Olika sätt att kommunicera eliminering på sociala medier på…

En bild på boken "The source" av  Dr Tara Swart
Bildkälla: Gabriella Joss

Dom senaste veckorna har varit livsförändrande för mig. Jag mår så himla bra. Jag vet inte varför men det bara är så. Har eliminerat allt destruktivt ur mitt liv på alla sätt.
Tar hand om mig själv bättre än någonsin med kost och träning (förutom att jag har börjat snusa igen då men det ska snart få ryka igen), går på behandlingar, läser och försöker älska mig själv allt mer.

Det är mycket tack vare F också. Han får mig att älska mig själv. Oavsett om vi är tillsammans eller inte. Och att få ha varit nära honom under tiden i Göteborg har gjort så mycket för mitt perspektiv på saker och ting. Jag är så tacksam över att ha en så klok och godhjärtad person som pappa till barnen och som ex. // Gabriella Joss

Jag har den senaste tiden läst om flera influencers som eliminerat destruktiva saker ut sina liv, men som jag uppfattat på helt olika sätt. 
Sättet som Gabriella skriver om det på sin blogg, uppfattar jag som sympatiskt, inspirerande och kärleksfullt, medan exempelvis Annicas sätt att skriva om – typ – samma sak, låter både arrogant och nedvärderande och som att hon tycker att hon och hennes priortieringar är SÅ mycket viktigare än det som sker i andra människors liv. Hon skriver ju nämligen specifikt att det är andra människors liv och uppdateringar som är det hon gjort sig av med, och det framstår ju inte som super-charmigt alla gånger.

Annica Englund: Trying to detox myself from info that doesn't fulfill my life. So I'm not gonna spend time scrolling through people's stories or accounts anymore. Now you know if I don't see or answer you on IG.
Bildkälla: Annica Englund Instastory

Allt handlar väl om hur man lägger fram det, tänker jag…?
Hur tänker ni?

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tänker att du mer och mer bara trampar vatten.

    Det märks att och vem du favoriserar..

    Det är verkligen skillnad. Men sedan går det inte att jämföra två personer som är i så olika stadier i sina liv kan jag tycka. Men givetvis så handlar det väldigt mycket om livsinställning och hur man vill leva sitt liv.

      Annica är inte ödmjuk för fem öre. Det är bara hon hela tiden. Hon är ego. ?

        Tror Annica har tappat greppet, om det mesta faktiskt.

    Är Annica nya hackkycklingen?

      Nyss fick jag mängder om hur jag favoriserade henne, så jag antar att svaret är beroende av vem du frågar. ??‍♀️ Men frågar du mig är svaret ”nej”.

        Tycker mig ana ett visst mönster av att folk som varit favoriter också är de som har högst fallhöjd neråt sen?

          Jossan exempelvis som exponerar sina barn heeela tiden men sim aldrig berörs här?

            Fast det är många, många influencers som inte tas upp här.

        Kommer ihåg det! Många skrev ofta om hur du favoriserade Annica. Lustigt hur snabbt de vänder till det motsatta. ?

    Jag håller inte alls med om att Annicas inlägg uppfattas som drygt och arrogant. Men jag följer iofs inte henne så vet inte hur hon annars brukar låta osv.

      Håller med. Fattar inte vad som skulle vara arrogant på nåt vis alls.

      Jag håller med! Bara otroligt sunt av henne. Tänker att det helt beror på vilka ”ögon” man tittar med ?‍♀️

    Och var skriver hon att det är andra människors liv hon gjort sig av med?

      Annica har ingen kontakt med hennes familj då dom ”var i vägen” . Rätta mig om jag har fel

    Jag var som Annica för några år sedan. Tog bort alla som på något vis bara var parasiter och dränerade mig känslomässigt. Det inkluderade min närmsta familj.

      Samma. Ledsam grej att behöva göra. Men nödvändigt ibland.

      Mådde du bättre efter? Har du ångrat ditt val någon gång? Har du någon kontakt med din familj idag? Är nyfiken som du kanske märker ?

        Är man inte nyfiken får man inget veta. 🙂
        Jag mår perfekt idag . Ångrar ingenting. Ingen kontakt överhuvud taget.

