Elaine Eksvärd kritiserar medias rapportering kring Lambertz brottsoffer

De formuleringar och argument som används i medierna just nu för att urholka ett potentiellt brottsoffers trovärdighet är farligt. Det skrämmer offer för sexualbrott att anmäla. För enligt de resonemang som förs kan man tydligen bara anmäla en gång – blir det fler urholkas min trovärdighet.
[…]

Min siffra är tre gånger men jag borde ha anmält fem personer.
// Elaine Eksvärd

Det som Elaine Eksvärd tar upp i sitt inlägg är så viktigt. 
Hur kan tidigare anmälningar användas mot en utsatt kvinna, när det är vida känt att så många brottsoffer inte anmäler sin förövare?
Hur ska det här få fler att våga anmäla?

Har du en siffra?
Eller har du, som Elaine, fler?

Bildkälla: Ponnymamman

Jag skulle även vilja rekommendera det här inlägget av ”Ponnymamman” Ulrika Fåhraeus” som också det handlar om samma ämne.

232 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En så viktig fråga som lyfts här, och jag är säkert cynisk deluxe nu, men jag kan inte undvika att tänka att en del ”profiler” fullständigt älskar att kunna göra content av detta i egenskap att själva få uppmärksamhet/generera nya följare?

      Jag tror inte att det är så himla kul att vara aktivist. Att vara den som går framför och har en massa obekväma åsikter. Man kanske får nya följare, men om man ställer det mot mängden hat och hot man får…?

      Känner mig lika motiverad att starta en instagram och skriva om våldtäktsmän för att få följare, som jag känner mig motiverad att anmäla en man för våldtäkt för att få ut skadeståndspengar. Noll alltså.

        Alice Stenlöf är väl ändå inte aktivist?

          Var kommer Alice ifrån? Jag pratar om tex Elaine.

    Lambertz, vilket jävla vider han är.
    GW verkar dessutom sett igenom han usla person.
    Vilken backlash för alla kvinnor. Förstår verkligen om man inte orkar anmäla en våldtäkt, med tanke på vad man som kvinna riskerar att genomlida.

      Min pappa jobbade med Lambertz för ett antal år sedan. När det här kom upp sa han, att vidrigare, mer egocentrisk, arrogant rättshaverist har han inte lärt känna under decennier av arbete.

        Det syns på honom att han inte är någon bra människa. Ett riktigt maktissbruk.

          Det låter väldigt fördomsfullt av dig och rent av skrämmande!
          Hoppas du inte är en nämndeman i domstol.

            Vad skrämmande att ha en negativ åsikt om nån man sett på tv ?

      Men att folk är förvånade, har alla glömt hans inblandning i fallet Quick/Bergwall och hur utomordentligt rättsvidrig han var då och fortfarande är?

      Jag såg lambertz äta middag på Kvarnen på Tjärhovsgatan i Stockholm igår med kvinnligt sällskap också. Hur vidrig är man inte då, låtsas som att ingenting har hänt och går ut och käkar middag bara dagar efter?! Stackars kvinna som bor på hemlig adress medan han är ute och käkar middag, VIDRIGT VAD MAN HÅLLER MÄN OM RYGGEN!! Jag sa till både servitrisen och hovmästaren på restaurangen att jag ej ville äta och dricka där eftersom han var på plats, servitrisen ”förstod” medan hovmästaren inte läser nyheterna för ”han visste inte vem Lambertz är”. :)) Män som håller andra män om ryggen, fräscht.

        Men alltså… snacka om att överdriva. Han må vara vidrig, men han kan väl ändå få äta på restaurang. Skulle de porta honom eller?

        Fast asså va? Han har ju rätt att gå ut och äta? Tycka vad man vill om honom, eller för den delen någon dömd brottsling som suttit av sitt straff eller någon man personligen ogillar så är det ju inte olagligt eller omoraliskt att gå ut och äta?

        Att kvinnan lever under hot är ju ett problem som borde lösas genom att folk slutar hota. Även om det är svårt att uppnå. Förundersökningen mot Lambertz har lagts ner. Tycka vad man vill om det men han är en fri man liksom.

          Fast jag kan faktiskt tycka att man kan hålla sig hemma i början, det är inte en rättighet att gå ut och äta på restaurang. På presskonferansen i veckan stod han och bokstavligt erkände. När HENNES liv är totalt förstörd pga hans handlingar och sedan hur andra män hotar henne till döds tycker jag faktiskt det är fullt rimligt att hålla sig hemma, oavsett om han är en ”fri man” eller inte.

            Tack gode gud för utbildningskrav i den offentliga sektorn.

            HENNES liv är totalt förstörd pga hans handlingar ???
            Hon har ju ljugit och manipulerat och har hon inget eget ansvar?

              Källa på det? Förutom Lambertz då.

            Trodde faktiskt att det är allas rätt att vara i offentlig miljö så länge man inte är tex omhändertagen. Hur länge tycker du att man ska hålla sig hemma efter att man är frisläppt och åtal är nedlagt? svårt att sätta tid, eller beror det på vad man har suttit felaktigt anhållen för?

            ”Det är inte en mänsklig rättighet att gå ut och äta på restaurang” – jo, det är det visst? Så länge man Inte är frihetsberövad så får man röra sig fritt i samhället. Sen att restauranger är privat näringsverksamhet som kan villkora inträde med tex åldersgräns, klädkod eller inträdespris är en annan femma, men de kan inte hålla på och neka folk för brott de i lagens mening inte är bevisat skyldiga till lika lite som de kan diskriminera på andra grunder.

          Han har rätt att gå ut och äta på restaurang, men han behöver inte göra det, men han vill demonstrera att inget biter på honom, för det gör det inte. Han har en grandios uppfattning mosig själv.

        Jag hade också tappat matlusten.

        Men du skojar nu va? Menar du på riktigt, att de skulle neka honom bord?

          Tbh ja. Jag som restaurangägare hade inte velat ha den PR:en om min restaurang.

            Tur att det inte är mr att äga och driva restauranger.

        Men orka överdriva så.

        Fyfan för människor som dig.
        Jag förstår inte hur du tänker när du lägger det på en servitris, eller ens en hovmästare. Du har noll koll på vad de har för värderingar, erfarenheter eller hur deras liv ser ut. De är där för att servera människor, någonting som redan är tufft i och med pandemin. Tycker du då att det är rättvist att lägga det på dem?

