Falköpings Kommun använder Instagram för att nå unga människor i dysfunktionella relationer

En fråga om strypsex är kanske inte vad man förväntar sig att se när man går in på valfri svensk kommuns Instagramkonto, men det är precis vad man ser om man går in på Falköpings Kommuns officiella Instagramkonto.
De använder nämligen sitt konto till att bland annat lyfta våld, kränkningar och svartsjuka i relationer – primärt i ungas relationer och att det finns hjälp att få om man mår dåligt i eller av en relation.

Till sin hjälp har de den nationella stöd- och kunskapsplattformen www.ungarelationer.se som arbetar för att motverka våld i ungas partnerrelationer.
Hit kan alla mellan 15-20 år vända sig oavsett om de blir utsatta, är den som utsätter eller är en kompis.
Ungarelationer.se drivs av Stiftelsen 1000 Möjligheter som sedan 2010 mött unga utsatta för våld både online på chatt och i sin 1000Mottagning.
Här kan du läsa mer om plattformen.

Jag tycker det här är jättebra! 
Fler kommuner borde fundera över hur de kan nå unga människor i dag och använda de forum och plattformar där dessa redan befinner sig – på sociala medier.
Även om kanske inte jättemånga av Falköpings Kommuns unga följer just kommunens Instagramkonto, så är det här ett bevis på att de är medvetna om att den här typen av problematik finns, tar den på allvar och aktivt arbetar för att erbjuda hjälp till den som drabbats eller som kanske tror eller misstänker att det är någonting i ens relation som inte riktigt är som det ska.

Heja Falköping!

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fallköping? Och du kallar dig journalist? Suck.

      Fast att kallas sig journalist betyder inte att man är duktig på att korrekturläsa och att stava ? även om de flesta är det och har en yrkesstolthet. Men det går jättebra att vara journalist och skriva som en kratta. Behöver inte ens vara intressant!

        Det är därför man uppfann stavningskontroller i datorn när korrläsarna pensionerades.

          Då borde Expressen köpa in en sån…

            Du får tipsa dom.

          Men att korrläsa är ju så mycket mer än att bara stava rätt. Meningsuppbyggnader, repetition av ord mm.

      Fast det gör hon väl inte alls. Vart då?

      Hahaha relaterat till något helt annat, är du från Falköping?

      Camilla påstår sig inte vara journalist, hon titulerar sig som skribent (vilket hon per definition också är)

        Ännu viktigare att kunna stava rätt då, eller hur tusan tänker du egentligen?

          Visst, men journalism innefattar ju lite mer än bara rättstavning så jag tycker det är ett relevant påpekande.

            Du försvarar hennes oförmåga att korrläsa (och vägra använda stavningskontrol…) med att hon ju inte jobbar som journalist utan som skribent (skribent är, för dig som inte verkar förstått detta, en person som lever på att skriva). HUR är det relevant? Om något är det ju ännu värre.

      Jossi, du känns som en positiv och inspirerande människa.

      Fast uttalsmässigt är det rätt, på den lokala dialekten säger många (framför allt äldre) Fallköping ?

      Såg också på inlägget om Jonna Lundells väninna som hade fått sin lägenhet omgjord och då var det såklart samma typ av människor som kommenterade hur Camilla stavar. Är detta verkligen allt ni tar med er av bra inlägg? Det hade varit bra om folk här inne hade något annat att kommentera om än hur någon skriver. Sorgligt.

    Så viktigt att prata med sina ungdomar om porr och hur man behandlar sin sexpartner. Får ont i magen av att höra att unga tjejer kommer in på ungdomsmottagningen och har ont i magen och underlivet för att dom har så hårt sex. För att killar tror att det är så man ska ha sex.

      Ja man blir illamående.

      Har två döttrar och har sån ångest över det samhälle de kommer växa upp i

        Jag med. Ångest över hur vi ska skydda våra döttrar. För även om vi pratar med våra döttrar att aldrig göra sånt som de inte vill, eller sånt som är farligt. Så kan vi inte alltid vara med. Man blir orolig.

          Vi vuxna kanske skulle prata mer med våra söner om hur man behandlar tjejer. Det vore i alla fall ett steg i rätt riktning.

            Vi som är vuxna på riktigt pratar med våra söner. Hur kan man inte göra det?

              Många verkar ju dock inte göra det.

              Kanske inte de sönerna som tjejerna springer efter.

              Bara för att man pratar med dem betyder det inte att de lyssnar.
              Du är ju inte med i sängen liksom…

              Det låter ju enkelt när man säger det sådär, men det är väl mer av en kontinuerlig dialog man bör ha hela tiden med sina barn, och som man verkligen kan fundera på hur man bäst genomför. Hur och om vad pratar du med dina söner, lite mer specifikt? Hur får vi våra tonårsbarn att verkligen lyssna?

