Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

0 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det någon mer här som inte riktigt känner ett behov av att umgås med vänner? Jag har alltid varit en ganska introvert tjej som trivts i mitt eget sällskap och njutit av att vara själv hemma eller i skogen, men jag har ändå ett ganska stort gäng kompisar som jag ätit ute med, fikat, tränat ihop med osv. Och nu under pandemin när jag knappt träffat någon av dom så har jag märkt mer och mer att jag tyvärr inte saknat att ses… Alls(?) Det har hänt att några kollat om vi ska ses men då har jag mest använt pandemin som ursäkt till att inte träffas när det egentligen handlat om att jag faktiskt inte vill eller orkar. Vi har haft lite kontakt sporadiskt genom sociala medier och det har liksom räckt för mig. Saknar inte middagarna, saknar inte att gå på aw, saknar inte att gå på bio ihop. Och det känns lite pinsamt och kanske tabu att känna såhär, vet inte riktigt hur jag ska göra med detta sen när pandemin har lagt sig :S vill bara fortsätta va hemma, umgås med min hund och se på Astrid Lindgren-filmer typ.

      Känner exakt likadant!!!

      Samma här. Jag blir fort uttråkad, även om jag gillar mina vänner. har inte så många alls just nu som jag har kontakt med. Jag är ensam väldigt mycket, vilket är både bra och dåligt. 🙂

      Låter svinhärligt i mina öron, om du frågar mig. Fortsätt med det som får dig att må bra!

      Jag tycker det är så skönt att efter dagens arbete åka hem och bara umgås med min man. Och hundarna. Har inget behov av att umgås med någon.
      På jobbet står jag i mitt eget bås och jobbar självständigt. Kanske småpratar med någon på rasterna. Men nej det är så skönt.

        Vad jobbar du med om jag får fråga? 🙂

          Svetsare 🙂

      Jag känner också så! Trivs så himla bra i denna isolering ?

      Jag känner som du. Myser också med min hund och Astrid Lindgren. Du kanske är introvert som jag? Jag måste vara själv för att ladda energi. Men sen är det viktigt att känna efter om man kanske blir mindre intresserad av att ses under ett uppehåll som pandemin innebär för att man blir lite deppig eller ostimulerad. Jag skulle själv säga att jag trivs ensam men jag blir ännu mer osocial av att vara ensam så det är sunt att blanda upp det lite.
      Brukade du gilla detta umgänge när ni väl sågs? Uppskattade du middagarna och allt ni gjorde ?

        Astrid Lindgren gick bort för snart tjugo år sen…

          ?

      Gud jag känner samma, men har lite svårt att avgöra om jag inte vill ses för att jag mått väldigt dåligt eller om det här bara är jag som person. Jag känner nästan en liten oro över hur livet ska bli när Corona är över…

        Jag också! Tycker faktiskt att det här är jätteskönt.

      Nej samma här. Känner verkligen inget behov av att träffa vänner alls.

      Samma här! Tycker ärligt talat att det är SVINjobbigt att jag har en kompis som törstar efter närhet och hela tiden frågar om vi ska hitta på något. Jag vill liksom bara ligga hemma i soffan, äta popcorn och kolla på brittiska livsstilsprogram.

        Är likadan!! Popcorn är fan livet dessutom. Alltid om jag ska iväg på familjekalas så brukar jag säga att jag måste hem efter några timmar för jag har nåt viktigt inplanerat (vilket egentligen betyder att jag har en godispåse hemma och pyjamasen ligger framme redo för mig att komma hem) ?

        Åh vilka brittiska livsstilsprogram tittar du på och var kan man se dem? Älskar typ allt brittiskt?

          Jag älskar det mesta som har med hus att göra så det har blivit en del ”Restoration man”, ”Restoration home”, ”Grand Designs” och ”Location, location, location”. Programledaren till det sistnämnda programmet har en otroligt mysig serie som går på SVT nu som heter ”Englands historiska hus”, så den plöjer jag nu ?

      Hur känner ni kring födelsedagar och ”högtider”?

      Kan hålla med dig och behöver också tid själv. Men saknar att fira och ha festliga saker med vänner. Men trivs i mitt vanliga liv själv!

        Firar inte högtider och födelsedagar undantaget jul som jag är hos mina föräldrar ett par timmar för att de så gärna vill det, för min del kunde det jag åkt till dem vilken annan dag som helst.

        Känner typ ”palla…aja…”.

          Vänta tills ni får barn haha

            Vadå vänta tills ni får barn? Kan folk bara sluta skriva såna kommentarer!!!!!!!

              Ja det är inte schysst, jag minns att jag störde mig på det innan jag fick barn själv. Värst var ”NN kan väl ta det abetspasset, NN har ju inte några barn”. Jag minns att jag tänkte att jag aldrig skulle säga så själv. Har nog dock gjort det ändå.

              Nåväl! När det kommer barn i bilden förändras mycket. Julen är ju verkligen barnens högtid! Det är väl just vid högtider det är tråkigt att man inte får träffa människor man annars inte ser så ofta. I julas löste vi det genom att fira med bästa vännerna, som är de enda vi träffar nu!

                Och så fortsätter du ändå ?

                  What?

                  Eller ja, det gör jag kanske. Mycket förändras när man får barn, samtidigt som människor utan barn har ett lika legitimt liv som oss med barn! Attans ?

                det där är jag på jobbet, den enda som inte har barn och hela tiden ba ”du kan ju byta din dagtid mot min kväll, du har ju inte barn”, ”du kan jobba den helgen, du har ju inte barn”. fuck off liksom, bara för att jag inte har barn kanske jag också vill ha en ledig kväll??!

                  Men säg ifrån? Jag säger bara att min tid är inte mindre värdefull än eran och att de får lägga ner. Det funkar jättebra och man säger det trevligt och med pondus som blir det inget bråk utan man tjänar respekt!

      Gud ja. Jag har min sambo och son och min övriga familj. Det räcker gott och väl. Orkar inte med fler typ. Behöver också vara själv mycket. Förstår inte hur folk orkar och hinner med att ha stora kompisgäng som dom kontinuerligt hänger med i tid och otid.

      Vad sjukt. Känner precis samma. Har iofs sambo och inget större gäng jag KAN umgås med om jag hade velat, valde bort folk för många år sedan. Jag klarar mig gott och väl med mina två kissar, en vovve och sambo. Saknar bara att gå ut och dansa☹️

        Är ni alla svenskar?

          De flesta som läser och skriver här är svenskar eftersom det är en svensk blogg…konstigt va?

            Jag läser och skriver här, är inte svensk. Vilket konstigt svar

          Vilken ful kommentar.

      Jag är likadan. Alltid känt mig som en udda fågel som hellre stannar hemma även om jag känt det som ett måste att hänga med mina kompisar.

      Samma här. Jag älskar att vara ensam och bara vara. Det första jag gör efter jobbet är att slänga på mig myskläder och låsa dörren. Sen är jag bara där 🙂
      Nu slipper man dessutom komma på dumma ursäkter till varför man inte kan/vill ses. Skönt!

      Jag har sett hur många som svarat dig och känner igen sig, berättar om hur de trivs i sin lilla familj eller för den delen med sig själva och tycker att det är jätteskönt att pandemin ger dem en möjlighet att få vara i fred i sin bubbla. Det visar verkligen hur ofta vi gör saker fastän vi inte vill, hur vi beter oss på ett sätt vi tror att vi måste för att passa in.

      Tänk om vi skulle ta och komma överens om att använda pandemin till att verkligen få bättre liv även när restriktionerna är borta? Lära oss att våga leva som vi verkligen vill och vara tydliga med det. Lära oss att inte flyga innan det kommit ett koldioxidneutralt flygbränsle utan ta tåget i stället. Lägga mer tid på att återvinna gamla saker i stället för att köpa nytt och på att laga god och nyttig mat från grunden.

      Det är så många som dött, så mycket lidande. Men om det kan leda till att vi som blev kvar vågar vara ohämmat lycklkga och vår jord kan återhämta sig så känns det hela ändå mindre meningslöst och hemskt.

      Jag har alltid valt att ha få men bra vänner med åren drog jag mig undan mer och mer
      Nu har jag bara kontakt med dom ses inte längre . Jag har man, barn och hund . Jag tycker om att umgås med familjen och ta långa promenader med våran hund
      Förr var jag rädd att en dag inte ha måna vänner runt mig . Trodde jag skulle må jätte dåligt men tvärtom! Mår bättre än någonsin ?

      Helt samma med mig! Du är inte ensam

      Jag tror att det är betydligt fler än de som kommer tilltals som känner precis likadant. Bilden av ett sällskaps och kramsjukt folk som bara vill resa bort och äta ute med alla hela tiden är lite av en myt som sprids för att förvissa oss om att det är sånt som betyder något så att vi inte ska glömma bort att pengarna ska rulla?

      Helt ok och stor igenkänning!
      Men alla ni som trivs bra ensamma och känt behov av socialt umgänge nu under pandemin… Fundera på detta: Om ni tänker er att ni inte har några vänner kvar utan är helt ensamma… Ingen att bjuda in på fika… Ingen väninna som brudtärna på ert bröllop … Är det värt att inte underhålla vänskapsrelationer med åtminstone 1-2 st?

    Någon som varit gravid men ändå haft mens på pricken månaden efter befruktning?

      Nej, men däremot nidblödning (alltså e lite mindre blödning), det är väldigt vanligt

      Inte en riktigt mens men fick en liten blödning när min mens skulle kommit så jag antog att det var mensen men sen slutade den snabbt och det visade sig att jag var gravid. Slutade dock i mitt andra missfall men det har ju såklart inget att göra med den nidblödningen 🙂

        Ja alltså jag blödde samma tillfälle när jag skulle haft mens men det var mycket mindre och kortare än vanligt så börjar undra om det kan vara någon annan anledning!

          Det hände mig också, nidblödning kommer samtidigt som man skulle haft sin vanliga mens, googla på det. Ta test så vet du säkert 🙂

            Nej nidationsblödning (fästblödning) är den blödning som kan ske när det befruktade ägget fäster i livmoderns slemhinna. Detta sker upp till en vecka efter befruktning dvs någon vecka innan beräknad mens. Däremot finns det kvinnor som har ”mens” som vanligt under graviditeten men det är rätt ovanligt.

      Ja jag hade två mensmånader trots jag var gravid. Vi väntade på utredning för barnlöshet och jag hade ingen aning om att jag var gravid. När jag gjorde ett test blev det positivt med en gång. Jag fick tid på gyn hos min doktor för vaginalt ultraljud eftersom jag inte vågade tro på att det var sant. Sköterskan jag pratade med i telefon sa att det var inte ovanligt att man fick mens som vanligt i början trots man var gravid. Jag har väldigt riklig mens och hade det de där två månaderna men gravid var jag ändå ?

      Ja jag hade mens som vanligt första månaden.

    Jag vill tatuera mig på örat, någon som gjort det och kan berätta hur det var? Samt tips på tatuerare i Stockholm?

      Tips på tatuerare är enklare att ge om du säger vad du ska göra för tatuering. Det blir ju nåt litet såklart iom ytan, men det får ju plats med detaljer ändå. Generellt tips är att gå till nån av de större salongerna där det sitter flera tatuerare. Det lär finnas nån där som är duktig på det du är ute efter.

      Studio Blanco på söder.
      House of Pain (Verkstadsgatan, Hornstull).
      Salong Betong.
      Har väldigt svårt att tro att du inte kommer bli supernöjd om du låter någon fr ovanstående ställen tatuera dig. Lycka till! Det kan bli skitsnyggt med en i örat!

        Tack så mycket! ?

    Veckans låt?

      DPR Ian – Nerves

        Har tre som gått på repeat:

        Dunka dumma hjärta dunka
        Jerusalema
        Afterski

          Sorry, skulle inte vara ett svar till dig

        Wow, blev förvånad över att se att någon här också lyssnar på Christian! 🙂 Grym låt!

      Lyssnade faktiskt på Dont stop believing idag ?

      Sweet creature av Harry Styles är rätt bra. 🙂 Lyssnar på allt möjligt by the way.

      Rena rama ding dong

      Jorja Smith – addicted

      Look what you’ve done med Zara Larsson. Från hennes senaste platta. 🙂

      Riton x Nightcrawlers – Friday ft. Mufasa & Hypeman

      Rötter med Lasse Tennander

        Den är så bra!

      Raggarrock med Björn Rosenström med hänvisning till senaste GVFÖ.

        Hahaha

        Kamma bena, vi är sena, VAR FAN ÄR MIN AFTER SHAVE

        Flashbacks till tonåren??

      KAMNH – EMIN, JONY

      Chicos fritos cover på Tusse

      Astronaut in the ocean

      Tulsa Jesus Freak – Lana Del Rey
      Egentligen är det årets låt och alla låtarna från albumet som släpptes idag är fantastiska, men TJR är något jävla extra alltså. Lyssna på den i hörlurar med bra bas säger jag bara och tacka mig senare

        *tjf givetvis hehe

        JAAAA!!! ÄLSKAR LANA!

    Erfarenhet av botox i mungiporna mot snett leende?

      Tycker inte du ska botoxa det, sånt som gör oss människor unika och charmiga. Tänk på att din botox kanske misslyckas och du måste gå omkring så i fleera månader.

        Håller med, just det leendet är en av alla saker som gör dig till just dig. Älska det ?

      Men oj en till med snett leende här! Skrev en kommentar längre ner om mitt sneda leende. Dock vill jag inte botoxa nånting.

      Har också snett leende men tycker att det är något av det charmigaste med mig haha! Fått många komplimanger för det faktiskt

      Sneda leenden är charmiga

        Men jag undrar om vi har olika definition på vad som är ett snett leende? Finns inget gulligt med mitt sneda leende utan det är bara asymmetriskt. Jag hade sett bättre ut om det var symmetriskt. Jag tycker det ser ut som jag är halvt förlamad i ena mungipan. :/

    BAKOM HENNES ÖGON på Netflix

    Någon som sett? Behöver diskutera! Slutet!?!?!?!?

      Har sett!!! Slutet var helt sjukt. Riktigt oväntat och creepy men så bra!

        Verkligen oväntat!

        Tror ni inte att det är bäddat för en ny säsong? Med tanke på slutet? Lite overkligt för min smak, men Hey, det var iaf spännande hela vägen.

        Jag tyckte slutet var riktigt dåligt ?

      Haha var i chock! Lite obehags känslor

      Rätt dålig serie men sista twisten, wow! Då blev jag intresserad ?

        Gud jag kom aldrig så långt. Jag somnade hela jävla tiden men nu får jag fan se slutet för nu blev jag fan nyfiken!

      Ja fyfan så obehaglig hon blev efter att han tog över henne. Seg serie men tvisten var så värd!
      Tycker så synd om de kvinnliga karaktärerna. Han sa dock att han var en missbrukare som inte ville sluta missbruka. Snacka om att göra vad som helst.

      Läst boken! Och sett serien nu. Samma reaktion på boken. Visste först inte om jag tyckte om det, men bestämde mig sen för att göra det. Så sjukt bra, och jobbigt i slutet.

      Bra, som kanske växer mer. Vi får se

    Är det bara ja som bölar som en gris när min dotter sover över .. hon är 3 år o ska sova över hos min familj ? Ja får sån separations ångest , hur klarar en del och njuter av ensamheten? Ja blir bara ledsen .. väldigt ledsen menar visst vill man vara barnfri men ja blir bara deppig. Hur gör ni?

      Idioter. Corona existerar inte för dig eller?

        Du vet väl inte hur mycket hon umgås med familjen för övrigt. Dåre!!

          Varför behöver din dotter sova över? Det är helt OK att vänta med sådant tills hon själv vill eller föreslår det. Man kan inte hålla på att ”låna ut” sin unge för att andra bara vill det liksom. Att bygga bättre relation håller inte, utan det kan man gott göra under dagstid.

            Barnet kanske vill, verkar va mamman som har problem med det?

              Jo visst, tjatar treåringen om det så visst. Men ungen är ju så liten.

                Inte så himla liten? Inte konstigt med övernattningar hos familj då.

            Omg chilla lite hönsmamman

              Lägg ägg!

                Haha jovisst. 🙂 Men om nu TS mår dåligt är det väl rimligt att hon väntar tills barnet är äldre och vill sova över. Man ska inte behöva alla (andras) viljor till lags till nivå att det går ut över en själv. Det är liksom ingen docka man ger runt utan sitt barn. Tänker att släktingar kan vänta, med mindre det finns grund att tid inte finns.

                  Bättre att jobba på sig själv än att låta det gå ut över ungen.

                    Jag tror inte att det”går ut över ungen” att mamma vill umgås med henne. I synnerhet inte när hon är tre år.

                    Mina föräldrar hade ganska ofta barnvakt åt mig och min syster när vi var små. Jag minns att jag brukade önska att de var tillgängliga på samma sätt som min faster var för hennes söner som brukade passa på att sova över hos våra far- och morföräldrar när de var barnvakt åt oss.

                      Att inte vilja släppa iväg ungen förrän den är 8 år går tyvärr ut över barnet.

        Haha ge dig.

          Verkligen ?

        Vi är försiktiga , har någon symtom så går vi inte och dom kommer inte . Idiot kan du vara själv ? Tvekar starkt att du isolerar dig i en grotta utan att träffa någon.

        Men lägg ner! TS har kanske valt sin familj som den lilla klick de umgås med under pandemin.

        Gå och lägg dig fjant.

        Hennes familj kanske inte är i riskgrupp, kanske har de umgåtts under hela pandemin, kanske har de antikroppar, kanske är de vaccinerade och äntligen kan träffas? 🙂

      Ja jag tycker att det är jättejobbigt att vara ifrån mina barn!

