Jonna Lundell tar en lite annan shoppingväg än sin make

Medan Joakim Lundell framstår som att han försöker slå världsrekord i innehav av svindyra, plyshiga mysdressar från Gucci så har hans fru Jonna tagit en lite annan, mer hållbar approach till det här med shopping.
Istället för att handla nytt, nytt, nytt, design, design, design, dyrt, dyrt, dyrt, så är hon aktiv i olika köp och säljgrupper på Facebook där hon köper och säljer barnkläder.

GUCCI KIDS GG jacquard wool track jacket € 550
Bildkälla.

För priset av den här Gucci-hoodien – 550 euro (5 578 kr) så får man 185 stycken begagnade tights a 30 kr/styck.

Vems tänk är mest likt ert?
Track suit-Jocke eller Market Place-Jonna?

Jag är Jonna all the way.
Älskar att handla second hand.

Tack för tips!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Köper gärna nya kläder till min son men det är framförallt för att jag vill ha kläderna länge och att det sedan kan ärvas vidare av syskon. Mycket secondhand är redan så slitet och går sönder direkt. Däremot köper jag mycket leksaker och möbler osv secondhand.

    Älskar detta! Mer sånt här! Skäms nästan när jag köper nytt.

      Skäms? Varför då? Jag köper aldrig begagnat och tänker absolut inte skämmas över det. Var och en gör ju det som passar honom/henne bäst.

        Samma här?

        Miljön vettu. Tänkt på den?

    Tycker det är lite sådär att dela med sig av vad Jonna söker osv i en privat grupp. Oavsett om det är kläder och begagnat.

    Men är team second hand. Tycker dessutom att Gucci har bland de fulaste kläderna osv.

      Kan vi lista de fulaste barnkläderna? Gucci, Burberry, Bogner, Versace. Fyll gärna på.

        Äsch. Så länge det är bekvämt och praktiskt så är det väl bra. Själv bryr jag mig inte om märken men tycker om färgglatt på mina barn.

        Åh de där mini rodini. Skitfula ?

          Alltså mini Rodini är så gräsliga att jag nästan inte finner ord för det. Säkert bra kvalitet och allt det där men måste allt vara i skavande, grälla färgmatchningar av olika nyanser av kräk?

            Personligen köper jag kläder från mino rodini, mestadels ytterkläder för tycker de vanliga butikerna har så tråkiga kläder till barn men (!) de är fan dyrt och absolut INTE bättre kvalité.

        Allt Dasha tycker är fint är fult! Vräkiga märkeskläder, fuuult.

      Äsch är ju tusentals med i de grupperna, och absolut inget kontroversiellt ämne eller någon privat och utlämnande information.

        Nej håller med på ett sätt. Meeeen fortfarande en privat sida.

          Finns inget som heter privat på internet.

      Tycker också det är sådär att sådant här delas även om man blir glad över hur Jonna shoppar. Hon är go.

      Ja kanske det, men hon skrev en del om just shopping av begagnade barnkläder och allt hon fyndat på marketplace när hon hade sin blogg igång så i det här fallet är det nog ingen hemlis 🙂

        Nä men.. Ja, blir kluven ändå. Tycker att om en influncer är med i stängd privat grupp oavsett ämne så borde det inte läcka ut. Speciellt inte såhär på en stor blogg ?

    Bra gjort av Jonna! (Och alla andra som köper begagnat).

    Alla får köpa det dom villa å så länge dom har råd och ekonmin inte blir lidande
    Tycker det är bra att hon tänker ekonomiskt
    Jag blandar alltid dyrt va billigt . Har jag ett par jeans och en enkel tröja T-shirt och en märkes väska känns hela stilen lyxig
    Jonna har också lyx vs billigt medans som alla vet att Jocke bara kör på lyx
    Lite nyrik tänkande över honom

      Jag tycker inte att köpa second hand handlar om vad plånboken tillåter och inte. Det handlar om att vi förbrukar alldeles för mycket resurser så som vi lever idag och det är helt enkelt en ansvarstagande och solidarisk handling att inte bidra till en massa nyproduktion.

