Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

633 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilket märke har snyggast jeans?

      Bergis

      G-star raw! ✌?

        Fornarina!

          Oh the irony ?

      Levi’s <3

      Nudie

        ?

      Fitjeans

        Jättefitta?

      Förlåt om jag kapar tråd här. En desperat fråga. X befinner sig i relation med man där Y försörjer X, vill ha sex dagligen och är allmänt kontrollerande (ej kontakt med manligt kön, vill ha lösenord, ringer när X är ute på stan osv). Efter flera år har X börjat ledsna på situationen men har i stort sett inget nätverk av människor att ta hjälp av (familj, vänner). X har skulder hos kronofogden, inget arbete och ett lätt skadat självförtroende.
      Hur skulle ni råda X att gå tillväga för att ta sig loss från nuvarande situationen? X är i 30-års åldern.
      Någon med liknande bakgrund som har en solskenshistoria att bjuda på?

        Hon måste ju känna någon någonstans?
        Det bästa vore väl om hon bara kunde dra utan att andas ett ord till honom, medan han är på jobbet.

        https://kvinnofridslinjen.se/sv/
        Lätt att söka hjälp
        Öppet dygnet runt
        Samtalet är gratis
        Syns inte på telefonräkningen
        Anonymitet och sekretess

        Kvinnofridslinjen
        020-50 50 50

        Varför kapar du medvetet en tråd?

          Ber så hemsk mycket om ursäkt, det är en lite akut situation därför jag gjorde misstaget att tro att det var OK att kapa tråden för att inlägget skulle hamna långt upp – för att få svar snabbt. Sorry om jag trampade någon på tårna.

            Varför ska Y ta itu med X problem?? Låt den personen lösa sina problem?

              Eller tvärtom då, ni fattar!

                Kontakta socialtjänsten i kommunen. Där kan x få hjälp både med skyddat boende om nödvändigt, med stödsamtal och med ekonomiskt bistånd.
                Kanske finns det inte behov av att skydd men kan vara bra att rådgöra då det är sannolikt att Y kommer reagera, om än ”bara” med psykiskt våld. Men viktigt att ha stöd för att ta sig igenom en sån situation.
                Hoppas att allt går bra❤

        Det finns många solslenshistorier! Be kvinnan ta kontakt med socialtjänsten. Det finns ofta handläggare som särskilt arbetar med våldsutsatta och det finns särskilda medel att tillgå för att hjälpa den som vill bryta sig loss! Döm inte om din vän återvänder, det krävs ofta flera försök innan den våldsutsatta klarar av att lämna helt!

        Men snälla är det du som körde den där ”hon” och ”han” frågan om tjejen som var så snygg men som killen inte ville ha sex med

        Kvinnofridslinjen och socialtjänsten som någon redan skrev.

        Misstänker du att det har skett något brott så polisanmäl! Det finns personer låter bli att anmäla för ”det finns inga bevis” och ”dom kommer inte att tro mig” samt pga rädsla för dåligt bemötande. Men utan anmälan så kommer ingen utredning att startas och det är då omöjligt att säga om det finns tillräckligt med bevisning eller inte.

        Hoppas X kan ta sig ut innan X är för långt nere i normaliseringsprocessen. Ju längre X stannar desto svårare är det att lämna. För att få mer förståelse för X finns det många filmer om normaliseringsprocessen på youtube. Tror det var Polisen som släppte en film på Instagram för något år sen där det är lampor som släcks.

      Nudie och Tiger.

    Trött på corona! ?

      Gud, jag med.. Försvinn!

      En hemsk sak jag tänker på ibland när jag vill vara elak mot mig själv typ är att det inte är mindre sannolikt att de ett kommer en ny pandemi t ex imorgon bara för att vi genomlevt det en (precis som det fortfarande är (1/6 att slå en sexa även om du just slagit en sexa osv). Att vi haft den här pandemin minskar inte risken för fler pandemier….

        Jag tänker – tyvärr – också hemska saker medan alla andra verkar så pepp inför framtiden, vaccinet och hur pandemin snart försvinner i ett poff. Några smakprov på mina (negativa, jag vet) tankar:

        – det kommer nya mutationer (mutationer som muterat i kvadrat) som vaccinet inte biter på

        – ingår i fas 4, vaccin före jul?

        – och sen då? vad händer i höst med de som fick vaccinet tidigt, hur länge är man skyddad? just det ja, ingen vet

        – kommer jag att funka i sociala sammanhang om saker och ting återgår till något slags ”normalt”, kommer jag att kunna/vilja krama främlingar på fester igen och kommer jag (som introvert) kunna bli bra på det sociala igen nu när jag inte behövt anstränga mig under så lång tid?

        Det låter kanske som att jag inte vill att pandemin ska försvinna? Tro mig – det vill jag – men jag ska också villigt erkänna att jag upplever många fördelar med dagens situation trots att jag som de flesta gjort massor av inskränkningar i mitt liv. Följer och har hela tiden följt myndigheternas rekommendationer eftersom jag är livrädd för Covid. Min spaning:
        – jag måste inte längre umgås med delar av släkten som jag har noll gemensamt med
        – jag slipper bli kramad av folk jag knappt känner
        – jag jobbar hemma ostörd, får massor gjort och slipper pendla till jobbet
        – jag har massor av fritid och har skaffat mig en del nya intressen
        – jag behöver inte få dåligt samvete över att ständigt tacka nej till kvällsaktiviteter, personalfester och team building med kollegor på jobbet
        – jag har massor (nåja, allt är relativt) med pengar på kontot eftersom jag inte spenderar som förut

        Ja, men det blev ju lite positiva vibbar där på slutet! ?

        Hur tänker ni som ät så trötta på pandemin i sverige? Vad jag ser sitter många på puben, går till affären utan munskydd etc. Nåt som sticker ut mycket är under såna inlägg som typ ”den
        Här personen har 5 pers på fest” och då blir det ett jävla hallaballoo om det är enligt reglerna att ha 8 pers över etc. De som lever utanför Sverige har inte haft den friheten att nitpicka på ett år? Aldrig sett nån här säga att ”ja men lagen säger 8 st” etc. Känns så konstigt att det blir sån detaljerad beskrivning.. de flesta länder har haft det mycket tuffare än er men ni fokuserar definitivt mer på detaljer än andra länder som typ skulle sagt ”samlingar är inte bra”

          Du tror inte man kan vara trött på pandemin för att man bor i Sverige? Jag har inte fått träffa mina föräldrar och syskon på ett år, förutom på långt avstånd utomhus ett litet tag. Jag har inte varit hemma hos någon. Jag har inte rest någonstans. Jag satt på uteserveringar ett par gånger i somras med vänner, det lever jag fortfarande på, men annars har jag inte fått någon bar/restaurangupplevelse (något jag annars njuter mycket av). Både min mormor och morfar gick bort i covid, jag kunde inte ens säga hejdå. Alla planerade bröllop och fester har såklart ställts in. Jag har inte kunnat nätverka som jag behöver för min karriär (detta är jag ju såklart inte ensam om). Vad är det du menar när du säger att vi inte får vara trötta på pandemin? Jag har vänner i Frankrike, usa, uk, Norge som reser och är ute och träffar vänner och familj på restaurang etc mycket mer än vad jag och många svenskar har gjort.
          Varför det blir sånt ståhej när man ser att någon beter sig vårdslöst i sverige är för att vi inte har lagar utan rekommendationer. Går det inte att bötfälla någon blir det ju på något sätt en större press på landets invånare att hålla koll på varandra.
          Det kanske är därför pandemin gått bananas i länder som kräver mask etc. för att folk, som du skriver, är lite mer chill med att folk samlas i grupp och sprider smitta.
          Problemet i länder med lockdowns är ju att det blir hysteri när den väl är över, då står ju folk på varandra utabför pubarna och tror att smittan helt plötsligt är borta och att man kan sitta och trängas hemma hos någon (ja jag har bildbevis 😉 må du tro att smittan skenar direkt efter igen liksom ?

      Kommer att komma många fler pandemier pga vi förstör jordens ekosystem då det är bara att se det som ett smakprov på framtiden enligt forskarna.

        Vadå ekosystem, det har väl funnits pandemier även förr innan det kan snackas så mycket om förstörelse av ekosystem?

    Fayme är så söt som gravid! Hon passar verkligen som gravid. Jag som har stora barn och är sååå klar med allt som rör graviditet, ändå tycker jag hon är så kul att följa nu!

      Håller med! Och hennes barn är ju helt bedårande. Obs, tycker de flesta ungar är söta men Faymes ungar har så vackra ögon

        Ja jättesöta ungar allihop. Ska bli kul att se lillasystern också. Kul för Fayme med en dotter till.

      Tycker hon är skitjobbig. Ha mage att gnälla om att hon ”inte kan bli gravid” när hon redan har en hel hög ungar o sen dessutom blir på smällen svinsnabbt?? O så jävla lätt att sitta hemma och bli försörjd av en man och samtidigt predika en massa feminism. Nä fy för henne.

        Jag tycker inte heller om henne som influencer, går hemma och blir försörjd och ska lära andra om livet liksom, men det content som rör graviditeten och barnen är kul att följa.

    Varför är Forni så outhärdlig? Undrar genuint alltså, varför stör sig jag (och många andra) på henne på ett till synes orimligt vis?? Hon har väl aldrig gjort en fluga förnär, varför finner jag henne så OUTHÄRDLIG??

      Hur gammal är du?

        26, hur gammal är du själv?

          Är du snygg?

            Ja, är du?

              Hur lång är du?

                Kanske heta linjen kan vara något för dig?

                  Club House kallas det nu för tiden

      Det är så pinsamt att kolla på Forni i rörligt material. Vet inte riktigt varför men det är så cringe. Och hennes pinsamma tystnader i början på varje samarbete hon gör på instastory ?

        Jaaa varför är hon tyst?!!!!

          Det är som att hon ”upptäcker” att hon filmar och börjar prata ?

      Jag har följt henne otroligt länge och tyckte hon var så himla cool och härlig förr. Hon kändes lite ”rivig” liksom. Men för några år sen blev hon en annan bloggperson i mina ögon. En person som leker någon annan. Jag tror det är det som jag stör mig på iallafalll. Att hon försöker vara så lugn och fin i kanten lol eller vad man ska säga. Det är det som skär sig lite för mig. Jag kollar in hos henne någon gång i månaden av nostalgiska skäl, men det som jag gillade hos henne så mycket i början är liksom borta. Men hey, så länge hon mår bra och är lycklig så är det ju bara det som räknas såklart. Och hon väljer ju själv hur hon vill framställa sig, tror säkert den där rivigheten finns kvar, men det är inget som passar hennes image längre. Och att hon ska snacka om sin otroooliga karriär hela tiden känns ganska konstlat.

        Ja den där krönikan hon skrev om hur hon tagit sig från knarket i förorten (i villaförorten Nacka ?) till kindpussar på Östermalm tog priset. Guuuud så cringe, jag blir rödkindad å hennes vägnar bara jag tänker på den

        Relaterar till allt du skrev, tack för du hjälpte mig sätta ord på irritationen!

          Kan tänka mig att Forni är en sådan som tar med inneskor när hon är bortbjuden till folk. Kindpussas.

      Tyckt så jämt, säkert helt ogrundat men uppfattar henne som att hon vill ge sken av att vara så präktig, ljuv och duktig, sådär liksom duktigare än andra! Och ska ge råd till folk om käänslooor och relatioooneer för hon är så djuup och klok och liksom tar sig själv och det hon gör på så stort allvar haha. Detta är sagt med ett stort obs obs obs och det är att jag aldrig ens följt henne, men har ramlat in på hennes sida ibland och bildat mig en kaaaaanske orättvis uppfattning. Relaterar väldigt mycket mer till Petra T och hennes tekoppar under sängen, men det kanske säger mer om mig. Haha.

        Assåååå jaaaa, detta!! Hur hon ger råd som att hon är någon allseende Oprah-karaktär typ?

          Ja du satte ord på irritationen kring Forni. Ett av dem alla. Hon andas präktighet a`la Oprah som har svar på livets alla frågor och Gud nåde den som ifrågasätter minsta lilla på frökens fina blogg! Haha länge sedan jag var inne där, något nytt förutom råd om hur vi alla ska ta hand om vår hälsa, barn, relationer eller köpa massa crèmer till höger och vänster?
          Så konstlat.

        Ja, det med! Hon tar sig själv på alldeles för stort allvar. Känns som att hennes högsta dröm är att folk ska se upp till henne.

      Kan instämma ändå, Forni har aldrig gjort mig någonting men hennes nonchalanta attityd speciellt nu i covid-tider gör mig irriterad. Häromdagen var det väl ett inlägg här om att hon anordnat en hemlig fest för att inviga nya kontoret och där gästerna belades med yppandeförbud. Herregud.
      Den kvinnan borde komma ned på jorden, kanske sluta festa mindre och upptäcka vad som är viktigt här i livet.

      Jag stör mig på att hon alltid är ”stressad” trots att hon inte gör särskilt mycket. Sen stör jag mig på hennes ”Learn from the Expert” där hon ENBART bjuder in sina väninnor.

      Stör mig mest på hur hon pratar om sin son och verkar ha fått barn för alla samarbeten för varför annars skulle han sova borta flera nätter i månaden, passas av släktingar för föräldrarna måste ju ha ostörd middag, festa och ha yogamorgon. Inte konstigt att ungen har sömnproblem när föräldrarna aldrig är där för att ge honom en trygg anknytning.

      Era bittra jävlar.. varför följer ni nån ni stör er på

    Vad är dagens sanning?

      En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi leva!

        ”Alla andra dagar” låter som att vi lever i en evighet 🙂

        Älskling vi ska alla en gång dö
        Vi ska alla en gång dö

          Kent ❤

          Och då är du själv. Bli vän med dig själv innan det är för sent

      Bara för att du är kränkt betyder det inte att du har rätt.

      Det är inte rasism om det gynnar POC, bara om det missgynnar dem

        Var det du som trodde att bara vita kan vara rasister och att inget kan vara högre än 100%? Stay in school …

          Nej. Vad får du det ifrån? ?

        Ingenting är bara antingen det ena eller det andra. Det finns mellanting. Gråzoner. Gränsen mellan det goda och det onda går genom varje människas hjärta. Bara för att man är utsatt i en aspekt, betyder det inte att man inte också kan vara förövare. Och tvärtom.

      Dagens sanning är att ”alltid provköra bilen innan du köper den”. Hur ni tolkar den meningen är upp till er..

        Och morgonstunden har guld i mun.

      Det är roligare att träna om man har snygga sportkläder, tänk er en hel outfit i typ Under Armour.

