lägenheten i en trästavar som en panel från golv till tak. Hela lägenheten var väldigt sober i beiget och vitt och hade runda former.
    Minns att det var väldigt inspirerande med före- och efterbilder, men kan inte komma på vem det var. Är det nån som vet på min beskrivning vem det kan vara??

      Elin Skoglunds förra lägenhet passar den beskrivningen, kan det vara den du söker? 🙂

    Vad tycker ni om Bitcoin?

      interesaant specuellt NFT

    Alltså jag gjorde värsta misstaget.. jag skrev en kommentar här igår och tryckte prenumerera för jag trodde jag endast skulle få notis om nya kommentarer. Men min e-post blir ju spammad. Hur får jag det att sluta??? ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.