        Jag är varken fattig eller överdriven miljövän. Men varför skulle jag betala 300 för en ny body (som barnet snart växer ur ändå) när jag kan få en lika fin för 30? Mig gör det inget att ett annat barn legat och jollrat i den innan.

          12:19
          Din kommentar gör mig glad. Så gulligt ”ett annat barn legat och jollrat i den innan” ?

    Köper barnkläder begagnat ibland. Barn hinner ju inte göra så mycket med sina grejer innan de växer ur så det tycker jag inte känns ofräscht. Däremot skulle jag inte köpa kläder till mig själv second hand, tycker typ att det känns sunkigt. Andras svettiga gamla grejer liksom. Skulle heller aldrig köpa mjuka möbler som inte går att tvätta.

      Lite udda tanke att tycka att det är äckligt åt en själv men inte åt sina barn.

      Finns ju väldigt mycket för vuxna på second hand som man ser är näst intill oanvänt, till och med med lappar kvar i många fall. Mycket av det jag själv skänker är sådant som jag köpt men inte trivts i så det har blivit liggandes i garderoben bara.

      Jag tänker att jag, både till mig och mina barn, bara köper det som ser fräscht ut och det nötta och ofräscha låter jag bli.

        (Försöker intr övertala dig. Bara mina egna tankar.)

          Har iofs inga problem med att köpa second hand till mig själv men tycker egentligen inte det är konstigt. Barn anväder kläder så kort tid. Och barn har inte lika äcklig svett. Om det fanns lika bra utbud av färscha, moderna vuxenkläder second hand skulle jag vara glad.

        Ja alltså det är säkert för att jag inte hittat bra grejer till mig själv. Barnkläder ser ju helt nya ut ofta, men de kläder jag sett i min storlek (de få gånger jag varit i second hand butiker) är ofräscha helt enkelt. Gillar marketplace för barnkläder men har inte sökt åt mig själv, förmodligen för att barnkläder är roligare att köpa ?

          Ja, så är det säkert. Sen har jag ett intresse av loppisar och second hand och har ganska många butiker i närheten. Ofta försvinner ju det fina ganska snabbt så är man inte ofta in kan man lätt missa. Men håller med om mjuka möbler, de köper jag inte heller.

      Alltså.. man sköljer ju/expresstvättar ju kläderna innan man använder de.

        Dem

          Klädesplaggen*

          Dom.

        Jag brukar också köpa begagnat 🙂
        Men köper ni begagnade skor? Jag har för mig att jag har läst någonstans att barn inte bör ärva skor. Vore kul att veta vad ni tycker 🙂

          Beror på att barn inte skall ”överta” någon annans gångfel. Typ gå på insidan av fötterna eller så. Så det beror ju på om man ser om skorna är ”rätt” använda eller inte?

          Finns inget belägg för varken det ena eller det andra (har försökt leta så rätta mig gärna), men är väl rimligt att akta sig för ordentligt ingådda skor.

        Varför inte tvätta vanligt?

      Jag håller med ?

    Har haft tur och fått ärva många finaplagg till mina barn, lämnar sedan vidare de plagg som fortfarande är hela och fräscha till kompisars/släktingars barn. Vet att det finns plagg som fortfarande är omlopp som använts av minst 5 barn innan. Är ju jättekul också att se foton på barnen och känna igen plagg. Köper ofta uteplagg seconhand, kan på så sätt köpa märken jag inte haft råd med annars. Köper även nytt ibland.

    Jag köpte inte en enda ny sak under 2020. Kläder köper jag bara begagnat (med undantag underkläder) sedan många år, det är billigare så 🙂 inte för att jag inte har råd att köpa nytt, mer bara att jag tycker det är en onödig utgift särskilt när de finns helt oanvända eller nästintill att köpa begagnat. Köpte en fjällrävenjacka begagnad för 10 år sedan, den håller fortfarande!

    90% av kläderna till mitt barn är second hand. Så jädra mkt slits det inte, dom växer ju snarare ur. Jag har råd att köpa nytt, men jag tycker att det är bra att använda sånt som finns så länge man kan. Köper mkt begagnat till mig själv också. Har svårt att se att det skulle vara äckligt eftersom jag brukar tvätta mina kläder. Har dock svårt att hitta ngt bra sida beg. till vuxna Efter att sellpy ballade ur. Tips?

