Annica Englund menar att hon kan matcha sin pojkväns hockeylön genom att sälja Nuskinproduktewr

 

 

Bildkälla; Annica Englund blogg och Youtube

I början av 2020 så meddelade Annica Englund att hon skulle sluta blogga, och att man istället kunde hitta henne på Youtube.
Det kan man inte längre, eftersom hon raderat varenda video som tidigare låg på hennes konto med 58 100 prenumeranter.

Det verkar som att hon vill städa bort allting som den ”gamla Annica” sysslade med – musik, att gigga live, träning och skönhetsrelaterade videos – och nu bara satsa på MLM/pyramidföretaget Nuskin.
I ett av sina senaste inlägg så skriver hon om hur hon blivit bemött sedan hon bestämde sig för den här yrkesmässiga inriktningen och att folk skrattade åt henne när hon sa att hon till och med kan konkurrera med sin pojkväns lön, vilket hon säger att hon förstår, men att hon även vill säga ”ha ha ha” till det.

Gjorde en snabb googling och hittade att Elias skrev på ett kontrakt 2018 där han tjänar 4,85 miljoner dollar om året. Menar du alltså att du tjänar lika mycket på att kränga hudvård? ? Om du läser texten ser du att hon gjort det. Längst ner står det ”some of you laughed when I said “I even compete with my bf salary”. Dessutom heter det ”har hon ens nämnt SIN”. Inte hennes. ice ändå rimligt att ha tjänat ca 32 mkr på 16 veckor ?  Skulle innebära drygt 3 miljoner per månad när jag använde SEB’s valutaomvandlare. Hennes årsredovisning för 2020 säger annorlunda dock, borde ju synas en extrem ökning sista månaden/månaderna om det stämmer but no... ice agree, något förskönande av verkligheten kanske ?

Kommentarer från Annicas Instagramkonto

Under inlägget har det inkommit några kommentarer som är en smula skeptiska till Annicas uttalande om att kunna konkurrera med sin pojkväns lön med tanke på att han, 2018 skrev på ett 6 årskontakt för Calgary Flames på hela $29 100 000, vilket ger honom en årlig inkomst på runt $4 850 000 – vilket är 33 000 000 sek enligt den här valutaomvandlaren från Kanadensiska dollar till svenska kronor.
33 000 000 sek/år blir 2 750 000 kr/månaden vilket Annica alltså menar att hon tjänar på att sälja Nuskin-produkter?

Om det stämmer så är det ju extremt imponerande, och jag förstår att hon slopar allt vad musik, gigs och träningscontent heter får att bara göra det här.
Det hade väl ni också gjort?
Över 2 500 000 kr/månaden och hon har bara sålt Nuskin-produkter i några få månader.
WOW!!!
Man kanske skulle sadla om ändå?
Vilka är på? 😉

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Annica har tappat det helt.
    Jag tycker synd om henne som är fast i nuskin- och skaffabebisbubblan. När man fastnar i en sekt brukar man ofta vara väldigt övertygande gentemot anhöriga i början, men här måste väl ändå sambon se att det inte stämmer?

      Ja man kan ju inte låta bli att vara nyfiken kring vad Elias tycker. Förstår att man som partner vill stötta i alla lägen men undrar om han ens är medveten om vad det är för typ av företag? Och vad han tycker om inläggen hon skriver där hon pratar så tydligt om pengar eller där hon springer runt med en krona på huvudet..

        Blir också lite nyfiken på vad pojkvännen tycker ? han kan ju inte vara så insatt för detta är väl inget man stöttar? Hon la ju upp en story där hon pratade om sin ”business” och så sa hon att min kille smsade mig precis och tycker jag babblar för mycket på stories.. så nu ska jag avsluta, eller något sånt

          Tror hon är väldigt ”tuff” på utsidan men extremt skör inuti. Det är hennes sätt att hantera å hålla kontroll. Hon är driven och duktig på det hon gör men inte smart. Hon är inte en sån som tänker själv och drar egna slutsatser baserade på fakta utan image och göra som alla andra. Hon ser upp till pengar å titlar för att hon lärt sig det men kan inte förstå innebörden och se bakom.

          Fick precis upp ett klipp från Temptation island där hon å M var med och det är bara så djupt tragiskt. Det var tre år sen och visst kan saker ändras men oftast när man är vuxen så ändras man inte så mkt. Tycker det säger allt. Hon har ju dessutom gjort om det mesta på sig själv, även det så tragiskt.

      Tycker inte synd om henne. Utan om dom hon försöker dra med sig. Sedan är det taskigt att bara ta bort på Youtube för hennes fans kollar säkert där och stöttat henne i alla år. Hon framstår som ego och osympatisk.

      Vad har bebis med nuskin? ? fattar att det är två bubblor men man kan väl ändå inte jämställa att skaffa barn med en sekt? ?

        Fast för en del människor kan det här med att skaffa barn bli rätt insnöat. Tror risken är extra stor om man dels kanske inte är så nöjd med sig själv eller livet i övrigt plus såklart om det inte bara går ”rakt av.”

        De kan ju sammanfalla. Personer som är sårbara är givetvis lättare att rekrytera till en sekt och/eller sektliknande företag/scam. Så, mår hon dåligt för de har svårt att få barn samtidigt som hon känner sig isolerad där borta så är detta hennes ”räddning”? Personer som stöttar varandra, har en ”vi-mot-dem”-mentalitet (vi som är business queens #bossbitch kontra de som ”knegar och är fast i hansterhjulet för inga pengar!!), ett gemensamt mål…. en del av en grupp helt enkelt.

      Är det hon som är den nya Blondinbella???

    Det är sorgligt med personer som dras in i sekter eller sektliknande verksamhet.

    Dels är det synd om personen i sig, men även synd om alla personer hen lurar.

    Och nej, ALLA här i världen är inte stenhårda mentalt och psykiskt. Vissa har svagheter, luckor eller liksom hål i sina skydd vilket gör dem extra mottagliga och utsatta vid motgångar eller andra händelser i livet.