        Tycker du så på riktigt??? Jag står med ungarna redo vid utanför huset när mamma ska hämta dom för övernattning. Sedan går jag snabbt in, slänger mig på soffan, öppnar en flaska vin och bara njuter av tystnaden. Åh den ljuva tystnaden

          Jaa faktiskt! Det betyder inte att jag inte blir galen på dem titt som tätt och längtar efter att de ska lägga sig för kvällen så jag får ta ett glas vin ?

          Armen, BÄSTA känslan! Det första barnen ska få göra när pandemin är över, sova borta! Gärna ett par nätter! ??

      Nej du är inte ensam om det. Mitt barn var 8 år första gången jag var utan henne över natten (och då var hon med sin pappa/min man så det kändes ändå tryggt). Alla är olika, en del lämnar bort sitt barn snabbt och andra gör inte det. Sånt får man respektera utan att kalla nån överbeskyddande eller hönsmamma. Mitt barn har inte velat sova borta själv så varför skulle hon behöva det?

        Klart man inte vågar sova borta om man inte fått göra det förrän man är 8?

          Fast varför ska man prompt ens sova borta i så ung ålder som 3 år om det inte ”behövs”? Alltså bara av ren kanske vilja av barnvakten som gäääärna vill ha ungen över natten. Skulle aldrig gå med på det som mamma utan bara om jag själv inte hade haft något val.

            Ditt barn kommer bli en riktig morsgris ❤️

              Hellre morsgris än oälskade ligister.

                Hur kan man tro att ett barn är en oälskad ligist för att hen sovit övernattat hos nära släktingar som barn?

                Intelligensen är inte på topp märker jag!

                  Det är nog snarare tonen i kommentaren. Känns som en kall människa som uttrycker sig så!

                    Anonym 22:00 hellre det än att barnet känner sig utkastat.

                      Ja alltså det är verkligen inte fel att vara morsgris tänker jag!

                Det är morsgrisar som blir ligister.

          Fått? Varför tvinga ett barn som inte velat? Nu har vi gjort det som känts bäst för VÅR familj. Respektera det? Låt mig gissa att du inte har barn/ lämnade bort barnet när det var en månad gammalt.

            Jag respekterar. Påpekar bara att ett mindre barn aldrig kommer att säga ”jag vill sova borta” om hen aldrig gjort det förut eftersom hen inte vet att det ens är ett alternativ?

            Och nej, tyvärr dina gissningar stämmer inte. Mitt barn sov hos mormor och morfar som 2-åring och det gick kanon. Efter det pratar hon ofta om att hon vill sova över.

              Mitt barn hade fått sova borta tidigare om hon velat det. Så det var ett alternativ som hon inte ville ha. Och tvinga ett barn bara för att? Nej jag har hellre ett tryggt barn än att tvinga barnet att sova borta för att andra tycker det.

                Ellerhur. Det är sjukt hur det nästan tvingas på mammor att lämna ifrån sig barn trots att deras modersinstinkter skriker nej liksom. Kan inte bara folk runtom lugna sig.

                  Jaa! Vi som inte vill lämna ifrån oss våra barn ska alltid skammas och skuldbeläggas. Det betyder ju verkligen inte att vi aldrig blir galna på våra barn och sliter vårt hår. Det betyder bara att vi har hittat sätt att återhämta oss utan att lämna bort barnen samt att barnen får göra andra roliga saker!

      Nu har mitt barn aldrig sovit borta så jag vet inte hur jag faktiskt skulle känna. Men. Gud som jag längtar. Jag är ensamstående mamma och är med mitt barn 24/7 förutom de två dagar i veckan hen är hos dagmamma. Innan coronan hade jag tänkt fira föräldraledigehetens slut med ett dygn staycation på hotell kolla serier i sängen dricka drinkar i baren och avslappnad hotellfrukost med näsan i mobilen.. Men så kom corona med arbetslöshet och morföräldrar i riskgrupp…. Man behöver få ladda batterierna ibland.

    Tittade nära på min arm och upptäckte väldigt många små lila/röda prickar. Det verkar vara brustna blodkärl eller något?

    Någon med samma? Tror ni det är farligt?

      Haft sådana ett tag och ännu har jag inte dött???‍♀️

        Skönt att höra!!

        Jag har också ett gäng (och har haft dem länge), har aldrig reflekterat över dem

      Har du bara prickar på ett ställe är det inget farligt.
      Om det börjar komma på fler ställen och du lätt får blåmärken så bör du ta ett blodprov, du kan ha ökad blödningsbenägenhet.

        Det är utspritt över båda armarna! Under- och överarmar. Tack för ditt svar, ska hålla lite koll!

    Rödvin och ost, vilken god start på helgen!

      Drömmigt ??

      Pizza och öl här! ?

      Liten joggingtur och dusch. Snart rödvin ?

      Varm choklad och ostsmörgåsar. Fan att jag inte orkade gå till systemet idag…

        Varm choklad är också gott!

      Cola och ostbågar. Lite andra änden av skalan men gott ändå.

      Verkligen! Här blev det hummer, havskräftor, crablegs och champagne ? Älskar fredagar!!

    Ni som köper plockgodis , äter ni allt på en dag eller lyckas ni spara i några dagar ?

      Äter allt på en timme

        En timme ändå? Karaktär! ?

        Lyckas spara några ynka karameller till lördag morgon! Vi har skolbarn och tillämpar fredagsmys här!

          Fredagsmys är ju chips eller popcorn. Lördag – lördagsgodis!

            Jo egentligen ? vi borde börja med chips på fredagarna!

      Håller i ca en vecka för mig, men det är för att jag bara småäter från påsen då och då.

      Brukar inte köpa mer än jag ”borde” äta på en kväll. Får mig att uppskatta det mer.

        Inget svar på frågan!

          Jo det är visst svar. Att man köper vad som är rimligt på en kväll och därför äts det upp direkt.

          Tekniskt sett skriver jag ju att jag äter allt på en kväll, men att jag planerar det i förväg.

      Jag har det hela helgen, delar med barnen också.

        Och det funkar för ni köper tio kilo?

          Nä? Brukar landa på 7-8 hg. Ibland ett kg men det är om min man är sugen också.

      åh inte köpt plockgodis på ett år. brukade alltid köpa skitmycket och så åt jag tills jag tyckte det blev äckligt och sen gick jag och tog av påsen i en vecka eller två. Nu har jag haribopåsar i kylen som jag tar av lite då och då.

        …vänta!! I kylen?? ?

      Äter tills jag mår illa, resten slänger jag i kompostpåsen och geggar runt med avfall.

      Annars går den här sockerjunkien och plockar upp godiset igen (om jag slänger det liggandes i godispåsen).

        Sanna här! ?

        Häller diskmedel på allt jag inte ska kunna ta av ?

      Kunde ha det stående i en skål på bordet i flera veckor. Så äckligt med lösgodis så nu äter jag det inte längre, tröttnade jämt efter typ fyra stycken.

      Brukar köpa och äta några nu och då, ibland äter jag största delen samma dag oibland 2-3 på en dag och sedan fortsätter så i nån vecka så länge det räcker ??‍♀️ om min man hittar påsen är det tomt rätt snabbt..

      Räcker länge. Tar bara nån då och då.

      Köper plock ibland men äter sällan mer än 7 bitar varje gång jag är sugen. Så påsen håller en vecka eller två…

      Sjuka jävlar.. Här äter man tills man har spyan i halsen och när den har lagt sig äe man på påsen igen.

      Två veckor… Vad är ni för Monster? ?

        Alltså att nalla godis morgonen efter är ju bästa ?? Och jag är som dig. Därför jag gått upp way to much med ?

        Ja verkligen. Ingen självkontroll alls. Alltså köper jag sällan lösgodis… Min pappa är tandläkare så vi hade sällan godis hemma så jag tror jag är svältfödd typ.

    Någon som har sytt ihop hålet från navelpiercing? Blev det bra?

      Sy ihop? Jag lät det bara växa igen.

        Mitt har inte vuxit igen på 10 år, väntar fortfarande ?

        Det växer uppenbarligen inte igen, därav frågan 🙂

      Syns ju knappt. Behövs det sys igen tycker du?

        Klart det inte behövs men jag vill göra det ändå.

          Jag tror inte det går? Det är ju ett läkt sår du har sedan lång tid tillbaka. Även om du kan sy igen det lär det troligen resultera i ett större ärr än du redan har.

            Tror du? Man snittar ju upp lite igen för att det ska kunna läka innan man syr.

              Ja det tror jag. Men jag har ingen erfarenhet och mitt egna ihopläkta hål syns knappt.

    Känns konstigt att skriva detta men vet inte vem jag ska prata med riktigt och skulle behöva tips.
    Blir galen på min kollega och blir mer och mer bitter. Hur f*n hanterar man sånt här? Hur slutar man bry sig?

    Han frågar vad jag gjort i helgen varje måndag. Mitt svar är handlat mat för veckan, lagat mat, städat och kollat tv typ.
    Han däremot umgås med olika kompisar, med syskon och syskonbarn, shoppar, går i mataffärer varje dag osv. Han bryr sig inte det minsta om pandemin.
    Det känns så orättvist att man själv sköter sig och andra lever så, men jag kan leva med det liksom, bara att bita ihop. Jag vet att jag gör rätt vilket känns bra.

    MEN nu har han kommit med kommentaren ”F*n vad tråkigt liv du har. Är ju nästan ingen skillnad på helg och vardag för dig. Förstår inte hur du kan leva så”
    VILL STRYPA HONOM!! Nej men seriöst, tro f*n jag vet att mitt liv är tråkigt, det är inte mening man ska göra massa varje helg, men man behöver ändå inte köra upp det i ansiktet liksom.
    Blev så ledsen av den kommentaren.
    Han tycker liksom att hans liv är så mycket bättre, när jag svarar på vad jag lagat för mat (oftast veganskt) ser han typ äcklad ut.
    Han får mig att känna mig som att hela mitt liv är sorgligt (mår redan dåligt psykiskt och får knappt ihop livet som det är ens, så såna kommentarer knäcker mig). Borde inte bry mig, men gör tyvärr det.

      Ta inte åt dig. Du lever som du vill. Dock är ni båda idioter som helt frivilligt går till en arbetsplats i pandemin. Ja jag vet att alla inte kan välja att jobba hemma, ,men alla borde försöka kräva det av chefen. Sveriges dödsantal är så jävla höga och det enda du kan tänka på är att du anses tråkig i någon annans ögon? Skärp dig för fan.

        Var står det att hen har ett val? Det finns ju även arbeten som inte går att utföra hemifrån? Vilken konstig kommentar..

          Det får man verkligen hoppas då. men får intrycket av att det är ett kontorsjobb. Enkelt att fixa hemifrån då typ alla har internet och datorer hemma.

            Ingenstans står det något i kommentaren om vad det är för slags arbetsplats. Du gjorde alltså ett antagande ur tomma intet och skrev en otroligt dömande kommentar utifrån det?

              Jag ifrågasätter pga. Sveriges höga dödsantal, och höga antal långvarigt sjuka. Ni här inne har ingen empati alls alltså?

                Ja ifrågasätt de som kan jobba hemifrån men inte gör det. Här hade du kanske kunnat fråga hur det ligger till, det visade ju sig att ts inte kan jobba hemifrån.

                Ca 30% av arbetstagarna har möjlighet att jobba hemma i Sverige, resterande 70% måste gå till jobbet som vanligt. Läser du några nyheter eller?

                  Men du är ju på riktigt dum i huvudet! Jävligt lätt att jobba hemifrån om man jobbar inom vården, förskola eller i tex butik. Du måste nog lyfta lite på din bubbla! Alla har inte privilegiumet att kunna jobba hemifrån. Du är ju verkligen en jätteinsats person du! Vad har du för diagnos?

          Ja det är ju lätt att baka fazerbröd hemma i ugnen! Och sen distribuera till butik via bud?

        Men skojar du.

          Detta är ju ett troll. Ingen är så knasig. Förhoppningsvis

        Coronahaveristerna levererar igen.

          Coronaförnekare? Kolla Sveriges dödsantal jämfört med andra länder. Det är helt sjukt hur ni kan ta så lätt på att folk dör i mängder eller blir långvarigt sjuka.

            Jag förnekar inte corona. Jag tror bara på mer effektiva lösningar än de som panikartat pch blint skriker åt folk att stanna hemma.

              Nej? Men ni som umgås ’som vanligt’ och lever typ ’som vanligt’ gör inte läget bättre heller. Ni sprider smittan. Det är en del i effektiva lösningar, som de flesta andra länder gör utom Sverige- att faktiskt undvika andra människor så mycket som möjligt och använda munskydd när man är bland folk. Antar att du inte gör något av detta.

              Det är inte jag som står ut med min åsikt åtminstone internationellt. Det är ni som vill leva i stort sett som vanligt och vara egoister som ’står ut’ med era åsikter.

                Haha jag bor i Spanien och här försöker alla också kringgå reglerna för att leva som vanligt. Har du missat alla enorma demonstrationer mot restriktionerna i massa länder? Det är inte så att alla medborgare i alla världens länder förutom Sverige är så duktiga och skötsamma ?

              Jag tror att alla skulle behöva stanna hemma mer och njuta av lugnet, pandemi eller inte! Inte ränna omkring som om de vore jagade.

        Du vet ju inte ens vad hen jobbar med?? Kanske är omöjligt att jobba hemifrån, många jobb är det, inget utrymme att ”ens kräva”…
        Till ts, vilken idiot, på flera sätt!
        Tycker du kan trycka till honom lite nästa gång. Nämn att det är pandemi och att du tar ditt ansvar och att du inte är intresserad av hans åsikt om ditt liv. Skulle undvika en sån person efter en sån otrevlig kommentar som hans.

          Oops, är såklart en annan A, läste inte nicket ordentligt..

        Okej, jag ska ringa min chef och säga att jag vill jobba hemifrån. Med vänlig hälsning, förskollärare/sjuksköterska/busschaufför/butikspersonal/lokalvårdare/byggjobbare/lokförare/brandman/undersköterska/polis/och alla andra jobb du är beroende av att andra gör i denna pandemi.

        Hen lever väl inte som hen vill utan snarare som man ska…

        A – Jag kan tyvärr inte jobba hemifrån, önskar att jag hade ett jobb där det var möjligt. Jag handlar bara en gång i veckan (går inte att handla mat online här jag bor, annars hade jag gärna gjort det också) annars går jag bara till jobbet och går hem igen. Så självklart hade man även jobbat hemifrån om man kunde det.

        Tur i oturen så blev jag sjukskriven slutet av 2019 och var hemma nästan hela 2020, vilket kändes tryggt men nu har jag inget val utan måste gå till jobbet.

        Men vilken konstig kommentar! Vi är tydligen fler som arbetar inom service, vård och omsorg än vad du verkar kunna föreställa dig. ”Prata med chefen”…!

        Bara för att man har ett kontorsjobb så betyder inte det att man kan jobba hemifrån. De kan kombineras med arbetsuppgifter som måste göras på plats. För att inte tala om alla mängder av jobb där det inte överhuvudtaget går att jobba hemifrån. Personen som skrev ovan tänker ju uppenbarligen mycket på att följa restriktioner och hade förmodligen gjort det om det hade gått.

          Ja det finns många kontorsjobb där man inte kan arbeta hemma. Vi har tex hand om prover som inte kan göras hemifrån. Jag kan ofta samla sådana uppgifter till en speciell dag så jag åker in bara en dag, men har kollegor som behöver vara på plats dagligen. Det är ju uppgifter som är väsentliga för att verksamheten ska gå runt, som man inte direkt kan strunta i även om man kanske hellre jobbat hemifrån.

        Du har rätt. På måndag ska jag kräva att jobba hemifrån!! Mvh förskolläraren (nej jag fattar vad du menar. Meeen ändå)

      Ge honom en rejäl jävla spark mellan benen. Inte en lösning, jag vet, men visst låter det bra?

        Nej, det låter riktigt jävla illa. Vad fan skulle det hjälpa?

          Det känns bättre och han lär sluta? ??

            Om man misshandlar sin kollega får man nog själv lov att sluta.

      Du får tänka att din kollega är en person med stort hävdelsebehov. Han frågar dig om din helg, inte för att han är intresserad, utan för att han vill skryta om sitt eget liv. Genom att säga till dig att ditt liv är tråkigt tror han att han själv kommer må bättre. En del människor tror att de blir bättre genom att trycka ner andra. Han låter som en sån.

      Otroligt ohyfsat att säga till nån att dens liv är tråkigt. Nästa gång han säger så borde du titta honom i ögonen och säga till honom att det är väldigt oartigt att säga så till nån och att du vill att han lägger ner sina negativa kommentarer om dig. Fortsätter han ändå, ta upp det med chefen. Inte ok att bete sig sådär på jobbet

      Jag tycker inte ditt liv är tråkigt, så lever jag också och jag tycker att det är skönt att bara kunna vara hemma och pyssla och vila. Jag hade bara försökt svara rätt och slätt att man är olika och det som tråkigt för honom är återhämtning för dig. Samt så hade jäveln i mig velat ge en pik om att livet är rätt så tråkigt för alla i världen just nu, ja om man följer riktlinjerna då såklart. Jag blir alltid imponerad av folk som faktiskt kan ta det lugnt och ta en paus från att umgås med andra, det är inget fel i att trivas i sitt eget sällskap.