      Regalde.se har mycket fint!

      Hur är skillnaden med sellpy nu?
      Har börjat köpa där senaste året, varit ganska nöjd. En knapp var av på nån klänning sen är färgerna missvisande men de stör mig inte så mkt.
      Vill veta vad man ska akta sig för.

        Fördelen med sellpy är ju att man KAN Returnera om det blir helt åt skogen.

      Det finns en butik i Östersund som heter ”Brukat”. De har snygga begagnade kläder till vuxna. De finns också på Instagram och där visar de upp många av kläderna som finns i butiken. En riktigt fräsch butik och kläderna känns ”lyxiga”?.

    Team Jonna

      Ja hon verkar så rar och så är hon med en kille som ger så obehagliga vibbar. Inte min sak att bestämma såklart men tror hon skulle passa bättre med en snickare i ett torp i skogen.
      Haha ja jag baserar det helt och hållet på mina egna önskedrömmar. ❤

        Jaa Jonna skulle passa bra men nån som är lite som Helene Torsgårdens kille!

    Man kan inte köpa klass Jockiboi, hur du än försöker. WT all the way

      Lyssnade på hans medverkan i Framgångspodden. Har väl inte haft speciellt höga tankar om honom tidigare men måste säga att min bild av honom ändrades till de positiva efter det.

    Jag är team second hand. Tycker att det är en rolig ”sport” att hitta fina saker på second hand till en billig peng. Det blir så mycket mer charmigt i hemmet och känslan att nyttja kläder för både mig och mitt barn som andra bara använt ett kort tag är fantastisk. En sak som däremot behöver poängtera det är att jag tror second hand skulle vara en ännu större hit och människor tog hand om sina kläder bättre. Många ggr ser de dassiga ut på bild eller levereras skrynkliga och fula. Tvätta så skonsamt som möjligt, dra plagget i sömmarna innan det hängs upp och vik det ordentligt. På så sätt håller det längre och blir aptitligare för potentiella köpare. Personligen torktumlar jag inte då det sliter för mycket på kläderna. Det gör också att kläder/textil håller mycket längre.

    Har bara beggade kläder till min dotter, förutom plaggen hon hade på sig vid hemgång från bb.
    Min syster har en dotter som är 14 månader äldre så blir mycket kläder därifrån och lite från brödet och fiskarna.

    Så härligt ändå att många verkligen börjat tänka på ett annat sätt, mig själv inkluderad. Just barnkläder också, det går alltid att få tag i begagnat; riktigt billigt eller gratis.
    Får alla kläder till minsta från deras kusin som är ett par år äldre. Tror kanske vi köpt ungefär 1-2 nya plagg till henne på tre år. Och då är jag ingen ”miljökämpe”, men man vill ju leva på ett hållbart sätt för allas framtid.

    Team Jonna! Älskar secondhand. Handlar begagnat i så stor utsträckning det går! Mycket roligare på något vis? Säkert klimatångesten som lättar och att det inte är så dyrt ?

    Secondhand är superbra till förskolan! Kläder som kan bli smutsiga utan att man bryr sig. Laddar alltid upp med tights och t-shirtar och fina men billiga koftor till dottern. Tycker det är så smidigt! Gör inget om det kommer färg eller tråkiga matfläckar eller gräsfläckar. Räknar ju med att det kommer, och det gör inget, då vet jag att min tjej varit aktiv och haft roligt ? Och det gör inte lika ont i plånboken. Har en garderob för finare tillfällen/hemma och en för förskolan/utflykter. Hittade en fin kofta för 299 från Newbie. Lite väl saftigt. Hittade likadan för 75kr i nån instagram-bloppis! Win win ?

      Inte bara till förskolan såklart. Men eftersom det behövs gott om ombyten och extra av allt så är det både ekonomisk och miljövänlig lösning ? Och hållbart.

      Sen älskar jag att köpa nytt med. Men behöver inte vara dyrt för det. Men så är min dotter första barnet, och inga kusiner eller så att ärva av.

    Köper/ärver gärna kläder till barnen eftersom de ändå växer ur dem så fort, känns onödigt att köpa nytt och dyrt till dem om det inte är till någonting speciellt.