              Som kille kan jag vittna om att mina föräldrar aldrig pratade med mig. Och kan förstå att de aldrig gjorde det med tanke på deras föräldrar.

            Bra där Falköping ?

            Pappa podden pratar en del om detta i deras senaste avsnitt från idag.

          Jag önskar att ni inte behövde skydda era döttrar. Jag önskar att vi som är föräldrar till pojkar, killar, lär dom att inte vara svin. Jag försöker dra mitt strå till stacken, men en av mina största rädslor är att min son ska bli ett as.

      Läste det också. Hur killar trycker ner magen så att det ska kännas mer för dom. Vissa tjejer har blåmärken på magen. Mår genuint illa. ?

        Men va fan?

      Liknar mest feministisk skrämselpropaganda.

        Vad är det som är propaganda? Barnmorskor/gynekologer vittnar om precis detta, men det är klart att det är mer bekvämt att bestämma sig för att det är hittepå och att unga kvinnor inte alls blir utsatta för våld.

        Verkligen inte. Vet inte hur många killar jag legat med som velat ta strypgrepp, smiskas, köra ner kuken långt ner i halsen så man knappt kan andas och och ta i för kung och fosterland när dom penetrerar. Och när jag var yngre gick jag med på det för att jag ville vara porrig och sexig för dessa killar.
        Önskar att jag och dom vetat bättre. Men ingen pratade om det då.

          Beklagar det du varit med om.

          Usch.
          Hemskt.
          Låter ju som övergrepp.

            Nejdå. Har absolut sagt nej till det flera gånger och det har som tur var alltid accepterats. Men lät det väl också ske några gånger då jag ville leka porrig på fyllan typ. Pga att jag trodde att det var det killar ville ha. Ung och dum. Men förstår problematiken nu. Hur sjukt det är att man tror att man som tjej ska behöva vara på ett så nedvärderande sätt för att tillfredsställa nån idiot till kille. ?

              Jag känner igen de här förväntningarna från omgivningen, från berättelser alltså.

              Men själv är jag förskonad tack vare att jag inte velat lega med någon man. Är fortfarande oskuld, och tänker aldrig ligga med en man… ALDRIG.
              Hoppas du känner ditt värde nu och sätter stopp för idioter som dessa killar.<3

          Får man fråga hur gammal du är? Jag har inte haft så många sexuella relationer (7st) men har aldrIg råkat ut för något liknande. Tack o lov! När jag först hörde larmet om strypsex frågade jag min dotter om det är nåt hon och hennes kompisar råkat ut för men nej där också. Ifrågasätter inte att det sker men är glad att ha sluppit personligen

        Feministisk propaganda? Vilken värld lever du i? Eller är du en av förövarna som går igång på det= tar det i försvar?? ?

        Inse fakta. Det är åt helvete med många killars synsätt. Och deras sätt att ta för sig, övertala. Skada.

          Ordvalet avslöjar att det är en man, en yngre man som med största sannolikhet kommer sluta som incel för att ingen tjej vill ha någon med värderingar från 1832. Han vill inte, och kommer aldrig att förstå, så låt honom snyftrunka i sin ensamhet bara.

          Mata inte trollet. Eller förövaren – klart att förövare inte vill att tjejers medvetenhet om vad övergrepp är ska öka.

      Det är vansinne.

    Jag blir både arg och ledsen att ens en sån fråga behöver ställas. Strypsex? Helvetes svin till killar ? Hur ska vi kunna skydda våra döttrar från sån här skit? Man blir ju mörkrädd.

    Ja det är jättebra att de tar upp det. Tydligen behövs det ju.

      Tänker som så att varifrån från killarna de här synsätten? Var är papporna, farbröderna, morbröderna, de äldre kusinerna och brorsorna som skulle kunna prata med de här killarna om vad ett sunt sexliv är för något?

      Var håller ni hus ni män som står upp emot porr?

        Tror inte män generellt förstår problemet, eller så bryr de sig inte.

          ”NI tjejer har ju redan fått massa rättigheter, när räcker det egentligen?”

          Vet inte vad du omger dig med för män för så är definitivt inte min uppfattning.

            Jag känner en TJEJ som arbetar på hotell och där har man
            tagit reda på att kvinnor SER MER på porr på deras T-kanaler
            än manliga gäster.