    Har ingen livsplan och allt känns så jobbigt. Har flyttat för att börja en utbildning, men med Corona och grov nedstämdhet så har jag knappt lärt känna någon. Är även introvert.

    Kan inte bo i en stad där jag är såhär ensam, men vill nog inte flytta hem heller. Har glidit ifrån de flesta vännerna ändå. Skulle vara skönt att vara nära familjen dock.

    Känner mig så ojälvständig och patetisk! Som att livet rinner iväg utan att jag gör något vettigt. Hur gör ni andra som inte vet vad ni vill i livet? Vad ska jag ta mig till?

      Börja löpträna. Du kommer se livet med helt nya ögon. Jag lovar!!!! En av de bästa ingredienserna för ett stabilt välmående. Efter vägen kommer allt runt om dig att falla på plats. Köp ett par sköna snygga träningsbyxor och ett par riktiga skor för löpning sen är det bara att börja livet från den ljusa sidan ?‍♀️??

        Tack, ska ge det ett försök!

          Lycka till verkligen ❤. Håller på dig. Du har ju redan tagit ett jättekliv genom att flytta för studier. Men fysisk aktivitet är verkligen guld värt för välmående. Om du har tid så lyssna gärna på Anders Hanssens bok ”hjärnstark”. Den var en ögonöppnare för mig och har varit min lilla bibel sedan dess.
          Vad studerar du om man får fråga ??

            Tack snälla ❤️ Det är inom IT!

              Intressant ?. Önskar och hoppas att du kan vända den negativa spiralen nu. Det är du värd. Och du ska se att om du börjar små små nya positiva förändringar så blir det som ringar på vattnet. Supermodigt av dig att berätta om det som tynger. Lycka till igen du okända människa där ute ?, det bästa har inte hänt än.

                Så fint svar av dig, betyder så mycket!! Tusen tack verkligen ❤️

        Så lätt och bra tips, men ändå så svårt! ?

          Håller med där. Men när man väl fått känna av löpträningens effekter så vill man inte sluta ??!!

        Vilket härligt tips! Imorgon snörar jag på mig löpskorna 🙂

          Hurra ?‍♀️?. Ha en bra runda!!!

          Jag också! Är glad över att jag kan jogga igen utan att kissa ner mig. Misstänker att jag fått någon form av förlissningsskada. Nu gäller det att komma tillbaka till uthållighet och snabbhet ? längtar efter en lättare löparkropp så det helt enkelt går lätt att springa!

      Sätt dig ner och skriv en livsplan! Skriv ner allt du vill ändra på! Sök inspiration hos andra. Vad vill du ha ut av livet? Hur ska du leva? Söka utbildning? Flytta? Nya vanor? Osv

      Ta kontakt med studrnthälsan, gratis att prata av sig som student! Kan vara bra att ventilera lite. Och pga Corona är drt nog många som känner likadant, att drt är svårare än förut att få kontakt.

      Jag tycker att utbildning ändå kan räknas som ett stort mål i livet? Om du tänker bort det sociala osv – känns utbildningen rätt?

        Tack för råden! Utbildningen känns väl rätt bra men ensamheten får mig att vilja hoppa av.

          Så fort jag har haft ens en liten början av en livsplan så har den alltid spruckit, vilket gjorde mig deprimerad då inget nånsin går som jag vill. Så nu kör jag på helt utan plan och tar mig dit som livet vill.

      Åh jag är också ensam, dock en annan situation. Flyttade tillbaka till min hemstad efter studierna för att jag hade mina nära vänner här. Men det blev inte alls som jag tänkte mig och mina vänner har andra prioriteringar än vad jag har och det suger från mitt perspektiv. Nu i Corona jobbar jag hemifrån också så mitt sociala behov är större än deras. Hur som helst, gräset är inte alltid grönare på nära sidan, jag önskar ibland att jag stannar kvar på studieorten!

      Har idag haft en riktig skitdag och gråtit typ hela dagen men jag vände det genom att
      gå en långpromenad och försöka hitta en action plan, det funkar jättebra för mig när jag känner mig ensam. Tidigare har min action plan varit hobbyverksamhet som har gett mig innehåll i vardagen men nu då den varit förbjuden så har jag fått hitta ytterligare sätt att träffa människor. Idag har jag swipat på vän-appar och startat konversationer med nya människor, coronasäkert.

      Kram, och hoppas du hittar ut ur din ensamhet!

        Så himla jobbigt! Men tack snälla för ditt svar och hoppas det löser sig för dig också! Kram

        Hoppas att ni båda gör det! Jag minns att jag var vilsen efter studierna, när alla kompisar flyttade åt olika håll och hela sammanhanget jag hade funnits i under fyra år löstes upp. Och de kompisar jag hade innan jag började plugga hade gått vidare åt sina håll. Ta små steg, båda två. Gör små saker som får er att må bra, promenad och löptur är ju jättebra förslag. Ta hjälp om det blir övermäktigt. Det ena leder för det allra mesta till det andra, något positivt. Det gäller att ta sig igenom de perioder som inte är roliga! Som någon också skriver, livet för en också fram. Häng med ? Ibland går det bara inte så fort, eller är så roligt som vi skulle önska!

      Är lite i samma ”träsk”.. Ensam. Isolerad. Har tråkigt och livet är på paus.
      Men har börjat promenera! Minst en mil om dagen. Det gör mer än vad man tror för kropp & själ. Sömnen är bättre, min äs mår bättre (under kontroll iaf) och jag får frisk luft!
      Planen är att börja löpa så småningom (haft inflammationer i benen nyligen), när allting känns hundra. Ge dig ut och motionera!
      Bästa investeringen!

        Heja dig också ??

    Era bästa tips på budgetsmink? Jag rekommenderar Lumene Blur foundation ??

      Essence mascaror!! Finns nu på cocopanda

      Physicians formula bronzer!! Har använt flera mycket dyrare men denna slår alla.
      Loreal infallible powder foundation, funkar perfekt på min oljiga hy, sjuk coverage och upplever att den sitter bra väldigt länge.

      Catrice concealer och foundation, extremt billigt men fint tunt täckande resultat, se recensioner på lyko så förstår du :)!

      Även Lumene Instant glow foundation och Blur concealer är riktigt bra!

      Tikei!!

    Ni med hypertyreos, hur märkte ni att något inte stämde i kroppen innan ni fick diagnosen?

      Till: 20:03
      Darrig både i kroppen och darrig/ostadig på rösten, hjärtklappning, kliande fötter/underben (ffa kvällstid), snabb matsmältning (dvs toa typ en kvart/30 min efter matintag), håravfall, alltid hungrig. Och helt enormt trött – typ kom hem från jobbet och ba ”måste sova NU” och sov typ en timme, men kunde ändå sova hela natten.
      Checkade av alla symptom som listas på 1177 i princip. Hade dessutom svullen sköldkörtel.

      Fick Levaxin och Thacapzol, medicinerade i cirka två år. Är nu frisk sedan snart fyra år utan recidiv.

      Om du menar överfunktion, så fick jag hög puls, svettades jättemycket, hade svårt att vara stilla och hela kroppen gick på högvarv. Och jag gick upp i vikt trots att man brukar rasa i vikt, jag kände mig också nedstämd ibland och nästan manisk ibland.
      Jag sökte läkare flera gånger utan att bli tagen på allvar och fick till slut förmaksflimmer, då hade jag skyhög ämnesomsättning som jag fick jodbehandling för nästan direkt p.g.a hjärtpåverkan.

      Hjärtklappning som kommit och gått under flera års tid…. Konstant ”ont” i halsen, som visade sig vara pga förstorad sköldkörtel… sökte men fick ingen hjälp sen kom tröttheten, att vara konstant yr, hungrig och behöva gå på toa så fort man ätit något, nedstämd och sjukt irriterad konstant och svettningar….. herregud vilka svettningar…..
      Fick hjälp till slut av en bra Ssk.
      1,4 månaders medicinering senare så är jag frisk. Åt thacapzol och levaxin. Ska på återkoll snart igen för att kolla så allt ligger bra.

      Stå på dig och var rädd om dig. ❤❤❤

      Det är väl bara att googla fram symtom eller? Förstår verkligen inte syftet med den här typen av frågor.

      Jag har alla dessa symtom, min mamma har även problem med detta men mina provsvar visar ok, kan man ändå ha problem? Någon som vet? Vad kan man be vc kolla vidare?

        Be dom utreda mer. Oftast om du har symptom så ska juh proverna visa något men det kan vara lite lurigt med sköldkörteln också, ttt det tar innan det vissar på proverna.

    Väger 122kg och är 178cm lång. Vill börja styrketräna för att komplettera till min konditionsträning.
    Vad rekommenderar ni för övningar där man jobbar mest med kroppsvikten som motstånd?

      Barre!

      Utfall med hantel som du lyfter i olika övningar/vridningar så att du kommer åt olika muskelgrupper och samtidigt får in bra rörelsemoment.

      Pilates, finns massa videos på youtube

      Superbra att börja med styrketräning! Börja med klassiska styrkeövningar! Knäböj, armhävningar (från knä eller upphöjda till en början), utfall, någon typ av rodd (har du gummiband?), utfall, höftlyft osv!

      Köp ett gummiband också för extra motstånd!

    Beskriv er värsta kund eller liknande på jobbet! Eller någon sjuk händelse på jobbet.

      Dom som kommer in med sina glasögon och klagar på repor när de ligger löst utan fodral i byxfickan/väskan bland nycklar och annat krafs ?

      Åh har så många men man förtränger så mycket. Men senaste så (jag jobbar i hemtjänst med munskydd + visir) så var jag hos en dam och hennes dotter var hemma. Jag hälsade på avstånd och dottern kommer fram och tar på visiret?
      Blev så chockad, liksom förstår du inte syftet med det?

        Haha vilket weirdo! Varför skulle hon ta på det liksom, skumt.

      Jobbade på ett galleri i Stockholm city, när det kom in svenska turister som ville låna micron i vårt kök för att värma barnmat. ?? ☺️

        Hade nog varit mer weird om de skulle värma sin egen mat ?

          Jobbat på restaurang innan… det har hänt.

        Jag jobbade på Polarn O Pyret för många år sedan när ett litet barn, 3-4 år gammalt, blev kissnödigt i butiken. Mamman drog fram en potta från under barnvagnen, ställde den mitt på golvet i butiken och lät barnet kissa i pottan. Sen frågade hon mig om jag kunde ta med pottan till vår personaltoalett och tömma den.

          Vad svarade du?

          Hahaha vad svarade du. Det var ju riktigt ofräscht och äckligt göra så. Mitt barn var blöjfri vid 1 1/5 år, och inga missöden hände efter det. Kan inte en 3-4 åring kissa på en allmän toalett eller kissa innan de far hemifrån är nåt konstigt.
          Och vilken mamma sen ? som hade med pottan.

      Skulle kunna berätta så mycket om vigselpar jag träffar med alla möjliga och omöjliga krav…

        Mina favoriter är de som bad prästen att ta ner korset över altaret till deras vigsel. De tyckte kyrkorummet var snyggt och stämningsfullt, men krucifixet ”passade inte deras stil”.

          Japp, sånt händer. ”Prata inte om Gud” är också ganska vanlig (och då har de ändå valt att ha en vigselgudstjänst?)

      Jobbar på förskola och en mamma kom in med Corona (hon visste om det alltså) och vägrade dessutom vänta utanför på hennes barn utan behövde gå in i den supertrånga hall vi har..

        Jobbar vi på samma förskols? ?

          förskola* ?

      Jobbade på ett fik på Östermalm. En men i medelåldern gick in bakom disken och skrek på mig i fem minuter för att en äldre dam hade fått sin bakade potatis före honom. Till saken hörde att han tillfälligt lämnat fiket för att göra ett annat ärende och fanns då inte på plats när vi ropade ut hans mat. Damen som var på tur och som hade beställt samma mat var dock där och fick därför maten före honom.

      Gästerna på Östermalm var i och för sig generellt otrevliga personer.

        Jag blir alltid lika förvånad när jag på Östermalm får höra att jag är så trevlig när jag endast enligt mig beter mig normalt. Är det för att andra beter sig som skåp alltså?
        Å andra sidan har jag blivit utskälld av en annan kund för att jag fick hjälp före henne. Jag bad om hjälp före henne, men men… så om det var normalbeteende där måste jag verka änglalik i jämförelse.

          Har själv jobbat på Östermalm men tyckte ändå våra kunder var trevliga.

        Thelins i Fältöversten?

      Jobbade på hotell. Ägaren av ”Happy Socks” kom in och skällde ut mig för att hotellets restaurang inte var öppen (det var söndag och det stod tydligt på hemsidan att restaurangen var stängd då). Sen blev han otroligt arg över att alla restauranger förutom de i köpcentrerna var stängda. ”DET HÄR VAR INTE DET JAG HADE FÖRVÄNTAT MIG!!!”. Nehe synd för dig då. Sen frågade han om parkeringen på gatan utanför hotellet var gratis och när svarade ja sa han ”bra då kan min son sova i bilen inatt”.

        Oj vilken outning ? så jävla märklig historia

          Haha ja irrelevant att nämna företaget kanske. Men kan inte se dom där strumporna i en affär utan att bli påmind vilken otrevlig och spritt språngande galen grundare de har.

        Hade han på sig sina Angry Socks den dagen? Hoppas du frågade.

          Haha klockrent. Tyvärr var jag bara 20 år och blev väldigt skärrad över att han stod och skrek på mig 🙁

      När jag precis hade gått ut gymnasiet arbetade jag på en snabbmatsrestaurang. En kvinna kommer fram och beställer mat. Går sedan till sin familj och börjar äta. Lite senare rusar hon och barnen ut ur restaurangen medan mannen i familjen kommer fram till kassalinjen och skriker och är fullständigt galen. Vi hade förgiftat honom med bacon och skulle brinna i helvetet. Han skrek att vi hade lagt på bacon på hans hamburgare för att jävlas. Men det var exakt den burgaren som frun hade beställt. Troligtvis missade hon att det var bacon på men vågade inte säga det till sin man och skyllde på tjejen i kassan. Han blir i alla fall helt jävla galen och sular hamburgaren i ansiktet på tjejen i kassan och tar sedan sin bricka och kastar in i köket så saker går sönder och pommes från brickan flyger åt alla håll. Sedan stormar han ut….

        Gud, jag förstår att frun inte vågade säga att hon gjorde fel ?

          Gud? Allah, menar du väl?

            Allah betyder Gud på arabiska …………..

              Den här bloggen är inte arabisk.

            Men orka

        Oj! Du och 21:19 har ju mer eller mindre blivit vittnen till brott eller bristande föräldraförmåga. Stackars er och framförallt, stackars familjer. Sonen som kanske fick sova i bilen och frun och barnen som fick springa ut från restaurangen.

