Chef’s table?

Bild på Chef's Table från Hell's Kitchen som visar hur man sitter I köket.

Efter det väntade mer bokskrivning själv innan jag skulle möta upp Marisol för en middag på restaurang Ekstedt, det var evigheter sedan vi sågs. Jag hade aldrig varit på Ekstedt innan men gått förbi tusen gånger. Vi fick sitta vid Chefs Table vilket är roligt för då ser man kockarna laga mat. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip skriver om att hon och Marisol fick sitta vid ”chef’s table” när de var ute på middag, vilket fick mig att tänka på en sak som ofta slog mig när jag brukade titta på Hell’s Kitchen.
Det har egentligen inte mer med Isabella per se att göra, mer än att hon skrev om det och att det var kul att se kockarna laga mat, och kanske var det inte så som jag tänker under deras middag och att det var ett trevligt sätt att avnjuta en middag, men…

Varför skulle man vilja sitta nära, eller rent av I köket och äta middag?
Jag förstår att det är ”exklusivt” eftersom det oftast bara finns ett, eller kanske två chef’s tabels, men varför skulle man annars vilja sitta i slamret av matlagning? Det är ju knappast en lugn tillställning i ett restaurangkök som har lite att göra. Jag är uppvuxen i dem eftersom mina föräldrar drev restaurang från det att jag var liten, så kanske är jag färgad av det, men varför skulle NÅGON vilja sitta och äta där inne?
Är man inte ute efter lugnet i matsalen för att kanske kunna prata med den man är ute med?
Så tänker i alla fall jag, som blir störd av allt för nitisk serveringspersonal och hellre säger till själv om jag saknar något, än att ha någon framme vid bordet som ska fylla på vatten, vill veta om att är bra, smakade allt gott, vill man ha något mer mm mm mm.

”Chef’s Table”, bra eller anus och i så fall varför?

186 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra eftersom man ofta blir serverad av kocken eller souschef själva.

      Varför är det bättre? Undrar genuint. Är maten färskare…?

        Det brukar entusiasmera en för maten. Blir en lite extra upplevelse om man förklarar varorna och hur den tillagats.

          Om man är genuint intresserad av matlagning så är det kul att titta på. Men Isabella har aldrig sagt att hon tycker matlagning är kul så hon njuter nog mest av att kunna säga ”vi satt vid chefs table”, hederligt skryt från hennes sida.

            Går du ut på restaurang med vän eller dejt för att titta/höra hur maten tillagas?
            Jag går ut för att få en stund med god mat och vän/dejt, inte med kock/servitör.

              Jag och min sambo är matroade, han är kock sedan många år. Vi brukar uppskatta att babbla tillsammans med personal på restauranger om maten, det ena utesluter inte det andra. Att snacka vi två med Jureskog på AG en middag var väldigt roligt, likaså att sitta framme vid hovmästaren på Franzén och snacka om allt som serverades.

        Jag har suttit vid en bardisk där man såg ut över området där de preppade. Kockarna småpratade med oss, berättade om de olika ingredienserna, hur de lagade maten och lät oss få smakprov från rätter vi inte beställt. Så gav en annan dimension.

        Självklart så gjorde det de svårare att sitta och prata intimt med sitt sällskap, dock var det inte högljutt som vi satt. Men för mig var det en upplevelse precis som att ha en date på en konsert.

          This.

          En annan dimension ?

            ?

            Om man inte är matintresserad ska man nog satsa på en annan typ av upplevelse ?

              Varför? Det kan väl vara intressant att se hur de tillagar maten.

                Men hen skrev ju omman inte är intresserad, då är de väl inte heller speciellt intressant att se när den lillagas

                  Hahahaha lillagas? menade såklart tillagas

          Slå upp ordet ”gourmand”. Du använder det inte korrekt.

            Meh? Personen nyttjar inte ordet ”gourmand” alls.

              Svaret hamnade fel.

            Nåja, Gourmand funkar att använda.