          Samma här. Bästa jag någonsin gjort, och när man tittar på dom på avstånd(via andra), så blir det bekräftat utifrån också.

          Älskar mitt liv och min person sen jag släppte dom, ibland glömmer jag t om av hur det var när dom ”fanns”.

            Nu blev jag lite nyfiken, vad fick er att säga upp kontakten? Förstår om ni inte vill dela med er!

      Jag har gjort precis samma sak som du! Idag omges jag bara av personer som står mig nära, som jag bryr mig om och som bryr sig om mig och min familj. Fantastiskt ?

      Har också tagit bort alla människor som bara medförde negativitet. Jätteskönt att bara bli av med dem.

    Håller verkligen med. Annikas inlägg kändes som en örfil typ. Verkligen olika hur man kan lägga fram samma sak.

      Kändes det verkligen som en örfil?……

        Hade hon varit en nära person hade jag blivit ledsen. Ursäkta ordvalet då.

          Varför? Är väl bara bra att hon informerar om att hon kommer att sluta kolla storys och uppdateringar öht. Då vet du att det inte är personligt mot dig utan att hon bara har slutat med det helt.

          Men jag vet inte.. Jag kanske använder instagram annorlunda, jag har 24 följare och har inte koll på exakt vem som kollat min story eller inte. Skulle inte märka om en av de följarna plötsligt slutade kolla.

          Jag har svårt att förstå detta – att man tar illa upp av att personer i ens närhet inte vill scrolla igenom ens uppdateringar på Instagram. Det är.väl inte mer att ta illa upp av än att någon raderar sin Instagram app? Handlar om att de lägger för mycket tid på sociala medier, inte om en själv.

            Men varför måste man informera då att man har viktigare för sig än att scrolla igenom andras saker?

              Måste och måste, influerade berättar väl om alla sina projekt och funderingar. Men jag förstår inte varför det är känsligt, är vi inte väldigt många som vill minska vårt scrollande? I min värld är det typ det minst kontroversiella man kan säga 2021 att man ”vill minska sin tid på sociala medier för att må bättre/ lägga tid på riktiga livet” osv. Alla säger ju så hela tiden, och det har väl iget med att man vill ha mindre kontakt med sina vänner och bekanta att göra. Kanske snarare att man vill lägga tiden på mer intim, närvarande kontakt än scroll.

          Hon skriver ju dock att hennes närmsta vänner håller hon kontakt med via andra kanaler än Insta osv..man måste inte följa dem på sociala medier…tror hon gör klokt i det då fler och fler verkar må dåligt över samma sak,sen är väl inte Annica den bästa på att uttrycka sig alla gånger..

    Jag tror att fler skulle må bättre av att få lite distans till andras uppdateringar på instagram. Kanske skulle de till och med må bättre om de följde Annicas väg och slutade kolla storys och uppdateringar slaviskt. Och innan ni missförstår mig så syftar jag inte på Camilla utan på en hel del följare.

    Jag tror att det är sunt att reflektera över vad man har i sitt liv som man inte mår bra av och göra vad man kan för att ta bort eller minska det. Vissa saker kan man ju inte ta bort helt även om man skulle vilja.

    Tycker dock att det är intressant med människor som gång efter annan eliminerar personer ur sitt liv. Och gärna med besked via sociala medier. Jag menar hur många toxiska kompisrelationer kan en människa ha under en livstid?!

    Men Annica vill gärna att vi följer henne och hennes storys…?

      Du får väl se om hon blir ledsen om du slutar kolla hennes storys..

    Är det inte bara lättare att lämna instagram än att berätta att alla andras inlägg inte berikar hennes liv?

    Det är så skönt att se att skilda människor och främst föräldrar kan ha en vettig realtion! Som stöttar varandra fast att de inte längre är tillsammans. Fler borde ta efter de. För oavsett vad är de fortfarande föräldrar till sina barn.

      Måste erkänna att jag inte ens fattar varför de gjorde slut? Kändes som att Gabriella var (är?) vilsen och trodde att gräset var grönare på andra sidan (dvs den period som hon konstant fotade och delade massor bilder på sin bakdel, blev maniskt kring gymmet, berättade om och visade upp sina sexiga underkläder, berättade om dejter, olika akter med dessa dejter osv. Nästan som att hon ville göra exet svartsjuk).