    Det är dessa personer som MLM siktar in sig på. MLM är bajs helt enkelt

      Intressant vad du skriver. En sak jag har svårt att förstå med nuskin är att jag egentligen har full förståelse för att människor dras till liknande om de är i en svår ekonomisk situation, det är ju enkelt fatta folk kan bli desperata och testa ”allt.” Men lite oväntat när folk gör det som inte har det dåligt ställt.

        Grundarna och fortfarande aktiva bakom Nuskin är mormoner. De tillhör ett frireligiöst samfund som kallar sig för Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga som betecknad som en sekt. Nuskin var involverade i flera åtal mot dem under 80 och 90 talet där de blev stämda av fem amerikanska delstater. Kina stämde dem 2014 och Nuskin fick betala skadestånd. De enda som tjänar pengar på verksamheten är grundarna. Alla andra är grundlurade av en obehaglig sekt.

          MLM = mormons losing money

            ? man kan ju alltid hoppas

      Hur funkar det- måste du kontakta nån hos nuskin eller ”hittar dem dig”?

        oftast kommer de till dig via instagram/facebook/nånstans i DM och skriver om hur bra ditt feed ser ut (om det är instagram) och att du ser trevlig ut etc och sen går de in på att ”de har ett eget företag och jobbar på mobilen och är sina egna chefer och har massa FRIHET” blablabla. Min gamla klasskompis har hållit på i 2/3 år med det här och försökt värva exakt ALLA, det är verkligen sekt liknande. Men tillbaka, tanken är att få det att låta som att du är din egna chef och kan jobba var och när du vill för allt är på telefonen ?

          Vet du hur det har gått för henne, tjänat nått?

            har försökt kolla hennes bolag på hitta.se och sånt men det står inget MEN med tanke på att hon har riktigt jobb på sidan av så verkar det inte gå så bra. Hon har dessutom typ skrivit att det gick väldigt dåligt ett tag men skulle inte säga att det är över 10k iaf

    Om hon tjänar några pengar alls är det inte på att sälja produkter utan på att värva nya medlemmar.

    En i hennes team som verkar vara en av de ”ledande” med massa ”titlar” hade en omsättning 2019 på 99 000-199 000. Ska bli spännande när 2020 års årsredovisningar trillar in och se vad de visar.

      SEK?

        Sek

      Killar – tjejer 1 – 0

      Hoppas hon matchar hans lön nästa år.

    Att följa MLM-spektakel är ett massivt guilty pleasure för mig, men stackars stackars Annica den dagen när hon en dag inser vad hon gjort med sitt varumärke

      Annica har väl aldrig haft ett varumärke att tala om. Slog igenom 2012 som Marcelos lilla söndertrasade leksak som ”vill flytta till Stockholm”. Bb-säsongen finns på youtube och det är hemskt. Tyvärr tror jag att folk mest skrattade åt henne där.
      Kom ut som trea, lät sig behandlas som en dörrmatta i flera år. Träffade Elias, blev lite för mallig över det, flyttade iväg och började med NuSkin. Och här är vi.

        Men minns ni vad hon gjorde i bigbrother? Hon hade pojkvän när gick in i huset men han lämnade hon för Marcelo när de började hålla på i huset! hon är ju från Tandsbyn i Östersund som är ett liten ort! Anledningen till att hon hade behov av att lämna Östersund var ju mest pga hatet hon fick från alla inklusive sin familj! Minns att hon blev starstruck på basshunter inne i huset också ? Sen råkade hitta kärleken och bli hockeyfru! Dress for success ?

      Såg en dokumentär för länge sedan, tror det var om Herbal Life, hur de etablerade sig som någon form av ”hälsobarer” och lurade de utsatta och fattiga att ge sig in i. Tror det var i USA. Blev så sorgligt kring alla dessa människor så fick stänga av.

        Betting on Zero! Finns (fanns iaf) på Netflix. Jättebra dokumentär!

          ja men det känner jag igen! Namnet alltså och netflix har jag så det verkar rimligt att det var den
          Minns att jag tyckte det var så sorgligt att jag nog inte såg allt… 🙁

        Var det ”Betting on Zero” på Netflix?

      Just nu ser jag i mitt och dotterns fb-flöde MASSOR med unga kvinnor (ofta nyblivna mammor i +20-årsåldern ) som hakat på en liknande karusell som säljer bantningsmedel (Valentus) och som ”bygger sina drömliv” med hög månadsinkomst, drömresor och fina bilar …. tror dom. Samtliga kommentarer under deras inlägg (där man inte ens nämner varumärkets namn en enda gång utan vill ta allt via PM!!!) är andra säljare som lyfter varandra. Inte en enda ny kund….. Det är skrämmande och obegripligt hur de faller för löften om framgång. När sanningen om det hela ligger ett Google-klick bort. Litegrann i samma fack som de som skickar stora summor pengar till män i nåt annat land, som de tror är förälskade i dem och vill gifta sig med dem…..

        Fy fan. Vi i Sverige har ju varit ganska förskonade från ”sådant” (jämfört med USA). Känns som att marknaden för MLM blir större iom den tid vi lever i (dels corona, dels någon form av influencer-era där alla ska vara ”sin egen boss” typ).

    Hon slipper leva på sin karl i alla fall.

      Jag hade gärna levt på en karl.
      Nemas problemas

        Nej fy! Fråga karl efter pengar för att kunna handla. Skulle aldrig nedlåta mig till det.

          Om han tjänade 3 miljoner i månaden hade jag räknat med typ 100 000 i veckopeng så jag slapp fråga?

            Men man måste väl fråga i alla fall en gång, för att få sin veckopengsinbetalning i rullning. Jag vet inte vad som låter bättre, att fråga en man lite pengar varje gång man behöver köpa någonting eller fråga en förmögenhet i veckopeng, för lyxkonsumtion, en gång. ”Du som tjänar så mycket, kan inte du ge mig 100 000 i veckan så slipper jag fråga efter pengar hela tiden? Det låter som en rimlig summa för att jag är din flickvän.” Eller jag vet inte hur man går tillväga för att få sina 100 000.