            ”En gourmand är en person som uppskattar att äta god mat. Oftast används begreppet om en matintresserad person som gärna äter stora mängder, till skillnad från en gourmet, vars intresse i första hand ligger i förfinad mat. På franska är begreppen gourmet och gourmand dock relativt överlappande i betydelse”

            Så du behöver inte vara petimeter, men det kanske känns bra att få försöka hävda sig lite?

        Kul se hur kocken arbetar. Det blir ju mer av ett evenemang än ett vanligt ätande.

          Fördelen med Chef’s table är att man kan få smaka sådant som oftast inte finns på menyn. Eller så kan man få ge feedback på planerade rätter/ingredienser.

          Let people enjoy things vafan.

        Ja alltså har man ett intresse för mat utöver att bara äta så är Chef’s table helt klart ett måste nån gång ibland!

          Nja. Min man är oerhört matintresserad (jag däremot, not so much) och umgås en del med sina gourmandvänner och de går på sina överdrivet planerade gourmetmiddagar osv. Ingen i det gänget är intresserad av Chef’s table. När de är ute och äter vill de sitta och nörda ifred, i stillhet på en lugn plats.

          På en bättre restaurang ska de kunna svara på alla frågor kring maten oavsett var man sitter.

          Så intresse för mat är ingen garanti för att vilja sitta i knäet på kocken och äta.

            Svaret hamnade fel…men slå upp ordet ”gourmand”, du använder det fel.

              Skulle inte förvåna mig ett dugg! Är inte särskilt matintresserad som sagt. Men faktum kvarstår, min man och hans vänner är det ?

            Eftersom det är så för din man så är det så för alla.
            End of discussion.

              Nej absolut inte. Varför så dryg? Jag ville bara belysa att det inte ”är ett måste” för alla bara för att de har ett stort matintresse.

              Glad påsk på dig!

                Okej? Det var ju snarare du som var dryg med ditt ”jag känner minsann nån som tänker annorlunda” – svar.. ?

              Märkligt fenomen det här. En person har en uppfattning, en annan person tycker annorlunda och då måste man genast försöka trycka till den personen? Funkar ni så här i ert vanliga sociala umgänge också eller är det bara diskussionsforum ni inte klarar att hantera?

        Antingen har du intresse eller vill du visa status i rätt umgänge. Inget mer än så

          Och i Blondinbellas fall handlar det bara om status…

        En fördel att sitta nära köket är att man ser vad som händer med maten på väg till bordet.
        Man vet t ex om den som serverar haft tummen i soppan, förgiftat maten eller spottat i den 🙂

        09.10//
        Skulle inte vilja sitta på ingången till köket
        Allt springande, matos mm …
        Färskare än 30 sek är maten nog inte

          Jag sitter alldeles vid spisen och äter direkt ur kastrullen.
          Då kan BB och Parasoll slänga sig i väggen…

      Och varför skulle det vara bra? En kock ska laga maten inte servera. Jösses vad konstigt.

    Känns som ännu ett sätt för ängsliga människor att få en chans att känna sig lite förmer.

      Så är man intresserad av mat är man ängslig? Utmärkt logik.

        Löwengrip är dokumenterat ointresserad av mat men oändligt besatt av status. Gissa varför hon vill sitta vid chef’s table?

          Vill ändå försvara henne lite här. Hon verkar ju ha ett stort intresse av mat, men noll intresse för egen matlagning 🙂 kan ändå vara kul att se kockar laga mat.

            Mnja…. Hon är intresserad av att synas på fina restauranger. Är man genuint matintresserad och reser som hon gjort så besöker man mer än bara stans ”it” restauranger.

              Jobbig vecka?

                Nej inte särskilt, själv?

              [Borttagen kommentar]

                Dina kommentarer går att hitta bland tusen andra så enkelt. Bara sluta…

            Bella är bara intresserad av krogar och mat för hon då får dricka vin utan ursäkt.
            Om mat vet hon intet mer än att man måste äta för att överleva.

              Visste inte att det är ett krav att vara matexpert för att få uppskatta god mat. Good to know.