    Däremot kommer jag köpa nya kläder när de blir äldre och kan ha dem en längre period än ett år. Jag köper nya kläder till mig själv i högre prisklass för att slippa köpa nya kläder hela tiden. Och ytterst få trendplagg ?

    Jag själv skulle aldrig kunna köpa second hand till mina barn. Barnkläder är oftast nedkissade, spya , kladd osv. Nää inte beg kläder däremot saker som inte är ”tygbaserat”

    Men roligt för dom som kan göra fynd och gillar att shoppa i andra hand. ? alla är vi olika och får respektera varandra.

      Man tvättar ju kläderna. Och tror nog att de flesta enbart säljer kläder som är hela och rena utan fläckar osv. ??‍♀️ isåfall är det ju lika äckligt/ofräscht om du tvättar dina barns kläder efteråt istället för att ständigt ta på dom helt nyinköpta plagg.

        Nää för det är mina barns ofräsha kladd , vill absolut inte ha någonstans kladdplagg på barnen. Det är skillnad.

        Som sagt e vi alla olika. Vi behöver inte tycka om samma saker . Jag gillar inte second hand i tyger. That’s it!

          Man tvättar ju som sagt kläderna både en och två gånger först. Så det kommer inte vara något kladd alls. Men ja, antar vi alla är olika känsliga ??‍♀️

            Handlar nog inte bara om känslighet utan helt enkelt hur man ser på saker och ting. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

        Du sover nog aldrig på hotell heller?

          Tar med egna lakan ❤️

          Varför allt påhopp som sagt jag tycker mina barn ska nya kläder, inte mer med det.

      Förstår dig till fullo! Själv köper jag begagnat med prislapp kvar ?

    Just barnkläder köper jag inte secondhand. Jag har själv tre barn och sett under dessa år hur prylar och kläder blivi nerbajsade, nerspydda, dreggliga mm. Tvivlar på att folk tvättar i 90 så bajsbakterierna försvinner.

      Inte ens på sjukhus tvättas kläderna i 90. Du behöver nog läsa på lite om det där med bakterier. Och kanske också läsa lite om tvång. Bajsbakterier, håhåjaja.

      Vad är du rädd ska hända?

        Och man tvättar ju dom begagnade kläderna själv också. Då kan du välja graderna ?

    En reflektion är att det är så vansinnigt mkt lättare att swisha 30 kr för ett par byxor som kommer i brevlådan än att beställa på Lindex för minst 400 för att få fri frakt, ändå komma på att man bara behöver 1 par byxor och väljer ”hämta i butik” för att aldrig komma iväg paketet åker tillbaka o ungen inte har några byxor. Swish brevlåda svinlätt o bekvämt

      Någon som kan tolka?

        Var ju väldigt enkelt att förstå vad personen menade?
        Det är enklare att få kläderna direkt hem i brevlådan och betala genom swish, än att beställa flera saker dyrt alternativt en sak och hämta i butik som man ändå aldrig kommer iväg till.

        Onödigt elakt/drygt svar. Man förstod mycket väl vad personen ville ha sagt 🙂 finns ingen anledning att vara otrevlig eller försöka trycka ner henne/honom

        Jag menar exakt:
        Lättare att swisha 30 kr för ett par byxor som får plats och levereras i postlådan än att;
        Handla ett par på Lindex för 249 kr plus 69 kr i frakt
        Försöka komma upp till 400 kr för att få gratis frakt, ångrar sig och väljer ”hämta i butik” för att slippa frakten.
        Efter 6 dagar när ditt paket kommit till den Lindexbutik du valt inser du att Täby ändå ligger relativt långt bort och du kommer aldrig dit för att plocka ut dina tights.

        Fortf oklart ?

    Köper gärna möbler och inredning begagnat. Älskar blocket! Kläder och ffa skor vill jag dock ha nytt (tyvärr). Får bacillskräck, speciellt av begagnade skor. Jobbar i skobutik och snälla så äckliga skorna folk reklamerar är. Då syftar jag inte till att de är trasiga alltså.

    Jag brukar också köpa begagnat ?
    Men köper ni begagnade skor? Jag har för mig att jag har läst någonstans att barn inte bör ärva skor. Vore kul att veta vad ni tycker ?