        Anonym 20:36 – Du har helt rätt. Hatar bara att han ser ner på mitt liv och han ger en känsla av att han tycker synd om mig på ett dåligt sätt.
        Jag gillar att vara hemma och måste samtidigt vila upp mig för en ny jobbvecka. Brukade orka göra saker innan min sjukskrivning men komma tillbaka till jobbet var tufft så nu finns det ingen ork kvar efter alla måsten med städning, tvätt osv som man måste göra när man bor själv.
        Hade jag bott som han bor och slipper göra ett skit i hemmet så hade jag också haft helt lediga helger och då orkat göra saker (om pandemin inte hade funnits eller varit över, så ingen hoppar på mig. Skulle jag ha oändligt med energi skulle jag ändå varit hemma när vi är i denna situationen).

          Jag fattar känslan, upplever den ofta när folk ifrågasätter varför jag bor i hyresrätt och inte köper något. Jag känner mig dålig och som att jag har gjort dåliga val i livet men landar alltid i att jag trivs otroligt bra så här och jag behöver inte förklara eller försvara mina val för någon annan. Jag är glad för de som köper hus och trivs med det, men alla måste inte leva sitt liv på samma sätt. Du lever ditt liv på det sätt som fungerar för dig och det är ett tecken på självmedvetenhet och mognad att du gör de valen du gör för ditt välbefinnande. Låt inte honom ta det ifrån dig. Fråga dig nästa gång att om han har haft en så himla bra helg, varför är han på så dåligt humör att han vill få dig att må dåligt? Heja dig som tar hand om dig själv!

            Kan det inte bra att de som ifrågasätter varför du väljer att bo i hyresrätt i själva verket är avundsjuka.
            Är ju skönt att slippa allt ansvar det innebär att sköta allt, slippa lån osv.

              Ja kanske? Jag har så svårt att tänka att de är avundsjuka när de har något de har kämpat för så länge. Det kanske är störande att jag är nöjd utan att behöva kämpa? Samtidigt får man aldrig glömma att alla har olika bakgrund, lika mycket som de har kämpat för sitt hus har jag kämpat för min psykiska hälsa och ett ”normalt” liv vilket då är ett stabilt boende med låg hyra. Jag försöker alltid tänka på detta när jag känner mig dålig för att jag ”bara” bor i hyresrätt för jag är faktiskt lycklig. Jag har ett bra liv med möjligheten att arbeta deltid med ett yrke jag älskar fast jag inte tjänar stora summor. Allt har fördelar och nackdelar.

      Pandemi eller inte – han känns som om han aktivt mobbar dig. Gå därifrån, engagera dig inte. Eller fråga ’varför undrar du det’? Eller om han kommer med en dum kommentar säg ’jaha’ och gå därifrån. Han vill ha en reaktion från dig eller tom få dig att bli ledsen.
      Sen håller jag med om att han är en pandemi-idiot. Så du kan ju ta upp det som motangrepp…

      Avskyr sådana människor. Känns ofta som att de hittar på saker bara för att kunna berätta om det sen. Som om det vore häftigt på något sätt. Säg att det är privat nästa gång han frågar eller låtsas att du inte hörde honom, fråga absolut inte tillbaka bara.

      Skulle nån säga till mig att jag har ett tråkigt liv skulle jag svara att jag är i alla fall lycklig. (Som jag hoppas att du är.) Om inte annat får din kollega något att tänka på.

      Och när du får frågan om vad du ätit så svara bara att det är något som ingen annan skulle tycka är gott. Du behöver inte säga vad.

        Ts kan också svara men jag är i alla fall inte ful (eller valfritt annat mindre smickrande adjektiv), och titta menande på kollegan.

          Säger man något sånt så visar man bara att det han gör lyckas. Det bästa är alltid att bara säga typ ”haha, ja men jag älskar att ha tråkigt”, ”ja, tråkig är mitt mellannamn” eller ”du har sett igenom mig, jag erkänner”. De vill ha en reaktion och försvar. Fortsätt att bara prata stolt om det du gör, om du vill dela med dig, eller säg bara när han frågar ”äh jag vill inte tråka ut dig, berätta om din spännande helg”.

            Hellre tråkigt idag än död nästa vecka

              Haha tja, med de två valen så är nog alla tråkiga.

          Eller säg: ful får man vara, men inte dum. Du har lite att jobba på då va?”

      Hade jag varit du hade jag först och främst sagt åt honom, ”Hört något om en pandemi på sistone!??!!”. Vidare, typ nästa måndag hade jag svarat ”denna helg gjorde jag preciiiis som förra helgen”. Liksom, tryck upp det i hans ansikte! Om man är ”öppen” och äger sin skallade svaghet (ditt fall: tråkig helg”, har idioten i fråga ingenting att komma med. Allt det du mår dåligt över, som han bara måste nämna, säg det innan han hinner göra det. ”Jaa kära Nissepisse, jag handlar och du festar vidare så denna pandemi aldrig går över”. Du ska aldrig aldrig aldrig må dåligt över vad som funkar för just DIG! Du är unik, tänk vad coolt att du inte följer normen att sukta sällskap hela tiden (om det nu är normen).

      De perioder jag mått lite sämre psykiskt, har mitt ”avvikande” beteende fått mig att ifrågasätta mig själv och må sämre. Nu skiter jag fullständigt i allt vad som kallas ”normalt”. Är det soligt ute så tänker jag INTE gå ut om jag inte vill det? Bara för att det är soligt? Något vi lärt oss att göra. Kanske ett dåligt eller oviktigt exempel, men hoppas du förstår tankegången. Nyår var en het potatis för mig ett tag. Mådde dåligt om jag inte hade något planerat och gömde det under att nyår är sååå överskattat, när jag egentligen VERKLIGEN ville på fira. Nu kan jag inte bry mig mindre. Det blir vad det blir. Är jag inte bjuden på ett firande så myser jag till det för mig själv, eller så festar jag järnet.

      Sorry, sidospår. MEN! Be aldrig om ursäkt för vad som passar dig bäst! Svara med att det är tur att vi är olika. Att vad som passar honom inte passar dig. Skratta honom rakt upp i ansiktet med ett HUUUUR kan man hata vegansk mat!?!? Tycker det är skitgott!! Vare sig du tycker det eller inte så sätt den jäveln på plats bara!!

        Oj vad jag gillade denna kommentar! Är inte TS men du hjälpte nig faktiskt mig nu. Tack ??

        Lille skutt ? – Åh, tack för ditt svar! Smart att äga sin svaghet, ska försöka börja tänka så. Vill inte må dåligt över hur mitt liv ser ut i andras ögon. Är lycklig att jag har mitt eget boende, klarar mig ekonomiskt utan skulder fast jag inte kan jobba 100% pga mitt mående. Sköter mitt jobb och får mer på en dag än han får på 2-3 dagar.

        Håller med dig om det med solen. Får sån ångest när det är fint väder för då borde man vara ute och inte sitta inne, måste få bort det. Vill man vara inne ska man ju vara det.

        Det med maten håller jag med om. Sen om man inte gillar det någon lagat så ser man inte äcklad ut. Inte så att jag tänkt bjuda honom på mat så han behöver ju inte komma med sina åsikter. Undrar hur vissa är uppfostrade..

      Först – vad bra att du har kunnat börja jobba igen även om det är tröttsamt. Det tycker jag att du ska känna dig nöjd med för det ger ändå något att orka ”dra sitt strå till stacken” och klara av att behålla sitt arbete. Se det positiva i det (alltför många gnäller över sitt jobb istället för att vara lite tacksamma att de faktiskt har ett!)

      – sedan den där miffot till kollega ska du inte låta komma åt dig. Du vet ditt värde och du vet att du har hundratusentals andra människor runt omkring som gör som du – uppoffrar sig idag för att fler ska kunna överleva till imorgon. Du är en äkta lagspelare som tar ansvar och det kan du vara stolt över – låt den känslan och vetskapen genomsyra varje nervcell och ge dig styrka i ryggraden. Nästa gång han ser dig, nästa gång han börjar snacka behöver du bara ge honom en blick och säga ”Och?” – för det handlar inte om vilka ord du väljer, du kan t.o.m. tiga och vända honom ryggen ifall situationen tillåter. Det är vad du känner och utstrålar som ger effekt.

      Vissa kollegor måste man samarbeta med , det betyder bara att man behandlar varandra artigt och professionellt – klarar han inte av det så kan du ta upp det med din chef eller med facket. Han verkar ha någon form av problem – fint, han får ha vilka problem han vill – men du ska låta sopbilen tömmas vid sidan av dig – inte på dig. Det är bildligt talat men det är vad det verkligen handlar om – låt skitsnacket landa där det hör hemma – i soptunnorna, inte hos dig.

      Till sist – jag överdriver inte om detta med lagspel. Förra veckan dog ytterliggare en kollega till min man ca. 50 år gammal, smittad då han var på kontoret. Han var den fjärde som dog. Vi jobbar båda hemifrån, men när jag måste till kontoret för en uppdatering av datorn eller liknande är det hyper-reglerat med avtalade tider, rapportering, munskydd, handsprit och avstånd. ( Belgien har 11 miljoner invånare och har trots en total lockdown våren 2020 hittills 22 624 döda.)

      <3 Sköt om dig <3 – om några månader kommer det att bli bättre.

        Ja det är ju inte att leka med, det här. Kollegan är oerhört ignorant och barnslig och egentligen spelar hans åsikter ingen roll. Egentligen är det ett ärende som cheferna måste ta tag i. Det är mobbning och inte ok. Dessutom gäller restriktionerna alla och hur arbetstagaren agerar på fritiden får här stor betydelse för arbetsgivaren vid eventuell sjukskrivning.

        Så bra skrivet. Håller med dig.

          ☝ Till Josephine.

        Josephine – Åh , tack! ❤ jag är jättestolt att jag är tillbaka på jobbet. Orken jag har läggs på jobbet för det är en självklarhet för mig att man sköter sitt jobb, man ska förtjäna sin lön och inte bara sitta av sina timmar. Den energin som finns kvar sen är till fritiden, önskar såklart det fanns mer av det men stolt över mig själv.

        ”Uppoffrar sig idag för att fler ska kunna överleva till imorgon.” riktigt bra sagt!
        Du har så rätt i det med lagspel. Önska fler kunde tänka så och inte vara så egoistiska.
        Tycker det är hemskt att behöva gå till jobbet när en så nära kollega inte alls sköter sig privat. Tvätta och sprita händerna är inte hans starka sida heller. Hade det bara drabbat honom hade jag inte brytt mig, men blir han sjuk kan han ju smitta mig även fast jag är väldigt noga med att tvätta händer och sprita.

        Vad tragiskt att så många av din mans kollegor dött, och så ung också. Usch, så många familjer som är i sorg över denna pandemin ?
        På mitt jobb finns inga regler direkt. Dom som kan jobba hemifrån gör det, men sen verkar det som att det är sunt förnuft som dom tänker räcker men alla har ju tyvärr inte det.. jag krävde att vi skulle få handsprit när jag kom tillbaka till jobbet så mina kollegor skulle sprita händerna också (jag har alltid en liten flaska med mig som jag köpt själv). Då märkte han att handsprit bleker kläder, då hade det gått 9-10 månader av pandemin och han hade aldrig spritat händerna. Känns tryggt ??

    Har han inget folkvett? Förstår att man kan bli ledsen av typer som talar mer än de har förstånd till. Du kanske kan säga till han att tänka mer på vad han säger? Alternativt ta upp med en ev. chef?

    Var står det att hen har ett val? Det finns ju även arbeten som inte går att utföra hemifrån? Vilken konstig kommentar..

      Ja denna hamnade ju fel….

    Okej, en gång för alla – är det möjligt att retuschera kroppen i rörligt material? Måste veta.

      Jaaaaaaa. Alla Hollywoodfilmer är retuscherade tex. Men även amatörer kan retuschera, resultaten kanske inte blir riiiktigt lika bra dock.

        Har försökt googla för att få info om detta men hittar ingenting. Alltså att retuschera sina egna videos så man ser ut som en alien i princip. Inte för att jag ska göra det, men vill veta.
        Kan Gunilla Perssons dotter Erika ha gjort det med sina videos där hon ser så läskigt smal ut i midjan?

          Nej Erika ser nog faktiskt ut sådär.

            Älskar ironin.

              Är inte ironisk?

                Men då får du kolla igen. På bilder som Gunilla lagt ut har hon en helt annan kropp.

          Du tror inte att hon opererat sig då?

          Först och främst så är det inte speciellt snällt att kalla någon för läskigt smal, ganska nedvärderande till och med. I Erikas fall så tror jag att hon ser ut så, och tar vilder i vinklar och ljus som framhäver hennes smala midja. Jag såg också ut så när jag var runt 17-18.

            Det är ju väldigt känsligt om man reagerar på det ordet. Men du får gärna precisera hur du såg ut när du var 17-18 så jag kan precisera att jag syftar på midja-höft ration och inte specifikt midjan enbart. Jag hade också en midja som såg att vara på väg att gå av fram till jag var 26-27 men hade aldrig såna där höfter till det. Höfterna kom sen, efter 26-27. Jag är nog fortfarande läskigt smal i mångas ögon för att vara 30+. Det roliga är också att innan instagram såg man ingen ha så där extrema kroppsproportioner. Undrar varför. ?
            Eftersom det är midja-höft ration jag syftar på tycker jag också att det är märkligt att man skulle ha så breda höfter som du påstår att du haft i förhållande till midjan när man är 17 år men förlora dessa höfter senare i livet? De flesta kvinnor ser irl får bredare höfter med åldern, inte att de försvinner. Visst att midjan byggs igen på vissa av ökad fettmassa men att se omänskligt kurvig ut som 17-åring för att sedan förlora kurvorna när man åldras, köper inte det. Så hur menar du?
            Vet inte om du kollat mkt på hennes bilder men bilder som Gunilla lägger upp så ser Erika mer ut så som hon alltid gjort i Hollywoodfru-serien men på Erikas egna bilder är det en helt annan person.
            Jag har svårt att ta in att vissa är så lätta att lura. Seriöst, kolla tjejens bilder från julafton och kom tillbaka och försök övertyga NÅGON om att hon ser ut sådär på riktigt.

          Sök på youtube, ”James Welsh” Han gör beauty videos och pratar/visar olika filter influensers pysslar med. Naturligtvis finns det MASSA rörliga filter som gör att man ser ”perfekt” (definitions fråga). Inte bara ”Hollywood” som någon nämnde(?!) Värt att titta på. Sorgligt nog mår jag bättre av att se dessa videos, HUR fejk allt är.

      Japp det går. Nu hittar jag inte videon jag såg detta på men du kan i stort sett göra vad du vill utan att den märks att det är retuscherat. Smalare, längre osv. Allt i rörligt material.

        Som jag trodde. Varför fortsätter folk att gå på instagram-bluffen då och tror att man kan ha såna där kroppar som vissa avbildar?

          Jag hittade en! Ja jag har letat ??
          https://m.youtube.com/watch?v=R1jjc45IKwc
          Spola till 05:50 om du inte orkar se hela.

            Tack! Den appen gjorde så man blev längre och smalare men går det att göra sig kurvigare med såna appar?

    Någon mer än jag som kan känna att det vore skönt att försvinna? Trivs i stort med livet och så men tänker ibland att det vore skönt att bara ja, försvinna. Är detta tecken på depression? Menar såklart inte att jag skulle ta s ….m ….!

      Tror alla tänker så ibland?

        Nej, aldrig! Verkligen aldrig någonsin känt så.

      Undrar ibland samma.. Skulle aldrig ta mitt liv dock men undrar om det är tecken på ohälsa eller ”normalt”.

        Ja, precis. Ibland känner jag mig konstig som tänker så. Därav jag undrar om det är normalt eller tecken på ohälsa.

          När jag var deprimerad så ville jag försvinna för att det vad outhärdligt att slå upp ögonen och orka med en dag till. Det är som att en våt filt har lagts över livet och saker som var roliga tidigare har helt tappat sitt värde. Sen så kan man vara mer eller mindre deprimerad såklart men jag har uppfattat att det ska hållit i sig i minst 2-3 veckor och att inget hjälper känslan. Nu är jag frisk från min depression men vissa dagar kan jag fantisera om ifall jag bara skulle dra ett snabbt ryck med ratten så skulle allt vara över, eller om jag bara tog ett skutt över staketet på bror eller hoppade ner på tunnelbanan. Jag är såklart inte suicid men jag tror att alla ibland leker med tanken.

      Menar du i en positiv eller negativ bemärkelse? Jag har varit deprimerad och känt att det vore bättre om jag inte fanns. Nu brukar jag säga till min man att vi borde flytta till en paradisö! Bara han, jag och barnen typ. Få tillhörigheter och måsten! Det kanske inte är samma sak som att försvinna, men nog kan man vilja byta ut ekorrhjulet mot ett annat ibland.

        Mer för slippa allt som känns värdelöst. Så antar att det är negativt. Men självklart kan jag även tänka att det vore skönt säga upp sig och ta en väska för att utforska andra länder osv.

          Håll fast vid den känslan istället ? och kanske rent av jobba för det, i någon form. Ingenting är omöjligt. Utforska ditt handlingsutrymme och se vad du behöver göra för att komma dit du vill ?? det fixar du!

      Jag har haft en djup depression och varit inlagd länge och då var jag suicidal. Jag är frisk nu och mår ”bra”, fast jag vet egentligen inte vad det innebär att må bra så jag tycker mer att jag inte mår alls, varken bra eller dåligt, bara liksom är.
      Nåväl, jag får sånna tankar ganska ofta, att jag hade önskat försvinna. Men i mitt fall tänker jag att det är hjärnspöken, eller så inövade tankebanor att de uppstår lite hur som. Så jag försöker att inte dramatisera det, utan tänker att jag tycker inte så egentligen.
      Aja, lite flummigt.