        Vad du tycker är helt oväsentligt. Som personal kan man inte bara neka människor ett bord hur som. Om du har ett problem med det så får man försöka hitta ett Mail eller nummer till en ägare – men lägger inte det på en servitris.

          Precis. Om man vänder på myntet är ju ingen tvingad att besöka samma restaurang som Lambertz hänger på. Du är fri att gå någon annanstans som det inte passar.

      Fy fan vad vidriga ni är. Jag har jobbat med Lambertz. Mer sympatisk och genomsnäll människa har jag aldrig träffat. Sluta sprid dynga om någon som ni inte har en jävla susning om. Medias drev är horribelt och ni sväljer deras bete med hull och hår.

        Fast det funkar inte så att alla våldtäcksmän, pedofiler , mördare är alltid otrevliga mot alla människor de träffar förstår du väl. De kan vara jättetrevliga och våldtäktsman .
        Har en kompis som var på en fest och träffade en man där som var den trevligaste man hon någonsin träffa, det tyckte alla andra kvinnor oxå att han var den trevligaste man de någonsin träffat. Min kompis var helt betagen i honom och pratade jättemycket om honom. Någon månad senare fick hon reda på att han var dömd för sexmord på sin sambo. Hade flera fd sambos som levde undre skyddad identitet och flera våldtäktsdomar på sig. Min kompis slutade direkt att träffa honom.

          Ok, men i Görans fall handlar det inte om mord. Eller ens något brottsligt. Det handlar om en helt fantastisk person vars känslor svallar över när han dricker. I övrigt är det många som behöver lära sig skilja på sak och person. Jag håller inte med honom i mycket som sagts i juridiska frågor och annat genom åren men jag håller av honom som person och kommer alltid att göra.

            Men vad är sak och person i det här fallet? Är det att han blir kladdig när han dricker som vi ska förbise eftersom han är trevlig mot dig? Ska jag göra samma bedömning om min kompis sambo som är jättetrevligt när han är nykter men säger elaka saker och knuffar på folk (samt min kompis) när han blir full? I båda fallen borde lösningen vara att dom slutar dricka och träffa kvinnor om dom nu inte kan bete sig. Även om det inte är olagligt att vara ett svin så tycker jag inte vi ska försvara det beteendet och skylla i från oss på alkohol eller svår barndom eller Gud vet vad.

            Så om han har haft sex mot någons vilja tycker du inte att det är brottsligt? För vi vet inte vad som har hänt, vi har inte där, det är ord mot ord.
            Du hoppar helt över poängen i det jag skriver och vänder om det till att det handlar inte om mord. Diskussionen du startade var om att Göran är SÅ trevlig därför kan han inte ha gjort något otrevligt mot någon. Då berätrade jag om en man som inte bara begått våldtäkter utan även sadistmord , denne mannen var den trevligaste man alla kvinnorna på festen träffat . Det funkar inte så att är en man trevlig mot dig kan han inte begå våldtäkt eller mord.

    Tycker såna här häxjakter är rätt obehagliga? Hela internet ska prata om detta svin.

    Varför blir det aldrig stort när det gäller kvinnomördare eller pedofiler? Varför gör memekonton sig aldrig lustig över såna?

      För att Lambertz är en offentlig person som dessutom fått väldigt mycket plats i media att få babbla om händelsen. En ”random” person som aldrig varit med i något offentligt sammanhang och knappt finns på bild på internet kan man ju inte jämföra med, vad skulle ett memekonto lägga ut kring vad den personen gjort? Betyder ju inte att man inte tycker det är fruktansvärda brott

        Blattelito var känd innan och han har inte hängts ut av stora konton.

          Han har inte fått någon mediatid heller

            Och han har väl visst hängts ut av ett flertal stora konton, dock inte memekonton (eftersom det inte finns något att göra en meme av)

          Men Blattelito var en lite tönt i jämförelse. Lambertz har varit domare i HD och varit inblandad i en ordentlig jävla rättsskandal som han orsakade i egenskap av JK.

          ”Känd”

      Du kanske ska utvidga din internetbubbla en aning?

      Spöktimmen har flera gånger pratat om kvinnliga seriemördare, kvinnan som våldtog sina barn fick mycket medial uppmärksamhet, det finns två Arbogakvinnor du kan läsa på om.

      Frågan dig även följande: hur ser statistiken ut? Vilka begår dessa brott och mot vem?

      Ditt argument är lite som att arbeta för att främja mänskliga rättigheter på Östermalm eftersom en överklasskille blev utan slutbetyg.

        Va? Alltså jag syftar på män som mördar kvinnor. Jag vet att många poddar tar upp såna fall, och även flashback.

        Men jag syftar på ”den stora massan”. Ser aldrig större konton håna och förfaras över dessa män som faktiskt mördar kvinnor.

        Fastnade i modd men jag syftade på män som mördar kvinnor.

          Du ifrågasätter varför kvinnliga mördare inte uppmärksammas. Tolkar det som att du menar att kvinnors våld mot män är ett utspritt problem som bör uppmärksammas.

          Hoppas det släpps fram snart ?

            NEJ. Jag menar kvinnomördare = män som mördar kvinnor!

            Jag ifrågasätter varför inte män som mördar kvinnor uppmärksammas mer.

              Ah okej, jag förstår! Ber om ursäkt för misstolkning! ?

              Det uppmärksammas hela tiden.

                I samma grad som detta och allt med Paolo? Nej.

        Du kanske ska läsa kommentaren ordentligt innan du rantar loss?

          Du kanske ska chilla innan du rantar om personer som rantar ☺

      Nu är ju det påstådda brottet en sak att diskutera. En annan är ju hur Lambertz har hanterat det och framförallt hur media har hanterat det. Bara det att han kallar till presskonferens i sin egen trädgård, media livesänder, han får oemotsagd svartmåla offret och nämner tom hennes namn. Han mjölkar ju det här för rampljus på ett riktigt obehagligt sätt. Extrapappa… jo jag tackar jag.

        Exakt!

        Eller så märkte han att huset var omringat och han ville få saken avklarad och inte få påringningar 24/7.

          Ja, så var det nog! Han märkte nog att polisen behövde en av honom skriven bok på 150 sidor för bevis också!

            Den boken ska jag läsa ?

        Han kallade inte till presskonferens utan media tog sig
        till hans bostad på eget initiativ. Inte på GL!!!

    Har 2 personer som varit närstående till mig som jag egentligen borde ha polisanmält. En för misshandel x antal gånger och en för våldtäkt. Har inte anmält någon av dem.