      Hoppas F hittar en stabil och jordnära tjej, för han verkar otroligt fin och stöttande.

    Har man historiken i backspegeln gällande Annicas nya MLM-familj så förklarar det mer hennes beteende.

    MLM jobbar så, alla som inte står bakom MLM:s arbetssätt är fiender och är också personer du skall ha så lite som möjligt med att göra. Skulle inte vilja påstå att alla MLM: uppfyller de krav som krävs för definitionen av en sekt, men det finns många boxar som kan bockas av där de har ett sektliknande beteende i organisationen och dess struktur.

    Känner inte att Annicas sätt att agera är något värt att diskutera då det inte känns som ”hon” utan endast en reflektion eller spegling av hennes nya liv i MLM världen.

    Gabjoss skriver ju dock inte att hon rensat på sociala medier utan att hon har ändrat kost, träning, börjat läsa osv. Vore ju bättre att jämföra med två stycken som har valt att rensa på sociala medier och hur de har skrivit om det. Det här är ju två olika typer av förändringar. Den första handlar ju inte alls om att rensa bland de man följer osv.

    Vad fint att Gabriella och Fjodor har en sån fin relation. Måste verkligen underlätta för barnen tänker jag.
    Härligt!

    En spaning kring Ebba von Sydow och hennes reklam för Volvo. I hennes blogg skriver hon en fin historia om hur hon och hennes familj tar den sponsrade bilen och kör ner till Skåne på påsklovet. Några läsare är snabba med att kommentera att Ebba åkte tåg ner, och hon svarar då att hon åkte tåg men resten av familjen körde bilen ner. Jag åkte dock till Malmö i samma vagn som hennes man och barn så de åkte definitivt inte bilen ner. Jag ställde den frågan i bloggen men kommentaren kommer aldrig upp. Hade det inte varit enklare att berätta en sann historia istället för att riskera hennes trovärdighet som hon gör nu?

    Kollade sedan på hennes instagram där hon lagt upp ett sponsrat inlägg om bilen. Hon får en massa positiva kommentarer, men tittar man på vem som skriver så är det hon själv (genom säker stil och bookbinders, hon svarar även lite schizofrent på dessa kommentarer…) hennes familj, hennes agent och agentens familj, hennes assistenter mm. Tror inte att det är särskilt många vanliga följare som kommenterar. Hur Volvo tycka att detta är positivt, ser de inte igenom det?

    Angående hennes trovärdighet så har hon också fått en del kritik för hennes agerande nu under pandemin med att hon går på middagar, gruppträningar, reser mm. Trots det fortsätter hon att posta stories när hon går på middagar, är på gymmet osv. Hur går tankarna här hos henne tror ni?

      Misstänker att alla positiva kommentarer på blogginlägget kom från typ Volvos egna personer, samt team Säker stil. Något med hur de uttrycker sig.

      I övrigt gillar jag inte att Volvo inte kan ta ansvar för sitt utan att ha tråkig ton och dra in andra företag i sina svar i kommentarerna.

      Hoppsan! Ja det vore det verkligen intressant att se en granskning av.
      Såg att flera kommentarer togs bort under det inlägget och att Volvo inte svarar på huruvida de kan garantera att inte barnarbete är involverat i utvinningen av kobolt.
      Ebbas strategi brukar ju när det kommer jobbiga frågor vara att inte svara och sen snabbt publicera många nya inlägg så att det hamnar längre ner i flödet.
      Kommentarerna under både hennes blogginlägg och framför allt alla inlägg på instagram är verkligen komiska. T ex kommenterar alltid Ida Bergfeldt, en av de som ingår i Säker stil-teamet, ALLA inlägg och både från sin privata instagram och sin jobbinstagram. Det som blir lite lustigt i det hela är att Ida ju är med och utformar samarbetena men sedan kommenterar hon som att de är väldens nyhet typ ” Åh, TACK Volvo/Felix/Grumme, denna måste jag testa! Vilket kul samarbete Ebba.” osv. Det blir så förljuget och som att de dumförklarar följarna när de alla i teamet kommenterar så fast de ju är med och jobbar med själva samarbetena. De tror verkligen följarna är helt blåsta och gör allt för att ge intrycket av fler positiva kommentarer som lyfter varumärket.