        Nejdå inte flummigt! Bättre att inte må, än att må dåligt! Har också varit där du beskriver. Önskar dig allt gott!

      Nån gång kanske. Tänker nog mer på hur märkligt livet är.

        Ja visst är det! Märkligt och går fort. Njut av allt du kan. Även om det är när du ligger i soffan och pillar dig i naveln ?

    Har precis fått en diagnos som 20+. Känns ganska svårt och konstigt att förhålla sig till.

      Vad för diagons då? ADHD eller liknande? Du har ju inte förändrats för att du har fått det på papper. Bara förhoppningsvis fått mer rätt att få stöd på olika sätt.
      Du är fortfarande samma person.

        Ja precis, men det känns som att andra (dvs familj som vet om) kan se en på ett annat sätt :/

          Det håller jag med om. men då får du försöka stå på dig och bygga upp dig själv, bli trygg i dig själv. Du är vuxen och sätter egna gränser för hur du vill att andra behandlar dig. 🙂 Eller hur? Oroa dig inte för det. Du har rätt att må bra. Gör det du kan för att leva ett bra liv, oavsett diagnos. 🙂

            Tack för ett vänligt svar ❤️ Hoppas du får en trevlig helg!

              Det var så lite så! Detsamma! ta hand om dig. <3

      Men jag min dumme jävel undrade vad 20+ var för diagnos. Jag googlade till och med…

        Hahah ❤️

      Fick också diagnos när jag var över tjugo, alltså neuropsykiatrisk diagnos. Inte kunnat förhålla mig heller, kan känna att jag mest fick den som ett kvitto på att det faktiskt varit svårt, och att det inte var mitt fel.
      Ibland känns det kanske som om det har gett mig dåligt självförtroende och jag har målat mig i alla fördomar som man har mot min diagnos. Men så är det ju inte, en diagnos är ju inte en låda som alla får plats i. Jag är ju jag.

        Exakt så känns det! Tack för ditt svar ❤️

    Jag är trött jämt! Vad kan man göra? Har pcos om det kan vara en faktor?

      Äter du näringsriktig mat, rör dig, får dagsljus och frisk luft? Hur sover du?

        Ja allt detta. Sover mellan 7-9h per natt.

          Glömde nick hehe.

      Järnbrist! Var mitt stora problem/är mitt stora problem och anledningen till att jag är trött jämt. Ingen mens men ändå förlorar jag ständigt järn. Tar inte upp järntabletter via tarmen heller så det är infusioner som gäller. Utreds för orsaken bakom. Men, det är jättevanligt att kvinnor har järnbrist så kolla detta ??

        Precis så var det för mig och det visade sig att jag har celiaki och kronisk inflammation i magsäcken.

          Oh, har inte celiaki men är jäkligt känsligt mot gluten. Däremot är både läkaren och jag övertygad om att problemet sitter i magen, dock ingen blödning därifrån enligt avföringsprover. Men har ju IBS och är jävligt känslig för stress, äter omeprazol regelbundet. Ska göra gastroskopi nu. Hur diagnostiserades du med kronisk inflammation i magen?

      Kolla dina d-vitaminnivåer och sköldkörteln.

        Och ferritin och b12-vitamin.

        Men hur gör man? Känns inte som man bara kan höra av sig till vårdcentralen och be dem ta prover?

          Jo, det kan man! Bara att säga att du lever hälsosamt, men ständigt känner dig trött och funderar på om du kanske har brist på något. Så gjorde jag, visade sig att jag hade järnbrist. Lycka till!

            Tack!

          Jo, faktiskt.

          Ta privat på tex Werlabs eller liknande tjänst. Där kan du ta alla de olika prover som du vill.

      Järntabletter kanske skulle va nåt för dig?

      Som någon annan skrev, järnbrist! När jag hade anemi kunde jag utan problem sova över 10 timmar och kände mig alltid trött. Nu har jag ätit järntabletter i två månader och sover mycket bättre och vaknar av mig själv efter 7-8 timmar och är pigg hela dagen. Andra symptom för mig inkluderade väldogt kalla händer och fötter.

    Postkodmiljonären – Daniel Svensson som
    Var förra veckan? När ska han vara igen??

      Vet inte, men programledaren sa att nu kommer det att dröja rätt lång tid innan du får komma tillbaka och fortsätta.
      Lite störigt att dom inte kan nämna ungefär när han kommer tillbaka. Tycker mest om original versionen.
      Kram:)

    Behöver tips och råd.
    Just nu så mår jag så fruktansvärt dåligt psykiskt. Det svänger från dag till dag men depressionen är ett faktum. Min mamma bor hos mig för tillfället då jag inte vågar vara själv pga rädd för att tappa kontrollen och skada mig själv eller ännu värre. Jag ska till läkare på onsdag men vet inte vad hon kommer säga. Allt det här kommer efter en väldigt hektisk period i mitt liv där jag har styrt upp allt i livet då mitt ex struntade i allt. Har gett allt och nu kraschat. Har tidigare haft sånna här toppar och dalar i livet, men har inget minne av att det har varit såhär mörkt innan. Är så jävla rädd för jag vill inte dö! Jag vill verkligen inte! Men när det är som värst så känns det som att det inte finns något annat alternativ. Jag har allt jag vill ha i livet. Är 24 år och har träffat den killen jag vill leva med, har hus, husdjur, jobb osv. Men jag mår så jävla dåligt ändå. Jag vill ju ha ett lyckligt liv med min pojkvän, med barn, vill gifta mig och allt! Men det känns så långt dit just nu. Har tidigare gått på utredning men fick aldrig någon diagnos förutom ”vi tror du är bipolär”. Min mamma är bipolär så det skulle inte vara helt omöjligt. Men jag är så trött nu och jag vill bara ha rätt medicin så jag kan fungera som vanligt.
    Vill bara ha pepp och höra om det är någon som har några erfarenheter eller känner igen sig. Vill bara att det ska bli bra.

      Det kommer att bli bra. Du vill ha hjälp och du vill leva. Så, du kommer att leva och du kommer att få hjälp.

      Håll ut. Det kommer att bli bra. <3

      Du är ung och har hela livet framför dig❣️

      Din lycka kommer. Du har så mycket att se fram emot.

      Ibland är livet skit. En dag i taget. Du fixar det!

      Ta hand om dig! Varma kramar

      Skickar tusen kilo kärlek ❤️ Du är stark

      Hej fina du!
      Du är INTE ensam. Jag känner igen mig jättemycket i det du skriver. Min mamma var också bipolär och jag är unipolär (inga manier). Jag har också levt det liv jag alltid velat, men ändå har jag många gånger i livet inte orkat och levt i 24/7 av panikångest. Jag har fått flytta hem till släktingar för att jag inte klarat av mig själv.
      Det kommer bli bättre och det vet du för att du mått dåligt tidigare och det har vänt. Det finns hjälp för dina problem, jag äter idag lamotrigin och är stabilare . Jag kämpar dagligen med mitt och vissa dagar kan jag inte hantera livet, men jag skulle säga att jag mår bra och jag är ofta lycklig. Men fan det är inte så jävla lätt att leva och många gånger undrar jag varför jag ens besvärar mig, men livet är också fint och det går att acceptera att man ibland har väldigt mycket smärta i sig.
      Du har din pojkvän, din mamma och dina husdjur (säkert bra många fler). De älskar dig och du är tillräcklig och det kommer bli bättre för dig ❤️

    Hej!
    Therese l har tappat bort sina diamant örhängen för 35-40k…

    Vad är det dyraste du tappat bort?

      Mina bitcoins

        Hur många stycken?

      Diamantring 16000kr. ☹️

        Jobbigt!

      Datorn. Ca 30000. 16 svettiga timmar senare återfann jag den.

        Åh vart hittade du datorn?

      Min balenciaga hoodie.. den är alltså puts jävla väck. Vänt upp och ner på hela lägenheten ☹️

        Lr har nån lånat den? Jobbigt

      Solglasögon för 1200:-.

      Min månadslön, 75k.

        Är du forskare?

          Haha, forskare får inte såna löner.

            Nä de har betydligt högre lön.

              Aldrig ? Forskare är medelklass

        Undrar om det var den som landade på mitt konto ?

      Min första lön. Hade jobbat en och en halv månad för den. Glömmer det aldrig. Var så jävla ledsen.

        Så trist och jobbigt!!!

        Hur tappar man bort sin lön?

          I Sverige vet jag inte riktigt om det går men tex när jag bodde i Australien fick vi checkar som man måste lösa in på banken, jobbigt om man råkade tappa den på vägen ?

      Ring för 25000 ?

        Jobbigt!

      Jag hade en kostym från Hugo Boss. Måste ha glömt den på mitt gamla jobb. Hade kostat 7000:-. Ingen jättesumma kanske, men den var snygg. Satt som en smäck. Nåja. Den skulle ändå vara för liten idag.

      Har tappat bort så många iPhones under åren ? alltså säkert en 5-6-7 stycken. //fd partymyra

        Jag med!! Helt sjukt. Och sen även digitalkameror, ipods. Herregud vad man festade och trasslade då ??

      Det dyraste jag tappat bort är nog min diamantring för 170.000 kr. Det var inte kul…

    Oförklarad infertilitet. Sen mens, negativt graviditetstest. Sån jävla psykisk terror. Trött på att hoppas, varför testade jag ens liksom. Visste ju att det skulle vara negativt. Jävla helvetes piss.

      ❤️

      ❤️❤️❤️

      ❤️❤️❤️

        Been there. Det är hemskt. Får du nån hjälp av vården?

          Ivf efter sommaren om det inte hänt något innan dess. Gått hos kurator några gånger, men inte varit där på några månader nu. Väntan är hemsk och trött på att pendla mellan hopp och hopplöshet.

            Ja, det är vidrigt med all osäkerhet och väntan. Jag hoppas ni ska slippa IVF ❤️

              Tack ❤️❤️

            Lycka till! ❤️ Har du testat ägglossningstabletter som Letrozole för att boosta ägglossningen?

            Har själv just gjort IVF med äggplockning idag men nu håller ja på och nojjar sönder att min kille hade r*nkat 36 timmar före han lämnade sitt idag till befruktningen. Det stod avhållsamhet 1-3 dagar i instruktionerna från kliniken men man vill ju att förutsättningarna ska vara bästa möjliga när man väl gör detta. 🙁 har någon här erfarenhet av IVF med avhållsamhet bara 1,5 dag för mannen?

              1,5 dag är inga problem om ni inte har känd malefactor som orsak. På min klinik ska mannen stanna kvar ungefär en timme på kliniken, så att han vid behov kan ge ett nytt prov ifall tvättresultatet är dåligt på provet han gett och då blir ju avhållsamheten bara nån timme. I USA gör man ofta insemineringar två dagar i rad och då är det väl standard med 24 h avhållsamhet.

                Tack!! ❤️ Ditt svar hjälpte mig jättemycket. Är så nojjig över allt och inget just nu.

      Kämpa! Jag har varit där med. Ge inte upp ❤️

    Åååh jag börjar verkligen känna att pandemin sätter sina spår. Allt känns hopplöst meningslöst och händelselöst och min sambo säger att han bär på en frustration av sitt missnöje med läget som gör att han känner sig aggressiv gentemot andra människor. Känns som typisk manlig depression för hans del och jag har väl säkert den kvinnliga varianten. Det känns inge bra det här.

      Tycker man märker av en ökad aggression där ute hos gemene man.

        Med betoning på ”man”.

        Det är tärande nu

      Nej det känns inte bra. Jag håller med.

      Min psykolog sa att dom har supermycket att göra och nya patienter varje dag, som känner sig deppiga och nere pga corona och läget.
      Det är ont om tider och jag har varit tvungen att dra ner på mina besök till varannan vecka, pga tidsbristen.

      Så det är nog väldigt vanligt.

        Kan tänka mig det! Dock känner jag själv inte att jag skulle behöva gå till psykolog pga pandemin. Har gjort det för ångestsyndrom förut och även utmattning. Men nu med pandemin finns inget sätt att distrahera en från sin ångest eller pigga upp sig i sin utmattning så jag mår dåligt på ett nytt sätt.

        fan vad sorgligt. jag har haft väldigt mycket tid att grubbla nu när jag mest sitter hemma och har, med googels, hjälp kommit fram till att jag kanske lider av kronisk depression. Det är liksom inte senaste året jag varit nere utan det här har pågått större delen av mitt liv. Har för första gången verkligen tänkt söka hjälp men… får väl deppa lite till då 🙂

          Varför? Sök hjälp!

          Nej sök! Du kanske kan testa chattpsykolog?

      Samma här, allt känns så otroligt tråkigt. Samma sak dag ut och dag in även fast jag försöker göra roliga saker 🙁 Vi får hålla ut, det är snart över!

        När då? Har hört att det kommer ta flera år innan det är som vanligt igen. Typ fem.

      Känner samma. Så bitter och arg på alla typ ? tror det är oro mest.

    Jag har försökt googla men inte lyckats.

    Är det någon som kommer ihåg och vet vad en tecknad serie som handlade om en typ grottmänniska och en ond trex som han slogs mot/flydde från i vart och varannat avsnitt? Olika klaner av grottmänniskor också om jag minns det rätt,

    Såg den på slutet av 90talet, minns den som ganska läskig!

      Grottpojken Rai?

        Ja!! Den var det! Tack!

      Kapten mossa?

    Patriciavidelindh ska få sitt femte barn med sin tredje man. De har varit ihop några månader bara, har själv vuxit upp under liknande omständigheter (min mamma hade fem barn med 3 män) och det var faktiskt inte alls roligt..

      Det verkar rätt ansträngande med så många iblandade i ens familj

      Nu levde hon tillsammans med Linus i 10år och Wilja (hennes första dotter) var bara några månader när dom träffades. Du får det att låta som att hon skaffat barn med tre olika män inom loppet av 3år… Lite skillnad!

      Tråkigt att du haft en jobbig upplevelse pga din mammas val av man/män

        Handlar väl inte att man har barn med flera olika (2021 hallå, bonusfamiljer är mer accepterat än kärnfamiljer). Men Patricia har en växel och det är full fart. Det är hela tiden något som ska hända. Har man lämnat sin man efter 10 år kan man ta det lugnt. Hon bor inte ens ihop med sin nya, hur vet hon att de kommer klara av att leva med varandra efter de dejtat i typ en kvart och nu en bulle i ugnen på det? Nä. Man tar det lugnt när de är barn inblandat.

      Hennes äldsta dotter var bebis när hennes fd man kom in i bilden. De fick tre barn tillsammans men valde så som många andra att separera. Hon har nu träffat någon hon känner är den hon alltid väntat på och pusselbitarna faller på plats.

      Hon är LYCKLIG och barnen verkar inte fara illa.

        Måste ju inte skaffa barn med varenda man man är ihop med?

          Eller hur, bara trash som gör så.

          Men snälla en relation räknas inte om man inte fått barn med varandra ?

            Hahahahahah ?

        Den bruden har varit fruktansvärt ombytlig och rastlös genom åren! Som att följa en dokusåpa. Så fort hennes ex steriliserade sig fick hon panik, vänstrade och sedan dumpade hon honom. Hennes nya hann hon knappt dejta innan hon var på smällen. Får se hur länge den nya orkar med hennes tempo…??

          Det märks att du inte känner henne, Linus har varit ett svin genom åren! Och bara det att han steriliserade sig utan att spara spermier till framtiden när han visste att hon ville ha fler barn säger rätt mycket om honom som person. Sen vänstrade hon inte, hon var klar med deras äktenskap och relation sedan länge! Men det kanske hade varit bättre att stanna olycklig i ett äktenskap?

            Ett svin hur då? Berätta!

              Den som vet, den vet. Mer än så säger jag inte! Men den mannen är ingen att lyfta till skyarna.

                Jag fattar att du kanske känner Patricia och valt hennes sida, men nu ska jag slå hål på de argument du anför här ovanför som enligt dig ska innebära att han är ett svin.

                1.Steriliserar sig för att han är klar med att ha barn. Det här är så ansvarsfullt att jag inte fattar hur andra inte kan förstå detta. Om han är klar med barn då ser han till att han inte kan göra fler barn. Det är väl självklart? Det vore en grej om de inte redan hade tre (fyra) barn ihop. Diskursen är annars att män inte ens verkar fatta vad deras spermier kan åstadkomma och sedan blir chockade när de gör någon gravid. Du menar även att han ska spara spermier, men hallå? HAN vill inte ha fler barn? Visst man är två i en relation och tyvärr kan jag tycka att den som inte vill går före den som vill när det kommer till barn. Stackars barn som annars hade fått en förälder som inte ville och därför inte är med helhjärtat. Då är det bättre att en skaffar barn på egenhand utan förväntningar på den andra parten.

                2. Om hon var klar sedan länge. VARFÖR VÄNSTRAR HON!? Varför gör hon inte bara slut innan det kommer till en otrohet. Jag skulle i vartfall bli mer sårad av att min partner är otrogen mot mig än om denne är ärlig med att hen är klar med vår relation.

                  Det är sunt att sterilisera sig om man inte vill ha fler barn men å andra sidan är det väl en dialog man för inom familjen! Om ens partner eventuellt vill ha fler barn måste man förstå att det faktiskt (med all sannolikhet) kommer att påverka ens äktenskap i allra högsta grad!

                  Hade han sparat hade ju möjligheten funnits inför framtiden om de velat då. Men det kan diskuteras i all tid och evighet.

                  Och att han har varit ett svin har absolut ingenting med steriliseringen att göra, det baseras på händelser under flera år! Hon är lycklig nu och har träffat en fantastisk kille, det är ändå det viktigaste!

                    Hade du haft samma argument om en kvinna ville göra abort? Ja självklart kan de påverka relationen men det är fortfarande den enskilda individens beslut och därmed INTE en legitim orsak för att vara otrogen.