      Jag varvar nya och begagnade skor!

      Inte så bra för fötterna att köpa skor som är begagnade och ingångna.

    JAG ÄR SÅ UTTRÅKAD!!!!

    Köper gärna begagnat till mina barn, speciellt dyrare saker som jag vet de växer ur snabbt. Fyndade härom dagen en PoP fleeceoverall i strl 56, en storlek dom har i typ en kvart och känns himla onödigt att köpa ny.
    Min man älskar inte second hand men I don’t give a damn.

    Det är en privat Facebook grupp! Men Jonna alla dagar i veckan. Min ekonomi tillåter inte att bara köpa nytt. Sen är det bra av andra skäl att köpa begagnat.

    Köper inte begagnat pga tycker det känns ofräscht ?‍♀️ Kompenserar med ha mina nyköpta kläder tills de blir trasor och lappa och laga så mycket jag kan.

    Man kan frysa kläder i två dagar och tvätta i hög temperatur så kan man vara mindre rädd för bakterier, jag tål inte minsta lukt av annan människa dock vilket jag upplevt även efter många upprepade tvättar av plagg som verkat relativt nya, så jag köper aldrig på second hand

    Jag tycker typ second hand är äckligt, spelar ingen roll om man fryser eller tvättar kläderna vet det är bra för miljön så glad att folk gör det men jag tål det inte ? minsta lilla unken lukt så näee blä

    Man kan väl göra på olika sätt om man vill vara miljövänlig 🙂 jag köper hem nya plagg o använder dem länge ? vill ändå inte köpa secondhand eller vad andra använt. Känns som moralpoliser väntar på att få attackera någon här inne?

    Jag köper inget second hand. Däremot ger och tar jag kläder med min kompis, vi byter barnkläder eftersom min dotter är äldre än hennes och hennes son är äldre än min (ja, vi har en hel del könskodade kläder).

    Åt mig själv köper jag i stort sett aldrig kläder. Jag har inte mycket kläder och använder allt till det går sönder. Då köper jag en ny likadan. Är ointresserad av mode och håller mig till enkla basmodeller av byxor och tröjor.
    Men när något går sönder köper jag nytt oanvänt. Second hand från främlingar känns sunkigt.

    Haha, ja Jocke har tappat det helt, det är ju så trashigt med allt överflöd av lyxvaror i alla dess former. Antar att det är hans Asperger som tagit över hans liv så det är tur att han är förmögen. Tycker Jonna borde sätta ner foten, men de måste väl kanske investera i nåt o då blev det i kepor, kläder, skor, väskor, klockor mm.
    Man ser inte skillnad på håll, det kan lika gärna va bra kopior (även om det förmodligen inte är det) det är det som gör det så jävla trashigt.
    Jonna däremot är så rätt på det.

      Ja synd bara att han bränt alla deras pengar… de sparar inget plus de har ju 16 miljoner i lån på huset och de är inte kortvariga skulder utan lång variga med sjuk ränta. Varför sparade de inte bara pengar eller renovera rum för rum. Det enda jag har fått med mig av att följa deras husbygge är att Göra en besiktning innan man köper ett hus samt lite annat för deras jävla hus jag hade nog ej kunnat bo kvar om jag var dem och haft så mycket dåliga minnen fyfan de är ju som ett otursmoln ligger över det (snackar ej om det som de kallar fuskbyggare) för man får ju faktiskt själv göra research innan man tar in någon i bygget. Varenda fel man kan göra när man köper ett hus har de gjort (men också rättat till vilket är bra) nu sitter de där med 16 miljoner i skulder och inga sparade pengar och får leva på deras månadslön (vilket iofs inte är dumt för den är hög) men alltså folk som inte sparar och som inte försöker betala ner sina lån alltså tänker de bara för dagen jag förstår inte.

    Kräks lite på folk som måste hävda sig i prylar och dyrare kläder. Typ för att säga: ”Kolla jag har pengar” – eller bakom fasaden kanske det låter mer ”Kolla, tro att jag har pengar”

    Köper gärna begagnat till barnen. Älskar tanken att ett annat barn har haft kläderna, sen mina två och sedan vidare till nästa barn. Från ett barn till ett annat, så länge det går.