      Jobbade på Arlanda på café rätt många år och fick ofta skäll för att flygen var försenade…

        Så dumt! ?

      Alla kunder som tycker att man ska framföra deras åsikter till ledningen, när man jobbar inom en multinationell koncern..

        HAHA asså den här, förstår inte att personerna tror att man har kontakt med toppcheferna!

      Inte en historia från mitt jobb men från hemtjänsten hos min farfar som var där och städade och sedan duschade hemma hos honom. Hemtjänstpersonen frågade innan om han fick duscha, men ändå en konstig grej tycker jag att duscha hos sin kund.

      Jobbade extra på ett ganska lyxigt hotell under gymnasietiden. Folk måste verkligen ta fram sina sjukaste sidor där. Så mycket knäppt / äckligt / kriminellt. Skulle gå med room service mat till ett rum, gästen hade preciserat att vi skulle knacka, men sen bara gå in med maten. Knackar, väntar, öppnar dörren och där ligger gästen spritt språngande naken på rygg på golvet med erektion. Bon appétit !

    Vilken är den roligaste/sjukaste reality-serien. Kollat klart alla 90 days fiance nu och behöver fylla tomrummet med ytterligare något förskräckligt.

      Housewifes of Beverly Hills! ?

        Kanske de tidigare säsongerna men de senare är ju skärp. RHONY är den enda som håller måttet år efter år

          Din smak betyder inte att de är sant för det!

            Real housewives of potomac! KVALITÉ program

            Tack för upplysningen!!! Jag har hittills gått genom livet och trott att så fort jag yttrade min åsikt om någonting så blev det per automatik alla andras åsikt också. Tur att det finns hjältar som dig som kan förklara världen <3

              Jag noterade och integrerade direkt i mitt åsiktsregister.

          Lever för RHONY! Min hemliga dröm är att få festa med Sonja!!!!!!

            Haha jaa jag med!!

      I love a mama’s boy, Discovery+ ?

        Haha det programmet är ju helt sjukt! Hur pallar flickvännerna vara så lugna?? Och hur kan de stanna?

      Kanske svenska 90-day?? ”Älskar älskar inte” annars 600 lb life hehe

      Tröttnade lite på senaste säsongen av 90 day (säsong 8) och Natalies sätt att säga ”Majjjk” och hur Rebecca tjatar om sitt ”ex from Morocco”

        Jeez, 600 lb life var to much even for me!

      Darcy & Stacy…. skämskudde fram!

        Vad är det för ett program? ?

      Jersey store!!! Bästa någonsin

        En affär där man köper trikå?

        Cabs are here!!

        De första säsongerna av Geordie shore är ju också rätt underhållande

      På Netflix ”tre fruar och en äkta man” om mormoner i polygama förhållanden som bor för sig själva vid ett berg i Utah

      Sister wives! Finns också på Discovery +, massor med säsonger 🙂

        Så ångestladdat! ?

          Varför?

          Ja, mannen är så vidrig!

      Första säsongerna av Vanderpump rules, innan deltagarna blivit för kända och rika.

        Haha jaa, älskar!!

      Naked Attraction är sjukt. Finns avsnitt på youtube.

        Finns på discovery + nu också

      90 days är precis min smak!
      Tittar också på Sister wives och my big beautiful life, finns på Discovery+. På Cmore har jag sett Love after Lockup.

      Family Chantel!!

        Love after lockup!!

    Har varit naiv och inte trott att kändisar redigerar bilderna så mycket? Som den på Khloe kardashian som hon försöker få bort, det är ju en rätt stor skillnad.

      Har du sett dem på Kim Kardashian? Dem hon grät över. Inte så smickrande om man jämför med hennes andra hårt retusherade.

        Använd ”dom” om du inte vet när du ska använda de vs dem

          Åh förlåt språkpolisen!
          Detta ska aldrig ske igen! ?

            Bra! ??

              Tönt!

                Anmäld!

            Bra, ge dem svar på tal bara!

          Dem. Dem. Dem. Dem. Dem. Dem hatar språkpoliser. Dem ville stava jos som jos på internet. Dem tycker om glass. Dem dem demdemdemdemdem.

          Alltså. Dem tycker du har noll liv.

            Vad har gått fel i ditt liv?

              Vi kan iaf konstatera att det verkar vara en del.

              Det här med ”dem” är märkligt. Man kan göra en jämförelse; Vissa har nån form av inbyggd navigator och brukar alltid hitta och andra kör alltid fel och behöver hjälp. Om man hade erbjudit dom som hittar lite sämre en gratis navigator så hade dom säkert blivit glada och tacksamma.
              Men, det här verkar inte gälla dessa ”dem”-människor. Trots att man erbjuder en gratis navigator(dom) så ska det fortsättas att svängas vänster när det ska svängas höger och tvärtom.
              Vad är problemet?! Det här med att ”jag retas bara” köper jag inte då det inte kan finnas så många lustigkurrar i ett och samma land, det är bara nån form av ursäkt dom har när det blivit fel.
              Har även svårt att tro att det handlar om att det i deras värld är något fel med att använda ”dom”.

              Nä, bara pandemin är över så åker dom upp på billiga-bordet på Kiviks marknad.

        Vart kan man se de?

          dem

            Sluta förstör alla trådar. Undrar också var man kan se de?

              Dem eller det.

              Sluta förstöra med usel grammatik.

              Dem!

                Ingen som vet vart man kan se de?? Bilderna Kim grät över?

                  Därt.

          Var, inte vart.

            Vart sa du att dem fanns?

              Dem ligger därt borta.

      Ja det var rätt naivt. Finns också ett konto på IG där man ser gamla vs nya bilder på kändisar där man ser hur mycket de opererat sig

        Vilket konto?

        Men hur redigerar de ens? Det är ju bra gjort, sitter de själva och gör det? Måste ta massa tid haha

          Det är ju typ deras jobb? Inte som de har massa annat att göra.

            Dom har ju egna företag osv väl? Alltså smink- och klädföretag.

        Googla ”Rebecca Stella före efter”!

          ?->?

            Hahahha, den jämförelsen var on point!

      Undrar dock om det var en gammal bild, innan hennes operationer, eller tror ni det är en nytagen bild?

        Finns en bild i samma bikini som är nytagen iallafall.

    Vad tror vi om Mimi Höglins nya företag? Heres Home AB som ska bedriva utveckling, design, tillverkning och försäljning av inredning och andra accessoarer samt idka därmed förenlig verksamhet. Ger hon sig in i inredningsbranschen tro?

    https://www.allabolag.se/5593039778/handelser

      Hmm spännande. Säkert inredning alternativt renovering/homestyling?

        Tycker hennes stil känns väldigt Ikea.

      Såg att deras hus är till salu på hemnet, har hon nämnt att de ska flytta?

        Intressant! Budgivningen pågår just nu! De köpte för ca 4,5M 2019 och bud ligger nu på 7,6M – riktig nice vinst!

          Fy fan vad gött. Lite avis ändå!

          De har ju dock även renoverat en hel del, så vinsten blir nog inte fullt så stor

            Ah det har du rätt i! Man blir ju nyfiken för hur mycket de renoverat…

        Kan du länka?

            Jisses. Världshistoriens fulaste lampa.

        Hon nämnde för ett tag sen att de vill flytta till Norrland

      Känns onödigt att ge sig in i inredningsbranschen när man har exakt samma stil som alla andra småbarnsmorsor på instagram.

      Förstår inte hur man kan inreda ett helt hus med endast en färg. Hua.

    Vilken svensk rockstjärna är det som åkt fast för sexuellt övergrepp mot barn? Fyfan jävla as.

      Kolla på fb

      Fd Sabaton.

        Nej… seriöst….? Menar du allvar? ? Detta har jag helt missat, läste lite kort nu men är det på allvar en person från Sabaton?
        Och 9 månaders fängelse…. det är ju fan ett skämt.

          Ett jäkla skämt. 9 månader. ???

          Han var med och grundade Sabaton och lämnade 2012. Sedan dess i Civil War, han fick sparken därifrån nyligen.

      Män är rovdjur. Vidriga äckliga rovdjur.

        Johanna Möller, Amani Madi, Christine Schürrer …

          Ja faktiskt. Ibland kan man bortse från genus och konstatera att människor beter sig vidrigt.

            Oftast män.

          På varje kvinna som begått ett vidrigt brott går 1000 män. Fattar inte varför vi inte bara kan erkänna det.

          Wow hela tre kvinnor kunde du räkna upp!

            Från tre olika länder.

        Och där kom det. Den obligatoriska manshataren i varje diskussion som generar män/kvinnor. Du kallar dig antagligen feminist också. Feminism är beundransvärt och om du nu kallar dig det har du fått ett och annat om bakfoten. Snälla, dra inte alla över en kant. Det finns både män och kvinnor som beter sig som svin, liksom män och kvinnor som alla borde ta efter. Det är på grund av såna som dig som debatten om feminism och jämställdhet inte tas på allvar.

          Man måste se ur ett större perspektiv för att förstå. Och i det större perspektivet så är det nästan alltid män som våldtar, slåss och mördar. Pinsamt att som kvinna försvara detta ”men Johanna Möller då??”. Ja, på individnivå finns det självklart undantag, men vi pratar om strukturer och mönster.

            Absolut, jag kan köpa att det är ett strukturellt problem, missförstå mig inte. Men att skriva nåt i stil med ”män är vidriga äckliga rovdjur” gör att ett sådant viktigt ämne inte tas på allvar. Frågan är mer komplex än så. Kan jag tycka i alla fall.

              Jag tyckte det var en träffsäker kommentar som belyser problematiken.

              Vad är det som är komplext?
              Sanningen är ju att män våldtar, misshandlar och mördar kvinnor och barn.

          Jag är inte feminist, jag är manshatare.

          *dra inte alla över en kam

    Åh jag kan inte sluta äta godis! Det är så gott

      Godis e gott, men käka aldrig knäck som kommer från Barsebäck.

    Hur får man utskrivet ångestdämpande? Jag har sån ångest och har haft det varje dag i flera månader. Är rädd att om jag går till en psykolog så vill de göra en lång utvärdering av mig och jag behöver gå med ångesten ännu längre. Vad gör man?

      Testa Kry eller annan digital variant.

        Nej, testa inte Kry, de dränerar regionerna på pengar och gör att den riktiga sjukvården går än mer på knäna.

      Boka tid med läkare på vårdcentral. De skriver ut läkemedel och kan skicka vidare remiss till psykolog. Har precis själv börjat med ssri mot depression och ångest, samt haft ett samtal med psykolog som läkaren bokade åt mig. Hoppas du hittar en lösning och kan må bättre snart. Stor kram!

        Tack ❤️

      Vad finns det för ångestdämpande som funkar ens? Har testat atarax, lergigan och sobril och inget funkar för mig.

        Xanor

          Tar du det endast vid behov?

        Xanor :))

          Haha, uppdaterade inte innan jag svarade. Fellow anonym

          Tack, svårt att få utskrivet eller? Samt ger ökad tolerans så att man måste höja dosen? Tar du det vid behov endast?

            Jag har ätit Xanor i sju år kontinuerligt. Äter låg dos och har aldrig behövt höja. Kan få svår ångest men har aldrig någonsin tagit en högre dos. Brukar meditera eller göra yoga istället i så fall. Läkare tjatar alltid om det gällande all beroendeframkallande medicin och jag känner bara: VISSA AV OSS kan faktiskt hantera medicin.

              Tack för svar. Menar du vid behov eller dagligen? Vet att man behöver höja dosen eftersom man utvecklar tolerans. Tror heller inte man märker att det är beroendeframkallande förrän man försöker sluta…

                Vid behov, skulle jag anta. Man tar inte medicin så fort man känner minsta obehag om man är ansvarsfull kring sin hälsa och sitt medicinbruk. Man tar dem när det är outhärdligt. Eftersom man somnar på många av dessa tabletter går det ju inte att dagligen kliva upp och ta en tablett.
                Har också använt både ångestdämpande och insomningstabletter vid behov utan att bli beroende. Inga problem under de dagar och perioder som en tablett inte är nödvändig.

      Brukar nog snarare vara tvärt om att många är rätt.snabba att skriva ut medeciner medan du kan få vänta längre på en utredning. Pröva att ring din VC bara 🙂 eller om du tycker det är jobbigt kan man ofta boka tid direkt online via 1177 🙂

      Släpp rädslan, de skriver hellre ut medicin än gör en utredning. Det är seriöst det lättaste som finns att få det utskrivet. Det är som om de får provision för varje patient.

      Du slipper nog en lång utredning och får något ångestdämpande utskrivet direkt, möjligtvis att du blir erbjuden tio gånger hos psykolog/kurator på din vårdcentral.

      Som en anonym nämnde så är det väldigt lätt att få ångestdämpande utskrivet då det helt enkelt inte finns resurser till att erbjuda terapisamtal och dylikt. Köerna är långa och man skriker efter personal. Man ”tjänar” mer på tablettutskrivning.

      Stort lycka till! Jag hoppas att du får må bättre med tiden.

      Husläkaren. Det ska inte vara några problem för dig att få det utskrivet.

    Är det någon här som har beställt klänning från JJs House, Hebero eller dylikt som kan delge sina erfarenheter? Jag har hittat en klänning jag gillar men vet inte om man vågar beställa, det är en brudklänning så det rör sig ändå om 2000kr med tull osv. Men det är den enda klänningen jag fastnat för, har sökt över hela internet känns det som och varit i 3 brudklänningsbutiker så har tappat hoppet lite. Någon som är nöjd med sitt köp hos JJs House eller borde jag skrota den idén? Alla klänningar har ju fått typ 5 stjärnor, men man vet ju inte om det är legit…

    Om ni vet någon bra sida var man kan beställa brudklänning online får ni gärna dela med er av den också! 🙂 Har redan sökt på alla vanliga sidor som bubbleroom, nelly, ASOS, ellos, bonprix, booho.

      Zaladno, na-kd och shein har jag också sökt igenom hehe..

      Inte jag men min bästa vän beställde sin brudklänning därifrån. Superfin och hon var jättenöjd.
      Hon måttbeställde

        Åh vad kul, det ger en ju lite hopp iallafall om man inte skulle hitta någon annan stans!

          Beställde därifrån år 2014 och blev ganska nöjd. Måttbeställd. Behövde ändå sy om litegrann men generellt positivt överraskad. År 2019 beställde jag igen och blev inte nöjd. Är 34 i stl och deras minsta stl (ska vara xs) stämde inte alls med måtten den skulle representera. Alldeles för stor (som en M/L) och klänningen var inte så snygg i verkligheten. Den satt liksom inte fint på kroppen och ”kramade” den inte alls så fint som på bilden. Den kändes konstig, lite som om man själv skulle provat och sy en klänning.