        Verkligen! Man kan alltid räkna med samtliga medarbetare på Säkert Stil kommenterar (från sina privata konton), agenter osv osv. ”Wow, vilken superbra grej. Detta måste vi prova här hemma på en gång” ”Mums, denna rätt blir det på lördag!”
        Samma personer varje gång. Till och med Ida Bergfelts pappa har börjat svara på inlägg som är betalda samarbeten.

      Fy tusan för lögnare!!! Så dåligt av Sydow!!!

    Men alltså… Annica… Är det inte ett givande och tagande? Hon kan väl åtminstone låtsas att hon är intresserad av andra människors liv och inte bara sitt eget?

      Varför det för? Om hon inte är intresserad och känner att det tar massa energi ifrån henne så är det helt okej att sluta göra det.
      Vad lever ni för liv egentligen om ni tror att man måste hänga med i allt folk gör på instagram? ??‍♀️

        Man måste inte men man behöver väl inte utrycka sig så kallt?

          Dessutom är hon väl influenser?

          Fast det är inte kallt. Det är ärligt. Och måste och måste, man gör som man vill. Löjligt att hålla på att linda in allt i sockervadd så ingen blir kränkt.

            Ja ja hon är ingen jag följer ändå.

        Problemet är väl snarare att hon förväntar sig att alla ska fortsätta följa henne och köpa alla produkter hon kränger. Utan sina följare är hon ju ingenting. Dock tycker jag förstås inte hon ska följa sina 155 K följare, men däremot familjemedlemmar vore ju trevligt om man inte avföljde för att de är ”tråkiga i flödet”.

          Är ju fritt för följarna att rensa bort Annica från deras flöden om de vill. Tror inte att Annica eller någon annan kommer att hindra dom.

    Peg har slutat följa Filip på Instagram.
    Betyder nog inget egentligen.

      Jag är uppriktigt nyfiken på er som kommer med sådana här kommentarer om vem som följer vem och inte. Kollar ni upp detta med jämna mellanrum, om X följer Y eller om Z har gillat X nya bild osv..? För precis som du säger så betyder det väl egentligen ingenting.

        Men det är ju så i dagens samhälle. Avföljer man någon på Instagram så är det fara på taket.

          I vilket samhälle lever du i???

        Jag kollar inte. Såg att nån annan skrev.

          Så dina källor är andras skvaller?

            Nej jag kollade efter att jag hade läst det såklart. Men jag går inte aktivt in och spanar och kollar vilka som följer vilka för att ha koll, men ser jag nån som skriver att detta de inte följer varandra längre, ja DÅ går jag inte för att kolla om det stämmer. Och jag tipsade här därför att Cam har skrivit om dom tidigare.

      Förhoppningsvis avföljer hon honom under hela Lets Dance så han kan få visa hur duktig han faktiskt är.

      Penny också och ingen i familjen like hans bilder. Det kan nog vara slut där.

    Fast nu finns det väl inte en enda människa som följt Annica en längre tid som kan säga att hon inte har förändrats. Det är inte för det bättre heller. Jag tror inte att hon mår bra. Taggarna är utåt och en harmonisk och välmående människa uttrycker sig inte på det sättet. Jag hoppas att hon mår bättre snart för sin egen skull.

      Ingen följer henne för hon blockar alla ?

      Eller så visar hon sitt rätta jag nu och har näsan i vädret.

    Jag har funderat över det där med vilket tonfall man läser en text. Om sättet man tolkar texten faktiskt har att göra med sitt eget humör, hur man själv mår påverkar mer än vad den som skriver egentligen avsett. Konstaterade det när jag fick träffa en bloggare online, hur jag tidigare sett personen på ett visst sätt oc hläst texterna på ett visst sätt. Det stämde senare inte alls in på hur personen verkligen var. Så då hade jag läst hens texter med ett visst tonfall och tolkat in en massa saker som inte alls stämde.

    Så om man nu tycker att Annicas text är oödmjuk kanske det egentligen handlar mer om hur man själv läser texten än vad hon egentligen avsett att man ska tänka. Det är nackdelen med det skrivna ordet. Man ser inte alla nyanser och kroppsspråk i en text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.