    Ja, hon är väldigt aktiv i sådana grupper! Säljer en del också, men ganska mycket till överpris har jag reagerat på…

    Fy FAN vad skönt att hon gör det! Jag har en så dålig bild av Joakim när det kommer till hela ”konsumera konsumera KONSUMERA!!!”-grejen, och att det ska vara så dyrt som möjligt med så tydliga loggor som möjligt, bara för att. Alltså, loggor och pris är väl skit samma egentligen, förutom att det är min högst personliga åsikt att det är skitfult med många, tydliga loggor, och helt onödigt att lägga höga summor på barnkläder som ändå kommer skitas ned, has sönder och växas ur – men det är ju liksom inte mitt problem.
    MEN! Konsumtionen! Big up till Jonna som handlar second hand, trots att de har ALLA möjligheter att inte ”behöva” göra det!

    Hon måste väl shoppa billigt till barnen så jocka har råd med sina dyra kläder?

    Skämt å sidor, Team Jonna i detta fall, när man kan köpa/sälja begagnat ska man göra det 🙂

    Det känns sympatiskt att Jonna köper secondhand till sina barn. Superbra om hon influerar andra till att göra samma sak. När mina barn var bebisar fattade jag inte att det fanns såpass mycket att hitta i köp/säljgrupper. Men jag har två pojkar så kläderna har iaf ärvts. Det som inte nötts upp efter två ungar brukar jag sälja på Tradera. Med fina bilder och bra beskrivning kan man få upp till 1000 kr för ett klädpaket med grejer från typ Lindex och Zara ?

    Jag svar jätteinspirerad av speciellt Jocke ett tag att han liksom gjort en klassresa. Jag tyckte så synd om alla fel som var i deras hus och sen att de bara blev värre och värre så jag liksom satt och bara men stackars han. Men att han bränner mer pengar än Bianca utan att tjäna lika mycket och ständigt belånar sitt hus river ut saker som redan är bra för att få innehåll (han säger det själv) samtidigt som de bränt hela kapitalet i bolaget så han får säga upp all personal och sen bara oj huset blev inte klart nu heller efter tre år. Jag blir provocerad inte på grund av att han spenderar pengar (som han har) men de är ju inte ens pengar han har. Att han uttryckligen i sin serie bara ”ja vi hatar ju att blogga egentligen för vi vill inte vara privata men nu har vi fått göra massa videos med LunaBelle och skissa program idéer för pengarna måste in. Då blir jag fan lite orolig. Hade han varit Bianca hade jag förstått att han byggt byggt byggt men att vara småbarnsförälder och leva i de byggandet i över tre år och göra om allt gång på gång samtidigt som man ser hur jävla trött Jonna är på det och hon säger hur deprimerad hon är så känner jag bara VARFÖR GJORDE NI FÖRST INTE BARA OM DET SOM VAR FARLIGA FEL ta bort svartmögel osv men har man inte råd att göra ett hus exakt så som man vill ha det direkt så börjar man ej renovera varenda vrå i ett hus utan då tar man ett rum i taget eller väntar tills man har en stabil ekonomi. De gör knappt samarbete längre så de lever på hans format och hans format är helt ok men det är ju också för barn. När de växer upp vad ska de försörja sig på då? Sen stå och skryta om hur rik man är och köpa massa dyra materiella saker och sedan nästa stund sitta och gråta för att de ej har råd att betala snickarna då känner jag bara ÄR NI HEEEELT ……. som sagt var imponerad och inspireras men nu känns de som att snart är de tillbaka på ruta ett för man kan inte heller värdera om ett hus stup i kvarten de ligger mitt i ett villa område och i Norrköping de ska också finnas köpare sen en dag. Har inget problem med nyrika personer som skryter men sitt sen inte och beklaga er över ekonomin för de hade ej behövt spåra. Jonna tänker ändå ekonomiskt för det mesta och tycker typ att allt i huset är idioti men hon blir ju helt överkörd. Sen småbarnsåren är så viktiga och de vill man ju minnas med massa kärlek och lugn inte ett konstant borrande nej de ger mig ångest för Jonas skull hoppas de är färdigt snart så de kan njuta och göra business långsiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.