              Du får inte se det som att du ”kommer med mössan i hand” och ber snällt om pengar. I ett jämlikt förhållande delar man på saker. Jag förstår att det kanske känns konstigt när det är så sjukt stor skillnad i intäkt, men ex min sambo tjänar ungefär dubbelt så mycket som mig och vi fördelar alla utgifter enligt inkomst, så att båda får ungefär lika mycket över varje månad. Det är det enda rimliga om man vill dela livet med någon; alternativet är att man lever helt olika liv, hon lever på nudlar och bor i en egen etta (för hon har inte råd att bo i huset), hon tar bussen när de ska på semester medan han flyger, bor på olika hotell etc etc, ja du förstår säkert min poäng.

                Vi har alla pengar in och ut från samma konto. I gq problem. Min man har fått mycket aktieutdelning från sitt jobb och frågade vad vi skulle göra för pengarna. Det är ju dina pengar så gör vad du vill för dom sa jag. Men han menade på att han inte skulle kunnat jobba så mkt och avancerat om jag inte tagit större del av hushållsansvar osv pengarna är tydligen våra. Vore jättegrisigt att leva i relation med någon och behöva fråga om pengar

              Du förutsätter att man bokstavligen måste fråga. Jag hade antagit att mannen hade tagit initiativet till att lösa det ifall jag flyttade till ett helt nytt land för att leva med honom. Han känner ju till situationen. Lär ju inte komma som nån chock att en person utan jobb i ett nytt land behöver pengar för att leva där.

              Det är ju inte så att man frågar om veckopeng… delad ekonomi. Min sambo tjänar tio gånger så mycket som mig (och jag är ändå höginkomsttagare). Vi har ett delat kort och jag spenderar hur mycket jag vill på det kortet. Det har aldrig varit någon fråga om någon veckopengsvariant.

                Definiera höginkomsttagare? Vad gör din man

            Haha då gifter man sig snabbt och kör gemensam ekonomi. Ett konto – 2 kort!

          om han heter något annat än Karl då, kanske Sven….

            Barnslig kommentar när du vet vad som menas. Mannan, killen, sambon.

          Varför tror du att det går till på det viset ?
          Ingen av mina vänner/väninnor behöver fråga om pengar ? De har ett eget kort kopplat till ett konto med relativt mkt pengar. Inte svårare än så.

            Men dina vänner bidrar säkert också till summan som finns på kontot. Jag tycker att det är orimligt att inte bidra ekonomiskt om man är arbetsför. Jag skulle inte gå med på att försörja en arbetsför människa, oavsett vad jag tjänar. Det är inte rimligt att den ena har ett jobb och lite fritid, och den andra har fritid hela tiden.

              Too bad for you 😉

              Fritid ? De flesta har gårdar mkt djur och 3-5 barn. Kom igen när du har 4 barn och stort hus. Din partner jobbar oregelbundna tider osv.

      Det är ganska många som lever på sina män, i verkligheten. Sen kanske de försöker fantisera ihop något annat. Kanske bra för deras välmående.

        Så sjukt trött på pekpinnar om vad som är finare eller mindre skamligt än något annat. Varenda par/familj gör upp sina finanser själv. Låt folk vara.

          Eller hur. Som om en människa är mer värd om de betalar mer för sig. Vi är alla värda vare sig en jobbar eller inte jobbar, är rik eller fattig, kort eller lång, smal eller tjock… Vårt värde sitter inte i pengarna vi har eller inte har. Vi är alla människor födda på jorden och är helt fantastiska genom att bara existera.

    ”I even compete with my bf salary”
    Det betyder inte att hon tjänar lika mycket bara att hon kämpar på och försöker ge pojkvännen en match lönemässigt.
    Men det säger inget om beloppen.
    Compete betyder tävla, inte vinna eller ens komma lika 🙂

      Jag tolkade det som att hon konkurrerar med hans lön. Om hon menade att hon tävlar med honom så måste hon ju mena att hon iaf är i närheten av hans lön? Vad är annars vitsen med att tävla?

    En dag spricker hennes bubbla, kommer hon erkänna att hon ljugit, eller har den här säkten hunnit hjärntvätta henne så mycket redan att hon tror på dessa uppenbara lögner.

    Försökte googla fram vad någon tex i toppen på tupperware tjänar men har inte lyckats hitta någon summa.

    Nog svårt att värva ”säljare” om dom kan googla fram den kanalen och se att hon varit med i dokusåpa, vart offentlig i några år innan och då lyckats få följare som är henne kundbas samt ihop med någon som säkrar ekonomin om det skiter sig.

      Bor hon utomlands och säljer där, tror jag ingen bryr sig.

        Jag har uppfattat att hon försöker sälja till vem som helst i alla länder.
        Jag tror nog folk är benägna att googla upp någon om de ska investera sina livsbesparingar.
        Inte alla men många potentiella värvningar som går förlorade.

          Tror inte folk bryr sig om det dock ??‍♀️ De som bryr sig eller skulle reagera på det tänker klart och hade inte gått med oavsett

            Säljningsknepen i MLM är att få den man värvar att tro de är på samma nivå och då har samma förutsättningar att sälja lika mkt.
            Men klart Annika har försprång som man kanske inte ska vara enkel att hitta.

              Ja, av alla hennes följare finns det säkert många godtrogna som litar på henne och har dåligt självförtroende pga dålig hy eller liknande.

    Fånig spekulation helt utan belägg men låter som att det blev jobbigt för henne träffa en kille som tjänar så bra eller som att det blivit en grej i hennes huvud hon jämför sig med. Tycker Annica borde fundera på att plugga eller nåt om hon känner sig lite lost i livet. Du kanske inte tjänar jättebra som SSK tex men det ger dig ju ändå ett sammanhang vilket verkar vara vad hon saknar. Pengar är inte allt, hur klyschigt det än låter.