    Att tjejen ifråga här har anmält flera personer innan säger verkligen ingenting om sanningshalten i det hon berättar om Lambertz.

      Hur menar du? att hon blir mer eller mindre trovärdig pga de tidigare anmälningarna?

        Jag menar att trovärdigheten inte ska påverkas av hennes historik. Dvs varken göra henne mer eller mindre trovärdig. Det är först i rätten som en sådan fråga kan aktualiseras. Nu har ju fallet här lagts ner men det är ju inte relaterat till hennes tidigare anmälningar och det säger inte heller något om ifall Lambertz är skyldig eller inte.

          Känner att de kan vara lite som pojken som ropar varg, säger man de tillräckligt många gånger så tror ingen på en tillslut

            Det har väl också lite att göra med HUR hennes historik ser ut. Hon har manipulerat bevisning mot den förre mannen hon anklagade för våldtäkt. Sätt er in i fallet. Det här är INTE över än. Göran påstår att hon gjort detsamma i hennes fall. Vad som händer och vad mer som kommer fram. Jag tror tillsammans med många andra att den här kvinnan är skyldig till brott. Jag hade gjort samma sak om jag var göran (Jag är kvinna)

      I straffrätten (dvs lagar om brott) så ska inte ens tidigare domar påverka annat än påföljden. Dvs har du rånat någon för tio år sedan så påverkar inte det domstolens bedömning av om du rånade någon igår. Däremot om du bedöms skyldig så kan straffet bli hårdare. Men när det gäller brott som begås mot kvinnor – då ska t.o.m. anmälningar av brott påverka bedömningen?? Inte ens så att hon dömts för att ha gjort falska anmälningar innan…. Det finns alltid olika måttstockar för män och kvinnor, så absurt!

        Så du VET hur förundersökningen såg ut nu?

        Vet inte varför du kommenterar detta på min kommentar? Jag säger ju inte emot dig, men det är klart att både målsägandens och tilltalads trovärdighet alltid diskuteras vid en huvudförhandling och att försvaret i detta fall skulle försöka använda sig av tidigare anmälningar för att få henne att verka mindre trovärdig. Sen hur domstolen skulle sett på det får vi ju aldrig veta.

          Men man frågar väl inte om hur många gånger någon anmält en cykelstöld till exempel? Eller anmälan av misshandel?

            Det är ju fritt fram för försvaret att trycka på sådana anmälningar också om de vill och det skulle vara aktuellt i det fallet. Eller vem menar du frågar? För det är ju inte rätten eller åklagaren som gör det utan den som försvarar den tilltalade.

      Men så blir det ju automatiskt. Inte så att man ser henne som trovärdig när hon har anmält fyra män för våldtäkt på mindre än tre år och alla får gå fria.

        Varför inte? Det är extremt få våldtäktsfall som går till åtal. Att en förundersökning läggs ner betyder inte att personen är skyldig eller oskyldig, det betyder bara att åtal inte kan väckas, tex för att det är ord mot ord. Om din cykel blir stulen men inget åtal väcks, är den inte snodd då?

        Varför inte? Som hela inlägget handlar om, och även hela MeToo, de flesta kvinnor har blivit ofredade, sexuellt trakasserade eller våldtagna vid en eller flera gånger i sitt liv. Jag kan inte ens räkna alla gånger jag blivit ”kladdad” på, det är ju med så normaliserat att jag troligen glömt de flesta gånger. Jag har blivit våldtagen en gång, något som han aldrig skulle dömas för då jag var för rädd för att säga nej. Har vid två tillfällen vaknat av att en man har börjat ha sex med mig när jag sover, en chef som tryckte upp mig mot en vägg med handen mellan mina ben.. Allt som kunde anmälts men där det är lättare att bara gå vidare eftersom det kräver mer att anmäla och utstå det som den här kvinnan nu utstår❤️

          ❤️

        Rätta mig om jaghar fel men hon har väl blivit anmäld för förtal av en tidigare ”våldtäktman” ?

      Att hon anmält flera personer tidigare gör henne till ett lättare offer för den som känner till det. Vem tror på henne..?

    Just i detta fallet är det faktiskt, tyvärr så att hennes trovärdighet är sämre pga att hon vårdats på psyket innan. Att hon ofta planerar saker för att sedan sätta dit folk i efterhand.
    Jag tycker det är bra att denna debatten finns för övrigt men just hennes trovärdighet är i botten. Inte pga att hon är kvinna, eller brottsoffer utan för att hon satt sig i den sitsen själv.

      Lite som med M i förra inlägget: när det ligger något form av psykisk sjukdom eller liknande så tycker inte jag det ska debatteras alls eftersom personen behöver hjälp. Ett medialt drev hjälper inte.

      Eller så är hon bara ett typiskt offer för en förövare. Trasiga tjejer kan dessa avskum till män lukta sig till, för att sedan begå övergrepp efter övergrepp på.

      Varför skulle någons trovärdighet vara lägre på grund av att personen vårdats på en psykiatrisk mottagning?

        Känner snarare att trovärdigheten går upp, eftersom personen uppenbarligen mått dåligt (kanske pga det som hänt henne?!)

      Exakt. Hon har ”klippt” och valt specifika delar ur ljudfiler och skickat till polisen (två gånger). Och samma dag fabriksåterställt sin telefon. När polisen lyckades få tillbaka materialet så tog hon bort delar som ”vad skönt det här är” och ”ja vi gjorde det”. Det sänker trovärdigheten. Särskilt vem spelar in ett möte med någon utan samtycke? Och sen klipper och klistrar ljudfilen, anmäler, skickar in filen och samma dag raderar man allt i sin telefon. Förlåt men det påverkar trovärdigheten att hon gjort så två gånger. Och själv blivit anmäld för diverse saker. Fokus i detta fall ligger inte på att hon var tvångsinlagd för år sen, utan att hennes story brister i trovärdighet på grund av sånna här saker samt smålögner under förhören. Känns som om tjejerna i klippen ovan endast vill fiska likes.

        Obs detta enligt stoppa pressarna, Flashback & Göran Lambertz egna blogg. Hur trovärdiga källor de är får någon annan bedöma… men kommer förundersökningen att bli offentlig?

          Enligt en förundersökning väl? Det är inget hittepå.

