Vad hände egentligen i Puppet Master?

I går släpptes det andra avsnittet av Joakim Lundells dokusåpa ”Puppet Master” där 23-åriga Frida Tordendal kom in som en joker.
Med tio minuter kvar av programmet så meddelar plötsligt Joakim att deltagaren Anton, fått lämna tävlingen med omedelbar verkan på grund av ett grovt regelbrott.
Vad som hände har egentligen inte framgått, mer än att den nya deltagaren Frida var inblandad i det som fick Anton att sparkas ut ur programmet.
Tidigare under kvällen valde Frida Anton som slottets snyggaste person, men huruvida det hade någonting med regelbrottet att göra är oklart.

Anton har sedan avsnittet släpptes, stängt av kommentarsfunktionen på sitt Instagramkonto, medan deltagaren Nikolina uppgivit på Instastory att hon skulle begå ett kontraktsbrott om hon avslöjade vad Anton gjort.
Många av de andra deltagarna och även programledarna har visat sitt stöd på Instagram under dagen som gått och som Frida delat.
Slutligen har vi då Frida själv, den nya deltagaren som publicerat det här inlägget på Instagram, vilket jag gissar är det mest uttömmande inlägget vi kommer få i nuläget.

Avsnittet slutade med att Ludde fick lämna tävlingen, något som hamnade lite i skymundan med tanke det regelbrott som begicks i avsnittet.

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kul!

      Nja, hemskt tycker jag. Män som är svin mot kvinnor är ju tyvärr inget ovanligt.

    De borde gjort samma sak med Niklas i PH. Istället castade tog de in honom om och om igen och castade honom till nästa säsong ?

      *kastade

        Nej cast, inte kast

          Cast med liten boll

            Man kastas inte till ett program. Man castas.

              Hmm, vad har då bollen med saken att göra?

                Den har lika mycket att göra med saken som julstjärnan

        Nej, dock ett ”castade” för mycket, sorry för det ?

          Vem vare som casta?!?!

    Inte sett avsnitten, men tycker det är sjukt bra att det blev konsekvenser på en gång ? Att sätta ner foten direkt är viktigt i alla såna här lägen ?

      Man kan ju också se det som ganska sjukt att de fortsätter spela in den kvällens content efter det som tydligen hade hänt. Stoppa, foka på att tjejen mår OK, vaska en dags content och börja om dagen efteråt. Killen kan tas bort mer diskret (”mådde jättedåligt när han vaknade”), om målet verkligen var att respektera tjejens vilja att inte gå ut med vad som hände. Som det blev nu har det både tystats ner och möjliggjort extrem ryktesspridning. Oproffsig hantering.

        De berättade inte i avsnittet vem regelbrottet var mot, de gick tjejen ut med själv. Tycker de är bra att problemet inte skymdes undan av produktionen utan att de visades upp att så äckliga kan män vara och dessutom ofta är!

    Jag kan inte läsa bilderna 🙁 Förstår ingenting tyvärr mer än att någonting har hänt.

      Camillas text berättar mer än bilderna!

        Vem är Camilla?

          Ingen aning…??‍♀️

        Okej så.. ingenting egentligen? ?

    Varför ska hans handling tystas ner? Så jävla trött på män som beter sig som rövar och sen ska man vara tyst om det för att skydda dom?!?!!
    ????

      Verkar vara offret som inte vill gå ut med detaljer.

      Nu handlar det ju inte om honom

    Men vad gjorde han. Tydligen vet ingen det??

      Jo, står att en av killarna var en av de som såg och agerade i en av bilderna

        Tycker det är bra att de utesluter killen och benämner det som regelbrott. Tycker också det är bra att de ej går ut med vad som hänt av respekt till Frida. Oavsett vad som hänt så är det ju något som upplevts jobbigt för henne och då känns det ju schysstare mot henne att inte outa händelsen utan bara bekräfta att något hänt som fått konsekvenser för den inblandade. Det medför ju att Frida själv kan berätta om sin upplevelse i framtiden om hon skulle vilja det när hon bearbetat det.

        Kan ju även vara så att händelsen är polisanmäld och att hon inte vill yttra sig förens utredningen är klar. Eller att det kändes ok för henne att killen fick lämna och hon ej ville anmäla.

        Sen kan jag ju känna att killen också har rätt till att berätta sin version av det hela. Men eftersom det verkar ha varit andra deltagare som uppmärksammat vad som hänt och avbrutit situationen så kanske hans version inte skiljer sig jättemycket från de andras och därför väljer han att ej uttala sig om händelsen eftersom Frida inte vill?