      Tror hon tappade sig själv när hon flyttade från Sverige, tror inte hon insåg hur mycket kändisskapet betydde för henne. Att nu bo i ett land där ingen vet vem hon är samt kampen i att inte kunna få barn har nog gjort att det har snurrat till det i skallen på henne.

      Nej det är det jag inte förstår. Varför måste hon hela tiden hävda sig om att hon visst tjänar bra? Pengar är inte allt men hon beter sig som om pengar, speciellt att ha ett överflöd av pengar, är det enda som räknas i livet. Så pinsamt.

        Spekulation igen men det kanske är jobbigt hennes kille är super star där han är och att det kräver ett visst självförtroende och självkänsla vara i hans ”skugga” som kanske inte alla människor har. Så då blir det kanske lätt skumma grejer och fokus på pengar som ett sätt att hävda sig gentemot en partner alla upplever som ”lyckad” om man själv upplever sig som det ”poänglösa bihanget.” Men allt sånt där sitter ju i ens eget huvud, det går ju att jobba med sig själv för att sätta sig över såna tankar.

          Jag tycker hon verkar så väldigt ensam. Hon lägger enbart upp stories på hennes hund som springer runt. Verkar inte som hon umgås med nån plus att hennes pojkvän är borta mycket. Detta med den ofrivilliga barnlösheten blir hon ett lätt offer för pyramidföretag.

            Det är iofs corona nu så kanske inte så konstigt att ens liv inte är ett party.

              Hon umgicks ju med dom andra hockeyfruarna förra året. Undra vad som hände med det gänget? Skar det sig där med?

                Japp, det skar sig…

            Det är väl precis så vi ska bete oss under pandemin?

              Man kan ju ses utomhus. Dessutom är det ju inte lockdown där nu. Det finns restriktioner men inte lockdown.

          Ja, desto mer hon försöker motbevisa det desto värre blir det.

            Jamen det är väl då man fastnar i sitt feltänk. Annika borde ta ett steg tillbaka och fundera på vad hon vill göra, inte fokusera på en helt orättvis jämförelse med en hockeykille- hon spelar ju inte hockey.

          Fattar personligen inte varför man måste försöka hävda sig och konkurrera i samma liga, så att säga. Om killen tjänar otroligt bra så blir det ju dels extremt svårt att ens komma i närheten och dels bidrar ju de extra miljonerna man eventuellt får ihop inte till något ökat välbefinnande när man redan har så att man kan klara sig gott hela livet och med guldkant på det. Hade engagerat mig i välgörenhet istället om jag var i hennes sits, fantastisk möjlighet att verkligen kunna göra skillnad och så får man ett helt annat sammanhang och syfte med det. Men det anses nog inte vara lika ”power” och inte sånt som unga kvinnor ska sträva efter, bättre att vara sin egen boss liksom, även om du bidrar till en sämre värld. Men alltså, oavsett om ens partner råkar vara rik, man vunnit pengar, ärvt dem eller vad det kan vara tycker jag det är fint om man kan se det som en chans och möjlighet att hjälpa andra, så många har ju inte möjlighet till det eftersom man har fullt upp att jobba och sköts sitt eget liv.

            Håller med! I ett seriöst förhållande där man bor ihop och planen är barn är det inte dina och mina pengar, det är VÅRA pengar!Han borde gett henne ett kort till hans lönekonto utan att hon ens behövde fråga.
            Tänk på att arbete i hemmet också är ett jobb. När han tjänar så enorma summar och Annica har offrat sin karriär och hela sitt sociala liv för honom så är det rent skamligt att han inte står för alla kostnader de har. Hon ska inte behöva hålla på med pyramidspel för att kunna betala halva elräkningen! Partnern som jobbar måste dessutom se till att pensionsspara för den som är hemma.

              Har svårt att tro att han inte delar med sig av sin lön. Tror mer det är Annika som tycker det är jobbigt att han är mer känd än henne och därför behöver försöka hävda sig.

    Enligt Nuskins egna income statement på deras hemsida tjänar :

    – 80% ingenting alls.
    – 12% 33 dollar i månaden
    – 3% 500 dollar i månaden

    (Detta innan kostnader, alltså inte profit utan income)

    Det är 95% som knappt tjänar nåt.
    Jag tvivlar inte på att Annica tjänar mer pga hur många som följer henne men att värva massa tjejer i hopp om att tjäna pengar när företaget själva är öppna med att de typ är omöjligt är så himla fel.

      Haha varför vill man hålla på med det när man läst den statistiken på deras egen hemsida?

        Tänker att den där informationen ligger halvgömd och endast finns där pga regler. Någon som vill ha en snabbfix för att få en att må bra letar nog sig inte dit.

        För att de som tjänar lite inte har jobbat tillräckligt hårt, DU kan bli en av de 5 procenten som tjänar storkovan! Arbeta hårt och det kommer ge resultat vettu

    Eh tror väll inte ens Bianca tjänar så mkt (ej Caiaaffren inräknad)

      Om man bortser från caia drar Bianca in 34 miljoner kronor. Gör ett resultat på 27 miljoner i vinst sen efter allt betalt sparar 16 miljoner per år (den nivån hon är på nu inte tidigare) HIttills har hon tagit en lön på caia 100.000 kr i månaden sen fick hon inte 73 miljoner som det ryktades om utan 146 för att sälja 15% så idag äger hon 14%. Break its artikel stämde inte heller denna gång på 73 miljoner då CAIA redan gick bra så valde Bianca och Co att riskkapital bolaget inte skulle lägga in några pengar alls i bolaget utan istället bara tillgång till deras kunskaper. Därav plockade ägarna sammanlagt ut en halv miljard och Bianca fick 146 miljoner i utdelning. I vissa fall köper sen de in sig för hälften av det i ett nybildat Holding bolag men det är ej fallet här utan de har fått utdelningen själva och inte behövt investera hälften efter de sålt allt. Så alla sålde allt men sen bildades holding bolaget och där behövde de ej köpa in sig. Totalt har Bianca nu 195 miljoner på sitt företagskonto(egna inte caia) väljer hon att plocka ut de så kommer hon får 159 miljoner efter skatt direkt på kontot men hon kan ju ha de kvar där och köpa fastigheter eller investera i annat.