          Det var en advokat som hade en seminarie med poliser om varför advokater går med på att försvara någon som är misstänkt för att begått våldtäkt. Då sade han att han hade detta fall.
          Här är hela seminariet https://youtu.be/Fe7Gev0OCHA

            ett seminarium

          Detta är bekräftade uppgifter i FUP:en. Jag är väl insatt i detta case. Tycker det är helt otroligt att alla tar kvinnans parti här. Läs alla handlingar, tidigare rättsfall etc. Lambertz är offret här och jag förstår att han slåss med näbbar och klor för att hävda sin oskuld. Kvinnan är en fullblodspsykopat utan dess like. Tragiskt. Hon urvattnar all slags trovärdighet. Tro mig…

        Jag menade att hennes beteende kan ha med hennes psykiska mående att göra. Ingen frisk människa håller på på det sättet. Flera gånger dessutom.

          Och just därför är hon ett lätt offer för en eller flera förövare.

            Fast manipulera bevis….?

              Är du 100% säker på att inte han gör detsamma?

                Vad menar du?

                Hon har ju blivit påkommen med exakt samma manöver tidigare. Vad jag vet hade han inte telefonen på inspelning timme efter timme för att sedan redigera.

              Jaha så då är det ok för henne att manipulera fram falska bevis? Allt hon får nu förtjänar hon, hon är inte normal någonstans. Och om man får ett free pass att förstöra någons liv med falskanmälningar bara för att man är lite labil så tacka gudarna att ingen tror på henne

            Kan vara en bra sak att tagga ner och inse att kvinnor som falsk anmäler är en orsak till att riktiga offer inte blir trodda/inte anmäler. Överväg saker innan ni tar sida. Läs och lyssna på bevis själv.

          Så du menar att om man blir våldtagen mer än 1 gång så ska man inte anmäla det för …… ?

        Om det är så är han ju bara ännu mer ett svin som hänger ut henne på det här sättet inför hela Sverige. Plus att han ju i princip erkänner, bara det att han i sitt manshuvud inte fattar att det är ofredande att bete sig som han enligt honom själv gör.

          Han är minst sagt arrogant!

            Han har all rätt att vara arrogant med tanke på vad han blivit utsatt för.

              Ingen av oss vet exakt vad som hänt. Uppenbarligen inget brottsligt iallafall.

              Hon kanske förförde honom? Ingen vet. Så därför kan ni inte vara så säkra på att hon är ett offer.
              Och är hon inte det så är det HON och ingen annan som ställer till det för dom riktiga offren.

                Tack! En av en miljon som fattar. Lambertz är det verkliga offret i denna historia. Hon är ett riktigt vider. Hon har planerat detta in i minsta detalj när hon insåg att hon hade chansen. Tyvärr såg man igenom hennes lögner även denna gång. Pinsam som hon är tillämpade hon samma modus operandi som tidigare. Polisutredningen visar att hon klippt och klistrat även i detta fall. Psyko de luxe.

                  Hej Göran. Du är jätteäcklig. Vi vet alla att du är skyldig.

              Men alltså vad händer här! Han har ju stått och i princip erkänt ofredande sin egen trädgård, och är hon då psykiskt labil är det väl ännu värre! Maktmissbruk och att uttnyttja en person som mår psykiskt dåligt.

                En psykiskt labil person mår inte psykiskt dåligt. Det är liksom inte per automatik samma sak. En psykopat, narc,sociopat är psykiskt labil tex

      Även här har hon förvanskat bevis om det GL säger är sant.

        Det är sant!

      Det är problematiskt att hennes förra offer fick genomlida 9månader i häktet för en våldtäkt som aldrig tagit rum.
      Kvinnan hade spelat in ett 1h30min långt klippt, där hon skickade in 30min av ett påstått våldtäkt. Advokaten försökte få ur hela ljudklippet men det visar sig att kvinnan har gjort en fabriksåterställning på sin iPhone efter att en kvinnlig polis hade ringt henne och pratat med henne i ca 1h. Den kvinnliga polisen hade inte skrivit ner vad samtalet handlade om.
      Efter att advokaten hade fått tillgång till hela ljudfilen blev mannen frisläppt eftersom det går att höra att mannen lämnar lägenheten efter de har haft sex och sedan kommer hennes väninna och säger att ”nu fick vi hann” och så börjar de låta som att en av kvinnorna blir våldtagen

        *hennes förra våldtäktsman fick sitta 9 månader i häktet för en våldtäkt som tyvärr inte gick att bevisa. Sådär, nu blev det rätt.

      Tack. Kvinnan är störd, hennes bilder är ett skämt, hennes historik likaså. Rätt åt henne.

    Ot.
    Bröderna Ingrosso i bråk. Den ene stämmer den andre.

      Oliver och Benjamin??

        Nope
        Emilio och Vito

          Vito har tagit patent på namnet Ingrosso. Men Emilio och Åsa säljer ändå olivoljor m.m Ingrossos namn.

            ”Bröderna Ingrosso strider om rätten att använda namnet ”Ingrosso” som varumärke.
            Nu stäms krögaren Emilio Ingrosso, 55, på drygt en halv miljon kronor av sin egen bror, Vito Ingrosso, 57.
            – Jag och Emilio kommunicerar inte just nu, säger den äldre brodern till Aftonbladet.”

            Hur kommer det sig att man tar patent på sitt efternamn?

              För att reta sin lillebror! ?

              Det gör man inte för det går inte.

      Mycket intressant att följa!

        Är det?

          Jag tycker det. Läste om tvisten i Aftonbladet och tycker det blir intressant vad utfallet kommer bli rent immaterialrättsligt

        Ja, hur påverkar det musik släppt av Ingrosso (Sebastian)

          Asså det var verkligen min första tanke när Bianca och Benjamin förtydligade sina namn, och att Benjamin exakt i samband med det började bli stor inom musikbranschen. Jag tänkte ”eeeeh vi har en stor Ingrosso, det räcker”, var/är dock osäker på deras släktskap ?

            dom är kusiner.
            Sebastian är barn till Vito. Så besvarar antagligen min egna fråga att det ej lär påverka hans musik att Vito har patent på namnet.

          Han (Vito) har varumärkesskyddat namnet för sånt som rör mat (minns inte exakt men det hade med livsmedel att göra). Dvs i musiksammanhang är det fritt fram att använda och även i alla andra sammanhang som inte faller inom varumärkesskyddet

      Vore bra om du kunde berätta vad det handlar om eller lägga en länk. Att bara skriva som du gör förstår jag inte syftet med – att tråden ska bli milslång med frågor om vad det handlar om?

        Står i Aftonbladet. Bara att googla.

          Och? Det var inte det kommentaren handlade om. Självklart kan alla googla.

            Men snälla! ?