                    Hade du haft samma argument om en kvinna ville göra abort? Ja självklart kan de påverka relationen men det är fortfarande den enskilda individens beslut och därmed INTE en legitim orsak för att vara otrogen ?

                Hej Sandra! Vet att du känner Patricia och vill ta hennes parti. Fint av dig, men du har ju inte direkt rent mjöl i påsen du heller ? L har en hel del att säga om dig också! ??

                  Patricia har ju bara en vän ???‍♀️ Jag är inte Sandra och hon är inte den enda i så fall som tycker Linus är ett svin! Vi är fler! Bålsta är inte så stort ?

      Min mamma har också 5 barn med 3 män, det behöver inte vara illa för alla bara för att du inte tyckte det var roligt?

        Det är sjukt trashigt att skaffa barn med flera män. Eller flera kvinnor om hon hade varit en man.

          Tycker att det är värre att stanna i en destruktiv relation och vara olycklig! Det känns så fruktansvärt gammalmodigt att en ska stå ut med ovannämnda för gud nåde om du har barn med två olika män eller fler! För att ha samma pappa, det är det som räknas annars är man trashig enligt dina preferenser! ?‍♀️

          Heja kvinnorna som faktiskt LÄMNAR och VÅGAR bilda en ny familj med en ny man!

            Visst men sköt det lite snyggt då? Hade ju varit smidigare från början att bara säga att man är done och vill skiljas. Istället för att knulla med sin pt ???

      Min guilty pleasure ? blev till mig av att se någon skriva om henne. Vill veta ALLT som försiggår i hennes liv.

    Skrev för ett par veckor sedan på öppet spår om min tumör och den stora operationen jag genomgick där man tog ut halva överkäken och nästan alla tänder.

    Idag pratade jag med min läkare som ska rekonstruera mig, och nu är det sagt att man ska påbörja allt ”till våren”.. är så rädd men så lättad att dom ska påbörja processen. Det är hemskt att leva såhär just nu.

      oj oj! Vad skönt att det går åt rätt håll! Förstår att du är orolig, men det kommer gå bra! Du har något positivt att se fram emot. <3

        Tusen tack! Och ja det har jag verkligen, kommer inte få implantaten på en gång, men lån form av ”plast”tänder först och således kommer där finnas tänder när jag vaknar upp efter nästa OP iallafall ?❤️

      Förstår att det måste vara hemskt att leva så! Nu är du iaf påväg framåt och jag håller tummarna för dig!!!

        Tack så jättemycket! ❤️

      Jag har inte läst ditt tidigare inlägg men vad bra att tumören är väck!! Stora kramar och önskar dig allt gott. Undrar varför de inte börjar snabbare? Är det någon slags läkningsprocess som behövs innan nästa operation?

        Precis så, i samband med tumörresektionen så tog man ut en stor bit hud och muskler från mitt lår, en så kallad ’lambå’ som man behövde täppa igen det stora hålet som kvarstod i ansiktet med. Den lambån är fastsydd med blodkärl i mitt ansikte nu & den ville plastikkirurgen ha 3 månaders läketid på innan vi påbörjade nästa steg. Tumören togs ut den 18/1 så nu börjar det iallafall närma sig! Tusen tack för omtanken.

      Hur upptäcktes tumören?

        Den var rätt oundviklig.. satt i min hon och uppstod hela gommen. 5x5x5cm åt alla håll. ”Som en mandarin” sa dom när den var urplockad. Den påverkade mitt tal, åt upp mina tänder och blödde dagligen.

      Åh skönt att sätta igång! Uppdatera gärna / en tandis

        Det kan jag absolut göra! Skriver under samma nick när det beger sig.

      Heja dig! ??❤️

        Hur upptäcktes tumören?
        Jag pluggar till tandläkare, vill du berätta något om hur de planerar dina framtida tänder?

          Det var jag som upptäckte den. Den var rätt oundviklig.. satt i min gom och uppstod hela gommen. 5x5x5cm åt alla håll. ”Som en mandarin” sa dom när den var urplockad. Den påverkade mitt tal, åt upp mina tänder och blödde dagligen.

          Jag ska få implantat, uppe och nere. Rekonstruktionen ska göras med titanskelett enligt IPS prosthetic. Min rekonstruktion kommer vara väldigt unika då professorn som ska utföra den har valt metoden med omsorg i åtanke för min skull med ålder och allt.

          Jag vet inte om man får länka till egna bloggar här(?) men provar lägga in en länk om någon vill läsa mer om allt: https://malignaerica.blogg.se/

              Gud vad intressant!! Vi har just börjat med protetiklära så jag är färsk i mina kunskaper men wow vilken cyborg du kommer bli. Måste kännas så häftigt stt få vara med om att det går att rekonstruera. Det är fascinerande hur långt de kommit med kunskaper om kroppen och dess förmåga att komma igen med lite extra reservdelar.
              Jag ska tänka på dig i framtiden och skicka lite extra pepp inför kommande äventyr.
              Och hålla utkik efter dina uppdateringar! ?

        Tack ❤️

      Hur upptäckte du tumören? Var det förändringar i tandköttet, en knöl?

        En knöl mitt i gommen, den upptog hela gommen. Förstörde mina tänder, gjorde ont och blödde dagligen.

    Senaste ÖS skrev någon något i stil med ”det här var spiken i kistan, tack och hej” eller något liknande. Är du här i dag? Hur mår du? ❤️

      Åh jag minns den kommentaren, fint av dig att följa upp ?

    Har en sångtext som surrar runt i huvudet, tror den är från en gammal tecknad film jag såg som barn men kan inte komma på vilken. Har försökt googla på texten men inte hittat något svar! Sjukt irriterande.

      Skriv ner texten då? 😀

      Hur går texten då?

        Nu och för evigt (alltid? osäker) ska vi bli ett par, jag ger allt jag har till dig (? osäker på den raden) Jag vet att min kärlek är evig som stjärnornas sken…

        Något likande, kan hända att jag blandat ihop en massa sånger från olika filmer också. Men jag vill typ att det här ska vara en sång?

          Kan det vara Sailor Moon? Gissar vilt!

            Njä tror inte det? det är inte intro eller outro låten iallafall..

            En tjej med jättelånga flätor. Fjorton år eller så. Herre Gud… Ha ha! Sailor moon is the shit!

              ”Men när hon ramla på sin lilla rumpa, du kan va säker på att hon tjöt”?!! ?

                ”Men så en dag hon möter mystiken och universums iskalla natt hon blir en kämpe, ja en hjältinna
                och får till vän en underbar katt” ?

      En vecka gick jag runt och sjöng ”livet livet livet livet livet” som är introsång till en cell-sam historia.. du kan ju lyssna på den låten så får du en annan irriterande låt att tralla på

        Haha tack men tyvärr så funkar min hjärna så att den samlar på sig alla irriterande visor och spelar upp dem som ett medley så vill inte utöka spellistan??

        Jag hade en sång i huvudet när jag joggade för ett tag sedan, höll så bra takt till den, både med andningen och stegen. Vips var den borta! Och jag kan fortfarande inte komma på vilken det var. Känns som att det var en tupp eller hönor i texten men jag kan inte ens en sådan visa ?

          Kan inte jag också få fast sånger om tuppar och hönor istället för cringeiga kärlekslåtar?? Hoppas du kommer på vilken det var tillslut!

            Tackar ? jag meddelar när den dyker upp igen, så kanske du slipper kärlekslåtarna ?

              Tack själv!?? Kan alltid hoppas men det är alltid minst en som surrar runt i huvudet??

          Psycho Chicken med Weird Al Jankowich?
          Little red rooster?
          Lille gris?

        HAHA JA, den dyker upp då och då?

        mitt bäst minne från skolan är när tjockteven hade rullats fram och hela klassen med ljusa stämmor satt och sjöng ”livet livet livet livet”

          Ljusa? Hur gamla var ni?? minns att vi kollade i grundskolan, MEN också i naturkunskap B?

            mellanstadiet vad det i alla fall. vet inte när killar kommer i målbrottet men de kanske gjorde sig till 🙂

      när jag gick i sexan så lyssnade jag varje morgon på morgonpasset och där brukade en låt spelades som jag än idag inte kan komma på vilken det är. Har inte hört den sen dess heller. Det här var alltså 2001-2002 men jag kan än i dag med jämna mellanrum försöka sjunga för shazam eller googla texten så som jag tror att den går.

      Men ni kanske kan hjälpa mig. Jag vill minnas att det är en tjej och en kille som sjunger typ ”can’t remember, can’t forget you, but I blablabla keep on wondering why”

        kan även ha gått i 7an eller 8an kom jag på

        Addis black Widow – goes around comes around?

        Resan till Amerika – somewhere out there?

        Ifall det kunde vara nåt med Don Bluth

          Nej inte den! Men jag kom tillslut på vilken film det var – Pingvinen och lyckostenen! Öppningssången när Hubbe försöker hitta en fin sten❤

      Kan det vara Svanprinsessan – För längre än för alltid?

        Nej tyvärr inte den, trodde det var den först också men texten och melodin stämmer inte in.

        Känns som att det skulle kunna vara från en Don Bluth film men är inte helt säker och vill minnas att det är ett kärlekspar som blir separerade ett tag.

      Läste textbiten och började tänka på Tummelisa och låten ”Vill du flyga fri”, är det den kanske? 😀

        Tänker mig alltså denna:
        https://youtu.be/ewX2tcv0XOg

          Nej tyvärr inte?Var också inne på den ett tag men det är inte den? Det är en man och en kvinna som sjunger duett och så är det klassiska 80/90 tals syntar i musiken. Tror den sången spelas i eftertexterna av filmen. Blir så störd att jag kommer ihåg alla de detaljerna men inte själva filmtiteln eller handlingen ?

            Lyssnade nu på https://www.youtube.com/watch?v=rrBXOxEzgZ4 och den är lite lik den jag tänker på, fast med en tjej som också sjunger och med syntar och annan text – alltså den texten jag skrev högre upp.

    VF. MD.

      Vem är VF?

        Vera Fuck

    utgå från att alla gör det så kan du bli positivt överraskad istället.

    Varför skulle man inte kunna knarka för att man är rädd för sjukdom och smärta?

    Nån som har en chihuahua som skulle vilja berätta lite hur det är att ha en sån. Vet att det skiljer mellan individer osv.
    Men jag är inne på att köpa en och har läst rasstandard osv men hade velat veta mer hur de är att leva med i vardagen.

      Jag har haft två, den ena var en dröm och den andra en mardröm. Ena stabil, andra nervöst vrak. Kom från samma uppfödare och var halvsyskon.
      Jag tycker chihuahuor kräver mindre än många andra raser. Vad folk än vill säga om det så är de ofta nöjda med att gosa hemma och gå kortare promenader, för det mesta. De jag känner tuggar inte sönder soffan för att den inte får svinlånga promenader eller mental stimulans. De är bra sällskapshundar. Det tråkiga är att om man vill ha lite arbetsglädje i hunden , som jag vill, så är de lite tråkiga. De har inte så mycket will to please och är inte lika lätta att dressera som tex Shetland sheepdog som är en annan ras jag älskar. Det är såklart individuellt, precis som lusten att gå på långa promenader är det. Men nu har jag haft två chihuahuor som jag hoppats ska matcha min aktivitet men nej de har inte gjort det i varje fall.
      Tycker de känns ”mänskliga” på något sätt. Är något i både deras sätt och utseende som gör att jag knyter an mer till dem som individer är vad jag gör till andra raser. Älskar dem för det. De kommunicerar mycket med en. Så näpna och fina, och enligt mig rasen med störst personligheter.
      Gillar man inte skall ska man inte skaffa en chihuahua! De flesta individerna skäller hela jävla tiden. Min första var nog stum för det kom aldrig ett ljud ur honom men den andra skäller på precis allt och inget. Så det är bra om man har kunskap om hur man tränar en hund på bästa (vetenskapliga) sätt så man i alla fall har några verktyg att (kanske) hantera det.
      Inte bra med små hårdhänta barn då de lätt skadas pga sin storlek. Storleken gör dock att de är smidiga att ta med överallt, ofta tillåts på olika ställen man besöker som kanske inte vill ha in en irländsk varghund, lätt att få hundvakt då alla känner att de kan tänka sig att ta emot en så liten hund. Känner mig aldrig låst när jag har liten hund tack vare detta. Vågar dock inte ha på dagis med andra stora hundar. Första chihuahuan dog av ett bett från annan hund så återigen, de är ömtåliga.

        Tack snälla för att du tog dig tid att svara.

      Jag hade en chihuahua i 15år. Världens bästa hund! Det är en väldigt smart ras som ska behandlas som en stor hund trots sin lilla storlek. Dvs minst 3 promenader om dagen, minst 2-3h om dagen mår de bra av och klarar utan problem. De är lite skälliga hemma och vaktar huset, men jättesnäll bland folk. Men som sagt väldigt intelligenta, så du behöver vara bestämd. Jag tävlade i agility, vi har tränat lydnad och även spår! Älskar att vara med (lätt att ta med) vill sova i knät och i sängen. Riktigt mysig hund!

        Tack snälla för svar.
        Försöker samla all info jag kan.

        Våra grannar har chihuahuas, de skäller och vaktar intensivt. Väldigt territoriella. Men söta och pigga på ett charmigt vis.

      Om du har grannar så skaffa inte.. just pga skallen och ettrigheten…

      Har haft min chihuahua i snart 12 år och är världens bästa hund. Lätt att ta med sig och varit lätt att lära och älskar att vara ute och promenera. Visst absolut lite skällig, speciellt när det plingar på dörren, vi har provat i princip allt men får inte riktigt bort det, skäller annars inte speciellt mycket. Gillar att mysa och ta de lugnt men också att leka. Bra sällskapshund som passar i våran familj och bra med barnen, så länge man lär barnen att vara försikig med hunden. Rasen passar ju inte alla såklart, speciellt om man har ett jätte aktivt liv. Men för oss har den passat bra då han orkar och vill vara ute men KRÄVER inte jättelånga promenader osv. Gosig hund som gillar närhet. Och ska behandlas som en hund och tror tror del har förutfattade meningar om Rasen

        Tack snälla. Enligt din beskrivning så låter det som en ras som passar oss ❤️

    Hur åtgärdar man ett snett leende? Jag har alltid varit lite starkare i ena mungipan så jag har fått ett smilveck på den sidan men inte på andra sidan. Det gjorde inte så mkt tyckte jag men sen har jag gjort lite fillers i läpparna och tycker att det framhävde det snea i mungiporna. Den starka mungipan blev lite uppåtpekande av behandlingen vilket jag var glad över men inte den andra så nu är de ju än mer olika i nivå. Det känns till och med nästan som att jag är ännu svagare i den sidan som varit svagast så när jag ler börjar den mungipan och kinden darra smått. Inget som syns men jag känner ju det, och därför ser jag det.
    Finns det något man kan göra åt sitt snea leende? Ska vänstra ansiktshalvan börja gymma eller vad gör jag? Vill ju ha upp den i samma form som den starka sidan.

      Smilveck?

        Ja, ett veck som kommer fram när man ler? Som en smilgrop fast ett veck. Och inte lika fint som grop.

      Men kolla med en läkare? De kan alla ansiktsmuskler osv! Men om du är orolig för det estetiska tycker jag inte du ska vara det – sneda leenden är sexiga och charmiga!

        Vad ska läkaren göra? De kommer väl bara himla med ögonen och tycka att man tar upp viktig tid? Mestadels är det väl det estetiska som stör mig (tycker det likar Jokern med halvsidesförlamning) men jag känner verkligen att det drar ojämnt efter jag la fillers så det är klart jag känner fysisk ”obehag”. Det känns som den svaga sidan blir överansträngd. Vet inte heller hur fillers kunde påverka detta då de ligger i läppen inte i mungipan och absolut inte i kinden (området när folk brukar ha smilgropar).

          Behöver du fillers då? I vilket fall så kanske en snutt botox kan hjälpa? Det hjälper ju att jämna till ojämn höjd på ögonbryn och även mot tandgnissel, så det kanske är en fråga om att förlama andra sidan LITE?

            Ja jag hade inga läppar alls och såg gammal och sur ut. Är så glad att jag äntligen fått lite volym.
            Botox vill jag helst undvika. Det känns ju tråkigt att sänka den pigga mungipan ner till den trötta mungipans nivå. Får kanske googla om jag kan träna upp den svagare ansiktshalvan. ?

              Kolla faceyoga method..yoga för ansiktet för att motverka symmetri

    Har precis sett Tunna blå linjen på SVT, såååå bra serie!!! Nån som vet någon liknande serie jag kan kolla på i väntan på säsong 2?

      Inte jättelik men Top Dog på Tv4play? Eller Kalifat?

      Kalifat

      Är det i den serien som Magdalena graafs nya pojkvän är med i?

        Ja.

      haha då får du typ se en minut per dag för att det ska räcka tills nästa säsong kommer.

      Dööööör för denna serie! Det bästa Sverige producerat.

    Jag har blivit ett jävla fetto för att jag rör mig så lite/äter otroligt god mat och efterrätter det senaste året som tröst för att allt är så JÄVLA tråkigt. +7 kg på ett NAFS. Hur tänker ni som är på g att gå ner i vikt? Jag har så sjukt svårt att lägga ner gaffeljäveln. Hur uppbådar man styrkan att välja lätta alternativ eller TA LITE?

      Jag är bara trött på att väga ”för mycket” helt enkelt. Vill jag fortsätta på insatt spår, eller vill jag ha förändring?
      Kaloriräkning, motion och små tallrikar gör det lättare att hålla motivationen uppe, för mig.