    Jag har en bekant som för ett antal år sedan var inne i Nuskin och sålde. Och fick en massa titlar och fick en massa löften om premier och resor och hon hade så stora visioner för vad hon skulle göra när hon blev rik, riktigt, riktigt rik… snart, bara lite till…
    Det gick inte vägen någonstans alls. Idag är hon så nöjd med sitt alldeles vanliga jobb och vanliga lön.

      Man önskar ju så att de som är så säkra på sin sak hade drivit ett eget företag med samma entusiasm och lyckats. Jag menar den tid och allt de offrar för nuskin hade kunnat vara en framgångssaga på annat håll. Men sen är de klart att vara naiv och blåögd är ju kanske heller inte positivt i business. Men om man bortser från det så

    Hans lön är dessutom ännu högre. Kontraktet är i USD ?

      Jag var inte säker, så jag valde kanadensiska dollar som har en lägre kurs, för att vara på den säkra sidan. 🙂

      Bara för att en hockeyspelares kontakt är värt 4,85 miljoner dollar för ett år betyder inte det att det är så mycket som den egentliga spelaren får i lön.
      Drygt 14% av summan tas som deposition av laget. Den depositionen betalas bara ut om laget spelar bra, annars behålls den av laget för att kunna täcka upp för andra lagkostnader.
      Även i USA har de höga skatter och en elitidrottare på den nivån betalar faktiskt upp till 50% i olika skatter bl.a sk jock-tax innan man betalar vanlig inkomstskatt, så där försvinner en massa pengar. Spelar man i ett kanadensiskt NHL lag betalar man dessutom ännu mer i skatt, faktiskt upp till 60% beroende på vilket lag man spelar i.
      Sedan ska agenter och manager få sin del av kakan eftersom de inte bedriver någon välgörenhet. Där försvinner 5-10% till.

      Efter det har de skyhöga kostnader för att hålla sig i form off-season. Laget ansvarar liksom inte för att spelarna ska hålla sig i form när det inte är säsong, det ligger helt på spelarna själva. Så också kostnaderna för träningsprogram, dietist, PT, träningsanläggning osv

      Det går garanterat inte nöd på honom, men att säga att han har 4,85 miljoner i lön är helt fel då han får ut mycket mindre än hälften av den summan i olika skatter, avgifter och löner till andra runt omkring.
      Det är ju dessutom inte så att han plockar ut precis allt i lön heller, man gör som vilken konsult som helst och puttar in summan i ett eget bolag där man sedan plockar ut en lön från sitt egna bolag. Så han kan rent teoretiskt faktiskt välja att inte plocka ut någon lön alls överhuvudtaget.

        Bra skrivet, man får inte glömma bort att alla pengar inte går rätt ner i fickan. Tycker dock ändå att det är väldigt missvisande av Annica (om hon nu faktiskt inte tjänar otroligt bra) om hon jämför med den summan han tar ut per månad då han ju ändå faktiskt tjänat betydligt mer. Alltså, har man tjänat miljoner men tar ut några tusenlappar i lön så har han ju fortfarande tjänat miljoner och skatt och avgifter ska ju alla betala, även Annica.

          Vi vet ju inte alls hur mycket han tar ut. Det kan ju rent teoretiskt vara så att han investerat alla pengar i något som gör att alla tillgångar är låsta. Då kan man inte prata om att han tar ut lön, eftersom det inte är någon förutom han själv och eventuellt Annica som vet hur mycket han faktiskt tar ut i lön varje månad.
          Ja, han tjänar mycket pengar på sitt bolag, men det är inte alls synonymt med att han tar ut en hög lön och det är ju det som är diskussionen här.
          Alla betalar inte jock-tax, det är egentligen enbart elitidrottare som gör det. För de blir beskattade av varenda stat de spelar match i. Det är en skatt som ingen annan behöver betala, inte ens Annica.

          Ingvar Kamprad tog t.ex. ”bara” ut 120.000kr/ månaden för 6 år sedan.

        När man pratar om lönesummor brukar man ju sällan räkna av skatten först iofs.

          Jo det brukar man visst. Det är inte så att man någonsin tar i beaktande för ens kostnad för arbetsgivaravgifter osv på sin lön. Det är en skatt man drar av först.

            Ja men alltså. Arbetsgivaravgiften är ju inte med i beloppet som du löneförhandlar dig till. Om du och chefen kommer överens om att du ska få 30000 kr i lön per månad så är ju 30000 kr din lön. Sen drar skatteverket av runt 30% på det, men din lön är fortfarande 30000 kr. Om en vän eller kollega frågar dig vad du tjänar per månad uppger du väl ändå bruttolönen och inte nettolönen?

              Om man som anställd löneförhandlar ja. Hockespelare är inte anställda av ett företag, de är sina egna företagare på det sättet. Och i den ersättningen egna företagare förhandlar om (dvs konsulter) så ingår precis alla avgifter, skatter och övriga utgifter med.
              Det är ju inte som att en konsult kan ta en timpenning på 200kr/timmen om denne vill ha en bruttomånadslön på 35.000 kr. Den där konsulten har ju liksom utgifter för kontorsyta, förbrukningsmaterial, kostnader för att driva en egen hemsida, kostnader för att utöka sitt nätverk (dvs marknadsföringskostnader). Det på alla skatter och andra avgifter.

              Hockeyspelare förhandlar inte om sin lön, de förhandlar om hur mycket kontraktet är värt, hur stor ersättning som ska betalas ut till deras egna företag för det aktuella uppdraget.