            Ja men se då till att göra de?

        https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/7KgmaV/broderna-ingrosso-i-storbrak-emilio-stams-pa-halv-miljon

        Jag blir mest intresserad av å se domen utifall man faktiskt kan ta patent på ett efternamn? Jag har pluggat 7,5hp immaterialrätt för typ 5 år sedan haha, önskar verkligen jag kom ihåg hur allt funkar, väldigt intressant! *Inväntar spydig kommentar om att jag är dum som ej kmr ihåg* :’)

          Samma här! Minns inte immaterialrätten men tänker också på det om det går att hindra en person som faktiskt heter det namnet att använda sig av det i sitt företag

            Startade ett företag med mitt efternamn i. Jag fick söka tillstånd hos de företag som hade mitt efternamn i sitt företagsnamn. Gick bra! Hade det inte gått bra så hade jag ” döpt” företaget till något annat men utåt kallat det för ursprungsiden. Det är tillåtet. Registreras hos bolagsverket.
            Varumärkesskydd är något annat. Då skyddar man varan, namnet och begränsningar i användandet för andra. Registreras på PRV.

          Du borde i alla fall kommit ihåg att det inte går att ta patent på ett namn?

          Du borde i alla fall kommit ihåg att det inte går att ta patent på ett namn?

            Ingrosso blev godkänt i november förra året så nog visst fan går de att ta patent på ett efternamn, ska även tillägga att jag INTE pluggat immaterialrätten ?

      Jahaja. Undrar vad han säljer då?

    Hela den här historien är ett skämt.
    Jag skäms å ”rättsväsendets” vägnar.
    Kräks åt äckel-gubben Lambertz som hånflinar oss alla rakt i ansiktet.
    ÄCKEL!

      Ja, vilken ynkedom till man han är. ?

        Medan kvinnan då är en förebild?

          Hon står ju i alla falĺ inte o flinar i direktsänd tv.

      Men han kan ju inte dömas för att ha varit klängig och kramig? Vad menar du att rättsväsendet ska göra?

        Det kan man väl visst!

          Nej.

            Jo

            Jo, sexuellt ofredande.

        Jo, självklart kan han det! Att lägga armarna om någon och – för att citera Lambertz själv – ”kladda” på och kyssa på en person som tydligt visar att hen inte är intresserad faller utan tvekan in under sexuellt ofredande. Lambertz har alltså erkänt att han tafsat och pussat på henne mot hennes vilja (= sexuellt ofredande), däremot har han inte erkänt att samlaget som ägde rum senare under kvällen skedde mot hennes vilja.

          Nej för de skedde även med hennes vilja

            Nej, Lambertz har själv erkänt att han ”kladdat” på henne utan hennes samtycke. Lyssna på presskonferensen.

      Hur vill du att rättsväsendet ska fungera då?
      Ska det räcka med en anklagelse och ska det bara gälla övergrepp eller ska det även gälla andra brott också?

        Tänker vissa brott dessa bör gå fällande istället för friande.

        Argumentet går ju ”bättre att 9 går fria än att en oskyldig döms”, men ska vi även resonera så vid 99 mot 1? Så jag tänker det beror på hur många uppskattade falskanmälningar det handlar om.

        Om det uppskattningsvis är över 90% ”riktiga” anmälningar tänker jag man bör döma alla som inte har ett alibi, oavsett brott.

          Sa emot mig själv i första o sista meningen. Den första var bara som inledning, men det är sista som jag håller vid efter jag skrev kommentaren.

          Oj, sällan hört ett så sjukt resonemang faktiskt. Har man inte alibi så ska man bli dömd? Hur har man alibi om man faktiskt har befunnit sig själv med den som anmält en?

          Och förstå mig rätt, jag är väl medveten om att det är en extremt liten andel av alla anmälningar för våldtäkt som är falska. Nästintill allihopa är sanna och det finns även ett väldigt stort mörkertal som aldrig anmäls. Detta gäller även för alla andra brott, det är ytterst ovanligt med falskanmälningar.

          Men, man måste förstå att det i rätten inte handlar så mycket om vad som egentligen har hänt utan vad som går att bevisa. Utan bevis, ingen fällande dom. Och det är förmodligen den starkaste rättssäkerhetsprincipen vi har och den är otroligt viktig! Börjar man tumma på det så är man riktigt illa ute i vart samhället är på väg.

          Jag tycker också det är fruktansvärt att så få våldtäkter leder till fällande domar men det ligger tyvärr i brottets natur att det är väldigt svårt att bevisa. Vi får försöka hitta vägar som gör det lättare att bevisa brott men att börja döma personer för brott utan tillräckliga bevis är inte rätt väg att gå.

          Hoppas någon anmäler dig!

    Det känns alltid som ett steg fram och två steg tillbaka när det handlar om kvinnor och jämställdhet. Man blir trött och inte så lite förbannad! ??

      Ja det är extremt uselt att falskanmäla våldtäkter, i slutändan är det vi kvinnor som blir lidande. Riktiga offer blir inte trodda på osv.

        Jag är helt chockad över det här kommentarsfältet. Så ledsamt.. det är inget stort problem att kvinnor falskanmäler våldtäkter. Det är ett stort samhällsproblem att män våldtar och ofredar. Men det är illa att män våldtar, det gör att män som inte våldtar inte blir trodda. Det gör att en kvinna misstror män hon möter ensam på kvällen, eller ringer en vän när hon går hem, eller håller nyckelknippan i handen. Vi kvinnor lider av att män våldtar och ofredar, vi lider inte av att de få falskanmälningar som görs.

          Allt pekar allt mot att kvinnan har falskanmält. Att det inte är ett stort problem i allmänhet med falskanmälningar gör ju ingen skillnad i just det här fallet.

          What?! Detta är en falskanmälan med stort F. Jag är kvinna, jag lider må du tro av detta förbannade drev mot en oskyldig och utnyttjad man. När ska gemene man och kvinna inse vad den här kvinnan ställt till med. När allt kommer upp i ljuset kommer hon att ha förstört mycket för alla kvinnor som faktiskt utsatts för övergrepp. Fy fan!

          Så eftersom det inte är ett stort problem så är det okej att den här
          Sjuka kaninkokerskan gjort det flera gånger? Du låter som att vi ska förbise det faktum att människan falskanmält då det händer så sällan annars? Typ varför inte en liten falskanmälan jahapp

          Nej de är männen som blir lidande men de sket vi i, för vi är ju sååååå mycket bättre

    Varför ges han utrymme i media? Det övergår mitt förstånd helt och hållet.