              Dricka vin utan ursäkt? Var måste hon ha en ursäkt för att dricka vin?

              Jag tar hellre en Fanta.

          fast Silverräven menade väl inte Isabella specifikt.

            Något som stör mig mer än köksskrammel är när någon får betalt för att skriva men inte korrläser sina texter när de vet att de har problem med stavning… chefs tabell? Restaurangkäk?
            Check yourself!!

              Camcam har otroligt svårt att att ta till sig av sån här kritik. Även om jag håller med dig, så svårt är det inte att korrläsa.

                Svårt att ta till sig kritik? Hon borde be om ursäkt som Magdalena Graaf va?

      Det roliga är väl att folk gått på det här. Restaurangen trycker in ett bord där det egentligen är för nära köket för att vara trevligt. Så får kockarna prata lite med gästerna och ge dom några smakprov, så blir det lite ”speciellt” och gästerna tycker att dom är lite mer än dom andra.

        Ja, det är otroligt lätt att lura fåfänga människor med uppblåst ego, bara berätta att något är speciellt för dem så kan man lura på dem vad skit som helst! Eller säg att något är trendigt, tex friterade potatisskal, så blir man både av med skräp som ändå skulle slängas och kan skratta åt uppblåsta människors förvridna självbild och hur lättlurade de är! Win win!

    Jag håller med dig där. Har jobbat i restaurangkök och det är långt ifrån en lugn och harmonisk plats. Chef’s table är en statusgrej.

      Varför har det blivit så? För att det bara finns ett eller två bord då eller? De kanske ska sätta in ett bord på toaletterna också, och bara låta ett fåtal människor få den äran. ?

        Nära wc brukar vara sämsta bordet.
        Där sitter inte BB och Parasoll.

    Sitta närmast oset från spisen. Nice!!
    Det fanns väl ingen annan plats så de slängde in henne där.

    ”Ni får det dåliga bordet där all personal springer förbi hela tiden och bullret från köket hörs men vi kallar det för chefs table så det låter coolt i alla fall”.

      This.

        Lustigt att du håller med någon som har helt fel.. xD

    Jag fick sitta nära köket en gång vid ett julbord. Absolut sämsta platsen. En massa spring och en restaurangkyl som lät och störde..

    Själv vill jag sitta i lugn och ro om jag betalat för att äta middag ute.

    Men däremot är det trevligt att se kockarna laga mat på lite mer avstånd men skulle inte vilja sitta precis jämte köket.

      [Borttagen kommentar]

        Varför så dryg? Inlägget handlar ju om bordsplacering på restaurang och vad man tycker om den.

          Tack för att du sakligt sa ifrån.

          Oförskämda kommentarer drar verkligen ner kommentarsfältet och gör det till en negativ upplevelse att gå in här.

            Det finns en person som jobbar hårt på att ge så dryga och elaka svar som möjligt på alla kommentarer. Hen dyker upp överallt den senaste tiden.

              Förmodligen någon som lider av storhelgsensamhet och storhelgsångest.

                Hen har hängt här i några månader nu så jag vete sjutton vad deras problem är egentligen.

              HÄR ÄR JAG!!!

    I Singapore är detta väldigt vanligt på Michelinrestauranger. De är små, köket är öppet och kocken serverar en mat. Väldigt trevligt koncept

    Jag som är väldigt intresserad av matlagning skulle gilla att sitta vid chefs table, men bara om jag var där ensam eller med någon jag träffar ofta (sambo, kollegor, mamma) och därför inte behöver ta tillvara på varje minut med.

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

      Ja eller hur. Jag skulle lätt vilja se en riktig kock laga mat. Finns en riktigt nice restaurant i närheten av mig och det vore coolt att se dem in action. Däremot förstår jag det som att det är en statusgrej för vissa. Det tycker jag låter weird. Jag vill sitta där och titta på, inte ha en date eller träffa en kompis ?