        Åh kör du assiett-tallrikar istället för ”vanliga” och det funkar?

      Ät kikärtor och bönor. Det mättar och innehåller fibrer och protein. Fyller ut både frukost lunch och middag med detta sen någon vecka och småäter det även när suget sätter in. Hjälper mig att hålla mig till det nyttiga. Håller lite olivolja salt och peppar på. Blandar ner i mat. Trycker fast några i mosad avocado på mackan osv. Äter som de är.

        Fiser du inte satan? Älskar dock kikärtor

          Och är vegetarian

          . Nej jag verkar vara immun mot det haha. Pruttar Max en gång om dagen.

      Det som har funkat för mig är att ta det stegvis och göra det klassiska ”30 dagar för att få in en vana”.

      Först slutade jag dricka läsk (även om jag drack zero så triggade det mig till att äta mer ohälsosamt)

      Sen började jag träna mer frekvent, och de dagar jag inte körde ett träningspass skulle jag gå minst 10k steg.

      Sen började jag med att bara äta onyttiga saker, snacks osv på lördagar och där är jag på sista veckan nu och det går galant. Tycker att ju mer man tränar och är aktiv ju mindre blir sötsuget.

      Utöver det så sover jag nästan alltid samma tider varje natt och det tror jag bidrar också. Försökt hålla mig undan från alkohol också. Mitt nästa steg är att äta bättre och mindre portioner, men det får vänta, någonting måste jag kunna se framemot!

      Ät fiberkapslar och mindre mat. Ta en morot istället för efterrätt. Drick mer vatten mellan måltider

    Gillar LDs texter, analyser (även om det var mer förr), konst osv på instagram. Samt att jag gillar henne som person då hon verkar skön och rolig.

    Ingen som följer LD kan ju undgått Fayme men jag förstår INTE vad som är intressant med henne? Bara frågor om olika sjukdomar?

      Vilka är dina guilty sexiga snubbar eller snubbor? Jag har haft sexdrömmar om Markus Aujulay och Sveriges Överbefälhavare. Hmm.

        HAHAHA var inte menat specifikt till dig!

          Skrattar så jag gråter här!

      Fayme är ju lataste människan som finns? Ställer 100 frågor om dagen till sina följare istället för att bara googla.

        Tyckte hon var så mysig förut. Men känns som hon typ har identitetskris nuförtiden??

      Nä LD har blivit astråkig. Men alla blir vi ju äldre och tappar stinget.
      Fayme är helt intetsägande för mig. Hon känns precis lika ung och oerfaren som hon är. Hon har aldrig gjort något intressant för hon blev mamma alldeles för ung.

      Jag följde LD på olika plattformar i flera år och tyckte enormt mycket om henne. Speciellt bra var hon i penntricket tillsammans med Cissi Wallin. Nu har jag lagt ner instagram men lyssnar fortfarande på hennes podd med Fayme. LD var enligt mig bättre förr, dock klandrar jag henne inte det minsta. Hon undervisade och underhöll sitt följe gratis i väldigt många år. Jag har egentligen inte så mycket åsikter om Fayme mer än att jag inte hade följt henne om det inte vore för att hon förekommer i samma podd som LD. Personligen lär jag mig ingenting av henne men det märks att hon gör LD lycklig, kul för henne men två vänner som mest sitter och pratar om hur roliga dom är tillsammans är inte underhållande för mig. Jag förstår känslan, tror att många nära vänner känner likadant men som publik får jag inte ut något av det. Numera orkar jag inte lyssna klart på deras poddavsnitt, men allt har sin tid och jag är nog klar med LD. Saknar dagarna med penntricket men vad ska man göra 🙂

        Ja man kan nog säga att Cissi Wallin, som är en eldsjäl och otroligt vass och driven, lyfter den hon har med sig. Fayme och LD blir liksom bara självnöjdhet och fniss.

          Till en stor del håller jag med dig. Jag är ju en av numera få (iaf här inne) som verkligen gillar Cissi och hennes driv. Dock var ju LD grym när hon ”körde själv” och också med Anja. Håller dock med om att LD och Fayme inte alls faller mig i smaken. Jag tror att många av LDs följare vill ha hennes feministiska/ politiska driv och inte hennes och Faymes… nu känner jag mig elak men… ja som du säger.. självgodhet. För en lyssnare ger det ingenting.

    SB

      Verkligen??? Hur vet du?

    Tränar hårt och drar ner på kalorier. Hittills händer inte ett skit på vågen. Känner mig starkare, piggare, snabbare och gladare. Skulle gärna vilja vara lite lättare också 😛

      Lev ditt liv istället och sluta fokusera på kalorier. Livet kan ändras så snabbt.

        Låt hen gå ner i vikt om hen vill.

        Det är samma här. Önskar att jag inte ville tänka på vikten. Men jag kan känna att jag är för tung för vissa saker, som löpning till exempel.

        Jag kanske måste fokusera på kalorier för att kunna fortsätta leva mitt liv? Det framgår ju inte om jag vill gå ner 100 kilo eller 3.

      Har du kopparspiral? Gick inte ner ett piss med den. Östrogenet påverkades av kopparen.

        Nej, inget preventivmedel. Jag tror egentligen bara att jag behöver ha lite tålamod, men det är inte min starka sida, haha.

          Haha jag är med dig! Fan vad tid det tar

      Lyssna på smartare fitness podden så får du lära dig allt om viktnedgång?

        Men allt de säger är ju KALORIUNDERSKOTT GURKOR

          Var är de när jag sitter med chokladkakan på kvällen? Varför sliter de inte bort gaffeln ur min hand när jag saliverar över potatisgratängen?!

          Ja för att det handlar om kaloriunderskott? Men de förklarar väldigt tydligt hur man gör, hur man loggar och hur man hittar sin kaloribalans och därmed kan räkna ut sitt underskott. Jag har själv gått ner 15 kg.

            Okej jag är imponerad! -15 kg är ingen barnlek!

        Det är inte kärnfysik. Kalorier in och ut (cico). Kanske lite motion om man känner sig fancy. Har podden något nytt och revolutionerade?

          Nja men för en som inte vet hur man gör så behöver man ju guidning? Tex att förstå fällorna som de flesta hamnar i, som att lägga sig på alldeles för stort underskott under veckan för att sedan käka upp hela kylskåpet på fredag kväll. Det kan tyckas simpelt när man lärt sig men innan är det inte det, tyckte jag iallafall.

      Kanske inte det du vill höra men alla fördelar du fått av träning låter ju tio gånger mycket bättre än att gå ned i vikt. Hade gärna gått upp några kilo för att må som du!

    Någon som har psoriasis och fått någon effektiv behandling?

      Åh läser aldrig om nån som har det!
      Jag fick ljusbehandling för hundra år sen…sen smort med krämer… Men vant mig vid min.. Önskar så det fanns hjälp lr tips.

        Ljusbehandling är vad som fungerat bäst för mig. Ångrar att jag slutade med det, ingen ork till att börja så har accepterat skiten.

        Det finns många grupper på facebook om ni söker på psoriasis!

    Gifta vid första ögonkastet! Senaste avsnittet!

      Kollade på mrkoll och sitter med facit. Ska dock inte förstöra – ni får söka själva om ni bryr er.

        Ååå va spännande kanske jag ska kolla det med ?

        Jaha? Varför skulle man vilja spoila för sig själv?

          Jaha? Varför är du så dryg? Tråkigt liv? Deppig?

      Tycker Antons tjej överdrev faktiskt. Visst det är inte kul och de kunde känt av att halva gänget inte uppskattade det och stoppat i tid, men ändå. Går folk runt och är så känsliga?

        Handlar nog mer om besvikelse om insikten att hon ät gift med en småstadsbo med skev kvinnosyn och barnslig humor och hon är *-woke-* . Vidrig var hans kompis också som argumenterade emot.

          precis. besvikelsen när man inser att killen man gillar gärna sjunger med till björn rosenström…

        Har vart i exakt samma situation som henne. Hade just blivit sexuellt trakasserad på mitt sommarjobb där en gubbe stängde in mig och han i ett förråd o tog mig på brösten och tjatade om sex. Senare samma vecka var jag på midsommar fest med killen jag gilla. Han o dom andra börja sjunga den låten och jag mådde så dåligt. Jag började gråta och försökte förklara men fick höra att jag drog ner stämningen och var för känslig som inte fatta skämt.

        Problemet som jag ser det är att många unga tjejer lever med erfarenheter eller varit med om situationer som är extremt skrämmande, och så sitter killar dom inte delar den erfarenheten och skrattar åt det.

          är det verkligen exakt samma situation? Visst det kan ha hänt henne men det vet du ju absolut inte.

            Nej menade inte att hon har exakt samma erfarenhet men själva midsommarfesten.

            Men hon säger ju att hon inte ens kan gå på krogen utan att bli tafsad på. Många kvinnor känner av det där hotet som liksom hänger i luften. Att någon hon tycker om och litar på skojar om att vara en förövare måste kännas väldigt jobbigt oavsett.

          Men alltså, det gubbe gjorde var ju vidrigt och totalt olagligt! Jag hoppas du anmälde eller åtminstone talade med chefen, risken är ju att det eskalerar annars. Ett sommarjobb är inte värt att bli trakasserad!

        Ja tack för att en till tycker så. Blir tokig på henne?

      Dessa hysteriska tjejer som är med i år. Märks att de är en produkt av vår tid.

        Eller att män inte utvecklas.

          Fast de är ju så PK (iaf Sofia och Susanna) att man blir helt matt.. Dragomir ?

            Vet inte namnen men tjejen som är ihop med alingsåsarn håller jag inte med om men den andra, ja.

        Ja att våra hjärnor har utvecklats medans vissa mäns hjärnor är kvar på apstadiet. Hysteriskt.

          Män utvecklas visst. Sen att de inte är som ni vill…inte männens fel?

      Susanna som verkligen störde sig på allt ändrade sig helt. Men frågan är ifall Johan biter på naglarna eller gör något som hon inte gillar, hur kommer hon då reagera? Hon verkade så väldigt bestämd över dessa saker

      Jag har inga ord över vilka korkskallar som är med här. Susanna anser att hon kan slänga skit på Johan i mer eller mindre alla avsnitt men nu när hon har analyserat sig själv så ska det vara okej att gå till Johan igen. Lars är känslokall och stans korkskalle och jag tycker inte att Sofia (heter hon så?) överreagerade gällande Anton. Hade gått därifrån.

        Varför är Lars korkskalle?

          Hon öppnar sig och är en känslomänniska och han bryr sig liksom inte. Hon berättar om kyrkan och hur mycket det har betytt för henne under hennes uppväxt och han ba: okej ?

            Om ”intresseklubben antecknar” hade ett ansikte skulle det vara Lars.

      Jag har inga ord över de som är med här i år. Susanna anser att hon kan slänga skit på Johan i mer eller mindre alla avsnitt men nu när hon har analyserat sig själv så ska det vara okej att gå till Johan igen. Lars är känslokall och stans korkskalle och jag tycker inte att Sofia (heter hon så?) överreagerade gällande Anton. Hade gått därifrån.

      Vill topp tunnor megagifta mig med Elinore!

    Nån annan som upplever att veckorna bara flyger iväg, måndag och fredag hela tiden känns det som? Det värsta är att jag inte gör ett skit, varken veckodagarna eller helgerna. På sin höjd tränar jag. Är det därför livet bara passerar framför mig?

      Tror det är lite tiden vi lever i med allt piss och alla begränsningar och oro. Du är INTE ensam om detta och jag tror det kommer bli bättre.

      Japp. Förstår ärligt talat inte riktigt meningen med livet. Är det då man skaffar ungar eller?

        NEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!!! Barn är inte svaret! De gör dig mer isolerad och FAST

          Haha men lugn, jag var ironisk

            Jag är full :}

              Härligt!

            Pjuh…

        Inte jag heller! förstår inte vad jag ska fylla resten av mitt liv av. är noll intresserad av barn och familjeliv annars hade det ju kunna varit en ”lätt” väg ut.

          Känner samma. Vill inte ta livet av mig eller så, men känns som att det inte finns nån mening alls med att leva. Tror det är för att jag behöver ha saker att se fram emot, och det är det ju sällan nu.

        Det kommer att komma bättre tider! Ni kommer att förstå meningen med tiden, håll ut! Det byggs en fantastisk framtid.

    Något som vet om Sarah Dawn Finer gravid? Kollar talang nu

      Jag tror det ja

      Var inget, läste på expressen nu! Hon var gravid, kul!!

      Ja, det är hon!

    Hej! Är det någon som har skaffat barn på egen hand? Hur gick du tillväga och vad krävdes för att få igenom det? Gjorde ni det via region eller privat?

      Spännande, funderar du på att göra det? Jag har ingen egen erfarenhet men följde en bloggande tjej förut som hade skaffat ett syskon till hennes dotter på egen hand.

      Går du i tankar om att skaffa barn själv så vill jag bara säga: Fan vad stark och grym du är! Det är så oerhört modigt ⭐️ Tänker att en ska följa sitt hjärta så att livet blir värt att leva, vare sig det är med eller utan barn. Lycka till!

      Känner några vars mammor gjort så. De har inte mått så bra, om man säger så. Så mitt råd är att tänka över allt igen och igen för att kunna förklara detta (själviska) beslut för barnet sedan…

        Vilken snipig kommentar. Man skulle kunna argumentera för att valet att skaffa barn alltid är själviskt. Viktigt att komma ihåg att personer som skaffar barn på egen hand går igenom grundliga undersökningar för att se om de lämpar sig som föräldrar (ekonomi, hälsa, socialt nätverk), vilket man inte kan säga om alla andra föräldrar. Det viktigaste för ett barn är inte heller att det finns en klassisk moder- eller fadersfigur, utan att barnet är älskat och tas väl om hand.

        Varför i hela fridens namn skulle det vara själviskt att vilja skaffa barn på egen hand? Det finns gott om värdelösa föräldrar som skaffat barn i en parrelation men som inte bryr sig om sina barn, inte tar något ansvar för dem eller bara allmänt tänker på sina egna behov. De har något att förklara för barnen. Tvärtom får du nu en förälder som inte gör annat än drömmer om barn. Heja alla kvinnor som skaffar barn på egen hand! Ni är inte själviska och kommer bli underbara mammor <3

        På vilket sätt? Eller varför har de mått dåligt?
        Jag har förvisso sambo nu och vi väntar vårt första barn men träffade honom sent i livet och har absolut tänkt tanken innan på att skaffa barn på egen hand.
        Jag vet att jag skulle göra ett grymt jobb som ensamstående till ett barn (kanske inte till ett gäng ungar). Har längtat efter barn i 15 år. Har två utbildningar som rör barn och har jobbat med barn i 15 år. Har god ekonomi, bra nätverk runtomkring, god hälsa osv.
        Jag har på egen hand bättre förutsättningar än många som skaffar barn tillsammans. Vet att det låter drygt. Men det är så. Det är också hela min dröm och det viktigaste i livet för mig.
        Barn växer upp med skilda föräldrar eller föräldrar som bråkar eller föräldrar med egna problem osv.
        Jag tänker att man som ensamstående absolut kan ge ett barn ett gott och fint liv.
        Självklart kan ungen få frågor kring vem pappan är, va ledsen över att inte ha en pappa, ha funderingar kring identitet osv. Men då får man adressera de problemen och hjälpa barnet att hantera det så gott det går.

        Det är ju alltid en självisk handling att skaffa barn.

          Men okej att skaffa barn och sen lämna ena partnern x månader senare?

        Många kvinnor lever som ensamma mammor ändå, för att mannen inte gör särskilt mkt. Funnits många exempel här i kommentarerna…

          Jag fick en dotter 2018 som blev till via insemination i Köpenhamn. Bästa beslutet jag någonsin tagit! Vi har en otroligt stark och nära relation. Är ju en fördel om man har hyfsad ekonomi, fast jobb och en bra bostadssituation. Men annars kör! Jag har haft mycket hjälp och stöd ab och nära och kära och det har ju såklart också varit guld värt!

            Eftersom jag gjorde i Danmark så betalade jag för det själv. Läste på mycket innan, och var på besök på kliniken innan själva inseminationen. Man måste lämna intyg på att man är frisk dvs inte klamydia eller hiv, men de testerna gjorde jag i Sverige. Gjorde även en äggledarspolning efter rekommendation från kliniken då jag hade haft klamydia i unga dagar. Den var rätt dyr runt 3000 tror jag, å andra sidan blev jag gravid på första försöket och spolningen kan ha hjälpt till. Jag valde en öppen donator men gör man i Sverige så får man ju inte välja. Stort lycka till hur du än väljer att göra!

              Tack! ☺️ Va kul att få höra från ngn som gått igenom detta ?

    Reaktioner och tankar om gårdagens avsnitt av Gift vid första ögonkastet?

      Finns ett inlägg lite högre upp om det

    Har börjat kolla på Desperate Housewives. Satan vad jag hatar Kayla! Hon är hemsk!

      Ja usch hon är en riktig fittunge som jag brukar säga. Men fan vad DH är bra ändå. Har sett hela serien säkert fyra gånger ?

        Är på säsong 4, avsnitt 15. Lynette gav henne just en örfil. Gah. Det finns två karaktärer i film- och serievärlden jag AVSKYR och skulle vilja ta kål på: Kayla och Scar?

        Men ja, visst är det! Jag har faktiskt aldrig sett hela serien i ett streck men den gick ju på femman förr så jag har nog sett majoriteten av alla avsnitt men inte i ordning, haha.
        Vilken karaktär gillar du mest??

          Åh svårt att välja! Kanske Gabrielle. Vilken är din? ?