      För att media är intresserade av vad han har att säga om saken?
      Falskanklagad våldtäkt är en sjuk grej och jag tycker det är bra att juristen faktiskt vågar ta striden. ? han har mitt stöd till 110%

      Med vänlig hälsning,
      Kvinna som vill ha lite j*vla ordning i samhället.

        Han erkände att han begått sexuellt övergrepp på henne.
        Inte ett dugg synd om denne sk man.

          Han har inte erkänt nåt, sluta sprida falsk information!

            Jo det har han, sluta ljug själv.

            Har du lyssnat på presskonferensen?

            Jo, han erkände på presskonferensen att han sexuellt ofredat henne, däremot inte att han våldtagit henne.

          Pussat och kramat henne mot hennes viöja, han har inte erkänd våldtäkt för de hände inte. Hon ville ligga lika mycket som han ville

        Vad han har att säga om saken är en sak. Men att hålla långa utlägg och anklaga motparten för saker bara för att på bästa sändningstid/tidningsuppslag är vidrigt.

        Och med ordning i samhället menar du att män ska få bete sig som han gjort och ta sig friheter att tafsa på kvinnor som han vill? ?

          Nej jag menar att om man gör en falsk våldtäktsanmälan och manipulerar bevis ska man få ett kännbart straff. Släng in henne i finkan i några år, eller på psyket.

            Men inga straff för att man tafsar, ofredar och kladdar? Fritt fram eller? Fritt fram att våldta kanske också då?

              Det ena utesluter inte det andra. Det måste dock gå att bevisa vad det än gäller.

              Men snälla nån det är klart man ”kladdar” om en snygg yngre man eller kvinna någon har som modus operandi att sol och våra en äldre med ont uppsåt. Det är ju själva betet liksom. Här liksom på instagram har det spammats kommentarer mot lamberts som är i paritet med den värsta slut shamingen på flashback, aset ska dö etc. Ingenstans i media har man fokuserat på hennes försåtlighet som ligger som en öppen bok för alla som sätter sig in i tidigare domar mot henne. Fy fan (jag är kvinna)

    3.
    Hållt det hemligt och fick höra hur killen som jag var ihop med efter att jag återhämtat mig efter månader av grova övergrepp +misshandel av en annan började hylla den mannen och prata illa om de kvinnor som ”hävdade” att de behandlats illa. Jag tog mig hem, sen låg jag knäckt i PTSD-attacker (?) i dagar efteråt… fan vad jag avskyr hur vissa män ser på oss kvinnor. Blir illamående bara av att skriva om de där dagarna här. Önskar fortfarande att jag kunde få tillbaka den person som jag var innan allt hände ?
    Sånt här måste få ett slut!

      Jag borde ha anmält 3 väldtäktsmän men anmält 0 för jag orkar inte gå igenom allt som en rättsprocess innebär och ska vi vara ärliga hade nog utredningarna lagts ner, sen så alla gånger jag blivit sexuellt ofredad eller våldtäktsförsök är ett tiotal men det känns inte ens värt att påpeka. Har också depression, ångest och PTSD men pratar med psykolog en gång i veckan och går i KBT, tror aldrig att det kommer bli som innan men man har bra och dåliga dagar och går mot fler bra dagar än dåliga. Hoppas du mår bättre snart <3

        Tack ?
        Hoppas att du också gör det

    Man kan ju vända på det hela också om man vill. Majoriteten av kvinnor anmäler inte övergrepp då det är så fruktansvärt jobbig process, men denna kvinna har gjort det tre gånger. En av gångerna så lämnade hon in manipulerad bevismaterial till polisen där det framgick att det inte varit en våldtäkt. Varför gjorde hon det? Att få en människa häktad och gå på förhör osv när det inte ens är sant är rätt otäckt och säger en del om en människa. Polisen fick kritik just för att de bara godtagit hennes bevis utan att faktiskt kolla upp ifall det var sant eller inte.

    Kan det vara så att kladdgubben Lambertz driver det här så hårt för att hon faktiskt gav honom signaler till sex som han säger? Att det då finns ett samtycke och han är oskyldig till just våldtäkt. Att han är skyldig till att vara ett litet äckel med hög svansföring står utom all tvivel, men det är inte samma sak som att vara våldtäktsman.

      Sanningen är att vi inte är lika inför lagen.

        Kvinnor får lägre straff än män för samma brott.
        Det är fel!

          Det är fel men två fel gör inte ett rätt!

      Det är ju helt galet. Ska vi nu uppmuntra att inte anmäla övergrepp?

    Snark. Kan vi få intressantare inlägg? Jävla tjat om
    Detta överallt…

      Håller med

    Vad alla icke jurister måste förstå att det är skillnad på olämpligt uppträdande och på vad som är brottsligt. Om det som GL berättar är sant är han ett brottsoffer.

      Exakt, alla springer känslomässigt runt och anklagar honom för något som ingen av oss vet sanningen om.

      Cissi Wallin menar på att INGA kvinnor anmäler våldtäkt om det inte hänt, vilket naturligtvis inte är sant. Tyvärr har den här kvinna inte visat sig varit trovärdig tidigare så det uppstår legitima frågetecken kring det hela.

      Då kan jag informera dig som inte är jurist att sexuellt ofredande, som ju Lambertz själv erkänt att han gjort sig skyldig till, är olagligt.

    Följ Amanda Alenius också.

    Jag har anmält en, det lades ner. borde anmält tre?

    En svensk influencer based in London har de senaste månaderna börjat visa upp sin pojkvän i samband med att dyra skor, lyxiga resor och en klocka för över miljonen börjat dyka upp hennes Instagram. Efter lite snokade inser jag att hennes nya pojkvän är en riktig scam som precis suttit inne ett år för att lurat över 350 människor som trodde att de investerade i råmetaller, men där den nya influencern tog pengarna i egen ficka. Han har precis suttit inne över ett år och hade då lurat oskyldiga människor på över 6,5 miljoner pund.

    Den svenska influencer får alltså gåvor från sin nya pojkvän som borde gå till de brottsoffer som han lurat. Hur kan man ta emot gåvor från någon som stulit pengar från oskyldiga människor?

      Vem?