      Precis min tanke. De flesta uppskattar ju god mat men alla är inte så intresserade av det runtomkring. Jag hade tyckt det var jättekul att få se hur maten tillagades och höra hur den som gjort maten tänkt med smaker osv.

      Ja det är sant! Sitter man ensam kan det nog vara en rätt kul upplevelse att se hur det går till i ett restaurangkök men i sällskap vill man ha fokus på den man är där med.

      Wow, så du vill inte ta till vara varje sekund med sambon, mamman eller kollegorna?! Trevligt sällskap du måste vara som bara ”näe jag kollar hellre på vad kocken gör än vad du säger”.

        Så du går aldrig på bio eller konserter eller andra evenemang där man inte pratar med varandra hela tiden, med din sambo/familj/vänner?

        Wow så otrevlig du var!

          Jag är anonym 15.01 och mitt inlägg var svar till anonym 13.03 vill jag klarlägga

    Vill absolut inte sitta där. Spring från köket och en massa larm. Tror inte heller att maten är färskare eller att maten smakar bättre om man skulle bli serverad av chefskocken.

      Haha nej det klart den inte är men kan vara en kul grej. En annan upplevelse.

      Om man tycker matlagning är intressant är det ju toppen med chef’s table. Vill man bara käka ifred är det ju inte ultimat.

        Det låter på folk som att de tror att köket är som ett kök på mc Donalds ?

          Det är värre.

            Du pratar med någon som faktiskt har suttit vid chefs table, jag tror jag vet hur det är.

              Du pratar med någon som jobbat på restaurang.

                Tråkigt att du har så dåliga erfarenheter ifrån restaurangkök. Min erfarenhet är en annan, men jag har heller inget direkt negativt att säga om köket på donken, även om det kanske inte är så intressant att följa med jobbet där.

                  Har också jobbat i restaurangkök och säger som 09:30.

                    Jag uppskattar kök som gästerna kan se in i, men det betyder inte att jag vill sitta där inne och betala för att äta middag. 🙂

                Så det betyder att alla kök är precis som köket du har jobbat på?

          Haha eller hur? Det är ju inte direkt så att chefs table på en michelinrestaurang är lysrörsbelysning och två rangliga pinnstolar bredvid grovdisken.

    Har suttit vid ”Chefs Table” när jag var i USA och Paris, hatar att se folk lagar mat när jag äter. Anus!

    Min systers man är kock, han älskar sådant eftersom han kan titta på när de lagar mat. För mig gör det varken till eller från, men klart det är kul att titta när proffs lagar mat

    Vill gärna sitta långt ifrån där de tillagar maten. Har ni känt hur man stinker om man är i närheten? När man varit utomlands och de tillagar maten ute i restaurangen eller står vid nån vägg och steker. Eller när de tillagar pastarätter efter vad du plockat ihop själv. Det luktar över halva stället.
    Bara tvätta håret och byta om efter en sån middag.

      Du kanske inte ska vara riktigt så nära?

      Hahaha stackars dig

      Jämför du precis ett gatukök i Manila med chef’s table på en riktigt fin krog som har avsmakningsmeny? ???

    Hon valde väl inte, spons som vanligt…

      Tror du verkligen Ekstedt av alla restauranger sponsrar influencers?

        Nej, Ekstedt straffar influencers genom att sätta dem så nära köket så de får os och stänk på sig plus måste kemtvätta alla kläder efteråt.

          OCH kemtvätta peruken!

    Inte ens påsken får folk på bra humör.

      Nej vi minns ju att vår Frälsare dog för våra synder. Är det något att vara glad över?

        Jag fnissar orimligt mycket åt ditt underbara svar!

        Det är inte döden som är viktig med påsken utan uppståndelsen.
        Den är centrum i den kristna tron.

          Idag är det ju bara långfredag och då passar väl ändå kommentaren 10:02 rätt bra, även om du i sak har alldeles rätt.