          Ville bara dela med mig av min erfarenhet till dig. Det är ju ändå din brudklänning. 🙂

      Stötta inte kinesiska sweatshops. Det finns i stort sett obegränsat med begagnade brudklänningar i olika Facebookgrupper, du hittar säkert något som passar!

        Har du något tips på vilken Facebook-grupp man kan söka på? Har redan tittat på marketplace i orten och kringliggande orter. Även kollat Blocket 🙂

          Bröllop köp sälj hyr & hela Sverige har 11 respektive 20 tusen medlemmar!

            Tack ska kika! 🙂

              Kolla tradera med!

      Jag köpte min för typ 2000kr från brittiska Monsoon, var mkt nöjd. Ett tips är att kolla brittisk high street där det finns många som har bröllopskollektioner. Tipsar även om Newbie som nyss släppte en bröllopskollektion även för vuxna.

      Jag beställde min brudklänning från JJs, jag var nöjd! Visade en närstående som är skräddare och han var impad. Om man inte har samma kroppsform som modellen på bilden så tycker jag det är viktigt att du kollar på bilder tagna av kunderna, har du tur är det någon som har liknande din kroppsform och då får du en känsla av om den kommer sitta bra eller inte. 🙂

      Jag köpte min på Etsy av en sömmerska i New York som sydde för hand efter mina mått. Kändes mycket bättre än att köpa nåt där det säkert finns tveksamma omständigheter

    POLIS!? ?‍♀️??‍♂️
    Kan inte ni som jobbar som poliser skriva vad ni tycker är för- och nackdelar med yrket (om det nu sitter några poliser här i tråden ?). Jag är lite sugen på att söka utbildningen men vet inte till 100% om det kommer passa mig. Vill därför gärna höra för- och nackdelar.

      Jag är mer på säksidan, men jag har varit med och förhindrat terrorattentat och på så sätt räddat massor med människors liv. Kan säga att jag sover gott om natten med den vetskapen.

      Fördelar- underbara kollegor, älskar jobba treskift, man träffar mycket folk i alla delar av samhället. Man gör skillnad och kan känna sig stolt över att vilja hjälpa. Varierande jobb, man vet aldrig vad som händer.
      Nackdelar- skitlön. Men tyvärr är det väl så att man älskar jobbet så mycket att man nöjer sig.. Man jobbar även julnyår osv. Kommer inte på så mycket mer negativt ?

      Skriv din mejl om du vill snacka vidare om det mer privat (:

    Vill äta mer vegetariskt men är bedrövligt dålig på att laga mat och har ingen inspiration. Så, vegetariskt mat för nybörjare, några tips?

      Bananer

      Halloumiburgare! Byt ut köttet bara!

      Kolla portionen under tian, enkla recept!

      Coops halloumistroganoff

      Ett enkelt sätt att övergå till vegetariskt är att laga det du brukar laga, men att bara byta ut köttingredienserna till veg alternativ. Man behöver inte göra det krångligare än så, till att börja med. Sen kan man avancera med rätter som är gjorda för att vara veg från början, om du fattar vad jag menar 🙂

      ärtsoppa från en plastkorv

      Några av mina vardagsfavoriter.

      Tofu, smakar inte särskilt mycket utan det brukar handla om att hitta vilken konsistens man gillar. Skivor = knaprig utanpå men mjuk inuti. Kuber, mer knapriga sidor med mjuk kärna. Riven = Tänk stekt bacon typ.
      Lägg i marinad (Tycker de till kyckling och fisk passar bra, men även de till kött). Skär antingen i små kuber eller riv, ner i marinaden tillsammans med tex svamp, minimajs, paprika eller vad du gillar. Stek tills tofun fått yta. Ät med ris.

      Pasta bolognese. Gör min vanliga köttfärssås fast med sojafärs. (sojafärs, svamp, lök, havregrädde, icas pizza sås ”tomater och örter”, chili, vitlök, basilika, salt och peppar). Såsen görs först och färsen hälls i i såsen och får koka klart till skillnad från köttfärs som steks först.

      Stekt ris med ägg eller tofu.

      Wook, köper de grönsaker jag vill ha i, vitlök, chili och antingen ägg eller tofu.

      Curryröra. Lika delar majonäs och havregrädde, tofu i kuber, salt och mango curry krydda efter smak. Äts i baguette med lite sallad och gurka eller till bakpotatis.

      Korv funkar också alltid. Gör du tex korvstroganoff så byt ut det mot vegokorv bara.

      Linsgryta.

      Testa färdig matkasse, typ Hello Fresh. Det har underlättat matlagningen för oss så jäkla mycket. Man får testa nya grejer, det är enkla recept att följa och man får exakt det man behöver för att laga rätten till de antal portioner man har valt. Jag är faktiskt supernöjd trots att jag var skeptisk 🙂

      Hej, har ätit vegetariskt i över 25 år och aldrig jobbat efter principen ”byt ut köttet” och tycker de flesta av alla köttsubstitut-produkter är helt bedrövliga (samt att min kropp reagerar konstigt på de flesta).
      Det finns ju så många råvaror som är supergoda, fräscha och näringsrika. Nyckeln tycker jag är kok-/stektid + kryddning – skillnaden mellan en överkokt, slapp, smaklös broccoli och en krispig ugnsstekt eller perfekt wokad med stuns och smak är enorm!

      Mina standardrätter baseras ofta på någon form av gryn: ris, quinoa, matvete, hirs, bulgur, kasha etc + en gryta baserad antingen på tomatsås eller kokosmjölk (eller en blandning..!). Viktigt med alla gryn är att inte överkoka så att det blir gröt, tycker de flesta instruktioner ger alltför blött och kokt resultat, jag häller oftast av vattnet efter drygt halva angivna tiden och låter det ånga färdigt.

      Kör jag tomatbaserad gryta kryddar jag oftast med spiskummin, (rökt) paprika, koriander, chili, vitlök, ingefära + VIKTIGT: något sött (lite hackad torkad frukt/honung) + något surt (pressad citron eller lite vinäger) + något salt (buljong, soja etc) och steker alla kryddor i olja innan det blöta hälls i för att få fram smakerna. Steker också alltid grönsakerna i krydoljan innan tomatkross går i, mycket godare resultat än bara kokt.
      Kokosmjölkbaserat kryddar jag med chili, vitlök, ingefära, färsk koriander, lime. Som sagt också gott med gryta / sås med tomatkross och kokosmjölk blandat.

      Variationen är vilka grönsaker du kör i: morot, broccoli, bönor, kikärtor, blomkål + ibland lite tofu – och det viktiga är koktider så att allt har en läcker konsistens. Börjar alltid med att slänga i det med längst stektid (morot tex). Botanisera lite i grönsaksavdelningen, de flesta glömmer att använda alla goda (lokala) rotfrukter och kålsorter som finns, köp det som är säsong/billigt och gör supergod grönsakssoppa. Toppa med nån ”lyxigare” grönsak som sockerärtor.
      Annars ugnsstek stavar av rotfrukter + kikärtor som du ”masserat” med lite olja + örtkryddor, äter du ost kan du köra på riven parmesan på slutet.
      Lycka till!

    Till er som inte får arbeta pga gravid i riskgrupp, har ni alla fått samma uppmaning att söka gravidpenning från försäkringskassan? Där det står att man får Max 80% av lönen? Detta hände mig, min chef skickade hem mig i v22 vilket jag inte hade räknat med. Bad om att bli förflyttad om det gick men tyvärr.
    Hade inte alls räknat med detta bortfall (tjänar en hel del ob som inte kommer räknas med) så undrar om fler har hamnat i samma sits? Vad gjorde ni?

      Du ville inte gå hem alltså? Undrar för tror det hände en kollega till mig (är lärare). Får arbetsgivaren bestämma att man inte får jobba? Borde man inte få avgöra det själv?

        Jag ville inte vara kvar på mitt jobb då jag är väldigt utsatt för Corona men jobbar för kommunen så tänkte om jag kunde göra något annat mer avskilt men fick inte. Jag fick inte vara kvar nej

        Ja, chef kan skicka hem om den anställdes säkerhet ej kan garanteras. Man blir helt enkelt avstängd från arbetet , väldigt kort sagt.

      Ja, gravidpenning, föräldrapenning och sjukpenning, allt sånt brukar va 80 procent av lönen.

      Om du har regelbunden ob ska det räknas in i lönen sen typ 80%. Jag jobbade inom hemtjänst och fick fast lön + ob delat på 80.

        Är det sant? :O

        Oj, delat på 80?

          Såklart ska det vara 80 % av det. Var lite trög. De räknar ut hur mycket ob man brukar ha. Tror min räknades på att min ob var 2’200kr månaden.

      Det är maxtak på graviditetspenning och föräldrapenning. Det är baserat på din årsinkomst och då är ju din ob medräknad.

      Låter konstigt att tvinga hem dig? du kan kräva att få jobba kvar på din arbetsplats. Dock kan du inte kräva omplacering om kommunen kollat upp möjlighet för detta
      men inte hittat något.
      Dock så är ju rekommendationen att efter v20 inte utsätta sig för möjlig exponering av viruset och du har då den fantastiska möjligheten att vara hemma med 80 % i lön för att skydda dig och ditt barn…..

        I min kommun betalar kommunen kommunanställda full grundlön om man går hem på grund av graviditet efter v20. Så du behöver inte ens söka grav.penning.
        Något jag tycker är lite sjukt. Varför ska kommunskatten gå till det? Man får ju 80 % i statlig peng vid grav.penning. Nu betalar kommuninvånarna full grundlön för medarbetar som aktivt valt att bli gravida under en pågående pandemi. Räcker med gravpenning tycker jag.

          Faktiskt…

          En inkomstförlust på 20% kan ändå slå rätt hårt mot en familj som inte har så höga inkomster.

    Ändå orättvist att sånt som anstränger ekomonin för oss ”vanliga” ger vanligtvis influencers bättre inkomst..

    Såsom skaffa barn, resa, renoveringar,flytta osv.
    Sånt ger dem fler följare, mer samarbeten osv..

    ?

      Ändå skönt att vi vanlisar kan hålla på såna där gammalmodigheter som integritet och anonymitet.

        Så sant!

        Värdet av dessa:

        Anonymitet=marbodalkök
        Barnens integritet=lite twistshake och en Bugaboo

    Någon mer som får lön i timmar?
    Har en så otroligt snål chef, vill helst sluta igår! ?

      Hur menar du? Timanställd? Nej, jag är fastanställd med månadslön men varit det för länge sen, rätt vanligt som ung.

        Är fastanställd med timlön.

          Jaha oj. Aldrig hört talas om.

            Jag jobbar i butik och är fastanställd med timlön.

              Åh ja då gäller det att ha koll så arbetsgivaren inte drar bort tid, antar jag. Stå på dig/er så att vederbörande inte försöker trolla bort tid ni har arbetat. Min man har visserligen månadslön, men hans arbetsgivare har personalmöten på lunchen och den enda ersättningen de får, är att företaget bjuder på maten. Tänk vad de tjänar på att inte betala ut kvalificerad övertid till alla anställda, eftersom de faktiskt arbetar mer än 40 timmar den veckan. Personalmöten ingår faktiskt också i arbetet, även om det inte är ren produktion.

          Är väl rätt vanligt inom vissa yrken? Min man är fast anställd rörmokaren, han har alltid fått timlön.

    Jag har en första dejt i morgon, han är vrålsnygg och jag är så nervös men han verkar supersnäll! Dör av uppspelthet!

      Lyllos! ?
      Lycka till imorgon!

        Tack ?

      Blir det sex på första dejten?

        Absolut inte. Det kommer inte hända innan jag verkligen litar på honom.

          Munskydd på.

      Hoppas allt går bra!

    Jag pluggar till socionom och undrar om det är några barnutredare här ikväll☺️
    Hur upplever ni ert jobb? Vad är bra respektive dåligt? Tell me everything?

      Otroligt krävande, måste i princip bli hårdhudad för att orka höra allt, mycket övertid, administration och många möten som inte handlar om att träffa klient, sällan ett tack får du men du kommer få det och när du får det så är det värt allt jobb. Kan du göra något positivt för en enda person så kan du se det som att du lyckats med ditt jobb ?

      Jag! Valde socionomprogrammet för att jag ville jobba med och hjälpa utsatta barn…
      Jobbet präglas mycket mer av administration och typ att allt ska se rätt ut i den skriftliga utredningen. Så otroligt stor del av jobbet går åt till att göra saker ”bara för att”. Men visst, ibland så känner man faktiskt att man lyckas göra livet bättre för ett barn som varit med om en massa skit, och då är det jävligt fint.

        Jobbar som utredare i socialtjänsten, dock inte med barnskydd. Administrationen och dokumentationen är ju jätteviktig för den enskildes rättssäkerhet och för att undvika situationer som med lilla hjärtat, till exempel. Det är viktigt att dokumentera och att kunna följa ärendets gång samt vilka grunder våra beslut vilar på. Annars finns risken att rätten upphäver våra beslut och barn måste bo med totalt olämpliga föräldrar.

          Ja, givetvis är det viktigt. Men, det är en aspekt av yrket som många (inklusive mig själv) inte förutsåg skulle ta upp så extremt mycket tid och fokus. Jag trodde, naivt kanske, att rollen skulle präglas av mer handlingsutrymme och relationsskapande arbete. Som jag sa, visst finns dessa delar också och ibland blir det riktigt bra, men man måste nog vara förberedd på allt det andra också. Känner mig mer som en kontorsråtta vissa dagar än något annat.

      Har jobbat som socialsekreterare med barn och unga i 10 år. Just nu mottag men mestadels utredning tidigare.
      Krävande jobb och visst är det en hel del dokumentation men med åren blir man mer effektiv avseende det samt hittar strategier för att inte behöva lägga riktigt lika mkt tid på det. Möten med familjer är kul och givande och lyckas man med konsten att vinna förtroende och få familjerna att känna att man vill väl så kan man göra stor skillnad.
      Absolut sämst är väl när pengar och budget sätter stopp för saker. Och att insatser till barn och unga så många ggr är bristfälliga oavsett om det är föräldrastöd, familjehem eller hvb.
      Bra löneutveckling och kollegor även om det är lite tröttsamt att nyexade kommer och går. Ofta bra möjligheter till kompetensutveckling.
      Under åren jag jobbat har både introduktion och arbetsbelastning blivit bättre. Folk gnäller dock konstant på mkt att göra men enligt mig är det typ lagom.