        Hennes systers namn är detsamma som mitt nick 🙂

    Om jag hade anmält alla de sexuella övergrepp jag blivit utsatt för hade jag aldrig blivit trodd, vilket också är anledningen till att jag inte gjorde det. Redan som liten var jag medveten om stigmat kring att anmäla övergrepp. Idag, som en mer mogen/vuxen kvinna med lite distans till vad jag blivit utsatt för, kan jag ibland önska att jag gjort det. Samtidigt vet jag att den processen hade brutit ner mig mer än vad jag troligtvis klarat av. Det enda som plågar mig mer än minnena av vad som skett är att andra kan ha blivit utsatta, men det sorgliga här är att det troligtvis aldrig hade blivit någon fällande dom ändå, så potentiella anmälningar hade bara inneburit ytterligare lidande utan den bekräftelse som kan komma med en fällande dom.

      Har all respekt för att man inte känner att man orkar med processen som en anmälan innebär. Vill bara påminna om att alla anmälningar ändå räknas. Utöver statistik kan flera anmälningar av en person från flera oberoende personer också betyda något. Jag anmälde ett sexualbrott och det visade sig att en annan tjej anmält samma kille några timmar innan. Ord stod mot ord i rättegången men han blev dömd på grund av omständigheterna.

    Jag har anmält en och ångrar det. Processen var fruktansvärt att gå igenom, allt las ner efter ett år. Har ångest och sjuka stressyndrom idag. Är helt paranoid att han ska komma hem till mig osv. Att jag anmälde satte väll förvisso en pinne i statistiken, men den där vidriga processen är inget man går igenom frivilligt.

      ❤❤

    När jag blev utsatt för våldtäkt så var jag rädd att inte bli trodd, med tanke på hur vissa kommenterar här så är ju det en helt befogad rädsla.

    Jag har också legat inlagd på psyket för övrigt. Pga våldtäkten. Är jag då inte heller trovärdig?

      Fast har du blivit påkommen med att tidigare falskanmäla? Du måste ju kunna skilja på dig och den här bruden. Bara för att hon som tidigare har falskt anmält inte blir trodd innebär inte det att du inte skulle bli trodd.

        Hur bidrar du till klimatet här inne tycker du?

        Har så svårt att förstå varför någon skulle vilja dra igång processen med anmälan om en våldtäkt som inte hänt. Vad vinner man på det liksom? Verkar väldigt jobbigt och onödigt.
        Så finns de det som blivit utsatta på riktigt som inte orkar/vågar anmäla. Så sorgligt ändå.

          Finns forskning på olika anledningar till att kvinnor falskanmäler, t ex att de har en psykisk störning med hämdbegär. Det är naivt att tro att det aldrig finns kvinnor som ljuger. Bedragerskan Catrin i Södertälje ljög om en våldtäkt då hon hoppades på skadestånd och behövde pengar. Bara för att man själv funkar på ett sätt så betyder det inte att andra gör det.

            Ja precis, det finns säkert många anledningar för vissa typer av människor. Svårt att förstå bara 🙂

              Ja, det är det verkligen!

          Det är inte så jobbigt kanske om inget hänt?

    Min manliga kompis har blivit utsatt för
    3 våldtäkter av en man och 2 kvinnor.
    Anmäla?
    Nej, han är man och ingen tar det på allvar.
    Kvinnor har STÖRRE chans att få rätt.

      Sätt det i perspektiv människa! Hur många kvinnor vs hur många män är utsatta för just detta!? Bara för att kvinnor har STÖRRE chans (som fortfarande är marginell) så ska man känna ”buhu men de stackars männen då??”

        Fyfan vad jag hatar sån här vidrig feministretorik. Så bara för att någon nämner en att en man blivit våldtagen så ska man ignorera det helt för vem bryr sig om honom när kvinnor blir våldtagna?

          Du missar poängen.

            Du missar poängen. Det är en människa med ett trauma med samma rättigheter som andra offer. Kön är inte det viktiga. Tro alla offer.

              Du missar fortfarande poängen.

    Jag tycker det var bra av SVT att låta ge Lambertz den här tiden så alla kan se den.
    Finns det någon, som efter att ha sett den, tvivlar på att hon har rätt? När han själv följer upp med att han blir kladdig etc?
    Lysande, helt enkelt!
    Han kunde inte på ett bättre sätt säga att visst gjorde han det.

    Antal personer jag borde ha anmält 4. Våldtäkt, misshandel, sexuella övergrepp. Antal personer jag anmält? 0. Jag är då en ”helt vanlig” jäkla person med ordnat liv och arbete. Tro mig när jag säger att det finns kompletta psykopater bakom de mest ordnade fasader till män.

      Och dito kvinnor.

        Ja, du är ju beviset..

        Nej.

    Jag vet inte riktigt var gränsen går men har bland annat varit med om att min chef sa att jag var så himla snygg och sexig, att han ville komma hem till mig och dricka vin. När jag va typ 20 och han mer än dubbla åldern). Då tänkte jag inte så mycket på det och sa väl tack och gick skrattandes därifrån (bjöd ej hem honom). Kollegor som tagit mig på rumpan, låret och brösten (män och kvinnor. Väldigt oklart beteende..) osv osv..Plus några lite värre saker, har inte anmält något.

      Du kan inte anmäla att någon säger att du är snygg. Vad är brottet i det mer än att han verkar vara en slemmig chef?

        Varför är du nedlåtande? Varför godkänner camilla att såna här jävla kommentarer ligger kvar??

          Tack. Menade inte att det var synd om mig pga av ”småsaker”, ville nog mer få fram att det kan vara en stor gråskala där det kan vara svårt att veta vad som är okej och inte. Speciellt för unga människor. Tror jag, inklusive väldigt många stått ut med och tolererat mycket som man egentligen inte ska.

          På vilket sätt är det nedlåtande?

        Nej, jag menar ju det, det går ju inte att anmäla det, även om det kan tyckas opassande liksom.

        Hon har inte hävdat att det är ett brott heller..

        Om beteendet upprepar sig är det sexualla trakasserier vad jag förstår.

    När det gäller tex Elaine, kanske felstavat så känner iaf jag att hon tar varje chans att få vara med i media oavsett ämne. Det finns bättre ambassadörer för kvinnor.

    0 typ. Fick närmanden som en typ av mobbing, från en i mitt gamla fotbollslag i tonåren. Samt en puss från en random som tekniskt sett jag inte givit samtycke till.