              Älskar selektiv bevisföring. EN tjej, en gång. Dessutom säger det antagligen bara att män väljer andra kanaler ex. deras telefoner

                Finns massor av statistik om man faktiskt vill läsa…
                I Sverige var fördelningen 2019 av Pornhub-besökare kvinnliga 35% och manliga 65%.
                Sen finns såklart ett stort okänt antal, men att kvinnor inte konsumerar porr i någon större utsträckning är ren lögn. De flesta kan bara inte stå för det.

                https://www.pornhub.com/insights/2019-year-in-review#2019

              Vänta lite nu Anonym 10.56.. Jag brukar inte hugga på lösryckta anekdoter som kastas ut som någon sorts bevis i kommentarsfält, men nu måste jag faktiskt ställa några frågor till det påståendet – Hur har man tagit reda på att det är fler kvinnor än män som ser mer på porr på deras T-kanaler? Hur gick den undersökningen till? Varför tog man reda på det? (Vilka hotell har öht kvar porr i sina utbud? Har inte internet helt tagit över det behovet?)
              Så många frågor…

                Andelen av deras kvinnlig gäster har en STÖRRE konsumtion av
                porrtittande tv-kanaler än andelen manliga gäster. Men att det
                är MER manliga gäster på detta liksom andra hotell ver vi. Men
                här är det säkert ANDELEN kvinnor det talas om.

              Rimligt eftersom majoriteten av folk som bor på hotell är medelålders och efter 45 årsåldern sjunker testosteronet hos män ganska mycket. I gruppen människor runt 20 år. Där ser du något annat.

              Ojojoj känner du en tjej? Pålitligt. Lyssna mer på läkare/barnmorskor och andra som unga tjejer vänder sig till.
              Eller den som skrev att att tjejer ”ber” om att bli strypt är så jävla unket. Antingen är du en kille som skriver, eller har du söner du misslyckats att uppfostra.
              Vi ska värna om våra döttrars/unga tjejers liv och hälsa. Resten kan dra åt helvete.

              Om vi ponerar att detta stämmer så undrar jag vad det spelar för roll i sammanhanget? Det är inte konsumtion av porr vi diskuterar utan våldet som drabbar kvinnor. Även om kvinnor tittar på er porr så skadar de inte sina partners under sex pga detta, så vad tycker du denna statistik har med någonting att göra?

                För att förtydliga – Jag förstår alltså kopplingen att även tjejer tror att de förväntas utsättas för våld eftersom även de tittar på porr, men varför det är relevant att fler kvinnor tittar än män när det är kvinnorna som skadas och männen som skadar förstår jag faktiskt inte. Låter som väl inlindad victim blaming. Tjejer tittar faktiskt också därför tycker de att det är rätt och ok att misshandlas utan samtyckte i sängen?

                Tack. Så jävla trött på att vi kvinnor görs till några heliga varelser som inte tittar på porr, gillar sex, kan prata. Lägg ner offermentaliteten

                  Men vad har vuxna kvinnor med saken att göra? Det är unga tjejer som blir utsatt för massa jävla vidrigheter för killarna har sett på porrfilm och tror det är normalt att ta stryptag på en tjej. Eller skada henne i underlivet.
                  Måtte du inte ha några döttrar ??‍♀️ (Eller söner för den delen). Du fattar ju inte ens vad hela inlägget går ut på.

        Jag jobbar med ungdomar i ålder 16-18 och oftast är det många tjejer som ber om strypsex för de tror att det ska vara så. Det behöver alltså inte vara killen som kommer med idéen. Många unga tjejer tror sig behöva härma porren. Sjukt och hemskt såklart men allt är inte unga killars fel.

          Stackars unga tjejer. De måste få veta att de behöver inte ha sex överhuvudtaget om de inte känner för det. Jag tror att unga kvinnor/tjejer bara vill vara till lags, ett sätt är att inbilla dem att de fria när de har sex och sex av våldsam art.

        Varför ska just män vara emot porr?

        Kvinnor tittar i snitt nästa lika mycket på porr som män, skillnaden är att kvinnor generellt tittar på grövre porr än män.

        Det finns statistik på detta hos pornhub om någon vill kolla.

        Så låt folk titta/göra vad de vill så länge alla är med på det, och bara för just du inte njuter annat än vanilj så betyder det inte att någon annat vill ha hårdare tag.

          Om nu statistiken finns kan du ju lätt länka till den, eller hur? Eller sitter du och ljuger och hoppas att ingen ska källgranska dina påståenden?

            Det Lewis skriver stämmer inte.
            Enligt Pornhub tittar män och kvinnor på ungefär samma kategorier:

            https://www.pornhub.com/insights/2019-year-in-review#2019

              Läser man sen den där statistiken visar den dessutom att just den grövre porren är det näst intill uteslutande män som kollar på. Sen ska vi kanske inte börja snacka om hur många män som har kvinnliga alias på nätet, eller som har klickat i att de är kvinna när de måste ange kön. Självklart kollar inte kvinnor i gemen på våldsporr. Genren är bokstavligt talat uppfunnen av män med detta ”intresse”.