        Oj vilken bra beskrivning av arbetet som utredare i socialtjänsten! Håller med till punkt och pricka, även om jag inte jobbar med barnskydd. Har engagerat mig fackligt och i alla fall nu upplevt att arbetsgivaren lyssnar. Att gnälla och uppleva hög belastning är kanske oundvikligt, med tanke på arbetets karaktär. Det är inte så mycket mängden jobb även om det är så det känns när man är mitt i det.

        Vårt arbete går ut på att inte behövas. Att stärka människors egen förmåga och självständighet. Kompensera där den egna förmågan inte räcker till. Det är bitvis tungt men också givande ?

    Gabjossan SÅ VULGÄR!! Min guilty pleasure att följa! Visar upp buttplugs, sexleksaker på nattduksbordet, kan inte somna utan orgasm, gillar det hårt i sängen osv osv. Förstår inte nödvändigheten i att svara på alla dessa vulgära frågor hon får, säkert från gubbar också. Och ja, man kan separera sig själv som person från sin mammaroll, men får ont i magen av tanken att hennes barn ska läsa detta på nätet när de blir äldre. Eller hennes framtida kunder när hon blir mäklare. Dagens influencers tänker inte på att ingenting försvinner helt från nätet, inget konsekvenstänk

      Säkert ett sätt att kompensera för att hon har varit med någon länge, som bara sett henne som ett ligg och inget annat.

      Det jag tänkte på i hennes senaste inlägg var den där killen hon hade träffat ”såå länge” som hon inte var intresserad av länge… hur länge kan det vara? Hon skilde sig för 1,5 år sen…

        Min teori är att hennes ex gjorde slut för att han inte pallade med henne, hon hittar en ny snabbt för att hon inte kan bekräfta sig själv. Utöver den nya killen som enligt henne är en douchbag dejtar hon några som hon inte är intresserad av.

        Gillar stt hon skrev hur han bara ville ha henne pga sjukt bra sex och inget annat! Asså va?! Dina BARN kommer kunna läsa detta en dag

          Haha eller hur, en känga till den killen och en hint till alla nya potentiella killar ?

          Dessutom, sex är sex liksom. Inte orkar man vara med någon bara pga sex.

      Varför skulle hennes barn sätta sig och läsa igenom sin mammas blogg om 15 år? Om den ens finns kvar liksom.

        Ja, eller barnens mammor som varit i samma ålder som henne osvosv. Klart set aldrig försvinner, min gamla blogg från gymnasiet

          Finns kvar, tacka gud jag hade alter ego och aldrig använt mitt riktiga namn. Och då skrev jag inte ens något vulgärt. Hon skriver om hårda tag i sängen, bilder på HENNES sexleksaker osv och menar fortfarande det är skillnad på personlig och privat. Att det inte ska vara tabubelagt, men snälla vad är syftet/är det rätt forum ens?

            Ja och varför skulle hennes barn läsa igenom hennes blogg? Tvivlar på att det kommer hända så du behöver inte ha ont i magen i onödan.

            Kan du int att ta bort den eller sätta.lösen på den bara? 🙂 Jag hade också en massa bloggar i högstadiet. Dock brukade jag klicka i att de ej skulle vara synliga från sökmotor..

        Nej men deras kompisar såklart

          Ja precis, och om de inte informerar barnen om vad som står där, kommer de säkert att prata om det med varandra. Nej alltså här tycker jag nog också att det blir konstigt. Jag skulle aldrig känna mig bekväm med att mina barn kunde få reda på så intim information om mig.

        Om 15 år ?‍♀️ Hennes son är väl typ 6? Om 2-3 år kommer han kunna läsa, hans klasskompisar kommer säkert räkna ut vem hans mamma är och leta upp bloggen. Barn tycker sånt där är otroligt spännande. Jag har en nioårig brorsdotter som har stenkoll på influencers och bloggare.

          Du tror att det första man gör som 9 åring är att läsa igenom ens kompis mammas gamla blogginlägg? Nej.

            Haha klart de gör, vet inte hur gammal du är men jobbar med barn och får hela tiden frågor om vad mitt fullständiga namn är och om jag har sociala medier osv. Den här generationen är ju uppväxt med en skärm framför näsan!

            Det tror jag absolut kan hända. Låt säga att ett av hennes barns kompisar får nys om att mamman har en blogg, nog kommer de att googla. Speciellt om det är sex inblandat.
            Kommer ihåg när vi gick i mellanstadiet, var ca 10 år. Då gick det ett rykte att klassens populära kille skulle få ett småsyskon (vilket stämde), och tro fan att killarna gick på om att hans föräldrar hade legat, annars hade det inte blivit ett småsyskon. Kommer så väl ihåg hur röd han blev, hur jobbigt han tyckte det var och hur upprörd det gjorde honom varje gång killarna ”skojade/retades” att hans föräldrar hade haft sex. Kan bara föreställa mig hur det hade varit om de hade all den information som gabriella har lagt upp på sin blogg ?

            Jo det händer. Vet en 8-9 åring som blev mobbad för det hans mamma skrev. Helst om hennes sexliv. Roligt för barnet att få höra sånt i skolan.
            Och barnet fick nog höra en massa annat med (hon sparade inte på orden om någon) och eftersom hon bodde i ett litet samhälle kände de flesta lärarna till den där bloggen. Även på förskolan hade hon barn, och det var samma där.

      Vidrigt! Alltså varför skulle folk vilka veta att hon har en buttplugg med en diamant längst ut inkörd där bak?? hennes grannar ser säker bara en vandrande buttplugg när dem ser henne.. blä! Blänker fint där bak när hon böjer sig ner med sin extremt borta klänning.. grannfruarna är säkert nöjd med sin granne…

        Frisk kommentar!

        Det märks verkligen att Gabriella “hatar” att ta foton på sig själv enligt henne. Not.
        Hursomhelst om nån vill ha nåt kul att läsa om butt plugs kan jag bidra lite läsning……
        http://www.fargosisters.com/serendipity/archives/2667-Butt-Plug-Portland.html

    Finns det fler här som är lite missnöjda med sitt förflutna? Jag känner inte att jag levt ”som man bör”. Jag är uppvuxen på en liten ort med väldigt överbeskyddande föräldrar och har inte levt det där spännande unga livet om ni förstår vad jag menar. Jag har inte varit utomlands med någon kompis, inte haft någon one night stand, varit på krogen typ en gång i hela mitt liv. Har stannat alldeles för länge i dåliga relationer eller på jobb som jag egentligen inte har trivts med, har knappt rest osv. Jag fattar inte vad jag gjorde med min ungdom?! Idag är jag 35 och har ett bra liv men kan sörja livet jag aldrig fick eller tog. Detta plågar mig seriöst en hel del när jag tänker på det…

      Förstår hur du menar men det är väl inte försent? Lev som du vill leva. och ta igen det! (Efter corona).

        En del saker tänker jag att jag kan ta igen efter corona, typ resor och dylikt. Men mycket kan jag inte ta igen, är gift så ragga på krogen går ju bort haha. Jobba utomlands och liknande drömmar går inte länge när man har hus och räkningar. Gå ut och dansa på borden får jag nog göra själv isf för alla vänner har småbarn och är trötta. Jag kanske ser på livet på fel sätt men det känns som att en del chanser bara finns när man är ung och obunden…

          Man kan hyra ut huset och jobba utomlands om man verkligen vill. Ska jag göra i framtiden. Hitta nya vänner att festa med sen! Lättare sagt än gjort men man får försöka.
          Jag tänker att man kan inte göra om saker eller gå tillbaka i tiden så det är egentligen onödigt att ångra saker. Också kanske lättare sagt än gjort om man inte är lagd åt det hållet. Men vi har ju bara nu och förhoppningsvis framtiden. Man får försöka göra det bästa av det och bli lycklig.

          Det kunde ha varit jag som skrev detta…
          Förstår dig helt!

          Jag lade också tio år av min ungdom på en relation som inte var bra för mig. Jag mådde dåligt och var deprimerad, hade ångest stor del av tiden mellan 18 och 30 år. Det tog ett tag att komma över och förlåta mig själv för att jag inte var så äventyrlig som jag kunde varit. Men även om mitt liv hade sett Anno ut, hade jag nog inte varit så äventyrlig som många andra var i den åldern. Och det är också ok ? sån är jag och det är också värt att tycka om! Dessutom inser jag nu när jag är 40+, att det är roligare att vara där jag nu är, än mellan 20 och 30. Jag har fått mer skinn på näsan och är inte samma grubblare som jag var förut. När barnen blir äldre ökar möjligheterna att göra saker för sig själv. Ja man blir nästan tvungen eftersom barnen inte vill vara med föräldrarna hela tiden. Det kommer med andra ord inte alltid att kännas så här för dig. Börja med att förlåta dig själv – eller acceptera – att du gjort de val du gjort hittills. Och tyck om dig själv som den du är! Tänk framåt och var den du vill vara nu. Du närmar dig 40, du kommer mer och mer att inse att din livserfarenhet är till fördel i de flesta situationer ?

      Jag har haft en liknande uppväxt men jag blev rebellisk och upprorisk. Som jag ångrar min destruktivitet och alla äckliga ONS. Skulle göra vad som helst för att få allt äckligt sex ogjort, men jag får leva med ångern och ångesten. Det är helt klart överskattat med ons, och de flesta random ligg är helt värdelösa, så var glad att du slipper ha ett äckligt baggage.

        Det var ett bra perspektiv faktiskt!

      Jag förstår känslan precis. Men eftersom du omöjligen kan förändra det förflutna – hur kan du leva idag på ett sätt som du om ytterligare 10-15 år kan se tillbaka på och vara stolt över? Det behöver inte röra sig om massa ONS om det inte är det du vill, eller om du är i en relation nu. Att upptäcka något nytt, resa, plugga osv. kan du göra som 35-åring också.

        Vad skönt att man inte är ensam om att känna så! Jag kan genuint bli ledsen när man hör vänner berätta om alla saker de gjorde under sin vilda ungdom, backpackresor och kärleksaffärer… Själv pluggade jag. Och jobbade. Men visst har du rätt i att jag kan göra en förändring nu!

      Jag tänker såhär, att valen du gjorde i livet var det som var rätt för dig vid den tidpunkten. De allra flesta ser tillbaka på sina liv och funderar över det man inte gjorde/ valde, det är inte konstigt. Men det är bra att du reflekterar och kan nu framåt (om du vill) göra lite av det du känner att du vill testa/ inte gjort tidigare. Det är inte försent att bryta vanor och testa nya saker ❤️

        Tack! Det där behövde jag höra! ❤❤❤

      Tror du att du hade velat det då, eller fanns det en orsak till att det aldrig blev så? Jag har raggat lite på krogen, haft några one night stand och gått ut på nattklubb som ung vuxen. Och det är alla tre på min topp tio lista över otrevliga/ tråkiga grejer….. Tycker inte ens om att ha sex med folk jag inte känner väl, engångsligg hade jag skippat helt om jag fick leva om mitt liv. Gick ofta med ut och festadefast jag tyckte det var dötråkigt för att jag var rädd att ångra mig när jag blev äldre annars, men hade jag levt igen hade jag nog bara gjort det jag ville i stunden. Dvs stannat hemma :p

      Jag har gjort massor, men det enda jag är nöjd med när jag ser tillbaka är att ha bott utomlands, utbildat mig och skaffat barn.
      Allt festande och alla oseriösa killar gav mig noll och ingenting. Jo, några galna minnen med vänner kanske, men inte mer än så.

    Jag och sambon är på husletarjakt. Mitt första hus! Hittade äntligen ett som kändes helt perfekt, bokade visning och nu blev visningen inställd pga att huset är sålt. Hur vanligt är det? Mäklaren menade på att det skett en privat uppgörelse. Ska man behöva kontakta säljaren privat för att inte missa chansen när perfekta huset dyker upp?

      En säljare är fri att sälja till vem den vill, det behöver inte vara visning först.

      Man kan försöka få till en förhandsvisning, vi köpte vårt radhus så. Är inte jätteovanligt.

        Tack för svar! Ska göra det nästa gång.

      Vet inte hur det är där du letar, men i Malmö är det helt galet just nu, lägenheter säljs ibland innan de ens är fotograferade, många mäklare svarar inte ens på mail där man ber om visningar om man inte lägger ett bud etc. Hittar ni något ni gillar, ring mäklaren och be om en privat visning asap!!

        Galet! Vi söker något på landsbygden, hoppas det är mindre galet ? Tack för svar!

          Lycka till! När vi hade letat i ca 8 månader (aktivt, la kanske 1-2 h per dag på att kolla mäklares hemsidor mm) kändes det hopplöst. Men tillslut hittade vi lägenheten som var perfekt för oss! Lyckan!

      Jag är. La mina bästa år (20-26) på en destruktiv relation med en kontrollerande man. Är glad att jag nu är fri från honom men åren får jag ju inte tillbaka.

        Denna kommentar hamnade fel! Skulle till inlägget ovan…

      Ja. Framförallt nu när marknaden är het.

        Inte lika het som du! ?

          Haha ?

      Ja. Boka före. Framförallt nu när marknaden är het.

        Ledsen för dubbelpost.

        Tack för svar!

      Det är ganska vanligt. Ofta handlar det också om någon som ger ett rejält bud över utgångspriset för att säljarna ska ta bort det och våga gå miste om budgivning.
      Det var väldigt frustrerande för oss som ovana förstagångsköpare med begränsad budget.

        Ja! Man har ju inte riktigt koll ? Störiga är att vi hade kunnat lägga ett rejält högre bud på just denna.

        Klart det finns en risk. Problemet är ju att man inte vet när en dipp kommer och det är ju inget alternativ att bo på gatan tills dess, inte för mig i alla fall.

      Man kan ju också prata med de lokala mäklarfirmorna om vad man letat efter. Vi sålde precis vår lght utan att annonsera eller något. Vi var öppna med mäklarn att vi ville ha en snabb affär gärna ingen öppenvisning och hon hade redan någon som hon visste letade lght i vårt område. Pratade med mäklarna, skrev kontrakt 4 dagar senare.

    Tankar om influensers som poserar i string?
    Första tanken hos mig för mig är: Synd trodde inte du behövde sånt för framgång…

    Självklart är det bra att tycka om sin kropp!

    Men finns en tjej som verkligen har tappat det efter hon gjorde slut med sin senaste kille. Hoppas att hon mår bra? Någon som vet?

      Ja, hon mår jättebra!

      Vem syftar du på?

        Ingen vet.

    Äre bara jag eller har Bianca gjort sina bröst? Hon var borta från yt en månad och nu är de avsevärt mycket större och helt annan form. Självfallet får hon göra vad hon vill med sin kropp men undrar bara om det är någon mer som reagerat?

      Japp det har hon, alla vet.