            Skulle nog också säga Gabrielle faktiskt. Och Mike kanske?

              Åh ja Mike ❤️❤️

        Ja, blev så himla glad när serien dök upp på Disney +. Så bra!

        Eller Susan Mayer… Åååh det är så synd om mig. Allt handlar alltid om mig, buhu. Klarar inte av henne.

          Haha tycker hon är charmig?

    Nån som kollar på Älskar, älskar inte på Discovery plus? Konceptet är ju kul men känns som ingen kollar på det förutom jag typ? Haha.

      Jag har börjat kolla. Har bara sett de två senaste avsnitten. Men det är underhållande. Vad tycker du om hon som ska gifta sig med en massaj? Hon känns inte lycklig.

        Kulturkrock extra allt när han flyttar in i en lägenhet i Sverige med hennes tre barn?

          Framför allt för att hennes äldsta barn inte ens vill prata med sin blivande styvfar.

        En kollega sa till mig att det är ”ett känt fenomen” att vita, överviktiga medelålderskvinnor åkte och köpte sex av massajer och massajerna endast letar efter en väg in till Europa. Stämmer detta?

          Ja. Var på semester i Tanzania och besökte då Zanzibar. Där gick drt runt unga masajer och raggade på vita turister. Såg unga killar med tjocka gamla britter.
          Vet inte om det va regelrätt prostitution eller mer en situation där kvinnorna betalar för en massa saker. Men var går gränsen liksom.

          Behöver inte vara just massajer men jag har en vän som har barn med en man med ursprung i Afrika, och hon känner många lite äldre svenska kvinnor som har afrikanska killar som toyboys. Det kan vara att svenskorna åker ner och roar sig, men de flesta går på afrikanska klubbar i Sverige och hittar killar där.

      Ja, älskar det! Liksom hela 90-days konceptet. Men den svenska är bättre än vad jag trodde. Dock verkar paren sjukt ostabila. Särskilt han från Japan och göteborgskan (stöööör mig så på henne!), och killen från Australien kommer nog inte stanna många månader…

        Australien? ? Menar du han från Sydafrika som har en flickvän som tjatar om bröllop och barn? ?

          Ja såklart! Tänkte för fort där ?

        Kan inte förstå hur japanen och tjejen har varit kära eller ens bettet sig på en första dejt! Hon är inte alls inbjudande och han försöker inte alls verkar det som…

          Alltså de verkar ju verkligen hata varandra? ?

      jag och min syrra kollar. massaj-tjejen är mest underhållande. hoppas allt är väldigt klippt för HUR kan man utsätta sig för något sådant. hade smitit hem och bytt telefonnummer eller vad som nu krävs för att slippa kontakt.

        Jag tror det är fake. Varför skulle hon åka ner och gifta sig där, utan någon ur sin familj eller vänner?

          Det är väl ändå inte helt ovanligt.

      Har halvkollat. Såg 90 day fiance och där hände det grejer!
      Intressant att många inte förstår att kulturkrockar lär hända.

      Jag följer det då jag i reklamen såg att min barnmorska som jag hade i våras (Sandra som gifter sig med Isaya i tanzania) var med i programmet ?

        Är så nyfiken på henne! Jobbar hon som barnmorska på förlossning eller typ ungdomsmottagning? Jag och en kompis hade en diskussion om detta ?

      Jaaa!! Så nyfiken om skåningen är pappa till Melissa… Gissar nej tyvärr…. Så gulligt med hans styvmamma som är så känslomässigt involverad.

      Jag kollar! Älskar skiten. Men inga av paren känns stabila? Antingen förstår de typ inte vad den andra säger (thailändaren och husqvarna-snubben?) eller så är det äckliga gubbar (han med den jätteunga asiatiska tjejen som har en bebis), eller alldeles för unga par som kommit på att de stör sig på den andre parten.

    Det mest udda/konstiga nån kille sagt till dig under/efter sex?

    Dela med er 🙂

    Det taskigaste nån sagt till mig var en 15 år äldre kille jag träffade ibland (jag var 16 och kär i honom), om jag inte hade nån snygg tjejkompis han kunde vara med också. Då kände jag mig inte värd mycket. Förstod i efterhand vilket svin han var.

      Been there. Undrar liksom hur dessa äldre män inte kan se att tjejen är förälskad? Så himla taskigt att utnyttja det.

        Tror de är medveten om det men att de är så jäkla äckliga och självgoda så att de skiter fullständigt i hur de behandlar den yngre tjejen. Jag var iallafall som en dum hundvalp som sprang till honom så fort han ville ha ett ligg.

          Samma här. Kommer ihåg att han gömde mig när någon tjej knackade på. En gång skulle jag åka med honom till Arlanda i hans fina Porsche för att hämta upp en vän. När vi väl kom fram till Arlanda så ”fick jag inte plats i bilen” och fick ta tåget tillbaka. Så sjukt nu i efterhand.

            Usch vilket svin. Tänk om vi hade kunnat hoppa tillbaks till dessa händelser. Ge en rejäl pungspark och bara gått därifrån med högt huvud. Trot du att dessa avskum till killar någonsin tänker på hur de betedde sig? Han jag var med tycker garanterat att han inte gjorde nåt fel, fast de behandlade en så dåligt. Saker han gjorde och sa, så hade han aldrig behandlat en tjej i hans egen ålder.

              *tror

      ”Oj vad långt tid det tog”
      ”Jag orkar inte längre, har nog tröttnat” (på mig menade han)
      ”Vill du inte att det ska vara speciellt?” (Innan min första gång)

        Sa han att han hade tröttnat på dig efter ni haft sex? Det låter som ett svin det också.

          Ja, som tur är blev han ett ex kort därefter :p

            Bra han blev det 🙂

      Killen som jag träffade vilket mest utvecklades sig till något kk-förhållande, iallafall från hans sida, jag ville mer och hoppades väl på att det skulle ändra sig.
      Plötsligt en dag när vi ligger i sängen och är ”klara” så berättar han att han varit på en date med en tjej som han vet att jag vet vem hon är och benämer henne som ”sexbomben”, jag visste inte att han var ute och dejtade så jag blev väl inte helt glad, och tyckte väl att det var ett illa valt tillfälle att berätta det på (jag är lite överviktig och att han dessutom beskriver en supersmal tjej som sexbomb fick inte mig att känna mig som det mest attrakitva som finns i hans ögon), även om jag inte sa mycket, blev mest förvånad att han ens berättade något.
      Sen fortsatte han med att säga att det hade det dock bara varit en kort dejt och hon hade varit skitskum så ha hade dragit därifrån ganska fort, så han träffade hellre mig… OK en komplimang eller? uppenbarligen kollade han ju runt efter annat..

        Förstår att det inte kändes bra. Fult av honom prata om en annan tjej när ni precis haft sex. Och benämna henne som sexbomb. Dåligt. Fortsatte ni att träffas efter det?

          ja, jag var löjligt kär och tyvärr inte en som står upp för mig själv även när jag vet att jag borde + han var så sjukt bra i sängen…

      Inget han sa, men min bästa killkompis/dåvarande kk plockade upp telefonen och började swipa på tinder när vi var klara.
      Även om det inte var kärlek mellan oss så tyckte jag ändå att det var lite fel tillfälle, kändes lite smått oschysst.

        Inte så lite oschysst heller. Så dåligt gjort av honom. Hoppas du hittade en bättre kille att dela säng med 🙂

          Ja absolut?

        Tycker det beror på vad ni har för relation? Jag och min fd kk kunde diskutera kärleksliv och dejter osv, vi var liksom bästa polare som knullade. Hade inte brytt mig om han svajpat, 0 känslor mellan oss.

          Han har inte gillat att jag pratat om killar med honom så då är det kanske inte så schysst att swipa på tinder direkt efteråt heller. Han hann i princip bara rulla av, sen plockade han upp telefon och swipade. Relation eller inte, jag tycker nog att man kan vänta lite i alla fall. Särskilt då han inte gillar att jag nämnt andra killar.

            Bra att jag upprepar mig också haha?‍♀️

    Har någon sett Carina Bergfeldt ikväll? Jag blev inte riktigt klok på Federley.

      Älskar Hanna Hellqvist, köpte inte FFs bullshit för 5 öre

        Jaa, hon är störtskön. Älskar hur hon har civilkurage och säger emot FF ang hans resonemang.

      Vidrig jävel som dessutom sitter och ljuger! Han visste om att sambon var dömd, var ju t o m med hos Kriminalvården. Jävla vider!

        Ja, han framstod inte som särskilt trovärdig.

      Riktigt pinsamt för honom, han ljuger så han tror på sig själv..

      Hon borde inte ens fått sitta där från början. Hur kan det vara tillåtet att ta dit honom ens?

      Fundera på att han visste i detalj vad hans sambo var dömd för. Och fortsätter relationen. Det GÅR INTE att bortförklara. Betänk också att han har ett eget barn och fortfarande tycker att den dömda partnern är rimlig att umgås med. Fy fan.

        Usch, om det är så då är det hemskt. Eller så är det något vi missar i deras relation. Kan han ha blivit så manipulerad att han inte tänkte klart? Likt hur en kvinna kan bli förd bakom ljuset av en psykopat till man? Han verkar ha varit duktigt under isen. Det tar naturligtvis inte bort det gigantiska frågetecknet om hur en kan vilja vara med en person som begått ett (flera?) sånt brott. Det är oförståeligt.

      Den kvinnan borde aldrig få intervjua någon, helt värdelös. Hon hade nog fått ut mycket mer ur honom ifall hon varit mer neutral istället för att med hela sitt ansikte skrika: du är medskyldig!!!! Katastrof. Oavsett om han är skyldig eller inte borde hon varit professionell nog att intervjua honom, inte sitta och skrika ut sina förutfattade meningar i tv.

    Håller LEYGLOW fortfarande på och trakasserar folk?

      Kan du utveckla? Ser kommentarer här om henne då och då, och blir så orimligt nyfiken på vad det handlar om och aldrig någonsin är det någon som berättar.

        Kika @leybr0 på insta.

    Camilla kan du inte göra en jämförelse mellan elsa billgrens hem innan hon träffade Sofia Wood och sen visa hur hela hemmet och hennes person sakta men säkert förvandlades till Sofia. Deras hem (speciellt sofias förra) är så lika!
    Ser dom inte de själva? Det är ju humoristiskt

      Bjäbb. Elsa har hittat lugnet och en stil hon älskar, skönt att en vänskap med Sofia kunde inspirera henne. Mycket händer med en människa som går igenom cancer.

      Lex Fayme med LD

      Åh kan vi inte istället diskutera Sofias lägenhet i Norrpan? Alla lovordar denna fantastiska hyresrätt men faktum är att den har så dåligt läge?! Korsningen St Persgatan/Nya Rådstugugatan mitt emot en fd frisörsalong som blev sprängd, ett parkeringsgarage och Norrköpings sunkigaste ”hotell”.

        Gamla Rådstugugatan ska det såklart stå!

        Beror väl på vad man tycker är dåligt läge, är ju mitt i stan? Har också bott på den gatan, älskade läget! Ganska högljutt från gatan såklart men så gamla hus brukar ha bra ljudisolering.

          Jag bodde på St Persgatan i tre år och det är en så jävla stökig gata. Vågar absolut inte gå där själv på kvällen. Centralt – absolut! Men finns mycket trevligare områden som också är centrala.

          Dock är väl sekelskifte allmänt känt som lyhört?

    Jag har under senaste året gått upp i vikt och väger nu 9 kilo mer än vad jag brukar. Jag mår så dåligt över detta och vill bara bli av med alla kilon. Jag vet att jag måste träna och äta rätt, är så medveten om detta. Problemet är att jag har en ”kontrollerad ätstörning”. Får ångest över mat och är så rädd att börjar jag banta så kan det spåra ur.

    Hur bantar man sundast?

      Tränar du något alls nu?
      Annars känns det som det lättaste att ändra på. Det är ju bra för hälsan på massa andra sätt som inte bara har med vikt att göra.
      För har du en tidigare ätstörning kan jag tänka mig att det inte är optimalt att gå in och börja gå på ngn diet.
      Men om du inte tränar så börja med det typ 3 ggr i veckan. Om du reda tränar så lägg till ngt extra pass plus ett par promenader. Ta bort kanske godis eller onödig fika möjligen men ät mat och gå inte hungrig!

      Kalorier in och ut. Försök se mat som något lustfyllt och det är okej att gå över dagens kalorimängd ibland.

        Min man jobbar inom försvaret och är borta mycket på uppdrag. Känner mig ensam och isolerad för att jag är i en riskgrupp och därmed inte kan träffa nya människor i den nya staden jag flyttade till för ett år sen. Har kontakt med gamla vänner online men det är inte samma sak. Vad kan jag fylla mina kvällar med utöver mina stora intressen som är att måla, läsa och skriva? Det blir så introvert och jag är ambivert, behöver något annat.

          Oj, var inte meningen att skriva svar till din kommentar! Jag råkade komma åt något 🙂

        Jag skulle inte rekommendera kaloriräkning för någon med ätstörning, även om den är kontrollerad.

        21:59 hade en del bra råd tycker jag.

        Mina tips: hitta någon kul träningsform och börja där. Kör inte för hårt i början, det kan till och med vara bra att sluta passet innan du är helt slutkörd så att suget att träna igen finns tills det blir lite av en rutin ?

    Hästmänniskor!!

    Tror ni Nina R kanske dejtar Carl Hedin? Verkar ju som hon gjort slut med sin kille och hon är ju i Gbg hela tiden?

      Jag hoppas verkligen det! ?

        Haha varför hoppas du? Tycker du det är en bra match? Obs inte dryg undran genuin undran

          Tycker Carl är så himla härlig och han förtjänar att hitta kärleken igen ?

      Den tanken slog mig också, men lite av nyfikenhet så snokade jag lite på Instagram och Nina och hennes kille följer fortfarande varandra, han har dessutom en profilbild på de två tillsammans. Tror nog bara att Carl och Nina är väldigt goda vänner ?

        Men dom har bytt omslagsbilder på facebook, och dessa har dom haft länge innan dess och bytte ungefär samtidigt?

        Ja, jag är en stalker

          Haha har också funderat på detta!

          Undrar också vart Nina får sina pengar ifrån, hon verkar ju inte jobba särskilt mkt med sociala medier? Uppdaterar aldrig YT nästan, bloggen lite sporadiskt varannan dag. Så tråkigt, gillar verkligen att följa henne!

            Tror hon får in sin huvudsakliga inkomst från sponsorer och Instagram, kanske även podden?

              Definitivt enbart ifrån sponsorer och samarbeten. Podden får hon nog inga pengar från längre eftersom de inte poddar för Spotify studios längre utan själva, och de har väl inga sponsrade inslag i podden?

            Tycker hon blev tråkig att följa när hon stängde sitt kommentarsfält pga mån kommentar som ifrågasatte hennes resande

              Ja jag håller med om att bloggen är trist som tusan nu. Blir noll levande utan kommentarer…

      Jag tror Carls nästa kommer vara en kille.

    Om ett par år har jag planer på att försöka bli gravid. Och som den dagdrömmare jag är funderar jag på om man under föräldraledigheten kan passa på att bo i t ex Frankrike eller Schweiz första halvåret/året. Min kille kan jobba på distans så det är isf under min ”ledighet”. Jag förstår ju att vad som helst kan hönda med komplikationer osv. Men om man bortser från det, är det möjligt tror ni, ni som fött barn? Eller behöver man vara på bvc stup i kvarten? Kommer soc höja på ögonbrynen? Är det taskigt mot mor/farföräldrar?

    Som sagt, bara en fantasi än så länge.
    Nu när jag skrev kommentaren blev jag iof jättestressad över allt som måste fixas om man planerar vara borta så länge… kanske räcker med en månad eller nåt hehe…

      en av anledningarna till varför jag inte vill skaffa barn, att BVC eller annan instans kan lägga sig i ens förehavanden. Absolut att det är bra att mam har koll på att barn inte far illa. men en tappar verkligen makten över sitt eget liv.

        Men det är väl frivilligt med bvc? Men en bra hjälp. Men klart man får och kan bo utomlands, de lär också ha liknande ställen där där man kan kolla upp sitt barns hälsa och utveckling. En kompis syster bodde i Spanien i perioder när hon var föräldraledig.

        Bvc är inte obligatoriskt. Första barnet gick jag på varje besök men med andra var jag mer trygg i mitt föräldraskap och har bara gått på läkarbesöken som inte är så ofta. Bvc har inte sagt något om det. Men med tanke på hur många barn som faktiskt råkar illa ut så är det väl bra om olika instanser i samhället följer upp barn?

      Vi tänkte göra det, ett halvår i skiftet mellan föräldraledighet men så kom en liten pandemi i vägen.. Har flera vänner som gjort det tidigare, inga problem, men se till att ni har bra försäkring och koll på vaccinationer.

      En kollega bodde i Spanien under året hon var föräldraledig. Vet dock inte hur hon ordnade med allt, men hon beskriver det som bästa tiden i hennes liv så jag tror allt fungerade bra.

      Nej soc bryr sig inte om du bor utomlands. Bvc kan möjligen orosanmäla (men även det ovanligt) om man inte kommer på bokade kontroller. Men du skriver ju liksom inte in ditt barn på en bvc i Sverige om du inte ska bo här.
      Mvh/ soc

      Mäh, det är ju bara att säga till BVC att man bor utomlands. Jag bodde utomlands med min yngsta, jag sa bara att jag hör av mig när vi är tillbaka. Hade privat barnläkare i det andra landet istället (där går man inte till bvc utan till barnläkare för kontrollerna).