                Var får du det ifrån?
                Den visar ju att män och kvinnor tittar på i princip exakt samma genres.

                Ja visst, många män klickar säkert i att de är kvinnor, liksom många kvinnor klickar i att de är män… vart vill du komma?
                Att verkligheten inte stämmer överens med dina åsikter är ditt problem….

                Du vet mycket tydligen. Varför läsa statistiken när du redan vet svaret?

          Göra vad dom vill? Du har verkligen inte fattat nåt. Hoppas verkligen du är ung och inte har egna barn.
          Läs inlägget. Försök förstå vad det handlar om. Vad unga tjejer blir utsatta för.

          Sen när du läs och förstått kan du skriva en kommentar. Men inte innan tack.

            Vad unga tjejer blir utsatta för?
            Min egen dotter slog en annan kvinnlig bekant på käften.
            Hon har ett j-a humör.
            Kvinnor kan…

              Då är hon per definition en man

              Men OJ! VISSTE INTE DETTA! Tar genast till mig din lilla anekdot och ändrar min världsuppfattning om statistiken. Kvinnor är våldsammare än män!

                Men vad är det en del inte förstår? Att en tjej kan säga ifrån är jättebra. Men fortfarande är det ett stort problem som tjejerna utsätts för. Annars hade inte det uppmärksammats av barnmorskor, läkare, socialsekreterare till och med kommuner i landet.
                Det är ett problem, vare sig man vill tro det eller inte.

                Hur många kvinnor har fått sätta till av dessa sjuka män de senaste åren. Våldsamma män som mördar, våldtar. Våldsamma killar som stryper tjejen under sex för äcklet går igång på det. Att utöva sånt sex är inte långt ifrån att döda en ung tjej på riktigt. Det går åt helt fel håll.

        Var håller ni hus ni män som står upp emot porr?

        Jag känner inte varje enskild man som du tycks
        göra men jag känner ingen man som tycker om
        porrens avarter MEN de vill inte heller dela de
        feministisk ideerna som bara är mansföraktande.

        De flesta män älskar porr så varför skulle de stå upp mot den..?

    Var ligger Fallköping?

      På Västgötaschlätta! Mellan vänern och vättern. Nära Skövde!

        Okej, misslyckad diss 🙂 Syftade på stavfelet i rubriken, Fallköping. Vet var Falköping ligger.

        Nej. Falköping ligger inte på ”schlätta”.

        https://sv.m.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4stg%C3%B6tasl%C3%A4tten

        Falköping är inte direkt slätt.

          Kränkt Götenebo?

            Absolut inte, sätter inte min fot i Götene frivilligt!? men det är ett vanligt missförstånd att Skövde och Falköping hör dit men det gör de inte.

              Jag har ätit lunch i Götene.

            Varför är man ens kränkt så fort man rättar någon?

              Det var ett skämt… ett rätt uppenbart sådan också tycker jag.

                Ingenting är uppenbart här inne där de flesta är bittra.

          Det är en ära att titulera schlättabo. Varaschlätta ftw!

            Nej fy fan.

              ??

          Passar det bättre med ute i ödemarken?

            Ja.

    Flera kommuner som tagit upp det här, bland annat lilla Tierp ?

    Heja heja heja Falköping!!!

    Porr borde förbjudas, tror 90 % av tjejerna i filmerna inte samtycker till att sprida filmerna

      Fast nu är du ute på tunn is. Vad du tror är ganska ointressant och dessutom är det korkat att slänga sig med siffror som för nån blir en sanning. Vi har sett vad det har lett till i andra debatter och det gynnar inte nån. Att du vill förbjuda porr är en annan sak. Naivt, men din fulla rätt att tycka så.

        Naivt att tro att ens majoriteten gör porr frivilligt.

          Verkligen. Om vi bortser från de fall det rör sig om rena våldtäkter som filmas och offer som fysiskt tvingas – Då har du ekonomisk utsatthet, missbruk och andra former av tvång eller övertalning. Tar du bort alla dessa blir det inte många kvar.

            Vilket jäkla skitsnack. Jag har gjort porr och det har aldrig varit något tvång för varken mig eller mina kollegor i branschen. Ni feminister är verkligen andra kvinnors största fiender

              Feminister är inte riktiga kvinnor.

          Gör männen alltid det frivilligt också?

        Att förbjuda porr?
        Det är ju inte riktigt som att förbjuda rökning. Lätt att säga men vad menar personen egentligen.