      Med tanke på hennes text på Instagram är det rätt uppenbart vad som hänt.

    Varför ens säga något om regelbrott från första början om hon inte ens ville berätta. Klart det kommer spekuleras.

      Man kan vilja vara tydlig med att någon har begått ett fel utan att nödvändigtvis behöva gå in på detaljer. Ifall man går ut med exakt vad som har skett så kommer folk börja diskutera om det var rätt beslut eller ej, och om hon hade något ansvar i det.. Nu vet vi ju inte vad som har skett men victim blaming, samt att förminska kvinnors upplevelser, är ju mer standard än undantag. Tydligen så var det nog för att bryta reglerna i alla fall.

      Skulle väl spekuleras mer när tittarna skulle märka att han är borta.

      Varför är det så viktigt exakt vad han gjort?

        Gissar för att det var upp till folket att döma innan vi hade ett rättssystem.

        Det ser ju inte ut som att han får någon typ av påföljd annat än att han fick lämna programmet, och det stör mig med.

          För att ni sprids rykten om våldtäkt, att han tvingat med henne in på toan, osv.

            Fast det ska inte offret behöva ta hänsyn till. Hon bestämmer och tydligen vill hon inte gå ut med det. Inte ens exonphspoiler-kontot på insta säger att hon kommer nämna något om detta för det är för grovt och offret vill inte.

              Jag pratade ju inte om offret dock?
              Frågan: Varför är det så viktigt exakt vad han gjort?
              Mitt svar: För att nu sprids rykten om våldtäkt, att han tvingat med henne in på toan, osv.

              Ingen har sagt att offret måste berätta allt, men ska offret, alla deltagare och jocka hinta om att något extremt hemskt har hänt som satt djupa spår i den utsatta tjejen. Då vet man att det kommer leda till rykten, smutskastning, hat och hot emot den utpekade killen.

              Det hade räckt med att säga att han gjorde ett grovt brott emot reglerna och därför blev utslängd.

              Och ville hon berätta kunde hon berätta att hon blivit utsatt får något som fått henne att må dåligt utan att hinta om att det hänt under puppetmaster inspelningen och utan att nämna vem som gjort det.

    STÖR MIG SÅ MYCKET PÅ ”Alla val har en konsekvens”!!!! Så alla val de kan ta har bara EN konsekvens?!? Någon borde väl ha reagerat på grammatiken i den meningen innan de släppte skiten? ”Alla val har konsekvenser” – there you go Jocke!

      Alla konsekvenser har ett val.

        Jag är så otroligt glad att jag inte bryr mig om hur folk stavar och formulerar sig, måste vara otroligt tidskrävande och leta fel i varenda mening man läser och inte nog med de, påpeka att man skriver fel. Ajabaja hörni!

          Det är ingen som letar fel, läser du så ser du ju om det står fel?!

            Sen kan man välja man man bryr sig om andra människors omedvetna och pyttesmå misstag. Det är i alla fall jävligt skönt att inte göra det kan man meddela ?

          Försökte inte leka språkpolis bara ändra på satslogiken x)

          Typ så att *alla* konsekvenser kommer från *ett* enskilt val. Tvärtom mot alla val har en konsekvens x)

    Vill se mer av Petra Tungårdens nya lägenhet, någon som vet vilken mäklare som sålde den och om bilderna finns kvar? 🙂

      Du får väl ringa på och fråga om du får komma in och titta.

        Var någon som la upp den i kommentarerna till ett tidigare inlägg. Minns inte vilket inlägg det var men det var någon dag sen

      Det är verkligen ingenting att se. Det är ett riktigt renoveringsobjekt så vi kommer garanterat att få se en uppsjö med före och efterbilder

        Ytterligare en lägenhet som kommer förstöras av petras fablesse för marmor….

          Så tragiskt men antagligen helt sant. Allt fint golv bort, slå bort och flytta väggar, och kanske kanske uppdateras marmorn till något av alla de andra stenarna som är populära nu – i groteska propotioner a la jagarstaphanie.
          Blev förvånad över storleken på lägenheten, rätt liten med tanke på att dom har barn och kanske får fler. Fast dom köper nog inte för att bo länge heller.

            Håller med om att det är tråkigt om de ska ta bort allt det unika. Men storleken, 98 kvm räcker väl ändå gott för en familj på 4 personer, barnen är så små att de nog uppskattar att dela rum en tid framöver. Vill inte tänka på vad priset för en lägenhet med rimlig storlek enligt dig är – 11,5 miljoner i utgångspris är redan högt.

        oj vilket trist läge (absolut det är Vasastan men finns ”bättre” gator), precis som med förra lgh.
        Fint innuti men bullrig, högljudd miljö med mycket busstrafik och folk direkt utanför.