      Många vill väl vänta (är det 6 mån?) tills barnet är vaccinerat innan de drar utomlands under föräldraledigheten. Kan vara värt att fundera på. Vissa smittor, typ mässling finns ju i andra länder i Europa.

    Är det inre konstigt att mimmi kapell och andra norrman bjuder in denise till studion, pratar om oliver och antonija situationen lite, fer henne medhåll
    Och sen så ska mimmis kille och han frykke släppa pappa podd ned oliver? och HUR kan de vilja skapa podd med han? De lever båda i relationer med sina barns mammor, de är båda närvarande pappor o så ska de starta podd med en snubbe som träffqe sitt barn varannan helg eftersom ”han måste jobba” sen när han väl har barnet så får barnet hänga med hans flickvän, och sova i flickvännens säng första gången de träffas? Och så skapar han o tjejen content mee flickan de 2 helgerba i månadernq som hon är hos honom. Varför vill man förknippas med det? Känner mig så jävla insatt att jag skäms, men usch vad jag ogillar alla parter.

      Också tänkt på det ? Så märkligt men han Oliver verkar bara vilja krama ur allt han kan av uppmärksamheten han fått genom att dejta A, och deras relation verkar så fake, bara stageade bilder

    Är det nån som ätit på kohphanang i Sthlm nu under coronan?
    Tänkte om det är hyfsat safe med lite folk osv? Så man kan hålla det så coronasäkert som möjligt.

      jag har varit där men inte ätit. Dom spelar skithög musik, det är som att vara på disco och allt är som vanligt. Bara det att det sitter max fyra vid varje bord och det är bra med avstånd mellan sällskapen.

    Hur mycket skänkte flunsorna till insamlingen?

      Vilken insamling?

        Danis

    Någon mer som hoppar över sockerpillerna i p-pillerkartan??? När jag började käka Dizmine för 1,5 år sen berättade gynekologen för mig att jag endast behövde ta 4 sockerpiller varje gång det dök upp en blödning. Det vill säga bara käka de aktiva pillrena tills det kommer en blödning, vilket sker cirka var tredje månad.
    Själv tycker jag det är skönt och har inte märkt något negativt, MEN blev rädd i och med diskussionerna om blodpropp som är aktuellt nu i media efter Astra Zeneca och alla som berättar att det är större risk för blodpropp om man äter p-piller… borde väl inte vara orolig säkert men skulle ändå vara intressant att veta om det är fler som gör som jag.

      Är gravid men äter annars p-piller, främst för min endometrios. Äter alltid ihop kartorna. Innan jag slutade med p-piller för att bli gravid hade jag inte haft någon blödning på över ett år genom att ha ”ätit ihop” kartorna utan sockerpiller. Det är helt lugnt att göra som du gör.

      Risken för blodpropp visar sig inom 6 mån från att du börjar äta p-piller, har du ätit längre än så kan du vara lugn.

      Om gynekologen sagt det är det lugnt. Jag gjorde liknande fast med p-ring, hade inte blödningsuppehåll (också i samråd med gynekolog). Det finns en förhöjd risk för blodpropp med östrogenliknande preventivmedel som p-piller, men inte särskilt hög. Man brukar därför inte få ta dem om man har det i släkten eller är för överviktig, annars är det inget att oroa sig för. Det kan hända alltså men är inte vanligt.

      Jag har hoppat över sockerpillren i flera år. Till slut blöder man ändå, tex orgasmer kan sätta igång blödningen. De första två åren blödde jag 1-2 ggr men de senaste två åren har kroppen blivit otålig och vill blöda efter tre månader.
      Gyn har sagt till mig att det är ofarligt. Däremot kan jag nämna att jag har oförklarligt skyhöga kortisolnivåer (stresshormon) som jag utretts grundligt för. Ingen orsak hittas men däremot är det vedertaget att p-piller kan ge högt kortisol. Jag mår dåligt av detta och känner mig trött och utmattad och massor i kroppen som inte funkar så ska sluta med pillren och se om värdet sjunker. (Kan nämna att för 8 år sen slutade jag med p-piller för att se om man mådde psykiskt och fysiskt bättre utan dem men märkte ingen skillnad den gången. Hade dock inte koll på några värden då.)

    Jag undrar över en grej. Jag äter inte sockerpillerna
    i p-pillerkartan varje månad, utan hoppar över dem. Ifall jag får en blödning som varar mer än 2 dagar så äter jag sockerpiller i 4 dagar. Blödningar brukar komma var tredje månad. Detta är då anvisningar från min gynekolog, och jag har ätit p-piller i 1,5 år (Dizmine äter jag). Jag undrar ifall det är fler än jag som gör så? Finns det en risk med att göra som jag gör? Själv har jag ju inte upplevt något negativt, MEN jag är en orolig jävel som lätt blir rädd när jag upptäcker att jag gör något som avviker från det som är vanligt. Skulle vara intressant att veta ifall det är någon mer än jag som bara äter sockerpiller när jag får mellanblödningar?

      Sockerpiller innehåller ingen aktiv substans. Du kan lika gärna äta knäckebröd, ett geléhallon eller vad du nu vill ? Jag åt aldrig sockerpillren nr jag hade p-piller, de är bara för att komma ihåg vilken dag man är på i kartan.

        Det var ju inte frågan. Hon menade om man skippar uppehållet från hormonpillren. Jag har inget uppehåll utan kör vidare på nästa karta direkt och skippar på så sätt mensen.

    Om en person frågar om man vill träffas typ nu pä kvällen och jag svarar: är du sällskapssjuk? ?
    Borde personen bli upprörd och tycka att det inte är kul att bli kallad sjuk?

      nej, det är väl att ta lättkränkt till en ny nivå.

      Va? Personen tog illa upp?

      Nej. Låter som att personen inte fattar vad sällskapssjuk betyder

    K18 ???

    Spritter i hela mitt kropp och jag bara måste få ur mig detta:
    När jag var 19 träffade jag en kille som var lika gammal. Året var 1999 och vi har sedan dess levt ihop i drygt 20 år och har två barn tillsammans som nu är 20 och 15 år..
    Han har alltid varit otroligt svartsjuk och kontrollerande och jag har har anpassat mig efter det genom att tex slutat att vänner, både av det manliga könet (de ville ju bara ligga) och kvinnliga (de var slampor och hade dåligt inflytande).
    Sakta men säkert har jag brutits ner, och det gick tom så långt att jag blev deprimerad i omgångar, utvecklat social fobi samt velat begå självmord utan att förstå varför då jag inte hittade någon orsak till depressionen.

    Han har anklagat mig för helt sjuka grejer, och jag har enligt honom legat med allt från brevbäraren till sotaren samt alla pappor till barnens vänner.. jag har inte fått jobba då hans företag var viktigare, och har inte fått ha någon insyn i ekonomin..

    Men för att inte göra det för långrandigt, vår hyresvärd vi hyr huset av hörde av sig och berättade att han måste sälja huset vi bor i, coronan har slagit hårt mot alla. Så förra veckan tog jag mod till mig och kontaktade soc. Och vet ni vad? JAG SKRIVER PÅ KONTRAKTET TILL EN LÄGENHET PÅ ONSDAG!! Jag har stått i bostadskön som en säkerhet sedan 2009, och blev etta till en trea i ett jättefint område med goda kommunikationer så nu kan jag äntligen börja jobba! Har i hemlighet studerat på distans till undersköterska, och ska på arbetsintervju nästa fredag. Jag har inte sagt något till någon, men det bara bubblar i mig! Om ni bara visste hur skönt det är att någon tror på en, och vilken hjälp man kan få om man bara vågar. Jag kommer aldrig glömma orden från soc: ”Vilket helvete du levt i. Du är omedelbart garanterad hjälp med uppehälle och hyra tills du står på egna ben”.
    Samma med mail-kontakten med bostadsförmedlingen: ”Jag beklagar den situationen du befinner dig i. Jag väntar intyg från personen på soc. Inga andra intyg behövs så du behöver inte göra något mer i nuläget”

    Blir helt gråtfärdig bara jag tänker på vilka fina personer det finns och nu, alldeles alldeles strax är jag och barnen fri från det här helvetet ?

      WTF??? Vilken jävla legend du är! Wow vilken inspiration! Önskar dig ALLT gott i livet!

        Tack så mycket! Det värmer ❤️

      Jag glömde det viktigaste, anledningen till att jag inte lämnat tidigare är pga att han tidigare bett om ursäkt och sökt hjälp hos psykologer i omgångar men alltid avslutat innan behandlingen varit klar. Droppen var nog när jag i oktober 2020 hittade hans journal från 2010 när han gjorde sin npf-utredning. Där stod: (obs ej ordagrant pga anonymitet)
      ”ger utslag på samtliga personlighetsstörningar utom histrionisk. Dessutom med maximal poäng på fem av dem. Borderline, paranoid, osjälvständig, tvångsmässig och narcissistisk”
      Där och då var det som att jag snappade ut ur det.. Jag kommer aldrig att få den här mannen att förstå att det han gör är fel för han har på riktigt en störning i hjärnan. Han har ingen empati och kommer aldrig att få det heller. Behövde veta det här för min egen sinnesro (plus att jag fotade av hans journal så om han börjar hålla på efter jag flyttat kommer jag inte tveka med att hota att lägga ut den så alla kan se vem han är. Självklart med blurrat namn så jag inte åker fast för förtal ?)

        Bra gjort! Var inte ensam när du berättar för honom!! Aldrig därefter heller. Ha Nihon med dig så du kan lämna dig trygg!

        Modig du är!

          Tack, ska lägga det på minnet ❤️

      Jag får gåshud! Så jävla stark du är! Det är fan nu livet tar en helt ny vändning, gud vet vad du kommer att få uppleva när du äntligen är fri. ????
      Mitt tips är att du lever ensam så länge du bara kan. Du kommer ifrån ett destruktivt förhållande fullt av psykisk misshandel vilket rent statistiskt betyder att du tyvärr löper stor risk att hamna där igen. Rekommenderar psykopatpodden för mer info om psykologin bakom detta. Ta hand om dig, jag säger inte detta för att jag inte tror på dig, för det gör jag verkligen! Men man kan aldrig vara för säker. Mitt andra tips är att du med tiden utforskar dig själv och vad DU tycker om att göra. Kanske ta en kurs i något i framtiden? Målarkurs i sommar? Kom ihåg att unna dig allt livet och friheten har att erbjuda dig:) och grattis till friheten! Starkt jobbat

        Tack för tipsen! Försöker läsa på så mycket jag bara kan och är medveten om eftervåldet som kan uppstå. Lyssnar också på den podden och vet att jag måste läka innan jag kan släppa in någon ny i mitt liv, vilket jag känner mig totalt anti mot. Måste satsa på mig själv och barnen i första hand, och umgås mer med min familj igen. Kanske utveckla mina gröna fingrar lite mer, det ger mig ro. Tack så mycket igen, jag uppskattar det verkligen! ❤️

          Gud vad glad jag blir av ditt svar❤️ Jag är så himla imponerad av ditt mod och styrka. Det märks på sätet du utrycker dig att du kommit väldigt långt och enligt mig är väldigt intelligent. Jag önskar dig all lycka.

            Tack ❤️

      Alltså vilken jävla stjärna du är! Jag gråter av att läsa detta. Håller själv på att utbilda mig till socionom för att kunna vara den som sträcker ut handen till människor som du.

      Heja dig!!

        Och nu grinar jag igen.. tack för peppen!
        Ni är så viktiga, ni behövs verkligen ❤️

      Vad roligt! Du är så värd detta. Vilken modig kvinna du är!! ❤️

      Du får skriva hur det gick sen. Beklagar verkligen att du haft otur med en sådan narcissistisk man som försökt bryta ner dig.

      Det enda jag tänker på är att du måste ha en plan för hur du ska berätta detta för din man. Hur kommer han reagera? Behöver du stöd? Om jag var du skulle jag låta någon följa med dig när du berättar och packar dina saker så du kan känna dig trygg. För nu rasar väl hand värld och han kan bli våldsam.

      Lycka till! ❤️

        Min socionom jag träffade är en riktig pärla. Hon har en tom lägenhet som väntar om det skulle behövas tills dess att jag får nyckeln till nya lägenheten. Inflytt är den 1:a april.
        Jag har även fått hennes privata nummer om jag behöver komma bort mitt i natten.
        Jamen ni hör ju vilka fina människor jag fått kontakt med. Riktiga superstjärnor som förtjänar det bästa. Jag är dem evigt tacksamma för den här chansen jag fått och lovar att ta tillvara på den ❤️

      Lycka till med ditt nya liv ❤❤❤❤ Va stark du är och vilken inspiration ❤❤❤

        Tack för dina ord ❤️

      Alltså du är fan bäst!!! Tänk dig hur många år av lycka du precis gett dig och dina barn i påskpresent, istället för ännu fler av olycka. Du är så stark och vilken fantastisk förebild för dina barn!!! Kämpa på, din styrka lyser igenom skärmen och jag blev glad på riktigt av att läsa det här. All lycka ❤️

        Tack för pepp, precis så är det!
        Jag och socionomen har lagt upp en plan och jag och barnen kommer att få en kontaktperson för våld i nära relationer som kommer hjälpa oss med psykologer och vad vi än behöver för att kunna läka efteråt.
        Tack igen ❤️

      Herregud. Såg detta nu så det blev ett stort morgonböl till kaffet. Fyfaan vad du är grym!! Vilken lycka!! jag vet knappt vad jag ska säga mer än att jag delar din sorg över det du gått igenom och delar din stora glädje över vad du har åstadkommit!! Läst en utbildning i smyg??! hur jävla imponerande är inte det att klara i din situation?!

      Önskar dig all lycka och välmående ♡

        Tack tack tack! Jag kommer att fixa det denna gång. Är helt säker på det ❤️

      Har du studerat till undersköterska i hemlighet, på distans? Hur har du gjort med praktiken och proven? Din historia går inte riktigt ihop.

        Men det är en peppig historia hur som helst!

        Självklart har jag utelämnat detaljer, det hade blivit alldeles för långt annars. Men absolut kan du få svar på dina undringar. Jag pluggade på distans så jag kunde sitta hemma och plugga. Sen behövde man ju vara i skolan vissa dagar som vid utlämning av böcker eller vid prov exempelvis. Men eftersom mitt ex jobbade mycket med sitt egna företag och inte hade ett vanligt 9-5 jobb märkte han aldrig att jag varit borta under dom dagarna. Vad gäller praktiken hade jag sådan tur att jag på första hamnade på ett dagvårdscenter för dementa där tiderna var 9-15, och på den andre gick jag med en handledare som inte hade så många kvällspass (men de fanns. Då var jag ”hemma hos syrran” för att han inte skulle få reda på något). Det har inte varit problemfritt och jag blev självklart anklagad för otrohet när jag kom hem sent på kvällen men då fick det vara så. Jag har även här utelämnat några detaljer pga anonymitet men hoppas du fick svar på dina funderingar ❤️

          Ok, nej det går fortfarande inte ihop för mig hur du skulle ha kunnat fixa utbildningen utan att han märkte något, om han är så kontrollerande. Fin historia, peppande men jag tror inte på den.

            Vad vinner du på denna misstro?

            Och det är helt ok ❤️

              Du är otrolig. <3

                ❤️

      Men vad härligt!!!! Grattis till det nya livet och bra kämpat!

    Hur lik är inte Linns/LXA väst Majas för Gina Tricot? Först Antonija och nu Maja, kan Linn inte komma på något eget?

    Jonna Jinton har snart TRE MILJONER följare på YouTube! 🙂

    men Bloggbevakning skriver sällan om henne. Hon och Johan köpte en fin gammal släktgård, de hade ett vackert bröllop (2019) – inte ett ord i BB, men när hon fick en stalker på sig då passade det att skriva?

    Hon och Johan har nu tre heltidsanställda och jag tycker verkligen att Framgångspodden borde ta sig tid att göra en intervju med henne.

    Den enda anledningen jag kan finna att hon inte lyfts fram mera här på BB – än alla som poserar med handväskor och skor (eller famösa Isabella Löwengrip som inte ens har en miljon följare på sina kanaler) – är att hon inte är ett passande ”skvallerobjekt”.

    Rätt eller fel Camilla?

      Fel, läs bloggen i morgon. ??

        Det var på tiden. (inte särskilt imponerad)

          Tur att det inte heller är mitt mål. 😉

    Någon som kan ge tips på hur man kan somna när man har ångest?

      Jag brukar sätta på en ljudbok eller podd med insomningsfunktion efter ca 30 min. Det brukar hjälpa mig mycket att kunna fokusera på nåt annat än tankarna som rusar runt

    Anna books dotter är med i den uppmärksammade rättegången ”guldstöld mot 77 åringen” något och uppmärksamma. Sonen dömdes väl för våldtäkt för något år sedan.

    Alltså, får verkligen inga bra känslor med Anis don deminas nya tjej. Får bara känslan av att hon inte alls är speciellt kär.
    Sen har jag 0 insyn i deras förhållande och liv. Men magkänslan säger det bara. Vad tror ni?

      Han är ful som stryk så kanske därför du får de tankarna?

    Borde finnas ett ÖS för oss morgonpigga!?
    Kollade någon talang igår?
    Känns som att där finns det inte en minsta tanke på att det är pandemi..?
    De tävlande kramas och programledare hänger i logen osv. Inte undra på att andra då inte tar det på allvar ifall inte tv gör det.
    Det var bara en reflektion när man några timmar innan hört att sjukhusen gått upp i förstärkningsläge..

      Detta ÖS finns ju fortfarande på morgonen?

        Sant men inte så aktivt ?

    Alltså Camilla snälla prata om the Swedish family och deras content som hänger på barnen och hur barnen används som material…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.