          Det är väl inget svårt koncept att förstå? Förbud mot att distribuera porr. Den som säljer eller för vidare riskerar straff.

            Obs jag, 10:28, är inte TS – Håller bara med i frågan.

      Inte alls tunn is. Tycker det var ett bra förslag av den som skrev. För som fler har skrivit är det ytterst få som går med på skiten frivilligt. Nåt måste ju göras. Det spårar ut värre och värre.

        Kvinnor tittar också på porr.

          Gör dom? Jamen dåså. Det är därför kvinnor begår så många våldtäkter?
          Det är därför unga killar kommer in på ungdomsmottagningarna med skador i underlivet? Strypmorden på halsen?

          Det förklarar ju allt.

            Kvinnor tittar också på porr.
            Eller hur?

              Det kan väl förbjudas ändå.

            *strypmärken på halsen skulle det stå

      Källa??????

    Hihi, ”Fallköping” – nog för att vi typ uttalar det så på Västgötska, men men.

      Tala för dig själv?

      På västgötska är det väl ändå ett ganska långt a och inte ett kort a? ?

        Ja. Iaf i den del av schlätta jag bor.

        Är du västgöte och bor i Falköping säger du ”Fall-köpping!” (Ja, med utropstecken) men dom från Lidköping låter lite annorlunda, jag tror vi har olika dialekter i om västgötskan. Mvh Falköpingsbo ?❤️

          Det finns olika dialekter i västgötskan, ja. Västergötland är inte bara Skövde, Skara, Falköping, Lidköping…Trollhättan, Vänersborg, Borås och Göteborg ligger där också och det skiljer inte många mil, men dialekten skiljer massor.

            Okej ja, du har en poäng men jag tror många menar skaraborgska när det säger västgötska. I Göteborg pratar man ju göteborgska tex så många dialekter finns det i i hela stora länet. Inom skaraborgskan finns det också många variationer som gör att det låter lite annorlunda beroende på varifrån man kommer och det är det jag menar ?

          Well jag är uppvuxen i Skultorp och där säger vi då inte Fallköpping!

            Skultorp ligger ju inte i Falköping heller så inte konstigt att du säger något annat ?

    Tänker aldrig ha sex. Det här är vidrigt.

      Haha. Finns absolut ingenting som säger att man behöver vara med om detta för att man har sex.

        Jag ska hitta en kille som inte heller har haft sex så vi kan bygga upp det tillsammans. Fan heller annars.

          Lycka till☺

            Obs jag menar det alltså, det var inte drygt skrivet

            Tack och nej jag tolkade det inte som drygt alls ?❤️

          Hoppas du hittar en❤
          Jag har gjort så, och det är nog bland de bästa beslut jag tagit. Många har frågat ”men vill du inte provköra några olika bilar innan du bestämmer dig för vilken du köper”
          Nä. Kalla mig konservativ, men sättet vi lever på idag, där vi alltid söker efter något bättre, något nytt, där vi alltid ifrågasätter om det vi har räcker, det är för mig inte sunt.

            Samma här ❤️

        Men är det konstigt att unga tjejer känner så då? Klimatet är hårdare idag. Var det Katarina Vennstam som var och föreläste på skolor och hade fått flera frågor om strypsex, hur man som kille inte skulle strypa för länge.
        När jag hör sånt har jag mer lust att strypa den jäveln som ställer frågan. Har många killar/män tappat det helt? Även om de ser en porrfilm måste de ju ha eget att tänka med? Nån liten fungerande hjärncell som säger ifrån. Jävla as.

        Du som skrev att du aldrig vill ha sex, lär känna den du är tillsammans med ordentligt innan. Och gå inte med på nåt som känns minsta lilla fel. För det finns många killar som är helt normal och aldrig skulle vilja hålla på med sån skit. Aldrig vilja skada den man älskar.

          Jag lovar. Jag har svåra tillitsproblem så det skrämmer mig att släppa in en kille på ett så intimt och nära sätt men förhoppningsvis träffar jag rätt någon gång i livet.

            Det har jag också men det går bra och det kommer det göra för dig också. Bara att låt dig inte skrämmas upp av skräckhistorier.

              Jag ska försöka ❤️ jag är bara så rädd att när det väl har hänt så kommer killen lämna mig precis som alla andra har gjort.

                Nä. En bra kille fattar att det tar lite tid att bygga bra sex med någon.

      Same… eller, jag är oskuld. men OM jag någonsin kommer ha sex, så kommer det med största sannolikhet vara med en kvinna.

        Jag är ju inte lagd åt det hållet men man undrar om man borde bli kanske.