      Ja det har hon! Förstår att hon inte orkar berätta det pga hatstormen som kommer följa, men tycker ändå det är lite underligt att hon visar upp resultatet så tydligt nu så att alla fattar ändå? Då hade hon ju lika gärna kunnat berätta liksom, eftersom precis alla fattar ändå

        Varför ska hon berätta om alla redan vet?

          Om hon inte skäms att berätta hur morsan kom in medan hennes pojkvän gick ner på henne skäms hon nog inte för detta heller på något sätt. Kanske t.o.m något som filmats för Wahlgrens värld som hon kommer kommentera på först vid sändning

        Varför ska hon berätta? Är det hennes skyldighet att göra det menar du?

          Nej? Men bara för att man inte är skyldig att göra något betyder det inte att det kanske är en bra grej att göra

      Jag är helt säker på att detta kommer dokumenteras på Wahlgrens Värld, tro mig: hon har gått ut med vidrigare/pinsammare saker&händelser i hennes och hennes f.d parterns liv än en fjuttig boob job. Hon kommer prata om det sä fort det sänts, likt aborten

    Måste bara dela med mig om dagens totala kaos.
    07.40: Tandläkaren, lagat hål och ont resten av dagen. Skippade frukost för att inte ha matrester i tänderna.
    08.40: Kommer till jobbet för första gånger på flera veckor (hemarbete just nu) men nyckelkortet har lagt av så kan inte komma in.
    9:00. Är inne på jobbet men måste vid lunch åka hem för att en kollega ska komma och vi får bara vara 1 i rummet. Missar lunchen för ett möte som drar ut på tiden.
    12.40. Kommer hem sent och ska slänga i mig mat.
    12.41. Öppnar dörren och det luktar bajs. Mycket bajs. Möter hunden (som varit ensam ca 1h då min man åkte till jobbet) och som bajsat ner allt. Hallen, mattan, sovrummet, i sängen, på kläderna på golvet… Sen köper hunden och har trosor med binda i. Bajset ligger som i en blöja och har vällt ut och runnit på sidorna. Om 19 min är nästa möte.
    12:42. Ut med hunden ur lägenheten så hon får bajsa.
    12:44. In med hunden i duschen. Skölj av och hundschampoo på det intorkade bajset.
    12:52. Plockar ihop allt som det kommit bajs på och slänger in i duschen. Täcket, min mans kläder och hundens äckeltrosa.
    12.55: Måste starta jobbdatorn. Stänger in mig i det enda bajsfria rummet och öppnar mötet.
    16.35. Sista mötet klart (ingen rast och alla möten tog maximal tid). Huvudet dunkar av huvudvärk orsakad av tandvärk, stress och doften.
    16.36. Öppnar dörren och möts av lukten. Gråter lite.
    16.37. Börjar skrapa bort bajs från golvet. Går på med spray och torkar alla golv efter att klumparna är borta.
    17.10. Vill ta en varm dusch för att få bort huvudvärken, men i duschen är det så mycket bajs. Börjar skölja av allt och det är så mycket klumpar. Doften i kombination med huvudvärk får mig att skaka.
    17:25. In med allt i tvättmaskinen. Så glad över att vi köpt tvättmaskin och inte behöver ta mig till tvättstugan.
    17.30. Desinfekterar mig själv. Tar av mig allt. Ger hunden mat. Tar en 1g Alvedon.
    17.35. Hämtar helgens kvarvarande chips, kakor och en energidryck.
    17.36: Ställer mig i duschen med riktigt varmt vatten. Äter och dricker min snacks för att känna mig som en människa igen.

      Låter som en riktig skitdag …

      (pun intended)

      Mest välförtjänta snackset jag hört!
      Blev påmind om en skitdag för länge sedan. Satt och åt lunch när jag satte i halsen och en liten benflisa från kycklingen fastnade i luftröret… Hade lite svårt att andas så åkte till akuten för att få flisan bortpillad. Fick sitta ett par timmar med minimal andning för det gjorde mer och mer ont. Till slut blev det min tur och när läkaren stoppade ner endoskopet kaskadkräktes jag på både henne och mig själv. Hon fick iaf bort flisan och jag kunde åka hem. Kommunalt, i kräksiga kläder. Tur de i alla fall var svarta så att fläckarna inte syntes. Kom hem helt slut och slängde in alla kläder i tvättmaskinen och startade en tvätt. Rätt vad det är går strömmen! Jag orkade inte bry mig utan borstade tänderna i mörkret och gick och la mig för natten. Kom ihåg kläderna i tvättmaskinen och gick upp för att ta ut dem. Bara att maskinen var full av vatten eftersom strömmen hade gått mitt i cykeln. Så när jag öppnade luckan flödade kallt tvättvatten ut över mina fötter och hela badrumsgolvet. Jag var så trött att jag inte ens blev arg utan lassade in tvätten i badkaret, svepte ner vattnet i golvbrunnen, torkade fötterna och gick och la mig och sov i typ 16 timmar. Slut.

      Åt du chipsen i duschen?

        Absolut. En skål med chips utanför duschen och en energidryck på duschhyllan.

      gud jag ska aldrig skaffa hund o_O

      Fy fan. ska aldrig skaffa hund!

      Men hur mår hunden???

        Oförtjänt bra. Ville bara ut och leka och bajsa lite till när jag kom hem. När jag kröp och skrapa bajs från golvet tyckte hon att vi skulle leka. Har ju arbetat hemifrån ett par månader utan några bajsincidenter. Hundar kanske också kan ha mensmage.

      Det var ”men i duschen är det så mycket bajs” som gjorde det för mig ??? förlåt men så kul! (Too soon säkert för dig). Varför hade hunden trosor/binda/blöja? Löper? Varför hade den bajsat så mycket??

    Jag ångrar något djupt som jag inte kan fixa, åtgärda eller reparera. Har ni några tips för att hantera dylika saker psykiskt? Går under…

      Acceptera

      Bikt. Nej, jag skojar inte.

      Förlåt dig själv.

      Lättare att ge råd om du säger vad det är du ångrar. Du är ju ändå anonym.

    Nån som har sett ”Persona non grata”? Kan inte säga att jag saknar äcklet.

      Ja. Han verkar ju ännu sjukare än vad jag hade trott.

      Såg den. Tyckte, trots allt, att frågeställningen om hur man går vidare efter en anklagelse är viktig. Jag tror verkligen inte att kvinnor generellt ljuger om våldtäkt, men ändå. Fattar ändå på ett generellt plan att det är oerhört svårt att ta sig vidare från en anklagelse om brott när det inte ens finns en dom att ta ställning till.

        Fast det verkar ju inte jättesvårt för de 999 av 1000 män som aldrig döms för sexuella övergrepp att ”gå vidare”…

          Du menar de som inte blir anklagade publikt?

        Måste vara sjukt jobbigt för hans tjej.

          Verkligen!

          Ja, att hon kan fortsätta leva med honom är helt otroligt. Men kärlek är ju inte alltid logisk.

            Det kommer inte att vara.

      Jag började med när det i början dök upp en text som förklarade att programmet ”visar Sorans perspektiv” eller något liknande kände jag liksom att det får vara. Har dock sett klipp och läst några artiklar, tycker det är galet att SVT sänder det. Det är ju ändå public service finansierat av skattepengar med uppdrag att vara sakliga och oberoende och först satte de in ett extra UG efter säsongsavslutning för att Virtanen skulle få gråta ut, sen direktsände de Lambertz presskonferens och nu det här. WTF, tycker det börjar bli lite väl mkt Fox News över SVT.

        Tycker nästan det var bra att SvT sände den just för att det skapar debatt kring ämnet. När kvinnan som anmälde Julian Assange gick på intervjuer (den med Carina bergfeldt framförallt) och nu släppt en bok kom det också kritik. Samma situation där att ärendet blev nerlagt, blev ingen dom. Intressant ämne att diskutera iaf men känner att diskussionen aldrig kommer någon vart. Om två veckor kommer det här inte diskuteras längre tills nästa metoo program (SVT har ännu en till på gång men med kvinnor) och då kommer säkert några säga att den är extremt vinklad också.

        Har dock inte sett programmet utan bara ett kort klipp. Bra att programmet anmäls så om det finns felaktigheter så kan SVT ta till sig dem.

      Såg den idag, förstår ingenting..Känns ju inte som han direkt påstod som han var helt oskyldig heller? Blev bara så förvirrad

        Såg den också idag.
        Han erkänner att han utnyttjat människor (använt för egen njutning utan tanke på andras känslor) men inte att han gjort något brottsligt. Verkade ha väldigt stort bekräftelsebehov eller sexmissbruk.

    Vilka märken tycker ni har grym kvalitet? Har gjort slut med fast fashion och ska börja investera i hållbara kvalitetsplagg istället. Vad har ni för tips?

      Uniqlos kashmirtröjor är både prisvärda och jättebra

        Ja Uniqlo! ❤

      Jag gillar Soft goat, Filippa K, Tommy Hilfiger, French Connection ?

      Jag älskar Hunkydory, Filippa K och Samsoe&Samsoe ☺️

      Köper typ allt allt allt second hand. Mycket tradera. Stirrar mig inte blind på märken utan kollar även på materialet i plaggen.

      Soft goat, Filippa K och Levis (jeans), MEN skulle säga att materialet säger en hel del om plaggets kvalitet. Naturliga material håller bättre i längden.

    Inbjudna till AR, Anonyma Rättshaverister: Hmm, Cissi Wallin.

    Inbjuden till AWTMH, Anonyma White Trash Med Hundar: Unni.

    Inbjudna till ALUF, Anonyma Lögnare Utan Framtid: Isabella Löwengrip, Anna Book.

    Ni är så välkomna. Det finns möjlighet att deltaga i flera grupper. Kontakta kansliet för mer information.

      Så tramsigt.

    AIRFRYER! Jag efterlyser er som haft er länge och fortfarande använder den regelbundet och fortfarande tipsar om den, att det är ett bra köp! Funderar på att slå till på en men då får det bli en av de största pga stor familj, så vill inte slösa pengar om den inte kommer användas! Tack på förhand!!!

      Används veckovis. Framförallt av mig som inte var drivande i inköpet. Förutom pommes (som är självklart) använder jag den till: vaxbönor (sjukt gott istället för snacks), värma frysta bullar, värma tidigare tillagade korvar och dylikt, bönbiffar, nuggets….
      Tror min man köpte för 1000kr och den har varit värd det!

      Använder minst två gånger i veckan och haft den i flera år. Helt klart värt!

      Den är jättebra men lite jobbig att plocka fram och sedan diska, sån är jag. Kycklinglårfile blir mums i den!

      Vi har haft vår i tre år. Används dagligen som hyllvärmare i förrådet. Aldrig uppbackad ur lådan. Osäker på om vi någonsin skulle kunna fylla tomrummet i förrådet så den får förbli en högt värderad medlem av familjen

      Köp en riktig fritös istället.

    Vi bokade förhandsvisning och la ett bud innan den ordinarie visningen. Säljarna var nöjda och vi fick köpa! Innan det hade vi varit med på flera budgivningar

      Skulle som svar högre upp??‍♀️

    Åh. Känns som alla i min närhet är gravida nu. Har sån sjuk barnlängtan. Ville bara säga det.

      Jag med, och många med oss <3 Du är inte ensam i din längtan, men det gör den såklart inte mer uthärdlig

        Tack, känns ändå lite bättre att man inte är ensam <3

      OK.
      Skaffa barn då.

      Jag har ingen barnlängtan överhuvudtaget.

        Du verkar vara en trevlig person.

        Det är okej det också. Ha en fin kväll 🙂

        Skönt! Inte jag heller ❤️

          Det är ju jättebra att inte alla har barnlängtan! Om det håller i sig, tänker jag att det är bra att sterilisera sig. I alla fall om ni lever i en fast relation och inte behöver hormoner för att exempelvis minska blödningar.

      Det är helt okej att känna så. Jobbat med en lärare som sa nåt smart till alla elever: det är okej att vara avundsjuk, det betyder bara att man vill ha det någon annan har. MEN man ska inte vara missunnsam för det finns ingen mening med att önska att andra inte får ha det du vill ha.
      Tog ut min p-stav 2013 och för oss blev det tydligen inga barn, vilket såklart känns förjävligt. Men, livet blir inte bättre om jag tycker jag förtjänar barn mer än vad andra gör. Hamnar man i ett läge där man helt enkelt inte kommer kunna få barn så kommer livet kunna gå vidare ändå.

        Åh vilka visdomsord. Jag suger åt mig. Kärlek till dig och din fantastiska inställning till livet.

      Jag med ❤️

      Konstiga människor. Var glad att du inte är som dem.

    Jag sitter och funderar över Ninasrader, hon åkte ned till Göteborg och skulle stanna länge , till maj, med förklaringen att hon skulle jobba med Göteborg Horse Show (har hon gjort förr så inget konstigt), men GHS blev inställd för flera veckor sedan och hon är kvar, känns som jobbet var ett svepskäl från början?

      Hon var väl egentligen bara sugen på en tur till västkusten men använde GHS som ursäkt för att inte få en kritikstorm efter sig 🙂

        Ja jag tänker likadant, det blev ju himla grinigt sist hon fick kritik för resor under Corona, kommentarsfältet har varit stängt sen dess…

          Ja och nu åkte hon ju dessutom när corona härjade PLUS EHV-1. Nog för att det egentligen inte är förhöjd risk av det senare mer än vad det brukar såhär års men ändå. Hade kommentarsfältet varit öppet hade folk rage:at loss ?

      Alltså huuuuuur många kommentarer ska du göra om Nina?

        Jag? Det är första gången jag kommenterar om det men såg att det var nån som hade tagit upp henne innan och då började jag tänka jag med. ??‍♀️

          Hahah hur många gånger ska du tro att det är samma person som skriver om Nina?? Inse att hon är intressant i fleras ögon.

    Någon här som fått Corona två gånger? Väntar på resultat från nytt test. Var sjuk i augusti. Nu har jag samma symtom som sist.

      Har en kompis som precis haft det för andra gången och har vårdat en patient som legat inne på IVA i två omgångar för covid. Så det är möjligt tyvärr, krya på dig!

    Maddox eller Maverick som namn till vår son? Vi har också funderat på Mason men det känns lite för vanligt ?

      Är ni amerikanska?

        Nej men vi är väldigt förtjusta i amerikansk kultur.

          Maddox om ni vill ha den rätta 16 and pregnant-känslan, annars typ Jeremy

      Förslag på ovanliga namn i samma stil:
      Maddog
      Magseck
      Malign
      Maggot
      Mögman
      Masturb
      Magmun

        ??? mögman ?????

        Glöm inte Malekai.

        Alltså, jag vet att förslagen kanske var lite elaka, men jag skrattar så jag gråter här ?

        Maggot är ju de där äckliga larverna man matar ödlor med.