    Säkert redan sagt men trevligt att prata med dem som jobbar nära maten, och mysigt med sällskap om man äter ensam 🙂

    Bella är väl så långt i från matintresserad msn kan bli, med tanke på vad hon serverar sina barn.
    Hon är som vanligt bara, vill alltid framstå som förmer. En narcissistisk ådra helt enkelt som måste gödas.

      Just barn vill ju i princip aldrig ha ”rolig ” mat. Att ungarna vill ha falukorv 24/24 betyder inte mycket…

        Vill ha och vill ha, de får väl äta det hon serverar?!?

          Jag testade illustrera the pointlessness i att laga sofistikerad mat till barn som oftast gillar enkla smaker. Ingen foralder jag vet om gor det (barnen vill ju inte ha). Det innebar ju inte vi inte ater annorlunda sjalva nar vi kan valja. Men du kan knappast bedoma en foralders intresse for matlagning grundat pa vad barnen tycker ar gott…

            Exakt detta! Herregud min son vill inte ens prova jordgubbsyoghurt pga ”det finns svarta prickar i den”. ??

            Och du ovan:
            Kan vi inte sluta försöka definiera vad Bella är och inte är trots att vi inte gillar henne?
            Hur känner du dig efter en sån kommentar? Du verkar ju helt hispig.

            Vet ett barn vars favoritmat är moules frittes.. ???

              Ja de kan vänja sig eller naturligt uppskatta finare smaker. Älskar när man ser barn (5-6 och uppåt) på finare restauranger ☺️ #goals

              Jag var helt tokig i skaldjur som barn. Tävlade med mig själv i att skala så många räkor som möjligt på en minut.

        Inte Bellas barn. De har exklusiv smak. De älskar ostron och getost. Gillis har också valt att vara vegetarian sedan fem års ålder.

          Och tryffelsalami som snacks på lördag

      Exakt detta! Herregud min son vill inte ens prova jordgubbsyoghurt pga ”det finns svarta prickar i den”. ??

      Och du ovan:
      Kan vi inte sluta försöka definiera vad Bella är och inte är trots att vi inte gillar henne?
      Hur känner du dig efter en sån kommentar? Du verkar ju helt hispig.

        Hobbypsykologen har talat! ??

          Nåja jag är beteendevetare iaf ?

            Oj, dags att sätta sig i skolbänken igen. Dina kunskaper är från stenåldern.

    Var på en finare restaurang på Östermalm där vi bokat bord jag och mitt ex. Fick sitta precis utanför köket men innanför baren. Räknas detta som chefs table? För då vill jag inte vara med ?

      Nej, Chef’s table måste man boka specifikt eller bli bjuden till.

        Hahahahaha och alla går på det.

    På tal om fin mat… kan inte folk här skriva vilka michelinkrogar de varit på och hur de upplevde maten och hela upplevelsen? Min sambos familj är väldigt matintresserade och vi har varit på finrestaurang en gång (dock ej Michelin men i guiden). Det var fantastiskt! En restaurang jag verkligen vill prova är Alinea i USA. Såg den på en netflixserie (som också hette typ chefs table) och den verkar vara helt makalös! Behöver bara spara lite ?

      Är det Alinea som gör en tomat som ser ut som en jordgubbe och en jordgubbe som ser ut som tomat ??
      Har varit på alla skånska och de flesta i Gbg. Daniel Berlin var nog bäst, Vollmers god tvåa. Har inte varit där sedan deras andra stjärna dock så det var ett tag sen nu. I Gbg imponerade sk mat & människor för prisvärdhet, övriga jag testar där var so so.

        Haha jag tror det! https://www.google.se/search?q=alinea+restaurant&client=safari&prmd=imvn&sxsrf=ALeKk03Xf_3SF9a8lwUD50bT-N4b-Y2CPg:1617355183237&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjJiLDJnd_vAhWjlIsKHeHeBNsQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=414&bih=715 Alltså det är ju ett jävla konstverk! Är på min bucket list ?