          Jag ska vara ärlig och säga att jag är osäker på min läggning.
          Jag har ALDRIG velat ha sex med en kille.
          Jag har varit lite kär i manliga vänner när jag var yngre, men också känt attraktion till tjejer.

          När jag tänker på att ha sex med någon så känns det mer lockande att ha sex med en tjej.
          Men generellt är jag osäker på hur intresserad jag är av sex överhuvudtaget.
          En sak är säker- jag har iallafall undgått en hel del skit genom att INTE ligga med en man.
          Jag har många erfarenheter av män som är sliskiga och inte fattar gränser.

          OM Corona går över snart så kommer jag iallafall vara mer öppen för en eventuell flirt med en tjej, aldrig en kille. 🙂 haha!

            Eller hur undran om man vill ha sex över huvud taget haha. Känns inte direkt lockande i mina ögon om man säger så!

    Jag var gift med en man som var otroligt svartsjuk. Jag var smickrad för jag tänkte att han var djupt förälskad i mig. Det eskalerade dock ju mer osäker han blev på sin manlighet ju längre vi var tillsammans: jag fick ett chefsjobb, han fick vara pappaledig (vilket han inte ville, för så var det inte för män i hans hemland) och jag hade ett jobb med många resor utomlands. Han började kolla min mobil, läste mina Mail, kollade in vilka kontakter jag hade på Facebook och Linkedin. Jag tyckte det var gulligt först med så kom rädslan. Han anklagade mig för att vara otrogen, ringde upp och mailade manliga bekanta och kollegor. Jag fick sluta på mitt jobb, han kom till mitt kontor emellanåt. Sen slutade det med att han var otrogen och vi skiljde oss. Det var med facit i hand det bästa som hänt mig, men fråga är om jag nånsin hade orkat ta mig ur det förhållandet själv. Nu är han omgift med en kvinna som gör allt han ber om, en kvinna han får rå om, betala saker åt, försörja, en kvinna som han enligt mig gör beroende av honom. Han sa stolt vid nåt tillfälle att Hon är rätt svartsjuk… Svartsjuka är förtärande, det är en fruktansvärd sjukdom som förstör för väldigt många. Och det är aldrig okej. Bra det uppmärksammas bland unga så man inte får för sig det är ett normalt tillstånd i en kärleksrelation.

      Av ren nyfikenhet, varför tyckte du det var gulligt att han ville läsa dina mejl? Absolut inte meningen att skuldbelägga eller något men jag har så svårt att förstå hur inte varningsklockorna kan ringa direkt vid en sån sak.

        Det var gulligt till en början, att han var så förälskad. Men det blev snabbt mest otäckt. Han tolkade in allt möjligt i ganska oskyldiga mail. ”Kram” från en manlig vän blev ”Har ni legat med varann?”. Så det gick rätt snabbt utför. Jag trodde det var normalt att uttrycka sin kärlek på det sättet och accepterade därför det beteendet. Tills jag insåg att det är inte ok att inte ha något som helst privat utrymme, ens i ett äktenskap. Men när jag ville ha egen tid eller personlig integritet blev jag anklagad för att dölja saker (dvs alla mina älskare).

      Det låter som att det ex och hans nya förtjänar varandra….

        Jag tycker rätt synd om henne, men vet inte om jag ska prata med henne. Det verkar trots allt som om de har det bra tillsammans och att hon tycker om att få bli omhändertagen. Han vet om vad jag tycker tänker och känner om hans svartsjuka och har sagt åt honom att han inte får behandla henne på samma sätt, men vad vet jag? Jag hoppas ärligt att de är rädda om varandra, att ha det som jag hade det önskar jag ingen.

          Klart du inte ska prata med henne. Hon är vuxen och gör sina val. Hon kanske har en helt annan inställning till förhållanden än du, kanske t.o.m. kommer kommer från hans land och ser det som normalt.
          Hur som helst är det inte din uppgift att rädda henne. Det kommer bara uppfattas som svartsjukt och missunnsamt.

        Han klarar inte av starka kvinnor. Han har problem med kvinnliga chefer också, kan tilläggas, de är allihopa inkompetenta (eftersom de inte låter sig manipuleras av honom).

          Är du psykolog eller vad?

            Hon har ju varit gift med karln? Det hade snarare varit märkligt att INTE klocka en persons beteendemönster när man lever under samma tak en längre tid.

      Kan vi få höra hans version?

        Men din lilla tönt.

        Inte av mig. Jag har min version och min upplevelse och det räcker gott för mig. Jag är inte ett dugg intresserad av hans perspektiv, varför skulle jag vara det? Vad jag har upplevt och vad jag tar med mig från den erfarenheten vidare i mitt fortsatta liv är vad som räknas för mig och är vad jag kan och vill dela med mig av i det här forumet. Gå och trolla nån annan.