          Det är ju precis vid Odenplan? De kan nog också se Gustav Vasa kyrka som är så fin. Om man är ute efter få kommunikationer och få människor är innerstan kanske inte rätt plats att bo på, jag själv älskar sånt. Nattetid är det också väldigt tyst då det inte finns något omfattande nattliv i närheten (lite bowlong/biljardställen att hänga på men inte riktiga nattklubbar).

      Hon la upp på sin story igår! Vet ej om det finns kvar men skynda in och titta.

      Google ”beige” så kommer den nog upp.

    Tycker inte du behöver skriva ”Tidigare under kvällen valde Frida Anton som slottets snyggaste person, men huruvida det hade någonting med regelbrottet att göra är oklart”. Så klart har hennes handlande inte något med hans regelbrott att göra

      Jag menar mer ifall HAN tolkade hennes svar som att han på något vis hade ”rätt” till henne, just av den anledningen. Vilket han GIVETVIS inte hade! Man måste kunna få tycka att någon är snygg utan att riskera att denne någon tar det som envit.

    Usch. Kräk.

    Var det nödvändigt att spoila vem som åker ut när de inte hade med saken att göra? Tack för den Camilla ?‍♂️?‍♀️?

      Läs inte ett inlägg om Puppet Master är ju mitt tips då…

        Normalt brukar man skriva ut ”Detta inlägget innehåller spoilers” Det är omöjligt som läsare att veta att de sista meningarna i detta inlägget ska avslöja vem som åker ut när inlägget i sig handlar om sexuellt ofredande! Att Camilla spoilar slutet var extremt onödigt då det inte hade något med inlägget att göra!

      Ja samma förra veckan. Jävligt trist faktiskt. Inget i rubriken till detta inlägg vittnade om att det skulle avslöjas vem som åkte ut. Jag var intresserad av att läsa detta inlägg utan att få veta vem som åkte ut. Så snälla camilla sluta avslöja slutet eller lägg åtminstone in en varning nästa gång

    Jag vet vem som vinner men det vore ett regelbrott att berätta det. ?

      En sak är säker, förlorarna är de som tittar på sånt här.

        Äh, så har det varit i alla tider att över och medelklassen tittar på när pöbeln gör bort sig. De har ju byggt Colosseum just på grund av den anledningen!

    Töntig program
    , sen varför kisar Diana mycket med ögonen , har hon dålig syn eller vill hon likna Rebecca Stella?

      Diana som programledare är rätt roligt. När hon gick ut ur rummet med Jocke i första avsnittet (efter att de hade välkomnat deltagarna) såg det ut som att hon trodde att hon gick på en catwalk. ? Jag har tröttnat på henne och hennes ”jag är så successfulllll, jag är så upptagen, jag har tÄCh bakgrund, jag är smart etc.”, hennes årslånga jakt på att bli influencer verkar äntligen ha lönat sig.

    Intressant att deltagarna säger att dem inget får säga för då bryter dem emot kontraktet. Men enligt Jocke är det upp till Frida om hon vill berätta vad som hände eller ej, undra vad som egentligen är sant?
    + att Anton borde ju ha rätt att försvara sig/berätta sin sida av historien utan att det är kontrakt brott, nu anklagas han ju för allt från sexuella trakasserier till våldtäkt utan att kunna försvar sig?

      Båda kan väl vara sant? Det kan vara regelbrott för övriga deltagare för att skydda kvinnan. Men hon kanske inte har skrivit på något som skulle kunna bli regelbrott om hon berättar.

    Det är intressant att deltagarna säger att dem inget får berätta pga kontraktet, och Jocke säger att Frida får berätta om hon vill, vad är sanningen? är dem tvingade att vara tysta enligt kontrakt eller får dem berätta?
    Och om kontraktet säger att dem inget får säga, har Anton då rätt att försvara sig/berätta sin historia? för nu går rykten om allt möjligt hemskt han gjort, och vore ju helt sjukt om han inte hade rätt att berätta sin historia pga kontraktet?

    tips

    Ser ut som Therese skog (hon var med i årets bb) kör medan hon filmar och sjunger..Mab kan se det på hennes instastory. (Obs vet ej om hon kör men ser ut så)

      Vem FAN bryr sig?