              Om du frågar en vän som är egen företagare hur mycket denna får i lön så kommer ju denne berätta hur mycket lön denne plockar ut från företaget. Den kommer inte berätta hur stor omsättning företaget har (dvs ersättningen från kontraktet). Är du med på att ett kontrakts värde inte på något sätt har att göra med hur stor lön man plockar ut?

    Usch, det här känns så himla illa. Som att gotta sig i andras olycka men samtidigt så tror jag att det är bra att exponera pyramidspelsnätverk för vad de är. Hoppas att någon i hennes närhet kan få stopp på galenskapen.

      Tycker ingen gottar sig i någon annans olycka. Tycker däremot att om man jobbar med pyramidförsäljning och medvetet försöker lura andra så får man stå för det man gör samt att ens handlingar/lögner exponeras

      Är väl ingen som gottar sig. De flesta verkar ju bara tycka att det är synd/sorgligt att hon valt den vägen.

    Ok jag har inte riktigt hängt med i svängarna här. Vad är det som skiljer Nuskin från alla andra företag som bygger på ungefär samma sak dvs att man rekryterar återförsäljare som jobbar på provisionsbasis typ tex som Mary Kay,Tupper Ware, Party Lite osv osv

      Tror de också är pyramidspel men inte hundra.

      Inget skiljer. De är alla skitföretag o tusentals människor har gått back o investerat sina egna pengar för att behålla sin ”rank”. Skamligt.

      Det är nog fel att använda ordet provisionsbasis om detta. Det är ett MLM.

      Inget skiljer
      Produkten är en kuliss för att rättfärdiga värvningssystemet som är den egentliga inkomsten.
      Produkten kan, och är oftast, en bra produkt men VÄLDIGT överprisad.
      Och som sagt, produkten i sig är bara en kuliss, ett sätt att kunna ha värvningssystemet där pengarna kan tjänas.

      PROBLEMET är att de olika leden snabbt fylls upp. Om du har 3 vänner du värvar så skall de i sin tur värva 3 var och så vidare och så vidare. Det fylls snabbt på och dör ut och sen sitter samtliga med lager av produkter till högt värde.

    Blev också utsatt för ett värvingsförsök av en bekant. Hon tryckte enormt på friheten att vara sin egen chef och försökte nästan skamma mig för att jag är anställd? Jag förklarade att jag är nöjd med min avtalsenliga lön som ramlar in på kontot som ett urverk varje månad, betald semester, lediga helger, fackmedlemskap och förmånen att träffa kollegor varje dag. Tycker att dessa ”boss babes” verkar ha en förfärlig livsstil där de aldrig är lediga utan alltid jobbar på att kränga och värva med mobilen i näven.

      Ja, låter ju jättestressigt. Skulle hata att försöka kränga skit på någon annan som inte behöver det.

        U

      jag blev också utsatt av en fd. arbetskamrat. Hon ringde och ringde och slutade inte tjata. Hon hävdade att hon själv drog in 16.000 i månaden på Amway utan att lyfta ett finger. Tror jag inte på för ett ögonblick.
      Allt det handlar om är att köpa in deras varor för eget bruk. Hon sa till mig att eftersom jag ändå måste ha tvättmedel och schampoo kan jag lika gärna köpa Amways och samtidigt ”tjäna pengar”, logiken är tveksam.
      När jag kallade verksamheten för pyramidspel blev hon arg.

    Då tycker jag att Elias ska byta agent. Ponnybarnet förtalar nu nya ägaren till hästen L som sålts. Utmålar henne som brottslig dvs rent förtal. Denna gång är det en vuxen som biter tillbaka.

      Jag såg!!! Vilken cirkus på bådas Instastories…..

      Det var det sjukaste. Ponnybarnet tog iaf ner den värsta storyn. Men den som avslutas med ”farlig ✅” ligger kvar. Hur kan något företag vilja synas på en sådan kanal??

        Missade det som togs ned. Vad handlade det om. Påstår ju stöld mm i det som låg kvar i morse.

          Den handlade om hur nya ägaren tjänar sina pengar… På snapchat… Känner inte att jag kan skriva ut vad som stod, så hoppas du kan läsa ”mellan raderna”. Oavsett hur någon drar in pengar så kan man ju inte påstå det inför 250k människor, med syfte att skada?!?
          Verkligen ett exempel på hur man ”backar o lyfter andra tjejer” ?

            Tur man hann printa …. riktigt tragiskt ärligt talat.
            Kokar i mig när jag tänker på alla stora företag som väljer att sponsra henne, TROTS hennes ihållande behov av att trycka ner icke-offentliga personer på sina kanaler…

      Kontentan är: KÖP ALDRIG HÄST AV NELLIE! Hon förstör sitt rykte totalt nu. Samma sak med Annica, influencers lever på sitt rykte och hon har kört sitt i botten. Youtube hade säkert synpunkter på att hon försöker värva folk till pyramidspel.

    Jag fattar inte hur folk inte ser bluffen med MLM. Om tanken är att tjäna pengar på att sälja produkter, vilket dom hävdar, så vill man väl inte värva alla man känner till att sälja exakt samma produkt. Man vill väl rimligtvis vara den enda som säljer en superprodukt till folk.

      Exakt!!

      …….. och för att komma runt problemet med att de värvade kan börja tänka så klarsynt så jobbar företagen mer sektlikt, ”vi och dom”, gemenskap, girlpower, lyfta varandra osv osv .

      Så tränger man undan alla ifrågasättande och klarsynta tankar.

    Jag följer inte Annica på Instagram så jag kan bara se när hon öppnar den men jag tyckte att jag läste ”det var innan jag visste vad han tjänade” eller något liknande. Men jag kan ha helt fel såklart, kan ju inte dubbelkolla ??‍♀️

    Fick ett meddelande på instagram från en tjej häromdagen där det stod typ bla bla ”äntligen fick jag tid att kolla igenom ditt flöde! Du ser ut som en så himla glad tjej, vad gör du på dagarna?”. Man vill bara skrika neeej jag vill inte sälja någon jävla ansiktsmassagepryl.