    Hoppas verkligen att vi får en återkomst av att avhållsamhet och sex med endast den man älskar och planerar sin framtid med blir normalt. Dagens promiskuösa beteende är inte bra för någon, minst av allt unga tjejer.

      Jag var med dig tills du kallade det promiskuöst.

        Att ligga med ett flertal personer som man inte har någon relation med och i många fall knappt känner, är promiskuöst. Ordet i sig är beskrivande utan någon värdeladdning även om jag naturligtvis anser att det är en skadlig livsstil, både fysiskt och psykiskt. Det kommer jag att anse även om ingen annan håller med mig.

          Lol nej, att ligga med flera personer som man inte har någon relation med är bara ett av alla sätt att ha sex och relationer på, som man väljer själv. Du behöver inte välja det, fint va! Och jag kommer inte kalla dig torr och trist för att du väljer bara ett enda stycke trist man för resten av ditt liv.

            Du lyckas med att låta väldigt dömande, men det brukar ju vara så att personangreppen hoppar fram när man inte kan argumentera.

      Jag tycker Tinderekonomin är lite tärande där 80% av kvinnorna jagar 20% av männen. Och ingen blir så glad av det. Kanske de 20% av männen. Men de män jag känner har ju ett missbruk.

        Men det är ju kvinnornas problem.

      Jag håller med dig och då levde jag själv ganska promiskuöst för 10 år sedan. Det fanns en festa-och-ligga-runt-kultur när jag pluggade på universitetet och särskilt om man såg bra ut så förväntades man gå från säng till säng så att säga. Men vad gav det egentligen? Orgasmer och ”sexual empowerment”? Knappast! Var mer en kul grej att man dragit hem en riktig hunk, men själva sexet var ju sällan trevligt. Orgasm fixades på egen hand efter att ligget gått hem. Hade en kk ett litet tag och minns när vi låg kvar i hans säng någon gång och jag försökte småprata lite om vad han gillar för film eller liknande. Han blev väldigt stressad och skulle plötsligt ut på en långpromenad (för att skaka av sig mig då, för huu man vill ju inte veta något personligt om den man enbart har till sex!). Jag ser tillbaks och tycker det är så sorgligt alltihop. Mest ett sökande efter bekräftelse och uppmärksamhet och att följa de normer som fanns.
      Fick en djupare kontakt med mig själv när jag var runt 25 och därefter har jag enbart legat med två män, den ena var jag sambo med men det tog slut, och den andra ska jag gifta mig med inom kort. Har uppskattat året jag var singel mellan dessa två förhållanden. Inget liggande utan bara lära känna mig själv. Tror det finns ett stort värde främst emotionellt att ha en bra relation och känna varandra innan man introducerar sex, men sedan är det ju också ett faktum att fysiskt är det en fördel för kroppen att inte byta sexpartner hela tiden. Många sexpartners är länkat till sexuellt överförbara sjukdomar som i sin tur kan leda till inferilitet, svampinfektioner, UVI, men även cancer. Det handlar inte om att skamma utan att ta hand om sig själv och sin hälsa!

        Så bra skrivet. Är så trött på den här festa och ligga-kulturen. Dömer ingen som lever så men det är inte för mig, och det jag är trött på är att man förväntas hålla på med sånt och anses som konstig annars.

        Bra skrivet, Mila, håller med dig!

        Stackars unga tjejer. De måste få veta att de behöver inte ha sex överhuvudtaget om de inte känner för det. Jag tror att unga kvinnor/tjejer bara vill vara till lags, ett sätt är att inbilla dem att de fria när de har sex och sex av våldsam art.

        Mila borde talas om mycket mer, unga kvinnor/tjejer luras in i att det är så det ska va. De får inte veta allvarliga konsekvenser. De är lurade, varför, vilka tjänar på det, jo, männen/killarna, kvinnorna är fortfarande till för att behaga männen.

    Apropå rika influencers som ber sina följare donera pengar till andra…. Kylie Jenner, god för ca 700 miljoner dollar, bad sina följare donera pengar till sin make up artist för att betala hens sjukhusräkning på 120’000 dollar (make up artisten har varit i en bilolycka). Själv donerade Kyle 5000 dollar och får nu rejält med kritik för att hon själv inte betalar för sin anställdes sjukhusvistelse utan ber följarna om pengar. Kylie själv tjänar ca 500’000 dollar om dagen….

      Förstår inte problemet med detta? Hon tvingar väl ingen att donera pengar? Var och en (inkl Kylie) får väl göra vad de vill själva med sina pengar?