        Tack för tips! Daniel Berlin har stängt, precis som många finkrogar under pandemin. Tyvärr. Volmers ska vi till nån gång ☺️ Varit på Mielcke & Hurtigkarl i Köpenhamn? Fantastiskt på alla sätt och vis när vi var där.
        10/10 på omgivning och atmosfär
        10/10 på mat
        10/10 dryck
        10/10 service och engagemang!

          Haha brukar alltid skämta om hur pretetiös han på Aliena är i det avsnittet. Blir lätt lite ”the sliding cube” på såna restauranger. Jag har faktiskt inte varit på så många i köpenhamn, trots att jag bor i Malmö. Jag har för mig att Berlin stängde innan pandemin dock, men han kommer ju öppna upp något igen.

            Konstigt nog fick jag inte pretentiös-känslor av honom. Vilket jag annars är ganska känslig för pga blä. Tyckte mer han var som en… savant. Besatt av mat och passionerad. Hahaha, har inget emot sliding cube så länge det görs rätt och inte är en basic isbit ?

            Ja, det lär ju öppna nytt hela tiden ☺️

              Hehe jag tycker det var så episkt pretentiöst? Men hans restaurang är ju säkert en jäkla upplevelse och hade inte tackat nej. Hälften av att gå på Michelinrestauranger är ju att ironisera över hur pretentiöst det är och sedan ibland bli motbevisad när det faktiskt är så mind blowing.

                Haha sant! ?

                Jag är dock positivt överraskad över att det överlag är högt i tak på många finare restauranger, dvs man måste inte sitta vackert, äta vackert och bete sig vackert och låtsas vara en finsmakare. Går bra att skoja och äta som den slusk man är. Personalen verkar snarare uppskatta det framför de fisförnäma ??‍♂️???? man ska ju ha roligt när man är ute och käkar, speciellt om man pröjsar en eller några tusingar för det ?

                  Nä men usch, äta som en slusk? Ska man aldrig göra.

      Har besökt två Michelinkrogar, Vollmers i Malmö och Hakkasan Mayfair i London. Riktigt imponerad av Vollmers medan Hakkasan lämnade mer att önska (hade väl för höga förväntningar) ☺️

        Kul att så många pratar gott om vollmers. Får bli den näst då tror jag ☺️

          Jag har varit där tre gånger och det har verkligen varit ??????. Det är värt att gå dit bara för brödet och smöret! Har blivit ganska mycket dyrare sen de fick sin andra stjärna men jag skulle gissa att det fortfarande absolut är värt det.

            Men ja snälla! Även på mielcke & hurtigkarl var brödet och smöret typ bäst ? Visar bara på kraften i smörgåsar ? och hur det enkla kan bli det bästa om det görs riktigt bra.

              Vollmers har nån brioche”cigarr” med ett fakkin episkt getsmör. Alltså kan äta min vikt i det! Problemet är att de inte surar servera det så varje gång det tar slut kommer de ut med mer av de delicious varma bröder med smör och man bara måste äta mer.

                Nej men alltså… jag är såld! Måste bara spara både pengar och rum i magen så jag får i mig min vikt i bröd och smör ?

              Men ska skriva upp den på min köpenhamnslista när pandemin är över och mina barn är tillräckligt stora för att vara med barnvakt en helg?

      Jag har gillat alla michelinkrogar jag besökt i Sverige, men tycker generellt inte att de är värda prislappen, men det är ofta jobbet som betalar så jag njuter och är tacksam. Franzén var en klass för sig, Gastrologik näst bäst. Lilla Ego har väl ingen stjärna, men är sjukt bra. Fäviken var fantastiskt.

      Sämst michelinkrogar har jag råkat på i Paris.

        Jag tycker det generellt verkar som att svenska en-stjärniga håller mycket högre klass än utomlands. En stjärna utomlands är typ en bättre krog utan stjärnambitioner här hemma. Önskar jag hade fått besöka fäviken!

        Franzén har också stängt va? Har hört mycket bra om den annars.

        För att vara värt prislappen så ska ju givetvis mat och dryck helst vara amazing, men minst lika viktigt är upplevelsen. Hur de presenterar mat och dryck, roliga överraskningar, sällskapet osv.