          Alla namnen ”är” ju (mindre smickrande) saker. Men ja, fluglarv.

      Tänker att ni får vara beredda på att folk kommer uttala namnen på svenska och att det inte låter lika fint då.

        Nej, det är klart – tjusigare med uttalet:

        mad•əks

        ma•ve•uhk

        mei•sn

        Eller, jag vet! Stava fonetiskt för superduperunikt!

          ”Vår son heter ma•ve•uhk – helt unikt, ensam i Sverige om det!”

      Inget av det såvida ni inte har en koppling till USA.

      Nä… Inget. Lite trashigt i min mening.

      Snälla, inget av dem! Pinsamt.

        Varför är det pinsamt? Vi tycker att det är fina namn.

          Du har fått svar här i tråden… De är fina, i rätt sammanhang. Amerikanska namn i Sverige låter fel och trashigt. Ni kommer inte kunna komma ifrån den synen. Folk har fördomar och kommer döma er och ert barn utifrån det, sorry men så är det.

      Alternativ ett eller tre, av de förslagen!

      Man glömmer ibland att alla dessa stackars barn (Maverick, Lexus, Diamanda, Zackediaz) om 20 år ska söka jobb och försöka sig på något mer seriöst så som account manager och ringa upp folk och bli tagen seriöst. Det är lätt att kära ner sig i ett namn för det är fint och någon i Vampire Diaries heter så, men man måste ha i åtanke senare, när barnen blir stora! Motsatsen är också lite rolig, barn som får superseriösa namn så som Robert eller Evert, att gulla med dem vid 1 månads tid, men som vuxna låter det propert 🙂

        Hahaha!

        Alltså jag ÄLSKAR gubb och tantnamn på bebisar, Sture och Ernst och Hans och sådär.

    Är det någon här som tränat med en flowtank? Är det värt pengarna?

    Ni som köpt hus/villa, hur visste ni att det var rätt beslut? Vi kikar på hus och har möjlighet att köpa, men det finns ändå en liten magkänsla som säger ”NEJ, DET ÄR FÖR RISKY MED SÅ STORT KÖP”

    Help meeee

        Åh vill läsa men låst artikel… kan någon skicka texten här? *valpögon

      När magkänslan säger KÖP så köper ni! Vi kollade på typ 70 hus innan vi hittade vårt som kändes som hemma från första stund.

      Det är ett stort beslut. Vi flyttar till vårt första hus om 9 dagar och helgen då kontraktet var påskrivet hade vi total panik, trots att vi fått på visningar i 1 1/2 år. Mitt tips är att läsa på och börja gå på visningar. Är så glad att vi genom att gå på många visningar och varit med i budgivningar lärt oss mycket om hus, men också om oss själva. När vi i februari hittat ett hus som vi både hade råd med, som fyllde våra krav och kändes rätt i magen hade vi samlat ihop oss erfarenheter som gjort oss självsäkra. Kunde gå på visning och fråga allt vi vet att vi borde fråga. Kunde förstå husets risker och eventuella kostnader i framtiden. Den kunskapen hade vi inte för 1 år sedan och tror verkligen inte att vi hade varit redo att gå igenom med ett köp då

      Flyttade till hus för snart 2 år sedan. Köpet i sig har aldrig känts som en ekonomisk ångest utan mer som en vinst, då kostnaderna för att bo i huset är sjukt mycket billigare än bostadsrätt. Lite provocerande haha. MEN, såhär i efterhand med facit i hand, så känner både jag & man att vi hade haft andra krav om vi tittat på hus idag. Vi kände till det som är mest basic men hade ingen större inblick i tex giftiga material som asbest, blå betong, radon och att kontrollera ovk etc. Vårt hus som är 60tal och i övrigt gott skick, känns som en granat som man trippar försiktigt runt. Så drygt. Allt som kändes enkelt o lustfyllt, typ smårenovera blir liksom så stora moment…
      sen finns det ju dem som bara tutar o kör ändå…
      Annars måste jag säga att friheten med villalivet är fantastiskt!

    Någon mer än jag som är riktig romance-nörd? Här kommer mina absoluta favoriter och topp-tips på författare eller böcker; allt av colleen hoover & Sally thorne, ”worst best man” av Mia Saosa,
    Bridgerton-serien (så klart), alla simona arnstedts böcker, snow crystal serien av Sara Morgan, sömnlös på Manhattan, familjen vid chesapeake bay av Nora Roberts.

    Har läst i princip allt som går att komma över men kom gärna med tips om ni har så kanske jag hittar en ny pärla att sätta tänderna i ?

      Sarah Waters: Kyssa sammet
      Jane Rule: Desert of the Heart

      Det mesta av Lucy Dillon är väl av samma stuk? 🙂

      Testat Mhairi McFarlane?

        Exakt vad jag tänkte tipsa om! Bästa Chic lit- författaren!

    Vad kostar er bil per månad eller ja per år? Tänker ej inkl någon avbetalning eller bensin utan i försäkring och däckbyten och allt vad det innebär. Tänker främst en mindre/enkel bil för ensamhushåll, kommer användas vissa helger för att åka till ”hemstaden” 10 mil bort, samt utflyter och ärenden. Vill så gärna slippa vara beroende av andra och av tåg men känns också onödigt då den inte kommer användas så mycket.. samt att det ska vara värt kostnaden.

      Beror helt på vilken bil det är, hur gammal den är osv.

        Vilket drivmedel och vilken typ av försäkring ni tänker er. Plus försäkringstagarens ålder och antal skadefria år. Det är verkligen många faktorer som påverkar!

      1000 kr/månad inkl försäkring, årsskatt, besiktning, parkeringsplats

        Nja. Lägg på lite med service, biltvätt, däckbyten och framförallt reparationer. Köper man inte en ny bil så kommer den att behöva åka in på verkstaden ibland för att nåt krånglar. Ja även en ny bil kan behöva reparera däck, lampor, stenskott osv osv. Man behöver lite marginal för sådana saker.

          Service – ja. Däckbyte och tvätt fixar man ju enkelt själv.

            Däckbyte – nej. Tvätta – ja men det kostar ju att vara i en tvätthall.

              Nejmen snälla man har ju högtryck och trasa hemma ?

                Vilket inte är lagligt.

                  Haha, är du go eller?!

                    Eller hur, och vilka är ni som gillar den kommentaren? ? knäppskallar

                  Haha jo man får tvätta bilen på egen uppfart eller gräsmatta, så länge det inte rinner ner giftiga ämnen i dagvattenbrunnar. https://www.bilberoende.se/tvatta-bilen-hemma/

                    Och det gör det ju.

            Jag som bor i lägenhet med minimalt förråd tycker det är värt att betala för däckbyte och förvaring. Men det beror ju såklart på vilka behov man har.

          Ja precis, jag vill ju ha lite marginaler också. Hade ju kunnat tänka mig att köpa en äldre bil men risken är ju som sagt att den kommer krångla desto mer.

            Den kommer att krångla, det behöver du inte ens fundera på.

      Jag har en gammal volvo, typ från – 03 eller nåt sånt. Betalar ca 400 i månaden för försäkring, 2000 om året i skatt, 850 för däckbyte + däckhotell två gånger om året. Plus besiktning, vad kostar det, 300? Och så är det i regel alltid nåt att fixa då. Men säg ungefär 4k utspritt under året, plus bensin, försäkring och eventuella reparationer.

        Jag har en Audi från -05. Försäkring ca 500 kr/mån, och årsavgifter för service ca 1500 kr, skatt typ 1000 kr, däckbyte 800 kr, besiktning 900 kr, biltvättar ca 1000 kr. Reparationerna förra året gick på ca 15000 (hade massa otur med allt från pyspunka och trasiga tändspolar som krävde bärgning, till nån fjäder som gick av o.s.v.). Sen har den dessutom varit inne 5 gånger till i år. Nu är skräpet till salu. Det är värdelöst att äga bil om man inte kan skruva på den själv, så nu blir det leasing. Dyrare men inte lika oförutsägbart.

          Tack för svar! Låter överkomligt rent ekonomiskt, om man bortser från de där 15.000 som känns tråkiga. Kan tyvärr absolut inget om bilar heller egentligen. Också funderat på leasa men vill helst inte binda upp mig på för lång tid eller för dyra månadskostnader..

            Kolla på bilpool istället!

      Bilpool kanske kan vara något om du inte använder bilen varje dag?

        Har funderat på detta med, bor ändå i en av de större städerna så borde ju finnas. Har bara sökt lite snabbt på det men kändes lite dyrt kanske. Kan ju vara billigare i slutändan såklart så får väl räkna på det 🙂 Hade varit perfekt med en bilpool i min Brf, såg någonstans att det fanns.

      Har en fem år gammal, liten bil. Försäkring, ca 8000/år, skatt några hundralappar, parkering vid bostaden, 300/mån = billigt, parkering på andra ställen, hur mycket som helst, däckbyte på däckhotell, 700/säsong, tvätt, nån hundralapp i veckan(om du vill ha en ren bil), service i år, ca 12000 pga kamremsbyte var femte år, annars 3-4000, reparationer, omöjligt att svara på mer än att det är hutlöst dyrt, byte av diverse delar som lampor, torkarblad m.m, dyrt, besiktning ca 300. Du måste också köpa nya däck med ojämna mellanrum(DYRT!), beroende på hur gamla och/eller slitna de är.
      Köper du en äldre bil får du räkna med höga reparationskostnader.

      Har exakt samma behov som du (ensamhushåll, ärenden ibland, åka till familj drygt 10 mil bort ibland) och köpte en sju år gammal Kia Rio för knappt 50 000 förra året. Betalar ca 600 kr i månaden för helförsäkring, årsskatt ca 400 kr och kanske 300 per gång för däckbyte. Har hittills behövt byta bromsskivor + ok för ungefär 7000 kronor men i övrigt inga stora utgifter. Klarar mig på att tanka fullt en gång i månaden eftersom den drar så lite.

      Jag leasar bil, kostar ju mer per månad men för mig har det blivit billigare ändå med tanke på att jag har sluppit reparera den minst en gång per år som med min gamla bil.

      Betalar ca 3500 i månaden och då ingår service och försäkring. Ingen besiktning eftersom bilen är ny. Betalar 800 per halvår för däckförvaring för att jag inte har plats för däcken hemma. ca 600 i årsskatt. Trängselskatt också eftersom jag bor i Göteborg, det senaste året har den legat på ca 200 kronor per månad, men vanligtvis ligger det på 700.

    Någon som sett Seaspiracy på Netflix? Vad tyckte ni? Vill ni sluta äta fisk?

      Äter sedan flera år vegetariskt. Då slipper jag fundera så mycket.

        Hur tänker du kring ris, avokado, mango etc?

      Nej verkligen inte

      Såg Cowspiracy för länge sen och slutade inte äta kor. Dessa dokumentärer känn så sensationslystna och överdramatiska, kryddade med populärvetenskap. Med lite häftig musik, klippning och välutvalda ”experter” så kan man få vad som helst att se ut som sanning. Vem gör dessa filmer, och vem tjänar pengar på dom? Det var väl nyss den där atletfilmen med veganatleter som skulle revolutionera allt, men efter en massa kritik så blev det rätt tyst om det.
      Tänker inte se Seaspiracy och kommer inte sluta äta fisk.

        Okej, du låter som en openminded person. Beredd att ta in olika perspektiv och så?

          Haha jag är med Henrietta här. Bättre att se saker med kritiska ögon än bara köpa allt rakt av som såna här dokumentärer säger, för oftast är de rätt så vinklade.

    Någon som flyttat ”hem” igen efter bott länge i en större stad? Hur var det? Tänker främst att det kommer bli svårt att hitta nya vänner, speciellt jag som har sambo men valt bort barn. Är 40 år och bott i GBG i 15 år men funderar på att flytta till Skaraborg igen..

      Flytta inte till Skaraborg…det suger här. Eller vart i Skaraborg?

        Lidköping

          Flytta inte dit

    Jag skrev för någon vecka sen och frågade om man skulle dela på sig eller bita ihop och skriva tillsammans. Har varit rätt mycket sen dess, nu skriver jag själv och allt gick bra med handledaren. Tror att jag kan skriva ett bra arbete själv faktiskt 🙂

      Vad bra att allt löste sig, lycka till!

        Tack!

      Skönt, lycka till!!

        Tack!

    I höstas hade jag två dåliga upplevelser av fotvård. Den första var katastrofal, hon gjorde exakt ingenting, blev elak när jag sa ifrån. Den andra pratade så mycket så jag missade att hon använde vad jag tror var något skalpell-liknande för att ta bort torr hud på hälarna. Nu står (ligger iofs ned) jag här med två rivjärn och får panik, jag vill bli av med detta.

    Vad är era bästa tips? Produkter, filar, krämer, huskurer, osv. Allt är av intresse??

      Gå till en fotvårdsspecialist som har medicinsk fotvård. En enkel behandling får inte kosta mindre än 5-600 kronor. Hon jag går till har en journal och har stenkoll på allt. Lätt värt det.

      Footmender finns på apoteket. Smörj in fötterna innan läggdax. Ta på bomullsstrumpor. Lena fötter ganska snabbt.

        Håller med!

        Men akta händerna om du har tendens till eksem. Mina redan torra händer blev hemska av eksem efter jag smörjt fötterna med footmender. Så nu har jag plasthandskar på när jag smörjer fötterna.
        Hade egentligen förväntat mig mer av produkten, men jag har väldigt torra och spruckna hälar så det spelar nog in till också (djupa hälsprickor som blöder)

      Lite dyrare kräm men för mig var den verkligen värd pengarna. Den räcker jättelänge. Och det är gött att ge sig själv fotmassage på kvällen med den. Luktar frächt.

    Vilka är era kändis-crusher just nu?

    Jag tycker Timothee Chalomet är fin.. 🙂

      Nä, inte min smak alls. Så tanig och pojkig så det räcker och blir över..

      Harry Styles.

        Gillar Harry Styles personlighet ibland, han är underhållande. 🙂

        Det jag gillar med Timothee är hans charm. Visst, om jag träffade honom i verkligheten skulle jag nog tycka att han var för smal. Men generellt tycker jag att smala människor är snyggare än de som är lite åt det överviktiga hållet.
        Timothee har liksom en personlighet och sätt att vara som är attraktivt för mig. 🙂

        Generellt får jag också kändis-crusher på män och kvinnor som är mer vackra, och är charmiga. haha! Alltså, en av mina allra första kändis-crusher var Leonardo Dicaprio. Jag märker att jag alltid dras mer åt vackra män än de som ser liksom mer macho ut.

    Man bör ju räkna in värdeminskning också om man vill få en rättvis bild

      Skulle in i bilkostnadstråden ovan

      Underbar fel-placering av kommentar!