        Om du inte ser problemet är du en del av problemet….

        För att du ska förstå hur girigt och snålt Kylies beteende är: Du tjänar 1 miljon kronor om året. Din vän behöver 70 kr för att kunna betala sin läkare. Och du säger nej.

      Girigt värre!!

      Kan verkligen inte förstå hur en person kan vara så girig? När man är ekonomiskt oberoende hur fortsätter man vilja ha MER? Fattar inte.

      Usch vilken girig äcklig människa. Hon borde skämmas, och alla dem som ens stöttar de där ihjälopererade korkade kvinnorna med sina vidriga röster.

    Så himla bra!! I Gävle har vi samma reklam fast uppsatt på insidan av alla bussar. Önskar jag hade vetat vad som var okej och vad jag inte behövde ställa upp på som ung ❤️

      Och vad alla killar fått stå ut med också?

        Varför är det så viktigt för dig att flytta fokus?

          Samm sak med våld i nära relationer.
          Man bör flytta fokus så att alla som
          utsätts blir inkluderade. Oavsett kön
          och sex läggning som tex Uppsala
          kvinnojour som hade uppe att HBT
          i lesbiska relationer kan innehålla våld
          vilket beskrevs på Pride 2020 (digital).

        Vad har alla killar fått stå ut med? Patetisk kommentar.
        Som mamma till en kille lär man ju inte ligga sömnlös och fundera över att tjejer ska köra upp saker i röven på honom, lite oväntat under sex. Eller att hon ska strypa honom tills han inte får luft.

          För att du är säker på att han är heterosexuell eller varför?

            Förlåt jag läste visst slarvigt, ”fundera över att tjejer ska” stod det visst. Mm nä det tror inte jag heller.

        Killar ska självklart inte heller behöva känna sig pressade till att gå med på våldsamt sex, tack för ditt tillägg

          Vi bör ta med HBT relationer också.
          Där kan det också vara skadliga beteenden.

            Jag, som kvinna, kommer faktiskt bara fortsätta kämpa för kvinnors rättigheter och protestera mot mäns våld mot kvinnor. Män är så duktiga på att deraila jämt, jag behöver absolut inte ta in mer av deras åsikter. Känner verkligen inte heller att kvinnors våld mot män INTE tas upp, eller ens är relevant i den diskussionen när vi pratar om en PROMILLE av alla kvinnor. Skiter ärligt talat fullständigt i mäns ”problem”.

              Jag med som kvinna och som mamma till en dotter. Det får vara nog nu med alla jävla äckel som härjar.
              Vet inte hur många dickpick som min brorsdotter fått skickade till sig på snapchat. Oönskade runkfilmer och kukbilder. Dessa killar som skickar sånt, som stryper under sex osv är så störda i huvudet och borde fan muras in i en tegelvägg.

      Bra att du nu har insikt. Unga kvinnor/tjejer utsätts för ett sextryck, som lindas in i att, du har rätt/ska ta för dig, alla ska få göra vad de vill, undervisas i skolan om detta, 13-14-15 åriga tjejer hur ska de kunna fatta hur de ska göra, när det är ett sådant tryck på dem , vilket är sjukt, låt dem vara ifred.

    Tips: Fältarbetarna i Mölndals kommun jobbar mycket med detta och deras instagramkonto når många unga i kommunen. Jag som lärare i kommunen har deltagit i utbildningar som dom ordnat och dom har även blivit uppmärksammade i Nyhetsmorgon för sitt arbete om våld i ungas nära relationer. Dom heter faltgruppenmolndal på Instagram och kontot dom driver specifikt för frågan heter arduokej

    Jättebra reklam. Önskar att jag som ung kunde känna att jag ej behövde gå med på allt möjligt vid sex och att min njutning är lika viktig som mannens. Men jag tror att om jag hade haft vuxna förebilder som pratade med mig om hälsosam samlag så hade nog mycket blivit annorlunda.

    Vad är likheten mellan strypsex och jordnötsmör?

    Vissa gillar det, andra får svårt att andas och dör.

      När tryckte någon senast in en sats jordnötssmör i din mun utan att fråga under sex? ”Nicolina”

      Moget skrivet, är du 12 år eller? Nej vänta, inte ens en 12-åring är så barnslig.

        Det är inte barnsligt att ha en annan humor än vad du har.

    Låt unga kvinnor/tjejer vara ifred från samhällets sexpåtryckningar.

    Hej Camilla! Kolla in ungdomsteamet.laholm på insta. De skriver om liknande saker!

    Hej Camilla! Kolla in ungdomsteamet.laholm på insta. De skriver om liknande saker! Superviktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.