      Och hade hon kollat igenom min instagram hade hon nog sett att jag redan har ett heltidsjobb som jag älskar och som ger mig mer ekonomisk trygghet än vad en sektliknande försäljning någonsin kommer att göra.

        Kolla margaux senaste post om exponering av barn. Hon verkar till slut ha lyssnat och tänkt till.

    ALLT DU BEHÖVER VETA OM NUSKIN:

    https://www.talentedladiesclub.com/articles/how-much-can-you-earn-with-mlm-nu-skin/

    Lång artikel men värd att läsa

      Av ca 70,000 personer tjänade endast 200 pers mer än en vanlig lön. 55,000 pers tjänade inget alls.

      55,911 people earned nothing.
      8,525 people earned $36 a month.
      1.368 people earned $124 a month.
      243 people earned $56 a month.
      2,341 people earned $481 a month.
      710 people earned $912 a month.
      473 people earned $1,506 a month.
      184 people earned $2,798 a month.
      92 people earned $5,325 a month.
      78 people earned $9,252 a month.
      118 people earned $43,298 a month.

        Är väl mer än 200 personer som tjänar mer än en vanlig lön? Skulle säga att det är nästan 300 t.o.m. över 400 som gör det.

        Många förlorar dessutom pengar, eftersom man måste visa att man sålt/värvat för en viss summa varje månad för att få fortsätta på sin nivå. Många betalar då in ur egen ficka. Hos Valentus är det så, i alla fall.

    Min kommentar kom inte med?

      jo, det gjorde den, den löd:

      ”Min kommentar kom inte med?”

      Ett påstående med ett felaktigt frågetecken i slutet.
      Så jo visst kom den med, grattis.

        Tack älskling ??

    Men alltså, har jag förstått det rätt i att Annica har slopat sin musikkarriär? (Eller Dj-karriär) för att enbart fokusera på nuskin?
    Jag trodde hon hade stora visioner kring att blir framgångsrik DJ.

      Det mesta försvann väll tyvärr när hon flyttade till Kanada. Hon tappade antagligen mycket av sig själv. Från att ha spelat på summerburst (ja förfest eller vad det var, men ändå!?) till att hålla på med pyramidspel….

        Om jag ska spekulera i hur hon försörjer sig så är det nog som hockey fru och sen att hon tjänar en lön på kanske 40.000 på nuskin (och då utgår jag från att hon rekryterar massa och säljer massa via sin publik)

    Senast idag var det en artikel om ännu en sportstjärnas familj som blivit rånad i hemmet. Tror det är dags för alla att sluta skryta om hur mycket man tjänar.

    https://www.dn.se/sport/di-maria-lamnade-match-efter-ran-mot-familjen/

    Det är nya tider nu.

      Fast sånt där går att kolla upp oavsett. Alla vet att sportstjärnor tjänar stora pengar så behöver absolut inte betyda att det beror på att personen själv skrutit om det

      Ja, och alla tjejer borde sluta gå i korta kjolar eller vara ute och härja när det är mörkt ute, så slapp de massa våldtäkter och annat våld. Och butiker skulle liksom sluta sälja saker – vips då slipper de folk som stjäl från dem. Och alla polisen borde stanna hemma och sluta jobba, så trollar vi bort ALLA brott ju, ingen som utreder eller tar upp anmälan.

      Shit anonym 9.17, du är något på spåret vill jag få lov att påstå.

    Det känns som att MLM-företag är större än någonsin i USA, förr kunde man bara sälja till sina nära och kära och det nätverket tog ju slut ganska fort. Nu kan man sälja till följare på sociala medier och det hetsas till en massa sjuka grejer. Kolla tex Kiki Chanel på youtube som gör anti MLM-videos där hon analyserar hur företagen och säljarna beter sig. Väldigt intressant. Ingen kan någonsin tjäna pengar på ett sådant företag, bara ägarna/de i toppen.

    Har även lagt märke till att hon inte längre umgås med dom andra hockeyfruarna som hon gjorde förra gången dom var i Kanada. Undra vad det beror på? Var dom inte tillräckligt stöttande i hennes ”business”? ?

      Covid? Lockdown, restiktioner och drastiskt minskat antal sociala tillställningar?

        Man kan ju ses utomhus. Dessutom är det ju inte lockdown där nu. Det finns restriktioner men inte lockdown, man kan träffas hemma eller som sagt utomhus om man är osäker.
        En av de flickvänner hon umgicks med förut Tessa Eklund, gick nyligen ut med att hon är gravid och Annica har slutat följa henne på instagram. Elias följer dock henne. Annica skriver ju ofta om att hon inte kan fatta att folk tycker hon ska gratulera dem när de blir gravida och ska vara glad för deras skull och att de tycker hon är egoistisk.

          Fel! jag bor i Kanada o man får inte umgås med andra inomhus. Bara utomhus men fram tills rätt nyligen har de varit typ -20 o -30 här.

            Som sagt finns ju alternativet utomhus om man vill träffa folk. Träffar inte heller folk inomhus där jag bor i Finland men funkar jättebra att ses utomhus, picknick, promenader mm. Det är så jag håller kontakten irl m mina vänner.