        Punk royal ska ju vara en upplevelse har jag hört. Men är osäker på hur god själva maten är där?

          Jag tror säkert maten är bra men konceptet är fan inget för mig asså.

            Jag är väldigt nyfiken på konceptet och tror det kan vara kul med rätt folk faktiskt, men återstår att se. Jag har en kollega som var där och han visste inte vilken slags restaurang det var så han tyckte personalen var elaka och dryga ?

        Jag håller med om prisvärdheten generellt. De som har varit riktigt bra (Vollmers och Berlin som jag tjatar om?) har jag tyckt varit värt det trots att de varit dyrare än andra. Var på Upper House i Gbg dock och det enda som var värt där var väl utsikten?‍♀️

      Ingen michelin men öster malma gör suveräna veckomenyer

        Viltkött dessutom

    Jag har alltid tyckt att Bella borde göra nåt med mat i stället för skönhet, mode och hudvård som inte egentligen är hennes styrka. Hon älskar ju fina krogar, spa, hotell osv.

      Hon gillar att konsumera skönhet, mode, mat… Men låter hon sig inspireras av maten från finkrogarna? Det verkar inte så. Hon tycks inte reflektera över hur restaurangmaten är tillredd eller sammansatt. Hemma verkar hon ha fullständig idétorka när det kommer till mat.

    Ot (eftersom ämnet varit uppe i tidigare inlägg):
    Unni Drougge hänger glatt ut alla som anmält hennes hundägande med fullständiga personuppgifter, vi snackar adress, personnummer telefonnummer, allt.

    Förstås glatt påhejad med likes av allas vår Cissi ”it’s ok when we do it” Wallin.

    Vad fascinerade det är att se folks sista synapser brinna upp i realtid.

      Normalt emot uthängningar men detta är väl okej? Kan man inte stå för att man engagerat sig i att anmäla grannens hund hade man ju kunnat strunta i det? Tycker faktiskt det är okej att moralpolisen exponeras.

        Du är inte emot uthängningar om du är okej med att hänga ut folk du inte gillar. Offentlighetsprincipen uppfanns inte för att bindgalna kärringar ska få hetsa sin hatsvans mot privatpersoner.

          Tycker faktiskt detta är lite annorlunda. Om moralpolisen nu står bakom sitt eget agerande har de såklart inget alls emot exponering? Inga problem alls med andra ord…

            I förlängningen är det tack vare sådana som dig som folk avstår från att vittna.
            Du är inte kapabel till djupare insikter om du inte förstår varför uthängningar med personuppgifter inte är okej.

            Synd att du skolkade från samhällskunskapen i skolan.

            Då antar jag att du anser att alla som anmäler oegentligheter är olidliga moralpoliser som förtjänar att hängas ut… Jag tror inte att jag skulle vilja leva i ditt drömsamhälle faktiskt.

              Men sluta…hon hade hunden okopplad, hon rånar inga banker eller slår barn. Jag tycker Unni gjort fel men de som okynnesanmält henne är värre.

                Okynnesanmälningar läggs ner.
                Anmälningar med substans utreds och leder till åtgärder.

                Vill bara säga att min kompis blev livrädd när två lösa hundar kom rusande mot henne när hon joggade i Tantolunden. Inget hände eftersom Unni lyckades vissla så hundarna vände om. Min kompis springer inte där längre för hon kan inte sluta tänka på vad som hade hänt om hundarna inte hört visslingen. Är det att vara en ansvarsfull hundägare?

                  Jag tycker inte det var bra gjort av Unni inte koppla hundarna. Bara det jag tycker stasimentalitet/rapportera hennes okopplade hund till myndigheter: 100 ggr värre. Bra att det uppmärksammas vilka det är.

                    Det är gangsterfasoner att gå runt och sätta skräck i andra.