      Tycker det är något man ska tänka på när det gäller män också. Andrahandsvärdet är ofta inte så högt som man tror trots att man skött om den minutiöst (i alla fall initialt)

      Har haft fyra bilar och alltid sålt för mer än jag köpte de för. Visst, några få tusen men ändå.

    Kan nån tipsa om snygga amningskläder? Hittar verkligen inte nåt annat än trista svarta/vita ”underlinnen”. I övrigt är alla amningskläder jag sett samtidigt gravidkläder (vilket är helt sjukt – man har ju inte kvar kulan när man fött barnet!!). Länka gärna! Eller tipsa om butik.

      Tycker att asos har en del fina. Men jag har köpt mycket från Indiska, omlottklänningar/tröjor som är mjuka, fina och perfekta att amma i.

      Alltså Malin Gabrielsson… hur kan man vara så olik sig själv på bild vs film (youtube/klipp) ser knappt ut som samma person

      Jag har enbart kört på vanliga kläder som funkat. Tex lite oversize skjortor (lite drygt med knapparna men har funkat ok) eller tröjor med omlott, där man lätt kan dra ner. Köpt mest på hm o lindex.

      Jag körde typ bara på tunna, elastiska, vanliga linnen och sen vanliga tröjor över. När det är dags att amma drar man ner linnet under brösten och upp tröjan. På så sätt kunde jag använda mkt av mina vanliga kläder.

        Jo så gör jag ju nu när jag inte har amningsplagg men jag tycker det är för bökigt när man är ute bland folk…

          Tyckte det var enklare än speciella amningskläder (och snyggare) men det är ju säkert individuellt.

    Vad gör man åt stora knän? Jag är inte stor i övrigt men mina knän är enorma. Och då menar jag ur den aspekten att jag inte ens får i knäna i de byxor som egentligen är min storlek. Knäna skaver också mot varandra så jag får skavsår och byxorna spricker alltid där. Finns det nån träning man kan göra? Det är värst på insidan där det är som två stora fettknölar som blir större för varje år som går. Läste någonstans att det är omöjligt att träna bort fettceller på just knän? Det hela är mycket konstigt…

      kan det vara någon form av lipödem? isåfall är det operation som hjälper!

      Troligtvis lymfproblem. Googla vad du kan göra själv till att börja med.

      Jag fettsög insida knä (och insida lår + baksida lår) det blev jättebra. Hade oproportionerligt stora knän innan.

    vad tycker ni om Therese Lindgrens nya podd?

    Hur vet man vad man vill jobba med?Jag är undersköterska nu och har jobbat inom vård och omsorg i 15år och börjar känna att det är inte det här jag vill jobba med längre. Men vad jag vill göra istället vet jag inte!
    Jag är inte bra på matte, jag vill inte jobba helg eller skift. Jag tjänar gärna bättre än vad en uska tjänar och jag är inte främmande för att studera. Tipsa mig!Och berätta vad ni har för roliga yrken ?

      *Lärare
      *Medicinsk sekreterare
      *Målare
      *Snickare
      *Journalist
      *Trädgårdsmästare

      🙂 Vad sägs om något av detta?

      Tips är dels att göra olika yrkestest på nätet, googla ”yrkestest” så kommer flera varianter upp. Ett annat tips är att ta kontakt med en studievägledare. Det kan dels vara någon inom kommunen, eller så kan du ta kontakt med ett universitet. Där kan du hjälp att ringa in dina intressen utan att nödvändigtvis vilja plugga på universitet, utan kan ju vara yrkeshögskola eller så också.

    Vad heter typ stora fyrkantiga plåster med plastbaksida, ca 5 ggr 5 cm?

      Tegaderm Pad?

        JA! Tack!

    Hur smakar Frankful ostdipp?

      Älskar den! Den smakar riktigt syrligt ostigt och inte sådär mycket jäst som veganska ostsubstitut ofta smakar.

        Veganska är hemska ? Så konstgjord och äcklig smak

    Tips mot kortison-svullnad i ansiktet? Är njurtransplanterad så inget vätskedrivande som kan belasta…

      Är det vätska? Har du provat med värme?. När mina ögonlock svullnade upp höll jag en varm vetekudde mot svullnaden i några minuter. Det drog ut vätskan och huden blev slapp först och sen normal

    Orolig för min pappa som är sjuk i Covid….
    Han har haft feber (38-ca40 grader), huvudvärk och hosta i över en vecka. Inget problem med andning.
    Han har även diabetes typ 2, tidigare cancer och högt blodtryck så typ i riskgrupp?

    Vad kan han göra? Han har pratat med 1177 som säger han ska testas för lunginflammation om febern inte gått ner inom en vecka, eller om han skulle få slemhosta.
    Sitter i annan stad i landet och känner mig hjälplös och orolig ?

      Om han känner att han behöver komma under vård ska han inte ge upp. Och inte vänta! Vara påstridig. Lättare sagt än gjort när man inte mår bra. Men det handlar ju om hans hälsa.

      Min mamma hade också hög feber i en vecka och kunde inte riktigt äta något, hon hade dock inte särskilt svårt att andas. De sista dagar blev hon sämre (0 energi och svimmade när hon skulle på toa) och tillslut efter många om och men (de ville först inte skicka en ambulans) hamnade hon på sjukhus. Efter en dag sövdes hon ner och hamnade i respirator. Har aldrig varit så rädd och orolig. Som tur är har saker gått bra och hon håller nu på med sin rehabilitering för att kunna leva som vanligt. Menar inte med detta inlägg att spä på din oro- men om det blir värre/om febern inte släpper, snälla var inte rädd att ringa till 1177/112. Viktigast är nu bara att hålla lite koll på din pappa och om han inte blir bättre är det superviktigt att han får vård! Lycka till och hoppas att det blir bättre<3

    Tror ni Sandra B kommer flytta till Gbg?

      Det tror jag inte, hon älskar Stockholm för mycket

        Sant hon är för överklass. Men känns som hon speedar upp allt väldigt snabbt nu. Hon lär skaffa barn snabbt nu också eftersom hon känner att tiden rullar iväg.

          Alla vill inte ha barn.

            Men hon har ju skrivit flera gånger om barnnamn och vad hon vill att hennes framtida barn ska heta.

              Fast det betyder ju egentligen ingenting? Det är ju frågor hon helt enkelt har svarat på. Jag vet exakt vad jag vill att mina barn skulle ha hetat. Grejen är att jag inte kommer skaffa barn. Bara kul att namnge grejer/personer.

              Hon har väl mer haft inställningen ”blir det barn så blir det”

          Hoppas inte. Vill se fler barnfria influencers med roliga liv!

      Nä, men kan tänka mig att hon kommer bo där tillfälligt i några månader nu när hennes lägenhet går ut till försäljning. Är inte säkert hon hittar nytt på en gång.

        Varför ska hon sälja?

          Hon var på väg att sälja redan förra året, hon kände för något nytt. Gamla svar men gäller nog någorlunda fortfarande om du är nyfiken:

          https://sandrabeijer.elle.se/en-intervju-med-mig-sjalv-om-att-flytta/

      Hoppas det lite!! Tycker det hade varit gulligt. Och för att se ställen och tips som man själv faktiskt kan testa!

    Är det drygt att sätta upp en lapp i trapphuset där man vänligt ber barnfamiljer ha i åtanke att många jobbar hemifrån nu? Är omringad av barnfamiljer där det stampas, springs och skriks från 5:00 till läggdags och pallar inte ha snacket med alla… Andra grannar stör sig också från diverse våningar. Fattar inte hur flera styrelsemedlemmar kan låta sina ungar löpa amok så utan att de själva får tinnitus :/

      Åh lider med dig. Men känns svårt att säga något, tänker att de föräldrarna kanske också jobbar hemifrån och inte kan ”förbjuda” sina barn att leka. Antingen kanske barnen är för små för att förstå eller så kan man inte lösa aktiviteter ute eller något.
      Vår granne som har ett barn på 12 och barnets två kompisar körde någon slags kull efter 19 någon kväll när jag fortfarande jobbade, då gick jag upp och knackade på. Jag behövde inte ens säga något när de öppnade utan de fattade direkt och slutade för kvällen. Du kanske kan knacka på när det blir för illa bara för att påminna att någon under/breve dem också jobbar hemma och hör allt.

        Då borde barnen va på förskola ju?

      Lider också med dig. Jag flyttade för jag orkade inte längre. Barnfamiljer är fruktansvärda. Runt kl 13:30 kom eländena hem och det var knappt så man hörde vad kollegorna sa på videomötena. Jag kan bara säga att jag lider med dig. Pratade med ett par grannar och mamman förstod och gjorde vad hon kunde, pappan blev passivt aggressiv, men de dämpade sig.

      Ja, iom att det är på dagtid och du kan inte kräva att det ska vara lugnt då. Ta på dig öronproppar om du störs. Du kan dock be dem ta det lugnt mellan 22-08.

        Svårt med öronproppar när man har många online-möten bara.

          Finns ju brusreducerande hörlurar. Kan vara värt att köpa.

            Men suck… Ska jag och sambon ha öronproppar/hörlurar dagarna i ända 7 dagar i veckan alltså…

              Det har jag när jag jobbar. Funkar super.

              Alltså barn är barn. Man kan inte tvinga dem att sitta still och vara tysta hela dagarna. Stör man sig så mycket på grannar kan man flytta till hus. (Det gjorde vi!)

                Eller så kan man flytta till hus om man vill skaffa femtielva ungar som man inte tänker ha koll på. Eller gå ut med barnen, aktivera dem i lugna aktiviteter mm.

      Ja… Tror både du o barnens föräldrar kommer få svårt att få dem stilla utan att bryta mot barnkonventionen. Men nåt snällt diplomatiskt kan du säkert skriva. Eller ös upp ljudet på din tv sen börjar sakta men säkert hela huset dundra på med ljud o alla blir irriterade o går ut i korridoren o tillslut fattar samtliga, oj vilken oro vi måste dämpa oss annars blir det upplopp här.

    Jag behöver hjälp.
    Eller jag behöver hjälp för att kunna hjälpa en vän. En vän som har svåra ätstörningar. Hen spyr upp maten, äter knappt och tränar maniskt.
    Hur hjälper jag? Vad säger jag? Hur får man sin vän att inse att hen behöver hjälp?

      Fråga varför hen gör så? Om det har med dålig kroppslig självbild att göra eller ’självbestraffning’ pga. ångest som man kan få av trauman.

      Fråga bara hur denne mår? Fråga vad denne drömmer om… uppmuntra till framtidstro. jag tänker liksom att matproblematik är oftast kopplade till att vilja ha ’kontroll’ över något, när man inte kan kontrollera annat.
      Bor denne i en dålig hemmiljö? Kan du få denne att öppna upp sig?

      Försök motivera din vän att söka hjälp av vården. Eller gör en orosanmälan till hälsocentralen eller psykiatrin. Det låter som att det här är en situation som din vän inte reder upp själv.

    Någon som vet vad som hänt med Tingelinn och henens kille?

      Menar du något speciellt mer än att han avslutade relationen?

        Följer inte henne men kikar in på hennes profil ibland och såg att hon tagit bort alla bilder med honom och han på henne så vart liten nyfiken

      Undrar också! Verkar väldigt hysch-hysch…

      De har gjort slut.

    Är så stel i axlarna och vill gå på massage. Är det 100% dumt pga pandemi?

      Nja inte 100% dumt. Kolla upp ngt ställe som är noga med rutiner och rengöring
      Det kan ju liksom ske på ett sätt som innebär att du träffar bara en annan person (massören). De måste väl ha rutiner med mask osv? Kanske finns ställen som regelbundet testar sin personal?

      Ja, googla övningar du kan göra själv hemma ist.

      Nej. Gå om du är symptomfri. Du behöver kunna använda din kropp och massören behöver tjäna pengar.
      Ska själv boka massage snart, har kroppen i jobbet och känner hur stel och spänd jag är, bara massage kan lösa det.

    Blir verkligen fundersam över hur jag tittar på andra människor. Min kommentar tidigare är om en person som självklart ska få göra vad den vill. Men samtidigt vill jag inte att det ska behövas strippas för uppmärksamhet och för att kunna sälja saker. Sen kom en kommentar under min om biancas bröst. Och jag tänker verkligen HUR SJUKT är det egentligen att vi sitter och skärskådar dessa personers utseende så intensivt att man vet exakta formen på en kroppsdel. Jag blir verkligen förvirrad över hur jag ska förhålla mig till saker. Va är rätt och vad är fel idag? Ska man ens ha en åsikt om någonting? Eller ska man bara sköta sitt eget? Jag ska försöka göra det sistnämnda mer ?

    Seriöst, jag har både ett rikt socialt liv och hittar på saker hela tiden och jobbar heltid. Men känner alltid panik och ångest över att vara utan mina barn. Jag kan inte sova utan dom, äter oregelbundet (lätt 24 timmar mellan målen) och kan inte ens se den fantastiska tjusningen med den sk egentiden.

    Det är inte normalt att inte ha sina barn. Jag skaffade inte barn för att inte vara med dom jämt..

    På fredag är det byte igen och jag känner bara skit, skit. Har levt vv i sex år nu och det blir fanimej aldrig bättre eller lättare.

      Åh jag tror inte att du är ensam om att känna så. Däremot verkar det inte riktigt ok att prata om det. Det finns en förväntan att skilsmässor ska vara lyckliga och att vi föräldrar ska längta efter- och uppskatta vår egentid. Har en anhörig som gråter nästintill varje gång det är skiftbyte (barnen åker till andra föräldern). Det har också gått ett par år. Och sorgen att inte kunna ge barnen ett hem istället för två verkar också finnas där.

      Men trösten är kanske att barn är anpassningsbara och att de egentligen inte vet av något annat. Om de dessutom känner att din bostad alltid är deras hem, där de är välkomna och kan komma och gå som de vill, tänker jag att mycket är vunnet.

        Ja det är så många som säger att ”åh tänk att få göra allt man gjorde före man fick barn”. Ja, problemet är att jag HAR barn och att deras rum står tomt i mitt hem.

        Borde kanske dejta och så men inte alls lockande. Jag är väl en sådan förälder som lever för mina barn helt enkelt och tycker att barnfria dagar och nätter hemska.

    Kommer ni ihåg Folkes lappar runt om i stan??

      Jadå.
      Jag blev överraskad när det visade sig att jag känner hans pappa, och nu har även ”Folke” flyttat hit, så nu är vi nästan grannar.

    Varför håller Bianca och Pernilla hela tiden på att dela instastorys från något ”fan”? Småtjejer som är besatta av dessa människor. Är det något att uppmuntra tänker jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.