    Detta med Annica påminner om en blogg jag följde förut… predikade om nuskin hela tiden och att man kunde vinna bilar osv sen drog hon in sin man som jobbade som riskkapitalist sen fick de sälja allt de ägde och hade de enda som bestod var deras lager som säkert kunnat fylla en hel källare med osålda nuskinprodukter…. de är så många som hamnar i skiten via nuskin och Mary key har själv varit på sådana party och de är läskigt att se de som pratar om det som att de funnit gud och hur lätt det är att tjäna pengar. Men tillskillnad från riktiga sekter så behöver man inte säga nej till att donera blod till andra eller säga upp kontakten med sin familj (det har ju dock hänt folk att deras familj övergett dem på grund av att de lånat pengar av släktingar och köpa in lager. Självklart är det inte sant det Annica skriver att hon tjänar så mycket men hon kan absolut göra sig en hacka men sen börjar folk själva sälja och ja hon får procent då men då dippar hennes försäljning vissa kan ju leva på detta året ut men att man som ”Beauty bloggare” ägnar sig åt detta är ju lite att äventyra sin karriär då hon nu får tacka nej till de möjligheter som eventuellt hade kommit. Varför inte bara vara oberoende eller skaffa eget nej att sälja nuskin är inte att va entreprenör trots att varje vilsen meldelålders mammalediga eller arbetslösa persona skriver det i sin Instagram. De jag sett sälja nuskin irl (har stött på en del) de har alltid gått med förlust antingen från start eller efter ett tag. Blir lite pinsamt om allt fallerar och hon sen kommer på att hon ska börja med Beauty igen för trovärdigheten är i botten. Men är hon lycklig och det inte drabbar någon annan än henne själv och hon kan försörja sig på det nu så bra för henne men det är ju att säga hejdå till den eventuella karriär inom Beauty hon kunde haft. Biancas mormor Christina schollin sysslar också med nuskin men hon är väldigt andlig också och hon tipsar bara om produkterna och predikar inte iallafall så hon har ju de på en sund nivå iallafall. Har testat nuskin produkter de är inte dåliga men de är väldigt basic det är ingen hudvårdsguru som är hooked på nuskin liksom…

    Ska man verkligen dricka alkohol när man gör ivf

    Ja precis som vilket eget företag som helst så är det ju bara du som sätter gränserna för vad du vill tjäna, skillnaden med NuSkin och andra MLM-verksamheter till skillnad från eget företag så kostar det 0 kr och du dyker direkt in i och får utbildning i ett system som hjälper dig exakt med vad du ska göra, samt mentorer, ett team och annat. Som egen företagare är det ofta sånt som du behöver skaffa själv. NuSkin- event är inget olikt vilka event som helst inom sälj, personlig utveckling eller IKEA-event. Det är riktigt kul när man ger sig hän och vågar satsa istället för att bara googla och ha en åsikt om nåt man själv inte prövat. Jag personligen kan t.ex. inte ha en åsikt om att sitta i kassan på ICA pga har inte gjort det. Så det här är basics i livet tänker jag men iom att det verkar vara många här som har många åsikter om sånt de inte provat själva (som att gå i Bianca Ingrossos skor t.ex.) så tänker jag att det är värdefullt att lära ut det så a tt ni har koll. Lycka till! Och ni som kör MLM, heja er! Så underbart att ni hittat en väg och skapar er en framtid som passar er! Det kommer alltid finnas folk som har åsikter oavsett vad man gör så gör det som tar er till ERA mål!

      Heja att bli finansiellt ruinerad och lura andra in i samma skit ? heja jobba röven av sig med endast några få procents chans att tjäna något öht ??

      Själv har jag inte prövat att langa droger. Antar att jag inte kan ha en åsikt om det heller då.

    Ha ha, lite roligt hur hon framstaller sig sjalv i denna podcast inverju gjord av tva andra hockeyfruar:
    https://ourhockeylife.podbean.com/e/episode-57-annica-englund/
    ’She is a hard-working, goal achieving global entrepreneur from Sweden and her name is Annica Englund. From being a social media influencer to a top Swedish DJ/ music producer in just a few short months, Annica talks about how she filled her days with music and used her intense focus to help relieve her anxiety all while finding joy in a new realm. ’

      Herregud!
      Hennes blogg låg runt 12 plats så det ger jag henne faktiskt cred för.

      Men ”a top swedish DJ and music producer” är ju en stor fet lögn.
      Det är väl så hon ser på sin lilla 15 min of fame där hon aldrig ens släppt en egen låt, utan låtar som antingen andra producerat eller kopierat en låt rakt av. Ett skämt! ?

    Ja jag fattar inte den där stoltheten som vissa verkar ha att man liksom MÅSTE betala för sig själv, som om allt värde ligger i just det ekonomiska. Som du skriver, bara det att hon flyttat med honom är ju verkligen det som möjliggör att de kan leva tillsammans. Tycker ofta man hör om kvinnor som tjänar mindre än sin man men är väldigt noga med att kostnader ska delas upp, i procent tex. Samtidigt är det absolut inte noga att hushållssysslor, barnvård etc delas upp så nitiskt. Ska det vara noga borde kvinnan ju fakturera för det mannen inte gör, men tyvärr hamnar fokus just på pengar och vi upprätthåller hur viktigt pengar är. Så länge man har så man klarar sig så tycker jag man kan fokusera mer på andra värden i livet, att hjälpa en äldre granne, att finnas där till 100% när barnen kommer hem från skolan etc. Ingen människa som ser och hjälper andra är på något sätt mindre värd! Vi behöver mer av det i samhället, inte mindre där fokus är på att dra in så många kronor som möjligt, oavsett om man behöver det eller inte.

    Hon skrev på sin instagram att nuskin bara är en samarbetspartner jag driver ju min egen business ??‍♀️?

    Jag förstår verkligen inte vad du får ut av att försöka knäcka henne eller någon annan som försöker skapa sig ett bättre liv?! Är det avundsjuka, inskränkthet eller bara elakhet. Så fort någon vågar lämna normen så innebär inte det att det är fel. Hade företaget varit illegalt så hade det blivit förbjudet i Sverige.

      Jo, saker som är illegala brukar vara förbjudna i och med att de två orden är synonymer, haha. Utbildningsnivån på er som faller för pyramidspel är alltid lika underbar.

    Kommenterade att det är lätt se hennes bolags inkomst på allabolag.se men den kommentaren raderade hon. Undra varför haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.