    Skämdes flera gånger jag tittade…inte sett dehär förut. Kollade typ bara för Jonas var rolig att titta tå….trodde det var den där Amir först xD förstår inte hur man kan vara så som person så det är väl d som är kul o se typ

      Vi kallar inte individer för ”den där”. Amiral kort och gott hade räckt

    Mm tack för spoiler om vem som lämnade.
    Mm tack

      Men läs inte ett inlägg om Puppet Master då.

        Men varför är det ens nödvändigt att avslöja vem som åker ut i detta inlägget? Det har ingenting med denna händelse att göra! Normalt skriver man ”Detta inlägget innehåller spoilers” eller så kunde Camilla skrivit ”Om du fortsätter att läsa nu så kommer vem som åkte ut att spoila”. Ingen tycker det är kul när sånt här händer och Camilla kunde väldigt enkelt undvikit det hela.

          Haha men snälla någon. Läs inte inlägg om en skitserie om du är så orolig att något spoilas.

    Var det detta som Booken var med i?

      ???

      Var inte det ”Hide and seek”?

    Men om han förgrep sig på henne varför är det inte polisanmält? Nu verkar det ju som att produktionen gör en katolska kyrkan och tystar ner allt och sköter det ”internt” istället för att låta lagens långa arm ta hand om honom? Frågan är ju om det var ett regelbrott (typ bilda pakt eller vad det nu kan vara) eller ett faktsikt brott som begicks?

      Men hur vet du att det inte är polisanmält? Bara för att ingen skriver att det är det behöver ju inte betyda att det inte är det.

        För att vi då hade haft mer info om vad som hänt? Nu finns enbart spekulationer. En formell anmälan och en polisutredning som påbörjas leder till info som allmänheten får ta del av. Kvällstidningarna hade direkt nappat på ”Jockibois nya dokusåpa blir skandalprogram – en deltagare häktad för X!”…

          Tjejen vill inte bli utlämnad så lämna henne i fred.

          En anmälan leder inte till någon info för allmänheten öht. En påbörjad brottsutredning ja, men anmälan alltså snälla vart får ni allt ifrån?

    Är det inte jävligt förminskande att kalla det ”regelbrott”. Nu vet vi inte vad som har hänt, men uppenbarligen något som har satt djupa sår i Frida, och det spekuleras ju om sådant som snarare klassas som ÖVERGREPP. Det är olagligt. Att det skulle vara ett ”regelbrott” i en fånig tävling är väl det minsta problemet, som att de skrivit om övergrepp/trakasserier osv i nån liten regelbok? Det är liksom inte ett brott mot programmets regler i första hand, utan ett brott mot SVENSK LAG.

    (Obs vi vet som sagt inte vad han har gjort så jag säger inte att han HAR gjort sig skyldig till ett brott, tycker bara snacket om programmets regler är förminskande. Ett regelbrott är väl att lämna huset under big brother eller att söka till sveriges mästerkock som professionell kock osv.)

      Jag tror man säger regelbrott för att undvika mer spekulationer för att skydda kvinnan. Nu vet vi inte exakt vad som hänt. Det är ju bättre än att de säger ungefär vad som hänt om inte hon vill att det ska komma ut.

        Man kan väl säga att han har fått lämna då hans beteende är oacceptabelt. Varför kalla det regelbrott. Som om han bröt mot en regel i spelet..

      Jag kan tänka att det är av respekt till Frida som inte är redo att berätta sin historia som de väljer att benämna det som ett regelbrott. Känns ju som att det varit ett grovt övertramp mot Frida som person så förhoppningsvis har hon fått hjälp att polisanmäla om hon velat göra en sådan efter händelsen.

    Denna kommentar bör tas bort. Helt onödigt med spekulationer och ryktesspridning.

      = sånt som C älskar pga trafik hit så det kommer säkert att stå kvar.

    Nu har killen själv lämnat sin syn på saken på sin instagram!

      Som jag misstänkte fick han inget säga först pga sekretess. (eller var det pga att det skulle bli en snackis så jocke fick gratis reklam för sin show som det var sekretess i ett par dagar?)
      Skönt att han äntligt fick säga sin sida av historien. Jag vet inte vems sida som är sann, men tycker det är viktigt att ingen tystas ner utan att båda får säga sin sida av historien.

    Då jag själv stött på denna snubbe på klubben så kan man konstatera vilket slisk han och hans vänner är. Mår illa när jag läser detta inlägg då det han gjorde mot mig inte verkar lika illa som denna händelse men får mig att bli riktigt arg.
    Hur kan han fortsätta få utrymme överallt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.