    Man kanske skulle kunna testa att hålla två tankar i huvudet samtidigt? I förundersökningen mot Lambertz har uppenbart något hänt som gjort att åklagaren gör 180 grader om och släpper honom. Det är ovanligt att en person som är häktad på den högre misstankegraden försätts på fri fot efter så kort tid som i det här fallet, något har kommit till åklagarens kännedom. Stödbevisningen kan ha visat sig mindre stark än man trott, den kan till exempel ha varit förfalskad. Kvinnans allmänna trovärdighet kan ha minskat. Inte för ett ögonblick tror jag att åklagaren har vägt in att kvinnan tidigare anklagat andra män för våldtäkt. För vi kanske ska komma ihåg att det är det hon gjort, ingen man har dömts för våldtäkt mot henne.

    Jag tycker att det är lite märkligt hur man kan uppfatta att media allmänt ifrågasätter kvinnans trovärdighet? Den så kallade presskonferensen som Lambertz själv höll i sin trädgård och som till en början sändes oredigerad av SVT var förstås ett klart övertramp men för övrigt? Snarast svämmer ju i alla fall kvällstidningarna över av arga artiklar om hur kvinnan ”ska betraktas som ett våldtäktsoffer” och andra som på andra sätt ger henne sitt stöd. När man skriver så utgår man från att hon talar sanning – men det kan ingen veta om hon gör. Och därför skapar alla de där artiklarna snarast ett ställningskrig där andra sedan går ut och tar Lambertz i förrsvar: ”Det har säkert hänt”. Det slutar med rena kaoset där sidor på nätet med en trovärdighetsgrad på snarast noll går i klinch med de stora mediedrakarna som i det här fallet visar samma brist på reflektion och faktakontroll.

    Jag inser att jag inte vet om kvinnan talade sanning eller om hon manipulerat telefoner och spelat in stora delar av sin festkväll med Lambertz, dessutom vid tidpunkter då hon själv påstår sig ha varit utslagen. Jag vet inte om Lambertz drar en rad valser om ”kladdande” när han i själva verket, med sin större muskelstyrka, hållit fast kvinnan och haft sex med henne mot hennes vilja. Jag kan inte veta och det kan ingen annan utanför den aktuella processen heller. Det enda jag och andra kan veta är att rättssystemet sagt sitt och i det är Lambertz oskyldig. Att hålla på och skriva långa drapor som bygger på att man presumerar att kvinnan verkligen våldtagits är ett sätt att uttrycka förakt för den rättssäkerhet som stadgar att den som inte dömts också ska betraktas som oskyldig. Det är ett hån mot vår rättsstat. Det hade fungerat jättebra att diskutera allmänt kring problemet, utan att dra in vare sig kvinnan eller mannen. Det är synd att man inte gjort så i stället, som det nu blivit skadar man snarast möjligheterna för våldtagna kvinnor.

      Det du kan veta är du kan utbilda dig genom att ta till dig information om hur det ser ut med anmälningar om våldäkter/ sexuella utnyttjanden och dylikt och hur många som anmälningar som läggs ner och hur många som inte ens anmäler, håll två tankar i huvudet.
      Det är ingenting som säger att han är oskyldig.

        Nu förstod jag inte? Har du alls läst vad jag skrev? Och vad får dig att tro att jag inte skulle veta hur många polisanmälningar om våldtäkt som aldrig leder till fällande dom, det vet jag tyvärr alltför väl. Men det betyder inte att vi får tumma på rättssäkerheten och ur ett rättsligt persoektiv är Göran Lambertz oskyldig. Därmed ska han också behandlas som just det.

        Du missar helt budskapet och om jag får ge dig ett tips så kommer du längre i debatter om du avstår från att vara oförskämd. Jag ska ”utbilda” mig och jag ska ”ta till mig information”? Jag har den högsta utbildning man kan ha, allmänt och är en mycket allmänbildad person som är väl insatt i de allra flesta ämnen. Behandla dina meddebattörer med respekt så ska du se att det går bättre.

    Min siffra är 7 varav 2 grova våldtäkter när jag var tonåring.

    Min barndomsvän blev utsatt för sexuella övergrepp i ung ålder, hon anmälde och han blev dömd. Men jag minns fortfarande frågorna hon fick, vad hade du på dig? Hur betedde du dig? Gav du signaler?
    Hon blev alltså indragen på en toalett och utsatt medans vi kompisar försökte få han att öppna dörren. Vi fick till slut en lärare att få upp dörren.

    Därför anmälde jag aldrig. Jag blev utsatt för två stora trauman men det skulle bli ett lika stort trauma att genomlida det igen. Behöva sitta framför massa okända människor och berätta om något av det värsta jag varit med om. Om de dessutom skulle bli friade hade det varit värre.

    Exakt det här;
    alla som menar att det är kvinnan som är ”psyco” för att hon har anmält förut ,att hon inte anmälde direkt, att hennes ex tycker att hon är dum i huvudet …
    Tacka fan att vara kvinna i Sverige, ett av världens mest jämställda länder- ”hurra”

    Min siffra är 0 som jag anmält och två våldtäkter jag inte anmält och säkert tvåhundra sexuella ofredanden jag inte anmält. Män överlag (inte alla män) är svin.

      3st 0 anmält

    När det gäller påstådda brott där ord står mot ord blir ju tyvärr trovärdigheten på gott och ont väldigt viktig.
    Det handlar ju om rättssäkerhet.
    Vad skulle alternativet vara?! Att ta alla på orden.

    Och i bedömningen av någons trovärdighet spelar såklart bakgrunden in, flertalet anmälningar som lagts ner ihop med psykisk sjukdom drar ner trovärdigheten.
    Hög berusningsgrad likaså då det starkt påverkar både minnesgrad och verklighetsuppfattning.

    Det betyder inte att det inte kan vara sant ändå men att döma utan bevis och utan tolkning av trovärdighetsgrad vore katastrof.
    Det är fruktansvärt att många förövare går fria men minst lika fruktansvärt om oskyldiga blir dömda.

    Jag har anmält de personer där anmälan behövts. Två separata händelser, en för sexuellt ofredande och en för våldtäkt. Båda fallen ledde till åtal och fällande domar. Har inte ens för en sekund tänkt tanken att jag skulle vara mindre trovärdig om jag anmäler flera händelser, på det sättet är det väldigt skönt att sociala media inte fanns när jag var utsatt. Hade verkligen inte velat höra vad kreti och pleti tyckte och tänkte om saken då när man redan var skör.

    Den här kvinnan förstör så mkt för alla som blivit våldtagna på riktigt. Hon är värd förakt.
    Fattar inte att folk inte förstår det. Bara för att hon är kvinna betyder inte det per automatik att hon talar sanning.
    Kan alla enas om att det finns enstaka kvinnor som ljuger om sådana här saker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.