          Det är väl bara bra vi nu vet vilka sodermalmsbor som ALLTID kopplar sina hundar & aldrig missat sopsortering? Eller…

            Vad har sopsortering med saken att göra? Du är väl inte så naiv att du inte inser att Unni själv har försatt sig i den här situationen genom att strunta fullständigt i alla som försökt få henne att koppla och ha koll på hundarna sedan flera år tillbaka…

            Hoppas att Unni lär sig en läxa nu.

              Jo men samtidigt tycker jag det är sjuka personer som polisanmält henne eller kontaktat myndigheter i hennes fall. Unni har gjort fel men vad är det för galningar som inte kan engagera sig i sina egna problem? Hoppas de lär sig en läxa lika mycket som Unni, bara bra man vet vad ens grannar sysslar med under fritiden…

                Du är läskig på riktigt ? kan inte du uppge ditt namn och personnummer så att vi normala vet vem vi bör undvika till varje pris? För du har väl inget att dölja…?

                Men det blir ju allas problem om det går två stora hundar lösa.

        Du tror inte det kommer få folk att inte våga anmäla i framtiden?

          Man kan göra en anonym anmälan

        Om en främling hade lyckats få min älskade hund avliden hade jag lätt hängt ut den. Jag lyssnade på Unni och cissis podd där dom tog upp hela fallet och jag tror på Unni, ser ingen anledning alls varför jag skulle misstro henne i detta. Att det finns människor som inte kan hantera internet och anmäler människor till höger och vänster har jag lättare att tro på. Att det finns människor som tror på var som helst när det gäller en människa dom redan tycker illa om har vi ju bla fått bevisat här inne.

          En främling har inte fått hennes hund avliden, var har du fått det ifrån?
          Eftersom Unni inte hörsammat uppmaningen att hålla sina hundar kopplade (inte ens tidigare efter att polisen ingrep) så upptäcktes det att hunden fått gå med obehandlade smärtor och utsatts för onödigt lidande på grund av ägarens (Unnis) nonchalans.

          Det är en ren slump att det uppdagades och har ingenting med anmälningar om lösa hundar att göra.

          Om man ska döma bör man veta och inte bara tro. Damen i fråga verkar ju ha svårt att förstå problemet och dess konsekvenser. Tyvärr finns det hundägare som inte skulle ha något annat än ett gosedjur.

      Var sker uthängningen? Hittar inte på hennes insta. (har blockat galningen CW så hennes insta kan jag tack och lov inte se)

        @11.03 På Facebook.

          Såg nu. Åh. Herre. Gud.

            Skönt att folk får se vilken toktant hon är!!

    Anus att sitta vid chefs table, man stinker matos efter det

      Vilket vidrigt uttryck du använder. ?

        Haha nu var det ju dock Camilla som specifikt frågade om det var ”bra eller anus”

    Av bilder att döma verkar det kunna vara fler som kan sitta vid hennes sk ”chefs table. ”

    Verkar sjukt stressigt för både gäster och kock!

    Det är ju skillnad på restaurangkök och restaurangkök. Ekstedt är en liten, exklusiv restaurang. Det är inte ”spring och stök” som på Jensens bøfhus liksom. På Ekstedts är det lugnt, intimt och imponerande att följa kockarnas arbete när de komponerar ihop maträtterna.

    Jag skulle absolut vilja sitta vid ett chef’s table om det är Gordon Ramsey som lagar maten. ? Han är fan amazing!

      Han är ju ett hysteriskt vrak.

        Men hans 3-stjärniga krog är fantastisk. Den bästa restaurang och matupplevelsen jag varit med om.

    Oj, nu kan det inte finnas särskilt mycket att skriva om ?

    The new report by Expert Market Research titled, ‘Global Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) Market Report and Forecast 2020-2025’, gives an in-depth analysis of the global advanced driver assistance systems (ADAS) market, assessing the market based on its segments like offerings, sensor types, system types, levels of autonomy, distribution channels, vehicle types, and major regions. The report tracks the latest trends in the industry and studies their impact on the overall market. It also assesses the market dynamics, covering the key demand and price indicators, along with analyzing the market based on the SWOT and Porter’s Five Forces models.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.